Új privát üzeneted érkezett!

Zsuzsi!
nagyon drukkolok innen is, hajrá tüszők, hajrá peték!
Vigyázz rájuk nagyon.

Kisbuddha
Nekem 39 évesen másodjára sikerült :)
Először tavaly október végén voltam. Izgultam nagyon, idegeskedtem és féltem is a sok hormontól. Meg minden olyan új volt, injekciók stb. Nem sikerült és kivártam a nem egészen három hónapot. Egyrészt a támogatás miatt, másrészt tényleg kellett egy kis idő, hogy letisztuljon bennem az egész, lelkileg helyére kerüljenek a dolgok.
Harmadrészt pedig a szervezetemnek sem ártott egy kis tisztulás ezután a kezelés után. Aztán amikor másodjára mentem annyira más volt minden. Már egyáltalán nem izgultam, olyan könnyedén, jókedvvel lesz-ami-lesz alapon csináltam végig. Najó amikor bénáztam a szurikkal akkor picit kiakadtam azért, de már akkor is inkább csak nevetni tudtam magamon.
A legfontosabb amit én megtanultam az elmúlt 7 évben, hogy tényleg nem jó türelmetlennek lenni. Baba kérdésben ez főleg így van.
Egyszercsak eljön az ideje a te babádnak is. Csak győzze az ember kivárni :)
Szóval sok-sok türelmet, kitartást kívánok!
Kagyló neked is! Meglásd a sok "szenvedés" után már csak a jó és a baba következhet!

Rólunk még csak annyit, hogy minden a legnagyobb rendben.
Kis bébifiúnk szépen növekszik, sokat fickándozik, este a legaktívabb.
:D
Jó hétvégét mindenkinek! :wink:

Kisbagoly
Lilypie Pregnancy tickers
kisbagoly00
Budapest

Sziasztok!

Zsuzsi!
Nagyon drukkolok a tüszőknek!!!

Kagyló!
Már viszonylag jól vagyok, de mivel decemberben lesz a következő lombikunk, a várakozás kínzó heteit, hónapjait élem. Három hete derült ki, hogy nem sikerült a 3. lombik sem, de olyan, mintha hónapok teltek volna el azóta, és türelmetlenül várom a következőt.

Amin most gondolkozok, az egy gyógyfürdőbe való beutaló. Találtam a neten egy olyan cikket, hogy "fürdőkúra vagy lombik". Három gyógyfürdőben (Harkány, Hévíz, Parád) foglalkoznak kifejezetten meddőségi kezeléssel. Három hetes kúra, ha viszek beutalót akkor TB-s. Ártani gondolom nem árt, és ha használna az csuda jó volna. Oda általában csak reménytelen esetek mennek, akik már mindent kipróbáltak, és semmi sem vált be, természetesen hiányzó petevezetéket nem tudnak pótolni, de ha nincs semmi konkrét szervi oka a meddőségnek, vagy endometriózisa van valakinek, vagy elzáródott petevezeték, azon tud segíteni a kúra. Tartalmaz iszappakolást, gyógymasszázst, gyógytornát (intimtorna), fürdőzést, stb.
A statisztika 40%-os sikerességet mutat.
Szóval meg szeretném próbálni.

Hajrá kismamik!!!:)

Meg mindenkinek puszi!!!
almendra
Budapest XIX. kerület

Kisbagoly: Gratulálok a babához:) Én rémes statisztikákat olvastam a kor és a lombik sikeressége közötti kapcsolatról, ezért nem is nagyon merem beleélni magam nagyon már az első sikerességébe, persze nagyon szeretném és mindent megtennék érte. Én is kezdek parázni, mivel én már 3 x is teherbeestem rendesen és 2x szültem soha fel nem merült bennem hogy egyszer lombokozni fogok. Minden új és így elsőre tele vagyok kérdőjelekkel. Barátkozni kell az injekciókkal...stb. Mióta kiderült, hogy csak a lombik maradt ez az utolsó hónap nagyon lassan telik :( Ezért gondoltam ha esetleg nem sikerül én 3 hónapot biztosan nem bírnék kivárni, mert ez idegileg kikészít. Most már tudom miért nem jött össze és tudom mi a megoldás, hogy férne ez össze a várakozással????? mikor minden vágyam az, hogy végre beköltözzön valaki a pocakba.

Egyébként csodálom az itteni lányok kitartását, türelmét és évek múlva is meglévő optimizmusukat. Lehet, hogy én még az elején vagyok és én is megtanulom, most úgy gondolom nem lettem volna végig csinálni mindazt amit itt egyesek. Minden elismerésem. Persze tudom az idő, és a vágy, a muszáj nagy úr és úgyis jön majd valami remény ami tovább lendít. Legalábbis bízok ebben.

Zsuzsi: drukkolok neked!!!!!!

almendra: ezt a cikket én is olvastam a fürdőkről. Ha nem ennyi idős lennék én is valószínűleg kipróbálnám, és ha meglenne a másik petevezetékem. A 40% elég bíztató.
kisbuddha
Budapest III. kerület

Kisbuddha köszönöm szépen a gratulációt!

Én direkt nem olvasok soha semmilyen statisztikát, ismerve magamat csak ráparáznék feleslegesen. Negatív élménynek bőven elég volt a tájékoztatót meghallgatni. :oops:
Egyébként egyszer már voltam én is terhes spontán, sajnos akkor a méhlepényem rossz helyen tapadt meg és a 22. héten levállt.... :cry: :cry:
Bocs, hogy nem vagyok egészen képben. Ezek szerint neked már van két gyermeked?

Kisbagoly
kisbagoly00
Budapest

sztorim röviden: Már van egy lassan 18 éves meg egy 15 éves:)
A kettő között volt egy méhen kívüli, így már csak egy petevezetékem maradt.
Aztán jött az új élet és nagyon szerettünk volna egy közös babát, sikerült is egyből, de sajnos elvetéltem a 11. héten:( A nőgyógyim azt mondta várjunk 1 évet, ha nem esek teherbe akkor majd elkezd kivizsgálni. (mindezt egy 38 évesnek mondta, hogy várjak egy évet:))))) De nekem nagyon gyanús volt, hogy nem esek teherbe, így elkezdtem a kivizsgálásokat nélküle. Kiderült az IR. Ezután szerencsére nem találtam az 1996-os zárójelentésemet a méhenkívüliről így kellett egy petevezeték átjárhatóságit csináltatnom, mert máshogy nem hitte el Dévai hogy nincs petevezetékem, pedig elég nagy a heg:) A lényeg, hogy itt jött a villám csapás, a vetélés után elzáródott a maradék petevezetékem, úgyhogy csak a lombik maradt.
Így műsorváltozás lett és aug 4-re várom a pirit, hogy kezdhessük az első és remélem utolsó lombikot.

Rémes lehtett egy 22 hetes terhességet elveszíteni. Én a 11 heteset is nagyon nehezen bírtam elfogadni. Már éppen készülődtem a genetikai uh-ra amikor elment.
kisbuddha
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Köszi a drukkokat mindenkinek! :)

Kagyló: Hogy lehet valaki ennyire tapló??? Rokonod volt? Amúgy is mi az, hogy hány intézetet, Te már Dévainál vagy ősidők óta nem??? Az nem vicc, hogy egy nőnek ilyet mondanak!!! Ez igenis taplóság volt, az a minimum, hogy bocsánatot kér!!!

Almendra: miért ilyen sokára lesz a következő lombik? Ezekről a gyógyfürdőkről én is hallottam, szerintem ha van rá lehetőséged mindenképpen próbáld ki! hátha ;)

kisbuddha, kisbagoly: szerintem bármikor borzalmas lehet elveszíteni egy magzatot!! Kitartás Nektek! Az mindig meghozza a várva várt eredményt! :D

Én voltam ma UHU-n, az a két tűszöcske még mindig megvan, nőttek is péntek óta! Van még egy 10-es, meg egy 8-as, de azok nem számítanak, mivel szerdán punkció, addigra nem fognak megnőni! Természetesen alá kellett írnom a papírt, hogy saját felelősségre kérem a műtéte, mivel 4 tüsző alatt nem szívesen műtenek!
Hát remélem, hogy mindkettő jó lesz, és meg is fognak termékenyülni! :) :D
kvzsuzsi
Fót

Zsuzsi!

Mert a Kaális doki csak akkorra tudott előjegyezni. Elment ugye a dokinő, és így a maradék dokik között oszlanak meg a betegei, így sokkal hosszabb lett a várakozási idő.:(
Állítólag vesznek fel majd új dokit...
almendra
Budapest XIX. kerület

Sziasztok

Zsuzsi
Köszönöm,aranyos vagy! De nem is foglalkozok azzal mit mondtak,csak le írtam nektek.Hajrá!!!!!!!!!!! Ügyes legyél szerdán,és készülj a terhesedésre! :wink:
Kisbagoly
Hogy repül az idő! :shock: Lassan te is célba érsz! :D
Npgy,kriszto
Már nagyon izgulok!Hogy vagytok?
Barikám???????????
Zafir?????????
Almendra
Hát én is így vagyok,olyan lassan megy az idő! :( Pedig már mennék,és babásodnék!Mert most babásodnunk kell majd,nincs mese! :wink: Nekem csak egy gondom van ezekkel a fürdőkkel,víz iszonyos vagyok,akkor inkább az iszap pakolás.(vagy birkózás)
:lol:
Momelcsi?????
nene?
Gigi???????
Ági????
Így mit fogok kukkolni? :oops: :roll: :D

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló

Sziasztok! Úgy tűnik a 31 nap helyett lett egy 27 napos ciklusom, tehát nem hétfőn kell hívnom a dokit, hanem már ma.
Nagyon izgulok, úgy tűnik hamarabb kezdődik az első lombik:))))))))))
kisbuddha
Budapest III. kerület

Zsuszi! ezerrel szorítok !!!!
kisbuddha
Budapest III. kerület

Sziasztok,

Kisbuddha, előrebocsátom hogy aludtam rá egyet, mielőtt írok itt neked. Az lenne a kérésem, hogy itt nekünk ne panaszkodj se a lombikra se semmilyen részletére, mert sokan vagyunk itt akiknek nincs más választásunk csak ez, ahhoz hogy egyáltalán 1 azaz egy gyerekünk is születhessen és nem jókedvűnkből vállaljuk ezt be. Akinek már van két egészséges gyereke, annak ez az egész lombik csak hab a tortán, szóval ne szóljon rá semmit sem, mert ha nem jön össze akkor nem dől össze a világ. Megértem én persze, hogy új párkapcsolatban az ember lánya újból gyereket akar. Eszembe jutott Gigi kommentje is a blogján erről, nagyon jól leírta hogy mit érzek az egésszel kapcsolatban.

A.
amaryllis921
Budapest XIV. kerület

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Ez már a harmadik lombikom, sajnos az első kettő nem sikerült:( És még sohasem voltam terhes. Most 2 napos embriókat kaptam vissza. Sikerült itt valakinek ilyen korai beültetésssel a lombik?
Pénteken volt a beültetés, most várakozom és bizakodom!
Előre is köszönöm a válaszokat!
Szil81
szil81
Budapest

Bocsi, nem akartam ezzel bántani senkit. Igazad van nem tudom milyen ha még nincs egy gyereked sem és éveken át kell küszködni érte. (valószínűleg majd most megtudom, úgyhogy örülhetsz) De azt nagyon jól tudom, hogy milyen ha van és ne gondold, hogy könnyebb úgy szembesülni azzal, hogy nem lehet gyereked természetes módon. Mondhatod, hogy akinek gyereke van az legalább már egyszer átélte . Igen. És talán még rosszabb, mert méginkább tudod mi az amire vágysz és szeretnéd átélni és nem lehet. Sőt magzatot elveszíteni sem könnyebb, ha már van gyereked. Egy icipicit se. Szerintem ezt nem úgy mérik, hogy kinek van már és kinek nincs. Nem ez határozza meg, hogyha valamit igazán szeretnél és nem lehet mennyire fáj.
Ez valami olyasmi pl. hogy vágysz nagyon valamire, aztán megadatik, átéled milyen az, fellegekben vagy, aztán pedig szépen kihúzzák alólad és azt mondják, na remélem jól megjegyezted milyen, mert többet nem lehet benned részed. Azt hiszem a kontúr még élesebb, mintha egyszer sem adatik meg és csak elképzeléseid vannak a dologról, hogy milyen lenne ha...
Szerintem önmagában elég lelki teher ha valaki lombikra "szorul" függetlenül attól, hogy miért és hogy van e már gyereke. Persze lehet azt gondolni, hogy nem érdemli meg, meg minek neki, hiszen már van gyereke, de hidd el ez ilyenkor nem igazán számít. Ez olyan mintha azt mondanád ha már van több gyereke, mit számít ha elveszít belőle párat, marad még elég...
Tudod, minden éremnek két oldala van, tisztában vagyok vele, hogy mindenkinek a sajátja fáj a legjobban, és azt az oldalt nézegeti, és azt gondolja, hogy csak az van. De ettől még ott az érem másik oldala is ami valakinek az ugyanúgy a sajátja. Ítélkezni arról amiben még nem voltál szerintem nem túl tisztességes, de ha így jobban esik, akkor egészségedre.
kisbuddha
Budapest III. kerület

Kagyló,

Jelölj meg a FB-on, és akkor dögivel láthatod a képeket, mert én havonta legalább 70 db-ot feltöltök :lol:

Egyébként most videókat is tettem fel a függők közé, ha már ott tag vagy, akkor meg tudod nézni. Azt ide úgysem tudnám feltölteni, hogy csúszdázott Bálint és hogy ugrik a vízbe, mikor kitesszük a partra.

Azért megpróbálok ide is felölteni egy képet, de nehezen tudok választani, hogy melyik legyen :? Kép

Kép
nene2
Budapest XXI. kerület

Kagyló,

Akkor itt van még 1.
Remélem senkit nem bántok meg vele, hogy tettem fel képet.

Kép

Kép
nene2
Budapest XXI. kerület

Kedves amaryllis és kisbuddha!
Nem szeretnék beleszólni a vitátokba, de azért hozzáfűznék néhány szót!
Én ezt kérdést, amin most egy kicsit összekaptatok, ahhoz tudnám hasonlítani, mikor valaki vak! Mikor meglátok egy vakot, mindig az jut eszembe, nekem látónak, hogy vajon látott-e valaha, vagy így született? És vajon melyik lehet a rosszabb? Az ha láttál, és tudod, hogy milyen a világ, és többet nem láthatod, vagy az, ha soha nem láttad, és még csak elképzelni sem tudod, hogy mi van körülötted??
Szerintem mindkettő nagyon szar!!!
Így azt a véleményt osztom, hogy annak is nagyon rossz, aki még nem volt terhes, és küzd a gyermekért. És annak is nagyon rossz, aki már átélte, és tudja mire számíthat, és úgy kell küzdenie!
Kérlek ne vitázzatok! :)
Ezen a fórumon mindannyian egy célért küzdünk :!:
Inkább segítsük egymást! :lol:
Ölellek Benneteket, és drukkolok mind kettőtöknek! :):)

zsuzsi

Lilypie First Birthday tickers
kvzsuzsi
Fót

És akkor egy utolsó, hogy ne csak pucér és mosolygós legyen :wink:

Kép

Kép
nene2
Budapest XXI. kerület

Szia szil! :D
Üdvözlünk itt a fórumon!
Még én sem voltam terhes soha, de eddig én is mindig kétnaposakat kaptam vissza!
Remélem valaki ír Neked, akinek már megszületett a gyermek, vagy még csak a pociban van, és kétnapos sejteket kapott vissza! Szerintem többen is vannak itt olyanok!
Mesélj egy kicsit magadról! Mind 3 beültetés Dévainál volt?

zsuzsi

kvzsuzsi
Fót

Kisbuddha, tévedsz, veszítettem el már én is gyereket húsz hetesen tehát tudom miről beszélek. A nyafogást nem bírom hallani a lombikról, már bocsánat, de két egészséges gyerek után a " lombikkal mindenáron gyerekre vágyom és panaszkodom ezért" számomra teljesen hiteltelen. Félreértettél, nem örülök senkinek aki szenved, függetlenül attól, hogy van-e már gyereke vagy sem. És azt sem mondom hogy nem érdemli meg valaki a harmadik gyereket akár lombikkal (a TB 5-t térít, neked is, nekem is) akinek van már gyereke, mert miért is ne ? Hogy kinek lesz gyereke, nem mi döntjük el és ez így is van jól. Hanem csak a nyafogásod taszít (így az injekciók stb.) mert akármit mondasz, ismét leírom 2 egészséges gyerek után ez a lombikfolyamat már csak hab a tortádon, semmi más. Azért vágtál bele, mert ezt akarod, és nem azért mert rákényszerülsz. Ez minőségi különbség.

A.
amaryllis921
Budapest XIV. kerület

Zsuzsi,

Nem vitázni akarok, de én kiszállok ebből a fórumból ha itt is ez lesz. Rengeteg más fórumon olvastam ezt már, hogy valaki 3 vagy 4 spontánul összejött egészséges gyerek után vág bele egy lombikba egy következő gyerekért, ne akard hogy az ilyeneket megértsem, és ezt nem azért mondom mert nekem attól több gyerekem lesz ha neki nem lesz egy 4 vagy 5, hanem mert van egy pont ahol legyen elég. Az ilyen tegye össze a két kezét jódolgában, maradjon csöndben és ne panaszkodjon. Ezt most mind nem Kisbuddhára értettem, neki megírtam mit gondolok. De, ne akarja nekem senki megmagyarázni hogy hogy szenved a lombiktól amikor azért vág bele mert az új párkapcsolatában (mint a mai nők döntö többsége) akar egy sokadik gyereket és nem azért mert egy sincs neki.
A.
amaryllis921
Budapest XIV. kerület

amaryllis,
hidd el én sem szeretnék vitázni, bár nem látom a minőségi különbséget továbbra sem.
Egy oldalon állunk, bár ezt a Te kommentjeidből nem érzem át! Viszont ha a Te gondolatmenetedet folytatom, én még sokkal rosszabb helyzetben vagyok, mint te, vagy akár kisbuddha. Hiszen én még sosem voltam terhes, soha nem láttam még kétcsíkos tesztet, soha nem érezhettem, amikor először megmozdul a pocakomban a magzatom. Igaz, soha nem is veszítettem el sem 11 hetes, sem 20 hetes magzatot. Bár szerintem nem teherbe esni 5 inszem, és 2 lombik után felér azzal, mintha elvesztenél egy magzatot! És itt megint felmerül a kérdés, hogy mi a rosszabb?? Elveszteni egy magzatot, vagy nem teherbe esni? a végeredmény ugyanaz: nincs gyerek!!
Nagyon érvényes itt most az a mondás:
"Mielőtt elítélsz, vedd fel a cipőmet és járd végig az utamat. Járd végig a múltamat, érezd a könnyeimet, éld át a fájdalmaimat, az örömömet. ...Tedd meg a lépéseket, amelyeket én megtettem és botladozz meg minden kövön, amelyen én megbotlottam. ...S mindegyik botlás után állj fel és menj tovább, úgy ahogy én tettem. Csakis ezután ítélkezhetsz rólam, felettem. Akkor mondhatod, hogy ismersz!... ""

Az, hogy melyik fórumon vagy az a Te döntésed, de mindig fogsz találkozni olyan lányokkal, nőkkel, akik úgy gondolkodnak mint kisbuddha. Szerintem ezt el kell fogadni! :)

Szép napot Neked :)

zsuzsi

kvzsuzsi
Fót

Kisbuddha: A statisztikákkal ne törődj! Én amikor 2 hét alatt hatalmas és nagyon sok cisztát növesztettem, azt mondta, hogy eddig 3 ilyen esete volt, de abból 2 rákos nő volt 1-nek meg valami nem is tudom már milyen baja. Közölte, hogy 1-nek sikerült nagy nehezen gyereket "csinálnia", készüljek fel, hogy ebből nem lesz gyerek. Most mégis 2 kislány rugdos odabent. Hidd el, szükség van arra a 3 hónapra, nem csak lelkileg, de testileg is. A szurikkal kapcsolatosan meg ne aggódj. Én minden vérvételnél és szurinál elájultam régebben, mégis az elsőtől kezdve magamnak adtam be. Igaz az első kettő közel 1 órán át tartott, miközben lehúztam 2 felest. :lol: De megcsináltam, mert a cél érdekében mindent.

Szil: Sok sikert, nagyon drukkolok. Én úgy tudom, nem is 1 olyan van itt akinek 2 naposan visszakapott babák maradtak meg.

Nene: Cukik a képek Bálintról. :D

Amaryllis: Egyszer régebben -talán tavaly októberben vagy novemberben- egy hasonló nagy vita robban itt ki. A "felek" a gyerekesek és a még lombikozók voltak. Akkor nagyon elszabadultak az indulatok. Utólag szerintem minden résztvevő máshogyan látja már a dolgokat, hiszen nem egy közülük azóta a másik oldalra került. Személy szerint én Zsuzsinak adok igazat, mindkét állapot nagyon rossz, de ha valaki egyetlen egyszer sem kaphatja meg az életben azt amire mindennél jobban vágyik, az talán még rosszabb. De ez csak az én véleményem.
Tudom hogy már kérdeztem, de mikor kezdtek újra?

Kagyló: Igen nagy tapló volt, aki ilyet mondott neked. Próbálj meg nem foglalkozni, az ilyen emberekkel. Nem tesznek jó a lelkednek.
Mi jól vagyunk, a csajok nagyon aktívak odabent. Hatalmasat rúgnak, ami már kívülről is látszódik.
Küldök neked 2 nyaraláskor készült képet.
Kép

Kép

Zafír
Lilypie Premature Baby tickers
zafir100

Zsuzsi: köszönöm az idézetet, valami hasonlót akartam én is mondani. Ítélni anélkül, hogy valaki lett volna ugyanabba a helyzetben nem tisztességes, de én még azt is megértem, ha ezzel könnyebb a saját lelki nyomorát elviselni.

Nem gondoltam volna, hogy bűn lombikozni, ha már valakinek sikerült rendesen teherbe esnie és szülnie. Nem gondoltam volna, hogy azért mert már van valakinek gyereke nem félhet az injekciós tűtől és nem írhatja le a lombikkal kapcsolatos félelmeit és nem kérdezhet olyanoktól akik még nem szültek ugyan, de ugyanúgy lombikoznak.
Amikor ide regisztráltam egyszerűen csak azért tettem mert kerestem olyan emberek társaságát akik ugyanott lombikoznak ahol én, hogy a lombik programmal kapcsolatos félelmeket, szomorúságokat és remélhetőleg örömöket az emberek megoszthatják egymással. Azt gondolom ennek semmi köze ahhoz, hogy valaki már teherbeesett természetes módon és szült. A kettő két külön kategória. Nem azzal jöttem ide, hogy eldicsekedjek milyen gyorsan sikerült anno teherbeesnem és milyen okos és szép gyerekeim vannak. Pedig tényleg büszke lehetek rájuk. A kisebbiknek átlag feletti az iq-ja és 14 évesen megcsinált egy felsőfokú c nyelvvizsgát, magántanár nélkül, csak úgy magától.
Gyereket pedig nem azért szeretnék mert még nincs és mindenki másnak meg már van és nem azért mert új kapcsolatban új gyerek járna. Pláne lombikkal. Én is jobban örültem volna ha nem záródik el a maradék petevezetékem hidd el.
Egyszerűen azért szeretnék gyereket az új páromtól, mert nagyon szeretem és úgy érzem ő sem adhatna nekem többet és én sem neki, mint szerelmünknek gyümölcsét. És igenis összedőlt a mi kis világunk is amikor kiderült, hogy nem lehet természetes úton gyerekünk. Tudom milyen érzés amikor úgy fogan egy gyerek, hogy közben egymás karjaiban egymásba olvadtok és szeretetitek egymást. Gyönyörű érzés és nagyon sajnálom, hogy ezt nem adhatom meg a páromnak, ez elveszik a lombik során. De ettől még ugyanúgy szeretjük egymást és vágyunk arra, hogy közös gyerekünk legyen, hogy ezt megadjuk egymásnak. És ismétlem. Nem azért mert még nincs, és kell csak úgy, hanem azért mert szeretem mindennél jobban a páromat. És ebből a szempontból tök mindegy kinek hány gyereke van már.
Amarilis nagyon sajnálom, hogy nem sikerült még szülnöd. Talán akkor te is egy kicsit másképp látnád a dolgokat a túloldalról. Igazából aki olyanokat ír mint te tele van fájdalommal, irigységgel és keserűséggel. Sajnálom. Érezheted hogy igazságtalan az élet és más boldogságának legyen elég. De ilyenkor én elgondolkodnék, hogy lehet hogy van olyan hogy karma. Van egy mondás, amit nem tudok most pontosan idézni, hogy nem az számít milyen lapokat oszt az élet, hanem az, hogy mit tudsz vele kezdeni.
Kívánom, hogy anya légy és boldog és tűnjön el ez a sok fájdalom a lelkedben amit sugárzol.
kisbuddha
Budapest III. kerület

Zafir: köszönöm a bíztatást.
Amikor az ember valami új helyzetben találja magát mindig elkezd valamibe kapaszkodni, esélyeket latolgatni, kell hogy legyen valami kiinduló pont. Ezért néztem meg a statisztikákat. HÁt nem voltak fényesek, remélem rám majd nem lesz igaz.
kisbuddha
Budapest III. kerület

Kisbuddha: Szerencsére nálam sem jött be Dévai ítélete. A statisztikák azért vannak, hogy megcáfoljuk azokat. :lol: Sőt én rá is cáfoltam, mert nem hogy 1 hanem 2 törpikével estem teherbe. Valóban ahogy telnek az évek, úgy lesz egyre nehezebb, de ha visszaolvastál, akkor kiderül, hogy ez sem teljesen igaz, mert vannak itt nálam jóval fiatalabbak, akiknek sajnos még mindig nem jött össze és a punkciók után is csak kicsi szám van a tenyerükben. Kisebb mint nekem bármikor. :cry: Vagyis, a statisztikákra nem szabad hallgatni arra koncentrálni, hogy képes vagy rá és kész!!!!! :D

Zafír
zafir100

Hú, végigolvastam pár napot, és picit fáj a szívem, hogy megint ilyen vita bontakozott ki. Én ebbe nem szállnék be, csak leírom annak, aki kérdezte (ezer bocsi, de vissza kéne olvasom, hogy ki) :

Nekem 10ből 2 petesejt termékenyült meg az első lombik során. 2 nap múlva visszakaptam, és jelenleg két baba alszik remélhetőleg fenn az emeleten. Én 32 éves voltam akkor.

Mindenkinek nagyon drukkolok, jó lenne, ha hamarosan mindannyian felhőtlenül boldogok lennétek!!!!

Kagylókám, teszek fel képet, amint sikerül miniatürizálni, mert ide elég nehéz képet tölteni.
Ha FB-n csoporttag vagy, láthatod őket, most voltunk fotósnál. De priviben megírom a nevem is, ha úgy szeretnéd megnézni Őket.

KépKép
momelcsi

Zafir: az én párom kicsit bepánikolt amikor kiderült hogy csak lombik lehet, és ilyenkon nő a többes terhesség esélye. De ez már elmúlóban van nála, inkább most már csak féltésből örülne jobban az egynek. Olyan aranyosak azok a tappancsok a pocakodon. A terhesség vége felé gondolom nem lesz könnyű kettőjükkel, de azt hiszem mindent megérnek:) Minden jót és szépet kívánok neked hozzájuk!
kisbuddha
Budapest III. kerület

Kisbuddha: Valóban nagy a többes terhesség aránya, de ez sem biztos. Sokan kapnak vissza 3-at, mégis csak 1 marad meg. Nekem sem maradt meg mind a 3 baba. Sajnos. A párodnak is van már gyermeke?
Köszönöm a jókívánságot. :D Már most sem túl könnyű velük, főleg akkor amikor mindketten egyszerre indulnak be mondjuk evés közben. De nem panaszkodom, hiszen mindennél jobban szerettem volna egy ikerterhességet. Megkaptam amit akartam, így nincs okom panaszra. :lol:

Zafír
zafir100

Zafir,

Nagyon szép a pocid :) köszi a képeket teljesen feldobtál vele ! A talpacskákat hogy tudtad rárajzolni ? Mi vsz. augusztus végén kezdünk ismét. A témáról nem akarok többet írni, mert visszaolvastam az akkori vitát és továbbra is úgy gondolom, hogy az másról szólt. Nem az a bajom hogy valaki 2 spontán gyerek után lombikra adja a fejét mert ha kell neki egy harmadik, hát szíve joga. Hanem hogy az ilyen még nyafog is !

Kisbuddha,
Kezdesz sértegető lenni, úgyhogy többet nem reagálok rád és nem olvasom a kommentjeidet sem, ez volt az utolsó ( "saját lelki nyomorát elviselni" ). Nem vagyok sem keserű, sem fájdalmas, sem irigy sem rád és ami volt, elmúlt és úgy volt jó ahogy volt, az élet pedig hosszú távon igazságos. Nem az a bajom Veled hogy lombikozol, mert kit zavar az, hanem hogy idejössz panaszkodni a lombik viszontagságaira 2 egészséges gyerek után, és azért mert "rákényszerülsz a lombikra" holott dehogy ezt szabad akaratodból vállaltad be. Tehát lombikozz csak nyugodtan, csak az ezzel kapcsolatos nyafogástól kíméld meg az ittenieket legyél szíves. Hogy Téged idézzelek ha ez a Te karmád hogy a harmadik gyereked lombikkal szülessen meg, akkor viseld ezt méltósággal és irritáló nyafogás nélkül. Ha ennyit tudsz a karmáról ahogy itt utalsz rá, akkor biztosan tudod azt is miért írom ezt.
A.
amaryllis921
Budapest XIV. kerület

Szil,

Annyi tudok hogy nem feltétlenül az számít hogy hány naposan kaptad vissza öket, hanem hogy hány sejtesek voltak, ugye ezért van hogy 4 petesejt felett kérhetsz továbbtenyésztést, ami növeli az esélyeket, hogy csak a legéletképesebbek maradnak meg. Azt olvastam a külföldi meddőségi klinikák oldalán, hogy minél több sejtesek az embriók visszaültetés előtt annál jobbak az esélyek, ott ez a "trend".
A.
amaryllis921
Budapest XIV. kerület

Amaryllis: "többet nem reagálok rád és nem olvasom a kommentjeidet sem, ez volt az utolsó "
ezt megtehetted volna nyugodtan a reggeli hozzászólásod nélkül is:) ha nem vagyok szimpi
köszi
kisbuddha
Budapest III. kerület

Amaryllis: Köszönöm a dicséretet. :D Volt a szállodában egy csaj, aki henna tetoválásokat csinált. Ő festette a tappancsokat. :D
Augusztus vége mindjárt itt lesz, addig is kitartás és élvezd ki a nyarat.

Én úgy tudtam 6-nál vagy felette lehet kérni a továbbtenyésztést, de lehet hogy ezt rosszul tudom, lehet hogy csak azért emlékszem így mert nálam a 2. illetve a 3. lombiknál is 6 db-nál kérdezték meg, hogy mi is legyen.

Zafír
zafir100

Szil, 3 db 2 napos 4 sejtes embriócskát kaptam vissza februárban. Most egy kisfiú rugdalózik a pocimban :) Apánk nekem azt mondta hamar visszakapom, mert a méhemben van a legjobb helyen.
Drukkolok nagyon, hogy neked is sikerüljön!

Zafir, Gyönyörűséges pocakod van, gratula :)

Nene, Nagyon cuki a kisfiad. Elérzékenyültem nagyon, remélem én is hamarosan gyönyörködhetek a sajátomban :)

Kisbuddha, Drukkolok az induláshoz. Csak pozitívan és lazán ++++++++++

A fenti"vitához" én csak annyit fűznék, hogy szerintem mindenkinek szíve-joga van panaszkodni, tanácsot kérni mindentől függetlenül. Mindenkinek a saját "szenvedése" a legfájdalmasabb, hiszen neki kell együtt élni azzal nap mint nap, úgyhogy ezen pláne nem érdemes vitázni. Eckhart Tolle írása, könyvei jutottak eszembe. Mindenkinek csak ajánlani tudom! Nekem nagyon sokat segített fájdalmaim enyhítésében és segített megvilágosodni az élet dolgaiban :)

Kisbagoly
kisbagoly00
Budapest

Kisbuddha,

Köszi az utolsó kommented, legalább egyértelműen kiderült hogy nem én tévedtem, hanem Te nem vagy olyan jóindulatú mint amilyennek mutatod magad. Szimpi csak a nyafogásod miatt nem vagy, meg a sértő megjegyzéseid miatt nem. Ennyi.

A.
amaryllis921
Budapest XIV. kerület

Zafír,

Ezen a Dévai által adott lapon amit mindig alá kell írni van rajta hogy 4 felett kérhetsz továbbtenyésztést, onnan vettem az adatot.

A.
amaryllis921
Budapest XIV. kerület

Kisbagoly,

Köszönöm :lol:

Te is hamarosan foghatod, puszilhatod a saját fiacskádat, de azért még bírd ki egy picit, inkább maradjon még bent jó pár hétig :wink:
Aztán úgysem fogod megunni a puszilgatását, dédelgetését, mert ez vár rád életed végéig, azaz inkább mondjuk úgy, amíg hagyja magát :lol:

Zafír,

Nagyon szépen gömbölyödik az a pocak, és azzal a két tappancskával, fantasztikusan aranyos :lol:

Kép
nene2
Budapest XXI. kerület

Sziasztok!

Nene
Olyan jó képű Bálint! :wink: Ne lennék ilyen öreg banya. :oops:
Köszönöm!
Zafir
Nagyon szép pocid van!Ezek a lábacskák rajta olyan aranyosak! :wink: :lol:
Momelcsi
Várni fogom a képeket! :wink:
Majd megyek a fészre is,csak még elégé depis vagyok,nem vagyok jó társaság. :oops:
Szil81
Volt olyan aki 2 sejteset kapott vissza és azok maradtak meg.Szóval ez is változó kinek melyik marad meg!De simi a pocinak, és sok húsi stb,és már jössz a jó hírekkel!Drukkolok!
Amaryllis,Kisbuddha
Nekem is van egy ismerősöm akinek sajnos nem sikerült átfújatni a petevezetékét,és most mind a kettő el van záródva.Sajnos csak lombikkal lehet babája az új párjától.Neki is van már két spontán fia.
Az biztos teljesen más ágyban párnák közt teherbe esni,mint elmenni az intézetbe és szét tenni a lábakat és kész na bumm ennyi,vagy sikerül vagy nem. :roll: Pedig ennek a legcsodálatosabb dolognak kellene lenni,szeretni egymást. :wink: :D Na,de ez nem mindenkinek adatik meg.Ettől nem kell senkivel össze veszni,vagy éppen rosszul érezni mert a másik meg mondja a véleményét.Igaz,két különböző dologról beszélünk.Itt testileg lelkileg nagyon nagy meg próbáltatáson megyünk át.Itt is változó kinek hányadikra sikerül,vagy éppen itt vagyok én példának 2005 óta,egyszer nem sikerült teherbe esnem.Ki lehet számolni milyen régóta csinálom,ha valaki hát én aztán tudom milyen az amikor már egy pici szikrát nem látok arra,hogy sikerülni fog.Még is megyek,mert érzem,hogy egyszer csak össze fog jönni!Vagy ki tudja nekem mi a sorsom.Azt tudom én nem haragszom és nem is érzem azt,hogy akinek előbb vagy éppen spontán jött össze rossz érzéseim lennének felé.Örülök a sikereinek,és várom a képeket,érdekel kivel mi történik stb.
Volt itt már vita,mint előttem már le is írták,akkor éppen az volt a gond,kis mamák is vannak itt.A régiek és az újak is ugyan úgy ide tartoznak mint azok akik most lombikolnak.Én pl nem tartozom már a Dévai intézethez,de egyáltalán nem érdekelne ha valaki ezért szólna,8 évig jártam oda.
Mint régen segíteni kell egymásnak, mert nem egy egyszerű dolog végig csinálni.Sok fájdalommal jár,sajnos a minden napi életedre rá teszi a pecsétet,ha nem sikerül.Legyünk itt egymásnak,és amennyire csak tőlünk telik adjunk tanácsot,minél könnyebb legyen mindenkinek.
Nem akartam senkit meg bántani,de én így látom a dolgokat. :)

Zafir,Nene
Mivel érdemeltem ki a sok képet? :cry: :lol: :cry: :lol:

kagyló

Kagyló,

Azzal, hogy kérted :lol:
Ha tőlem kérnek, én mindig küldök, vagy teszek fel. Ha nem kérik, akkor nem teszek, nehogy megbántsak másokat.

Kép
nene2
Budapest XXI. kerület

Kagyló,

Bocsi az elejére nem válaszoltam :?
A barátnőm is azt mondja, hogy Ő lesz Bálint felesége, akármilyen öreg is lesz akkor, Ő vár a fiamra :lol:
Mondtam is neki, hogy miből gondolja, hogy egy ilyen vén banya majd fog neki kelleni :lol:
Na jó, ezt csak viccből szoktuk mondani (csak, hogy senki ne értse félre) :lol: :lol: :lol:

Kép
nene2
Budapest XXI. kerület

Nene
Köszönöm szépen a képeket!Én még vén banyán is dögös leszek. :wink: :lol: Már most látni,hogy szíveket fog darabokra törni,vagy valahová dönteni. :lol: Na,ezt nem rossz indulatból írtam. :wink: Én kérek még képet!De egy picit össze szedem magam és már jelöllek is mint azokat akiknek meg ígértem. :wink: :lol:

kagyló

Sziasztok!
Köszi a drukkokat és az információt!
Az igazság az, hogy én nem Dévaihoz járok, hanem a Forgácsból mentem át a pesti Kaáliba, de remélem nem baj, hogy ide írtam...
Most 5 petesejtet szívtak le, és mind megtermékenyült. Kettőt visszaraktak (bár én 3-at szerettem volna:) és a többit lefagyasztották.
4 sejtesek voltak és állítólag nagyon szépek.
Még nem érzek semmit, bár még gondolom korai.
Ne vitatkozzatok, inkább szorítsunk mindenkinek:)
Szil
szil81
Budapest

Kisbagoly: Köszönöm! Te mikor raksz fel pocakfotót? Nagyon kíváncsi vagyok rád. Főleg, hogy láttalak már pocak nélkül is élőben :D

Amaryllis: Akkor a te infód biztosabb, mint az én emlékeim. Hiába, öregszem. :lol:

Nene: Köszönöm! Hihetetlen, hogy Bálint milyen gyorsan cseperedik. Ha nekem már nem is, de a lányaimnak még udvarolhat majd. :wink:

Kagyló: Depiűzőnek szántuk. :lol:

Szil: Mikor kaptad vissza őket?

Zafír
zafir100

Kagyló, Zsuzsi,
Azt hiszem nem értetettek meg, de nem szeretném folytatni a vitát. Aki két egészséges gyerek után a lombikra panaszkodik, az nekem olyan mint aki egy 200 négyzetméteres házban élve előadja egy hajléktalannak hogy milyen nehéz neki, mert ekkora felületet kell takarítania. Szóval én elsösorban nektek szorítok és megérteni is ilyen embereket szeretnék. Aki lombiknak köszönheti a meglevő babáját az számomra ugyanezen kategória. Tehát nem a kismama-nem kismama téma volt részemről a vita tárgya. De részemről ez most már lezárva !

A.
amaryllis921
Budapest XIV. kerület

Szil! nagyon-nagyon szorítok!

Kagyló! gyere face-ra! ott nem kell jó kedvűnek lenni, csak olvasgatsz, csemegézel a képek között és hidd el jobb kedved lesz, több erőd és mi is úgy fogunk örülni Neked!

Csajok! kibírom és nem írok litániát, de ne veszekedjetek! nem azért van a fórum. Szorítsunk mindenkinek és segítsük egymást! de már a többiek leírtak igaziból mindent amit én is gondolok.
Szóval babákra fel, lombikkal vagy anélkül, örömmel, vagy "kényszerből" (úgy értem,ha sajnos csak ez jöhet szóba). mindenkinek mérhetetlen kitartást és akaraterőt ehhez! ez a lényeg, SOHA SOHA FEL NEM ADNI!!!

Zafír! Pocak cukker! a tappancsos kép olyan megható és szééép!

Nene! akkor itt is! Bálint gyönyörű és irtó huncut! :-)

Zsuzsi! Szorít,szorít!

Kisbagoly! pici fiúcska hamarosan a karodban lesz, de még egy 10hetet maradjon, jó???:-)

Almendra! én a sárvári fürdőt hallottam, hogy jó. De a többi is egészen biztos, ezek nem véletlenek, hogy terápiaként vagy nem is tudom miként emlegetik, javasolják! lehet benne valami!
majd írj merre mentek, szupcsi lesz, kikapcsol és még jót is tesz!

puszi mindenkinek!!!

kriszto

kriszto82

Zafír100!
Pénteken kaptam vissza a két, 2 napos embriót, szóval ma vagyok a beültetés utáni negyedik napon. Kellene már valamit éreznem? Próbálok nem erre gondolni, de sajnos nem megy. Állandóan ezzen kattog az agyam, pedig nézem az olimpiát is közben.
Szil
szil81
Budapest

Zafír,

Hát igen, lesz itt lányválaszték bőven a fiúk számára :lol: csak győzzenek majd válogatni, én meg majd legyek megértő és aranyos anyós mi? Hát az nehéz lesz :wink:

Kriszto,

Köszönöm :lol: és nem csak gyönyörű és huncut, hanem baromi hisztis is, de arról nem készítek felvételt :wink:
Ja és nem panaszkodásnak szántam, csak megjegyeztem.

Kagyló

Gyere FB-ra, ott sem kell mindig hozzászólni, csak ahogy Kriszto írta, nézelődsz, olvasgatsz, és ha van kedved, akkor írsz, ha nincs, akkor csak a háttérbe vonulva figyeled a történéseket. Viszont ott van bőven kép, kisvideó (Borika is szokott feltölteni a fiúkról), ami csak szem szájnak ingere, és jobb kedved lesz tőle.

Kép
nene2
Budapest XXI. kerület

Szil,

Bocsi lemaradtál, szóval még nem kell érezned az égvilágon semmit, ne izgulj :lol:
Ahogy a lányok szokták mondani, ne keresd a tüneteket, mert van akinek vannak, és mégsem lesz baba, és van akinek nincs tünete és mégis lesz baba.
Igaz én nem lombikos voltam, ezért kicsit kilógok a sorból, de semmilyen tünetem nem volt, mégis itt van a kisfiam, aki már több, mint 1 éves. Szóval tünet ide vagy oda, nagyon drukkolok, hogy baba vagy inkább babák legyenek a pocakban.

Kép
nene2
Budapest XXI. kerület

amaryllis
Mint minden ez is nézőpont kérdése.
Szerintem abba nem gondoltál bele, hogy a leendő apukának még nincs saját gyermeke, de nagyon szeretne ill. szeretnének.
Ha innen nézed, akkor már más a "gyermek fekvése". Ha a te logikádat vesszük, miszerint csak az panaszkodhat akinek még nincs gyereke akkor ezzel az érveléssel szeretném felmenteni Kisbuddhát. Hiszen szeretné boldoggá tenni a párját és ezért még a lombikot is beáldozza, hiszen most csak ez az út vezet a közös céljukhoz. Ha nagyon önző lenne mondhatná azt is, hogy nekem már vannak gyermekeim és nem vállalom ezt a tortúrát.
Persze én továbbra is azt mondom, hogy itt nem kellene különbséget tenni egymás között. Ez olyan gyerekes és elszomorító :(

Kisbagoly
kisbagoly00
Budapest

Zafír, teszek majd fel képet, megígérem, de picit szégyenlős vagyok ám :oops:

Nene, Krisztó
Szerintem még (már csak!!) kb. 11 hét és a karjaimba tarthatom álmaim netovábbját :) Megbeszéltem vele és szerintem szófogadó lesz előbb nem fog jönni, hiszen a legjobb helyen van most.
:D :D

Kagyló,
Az a mondatod nagyon megragadott, hogy érzed neked is lesz gyermeked. Hidd el ez a legfontosabb, hogy ez az érzés mindig benned legyen. Az mindegy, hogy az agyaddal mit gondolsz, erre az érzésre összpontosíts :wink:
Engem mindig ez hozott ki a gödörből, hogy ez az érzés velem volt a legrosszabb pillanatokban is. Gondolok rád, hogy erre tudj inkább koncentrálni.

Szép estét mindenkinek!
Laptetőmből vegyetek, vigyetek :lol:
:shock:

Kisbagoly
kisbagoly00
Budapest

Amaryllis

Nem azért írtam a kis mama dolgot,mert most ezt mondtad volna. (Mert ismét egy vita...)
Az is igaz ha nekem lenne egy gyerekem az,hogy netán nem sikerülne több lombikkal,nem vágna annyira kupán mint most az,hogy talán nem is lesz(lehet). Valahol mind a kettőtöknek igaza van!De ezért így össze szólalkozni,ezen lepődtem meg. :shock: Senki nem sértésnek szánja ha meg írja a véleményét,hiszen ezt is mint mindent meg kell beszélni.Szerintem priviben beszéljétek meg kisbuddhával,elég szomorú az ha már egy nőnek csak ilyen módon lehet kis babája!

kagyló

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?