Új privát üzeneted érkezett!

Köszi lányok a segítséget! Én is úgy gondolom, hogy megvárom a jövő hetet, és bízom a kis Angyalkámban. És természetesen nyugodt maradok, mert a para nem tesz jót.

Lenocs, a progi tea nem tudom, hogy segített-e, de nem zárom kiKép Babó előtt már abbahagytam.
mel

Pizzamama Kép
Milyen gusztustalan ez a nő! KépKép Istenem, hogy egyesek mit összekombinálnak, nevetséges. Ilyenkor szoktam mondani, annak ellenére hogy nő vagyok, "nőből van". Ráadásul ha isteníti a férje, nem értem hol hibádzik vmi, hogy ilyeneket kombinálgat. Az első felinduláson túl próbálj meg nem foglalkozni ezzel. Ha nem csitul a vihar, vagyis még fölhív ilyen baromsággal, mondd meg neki, hogy ha állja a dns vizsgálat költségét, Te készen állsz rá. Majd elnémul.
Fő, hogy ne stresszeld magad feleslegesen még ezzel is! A párodat próbáld meg Te elérni, hátha sikerül Kép Dobj neki vmi kedves szöveget sms-ben Kép

Mj-Moni Kép
Miért nem lehet ilyenkor nyomkodni a pattanásokat?
Talán a Vichy Normaderm arc-krémcsaládját le kellett volna tennem? (arcradír, arctonik, krém, direkt pattikra) Nyomkodni talán kétszer-háromszor tettem meg.... most baj van?

Vanda

Vanda

Kép
vanda

Mel Kép
Megy a sok drukk Kép
Ha használod az Utrogestant, sárgatesthormon hiányból származó baj nem lehet. Pihenj sokat, ne emelgess nehezet, ne hajlongj. Nyugi és rendben lesz minden.

Vanda

Vanda

Kép
vanda

Sziasztok Lányok!

Voltam ma dokinál. 17.-én kell mennem AFP-re, az eredménnyel meg a genetikai UH-ra.
Én is nagyon szeretnék elmenni valami jófajta UH-ra is, de 20-onezreket nem tudunk kiadni mostanában... Kép Ez a Praxis a 10e.--tal nem is vészes. Itt is valami szupi géppel néznek? Bocsi, ha hülyeségeket kérdezek, de mindig csak azt látom, hogy voltatok a Praxisban, de nem tudom hol van az és milyen,stb..? Felvilágosítana valaki??? Nagyon köszönöm!

Kaptam valami nyugtatófélét,amit most is szedhetek. Azért kértem, mert sajnos nekem elég rendesen voltak mindenféle pánikrohamaim, depijeim, ilyesmik, és ezek mostanában kezdenek feléledni... Annak idején nem bírtam metróra szállni, később már buszra sem, és hiába mondogattam magamnak, hogy nincs is semmi bajom, az már nem volt elég... Kép Nagyjából kikezeltek, de pár hete újra fulladozom, meg hasonlók. Ráadásul azt is észrevettem, hogy a hasam is csak a melóhelyem fáj (pedig nem érzem azt, h. annyira idegeskednék itt, de párom állítja, h. már előző este látszik rajtam, h. pánikolok a másnap miatt.) Olyan szar ez a helyzet. Én nem akarok beteg lenni, de ez csak jön...
Ne harizzatok a nyafi miatt!!!

Katica!

Gratula a jó eredményhez! Kép

Judyt! Kép
Szép poci!!!

Falina!

A védőnő elméletileg ad tanácsokad a helyes táplákozással kapcsolatban.

Pipocska!

Ezek a patik simán lehetnek a megváltozott állapottól. Olvastam róla, hogy sokaknak nagyon szép lesz a bőre, de van akinek pont az ellenkezője sajnos. Viszont azt is írták, h. ez általában el is múlik, úgy ahogy jött. (a szép bőrnél ez nem annyira jó hír. Kép) De azért menj el dokihoz talán.

Pizzamama!

A bealvásos taktikáidon jókat nevettem. Azt hiszem nekem is be kellene vetni ezt az asztalra dőlőset délutánonként... Kép A wc-miatt valszeg meglincselnének itt, sok a lány, kevés a wc. Kép

A "kedves barátnő" miatt pedig nehogy merjél idegeskedni!!! Sajnos rengeteg ilyen ember van, aztán majd ha rájön... fúú, de sz@rul fogja érezni magát. Kép ez vígasztaljon! Kép
Úgyhogy szép napot!!!!
De Mindenkinek! Kép

Pussz:

Viki(14+2)
vikó

Katica78, Mj_moni,

Koszi a tanacsokat. Ugy dontottem, megvarom a valasz e-mailt. Azert bant olyan nagyon, mert tenyleg nagyon kozel allunk egymashoz a fonokkel. Egyutt csinaltuk vegig a haborus ovezetet, o volt az elso aki tudott Pooch-rol, elobb voltunk mi baratok, minthogy o a fonokom lett volna. Nem szeretem ezt a helyzetet.
Apaja meg valoban intelligens, eros es okos es hala egnek eddig meg minden izma ep. Mar irtam neki es dehogy szurom le. A sarokban allas mindig akkor tortenik meg, amikor mar tudom hogy biztonsagban van, persze annyit er mint a falra hanyt borso, legkozelebb megint ezt fogja csinalni, ismerem mar elegge ehhez, de en igy szeretem. Azt azert nem mondanam hogy egy Fable konyvbol lepett ki. Kép

Timurr15,
Okes, az e-mail cimemet megtalalod a profilomban. Ha minden igaz akkor marciusban telepedunk haza.

Pmama

KépKép
KépKép
pizzamama

Lányok!

Megosztom veletek ezt az infót!! Tgyás és gyed miatt. Leginkább azokat érinti, akik 2005. július 15-30-ra vannak kiírva (én pl. július 15-re).

Szóval biztosan tudjátok, hogy a kismami háromféle járandóságot fog kapni: tgyás 168 napig, utána gyed a gyerek két éves koráig, majd a gyes a gyerek három éves koráig.
Na most, a tgyás-t igénybe lehet venni a szülés napjától (és akkor onnan ketyeg a 168 nap, benne a tényleges 2004-es átlagjövedelem 70%-a) VAGY szülés várható időpontja előtt 4 héttel már igénybe lehet venni! (nyilván így ha lejár a tgyás, 4 héttel 'hamarabb' kezdődik meg a gyed utalása).
Ez utóbbi nekünk nagyon is számít, mert - maradva az én példámnál:
2005. július 15. - várható szülési dátumom
Ha ekkortól kezdem a tgyást, akkor 2005.július 15-2006. január 15-ig kapom, s 2006. jan. 16-tól jön a GYED. DE. Itt jön a lényeg. Mivel átment 2006-ra, a GYED-em alapját így a 2005-ös jövedelmem alapján fogják megállapítani, ami eleve már csökkentett jövedelmem lesz (betegszabi, szabi, táppénz, tgyás)!! Így ha nem a szüléstől veszem igénybe a tgyás-t, hanem már előtte 4 héttel, akkor 2005. június 17- 2005. dec. 17-ig kapom a tgyást, 2005. dec. 18-tól pedig a GYED-et, s ennek alapja a 2004-es (tiszta) jövedelmem lesz.

Ez az egész akkor nem érdekes, ha olyan "magas" a jövedelem, hogy így is - úgy is a maximumot kapjuk GYED-re (az a borzasztó sok bruttó 83eFt).
Viszont akinek az éves átlagos jövedelmének a 70%-a nem éri el ezt az összeget, annak nagyon nem mindegy, hogy mikortól veszi igénybe a szülési szabadságot.

Remélem értelmesen írtam le.

Bocsi, hosszú lett!

Vanda

Vanda

Kép
vanda

Adrienn74,

Nekem a következőket vizsgálták a mai UH-n:

Méhlepény, magzatvíz mennyisége, baba szívműködése, fej-, mellkas-, combcsont méret, szív helyzete, végtagok, gyomor-, hólyagműködés, gerinc formája, hasfal állapota.

Szóval sokmindent!Kép

Katica
18+6(kb..)
katica78

Vanda,

A rossz az egeszben, hogy en nagyon birom a feleseget is. En azt hiszem nagyon is ertem hogy o hogy jutott idaig. A no nem igazan dolgozik (ahogy azt mar kitalaltatok), o fotomuvesz. Ez abbol all hogy otthon van a gyerkocokkel, a fonok meg veszi neki a meregdraga fotos cuccokat meg amit meg akar. Iszonyatosan el van kenyeztetve es meg raadasul muveszlelek is. Szoval neki egy ilyen kis hoszti nem tart semeddig, de eddig en mindig ki lettem hagyva a dologbol. Most nem usztam meg, de sajnos rossz emberrel kotekszik, mert en ugyan megbocsajtok, de nem felejtek (rossz szokas tudom). Szoval az aszonykaval mer nem hiszem hogy valaha is olyan jo lesz a viszonyom, mint korabban... . No, enm ragom am magam rajta, a melom annyi, hogy itt fogok ulni este tizig, ha mostmar nem allok neki lebdulettel. Majd, delutan jovok!

KépKép
KépKép
pizzamama

Aniko47 Kép

Szerintem a vizedés tényleg nagyon korán jelentkezett nálad, főleg ilyen mértékben! Nálam nagyon picit van éjszakáról-reggelre enyhén bedagadnak az ujjaim, de ha felkelek, pisilek (bocs!) járkálok egy kicsit, max. fél óra és elmúlik magától. A lábszáramat is szoktam nézegetni, de ott még semmi nem jelentkezett hála Istennek.
Mindenképpen mutasd meg a dokinak és amennyit csak tudsz pihenj felpocolt lábakkal!

Pizzamama Kép
Nem semmi ez a nő! Azért ne stresszeld magad feleslegesen miatta, bár könnyű ezt mondani elég fura helyzet...
A DNS vizsgálat egyébként mennyibe kerül tudja valaki? na, nem mintha szükségem lenne a bizonyosságra Kép csak kíváncsi lennék mennyiért csinálják.

Klarissza Kép
Hát erre én is kíváncsi lennék, hogy orvos végzi-e a 4D-s UH-t? De szerintem biztosan annak kell, különben hogyan tudná megítélni az eredményt?!
Aki volt már biztosan elárulja nekünk.

Puszi
Adrienn (18+2)
adrienn74

Adrienn

DNS vizsgálat: 100-140eFT között van.
Függ attól, hogy vérből, vagy nyálból, ill. hajszálból történik.

Drika
drika

Vanda!

Ha ilyen szuperinformált vagy járandóságokból feltehetek egy kérdést? A TGYÁS a bruttó fizum 70 %-a, és kell utána adózni meg miegymás? Vagy a nettómé? Hogy is van ez? A GYED-et már értem : az a 83 e bruttó elég siralmas. -8% Tb és -18% adó.

Köszi, puszi

W (17+1)
wica

Sziasztok,

Ti már jártok terhes tornára? Mikor kezditek? Ha egyáltalán mentek?

Más: Ti is szenvedtek álomkórban? Nappal fáradt vagyok mint a dög.Éjszaka pedig óránként felébredek, persze, csak mióta babát várok. Ez normális?

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Drika Kép
100-140eFt???? Te jó ég! ez biztos?
Én láttam a metrón valami hirdetést az a nyálból vett mintára vonatkozott, de árat nem írtak. Hát nem gondoltam volna, hogy ilyen sok, azt hittem olyan 20-30eFt körül lehet.

Adrienn (18+2)
adrienn74

Pizzamama Kép
Na igen, vannak ilyen emberek, kiszalad vmi a szájukon, aztán jajjj ők nem úgy gondolták, puszi-puszi, csakhogy a másiknak ezzel maradandó "élményt" nyújtottak. Gonoszkodjunk, szerintem nem volt meg a heti szex adag Kép.
Megyek én is, tengernyi a melóm és délután hamarabb el akarok menni..

Adri Kép
Mit mondott a védőnőd? Lehet napi egy kávét/capuccinot inni?

Vanda

Vanda

Kép
vanda

Katica78 Kép

Köszi az infót az UH-ról. Ma beszéltem a dokimmal és hétfőn megyek a genetikai UH-ra, akkor kezdem a 19. hetet. Nagyon várom már, imádkozok, hogy minden rendben legyen! Kép

Puszi
Adrienn (18+2)
adrienn74

Wica Kép
Köszi a bizalmat Kép Nem vagyok szaki, de a tgyás a bruttó fizud 70%-a, pontosabban a 2004. év összes járandóságát (havi kereset, prémium, jutalom stb. ez tök jó, mert nálunk volt prémium decemberben s azt is hozzáadják) napra leátlagolják, s annak a 70%-a.
Ez bruttó sajnos, de most meg nem mondom hogy mit nem vonnak le belőle, tehát elképzelhető, hogy gyakorlatilag a kézbe kapott tgyás majdnem annyi lesz, mint a nettó fizud. (valamivel azért csak kevesebb) Ez viszont csak fél évig jár, utána jön a gyed, amit ugyanúgy számolnak ki, csak "maximum bruttó 83eFt". Éljünk meg belőle..

Vanda

Vanda

Kép
vanda

Adrienn

Igen, ezt biztosra mondhatom, hogy ennyi.
Ezért inkább, jobb ha az ember tudja ki az apa Kép
(szerecsére én se magam miatt vagyok tisztába ennyire az árakkal)
drika

Pizzamama,

Nem ertem miert ragod magad ilyen embereken. sajnalom de szerintem a fonokod is magaba nezhetne, nem csak a felesege manijajaba. Hiszen o tudna a legjobban, hogy a baba NEM tole van, nem igaz?
Vagyis joga sem lett volna neked meg csak meg sem emliteni, ami kozte es a neje kozott zajlik egy-egy feltekenysegi jelenetben. Mert ugye mindenkinek van ilyen nem igaz? Szerintem nem csak a no "szemet", de a fonokod is ugyanugy aljas, hiszen elrendezhette volna ezt a felesegevel 4szemkozt is.
A te helyedben szepen megszakitanek minden felesleges kapcsolatot veluk.

Puszi,
Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Sziasztok!
Látom ma nem leszek egyedül a problémával (Mel).
Felkeltem 10 után és megint volt kis barna, ráadásul több, mint pénteken. Hívtam az orvost, megemelte az utrót napi 3-ra, magneb6-ot is napi 3-ra újból plusz nospa (na ez nincs itthon) és pihennem kell.
Viszont amikor feltettem a kupot, azt éreztem, hogy nagyon puha lett a méhszáj, mintha felázott volna. Vmit olvastam én anno erről, de már nem tudom, hogy mi is volt a megoldás, talán vmi olyasmi, hogy az Utrótól puhul fel, emiatt van vérzés és át kell térni szájon áti bogyóra.

Akinél volt hasonló eset, kérem írja le nekem a megoldást! Dokimat már nem tudtam elérni, csak du. 3-kor lesz.
Jah és kicsi bíztatás sem ártana nekem... :/
Nem hiányzott ez most, már épp hétfő du. óta teljesen lenyugodtam, erre...

Köszönöm:
Falina
falina

Pipocska!

Még nem jelentkeztem be a Praxisba, de egy másik topiknan megkérdeztem, hogy mit is tartalmaz az ár.

Íme:
"Az alapvizsgálat 8000Ft, ha itt a Babaneten regisztráltatod magad (a Praxis oldalán lehet), akkor 1000Ft-tal kevesebb. Ebben benne van a vizsgálat, videókazira is veszik nektek a műsort, de kazit nektek kell vinni és kaptok még egy pár fekete-fehér képet is.

Ha szeretnétek még CD-re képeket íratni, az plussz 1000F.(CD-t viszont már ők adnak)
Ha DVD-re szeretnétek vetetni a műsort, az pedig plussz 3000FT(talán?!). De szerintem ez nem éri meg, mert egy programmal a videókazin lévő anyagot is át lehet írni DVD-re, ráadásul zenét, menüt is tehettek alá. Legalábbis mi így csináltuk.
Színes fotók nem tudom pontosan mennyibe kerülnek, talán 1000Ft, de nem biztos. Szerintem ez sem igazán éri meg, mert ennyi pénzért akkor már ráíratjátok CD-re a színes képeket és utólag kinyomtatjátok."

Viszont itt fentebb, aki már volt a Praxisban, az 10.000 Ft-ot fizetett. Úgy látszik az új év eléggé megemelte az árat Kép Kép Kép

Akiren
20+0
akiren

sziasztok, kár, hogy csak most találtalak meg benneteket, mert nem bírom az egész topikot végigolvasni...de majd mostantól Kép

a gyermekem várható születése június 7-e, tehát most a 18. héten járok (17+3), és december 22-én éreztem először, hogy mocorog Kép (ő lesz az első bébikém, 30 éves vagyok, illetve idén már 31 leszek) pénteken megyek UH-ra, remélem akkor megmutatja, hogy fiú-e vagy lány Kép a kínai naptár szerint lány, és furcsamód mindenki lánynak képzeli (én is), ennek ellenére a fiúnevünk biztos: Miksa. sajna a lánynevekben nemigen tudunk dűlőre jutni a párommal.. nekem tetszik a Hanna és a Janka, de ezekről hallani sem akar Kép

írtatok többen az avon csíkmegelőző kenőcséről, az engem kiütött, csupa apró pattanás volt a mellem.. most kaptam egy másikat (ASLAVital a neve, asszem), ettől még nincsenek tüneteim.

Pipocska az én hátam is kipattogott,bár annyira nem volt súlyos, csak utáltam/on Kép de most egy hete nem jött ki újabb, úgyhogy reménykedem, hogy talán ezen is túl vagyok Kép hátha neked is elmúlik...

én úgy vagyok vele, hogy minden furcsaságról ami előjön rajtam azt gondolom "normális", csak a hasfájások aggasztanak, szilveszterkor például megittam öt óra alatt kb. fél deci bort, aztán éjfélkor kb. egy deci pezsgőt, és nagyon nem éreztem jól magam, remélem inkább csak a lelkiismeretfurdalástól, és nem azért, mert olyan nagy bajt okoztam...

jár valaki közületek kismamatornára, vagy jógára?
hova? mikor? nekem este volna jó..

bocs, hogy ilyen hosszú voltam.

KépKép
vikka

Szia Vikka!Kép
Hűha, remélem én nem leszek pöttyös a krémtől, mondjuk elég érzékény vagyok mindenre(fém, önbarnító, harisnya..)
Én nem gondolkodom még a terhestornán, valahogy még nem érzek rá. Talán mert alig látszik rajtam valami. Csak ha eszem egy nagy tál levest, akkor léggömbösödöm ki!Kép
Most néztem meg, a Praxis itt van 1 percre tőlem, a Kosztolányi téren, én itt dolgozom. Hurrá, nem kell egy csomót rongyolnom! Ez egy cép nap!Kép Kép Kép

Katica
katica78

Sziasztok,

Tudom, hogy még odébb van, de mikortól lehet visszajönni legálisan dolgozni. Nem akarok rossz anyának látszani, de olyan munkám van, ahol eléggé nélkülözhetetlen vagyok és nem szeretnék túl sokat sem kihagyni. Szóval egy év után már lehet jönni?
Persze baba sokszor jöhetne velem, itt lenne helye is bent, meg nagypapa is itt van. Szóval jó lenne neki itt is....
Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Hogyan lehet rátalálni a Praxisra? Egyáltalán mi az? Csak UH-t csinálnak? vagy van más is?

Katica: Te is érzékeny vagy mindenre. Én is, a terhesség hozta ki belőled vagy egyébként is? Én néha megőrülök, úgy tudok viszketni...

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Katica78 Kép

Sajnos én is nagyon sok AVON-os termékre alergiás vagyok, nálam is pöttyökben nyilvánul meg, de a Milupa terhességi krémtől amit már ajánlottam is, nincsen semmi tünetem. Reméljük nálad beválik az AVON-os, ha mégsem küld vissza és még mindig kipróbálhatod ezt a másikat.

Be is jelentkeztél már a Praxisba? Nekem ott a Hajdú doktornőt ajánlották (az orvosom) ő genetikus orvos, nagyon érti a szakmát. Persze biztos, hogy a többiek is, de én hozzá fogok majd bejelentkezni, megbízok a dokimban Kép

Puszi
Adrienn (18+2)
adrienn74

Vikka!
Isten hozott itt!
Én holnap este kezdem a jógát, a Moszkva tér környékén valahol. Ha gondolod, majd beszámolok róla. Minden csütörtökön van fél6-tól. Asszem másfél óra.

Viszont erősen érdekel bármiféle terhestorna. Valaki már jár? Hova? Milyen? És főleg mikor? Munka után megoldható, vagy mindenképpen délelőtt 11-re teszik??? :-)

Szerintetek van rá esély, hogy már a 14 héten meg lehet állapítani a pici nemét?

Üdv
Gem
13+3
gemini

Sziasztok Lányok!

Én már megint kihagytam egy hetet, s mint látom, lesz mit olvasnomKép Jó nagy forgalom volt, hála Istennek!

Mindenkinek egészséges, szép kisbabás évet kívánok!Kép

Minden Újnak forró kézszorításom, üdv közöttünk!

Lányok! Tudtok vmit írni "vérömleny a baba mellett" témában? Egy kedves barátnőm 9 hetes terhes, és egy nagy vérgyülem keletkezett a méhében, a pici mellett. Az orvosok inkább csak tapogatóznak a dologban, fektetik a vetélés veszélye miatt és progeszteront kap. Tudtok írni vmi bíztatót? Előre is köszi!

Márti
csmarti

Sziasztok

Katica,

Akkor mi elég közel dolgozunk egymáshoz. mert én meg a Móricz Körtéren vagyok, így én is nagyon örültem, mikor rájöttem hol a Praxis. Egyébként én a 22-23. héten tervezem, hogy meglátogatom őket. Kép

Terhestorna: Azt terveztem, hogy járni fogok, de a legtöbb délelőtt van én meg dolgozom Kép Igy a múlt hétten vettem egy kazettát és minten este/du arra tornázom, agyon tetszik mert utána teljesen felébredek és felfrissülök. Kép

Drika
15+4
drika

Johanna!

Itt van a Praxis oldala:
http://gribedli.eblap.hu/4duh.htm

Gemmini!

Ez milyen jóga amire mész? Terhes mamiknak, vagy mindenkinek??

Vanda!

Köszi az infót!

Pussz.

W (17+1)
wica

Falina!

én 6 héten át vérezgettem. Feküdj sokat,szedd a gyógyszereket és nem lesz gond! A hüvely-méhszáj tapintása terhességkor puhább, ne aggódj e miatt én is így éreztem, de nem lett semmi baj.

más: az elmúlt 2 napban állatira fáj a jobb oldali vesém, alig bírok mozogni.Tapasztaltatok ilyet? Holnap megyek dokihoz.
inez

Wica!
Nem, sajnos nem kifejezetten terhes mamiknak van, de állítólag szoktak lenni terhes mamik is. Elmegyek, azt beszámolok.

Gem
13+3
gemini

Johanna, Kép

Alapvetően is érzékeny vagyok, de most úgy érzem, mintha minden hatványozódott volna. Ami eddig pár nap alatt elmúlt, most 1 hónapja nem múlik. De kemény vagyok, nem hisztizem!Kép

Adrienn74,Kép

Még nem jelentkeztem be, 2 hét múlva szeretnék menni, szerinted akkor már most kéne? Ennyien vannak?
Az Avon krémet inkább a hasamon próbálom ki először, inkább az legyen pöttyös, mint a szép, nagy cicim!Kép Olyan jól néz ki!!!Kép

Drika,Kép

Szia szomszéd!!!Kép Majd egyszer randizunk a Mekiben egy dupla forró csoki mellett!Kép

Puszi mindenkinek

Katica
katica78

Drika!

Milyen kazit vettél?
Én is szeretnék mozogni, nagyon kellene...
Doki azt mondta bármit csinálhatok, amig nincs panasz. Szerintetek bicikli is mehet? (Ez akkor nem jutott eszembe, h. megkérdezzem... Kép)
Köszi:

Viki
vikó

Csmarti!

Már többször írtam, a terhességem 8. hetében fedezték fel nálam a vérömlenyt. Közvetlenül a baba alatt volt. 2 hétig nem volt vérzés, de utána a 14. hétig különösen reggel barna formájában tisztult a vérömleny.Napközben a vizeleten látszódott a barnás tisztulás.
6 hétig szigorúan feküdtem, szedtem az emelt adag progreszteront és a magnéziumot.Ja, és sok folyadék!
Ha pihen nem lesz semmi baj, szorítok nagyon!
inez

Sziasztok!
Szerintetek a terhesség alatt változik valamit az ember hőmérséklete? Azt tudom, hogy miután volt a peteérés, és utána terhes lett az ember, akkor fenn marad. De meddig? Nekem akkoriban 37-37,1 körül volt, most meg egy kicsit náthás vagyok, és ebből kifolyólag megmértem a hőmérsékletemet két reggel is: 36,9 utána meg 36,85. És most kicsit aggódom, hogy minden rendben van-e. Még csak jövő hét csütörtökön kell dokihoz mennem, de hát mindig aggódom egy picit valamin.
Amúgy a pocakleeresztésről: nekm inkább még csak puffadás van, sokszor estére olyan nagy lesz, mint egy labda, reggelre meg visszaáll a normális laposra. (még igazából nem látszik szinte semmi).
Viszketés nálam is van, de tegnap a páromat megkértem, hogy kényeztessen, és bekente az egész testemet. Nagyon jó volt! Ajánlom mindenkinek! Kép
Ami pedig az alvást illeti, estére én is teljesen ki vagyok lőve, hajnalban meg nagyon hamar felébredek, aztán csak próbálom, hogy sikerüljön visszaaludni. Na mire sikerülne, addigra fel kellene kellnem, és akkor nagyon szenvedek.

Heni 10+1
hencsike

Sziasztok!
új vagyok a babneten. 8 hetes, augusztusban szülünk, ha minden jól megy.
Feküdnöm kell egy folyadékgyülem miatt, ami a bébi mellett van.
tudtok erről valamit?
Írjatok. Félünk, hogy elmegy Borsóka.
Zsófi
mzsófi

Vanda
Írtam mailt, de lehet hogy még nem olvastad. Azt mondta a védőnő, hogy lehet nyugodtan egy laza kávét, vagy kapuccinót inni, egyáltalán nem fog ártani. Meg sok folyadékot kell inni, az esetleg használhat még az alacsony vérnyomásra. De örüljünk, hogy alacsony és nem magas!

Puszi
Adri
adri77

Inez!
Köszi a soraidat! Időközben bekapcsolódott a levelezésbe a barátnőm is, remélem olvasta az üzenetedet!
Szia Zsófi!
Látom ránk találtál!KépKépKép

Márti
csmarti

Vikó!

Milyen biciklizésre gondoltál? Kép Kép
A szobabicikli mehet terhesség alatt, de a rendes kerékpározás nem!

Akiren
akiren

Zsófi!

Mi is féltünk, hogy elveszítjük Sütit, de a szigorú fekvés, a gyógyszerek és sok folyadék segít!. Én csak wc-re és tisztálkodni keltem fel.Nem volt könnyű a 6 hét, pláne hogy minden nap jött a trutyi, de a baba itt maradt velünk.
Vérzel, vagy barnásozol?
inez

Sziasztok !
Azt szeretném kérdezni mikkor érdemes a Praxisba telefonálni mert egy órája hivom őket de nem veszik fel!???
Köszi

Rita14

rita77

Viko!

Szerintem is a rendes biciklizést, hagyd ki! - Nem igazán ajánlot.

A kazit a Tescoba vettem az az egyszerű címe, hogy Terhestorna és gyogytornászok készítették nem egy mai darab, de nekem jobban bejön mit a "fitnesscsajok" terheskazija. mert jó kis nyújtó, meg vérkeringésjavító gyakorlatok vannak rajta. Végén pedig relaxáció, meg elmagyarázza, hogy kell szüléskor lélegezni. (bár a nő hangja számomra elég idegesítő, de 2X végignézed és után mehet hang nélkül is Kép) - én előtte nem mozogtam semmit így nekem ez a 40-45perc bőven elég. Kép

Drika
drika

Lányok!

SOS!!!!

0.7 MOM lett az AFP

A másik vizsgálat szerint pedig 1.2 MOM

A doki is, és a védőnénim is azt mondja, hogy semmi ok az aggodalomra, de amikor betelefonáltam, a kis nő azt mondta, hogy kicsit kevesebb az átlagosnál. Kép
Ez az első rossz hír, illetve élmény a terhességem alatt, és most kicsit magam alatt vagyok.

Azt sem értem, hogy ez a két érték ugyanaz a MOM, csak kétféle vizsgálattal nézve? Mert a nő azt mondta, hogy ne aggodjak, mert a kettő kompenzálja egymást.
Genetikai UH pedig csak jövőhét kedden lesz.
Írjatok valami okosat, mert különben sírni fogok. Kép

Ja, és, hogy ne legyen egyszerű az életem, kaptam a kórházból egy levelet, hogy saját érdekemben jelenjek meg a kórházi terhesgondozáson.
/Mondjuk talán ez azért lehet, mert dec.15-én volt az AFP, akkor voltam pont 17 hetes. A genetikai UH-ra viszont csak jan.11-re kaptam időpontot, mert az ünnepek miatt csúsztak./
A doki mindenesetre azt mondta, hogy most ne ugrabugráljak. Az UH-ra úgyis a kórházba kell menni, és ott majd ő megnéz a vizsgálat után.

Kép
Kép
pipocska

Pipocska!

Ne keseredj el! Az Afp sokszor megbízhatatlan. Ha ideges vagy az a babának sem jó.
A legfontosabb az amit az orvosod mond!

Én már vén róka vagyok, sok évig küzdöttünk a babáért, sok kismami ismerősöm volt és bizony akadt közöttük alacsony AFP-s is és egészséges babát szültek!!!
Nekem magasabb lett az afp, mégsincs nyitott gerince a csöppségemnek.
inez

Pipocska!

a 12. heti tarkóredő mennyi lett?
inez

Sziasztok,

ma megvolt a 8.heti UH, én nem láttam sokat, még szerencse, hogy a párom közelebbről is meg tudta nézni a képernyőn, hogy hol van a szív-pulzálás. Ez nygaon megnyugtatóKép))
Egy kérdés: a CRL a koponya méret, vagy vmi teljesen más?
cicmac

A CRL a baba mérete ülő helyzetben.Ilyenkor csak azt mérik, a lábakat még nem, ...mert nem is nagyon van nekik :-))

W 17+1
wica

Szia Viki!

Udv a forumban! En is uj vagyok, elso babas es juniusra kiirva! Szerintem is nagyon jo, hogy itt tudunk beszelgetni! Az UHhaz sok sikert. Pooch-nak mindig keressuk a "csaladi ekszereit" de sajnos titkolozik. A doki nem meri mondani azt sem, hogy fiu meg azt sem hogy lany. Mi fiura keszulunk, de olyan mindegy. Majd meselj! En egyebkent meg mindig nem erzem Pooch mozgasat, pedig az ultrahang vizsgalatokat mindig vegigmozorogja...kezdek aggodni...na, majd a kovetkezo vizsgalaton, ha kibirok meg egy hetet addig Kép.

Aniko47,
Szegeny fonokom csak ketsegbe van esve, de egy kicsit en is haragszom ra, hogy most meg engem is felidegesitett ezzel.

Egyebkent nagyon koszi mindenkinek a lelki segelyt! Igazan jol esett. A napom sokkal jobb lett es egy ora mulva le is lepek "team building" vacsorara (nalunk most van delutan ot). A munkammal nem igazan haladok, de azert kesz leszek hataridore. Legalabbis optimista vagyok. Kép

Pipocska!
Nekem sajnos fogalmam sincs semmi ilyesmirol. En meg sem akartam csinaltatni a vizsgalatit, mert engem nem izgat. Az en Pooch-om olyan lesz amilyen, es en ugy fogom szeretni ahogy van. Egyebkent, ha az orvosok azt mondtak hogy ne aggodj, akkor talan tenyleg ne aggodj. Gondolom ha tenyleg baj lenne, akkor azert nem titkolnak el, hiszen ilyenkor anyanak es apanak fel kell keszulnie. Majd szolj mindenkepp hogy mi volt. Meg valami, az en orvosom tiszta hulyesegnek tartja a szimpla afp szurest, azt mondta az nem eleg semmihez. Ha nagyon aggodsz akkor csinaltass triple tesztet vagy azt a negyes vizsgalatot (nemtom a rendes nevet), azzal meg nem vagy elkesve es az legalabb egesz megbizhato, igaz fizetni kell erte, de a lelki nyugalmatok meger annyit.

Pmama& Pooch

KépKép
KépKép
pizzamama

Sziasztok Kép
Nem nagyon volt idöm visszaolvasni, csak a mai napot. Majd igykszem.

Drika Kép
Szerintem én is azt a kazit kaptam meg a védönötöl, mert az is régebbi felvétel (ruhákbol, hajakbol itélve kb 80-as évek) és a nöci hangja eszméletlen irritáló! A párom mindig vadul vihog annál a résznél, amikor szótagolva, emelt hangon mondja a néni: Ezt lehet erösebben is. Kép

Gem Kép
Én a Schöpfiben fogok szülni, és ott a terhestorna délután van, hétfön és csüt. 16 orátol. Tavaly legalábbis igy volt. Én még nem voltam, elöbb megkérdem, most indul-e. Nekem a nögyógyászom ajánlotta. Nem emlékszem, te melyik korházba jársz, de ott nincs véletlenül kismamitorna?

Pusz Minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Inez!
Se vérzés se barnásodás. Nichts. Nothing. Még csak egy hete fekszem. Kösz a bíztatást.
Én is csak a fürdőszobáig vagyok elengedve. Angyalok vigyáznak rám (férj, barátnők).
Zsófi
mzsófi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?