Sziasztok!
Minden rendben, de a levendula vásárlás elmaradt... mert Zsoékkal elköltöttük az erre szánt időt
ettünk, ittunk...
szegény ma is biztos átgondolja, hogy jó e nekik ez az ismertség, mert az én két fiam Samuhoz képest a világvége...
szóval dokinál minden okés volt, úgy fogadott, hogy szerinte előbb meglesz a baba, de mondtam, hogy annyira ne siessünk, mert igaz hogy papír szerint 32, de csusziba van két héttel... így ezt most ráírtuk a leletre... meg mondtam, hogy az első kettő is csökkenő tendenciát mutat méretben... és szeretném hogy a 2,5 kiló legyen meg és ha két hét csúszás, meg még előbb is jön...
és ahogy gondoltam, a kövi vizsgálatra már egy nst-vel a kezemben kell menjek, bár úgy se lesz rajta semmi- én tudom
így magamban jól átkonvertálta a dátumokat most- szeptember első két hetében még itthon leszek- és kész!
Marcellt oviba kell indítanom.
kórházi motyó: na én ezért készítettem már jó előre- ha nekem is gondot okoz összerakni pontosan, akkor mit csinálna férjem egy sürgős esetben...
én is készítettem be naci-póló garnitúrát is...
hálóing: nekem volt kifejezett szopis hálóingem, ami abból állt, hogy az én másként mini mellem folyton kificcent belőle (több modellről beszélek)
így én spagetti pántosat viszek, amit szopihoz csak leakasztok a vállamról... (nem mellesleg nem is nagyanyósak... )
szokásos kórházi kellékek (Sti- evőeszköz nem csak anyukád heppje, nekem kell vinni... így konyharuhát is viszek
)
bugyiból én viszek tenna eldobhatót is... van másfajta is, de én nekem az nem tartott úgy mint a tenna. de embere válogatja.
és igen, a tenna betét... és sima betét...
papucsból kettő! (fürdéshez)
a szopismelltartóról írtam, hogy nekem az elől kapcsos normál emberként hordottak jöttek be...
melltartóbetét- remélve, hogy a 2.-3. napon a melled a szomszéd gyerekének sírására is niagaraként folyik...
mellszívó- szintén a belövellés éjszakájának megkönnyítésére... (nekem jó a sima fapados tölcséres is, sőt ha nem akarsz nagy, rizikós költséget, akkor először csak egy ilyet szerezz be... nem kell drágább)
én viszem a saját hungarocell golyós párámat is- ezen alszok és szoptatok is...
gátkrém: nekem a napi többszöri tusi jött be, nem húz annyira a cérna + az esti gát kezelések a kórházban...
és ha van szülésznőd, akkor konzultálj vele, hogy mi kerüljön a szülőszoba motyóba- mert kell egy ilyen motyó is külön, gyorsan (mert számíts rá, hogy a komplett csomagot nem biztos, hogy te elbírod
)
szülőszobás motyó: helye válogatja... (meg hát aki eleve csaszis, az más)
hálóing- nálunk a kórházi szexit kell felvenni...
papucs, tusfürdő, törülköző, wc papír, zsepi, én tettem be nedves törlőt is, zokni (izzad és fázik a lábam felváltva szülés közben), víz a szülés utánra, mert pisilni kell (bár én sose tudtam, de az a kis katéter kibírható) ha lehet enni vajúdás alatt, akkor esetleg szöllőcukor... vagy hogy utána a 2 órában erőre kapj (bár a cukor miatt nem tudom, hogy közvetlen a szülés után mit ehetsz-ihatsz, hogy erőt adjon...) és ide kerüljenek a papírok, fényképező...
és az apa cucc: neki nálunk kell műtősszerkó, papucs (esetleg váltás zokni, ha enyém a 12 órás munkából futna) és neki is lehet szöllőcukor, csoki, víz...
babacucc: a kórházban adnak általában fürdetőt (ezt én nem használom, mert johnsons, de ez én vagyok, érzékeny bőrű fickókkal, egyébként meg az a 2-3 fürdés úgy is jó) én a fiaim révén tudok feliratni fürdetőkrémet...
popsikrém: scudocrem - volt a felicitas csomiban illetve a kórházban is kapsz egy dobozt, amiben szintén lesz egy dobozka- ez bár kicsi, de sokáig elég... de egyébként ezt drogériában is kapni...
a babaápolócuccok: gyógyszertári fürdető, popsikrém, alkohol, sebhintőpor, vigantol, konakion... (van még valami?) ezeket nálunk úgy írják föl, hogy míg bent vagyok addig valaki szól a választott gyerekorvosnak, hogy megszületett a baba, kiadja a recepteket, amit az anyuka taj számával helyettesítenek... ezt a családtag kiváltja míg mi bent vagyunk... valamint megbeszélik a hazaérkezést, mert ekkor kijön házhoz a gyerekorvos és a védőnő. megvizsgálja/ják a babát, mondanak/kérdezhetsz tőlük hasznos infókat... (vagy jól összekutyulnak, mert ketten kétfélét mondanak + még a kórházi csecsemőstől is eltérőt...
)
na nálunk ez így működik...
de elvileg a védőnőnek tájékoztatni, felkészíteni kell arra is a terhesség végén, hogy mi hogy fog történni a ti körzetetekben az első napokban...
hova fordulhatsz segítségért -leginkább szopi/mell gyuszi kérdés, vagy kiütések, tüsszögés, alvás, nem alvás, kakilás, nem kakilás, evés, mikor, mennyi, hogy, fejjek, ne fejjek, mikor, melyikből, véres nuni, dagadt cicike fiúknál is...
azt hogy mit vigyél a babónak, szintén kórháza válogatja...
hazahozatal: ahogy Sti is írta- készítsd ki...