Új privát üzeneted érkezett!

Nikcsi
A kezednek jobbulást! A gipsz remélhetőleg segíteni fog...
A barátnődnek pedig gratula! Kép
Név: köszi, ez jól esett! Csókoltatom a párod! Kép(Köv. bébitek ha fiú...? KépKépKép)

Aranyhold
Magamat ismerve nekem sem lesz kicsi a csomagom... Asszem szerzek egy kerekes tatyót, hogy ne kelljen cipelni! Kép
A 30. hét pedig mindjárt itt van! Eddig 1 pár papucson, néhány hálóingen és egy köntösön kívül semmim nincs... Kép
Ráadásul az elkövetkezendő 1-2 hétben évet zárunk, úgyhogy időm sem lesz elmenni vásárolgatni. Jajj.

Fertőtlenítés: nekem mikrósat ajánlottak. (Vmi fedeles műanyagedény, kis víz bele + a cumik, pár perc a mikróban és kész...) Ez talán olcsóbb és praktikusnak is tűnik. Van vkinek ilyen?

Mucus
Lemértem! 102 cm! És ez még csak a 29. hét! Mi lesz még itt?! Kép

Gizmi
Jan. 9 is mindjárt itt van! Hogy érzed magad? Nem vagy nagyon besózva? Kép

Laga
Tali: a III. ker. a talira szerintem sem rossz ötlet, majdnem mindenki kerületi. Nagyi Palacsintázója a Szentendrein SZUPER ötlet! Szerintem egyáltalán nem dohányzó hely, végülis parkolni is lehet előtte, és a busz/hév sincs messze... Jó lenne, ha be tudnál ugrani megnézni, de ha bonyis akkor csak szólj, megkérem az embört ellenőrizze le a helyet, ott jár el minden nap előtte (Graphisoft parkban dolgozik).
Az időpont nekem majdnem mindegy, viszont jan. 14-16. Egerbe megyünk az embörrel, szóval jó lenne ha nem arra a hétvégére tennétek...
Név: mire föl érzik úgy?! A MI gyerekünk! Érdekes, hogy a család sokkal rosszabbul reagál, mint a barátok... (Vagy ez csak nekem érdekes?)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Hát a beszámolóm elég rövid lesz. Dr. Szigethy Adriennél, és Tódor Évánál szültem (Nikcsi ezt beírhatod a táblázatba, ha gondolod) mindkettőjüknek rendkívül hálás vagyok, és csak ajánlani tudom őket mindenkinek!!!
A kisasszony már a 19. hét óta befordulva feküdt, és a feje nagyon lent volt, ezért mindig mondogatták, hogy valószínűleg gyors szülés lesz, de erre azért senki nem számított.
December 26-án, családi vendégség után késő este értünk haza. Kb. fél 8 körül nekiálltunk vacsorázni. Egyszercsak egy kisebb görcsöt éreztem, amire azt gondoltam a krumplisaláta nem tetszik a pocimnak. Kb. 20 perc múlva még egy jött. Ekkor biztos ami biztos, elkezdtem nézni az órát. Még kettő jött 13, majd 16 percre, de menstruáció jellegű volt. Na ezután negyedórán belül lett két olyan fájásom, hogy kétrét görnyedtem a fájdalomtól, és amíg tartott iszonyú hányingerem és hasmenés ingerem volt. Ekkor hívtam fel az Évit, hogy mi legyen, mert szabályosság nincs benne, de nagyon erős görcseim vannak. Ö mondta, hogy menjünk be táskástól. Amíg odaértünk, fél óra alatt volt még 3 fájásom. A szüneteiben nagyon jól voltam, de amíg tartottak levegőt se kaptam, és az erős hányinger-hasmenés-pisilés inger továbbra is kísérője volt. (Ez mint később megtudtam, a hirtelen nagy mennyiségben felszabaduló hormonok hatása.) Bent a következő egy óra alatt, megvizsgáltak, CTG-t néztek, végre kihánytam a teljes vacsorát, és hasmenéssel az ebéd is kijött + megpróbáltam eljutni a szülőágyig. A szokásos szülés előtti rutinokra, és fájdalomcsillapításra már se idő, se lehetőség nem volt. Közben az Évi szólt az orvosomnak, hogy siessen, mert különben lekési az egészet. Szegénynek kb. 60-70 km távolságból kellett beérnie, így jöhetett vagy 200-al. (A feszülő magzatburok tartotta csak bent a gyerkőcöt, ha az spontán megreped még a kórházba se érünk be). Mikor megérkezett, burkot repesztett, és már jöttek is a tolófájások. 17 perc alatt kint volt a leányzó.
Az éjszakát a szülőszobán töltöttem, és reggel a saját lábamon mentem át az osztályra. A reggelit már törökülésben tudtam elfogyasztani, és simán „rohangáltam”. Szóval nagyon szerencsésnek mondhatom magam. Amilyen gyorsan szültem, olyan gyorsan regenerálódtam. Kép

Ha már az első ilyen gyors volt, a következő gyerkőcnél, kénytelenek leszünk a kórház közelében sátorozni, hogy biztos odaérjünk. Kép

Az én esetemből kiindulva, ne várjatok rendszeres fájásokra, (nekem végig nem voltak azok) azonnal induljatok a kórházba.

Szemünk fényéről tettem fel képet a profilomba. Kép
myra

Nekem teljesen mindegy az időpont. A hétvége is jó, ha nem gond, hogy elviszem magammal a lányomat.
hmmc

Gizmi
a dokidra én is kiváncsi lennék, de látom Nikcsi már kérdezte.

Zsófi
nézz át az új topikba, ott mi vagyunk, már szintén babások. A hasfájós téma inkább oda tartozik, jól kivesézzük! Biztosan tud valaki valami okosat.

Tali: csak hogy én is reagáljak rá.
Bár itt írogatok én is köztetek, de már nem, és még nem vagyok pocis, ezért nem szeretnék kilógni a társaságból. Legyen ez a pocakosok talija. A másik ok, hogy nekem nagyon messze van, Pest másik felén lakok.
Azért kívánok nektek jó szórakozást, és főleg jó paalacsintázást!!!!

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Sziasztok!

Nikcsi, Mucus!

A dokim nevét majd a szülés után írnám meg. Elég sok rosszat írtak itt róla korábban, én viszont mindig egy korrekt, kedves, rendkívül segítőkész orvosnak tartottam. Igaz nem szokott jópofizni, de én nem is azt várom el a szülészemtől.

Cas!

Én egyáltalán nem izgulok, viszont a környezetemben mindenki. Naponta kapjuk a telefonokat, hogy mikor lesz meg a baba. Azért az furcsa, hogy amost már alig vannak görcseim.

Gizmi
gizmi

Myra! Én is ennél a párosnál szültem! És nekem is bejött a felállás! Remélem a következőnél is így lesz!
aranyhold

Cas és mindenki,
ma megyek az Auchanba, mert elfogyott a tönkölybúza kenyerem. Utána beugrok a palacsintázóba, de mivel holnap valszeg nem dolgozom, az infókat csak csütörtök reggel küldöm.
A most hétvégéhez mit szóltok (persze nekem is egyeztetnem kell a férjemmel, mert a fiamat nem akarom hozni, mert akkor két szót nem tudnék senkivel sem váltani)?

Hmmc,
miért ne hozhatnád a lányod?

Cas,
ha már idáig nem árultam el, hogy milyen nevet szánunk a kiscsajszinak, akkor a találkozóig nem is fogom. Majd ott élőben elmondom (már csak azért is, mert tesztelni akarom az arcotokat), de nálunk dettó a helyzet névválasztás ügyben. Azzal a különbséggel, hogy a családunkon kívül, még sok ismerősünk is kiakadt. Lehet, hogy el kellene menni kineziológushoz, hogy megkérdezze a babát és onnantól kezdve tennénk rá, hogy ki mit gondol!

Na, sziasztok, csütörtök reggel jövök,
Laga
laga

Remélem késöbb is szerveztek majd találkozót, én is szívesen csatlakoznék, de most lefoglal a 24 órás babaszolgálat Kép

Nikcsi,
előre nem érdemes tervezni, mit hogyan akarsz csinálni a babával. Nekem is voltak elveim, elképzeléseim, és semmi nem úgy alakult. Nálunk evés - tejhiány gondok vannak, közben küzdök a depresszió enyhébb formájával. Elég vicces amikor közlöm a párommal, hogy nincs semmi baj, boldog vagyok, a gyereket is imádom, de most azért bőgni fogok egy órácskát.
Jobbulást a csuklódhoz!

Cas,
nekem van mikrós sterilizálóm (Avent). Bevált. 4 db cumisüveg volt hozzá bónuszba, így ezt a kérdést is letudtam egyszerre.
A Chicco folyadékkal pedig a kiskádját, és a mikróba nem rakható cuccokat fertőtlenítem.
myra

Myra
Hát egy ilyen gyors és problémamentes szülést én is szívesen bevállalnék! Nálunk a távolság sem gond, mert tényleg szinte a kórháznál lakunk... Kép
Ennek a "rohamszülésnek" nem lettek egyikőtöknél sem negatív következményei (remélem)?
Lilla egy kis tündérke, egész elöntött az anyai érzés, ahogy megláttam a képen... (Napok óta tombolnak a hormonjaim ezerrel... Kép)

Laga
Nekem jónak tűnik a mostani hétvége (a vasárnap egy picit jobbnak). Délután?
Név: na kíváncsi vagyok! Kép Ne hallgassatok Ti sem senkire! Egy picit vacillálni kezdtünk a Sebestyénen ennyi negatív visszhang után, de mostmár megint egyre biztosabbak vagyunk benne, hogy ez az Ő neve!

Egy kis panaszkodás következik:
Reggel bőgtem egy sort, mert Zsebi megint felvert hajnalok hajnalán, és egy órán keresztül teljesen kivégzett. Iszonyatosan fáj, amikor belémgyalogol a pocim felső régióiban (egészen mell alatt), és akármit csinálok, nem javul a helyzet. Tehetetlenségemben fakadtam sírva, ami segített, meg utána aludni is tudtam picit, de senkinek nem kívánom a mai napomat, mert egész nap viháncol, és közben újra és újra eltalálja a legérzékenyebb pontokat, ami szörnyű szúró-égető-csipkedő fájdalommal jár (csak néhány pillanatig tart, aztán 1-2 percig semmi, majd megint és megint).
Csütörtökön megyek a dokimhoz, rákérdezek, hogy ez teljesen normális-e, de addig nyugtassatok meg, hogy igen, és hogy nem így fognak telni a napjaim az elkövetkezendő 2 hónapban... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
az első név az igazi!!! ne változtassatok rajta, nehogy később megbánjátok.

Az lesz a legbiztosabb, ha említed az orvosodnak. Én nem emlékszem hogy csípet vagy égetett volna. Pedig a fiam is könyökölt ám ezerrel. De lehet, hogy mivel én végig görcsöltem, nekem már fel sem tűnt, ha volt is ilyen fajta fájdalmam.
De tudod, hogy az égető érzés a izmok nyúlásakor is érezhető?! Elképzelhető, hogy most nőhetett a méhed egy kicsit, és az egyébként feszülő izmokba rugos Zsebid! Ne félj, nincs semmi baj!

Az elkövetkező 2 hónap pedig jobb már nem lesz.
Jól megnyugtattalak mi?

mucus
Tm

Mucus
Köszi a bíztatást! Kép
Ma reggel olyan helyes volt, majd kirúgta a "ház oldalát", úgy viháncolt! Folyton kidugta valamijét, aztán ha megsimogattam, behúzta! Kép
Az az izom-dolog esélyes, mert az elmúlt napokban érte el szerintem a méhem a maximális magasságot (a bordáim nem nagyon fogják tovább engedni), és lehet hogy tényleg a megnyúlt izmok-nemtommik amik amúgy is megviseltek, a püfölésre még érzékenyebbek. Remélem igazad lesz! (Nekem már rémlátomásaim voltak, hogy biztos vmi belső szervi bajom van...)
HOlnap megyek a dokihoz, biztosan rákérdezek, hogy mi a véleménye a dologról.
Még 2 hónap... Igazából nagyon élvezem a terhességet, de mióta Zsebi ennyire aktív lett, egyre jobban várom, hogy tényleg a karjaimban tarthassam, mert mostmár igazi baba lehet odabent - és ilyenkor a 2 hónap nagyon hosszú időnek tűnik! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Tali:
Mégis jó a szombat is most hétvégén! Na, mi legyen? Vki döntsön és fixáljuk lassan az időpontot! (Mondjuk holnap, asszem Laga akkor tud referálni a helyről...)

Kép
Kép
Kép
cas

Myra

Csak gratulalni es irigykedni tudok! Nem semmi ez a baba - nem teketoriazik sokat... Kép
A mostani hetvege nekem is jo lesz ha addig renbe jovok. Nem akarok senkit megfertozni ezzel a nyavalyaval, ugyhogy nalam ettol fugg a dolog.

Nikcsi

Ha holnap jobban leszek mint ma reggel, akkor tornan talalkozunk. Nagyon ramferne egy kis mozgas, de mindenhol azt irjak, hogy betegen nem javasolt. Tegnap mar ugy ereztem napkozben, hogy kilabaltam belole, aztan ma reggelre kiderult, hogy megsem. Kép Meg a levegovetel is faj nemhogy a nyeles...

Cas

Folytatodik nalunk a nev-orulet. A Maximmal megsem tudtam megbaratkozni. Mikor lesz mar neve ennek a
mutyurnek??? Most epp a Julien, a Benjamin es a Jeremie vannak a listan. (Zsülien, Benzsámen, Zsérémi) Hat itt tartunk, es lassan mar nyakunkon a baba. Na ezt majd kitargyalhatjuk a hetvegen.

MB
meglepibaba

Meglepi
A torkodra kapsz vmit? Orvos látott?! (Pl. tüszőid nincsenek a manduládon, "csak" torokgyulladás?) Megnéztem a szopogatós homeopátiás cucc nevét, amit torokfájásra adtak nekem a gyógyszertárban: Homeogene 9.
(Hehe, Zsebi mindjárt lerúgja az ölemből a gépet... Kép)
Szerintem próbáld ki, ártani nem árthat! (Én végül nem próbáltam ki, mert nekem már nem kellett, de van benne egy csomó, bespájzoltam belőle legközelebbre, mert mindig hétvégén robbanok le, amikor ugye nincs nyitva...)
Név: kitartás! Kép Esetleg gondoljátok meg, hogy nem akartok-e olyat választani, ami magyarul is kiolvasható (ebből a szempontból a Benjamin a befutó szerintem).
Tényleg, hosszú távon hogy tervezitek, itt maradtok Magyarországon? (Mert ha nem, akkor a fenti tényező nem annyira fontos...)
Ja, és gyere talira, addigra már csak nem fertőz(ünk)...

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok,
na ennyit erről, hogy ma nem jövök dolgozni... ("Ugye azért egy kicsit bejössz, ha elintézted a dolgod?" "Persze, hát hogy ne jönnék.")

Szóval, tegnap voltam a palacsintázóban. Abszolút füstmentes, de nem valami nagy hely. Van 2 db asztal, ahol 4-4 szék van és nem lehet összetolni, mert el van szeparálva egy rakás növényzettel. Azt mondta a kishölgy, hogy hát akkor üljünk a bárszékekre. Nem igazán volt kedvem elmagyarázni, hogy mekkora az átlag kerületünk deréktájban. Szóval a bárszék kizárva, mivel úgy is ülnénk, hogy elfordulunk egymástól.
Tehát a kérdés csak az, hogy akkor most hányan is leszünk? Mert ha nem is toljuk össze az asztalokat, csak a székeket gyűjtjük be, akkor max. 8-an le tudunk azért ülni egy asztal köré.

Szóval ki is jön?
1. Nikcsi
2. Hmmc
3. és nagylánya
4. Cas
5. Meglepi
6. Laga

és a többiek? (Mucus, Aranyhold, Bmárti, Gizmi?)

Myra,
nyugi lesz még biztos tali, babázzál csak.
Egyébként részvétem a depidhez. (Nekem is volt.)

Ja, és ma voltam terhestornán! Mondjuk nem kell megizzadni, de a fájós derekamat ellazította.

Ja és még az időpont! Mikor is találkozunk? (és hol?)

Laga 23+0
laga

Én nagyon szívesen mennék a talira, de multkor Mucus írta, hogy legyen ez a pocakosok talija, ezek után elbizonytalanodtam, de azért ha nem baj, és össze tudom hozni akkor beugornék én is két szoptatás között egy kis időre! Persze ha a férjem bevállalja a manót! Este megbeszélem vele! Szóval akkor én lennék a hetedik! ("A hetedik te magad légy!")
aranyhold

Aranyhold,
oké, de ez most nem azt jelenti, hogy max 8-an legyünk és kész! Ha többen lennénk, akkor találjunk egy másik helyet.
Szóval a hely sem 100%. Van valami ötletetek?
Ja és még az időpont sincs lefixálva.
Javaslat: szombat vagy vasárnap du. 3 óra?

Laga
laga

Laga!

Köszi a meghívást a talira, de szerintem én akkor már szülni fogok. Tegnap valószínűleg a nyákdugó elment, és ma még van egy kis barnás folyásom. Mindenki azt hitte, hogy már az éjszaka megszülök. Szegény férjem is alig tudott aludni, minden moccanásomat figyelte. Egyébként görcseim azok nincsenek, és a baba is elég rendesen mozog.

Jó talizást a pocakosoknak!:-))

Gizmi
40+5
gizmi

Laga

Várd ki a holnapot... tény, hogy a torna meg nem izzaszt, de azért várom a holnapi beszámolót... Kép

Cas

Nem tudom, hogy hol kötünk majd ki az évek során... egyelőre örülök, hogy végre itthon vagyok, eszem ágában sincs megint messze kerülni a szüleimtől (anyai frocli ide vagy oda...)
Voltam orvosnál, azt mondta, hogy kamillateázzak, és felírt egy gyógyszert, amit nem kell liváltanom csak végső esetben. (Mi az a végső eset...?!) Azért jobb már a helyzet, főleg napközben.

Találkozó: szerintem a vasárnap jó ötlet, olyankor úgysincs sok tennivalója senkinek (kivéve persze a babázókat). A palacsintázó jól hangzik (úúúúúgy szeretem a palcsintát!), de vajon beférünk-e majd? Szerintem Gizminek nem a palacsintán jár majd az esze ezen a hétvégén... Kép A baba már szinte félig kint van...
meglepibaba

Gizmi,
azért majd jelentkezz, hogy mi lett veled!

Laga
laga

Jó, akkor vasárnap du. 3 óra. Palacsintázó oké?
Mindenki tudja hol van?

Laga
laga

Holnap kicsit bővebben írok! Reggelente leveszem a gipszet (nagydolgok, mosakodás, stb miatt), szóval akkor válaszolgatok!
De igen én benne vagyok! Aztán még mindig fel tudom ajánlani a mi kis házunkat... 8-an talán kényelmesebben elférünk.
Aranyhold: GYERE!
nikcsi

Nekem jó a vasárnap és a szombat is. A palacsitázót pedig biztosan meg fogom találni, ha más nem megyek az orrom után. Csak az a baj, hogy ott fog csorogni a nyálam, mert ügyi aki cukros lett az vessen magára Kép
Ráadásul hétfőn megyek cukros vérvételre Kép
hmmc

Hmmc,
gondoltam ám rád tegnap a palacsintázóban! Vannak sós palacsinták is, meg mindenféle olyan töltelék, ami kevésbé tünt szénhidrát-bombának.

Egyébként az árak elfogadhatóak, de ne öltözzetek lengén, mert egy kicsit hűvösnek tünt a hely. (Az ajtó résnyire nyitva.)

Akkor most palacsintázó? Nikcsiék kéglije?

Na és hol van, ha palacsintázó:

Busszal: a 42-es és a 106-os busz pont a palacsintázó előtt áll meg. (Saroképület.) A buszmegálló közvetlenül az Auchan után van.
42-es busz az Árpád híd BUDAI hídfőjétől indul, a 106-os a PESTI hídfőtől, vagyis a budai oldalon csak a hídon lehet felszállni.
A Flórián magasságánál mind a két busz megáll a Miklós utcánál.

Autó: Auchan utáni lámpánál nagy fék, jobbra fel a járdára.

Laga
laga

Nekem jó szombat is meg vasárnap is, jó lesz kicsit kimozdulni, és dumcsizni! Matyit nem viszem, de képeket mindenképpen!

Tuti mindenki meg fogja találni a palacsintázót! Eltéveszthetetlen! Már egy idje én is szemezek vele, mert mi is abba az Auchanba járunk!

Gizmi! Szorítunk neked! Csak ügyesen!
aranyhold

Gizmi

Amikor az uccsó üzenetet írtam nem is láttam a tiédet. Ezek szerint eltaláltam, hogy palacsintára max. szülés után fogsz vágyni... szurkolok, hogy olyan legyen mint Myraé!

Laga

Az a baj, hogy a palacsintatésztában már van elég szénhidrát ahhoz, hogy szegény Hmmc-t leszúrják az "eredményhirdetésnél"... hacsak nem hajlandó a napi szénhidrát-betevője felét egy db. palacsintára áldozni. (Elgondolkodtató... én lehet, hogy hajlanék rá...)

Akkor vasárnap 3h? Nem kérdezem meg, hogy miről fogok rátok ismerni pocakosok! Kép

Aranyhold

Kíváncsian várom a képeket!
meglepibaba

Meglepi!
Majd az ebédnél megehető 60 g-omat lecsökkentem és akkor uzsival együtt már kb. akár 40 g-ot megehetek. Micsoda dőzsi Kép

Laga!
Köszi, hogy gondoltál rám!! Kép
Nem izgatna ennyire a dolog, ha nem másnap kellene menni vérvételre. Ami még aggasztó előző nap (vasárnap) gyűjteni kell a pisit a nappalit és az éjszakait, abból kell mintát vinni. De majd megoldom.
A lányom még csak 9 éves és 25 kiló, őt nem kell külön főnek számolni. Még az sem biztos, hogy elviszem, mert valami házibuli készül valamelyik osztálytársánál. Azt pedig nem hagyhatja ki.
hmmc

Ok, akkor vasárnap 3 óra! Ha kések, akkor a szoptatás miatt van! De igyekszem!
aranyhold

Aranyhold!
jaj, nem úgy értettem, hogy más ne is menjen aki már nem pocis. Csak arra gondoltam, hogy nem szívesen lennék egyedül pocak nélküli. De így, hogy más is lesz, biztosan elmentem volna én is (ha messze is van), de a nap és az időpont sem megfelelő.
Mivel vasárnap vendégeink lesznek, én itthon palacsintázok, mert hortobágyi húsos palit készítek.

Talán lesz még rá máskor is alkalom!
Kép

mucus
Tm

Sziasztok!

Ahogy ígértem ma bővebben, aztán teszem is fel a pihentető gipszecskét. Kép

Cas
Köszi, de nem érzem sok hasznát a gipsznek, mert az alkarom fáj (kegyetlenül), de a felső részére rakták a rögzítőt. Barátnőmnek kinyomtattam, örült! Ebben a hónapban nem dolgozik a vizsgái miatt (talán utána jön ide ő is).
Nem rossz, bár a fiúnév határozottan megvan (Dominik).
Az én körméretem 104 cm volt tegnap.
Ma mész dokihoz, mesélj mit mondott a csípés-égetésre? Ha úgy érzed jobb, hogy kisírod magad, akkor tedd azt!

Bevonuló csomag: tegnap előtt hazavittem a listát, tegnap megnéztem, és bejelöltem miket kell megvenni, hát nem kevés tényleg!

Myra
Nem semmi volt ez az egész, tényleg mindenki csak irigykedni tud. Gratulálok! És a következő(k) is ilyen legyen! A kisasszonyka nagyon aranyos!
Köszi talán hamarosan jobb lesz (kezem).
Biztos lesz még ilyen találkozó!

Gizmi
Akkor ezek szerint szülés után vissza nézel még ide, és mesélsz nekünk. Várjuk! (99% gondolom ki a dokid: MM)

Mucus
Nekem még nincs tapasztalatom, de valahogy sejtettem, hogy ennél már a későbbiekben (szülésig) nem lesz jobb. Nekem a mozgása/feszítése kellemetlen. Nálam az őszinteség a nyerő!
Azért hozzátok lehet, hogy szívesebben mennék palacsintázni... Kép

MB
Jobbulást, tornára csak akkor gyere, ha tényleg jól érzed magad. Nehogy legyengítsen! Kép

Laga
Hol voltál tornán? Többen is mondják, hogy de. már szinte el sem férnek, szóval én maradok a du.-nál (kedden is csak ketten voltunk)!

Hmmc
Nekem is eszembe jutott, hogy veled mi lesz? De talán nem lesz rád rossz hatással, ha egy kicsit bűnbe esel... Kép De az nem túl nyerő, hogy másnap kell menned pont Kép

Aranyhold
Nagyon örülök, hogy ott leszel Te is!

Jaj, de jó én meg fogom ismerni: Cas-t, MB-t, Aranyholdat. Állítólag a képek alapján (profil) engem nem lesz nehéz megismerni?! Én már tisztára bezsongtam a tali miatt! Csak tudjátok mi jutott az eszembe? Hogy mi van akkor ha nem lesz üres a palacsintázó? Vas. 3 óra, ebéd után nem akkor mennek palacsintázni mások is? Orbisért átugrok a másik topicba, mert ők szinte hetente randiznak megkérdezem, hogy hol... Aztán meg ezt kéne böngészni (valami hozzáértőnek - nem vagyok egy nagy netezős): www.vendegoldal.hu

Tegnap voltam dokinál és már megint olyan jó hangulatba telt! És azt mondták, hogy nem is igaz, hogy jan. 23 után nem jöhetek be dolgozni! Kötelezően nem küldhetnek el! De azért felkeresem Szakbarbárt is... Na befejezem!

Puszi Nikcsi 33+0
nikcsi

Ezt kaptam a másik topicból:
Szia!

Kétszer voltunk a Vörös Sárkány nevű helyen, egyszer valami másikon, de ott rossz volt, meg kétszer az egyik kismamánál. Ez utóbbi vált be legjobban De azért a Vörös Sárkány is jó volt . Oktogonnál talákoztunk mindkétszer, a BurgerKing előtt. Abban a tömbben van, csak a körúttal párhuzamosan befelé. Nem tudom a pontos címet. És fel szoktunk menni az emeletre. 3 körül már kezdenek sokan lenni, érdemes vagy előbb menni, vagy foglaltatni asztalt. Nagyon kedvesek, 500 forint körül van egy tea, de ezek nagyon extra teák, lehet és érdemes kérni bele gyümölcsöt is pl, ha gyümölcsteát iszik valaki, és asszem olyan 5-6 dl. lehet, szóval jól el lehet üldögélni mellette, és nem hűl ki, mert kis kannákba hozzák. vannak előrecsomagolt sütik, meg szendvics is, amik egész finomak.
Na, szóval nekünk ez volt a bevált helyünk. Csak lett jobb.
Jó mulatást nektek

Hát ez nem a III. ker.-ben van, a parkolás sem egyszerű, de jószándékból küldték nekünk! Kép (Persze nem írtam meg, hogy milyen kikötéseink vannak!)
nikcsi

Nikcsi!

Maradt az 1%. Nem MM a dokim:-))
De ígérem a végén megírom.:-)

Egyébként még mindig nem szültem meg. Pedig már 40+6 van. Túl jó odabent az ellátás?

Gizmi
gizmi

Sziasztok,

Nikcsi,
ezen én is gondolkodtam, hogy mi van ha nem lesz elég szabad szék, dehát kockáztatnunk kell, ha nincs más ötletünk, hogy hová mehetnénk.
Torna: 9-en voltunk a 8 szivacsra, de elfértünk. És asszem 2 kismama nagyon a szülés határán van, lehet hogy ők hamarosan kiesnek. Egyébként nekem nem igazán jó a du. 3-tól 4-ig, mert eleve csütörtökön angolra viszem a fiam, meg el is vállaltam egy tanítvány februártól, pont 3 órától kedden.
Szóval maradok a délelőttnél, végülis már táppénzen vagyok tegnap óta. (Kár, hogy ez nem látszik: most is a munkahelyemen vagyok és ez egész januárban így is lesz, mivel van aki síelni megy, van aki napozni és hát valakinek tartania kell a frontot.) Csak az volt a kikötésem, hogy eljárhassak tornára.

Meglepi (ha jól emlékszem te írtad),
nincs izomlázam, de lehet, hogy nem minden torna egyforma. Pl tegnap ketten is voltunk újak és lehet, hogy az Anikó nem kart minket annyira szivatni. Egyébként szerintem itt nem is az izomnövelés a cél. Sokkal fontosabb az, hogy a terhesség során erősen igénybevett izomcsoportokat ellazítsa vagy megnyújtsa és hogy átmozgasson. A szülés után nekem semmim se fájt, csak a hátam. De az annyira, hogy csillagokat láttam! Most is fájdogál a hátam és a derekam és tegnap nagyon jól esett emiatt a torna.

Laga 23+1
laga

Gizmi,
nem fenyegetnek, hogy megindítanak? Én is túlhordtam a fiam és nekem is 35 napos a ciklusom, de állandóan az volt, hogy na most aztán indítás lesz. Minden nap jársz CTG-re?

Laga
laga

Gizmi
Most tök csalódtam! Van még egy tippem, de azt már csak tényleg utána beszéljük meg. Én is tök csodálkozok, hogy nem akarják megindítani?
Na aztán várunk a beszámolóval! Választott szülésznőd van?

Laga
MB is szokott járni tornára, ha nem beteg és nem kell Bécsbe utaznia. Kép Kár, hogy nem jó a du.-i időpont! Kép
Remélem mázlink lesz a hellyel, bár ha nem lennének is szűkösnek hangzott... Kép
nikcsi

Laga!

Nem fenyegetnek a megindításával, hétvégén kell vizsgálatra mennem, ha addig nem gondolja meg magát a Picur. Aztán majd meglátjuk. Én nem szeretném, ha megindítanák. Ő tudja, hogy mikor kell kijönni:-))

Nikcsi!

Nincs választott szülésznőm, én inkább az orvost tartottam fontosabbnak. Én nagyon bízom benne. Egyébként a férjem, már a terhesség elején kijelentette, hogy ő bent akar lenni a szülésnél, hogy segíthessen nekem. Bár most kezdenek kétségeim lenni, mert valamelyik nap az egyik erősebb görcsnél jött segíteni és nagy lelkesen ráült a kezemre:-))

Gizmi
gizmi

Gizmi
Akkor örülhetsz! Én is a megindítástól rettegek a legjobban. A koraszülés nem igazán áll fenn, tegnap vizsgáltak teljesen zárt méh. És már farfekvéses sem lesz... Viszont a szívhangját kb. 5 percig kereste a doktornő, annyira elbújt. Csak a ctg-n ne csináljon ilyet! Különben jön a duda Kép
nikcsi

Sziasztok!
Sok jó ember kis helyen is elfér Kép
Majdcsak összehúzódunk valahogy vasárnap. Mondjuk elképzelem, hogy kb. 6-8 balerina-alkatú kismama (nem akartam megsérteni senkit) bevetődik egy ekkora helyre. Mi lesz még a palacsintázás után? Kép)
Megmértem én is a pocakomat és elszörnyedtem. 95 cm!!!!!!!!! Mi lesz még????????
hmmc

Hmmc

Kirúgsz a hámból (40 g)? Kép

Nikcsi

Hát tényleg elég rosszul alakult a torna időbeosztásom, minden összejött az elmúlt hetekben. Zajlik az élet! Még jó, hogy tudtam folytatni az úszást - igaz, így betegen most azt sem. Kép Antibiotikumot írtam fel, mert azt mondják, hogy veszélyesebb ha tüdőre megy ez a vírus mint a gyógyszer. Nem örülök neki, 1 hét antibiotikum... lehet, hogy még várok vele egy napot, hátha jobban leszek...

Gizmi

Én is arra a dokira tippeltem volna az eddig olvasottak alapján...
A párodnak is sok sikert kívánok a szüléshez - vigyázz a kezeidre! Kép
A dokim azt mondta, hogy nem szeretik 1 hétnél tovább bent hagyni a manókat a 40. után, mert az már nem túl jó nekik, fogynak, stb. De ha még bent akar maradni akkor biztos jól érzi magát! Az orvos tényleg fontos a szülésnél, de ha minden rendben zajlik akkor a szülésznő fog veled többet foglalkozni (és őszintén kívánom, hogy úgy legyen). De az eddigi beszámolók mind pozitívak voltak a szülésznőkről, úgyhogy azt hiszem nem lehet nagyon melléfogni.

Laga

Jó formában lehetsz, nekem az első torna után bizony sajogtak a farizmaim... nem hiszem, hogy Anikó kímélt volna titeket, mindig ugyanaz a koreográfia (ugye, Nikcsi?).

MB
meglepibaba

Gizmi,
és minden nap jársz CTG-re? Nekem muszáj volt a kiírás után, sőt még aznap reggel is voltam, amikor este megszültem.
Ja és kétnaponta bekukucskáltak: kézzel kinyitottak és benéztek, hogy nem zöld-e a magzatvíz. Ne tudjátok meg, hogy hogy fájt.

Laga
laga

Meglepi,
hová jársz úszni?

Laga
laga

Hmmc és a többiek
Legalább itt ne görcsöljünk már a hasméretekkel! Ennyi is kész! Én is most kicsit vizilónak, disznónak, bálnának - mikor minek érzem magam! Tegnap gondozáson mértem meg, aztán meg is kérdezték: előtte mennyi volt a derekam? Hát ha egyáltalán volt már előtt olyan? De a legelején nem mértük sajna le. Mondták is milyen jó véleményem van magamról, á ez csak önkritika - mondtam!

MB
Gyógyulj meg! A talin azért ott leszel?

MG, Laga
A tornával egyet értek MB-vel. A farizmos dolgok nekem is kemények voltak/jelen idő. Már nincs izomlázam, de nem könnyű! (Én ezelőtt a farizmomra nem igazán tornáztam - pedig nagyon ráfért volna...) Kép
Az úszás nagyon jó lehet, csak sajnos nagyon hajlamos vagyok a nyavajákra... Kép

Laga
Jaj ne má! Ilyenek is lesznek? Beszélek is a kicsi fejével mi és hogy legyen! Inkább kínozzon 10-12 órán keresztül (mondom így, hogy fogalmam sincs miről beszélek...), csak ne repesszenek burkot, meg ne matassanak bent kézzel sokat. KépKépKép
nikcsi

Nikcsi!
Úgyis fognak matatni, hacsak nem lesz olyan szerencséd, mint Myrának, hogy nem lesz idő matatni! Nekem nem volt annyira vészes, pedig engem is matattak rendesen! :-)
Miért féltek az indítástól? Nekem ugyan elfolyt a vizem de nem votlak fájásaim, azt kellett csinálni infúzióval. Ha rendesen szül az ember is vannak fájásai.
aranyhold

Aranyhold
Köszi, akkor készülök lelkileg!
nikcsi

Sziasztok mára,
megyek kajálni, aztán meg már nem jövök vissza (végülis táppénzen vagyok vagy mi).

AKKOR:
VASÁRNAP DU. 3-KOR A PALACSINTÁZÓBAN! (Aztán nehogy egyedül üldögéljek ott.)

Laga
laga

Laga! Én fogok menni, már megbeszéltem a férjemmel, hogy vigyáz Matyira, de lehet, hogy kések, mert a szopit meg kell várnom, mielőtt indulok. Matyi újabban nem hajlandó cumisüvegből enni! :-(
aranyhold

Nikcsi
Mi már ismerjük egymást egy picit... ha nem is tudtunk túl sokat beszélgetni a múltkori előadás után... Majd most! Kép
Panaszkodás: aznap volt a mélypont, azóta is ugyanúgy fájdogál, de jobban tűröm. És mindjárt indulok a dokihoz...
Teázó: nem Vörös Sárkány, hanem Vörös Oroszlán, és tényleg az Oktogonnál van a Jókai téren. Nagyon klassz hely, nem dohányzó, viszont itt tényleg foglalni kell legközelebbre... viszont akárhányan elférünk, ha a palacsintázó szűkös lenne most vasárnap...
Palacsintázó: régen amikor még fondüző hely volt, akkor még volt alagsor is néhány 4-személyes boxszal... Azt megszűntették volna?!

Meglepi
Úszás...!!! Most röhögni fogsz, de vmelyik nap beleejtettem egy kiskanalat egy nagy tál vízbe, és olyan jópofát csobbant, hogy belémnyilallt - milyen jó lenne úszni egyet! Kép
Te hová jársz? (Én rettenetesen félek a fertőzésektől...)

Akkor vasárnap a palacsintázóban találkszunk!

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Voltunk a dokinál... hát nem nagyon lepődött meg a panaszaimon. Szóval ez teljesen normális. Újra csak azt emelte ki, hogy akkor van baj, ha sokat keményedek vagy görcsölni kezdek, de szerencsére erről szó sincs. (Egyébként jobban tűröm mostmár egy kicsit, gondolom kezdenek elrendeződni a cuccok odabent...)
Próbált szívhangot is hallgatni, de nagyon elbújt a lurkó, meg jókat püfölt (nem tetszett neki az a kütyü Kép), csak néhány pillanatra hagyta magát "befogni", utána megint csak recsegés...
A méhnyak továbbra is meg van kicsit rövidülve, de nem romlott a múltkori vizsgálat óta szerencsére...
Szóval minden oké velünk, egy hónapig megint nem kell dokihoz mennünk.
Tényleg, 20-án jön vki UH-ra? (Ez lesz elvileg a 30. heti - de akkor már a 31. hetet is be fogjuk tölteni... nemtom miért ilyenkorra adtak időpontot?)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
De, jó! látod nincs semmi baj. Azért mégis jobb utánna járni.

Nikcsi
kedves vagy ami a palacsintát illeti
Hozzád hasonlóan én is szívesen fel ajánlanám a lakást, de azt hiszem a nagy távolság miatt könnyebb 1-2 embernek hozzátok igazodni, mint a többségnek hozzám.
De egy ilyen központban levő teázós hely jó lenne a köv. talinak.

Gizmi
én is a MM-re gondoltam, de most már kíváncsivá tettél.

Laga
húúúú. Ez a kézzel kinyitós-benézős dolog ez nagyon gáz lehet. És azt a dokid csinálta???

Különben a burokrepsztés nem fájdalmas. Legalábbis a magam nevében tudom ezt mondani, mert én nem éreztem, csak a kellemes meleget amikor folyt el a víz.
Sőt. még a beöntés sem fájt, igaz nekem volt már benne részem. Az állítólag akkor rossz, ha pont egy görcs alatt adják, vagy az alatt kell a vizet bent tartani.
Laga?

Én is mindíg azon a véleményen voltam, hogy inkább jöjjön előbb pár nappal úgy, hogy nem számítok rá, mint hogy napokig túl keljen hordani. Úgy látom ez a 35 napos ciklus nem ritka. Nálam is ez van.

mucus
Tm

Sziasztok!

Nikcsi
Olvastam a liatáról amit a kórházba kell vinni. Megtennéd, hogy elküldöd nekem? Messziről megyünk szülni és a férjem nem akarom állandóan ugrasztani az apróságok miatt amiket otthonhagytam...

Köszi!

Zsazska
35+4
zsazska

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?