Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Myra! Gratulálok a babócához! Sok tejcit neki!

Mucus! Az éjszakai etetésről leszoktatásnak van egy nagyon jó módszere, nálunk bevált. Matyi éjszaka 12 hetes koráig óramű pontossággal 3 óránként akart enni, és adtam is neki. De amikor betöltötte a 12. hetet, gondoltam teszek egy próbát. Este 6-7 után 2 óránként megettettem, úgymond megtömten úgy 11-12-ig, és amikor éjszaka először ébredt játszócumit kapott. 20 percig cumizta, mintha enne, és utána elaludt. Nem sírt meg semmi, már csak megszokásból evett. Így első éjszaka 5 órát bírt ki, másodikon már pár perc cumizás után megint 5-öt, harmadik éjszaka és azóta már fel sem ébred, 5-6 órát alszik. Utána persze megint 3-4 órát bír csak, de legalább már van egy hosszabb preriódus éjszaka. Ha sírt volna megettettm volna, mert akkor tényleg éhes lett volna. Amúgy a suttogós könyvben volt ez a módszer és nálunk úgy néz ki bevállt.

Mi is kölcsönöztünk mérleget, engem is nagyon megnyugtatott. Ha nem tudtam eszik-e eleget akkor etetésenként mértem, ha már tudtam, akkor esténként, most meg már csak hetente, meg mielőtt jön a dokinéni, vagy megyünk a kórházba, vagy hónapforduló van. Ilyenkor a hosszát is lemérjük. És ezeket szépen vezetem egy füzetbe.

Holnap az új év tiszteletére megindítom az új topicot! Majd megírom pontosan hol található!

BUÉK mindenkinek!
aranyhold

Myra,
Nagyon sok gratula, és sok boldogságot a picurhoz.
Mindenkinek nagyon boldog új évet kívánok.
Zsófi,
Nem lehet, hogy simán csak betöltöttkáposztáztál? Végül is karácsonykor elképzelhető.
Na sok puszi mindenkinek.
Zsuzsa
zsuzsa99

Sziasztok!

Zsuzsa
Nem, nem ettem töltött káposztát. Annyira odafigyelek, hogy mi jó neki, és mi nem, hogy szerintem már hülyeség. Na mindegy. 3 hónapos koráig azért ez így marad, utána elkezdek újra "mindent" enni.

Puszi mindenkinek!
Zsófi
mzsx

Nikcsi
A mondatot úgy kezdtem, hogy "én is dohányoztam amíg ki nem derült, hogy terhes vagyok (azaz kb. a 6. hét végén)...", azóta egyetlen slukkot se, és a passzív dohányzást is igyekszem teljesen elkerülni - ez többnyire sikerül is. Amúgy nem volt nehéz eldobnom a cigit, teljesen megundorodtam tőle.
Sétaútvonal: csak azért gondoltam, hogy vannak bejáratott útvonalaid ott felétek, mert van kutyátok (ugye?).
Mérleg: igazából teszek rá, mit mérnek, saját magam mérem magamat, pontosan tudom, hol tartok hízásban. Szerintem te se törődj vele túlzottan... (Főleg ha otthon tudod követni...)
Félelem: egyik percben várom már, hogy itt legyen, és a karomban tarthassam, a másikban teljes a pánik, hogy mit fogunk majd vele kezdeni?! Remélem a reflexek visszajönnek majd a 14 évvel ezelőtti babázásból... Ráadásul egyre erősebb a fészekrakási láz bennem, hamarosan nyakunkba vesszük a várost, mert 2 pár kocsicipőt és egy kissapit leszámítva még semmije sincs szegény Zsebinek. (Eddig nem is akartuk, de mostmár!)
Főleg mert egyre inkább meggyőződésem, hogy még a március közepét sem fogja kivárni a lurkó.
Név: nálunk szerencsére nyugi van ezen a téren... Bár félek vihar előtti... Kép

Myra
Itt is gratulálok és nagyon sok boldogságot kívánok Nektek! Kép
(A beszámolót én is várom! Bár az SMS-ed szerint "rövid" lesz... Kép)

Mzsx
Én elkövettem azt a hibát, hogy ettem 1 db tölteléket pici káposztával. Nem sokat aludtunk utána éjszaka... Kép Pedig olyan finom!!!
Válogatós egy legény! Kép (Már így is hosszú a lista, hogy mit nem tudok megenni...)

Tali
Inkább hétvége legyen és mondjuk délután? Vagy inkább hétköznap és estefelé? Kinek mi lenne a jobb? Inkább a városban v. a III. ker? Valakinél vagy valahol? Tessék, lehet szavazni!

Pocak
Iszonyú sokat nőttünk! Szerintem már most úgy nézek ki, mint egyik-másik anyuka a 36. (v.38?) heti UH-on! Kicsit meg vagyok omolva! Mi lesz még itt 10 hétig?!
Vettem magamnak egy kismama blúzt, és mikor az eladó csajnak mutattam említette, hogy vegyek eggyel kisebbet, szerinte az jobban állna. Mire azt találtam mondani, hogy nem akarok, mert még 2-3 hónapig együtt leszünk, döbbent egy kicsit! (De minden ismerős, aki régebben látott azt hiszi, hogy januárra vagyok kiírva...)
AMi vicces, hogy most az ölemben van a gép, de épphogy nem billen le a térdemről... Kép

Na megyek ebédet főzni, aztán kicsípem magam és elmegyünk bulizni. Kép Kíváncsi vagyok hogy fogjuk bírni a táncot! Kép
Mindenkinek kellemes szilveszterezést és nagyon boldog új évet kívánok!

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Nagyon boldog új évet kívánok mindenkinek!

Tegnap nagyon klassz volt a buli, még táncoltunk is, Zsebi egész jól tűrte (elringattam! Kép), az ismerősök meg teljesen odavoltak, hogy milyen helyes a pocim... Kép Azért ez jól esett, mert néha akkorának érzem magamat, mint egy vemhes víziló... Kép
Csak azt a sok hülye petárdát tudnám feledni... Főleg amelyik nem messze tőlünk durrant egy aluljáróban - majdnem megsüketültünk... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Mindenkinek B.Ú.É.K.!

Cas

Mi nem mentünk buliba mert minden barátunk bagózik és nem volt kedvem újév alkalmából nikotinfüstbe burkolni a kis breakdance bajnokot. A Vörösmarty téren kötöttünk ki, majd a Nyugatinál, de nem maradtunk sokáig mivel nem bírom a petárdákat, és az emberek egymás lába alá dobálták folyton. Egész bekeményedett a pocim (szerintem attól, hogy megugrottam amikor megijedtem - állandóan), így már 1-kor itthon voltunk a jó melegben. Nem értem miért vonzza annyira az embereket a durrogtatás? A papír trombitákat is el lehet viselni, de azt az izét amit oldalról fújnak, és iszonyú hangereje van, már sokkal kevésbé... pláne ha közvetlenül a füledbe fújják Kép Elmentünk harapni valamit hazajövetel előtt, és alig hallottam abból amit a pincér kérdezett (sokáig tartott a rendelés...)
Az én pocim is asztalként használható, nem vagy egyedül a bálna-érzéssel!
meglepibaba

Sziasztok,
buék mindenkinek!

Myra,
sok boldogságot és türelmet a babátokhoz! Várjuk a beszámolót!

Cory,
szerintem az egyáltalán nem biztos, hogy a cumisüvegbôl jobban jön a tej. Sôt, ami azt illeti, nálunk ez úgy volt, hogy a mellembôl 4-5 vastag sugárból lövelt ki a tej az elsô szívás után és a fiam szinte fuldoklott, alig bírta nyelni. Cumisüvegbôl meg ugye van általában 3 féle lukméretu˝ ( vizes, tejes, fôzelékes) és mindenki választhat, melyik jön be neki.

Mzsx,
ha nem a pocija miatt sírdogált a fiad egész nap. akkor az is elôfordulhat, hogy nem volt képes elaludni és azért. Ezt úgy kell érteni, hogy az elalvás nem feltétlenül úgy megy a babáknál, hogy jön az álmosság, vagy más néven az alvási inger és akkor simán elalszik, hanem ha álmos akkor lehet, hogy csak azt érzi, hogy valami nincs rendben és elkezd sírni. Nem jön rá, hogy álmos. Aztán a saját sírásától nem tud elaludni és ez az érzés egyre rosszabb lesz neki. Na akkor még jobban sír és persze, hogy nem tud elaludni. Szóval neki is meg kell tanulnia elaludni. Egyébként a babák képesek kikészülni, ha nem tudnak elaludni. Ha esetleg mindig ugyanazzal a rutinnal teszed le aludni (azonos gügyögés, mozdulatok) akkor könnyebben megtanulja a folyamatot. De ez csak egy ötlet.

Laga 22+3
laga

BUÉK!

Laga! Nálunk is van, hogy a ciciből jobban jön a tejci, mint a cumiból. Van hogy megszívja, vár, és pár másodprec múlva meg nyel egy nagyot. Nagyon mókás! Meg van már olyan cumi is, amelyik szelepes, és abból is csak akkor jön, ha szívja a baba, különben semmi!
aranyhold

Azt ígértem, hogy ma létrehozom a Margitos babák topikját. Azonban bajban vagyok hova tegyem. Ötlete valakinek?
Úgy érzem nem a szülészetekhez tartozik, bár mindegyik baba ugyanott születik, vagy született. Nem passzol a babák kor szerint, vagy babák betegségéhez sem, valahogy az anyasághoz sem. Na szóval szerintetek hol lenne a legjobb helyen?
HELP!
aranyhold

Meglepi
Mi is leléptünk a buliról egy időre, csak az elején voltunk, amíg nem volt füst, aztán éjfél környékére mentünk vissza, amikorra kiszellőztettek. Aztán mikor megint füst lett, eljöttünk. De azért másfél órát sikerült táncolni! Annyira jól esett! Kép
Hallássérülés dettó! Kép

Aranyhold
Jó kérdés! Tényleg mindenhonnan kilóg egy kicsit. Én arra szavazok, hogy maradjon itt, mert szerintem aki a Margitban akar szülni biztosan ott fog érdeklődni... Vagy esetleg még a Gyermekek/Magzatok kor szerint...?

Kép
Kép
Kép
cas

Feltettem egy fotót a fotóalbumba (profilomból elérhető), mekkorák vagyunk...

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Mzsx
Igaz amit Laga ír az alvással kapcsolatban. A keresztfiam volt úgy, hogy képes volt fél napokat is fent lenni már pár naposan is. Aztán ez oda vezetett, hogy délutánra már annyira fáradt volt, hogy min. félórás üvöltésbe kezdett amibe annyira bele lendült, hogy nem lehetett kizökkenteni belőle. A vége az lett, hogy sírás közben beájult. Ez az üvöltés ám, tényleg üvöltés volt. Annyira, hogy el voltak lilulva a lábai az erölködéstől.
Én azt tanácsolnám, hogy semmiképpen ne hagyd, hogy ne aludjon ilyen hosszú időkön keresztül, még akkor sem, ha nem látod rajta az álmosságot. Próbálj ki valamilyen módszert (babakocsis ringatás) amitől elalszik, és ezt minden nap ugyanakkor tedd.
Valóban megkell tanulniuk az alvást és ha ez nem fog neki sikerülni, akkor előfordulhat, hogy később is gondjaitok lesznek az elalvással.
Legalábbis a k.fiamnál most sem megy símán (2 éves).

Cas
Nagyon kis csini vagy, megnéztelek!
Mindannak ellenére, hogy sokan több idősnek néznek, mint ahány hetes vagy.
Szerintem nem olyan vészes a dolog, ne ijedj meg. Lehet, hogy már csak pár centit nő a hasad.
Nem is tudom, valahol olvastam egy ilyen átlag cm-ről, hogy a szülés előtt mennyi a "normális".
Valami 100-108 cm-re emlékszem.

Aranyhold
Topik: ua. mint Cas.

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Sziasztok!

Elég ritkán jutok ide, bocsi!
De így utólag is mindenkinek boldog babás új évet kívánok Kép
Kép
Én is tettem az albumba új pocakos képet!! (Orbis a címe)
Amúgy jól vagyunk, bár egyre nehézkesebben, és nagyon várom a nagy eseményt!! Ma kezdtem el összepakolni a csomagomat!
Szilveszterkor még buliztunk egy utolsót, szerencsére füstmentes és csendes helyen, barátokkal. 1/2 5 körül értünk haza!
Megvolt az első CTG is, azt mondták, roppant aktív a baba. Kép Ezt eddig is tudtam!!
Na próbálok ezentúl gyakrabban jönni (férjem itthon volt 2 hétig és nem jutottam nagyon ide)
Üdv:
Orbis (35+6!!!)
Kép
orbis

Sziasztok!

Myra
Gratulálok!Kép Emlegettelek is, hogy a listán Te vagy a következő (de már módosítottam). Igen, nagyon várjuk a beszámolót! Kép

Mucus
Köszönöm szépen a tanácsokat, és amit Zsófinak is írtok később hasznos lehet. Kép

Cory
Köszi. Mi kaptunk már egy NUK cumisüveget, ami szelepes.

Fuú nem semmi, amit a szoptatás ideje alatti tej dologról írtok?! Én tejérzékeny (pontosabban tejcukor-laktóz) vagyok, ami azt jelenti, hogy néha nagyon gyorsan, szinte lenyelés után hasmars formájában távozik a szervezetemből. Most minden nap fogyasztok tejet (joghurtot) a baba miatt. Szoptatás alatt lehet, hogy nem kéne? Vagy vegyem azt a méreg drága (400,-/L) laktózmentes tejet?

Cas
Okés tényleg úgy volt a mondat, de utána pedig úgy, ahogy bemásoltam. Már értem! Kép Ezt több dohányostól hallottam, hogy megutálta szerencsére!
Sétaútvonal: nálunk a hegyen sokat tudok, de 1. nem gondoltam, hogy egyből túráztatnálak titeket, nem tudom mennyire vagy(tok) ehhez hozzászokva?! 2. Elég sok kutya szokott csaholni, gyermek nem pihenni fog, hanem összecsinálja magát. Bár megszokja idővel. Igen van kutyánk! Rakok is fel róla képet a profilon keresztül látható! Na, azért valamit sikerült elcseszerintenem, hogy tudom az óriási kutyaképet eltűntetni?
Na-na! Írod, hogy teszel a mérlegre, a végén pedig, hogy mindenki azt hiszi, hogy az utolsó hónapban vagy... Látom ez a pociméretes dolog állandó téma a 9 hónap alatt. Kép Nekem is mondta az uncsitesóm, hogy neki a szülés előtt volt ekkora, nem 2 hónappal azelőtt. (Megnéztelek, semmi gáz! Amúgy én meg is kérdeztem anno a dokitól, hogy normális-e a méret Kép)

Benti mozgás: most már kezd nem olyan kellemes lenni, sőt ellenkezőleg! Ezek már nem rugdosások, hanem feszítések. Ezáltal kezdem várni a szülés időpontját, és még majdnem 2 hónap van... Kép

Találkozó: bennem is ilyen kérdések merültek fel, mint Casben. Már csak azért is, mert ha nem leszünk nagyon sokan, akkor lehetne nálunk is. Na nem az a célom, hogy kevesen legyünk csakhát a hely adott. A másik pedig nem tudom kinek van autója, ill. kinek nincs. Mert aki gyalog jönne, így x hónaposan ehhez a hegymászáshoz nem hozzászokva, nem lenne túl jó élmény. Szombaton 3-ig dolgozik a férjem, szóval még férfi se lenne a háznál...

MB
Hogy állsz a szabadidővel? Ezt a torna miatt kérdezem! Én már alig várom! Kép

Laga
Szilveszterkor gondoltam Rád/tok. Érden voltunk.

Aranyhold
Én is Cas véleményét osztom! Legyen itt a Margiton belül!

Orbis
Olyan jó, hogy néha itt. Nagyon jók a képek! Milyen édi a baba-sarok! Nekünk mikor lesz már ilyen? Milyen volt a ctg? Nem nagyon hangos a gép? Vagy nem a pisileadó mellett voltál (állítólag az nagyon hangos)? Most ahogy már téma ez, lassan nálunk is eljön a ctg-s idő, mondta a párom, hogy amikor először bementem és hallotta a ctg gépet, azt hitte felpumpálnak... Kép

Puszi Nikcsi 32+4
nikcsi

Sziasztok! Létrehoztam az új topicot! Itt található a Margitos topic mellett: Margit Kórház Babái címmel! Remélem ott is egy hasonlóan jó hangulat alakul ki mint itt!
aranyhold

Bmárti
Te is eszembe jutottál 23-án! Milyen volt a szülinapi party? Amúgy meg hova tűntél?

<pre>
Anyuka neve Kora Szülés várható ideje baba Neve lakhely Orvos
Orbis 23 2005.02.01. első lesz Borka, Csenge (Botond) I. ker. Dr. Sárvári János
Bmárti 33 2005.02.14. második Péter Békásmegyer Dr. Mousa Moustafa
Nikcsi 27 2005.02.23. első lesz még nem tudjuk Óbuda-Testvérhegy Dr. Magenheim Rita
Cas 26 2005.03.25. első lesz Sebestyén Óbuda Dr. Sárvári János
Hmmc 32 2005.03.31. második Szabolcs v. Sára Óbuda Dr. Sárvári János
Meglepibaba 24 2005.04.02. első lesz még nem tudjuk II. ker. Dr. Tóth Károly
Laga 32 2005.05.03. második még nem tudjuk Óbuda Dr. Sztanyik László
Philissa 36 2005.05.06. második talán Kincső, ha hugi lesz Bp. Dr. Béres László
Jano74 30 2005.05.18. első lesz még nem tudjuk Pilisvörösvár Dr. Szigethy Adrienn
Boglarka 32 2005.05.19. első lesz még nem tudjuk Óbuda
Mj_Móni 31 2005.07.15. második Sophie-Ann/Dominik Törökbálint Dr. Fábián Sándor
Mucus 28 2005. év elejétől "gyártásban" lesz a második baba második --- Bp. Dr. Sztanyik László
Labdácska 28 jövőre tervezzük a kistesót második --- Dr. Sztanyik László
Anyuka neve Kora Szülés ideje baba Neve lakhely Orvos
Mzsx 27 2004.12.11-én (24-e helyett) MEGSZÜLETETT első trónörökös Bence Káposztásmegyer Dr. Horváth Ernő
Zsuzsa99 35 2004.12.16-án (23-a helyett) MEGSZÜLETETT negyedik Zsófi Piliscsaba Mestyán Rezső
Myra 28 2004.12.26-án (05-e helyett) MEGSZÜLETETT első baba Lilla III. ker. Római fürdő Dr. Szigethy Adrienn
</pre>
nikcsi

Nikcsi! Látom elég tág az időintervallum a táblázatba! Megoldható lenne, hogy én is bekerüljek! Vagy van rajtam kívül más olyan is, aki írogat ide, és meg van a babó?
aranyhold

Aranyhold
Beírlak persze, csak már nem emlékszem mindenre, ezért küld el (priviben), és szívesen felteszem!
nikcsi

Nikcsi! Mail ment!
aranyhold

Megkaptam, fel is teszem az újat, és ki lehet a szülésznővel bővíteni (Aranyhold ötlete alapján)

<pre>
Anyuka neve Kora Szülés várható ideje baba Neve lakhely Orvos Szülésznő
Orbis 23 2005.02.01. első lesz Borka, Csenge (Botond) I. ker. Dr. Sárvári János
Bmárti 33 2005.02.14. második Péter Békásmegyer Dr. Mousa Moustafa
Nikcsi 27 2005.02.23. első lesz még nem tudjuk Óbuda-Testvérhegy Dr. Magenheim Rita ---
Cas 26 2005.03.25. első lesz Sebestyén Óbuda Dr. Sárvári János
Hmmc 32 2005.03.31. második Szabolcs v. Sára Óbuda Dr. Sárvári János
Meglepibaba 24 2005.04.02. első lesz még nem tudjuk II. ker. Dr. Tóth Károly
Laga 32 2005.05.03. második még nem tudjuk Óbuda Dr. Sztanyik László
Philissa 36 2005.05.06. második talán Kincső, ha hugi lesz Bp. Dr. Béres László
Jano74 30 2005.05.18. első lesz még nem tudjuk Pilisvörösvár Dr. Szigethy Adrienn
Boglarka 32 2005.05.19. első lesz még nem tudjuk Óbuda
Mj_Móni 31 2005.07.15. második Sophie-Ann/Dominik Törökbálint Dr. Fábián Sándor
Mucus 28 2005. év elejétől "gyártásban" lesz a második baba második --- Bp. Dr. Sztanyik László
Labdácska 28 jövőre tervezzük a kistesót második --- Dr. Sztanyik László
Anyuka neve Kora Szülés ideje baba Neve lakhely Orvos Szülésznő
Aranyhold 26 2004.09.30. Megszületett első Mátyás Békásmegyer Dr. Szigethy Adrienn Tódor Éva
Mzsx 27 2004.12.11-én (24-e helyett) MEGSZÜLETETT első trónörökös Bence Káposztásmegyer Dr. Horváth Ernő
Zsuzsa99 35 2004.12.16-án (23-a helyett) MEGSZÜLETETT negyedik Zsófi Piliscsaba Mestyán Rezső
Myra 28 2004.12.26-án (05-e helyett) MEGSZÜLETETT első baba Lilla III. ker. Római fürdő Dr. Szigethy Adrienn

</pre>
nikcsi

Sziasztok,

Nikcsi,
miért gondoltál ránk szilveszterkor? Mi a III.ker-ben lakunk és nem Érden. Vagy félreértettelek?
Egyébként hogy álltok a babakelengyével? Már nincs sok hátra!

Mucus,
az is egy rutin, hogy elringatod a babakocsiban, de félő, hogy rászokik és egy idő után csak ott hajlandó elaludni. Csak hát azt ugye nem mindig lehet. Nálatok mi a rutin a napközbeni alvásra?

Szerdán délelőtt szándékomban áll elkezdeni a tornát. Ugyanis a karácsonyi zabálás 2 nap alatt 2 kg plusz hozott. 22 hetesen 8 kg van már rajtam és 86 cm a derekam. El tudjátok ezt képzelni?! A fiammal 100 cm volt a derekam szüléskor. Mi lesz most?!!! (Aszongyák, hogy szülés után kb akkora lesz az anyuka dereka, mint félidősen, aztán szépen csökkenget még. Hogy fogok én kinézni?!)

Ja, és van rajtatok tornacipő a terhestornán? Vagy csak zokni?

Laga 22+5
laga

Sziasztok,

Van közöttetek januári kismama? Esetleg januári-Sztanyikos? A táblázatotok szerint nincs...:-(
kriszta74

Laga! Én is két kilót híztam karácsonykor anyukáméknál! Viszont annyi tejem volt, hogy majd szépt durrantam! :-)

Nikcsi! Azt elfelejtettem írni, hogy nov. 7. helyett született manócska akkor amikor! :-(
aranyhold

Laga
Bocsi én vagyok zizi! A két gyerek miatt bekavarodtam... Kép
A cuccokkal nem állunk túl jól - az anyagiakból következően. Eddig se álltunk túl egyenesbe, de ez a karácsony, nagyon minuszossá tett minket. Most azt reméljük, hogy a 13. havi megoldja, de előtte még van egy "kis" 150-es kiadás asztalosra... Kép Aztán jöhet a baby dolog! Szinte semmink sincs. Elkezdtem leírni mi kell, de rájöttem, hogy az nagyon hosszú lenne... Kép

Tényleg van valakinek gépi sterilizálója? Érdemes ilyet venni?

Csak zokniban tornázunk, de igazolást vigyél dokitól, ha még nem voltál...

Kriszta
szerintem nincs, mert mindenki szerepel a táblázatba.

Aranyhold
Beiratam, de ma emiatt nem rakom fel 3-szor, ugye nem haragszol? KépKép

Hát én kíváncsi vagyok mennyit fog mérni a mérleg a kórházba szerdán, mert este kaja után (bár ruhátlanul) + 6 kg-nál tartok... Kép De a kórházba már múltkor is több voltam (a plusz 6-nál) Kép
nikcsi

Mucus
Köszi a bókot! Kép Majd lemérem a derekam (helyét... Kép), kíváncsi vagyok cm-ben mennyi.

Orbis
Én még csak most néztem meg az albumos képeiteket, nagyon szépek voltatok az esküvőn! És most is helyes a pocid! Kép Az utóbbi napokban kezdett igazán kényelmetlenné válni a pocim, úgyhogy kezdelek irigyelni, hogy Te vagy a soros! Kép

Nikcsi
Én kipróbáltam a laktózmentes tejet az elején, amikor minden cukros dologtól émelyegtem (így a sima tejtől is). Hiba volt, mert a laktózt lehet, hogy kivonják belőle, helyette viszont telinyomják vmi más cukorral, mert még sokkal édesebb (!), mint a sima tej! (Nálunk 1 korty után ottmaradt a doboz a hűtőben... Kép)
Dohányzás: ha nem utáltam volna meg akkor is letettem volna mindenképp. Ez elhatározás kérdése volt (a természet csak rásegített szerencsére). Bár azt is meg tudom érteni (ha nem is értek vele egyet), aki nem tudja letenni.
Anyósom 20-30 évi masszív dohányzás után úgy döntött, hogy az első unokája születése alkalmából befejezi a dohányzást. Remélem menni fog neki (ő pl. mind a 4 terhessége alatt nagyon szenvedett, hogy nem dohányozhatott, és hamar vissza is szokott).
Kutya: jó fejnek tűnik, bár tény, hogy jó nagy kép lett! Mielőtt felteszed kicsinyítsd le vmilyen képkezelő programmal (legrosszabb esetben a windows saját paint-je is alkalmas erre), és úgy tedd fel. Tényleg, ha megszületik a baba hogyan fogjátok megismertetni őket egymással? (Én nagyon szeretem a kutyákat, de picit mindig félnék, nehogy bántsa a kuty a babust. Bár láttam olyat is, hogy a kutyamama a babakocsit úgy őrizte, hogy öröm volt nézni!)
Mérleg: a gondozós mérlegre teszek, mert hülyeségeket mérnek. Az itthonira nem! (Hiúság, hiúság! Kép) Karácsony múltával még nem mertem ráállni! Kép A pociméret meg azért foglalkoztat, mert kicsit korainak érzem így a 7. hónap elején, hogy ennyire korlátoz már a mozgásban/alvásban. És összehasonlítva 1-2 kismamával nekik tényleg a 9. hónapban volt ekkora pocija...
Mozgás: nagyon helyesen motoszkál, mostmár kívülről is lehet érezni, ahogy mászkál, vagy ugrik egy nagyot a hasam, ha püföl. Kép A férjem nagyon élvezi, és persze én is folyton vigyorgok! Kép Csak a gyomromat hagyná ki a kis focista... Kép
Torna: full beteg vagyok, meg dolgoznom is kell, úgyhogy a héten elmarad. De a jövő héten remélem! Te miben tornázol? (Ezt lehet, hogy már kérdeztem? Bocsi...)
Táblázat: nekem sem lesz választott szülésznőm.
Név: újabb rokonoknak meséltük el, és nekik sem tetszik. Tényleg annyira rendhagyó ez a név?!

Tali: én tudnék kocsival menni. A batárunkba még kismamából is befér 5 (összesen). Kép

Aranyhold
Mindjárt beköszönök az új topicba én is! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Niki! Persze nem kell még egyszer feltenni! :-) Nagyon mókás lenne!
Én nem vettem semmilyen sterilizálót, még folyadékot sem. Egyszerűen kifőztem mindent. Csapvíz, belepakol a cucc, felforralni, kb. 5 percig forraltam, majd leöntöttem róla vizet, rá hidegvíz, kicsit állt, amíg lehűlt és kész. Tökéletes! A kórházban meg van sterilizáló folyadék, otthon nem is kell semmit előre fertőtleníteni, abban áll egy órát, majd elöblít és kész is.

Én is kipróbáltam a laktózmentes tejet, mert Matyi miatt nem ihatok rendeset, és elégé tejfüggő vagyok (ill. csak voltam :-(), nekem sem ízlett. Szerintem is nagyon édes volt, és volt egyfajta utóíze is. Végül ételekbe használtam el.
aranyhold

Cas
Annó 1-2-szer vettem, és fel se figyeltem erre, de igazad lehet!
Dohányzás: nagy szó lesz, ha sikerülne leszoknia anyósodnak. Én nem dohányoztam sokat 2-3 év, de úgy gondolom ez akarat kérdés. Könnyen beszélek, mi? Én csak a haverok, társaság miatt dohányoztam. Leszoktam és ki is lettem közösítve, sulit is váltottam, de azt mondom így jobb!
Kutya-baba: imádja a gyerekeket, de olyan kis idétlen. Februárba lesz 2 éves, és gyerekek közelében a közlekedése elég veszélyes - fellöki őket, de nem direkt! Majdcsak megszokja... Kép
Mozgás: férjem tesójának azt mondta ő nem igazán viselné el ezt a fajta "mozgást" a hasában. Ez kegyetlen, majd szét szakad a pocikám. És azt mondják az utolsó hónap milyen, az még ennél is rosszabb???? Kép
Torna: poló, kényelmes naci és (másik) zokni
Táblázat: neked is kihúztam
Név: Semmi baj vele! De nektek legalább van, már kezdem azt hinni, hogy majd ott amit épp rávágunk az lesz a neve... Soha nem gondoltam volna, hogy ez ilyen problémás lesz. Kép
Te is beköszönsz az anyák világába? Én is megtettem már - kis kontárként... Kép

Tali: úgy látom csak mi ketten zsezsgünk ezügyben... Kép
nikcsi

Én lemaradtam a tali dologról! Mit terveztek pontosan?
aranyhold

Nikcsi
Hát igen, a társaság nagy úr (eddig ezért sem sikerült leszoknunk, bár voltak dohányzásmentes hónapjaink az embörrel).
Nálunk szerencsére iszonyú figyelmesek. Amikor szeptemberben elmentünk egy közös vacsira egyből nem dohányzó helyiségbe foglaltak asztalt, pedig MINDENKI dohányzik. És inkább csoportosan jártak ki a kapu elé bagózni, páran meg mindig bent maradtak velem. Teljesen meghatódtam! Kép És azóta is nagyon figyelnek, hogy ne az orrom alá füstöljenek... Kép
Kutya: apósom kutyája is most két éves nőszemély, de olyan lökött mint 3 kölyök együttvéve. Kép Ráadásul elég nagy, és nem bírják leszoktatni az ugrálásról (kutyaiskolában szépen csinálta amit kellett, otthon meg jókat röhög, ha bárki nevelni akarja, még azt sem hajlandó megcsinálni, amit a suliban gyönyörűen tudott). Úgyhogy mostanában bemenekülök előle, mert amikor megérkezünk annyira örül nekünk, hogy fel akar dönteni, és félek hogy egyszer a pocimat találja majd el ugrálás közben.
Ha meglesz a baba nemtom hogyan fogadja majd...
Poci: még mindig felfelé akar terjeszkedni, de már nincs hová! Ez elég kellemetlen fájó-égő-csipkedő érzéshet vezet, amit igyekszem kivédeni (úgy ülni/feküdni), de nem mindig megy, és akkor a tehetetlenség elkeserítő.
A püfölés egyelőre nagyon kellemes, bár most még picúrka, így nem tud igazán nagyokat rúgni (na a gyomromat azért sikerül neki néha nagyon "jól" eltalálni).
Viszont mostanában többet van fent nappal, így estére kifárad, és végre éjjel sokat alszik. Mostanában már előfordul hogy 4-5 órát is tudok egyben aludni! (6 hónapja először.) Ja, és később is kelünk (nem 1/2 7-kor), ez is nagyon kellemes.
Név: kitartás! Az se baj, ha tényleg akkor jön csak az isteni szikra, amikor a karotokban tartjátok majd! (Szerintem az az igazi, szóval nálunk is csak 99% a Sebi.)
Másik topic: beköszöntem már én is! Egyből neki is kezdtem Aranyholdat faggatni. Egyre jobban foglalkoztat a koraszülés...

Hahó Lányok!
Tali: szerintetek legyen tali januárban, vagy mindenki annyira elfoglalt / nincs kedve hozzá, hogy hagyjuk a fenébe? (Ez utóbbit is mondja meg nyugodtan bárki, szerintem senki nem fog megsértődni... Kép)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Egy napig nem olvaslak benneteket, és alig tudlak követni titeket. Kép Sajnos mostanában minden nap van öt óra folyamatosan, amikor a kis legény nem alszik. Ez nem is lenne baj, ha nem üvöltene folyamatosan. Kép Sajna úgy tűnik, hogy hasfájós lett. Ilyenkor persze próbálunk csodát tenni, de elég nehéz. Tornázunk, büfizünk, hasra fektetjük, aztán persze ez áltálában semmit nem számit, és ilyenkor jön az édeskömény tea (két kortyika), meg valami homeos kúp. Remélem ti lemaradtok erről az élményről, mert elég iszonytató. Még az a szerencse, hogy hol az egyikünknek, hol a másikunknak megmarad a türelme. Persze nem a babára vagyunk mérgesek, csak borzasztó a tehetetlenség, és az ember idegeit rendesen meg tudja tépázni, a folyamatos kiabálás. Na jó, de nem panaszkodom. Egyébént egy édes kicsi manó. Hatalmasak a szemei, és amikor csak light-osan sír, akkor olyan, mint egy pici duda. Na, már megint fölébredt. Kép Pedig már azt hittem, hogy elmúlt a pocak fájás. Kép Kép Megyek dajkálni.

Puszi mindenkinek!

Zsófi
mzsx

Te Cas, lehet, hogy nem azért nincs nagy tali téma, mert csak ketten vagyunk itten???? Ja bocsi Aranyhold is.

Aranyhold
Semmi különös, csak egy kis infócserés tali. Részemről a név mellé lenne arc is... Kép

Cas
majd eljön a Ti időtök is! Nekem Zsófi vetített mindent előre. Tisztára hallom a mondatait, és azok következnek be, napról-napra... Szóval majd neked is biztos lesz ilyen kellemetlen része is.Kép Tegnap előtt a férjem jelenlétében is olyat csinált a baby, mint egy membrán, vagy minek hívják? Tudod nagy hangszóró közepe, folyamatosan ugrált (de szemmel nagyon láthatóan), és már csuklott is!
Név: lehet, hogy meglátom és azt mondom ez a név sokkal jobban illik rá....
Aranyholdnak én is javasoltam, hogy legyen benne a táblázatba mikor kellett volna megszületnie, éppen ezért a korszüléssel kapcsolatos kérdések miatt. Kép
nikcsi

Szia Zsófi!

Úgy látszik, csak emlegetnem kell... Ti szegények! Azt hallottam, hogy a fiúk hasfájosabbak, ez igaz? Csak, hogy "tudjam" mire készüljek? Kép A köménytea se segít? Próbáld meg, hogy Te iszod! A tejcin keresztül kapja ő is, és talán még jobb lesz. De mit okoskodok? Biztos vannak nálam jobb tapasztalatokkal rendelkezők...
nikcsi

Sziasztok!

Csak azt szeretném megtudni, hogy mindenkinek egy bőröndnyi csomag lett a kórházi általános csomag, vagy csak nekem sikerült a fél fürdőszobát becsomagolnom?

Gizmi
gizmi

Zsófi
Kitartás! (Persze innen messziről könnyű... Kép)
A férjed mindennap otthon van veletek?

Nikcsi
Vmelyik hajnalban szerintem Zsebi is csuklott, mert annyira azonos ütemben ugrált a hasam vagy 5 percig, hogy nem hiszem hogy "magától" ilyet tudna csinálni... Szegénykém! Kép

Tali: tényleg engem is az arcok érdekelnének, meg a közös időtöltés sok csicsergéssel! Kép

Gizmi
Nekem még arrébb van a csomagolás... de amíg összességében beleférsz 1 táskába (legyen akármilyen nagy) addig szerintem nincs nagy baj... Vagy már ezen túl vagy? Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Nikcsi

Benyaltam valami virust es kemeny torokgyulladasom lett, alig kapok levegot. A holnapi torna nekem sajna kilove. Remelem csutortokre rendbe jovok.

Talalkozo: mar irtam, hogy en is benne vagyok... a tea palota se lenne rossz hely a talalkozora (ha tul sokan vagyunki egy otthonba), finom teak es forro csokik tomkelege... a Jokai u.-ban van. Csak egy otlet.

Elnezest az ekezet hianyert, de a szuleim elutaztak es mi vigyazunk a hazra, a papam pc-jen pedig nem magyar billentyuzet van. Idegesito...

Cas

Nalunk is csuklott mar a pruntyoke, apa is erezte, mokas volt. Bago: rendesek a barataid, nalunk nem voltak ilyen tapintatosak. Kép Na megyek, elkapcsolok a CNN-rol, mert ezt mar nem lehet ep esszel nezni.
meglepibaba

Sziasztok!

Boldog Új Évet kívánok mindenkinek, a babásoknak kevés hasfájást a pocakosoknak jó pocakoskodást.

Találkozó: én is szívesen elmennék, mert kíváncsi vagyok az arcokra.

Babamozgás: én nagyon örülnék néha, ha csak mocorogna. De fogalmam sincs, hogy mi van manóka lábában és kezében. Nagyon valószínű, hogy kalapács, de az is lehet, hogy kőbunkó. A lányom tizedennyire sem püfölt szét. Mostmár nem segít semmi. Eddig az apukája meg tudta nyugtatni, de ma éjszaka ő is feladta. Jön-megy jobbról balra, hol kidomborodik, hol csak üt egyet-kettőt,de az k.o. Nagyon imádom!!! A múlt héten lerugdosta két perc alatt a távirányítót a hasamról, de én voltam a buta, hogy odatettem.

Névválasztás: eddig olyan nyugodt voltam, hogy megtaláltuk az igazi neveket. De ez már a múlt. Naponta bújjuk az utónévkönyvet, ami az együkünknek tetszik az a másiknak nem, ha már ketten egyetértünk akkor két óra múlva valamelyikünk megszólal, hogy talán mégsem az az igazi. Még szerencse, hogy a nagyik és a papik nem szólnak bele.

Cigi: kb. 16 éves voltam, mikor kitaláltam az öcsémmel, hogy próbáljuk ki. Ő rászokott én megutáltam. A párom szívja, de mindig elvonul és utána nem győzi kipucolni a száját, mert nagyon utálom. Még szerencse, hogy naponta 4-5 db elég neki. Megígérte, hogy leszokik mikor teherbe esek, azóta eltelt már egy pár nap, de még mindig nem sikerült neki. Kép
hmmc

Cas!

Köszi. Azért még egy táskába belefértem, ámbár a férjem kicsit kiakadt. szerinte kidobnak ennyi cuccal a kórházból.:-))

Gizmi
40+3
gizmi

Gizmi
Szerintem csak nem fognak kidobni! A múltkori előadáson elhangzott, hogy jobb szeretik az egy nagy csomagot, mint a sok kicsit odabent... Te csak a kedvükre teszel... KépKépKép
40+3?! Holnap már mész be? Kinél fogsz szülni?

Meglepi
Torokgyulladás dettó (jó kis náthával kiegészítve), bár én már kifelé lábalok belőle (3 napja voltam a legszarabbul). Ma voltam csak gyógyszertárban, és adott a csaj vmi szopogatós homeopátiás bogyókat, amik jók rá (a nevét majd megírom, de most nincs itt a doboz). Nekem már nem kell, de legközelebbre jól jön majd, mert én minden megfázásra egyből torokgyulladással indítok. Szóval jobbulást!

Tali: a teázó szerintem is jó ötlet! (Semleges terep, akkor jöhetünk-mehetünk, amikor akarunk...)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Gizmi
Anno Zsófi elkérte a listát a "bevonuláshoz", aztán mikor még csak végigolvasta mondta, hogy utánfutóval kell majd a kórházba menni... Tényleg a csomagot úgy a 36. hét körül kell összerámolni, ugye? Huú mindjárt beparázok, az 3 hét? Kép
Tényleg ki a dokid? Remélem szülés után is visszanézel ide, vagy az ÚJ topicra...

Cas
Zsófi férje mostanáig volt sokat otthon, eddig volt jó élet. Új év és húzza tovább az igát...
Csuklás: állítólag nekik közel sem olyan rossz, mint nekünk. Kép

MB
Gyógyulást kívánok! De akkor, ezek szerint a munkával kapcsolatos dolgok már rendeződtek és végre tudnál járni tornára... Kép

Hmmc
A távírányítót nekem is lerúgta/lökte. Erre férjem mondta is: mit gondolok én, hogy a baby egy asztal? Nagyon helyesen cselekedett. Kép
Név: Akkor már nem Szabolcs v. Sára? Ezt a napról-napra való változást megértem! Kép

Tali: teázó okés, csak azért a kerületiekkel összefutunk előtte?

Tegnapi nap: volt jó és rossz hír is. Kezdem a jóval: barátnőm 8. hetes állapotos! Kép Remélem lassan ő is csatlakozik közénk! Szerdán jön is velem be a terhesgondozóba. Kép
Rossz: 30-án kb. 3 kg krumplit pucoltam meg, amitől igen fájdalmas inhüvelygyulladásom lett (4. napja fáj). Kaptam krémet, de előtte kapok egy hétre pihentető gipszet (sint). Ma de. fogják rátenni Kép, de remélem segíteni fog, mert ez igen szörnyű! KépKépKép

Puszi Nikcsi 32+5
nikcsi

Nikcsi! A csomagot érdemes a 30. héttől minél előbb összekészíteni! Én mire mindent beszereztem 34-hetes voltam, éjszaka mentünk szülni! A frissenmosott hálóingjeim még ott száradtak a szárítón. Még jó hogy volt egy száraz, amit korábban vettem!

Nekem is nagy csomagom volt, bár nem volt csurig tömve. Alig bírtam átcipelni roomiba!
aranyhold

Szisztok!

Nikcsi
Az én véleményem szerint nincs szükség gépi sterilizálóra.Főleg még most az elején fölösleges megvenni, mert lehet, hogy sokáig tudsz szoptatni, és akkor ritkán lesz szükséged cumisüvegre. Azt pedig könnyen lehet sterilizálni. A kifőzés nekem túl macerás volt, vettem egy fertőtlenítő folyadékot (Chicco) amiben fél órát kell áztatni.
Persze azt tudni kell rólam, hogy nem szeretem a fölösleges dologokat, fölösleges kiadásokat.
Egy ilyen gép nem olcsó...., utánna meg vagy el tudod adni, vagy ott fog állni.
De ez saját vélemény..

Cas
cm????

Azt nekem is mondta anno a szülinőm, hogy egy nagy cuccost vigyek. Meg egy külön kis csomagot, amire a szülőszobán szükségem lehet.
Az összepakolással tényleg nem szabad sokáig várni, nem árt ha már a 30. után meg van a csomag.

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Cas!

Még nem kell befeküdnöm a kórházba, mert a legelső UH szerint nem a 14. napon fogant a baba, hanem kb. a 21-en. (Nem 28, hanem 35 napos a ciklusom.)Így én csak január 9-re vagyok kiírva. Azért 40+4 (ma már), mert a legutolsó menstruációtól számítják. Hát majd meglátjuk.

Nikcsi!

Nekem a dokim csak a 36. hét után mondta, hogy most már nem ártana összecsomagolnom, pedig már a 24. hét óta folyamatosan görcsölgettem, elég sokáig feküdnöm és pihennem kellett. Azért szurkoltunk, hogy a 37. hétig kihúzzuk, hogy ne legyen koraszülött, most meg olyan jól érzi magát, hogy nem lehet kirobbantani.

Gizmi
40+4
gizmi

Sziasztok,
hogy ti mennyit bírtok írni egy fél nap alatt!

Találkozó: nagyon érdekel a dolog engem is. DE: nagyon nagy szívesség, ha olyan helyet választunk ahol normálisan lehet parkolni és inkább ingyen? Ne haragudjatok, hogy ilyen kényelmes vagyok. Mit szólnátok valahol a III.ker-ben? Végülis elég sokan lakunk itt, meg a kórház is ideköt minket. Elnézést ha kellemetlenséget okozok emiatt.

Összepakolás: a babacuccot össze lehet pakolni előre, de én a szülés beindulásakor kapkodtam össze a személyes holmimat. Lehet, hogy azért, mert nekem nincs mindenből kettő. Pl azt a tusfürdőt, fogkefét, fogkrémet, papucsot (2 pár!) tettem be, amit amúgy is nap mint nap használtam. Mondjuk, ha valakinem több is van ezekből, akkor be lehet pakolni előre. (Én a 41. héten szültem, vagyis hetekig kerülgettem volna a pakkot.) Apa meg össze tudja dobni a gyerekruhát az időjárás függvényében. "Babaszületési-értesítő" képeslapot vettem, azokat beraktam egy tollal, hogy még benn meg tudjam írni. De tényleg jó előre elkészíteni a cumisüveget, pelusokat (popsira, + rongy).

Mzsx,
amikor Bence erősen sírdogál és a hátán fekszik akkor húzogatja fölfelé a lábijait? Ha igen, akkor az hasfájás. (Egyébként érdemes kísérletezgetni azzal, hogy bizonyos kajákat ne egyél. Pl emlékszel, hogy az elmúlt 24 órában mit ettél? Ha kibirod, akkor próbálj meg egy napig pl csak főtt, vagy párolt vagy sült krumplit enni és ásványvizet inni, és ha Bencus 24 óra elteltével ugyanúgy műsorozik, akkor nem a te étkezésed zavarja a pociját. Ha nyugi van, akkor sajnos végig kell kísérletezni, hogy mire reagál rosszul.) (Az elején én csak vizet tudtam inni és füvet rágni...)

Ja, és van olyan gyerek, aki az édeskömény teától sír, vagy az anyuka Laktoherb teájától!

Hasfájás úgy általában? Azt mondják, hogy a fiúknál tényleg gyakrabb, de én lányokat is ismerek, akik ugyanúgy hasfájósak voltak.

Nikcsi,
ha én is hozzászólhatok, akkor szerintem is "luxus" a gépi sterilizálás. Az az említett egy literes Chicco folyadék nagyon sokáig elég és ha jól emlékszem, akkor egy ezres körül van.

Cas,
sokkal durvább neveket is adnak mint a Sebi. Csak mindenki úgy érzi, hogy neki kell nevet adni és nem a szülőknek...

Laga 22+6
laga

Nikcsi!
Nagyon sajnálom a kezedet és együtt tudok veled érezni. Nekem fél évvel ezelőtt durrant be a csuklóm. Megkérdeztem, hogy muszáj-e begipszelni. Az mondták, hogy nem ha megígérem, hogy hordom 6 hétig a merevítőt. Receptre írták fel és valahova a Dózsa Gy.u.-ra kellett elmenni érte. Ott szépen ráállították a kezemre és teljesen jó volt. Ha most is fáj, akkor felteszem két-három napra és elmúlik. Kérdezz rá te is hátha nem kell a gipsz, mert az katasztrófa, nem lehet benne semmit sem csinálni.
hmmc

Szóval akkor kezdjem összerakni a cuccost... Na akkó kinyomtatom a listát. Kép

Gépi sterilizáló: köszönöm a véleményeket mindenkinek!

Gizmi
Kár, hogy csak most csatlakoztál közénk! De a dokid nevét szándékosan nem írod meg?

Találkozó: Laga érve érthető! Én is inkább a kerületet részesíteném előnybe (nincs autóm). De itt ki és mit tudna ajánlani? A pizza pari nem rossz hely, csak nincsenek a dohányzók különválasztva Kép Megnéztem az óbudai kisokost, de okosabb nem lettemKép

Cas
Tegnap mondtam a páromnak a választott nevetek és neki is nagyon tetszett! Kép

Megkaptam a gipszem Kép Hogy milyen idő van kint?! Szörnyű! Majdnem úgy éreztem, hogy ejtőernyővel közlekedek, nem pedig esernyővel... Kép
nikcsi

Hmmmc
Szerencsére nem körkörös gipszem van! Szóval le tudom majd venni. Kép Nekem is meg volt a régi, mert ez sajnos nem az első, sem a második gyulladás (gyors- és gépíróba jártam...), de a költözködések során még nem került elő. Kép
nikcsi

Találkozó hely: a Szentendrei úton van egy palacsintázó, rögtön az Auchan után a sarkon. Van egy buszmegálló is előtte (106-os, 42-es buszok asszem), de nem tudom mennyire füstmentes. Ha gondoljátok, akkor holnap bemegyek és megnézem mennyire felel meg az elvárásainknak.
Csak az a kérdés maradt, hogy MIKOR LEGYEN A TALÁLKOZÓ?

Laga
laga

Az a nagyi palacsintázója! Az jól hangzik! Csak füstmentes legyen! Nekem h-cs 16.30 után jó, pénteken 15 után, szo-va bármikor kivéve reggel korán és késő este.
nikcsi

Nikcsi,
voltál már abban a palacsintázóban? Én még nem, pedig már régóta tervezem. Fúú, most meg olyan éhes vagyok, hogyha csak rágondolok, elindul a nyálelválasztásom...

Időpont: a hétvége elég jól hangzik. Többiek?

Laga
laga

Laga
Nem voltam még ott, csak pont a mostani Auchan vásárlás után láttam a hírdető táblájukat. És szeretem a palacsintát!
nikcsi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?