Új privát üzeneted érkezett!

Szifla, nem lesz elég eü betétből a menzeszhez használt nagyobb méret. Szülés után közvetlenül, és még néhány napig igazából az inkontinencia betéteket ajánlják, és nekem is az a tapasztalatom, hogy jó nagy nedvszívóképesség kell. Pl Tena Lady Super, vagy a DM-nek van a saját márkás Jessa Maxi Plus betétje. Elég hihetetlen volt nekem ez elsőre, de tényleg ezek kellenek, ha nem akarod félóránként cserélgetni (sőt...). Pl a szülésznőm Kata születése után, mikor segített összeszedni magamat, megjegyezte, h látszik a rutin :), mivel a sima betétek ilyenkor semmire sem jók. Jó hír, h kb a kórházi tartózkodás után elegendőek már a sima betétek, tehát egy csomagnyi ebből az óriásméretből bőven elég :)
Én szoptatós melltartót a teszveszen vettem, újonnan, darabja 1000 HUF körül volt. Erre én sem akartam ennél többet költeni, bár nekem még az előző szopik idejéről maradt 2 használható darab (azokat még drágábban vettem, 6-7 ezer forintért, de tényleg nem ér ennyit...).
Érdemes még elől gombos hálóingeket is beszerezni, abban könnyű szoptatni.
Most hirtelen ennyi jutott eszembe. Ja, és jók a kórházi listák kiindulásnak.

Sti, nekem Samunál nem volt szülésznőm, Katánál igen, és nekem is benézett időnként a gyermekágyas osztályra. Én erre nem is számítottam, tök jól esett.

Witch, Jaminak mielőbbi jobbulást! Mi a gond? Veséje? Nagyon szorítok, h mielőbb kijöhessen a kórházból.

É

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

Huh, Szifla, remélem rendben leszel és semmi komoly ez az érték.
Én spec az Istvánba most nem viszek ilyen szoptatós melltartót (mert nincs is :twisted: ) és nem hálóinget viszek, hanem gatyót és fölsőt. De itt bent tipródnak az ismerősök, így ez nekem diszkrétebb, mintha fetrengés közben még azzal kell szarakodnom, hogy mim lóg ki. Igen, a nagy betét nem elég, de csak akkor ha nem vagy olyan mázlista, mint én. :mrgreen: De inkább az inkontinencia betéteket vidd. Én a babónak krémeket ilyeneket, amit az orvos ír föl, nem viszek, csak popó törlőt, krémet, pelust. A többi van kint (köldökre ápolók, de még hintőpor is).
Szóval, bár nem engem kérdeztél, de az én listám:
Magam: betét, bugyi, ottani cucc, hálóing a szülésre, tusfürdő, DOMESTOS törlőkendő (a wcre!!!), wc papír, zsepi, evőeszköz (Anyám heppje, de jól jöhet), pohár (műanyag), hasleszorító (nekem már sajna muszáj), tusfürdő, fogkefe, fogkrém, fésű, papucs, mellszívó (de ez is nekem kötelező, azt a pár ml-t így tudom adni, hogy hazaengedjenek. :mrgreen: - szoptatás párti a kórház)
babónak:rucik, pelus, popsi törlőkendő, sudocream (popó krém), pólya (mert kényelmetlen az a kis ágy, a polyára meg csak fektetem, mert jó puhi), kis takaró, haza hozatalra a rucija + hordozó otthon jól látható helyen kikészítve, hogy Apa megtalálja (nem vicc, az elsőnél nem sikerült neki. :roll: )cumi, cumisüveg (de ez csak az én kellékem)
És tuti sok mindent kihagytam, de majd a többiek bővítik.

Erpé, hogy álltok? Juj, annyira izgi, hogy költöztök!!!

Hozzánk csak eljött a nyomi szerelő, de persze majd még jön. Miért nem tud elsőre senki se semmit megoldani???

Villő, hát legalább valakit földobok. :lol: :lol: :lol:

Én ma még sikeresen összevesztem Anyummal is. Szuper. Ismét jót koppantam, hogy majd lesz segítségem, aztán kiderült, hogy lóg a kezem a bilibe. :?

Képzeljétek tegnap óta szoktatás van alvásból. Egyikünk olvas, mindenki az ágyában. Idáig működik, igaz ez csak a 2. nap. Végülis még van 1,5 hónap hátra, addigra csak megszokják, nem?
Csütörtökön meg irány Balaton. A csajok alig várják.

sti82
Budapest XXII. kerület

Sziasztok!

Minden rendben, de a levendula vásárlás elmaradt... mert Zsoékkal elköltöttük az erre szánt időt :) ettünk, ittunk...
szegény ma is biztos átgondolja, hogy jó e nekik ez az ismertség, mert az én két fiam Samuhoz képest a világvége... :oops:

szóval dokinál minden okés volt, úgy fogadott, hogy szerinte előbb meglesz a baba, de mondtam, hogy annyira ne siessünk, mert igaz hogy papír szerint 32, de csusziba van két héttel... így ezt most ráírtuk a leletre... meg mondtam, hogy az első kettő is csökkenő tendenciát mutat méretben... és szeretném hogy a 2,5 kiló legyen meg és ha két hét csúszás, meg még előbb is jön...
és ahogy gondoltam, a kövi vizsgálatra már egy nst-vel a kezemben kell menjek, bár úgy se lesz rajta semmi- én tudom :)
így magamban jól átkonvertálta a dátumokat most- szeptember első két hetében még itthon leszek- és kész! :)
Marcellt oviba kell indítanom.

kórházi motyó: na én ezért készítettem már jó előre- ha nekem is gondot okoz összerakni pontosan, akkor mit csinálna férjem egy sürgős esetben... :)

én is készítettem be naci-póló garnitúrát is...
hálóing: nekem volt kifejezett szopis hálóingem, ami abból állt, hogy az én másként mini mellem folyton kificcent belőle (több modellről beszélek)
így én spagetti pántosat viszek, amit szopihoz csak leakasztok a vállamról... (nem mellesleg nem is nagyanyósak... )
szokásos kórházi kellékek (Sti- evőeszköz nem csak anyukád heppje, nekem kell vinni... így konyharuhát is viszek :) )
bugyiból én viszek tenna eldobhatót is... van másfajta is, de én nekem az nem tartott úgy mint a tenna. de embere válogatja.
és igen, a tenna betét... és sima betét...
papucsból kettő! (fürdéshez)
a szopismelltartóról írtam, hogy nekem az elől kapcsos normál emberként hordottak jöttek be...
melltartóbetét- remélve, hogy a 2.-3. napon a melled a szomszéd gyerekének sírására is niagaraként folyik... :)
mellszívó- szintén a belövellés éjszakájának megkönnyítésére... (nekem jó a sima fapados tölcséres is, sőt ha nem akarsz nagy, rizikós költséget, akkor először csak egy ilyet szerezz be... nem kell drágább)
én viszem a saját hungarocell golyós párámat is- ezen alszok és szoptatok is... :)
gátkrém: nekem a napi többszöri tusi jött be, nem húz annyira a cérna + az esti gát kezelések a kórházban...

és ha van szülésznőd, akkor konzultálj vele, hogy mi kerüljön a szülőszoba motyóba- mert kell egy ilyen motyó is külön, gyorsan (mert számíts rá, hogy a komplett csomagot nem biztos, hogy te elbírod :) )
szülőszobás motyó: helye válogatja... (meg hát aki eleve csaszis, az más)
hálóing- nálunk a kórházi szexit kell felvenni...
papucs, tusfürdő, törülköző, wc papír, zsepi, én tettem be nedves törlőt is, zokni (izzad és fázik a lábam felváltva szülés közben), víz a szülés utánra, mert pisilni kell (bár én sose tudtam, de az a kis katéter kibírható) ha lehet enni vajúdás alatt, akkor esetleg szöllőcukor... vagy hogy utána a 2 órában erőre kapj (bár a cukor miatt nem tudom, hogy közvetlen a szülés után mit ehetsz-ihatsz, hogy erőt adjon...) és ide kerüljenek a papírok, fényképező...
és az apa cucc: neki nálunk kell műtősszerkó, papucs (esetleg váltás zokni, ha enyém a 12 órás munkából futna) és neki is lehet szöllőcukor, csoki, víz...

babacucc: a kórházban adnak általában fürdetőt (ezt én nem használom, mert johnsons, de ez én vagyok, érzékeny bőrű fickókkal, egyébként meg az a 2-3 fürdés úgy is jó) én a fiaim révén tudok feliratni fürdetőkrémet...
popsikrém: scudocrem - volt a felicitas csomiban illetve a kórházban is kapsz egy dobozt, amiben szintén lesz egy dobozka- ez bár kicsi, de sokáig elég... de egyébként ezt drogériában is kapni...

a babaápolócuccok: gyógyszertári fürdető, popsikrém, alkohol, sebhintőpor, vigantol, konakion... (van még valami?) ezeket nálunk úgy írják föl, hogy míg bent vagyok addig valaki szól a választott gyerekorvosnak, hogy megszületett a baba, kiadja a recepteket, amit az anyuka taj számával helyettesítenek... ezt a családtag kiváltja míg mi bent vagyunk... valamint megbeszélik a hazaérkezést, mert ekkor kijön házhoz a gyerekorvos és a védőnő. megvizsgálja/ják a babát, mondanak/kérdezhetsz tőlük hasznos infókat... (vagy jól összekutyulnak, mert ketten kétfélét mondanak + még a kórházi csecsemőstől is eltérőt... :) )
na nálunk ez így működik...
de elvileg a védőnőnek tájékoztatni, felkészíteni kell arra is a terhesség végén, hogy mi hogy fog történni a ti körzetetekben az első napokban...
hova fordulhatsz segítségért -leginkább szopi/mell gyuszi kérdés, vagy kiütések, tüsszögés, alvás, nem alvás, kakilás, nem kakilás, evés, mikor, mennyi, hogy, fejjek, ne fejjek, mikor, melyikből, véres nuni, dagadt cicike fiúknál is...

azt hogy mit vigyél a babónak, szintén kórháza válogatja...

hazahozatal: ahogy Sti is írta- készítsd ki...

:wink:

Kép
Kép
Kép
konkri

Ja! Konyharuha. Igen, nekem abban vannak az evőeszközök.

De sztem olyantól kérj listát, akivel egy kórházban szülsz, mert pl. az Imrében is kell Apunak kh-i cucc, de azt neki kell vinnie, nem adnak ott (azt hiszem 2éve így volt), de pl. az Istvánba ezek nem kellenek, plussz a fürdetőhöz se szólhatsz hozzá, stb.
Ja, gátsebre, igaz-igaz, de az nekem nem volt még, így én arra nem készülök. :oops:

Konkri, akkor végülis minden rendben van? És miből következtet rá, hogy előbb jön?
Nekem most kellett volna mennem, de 1hét múlva megyek csak. Kivi leszek mekkora. Álltólag hatalmas a pocakom. Én Geminijét érzem nagynak, így gondoltam ez smafu. :mrgreen: Na, csak vicceltem ám, én is azt néztem, hogy bazi naaaagy. :shock: Plasztikai sebészre már én is számítok, de akkor én bedobok egy cicit is. :lol:

sti82
Budapest XXII. kerület

Sti- nekem is pohárban a konyharuhába az evőeszközök... :)

szerintem is Szifla a legjobb ha kórházi társadtól, vagy a szülésznőtől kérsz tanácsot- azt hiszem Neked lesz szülésznőd ugye...?

Sti: nem tudom honnan gondolja, hogy meglesz előbb, talán azért hogy 3.... fog. sincs... de végülis még gyerek az idő... :) 4 hét múlva megyek a 36 hetesre, ami már szinte finish, de én még visszatartanám... de nagy a szám.. mikor az elején meg úgy éreztem, hogy mindjárt kiszakad alul... érdekes, most meg tök jól elvagyok... :)

most én is Balatoni nyaralást keresek (na jó, 2 éjszaka)... de lehet hogy csak spontán lemegyünk és ott nézek szállást... de még apával megbeszélem- aki jelentem a nyár közepén tiszta göthös, taknyos... nesze neked klíma- persze a kúton napközben ki-be...

Kép
Kép
Kép
konkri

ja és igen- minden rendben! Fanni megtalálta a kivezető nyílást is...
szülhetek rendesen! már a lepény sincs útban, de ez már az előzőn is jól állt...
ma tiszta happyn jöttem ki! a múltkori faros állapottól kicsit zabos voltam... :)
és a feje is 8cm- ezzel túlteljesítette az elvárásaimat erre a napra :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok!

http://www.dokimami.hu/category/terhess ... rlo-lista/

szerintem itt tök hasznos listák vannak, meg jó az egész oldal. Bár lehet, hogy csak az én elsőgyerekes tudatlanságom mondatja ezt velem. :-)

Tegnap kaptam rengeteg babaruhát a barátnőmtől, akik babaruhákat gyártanak (Kenguru gold), mind új és szép. Olyan cukik!

Zsófi

Kép

Kép
bruck
Budakeszi

Jó reggelt!

Szifla
Lehet, hogy az étkezésedet kell átvariálni? A gyors és a lassú CH mennyiségét változtatni?
Ha meg inzulin kell, akkor gondolj arra, hogy az a pici szuri megmenti az életedet!!!!
A mért értékeket kell felírni! (az eltérést akkor kell figyelembe venni, amikor pl. egyszerre nézik a rendes, laboros vércukrot és te a mérőkéddel...)

Konkri
Nálunk a klinika-telep teli van levendulával. Szedjek? :wink:
Miért jönne előbb Fanni? Nem fog előbb megszületni, mint az én csapatom!!!!! :lol: :wink:

Villo
Sajnálom a magasvérnyomást! De neked már nincs sok hátra!

Kórházi csomag
Én nem csináltam belőle nagy ügyet. Nálunk a kórházban adnak hálóinget, ki lehet bírni abban is, és ha összekenődik nem itthon kell kimosni... Betétet is szoktak adni...
Császár után 24 órát fenn szokták tartani a kismamákat a szülőszobai megfigyelőben, ki tudja, hogy a bébijeim milyen állapotban lesznek, mikor kapom meg őket... és a családom úgyis mindig fog jönni, behozzák, ami szükséges... és én nem akarok beköltözni!!!! :wink:

Kép
trigemini2012
Fehértó

Kép
trigemini2012
Fehértó

Ja... nekem még a koraszülöttes doktor javasolta... babának sapi!
Az egész testéhez viszonyítva nagy felületű a fejük, nagyon sok hőt tudnak ott leadni!!!!
Születés után, meg az első napokban érdemes rájuk adni sapit!

Kép
trigemini2012
Fehértó

Ja igen. Sapi, meg kesztyű, mert lehet tök hosszú lesz a körmük (nálunk az volt), de én ezt a ruciba belegondoltam. :oops:
Na látjátok, milyen jó, hogy mindenki hozzátesz valamit? :D Így lesz tuti a lista. :wink:

Konkri, örülök a jó híreknek!!!

Gemini, nálad hogy tervezik? Meddig maradnak bent? Volt olyan 3-as ikres, akinek végig bent maradt? Ez reális vagy csak fikció? Sok a kérdés? Duguljak? :mrgreen:

sti82
Budapest XXII. kerület

Még egy-két dolog eszembe jutott a pakkba!

Iratok: apasági-ill. házassági fénymásolata.
Kiskönyv + minden lelet.

Babának sapi és újszülött kesztyű, ami simán helyettesíthető egy kiszoknival (hogy ne karmolja össze magát)

Császár után sem elég a sima betét, vastag kell!
És császár után nekem a legjobban a Tena bugyi jött be. És 2 db untig elég volt (200.- körül van db-ja a gyógyszertárban) mert váltáskor csak kiöblíted és pár perc alatt meg is szárad.

1 Steril cumisüveg mindenképp kell szerintem, főleg az első babásoknak. Mivel nekem semmi tejem nem volt, így abban vittem haza egy adag tápszert, hogyha megéhezne a babóca, tudjak mit adni neki, amíg apa a gyógyszertárban kiváltja a tápit.

Első babás SOTE II-esek (ha van ilyen) írjatok és mondom mi kell a babónak és mit adnak Nektek a kórházban.
Én ugyan lassan 7 éve szültem, de azóta rengeteg ismerősöm szült ott, úgyhogy képben vagyok :D

Üdv: Gaby

KépKép

KépKép
galex
Budapest X. kerület

Én is mostanában állok neki pakolni.

Én nem pakolom be rögtön a hazahozós cuccot, szerintem felesleges is. Belekészítem a hordozóba (a sajátommal együtt) és majd Apafej együtt felkapja és hozza.
A bonyolult még az lesz, hogy nem tudom előre milyen idő lesz és hány centis lesz aprócska. Így lesz 2-3 verzió, majd ráírom, hogy a jót hozza be Apafej :D

KépKép

KépKép
galex
Budapest X. kerület

Jaj Konkri mindig lemarad :D
Igen, tánctábor volt.

KépKép

KépKép
galex
Budapest X. kerület

[quote]G írta:emini, nálad hogy tervezik? Meddig maradnak bent? Volt olyan 3-as ikres, akinek végig bent maradt? Ez reális vagy csak fikció? Sok a kérdés? Duguljak?

Nálunk az a terv, hogy nincs terv... Minden attól függ, hogy milyen állapotban vagyunk... :wink:
Minél tovább, annál jobb!

Kép
trigemini2012
Fehértó

Ja, igen, iratok. Igaz-igaz, bár az velem van minden ctg-nél, plussz a táskámban. Azt tudtátok, hogy elvileg a kiskönyvvel kéne mászkálni. :lol: Én az elsőnél rendi voltam, szülésre egy salátával mentem kb., mert úgy tönkrement. Én voltam az első, aki ezt a "gyönyörű" fehéret kapta, előtte nagyon szép és strapabíróbb színes volt. De a gyerek könyvünk már az új színes volt... :mrgreen: Azért miknek tudok örülni.... :lol: :lol: :lol: :lol:

Gemini, köszi, értem én. De volt olyan akinek végig sikerült hordania őket? Azt tudom, hogy az ikreknél ez teljesen rendben van, de ha többen vannak 3-4-5 úgy nő az idő előtti szülés lehetősége? Vagy akkor sem? De ha nagyon debilek a kérdéseim, akkor hagyd figyelmen kívül, nem veszem zokon. :D

Milyen idő lesz holnaptól? Nem tudom mit kéne pakolnom. :shock:

sti82
Budapest XXII. kerület

Szifla, tényleg érdemes megkérdezni a kórházat, ahol szülni fogsz.
A János Kórház listáján olyanok is vannak például, hogy Algopyrin, Domestos törlőkendő/WC ülőke, WC papír.

Konkri, örülök, hogy minden ok :-)

Lilypie First Birthday tickers
manni30
Budapest

Jó reggelt!

(nekem még az van)
hasam is fáj... :( alig aludtam, Marcell kétszer ébresztett éjjel + orra is vérzett.

Gemini- szedhetnél levendulát, de akkor hajtást, mert szaporítanám... :) tavaly jól sikerültek,csak én hülye elajándékoztam anyáknapjára őket... előtted semmiképp sem szeretnék szülni, az én vágyott dátumom szeptember 19. így jön ki a családi számmisztika. :)

na kesztyű: na akkor ez is helye válogatja, mert nálunk meg nem engedik, mert mi van ha bekapja...
én azonnal vágtam a körmüket... nem tudom ez mennyire jó vagy rossz... de amúgy meg be volt szakadva, félig lógtak...
ja és az ollóval a karszalagot is kellett igazítanom, mert nekünk az egy kemény műanyag izé volt és a végét bénán vágták le, na Martin ezzel karcolta össze az arcát brutál módon.

hazahozós cucc, nekem is a hordozóba van, takaróval bekészítve... de sztem az 56os méret okés, bár mekkora is a baba. őszi rucik és takaró.

én a saját kórházi motyómra szoktam készíteni egy ruha adagot magamnak- hogy ha úgy kell mégis sietni itthonról, akkor az tutira ott legyen felkapni, ne kelljen keresgélni semmit (ez általában tréning gatyó+póló, fehérnemű)- pl ha éjjel jön a dolog, vagy kerti cuccba lennék, vagy csur magzatvizes lenne a ruhám, vagy rám törnek a fájások... esetleg... :lol: főleg ha apám, vagy apósom vinne- na velük keresgéljek ruhát magamnak... :)

a baba kórházi cuccai meg a pelustáskába vannak bekészítve-ezt apa hozza be a szülés után, vagy a szüléskor... de nálunk ajánlott/elvárják,hogy vigyem a cuccot, meg hát utálom is a kórházi cuccot.

a la leche liga oldalát én is sokat olvastam anno... de számomra bejött a dolog, amint lehet azonnal szoptatni és szoptatni... és amikor csak nyekkenek. de sajna ezt nem mindenki bírja, se idegileg, se mellbimbóval. azt hiszem én szerencsés vagyok ilyen téren, bár elsőnél azért beletelt kb. két hétbe mire magabiztosan a szinte tudatlanságból egy "fejőstehén" lettem. de sokat köszönhetek a lll oldalnak és a gyerekorvosunknak is, meg szerintem a gének is...

Sti: anno én is hordtam a könyvet magammal mindenhova, de most csak a táskába van bekészítve... igaz ha messzebbre megyünk, akkor a kórházi motyó jön velem :)
az elején mikor láttátok milyen pici volt a hasam el is gondolkodtam, hogy ha eszméletlenül kifeküdnék valahol, akkor rájönne e valaki, hogy terhes vagyok??? bár ha hanyatt fekszem, akkor talán még most se olyan feltűnő...

Kép
Kép
Kép
konkri

Gemini te kórház ügyileg kiváltságos vagy... de nekem elsőnél gáz volt hogy csak lementem a szülőszobára de a wc papírt elfelejtettem a görcsök közepette... nálunk ha nincs betét, akkor papírtörölközőt tesznek a lábam közé... :(
a hálóing meg... hát még az ágyneműt se cserélik szívesen... :(
velem a szülésznők nagyon gondoskodók voltak szülés után is... de akinek nem volt... :(
meg a Debreceni kórház azért sztem fényévekkel jobb a legtöbb kórháznál.
tegnap előtt néztem egy riportot egy rezidens dokival... hát elmondta, hogy a pótlékkal együtt visz haza max. 110-et... és ő szerencsés, mert ki tudják fizetni a pótlékot...
én eleve nem értem, hogy mikor a nyugdíjkorhatár kedvezményről van szó, akkor abba eü dolgozók miért nem tartoznak bele- mert pl kaptak a buszsofőrök... oké, nem sajnálom tőlük, viszont én mindig azt mondtam, hogy egy eü dolgozónak nap mint nap szembesülni a halállal, életek megtörésével- ez lelkileg olyan megviselő lehet, hogy én ezért semmiképp se csinálnám...

Kép
Kép
Kép
konkri

Köszönöm a válaszokat!

Sti: nagyon jó idő lesz, állítólag megint jön a trópusi meleg jövő keddig.

Mágnes: hát ez nem túl biztató, de reménykedem. Én még mindig csak attól félek, hogy nehogy így maradjon a szülés után! Azt olvastam, hogy 1-2 %nál marad így, és azok elsősorban azok, akiknél nem volt elég a diéta és inzulin kellett. Ez a paranoiám. Hétfőn kiderül, mit mondanak. Addig is visszafogtam a reggeli szénhidrátot, 40 helyett ma is 30-at ettem...és megint 7,8 volt utána.

Gemi: a mérteket írom, meg azzal is gondolkodom, aztán majd hétfőn megmondják mit kell csinálnom. Én azért remélem, hogy elég lesz valami változtatás a kaján. Hétfőn délelőtt ott kell lennem és ennem és akkor megnézik a laboros cukrot is és összehasonlítjuk a saját mérőmmel. Arra kíváncsi leszek.

Konkri: én a Margitban szülök, még a másik Szilvi (Sissy) fog ott szülni, és ha minden igaz, akkor a szülésznőnk is ugyanaz lesz. Igen, lesz, ha elvállal, mert elment most szabira és aug. 2. hetében kell hívnom.

A listákat köszi mindenkinek! Készítek egy sajátot, megnézem a kórházi listát is, alakul majd. Rá kell vennem magam, hogy bemenjek Pestre és vásároljak pár dolgot magamnak ezzel kapcs. Lehet, hogy hétfőn, ha már úgyis ott leszek, csak az a baj, hogy ebédelnem kell időben és kimérve...és azt nehezen tudom vinni magammal. Áhh...

Viszont egy pozitív van ebben a diétában: megoldódott a székrekedésem, ugyanis az édesítőszerektől folyton klotyóra járok. :) Köhömm, bocsánat :)

Lilypie Pregnancy tickers

szifla
Budapest XIV. kerület

Akkor az én kórházi listám:
Szem. ig.
TAJ
kiskönyv
leletek
eredeti házassági anyakönyvi kiv. (vagy Apasági)

4-5 db hálóing
papucs
2 nagy, 2 kicsi törölköző
szoptatós melltartó (2 db)
melltartóbetét
haskötő
Tena és Jessa betét
bugyik (eldobható és sima is)
zokni
tusfürdő,sampon,fogkefe, fogkrém ( én a kencékből adm-ben kis flakonos mintákat vettem, ez helytakarékos)
WC papír (jó puha),papír wc ülőke (guggolni nem tudsz majd, ráülni pedig nem szerencsés a wc-re), hajgumi,spray,fésű
mellszívó, ehhez sterilizáló zacskó, de ,ha a kórházban van sterilizáló, akkor nem kell ezzel bajlódni
tányér
evőeszköz,pohár
konyharuha,mosogatószer (kis flakonban)
ha valaki gyógyszert szed rendszeresen, akkor az
Elevit

Babának:
Kiskesztyű, kissapka, textilpelus, sima pelus (popsitörlőt és krémet adnak a Felicitas csomagban, az kezdetnek elég)

Szülőszobára:
bugyi
váltás hálóing
wc papír
kis mentes víz 8ahol engedik, hogy igyál, nálunk engedik)
betét
fényképező
kamera
elem
telefon töltő
papírzsepi
(nekem aszthma pipa)
Apának szintén víz, ill. szendvics

Kép
Kép
Kép
mágnes

Az utolsó négyzetbe ért a babám :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Ja! Hazahozós cuccos itthonra Apának:
56-os méretben készítettem el egy vékony és egy vastagabb (plüss ) változatot, mert nem tudni, ilyen idő lesz. Vékony pléd sem árt a csomagba, plusz a hordozóba a feje alá textilpelus.

Kép
Kép
Kép
mágnes

galex:
3 és fél éve már nem engedtek be hazai cumisüveget a sote II-re, ill. a mellszívóhoz ugye bevihettem, de a babának nem adhattam belőle . Nem is értem, miért.... :roll:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Én nem ott használtam, hanem az utolsó elkészített tápit tettem bele, hogy amíg hazaérünk, és apa megjárja a gyógyszertárat, legyen mit adni a törpinek :D

Viszont én nem számítok az ott kapott csomagra, mert én is és minden ismerős hazajövetel napján kaptuk csak meg, így nem tudtuk ott használni.

KépKép

KépKép
galex
Budapest X. kerület

De Mágnes!
Ha minden igaz, akkor mire mi megyünk, Te már friss infókkal szolgálsz, hogy most mi a rendszer :D

Én kaptam egy listát a szülésznőtől, hogy mivel készüljek a szülőszobára, azt bemásolom szívesen:

A csomagot 2 hónappal a szülés várható ideje előtt érdemes összepakolnia.
Terheskönyv: mindig legyen önnél, nem tudhatja mikor és hol indul meg a szülése!
Egyéb iratok: személyi igazolvány, TAJ kártya, leletek, házasságlevél vagy apasági nyilatkozat.
Hálóingek (pamut anyagból, ujjatlan vagy rövid ujjú)
Szénsavmentes ásványvíz, szőlőcukor + a szülés után jól jön egy kis energiabomba! (csoki, keksz, kedvenc rágcsálnivalók)
Gyermeke apjáról se feledkezzen meg, egy-két szendvicset tegyen be neki is a csomagba!
Papucs: önnek + a férjének (cipővédőre ebben az esetben nincs szükség)
Kismérető törölköző vagy mosdókesztyű, amivel megtörölgetheti magát vajudás alatt.
Olaj: gátmasszázshoz (a klinikán paraffinolajat használunk, ha az megfelel, akkor nincs rá szükség.)
Hosszú haj esetén hajgumi.
Bugyi, betét: A bugyi nagy méretű legyen, hogy a vastag betét is beleférjen. Az első napokban erősebb vérzésre kell számítani, ezért a legvastagabb fajtát hozza magával a szülőszobára.
Ha nem tudja, hogy milyet vegyen! (gyártanak 2 az 1-ben tipust is.)
Hartmann: Molimed Paints Active Incontinencia Nadrágpelenka. 1 csomag elegendő.
Zenehallgatásra van lehetőség a szülőszobán. Hozza magával kedvenc cd lemezeit vagy egy alaposan feltöltött MP3 lejátszót.

Gyógyszerek: Ha bármilyen gyógyszert szed rendszeresen, akkor azt a szülés napján se felejtse otthon.
+ homeopátiás szerek (ha szeretne használni ilyen szereket, akkor jelezze és megbeszéljük a részleteket.)

Fényképezőgép, elemek, töltők

Gyermekágyas osztályra
Ha minden rendben van, akkor 3-4 napot kell a szülés után a klinikán tartózkodni.
Köntös, papucs 2 db(egy a zuhanyzáshoz), hálóingek, tisztálkodási szerek, törölköző, hajszárító, evőeszköz, pohár, konyharuha, szalvéta.
Melltartó+melltartóbetét
Törlőkendő
Szoptatós tea (csak a tej beindulása után)
Zokni: fázós lábúaknak.
Toll, papír
Babának: Pelenka, popsitörlő kendő, kiskesztyű(az arckarmolás ellen).
A babának is szüksége lesz a hazamenetelhez néhány dologra, ezt az ön csomagja mellé készítse össze és a férje a távozás napjára hozza ezt be önnek a klinikára.
Amit ne hozzon magával a szülőszobára!!!
Ékszerek, parfüm, mózeskosár, pólya.

KépKép

KépKép
galex
Budapest X. kerület

galex:
Ja éértem, tehát akkor nem ott adtad neki oda, az teljesen más :)

Én, amikor ott szültem, mindkét alkalommal az ágyamon várt a Felicitas csomag, mire betoltak a szobámba.
De azért akkor minden esetre bekészítem a már kiváltott Felicitasból a Sudocreamet, és egy popsitörlőt, legfeljebb hazahozom.

Ja! Sote II-eseknek info: a gyermekágy most éppen átalakítás alatt van, kalapálnak, fúrnak, és el fog tartani még egy jó ideig....

Kép
Kép
Kép
mágnes

Galex, nálunk az Istvánban a szoptatós teát nem lehetett hogy lefőzni, a vízforralót meg nem vittem magammal. :lol: Mi anno úgy oldottuk meg,hogy vmelyik rokon lefőzőtt 1litert és azt 4x-re ittam meg. Amúgy bazi jól esett az első napokban!!!

Szifla, óóó, köszi az infót. Úgy aggódtam, mert előző héten még esős, fos időt mondott. De így szupi!!!!!
Sztem minden rendben lesz a cukroddal, ne aggódj!

Mágnes, kiváncsi vagyok ki lesz az első szülő. Jó látni az utsó rublikád! :D Csak nem asztmás te is? Én is! De idén nem jött ki, pedig a csajokkal brutálisabb volt, sőt, sokszor végeztük ügyeleten. :?

Nem tudom mondta e, de a kicsim lázas lett. :? Igaz a nurofen rögtön levitte, plussz azóta sincs kutya baja, de ez már a második ilyen furi láza. Hmmm, azt hiszem azért jövő héten rákérdezek a dokinőnél. Úgyis kell kérnem beutalókat.

sti82
Budapest XXII. kerület

Sti- jobbulást... nálunk is előfordul a kicsinél láz, de semmi más tünet... pár után elvittem, de a dokinő szerint csak egy kisebb vírus, semmi extra.
vagy még lehet légkondi, ventilátor...

Ki ment még tegnap szintén dokihoz??? terhességi feledékenység...

Kép
Kép
Kép
konkri

Sti!
Már akartam írni: ne érezd magad egyedül én is bőgnék állandóan :D

Hát lefőzni itt sem hiszem, hogy van hol, nekem a granulátumos jutott eszembe rögtön. Azt simán is lehet.

KépKép

KépKép
galex
Budapest X. kerület

Hát én is kíváncsi leszek, ki kezdi a sort, bár úgy gondolom, Trigemininek van erre a legnagyobb esélye.. Majd augusztus végén! :)

Szoptatós tea:
Én azt helyettesítendő Karamalzt rendeltem be, a teát majd itthon iszom, a Karamalzt csak bontani kell. Plusz a rostos dolgok is kezdetnek jók lesznek, teát úgyis csak tejbelövellés után issza az ember.

De milyen jó, hogy mondtátok, lassan meg kéne vennem a Málnalevél teát, és ihatom :lol: :x

Kép
Kép
Kép
mágnes

Lányok pólyát használtatok a nagyobb gyerekeknél? Mi a véleményetek róla? Sti, írod, hogy a kórházba vittél pólyát. Utána még otthon is használtad?

manni30
Budapest

Manni: én pólya takarót vettem, mert a bebugyolált állapot megnyugtatja a babát. ez nem az a régi típusú, mint amiben mi lehettünk, hanem puha takaró és kimondottan arra szolgál, hogy finoman bebugyolálja a babát- nekem ez bevált mindig, ha sírtak... a szűk hely után, meg kell szokniuk a kinti teret, nagy ágyat...
aztán lehet kapni kókusz pólyát és hasonlókat, mint a régi típusúak... ezek azért jók, mert mondjuk ha ráfekteted, akkor nagyobb biztonsággal tudod tartani... jó rajta szoptatni...
szerintem míg picik, a szopihoz mindenképp kell vmi "alátét"... vagy tutkó szopifotel... vagy fektetve szoptatsz... (egyébként a fekve szopihoz is hozzá tud szokni a baba, aminek a hátránya az, hogy nem ad nagy mobilitási lehetőséget- pl idegen helyen ha nem tudsz lefeküdni vele és ő csak így hajlandó szopizni, akkor az patt helyzet...)

Kép
Kép
Kép
konkri

Manni:
Én nem használtam pólyát. A kórházban eleve pólya nélkül kaptuk meg a babákat, így a felvételéhez hamar hozzászoktam.
Otthon Anyum nagyon preferálta a pólyát, így belementem, és Annát beletettem. Egyszer, mert melege volt, nem érezte jól magát a 4 napos kórházi pólya nélküliség után a pólyában, így levettem. Pléddel is jól be tudtam bugyolálni, nekem a szoptatáshoz sem volt semmi féle alátét,a szopipárnát csak alváshoz használtam, ülve szoptattam, és olyan jó volt testközelben fognom :)
Sokan szeretik a pólyát,de nekünk nem vált be. Szerintem, ha teheted, akkor esetleg próbálj meg valakitól kölcsön kérni, hogy kipróbálhassátok, mert azért elég drága ahhoz, hogy, ha esetleg mégsem válna be nektek, mert ez is babafüggő.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Én nem használtam pólyát és a csipőszűrésen is azt mondták, hogy eszünkbe se jusson, mert nem jó a csípőnek.

KépKép

KépKép
galex
Budapest X. kerület

Manooka!
Nagy a csend! Mi van veled? Cukor?

KépKép

KépKép
galex
Budapest X. kerület

Konkri, köszi. Még a fogára gyanakodtam, de most estére fájlalta a pocót és büdöseket pukizott. ÁÁÁÁ, kivagyok. Basszus, kifizettük a szállást/fp-ót és nincs több lehetőségünk időben. :cry: Egyenlőre abban vagyunk, hogy megyünk. Max. mi kuksolunk a szállodában. De most nyomatom a lactiv babyt meg a joghurtot. Drukkoljatok!!!

Galex, köszi, akkor nyithatunk egy 'bőgjünk együtt topikot' is. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Igen, Manooka nagyon rég volt, remélem minden rendben van velük!!!!

Lassan bevezethetnénk valami rendszert, hogy mindenki húzzon csak egy csíkot, ha még egyben van, hogy tudjuk minden oksa mindenkivel? :D

Manni, én viszek be, mindegyiknél vittem, de nem használom, hanem csak arra fektetem. Az mégis csak a sajátunk és nálunk olyan bazi kemény a kis kocsi, mert abban alszanak is. De én eleinte a kórházban is ha kivittem valamerre őket, akkor egy vékony kis takaróból csináltam ilyen 'pólya' szerű bugyolálást. De talán konkri írta, hogy minden babó más, van amelyik szeri, van amelyik nem viseli. Én spec. fölöslegesnek érzem, én csak erre a 2-3 napra használom.

sti82
Budapest XXII. kerület

Köszi a pólyás véleményeket! :-)

Sti, jobbulást a kislányodnak!

manni30
Budapest

Sti: szorítok, hogy egy kaki formájában kijöjjön... :)

Manni, pólya... sztem az a legjobb- te mondtad, hogy ott van körülötted a sok babaüzlet- beveted magad egy napra és kipróbálod amit csak lehet... szopipárnák fogását, pólya fogását (szerény véleményem szerint ezek csak arra jók, hogy ráfektesd a babát), de egyéb iránt úgy is lesz saját takarója Noéminek, azzal azt csinálsz amit akarsz- ráfektetheted, belebugyolálhatod (ha sarkosan rakod rá), vagy csak szimplán betakarod vele... :)
a szopihoz meg úgy is meglátod, hogy mi kell hozzá, illetve ülsz, fekszel, székben ülsz, alacsony fotelben... és majd meglátod, hogy mi kényelmes... régen csak sima párna volt... de látod Áginak semmi sem kell...
nekem kell vmi, mert különben nem lenne alátámasztása a karomnak és lerohadna félóra után a kezem :)
lehet hogy a gátseb miatt eleinte csak fekve lesztek... (ez amúgy tök jó, mert bealudhattok mind ketten... :) , ha büfiznie kell úgy is jelez :) )

az én pólyám nem is pólya, hanem egy polár takaróka, aminek van kapucnija, és alul, és oldalt össze lehet hajtani... de anno ezt sima takaróval csináltam... mint egy boríték... én ha így ringattam őket, csitu lett egy perc alatt :)
a másik verzióm a hasamra fektetés volt hason... közben alulról lötyköltem a popót... na így is csitu lett... de volt hogy aztán így is aludtunk egész éjjel. szerencsémre én mint egy szobor :) de ez jó volt nyüglődésre is, jött így puki is... meg gondolom közel volt a mellkasom, szívdobogás...
én úgy bírom mikor picikének még a "büdösbogár" pózt veszik fel hason fekve :) néha még Martin is így alszik.

ja Ági- nálunk angolpólyát adnak rájuk a kórházban és halálom, mikor a csecsemős bemutatja az öltöztetést és egy (szó szerint) kurv@ nagyot húz a pólya derék megkötőjén... na nekem ez is az egyik ok, amiért lecserélem a ruhát.
de én sima pólyát már nem is tudom mikor láttam utoljára, tán mikor babáztam gyerekoromban...
lehet hogy igazuk volt az öregeknek, de én nem tudom elhinni, hogy a pólyába erőltetés jót tesz a lábuknak... szegényeket annyi stressz ért, olyan nagy a változás körülöttük és még a lábukat is úgy kell tartani, ahogy más akarja...
nekem ez olyan hihetetlen...
enyémkéin az 56os rugi is lógott, mert még abban is össze voltak kucorodva eleinte.

Kép
Kép
Kép
konkri

Jó reggelt!

Nekem továbbra is car a vérnyomásom :cry:
Ráadásul ebben a fülledt időben nem is érzem igazán jól magam... nyűgös vagyok :cry: :cry: :cry: :cry:

Tegnap véglegesen összepakoltam a kórházi csomagomat :wink:
Úgy érzem, hogy hamarosan szükség is lesz rá!

villo86
Mátészalka

Sti!

Most csak neked... figyelj a picire, Jami is puffadással és pukival kezdte (ezért volt a laktóz érzékenységre gyanú), de valami vírus van, Jaminak ez ment a belekre, a fülére, lett tüszös mandula és vesemedence gyulladása... Állítólag puki puffadás és láz az első jele... nálunk csak puki volt és puffadás meg nyügösség, ezért nem gyanakodtam másra, aztán jött a végtag fárjdalom stb....

Jobbulást a kis drágának :)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Villő, jobbulást! Azért még pár napot tarcsiba legyen az a baba! :)
úgy is akkor fog születni, ha már jobban érzed magad! :)

A kis csajoknak is!

Enyimke is ki akar szakadni...
Most bedobtam a bevásárlókocsiba még egy zacskó betétet, mire az uram: az meg minek??? mondom: na minek? mi van ha sürgősen kell, hol veszel, milyet?
azt mondja: van papírzsepi... :lol: :shock:
na még jó, hogy összepakoltam... szépen néznék ki... tuti sokkot kapna, azt se tudná mit szedjen össze... bár mentségére, nekem elég az is ha a fiúkra vigyáz, míg nem vagyok... azt viszont jól csinálja! max a ruha válogatással van egy kis baj néha, meg átgondolni, hogy mikor mit adhat neki (csoki pl) meg az időben lefektetés... de néhány nap lazaság elmegy. :)

Kép
Kép
Kép
konkri

bocsesz- nekem ez is tetszik... (2. cikk)
http://hungarianprovence.blogspot.hu/

és éljen Gyurta Dani!

Kép
Kép
Kép
konkri

Este eszembe jutott borotválás közben, hogy a szülőszobás motyóba lehet betenni saját borotvát is, akinek szüksége van rá...

nem tudom, hogy egyébként mivel borotválnak, mert sose láttam, én mindig magamnak csinálom, de anno szóltak, hogy ha szeretném, akkor csinálják a sajátommal- olyannal amit én viszek...

Kép
Kép
Kép
konkri

3. CTG pipa, most az volt a gondjuk, hogy alszik a gyerek, és ébreszteni kéne... Semmi sem jó... Dokim szabin, így ránézett egy ambuláns orvos, de szó szerint ránézett, és aláírta, holott a vérnyomásom nm lett túl jó, először 145-ört mért 118-as pulzussal, aztán visszamérte, akkor már 138 volt, a pulzus maradt 118-as...
Hétfőn újra CTG, fél 2-kor, a legnagyobb melegben, két gyerekkel....

Konkri:
Nálunk a szülőszobán, arra a 2 órára, amíg együtt vagyunk, eredeti, régi pólyába teszik a babát, de mire 3 óra múlva megyek érte a vizsgálatok után, már szépen fel van öltöztetve cuki ruhába :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Konkri, köszi a részletes pólyinfókat. Szopi párnám már van, azzal alszom és babatakaró is lesz hamarosan, úgyhogy szerintem ezzel a kettővel lesz megoldva a pólyakérdést :-)

Mági, drukkolok, hogy jól menjenek a dolgok. Hétfő :-(

Én ma fogorvosnál voltam. Terhesség előtt is pont voltam, meg amúgy félévente megyek-sajnos nem olyan jók a fogaim, sok a tömött :-( Viszont elég szépek :-)
Fájdogált az egyik bölcsességfogam és két másik fogam is :-( Egyet betömött, fogkövet szedett, a bölcsesség fogaimat szülés után kihúzza. Nekem elég érzékeny lett az ínyem az utóbbi hetekben, gyakran vérzik, de ez a terhesség miatt van így. Eddig is öblögettem szájvízzel, az orvos azt mondta, vegyek egy másik fajtát is, mindegy, hogy milyet, csak az a lényeg, hogy váltogassam a kettőt.

manni30
Budapest

Mágnes: én is most azon akadtam ki, hogy hétfőn lesz a melegcsúcs, 39 fok...én meg hétfőn megyek a kórházba, egész délelőttös kontrollra...
Aznap akartam menni a városba is, ha már ott vagyok, de így...

Ma voltam dokinál, megvizsgált, minden rendben odalent. Kaptam egy képet a fütyiről. Mondom a dokinőnek, hogy mindenki a fütyijével van oda, azt fényképezték 4d-n is, erre ő: igen, mert olyan szép nagy! :) Ha én ezt egyszer elmesélem a fiamnak! :lol:
Kérdezte hány kiló vagyok, mondom 75. Ohh azt mondja, az már 10 kiló! És hogy július 2-án volt 72,5, tehát egy hónap alatt 2 és fél kiló...mondom ja, pedig most már nem is eszem. És speciel nem látom, hogy máshova ment volna, csak a hasamra, meg a mellemre. Szóval megvolt a szörnyülködés, hogy hűű mennyit híztam...de komolyan mondom kiakadok, már egy falat cukrot sem eszem és mindig éhes vagyok.

Lilypie Pregnancy tickers

szifla
Budapest XIV. kerület

Sziasztok!

Én is ma voltam dokinál, minden OK. Kiscsaj becsült súlya 2900 gr (bár ugye ebben azért tudnak nagyot tévedni), és a mért adatok alapján már a 36. hétben vagyok (végülis kb ott járok). Jövő pénteken megyek az első CTG-re.
Szerencsére kiscsaj továbbra is fejvégű fekvésű, méhlepény és áramlás OK, szóval semmi más dolga nincs, mint még néhány hétig növögetni odabent.
Két nappal ezelőtt éjjel jóslófájásaim voltak, rendszeretelenek és gyengék, de felismerhetők. Egészen beparáztam, nem emlékszem, h a korábbi terhességeknél a 35. hétben lettek volna. Nekem csak közvetlenül szülés előtt voltak eddig ilyen fájásaim. Azóta mondjuk semmi.

Mágnes, Karamalz jó ötlet.

Witch, és Jami hogy van?

Jó, hogy írtátok a szopipárnát, vissza kell szereznem...
É

erpé

Gyors helyzetjelentés!

Köszönjük a drukkokat, használt, reggel óta nem volt láza. Délelőtt elindult a hasmars, így a Balaton-Bp távot "röpke" 3és fél óra latt teljesítettük is. :lol: Délutánra jobban lett, már csak óránként mentünk kakilni. Biztonság kedvéért adtam rá pelust, de vérig sértődött. Kicsi cukkancsom. :D Láza tegnap reggel óta nincs, de ezerrel nyomatom neki a smectát még és a lactiv babyt. És olyan ügyi, beveszi a szén tabettát. Hát meglepődtem. Tegnap estére benyomott vagy 10-15db háztartásit és rengeteget ivott is (végre!!!).

Witch, köszönöm, hogy írtál nekem erről!!!! ha ezt tegnap délelőtt olvasom, vszínű bekaksiztam volna, de szerencsére nálunk egy kis vírustól. Jami hogy van! Kis drága, hogy mindig mindent elkap. Nekem is Tyutyusom ilyen kis beteges, de nálunk azért sokat javult a helyzet, illetve én az ősztől rettegek, nálunk a felsőlégútiak játszanak. :? Illetve nálunk ezek a hányos-hasmenések voltak nagyon gyakoriak, szinte heti szintűek, aztán szerencsére mikor fogyott kivizsgálták és tulajdonképpen 1éve ez az első ilyen esetünk (kopp-kopp). Nálunk az étvágyával van még mindig gond, kis fényevő a szentem. :(
Jami hogy van? Mit mondanak? Mikor jöhet ki? Te hogy vagy/vagytok?

Más: összement a mellem. Mindegyikkel, ez sem lepett meg, csakhogy most az eredeti állapotig. :shock: Semmi érzékenység, semmi feszülés, semmi. A Nénikém is megjegyezte, hogy sehol semmi. Vissza kellett vennem a terhesség előtti melltartóim. Szóval én idén is letettem a szoptatásról. :cry: A csajokkal is így volt és nem is igazán volt tejem. Pedig lelkileg nem erre készültem, Anyum szerint is tök laza voltam, szóval pszichésen sem lehet magyarázni a dolgot. Ó, de frankó lesz a híresen szoptatós párti Istvánban. :( Kifognak nyírni, főleg, ha felhúzom magam és hazajövök. :?

Nálunk dögség van a Balcsin és keddig ilyet is mond, de mi vasárnap érkezünk. Legyetek jó és vigyázzatok magatokra és a babókra!!!!

sti82
Budapest XXII. kerület

Jó reggelt!

Én úgy döntöttem, hogy a babáim érkeztéig levő időt átalszom. Olyan vagyok, mint egy rendes újszülött... eszek, alszok... :oops: :wink:

Betegeknek jobbulást!

Villő
Vérnyomásod?

Ahogy nézem a vonalzókat, hamarosan megkezdődik a a babaeső!

Kép
trigemini2012
Fehértó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?