Új privát üzeneted érkezett!

Beszti,
Kösz a helyzetjelentést Kép, a baj csak az, hogy én most a 29 hetes pocakommal amúgy is elég kényelmetlenül kezdek aludni, és nem hiányzik még Solymesz is... Szegény apa is mindig letúródik az ágyról. Igazából nem szeretném, ha Solymesz rászokna, hogy nálunk alszik, de egyelőre meglehetősen tehetetlen vagyok. Viszont meglesz a kicsi, akkor sem hiszem, hogy több energiám lesz erre... Mindenesetre egy kicsit megnyugtattál.

Zita
parazita

Sziasztok

Bolcsi ok volt,sot hiszitek vagy nem de delutan nem akart eljonni,mert a kis baratja(Barnabas)meg ott volt es elkezdett sirni hogy O is jojjonKépNagy nehezen meggyoztuk hogy megyunk csavarogni,azota meg mondogatja:Anya, menjunk csavarniKépKép

Andy
mark nagyon csiniKépEs ez a sotet haj,gondolom nem toled orokolteKép
Nalunk minden gondozonot szereti,de tenyleg aranyosak is,lehet hogy nalatok van valami rossz elmenye es ez veszi a kedvet.

Nyuszika
Nagyon jo a kep,nagy bulizos a kicsiKép

Rit
Mi ujsi lakasugyben??Mikor kell ebbol kikoltoznotok?
Nalunk is megy mar ,a Jezuska,Mikulas elment ,majd jovore jon storyKép
Ne msemmi hogy eddig fent maradt Dodi,en a magam nyugalma erdekeben lefektettemKép

Halacska
Azert ne dolgozz sokatKépDionak jon a teso en ott tartok,de reg nem jelentkezett,ha most olvas minket csak irKép
Alex is nagy takarito,vasal meg porszivoz a jatszohazban isKépDe azert a fozokeszlet is eleg lanyos jatek ezert lebeszeltem magam a fentiekrolKép
Ertem mar,ez is jo vicces lehetKépMi is nagy Activitysek vagyunkKép

Parazita
Te mar nem dolgozol?Hihetetlen hogy mar ennyi idos vagyKépNev?
Agy ugyben meg hezitalunk,nem vettunk,pont ezert,nem is maszik ki,valahogy eszebe sem jut.El is fer benne,ugyhogy meg kicsit halasztom a dolgot.Az a baj hogy mind fenyo,es a butora meg bukk-zold es a hozza valo agy meg nem biomatracosKépUgyhogy lehet csinaltatni kell.

Beszti
Nekunk meg azt mondtak tavaly amikor az enyemet vettuk,es en is rakerdeztem , hogy pont azert nme lehet kikapcsolni hogy ne utazzon elol a gyerek.Persze ha meg csak 1 van akkor minek isKép
A mi hordozon is ilyen,csak a talp rogzitett, a hordozot meg ki be pattintjuk es igy gyorsabb,viszont nagyobb.
Sok ilyen van mar ahol lehajthato az ules,ega Peugeot 307SW es a Toyota Corolla Verso,Toyota Avensis Verso.Tenyleg praktikus.

Na megyek,mert apukam ma itt lesz es mi kimenot kapunkKépKép
kataa

Kép
Kép
kataa

Rit
Igen, megkaptam, adhatod a számlaszámodat. Akkor kifizetném a Hófehérkét is, az is ennyibe került?

Mi is mentünk ma bölcsibe, Levi nagyon örült, egyből rohant be a barátaihoz és a játékokhoz.
Remélem most hosszabb ideig jár majd mint egy hét, bízom benne, hogy használ a homeos cucc.

Forti

Kép
Kép
forti

Zita!

MegnyugtatásulKép Mi is 4-en leszünk hajnalraKép
Gabinak már régóta nagyfiús ágya van. Pocakosan elég nehezen fértem már el, főleg a végén, mert több nagypárnával a lábam alatt aludtam. De erőm nem volt visszavinni.
A 11 éjfél körüli szopi után még visszarakom a picit a saját kis ágyába, de hajnali 3-4 körül már magam mellé veszem és alszunk, mert az ilyen piciknél még sokáig eltart a szopi, van, hogy Dani 2 órát szopizik. Aztán jön a Gabi is valamikor... Remélem hamar leszokik erről

sasha

Kép
sasha

Sziasztok

Forti: Milyen homeos cuccot adsz engem is érdekelne mert mi is egy hetet mentünk egyett otthon voltunk és nekem is kénne valami amitől erősebb lesz az imunrendszere.

Puszi
Andy
andy78

Andy
A lányok bíztatására és tanácsára, elkeztem adni neki heti egy Oschillot és napi 5 bogyó Echinaceát. Igaz még csak 1 hete szedi, de remélem lesz eredménye.
Mi eddig kb 1 hét bölcsi, 2 hét itthon verzióban jártunk. Most decemberben összesen 2 napot dolgoztam a többit itthon voltam Levivel.

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok!

Idén először jelentkezem.Kép BÚÉK!!!!
Már megint eltelt 1 év,Kép mióta megvannak a gyerkőcök repül az idő. Vagy csak nálunk??

A szilveszter nagyon szolíd volt, a tesómnál buliztunk, amolyan bababuli volt, délután 3-tól 7-ig. De szuper volt, egyszerre 12 ember kényeztette a gyerekeket, mi csak pihiztünk, ettünk, ittunk, dumcsiztunk. Márk szuper jó fej volt, nem félt a sok idegentől, nagyon barátságos volt mindenkivel. Aztán este otthon hamar bealudtak, én követtem példájukat, 10-kor kidőltem én isKép. Apjuk megvárta az éjfélt, de csak azért, mert elkezdte vírustalanítani a gépet.
Január 1-én ismét összeült a család, anyósnál lencséztünk és malackát ettünk. Pénzünk és szerencsék már lesz az új évbenKép

Halacska! nagyon jók a képek!!!!!

Andy! Szerintem mi még nem találkoztunk,Kép, üdv!!! Nekem is van egy Márkom, csak kicsit kisebbKép Kép, mint a Tiéd! Nagyon aranyos a kisfiad!!!!

Nyuszika! Ez a kép nagyon édes, annyira szép a kisfiad, lazán elmehetne kislánynakKép Kép

Na, kezdődik az esti műszak, holnap jövök,
puszi:
Magdi

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

Sziasztok!

Hát t egnap nálunk is megvolt az első bölcsis nap, d enem vol tgond, Emma vígan ment befelé. Bár állítólag volt késöbb eg ykis hiszti, mert le akarta tolni a nadrágját és úgy járkálni(???) és nem akarták neki engedni, de végül megengedték és így csendben maradtKép mire mentünk érte már volt rajta nadrágKép Viszont cserébe jól evett, pedig eddig mindíg az evésével volt gond. Mondta hogy finom sóska volt.

Éjszakai vándorlás téma: Hát nem tudom, nálunk nincs ilyen. De nem azért mert ,i nem engedjük henm nem jön a csajKép de komolyan. Igaz még rácsosban alszik, de nappal simán ki be ugrál belőle, éjjel nem. Mégh reggel si úgy kell kiszedni belőle, mert ki nem jönne magától. De amikro véletlen a nagyágyában alszik akkor sem kel fel belőle. Általában ha abban alszik el akkor éjfél körül sír és ha bemegyek mutogatja hogyí tegyem át a rácsosba. Még véletlen sem hozzánk. Ezért nem is eröltetjük még a nagylányos ágyát, bár jó lenne ah átszokna, mert így két ágy van a szobájában. Ő teljesen bele van zúgva a rácsos ágyába.Kép

Andy!

Nekem az FLP-s Forever kids rágótabletta bejött, legalábbis Emma eddig egyáltalán nem hiányzott a bölcsiből, persze ki tudja hogy avitamnitól vagy amúgy se hiányzott volna, de egy próbát megér. van aki meg a béres cseppre esküszik.

Homeopátiásból én az oscillo-t adom neki heti 1 ampullát, az echináciával leálltam mert azt napi 2x kellett adni és mivel reggel nem vagyok otthon így vagy elfelejtődött vagy nem, ráaádásul előtte utána nem lehet enni, inni fél órát, szóval nehézkes volt.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok. Tegnap nagy napunk volt, úgyhogy dicsekszem: Dodi pelus nélkül volt a bölcsiben is és nem történt baleset!!! szépen szólt, ha pisilni kellett, még az udvari játszás közben is!!!! Olyan büszke vagyok rá, hogy az egy hét alatt ilyen ügyi lett!!!

Halacska
Nem, otthonról most kiköttettük a netet, igaz, akartunk másik szolgáltatót, de közben kiderült, hogy mindjárt költözünk.

Kataa
Hát elvileg febr 15, gyakorlatilag szerintem febr vége körül, mert mi még el sem kezdtük a mi hitelünket intézni, még mindíg nem kötöttük meg az adásvételit arra, amit vennénk. Majd ha van időd, csörögj rám, visszahívlak, dumcsizhatnánk egyet. Tudod olyan messze laktok, marad a telefon Kép

Forti
Mondtam már a múlkor, hogy az volt Levi szülinapi ajándékja, úgyhogy el ne merd utalni annak az árát is, mert megsértődöm!!! Amúgy mindjárt mailezek, csak tegnap sok dolgom volt.

Gumicukor
Neked nem kell akkor vissza az I. rész?? Átveszem, ha gondolod Kép Amúgy úsztok már?? Mikor?? Én még nem döntöttem, lehet, hogy átmegyünk az úszós csoportba, legalábbis bepróbáljuk. Majd felhívom a bácsit, hogy megkérdezzem mit mond, mert az egyik csajszitól azt hallottam, hogy az elvileg 3 éves kortól van, ő meg még alig múlt 2, de István meg azt mondja, hogy itt meg már nem tanul, csak gyakorolja az eddigieket. Szóval dilemmázok KépKép

Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Forti
Drukk hogy bejojjenek a bogyokKépEn a bolcsi elott 6 hettel mar adtam neki,a dokineni javaslatara.
Egyebkent most hogy beteg voltam az ab semmit nem hasznalt,ujra elojott a durva torokfajasom es vegul homet vetettem be,igaz hogy eltartott 4 kemeny napig ,de elmult.Nem akartam visszamenni a haziorvoshoz,mert tuti megint felirt volna valamit.

magdi
Mi is errol beszelgettunk tegnap , hogy miota 3-an vagyunk nagyon megy az idoKép

mano
NadragKép
Nalunk is igy van, hogy ki tud mar maszni belole,de ejjel meg este nem aka,igy szokta meg es en ennek orulok,mert vele e mtudunk pihenni.Antueknal igy is velunk alszik,ne tudd meg hanyszor fordul meg minden iranyba es rugdos ezerrelKépKép
En ugy adtam az Echinaceat hogy napi 1*5 es akkor nem kell vele szunet.Viszont miota ezt a kombinaltat szedi( Dollicoccil 1000),azota meg jobb a heti1*,mert nem zavar be a fogmosasbaKép

Rit
GratulaKép
Hivlak majd.

Na mennem kell,mert var a fozes,vasalasKép
Pusz
kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa,
De, dolgozom... Ezen a héten még fullban, aztán már csak heti 2-3 napban, mondjuk február közepéig, aztán meg egyáltalán nem.
Nekünk fenyő a gyerekágyunk, használtan vettük (csináltatott), és átraktuk bele a rácsosból a matracát, ami ugyan kicsit rövidebb, de most még megteszi.

Sasha,
Nemsokára mi is kétfiús család leszünk, mint ti Kép.

Zita
parazita

Sziasztok
Halacska
petike inkább a diszeit szeretné leszedni rola Kép meg a szaloncukrot.imit még nem érdekli .

Kataa
egyelöre nálunk csak egy gyerekülés van imi még hordozoba utazik de szerintem még egy rendes gyerekülés befér oda .

Bölcsi
mi csak ma mentünk bölcsibe elöször mert nem volt igazolásunk még tegnap mert a dokinéni szabin volt multhéten imike hozta a formáját most hogy 1 honapig nem volt bölcsibe ma reggel sirt mikor beadtam a bölcsibe petike nem sirt rögtön ment játszani remélem ott eszik majd rendesen mert mostanában nem eszik rendesen itthon .

Ágy
petike egy egyszerü kiságyat kapot mivel ágy kellet szobát egyelöre nem tudunk csinálni neki igy megálapotam apjával hogy helyhiány miatt legyen egy hagyományos kis gyerek ágy ami befér a nagyszobába igy most van neki kuckoja 2 éjjeli lápája és uj ágya és nem esik le az egyetlen szokása hogy mindig adig fészkelödik petike még csak a felsöteste van az ágyon a lábba meg a földre log viszont öröké takargatni kell

folyt köv
csics

Sziasztok!

Érdekes módon nálunk sincs átjárkálás az ágyunkba, pedig Nóri picinek nagyon sokszor aludt velünk. Most ő rácsos ágyban alszik, de van rajta "ajtó"Kép, bármikor ki tudna jönni. De leszokott rólaKép Én bizony Márknál nagyon vártam, hogy újra melletünk szuszogjon egy kis csomag, de Márkot eddig talán 2x kellett magunk közé venni, de már az is régen volt.Kép Szomorú is vagyok emiatt, én kifejezetten szeretek velük aludni.
Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy mi mindannyian 1 szobában alszunk, halljuk egymás szuszogását, forgolódását. Talán emiatt nem járnak át a mi ágyunkba?!!!
Én azt tervezem, hogy Márk 1 éves kora körül külön szobába rakjuk őket, aztán, ha nagyok lesznek és kérik, megoldható a teljesen külön szoba. De ez még messze van!!! Vagy nem??????

Rit! Nagyon ügyi a Dodi!

Szép esős napot mindenkinek:
Magdi

Magdi
mléna

Kataa
Peugeot406 nak a 7üléses változatában a hátso 2 ülést elehet tüntetni a padloba igy nagyobb csomagteretkapsz Kép.

Mano
petike sem vándorol át hozánk pedig közvetlen a miágyunk melett van az ö uj nagyfius ágya csak öröké takargatni kell vagy vissza tenni mert mindig félig lelog az ágyárol .

Rit
Gratula a szobatiszta naphoz Kép nagyon ügyes dodi Kép

Beszti
Kijavitanád a koromat 29 a táblában csötörtökön töltöm be a 29. és kaphatnánk egy táblát szülinaposat ? Kép.

csics
csics

Nyuszi, Halacska
Nagyon jók a képek! KépKép

Közben nálunk gőzerővel megy a lakásprojekt, ma beszéltünk a biztosítós nőcivel is, akinél tavaly kötöttünk életbiztosítást. megvan az önerőnk, hitelképesek is vagyunk, még a munkehelyre várunk, hogy a kamatmentes hitel összege is ok-e. ha rámondják az áment, akkor megkötjük az adásvételit. ha minden jól megy, akkor március végén, április elején lehet költözni. Dunakeszin van a lakás, nappali + 3 háló, nagy terasz. tegnap voltun is bent a lakásban, kék színű görög sormintázatú csempe van rajta, a laminált padló még hiányzik, meg a lakásokat még1x át kell még festeni, meg felfűtik stb.stb. műszaki átadás is január vége február elején lesz. vittem iránytűt is, ,hogy megnézzem a tájolást, hogy tényleg az-e amit mondanak, és a feng shui szempontokat is megnéztem, és ok minden. azért izgulunk most, hogy amíg meg nem kötjük az adásvételit (leghamarabb február eleje), addig nehogy vki elvigye az orunk elől. igaz tavasszal is voltunk itt, már akkor is árulátk a lakást, igaz akkor még csak a ház alapja volt meg, de azóta nem vitték el, inkább a kisebb lakásokat. 3 ilyen lakás van még fsz, első és második emelet. mi a 2. emeletit szeretnénk, de még az első is szóba jöhet. a fsz. semmiképp, mert nagyon lent van.
kaptam a sógornőmtől zsákos buddhát (Dani butvának mondja Kép) betettem a gazdagság sarokba, meg az elefántom a segítő emberek sarkában van már egy pár hete, ormányában a lakás szóval. akkor leszek már nyugodt, ha megkötöttük a szerződést, mert akko rmár csak a banki átfutás a hosszabb idő, és költözhetünk.
és a levegő ég és föld a mostanihoz képest! és csend van!!!!! és közelben van minden, otp, piac, orvosi rendelő, Auchan, játszóterek, duna, zöld belső udvar, dunaparti zöld. forgalomban mentünk ki és be és 20 perc alatt kint illetve bent voltunk háztól házig. a belvárosban sem jobb szerintem.

rit
pénteken megyünk 6-ra úszni. danit most még szoktatjuk vissza, mert sokat kihagytunk. ha rendszeres lesz már végre, akkor szerintem hamar úszik karúszó nélkül is.

nekünk kocsinál nemcsak a gyerekülés elférhetősége számított, hanem a rengeteg cuccot is pakolni kellett vhová. ezért vettünk kombit. tetszik a toyota verso is, de nem nagy a csomagtere.

alvás
dani már szeptember óta nagy ágyban alszik, éjjel nem mászkál, illetve nagyon ritkán. akkor feljön hozzánk a galériára és alszik tovább közöttünk. mivel nagy az ágyunk (180x200) így simán elférünk 3an és alszunk is. de egyébként csak reggel szokott kijönni az ágyából és vagy egyből játszani megy, vagy feljön kicsit hozzánk.
na cupp, megyek varrni
g

KépKép
KépKép
gumicukor

Nálunk a szilveszter 4-esben telt itthon. Sajnos rengeteg petárda és tűzijáték volt, Lili meg annyira félt tőlük, hogy egész este nem lehetett letenni az ölünkből. Éjfél után ettünk pár falatot, akkor sajnos Lili félrenyelt és a sok köhögéstől totál telehányta a konyhát így egész jól kezdődött az új év. Reggel meg Bálint mindent összekakilt, hogy teljes legyen a kép, de mi apával már csak nevettünkKép. Emlékszem a tavalyi év úgy kezdődött, hogy volt egy csomó vendégünk és 1-én reggel eldugult a lefolyó és a wc-ből visszajött minden, az volt a szerencse, hogy másnap sikerült kikönyörögni egy duguláselhárítót, de a lényeg, hogy amilyen sz@
.rul kezdődött, végül olyan jó lett, hisz megszületett a kisfiúnkKép és a páromnak is lett egy jó állásaKép. Jaj nem is írtam, úgy néz ki, hogy meghosszabbították a szerződését határozatlan időre. HurráKép! Visszatérve a szilveszterre, 1-én du átmentünk a barátainkhoz egy kis koktélozásra, hát ezt csak apa élvezhette, cserébe én vezettem hazaKép.
Ezt le kell hogy írjam, az én utolsó napjaiban elküldtem apát, hogy vegyen kígyóubit, hát nem egy jókora cukkinit hozott hazaKép? Ja és megkérdezte, hogy most akkor ebből nem lehet tejfölös salit csinálni?Kép
Lilinél most tombol a manómánia. A coca-colához lehet kapni nagyon kis helyes manókat, hát apa mivel nagy cola fogyasztó, megvette neki az összeset, azóta azzal alszik, sőt mindent azokkal csinál, hihetetlenKép.

Gumicukor,
Ez a szorulás elég rossz lehetett, de a lényeg, hogy helyrejött a dolog.
Már a lakást nézitek? Akkor hamarosan költöztök, de jóKép. Meg kérdezhetem merre felé?

Nyuszi,
Zenélő ajándéka Lilinek is lett, egy játék szintetizátor. Persze anyósomtól kapta, aki énektanár, ő teljesen el volt ragadtatva, amikor Lili elkezdett játszani vele, hát mi most már kevésbéKép. Most pár nap nyugit szavaztunk meg Bálintnak és magunknak így felkerült a szekrény tetejére, mert sajnos ez olyan szerkezet amin nincs hangerőszabályzó és baromi hangos.
Bálint még csak a bodykat hordja a 74-esekből, a rugik még nagyokKép, de tényleg iszonyú gyorsan nő, csodálkozik is mindenki rajta. Tervezek én is majd egy méricskélést hamarosan, gondolom már 6,5 kg fölött van.
Nagyon jó a kép a fiúkrólKép!

Beszti,
A mosogatógép egy áldás, biztosan imádni fogodKép. A szárítógép is biztosan szuper, majd mesélj róla, mert majd idővel én is szeretnék.
Hiszti közben mindig ránk gondolsz? Ez kedvesKép, remélem nem azért mert mi vagyunk a rossz példaKép. Egyébként nálunk mintha (el ne kiabáljam) javulna a helyzet ilyen téren.

Halacska,
Igen a székek és az aszal Lilinek IKEA-s. Apa vagy 3x lelakkozta, hogy kicsit tartósabb legyen, de nincsenek illúzióimKép.
Jók a képek!

Zita,
Nálunk nincs szerencsére ilyen éjszakai mászkálás (nem is volt soha), reggel úgy kell Lilit kikönyörögnöm az ágyából mindig. Mi is olyanok vagyunk, hogy nem tudunk jól aludni, csak ketten, így Bálint mindig vissza van rakva a kiságyba etetés után hajnalba.

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Halihó!

Először is köszönöm a dícséretet a képeket illetően.
Rit Gratula a pelenka nélküli popóhoz! Kép
drukk a kéróprojecthez!

Gumicukor Mit csináltok? Milyen programokat szerveztél? Jó otthon, igaz?

Zita 2. kisfiaddal hogy tervezed az otthonlétet? Meddig maradsz vele otthon? Munkahelyre simán visszavesznek? Én egyébként dolgozom már múlt év augusztusa óta csak most az ünnepek miatt volt kiesés. Egyébként nem szeretem de ezt már írtam, hogy nagyon Barbis és Kenes a cég. Ma egyébként a S.A.P.-ban ebédeltem. Kép

Kataa Képzeld én még mindig köhögök néha! Nagyon cudar volt ez a cucc, amit elkaptunk. Tényleg csak annak örülök, hogy Pancsi nem kapta el. De Alex sem, ugye?

Rzsuzsa Előd már teljesen meggyógyult?

Gyerekágy: Pancsi esténként, lefekvés után huncutkodik még és látogat át a szobánkba, de simán visszamegy a lukon (2 rács kivehető) az ágyba. Éjjel pedig nem kísért. Kép Úgy vettem észre, hogy ő is igényli a saját kuckót és a vele járó nyugalmat.
Nemsokára elhagyjuk a rácsot is. Van vkinek tapasztalata leesésgátlóval kapcsolatban? Hol érdemes venni és milyet? Persze olyanra gondolok, amit utólag kell felszerelni mert az ágyunkhoz annak idején nem járt, ill. nem olyan típusú maga az ágy.

Képzeljétek Pancsi mondogatja, hogy ő már ovis. Az utcánkban van az ovi és amikor elmegyünk előtte akkor mindig vagy be akar menni vagy csak megjegyzi, hogy oda fog járni. Remélem, ezt a lelkesedését nem veszti el őszig. Kép
pusz,b.

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Na, Gumicukor írtál közben! De jó, hogy így alakulnak a lakásporjectek! Én is, én is szereték újat!!Kép
Gyere hozzánk is fengshuizni!!! Én ettem tegnap lencsét de nem hiszem, hogy segítene csak felfújt. Kép

Ilke CukkiniKép Sztem biztos számít a lakkozás!
b.

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Halacska,
Én itt dolgozom az S.A.P. melletti toronyba, de nem ott kajálok, hanem az Alkotás Point-ban Kép. Legalább 2 évig otthon szeretnék lenni a kicsivel, mert úgy tűnik, hogy elismernek és visszavárnak. Nem is vesznek fel helyettem senkit, csak határozott idejű szerződéssel vagy kölcsönzéssel. Nálunk egész normális a társaság, bár kissé el vannak szakadva a való élettől, mert mindenki autóval jár...
Nappal Solymesz sem kísért, állítólag magától lefekszik és alszik (otthon is, anyóséknál is sokszor önként bemászik az ágyba). Csak este akar mindig kirándulni. A végén az lesz, hogy kisbabástul visszaköltözünk hozzá a gyerekszobába, hátha akkor megnyugszik, és nekem sem kell annyit rohangálni.

Zita
parazita

Sziasztok

Kataa

Neked is koszi az autos infot,a Toyota nekem is tetszik, meg a japan autok meg mindig a legmegbizhatobbak allitolag.Kép
Nem mondtam le a 3. gyerekrol, bar a paromnak nem tetszik az otlet, na nem azert, mert nem szeretne, hanem hogy mar inkabb ne szuljek,ilyen csipovel. Azt mondja inkabb fogadjunk orokbe egy harmadikat...meglatjuk hogy leszek 2 ev mulva.Kép

Gumicukor

Megy a drukk a lakashoz!!! Ha az OTPnel van tudom merre lehet. Egesz kozel fogtok Diohoz lakni.Kép Meg hozzank sem tul messze...Kép

Ilke

Kicsi fiam meretei: 67 cm es kb 7.5kg.
cukkini Kép Szegeny Lili. Emi is jart igy egyszer, csak o ugy megijedt, hogy uvoltott es hanyas kozben olbe kellett venni. Utana meg o is en is atoltoztunk...KépKép

Halacska

Koltozzetek mar ti is errefele!!!!Lecci!!!!Kép

Emi nehany beszolasa:
"Miert faj a fejed anya? Mmmm, biztos a keves alvastol..."Kép
Emike szereted anyat? kerdi tole apa
"Igeeen."
Es miert szeretsz engem?" kerdem en
"Mert jo vagy..."Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Zita
Tudom, egyszer, amikor írtad, hogy ott esztek kérdeztem is, hogy az hol van pontosan de nem válaszoltál. Biztos nem olvastad. Kép De még mindig nem tudom, hogy hol van. Vak egér módjára közlekedek.
És hol parkolnak a kollégák? Vannak bérelt helyek, amiket használhatnak? Nálunk csak a fejesek kaptak ilyet. max. ha 10-nek van a 100 emberből.
Nekem a 2 év ideális volt, és bejött. Pancsi júni 30-án töltötte. Én ősszel szerettem volna kezdeni de rám csörögtek, hogy jöjjek már augusztusban. Lőttek az utcsó nyugodt nyaralásnak de az vigasztalt, hogy nem volt banánt érlelő meleg ezen a nyáron...meg én örülhetek, hogy visszavettek. 10 év ide vagy oda, multi és már nincsenek itt azok az emberek, akik annó elismertek. Ilyen gyorsan változik itt minden.

Hallottátok vagyis olvastátok, hogy szilveszterkor megszületett Stahl Juci kislánya?

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Halacska,
Sajnos nem mindig tudok visszaolvasni, biztos elkerülte a figyelmem a kérdésed. Szóval át kell menni az Alkotás úton, és ott van három olyan csúcsos, egyforma torony, az az.
Igen, bérelt parkolóhelyeink vannak lent a garázsban, mindenkinek, aki autóval jár (még annak is, akinek nem céges). Szóval rengeteg embernek...
Én sem jöttem volna még vissza, de engem is hívtak, és úgy láttam jónak, ha jövök, mivel nem voltam állományban, és azt akartam, hogy felvegyenek állandóra Kép. Mondjuk tényleg kérdés, hogy 2 év múlva ki lesz még itt a mostaniak közül. Elég nagy a fluktuáció.

Stahl Juditról nem hallottam...

Zita
parazita

Zita
Akkor latom meg aktiv vagyKépJo oltet ez a matrac attetelKépHa mar nem dolgozol es lesz erod eljonni a Recseiig,talalkozhatnank majdKép

Magdi,Halacska
Megyugtattatok hogy vannak akik meg a kisagyban alszanakKépUGy vagyok vele amig elfer miert ne.

Magdi
En meg mar vartam hogy mikor kerul a sajat szobajaban,persze nem zavart,de feltem hogy ugy megszokja hogy majd nem akar egyedul aludni,de nem volt gondKépNalatok Nori akar veletek aludni vagy helyhiany miatt?

Gumicukor
Hany nm a lakas??Es az ara is erdekelne,csak ugy osszehasonlitas keppen.Garazs?Persze johet maganban isKép
Mindig a nagy lakasok kelnek el nehezebben,nalunk is 10 ilyen volt es a felet kette kellett osztani mert nem tudtak eladni.IGy a hazba a 155 lakasbol csak 5 ilyen mint a mienk,jo arany mi? Kép

Ilke
Hat akkor naltok ez mar hagyomany,marmint az ilyen evkezdet,de lenyeg a folytatasKép

Halacska
Tudom nem nyugtat meg,de este meg en is kohogok es ha tovabb vagyok kint estere meg mindig visszajon a torokfajasKép De a lenyeg nalunk is hogy Alex nem kapta elKép
Ugy latszik Pancsit is izgatja mar a gyerektarsasagKép
Mi is ettunk lencset,mindket nap ,tuti ami tutiKép
En azt hittem Ti hazban laktok(nalam a beidegzodes:videk az hazKép ),akkor tevedtem ha ujat szeretnel.
Hat amig dolgoztam nekem is volt parkolasi engedelyem,de nem volt ceges a kocsim,nalunk is ez a trend,mert nem lehet sehol a kornyeken parkolniKép

Nyuszika
Le a kalappal elottetek,ha az orokbefogadason gondolkoztok esetleg.Tenyleg a Te egeszseged a legfontosabbKép

Halacska,Parazita
Nalunk is nagy valtozasok vannak,most foleg fonoki szinten,ez az en nagy banatom,a kedvencem nyugdijba megy az uj meg nem ismer annyiraKépDe en ha visszamegyek csak a masodik utan veglegesen,mert nem szeretnem ha az mar tuti lenneKép

Pusz
kataa

Kép
Kép
kataa

Rit
Ok, akkor a Hófehérkét nem fizetem. Küldtél akkor emilt? Mert nem jött semmi! Kép

Zsuzsa
Hála az égnek a sógornőm az ikrekkel jól van, már betöltötte a 26. hetet, jó nagy pocija van már! Két kis kukacos jön majd a családba!
Április 02-re van kiírva, de szerintem ikrekkel nem fogja kivárni az idejét.

Forti

Kép
Kép
forti

Kataa! Nem helyhiány miatt aludt Nóri velünk, hanem mert igényelte (és én isKép)
Nóri ágya már "nagyméretű", át lehet alakítani gyerek ággyá, de egyenlőre még nem vettük ki az összes rácsot. Ennek oka: Nóri álmában vándorol, forgolódik, szerintem tuti leesne, ha nem lenne rács.Kép

Lányok! Nekem az lenne a körkérdésem, hogy nektek még cumiznak a gyerekeitek??? Itt nem a nyugtató cumira gondolok, az nálunk soha nem volt, hanem a reggeli és esti tejcsire. Nálunk Nóri igényli, bár reggel megissza pohárból is. Nem akarom leszoktatni róla, de kíváncsi lennék, hogy nálatok mi a helyzet cumiügybenKép

Jövök ma még (szerintemKép)
Magdi

Magdi
mléna

Sziasztok
Ilke
nálunk is volt ujévi baleset ujév napján elhatároztuk hogy gyerekfürdetés lesz a nagyszobába a földön imikét megfürdete a párom én meg felöltöztete tiszta ruhába petikét is megfürdtük a kiskádba és mig fényképeztem petikét imike ruhástul belemászot félig a kádba amibe viz volt igy magára döntöte meg a szönyegre a vizet öltöztethetem át .némi morgolodás otán jot nevetem imike eme akcioján Kép.

megyek
csics
csics

Forti
igen, de akkor mindjárt küldök megint. A cégesről küldtem pedig, nem tudom mi van vele.
Rit

rit

anemona7

Magdi!

nekem még cumisüvegezik, reggel sé este tápszertKép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok!

Zsuzsa: Miért várjátok, hogy lemerüljön? Márk annyira szeret vele játszani. Órákat eljátszik vele.

Magdi: Az én kicsi fiam aki már ugye elmúlt 2 éves még mindig éjszaka eszik egyszer és azt cumisüvegből kapja ami nem más mint kakaó vagy gyümi turmix. Én bekészítem az ágyikójába és megissza olyan éjfél körül. És már neki is féléve rendes ágya van nem rácsos és nem jön ki belőle megértette hogy az az ő helye és aranyosan megy aludni oda. Igaz vannak olyan éjszakák tehát nem mondom, hogy soha nem jön át de rendszerint az ő ágyában alszik.

Most ennyi
Puzsi
Andy
andy78

Sziasztok

Magdi
nálunk is cumisüvegezés van, abból issza a "kakanyót", ami nem más mint tejcsi. Nálunk sajnos az a baj, hogy alig eszik a gyerek, az a csoda, ha valamit bele tudunk imádkozni. MÁr zsaroljuk szegényt mindennel, hogy egyen pár falatot. Kép

Ilke
nálunk anya telibekakilása volt az újévi produkció Kép

Rit
gratulálok a pelusnélküliséghez. Nagyon ügyesek vagytok. Mi még "csak" ott tartunk, hogy rendszeresen belepisil, és tegnap először bele is kakilt. De sajna nem mindig szól előre, csak utólag közli, hogy pisilt. De azért alakulgat a dolog.

Gumicukor
drukkolok a lakás-projekthez. De jó lesz Nektek!

Ágy téma
Mi 8 hónapos kora óta nagy ágyban altatjuk a kiscsajt, egyszerűen nem maradt meg a kicsiben. Viszont éjjel átjön a korom sötét lakáson keresztül hozzánk, ha baja van. Nem kiabál, hanem elindul. Volt már ijedtség is, mikor szólt nekem, én elindultam felé, ő meg nekem jött. Hajnali kettőkor mindketten akkorát sikítottunk, hogy apa kiugrott az ágyból. KépKép Azóta óvatosabb vagyok KépKép
Egyébként mi is 4-en ébredünk általában KépKép Mint a heringek.

Kicsit rólunk
Karácsony nagyon jó volt, itt voltak anyuék 2 napot. Rengeteget főztem-sütöttem, utána még 3 napig azt ettük. Kiscsaj annyira be volt zsongva, hogy nem akart napközben sem aludni, aztán hajnali fél 2-kor úgy kellett leszögezni hatalmas sírással az ágyban, hogy mostmár alvás van. Mert ő közölte: "anya én játszok reggelig". Rengeteg ajándékot kapott, csak játékot, remegett az örömtől. Olyan jó volt látni KépKép
Aztán anyósékhoz mentünk, ott viszont hatalmasat csalódott az ajándékokban, szegénykémen annyira látszott. Szinte csak ruhát kapott, aminek máskor mindig örül, de láthatóan hatalmasak rá, úgyhogy nem is tetszett neki. 104-es ruhákat vettek, mi 92-eset hordunk most.
Szilveszterkor barátok jöttek el hozzánk már 5-re, és fél 11-ig maradtak, amolyan előbuli volt. 17-en voltunk, gyerek élvezte nagyon. Hajnali 2-kor még bulizni akart. Mi meg már kidöltünk. Megint sírás hegyek, de egy pillanat alatt beájult.
Tomcsibaba jó nagyon nőtt már. 5300 g így 7 hetesen. Étvágya még mindig nagy, sajna úgy néz ki, hogy nem is elég neki a tejcsi estére. Azért igyekszem, eddig még nem kellett táppal pótolni, de már felirattam, biztos ami tuti alapon.
Alvással még mindig gondok vannak. Mindkettő rossz alvó. Éjfél és 1 között tudom letenni őket, reggel meg 7-8 között kelés van. Tomi közben általában 1,5-2 órát ébren van éjjel is. Hulla vagyok sajnos, és szerintem ezért is nincs tejcsi elég. Szilcsi napközben nem alhat 0,5-1 óránál többet, így sem tudjuk lefektetni időben este, annyira pörög.

Tegnapi sztori: itt voltak sógornőmék, nekik 28 hónapos a fiúk, és alig beszél. Párbeszéd a következő:
Krisztofer: baba
Szilcsi: az nem baba Te, hanem bácsi
Krisztofer: báti
Szilcsi: de szépen mondtad, hogy bácsi, ügyes vagy

Dőltünk a röhögéstől.

Na megyek, ébresztem a kiscsajt, mert megint nem lesz alvás így este.

Pusz
Szilcsi+Szilcsike+Tomcsi
szilcsike

Sziasztok!

Először is BÚÉK mindenkinek Kép, egyszerűen nem volt időm ezelőtt jönni. Most is a melóhelyen vagyok, vége a műszaknak, de még van cirka két órám, hogy menjek a gyerekekért, és most semmi dolgom nincs.

Szárítógép
Én is gondolkodom rajta nagyon, de mivel annyira rozzant a mosógépem, ha majd végképp bemondja az unalmast, akkor veszünk egy mosó-szárítógépet, az mégiscsak kevesebb helyet foglal. Egyébként a szárítástól én is meg tudok őrülni Kép. Rengeteg a mosnivaló: elmenős ruha, bölcsis-ovis cucc, otthoni cucc mindkét gyerekenek, és nekem is, mert itt másban dolgozunk, mint amiben jövök, és otthon is másban vagyok. Bár most egy kicsit könnyebb, mióta overáll-időszak van, mert akkor otthon felöltöztetem őket abba, amiben bent lesznek, erre rá az overáll, és ebben is jönnek haza, itthon is ebben vannak. De amikor jobb idő van, nem fogom melegítőben hordani őket a buszon (akkor sem, ha rendes melegítő, nem lyukas, gagyi), és akkor kell az "elmenős" ruha, meg a bölcsis is.
Most ha szombaton mosok, leghamarabb kedden(!!!!) tudom leszedni a ruhákat, annyira nehezen száradnak. Csak annyi helyem van az ebédlőben KépKépKép, hogy 1 pillangó szárítót betegyek, és már akkor is úgy néz ki az egész, mintha raktárba lépne az ember. Főleg most, hogy a karácsonyfa is ott van. A fürdőszoba nagyon pici, és nincs felszerelve fregoli, de nem is lehetne ott szárítani, mert alapból nagyon penészedik, hát még akkor, ha ott is szárítanánk. Már alig várom, hogy elköltözzünk, és ezek a dolgok egy kicsit jobbra forduljanak!

Gumicukor!
Nagyon jó ez a lakás dolog Kép! A mi házunk lassacskán épül, már tető alatt van ugyan, de pénzünk zéró, most járkálunk a papírok miatt, hogy felvehessük a kölcsönt. Már szinte minden megvan, ha jól mennek a dolgok, a jövő héten, vagy utána megyünk is intézkedni.

Alvás
Mi is egy szobában alszunk mindannyian (mi helyhiány miatt Kép), még mindkét gyerek az eredeti rácsos ágyában. Noéminek már 2 éves korában át akartuk alakítani az ágyát, de nem engedte, és azóta is ragaszkodik a rácsaihoz, én nem értem, miért???? Arra meg nincs helyünk, hogy Ádám új ágyat kapjon, egyszerűen így is minden cm ki van használva. Majd az új házban Kép.
Különben nálunk soha nem aludt velünk egyik sem, Noémi agyon rugdosott, mikor egy-két alkalommal velem aludt, Ádám meg nem akart sosem velünk lenni. Ha ott volt, nem tudott rendesen aludni. BÁr a múlt héten közölta, hogy ő a nyag ágyban akar aludni, de én a kiságyba tettem. Mikor mentem be a szobába, láttam, hogy kimászott a hálózsákból, át a mi ágyunkba, betakarózott és aludt Kép.

Pucúr!
Mi van veled???? Már megint úgy eltűntél, mint a kámfor Kép. Megint csak 2 év múlva fogsz felbukkanni Kép?

Tényleg, nem tudja valaki, hogy mi van Tünivel? megszült már? Elvileg már meg kellett volna, ugye? Vagy Tüni!, ha jársz erre, adj már hírt magatokról, légyszi!

Mindenkinek szép napot, lehet, hogy este még bekukkantok, bár erre vajmi kevés az esély...

Panda

panda
Halásztelek

Zsuzsa
Köszi szépen Kép

Magdi
nálunk még cumibol iszik reggel és este meg ha éjjel esetleg fölkel petike de tud pohárbol is inni bölcsiben csak abol isznak .

Lányok
petikét tegnap hozom el a bölcsiböl ott ül gyedül és olvas egy kismotoron .gondoltam ez az én fiam .Másik jövünk haza ithon pakolok ki meglátja az almalevet megszolal peti fiam iszom és már bontaná ki a gyümilevet Kép.

üdv csics
csics

Zsuzsa
De jo hogy Elod mar Ok,bar gondolom szegenyt a dokik most alapbol nem jonnek be egy darabigKép
Persze en is ugy vagyok vele hogy ha szereti miert ne,van nekunk is bar nem minikonyha csak eszkozokKépDe kavet mindenbol kinal anelkul isKép

Forti
De jo hogy minden Ok a sogornoddelKép

Magdi
MI mar nem cumisuvegezunk,15 honapos kora ota.Azota iszik rizstejet,este az ivopoharbol,de napkozben mindent poharbolKépha az esti tejcsit abbol issza nem tul nagy gond meg egy ideigcsak ha mindent es egesz nap a szajaban lehet.En latok ilyet isKép
van egy baratnom az 6 eves koraban tette le a cumisuvegetKépKépKépNa ez mar tenyelg extremKép

Szilcsike
Nem semmi a kiscsaj alvasigenyeKépElhiszem hogy ki vagy.

Panda
Hat igen,a ruhak eleg lassan szaradnak,de nekem ugy kb 15kell ilyen idoben.MEghat nem is futunk napkozben meleg van,meg alig vagyunk otthon.
En nem ajanlom a kombinalt gepet,anyunak az van es a kicsi a dobja ahhoz hogy ne gyurja meg a ruhatKép

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok

Már annyiszor elkezdtem írni, de mindig megzavar valamelyik hapsiKépKép
Jól vagyunk, Gellért 5,8 kiló körül mozog, ma voltunk megint csipőszűrésen, negatív szerencsére ez is. Éjjel még mindig eszik, jó baba.
Gergő is jól van, tart a shrekmánia. Ja, szobatisztaságban teljesen visszaesett, pedig pár napig gyakorlatilag az voltKép nem erőltetem.
Ágy, ő nagyágyat kapott nyáron felnőtt méretű fenyőkeretest matraccal, szereti. nem jön át sosem, mondjuk én még hálózsákban altataom, abban nem is nagyon tudna, bár ki tudjaKépKép
Cumi: ő nem ivott cumiból szinte sosem. Reggel kakaót iszik csőrösből.

Zsuzsa
De jó, hogy már minden oké: Gergő is a kruppja óta utál minden fehérköpenyestKépKép

Nyuszika
Ez tényleg szép gondolat, hogy még örökbe is fogadnátok, ha úgy alakul.

Gumicukor
LakásKép

Szilcsike
Nekem is akkor kevesebb estére, ha fáradtabb vagyok. Szerencsére még nem kellett pótlás.

Gépek: párom kapott utalványokat, amiből vettünk párásítót, légzésfigyelőt, morzsaporszívótKép Még mosogatógépet szeretnénk, milyet érdemes?

2 hét múlva bálba készülünk, hát nem tudom mi lesz, anyu elvállalta a két gyerkőcöt, de Gellért még a lefejt tejet sem fogadja el. Ja és a báli ruháim megint mellben szűkek, pont mint 2 éveKépKép
Utána meg a keresztelője lesz a picinek.
Tali nem lesz vmikor? Decemberben nagyon fellelkesültünkKépKép

na puszka
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Köszi mindenkinek a válaszokat cumi ügyben!!!!Kép

Szilcsike! Eddig azt hittem, hogy a Nóri rossz alvó, de azok után, amiket leírtál nem panaszkodok többet!!!Kép Nem lehet könnyű neked!!Kép

Én is vágyakozok szárítógép után, meg szeretnék még mosogatógépet is, de csak az új házban lesz nekik hely. Addig teregetek rendületlenKép Ma is 3 adagot mostam, képzelhetitek hogy néz ki a konyhaKép.

Panda!! Tüni a friss babákba, (vagy kismamákba????) szokott írni, hét vége előtt babát jósoltak nekiKép Kép Ezt tegnap olvastam, azóta nem tudom mi van velükKép Kép

Nóri 2 napja OLYAN hisztis, mindenen sír, ha megemelem a hangom, vagy simán rászólok valamiért egyből bömbi van, mindig kézbe akar lenni, mindent elvesz a Márktól. Most jön ki belőle a féltékenység??? Vagy csak front van?
Pedig 2x annyit foglalkozom vele, mint Márkkal. Jaj csajok, néha annyira nehézKép!!!

Gondolkoztatok már az OVIN??? Nemsokára aktuális lesz.

Sziasztok:
Magdi

Magdi
mléna

Mosogatgép: nekem olyan van, amin csak 3 program van, semmi más, egy teljesen alap gép. De már így is jó, egy dolgot hiányolok, hogy lehetne egy féladagos programja is, az azért hiányzik.

Panda!

Mivel Tünivel közös dokink van, ezért én figyelem, hogy mi van vele, még nem szült meg, de hétvégére lehet, hogy igen. Bár azért nekem a doki nem találta el az utóbbi két alkalommal a szülés időpontjátKépKép.
A mosó-szárító géppel csak egy baj van, hogy ált. szárítani csak a mosnivaló felét tudják egyszerre, így közben ki kell pakolni a felét. A szárítógép pedig tud egyben egy egész mosógépnyit is szárítani (igaz hogy kényesebb ruhákból (kevertszálas textil) ez is csak 2,5 kg-t tud, de pamutból 6 kg-t egyszerre). Ha van rá pénz, akkor egyszerűbb külön gépeket venni és a mosógép tetejére tenni a szárítót. Ez ugyan kicsit furán néz ki, viszont ált. megoldható és akkor 60*60-as részen elfér a kettő együtt.

Ilke!

A szárítógép már most bevált. Nem tudom mi lesz később, de eddig egyik rosszat sem tapasztaltam, amit korábban hallottam róla. Nem gyűri a ruhákat, sőt kevésbé gyűrötten veszem ki belőle, mintha teregetnék. Ezenkívül még semmi nem ment össze benne, remélem ezután se fog.
Hiszti: nem, nem rossz példa, csak ti olyan normális családnak tűntök, hogy azt gondolom, hogy nem ti neveltétek félre, és azért hisztizik. Viszont ha így van, akkor talán nálunk se félrenevelésKépKép.

Zita!

Ha jól emlékszemKép, akkor nekünk is a szülés előtt nem sokkal kezdett átjárkálni Nátán. Egyébként már nagyon-nagyon régóta ki tudott jönni az ágyából, de nem tette...

Halacska!

Dió: Kataa írta, hogy jön a tesó nálunk, hát sajnos mégsemKépKép. Szerintem ezért is nem írt máshová sem, én mindig kerestem az írását máshol is. A napokban láttam valahol, hogy írt.

Rit!

Éljen Dodi!KépKép

Magdi!

Én is azt gondoltam, hogy ebbe a lakásba már semmi nem fér be, aztán mindkét gépet mégis beszorítottuk!Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok

Szilcsike

Hajra tejcsi!En is sokszor hittem azt Dannyvel ,hogy itt a vege, muszaj potlast adnom neki, megis birtuk tobb mint 5 honapig.KépFel is irattam a tapit, vegig ott figyelt a polcon.Volt ilyen fejlodesi ugras 6 hetes kora korul, majd 3 honaposan es 5 honaposan, mikor par napig, egy hetig eleg zurosek voltak az esteink, mert estere tok uresek voltak a cicik. De azert egy kicsi mindig jott...KépVolt hogy orankent szoptattam este fele.KépDe en is megfigyeltem, hogy ha faradt voltam is azonnal visszaesett a tejtermeles.
Az alvas nalunk is meg mindig zuros, pedig Danny 7 honapos. 11 ora korul meg itt kuzdunk a 2 torpevel, hogy le tudjuk tenni oket. Altalaban a kicsi miatt vagyunk fenn tovabb. Irto rossz alvo, van hogy alig alszik hosszabbakat nappal, mint felora.

cumisuveg

Emike 2 honapos kora ota nem fogadja el, mikor elkezdtem a hozzataplalast, meg csorosbol itattam, szelepesbol, amit nagyon hamar megtanult hasznalni szerencsere. Danny most meg neha cumisuvegezik, de csak teazaskor.
JAtekcumi egyiknek sem kell, de Danny vadul szopja az ujjat.Kép

Judy

Nekunk Bosch mosogatogepunk, van ugy 1 eve, eddig bevalt.Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok
Beszti
javitsd légyszives a koromat ma vagyok 29 éves Kép

Magdi
én tudom már hova iratnám de mivel még egyelöre ugynézki hogy bölcsis lesz még egy évet Petike mert nem szobatiszta és nem eszik szépen tisztán és nem beszél még érthetöen mindig bár értelmes szavakat mond már elég sokat de a bölcsöde véleménye az hogy maradjon még egy évet .És csak utána megyen oviba.

Csics
csics

Sziasztok!

Csics! Kép Boldog születésnapot!!!!

Ovi: azért érdeklődtem, mert azt hallottam, hogy májusban van beiratkozás az oviba. Én, ha minden rendben akkor ősszel szeretném Nórit beadni. Már most sokszor mondogatja, hogy az oviba sok gyerek van és lehet játszani. Ebből gondolom, hogy tetszene neki. Szerintem felvennék, szobatiszta, egyedül, "szépen" eszik, és érthetően beszél. Ha mégse, akkor meg van lehetőség arra, hogy még egy évet otthon maradjon. Vagy oviba van olyan, hogy fél napos ovi (ha esetleg nem tetszene neki annyira)?? Tök hülye vagyok ebben a témában. Persze tudom, hogy majd a helyi viszonyokat kell megismernem, de érdekelne, hogy Ti hogyan fogtok hozzá. Meg egyáltalán érdemes-e 3 évesen elkezdeni?? Na, nem fárasztalak tovább Titeket, majd megkérdezem a védőnőt. (Bár amilyen sűrűn látom, lehet, hogy jobban járok, ha bemegyek egy ovibaKép)

Beszti! A mi lakásunkba már lassan 1 gombostűt nem lehet leejteniKép
A mosógépről nem rázkódik le a szárítógép, amikor centrifugál??? Vagy nem is kell centrifuga, ha van szárítógép???Kép

Szép napot mindenkinek:
Magdi

Magdi
mléna

Csics
Boldog szülinapot!

Magdi
Nekem apósom pont ma nézett utána (a helyi önkormányzatnál dolgozik). MÁjusban van beiratkozás, nekünk ő már intézi jövő hónapban Kép
MI mindenképpen beadjuk oviba, mert szeretnék jövő ilyenkor már dolgozni. Illetve nem szeretnék, de muszáj lesz. Addig még keresni kell Tomi mellé bébiszittert egész napra, de majd meglátjuk, lehet hogy vissza sem vesznek. (bár az elődöm szerződése most jár le év végén)

Mosogatógép
Tőlem ha elvennék, kikészülnék KépKép. Függő lettem. Az egyik legjobb dolog a háztartásban.

Szárítógép
Én azt hallottam, hogy a szárítós mosogépek is jók, most akkor mégsem? Ugyanis a következő az lesz, egyszerűen nem férünk a száradó ruháktól.

Képzeljétek, tegnap a kisfiam üvegből megevett 80 ml-t cicizés után (volt lefejve), és aludt 7 órát egyhuzamban. Kicsit jobban is érzem magam, mostmár nincs fizikai fájdalmam a fáradtságtól.

Egy kérdés: mivel tudnám rávenni a nagyot, hogy egyen? Ugyanis egész nap nem eszik semmit, csak issza a kakaóját. Azt meg nem akarom megvonni tőle, mert akkor éhen fog halni...........

Na mennem kell, a kicsi rázendített

Szilcsike
szilcsike

Sziasztok

Alex tegnap megint nem akart hazajonni a bolcsibol,a gondozonok mindig mondjak hagyjam eg,de en nem akarom,eleg ez a fel nap isKépBar ugy latszik neki nemKépViszont megdizcsertek hogy milyen segitokesz,ha sir egy masik gyerek es cumis,rogton viszi adja a szajaba a cumijat es simogatja a hatat:Nem kell sirni KépKépszavakkalKép
Holnap nem emgyunk mert apu vigyaz ra en meg dolgozom anyu irodajaban.Hat remelem nem leszek teljesen bena,bar mar 9 eve hozza sem szoltam a konyveleshezKépKép

Judy
Anyukam szerint mi nagy halozsakban jarok voltunkKép
Nekunk Ariston mosogatogep van,nagyon jol mosogat ,halk es gyorsKépTenyelg nem is tudom hogy mien volt nelkuleKépNeked meg plane jo lesz a ket kicsi melle idosporolasnak.

Taliban en benne vagyok,kerdes a hely.Lanyok ne lustuljunk el mint tavalyKépKépKép
Mit szolnato ka Mikkamakkahoz,ott delelott szinte senki nincs es jo nagy a helyKép

Magdi
En mar gondolkoztam a az ovin,majusban kell beiratni hogy szeptemberben kezdje,de talan meg hagyom itt a bolcsiben,mert csomo 3- 4 ev kozotti gyerek lesz megint.Az oviban a kisscsoport semmiben nem mas minta bolcsi,ezert talan nem valtoztatunk ha ezt ennyire szeretiKépDe meg majusig eldolKépAmugy a szobatszitasag kivetelevel mindenben Ok lenne, de azt nyaron megoldjukKép
Minden ovi mas,eloszor kerdezd meg hova tartoztok,es ha az nem tetszik irathatod barhova,csak hely kerdese a dolog.Van ahol nem veszik be ha kicsivel otthon van az anyuak,vagy csak fel napra.De ez eleg igazsagtalan.
Egyetertek Besztivel,hogy a kombinalt mosogep egyszerre csak keveset szarti,viszont jo hangos.(Anyueknak Wirlpool van,pedig nem gagyi)

Beszti
Szegeny DioKép

Csics
Boldog szulinapotKép

Szilcsike
Hat talan a kakao is ludas,mert attol nem ehes,es persze izik neki,Tudom hogy nehez elvenni tole,de talan ha ehes elnne enne mast is.Tenyelg nem beleszolas,csak tobbtol hallottam hogya a kakao volt a ludasa nem evesben,persze lehet hogy vannak kivetelek.
Jol tetted hogy adtal neki uvegbol igy kicsit pihentel es mindene regi lesz a tejcsi fronton isKép
Ez jog hogy 3 evre vettek fel az utododat,biztos talaltok valakit aki jo lesz Tomi melle.

Pusz
kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok Mamcik!

Kataa Mi számít nagy ágynak? Anna rácsosa 70X140cm. A rácsokat le lehet majd venni és ággyá alakítani. Egyelőre csak a kivehető 2 rácsot távolítottuk el, nehogy leessen az ágyról. Gondolkodunk még a leesésgátlón de nem válaszolt senki, hogy milyenek vannak. Biztos mindenkinek a beépített van, amit eleve az ágyhoz adnak. Én is kint az utcán, vagy Metrón köhögök de már egyre ritkábban.
Kistarcsán a kórház mellett van egy lakótelep. Ott lakunk. Az ablakaink mondjuk kertesházakra néznek, tehát kertesházas övezetben de mégsem saját házban. Ekkora lakást (76nm) annó annyi maniból, mint amennyi nekünk volt nem tudtunk volna Pesten vagy Budán venni. A környéket meg, többek között azért válaszottuk mert az összes nagyszülő, rokon Gödöllőn lakik és így nagyon közel vagyunk. De mégsem annyira, hogy papucsban átjöjjenek. Kép Én nagyon megszerettem Kistarcsát és nem is mozdulnék onnan. (Nyuszika azért köszi!) Viszont az árak itt is kezdenek az egekbe szökni, de hol nem?

Csics Nagyon sok boldogságot kívánok szülinapodon! Isten éltessen!

Zsuzsa Végül melyik dokinéni jár hozzátok? Kati vagy a másik? Meg vagy vele elégedve? Én nagyon sajnálom, hogy egyikőjük sem homeopata, bár eddig nekünk még nem nagyon volt rájuk szükségünk. Kop-kop.

Magdi Nálatok a cumisüveg akkor a nyugtató cumi szerepét is betölti. Kép Biztos kell a szertartáshoz. Még az oviig van idő elhagyni, nem? Pancsi pl. nem fogadta el soha. Pedig jó lett volna párszor a lefejt tejcsit abban adni. Amikor nagyobb lett és már tudott mit kezdeni a csőrrel, abból ivott. Ő is használja még ilyen formán az üveget és engem ez nem zavar.

Kataa, Beszti Infót köszi. Megtaláltam közben. Sajnálom.

Pancsi tegnap bent volt a melóhelyemen. Érdekes, hogy a Kenek még jobban közelítettek hozzá mint a Barbiek. KépKépKép
Hazafelé örült nagyon a villamosnak és a metrónak is. (Nekünk, vidékieknek ez nagy kuriózum.)

Pusz,
b.

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Kataa
A kakaó az sima tejcsi. Ő hívja csak kakanyónak. A fura az, hogy ha nem kap, akkor sem eszik rendesen, max 1 falat. Mint most is, evett 1 falat főzeléket, pedig ma még nem kapott tejcsit sem. Én nem értem ezt már.........

Szilcsike
szilcsike

Szilcsike
Jaaa,tenyleg mar irtad,csak elkerulte figyelmem,bocsKépAkkor viszont az is jo lehet ha hagysz nehany falatkat tanyeron a lakas tobb pontjan,hatha megeszi oket csak jatekbol,jatek kozbenKépEz csak most van ugye??Ha nem fogy akkor nem elhet belole bajKépVan hogyAlex is keveset eszik par napig,aztan meg mint rozsda folytatjaKép

Halacska
Aha,hat a nagyszulok kozelsege nem rossz,persze a papucs neha zavaro is tud lenni.Kép
Hat igen minden draga mar ami 30 km-es korzetben van Bp-tolKép
Ez tipikus ,hogya pasik jobban odavoltak PancsiertKépezek a Barbik felnek hogy nekik is lesz ha ajtszanak veleKépKépKép
Tegnap a Polg.hivatalban lattunk egy Barbi-Ken parost babahordozoval.De annyira rosszul allt nekik a gyerek,es ezt ott mindenki eszrevette.Ahogy kileptek a csaj mar gyujtott a cigireKépEs apuka meg lobalta a hordozot mintegy kosarat.

K

Kép
Kép
kataa

Sziasztok
köszi a mosogatógépes infókat, akkor rámozdulunk a témáraKép

Ovi: akkor is mehet idén szeptembertől, ha csak okt. 30-án tölti be a 3 évet? Én beadnám félnapra, bár itt nagy a helyhiány, sztem csak protekcióval menne. Ez hogy működik, nem tudja vki? A társaság miatt jó lnne Gergőnek egy félnapos megoldás. Van vagy 4-5 magánovi is, de gondolom az egy vagyon.

Halacska
Nálunk a leesésgátló két összehajtogatott takaró az ágya előtt a földönKépKép ha mégis leesne, nem üti meg magát, volt is kb kétszer a földön, egyszer aludt tovább, egyszer meg nyöszörgött, hogy felmegy GergőKépKép
KenekKépKép

Erről jut eszembe, ez normális, hogy ő mindig 3. személyben beszél magáról?

Kataa
Nagyon jószívű AlexKép

Szilcsike
Néha én is azt csinálom, hogy elöl hagyok almát, mandarint, müzlit, gabonapelyhet, kekszet...azért rájárogat.

pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Szilcsike!

Ha épkézláb a gyerekdokitok próbáld megbeszélni vele a dolgot. Pl megkérdezhetnéd, hogy mennyi a kalória igénye egy ekkora ilyen súlyú gyereknek. Elképzelhető, hogy a tej fedezi. Milyen ütemű a gyarapodása, illetve fogy a lányzó?
Lehet, csak az esti tejcsit kéne meghagyni elalváshoz, vacsi után. Éhen halni NEM fog.Kép Éhen halni csak azok szoktak akik nem jutnak élelemhez, de ez a ti esetetekben nem így van. Egy olyan gyerek még nem halt éhen ahol rendszeresen van az asztalon étel és lehetőség is van a megevésére.
Egyszerűen rossz evő és mégrosszabbra fordulhat a helyzet, ha ennyire meg akarod tömni. Eszik eszik nem nem. Gáborom elég jó súlyban van (94 cm és 16 kg) és a mai össz tápláléka: 1 cüveg tej, 1 cüveg kakaó és fél mandarin a pici fajtából...

sasha

Kép
sasha

Sziasztok
irok gyorsan mert a gépem szotfogadatlan öröké lefagy Kép már 3x probálom irni nektek Kép .

Magdi
nálunk van egy csomo bölcsi mi utcánkban is van egy én oda szeretném járatni met az zárt udvaru oda nem juthat be a benzin göz mint a legtöbb oviba, bölcsibe de elöbb kérdezd meg hogy körzetileg hova tartoztok oda inkább felveszik bövebb infot itt találsz WWW.OVODA.LAP.HU

szilcsike
petike sem eszik rendesen mandarint -mandarinal joghurtot és a levesböl a levestéztát eszi meg zölségel én nem aggodok mert a bölcsiben eszik .
Nem lehet hogy Vitamin vagy vashiánya van ? vashiányra cseppekt irnak föl de én béress cseppeket adok petikének imunerösitönek és étvágy fokozonak Kép.

Halacska
nálunk nincs leesésgátlo az ágyon az elsö hetekbe volt nálunk gy öszehajtogatot takaro az ágya melett de nem kelett még nem estle az ágyárol csak egyszer de szerintem inkább lecsuszott de nem ébredtföl rá petike inkább ugyalszik az ágyán hogy a lába a földön log ö maga meg az ágyon van .augy az ágya igen alacsonyan van .

Lányok
köszönöm a köszöntéseket Kép

csics
csics

Magdi!

Gyereke válogatja. Van akinek már 3 évesen tetszik, van amikor még nem. Szerintem az idális az lenne, ha megpróbálná, de ha nem tetszik neki, akkor még otthon maradhatna. Csak elég kevés családban megoldható ez. Viszotn sajnos a mai ovihelyzetben az is kérdéses, hogy egyáltalán felveszik-eKép. Nálunk pl. ha az anyuka otthon van egy kisebbel, akkor nem veszik fel csak az utolsó évre. És akkor is csak félnapra. Ahova Beni jár, ott ez nem is az óvónők kényelmi kérdése (ők nagyon aranyosak és segítőkészekKép), hanem a csoportban nem nagyon fér elKép már több ágy a délutáni alváshoz... Pedig nekem jó lenne, ha nem kellene 1-re menni érte, hanem reggel apuja vinné és ő is hozná. Így kicsit ketté van vágva a napom...
Nem tudom, hogy lerázkódik-e. Gondolom nem, ahhoz kicsit nehéz!Kép De kell a cenrifuga,sőt az a jó, ha minél nagyobb fordulatszámon tud centrifugálni, minél kevesebb víz marad a ruhában, annál energiatakarékosabb (ami nem mindegy, mert alapból "C" energiaosztályúak ált.) a szárítás.

Szilcsi!

Nem azt mondtam, hogy nem jók, csak azt, hogy én inkább negatív tapasztalatokat hallottam. Hogy amiatt, hogy a felét ki kell venni, inkább nem is szárítja benne a ruhákat, meg hogy kisebb a dob (a külön szárítókhozképest), ezért gyűri is őket. Ettől függetlenül ha már semmiképpen nem tudtuk volna a szárítógépet betenni, akkor én is olyat kértem volna, mert a korábbi ruhaszárítós helyzetnél minden jobb lett volna.
Én pszichológus tollából azt olvastam (Vekerdy Tamás), hogy nem szabad erőltetni és játszmává tenni az evést. Terített asztal mellett még egy gyerek sem halt éhen. Oda kell ültetni (gusztusosan teríteni és változato dolgokat kínálni), megkínálni, ha eszik eszik, ha nem nem. Nem szabad köztes étkezéseket beiktatni.
Én egyébként csak reggel és este adnék tejet, kakaót, napközben csak vizet, ha szomjas. És nem aggódnék!KépKép Ugye milyen könnyű mondani???KépKépKép

Csics!

OK!KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Nyuszi,
Tényleg szép dolog az örökbefogadás, és hát igaza van a párodnak az első a te egészségedKép!
Nálunk egyenlőre úgy néz ki, hogy nem lesz harmadik, mert nagyon sok dolog van még előttünk. No meg azt mondta a párom, hogy most hogy tökéletes a nemek aránya, nem kockáztat, hogy ez megboruljonKép. Persze csak viccelKép, de így tényleg olyan csodás, hogy van egy kislányunk és egy kisfiúnk is. Egyenlőre örülök, ha nekik meg tudok felelniKép. Néha filózok, hogy anyu hogy tudott olyan kötél idegekkel felnevelni minket, persze néha nála is borult a bili, de nagyon ritkán és csak nagy rosszaságokért. A francba, néha úgy megkérdezném, na de ebbe nem merülök most bele.

Zsuzsa,
Nagyon jók a képekKép! Lili is mindenre azt mondja mostanában, hogy nagyon fájni fog, pedig úgy vigyázunk rá, de a fürdésnél totál bele tudja magát lovalni.

Forti,
De jó, hogy minden oké a sógornőddelKép.

Magdi,
A cumizásra visszatérve: Lili sohasem cumizott, ő sem fogadta el sohasem a cumisüveget, így mi egyből csőrös pohárral kezdtünk. Mivel ő sohasem kapott tápszert, nálunk valahogy nem alakult ki ez a reggeli és esti cumisüvegezés. Ő nem is szokott inni se reggel, se este tejet. Igazából nem tudom, hogy mennyire kellene-e, mert a dokink szerint, ha eszik elég tejterméket, akkor nem szükséges. Mivel én elég sok biotejet használok a főzéshez és nincs nap sajt, vagy túró, vagy joghurt nélkül, így nagyon nem aggódok. No meg mi arra neveljük Lilit, hogy az esti fogmosás után már csak vizet szabad inni, és ezt simán be is tartja. Nekem kiskoromba elég rosszak voltak a fogaim, szeretném ha ő nem szenvedne ettől.
Együtt érzek veled, néha tényleg nem könnyű két ilyen aprósággal. Nálunk is úgy van, hogy ahogy lerakom Bálintot, Lili már kéreckedik is fel az ölembe. Ja és ha éneklek, mindig mondja, hogy rá nézzek, neki énekeljekKép.
Ovin én is gondolkozom jövő szeptembertől. Szerintem még ebben a hónapban felhívom a környékbeli ovikat, mert azt hallottam, hogy sok helyen ahol kicsi tesó van otthon, ott nem veszik be a nagyobb gyerkőcöt. Amit részben meg is értek, de Lilin már most kezdem látni, hogy érdekelné a gyerektársaság (esténként mindig ovis filmet diavetítőznek apával az ő kérésére, és egyre szebben játszik más gyerekekkel), jövő akkora, pedig szerintem ez még inkább változni fog. Szóval én tényleg csak miatta íratnám be.

Szilcsike,
Akkor nektek is jó évetek leszKép.
FüggőKép, én is így vagyok vele.
Nem lehet, hogy a kakaó mivel édes telíti és azért nem kíván semmit? Én egynapot kipróbálnék, hogy nem azt kap, hanem gyümilevet (cukrozatlant), vagy vizet, ebédre biztosan megéhezne szerintem, de ez csak az én véleményem. Épp múltkoriban olvastam egy könyvet: Na még egy falatot a címe, érdekes dolgok vannak benne.
Most olvasom, hogy sima tejet kap, hát nem tudom, nem szokott nasizni? Azért a tej is telít valamennyire.

Judy
Szerintem egy alap mosogatógép is teljesen elég (nekünk is az van). Egy jó tanács: 12 terítékest vegyetek, hogy a nagy edényeket is be tudd rakni. Nekem még így is van hogy naponta 2x megy. Egy kicsivel állandóan csak ki-be pakolásznék, így meg egyszer bepakolok és akkor nem marad ki semmiKép.
Egy farsangot összehozhatnánk!
De jó, hogy felhoztad a beszédet, Lili meg sokszor úgy beszél, hogy azt mondja, ahogy mi szólunk hozzá. Pl. kérdem, hogy kérsz vizet, erre ő: Kérsz. Pedig mindig mondom, neki, hogy hogy kell jól mondani, néha használja, néha nem.

Beszti,
Köszi-kösziKép!
Nekem szerencsém van, mert van egy külön szobám, amit mosókonyhának hívok, így ott mosok, szárítok (2 szárítóval), így nem kell kerülgetni, de ha átépítünk ez valszeg változni fog. A szárítógép után egyáltalán nem kell már szárítani, már úgy értem teljesen megszárítja a rucikat?

Csics,
Boldog szülinapot!

Halacska,
Lilinek is olyan ágya van, amelyiken rajta volt a leesésgátló, felteszek egy képet róla, neki ez nagyon bevált.
Kép

Na elirogattam a vasalásra szánt időmet, annyi baj legyenKép.
Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok, kicsit bekukk.... épp megint lakáskeresőben vagyok, mert amit idáig kinéztünk az még mindíg húzza az időt. Én meg már nem akarok várni, vagyis elkezdek keresni másikat és ha találok megfelelőt akkor még mindíg +kérdezhetem, hogy akkor szerződünk v. szerződjek a másikkal. Ilyen időhúzás miatt nem akarok két kéró között albiba menni. Kép

cumi
cumisüveg nálunk már egy éves kora abszolút nincs és tavasz óta csőrös pohár sem. Viszont remekül iszik bögréből, pohárból, üvegből, de még zacskóból is KépKép Este viszont én nem itatom, nálunk 5-6 körül rendes vacsi van szendvics v. egyéb szilárd + némi folyadék. Sosem ébred fel, hogy szomjas lenne és így éjjel nem is pisil be egyeltalán. Szerintem nem is kéne a pelus, csak azért hagyom rajta, mert én viszont képtelen vagyok felkelni reggel, úgyhogy ő már egy ideje ébren, mire felkelek és mi a galérián alszunk, úgyhogy előbb összeszedelődzködünk és utána megyünk le a fürdőszobaába. Eddigre viszont már rendszerint bepisil a pelusába, viszont a kakival megvárja a bilit Kép

Erről jut eszembe, tegnap "balesetünk" volt. Papa hozza a bölcsiből, itthon megkérdezte, hogy megy-e pisilni, de azt mondta, hogy megvárja a mamit. Hát mire hazaértem nem bírt várni KépKép Én meg hiába mondom az apjának, hogy ilyenkor ne hagyja rá, hanem igenis mondja meg neki hogy ülés a wc-re. Ja, mióta bölcsiben a pici wc-n ül azóta itthon is inkább azt akarja, nem a bilit Kép

Gumicukor
Nagy grarula a lakáshoz! Reméljük minden összejön, nyugi mi biztos nem happoljuk el, nekünk az nagyon messzi van KépKép

szilcsike
Megfontolandó, amit Beszti mond, annál is inkább, hogy ha közösségbe akarod adni, ott napközben nincs tejcsi csak reggelire. Addigra le kéne szoktatni róla, mert annál nagyobb sérelem éri majd.

Evés
Na, nálunk meg olyan nincs, hogy nem eszik a gyerek... komolyan, ruházni egyszerűbb. Az az érdekes, hogy még csak nem is dundi, sőt pl. Manó Emmájához képest még vékony is, pedig 2 x reggelizik (otthon és a bölcsiben) aztán gyümilé 10 órai, ebéd (mind a 2 fogás és még a gyümi is harmadikként) 2x uzsi (otthon, bölcsi) + ha van esetleg nasikeksz, mézeskalács.

Judy
aha, normális, én inkább mindíg azt kapom vissza, hogy hogyhogy Dodi nem úgy beszél... pedig ő soha nem is beszélt úgy, nem tudom miért. Azért szoktak 3. sz-ban beszélni, mert általában ezt hallja. Akár meséből v. sok szülő nem 2. személyben beszél hozzá, hanem mindíg mondja a nevét, pl. barátnőm mindíg úgy beszél a fiával, hogy Hunor baba ide megy, ezt csinál, stb.
Ovi körzetenként változik, de ahol helyhiány van, általában csak a már korban beillő gyerekeket veszik fel. + tényleg igaz az is, hogy ahol kistesó van, akkor szeretik otthon marasztalni őket - de szerintem nem mondd meg Kép próbálj meg beszervezni valakit gyerekvigyázónak, míg elmentek beiratkozni.

Rit

rit

anemona7

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?