Új privát üzeneted érkezett!

Gyorsan leírom még, hogy Eszter, a fehérvérsejt a pisiben gyulladást jelent, szóval nem kell emiatt császározni, sőt ellenkezőleg, inkább egy hét antibiotikum, és rendben van.
Meg még Bagzer, ne gyanakodj, én hitelesnek érzem a dokidat. A hormonok mindenfélét csinálnak. Asszem mégis jobban érthet hozzá nálunk. Kép De biztos valamelyik weborvostól már kérdeztek ilyent, keress ráő, hogy ízületi fájdalmak, terhesség, vagy utolsó harmad. Én már nagoyn meg akarom írni a jó dolgaimat, amik ma délelőtt történtek velem Kép

kikocska

most beszéltem Tibi egyik rokonával, és mondta hogy neki a 6. honaptol nyomogatta a baby a hüvelyét belülröl. Kicsit megnyugodtam.

Igen, Kikocs, várjuk!
eszter2004

köszi Kikocs!
eszter2004

Na, hát ha köhögtem volna legalább, akkor semmi baj, de nemköhögtem és orrot se fújtam, sőt, tök jól kapok levegőt, és ettől a hülye vér izétől eltekintve jól vagyok, még a közérzetem is szuper. Hát pont ezen ijedtem meg, hogy semmi bajom és akkor hopp, jön ez a trutyi.
Felhívtam egy barátnőmet, aki orvosnak készül, de orvos az egész család, most gyűjti a tippeket. Az a baj, hogy nem bízok az orvosokban általában, és nem akarom, hogy a körzeti hümmögjön, aztán adjon mindenféle beutalót és akkor rohangálok egyedül mindenféle kórházba, ami tele van beteg emberekkel, ha véletlenül semmi bajom, majd ott lesz, aztán kiderítik, hogy fogalmuk sincs mi lehet, de ne aggódjak, biztos semmi komoly. szóval nem akarok tortúrázni, így pocakkal. Én is erre a kötőszövet gyengeségre gyanakszom, megvárom mit mond barátnő+családja, és holnap megyek a dokimhoz, addig csak nem lesz semmi gáz. Erabébi mocorog, mint mindig, vele úgy érzem minden renben. Köszi az aggódást, írok ha valami fejlemény van.

Pusz, Aura
aura

Hű!
Látjátok amit én?! Hiper-szuperül le lettünk archiválva, ez ilyenkor kinek az érdeme?! Nagyon jól néz ki!!!

Kikocs!
Én is várom a jótörténést, addig megkukkantom a mail-t is.
aura

nekem....szoktam idönként irni a szerkesztönek, ott kell ezt kérni. Kép
eszter2004

Na, szóbal az volt, hogy mentem az uh-ra, és tök rendi volt a szülésznéni, mert tegnap felhívtam, hogy úgyis megyek be, akkor ejtsük meg az első ctg-t, és mondta, hogy ok, és ha beértem hívjam fel, és rögtön be is protezsált, úgyhogy nem kellett várnom csak 5 percet Kép És ráadásul, lehet, hogy azért, mert benn maradt Ági is, nagyon kedves volt a néni, aki uh-zott, és mindent magyarázott, a múltkori rossz élmény miatt duplajó volt Kép Rögtön a fejét nézte meg elsőnek, és mondta, hogy nagy ugyan, de normális, és nem is lesz olyan nagy, hogy ne férjen ki természetes úton. Szóval semmi vízfej. Viszont rengeteg haja volt!!! Kép Ott álltak el a kis hajai mindenhol, vagyis a feje két oldalán, a tetején nem Kép Nagyon feltűnő volt Kép nyammogott nagyokat, meg rugdosott, meg minden, és olyan fantasztikus volt, hogy a lábujjai például már nem egyforma kis bogyók voltak, mint egy hónapja, hanem rendes kis lábfej volt, nagylábujjal meg kislábujjal, meg a többivel. Nagyon el vagyok vele keveredve. Aztán megmutatta, hogy ő annyira lány, hogy ennél lányabb már nem is lehetne, szóval kisajkak-nagyajkak, minden látszott Kép Úgyhogy most már nem kétkedek Kép hurrá, most már csak azért drukkolok, hogy a boszis body jó legyen rá Kép Ja, kb 2770 gr, szóval nem kicsi, de annyira nem éktelenül nagy, ennyi volt Levente is, nem, mikor született kb ilyen idősen... Kép MInden ellátása jó, úgyhogy ha benn marad még 4 hetet, akkor egy kiló rá fog még menni minimum tutira, szóval várható egy 4 kiló körüli csöppség Kép Egyébként tényleg elég magasan benn van, a bordáim alatt van a méhem vége, pont addig tart, ahol fáj Kép Ja, és külön meg is dicsérte a néni, hogy milyen szép a feje, szóval nagyon megnyugodtam. Csak azt sajnáltam nagyon, hogy a Gergő nem jött, mert ugye múlkor se láttunk semmit, és határideje van ma, és nem bízott benne, hogy végzünk hamar. Pedig tényleg fél 10-kor már a ctg-re vártam Kép Amiközben hívott is a védőnéni, és megkérdezte, hogy akarok-e részt venni egy kísérletben, kell egy bizonyos cd-t hallgatni minden nap, és akkor majd ha megszületett, akkor egyszer úgy, hogy ott lesz a kutató is, és akkor megnézik, hogy micsinál Kép Volt a cserebogaras filmben is ez a kísérlet, vagyis egy hasonló. Szóval tök jó, én úgy szeretem az ilyesmiket Kép Aztán volt ctg, ami izgis volt eleinte, de aztán ottfelejtett a szülésznéni, és 20 perc helyett 50 percet voltam, és akkor is egy másik néni szedett le a gépről, mondván, hogy ez már sálnak is elég, nemhogy eredménynek. Én meg nem mertem szólni, mert gondoltam, biztos dolguk van, meg minden. Aztán megkerestem Ágit, aki nagyon sajnálkozott, hogy elfeledkezett rólam Kép De én direkt örültem neki, mert az első 20 percben nem volt semmi, viszont utána vannak szép púpjaim Kép egyszer egész 90-ig felment vagy egy másodpercre Kép Rékababa viszotn nem szereti a ctg-t, mindig elmenekült előle. Tegnap is, ma is nagyon aktívkodik Kép Egy csomószor nincs is szívhangja Kép ott vadásztam rá mindig, hogy most vajon hova bújt.
Szóval nagyon nagyon nagyon jó a kedvem, és most már nem mondhat olyant a dokibácsi, amitől nagyon elkenődnék, mert a manóval rendben van minden. Max én fogok szenvedni még sokáig, vagy szétszabdalnak, vagy bármi, de ezek már nem számítanak, mert a csemetének kutya baja.
Ja, és kezdhetem én is inni a málnalevél-teát, és még ahéten kell magnéziumot enni, aztán már nem. Na, most beírom az értékeket a mutogatóba, hgoy mi mennyi idős rajta, aztán még jövök, és reagálok, meg olvasok, mert ma mindenki ráér Kép

Nagyon köszönöm mindenkinek, hogy tartotátok bennem a lelket, és nagoyn jó, hogy minden rendben van, tudom, hogy ti megmondtátok előre Kép
Óriáspuszik és ölelések mindenkinek!

Kikocska
34+6

kikocska

Eszeter!
Én megfigyeltem, hogy amióta nem dolgozol, kész szupervumen lettélKép netezel, vasalsz, archiváltatsz Kép
Na de tényleg nagyon szép lett!!!

Katy!
Milyen diavetítős??? Én nem találtam ott semmi újat, vagy ez a régi, biztos a hormonagyam szórakozik velem Kép
Ó és hős vagy a szakdolgozattal, nekem sem ártana, de én elhalasztottam, mert lusti vagyok.
aura

Kikocs!
JUHÚÚÚ! Ez eszméletlen jó, örülök, hogy ennyire nagyonboldog vagy, én is egész feldobódtam tőleKép Hétfőn én is megyek uh-ra, már alig várom. Tényleg a haja is látszott Kép Meg úgy látszik ezek a 2005-ös kislányok ilyen szemérmetlenek Kép Rékababa, Hanga, meg Erika is mind ilyen kis terpesztős ribizli Kép Kép Kép
aura

Kik!Kép
Örülök,hogy minden nagyon okés és ma nem fogok meglepődni ha azt mondja a dokim,hogy két és fél kiló felett van a becsült súly!Kép
Az a vicces,hogy ő az uh előtt saccol és az mindig bejön neki!
Na, kíváncsi leszek ma délután!
Vendég

Aura, Kép

Kikocs, ez szuper. küld az értékeket , nagyon érdekel. remélem nekem is hasonlo élményben lesz részem holnap.

Bagz, te is ma vagy nem?

most már lehet hogy kikapcsolom a gépet, mert maratonira sikeredik ez a vasalás. Kép
eszter2004

Rámész a Kikocsos emailre, amiknél az a sok szmájli van és alatta van egy ablakocska, amit meg kell nyitni!És utána jön a diavetítős, tök cuki babaképekkel!
Szakdolgozat:Ha úgy vesszük két oldal meg van(az elejére a cím kell, meg hogy ki írta)-az már kész van!

És Kikocs!!!Nagyon-nagyon örülök az örömödnek!Látod a felén sem kell parázni,amit mondanak az orvosok!Az enyém azt mondta, ha a fején látszik, hoyg parázni kell, na akkor ijedjek meg, addig tilos!
Kép
És gratulálok a kislányodhoz!!!
Katy

Én is ma vagyok dokinál,meg uh-n is!

És én is megyek, mert Lacival szerelünk!

Puszi
Katy

hahó!Kép

jelentem a délutáni fárasztás nagyon jó voltKép
jót mókáztunk apával...és a kiscsaj is aludt éjféltől háromig utána háromtól hatig...istencsászárkirályság!
Savitri,noémi, nem akarlak titeket elkeseríteni de nálunk is így kezdődött az éjszakázás..és a múlt héten már totál kész voltam mert éjféltől reggel nyolcig tartó partyk voltak...aztán lehet hogy nálatok nem lesz ilyen, de nálam ez elég gázos volt...ezért is döntöttem a du.i keltegetés mellett...így legalább egy kicsit lehet aludni..
de rájöttem, hogy minden mindegy mert hajnal hatkor totttttál kóma vagyok így is, úgy is,,...úgyhogy ...ááááááá nem akarok hajnalonként kelni,,,
brüühhüü...
egyébként akik már babások vagyunk, azokkal egy hónap múlva már elmehetnénk valahova sétálni egy órácskát vagy ilyesmi...én szívesen mennék!Ti!??

Kikocska-annyira szurkolok neked!!Minden rendben lesz ne aggódj!!Kép

puszik,eszti
esztyx

Na, az adatok:
BDP 91mm - ez érdekes (minden szempontból) mert mikor az első oldalon kiírja,és én keresem ki, akkor 35 hetesnek felel meg, de ha beírom a kiszámolóba, akkor meg 37,48. De mivel azt mondta az uh-s, hogy rendben van, neki hiszek Kép
OFD: 109mm (ilyen nincs a kiszámolóban, de asszem ez lehet születéskor max 125, hogy kiférjen, nem?)
AC: 311mm 35,23hét
FL: 66mm 34,01 hét
A papíron 35 hetesnek van diagnosztizálva Kép
Nekem nem tűnik éktelen nagynak, súlyra is 36 hetesnek felel meg. Na, majd doktorbácsi mond valamit este. Majd megyek hozzá 7 körül Kép
Na, most végigolvasom a termést mégegyszer, aztán reagálok is még, ha van ihletem.
Aura, mit szólsz a fül-orr-gégészethez azonnal? oda általában nem kell beutaló.

És tök jó, hogy így örültök velem, és köszönöm szépen.

És Babus, belelestem az albumodba, és tényleg óriáspocak.

Ja, és hasleszállásügyben nekem az elég megkönnyebbülésnek hangzik, ha tud valaki aludni, aki addig nem tudott pl. És tudom javasolni, hogy öregasszony ismerőst kérdezzen meg, aki nem tudja, leszállt-e már a pocak, mert az öregasszonyok, azok tévedhetetlenek. Semmi hasam nem volt még, mikor a szomszédnéni rákérdezett, hogy "ugye Ildikó, babát vár?" Kép

No, most már tényleg olvasok újra, bár lehet, hgoy nemsokminden maradt... Kép

kikocska

Eszter!
A kóli baci nem jó, attól naygon csúnya dolgokat kaphat a baba szülésnlél, mindenképp kérj kenetvizsgálatot, meg tenyésszék ki a bacikat.

Aura, gondolok rád, adj életjelet gyakran!!! Amúgy tök megértem a dokiparád, fölöslegesen utalgatnak egy csomószor. Csak óvatosan, de azért kérdezd meg, legfeljebb nem mész el. Ha nem ismétlődik, teljesen mindegy.

Kikocs, nagyon örülök!!!! A súlya jó, igen, bár nekünk 35+4-re volt 2680, de nem duci, úgyhogy ez szép súly. Meg ő csak 45 cm volt. Most nézeget a kiságyban.

Olvasok tovább.
vghnoémi

Hűűű, irdatlanul bőődületesen rossz éjszakám volt Kép És ez zsinórban már a második Kép remélem nem marad ez így szülésig?????????
A második pisi után KÉT ÉS FÉL ÓRÁN KERESZTÜL nem tudtam visszaaludni.
És mit tesz az ember, mikor nem alszik? Jár az agya. Hát én már megint az esküvőnkön gondolkoztam. És ez akár jó is lehetne, de mifelénk ez azt jelenti, hogy 180 volt a vérnyomásom... meddig fog ez kísérteni???
Na most viszont jó kótyagos vagyok, és a fejem is fáj. Viszont babaruhákat mosok, ami tök jóKép

Eszti!!!
Az ajándékot tényleg nagyon köszönjük mégegyszer, igazán túlzás ám!! És apának nagyon-nagyon tetszett, teljesen beleszeretett!! Pedig ő nem is szokott lelkesedni a babaruhákért, úgyhogy ez nagy szó!
És tök jó, hogy már te nyugtatgatsz másokat! Ez már jó jel szerintem!!

Kikocs!
Látod, csak ránk kell hallgatni, nem holmi riogatós orvosokra! Mi tudtuk, hogy semmi gond KépKép
Ez tényleg jó hír, meg az is nagyon jó, hogy ilyen feldobódott vagy!! És ezek után nagyon várom a jövő heti UH-t!!! (csak győzzem kivárni)
Tényleg, a málnalevél teát el kéne kezdeni. De most ezzel is úgy vagyok, hogy ha úgyis császár, akkor tök felesleges nem?? Jaj igazán mondhatna valaki valami biztosat ezt illetően. Talán majd az UH-n.

Noémi!
Köszi a ruha-listát! Én is így tudtam, hogy annyi réteg kell, mint ránk. Csak azon tűnődtem, hogy rajta a vastag kezeslábason kívül még egy szintén vastag anyagból készült mózeskosár is van. Az úgy meg már rögtön több. No mindegy.

És a kedvenc rucikat mindjárt beteszem az albumba!!

Aura!
Ez a véres valami, szerintem ijesztő!! Biztos nincs nagy baj, de azért jobb utánajárni a dolognak, hogy ne kelljen aggódni miatta!

Asszem akartam még valamit, de nem jut eszembe!!
Megyek babaruhát teregetni ÉLJEN!!!

Orbis(36+1)
orbis

Noémi, most jol felháborodtam a dokimon. Ha ez igaz amit a koli bacirol irsz, akkor nem értem hogy ö miért vette félvállrol. Már a 32. héten ki lett tenyésztve, beszéltünk telefonon, és mondta hogy ez van, kérdeztem hogy akkkor most mi lesz. Mondta hogy majd ha jövök legközelebb akkor ad rá gyogyszert. Mondtam ok, de az már a 36 hét lesz. Erre azt mondta nem baj akkor majd akkor. Még jo hogy azota nem szültem meg. Kép

Kikocs összehasonlitottam az én 34+0 idejü adataimmel, és csak picit kisebb az enyém. HC (fejkörfogat) nincs? Nekem az akkor 307,7mm volt.

Eszter, aki félbe hagyta a vasalást, összeszedi magát és megy vásárolgatni a tök üres korházi motyojába.

36+1
eszter2004

én ugy tudom hogy mozesben nem lehet a gyereket hazahozni, csak gyerekülésben (hordozoban). Már ami a kresz szabályokat illeti.

na tényleg megyek!!!!!!!!!!
eszter2004

Szaisztok!

Aura!
szerintem ne aggódj. Tuti azért van mert kiszáradt a torkod és ott felszakadtak a kis hajszálerek. Én sem rohannék vele körzetihez, hisz a körzetik felkészültség orvosilag....hát ugye,... szóval....hát legalábbis nem magas a szinvonalKép(és erre megy a tb, no meg még mi mindenre amire nem kéne, de mindegy is...)
Amikor mi megvettük a babakocsit én is napokig vele álmodtam annyira örültem neki. ÉS most is leszoktam menni, mert ott van az irodában és toligálom kicsitKép
És jelentem a tesómmal mi is gyarapítottuk a gépparkot, mert ma elment egy csajhoz és vett 10000,-ért egy testvérbabakocsit. Benedeknek, meg Hangának. Elég kis ronda, de a célnak tökéletsen megfelel,. Mert már rég rájöttünk, hogy nekünk ez majd nagyot könnyít az életen. egyrészt egy ember elég a sétáltatáshoz, meg bevásárláskor az egyikünk tudja ababakocsit tolni, a másikunk meg a bevásárlót, meg iylenek.
Ja, Benedek meg azt mondta, a sima motorjára, hogy brrrr a babakocsira meg azt,hogy bababrrrr.

Kikocs! Na, még csak az sincs amit én diganosztizáltam!!!JUHÉJJJ!!!És ott lettél felejtve?! Ez jó? És volt közbe szülés, vagy valami? De jó fej nagyon az Ági, nem? Meg olyan egyszerűen megy minden, ha neki szólunk. Te mennyit adsz majd neki? Én 25-re gondolok, most. Aztán lehet feljebb csúszik az árfolyam. A dokinak meg 50.(Jaj, tényleg annyira szar de már ezer éve nem tudtam odadni a kisboritékot, mert nem ültet le és úgy futtában meg olyan béna lenne, szóval nem tudom, de tök szar érzés)

Eszter! Azért kicsit vond össze a szemöldöködet holnap a dokinál, mert nem épp a legalaposabb fajta! Én pl a 34. hét óta hetente kell hogy járjak, hozzá is meg ctg-re is. Most meg már hetente kétszer. Na, nem mintha nagy élmény lenne, de azért megnyugattó, hogy tudjuk, mi ujság.Így van az, hogy hétfőn voltam és pénteken is megyek, ctg-re meg csütörtökön.

Jaj, képzeljétek elkezdődött Hanga szobájának leamortizálódása. tegnap itt voltak a nővéremék, meg a barátnőmék, akik a szomszéd utcában laknak és Benővel egyidős Petikéje van(Igy Petike, meg Benő a haverokKép, együtt mennek majd bölcsibe is, meg ilyenek) és kezükbe került filctoll.......!!!!!A többit ki lehet találni! Hát már néztem is, hogy milyen falvédőt szerljünkKép!!!

na, megyek aluszkálniKép
rékacs(aki ma 40.-et ír)

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

Sziasztok,

Valaki árulja el a pocaktalis freemail jelszavát, léci?!

Katy, valamit félreérthettél. Nem kell befeküdnöm a kórházba, csak oda kell majd járnom ctg-re. Egyébként Biatorbágyon a Viadukt lakóparkba lakunk. 2 hónapja költöztünk ki egy saját kertes sorházba. Úgy döntöttünk, hogy jobb lesz a gyereknek itt a friss levegőn. Lehet nyugodtan bringázni, futkározni, meg ilyesmi. És nincs tele az utca kutyaszarral, mint előző lakhelyünkön, a Blahánál...Aztán meglátjuk meddig bírjuk ezt a vidéki életet. Hétvégén ültetjük az első hát a kertünkbe, a karácsonyfánkat...

Eszter: tényleg kezeltesd ki a kólit, mert veszélyes lehet...Aztán óvatosan azzal a vasalással is, nemtesz jót már az a sok ácsorgás a vasalódeszka mellett...

Aura, a fül -orr- gégészet szerintem is jó ötlet. Biztos gyorsan megnyugtatnak majd.

Kikocs: Nagyon örülök a jó híreknek. Egy ilyen jó kis ultrahangból aztán napokig-hetekig tud táplálkozni az ember és pozitívabban látja a világot. Kívánom, hogy lebegj még így a föld felett jópár napig...

Pusszantyú mindenkinek, megyek teregetni...

zsuzsi

Lehet már kapni a januári Kismama magazint ? Tegnap még nem láttam az újságosnál...
vzsuzsi

No, először is, mégegyszer megvédem a dokimat, aki nem paráztatott egyátalán, hanem én magamat, mert ilyen vagyok Kép Ő csak szigorúan nézett rám, és mondta, hogy amint lehet, menjek uh-ra, és amint lehet,vigyem vissza az eredményt Kép És még a császárra is annyit mondott, hogy készüljek lélekben, mert lehetséges, de nem biztos! És mondta azt is, hogy minden rendben van. Rendi a dokibácsim nagyon. Én vagyok a hülye. Kép Ki nem hiszek nektek, és a rendi dokibácsinak.

És ha már dokibácsiknál tartunk, akkor mondom azt is, hogy én sokat jártam nála. Kellett iratnom vasat, meg az elején a hormonokat, volt fertőzésem, egyébként meg 4 hetente akart látni, ha mondtam, hogy nincs panasz, akkor nem nézett meg, de, Kedves Eszter, a keményedés, mikor olyan szinten űzi valaki, mint te a 30. hét körül, az igenis panasz. Én is mentem vele, és jól megvizsgált, és megnyugtatott. De az tényleg durva, hogy nem adott gyógyszert a kolibacira. Szerintem kérdezz rá, hogy ez mit okozhat, ha holnap beindul a szülés, és légyszi hozd zavarba Kép Csak határozottan, mintha dolgoznál Kép
És fejkörfogatot sose szoktak mérni itt, csak ezeket.

Katy, jó dolgozatírást! Hadd adjak egy tippet, mint tapasztalt dolgozatíró. Ne a bevezetéssel kezdd! Tökmás lesz a végére, és úgyis írhatod át. És akkor, ha már készvan a doli, sokkal könnyebb megírni, hogy miről fogsz írni. Szeirntem a bevezetés a legnehezebb az egészből. Nekem ezeknél a nagyobb lélegzetű dolgoknál az volt a trükköm, hogy megírtam a részleteket, és utána összeszerkesztettem egybe, és az összehangoló-összekötő szövegeket, meg a bevezetést, befejezést írtam meg a végén. Meg a címeket a legeslegvégén, oda, ahova nem tudtam összekötő-szövegeket írni. És szerénytelenség nélkül állítom, hogy jó dolgozatokat írtam mindig. Kép A szakdolim meg egyenesen hiperszuper lett Kép
Egyébként már jól kijöttök magaddal? szóval jobban vagy lelkileg? És én is bőghetnék mindenen, de többnyire kibírom Kép Ma is majdnem elpityeredtem, mikor vártam az újszülöttösztály előtt a ctg-re, és egyszercsak kitoltak egy olyan kocsin 15 kalimpáló pólyát, vitték őket az anyukájukhoz tízóraizni Kép

Bagzer, Marcidnak jobbulást, én se tudok mást mondani, csak hogy üres nemfekete tea, tudom javasolni a körömvirágot, meg keksz. Széntabletta jó lehet, de nem mindenkinél használ...

Esztyx, sajnálom, hogy nem tudtam menni, talán egy-két hét múlva könnyebben leszek én is, és akkor mehetnék Kép Egyébként mindig várom, hogy esetleg felhívsz, én nem nagyon merlek, félek, hogy kósza álmokat riasztanék el, amiből úgyis rádfér... És hajrá a gyerekneveléssel! Kép Meglátod, majd 1-2 hónap múlva aggodalmaskodsz, hgy nem ébred fel, és azért nem tudsz majd aludni Kép

Rékacs, szegény Kép Szerintem csinálj hangpostát a telefonodra, hogy nem szülsz, hanem alszol, és hagyjanak békén. Tedd mellé a vonalast is, ha alszol. Nincs üzenetrögzítőtök? Azt egyébként olvastam valahol, hogy milyen jól jön ilyenkor, mert az ember bekapcsolja akkor is, mikor meglett a csemete már, rámondja a baba-adatokat, meg hogy majd mikor telefonáljanak inkább Kép és az első csörgésre a rögzítő veszi fel a telefont.
És Edwiggel együtt csak azzal tudlak biztatni titeket, hgy egész januárban front hátán front várható Kép

Orbis, ezért nem tudsz aludni... szerintem. Szerintem én is ezért nem tudok jól. mostanság. És egyébként miért készülsz te a császárra??? Edwig babája is befordult, pedig jól érezte magát ahogy volt... Arra kell készülni, hogy minden megy természetesen, magától, szépen, komplikáció nélkül. És közben nem szabad elfeljteni, hogy lehet, hogy nem így lesz. De szép és nyugodt szülésre kell készülni. És kész Kép

Zsuszi, új taxis tipp: Férj vagy barát odamegy taxival, ahol te éppen leragadtál, és hazavisz az autóval Kép MIlyen?

Na, lehet, hogy kihagytam valamit, meg lehet, hogy ezer dolog történt, mert közben beszéltem egy órát telefonon Kép

Kikocs 34+6

kikocska

Nahát most olvasom, hogy megszült mindannyiunk barátnője Stalh Jucuska.
Csak Rékacs és Edwig nem szül meg már sohase!

Na voltunk ma bölcsibe beíratni a kölyköt, meg a kis haverját Petikét. Szeptembertől vár rájuk a közösség szocializáló ereje.

Olvasgatlak benneteket a rengeteg vizsgálattal meg UH-gal, szoktatok arra gondolni, hogy amikor mi születtünk a szüleink még a gyermekről kb. annyit tudtak, hogy benne van a hasukban? Aztán még az is eszembe jutott, hogy a sok vizsgálat közepette az ember el ne veszítse az ösztöneit, értsd megérzéseit.
Én hiszek abban, hogy ha baj van azt megérzi az Anya.
nullácska

Zsuszi, hova lehet neked megírni a freemail-es jelszót? nem véletlen nem publikus... Kép Egyébként ugyanaz a jelszó, mint a nem publikus pocaktalis albumunknak, ha esetleg az megvan...

Rékacs, Ági nagyon nagyon aranyos, mondhatni, tündér Kép És jól ki is tárgyaltunk, hogy jófej vagy Kép Én is ilyesmi összegre gondoltam egyébként, és akkor ezek szerint nem kérdezted meg te sem szemtől szembe, vacilláltam rajta, illik-e, de úgy döntöttem, én nem örülnék neki, ha megkérdeznék... Dokibácsit tudom, mennyit szeretne kapni, de majd annyit kap, amennyire szükség lesz rá Kép Azért jó, hogy ott felejtett, mert az utolsó 20 percben volt értékelhető méhtevékenység, és így volt értelme a ctg-nek Kép
Egyébként mi lenne, ha a kiskönyvedbe rejtenéd a kisborítékodat??? Milyen ötlet? Azt úgyis kinyitja, nem?

Na, amit még írni akarok, az a még nem közeljövőben szülőknek szól
Írtam azt, hogy részt veszek ezen a kísérleten, hogy kell zenét hallgatni, és utána meg szülés utánl megnézik, hogy reagál rá az újszülött. ÉS most beszéltem aki csinálja ezt, és mondta, hogy nincs elég kismamája. Úgyhogy felhatalmazott, hogy megadjam a telefonszámát, mert nagyon várna még résztvevőket.
06-30-274-6541 Naponta egyszer kell egy 25 perces Mozart darabot meghallgatni, amit cd-n oda is ad. (hárfa-fuvola verseny) írni kell, hogy mennyit mozog a baba közben (minden mozdulatot egynek vesz, szóval ha áthelyezkedik egyik oldalról a másikra, és ehhez 17-et rúg, akkor ez 17.
Már csak azért is jó ez, mert Mozart zenéje állítólag intelligensebbé teszi a babákat Kép Ha valakit érdekel, hívja fel, Bodnár Eszternek hívják. Nagyon örülne neki, ha még jelentkeznének néhányan (8-9 hónapos terhesek)! NO, átpártolok a tavaszi topicba, oda is beírom, hátha vannak népek, akiket érdekel Kép

kikocska

Kikocs, a freemail címem zsvolford@freemail.hu. Nagyon köszike!!!

zsuzsi
vzsuzsi

Köszi!!!
vzsuzsi

Kikocska
Örülök, hogy minden okéKépKépKép

Eszter
Milyen érzés az, amikor a baba nyomja a hüvelyedet? Bár ez lehet, hogy hülye kérdés voltKép
Mert nekem most délután óta olyan furi érzésem van, de nekem mintha a szeméremcsontom fájna. Délután a kutyaséta közben 3-szor úgy belenyilalt, hogy meg kellett állnom, fogam összeszorítva, szemem becsukvaKép, aki látott, azt hihette, szülni készülök. De csak pillanatokig tartott.
Most viszont, hogy itt ülök és írok, folyamatosan fáj, na jó, ez erős kifejezés rá, inkább nyomja valami, amitől még az ülés is rosszul esik. Ez mitől lehet?

Babus(34+4)

Kép
babus2005

húú, de beindultatok, meg archíválódtok!
kicsit nehéz így tartani a lépést, pedig napi kétszer jövök.
Volt nálunk a dokinéni és nagyon imádta Hanát, szerinte minden rendben, próbáljunk éjszaka nem nagy felhajtást csinálni körülötte. (könnyű azt mondani) Viszont kicsit agresszívabban kezeljük a köldökét, hogy essen végre le. (Esztyx, Noémi, gondolom nektek ez már nem aktuális Kép)
Nekem tetszik Esztyx ötlete, pont ma írtak a jógás mamák is mailt, hogy esetleg februárban már lehetne találkozni. Hogy hol meg hogyan azt még ne kérdezzétek, addig még meg kell tanítanom neki, hogy a kisbabák nappal partyznak. Kép

Aura, értesíts ám hogy mi van, aggódom érted.

Jaj, Kikocs, tök örülök, hogy minden oké és ilyen vidám vagy. Tuti baba lesz, ez most már biztos, te meg hős mami.Kép

Az a cumi Hana szájában Aventes újszülött cumi.

Eszter2004, nekem az első ctg-nél nézett méhszájat a doki és kenetet is vett, mert találhattak valamit a vizeletben, vagy csak rutinból. A lényeg az, hogy lehet, hogy nem a dokid trehány hanem ez a Mávos szokás. Egyébként amikor szülni mentem, rögtön az első vizeletet megnézték. Szerintem csak annyi van, ha bacis a pisi akkor jobban oda kell figyelni szülésnél, esetleg rögtön kap a baba valami ellenszert.

Sterilizálás: én kaptam apáméktól mikróba tehető sterilizálót. Ez egy műanyag doboz tetővel, aminek az aljába 2 dl vizet kell önteni, erre jön egy szita szerü cucc amire helyezed a dolgokat amiket sterilizálni akarsz. Ezt az egészet beteszed a mikróba 8 percre legnagyobb teljesítményre. A keletkező gőz sterilizál.

Nem tudom tartani veletek a ritmust már egy órája itt ülök és most mennem kell

ui: Noémi, én is megállapítottam már magamba, hogy nem véletlenül emlegettek minket együtt. tesókámnak érezlek emiatt.Kép

KépKép
savitri

sziasztok!
most csak bejelentkezem, mert mi is ma voltunk uh-n, és akarom a számolósdit megnézni én isss!! meg marci jól ágynakesett, tök gyenge szegény, asszem ma különalszunk..KépKép most alszik, de közben teregetni is fogok, meg ilyesmi, majd jövök még az adatokkal, meg visszaolvasni mindenkit!
bgz

KépKép

KépKép
bagzerka

jaj! megnéztem a kiszámolón...... hááát, vagy nagy a feje, vagy kicsi a hasa...illetve mindkettő!!! nagyon arányos kis picur....
íme:
BPD: 93mm, 38,45hetes(!!!!)
HC: 318mm, 36,8
AC: 298mm, 33,85(!!)
FL: 70mm, 36,04
azé van itt elgondolkodtató adat..... majdnem 5hetes eltérés a fej és has méreteiben...........
kicsit elszontyolodtam, bár aszonta a néni hogy minden rendben, no jó, dehát ez nem sok eltérés??? én aggódom azért, biztos ami biztos...

Kikocs, erre mit mondasz?? méghogy nektek nagy a fejetek.......

ja, és aszonták a combcsontból ítélve kb 50cm, és ebből következtetve olyan 2,5 kilós.....már kész is, nem??!

no, ,visszaolvasok...
bagz, a nagyfejű-kishasú anyja

KépKép

KépKép
bagzerka

Sziasztok!!!

Na mi is hazaértünk!Nálunk is minden a legnagyobb rendben!A doki eleve úgy kezdte, hogy úgy számoljak, hogy a kírt időpont +/- két hét!Kérdezte, hogy mikor szeretnék szűlni, mondtam, hogy igazából már most, mert Rékacs szavaival élve bálnásodok!Aztán azt mondta, hogy a méhszájam még zárt, de mostantól hetente nézi ctg után és szerinte kb két héttől esélyes a szülés!Nagyon jó lenne!!!És olyan jó volt, hogy megnyugtatott, meg Laci is bennt volt és néztük a gyerkőcöt!
A feje már egészen lent van, a hasam alján!És most kb. 3186g-nak számolta, és azt mondta kb. 3600-3800g körüli lesz!
Ez mostmár olyan izgi!Egyébként az első ctg-m jövő héten csütörtökön !!!reggel 8-kor lesz!!!lehet, hogy nem élem túl, de mindent a gyerekért nem?

Zsuzsi!Az tök jó!!!Mármint Biatorbágy!Én a Fő utcában laktam, az ami kerezstül megy a viadukt alatt!És nagyon nagyon jó helyet választottatok!

Kikocs!Köszi, azt hiszem jobban vagyok, csak sokkal nehézkesebb mindenben!Hangulatilag jobb, meg minden, csak valahogy nem akaródzik már mással is foglalkozni!
Köszi a tippet!Egyébként már egy szakdolin túl vagyok, ez a pszichodráma vizsgámhoz kell!És pont arról írok, hogy milyen tapasztaim vannak várandósan a csoportvezetésben!Jó téma,csak még a tapasztalatokon kívül nincsen hozzá szakanyagom!Arról,hogy a terhesség milyen lelki dolgokkal jár együtt!Szóval, ha erre vonatkozóan vannak ötleteitek, akkor jól jönne!Más ugye megélni,meg leírva látni, meg szakemberre hivatkozni!

Na jól betöltöm mindjá ezt az egész oldalt!

Bagzer!Marcinak jobbulást!Meg vigyázz magatokra, nehogy elkapjátok!

És Rékacs!Te nem szülés után adjátok oda a borítékot?Én azt hittem azt úgy szokás nem?

Puszi:Katy(az amatőr)
Katy

Bagzer!

Nálunk ugyanennyit mért a doki!
BDP-re uú. 93mm és az ő kiszámolós gépe alapján ez 37hetesnek és két naposnak felel meg!Nyugodj meg!Bár nekünk is azt mondta a doki, hogy kerekfejű lesz!Kép
A többi adat nálunk picivel több csak!És néztem, hogy ami alapján megnézitek az interneten az többet számol,mint ami a dokimnál mér!

Az a lényeges szerintem,amit az uh-s mond!!
Katy

Sziasztok!
Megjártam a dokibácsit, minden a legnagyobb rendben (vérnyomás,vizelet,méhszáj).
Jövőhéttől ctg a szülésznőmmel,akit még nem is láttam,de már várja a hívásom és állítólag nagyon kedvesaranyosésprofi.Majd meglátjuk!
És a becsült súly? Mindenféle kommentár nélkül 2870 gramm!és ugye nem a kórházba voltam így nincsenek olyan adataim most,meg különben isKép
De biztonságban érzem magam!Ez nekem fontos.Kép
Nagyon boldog vagyok ((mert a dokim elutazik egy hétre,pont a 40.-en(febr.5-12)Kép))DE azon az egy héten is jó kezekben leszek és most megnyugodtam...
Most ennyi,nagyon elfáradtam mert vásároltunk is, sokat járkáltam, megyek a vízszintesbe!Kép

Ilona(34+3)
Vendég

Megnéztem a kiszámolósat és a szerint a 37-38.hétben vagyok, úgyhogy annyit erről!

Puszi mindenkinek, én mára már elbúcsúzom!
Kép

Katy
Katy

Bagzer, én is nyugtatlak, hogy a kiszámolós magának is ellentmond. De ezt már írtam. Van az, ahova a számokat kell beírni, és ott nekünk is 38. hét jön ki, vagy mi, de ha meg megnyomod a vissza gombot, és ott a listából keresed ki, 35. hetet mond a 91mm-re. szóval ki tudja Kép
És ha 50 cm, 2és fél kiló, akkor viszont reális a haskörfogat, mert nem egy kövér baba Kép

Tök jó, hogy ultrahangon voltunk ennyien, és jól meg tudjuk osztani Kép Meg még holnap is lesz egy adag Kép Naggyon tetszik.

Katy, mire gondoltál, hogy mit írjunk? nem volt egészen világos, pedig nagyon segítenék. Akár kutatni is a neten. Meg a babás könyveimben Kép Mindent, ami várandóssággal kapcsolatos Kép

Nullácska, először kicsit elszégyelltem magam, hogy huhh, tényleg, milyen anya is leszek én, nem lesznek ösztöneim, meg minden. Aztán rájöttem, hogy dehogynem. Hiszen csak azért megyek el dokihoz, mert úgy érzem, valami nem stimmel. És tök jó, hogy megvannak az eszközei arra, hogy megnyugtasson, és nem aggódtam most se, csak 2 napot. Ha nem lenne uh, akkor még mindig aggódnék, egészen, amíg ki nem bújik. Szóval én úgy érzem, annyira nem hagyatkozom a vizsgálatokra. ÉS még azt is érzem, ha nem érzi jól magát odabenn a kismanó. Kép És olyankor sajnálom.

Képzeljétek, most jöttem meg dokibácsitól, és eléggé megszeppentem. Ugyanis azt mondta, hogy ha esetleg véletlen nem szülnék az elkövetkezendő két hétben,akkor menjek még két hét múlva, hogy lásson még szülés előtt, merthogy a szülésznő csinálja a ctg-t... Ugyanis megnézte a ctg-t, amin rajtafelejtett Ági Kép és volt rajta kettő olyan búb, ami szabályos szülési fájást jelzett. MOndtam neki, hogy he? Meghát hogy dehát ő mondta tegnapelőtt, hogy minden zárt, meg hogy mennyire fenn van, meg hápogtam, meg minden, és mondta, hogy jaja, de ami írva vagyon, az írva vagyon, és neki ez a tapasztalata. Azért én remélem, hogy én leszek a kivétel, aki erősíti a szabályt, és vígan fogok sorszámot kérni két hét múlva az sztk-ban Kép De most nagyon beerősítek, és villámgyorsan beszerzek mindent, amit csak tudok. Asszem holnap egy Lehel téri bababoltot is megkockáztatok... Éjjel pedig nem alszom, hanem gondolkodok rajta, hogy pontosan akkor mi is kell még, és listákat gyártok. Nem direkt nem alszom, hanem azért, mert ezen fogok agyalni Kép Aztán lehet, hogy Edwig nyomdokaiba lépek, és még 42 hetesen is itt fogok szenvedni a fájó bordáimmal Kép

Szóval ezek voltak most.
Pusszancs

Kikocs
34+6

kikocska

Savitri, köszi , most akkor megint megnyugodtam. Kép

Bagz, nehogy már ezen aggodj, nincs annak a gyereknek semmmmmmmi!!! baja! Hidd el, a kiszámolosdival nem kéne annyira foglalkozni szerintem.

Na már majdnem minden megvan a csomihoz, tök jo, lassan össze is pakolom. Most a sok járkálástol és vasalástol bevizesedtem, de pihizek kicsit, aztán még szörtelenitek is, mert holnap doki. Ja meg munka is. Kép

Kikocs, én fel fogom hivni a nöt, lehet hogy most már tul sok babája lesz. Meg az is lehet hogy Budafok olyan messze esik majd neki hogy ide nem szeretne kijönni. Egyébként én pont ezt csinálom, én is hallgattattam vele zenét, (madonna, gyerekdalok és Schubert) és már alig várom hogy majd ha raplizik betegyem neki és lássam hogyan reagál. Több ismerősöm mondta hogy teljes mértékben felismerik az ismerös zenét, és figyelnek rá.

Babus, szerintem azt érzed hogy a baba leszállt. Ma már én is mintha vmi feszitö érzést éreztem volna a szeméremcsontnál is. Szoval az a hüvelyes érzés az olyan, mintha egy nagy buborék nyomná a hüvelyedet, és ugy érzed mintha ki akarna belülröl jönni. Nem fáj egyáltalán.

Hu de keményedek, most éppen 5 percenként. Nem tett jot neki a mai talpalás. jajajaj.

Aura, én pontosan erről a sterilizálorol beszéltem amit Savitri mond. Ez a legegyszerübb. Szerintem...

ja Bagz, az L-es tena bugyi tök jo rám, nagyon csini kis sortocska. Kép

na pusza,
Eszter2004
36+1
eszter2004

EEszter, nem rendszeres 5 percekről beszélsz, ugye? hanem csak szimplán folyton... BÁr az se jó. A kedvemért ne menj holnap dolgozni, csak ha már voltál a dokinál!!!!! Nem tudod megoldani valahogy??? Ez nem normális, tényleg nem, hidd el!!! És ha még nem akarsz szülni, szerintem állj le kicsit!!! főleg ezekkel a nagyon lenn levő nyomásokkal. Hadd mondja meg a doki, hogy zárt a méhszájad, meg minden. És akkor nyugodtan elmehetsz, de...
olyan izé vagy, mindig aggódok érted... Kép

kikocska

Eszter, de még csak 34+4 naposak vagyunkKép Ez a pocileszállás nem a 36.hét után szokott bekövetkezni?
Bár valaki írta nemrégiben, hogy onnan tudni, hogy leszállt a poci, hogy már tudunk aludni meg jókat kajálni. Nahát én egy pár napja hihetetlen jókat alszom és előbb is bevágtam 2 tányér vadast, nem sokkal előtte meg még egy tányér tejbegrízt isKép

Ilona
Mekkora nagy már ez a Marci baba!Kép

Babus

Kép
babus2005

És szeretném megvédeni a dokimat,aki pont a 40. hetemen megy el síelni a családjával! Mert mint aki tarozik nekem magyarázatal,elmondta,hogy ő kétszer megy egy évben szabira. A sógornője és családja akiknek a gyerekei egy idősek az ővéivel, kint él Ausztriába és amikor síszünet van itthon vagy ott, akkor szoktak menni...
És én megértem,hogy ő sem lehet "betegfüggő" ennyire, neki is jár ami jár még akkor is,ha több mint 11 éve ismerem és végre akkor is találkozhatnánk amikor szülök...
De tényleg messzemenően megnyugtatott,hogy semmi sem biztos,de addig még eleget találkozunk és ő fogja majd látni,hogy esetleg,talán kihúzom azt az egy hetet vagy nem valószínü...
És ma az uh után elszólta magát,hogy "még egy hónap". Hát nem is bánnám!
És nagyon-nagyon várom a kórházi uh-ot,hogy kapjak mindenféle méreteket,hogy a kiszámolóba én is lássam mi újság...Kép
Most jól kiírtam magamból...

Jó éjszakát mindenkinek!Kép
Vendég

Babus!
Nekem is fáj a szeméremdombom,de nem vészes,csak mintha a buksi ránehezedne oda... szerintem ez még nem leszállás,mert azt ma megtudtam volna...Kép
És ez van,én már belenyugodtam Marci súlyába!Kép
Ha valami kóros lenne,arról tudnék!!!
Vendég

Kikocs,
kicsit későn jöttem megnyugtatni, azóta már az UH elintézte. De azért most már elmesélem, hogy nekem szóról szóra ugyanezt mondta a dokim 28-án. Sőt olyan magasan van a kölyök, hogy először azt hitte, faros, mert nem találta a fejét, fönt viszont baromi kemény. Aztán megtalálta a fejét lent, és abban maradtunk, hogy jó kemény segge van, és hogy még nem szülünk. De szó se volt császárról, se UH-ról.

Lányok, nekem nem jött a postámba a Lili szüléstörténete sem, meg a Noémié sem! Lekerültem volna a listáról?!

Zsuzsi,
mi nem nagyon ismerjük egymást, mert mire te jöttél, én megritkultam. De remélem, nem haragszol, ha reagálok a cumis kérdésedre. Nem értem, miért kéne a kórházba cumit vinni??! Még egyetlen baba szájában se láttam cumit a kórházban! Egész nap csak szoptatnod kell, dolgod semmi, csak nem akarsz cumit adni a szájába?
Légyszi ne sértődj meg, nem akarlak bántani, de ennek semmi értelme!

Még mérleg-ügyben annyit, hogy Rékacs tesójának abban tutira igaza van, hogy minden gyerek beparáztatja előbb-utóbb a szüleit, és azok bérelnek mérleget, de az is igaz, hogy ettől csak még szarabb lesz a közérzetük! Engem is behúztak Iminél a csőbe (Mesinél ugye eleve béreltem, de ebből okulva Iminél már nem akartam), és miután három orvos is mondta, béreltem. Aztán két hét múlva sírva vittem vissza.
Az benne az alattomos, hogy nem úgy van, hogy legyen kéznél, ha kell. Hanem ha ott van, akkor használod is. És totál félrevezet.
Ja, és a hálós még a digitálisnál is rosszabb. Ha lehet.Kép

Na, holnap megyek labor + első CTG. 22-ig nem szülhetek, mert akkor költözik a húgom, és az egész család ott segít. Úgyhogy 23-ra tűztem ki a szülés napját. De aki most kiröhög, csak azért, mert eddig mindkettővel túlléptem a terminust, az mind gonosz!Kép

És Rékacs, ha még megvagyKép,
a gyerekek november végén birtokba vették a tetőteret, és imádják. Én is most innen írok, mert van igazi Dolgozószobánk. Igaz, tele van kerti bútorral, de annyi baj legyen. Az előtérben pl. nagyon jól jönnek a nyugszékek, ott szoktunk apjukkal nyugizni fürdetés közben.

Az szerintetek nagyon durva, hogy még mindig nincs fiúnevünk?! Vajon mennyit várnak a szülőszobán, hogy kitaláljunk valamit?

Puszi,
Vica 36+3
mvica

"T.M."

Csak nem szégyelled magad, hogy titokban írogatsz?! Valld csak be bátran itt mindannyiunk előtt, hogy egy perverz állat vagy!!! Hadd tudja meg mindenki, hogy pocakos kismamik képeivel elégíted ki beteges vágyaidat!!!

Vagy a másik topikban találtál rám? Oda is megírom.

"csini mami"

Lányok, csak óvatosan a pocisképekkel!!!

Kép
babus2005

Sziasztok!

Most tudtam jönni újra, többször próbálkoztam, de úgy tűnik, Lili baba féltékeny rátok és mindig nyügizik, amikor írni akarok. Kép

Kissé hulla vagyok, tegnap átestünk az eddigi legrosszabb éjszakánkon, éjféltől 8-ig óránként fent voltunk és Lilikénknek esze ágában sem volt aludni. Végül becipeltük az ágyunkba és elaludt, erre jött a védőnéni... De adott cseppeket pocifájásra, most teszteljük, beválik-e.

Babások (Savitri, Noémi, Esztyx, Márti és mindenki) Ti hogyan boldogultok az alvással? Sajna nincs időm visszaolvasni, de kíváncsi vagyok, Nektek hogy megy, vannak-e tuti trükkök? Én ugyanis még küzdök a császáros sebemmel is, Apa meg a vizsgaidőszak kellős közepén van, igyekszem kímélni.

Viszont sétálni imád Lili baba, beteszem az overallba és már szundizik is, bírja, ha ringatjuk a popsiját a kocsiban. Kép

Csak a mai termést olvastam, röviden: Kikocs, örülök, hogy minden OK. Aura, remélem, semmi komoly nem lesz. Eszter, irgum-burgum, tessék kímélni magad! Katy, kitartás a szakdogához.

Na, rohanok zuhanyozni meg rendbe tenni kicsit magam, mert lassan itt az éjféli szopi ideje.

Pussz,
Katinka és a 13 napos Lili
katinka

Aura!! hol vagy?? mi lett a torkoddal???? írj, mer aggódunk ám!!

mindenkinek köszi a megnyugtatást méret-ügyileg, azért én is úgy gondolom hogy nem baj, meg különbenis azok csak hozzávetőleges adatok...szóval mindegy!

ja, és a kis ajkai olyan szép dagik! nagyon tetszik nekünk! meg jó kis lábujjai vannak, meg a heréi is szépek, most má télleg tuti fiú....

no, Eszter, te meg azonnal kérj valamit a fertőzésre, mert, mert csak, nem jó, és kész...

húú, ma sem maradok éjszakai műszakozni, aminek végülis örülök, holnapra tervezem a vérvételt!

télleg, Aura, te mikor mész holnap? mert én megyek laborozni, meg utána dokihoz, meg 6ra is ctg-re, nem leszel ott valamelyik időben?

no, megyekis,
bagzer

KépKép

KépKép
bagzerka

Vica!Én még nem küldtem a szüléstörténetet, mert Péter nem olvasta el... De el fogja, ígérem! És úgy tudod megnézni, hogy a pocaktalis freemail postafikba belépsz, és ott van. Szóval nem neked küldik, hanem aki akar írni, az lép be oda.

Bagzer, nekünk is tök hülyeségeket mutatott a kiszámolós, és elég arányos a kis Levente. Marcinak meg biztos vírusa van, mondta a gyerekorvos, hogy hányós, hasmenéses vírus van.

Katy és Kikocs, szerintem ti fogtok legközelebb szülni. Katyról egyértelműbb az érzésem, nem tudom miértKép Ez most egy olyan vicces játékKép Bár Rékacs meg Edwig remélem, beelőz benneteket!

Lili, köszKép Főleg, hogy a nővérem veled egyidős, teljesen jó a testvérkeKép És én is benne lennék közös sétába, mondjuk a Városligetben, hm?
Februárban elvileg már nekünk is lehet! De jó lesz, már alig várom!!!!
Jó, hogy a gyerekorvos azt mondta, minden ok! És tényleg nem könnyű nem kommunikálni éjszaka, de mi is próbáljuk. Kedvesen, halk hangon, kis fénynél, de nem kommunikatívan. Szerintem az a legnehezebb, hogy egy csomó mindennek később jön az eredménye, és most csak csinálni kell. Pl. én tök elkényeztetném legszívesebben most, mert olyan édes, de később meg meg fogok őrülni. ÉÉs ezért most meg kell tartóztatnom magam.

Kikocs, jobb lent aludni az elején szerintem, mint galériáról rohangálni... Tapasztalat, de majd meglátjátok, nektek hogy lesz.

És jó vásárolgatást!! Remélem, nem fog fájni semmid.. Akartam írni,hogy tök kedves a Gergős kép, és én is teljesen másnak képzeltem, és tök tuti pasi! Úgyhogy büszkék lehettek egymásra! Bizony.

Puszi mindenkinek, jó éjt

Noémi
vghnoémi

Sziasztok!
Itt vagyok, csa a hugom ráült a gépre Kép
Torokügyben, azóta nem ismétlődött, és arra a megállapításra jutottunk, amit it is írtatok, hogy éjszaka megpattanhatott egy ér. Holnap azért elmegyek a dokinénihez, ő szerencsére a lelkiismeretes fajtából való. Köszi az aggódást mindenkinek!

Bagzer, te nagyfejű-kishasú anyja Kép
Én nem holnap megyek a kórházba, hanem hétfőn, dokihoz meg 19-én. Ha akkor is lesz arra dolgod, fussunk össze mindenképp! Akartam kérdezni, hogy mmilyen volt az uh-s néni, melyiknél voltál? És rávetted már magad a vérvételre? Én ugyan nem félek tőle, de neked azért drukkolok, meg megértem.

Katy!
Az itt írt dolgokat nem tudod feldolgozni? Akár idézetként bevágva? Nálunk lehet ilyet a szakdolinál. Írsz valami szakszöveget, és arra aztán felsorolsz x számú példát a való életből. Ez jó hitelessé teszi az irományod, könnyű megadni a forrást, és nem utolsó sorban egy csomó helyet kitölt Kép
Én méd a szerzői jogdíjamról is lemondanék, így szeretlek Kép

Babus!
A szeméremcsontod fájhat a bébi növekedésétől is, szélesíti a medencéd. Ilyen nekem is volt, már korábban is, abszolút normális.
Az a T.M.-nek címzett szöveg mi a csuda volt???!!!

Sterilizáló ügyben igazából nem az volt a kérdés, hogy melyik a jó, hanem, hogy kell-e egyáltalán? Ne kövezzetek meg, csak erről is annyi mindent hallok, hogy a második, sokadik bébinél már eszedbe se jut, stb.. hogy gondoltam, hátha kiváltható egy szimpla mosogatógéppel?!

Puszi nektek, Aura
A mérleg, mosószóda, sterilizáló kerülő csúcshanyag mami Kép ha így folytatom, kihagyom az anyatejet és rögtön szalonnával indítunk Kép Kép Kép
aura

Aura
Szó szerint, amit írtam.
Egy "kedves" ismeretlen, aki e-mail-ben írogatja meg milyen betegeseket fantáziál pocakos kismamák képeivel.
És nagyon naprakész az illető, mert tegnap éjfélkor tettem fel a képeket, és hajnali 5-ös dátummal már küldte is a mail-t.
Szegény, csak sajnálni tudom.

Babus

Kép
babus2005

Na, korán akartam ma aludni, mert tegnap meg tegnaplőtt úgysem tudtam kipihenni magamat. Ez többé-kevésbé sikerült is, de már el is jött a pilisés után visszanemalvás pillanata. És annyira szörnyű ilyenkor vergődni, hogy abból okulva inkább ideülök kicsit.

Képzeljétek, állandóan keményedem. Tök fura, én ritkán szoktam,. de akkor folyamatosan. Most nem tudom, mióta tart, már így ébredtem, hogy keményedget. Próbálom csokival gyógyítani, de egyelőre hatástalanul Kép

Ja, és határozottan kijelentem: LEJJEBB MENT A POCIM!!!!! És ez tuti. Áron is észrevette! Ahol eddig nyomta a gyomromat, ott most be lehet nymni, és tök puha meg üres!! Nem szembetűnő, mert ugyanúgy dudorodik ott (én azt hittem, majd ott behúzódik) csak tapintható. Meg tényleg kapok levegőt, és tényleg gyakrabban pisilek. (ezáltal az alvás cseppet sem javult, sőt!!). És még rosszabb lett az aranyerem...az lehet ettől?

Eddig nem akartam írni, mert először én is azt hittem, hülyeség, de ma harmadszor történt, és ugyanúgy, és mostmár tuti, hogy nem csak hallucinálok, úgyhogy leírom!
Néha (eddig tehát 3x) egy-egy nagyobb rándulása vagy ugrása vagy mije KIHALLATSZIK!! Tök hülyén hangzik, de tényleg. Szerintem megrúg valami részemet belül, és az adja ezt ki. Vagy nem tudom. Csak még nem hallottam ilyenről. Vagy ez tök oké, csak én vagyok nagyon rosszulinformált??

A másik:
Az elképzelhető szerintetek, hogy csikis?? Mármint már ott bent?
Azon nevetgéltünk ma, hogy nekidöntötte a hátát a pocakomnak, és én pont megvakartam, és erre ugrott egy nagyot. És rekonstruálható volt az esemény!! Még vagy 2-3x megismételte, aztán elhúzódott onnan!! Kép

Na megyek vissza, megpróbálok visszaaludni. Holnap megyek CTG-re, meg megkapom a múltkori vérvétel-eredményt. Kiványcs vagyok a vasra meg az ellenanyagszintre!! Azt is most nézték!
Na puszi:
Orbis (36+2)
orbis

Na, én is jövök éjszakázni. Pedig olyan fáradt vagyok, hogy még. De álmomban oldalra fordultam, és az fáj. Felébredtem rá, és hirtelen mozdultam, és annnnnnyira beleszúrt a mellkasomba, és azóta is rettenetesen fáj, még fekvés közben is Kép SZóval feladtam az alvást, és kínomban hidegvizes borogatást tettem rá, így az a rosszabb,hogy hideg, és ettől olyan érzésem van, mintha jobb lenne... Kép

Babus, poci leszáll, ha már olyan nagy, hogy le kellene. Nics olyan törvény, hogy 36. hét. KB 3-4 héttel szülés előtt, de vaan, akinek később. Látod, mit mondott nekem a doki.

Noémi, nem ér olyanokat gondolni, hogy majd én szülök legközelebbnemsokára! Én még nem szeretnék annyira. Szeritnem remélem kivétel vagyok, és még van legalább 3 hetem, de inkább 4. Persze most rettentesen nekiállunk, hogy meglegyen minden, nagyon remélem, hogy sikerül, és elijeszti a manót a kibújástól, és majd inkább kihúzzuk tovább. Nem bánnám ám, ha megírná valaki, hogy neki mit mutatott a ctg, mikor ment, voltak-e rajta szép szabályos hegyek vagyis inkább talán búbok? És utána pl. még egy hónapig otthon volt, és semmi.
Persze lehet, hogy utána meg 2 hét múlva szenvedni fogok, hog ybújj mr ki, merthogy már olyan rossz... Kép
A lényeg, hogy én átadom a terepet Rékacsnak, Edwignek, Katynak, és Orbisnak, akinek mindjárt itt a jan. 12 Kép

Ilona, szerintem biztos nem húzod ki a 40. hétig. Elég nagy az a baba, és azok szeretnek kijönni előbb, mert nincs sok helyük Kép És akkor lesz a dokid is. És egyébként meg szerintem ez tisztességes, hogy ilyenkor szól még. Az nem az, mikor 3 nappal azelőtt, hgy abbahagyja a munkát... Kép És ha biztos vagy benne, hgy jó kezekben hagy, akkor meg pláne jó.
Tényleg, akartam kérdezni, hogy akkor kértél te fizetős szobát? és kettő, vagy háromágyasba? Mi lenne, ha szülnénk mondjuk a 38. héten? Kép mondjuk jan. 30-hoz mit szólsz? Kép vagy feb. 1 esetleg... Kép Befekszünk a többi február elejeivel, he? Kép

VIca, jó, hogy azért még jössz néha Kép És tök jó, hogy van kerti dolgozószobátok, meg kész a tetőtér, meg minden Kép És köszönöm a megnyugtatást, biztos azért kellett az uh, mert az én dokim egyátalán nem érte el a fejét Kép a segge is vagy 4-5 cm-re benn van a bordáim alatt. Lehetett látni az uh-n. Viszont hatalmas élmény volt, úgyhogy így utólag megérte a para is Kép Egyébként nincs lista, hanem van egy közös emilcím, meg egy közös album, elküldtem az emiledre a hozzáféréseket. Egyébként arra gondoltam, ahogy így olvastalak, hogy lehet, hogy csinálok egy levelezőlistát magunknak, és akkor arra is lehetne küldözgetni mindent, és mindenki tudná irtani azokat, amiket már megnézett, meg ilyenek... Na, majd megpróbálom. Legfeljebb nem használjuk majd, Kép Nagy a net, elfér rajta Kép

Noémi és Katy, köszi Gergő nevében is a dicséretet. Mondtam neki, és mondta, hogy nem érti, miket mondhatok róla, hogy másmilyennek gondoljátok Kép Mondtam neki, hogy csupa jót, meg minden. Tényleg, írtam már róla egyátalán rosszat?

Orbis, nekem ugyan olyan nem volt, hogy hallottam, de nagyon el tudlak képzelni, amint ülsz egy ágyon, és közben fülelsz befele, hogy most akkor mivvvaaan? Kép És majd direkt figyelem magam, hogy hátha van nekem is, mert asszem nekünk egyformán aktív a kismanó Kép Sőt, talán méretre is, mert ugye van korkülönbség, de Réka dagadtabb Kép

Eszter, mivan veled? Jobban vagy? Meg egyébként?

Meg Aura, jó, hogy nem ismétlődött meg, és örülök, ha igazunk volt már megint Kép Sterilizálót meg én sem. Szerintem eleinte főzök, aztán ha emúlik az első 6-8 hét, már nem fogom annyira komolyan venni én sem. ígyse kevés, amit muszáj megvenni. Lábos meg melegvíz meg van itthon mindig Kép Egyébként szerintem a mosogatógép 60 fokja elég sok bacit megöl... De nem mindet, és én ugye az első időktől félek mindig Kép De ezt már ezerszer írtam Kép

Katinka, hiányzol ám! De nen konnyű a kéthetesek anyukáinak dolga, tudom... Az elmúlt egy hétben elég sok szó esett arról, hogy mennyit (nem alszanak a frissanyukák, szerintem ha megnézed Savitri, Noémi, Esztyx, Hajdum és Bendegúz hozzászólásait, találsz okosakat. Asszem mintha ők írtak volna a témában... Leeht, hogy kifelejtettem valakit, olyan érzésem van, de hát ez nálam most már megszokott... A boltban is ketchupot akartam venni, azt a pénztárnál vettem észre, hogy mustárt tettem el... Kép

Nekem egy csomóan hiányoznak mostanában megint! Ttikáról nem is hallottam karácsony óta, Gabii gondolom megszült, de mi lehet Sysszel, ő néha azért bejelentkezett, és neki is szülőideje van, meg Bombomanyu is rég volt, és a talin mondta, hogy ő már nem húzza sokáig, meg még héééé egy csomóan! Babások! Marica semmit nem írt, Bringa se, mióta babázik, meg mások is olyan keveset. RÁjöttem, hogy annyi név van, hogy sorolhatnám egy oldalon keresztül. úgyhogy írjatok megszólítás nélkül is hééé!!!

No, már nem tudok mihez hozzászólni, akkor írok valakiknek emilt Kép Valahogy nem akar jobb lenni Kép És kismanó is felébredt, aminek nem örülök, mert ne szokja ő inkább az éjszakázást Kép

Pusszancs mindenkinek!

Kikocs
35 pont ma így hajnaltájt Kép

kikocska

No, csináltam egy levelezőlistát. Aki fel akar iratkozni, tudtommal elég, ha annyit tesz, hogy küld egy emilt a következő címre :
pocak-subscribe@yahoogroups.com
Onnantól fogva az összes emilt megkapja, amit bárki küld a pocak@yahoo.com címre, de csak az küldhet rá bármit, aki előtte feliratkozott a levlistára. Akárhány emilcímmel fel lehet iratkozni. Remélem nem fog vele senki illetéktelen visszaélni, mondjuk előre szólok, hogy 5 perc ezt megszüntetni, és csinálni egy újat, ahonnan azt hagyok ki, akit akarok, szóval buták kíméljenek Kép És egyébként is azt rúgok ki, akit akarok Kép Tök jó! Én vagyok a király (nemsokára anyakirálynő Kép) ja, és lehet képeket is feltenni, albumokat csinlni itt is, meg minden

No, ilyen haszna van a nemalvásnak Kép

kikocska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?