Új privát üzeneted érkezett!

Dia!

Ez aztán a szép hízás!Gratulálok!Kép
Patrikot azt hiszem 3 hetesen mértem először és -eddig -utóljára.
Talán majd jövő héten megmérjük a védőnővel.Szándékosan hárítom a mérleget,pedig fel is ajánlották,de nem akarom magam stresszelni (legalább ezzel Kép ).
Úgyhogy fogalmam sincs,Patrik mennyiket eszik egy-egy szopi alkalmával.
De azt hiszem jövő héten azért tényleg megméretem már Őkelmét.Kép
Patrik csak hason hajlandó elaludni,már a kezdetektől.
Ha máshogy fektetem,sír,nyűglődik,ha el is alszik,hamarosan felébred.
Szilveszter?Itt volt Anyósom (a Drága) és párocskámmal eléggé "fasírtban"voltunk.
Szóval,volt már jobb is.
Ma éjjel megint egyedül vagyok a fiúkkal,remélem csend lesz.Kép
Tömlőt érdemes beszerezni alkalomadtán(gyógyszertárban),később is jól jöhet,még Neked is,ha fáj a hasad.

Puszi.
Kata

Kép
Kép
ruszlána

SziasztokKép

KataKép
Szilveszterünk hasonló lehetettKép Csak nálunk nem volt anyós......

Olivér, hol szopik, hol nem... Nála annyi a szopás, hogy mozgatja a száját. Szívni nem szív. Hétvégén már megint oda juttotam, hogy tápszer.
Ráadásúl az egyik mellbimbómat telejesen kicsinálta. Fejni nem tudtam belőle,már azt hittem szétrobban. Láttam magam 40 fokos lázzal. Aztán lábújjaimat összeszorítva nagy nehezen evett belőle.
Az a baj, hogy olyan váltakozó a hangúlatom. Nem vagyok biztos magamban....

Nálatok van valami kialakúlt napirend? Nálunk semmi. Példáúl tegnap este elaludt fél tizkor és ma reggel 5:40-kor ébredt. Evett, nyügi aztán most is alszik. Aztán van, hogy egész nap nyüglődik és sír. Én meg nem tudok kiigazodni rajta. Nem tudom, hogy azért sír mert éhes, vagy mi a baja. Na akkor indúl a para. Mit lehet itt tenni?

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Kata!Kép
Édesanya hozzánk is akart jönni szilveszterre,de lebeszéltük.KépEgy kicsit pityergett otthon/mondta a nővérem/de végül belátta,hogy nem vele szeretnénk tölteni az év utolsó napját.Majd jövőre úgyis neki lesz lepasszolva a két unoka.Kép

Most egy kicsit megnyugottam,ha Patrik is hason alszik.Nagyon féltem ilyenkor Domit!KépFőleg éjszaka.De szerinted az miért van,hogy nappal alszik hanyatt éjjel pedig nem??

Ruszlán éjszakás?KépÓ te szegény!

Gigi!Kép
Meg se dicsérted a fotónkat!Kép
Úgy látom Oli amikor alszik bepótolja a nem alvós napot is.KépDomi ha 10-11-12 körül elalszik tuti,hogy 3 körül már kell.Pedig de jó is lenne ha 5-6-ig aludna!Nekünk most ilyen volt az éjszakánk:8 óra fürcsi,szopi,alvás.11 óra szopi/ami nem volt elég/ezért 75 tápszert bevágottKépés aludt 3-ig.3-kor szopi alvás 6-ig.6-kor szopi alvás 9-ig.9-kor szopi és még most is nézeget.KépSzóval nálunk sincs kialakult napirend,mert tuti,hogy az éjszakánk teljesen más lesz.Én már a 4 hónapos kort várom,mert akkor már lehet variálni az étkezést és így talán az éjszakák is jobbak lesznek.Remélem!KépJa!Küldtem emailt.

Lányok merre vagytok?SAXI,BARBI?ANIKÓ,MICA,VICA,MÁRTI,GYÖRESZ,SOFKA,SASHA,ZSÓFI?????????
Puszi mindenkinek!Dia

Kép
Kép
lldicsi

Csajok!
Elkészült az első albumunk,itt megnézhetitek:
http://babanet.hu/album/main.php?album=4355
Puszi Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

Tényleg,Csajok,hová tűntetek?!

Gigi!
Napirend?Kb.két napig van,aztán Patrik gyökeresen átvariálja.Kép
Nem jól kapja be a bimbit Olivér,vagy tépi?
Hogy kezeled?
Gyarapsodik azért a legényke?
Nálunk is ez a nem-evés van mostanában.Kép
Két óránként nyammog egy keveset,aztán nyűglődik.
Hidd el,amjd csak túlleszünk ezen is!Kép
Ha sír és a mellet elutasítja,akkor nem éhe Patrik,ezért nem is erőltetem.

Megyek,mert bömbi van.

Kata

Kép
Kép
ruszlána

Lányok!
Bele betegedek!Nem elég,hogy este 75 tápszerrel aludt el Domi,de már most is 100-at bevágott és durmol.Mi lesz velünk?KépMár mindent kipróbáltam,hogy sok tejem legyen.Nagyon elvagyok keseredve!KépDia

Kép
Kép
lldicsi

Dia!

Nagyon tetszenek a képek!!!Kép
Méred,hogy Domi mennyiket eszik?
Ha igen,lebeszélnélek róla!
Szépen gyarapodik?
Van elég kakis-pisis pelus?
Miért gondolod,hogy a tejed kevés?
Nekünk is vannak nehéz napjaink Patrikkal,mikor úgy érzem,megőrülök,mert alig eszik,csak nyammog és egy óra múlva éhesen üvölt.
Aztán valahogy rendeződik.Aztán kezdődik újra.Kép
Kitartás!Kép

Puszi.
Kata

Kép
Kép
ruszlána

Dia, miért gondolod, hogy pótolni kell? Cumiból nem feltétln azért kajál ám llkesen , mert éhes!!! Sőt. Inkább tedd gyakrabban mellre. Tomit már a kórházban is hason altatták!!! Az intenzíven, az inkubátorban!!! És ott azt moindták a nővérek, hogy így tuti nem nyel félre.

megye, mert nyekeg.
sofka

Sziasztok csajok

Kezdek síkítófrászt kapni. Olivér nem hajlandó enni. Nem tudom, hogy meddig mehet ez így. Alig eszik és akkor is csak annyit amennyi a szopizástól épp a szájába csöpög. Na az persze csak előtej, úgyhogy pukizik egyfolytában.
A gyakori ciciretétel meg nem segít hanem csak rosszabb a dolog. Annyit érek el vele, hogy egész nap cumizik a mellemen. Szívni nem szív. Arról már ne is beszéljünk, hogy tejem emiatt meg már szinte nincs is. Asszem ez egy ördögi kör. Ha állandóan mellen van, akkor sem eszik többet. Csak azt tanulta meg ebből,hogy úgy akar elaludni, hogy van vmi a szájában és a legjobb ha még folyik is belőle valami. Azt meg nem lehet, hogy állandóan mellen lóg. Mert ha érezném, hogy szívja akkor boldogan odaadnám neki, de nem csinál vele semmit. Az meg szerintem nem jó, hogy a mellett használjam arra, hogy megnyugodjon, mert akkor még két évesen is a polómat fogja húzkodni,ha épp vmi baja van. Nem akarok én szigorú rendet betartani, de ez nem jó, érzem. Csak a megoldást nem tudom. És azt figyeltem meg másoknál is (pl Dia), hogy minden úgy kezdődik ahogy nálunk. Amikor hazajövünk tök jól elvan. Még egy jó ideig tartja a baba a szép kis ritmusát. Eszik, fentvan aztán alszik valamennyit. És puff aztán minden felborúl. Valami tuti történik. És rajta is látom, hogy nem jó, mert aludni akar de csak nyüglődik. Segítség....................

Képzeljétek jelentkezett MaricaKép Szépen gyarapodnak, jól vannak. Puszil mindenkit, de sajnos nincs internet a közelében.

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Sziasztok,
ugyan engem nem hianyoltatok Kép, de azert BOLDOG UJ EVET kivanok Mindenkinek! KépKépKép

Gigi,
tudom, hogy az a "trendi", ha valaki merleg-ellenes, de szerintem neha merd meg Olivert, hogy mennyit eszik (ettol lathatod, hogy van tejed Kép). Illetve, hoyg hetente mennyit hizik. Aztan amikor latod, hogy hizik, akkor nyugodj meg! Kép Hivhatsz szopi tanacsadot is, ha az megnyugtat.
Azert Oliver meg kicsi, es az, hogy cicin nyugszik meg, az ilyen korban teljesen termeszetes. "Nevelni" raersz majd 4-6 honapos koratol. Szerintem most meg ne hagyd ot nyuglodni, ha cicit ker, akkor kapjon. Kép
De ez az en velemenyem...Kép

Sofka,
ha mar tudsz rola beszelni, engem nagyon erdekel, hogy mi tortent! Addig is sok egeszseget a kicsi Tominak! Kép

Gombóc
gombóc

Sziasztok,
ugyan engem nem hianyoltatok Kép, de azert BOLDOG UJ EVET kivanok Mindenkinek! KépKépKép

Gigi,
tudom, hogy az a "trendi", ha valaki merleg-ellenes, de szerintem neha merd meg Olivert, hogy mennyit eszik (ettol lathatod, hogy van tejed Kép). Illetve, hoyg hetente mennyit hizik. Aztan amikor latod, hogy hizik, akkor nyugodj meg! Kép Hivhatsz szopi tanacsadot is, ha az megnyugtat.
Azert Oliver meg kicsi, es az, hogy cicin nyugszik meg, az ilyen korban teljesen termeszetes. "Nevelni" raersz majd 4-6 honapos koratol. Szerintem most meg ne hagyd ot nyuglodni, ha cicit ker, akkor kapjon. Kép
De ez az en velemenyem...Kép

Sofka,
ha mar tudsz rola beszelni, engem nagyon erdekel, hogy mi tortent! Addig is sok egeszseget a kicsi Tominak! Kép

Gombóc
gombóc

Gigi!

Lehet ezt már megnéztétek, de nincs lenőve az Olivér nyelve? Attól nem tud rendesen szopizni... Gyerekorvos meg tudja állapítani. Hátha az a baj....

drukk
sasha

Kép
sasha

GombócKép

Na már megint az engem senki sem hiányól dumaKép

Szoktam néha mérni, csak az a baj, hogy nem tudok pontosat mérni. Ráteszem a mérlegre ad egy átlagolt számot, aztán egy perc múlva megint ráteszem és az átlagolt szám 20-30 dekával több vagy kevesebb. Így a heti súlygyarapodást sem tudom bíztosra. Minden héten egyszer mérjük.
Szerinted mi változik 4-6 hónapos korban? (sajnos a hangsúlyt nem tudom leírni, de tényleg kiváncsi vagyok, hogy mit gondolsz és nem letámadlak) Attól félek, hogy addigra teljesen hozzászokik. Egy négy hónapos baba sem tudja felfogni, hogy eddig odabújhatott mostantól meg nem. Szóval hol húzza meg az ember lánya a határt? Na meg elképzelem magunkat ahogy elmegyünk sétálni, nyűgösködik és menet közben belógatom neki a mellem!KépKép
És ahogy cicit kap elalszik! Enni meg nem eszik.

Puszi!

KépKép
gigi28

Gigi!

Lehet ezt már megnéztétek, de nincs lenőve az Olivér nyelve? Attól nem tud rendesen szopizni... Gyerekorvos meg tudja állapítani. Hátha az a baj....

drukk
sasha

Kép
sasha

ezt hogy csináltam??????

Kép
sasha

Gombóc!

Jó,hogy előkerültél!!Kép
Hogy van a kicsid és a még kisebbed?Kép

Gigi!
Mint írtam,ezen az időszakon is átestek majd,addig pedig add oda a cicit Neki,amikor csak akarja.
Emlékszel,meséltem,hogy nálunk is nem-evés van,jó ideig tartott,aztán tegnap este evett végre rendesen+éjjel is elég szépen.Ma már megint nyammog.
Ki tudja,hogy miért csinálják ezt időnként?!
Aztán rájönnek,hogy ők bizony borzasztó éhesek és nem győznek enni.Kép
De,ha megnyugtat,érdemes elmenni a tanácsadásra,vagy szopis-tanácsadónővel felvenni a kapcsolatot.
Örülök Maricáéknak4
Kár,hogy nincs net-jük.Kép

Dia!
Hogy vagytok?
Milyen napotok van?

Puszi mindenkinek!!!!

Kata

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!
Először is Boldog Új Évet Kívánunk mindenkinek!!! Kép

Gigi!
Nekünk is volt ilyen, pont a múlt héten, mikor még csak bekapni sem volt hajlandó a cicit. Most viszont szerintem rendeződött a dolog. Meglátod, nálatok is fog. Kép Csak kitartás. Ha idegeskedsz, a végén tényleg nem lesz elég tejed.

Dia!
Nekem sem volt elég a tejcsi, mértem hogy mennyit eszik pár napig. Tényleg kevés volt. De nem adtam pótlást neki, tegnap már úgy voltuk, hogy 1,5-2 óránként evett. Estére már 140-et szopott, reggel meg csúcsot, le is döbbentem, 200-at, 7 hetesen. Szóval mára már dőzsölünk atejcsiben. Lehet, hogy neked is ezt kéne csinálni, sokszor cicre tenni, és legalább 20 percig hagy szívja. Azt mondják, ha pótolsz, akkor minden nap annyival kevesebb tejcsi termelődik, mert a cici nem tudja, hogy mennyire van szükség, mert nem kapja meg az ingert. Én összesen 2x pótoltam, akkor tényleg muszáj volt. De kitartással, és sok-sok pihenéssel és folyadékkal helyre fog jönni a tejellátásod.
Egyébként nagyon szépek vagytok, látom jó kis buli volt nálatok szilveszterkor Kép

Nekünk eltelt az ünnepek, de valahogy most még nem volt az az igazi ünnepi hangulat. A család messze lakik, úgyhogy nem is nagyon volt nagy családi összejövetel, bár anyukámék szerencsére lejöttek 3 napra. Azt nagyon élveztem Kép
Szerencsére a múltkori szopigondunk, mint írtam megoldódott, sikerült újra elfogadtatni vele a cicit. Persze a stressz hatására szinte nullára csökkent a tejcsiellátás, de tényleg kitartással megint sikerült visszahozni. Kép
Képzeljétek, Krisztikém előző éjszaka csúcsot aludt. Fél8-kor megszoptattam, 9-kor már durmolt is, és csak fél5-kor!!! kelt fel. Nem semmi volt, teljesen le voltam döbbenve. Kép

Puszi mindenkinek
Anikó

ui: Mostmár igyekszem minden nap jelentkezni, perszer ha Krisztikém is engedi Kép
pancsa2

Sziasztok,

Enis jelentkezem mar itt is, a masik topikba (cegledi) irogatok. Babocam jol van, szepen fejlodik, tegnapi meres szerint 4300g, 1 het alatt tobb, mint 300g-ot hizott, kajalasra 110g-ot mert Apa. Nyafi is van azert, halistennek eddig csak 2x volt hosszabb (biztos most kiabalom el..). Kepeket a http://babanet.hu/album/main.php?album=4358 oldara tettem fel rolunk.
Ma pl. sikerult elinteznem az anyakonyvi dolgokat+anyasagi+csaladi potlek igenylest, igaz, hogy ehhez 2x autoztam be Cegledre, mert kozben haza kellett jonni etetniKép Hat a nagyfiammal anno ilyet nem lehetett volna megoldani, annyira nem aludt... es meg a nagyfiamat is szallitottam reggel, delutan oviba oda-vissza. Najo, ha nincs Anyukam, akkor nem ment volna ilyen jolKép

Mica
mica

Gigi,
Ugye, jol tudom, hogy 6 kg korul van a babad? Mert akkor ne is csodalkozz azon, hogy idonkent kevesebbet eszik. Kép Gondold csak el, mekkora lenne 6 hosan, ha nem tartana neha "fogyokurat". Kép
Probald meg ugy merni, hogy nem atlagot nezel, hanem rateszed a tenyered a hasara (ettol altalaban megnyugszanak a babak), es amikor nem mocorog, felemeled a kezed, es akkor elcsiphetsz par mozdulatlan masodpercet. Kép

4-6 hos korban? Az a tapasztalatom (es a korulottem elo ismeroseim is ezt erositettek meg), hogy 3-4 hos kor korul hirtelen sok minden megvaltozik a gyerek korul. Megtanul gyorsan enni, kialakit egy napirendet, elmulik a hasfajossag, es elkezd erdeklodni a vilag irant. Mintha az osztonlenybol hirtelen erdeklodo csecsemo valna. Es megvaltoztatja egy csomo szokasat...(csak gyozd ujra dekodolni a jelzeseit Kép)

Kata,
koszi, elvagyunk. Kép NAndi nagyon siros, es altalaban hetente 3x hany meg mindig. A kivizsgalason semmit se talaltak, azt mondtak, majd kinovi. Mivel sokat sir, sokat van kezben, ezt meg ZSombi viseli nehezen, de most karacsoynkor sokat foglalkozott ZSombival a ferjem, igy hirtelen apas lett. Kép
Es Ti? Hoyg birod? Kép

Dia,
jo kis buli volt NAlatok! KépKép

Gombóc
gombóc

Kata!Kép
Ma is pótoltam a szopit 50 táppal sajnos.KépOlyan a cicim,hogy szopi elején dől a tej belőle sőt spriccel isKépaztán mintha hirtelen kiürülne.Ekkor bemérgesedik domi bömbölKépaztán megint megindul a tej.Reggel fél 7-től 10-ig szopizott mert csak akkorra tudott annyit szívni,hogy jól lakjon tőle.Teljesen kivagyok!KépPersze én közben be-be aludtam,mert hulla vagyok.Szóval semmi jó hírem nincs.És még a TV is azt modja,hogy egész héten front lesz.Kép

Gigi!Kép
Nagyon sajnálom amiket írsz!Kitartást!KépFigyu!Szerintem rendelj hagyományos mérleget az megbízhaztó.Én már tudtam,hogy a digitális ilyen sz..,azért nem is rendeltem ilyet.

Most rohanok!De mindenkinek sok puszi!Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!!!

Egészségben és baba mosolyban gazdag boldog újévet mindenkinek!!!

Jelentem mi is itt vagyunk, csak egy kicsit csavarogtunk. Elutaztunk a barátainkkal szikveszterezni, s tegnap est ejöttünk csak haza.

Anikó, nagyon örülök, hogy rendeződtek a dolgok és már sokkal jobb az hangulata a leveleidnek. Hát igen az embert nagyon megviseli, ha nem kell a picinek a cici.

Gigi, kitartás kitartás. Multkor már én is kivoltam, állandóan mellen volt s folyamatosan fájt a hasa. Suttogó elven befejeztem az órákig cicizeket, cumit adtam neki, pikk pakk rendesen elkezdett enni utána és a hasikája sem fáj állandóan, persze naná, hogy cumizna minden alvás eőtt, hát most erről kell leszoktatnom. Szerencsére eddig még nem kapott cumizavart, a NUK-os cumit használjuk állítólag nagyon olyan mint az igazi cici.

Kata, ha az egész arca kiütéses akkor arra van valami krém amivel kenegetni kell. Én nem tudtam amikor olyan volt nem volt krémem, azért elmult, lehet, hogy a krémtől gyorsabban mult volna el.

Sofka, pihizz sokat és legyél minnél többet a picivel, rá fér mindkettőtökre a kényeztetés.

Dia, szuper volt a bulitok.
Ismerős a problémád, nálunk is ez van este szinte mindig kell adnom pótlást neki ált 40ml szokott befalni a tápszerből. Én is hiába pakolom egyik mellről a másikra nem lakik jól a végén pedig üvölt a kajáért, hát mit tehetek pótolom.

Napirend nálunk sincs, hol ilyenkor hol olyankor van szopi. Kb 1 hétig szentírás volt a hajnali 3, reggel 6 és a 9 órai szopi, most másként alakul. De esti szopi után ált. egy nagyobb szuny szokott következni, 4-5 órás.
Elutaztunk vidékre a 2 hónapos babánkkal. Persze totál frászban voltam, és szuper lett minden.
Gigi rengeteget aludt, hatalmasakat szopizott és mintha nekem is több tejcim lett volna.
Mi első naptól külön alszunk a babától, van pár rossz példa előttem a baráti körből féltünk nehogy hozzászokjon.
Most kénytelenek voltunk együtt aludni, nagyon jó volt, szerintem mi jobban élveztük mint a kicsi.
Remélem Eszti nem sértődött meg amiket írtunk neki, de azt hiszem mindannyian csak a javát akarjuk. Ez a fórum szerintem nagyon jó depi ellen, de van egy bizonyos határ amit nem tud átlépni sajnos. Nekem tutira sokat jelentetek, olyan jó megosztani valaki olyannal a gondot bajt örömöt aki szintén ebben a cipőben sántikál.
Szerdán megyünk az első oltásra. JAAAAJJJJJJJJJJJ
Gigi egyre többet gagyarászik, és egy mosolyalbum általában, a keze most a legfőbb dolga nézegeti,mindent megpróbál megfogni vele, olyan édes. Egyre határozottabban karolja át a nyakam amikor fölveszem, milyen finom nyammm nyammm nyammm.
Csak a kaksival vannak nagy gondok méág mindig, azt hiszem azt a Gripe ... megfogom próbálni hátha rendezi. Persze több gyümit kéne enni de sokszor örülök, hogy egyáltalán valamit be tudok kapni nasira már nincs időm. Pl ma is reggel 2 péksüteményt ettem 9 kor legközelebb du 5 kor tudtam enni de a végén már üvöltött a drága mert felébredt, ma nagyon nyügi volt estére elkezdett esni az eső, már a pocimban is nagyon zizi volt eső előtt.
Nem tudom amikor 4-5 órákat alszik éjjel akkor az nem gond a cicinek, nem áll le, hogy hohó nem kell már annyit termelnem. Fejnék én ha kell éjszaka is de mi van, ha lefejem és utána felkel akkor mit adjak neki ebből a szempontból jó lenne ha nem cifrázná a dologot állandóan a kisasszony.
Na megyek csicsikálni.

Puszi mindenkinek
Márti
márti05

Sziasztok!

Hol van mindenki??????!!!!!!!
Az én babám nagyon megérzi a szelet,nyűgösködik,kevesebb a szabadidőm,na de az összes baba az Anyán lóg?Kép

Na,ennyi időm volt,írjatok,később jövök.

Puszi.

Kata

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok lányok!

Én csak néha nézek be, mert elég fáradt vagyok és amikor tudok, megpróbálok pihenni.
Szonja is kezd hasfájós lenni, de még nem adtam neki semmit. Kaja után simizem a pociját, ettől jókat pukizik és akkor elalszik.
Tegnap voltunk dokinál, mivel azt hittem, hogy rossz a mérlegünk, mivel Szonjuska már 4,15 kg, ami azt jelenti, hogy egy hét alatt fél kilót szedett magára. Gondoltam a dokinak jobb mérlege van. Hát ott is ezt mutatta, tehát a drága fal. Igaz, hogy még elég ötletszerűen eszik. A három órás rend sehol nincs. Olvasgatom a Suttogót, de sajnos nem tudom beállítani a rendet.
Emellett tiszta kiütés a gyerek feje és begyulladt a szeme is. Mondom a dokinak, hogy valamit kéne kezdeni ezekkel a ragyákkal, erre azt mondta, hogy ezek a hormonális változásoktól van és nem lehet tenni ellene semmit. Még jó hogy nem viszket neki!
Ez a Gripe Water recept köteles? Azt hiszem lassan nekünk is szükségünk lesz rá és szombaton már betöltjük az egy hónapot. Pont Apukája 30. születésnapján. Na hogy időzítettem?

Puszi

Barbara
babar

Sziasztok!

Nekünk is nagyon nyűgös a baba, egész délelőtt csak sírt, levegőzés után volt hajlandó csak aludni kicsit.
Ma volt nálunk a dokinéni, szépen fejlődünk, azt mondja. A tejkiütésekre, ha megint nagyon csúnya lenne neki, és persze viszketett is neki szerintem, mert folyton kapargatta a pici fejét, írt fel neki valami kenőcsöt. Remélem, nem kell majd használni.
Egyébként már 4130 gram, a héten több mint 30 dekát hízott, és persze most is folyton éhes Kép
Na megyek, majd még jövök. Tényleg remélem, hogy nem azért nem vagytok, mert nektek is nagyon nyűgös a baácskátok.

Barbi!
Nem receptköteles, az biztos. Gratula az 1 hónaphoz, így előre is. És persze az Apukájának is boldog szülinapot. Nagyon jó időzítés Kép

Puszi mindenkinek
Anikó
pancsa2

Sziasztok!!!

Tényleg nagyon kihalt ma a topik, Gigi is 2 napja totál zizi, csak nyügösödik és kézben alszi jót amint leteszem kipattan a szeme és oááá oááá, most pár perce dumál a nyuszikájával csoda történt.

Sziasztok
Márti
márti05

márti05

Sziasztok!Kép
Barbi!
Jó,hogy benéztél.KépMár azt hittem elfelejtettél minket.Juj de szép nagy már Szonja!KépDomi még csak 3185g pedig egyidősek.Kép

Kata!
Mizus veletek?Egyedül vagy még a lurkókkal?

Gigi!
Te merre csavarogsz?Oli,hogy van?

Márti!
Hát én is remélem,hogy Eszter nem sértődött meg!Nem akartam megbántani.Csak én is úgy éreztem,hogy itt megmondhatjuk egymásnak a véleményünket anélkül,hogy megsérődne valaki.Hisz ő kérdezte a véleményünket.Ugye?Nekem fogalmam sincs,hogy mi lenne velem ha nem lennétek!?Olyan szerencsésnek érzem magam,hogy a terhességemet veletek élhettem át.Köszönöm,hogy vagytok!KépPuszi.Dia

Kép
Kép
lldicsi

Márti!
Az első szerelmes nézésnél nagyon tetszik a satyek,és a babakádatok is nagyon tetszik.KépKépDia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

Örülök,hogy páran előkerültetek,már megijedtem,hogy magammal kell dumcsiznom.Kép
Azért még sok mindenkit hiányolok,de tudom,hogy mennyi időd és energiát követelnek ki a manócskák.KépKépKép

Dia!
Jó,hogy Te is írtál!!!
Olyan furi,mikor hosszú ideig nem jelentkezel,megszoktam,hogy Te is itt vagy legalább egyszer egy nap.Kép
Hogy alakul a szopcsi?
Az lehet most Nálatok is a gond,hogy a kezdeti nagy tejspriccelés után már erőteljesebben kell dolgozni a tejcsiért és erőteljes szívásokra indul be hamarabb a tejleadó reflex újra.Ilyenkor a baba türelmetlen,főleg,ha már ismeri a cumisüveget és tudja a kis huncut,hogy abból "dől a lé".
Nálunk is volt/van ilyen türelmetlenség,ilyenkor mondom Patriknak,hogy dolgozz Fiam,mert más nincs!
Valamennyit eszik,tekergés,bömbi,kicsit enyhül az éhsége.Egy-két óra múlva megint éhes,aztán úgy pár etetés után rákényszerül a nagyobb erőkifejtésre.
Fárasztó,de megéri,ez még a tejmennyiséget is növeli.
Kitartás!Kép
Most éppen Rusz is itthon van,de holnap egyedül leszünk.
Mica képeit is érdemes megnézni,tündéri fiai vannak!Kép
Hogyhogy Domi CSAK 3185g?Domi MÁR 3185g!!!Kép

Barbara!
Időzítés Kép.
Még van remény,azt mondják,a hasfájósság gyakoribb a fiúknál.Kép
Gratula a gyarapodáshoz!Kép

Anikó!
Nagyon ügyesek voltatok a szopival!KépTe vagy számomra a példa arra,hogy tényleg hatásos a sűrűbb szoptatás a tejmennyiség növelésére.
Nekem általában két-három nap is kell,mire a cickók észreveszik,hogy Patrinak kevés az anyag.KépAkkor aztán beindulnak rendesen.

Márti!
Gigi nagyon szép baba!!Kép
Én is úgy mennék már valahová,de kicsit félek is még,meg nincs is hova.Kép
Nekünk még mindig,minden szopi után/közben van kaki.Kép

Gombóc!
Egész jól bírom a gyűrődést,bár tudnék aludni kb. két napot egyhuzamban!Kép
Az én nagyfiam is nagyon apás lett,időnként lelkifurdalásom van,úgy megszoktam már én is,hogy sokat foglakozok Vele,most pedig negyed annyi időm sincs rá.Mindegy,majd adaptálódunk és biztos fog ez is változni.Kép
Hányás.Kép
Mikor szopizik a feje mennyire van megemelve?
Én általában bőlcsőtartásban szoptatok és jól megemelem Patrik fejét,azóta nem hányogat.

Bringa?
Jól vagytok?

Puszilok mindenkit!

Kata

Kép
Kép
ruszlána

Hali!

Tegnap a Dani nagyon nyaff volt. Amint leraktam sírt és folyton szopott volna. Ha nem szoptattam volna már sikeresren 18 hónapig, akkor azt hittem volna, hogy nem elég a tej.
Erre én mit tettem? Fogtam a babahordozót, egy kicsi puha plédet, meg egy cumit és 2,5-3 órát elszórakoztam azzal, hogy a pici szájában tartsam a cumit és aludjon. Cumi be, ringatás, 20 perc alvás... Aztán ezt apa átvette, én meg a naggyal voltam, hiszen egy 2 éves éppenhogy nagyobbKép)

Szóval 3 órát kibekkeltünk, utána egy nagy szopi és teljesen magától ( cumi ringatás nélkül) a kiségyában aludt 3 órát...
Ez is bizonyítja, hogy nem mindig a tej kevés.

pusz, mennem kelll

Kép
sasha

Szia Kata!
Szopi: Általában 70 és 90 gramm között szopizik kb.
hatszor naponta,plusz kettő tápszer(80-100ml.)
Ma például le nem szakadt rólam aludni is csak a hasamon volt hajlandó,ezért semmit nem tudtam ma csinálni. Szerencsére a cumisüveg nem zavar be, szereti a cumit is cicit is kiskanalat is,mindegy csak kaja jöjjön belőle.Kép
Súly: a csak-ot Szojához viszonyítva értettem,mert egyidősek és ő már 1 kilóval több.
Megnéztem Mica fotóit,jó kis húsos baba,de nagyon aranyos.
Puszi Dia

Kép
Kép
lldicsi

Barbara
A G.Watert nem receptkoteles. DM-ben is lehet kapni,de gyogyszertarban is tuti . Kép

Lanyok
Hasfajasra a babamasszazs is nagyon tuti! Probaljatok ki, csodakat tesz!

Norka
norkini

Bekukkantok, még egyben.Kép

Gigi,
tök igaz szerintem, amit mindenki mond neked. És lehet, hogy 3-4 hónaposan semmi nem fog változni (bár szokott), lehet, hogy csak 6 vagy 8 hónaposan lesznek másképp a dolgok - na és akkor mi van? Akkor is jobban jársz, ha pár hónapig mellen alszik el és szent a béke, mint ha akár csak egy hónapig is pokollá teszitek egymás életét a nagy elvekkel meg játszmákkal.

Ez egy Nagy IgazságKép, amire én is csak akkor jöttem rá, mikor már a második is nagyobbacska volt. Az első időket egyszerűen túl kell élni, úgy, ahogy sikerül, fő, hogy mindketten minél többet aludjatok, és viszonylag jókedvűek legyetek. A többi is rendeződik magától, és hamarosan már emlékezni se fogsz az egészre.

Na, nem akartam észt osztani, de ez az én egyetlen bölcsességem, amit ezennel az öregedés számlájára írok.KépKép

Barbi,
nem semmi a nő!!! Szerintem is még talán a Gripe Water a legjobb, bár inkább csak a mama lelkének használ, de azt nagyon. Meg szeretik a babák, az sem utolsó.Kép
Ma megrendeltem mindenféle homeo-izét, drukkoljatok, hogy aztán hasson is! Megérdemelnék már egy könnyű szülést!

Puszi, és jó babázást:

Vica, 36 hét, +12kg és 120cm pocak (eszméletlen)
mvica

Sziasztok!

Dia!
Ne izgulj, be fogja hozni a lemaradást a kis lurkód. Mi is 2700-zal jöttünk haza a kórházból, és mostmár majdnem 4,5 kilók vagyunk. Kép Döbbenet mennyiségeket bepuszil a picid. Elvileg testsúlykilógramonként kellene 150-et ennie. Ez ahogy elnézem, több annál. Krisztike is többeket eszik, lehet hogy azért, mert be kell hozniuk a lemaradást? Kép
Szóval fel a fejjel, ha szépen fejlődtök, akkor minden rendben van Kép

Márti!
Nagyon aranyos a babód. Kép

Kata!
Köszi, örülök, hogy példa lehetek. Egyébként azt észrevettem, hogy az optimizmus, a hozzáállás csodákra képes. Amikor magam alatt vagyok, akkor nem vagyok képes ilyenekre. Kép
Én is csodálkozom, hogy elég egy délelőtt többször cicire tenni, és máris több tejem van. Most délután lemértem, egy ciciből 170-et dobott be a pociba. Persze utána úgy kidőlt, mozdulni sem bírt szegénykém Kép Fejni nem szoktam, most az esti evés után, ami tutira megint jó kis adag volt (már csak napi 5x eszik), még lefejtem 70 ml-t.
Ez a szopi közbeni türelmetlenség nálunk is előfordul, és én is ilyenkor simizgetem, meg beszélek neki, hogy mindent bele, úgysem kapsz mást, mindjárt jön a tejcsike Kép

Vica!
Jó hallani rólad. Kitartás, nemsokára te is babázhatsz, ha jól látom. Szép nagy pocakod van. Drukkolok, hogy könnyű szülésed legyen. Kép

Egyébként nektek nem nyűgösek a babák? Nekem ma is csak a kezemben maradt meg, sokszor még ott sem. És 3 napja szörnyű hasfájásunk is van. Mostmár vettem ez a G.Watert, remélem, hatásos lesz. Mert szörnyű nézni, mikor fájdalmában fél órákat is nem sír, hanem a szó szoros értelmében üvölt. És nem lehet vele mit kezdeni. Kép

Na mostmár megyek fürdeni és fekszek le aludni, ki tudja mit hoz az éjszaka.

Puszi mindenkinek
Anikó
pancsa2

Sziasztok!!

Túléltük a 2 hónapos oltást!!!
Persze volt bömbölés, bonuszként fölszúrták a BCG oltását és azt is megszadizták. Fölvettem, hogy negvigasztaljam pelus nélkül, s egyszer csak elöntött a forróság Brigitta lányom a nagy sírása közepette elegánsan bepisilt, szúrkáltok ezt nektek !!! Persze a mamának is kicsordult a könnye. No és megvigasztaltak, hogy gyerek sebészet lesz belőle úgy néz ki, mert rekeszesen van begyűlve és ezt ott tudják kikanalazni rendesen.
Viszont reggel a 6. napon kajcsi közben kitört végre belőle a kaksi, félórán keresztül nyomta ki magából a drága, izgultam, hogy kakiljon szuri előtt, nehogy ott kakiljon illetve ha kúpot adok ne jöjjön ki majd a kúppal együtt.
Szóval hurrá kaka volt.
MÁsik jó, hogy 2 napja tudom 1,5 2 óránként szopiztatni, régen ha kevés volt a tejci nem volt el addig üvöltött míg nem kapott pótlást. Kiváncsi leszek az eredményére, szaporodik-e tőle a tejcsim.
Doki néninél volt méricskélés is 59cm és 4950gr.
50cm el született, doki néni szerint nem nőhet egy baba 2 hónap alatt 10cm, 3-4 hetesen mértünk 54 cm itthon, 3 hete pedig 58-at, szóval szerintem meg lehet.

Dia, képzeld el a sapkát egy csecsemős kötögeti a babáknak és első nap mindnekin sapka van benn a kórházban. A kádat pedig a barátnőm kereste elő, a kissebbik kislányáé volt. Hasznos darab.

Kata, irigykedek a sok kaksiért, nekem a minden második napi is jó lenne.
Igaz nem szenved tőle, állaga nem kemény amikor kijön, ha neki így jó. Régen ennyit nyomot ki kb 1,5-2 naponta, úgylátszik tényleg jól hasznosítja a kajcit.

Hát ennyit mára
JÓ éjszakát mindenkinek
Márti
márti05

Sziasztok!!!

Mindenki nagyon babázik.
Gigi baba ma egy angyalka eddig kipp kopp.
Este 10 ig szenvedett utána 4 kor majd 7 kor 11,30 kor kelt evett és aludt, most épp játszadozik de már nagyon kómás.
Lehet a tegnapi oltás hatására ennyire nyugodt.

További szép napot
Márti
márti05

Sziasztok!

Látom,nem csak az én fiaim nyűgösek.Kép
Még a nagyfiammal sem lehet bírni,a kicsi pedig rajtam lógna mindig.

Márti!
Gratulálok a gyarapodáshoz!Kép
Majd írj,hogy több lett-e a tejcsi,remélem beválik Nálatok is a sűrűbb szoptatás.
Nekem kell legalább két nap,mire észhez térnek a didik.Kép
Gigi ezek szerint nem lázasodott be az oltás után?Adtál Neki kúpot?
Ez a sebészet nem hangzik jól,mikor mentek?
Hogy néz ki,ha rekeszesen van begyűlve a BCG?
Nálunk van kaki rendesen,időnként zöldes,úgyhogy Patrik párszor túleszi magát,aztán szenved.Kép

Norka!
Köszi,kipróbálom!Kép

Anikó!
Mennyi idő alatt eszi ezeket az eszméletlen mennyiségeket a kisasszony?Kép
Mi még mindig kb7-8x szopizunk.Kép
Nem tudom írtam-e,hogy nálunk nagyon beválik a hordozókendő!!!Van,hogy csak abban nyugszik meg és a derekam is kímélődik.
Szerintem,ha tudsz varrni géppel,akkor elég anyagot venned.
Patrik is sokat sírdogál kb.két napja.Kép

Vica!
Szorítok!!!Kép
A Nagy Igazsággal egyetértek!Kép

Dia!
Domi is nyűgösködik?
Jó étvágya van!!Kép
Én ma megint egyedül a fiúkkal éjjel.Kép

Puszi mindenkinek!

Kata

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok Lányok!
Kata!
Ma Domi tündéri volt,simán meg tudtam főzni tőle.
Aztán ebéd után a franciaágy közepére telepedtünk,körbevettük magunkat párnákkal és fél 6-ig aludtunk mind a kettenKép
Étvágyával nincsenek gondok.
Kitartást Neked éjszakára!

Anikó!
Irigy vagyok az 1cici/170g-tól jó kis tejadagjaid vannak,nekem kettőben nincs össz ennyiKép

Márti!
Domi is 50 cm-rel született és 3 hetesen 54 cm-tmértünk itthon.Ki érti ezt?
Mára már két kisebb 56-os rugit kinőttKépKép

Lányok!
Ti hogy intéztétek az anyasági támogatást?
Személyesen kell e mennem,vagy a férj is intézheti? Mennyi idő alatt kapunk pénzt?
Puszi Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!!

Kata
tejcsi bevállik-e nem tudom, tegnap óta a kisasszony ráállt a néha 4-5 óra mulva fogok csak ennire. Lehet,hogy a szuri miatt aludt tegnap ennyit, de ha ma vissza áll a 2,5-3 órára szegény cicikém. Az a baj, hogy ezek az ingadozások nem tesznek valami jót a tej termelésemnek. Vagy lehet, hogy azért alszik ennyit mert nagyon sokat tud enni? BÁr ez lenne.
Vizes pelus van bőven szerencsére.
BCG oltás piros pukli volt a karján tőle, ami csak nőtt és nőtt egyszer besárgult majd kifakadt, onnan gondolja a doki néni, hogy rekeszes, hogy amikor kitisztítja és már csak vér jön benne a pukli még mindig marad igaz kissebb de azért marad és újra begyülik.
Apa azt mondta inkább minden nap kicsit megszadizza de nem megyünk sebészetre. Belegondolok is rosszul vagyok tőle.
Igen adtam neki egy fél kúpot amint haza érrtünk+ vizesbrogatást tettem a lábára. Hát a borogatást nehezen tűrte és nagyon zaklatott volt. Szopi után a mellkasomra fektettem picit el is tudott aludni de sírva felriadt onnan is.
A tegnapi napot szinte végig aludta, este 8-10 volt kicsit nyűgi de végül csak elaludt. Most 3,1/2 7 kelt, még mindig össze vissza kel éjszaka.

Dia, anyaságihoz mehet a férjed is. Ott van a családi pótlék is, ha nem a munkahelyed intézi.
Anyaságihoz kell: a te személyid+lakcím kártyád
te adó és taj kártyád
a gyermek taj kártyája
gyermek eredeti születési anykönyvi kivonata
igazolás, hogy a szükséges alkalommal megjelentél a terhesgondozáson

ha kell a családi pótlék is akkor szólj

Márti
márti05

Gigi,

FELTÉTLENÜL vedd meg a januári Kismamát! Szakértők a mellen altatásról!
mvica

sziasztok
Kata
Kerestem az email címedet a profilodban, de nem találtam. Ha van kedved, dobj egy mailt a címemre. Köszi
bringa

ui: ahogy olvasgatlak, ugyanaz a helyzet nálunk, mint nálatokKép
bringa

Sziasztok!

Bringa!
Máris küldöm az e-amilt!Kép

Dia!
A tanácsodra lenne szükségem:azt hiszem nálam is mellgyuszi van.Kép
Az este rázott a hideg,felment a lázam,fájt a fejem.
Mintha a jobb mellem nem stimmelne,de nem egyértelmű,mert nem mondhatom,hogy fáj.Mintha egy kis csomó lenne benne.
Neked végül is mi használt?

Puszi.
Kata

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok,

Akit erdekel, kibovitettem az albumot par keppelKép A cim: http://babanet.hu/album/main.php?album=4358 Zoltan baba szepen no, most 4450gKép

Puszi,
Mica
mica

Kata!
Részvétem.KépNekem se volt az egész mellemben gyúladás,csak a felében és az piros volt és fájt.Én maszíroztam "pisilésig"meg abból szoptattam sokat.Én borogatni nem mertem mert volt aki azt írta,hogy borogassam,a másik meg azt mondta,hogy ne mert elapad a tejem.Lázra én először rubophent szedtem,aztán algopirint/az utóbbi jobban lehozta a lázat/.E mellett sok sok C-vitamint szedtem.Aztán volt még vizes lepedő ami szörnyű volt ezért áttértem a kevésbé drasztikusabb megoldáshoz az ülőfürdőhöz/kb:25 fokos víz/az is segített.De mind ezekell együtt is csak olyan 26 óra mulva ment le a lázzam 38 alá.Ja,és rettenetesen fájt a fejem/szinte görcsölt/és szédültem is.Szóval nagyon sajnállak!Kitartást!Ha még nem fáj a melled,akkor nálad még csak most kezdődik,szóval maszírozd és szoptass abból sokat.Holnap írj mi van veled!Sok puszi.Dia

Kép
Kép
lldicsi

Kata, sokat szoptass, és váltogasd a pozíciókat. (Hónaljtartás, felülről a baba fölé hajolni.) Ha még mindig érzed,esetleg próbáld meg lefejni tröbbször a melledet, ne pangjon benne tej. Lázra jó még a nurophen. Kitartás.

Megyek, felborulok. Valahogy kimerültem, mindenkinek a legjobbakat.
sofka

Sziasztok,

Bocsánat, hogy így félig ismeretlenül írok ide nektek. Azért teszem, mert tudom, hogy sok mama nem az "elmúlt napon"-ra kattint, így ha érdekelné is, amit hírdetek, nem láthatja meg. Ez pedig a következő:

Január 27- én újabb 4 napos dúla-alapképzés indul a MODULE szervezésében. A résztvevők képessé válnak kórházi szülések mellett is helytállni. http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=89&cid=45522

Amennyiben valaki tervezi, érdemes erre mindenképpen elmennie, mert ez az utolsó alkalom, hogy nem kell szállásdíjat fizetni. Külön indok még a mostani tanfolyam mellett az, hogy pénteken vért izzadva megszültük a továbbképzés mikéntjét, hogyanjait és egyéb kérdésekre adott válaszait is, és ennek eredményeképpen a januári csoport tud velünk továbbképződni havi egy vagy két napos alkalmakkor, és szuper lesz! Érdeklődés esetén forduljatok a fenti linken megadott névre, számra, vagyis Békés Emőkéhez a 70/948 5481-es számon, de még sokkal jobb, ha mélt írtok neki a bekese@module.hu címre.

Virág
virág78

Kata!
Mi van veled élsz még?Kép

Lányok!
Tegnap volt az első levegőzésünk,de csak 20 percre sikeredet,mert Domi sírt a babakocsiban.Viszont az esti mesztelen mérésnél kiderült,hogy a heti 15 deka helyett e héten 26 dekát hízott.HURRÁ!KépPuszi.Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok,

Dia,

Woww, latod, nem kell felteni Domit, no szepenKép A babakocsit meg majd megszokjaKép Legalabbis a fiam is orditva kezdte a levegozeseket annoKép En meg csak kezben vittem ki tegnap es ma Zoltant 5-10 percre, valaki korainak talalna, hogy 2 hetesen kint van, de sajnaltam volna kihagyni a szep napsutestKép

Udv, Mica
mica

Sziasztok!

Kata!
Hogy vagy? Remélem gyorsan helyrejössz ebből a mellgyusziból. Kép
Kérdezted, hogy csináltam 170-et egy ciciből. Én sem tudom, reggelente mindig nagyon sok van benne, ma is 150-et 10 perc alatt kiszívott. Persze az átlag, hogy egy ciciből 110 körül szopik.

Dia!
Nagyon szépen gyarapodtok. Meglátod, így lesz ez ezután is, szépen behozza a lemaradást. Én tegnap mértem a meztelen súlyát, 3290 g. Mostanában 25-30 dekákat kap magára egy héten Kép
Babakocsit szerintem ha már nézelődni fog sokat, és nagyobb lesz, tutira élvezni fogja. Nálunk a kocsiba kerülés jár sírással, de előbb-utóbb sikerül mindig becsempészni a kocsiba nagy nehezen Kép

Mica!
Én 2 hetesen vittem először ki Krisztikét, azóta is minden nap megyünk szinte. És semmi baja nem lett Krisztikémnek Kép Szóval ne is hagyd ki ezt a szép napsütést, jövő héten sajnos már elmúlik Kép

Mi szépen gyarapszunk, eszünk stb. Most nagyon nyűgösek vagyunk. Valakinek voltak már pelenkakiütései? Sajnos Krisztikémnek vannak, a popsiján. Lehet hogy ezért is nyűgösebb. Mit kell vele csinálni? Vagy mit lehet csinálni, hogy gyorsabban gyógyuljon.

Puszi mindenkinek
Anikó
pancsa2

Sziasztok!

Csak gyorsan bejelentkezek.Jól vagyok,azóta nem volt lázam.
Most pár napig nem jövök,meghalt a Nagypapám.KépKépKép
Remélem valahogy haza tudok menni a temetésre.

Majd jövök,addig is vigyázzatok magatokra és a babákra!Kép

Múltkor tettem képet a profilomba a fiaimról,Patrik egy hetes korában készült.

Puszi mindenkinek!

Kata

Kép
Kép
ruszlána

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?