Sziasztok,
maradt az éjszakai party
és nagyon precízen 12-től 03-ig. Megpróbáltam, fekve szoptatni, sötétben, hogy könnyebben visszaaludjon, de le se hunyta a szemét és amikor elég volt a cici fészkelődni kezdett, majd reklamálni, hogy sötétben nem lát. Akkor lámpát gyújtottunk amire megnyugodott (nem sírt) pár percre, de aztán jött a vegyél fel, aztán meg a ne ülj le, ne állj meg, hanem járkálj anyu.
Jóakaró nagymamák és félismerősök már kioktattak, hogy elkényeztetem és hagyni kell ordítani, csak két hétig üvölt aztán !!!betörik!!! ezt a szót használta egyikük. Szerintem ez borzalom! Mármint így állni hozzá ehhez a kérdéshez. Ráadásul minden értékelhető szakirodalom, óva int attól, hogy a kisbabát sírni hagyjuk. Még jó. A doki néni is azt mondta, hogy nem szabad sírni hagyni, mert az komoly pszichikai gondokat okozhat később, az első 5 hónapban nem lehet elkényeztetni. Azzal, hogy reagálok a sírására csak abban erősítem, hogy nincs egyedül, kiszolgáltatva, hanem biztonságban van és számíthat rám. Igazából olyan megnyugtató, hogy a rokonokéval ellentétben, a hivatalos vélemény a szívem szerint való. Szerintem szörnyű dolog egy kisbabát sírni hagyni, pláne éjjel, sötétben. Szóval hős mami második fejezet indul.
Azért kipróbálom Esztyx fárasztásos trükkjét, bár ilyenkor nappal olyan boldog vagyok a nyugalmammal.
Bagzer,
ne aggódj az adatok miatt, eddig a fejét növesztette, most majd hasra is gyúr. A kiszámoló eredményei szerintem csak annyit jelentenek, hogy a feje már készen áll, a többi testrész még tréningezhet egy kicsit.
Katy,
ez már nagyon a vége, izgulsz? mert én most egy kicsit átéreztem a helyzeted és kellemes izgatottság lett úrrá rajtam. Azért a súlybecslést szerintem ne vedd készpénznek.
Ja és kerek fej: szülés közben megnyúlik ám egy kissé az a fej, így van kitalálva, hogy kiférjen. aztán pár nap alatt helyre áll a rend.
Boríték: én akkor adtam borítékot szülésznőnek és dokinak is mielőtt eljöttünk a kórházból. Tök jól fogadták, semmi kínos nem volt benne, pedig nagyon paráztam.
Kikocs, te is? jujj egyre többen vagytok most már célegyenesben. Azért ne strapáld magad nagyon, ha mégis előbb jön a baba majd párocskád beszerzi a hiányzó holmikat, csak a tena álljon készenlétben.
Az a levelezőlista jól hangzik, főleg, hogy videót is lehet feltenni. Az én fényképezőm félperces videókat tud és már egy csomó édit csináltam amit megmutatnék.
Jajj, nincs türelmem most végig böngészni az angol szövegeket.
Aura, én nem vagyok egy sterilizáló típus. A cumiját néha beteszem, elvégre az mindig a szájában van. Na meg lépten nyomon kezet mosok. De a higiénia messze elkerül minket. Egyszerűen nem az én életformám. Remélem nem emiatt lesz folyton beteg. Bízom az anyatejes táplálásban. A mellemet pl nem mindig mosom meg szopi előtt(a trehány mami)Mostanában pl. azon gondolkozom, lecseréljem-e mindennap a rugiját ha nem ette le.
Orbis, látom te is finisben. Gondolj arra éjszakánként milyen jó lesz, hogy együtt nem tudtok majd aludni a babával. Nekem az a legnagyobb gond, hogy én aludnék, amíg ő dorbézolna.
Szerintem a hangos rugások reálisak, elvégre a belek munkája is van, hogy kihallatszik.
A csikisségben nem vagyok biztos, de Hana van hogy összerezzen ha úgy érünk hozzá, ez a pocakban nagyjából olyan tüneteket produkálhat amit leírtál.
Zsuzsi,
a védőnő telefonszámát még a kórházban elkérték, és mikor hazértünk már telefonált is, ő értesítette a dokinénit is. Maguktól jönnek, de előbb bejelentkeznek.
Noémi, már akartam kérdezni mi ez a Tracy Hugg féle könyv?
tök jó, hogy írtál az alvásról
vegetáriánus: a tej, tejtermék és a tojás állati fehérje, ha ezeket sem eszi a barátnőd akkor egy kicsit jobban oda kell figyelnie a táplálkozásra. Mivel évezredek óta élnek vegetáriánus nemzetek, nem hiszem, hogy ez komoly problémát jelentene. (én 14 évig voltam vegás)
Szerintem a Kisbabák és kismamák egészségkönyve tök jó, mindig ámulok.
az alváshoz