Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Istenke éltesse az egyéves Liliánát Kép

Annyi mindent szeretnék írni... nem fogok a végére jutni.
Először kérdezek gyorsan néhányat:
1. Ti mossátok a picúrok fogait? És ha igen, hogyan, mivel?
2. Csúszásgátlás a fürdőkádban?

na ezt elküldöm, aztán nosza...

o
orsko

Sziasztok!

Hicu!

Annyira drága vagy,hogy még erre volt energiádKép! Köszi,köszi,köszi!

Szóval végkövetkeztetésem helytálló volt,holnaptól adom a natúr joghurtot! Ja! Én azért megpróbálom magában,a fiamnak úgyis különös ízlése van. Egy hete pl. citromot eszik egyetlen fintor nélkül lelkesen. Én képtelen vagyok utánozni.Tudom,tudom,óvatosan a citrusfélékkel....)

Ami a joghurtkészítést illeti,igazából nem tudom,honna szerezhetnék olyan tejet,aminek köze van a tejhez...így inkább reménykedem csak,hogy a bolti joghurt rendes tejből van Kép.

Orsko!

1. Mi mosunk fogat, vettünk egy háromrészes gyerekfogkefe készletet /több gyártótól is láttam/ és azzal. Azért gyakran csak jelképes a művelet Kép

2. Csúszásgátlás csúszásgátlóval KépKépKép

Jó éjt!

Buksi
kisbuksi

Szerdai tali jó lenne... hajdejó... meglátom, ugyanis már megint vizsgám lesz Kép jó ez az egyetem, csak vizsgázni ne kellene...

Rebi, nagyon sokat gondoltam rátok. Írtad, hogy szipiszupi volt az év vége. Igazán nem akarok ünneprontó lenni, de szerintem élvezd ki, aztán tedd meg azokat, amiket kigondoltál...
Reklámoztam már itt eleget a párterápiát. Ma voltunk Kép Jó volt. Meg nem is. De mindenképpen hasznos. AZt mondta a doktornő (nem nagy újdonság asszem), hogy a párkapcsolatok egyik legkeményebb próbatétele az első gyerek születése. Addig ketten voltunk, eztán hárman; anya-gyermek összenövés, férj kiszorulás, blabla... nem is ez volt a meglepő, hanem, hogy sok olyan párral találkozott már, akik sokkal ezután kerültek hozzá, amikor a gyerekek kamaszok, kezdenek kirepülni, és a pár hirtelen nem tud egymással mit kezdeni. Azt gondolná az ember, hogy ez a baj, meg az életközepi válság, meg hasonlók, de nem mert kiderült a boncolás során, hogy a bajok az első gyerek születésekor kezdődtek, csak szépen be lettek seperve a szőnyeg alá. Szóval nem érdemes 15 évet várni...

Manga
gratula a sétáló Matyinak Kép

Bogi
az okés, hogy kukac van a lábai között, de hol vannak a lábai? Kép én sem látom, mint a többi UHU-mester itt KépKép

A jughurtrecepteket kimentettem Kép lassan szükség lesz rá. MI nem vagyunk olyan nagyon szigorúak a hozzátápival, de tejet, tejterméket még nem adtunk, ezt azért betartjuk. De már várom, hogy az egész családnak egy kaját főzhessek.

Még elmesélem, hogy ma történt velem egy jó és egy nemtomhogyjóe dolog.
Jó: vettem egy GryllusVilmos CD-t. Hosszas hezitálás után választottam ki a sok gyerekzene közül. Azért nyert, mert az egyik szám címe bagyon megtetszett (Halló, Lajos). A CD összességében nem az igazi, de rajta van egy olyan dal, amit egyszer hallottam a rádióban, nagyon megtetszett, a refrént megjegyeztem, de fogalmam sem volt arról, hogy ki, mi, és semmi. Keseregtem rajta, és erre most tessék, itt van teljesen véletlenül. Vagy nem... a sors keze betette a lábát...
nemtomjóe: nallány lettem... nehéz lesz megszokni. Aszittem, hogy ha nem jött meg mikor abbahagytam a csakszoptatást, akkor már nem is fog még egy darabig. Még most is naponta 4-5-6 szopi meg szokott lenni.

Zenéről jut eszembe: nem emlékszem már, kinek van meg a babazene? Át lehetne venni?

Közben volt egy visszaaltatás, úgyhogy ennyi voltam.

jóéjt
o
orsko

Sziasztok!

2004. január 3-án, megszülettem. Azóta hatalmas tudományokra tettem szert. Köszönöm, a kedves köszöntéseket!

~ megtanultam járni, önállóan szelem át a lakást különböző tárgyakkal a kezemben
~ tudom mondani, hogy apa; még anyát is így hívom, csak ha igazi gondban vagyok, akkor sikerül az "anya". Néha mintha mondanám, hogy igen, jó, és persze a nem az tisztán kivehető
~ ha leesik valami, vagy én huppanok, akkor mondom, hogy hoppá, de leginkább "áppónak" kényelmes
~ az étel: hamham, a tea az tea vagy "tyibá"
~ megismerem a macit, cicát, kutyát, kacsát, lovat, teknőcöt, bárányt, és most már azt is tudom, hogy mi a "szép karácsonyfa"
~ a kádban megmosom a cicim, pocakom, lábam és ha kéred megmutatom a fogaimat, amiből eddig 4-et sikerült növesztenem
~ "kérem szépen"-re odaadom, ami a kezemben van, de általában hamar visszakérem
~ nem szeretek enni, nem központi cselekvésem, így semmit nem vagyok hajlandó magam enni, de így a szüleimnek sem kell aggódni, hogy bármit is a számba veszek. (Azért lopva figyelnek!) Így küzdünk a fogkefével is.
~ szeretek apukám ölében ülve a számítógép egerével játszani és figyelni a képernyőt, ahogy gördül a kép, amint a középső gombbal játszom
~ szeretek a játékos dobozomból ki-be pakolni, a mini szintetizátoromon 2 kézzel játszani, könyveimet lapozgatni, labdázni és néha már sikerül az építőjátékom "1-es" elemét is rátenni a másikra

Sok mindent tudnék még mesélni, de kevés a hely és nem untatlak benneteket. Már csak azért sem, mert vannak, akik sokkal ügyesebbek itt nálam.
Köszönöm, hogy figyeltetek rám és anyukámra az elmúlt évben.

Puszi
Liliána
noémi

Ilyen voltam

Kép

Ilyen lettem

Kép
noémi

Liliána! Boldog szülinapot!!!!
Kép

Bővebben talán később, gyors alvásnak voltam ma de. tanújaKép
(mire elolvastam, felébredt AndrisKép

Buksi, nem ugrál a majmocskád!!!!!!???????
Pusza,

Móki
móki

Sziasztok!

Buksi!
Köszi, jól viselem, bár tegnap kicsit megijedtem, mert barnáztam. Végre a 14. hét közepéig elérek, erre most történik valami. Most kicsit izgulok, szedem amiket a doki mondott a telefonba, aztán meglátjuk mi lesz.
Remélem semmi.

Az UH képből teszek fel egy újat, jó?
Kép

Remélem így jobb lesz Kép
Bár a kisebb felbontás nem tesz jót neki, de a honlapomon megnézhetitek nagyobb méretben.

http://jaksy.different.hu/terhesseg2.htm

Liliána!
Boldog születésnapot, Te okos nagylány!
Anyukád és apukád biztos nagyon büszke rád!
Legyél eleven, hogy rohangálhassanak utánad Kép

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Egy gyors kérdés:

A barátnőm 2,5 hónapos kisfia csak hőmérő segítségével tud produkálniKép Anyatejes.
A dokinő azt mondja, hogy mivel az emésztett anyatejnek a savós része jön először, összehúzza a végbélnyílást???, és ezért nem megy. Majd ha kap hozzátápit - szilárd kaját, majd fog tudni. MI????? 6-7-8 hónaposan? Addig lázmérőzés? Normális dolog ez? Kérlek, ha van valami ötletetek, írjátok le, mert nekem ennek a hallatán is égnek állt a hajam.
((tudom, hogy az anyatejes baba akár 10 naponként is produkálhat - bár Andris napi 6-8 at tett kiKép) meddig érdemes várni? Nagyon hajfájós a baba egyébként, ezért nem akar sokat várni az anyukája, hogy ne szenvedjen, inkább a hőmérő - dokinéni tanácsára.

Köszi,

Móki
móki

Móki!

Nálunk uagyanez volt,nagyon nehezen ment. Amíg látványosan szenvedett tőle /puffadt,kemény volt a hasa,tekergett,stb./,addig ha már nem bírtuk tovább,akkor szélcsöveztük. A hőmérőt tényleg felejtsék el,a szélcső biztonságosabb,puhább,erre van kitalálva. De azért érdemes egyre ritkábban nyúlni ehhez az eszközhöz,mert tényleg nem jó az izomzatnak. Jó lehet még :meleg borogatás,masszázs, hashajtó hatású a cukros kamillatea /nekünk nem jött be/,illetve a hasfájást a Gripe Water oldotta meg látványosan.Amúgy hülyén hangzik,de 3-4 hónaposan tényleg elmúlik és megoldódik,ha nem is fog sűrűn kakilni,de nem fog fájni a pocakja. Ezt én is nehezen hittem elKép. Kitartást nekik!

Ja! A majmocskám igenis ugrálKép!

Buksi
kisbuksi

Sziasztok!

Orsi!
RómaKép Milyen jó lehetett kettesben.

Noémi!
Köszönjük szépen Liliánáról a beszámolót, nagyon-nagyon megható a múlt-jelen kép, nagyon szép csajszi. és az a csatt nagyon édes a hajában.
Ti tudjátok már, hogy mi lesz a kistesó?

Bogi!
Így már tényleg ki lehet venni a kukit. A többi testrészt egyébként felismertem.

Talira mi nem tudunk menni, mert 16:30-ra megyek jogsit hosszabítattni, szemészet stb.

Móki!
Szélcső, pocak masszírózása. Dm-be lehet kapni édeskömény olajat (illó olajnál van), mi azzal is simiztük a hasukat. Ha a babával szembe vagy, akkor nézd a hasát, mint egy órát. 7-5 óra írányában simogassa. Ellenkező írányba siminél rosszabodhat a helyzet.
Nálunk a cukros kamillának sikre volt. Mi úgy ismerjük, hogy fél órával étkezés előtt.

Lefoglaltam ma a nyaralásra a repjegyet: PárizsKép
Először mi megyünk kettesben, a nővéremék 5 nap múlva jönnek utánunk családostúl és Hannát is hozzák. Hanna velünk marad ott még két napot és együtt haza.
Már úgy várja, neki is ki kellett nyomtatni a visszaigazolást, azon dolgozikKép

puszi
Ines
ini

huh megint hozzászólok legfejebb majd megint kapok a fejemre....Ákos detto ugyan így volt..
a hasifájásra nekünk is a Gripe Water volt a megoldás...a lázmérőzésre meg azt tudom mondani , hogy felejtsék el...megszokja a kicsi később is csak segítséggel tud kakilni+ nagyon rossz emlékek maradnak benne. Én a tornáztatás ajánlanám csak. Mikor nagyobb volt Ákos akkor kaptunk glicerineskúpot, na azzal sikerült ...párszor adtam neki felet és mivel igy tudtam mikor fog kakilni ráültettem a bilire..ezzel elértem azt, hogy kb 7-8 hónaposan, ha ráültettem automatikusan megprobált nyomni...soxor sikerrel.
de még most is nagyon soxor van az, hogy ha keményebb egy kicsit is üvöltve kakil ...arra meg ajánlották nekünk a Vitacolán vitamint...a székletrendezésben is segít! nagyobb korban!!!nem a 2,5 hónaposra gondolok!
Addig sajna nem sokmit lehet tenni, de kívánok nekik nagyon sok kitartást....együtt érzek.

katianyu
katianyu

Dorka nekünk is nagyon hasfájós volt, és semmilyen lötty nem jött be igazán. Nálunk a maszírozás volt az egyedüli igazán hatásos módszer, és a hasra fektetés. A hőmérőzés tényleg nem jó, irritálhatja a végbelet, és ahogy Kati írta, később gond lesz a segítség nélküli kakilásnál. Domcsinál használtuk a mostani infacor vagy vmi hasonló. Jó volt, de neki nem volt erős hasfájása.

Domcsinak 4-6 hetente kell pisimintát vinnem, ami eddig könnyű művelet volt, de most egyszerűen nem tudom levenni. 3/4 órát tartottam a karomban, de nem tudott pisilni. Van vkinek ötlete, hogy lehetne ezt könnyen és sterilen elvégezni?

Puszi:
Nelli
hnelli

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönöm a rengeteg segítséget! Komolyan! hívtam is gyorsan a barátnőmet: nem csak a gyk orvos, de a gasztroente....gus vagy micsodaKép - vagyis SZAKORVOS is javasolta a hőmérőzést ill. szélcsövezést, és igen, az 5 - 6. hónapig, amíg elkezd hozzátápizni. Hát megdöbbentem, bevallom.

Buksi, tényleg nem ugrált az előbbKép Már igen! Azt hittem, hogy szegény sztrájkol, mert annyit ugráltatod, és kénytelen leszel új gif után nézni Kép csak vicceltem ám, hova lennénk névnapokon, szülinapokon, karácsonykor, húsvétkor, aug.20-án, örömünkben, bánatunkban, ugráló barátunk nélkül??????!!!!!!!!!!

Noémi, nagyon klassz a kép Liliánáról! Olyan hihetetlen, mennyit nőnek, okosodnak egy év alatt!!!

Hú, a nagy hír, még nem is írtam: Így 9 és fél hónaposan beléptünk mi is a fogas babók táborába.Kép Tegnap az első, ma a második(1 alul, 1 fölül) mutatta meg magát. Ha ilyen ütemben folytatjuk, még pár hét, és elmehetünk krokodilnakKép

Bogi, köszi az eligazítást az Uh képen, rám fért! saját gyermekemet is anno hosszas magyarázás után találtam megKép

Pusza,

Móki
móki

Sziasztok!

Elég sz@r ez az idő, még sétálni se nagyon lehet! Kép és grrr...

Kisbuksi
A társasjáték neve Alhambra, építkezni kell, meg elemeket vásárolni, meg okoskodni. Már kétszer is játszottuk kettesben, úgy is nagyon jó, csak most szünetet kell tartani, mert mindkétszer én nyertem Kép Kép
Amúgy Kispapi hosszas előtanulmány után választotta, alaposan körülnézett a neten, sok véleményt elolvasott. Bevált Kép

Szilvi
A telelést februárra tervezzük, de addig is gyűjtögetem a hasznos tanácsokat utazás-ügyben Kép
Mivel csak valami közép-vagy-még-olcsóbb kategóriájú szállóba mennénk, nem hiszem, hogy ott lesz babaágy. Viszont nem szívesen aludnék együtt Mátéval, mert nem akarom, hogy elromoljon az alvókája (így is megvan a meghitt összebújás, mert a hajnali szopi után velem marad). Szóval még valahonnan kéne szerválni egy utazóágyat...venni most nem akarok, tehát kölcsönbe.
Milyen klassz programjaitok vannak a héten! Kép Fürdő és szülinap Kép Kép

Hicu
Pihenj, amennyit csak tudsz (könnyű mondani, mi? Kép ) Én is kimentettem a joghurt-esszét, köszi Kép
Családi helyzet kezd rendeződni?

Noémi
Liliánának nagy gratula a sok tudományához!! Kép

Móki
Andrisnak meg a fogacskához! Kép
Most én is nagyon várok egy-két újat, mert az utóbbi éjszakák elég sírós-felébredős-visszaaltatósra sikerültek. Szerintem Kép

Bogi
Szuper a magyarázó-ábra, először én se láttam semmit, de most mááár....

Ini
Párizs! Hmmm....ott voltunk nászúton Kép Biztos nagyon jól fogjátok érezni magatokat Kép

Kistesó-téma
Majd meglátjuk, mit hoz a jövő, és hogy bírom, de én egy picit kevesebb, mint két évenként szeretném a tesókat. Ha lehet kívánságműsorozni.

Most balra el.

Puszi
Noresz
noresz

Sziasztok!

Legelőször a joghurt evésről.Vencel ma sem hazudtolta meg önmagát: bevert egy doboz joghurtot minden ízesítés nélkül,majd kért még.Kinyalta az üres dobozt,amit kint felejtettem az asztalon,így a köv. kajánál meglátta, követelte,és a főzeléket husival + joghurttal ette. Ez elég bizarr,de próbáltam úgy felfogni,hogy ez olyan ,mint a töltött káposzta tejföllel. sajnos én abban nem vagyok következetes,hogy először csak egy keveset az új kajából, úgyhogy eddig két doboz natúr joghurnál tartunk Kép Eddig nem tűnik édesszájúnak a csemete /ld. kapribogyó,citrom/. Íme egy kép a lelkes joghurtevőről:

http://babanet.hu/album/main.php?album=4104&page=4&image=101141

Noémi,

Liliána igazán tüneményes és okos,amikor ilyenek írsz,hogy nem akarsz untatni,meg vannak itt ügyesebbek,akkr úgy látom,hogy máris okosabb az anyukájánál Kép Ezzel nem akartalak megbántani,de ne butáskodj már Kép!!!!!!!!

Bogi!

Annyit nevettem ezen a felhomályosító képen, igazán kedves Tőled! A honlapotokat meg még mindig nagyon szeretem és rendszeresen látogatom. Vigyázz magadra!

Móki!

Gratula a foghoz! A barátnődnek meg csak beválik vmi a sok praktika közül...Ami az orvoskat és tanácsaikat illet,nem ez az első negatív tapasztalat Kép.

Jaj,Katianyu!

Ne légy már ilyen izé Kép,hogy már megint kapsz a fejedre! A sokak által jónak vélt tanács mindig jól jön, egy-két kiigazítás meg még segíthet is,nem ? És általában inkább annak szól,aki még az elején jár,vagy kérdez,nem annak,aki x ideje már úgyis így vagy úgy csinálja...Szóval írd le ezentúl is ,amit gondolsz,így két nagy gyerekkel a hátad mögött!

Ini,

Te irigykedsz Rómára,mikor már-már tiszteletbeli lakosa vagy Párizsnak ?!Kép Elképzeltem hannát,ahogy "dolgozik" a visszaigazláson KépKépKép Ja! Ma szembesültem azzal,hogy nem a Kolpingba megyünk,hanem a Kehida Termál Hotelbe. Ismered? Mi a véleményed? Bár igazából nem lehet rossz Kép. Ma beszéltem velük,és tisztáztuk a felszereltség,kajahűtési/melegítési kérdéseket,stb. Nagyon kedvesek voltak.

Orsko!

Örülök,hogy jól sikerült a párterápia,kívánom,hogy hamarosan már csak simán jól érezzétek magatokat/egymást ! nagylányság Kép. Szerintem ez csak attól függ,hogy az Nagy Természet,mikor érzi azt,hogy mert Te megérdemled Kép. Ismerek olyat aki végigmenstruálta az egész szopiidőszakot,de olyat is aki nem szoptat meg nem is menstruál. Én egyenlőre szoptatok ohne pirosbetús napokKép

Ja! Ezt még mindenképp le akartam írni. Tegnap este Vencel nagyon elemében volt,már lekapcsoltam a villanyt,de még mindig ment egy-egy kört, meg nevetgéltünk,birkóztunk. Az apukájától pár napja megtanulta csikizni a talpamat,egy ujjal csinálja és közben mondja,hogy "tikitik" ,én meg nevettem. De azóta nem csinálta. Erre tegnap a sötétben benyúlt a pólóm alá és megcsikizte a cicimet. Mondta is hozzá,meg nevetettKépKépKép. Hát majd' elájultam!Tuti nem cici volt,mert azt másképp mondja,meg akkor a szájával közeledik,de most esze ágában nem volt szopizni.

TALI: nekem sem jó holnap,mert vendégeink érkeznek Debrecenből 3 körül Kép. Mármint avendégeknek örülök,csak a tali miatt vagyok kicsit szomi.

Puszi:

Buksi
kisbuksi

Noresz!

Szívesen kölcsönadom eddig kétszer használt utazóágyunkat,mondjuk ha cserébe megkapjuk kipróbálásra a társast KépKépKép. Ha ez nem lehetséges,akkor is odaadom az ágyat, egyébként Vencel jól elvan benne,csak eddig főleg a nagyikhoz utaztunk,ott meg van kiságy. melyik vidékre tervezitek a telelést?

B.
kisbuksi

Sziasztok!

Csak gyorsan írok, ami hirtelen eszembe jutott. Mindenkitől bocsi, de pár hét és vége ennek a vizsgaidőszaknak.

Testvér korkülönbség: köztem és a húgom között 2 év van. Én igen csak féltékeny voltam. Állítólag mikor hazajöttek a kórházból, valahogy így reagáltam: "ki ez a baba? minek jött? és velünk fog lakni?". KépAztán mindig ott álltam a kiságy mellett, és lestem, hogy mikor esik ki a húgom szájából a cumi, és én rögtön bekaptam. Kép

Joghurt: mi is a natúr joghurttal kezdtünk, de aztán evett már Kitti Danoninót, krémtúrót is, és szereti is őket.

Hasfájás: nálunk is a Gripe water, és a masszázs jött be.

Bogi, annyira jó ez a magyarázós UH kép. Kép

Buksi, köszi a drukkot. De jó lesz nektek ez a kirándulás! Joghurtos Vencel nagyon édi! Kép

Orsi, Róma, Ines Párizs, de jó is nektek! Kép

Hicu, és ez a spanyol tanulás onnan jött? Mármint most kezdted, vagy korábban is tanultál? Bár én sose tanultam, de volt egy barátnőm, aki igen, annyira szép nyelv. Kép

Orsko, mi mosunk fogat, Oral-B fogkefével, a DM-ben vettük. Fürdés előtt jön a fogkefe, én valahogy megmossom neki, aztán inkább Kitti játszik vele, meg rágcsálja. Kép

Na megyek tanulni.

Pusza,
Tünde
rtünde

Csak egy pillanatra tudok jönni. Most tették fel a srácok az új vindózt és mindet újratelepítenek.
Tali lesz holnap?
Ha igen, hol és mikor?Kép

PUSZI!!!

hicudzsi

Sziasztok!

Buksi!
Megértem, hogy óvatos vagy a tejtermékekkel. Bár azért a mai mennyiséggel elég bátor voltál!!!! Kép

Én most a mákkal vagyok próba üzemben. Nem is tudom szabad-e adni? Peti imádja a mákosgubát, ez Karácsonykor derült ki.

Ez a Petinyálas dolog, tényleg remélem én is hogy nincs mögötte semmi. Mondjuk sokszor nagyon csorgatja a nyálát, Kitti ilyenkor azt mondja: Anya, eső lesz! Peti már megint csorgatja a nyálát! Talán ettől undorodott meg. Mindegy, elfogadom mivel sok választásom nincs.

Mindenkinek minden jót kívánok!
Holanpi taliról már nem is merek nyilatkozni.

Sziaszotk!
Andi
andi68

Hicu!

Köszi a joghurtkészítést! Én nem tudtam, hogy fogjak hozzá a kereséshez!

Buksi!
Nyers tejet én ún. népboltban láttam, ott kecsketej is van egy héten egyszer, nem messze
tőlünk van egy ilyen. De szerintem én a biotejjel ki fogom próbálni, már csak a kíváncsiság
miatt is. Kép Persze, hogy add natúron, amíg a cukor ízét nem ismerik, nem is hiányzik nekik.
A múltkor emlegetett barátnőm kisfia pl. imádja a barnakenyeret, legalább olyan élvezettel
majszolja, mint más a babapiskótát... Azóta olvasom, hogy nagyon is ítlett Vencelnek... Kép

Orsko
Mi még csak idétlenkedünk a fogkefével, játékosan végigsúrolom a fogait, aztán meg hagyom,
hagy utánozza le, amit csináltam. Elalvás előtt úgyis szopizik, emiatt még nem sok értelme
van nálunk. Csúszásgátlás mezei tapadószőnyeggel történik, bár Dorka legtöbbször még a
kiskádjában fürdik, ami nem is olyan kicsi... Babazene nekünk is van, esetleg veszek át
neked.

Noresz, tesókat???? Hányat pontosabban? Kép Hajrá nyaralás!

Liliána! Hogy te milyen sok mindent tudsz már! Nagyon ügyes vagy!

Ma nagyon megijesztett Dorka. Letettem reggel nagy sietve a nappaliban, mert csöngetett a postás.
Kimentem átvenni a csomagot, viszonyleg sok idő, aláírni, kaput nyitni, stb. Mikor bejöttem,
nagy csend. (a csend az mindig gyanús..Kép ) Bementem, és Dorka éppen két marokkal tömte
befelé a szájába az apa által tegnap este otthagyott sós mogyorót. Kép Igyekeztem úgy odarohanni
hozzá, hogy ne ijedjen meg és ne nyelje félre, de azért így is megehetett valamennyit.
Ma délután meg nem akart hazajönni a játszóházból, pedig már majdnem 7 óra volt. Hisztizett
egy sort, igyekeztem ignorálni.
Ja, és kibújt a 9-ok foga, jön a 10-ik!

Pusz mindenkinek,

Sz.

Kép
Kép
szilvih

Sziasztol,

Liliánának utólag is bolodg szülinapot kívánunkKépKép

Joghurt témáhosz már nem tudok okosabbat hozzátenni, így csakKép Vencelnek, egészségére. Buksi,
igen, én ott dolgozok- ha nem várok gyereketKép a DOTÉn, vagyis már DEOEC, és Balla prof, amit megcsinált NICet a szülészeten, az messze földön híres. Pár éve szervezett tanulmányutat Amerikába, ahová 1 szülésznő is mehetett, a szerencsés nyertes a barátnőm lett, és az volt a feladatuk, hogy nézzenek meg mindent, mert megcsinálja. És, ma már minden ugyanolyan, mint az amerikai fényképeken, csak a személyzet kevesebb, és a fizetésKépKép
Meg, a tavalyi évben, Európában legjobbak voltunk a koraszülettek túlélésében, úgyhogy büszke is vagyok, és jöhetnek is ide tanulni mindenhonnanKépKépKép
De a prof egy cuki emberke, nagyon szeretem, és ő is engem, vagyis mostmár minket, a fiút is ellenőrzése alatt tartja. Ő azt mondta nekem, hogy 1 éves kora után már milánói makarónit is adjak neki, hetente pedig 2 comb, és 1 májacska mindenkép csússzon le.

A párkapcsolatos témához még annyi jutott eszembe, hogy sztem a nőnek már akkor kell tudnia, hogy a kispapinak hiányzunk, mielőtt ez még nála tudatosulna. Tudom, hogy ez nem könnyű, meg nem is megy mindig, de nemrégiben jöttem rá, hogy egy házasság negyon könnyen kicsúszhat a kezünkből, és csak későn kapcsolunk, ha már talán elszaladt az idő.
Míg dolgoztam, a szülőszobán összezárva a sok dokival, rengeteg tapasztalatot tudtam gyűjteni ebben a témában.
Sajnos, ez nem igaság az élettől, de sztem nem is a férfiak az erősebb NEMKépKép

Orsko,
ez a terápia jól hangzik, sztem is érdemes próbálni, bár, kíváncsi lennék, a férjem mikor jönne el velemKép

Noresz,
merre tervezel utazni?

Móki,
fogacskához gratulaKép

Hasfájás nekünk szerencsére nem volt soha, de sztem sem jó a hőmérő, az én fiam 3-4 naponta kakilt, míg csak szokott, én nem aggódtam, bezzeg, mióta eszoik napi 3xKépKép

Na, és a nagy újság, 2. napja a fiúnak Maci kávéval adom a tápszert, és este is, meg ma reggel is megivott bő 2dlt. Tudom, hogy a kávéban van cukor, de most mit csináljak, magában nem kellett neki, sehogy sem.
És, ma reggel vissza is aludt amint megitta.

Voltam ma a terhesgondozáson is, de már csak 2x kell mennem ahoz, hogy kapjak segélyt, vagy mit, nem is fogok többször, mert ott elhalálozok agyvérzésben. Nem tudom, nálatok hogy volt a dolog, de itt az a szokás, hogy a körzeti doki rendelőjének előterében vann 4 védőnő, és ők mérik a súlyt, vérnyomást, írják meg a laboros papírokat. Ez nekik 8-10-ig sikerül nagy nehezen, én egyedül 1 óra alatt letudnám az összes kismamát, akiknek végig ott kell ülniük. De én okosan, vittem könyvet magammal,mondta is a védőnő, jól elfoglalom magamKép Na, én nem voltam ilyen kedves.

Fogmosás,
én nagy Oral-b fann vagyok, így a gyereknek is az van, és azzal történik minden este a "fogmosás", ami még nem igazi, de had szokjaKép

Andi,
az esős nyál, nagyon tetszik, lehet, hogy van összefüggés? Puszi a nagylánynakKépKép

most menek, nem untatlak benneteket

manóka

manóka
manóka

Hali!

Manóka, már hogy untatnál!
Látod mindjárt leesek a székről mégis írok gyorsan egy sort.

A nyálról (az a szerencse, hogy most ez a legfontosabb témám! Kép ) hogy biztos azért esett olyan sokat az eső! Havat nem tudok csináltatni Petivel, mert ahhoz nem is tudom mit kellene csurgatnia! Kép

Noémi!

Mi is így vagyunk a dolgok megkóstolásával, Peti semmit sem tesz a szájába, a fogkefét egyszer betettem neki, de annyira rázkódott tőle, hogy inkább nem akartam az egész napi kajcsit reszkírozni, hogy viszont látom.
Azért már egyszer egyszer betette a kekszet a szájába, de csak ebben az évben kezdte.
Nekem a Kitti is ilyen volt, a dokink szerint elég ritka. Lehet,hogy ez genetikusan öröklődik?
Kép

Puszika mindenkinek!
Andi
andi68

Sziasztok!

Boldog Új Évet kívánok mindenkinek!

Buksi, házitejet (vajat és tejfölt, túrót is) a csepeli piacon tudsz venni, 140 Ft litere. Igazi, hígítatlan tehéntej, néha a tejfölt is le lehet szedni a tetejről, olyan zsíros. Én már jó bő 1 éve onnan veszem. Kép

Nektek jó utat és jó szórakozást kívánok!

Pocakosoknak sok pihenést, Pöttömöknek okosodást, ügyesedést. Kép

Boró
femõke

Sziasztok!

Kisbuksi
Nagggyon édes a joghurtevő Vencelke!! Kép
Köszi a felajánlást, lehet, hogy élnénk a cserekereskedelemmel Kép Kép
Amúgy Szlovákiába, az Alacsony-Tátrába mennénk, szállásfoglalás még folyamatban, mert sokat kell egyeztetni. (ugyanis két húgom+párok is jönnek) Igazából jelképes 3 napos síelés a terv, de hosszú évek kihagyása után ennyi elég is lesz. Csak hó legyen!!! Bár Anyukám nagyon félti a kisunokáját a havas hegyi utaktól.

Andi
Petinyál és a hó Kép Kép Kép

Szilvi
Dorka+mogyoró Kép De semmi baj nem lett, ugye? Hát nálunk meg letettem a földre, de hihetetlen, hogy még nem is mászik, és mégis folyamatosan mellette kell/kéne lenni, mert kimentem egy percre, és már letörte a mikulásvirág szárát, amiért nem kár, csak "tej" folyik ki belőle, így rögtön mostam a kezét le. Mi van, ha öt percre megyek ki Kép Szóval állandóan ott kell ülni???
Dorkafogakhoz gratula!!
Tesók: direkt azt beszéltük párommal, hogy négyet tervezünk, legyen honnan lejebb menni Kép Na, jó, a reális a három, de annyit mindenképpen szeretnénk. Azt majd meglátom, mennyire rokkanok bele Kép

Manóka
Nehogy agyvérzést kapj!! És jól vagytok Pocaklakóval? Lehet, hogy én maradtam le, de elárulta már a nemét?

Mindenkinek puszi
Noresz
noresz

sziasztok!
Andi: a Peti nyálas dologhoz csak annyit -én kiskoromba frászt kaptam, hogy ha valaki beleevett vagy beleivott az én tányéromba-poharamba.Még apám is ezzel hülyitett, direkt kilopott egy falatot a tányéromból és én ugyan imádtam apámat, de rögtön elsírtam magam, hogy nekem akkor már nem kell mert beleettek...elnöviKép)

Fogmosás: csak ajánlani tudom, hogy minél elöbb szoktassátok a kicsiket hozzá, mégha most sok haszna nem is látszik, de szokja meg a fogkefét és használatát. Eszter imádta , saját maga is boldogan sikálgatta a fogát.Ákossal már sokkal nehezebb a dolog utálja és már millio dolgot kiprobáltunk hogyan lehet rávenni...több-kevesebb sikerrel. Csibétől valahogy mindent könnyeben elles és probálja utánozni, meg nem rég kapott egy rakéta fogkefét azzal most már egészen megbarátkozott.
Tudom, hogy szeretitek megvállogatni a "márkákat" de csak egy tipp a dm gyerekfogkefe dontodent "fonetikusan" mintára készült nagyon jó minőség és az ára kb 130Ft Ez főleg akkor érdekes pl Ákosnak volt egy időszaka amikor hetente uj kefét kellett vennem neki mert álandóan szétrágta.
Manóka:
a terhestanácsadás itt is ugyanolyan katasztrófa volt...várakozás, nyüglődés...én is olvasnivalóval és kajával érkeztem mindigKépés tulajdonképpen nem sok értelme volt mert a méricskélésen kívül semmi nem volt.

na mivel 5.x kellett felállnom innen mert Ákos mindig akart valamit ,most ennyi

katianyu
katianyu

Sziasztok!

Noresz, én is szívesen felajánlom az utazóágyat, legközelebb szerintem tavasszal vagy nyáron használjukKép

Buksi, bátor kezdés a joghurttal - ahogy láttam a joghurtospohár is veszélyben volt a nagyétkű Vencel előlKép

Szilvi, sose gondoltam volna, hogy a csend ilyen gyanús lehet. Kép Jó, hogy írtad, hogy próbáltál lassan közeledni, nehogy megijeszd a manót, nehogy félrenyeljen - bevallom, én valszeg. egy nagy nyerítéssel vágtattam volna oda, és lehet, hogy guvadt szemek vártak volna rám, a félrenyelt mogyik miatt. Legközelebb ezt sem próbálom figyelmen kívül hagyni!

Manóka, a terhesgondozás az orvosi vizsgálatokat jelenti, hisz ő állít ki egy papírt szülés után, hogy megjelentél a megfelelő számú alkalommal, így jogosult vagy a kelengyepénzre. (én is azt hittem, hogy a védőnő, de a doki világosított fel. Legalábbis nálam tuti ez volt a helyzet, de másnál nem merek biztosat mondani, különösen, hogy a 2. babót várodKép, biztos nálatok úgy megy.). Bár a védőnő is állandóan a nyakamra járt, így nem 4, de jóval több alkalommal taliztunk. Olyan nagyon fontosak - pontosak akarnak lenniKép

Megyek, rámolok egy kicsit,

Pussz,

Móki
móki

noresz

Sziasztok!

Megint nagyon köszönöm a köszöntéseket. Kép

Buksi Kép
Dehogy sértődtem meg. KépKép
Édes lehetett Vencel a csikizéssel. Kép

Én sem tudok Hicuhoz hasonlóan hozzászólni a megfelelő korkülönbséghez. Tervezetlenül érkezik a következő bébi, de bírható a várandósság így is. Persze nem olyan kényelmes és nyugi, mint Liliánával volt. Egyébként ilyen kis korkülönbséggel abban reménykedem, hogy nem lesz látványos féltékenység, kis lelkére azonban így is nagyon vigyázni kell. Szerintem leginkább nekünk, szülőknek, pláne anyáknak lesz nehéz, mert ugyebár egy 15 hónapos még nem érti meg, hogy mi az, hogy türelem... de valahogy majd csak túléljük és utána nagyon jó lesz összenőnek teljesen! Nem bántam meg, hogy újra kiadtuk a pocakomat albérlőnek Kép. Ráadásul anyagi megfontolásból sem rossz, hiszen mi nem engedhetjük meg, hogy 5-6 évet itthon maradjak a gyermekekkel. Kép Aztán meg nem számítok látványos visszafejlődésre sem, hiszen sem szobatiszta nem lesz addigra a nagylány sem a cumit nem fogja még elhagyni.

Ja és a nagy hír: nagyon benőiesedünk, apa már azon gondolkodik, hogy hogyan hozza be az egyensúlyt. Pocaklakó KISLÁNY lesz. KépMOndtam neki,csak semmi nyafi, nem rajtam múlt. Kép Persze örül ám neki! KépKép

Pocakos Pöttömös mamik hogy vagytok?

Szilvi
Gratula a sok fogacskához! Sósmogyi Kép. Azért nagyon jó, hogy szerencsésen megúsztátok.

Ahogy így olvasgatom én hozzátok képest "felelőtlenül" etetem Liliánát, ennyire nem figyelek oda, hogy milyen joghurt és hogyan. Persze, még 2 hónapig jó termékeket nem adok neki, mert az enyhén gyanús. Lyányom nagyon rá van cuppanva a vajas kenyérre, meg minden amihez kenyér van. A sárgájából sütött rántotta is nagyon bejön neki. Falja. Kép Én meg ötülök, hogy egyáltalán eszik valamit...

Andi
El sem tudom képzelni, hogy az én lányom egyszer majd maga fog enni. Kép De örülök, hogy nem vagyok egyedül ezzel a "problémával". Kép

Ennyit sikerült írnom, bocsi, mert Liliána itt kalózkodik az ölemben és mindent össze-vissza pakol, ha meg leteszem sír. Kép

Puszi
Noémi
noémi

Sziasztok!

Szilvi!

Köszi a tippet,de mi az a a népbolt??????? Bár most,hogy Borónak hála megint okosabb lettem csepeli piaccal kapcsolatban,már nem annyira érdekes,de azért már furdal a kiváncsiság. A joghurt készítés nagy mestere címet akkor megelőlegezem Neked,és ha bejön,majd koppintok Kép. Nekem az fáj legjobban,hogy sajnos az az első gondolatom,hogy vajon biztos az van benne, nem higítják,vagy tesznek bele vmit? De ilyen alapon akkor semmit nem ennénk Kép. Ez a mogyorós történet tényleg ijesztő lehetett,és nagyon ügyes vagy,hogy sikerült megőrizned látszólagosan a nyugalmad. A fogakhoz gratula,én valahol lemaradtam,hogy Ti már ilyen fogas manók lettetek!

Noresz!

Annyi utazóágyat fogtok begyűjteni,hogy még kell szereznetek kölcsöngyerekeket hozzá Kép! Ami a folyamatos gyerek mellett létet illeti:nem,nem kell mindig mellette lenni,viheted is magaddal Kép. Egyébként mihelyst önállóan közlekedik, ez nagyban egyszerűsödik,mert el tudja dönteni,hogy akar-e menni veled,utánad. Általában akar. Én nagyon élvezem ezt a részt,bár tegnap apa elvitte Vencelt vásárolni,és nagyon meglepődtem,hogy egyedül a mosást bekészíteni csak 5 perc,és pisilni is milyen gyors Képja! A képek nagyon jók,mindig elbűvölnek ezek a hatalmas barna szemek!

Manóka!

nem ismertem Nic-etek előtörténetét,így már értem dokinénink ájuldozásást. nagyon szép teljesítmény! Amúgy ha megkérdezhetem és tudod a választ,akkro miből tudták/tudják finanszírozni? Mert azt értem,hogy nem minden a pénz,de azért a hiper-szuper inkubátorokat,felszerelést nem a jószándékért adják cserébe. Bocs a kérdésért,csak tényleg érdekel. Erről az "egyéves kor után bármit enni" elméletről már én is sokat hallottam,a homeopata dokinéni is ezt vallja, megtoldva azzal,hogy egyéves korig csak szopi. A másik dokinénink szerint a WHO is kezd ebbe az irányba menni. Én valszeg a második gyereknél kipróbálom az egyéves korig csak szopit,de azért bizonyos dolgokkal utána is óvatos leszek.

Orsko!

csúszásgátlóhoz még annyit,hogy ha láttok teljes kád méretűt,akkor olyat vegyetek és szóljatok,hol láttátok,mert mi egy kisebbet vettünk,ami tökéletes volt ahhoz,hogy némi biztonságérzetre szert tegyen Vencel, de ezen felbuzdúlva rá két napra már mászott,állva közlekedett a kádban. Most már ott járunk,hogy ha elcsúszik és teljes fejjel víz alá kerül,akkor krákog kettőt,orrán-száján dől a víz és nevetve folytatja. Én már nem is merem nézni és ha nagy ritkán én fürdetem,akkor csakis úgy,hogy bemegyek vele a kádba.

Puszi:

Buksi
kisbuksi

Noémi!

...és persze gratula a teljes nőuralomhoz Kép!
kisbuksi

Tényleg nagyon óvatosan kezelitek a hozzátáplálás minőségét. Én az arany középutat választottam. Nálunk megy a danonino, krémtúró, joghurt, túró, sajt, de nem megy a tej. Nagyon nehéz manapság igazán egészségesen étkezni, mert mindenben van kártékony anyag, amit most egészségesnek nyilvánítanak, arról később derül ki, hogy mégsem annyira jó. Aki a kertjében tud termeszteni ezt meg azt, az egészséges tud lenni, bár a levegő már eléggé szennyezett.
Én azért nem adok Domcsinak mindent, hisz a fűszeres, puffasztó ételek sztem egyáltalán nem nekik való még, és az édességet sem adom még neki.

Sikerült kis vizeletet gyűjtenem, de nem tudom, elég lesz-e. Ma du kiderül, addigra meglesz az eredményKép Remélem, nem kell ismételni.

NoreszKép
Négy gyerek, nem semmiKép Van még mit behoznotokKép

NoémiKép
Üdv a nőuralmasok táborábaKép Tényleg nem rajtunk múlik. De azért minden kispapi örül nekiKép

Érdekes, én még nem merem Domcsit a nagykádban fürdetni, mert még a kiskádba is képes belemerülni a vízbe, ha nem kapom el idejébe. A Nagykádba bele se tudnék olyan hamar kapni, ha belemerül. Még kicsinek tartom hozzá.Dorka is kb. 1 1/2-2 éves koráig kiskádba fürdött.

Fogmosás: Nekünk is van a DM-be kaphato gyerekfogkefe, amit szoktunk használni. Domcsi nevet rajta, aztán hamar kikapja a kezemből, és rágicsálja tovább. Neki a múlt héten vettem észre, hogy alul 2 rágófoga már kibújt, tegnap pedig fenn láttam egyet. Így aztán már 11 foga vanKép

Puszi:
Nelli
hnelli

Sziasztok!

Mint a borravaló ...

Buksi, elég merész voltál joghurt ügyben, de kapribogyó és citrom után már akár jöhetne egy egész pizza is Kép Olvastam, hogy mentek "nyaralni". Amit én elsőre nem vittem: mosogatószer, szivacs ... Gondolom bepakolod majs a fél házat, de mégis vmit otthon fogsz hagyni ... Kép

Bence sem fogadja el újabban a tápszert se üvegből, se pohárból, se izesitve ... Mi elkezdjük a tejcsit, hátha azt szeretni fogja.

Ines, hogy vannak a gyerekek? Ismét Párizs? Bár mi is 2.szorra voltunk Rómában és még mennék ...Én úgy szerethetem, mint te Párizst.

Ennyit tudtam ... Bence rajtam lóg, sikerült a nagyszülőknek abszolút hozzászokatni az állandó foglalkozáshoz ... már a konyhába sem tudok nélküle kimenni, sőt, visit ha telefonálok, no meg most is itt feszit előttem, hogy fejezzem már be ...

pussz
Orsi
orsi17

Sziasztok,

Noémi,
a kislányhoz gratulálokKép
Egyetértek veled, én sem bántam meg, hogy már itt van a kis pocaklakó, az eleje biztosan nehéz lesz, de sztm fél év múlva már összecsiszoloódik a család a további 50 évreKép
Eélőször én is úgy terveztem, hogy visszamegyek dolgozni, mert hiányzik a munka, de rájöttem, úgy lehet, még nehezebb lett volna, meg, ha letelt az itthoni időm, még vab 30 évem dolgozniKépKépKép
De a lényeg, hogy így lett, és így van jólKépKép
Már én is alig várom, hogy meglegyen az afpm, és jövő héten menjek uhra.

Móki,
tudom én, hogy a doki adja a papírt, de nálunk rendelésikeg össze vannak nőve a védőnővel sajnos.

Noresz,
szépek vagytokKép

Buksi,
a prof azt mondja, és ebben igaza is van, hogy az egészségügyben rengeteg pént ven, csak tudni kell vele gazdálkodni. Tényleg nagyon nagy a pazarlás, de ezt csak az látja, aki kicsit is benne van. Szóval, innen vannnak hiper- szuper dolgok. Annyira az érdekellentétekbe nem akarok belemenni, nahogy valakit bántsak, de van bőven. Az ő felfogása szerint pl nem a koraszülött szállítást kellene annyira pénzelni, sokkal inkább azt, hogy a veszélyeztetett kismama már eleve abba az intézetbe jusson el még szülés előtt, ahol olyan felszerelt a NIC, mint itt. De, mivel finanszírozásilag ez jó üzlet, így sok kórház jobban jár sajnos.

Fürdés: mi 2 hónapos kora óta a angykádban fürdejük, imádja, és ne aggódjatok, csak látni rossz, nekik semmi bajukKép

Hozzátáppal az a baj, hogy amit lát, már kell adni, így eszi isKép
Illetve, még az jutott eszembe, hogy van nekem egy barátnőm, akinek homepopata gyermekorvos az anyukája Pesten, és ő azon nézetek szerint eteti a gyerekét, hogy krumplit csak 1 éves kor után szabad, addig méreg, se glutén, se semmi. Csak tápszer, és a csoda a Sinlac.Szóval, rengeteg nézet van.

Fiam mai játéka, hogy lyukat fúrt az ujjával egy narancsba, aztán tollal tágította, miután ezt megunta leszedte a szárítóról jó kis narancsos manccsal a vizes ruhákat, majd a vasalnivaló rendezgetésébe is belekezdett, de azt sajnos, már nem tudta befejezniKép
Szóval, így telnek a napokKép

manóka

manóka
manóka

Sziasztok!

Nos jól elmaradtam, de elkészültek a maradék dolgozataim és sajna Matyi fiú is betegeskedett egy kis mandulagyuszival, most meg köhögünk, felváltva.Kép

Először és szánom-bánom hogy késve:
BOLDOG SZÜLINAPOT LILIÁNA!
Csuda sokat tudsz már, és gratula a lánytesóhoz, legalább lesz kivel babázni, főzöcskézni, hajattépni(mert nekem két nővérem van, de gyerekkorunkban olyan rosszak voltunk illetve én leginkább, mint a legkisebb)

Hozzátápi: mi elég korán elkezdtük, gyümikkel, de tejet még csak egyszer próbáltam 2 kiskanállal. Tetszett neki, de mivel nem tudtam és tudom eldönteni melyik forgalomban lévő tejet érdemes adni, még várunk. Túró, joghurt, tejföl ezek már kipróbálva, én nem adok neki gyümölcsöset, csak néha Danoninót. Meg miteszünk bele gyümit és már adtam neki zabpelyheset és kukoricapelyheset is. Nagyon imádja. Sőt szoktam neki kb 2 hetente kukoricadarát főzni vízben és túróval édesítve, nagyon ízlik neki. Különben van nálunk is egyetlen bolt, ahol lehet bio dolgokat venni, ott szoktam a joghurtot beszerezni, kicsit húzósabb, mint a sima, de nagyon finom. Szerencsére még szopizik, de már szoktam neki babatejet is adni, tescoban kapható nálunk, kicsit vaníliás ízű és az is tetszik neki.

Fürdés: mi is kb 3 hósan kezdtük a nagykádban, ügyesen elvan benne, kb 1/2 órát játszik, csürömözgeti a vizet egyik helyről a másikra.És mossuk a fogat is, imádja, most már kerül rá fogkrém is néha.

Sajna felébredt, majd még jövök este. Pusza, Zita
zitus

Sziasztok, pancsizás előtt benéztem, hogy megkérdezzem, nem közülünk taliztak ma ketten a játszóházban? Csak berohantam szétnézni, nincs-e valaki, de csak két anyukát láttam, de nem tűntek ismerősnek. Ja, és rossz hír: Mától féléves kor felett fizetni kell, és az árak is feljebb mentek. Még jó, hogy Dorka holnap tölti az egyet.... Persze azért én még szerettem volna potyázni februárig... Kép
Megyek, mert tele a pelus. Kép

Kép
Kép
szilvih

Sziasztok!

Nincs nagy forgatag! Úgy látszik velem senki nem akar "beszélgetni"Kép Szilvi is csak rövid bekukk, aztán semmi, pedig holnap nagy napjuk lesz ki tudja, hogy jön-e felénk?

Akkor hát szövegelek én egy kicsit a magam szórakoztatására.

Manóka: narancsos játék Kép Én mindig attól félek, mikor kitalál valami nagy butusságot, hogy miért fog előbb utóbb sírva fakadni. Nálatok eszébe sem jutott Imikének a szemét megtörölni narancsos kézzel? Mert mi bizti így zártuk volna a sort.

Orsi: jó újra itthon olvasni téged. Remélem levélkém megérkezett!
Tejci: nem próbáltátok a dobozos babatejet? nálunk a Tescoban kapható, meg a bioboltunkban. Bár kissé húzós az ára, de hátha az ízlene? Azért számoljál már be arról milyen volt Róma, és arról is hogy fogadta a tejet Bence!

Buksi: nagyon jó a joghurtos kép csillagszemű fiacskátokról, és mind ő ette meg? Nekünk sem ér végig a csúszásgátló a kádban és Matyi is sokszor elmerült a habokban( szó szerint a hebfürdőben). Ezért apája megtanította a merülésre: beletette az arcát a vízbe, ott tarotta egy darabig, majd mint egy kis vizipaci előbukkant és természetesen Matyi vidáman utánozta a prüszkölő apát. Ma már nagyon ügyesen kitörli szemeiből a vizet és fújja az orrát.

Tünde tetszett a saját sztorid a húgod születése kapcsán, állítólag engem a kisebbik nővérem (3 éves volt mikor szülezttem) kivett a kiságyból és letett a földre, majd felültetett, mert a babái olyankor abbahagyták a nyekergést, gondolta nekem is jót fog tenni. Gondoljátok el mi lett volna ha a babák pl fejenállás hatására hallgattak volna el akkoriban. Hogy sikerült a vizsgád?

Bogi: én úgy hittem látom az első képen is a "dolgot", de most meg kellett győződnöm arról, hogy nem lennék jó szülész-nőgyógyász. tehát maradok a tanításnál.
Vigyázz magatokra, mikorra is várod pontosan?

Noresz: 4????? Hajrá!!!!!Azaz Hajrá,magyarok!
Ja és a képeken úgy meglepődtem, hogy már ilyen nagyot nőttetek!

Mivel az óra elütötte a tizenegyet, megyek. nem akarok megitn éjfélre ágyba kerülni.
Jó éjt, Zita
zitus

Sziasztok!

Nem semmi, van bőr a képükön a csecsemőkért pénzt kérni!
Pedig még volt is az agyamban egy ilyen gondolat, hogy milyen jó ötlet, ingyenes 1 évig, jól ideszoktatják a talizó anyucikat, aztán egy év után már úgyis jönnek. Na, ennyit az üzletpolitikáról!

Épp ma kaptam az oviban egy szórólapot egy új helyről. Lenke nagyi kuckója, étterem és játszóház a neve. Jövő héten lehet hogy elmegyek megnézni. (mivel én is mindig ilyet szerettem volna nyitni, csak soha nem volt zsozsóm)
Szóval a kaja olcsónak tűnik. Levesek 100 froncsi körül és a főétel 300 körül. Gyerekmenü 284 ft. 3 fogás, a desszer gyümölcs és ajándék. Ez tetszik nekem! Programok is vannak minden nap 10 és 15.30-kor. Bár ezek inkább ovisoknak valók, pl. diafilm vetítés.
Na, bocsi hogy ennyit regélek, csak megtetszett a dolog.
Mondjuk a hely nem a legjobb, a Déri Miksa utca 3.
A Rákóczi tér mögött.

Képzeljétek, felbuzdulva a bio dolgokon, ma vettem Petinek egy bio joghurtot, őszibarackos. Hát sok barack íze nincs, de finom. (175 froncsiér lehet is)

Fürcsi téma.
Én nagyon fürcsi párti vagyok. Szerintem nem szabad félteni őket, mert ha később(2-3évesen) kezdi az ember a vízalá nyomkodni, nagyon nehezen tanulák meg. Pedig enélkül nem lehet úszni tanulni.
Mi a Kittivel jártunk babaúszásra, most 5 és fél éves, leúszik 20 métert háton. (csak lábbal)
Petivel sajnos már feleannyit sem mentünk, de minden nap lelocsoljuk a fejét egy kis vízzel, hogy ismerje meg azt az érzést, amikor az arcába megy a víz és lehetőleg ne vegyen levegőt. Előtte mindig szólni kell neki, és meg is szoktuk fújni egy kicsit az arcát. Így szinte soha nem vesz olyankor levegőt.
Buksika, ha Vencel kacag, miután kijött a víz alól, ez nagyon nagyon jó dolog!!!!!

Én szoktam látni az ovisokat az usziban, mert néha elmegyek Kittivel és ne tudjátok meg, mennyire félnek az 5 évesek a víztől, ha nem szokták meg. Jó, nem mondom hogy már késő ebben a korban elkezdeni, de sokkal nehezebb.

Na, most már eldugulok!

Puszika mindenkinek!
Andi

Itt egy vizi Peti kép nektek! (Meg apuci, aki teljesen Rumcájszra hasonlít itt! Kép )
Kép
andi68

Sziasztok!

Na csak kivártam,hogy ma legyen. Mivel reggel elutazunk,így ma én lehetek az első,hogy:

NAGYON BOLDOG ELSŐ SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNJAK DORKÁNAK!

Kép

Hú de szeretnék még levelezgetni,de nincs erőm.

Pár gondolat!

Zitus!

Én szívesen "beszélgetek " Veled,a "csürömözgetni" igét máris elraktároztam,nagyon édes!

Mi is beszállnánk a nagy fürcsibetyárok bandájába,mától Vencel víz alá merülésnél bezárja a száját, és vidáman ,prüszkölés-krákogás nálkül jön fel. Az esetek 70 %-ában Kép...

Orsi!

Kösz,hogy szóltál,mosogatószert máris ithon hagytam volna... Remélem,mire hazaérünk,tényleg olvashatok bővebben Rómáról!

Szilvi!

De szemétség ez a játszóháztól Kép! Biztos gyanús lett,hogy sok gyerek kint az elefántnál elrejti az isitáskát,bent meg előadja az egyéven alulit Kép. Egy dolog fáj leginkább:hogy amióta vencel egyéves lett,nem is voltunk,és így nem élhettem át a csalással pénzmegtakarítás felemelő érzését... Ugye szülinaposként átérzitek,miről csúsztunk le?

Sok puszi mindenkinek,majd gondolok Rátok a 100 masszázsom vmelyikén KépKépKép,és írjatok sokat,hogy vasárnap legyen mit olvasnom!

Holnaptól Wellness Buksi
kisbuksi

Sziasztok!

DORKA!
BOLDOG SZÜLINAPOT!KépKépKép

Kép

Buksi!
Jó utat és wellnesseljetek jó sokat;)

PUSZI!!!

hicudzsi

Boldog szülinapot Dorka!

InesKép
ini

Dorkának nagyon boldog szülinapot kívánok!
Kép
katianyu
katianyu

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Dorka! NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT kívánunk!
Noresz és Máté
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Móki
Neked is köszi az ágy-felajánlást Kép

Noémi
Gratula a nőuralomhoz Kép
És milyen nevek jönnek számításba?

Kisbuksi
Kölcsöngyerek - nem is rossz ötlet Kép Valami javaslat, hol van gyerek-kölcsönző? Kép
Jó wellnessezést! Kép

Nelli és Szilvi
Na, most jól bevállaltam ezt a négy gyereket Kép
Először még komolyan gondoltuk,na meg azért is, hogy legyen miből alább adni (mert ha hármat mondunk, kettő lesz belőle) Kép
De tényleg szívesen szülnék négyet, csak (ne vessetek rám követ) úgy érzem, hogy az már tényleg pénzkérdés. Nem a kisruha, mert azt öröklik egymástól, hanem már az iskoláztatás, kirándulások, bulik, ilyenek. Nnnna, majd meglátjuk. Hátha ránkszakad a bank Kép

Orsi
Római képeket mutatsz? Kép

Manóka
Köszi a dícséretet Kép
Narancsfúrás - jó mulatság Kép Kép

Zitus
Ügyes vagy a dolgozatokkal Kép
Nagy gyógypuszik Nektek!
4 gyerek - lehet hogy csak a szám nagy Kép
és bizony, Máté már 8200g volt hétfőn, na meg 70 cm (ugyebár 3050g a kiindulás). Néha én is csodálkozom, jé, ki ez a nagyfiú a cicimen? Kép

Andi
Nagggyon klassz az uszis kép!!
Játszóház-felderítő-akcióról majd mesélj! Kép

Hicu, Ini és Katianyu - a szűkszavúak
sok puszi Nektek Kép

És MINDENKINEK puszi
Noresz
noresz

Nagyon sok boldogságot kívánunk Dorkának első szülinapja alkalmábólKépKépKép

Puszi:
Nelli, Dorka és DomcsiKép
hnelli

Sziasztok!

Most röviden, aztán ha Bence behuny bővebben ...

Örülök, hogy mindenki római képeket szeretne látni, de mivel tavaly előtt már voltunk és akkor csináltunk pár száz képet, igy most csak egy-kettőt ...

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Majd kommentálom is, csak Bence nem hagyja ...
orsi17

sziasztok!

persze, hogy szűkszavú vagyok...már kb 10Km tettem meg a lakásba...Ákos rendesen foglalkoztat ma.) Gondolom annak köszönhető, hogy mára meguszta a szurit..pedig nem is tudott rola, hoyg ma megyünk, de minden esetre nagyon aktiv lettKép)

a csúszásgátlóhoz jutott eszembe : lehet kapni méterben csúszásgátlót..igaz azt szönyegnek találtaák ki a fszobába, de klasszul ki lehet szabni...egyetlen gáz vele, hogy ki kell teriteni fürcsi után (elég a kád szélére), hogy kiszáradjon kicsit, bár én a tapadosat is kiszoktam mert különben hamar nyálkás lesz a vizkö miatt...meg gusztustalan fekete. Ezt lehet kapni elég sokhelyen és rengeteg szinben-mintával.

Még rágom a hozzátáplálás csontot....nem erőszakoskodok csak a véleményém írom...nagyon klassz, hogy természetest probáltok adni a kicsinek...én is igyekeztem amenyire tudtam 1 éves korban ez a normális, de kicsit késöbb szerintem nem árt ha némi "káros?" anyagot is szik a gyerek...na nem a cigire vagy kokora gondolokKép) hanem egy normál joghurt vagy szelet párizsi még nem méreg, és, ha a kicsi bölcsibe iletve oviba megy nem hiszem , hogy csak természetes bio kajákat kap....ha pedig nem szokik hozzá kicsi adagokban lépésről -lépésre kialakulhat allergia...szerintem....aztán mondjátok meg, ha hülyeségeket beszélek!

Roma Párizs...wow ámilok-bámulok és irigykedek...mégha nem is szép tőlemKép
a nyáron be voltam halva a gyönyörüségtől, hogy kecskemétre lejutottunk egy kis nyaralásra. Bár nekünk itt a balcsi és a nyáron ki is használtuk rendesen. Bgyörökön nagyon szupi a strand...van külön piciknek medence...nagy gyerekek és szülök kitiltva...minden este tisztitják...szóval baba paradicsom...és mellette van a nagyobb gyerekeké igy csibe is mindig szem elött volt...játszóház ovonőkkel a medence mellett...tiszta havajKép)
Igaz, hogy 15 perc tölünk vonattal, de Ákos külön élvezte a vonatozástKép

Tegnap megint napirendi pont lett a 3.baba....egy-két infot még be kell gyujtenem, de most ugy tünik végre mindketten ugyan azt akarjukKép)
persze nekem fontos az is, hogy mit mond a dokinénim bele merjek-e vágni..mármint gerincileg.

megint sürgősen szükség van rám----
katianyu
katianyu

Kedves Dorka!

Nagyon Boldog Első Szülinapot kivánunk Neked!

Kép

Bence és Orsi
orsi17

u.i: végre ezt is sikerült megirnom, persze közben Bence agyontaposta a szintijét ... Remélem hamarosan elalszik és esetleg még irok is ... Kép
orsi17

Sziasztok!

Szóval:
1. Szent Péter tér - a Karácsonyfa, amit a pápa szentelt fel/meg
2. A Szent Péter Bazilika - előtte látszik egy bordó "sátor", ott szokott a pápa beszélni (hacsak nem az ablakából)
3. Colosseum - már ami hátul látszik belőle
4. Constantinus diadalive - mögöttünk, jó nagy takarásban
5. Viktor Emánuel emlékmű (csak igy magyarosan)
6. ez pedig a hotel uszija, az ablakunkból nézve

Ennyi sikerült, mondjuk az egyik barátunk profi képeket készitett, csak épp még nincs nálunk a CD.

Zita, igyekszem, oké? Mi már régóta a babatejet isszuk, de az sem kellett ... Ma reggel viszont ismét elfogadta, és csepésztem bele kakaót, hátha igy jobban izlik majd neki. A tejcsitől kicsit tartok még, bár már próbáltuk és semmi baja nem volt tőle. Már mézet is evett, ill. ivott teában. Már csak a tojásfehérje van hátra ... Kép

Csajok nekem hihetetlenül eleven Bence, fel és alá mászkál, rámol, pakol, tapossa a játékait. Amikor telefonálok vagy néhanapján megpróbálok gép elé ülni, akkor pedig állandóan rajtam lóg, hisztizik, hogy vegyem ölbe, foglalkozzak vele, bújik a lábamközé, kitúr a fotelből ... Ti hogy álltok ezzel? Amig távol voltunk, minden percben volt vele vki, szépen megszokta ... hogyan vezessem rá, hogy egyedül is játszon picit és nekem is van más dolgom?

Kati, csatlakozom a hozzátápis nézeteidhez ... amennyi sz@r (bocsi) van a mostani kajákban, kivédhetetlen, hogy előbb-utóbb ne ezt egyék a picik is ... szépen fokozatosan sajna hozzá kell őket szokatni. Kép

Noresz, 4??????? Ahhoz lehet, hogy tényleg a bank kell ... Kép Bár mennyien felnevelik őket sokkal kevesebből is!

Hicu, juj, neked már csak pár hét van hátra!!! Izgulsz? Most, hogy tudod mire számits, stb. milyen a másodikat várni?Kép

Többi pocakosnak is szól a kérdés!!! Remélem mindenki jól van!

Andi, szuper a kép! Én is szoktam trenirozni Bencét, bár mi nem járunk úszni. Egyszer már alámerült véletlenül, hááát, mivel én nem pánikoltam igy ő sem. Mondjuk nem szakadt meg a röhögésől egyikünk sem ... Kép

Ha már a tesókérdésnél jártatok: kinek mi a véleménye a bölcsiről?

pussz
Orsi
orsi17

orsi17

Kedves Dorka!

Nagyon Boldog 1. Születésnapot kívánunk Neked!

Kép

Sok puszi
Noémi, Liliána és 26 hetes pocaklakó
noémi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?