Új privát üzeneted érkezett!

Sőt,nemcsak képeket, hanem mindenféle file-t lehet feltenni, szóval akár majd videót meg hangokat, meg ilyesmit is! Kép Még nem is sikerült felfedezni, hogy mimindent lehet megosztani így... Kép a levlista honlapja, ahol mindezeket ki lehet deríteni, meg megtenni: http://groups.yahoo.com/group/pocak
Aki nem tud angolul, írjon mailt, szívesen segítek. jajde belelkesedtem, azt majd biztos nem is fogjuk használni, mert minek... Kép

kikocska

Sziasztok!

Már megint ide pofátlankodok... Orbist "ismerem" - néha átnéz hozzánk is (Margit kórházas topic), de most bárki tudna válaszolni. Szoktatok találkozgatni, a kérdésem, hogy hol? Mi is erre készülünk, de valami füstmentes helyre vágyunk, ami talán érthető. Nem akarom a helyeteket rabolni, ezért privátba válaszoljatok nyugodtan! Várjuk, köszi Kép
Nikcsi 33+0
nikcsi

Eszter!!! Hol vagy??!!! márilyenkor szoktál írni, héééj!!!

kikocska

sziasztokKép
Ne haragudjatok hogy igy ismeretlenul kerdezek de nem ertek egy roviditest...Minek a roviditese az uh leleten a TH?
segitsegetek elore is koszonom
s. 37+1
space

Jó reggelt!Kép

Kedves Kik szobatársnőm!Kép
Hihetetlen mennyi szó fér beléd!?Kép
A dokim már 3 hete is mondta a szabiját nekem és tényleg látom az arcán,hogy sajnos ez van!De végül is az csak 7 nap és már nem is annyira érdekel a téma,sőt!Kép
És nem csak tegnap szólta el magát,hogy "Még egy hónap" van hátra nekem, hanem 3 hete meg azt mondta,hogy "Lehet meg lesz már febr.3.-án!?"
Dehát ki ő? Valami jós? Vagy a tapasztalat?
Végülis tényleg nem bánnám,de inkább legyen februári gyerek,szerintem.Sőt! Én már arra is gondoltam,milyen jól mutatna egy 2005.02.05 -ös szül.dátum!?Kép
Fizetős szobára azt mondta,hogy a jövőhéten úgyis megyek ctg,vérvétel és akkor szülésznéni körbevezet és,talán a titkárságon vagy hol kell lefoglalni és akkor már személyesen teszem ezt meg! A sorrend pedig 2,3,1 ágyas, szeinted? Mármint,ha nincs hely a 2-esbe akkor 3,ha az is tele van akkor 1 ágyas! Te már foglaltál?Én azt se tudom mennyi, csak azt,hogy mindenképp fizetősbe megyek!

Ilona(34+4)
Kép
Vendég

én nem foglaltam még, mert elfelejtettem tegnap, majd jövő csütörtökön megyek megint,akkor én is. És egyágyasba nem mennék. Az asszem 6000, a többi 4000/ éjszaka. én még vacillálok a 2 és 3 ágyas között... Tök jó, hogy egyszerre vagyunk kiírva, én meg ma töltöm a 35.öt... Kép
És tényleg rettentősokat tudok írni (főleg, ha ide vagyok szögezve), meg beszélni is, és itthon van bőven rá lehetőségem, mert Gergő jó hallgatóság, bár néha megvádolom, hogy nem figyel Kép

kikocska

És az jutott eszembe,hogy Katy szobatársnőnek is örülnénk!KépSzerintem!!!
Micsoda gondolatok,aztán a végén tényleg így lesz!?Kép

Kezd alábbhagyni a "jó háziasszony" szerepem, a héten még nem főztem! Apa eszik a melóba meleget,de én nem! Ígyhát ma már kijár nekem is...

Málnalevélteát nem kaptam,állítólag hiánycikk,de pénteken van rá esélyem,akkor jön árú.Én kipróbálom!

A magne B6-ra meg azt mondta a doki,hogy ne hagyjam abba még...
Vendég

Kik! Még azt akartam kérdezni tőled,hogy neked mikor volt meg utoljára a miklós? Nekem máj.9 és így jön ki a febr.13!

Mostmár tényleg mennem kell főz,mos,rámol,de az egyik szemem itt,a másik ott...Kép
Vendég

Máj.6, és ráadásul 26 naposak voltak, szóval nem értettem úgyse.. De ez már inkább privát dolog, kedózd a fórum csetre hasonlítani Kép Keljen már fel valaki, hééé!!! Kép

kikocska

Sziasztok,

Vicus: semmiképpen nem akarom babucit rászoktatni a cumira, csak a biztonság kedvéért vinnék a kórházba. Noémi is írta, hogy a babája eleinte fél óránként kért enni, azt meg a cicije nem bírta volna, így maradt átmenetileg a cumi. Meg sajnos a János kórházban gyakorlat, hogy első két nap, amíg nincs rendes anyatej, addig cukros vizet adnak pótlásként a babáknak minden szopi után (elvileg így kisebb az esély a besárgulásra és nem éhezik annyit a babuci), és azt jó lenne, ha már adják, ha a saját cumijából kapná, nem pedig a kórháziból. Hát ennyi..

Én is egész héten lustálkodtam, ma főzök először. Bedobtem a sütőbe egy nagy adag csirkecombot. Most várom az eredményt... Elég jó az illata..

Tényleg, a sógornőm vegetáriánus. Van vaami ötletetek, hogy vegetáriánusoknál hogy megy ez a gyerekvállalás, várandósság dolog ? Jól jönne némi tipp, tapasztalat...Állítólag az állati fehérje nélkülözhetetlen a baba fejlődéséhez...

BABÁSOK: Ma megjelent a kismama magazin és elég részletesen foglalkozik az altatás, éjszakai alvás kérdéskörrel. A weben is van a cikkból egy kivonat, hátha segít...

Kikocs: tényleg klassz pasid van, így kép alapján. De hál istennek én sem panaszkodhatom...Ja , és nem értem, hogy hogy jön ki neked, hogy ma töltöd a 35. hetet, hiszen mindketten február 13-ra, vasárnapra vagyunk kiírva, ami szerint vasárnap kéne betölteni a 35. hetet. Én Ilonana számításával értek egyet..

Ja és olyan kár, hogy nem egy helyen fogunk szülni... Írigykedem is rátok rendesen..

Na eldugulok, megyek szépítkezni, mert holnap doki...

ZSuzsi
34+4
vzsuzsi

Ja, még azt akartam a BABÁSOKTÓL kérdezni, hogy a védőnő, dokinéni milyen rendszerességgel látogat titeket , és hívásra megy, vagy egyébként is ...

zsuzsi
vzsuzsi

Sziasztok!

Space, a THQ a mellkasátmérő, ha jól tudom.

Kikocs, jó újra olvasni a pörgésedKép Mi alig aludtunk, mert Levente igaz, hogy 12kor evett utóljára, aztán 5-kor, de mi nem tudtunk elaludni. És 5 után már 8-kor éhes volt, pedig nem kellett volna neki, csak 9-kor. Nohát.

Katinka, alvás:

Tracy Hugg-ból:
jelei:
hétmérföldes tekintet, olyan, mintha kitámasztották volna a szemétKép, aztán kb. 3 ásítás, aztán olyan, mint a felnőtt, akinek majd lecsukódik a szeme a metrón, de mindig kinyitja, meg csuklik le a feje. Ha olben van, az ember testébe fúrja a fejét, ide-oda forgatja a fejét a tárgyaktól, és sír.

No ezt észre kell venni, és nem tovább ingrelni, mert az a baja, hogy fáradt. Be kell tenni az ágyába.

Néha túlzottan föl van pörögve, sír, meg hadonászik, és ettől nem tud elaludni. Ilyenkor ha szükséges felvesszük, megnyugtatjuk, aztán amint megnyugodott, vissza az ágyba, mert az a rossz szokása fog kialakulni, hogy csak ölben alszik, ha viszont nem ott alszik el, nem hagyjuk egyedül, és mégsem kényeztetjük. Utána mikor megint sír, újra megnyugtatjuk, elég csak a hátát paskolni általában, és ssssss-t mondogatni neki -ez olyan, mint a méhben-. Amint megnyugszik megint visszavonulni. Igy önállóságra szoktatjuk.

Kb 20 perc míg elalszanak a babák, ezt ki kell várni, mert ha mindig megszakítjuk, újra kell kezdeniük. És ha ismered a fáradt sírást, meg tudod, hogy a napnak ebben a szakában aludnia kellene, akkor egyértelmű lesz, hogy nem másért sír.
Nem jó összekeverni az éhséggel, mert túleszi magát. Pl. 1 órával evés után valószínű nem éhes. No ennyi. Nem tudom, mennyire érthető. Ja, és be lehet még bugyolálni, hogy ne kapálózhasson, mert még nem tudja, hogy a kezei, lábai hozzá tartoznak, és azt hiszi, valaki akar vele valamit csinálni. Szegény.

Szóval meg kell tanítani elaludni. És van, amikor sírni kell hagyni, mert úgy altatja magát. Fülelj, és fel fogod ismerni a különböző sírásokat. Néha semmi nem jön be, akkor csak nyűgös. Minden baba nyűgös a nap valamely szakában hasfájósság nélkül is.

Na én ezt tudom az altatásról, nem kell egyetérteniKép, tudom, hogy vannak más nézetek is.

Most én is megyek aludni, amíg lehet.

Puszi
N.
vghnoémi

Zsuzsi, az Savitri volt, de nem bajKép, csak mondom... Mármint a cici.

A védőnéni minden héten jön 6 hétig, a doki néni meg az elején, meg ha kell, meg kb. 3 hetente, ha jól tudom, de a tanácsadásra is lehet menni, ha már levegőztök.

Kikocs, nem akarom, hogy szülj, majd időben. Csak volt egy kósza érzésem. De elmúltKép
vghnoémi

Sziasztok!

Jó szép idő van mi?
Kép
Pedig ma eldöntöttem, hogy aktívkodok egy kicsit, mármint szeretnék egy csomó mindent elintézni!Persze mindezt kettőig, mert átugrunk a Laci nagynénjéékhez!Sok időm van addig mi?Kép

Noémi!Én benne lennék, ha lehetnék a következő, bár tegnap este komolyan elszégyeltem magam, hogy türelmesebbnek kellene lennem, úgyhogy majd elválik, és DÁvid majd eldönti, Neki mi a jó!

Vicces lenne, ha babanetes szobává válna a Schöpf-MéreiKép!

A szakdolgozathoz olyan anyagok kellenének, amik a kismamák lelkivilágáról, érzelmeiről szólnak!Aura tök jó ötlet volt, még megkérdezem a képzésem vezetőjét, hogy szerinte milyen ötlet, mert akkor mag vagyok mentve!
Persze,csak ha beleegyeztek!Meg úgyis nevek nélkül használnám!?
Igazából pszichológus, pszichiáter által írt szakszöveg kellene hozzá,de fogalmam sincs hol kutathatnék utána!Vagyis egy van,de oda meg csak kedd esténként lehet elmenni, mert ott hasonló szakdolikra rá lehet bukkanni!A gáz az,hogy annyira nem értek angolul...Kép
És köszi az eddigi segítségeket!

Na remélem érthető vagyok, mert így reggel nem vagyok a helyzet magaslatán!

Tegnap én is rengeteget keményedtem, tuti front van,vagy volt, mert még elaludni sem tudtunk!

Kikocs Te mikor aludtál?Mert a hozzászólásaid alapján nem tudom?!
Meg gondoltam, hogy Gergő, vagy Te sem érted majd,amit leírtam Róla!Szóval én egy nagy mackós pasit képzeltem el, aki minden gondolatodat lesi, meg imád meg minden!Ehelyett egy nem nagy mackós pasid van ugyenilyen szuperjó tulajdonságokkal!Mostmár érhető?Remélem!

És szerintetek betöltött 36.héten a 3186g becsült súly sok,vagy nem sok,mert Laci szerint az, szerintem meg nem, főleg, hogy a doki várhatóan 3600-3800g-ot mondott!

Katy,aki most elmegy aktívkodni, de tényleg!
36+1
Katy

Noemi,

Koszonom!!lehet lehagyta a Q-t a dokiKép
Katy:nekem a 36.heten 2624gr volt a bebim.

space
space

Köszi mindenkinek a pocileszállós infókatKép
Hát nem tudom, hogy velem ez történt-e vagy sem. Lehet. Bár én levegőt eddig is könnyen kaptam, így ebből megítélni nem tudom. Mindenesetre a WC-re járás megy ezerrelKép

Na ma aztán végképp bebizonyította nekem Kristóf, hogy milyen szélsőségesen viselkedik mocorgás-ügyilegKép
Felébredtem hajnali 6-kor, és egészen 7-ig nem tudtam aludni. Ez alatt az 1 óra alatt kb. 30-szor mozgolódott. Eszméletlenül kis aktív voltKép Olyan jó voltKép Felébresztette egy csuklás, amitől aztán teljesen bezsongottKép
Meg tegnap este is kis aktív volt, apuci Disney zenéket töltött le a netről és ezeket hallgattuk, hát Kristófka teljesen odáig volt érteKép Főleg a Kis hableány zenéje jött be nekiKép De mit is várunk egy pasitól?!
Szóval Kristófkám hajnalban és késő este teljesen aktív, nappal pedig nagyon megbújik, időnként egy-két erőltetett mozgás, hogy mégis ne aggódjam már magam halálra, de azokból aztán aligha jönne össze a 10 mozgás.
Akkor ez még normális, ugye???

Zsuzsi
Végre van Kismama újságKép Apucit már 1 hete küldözgetem érte, hogy szerezze már meg nekemKép Főleg a naptár miattKép

Mi pont betöltött 36 hetesen megyünk majd a dokihozKép Szerintem az én Kristófom még a 2500gr-ot se fogja elérni akkorraKép Ha heti 250gr-os hízással számolok is, akkor is csak 2450gr körül lesz majdKép Kíváncsi vagyok, hogy jön össze majd belőle egy 3500-3800gr-os baba, ahogy mindkét doki jósolta?!

Babus

Kép
babus2005

Köszi mindenkinek a pocileszállós infókatKép
Hát nem tudom, hogy velem ez történt-e vagy sem. Lehet. Bár én levegőt eddig is könnyen kaptam, így ebből megítélni nem tudom. Mindenesetre a WC-re járás megy ezerrelKép

Na ma aztán végképp bebizonyította nekem Kristóf, hogy milyen szélsőségesen viselkedik mocorgás-ügyilegKép
Felébredtem hajnali 6-kor, és egészen 7-ig nem tudtam aludni. Ez alatt az 1 óra alatt kb. 30-szor mozgolódott. Eszméletlenül kis aktív voltKép Olyan jó voltKép Felébresztette egy csuklás, amitől aztán teljesen bezsongottKép
Meg tegnap este is kis aktív volt, apuci Disney zenéket töltött le a netről és ezeket hallgattuk, hát Kristófka teljesen odáig volt érteKép Főleg a Kis hableány zenéje jött be nekiKép De mit is várunk egy pasitól?!
Szóval Kristófkám hajnalban és késő este teljesen aktív, nappal pedig nagyon megbújik, időnként egy-két erőltetett mozgás, hogy mégis ne aggódjam már magam halálra, de azokból aztán aligha jönne össze a 10 mozgás.
Akkor ez még normális, ugye???

Zsuzsi
Végre van Kismama újságKép Apucit már 1 hete küldözgetem érte, hogy szerezze már meg nekemKép Főleg a naptár miattKép

Mi pont betöltött 36 hetesen megyünk majd a dokihozKép Szerintem az én Kristófom még a 2500gr-ot se fogja elérni akkorraKép Ha heti 250gr-os hízással számolok is, akkor is csak 2450gr körül lesz majdKép Kíváncsi vagyok, hogy jön össze majd belőle egy 3500-3800gr-os baba, ahogy mindkét doki jósolta?!

Babus

Kép
babus2005

BocsiKépKépKép

Kép
babus2005

katy, a Kismamák és kisbabák Egészségkönyvében foglalkoznak ilyennel. Vannak benne az álmokról is, meg egy-két dolog még. Igaz szülészek írták, de... ha gondolod, egyszer kicserélhetjük a tálcákra... Kép aztán majd hamar visszakapom, ha kijegyzetelted, mert tök jó dolgok vannak benne a babaellátásról is, meg minden. meg én is írtam be forrásnak fórumot a dolimba. Nem volt baj...
A súly szerintem nem sok, nekem ennyit jósolt (3,20-at) a dokibácsi a jövő hétre, mikor töltöm a 36-ot, ha meg kihúzom végig, 4 kilós vagy feletti csemetét. És igazad van, nem aludtam. Kép vagyis kb 4 órát. de azt egyben.
És nem értettük félre, hogy másnak képzelted Kép csak leírtam, hogy mit mondott a Gergő, mikor mondtam neki, hogy másnak képzelted Kép és közben vigyorgott ő is Kép Csak mindig mindenhez még valamit hozzá kell fűznöm, és ettől más lesz az értelme, mint amit akarok Kép

Újfajtaképp keményedek. Felmegy a vér a fejembe, és nehezen kapok közben levegőt, és dobol a szívem a fülemben. Vagy csak parázok, vagy annyira fenn van a gyerek, hogy a méhem feszítii a tüdőmet is ennyire.

Ja, és nem nyitok vitát a kiírt időpontomra, ami szerintem rossz, ha én a május 6-i utolsó mensitől számolok, akkor nekem a mai napon pontéppen eltelt 35 hét. És május 6 csütörtök volt. A többi nem érdekel, és különben is, a gyerek majd születik amikor születik Kép de nincs harag Kép

És én is összeszedem magam, és elmegyek, megveszem a legszükségesebb maradék ruhákat, hogy neki tudjak látni mosni én is...

Kikocs
35

kikocska

Hát jó reggelt!
Én megint délig aludtam, de most azért, mert totál pocsékul vagyok, és egy nap alatt meg kell gyógyulnom, mert holnap megyünk Bécsbe vásározni még a babának.

Babus!
Már értem. Szerintem ne foglalkozz vele, töröld a mail-t és kész. Szerintem minnél többet foglalkozol vele, annál jobban beindul, azért perverz Kép

Nikcsi!
Nem tudom ment-e neked mail magánba, de vagy összegyűltök valakinél, vagy kiszemeltek egy jó nagy teaházat, ott nincs füst és finiket lehet inni. Mi is ott kezdtük Kép

Orbis!
Nekem új ez a kihallatszós dolog, de neked elhiszem, a csikis az szerintem teljesen létező dolog, azt már máshonnan is hallottam.

Katy!
Örülök, ha segíthettem, én tuti hozzájárulok, hogy felhasználd a hozzákotyogásaimat, még eredeti névvel is, sőt referenciát is adok Kép de tényleg, emiatt ne aggódj, szerintem ezzel másnak se lesz baja, elvégre ez a hely is nyilvános.
Van még egyötletem, kórházak szülésfelkészítőiben szokott lenni pszichodráma csoport, azoknak a kismamiknak, akik szoronganak, félnek a szüléstől. Azt mondjuk nem tudom, hogy pszichomókus, vagy szülész vezeti-e, de ott hátha tudnak neked tippeket adni, hogy hol találsz anyagot. (A Szent Imrének pl van ilyen a programjában)

Ráveszem magam a dokira, fájogat a torkom és nem ártana, ha ránézne. Persze ha nem lennék babás, eszem ágában nem lenne menni, de Erikáért mindent!

Puszi nektek (szigorúan virtuális, bacimentes Kép )
Aura+Erika 33!!!
(Kikocs nekem, máj. 21 volt az utolsó miki, és febr. 26-ra vagyok kiírva)
aura

Okszi Kikocs, értem most már ezt a számolásos dolgot....

Zsuzsi
vzsuzsi

Na, sziasztok!

Délben keltem, azóta olvasok itt.
És azért keltem délben, mert éjfélkor kapcsoltam le a villanyt, majd kettőkor pisimenet és utánna nem alvás. Még hatkor is ránéztem az óráraKép Aztán reggel mikor elment a pasinkóm az összes telefont likvidáltam(igen jól tettem, mert 7 hívás volt a mobilomon) és így délig tudtam aludni. Na, az összesen nyolc óra. Így már elégedett vagyok!Kép

Vica! Zsuzsi! Én is terevzem, hogy viszek be cumit, meg cumisüveget és épp azért amit Lili írt, hogy ha folyton szopizna ne menjen szét a mellbimbom,ha meg teát kap akkor inkább sajátból. Mi úgy tervezzük, hogy kikészítettem egy helyre és a sterilizáló használatát elárultam apának és akkor ezt ő majd megcsinálja és behozza, vasalt pelusba, az tök jó ötlet.

Aura! Nem tudom kell-e sterilizálni, vagy sem, de képzelt az én tömegem, pedig nem aggódós kismamák hada, mindenki terorizált. Így én már megint jól jártam, mert nem kellett megvennem az Aventes mikróba valót, hanem kölcsibe kaptamKép.És, hogy még szörnyűbbet mondjak többnyire fél éves korukig tették.Én majd meglátom, hogy lesz rá érkezésem, mikro ,minden esetre van, mosogatógép sajna még nincsKép.MAjd ha lenn lesz nagy konyhám!!Ja és örülök, hogy nem lett újra véres guánóKép

Katy! HA felhasználhatod én természetesen áldásom adom magvas gondoltaim publikálásáhozKép Bár nem sokat lelkiztem! de, hátha!

Kikocs! Szuper ötlet a levlista és nagyon ügyes kis informatikus feleség vagy!!!

JA és én még Tünit is hiányolom. Mi lehet vele?

Noémi! Annyira mindig azt írod amit gondolok!!KépAz altatást is így képzelem, perzse tudom, majd Hanga eldönti, de kell legyen az embernek elképzelése!!!

na, más nem jut eszembe

rékacs 40+1(ilyen ez, Kikocs, ha most bepartázol, hogy mindjárt kijön, te is így járszKép)

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

Sziasztok,
maradt az éjszakai party Kép és nagyon precízen 12-től 03-ig. Megpróbáltam, fekve szoptatni, sötétben, hogy könnyebben visszaaludjon, de le se hunyta a szemét és amikor elég volt a cici fészkelődni kezdett, majd reklamálni, hogy sötétben nem lát. Akkor lámpát gyújtottunk amire megnyugodott (nem sírt) pár percre, de aztán jött a vegyél fel, aztán meg a ne ülj le, ne állj meg, hanem járkálj anyu.
Jóakaró nagymamák és félismerősök már kioktattak, hogy elkényeztetem és hagyni kell ordítani, csak két hétig üvölt aztán !!!betörik!!! ezt a szót használta egyikük. Szerintem ez borzalom! Mármint így állni hozzá ehhez a kérdéshez. Ráadásul minden értékelhető szakirodalom, óva int attól, hogy a kisbabát sírni hagyjuk. Még jó. A doki néni is azt mondta, hogy nem szabad sírni hagyni, mert az komoly pszichikai gondokat okozhat később, az első 5 hónapban nem lehet elkényeztetni. Azzal, hogy reagálok a sírására csak abban erősítem, hogy nincs egyedül, kiszolgáltatva, hanem biztonságban van és számíthat rám. Igazából olyan megnyugtató, hogy a rokonokéval ellentétben, a hivatalos vélemény a szívem szerint való. Szerintem szörnyű dolog egy kisbabát sírni hagyni, pláne éjjel, sötétben. Szóval hős mami második fejezet indul. Kép
Azért kipróbálom Esztyx fárasztásos trükkjét, bár ilyenkor nappal olyan boldog vagyok a nyugalmammal.

Bagzer,
ne aggódj az adatok miatt, eddig a fejét növesztette, most majd hasra is gyúr. A kiszámoló eredményei szerintem csak annyit jelentenek, hogy a feje már készen áll, a többi testrész még tréningezhet egy kicsit. Kép

Katy,
ez már nagyon a vége, izgulsz? mert én most egy kicsit átéreztem a helyzeted és kellemes izgatottság lett úrrá rajtam. Azért a súlybecslést szerintem ne vedd készpénznek.

Ja és kerek fej: szülés közben megnyúlik ám egy kissé az a fej, így van kitalálva, hogy kiférjen. aztán pár nap alatt helyre áll a rend. Kép

Boríték: én akkor adtam borítékot szülésznőnek és dokinak is mielőtt eljöttünk a kórházból. Tök jól fogadták, semmi kínos nem volt benne, pedig nagyon paráztam.

Kikocs, te is? jujj egyre többen vagytok most már célegyenesben. Azért ne strapáld magad nagyon, ha mégis előbb jön a baba majd párocskád beszerzi a hiányzó holmikat, csak a tena álljon készenlétben.
Az a levelezőlista jól hangzik, főleg, hogy videót is lehet feltenni. Az én fényképezőm félperces videókat tud és már egy csomó édit csináltam amit megmutatnék.
Jajj, nincs türelmem most végig böngészni az angol szövegeket. Kép

Aura, én nem vagyok egy sterilizáló típus. A cumiját néha beteszem, elvégre az mindig a szájában van. Na meg lépten nyomon kezet mosok. De a higiénia messze elkerül minket. Egyszerűen nem az én életformám. Remélem nem emiatt lesz folyton beteg. Bízom az anyatejes táplálásban. A mellemet pl nem mindig mosom meg szopi előtt(a trehány mami)Mostanában pl. azon gondolkozom, lecseréljem-e mindennap a rugiját ha nem ette le.

Orbis, látom te is finisben. Gondolj arra éjszakánként milyen jó lesz, hogy együtt nem tudtok majd aludni a babával. Nekem az a legnagyobb gond, hogy én aludnék, amíg ő dorbézolna.
Szerintem a hangos rugások reálisak, elvégre a belek munkája is van, hogy kihallatszik.
A csikisségben nem vagyok biztos, de Hana van hogy összerezzen ha úgy érünk hozzá, ez a pocakban nagyjából olyan tüneteket produkálhat amit leírtál.

Zsuzsi,
a védőnő telefonszámát még a kórházban elkérték, és mikor hazértünk már telefonált is, ő értesítette a dokinénit is. Maguktól jönnek, de előbb bejelentkeznek.

Noémi, már akartam kérdezni mi ez a Tracy Hugg féle könyv?
tök jó, hogy írtál az alvásról

vegetáriánus: a tej, tejtermék és a tojás állati fehérje, ha ezeket sem eszi a barátnőd akkor egy kicsit jobban oda kell figyelnie a táplálkozásra. Mivel évezredek óta élnek vegetáriánus nemzetek, nem hiszem, hogy ez komoly problémát jelentene. (én 14 évig voltam vegás)

Szerintem a Kisbabák és kismamák egészségkönyve tök jó, mindig ámulok.

Kép
az alváshoz

KépKép
savitri

sziasztok!
most is elöbb írok, hátha addig kapok valami választ, és utána olvasok vissza.....

ma voltam végre vérvételen...egész jó volt, kicsit se fájt, de amiatt kész lettem hogy annyira sokáig tartottamíg cserélgette a sok csövet....jaj

megkaptam a kenet leletem is, hááát, én majdnem sírtam, de az orvos meg azt mondta nem ezt a fajtát kerestük, ez nem tesz bajt a babában, és hogy mindig van valami odalenn.... hát, én meg épp úgy emlékszem hogy amikor a kistesóm született 3éve a mávban, ott emiatt kellett infúzió, mert veszélyes...én már nem értem. ja, a neve a cuccnak: (elég félelmetes...) staphylococcus aureus! valaki tud erről valamit? kerestem rá neten, de nem találtam idevalót! vagy lehet hogy több fajta coccus is van, és apám feleségénél az volt????
segítsetek!!!

szóval jól közeledett a sírógörcs, aztán a doki megnyugtatott, dehát én nem értem ezt....

bagz

ja, Aura!! te jutottál eszembe! neked odaadhatnám a tena bugyikat, mert rám kicsi ez a méret, az egyiket ruhára próbáltam, a másik meg szűz! rád biztos jók, a kis +5kilóddalKépKép no?

KépKép

KépKép
bagzerka

Sziasztok!

Meg tudja nekem mondani valaki mi az a kiszámoló, ahol meg szoktátok nézni,hogy a baba különböző adatai mennyi idős kornak felel meg?

Akinek már volt jósló fájása,az meg tudná mondani mit érzett pontosan akkor? Én tegnap este 10-től éjjel 1-ig 6 percenként megkeményedtem és a derekam majd szétszakadt olyankor. Ja, erős nagyvécézési ingerem volt egész éjjel. Ezek a jósló fájások?

Előre is köszi!

Timi
33+1
ttimi78

Bagzerka

A Streptococcus az, ami kifejezetten veszélyes a babára, (tüdőgyuszit meg agyhártyagyulladást kaphat tőle), és ez ellen kap az anyuka infúziót szülés közben. Az apukád feleségénél bizonyára ez volt.
A Stapylococcustól nem tudom, okoz-e valamit a babánál.

Timi
http://www.inetcom.hu/andrea/babasmamas/kiszamolo.htm

Babus

Kép
babus2005

Köszönöm a linket Babus2005!

Tökéletesen "normál" babát várok ezek szerint.

Timi
ttimi78

"Staphylococcus aureus okozta csont- és izületi fertőzések; Lágy szöveti fertőzések (pl. cellulitis, tályogok és sebfertőzések)."

Bagzer, csak nincs cellulitiszed Kép és nem panaszkodtál, hogy fájnak az ízületeid? Kép No para. Babusnak tök igaza van, a Streptococcus a veszélyes.

kikocska

Kikocs!

Én is pont így keményedek. Olyankor elönti a fejemet a meleg. Érzem, hogy a fülem is belevörösödik és a nyakamban érzem dobogni a szivem. Kép

Timi
ttimi78

Bagzerka!
Benedeknél - ő a 2003-as évjáratú - nekem is volt ilyen stapylom és nálam sem csináltak vele semmit.
Egyébiránt ez a vizsgálat teljesen új az 1995-ös évjáratúaknál még nem volt és akkor ők kicsit meg is szívták - már mint az ikreim - mert felfertőzödtek, de annyival megúsztuk, hogy antibiotikummal kezdték az életüket.
Szóval ez egy viszonylag új viszgálat és ezt a stepto felfertőzést szűri. Ha találnak benned , akkor még amíg a baba benn van kapsz antibiotikumot és így meg lehet úszni a baba antibiotikumos kezelését.
Az a másik coccus nekem is azt mondta a dokim, hogy ártalmatlan, és az is igaz , hogy hüvelyben van mindig egy csomó cuccos, ez valahogy ez ilyen tárolóhely vagy mi...

Sterilizálás : az első hetekben ki kell főzni. Aztán ezt el lehet fokozatosan hagyni.
Nekem ezzel a túlzásba vitt fertőtlenítéssel volt rossz tapasztalatom, ugyanis 1991-ben a kórházakban még olyan szinten űzték, hogy ha nem mostam le neomagnollal a mellbimbómat az fővesztéssel járt. Nos a bimbóm totál szétrepedt a gyerek meg hetekig szájpenészes volt, amit én teljesen annak tudok be, hogy nem tudott a hülye neomagnoltól kialakulni a természetes védelem.
A cicit egyszerűen anyatejjel kell lemosni : ez jó a kisebesedésre és kiválóan fertőtlenít. Azon kívül pedig gondoljatok bele : mossuk le a cicinket, amikor még pár órája a nuninkból jött ki a kis manó? Innen nézve hülyeség az anya testének minden fertőtlenítése. Szóval SAVITRI tök jól állsz a dologhoz.
nullácska

EEEEEEEEEEEszter!!! Hol vagy? Z utolsó infó az volt róla, hogy jaj, ötpercenként keményedek Kép nem ír rá valaki egy smst? nekem nincs meg a száma. De mostanság szokott írni, és ma meg dolgozik is ráadásul elvileg, szóval pláne!!!

Bagzer, megnyugodtál? remélem, mert tényleg nincs miért aggódni. Kép

Ttimi, tök jó, akkor nem parázok, ha te is így... nem akarok még tágulni. Akkor ezt kinevezem jóslófájásnak ezennel Kép

Aura, te jobban vagy? doki mondott valamit?

Savitri, én nem célegyenes, egyátalán nem. Csak ijesztegetnek. Meséljetek nekem, hogy volt már az első ctg-n is szép szabályos búbotok (a nem szívhangoson) és mégse szültetek két héten belül! Légyszilégyszi légyszi!!!! Edwig, meg Rékacs, ti úgyse szültetek, kitűnő referencia lennétek Kép Meg akik már szültek. Csak hogy ne izguljak annyira. Lehet, hogy két hét múlva annyira fog már fájni, hogy visítva követelem, hogy jöjjön ki, de most nagyon para. Bár most a felét megvettem a listának, de akkor is.
Képzeljétek, nagy nehezen elmentem, hazavergődtem, és itthon mi várt? a fagyasztó felső része leolvadt. Egy csomómindent ki kellett dobnom, egy csomóminden használható, de meg kell ma főznöm. Hát nem ezt terveztem... most olvasztom a maradékot is, mert ami fölülről lefolyt, az alul megfagyott... gusztustalan, mert jó kis brokkolipüré kifolyt, meg fagyasztott gyümölcsök,... jajajaj. Na, mindegy. Legalább ez is meglesz. Remélem nem ment tönkre, csak az ajtó maradt nyitva Kép

No, meg is nézem, mennyi jég van még...
pusz

kikocska

Sziasztok,

Kikocs, nekem is vannak ezek a tüneteim, de csak fekvő állapotban. Olyankor nehezen kapok levegőt,elönt a melegség és elkezd hevesen kalapálni a szívesn. Ilyenkor mindig azt hiszem, hogy ez már a vég, ijesztő egy jelenség...De én nem keményedem közben.. Hmmmm

Savitri: Hana iszonyúan aranyos, mindig úgy várom, hogy újabb képeket rakj fel róla... Továbbra is javaslom a Kismama újság januári számát alvás témában...

Februári szülő társaim. Azt mondták a tv-be az időjárás szakértők, hogy január végén, február elején várható komolyabb hidebfron, hóval, meg minden, addig marad a meleg... Szerintem gyúrjunk rá erre a frontra. Valahogy úgyis az él bennem, hogy tuti esni fog a hó, amikor menni kell és egy kaland lesz Biatorbágyról bejutni a János kórházba...

Képzeljétek, ma duguláselharítottam. Magam szereltem meg a mosogatót, szétszedtem a szifont, meg kitakarítottam, mert nagyon nem akart lefolyni. Közben meg azon izgultam, hogy még a szifonnál legyen eldugulva, ne lentebb, mert akkor marad a szerelő... Össze is szereltem, igaz csöpög, meg valahogy egy tömítést kifelejtettem, de majd a pasim megigazítja, ha hazajön. Így is rettentő büszke vagyok magamra...

Zsuzsi, a profi szerelő
vzsuzsi

Katy, most jutott eszembe, hogy a volt pszichológiatanárom, Lázár Cseke Éva kismamák pszichológusa volt, szóval kismamákkal foglalkozott, akiknek félelmei voltak. És megvan a telefonszáma, halál kedves, fiatal, biztos tudna neked szakirodalomban segíteni. Ha gondolod, amagánban elküldöm.
Levente 2680-al született a 36. hétenKép De nem volt kövér.

Olvasok tovább.
vghnoémi

Zsuzsi
Ház ez jóKép
Nekünk "csak" Gyöngyösről kell feljutnunk Pestre a kórházbaKép Cirka 80kmKép

Babus

Kép
babus2005

DE ÉDES HANA!
Alvás: én sem értek egyet a sírni hagyjuk témával, de a fölkapkodóssal se. A Tracy Hugg egy védőnéni amerikában azt hiszem, és A suttogó titkai a könyve címe, ami szerintem, meg Rékacs szerint szuper. Középúton van a nagyon liberális és a nagyon konzervatív nevelés között. Nagyon jól elmagyaráz mindent, nem szabályozós, megértős típus. Pl. a "vegyél föl, szenvedek" sírásnál én se hagyom sírni, de van egy másik fajta, magasabb, halkabb, éneklősebb, meg-megszakad, újrakezdődik, azzal elaltatja magát. Ilyenkor hagyom. A másiknál meg ugye vagy fölveszem, vagy ha elég, hogy beszélek hozzá, vagy megsimogatom a hátát, akkkor annyit csinálok. No. Most ugyanazt ragoztamKép

Hana nem hasfájós? Állítólag az van 3 órán keresztül ugyanabban az időpontban minden nap. Ha csak összekeveri tényleg az éjszakát, nappalt, hát, nem könnyű... Szegény Lili!

Rékacs, azt hiszem, ez a módszer működik majdnem minden babócánál, de néha nagyon fárasztó, mert könnyebb lenne nem felugrálni simizni, amikor újrakezdi, hanem odavenni magunk mellé.

Ja és Lili, ma beletettem a hordozókendőbe kaja után, fantasztikus volt!!! Annyira élvezte! És a védőnéni azt mondta, szépen kikerekedett. És hogy még azt hiszi, a pocakomban van, mert hason fekve a lába még mindig fel van húzvaKép Végülis még nem kellett volna megszületnie...
n.
vghnoémi

no, órákon át olvastam titeket.............

kösziköszi!!!!!! teljesen megnyugodtam!!!!! ebben reménykedtem, hogy van más ilyen végződésű dolog is, és lett!!! juhéééj!!!

Orbis!!! a hangokról, képzeld, tegnap, feküdtem épp le, és fordulás után picur rúgkapált, és volt hangja, én aszittemmá félrehallottam, de most már biztos hogy onann jött valahonnan!! hehe

ma reggel is nagyon aktívkodott manó, de most az elmúlt órában szinte kirobbant belőlem! és mellette alul meg tökre menstruációs görcseim voltak!! elég sok, meg fájdalmasabban is! Savitri, nem te mondtad hogy neked csak alul fájt?? mert nekem nem keményedik az egész, csak akkor egyszer este, amikor be is mentem orvoshoz.... ja, és rákérdeztem a dokinál is, hogy kellenek-e a nagy görbék a ctg-n hogy legyen valami, és aszonta nem, elég az a szülésnél, addig nem kell produkálni semmit!! hurrá, megnyugtatott!!

Kikocs! tök jó a yahoo-s cucc, ez mennyire publikus? mert elöször raktam képet, meg mindent, aztán visszavontam, mert neked sem volt fent semmid!! ja, és már csatlakoztam is! és van fent fotó!! -nem saját, de nagyon édes, nézzétek meg!!!!

no, rohanok ctg-re! kiváncsi vagyok, mondjuk, tipikus, most aludt el picur, egész álló nap hancúrozott vadul.....

ja, és Kikocs, ma vagy holnap kapjuk meg a Mozart cd-t!! tök jó, marci is belelkesedett a műveléstől!

bagz, akit jóól megnyugtattak a netes barátnéi!!!
36+4

KépKép

KépKép
bagzerka

Sziasztok!!

Kikocs!Ime a megnyugtatás!!Én először a 34. héten voltam ctg-n és már akkor is volt 75-ös púpom. Aztán mivel Hanga rendes kislány a dec 28.-ai ctg-n a méhtevékenység szinte nulla lett. Aztán a 3-ai ctgn bő 80-as púpok 10 percenként és ma is megyek, majd beszámolok. A lényeg már a 34. héten volt és most már a 41. héten vagyunkKép Írtam már, ha beparázol így jársz.

Csajok, már említettem, hogy én a "már megint megjött"-ben kezdtem. És elég sokat vártunk Hangára(legalábbis szerintünk, annak akinek mondjuk 10 éve nem jött össze, az persze röpkének tart másfél évet)Szóval mikor még oda írtam elhatároztam, ha lesz nekem kis csodám, akkor leírom, hogy is lett. nem tudom Titeket érdeklel-e, de elküldöm a levlistára. Így legalább használjuk. Jó hosszú lett. Amúgy a Fogamzáson belül nyitottam egy Siker Stotyk(véletlenül t-t írtam r helyettKép,de nem én lennék, ha nem gépelem el)című topikot és ott is ott van.

rékacs, aki ráér és ezért rátört a fogalmazhatnékKép

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

Lekellett jönnöm cd-t írni, így felrakom nektek, míly igéző vagyok pizsiben.
Úgy hív a pasim, hogy Csipike, az óriás törpeKép

Rékacs
Kép

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

Sziasztok!
Megjöttünk a dokinénitől, azt mondta csak egy kis vírus, elmúlik kb 3 nap alatt, és nem kell rá szedni semmit. Mostmár megnyugodtam végképp.

Bagzer!
Szívesen megveszem tőled a Tena bugyit, úgysincs még és legalább nem marad a nyakadon.
És büszkén jelentem megszereztem a 6. plussz kilónkat is Kép

Zsuzsi!
Gratula a mosógatószereléshez, én szerintem ott elakadnék, hogy szifon...Kép

Timi!
Amit leírtál az nagyon is jóslófájás, Anyukámnak ilyenek voltak a rendes fájásai is, majd leszakadt a dereka, pont, ahogy írtad!

Rékacs, Nullácska, Savitri!
Köszönöm a sterilizálás tippeket, akkor nem veszek külön kütyüt. Majd forralok, ha használunk egyáltalán cumit, aztán asszem marad a mosogatógép, az nálunk úgyis van.

Ma találkoztunk Apával is, említettem neki a babakocsi projectet (akkor még kint akartam megvenni) és rendkívül segítőkésznek bizonyult, sőt, mikor nagyon szépen megköszöntem neki, akkor mondta, hogy ne vicceljek már!!! (Biztosítottam róla, hogy komoly vagyok Kép )
A pocakomat is jól megsimizte, Erika meg dugdosta neki a fenekét, a kis Ribizli lányom Kép
Meg amikor én úgy beszéltem a bébiről, hogy "a lányom" a válaszában nyomatékosan úgy fogalmazott, hogy "lányunk" (ennek felettébb megörültem) még felületesen tisztáztunk egy-két félreértést, mert szokásához híven megint rohant (de én úgy fogom fel, hogy annál jobb, hogy szakított ránk időt) Vicces volt még, hogy ujjongva mondom: Ma töltöttük a 33. hetet!!! Néz rám értetlenül, mondom a bébi és én! Még mindig kuka fej...aztán rájöttem, hogy hónapban gondolkozhat, és gyorsan hozzátettem, 40 hetet számoljon +- két hét. Férfiak Kép Kép Kép Be is fenyítettem gyorsan, hogy könnyen lehet, hogy ő visz majd a kórházba, mire pánikhangon : DE én nem tudom mit kell csinálni egy szülő nővel... Mondtam, hogy gyorsan be kell vele érni a kórházba Kép így, hogy tisztáztuk, csak a vezetési képességeire számítok (abban meg tehetséges) megnyugodva közölte, hogy az menni fog Kép Lányok, megy ez mint a karikacsapás, ha így folytatjuk Apás szülés lesz (na jó, csak vicceltem, még csak az kéne Kép )
Befejezem a regényt, a lényeg, hogy már nincs rossz kedvem és kicsit megnyugodtam, meg büszke vagyok magamra, hogy se meg nem bántottam, se a tartásomat nem vesztettem el. Kedves voltam meg közvetlen, pont! (Neki nem ujjongtam ennyit, ez csak titokban nektek Kép )

Bocsi, hogy ezt ilyen hosszan, ugorjatok nyugodtan,ha uncsi!

Aura és a Ribizli lánykája Kép
33. hét te jó ég!
aura

Ttimi, ez bizony komoly jósló fájásnak hangzik nekem. Ha nem maradt volna abba azt mondanám szülési fájdalmak.

Nullácska, köszi a megértést.Kép

Elolvastam a kismama alvós cikkét, de az nem a mi problémánkkal foglalkozik, hanem a felriadó babákkal. Hana nem felriad, hanem el se alszik az éjféli etetéskor és 3-ig kitartóan ébren van. Apa most próbálja ébren tartani a 7:30-as fürdésig de nagy vinnyogásokat hallok, úgyhogy nem nagyon tetszik neki. Én egyszerűen képtelen vagyok nyúzni amikor látom, hogy majd leragad a szeme.

Noémi, Hana tünetei pont olyanok mint a hasfájós babáké emiatt a precizitás miatt. Viszont tuti nem fáj a hasa, mert nem húzkodja a lábát és nem is sír ha azt csinálom amit szeretne. Egyébként nálunk egyféle sírás van és az elég határozott. A többi csak nyüszögés, olyankor én is csak simogatok és az elég is. Az éjféli party egész más tészta.

Most jött föl apa, csődöt mondott az ébren tartással. Hana elaludt, csinálhatott vele bármit. (Erőt kell gyűjtenie az éjszakázáshoz Kép)

Egyébként pont ma készítettem fotót kendővel.
Kép
Az a fehér nem a baba megnyúlt keze, hanem egy pelus a böfik felfogására. Majd próbálok olyan képet is készíteni amit én látok a Hanábol ilyenkor, mert az nagyon cuki.

Lili(aki csak éjfél és 3 között szegény, egyébként tök jól van, ma is elfelejtett pihenni délután)

KépKép
savitri

Kikocs!

Segítség! nekem nem sikerül felkerülni a listára. Küldtem rá egy emilt és visszajött egy másik angolul. Én állítólag tudok angolul, de most valahogy nemtudom mit kell csináljak van???!!!

rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

Rékacs!
Szédítő a pizsid!!! A pasikád jó fej lehet, nekem is rögtön ez jutott eszembe Kép neki is pont ilyen szívdöglesztő nacija volt, csúcs Kép Kép Kép

Ja! Apáról még annyit, hogy lehetett némi lelkiismeretfurdalása, mert vagy 5 percen keresztül bírta a mellszívó témát, hős volt nagyon, pedig láttam a fején, hogy ez így elég drasztikus Kép (ugye ő nem szokta témát szép fokozatosan) nem baj, gondoltam hadd szenvedjen kicsit Kép

Rékacs, szerintem nincs is kilapulva a talpad, vagy azóta visszalapult?! Kép
aura

Savitri!
Édes a Hana csomag!
Csatlakozom Katy-hez, szerintem is sokkal vékonyabb vagy! El ne fogyjál Kép

Aura
aura

Ugyanaz a problémám, mint Rékacsnak!!!!!
Mit csináljak azzal az angol mail-lel???

Babus

Kép
babus2005

Haliho!!!

Előbb irok, aztán majd visszaolvasom a mai termést. Kép

Orbis, Esztyx Kép köszönöm az aggodod sms-eket!!! Drágák vagytok.

Na szoval ma azért nem irtam 5 percenként, mert ma dolgozni voltam.Munkábol egyenesen a dokihoz mentem, apa is jött velem most kivételesen, ugyhogy haza is hozott.

Doki: imádom a dokimat, annyira elbűvült a kedvességével, nyugodtságával, ugy jöttem el tőle hogy repdestem. Szóval a fehérvérsejt szám nagyságára, meg a koli bacira nem mondott semmi különöset, megnyugtatott hogy no para, irt fel gyogyszert, és mondta hogy majd szülés előtt is lesz vizeletvizsgálat, és az az igazi amikor katéterrel veszik, mert akkro nem kerülhet oda semmi más baci, és hogy semmi baja nem lesz tőle babucinak, ők nagyon vigyáznak rá. Teljesen megnyugodtam. Méhszáj zárt, C3000, és gyerek lent van, de még nem teljesen. Aztán kimentem és volt CTG, bekenték zselével a hasam, és az asszisztens tartott rá a kezével olyan izét amivel a dokibácsik hallgatozni szoktak , csak ez nagyobb, és ez volt a szivultrahang. 120-180 között kell lennie, 10 percnél nem tartott tovább, és tökéletes az eredmény.

No ennyi volt, ja meg sima UH, ahol szintén minden méret megfelel a korának, kb. most 2,5 kg.

Két hét mulva kell ujra mennem, az lesz a 38.hét, akkor ugyanez lesz, aztán már a korházba fogok járni CTG-re.

szednem kell a vasat és magnéziumot továbbra is, ha sürün keményedek akkor több magnéziumot. Tegnap egyébként utána mikor már nem irtam, számoltam a keményedéseket, 5-10 percenként jöttek, 10 keményedés után nem számoltam tovább. Azért volt, mert vasaltam orákig, aztán még talpaltam a tesco-ba 3 orát.

Na most visszaolvasom, és reagálok!

Puszi-nyuszi,
Eszter2004
36+2
eszter2004

Jaj, Rékacs, nekem most sikerült, de már nem emlékszem mit csináltam. A levélben megad egy linket oda mindenképp el kell menni, aztán követni az utasításokat. Persze kell, hogy legyen yahoo-s felhasználóneved, ez bonyolítja a dolgot. de hát ráérsz nem?Kép

Raktam fel 3 új képet az albumomba, meg egy videót a yahoo-s helyre

KépKép
savitri

A videó nem sikerült. Kép

KépKép
savitri

Nem sikerül a videó feltöltés sehogy se. Kép
Nincs türelmem tovább, megyek nézegetni az alvó Hanát.

KépKép
savitri

ha megjött a megerősítést kérő emil, vagy rákattintasz a linkre, ami ott van, vagy reply gombot nyomsz (VÁLASZOl) és utána elküldöd ahogy van. Ennyi.
Ha a linkre mész rá, csinálhatsz magadnak id-t is. Asszem ezt nem muszáj... De asszem csak azzal lehet feltölteni dolgokat, szóval lehet, hgoy érdemes. Tök jó, hogy tetszik nektek Kép

kikocska

Lili, mindenesetre írd ki a lakásban, hogy a gyerek nem azérrt sír, mert rossz anyja, vagy apja van. Ez nem a te kudarcod, majd rendbejön!Kép És tojd le a rokonokat. És örülök, hogy vidám vagyKép És ez milyen pozíció, nem látom rendesen. Mármint a kendőben.

Rékacs, tüneményes vagy!

Nagyon szeretlek benneteket! Csak hogy tudjátok!
Aura, téged meg nagyon tisztellek. Mást is, de ezt most le kellett írnom, ne haragúdjatok. Aura és Edwig mindig kicsit külön fakkban van nálam, és külön puszikat küldözgetek nekik.

Eszter, tök jó, hogy jól vagy, én is felvillanyozódtamKép

Most mindjárt fürdetünk.

Puszi, jó éjt, ma már nem hiiszem, hogy jövök,
Noémi és a ma 3 hetes Levente!
vghnoémi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?