Új privát üzeneted érkezett!

Szilvi! Tlindi! Hol vagytok????

Kép
Kép
Kép
szonja77

Ja, az előző oldalon igehírdető alatt az alábbiakat értettem, mielőtt valaki félre érti és megbántódik.
Azok az embereket értem alatta és hívjuk így a családba, akik nagyon erőszakosan nyomulnak. Egy egyszerű példával: egy ételt pl. egy húslevest többféleképpen el lehet készíteni. Számomra nagy különbség van aközött, hogy valaki azt mondja: Mi így szeretjük, vagy aközött, hogy így, jó, így csináljad, mert hidd el, ez csak így finom. És engem ezek az emberek mindig megtalálnak, mindig, pedig én nagyon rühellem, ha valaki így beleszól abba, hogy neveljem a gyereket, hogy etessem, öltöztessem, milyen játékot vegyek, hogy rendezzem be a lakásom, mit ültessek a kertbe stb. Mert sok ilyen van a családban, meg az ismerősök között. Olyan is aki úgy nyilakozik a gyerekekről, hogy nincs is gyereke.
Ami egyébként így hangzik el, az belőlem pont azt váltja ki, hogy nem fogom úgy csinálni. Ezért nem vagyok én ideális a reklámokra sem, mert amit reklámoznak, azt én nem veszem meg.
Én ugrok ezekre, és lehet, hogy azt mondjátok, hogy ez nem normális, de nyilván mindenkinek van rigolyája. És remélem tudtam érzékeltetni, hogy mi a különbség a normális eszme csere, és vélemény között meg aközött, hogy valaki erőszakosan tolja a saját okosságát.

Kép
Kép
Kép
szonja77

itt vagyok, csak nincs netem
ha lesz írok
Szonja! Szerintem üsd meg! ;-)
szilvi35

Csipet!

Sok boldog Szülinapot neked! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok

Én is itt vagyok. Túl sokat dolgozom az utóbbi időben, semmire nincs időm. Tudjátok, a szokásos.

Csipet Boldog szülinapot.

Szonja nyaral. Tegnap vitték el a tesómék anyuékhoz. Csak szombaton megyünk érte. Már napok óta csomagol, nagyon örült, hogy mehet. Anyu mondta, hogy szuperül el van, én kevésbé. Mikor elment, záporoztak a könnyeim, persze nem előtte, hanem mikor már nem látta. Még sose volt távol egyetlen éjszakát sem, most sajnos muszáj volt, mert már a férjemet se engedik szabira és engem sem. Annak viszont örülök, hogy mamikával és papikával lehet, mert annyira keveset találkoznak.

Tanácsadóktól az én hajam is égnek áll. Szerencsére az én környezetemben nincs túl sok. Már leépítettem őket :wink:

Voltunk fotózáson, néhány kép :) Kép Kép

Tlindi

Kép
tlindi

szépséges :!: :)

Kattkat

Kép
kattkat

gyönyörű ez a kislány Tlindi!!!

Kép
kata35

Tlindi! Szonja nagyon szép! :)

wf

Kép
wf

Köszi csajok :oops:

Tlindi

Kép
tlindi

Tlindi!

Szonja tényleg nagyon szépséges! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Egy csabai mosoly a csajoknak és cimbiknek

Kép

...de tud ám szigorú is lenni a fiatalember

Kép
szilvi35

Szilvi!

Annyira aranyos! :D
Inkább álmos feje van mint szigorú! Nem?

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Jaj, ez a kis angyalkás séró annyira jó.......

Tlindi

Kép
tlindi

Kép

Tlindi

Kép
tlindi

Lindi, a képeidet nézve el sem tudom képzelni, hogy Szonja volt az a kislány akivel annak idején félve mentél közösségbe :-) Szép kislány :-)

Titi-vagy inkább bamba.
szilvi35

annyira gyonyorusegesek ezek a babak!! titi is, szonja is, szonja mar kesz kis holgy! titinek meg azok a gondor furtok, elolvadok!

Lilypie Third Birthday tickers

Titi is csuda helyes!

wf

Kép
wf

Sziasztok! Mostanában lesz időm írni, végre szabin vagyunk Dorkával:) Tök jóóóó! Minden nap bicikizünk, vásárolunk, játszunk, tök jó az egész:)

Szonja: olvastam, hogy mit írtál az "erőszakosan igét hirdető" rokonokról: és nagyon ismerős!!:) Nálunk is van ilyen és nem is szívesen beszélünk vele. Ráadásul nem értünk vele egyet, így a "csak így jó és máshogy nem lehet csinálni" dolgai egyáltalán nem jönnek be. Szerintem sem lehet erőszakosan utasítani a másikat, hogy csak így jó egy étel, vagy a gyerek hozzátáplálása stb. Én mindig úgy mondom, ha kérdeznek, hogy én így szoktam csinálni, vagy én így csináltam, de ez csak egy megoldás a sok közül, ha tetszik, próbáld ki, ez csak egy ötlet.

Tlindi: Szonjád gyönyörű!!!
Szilvi: Micsoda szép hajasbaba lett a kisfiad! Az előző képen még alig volt neki hajacskája.
Csipetnek boldog szülinapot!

Szabim alatt éppen franciául tanulok, majd szeretnék egy középfokú nyelvvizsgát, az alapfok már megvan. De közben megyünk bringázni a kicsivel, mindjárt indulunk. Nálatok hogy telik a nyár?
Vendég

....hát én nem írok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mi a szarért száll el, ha nem is klikkelek sehová???????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
szilvi35

Hát sziasztok!
Uhh:) jó rég írtam én is..Hogy vagytok? mi újság?

Jajj nálunk annyi minden történik :)
Nincs megállás,0-24 óra!Még az elején azt hittem, hogy szopi,alvás, kis játék...stb..de nem :D
Hétfőn kell menni a dokinénihez, mert keveset alszik nagyon, van, hogy 7 órát is fent van egyhuzamban,pedig még csak 6 hetes..meg egyfolytában csak enne..ha 1 óra 20 perceket szopizik az sok? a bimbimnek igen, az egyik már megint sebes, és nagyon fáj, mikor bekapja és tépi..olyan kis követelőző lett,úgy szeretem!!!

Szonja ezzel én is így vagyok,már csak azért sem...és azt utálom a legjobban én is, mikor erőszakosak..
De mondjuk ott a másik véglet is, mint az anyám, : akármit mondok neki, hogy ez meg ez történt, csak annyit válaszol: ti is ilyenek voltatok,veletek is ez történt, én is így csináltam...ha van valami tapasztalatom akkor meg : nekem mondod, hát tudom én..
komolyan a falra tudok mászni tőle...nincs saját véleménye, élménye...csak helyesel...
Sajnos egyedül vagyok, a párom egyfolytában dolgozik, és anyu nem akar jönni soha...jó lenne néha egy-egy órára rábízni a picit,amíg mondjuk picit magammal is törődhetnék..de bezzeg a nagyikám törött lábbal is jönne :) (szegény cseresznyét szedett, és leesett..)
Hát engem ez borít ki még nagyon!

Ha pl. elmegyünk sétálni, akkor anyatejet cumisüvegben nem lehet vinni, nem?megromlana?mer a vizet kiköpi,az utcán meg nem akarom kikapni a cickót..

Kép
orsi91
Budapest VII. kerület

Orsi!

Alvásügyben. nálunk Csenge 7 naposan aludt egésznap egy órát! :shock: Úgyhogy az még normális is lehet!
hát az szerintem sok ha 1 óra 20 percet lóg a cicin.
De a szoptatósok ez jobban tudják!

Szerintem nagy melegben nem tesz jót ha szállítod az anyatejet üvegben! De a vádőnőt nem kérdezted még?
Egyébként én előkaptam a cicit az utcán is. Persze amennyire lehetett intimen!
De próbálj vele két szopi közt kimozdulni!
Na jó most biztos okosat mondtam! :oops:
Sajnálom, hogy sokat vagy egyedül az nem jó én tudom De még hétvégén is szombat, vasárnap is! :( Szar volt nagyon. Egy héten egy órát tudtam valakire hagynő őket amíg bevásároltam! :(

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok

Végre itthon a gyerek.Jól érezte magát.Nagyon jó, hogy itt van.

Orsi írtam privit.

Tlindi

Kép
tlindi

2 éve én két szopi között vittem sétálni, ha picit nagyobb lett akkor simán megszoptattam - persze valami elfogadható helyen (pl. nem a Blahán ;-) ) Nem szerettem nagyon messze menni a csöppel.

A gyerek lepasszolásáról meg annyit, hogy kb. mostanáig 1 kezemen meg tudom számolni hányszor bíztam másra. Most itt próbálkozunk, több kevesebb sikerrel. ... igényem sem volt rá nagyon.
szilvi35

Ákosnak boldog szülinapot!

wf

Kép
wf

Ákosnak Sok Boldog Szülinapot! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Ákosnak boldog szülinapot kívánunk! T + Sz.
szilvi35

Köszi szépen lányok a kedves szavakat!!

Titi tisztára mint egy délceg herceg!! :) Rettegjetek Lyányok :DD

Tlindi, nagyon jók a képek, Szonja gyönyörűség!!

Orsi: lehet nem is az orvos, hanem egy szoptatási tanácsadó lenne a megoldás, lehet a technikával van gond, h ilyen sokáig van cicin. <Nyilv> én sem szoptattam, utcán/tömegközlekedési eszközön viszont nagyon sokszor (hordozókendőben). Ma már csak a vonaton fordul elő, akkor is betakarózunk. Persze van akinek nem jön be, vagy idegenkedik tőle, h máshol szoptasson, az is teljesen normális, én nem tudtam megoldani másképp, mert rengeteget mentünk messzire, ezért megszoktam. Ha mindenképpen cumisüveget szeretnél vinni a sétára, ne menjetek messzire, kevés ideig áll el a tej ilyen melegben, ugyanúgy megbuggyan. Ilyen pici babánál tényleg az a legjobb, amit Szilvi is ír: két szopi közé időzíteni a sétát :)

Gyereklepassz nálunk sem megoldható (illetve voltam 2x fodrásznál 2 év alatt), és habár régebben nagyon szerettem egyedül lenni, a csendet hallgatni stb., most nagyon élvezem. Sok kötöttséget, ugyanakkor sok szabadságot is ad (attól függ hogyan fogjuk fel) :)

Kép
Kép
csipetnyusza

Ákosnak boldog szülinapot.

Tlindi

Kép
tlindi

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

hogy dülöngél, hihi
cukika!

csipet! nagyon le vagy fogyva! egyél mert eltűnsz ;-) (irigyirigy)
szilvi35

Csani milyen szakértelemmel tologatja a babakocsit, megzabálom :) Gratula az első lépésekhez!!! :)

Szilvi, hova gondolsz? Télen fogytam 4-5 kg-t, azóta semmit, de nem is akarok. Vagy csak rég találkoztunk? :roll:

Kép
Kép
csipetnyusza

hát mert mindig kifogásokat kerestél, hogy nem jöttök. a fb-on vékonkának tűnsz a képeken .... tönkretesz téged az a paloeo ;-) (nézd meg, leírni sem tudom :-D )
szilvi35

Nem is igaz, csakhát helyben beszippantott minket a Varázsklub, és főleg oda jártunk, keveset voltunk Bp-n. Az utóbbi időben - ha belegondolok - csak átutazóban meg a Múzeumok Majálisán. Végülis ezek is kifogások..

Kép
Kép
csipetnyusza

Ildóca!
"első lépéseknek" ez nagyon király!
és hogy rögtön eszközt is használ hozzá...
nagyon ügyes! :)

megkésve bár, de Ákost Isten éltesse még nagyon sokáig!

Kattkat

Kép
kattkat

szóval az van, hogy Titi nagyon beteg :-(
láz (2óránként gyogyi), hányás, fájdalmak, véres pisi... aszongya az ügyeletes, talán hugyúti fertőzés, vesekő..stb...+ garatgyula.
küldjétek a pozitív enerdzsit légyszi
szilvi35

uristen, szegeny titi, hat hogy szedte ossze ezt a sok nyavalyat? a veres pisi nagyon felelmetesen hangzik, nem akarok belepofizni, de en bevinnem korhazba biztos ami biztos, hasi uh-val meg tudjak nezni, hogy tenyleg szervi baj van e, vagy "csak" felfazas. Hannat is megneztek anno, hogy valami szervi baj (pl vesetagulat) okozza e a vesemedencegyulladast. mondjuk en meg mar minden szarral a kh-ba futkosnek, legalabbis mig kisebb volt igy volt, mostmar kb tudom mikor mi a baja. de veres pisive biztos, hogy rohannek, plane ha az ugyeletes is csak talalgat mi a baj. nameg persze lehet, hogy a laz meg hanyas miatt is kene neki infuzio.
na kussolok, nem akarlak riogatni, remelem hamar rendbejon.
Akosnak megkesve boldog 2. szulinapot kivanunk!
Nalunk semmi helyzet nincs. csak annyi hogy kijott a 18. fog mar egy ideje, hal istennek megusztuk a szenvedest. mar csak ketto es vege. Hanna meg nem nagyon beszel, de probalkozik. vannak mar szavai, de joreszt meg csak halandzsa, amit mi pl megertunk, masok nyilvan nem. bezzeg a stop (sztá), meg a quickly (kviki) az megy, marmint azokban a formakban amiket leirtam. Persze a dora a felfedezobol tanulja, de erdekes, hogyha mi mondunk neki valamit, hogy mondd ezt vagy azt, azt nagyon ritkan ismetli, de doranak barmit megismetel. a kek szint mar szepen felismeri, ha kerem, hogy vidd pl a pelust a furdobe, vagy a cipot a helyere, megcsinalja, ja es a papucsat mar egyedul is fel tudja venni. az eves meg mindig nem megy egyedul, de az ivas egyedul mar nagyon szepen megy. szoval haladunk mi is.

Titi+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kattkat

Kép
kattkat

Szegény Titi!

Mi lehet vele! Gyógyuljon meg gyorsan! Gyógypuszik mennek!
Meg az ++++++++++energi is!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Jaj Titinek mennek a drukkok, h mihamarabb kilábaljon a nyavalyából!!! Ez a véres pisi nagyon rosszul hangzik :( Remélem semmi komoly ++++++++++++++++++++++++

Kép
Kép
csipetnyusza

Titinek mennek a drukkolok! +++++++++++++++++++++++++

Képzeljétek, Vili már áll! És kint van az első foga is! Cserébe nem is akar aludni.... :(

wf

Kép
wf

köszi az enerdzsit, jobban van a csöpp! még nem jól :-(

wf! ültesd vissza :-)
szilvi35

gondolod? :wink:

megy még enerdzsi! +++++++++++++++++++++++++++3

wf

Kép
wf

nem vagyok orvoshoz rohangálós fajta. aki keres, talál elven működnek. ez be is bizonyosodott az ügyeleten, a házi gyerekorvos teljesen mást diagnosztizált és se vér, se genny se semmi nem volt másnap reggelre. jól megijesztett az ügyeletes :-(
természetesen egy hasi uh-ra elmegyünk a nyugi kedvéért, az antibombát szedi a drága és ennyi.
már nem lázas napközben (ma), tegnap hőemi volt és csak estére lázasodott. gyorsan összekapta magát, dg. gége (vagy ilyesmi... mandula, torok) gyula. szegény csöppem azóta is éjjelente kiabál, hogy nenemnem , tegnap sírt is álmában... az a p...öcs dokinő megkínozta nagyon. a saját dokink már nem is nagyon abajgatta.
non stop cici és se egy falat kaja, se egy falat innivaló :-(
most már terrorizáltam, hogy egyen, de nem....
inni úgy iszik 1 nyomorult kortyot, hogy zaklatom az ivással :-(

szóval szerintem nem kell orvoshoz rohangálni! a pánik nem jó... az ügyeletesek szerintem nem olyan minőségben dolgoznak, mint a "rendes" gyerekdoki, a fenti helyzet is ezt igazolja.

infúzió akkor kell, ha nincs pisi.. amíg pisil, nem lehet kiszáradva.
szilvi35

Köszi a pozitív energiát, sokat segített!!!
szilvi35

Sziasztok!
Akosnak boldog szulinapot, es neked is Csipet!
Csani videoja ledobbentett, nem siman elkezdett jarni krem szepen, hanem szepen setal! Nagyon ugyi.
Vili baba mar all? Ezek a mai kolkok belehuznak rendesen. :-P Nagyon ugyes am, majd fotozz, ha tudsz.

Titi remelem jobban van! Gondoltam am sokat ratok. Huba is beteg volt. Ment a hasa, zoldesett fosott es laza is volt. Igy hoztam haza anyuektol. Persze ok meg nem is mondtak h mar 3 napja ez van, azt hittek a foga miatt. Csak hat a zold szeklet bakterialis fertozesre utal, meg a 25 peluscsere is durva szerintem egy nap alatt. Igy masnap ugyeletre vittem mert mar veres volt a szeklet. Szerencsere nem fektettek korhazba mert szegenykem egesz jo formaban volt es ivott rendesen, meg evett is. Bar az eves nem a kedvenc idotoltese. Soval kaptunk sooldatot meg smektat es hazaengettek. Hetfon meg meg kellett jelenni a hazidokinal a szekletmintat kluldetett be velunk. Persze mi vasarnap indultunk volna Hevizre nyaralni, elore ki volt fizetve a szallodai szobank, batrak voltunk es hetfon azert elmentunk. Nem kerult vizbe Huba amig ment a hasa de szerencsere a laza is lement mar vasarnap estere. Ezert is voltunk batrak. A legdurvabb az volt, h anyameknak annyi eszuk nem volt h elfogyott a popokrem es vegyenek a patikaba inkabb nem kentek a feneket. Hat olyan holyagos volt h ulni nem tudott szegeny gyerek jarni is keservesen. Olyan merges voltam anyuekra mert szegenykem vegiguvoltotte az utat anyumektol hazaig az autovan mert kenyelen volt ulni. Na mindegyis. Jol van egesz jo volt a nyaralas sokat dottoztunk fagyiztunk setaltunk nagyokat. Voltunk a gyogytoban meg sokst vizben. Na jo olyan sokat azert nem kb napi 2 x 20 perceket. De azt Huba nagyon elvezte. Foleg az elmenymmedencet. Viola kevesbe. O inkabb hancurozott a pleden. Majd teszek fel kepeket. Na megyek. Alszanak meg ezek a csibeszek pihenek en is. Ja szerintetek az normalis h Vio meg mindig 2 orankent eszik. Ejjel is? Igaz kb 2-5 perceket eszik mindig.

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Sziasztok!
Balcsin voltunk és ott nem volt net meg telefon se. Így kicsit megkésve kívánok Ákosnak boldog születésnapot!

Szonja nagyon szép továbbra is, és jó fotók lettek!

Mindjárt megnézem Csanádot is, hogy hogy topog.

A férjem bejelentkezett Titi hajára :D Kérné, ha esetleg levágjátok. Majd ráragasztjuk a fejére :D
Talán még kell az enerdzsí lábadozni, küldök én is++++++++++

De jobbulást minden lábadozó babucinak!

Kép
Kép
Kép
szonja77

Háháhááá... :D :D :D Szonja!!! Mindig megnevettetsz! Jobban van már sokkal, már majdnem 100%. A pocakja fáj az intibiotól sajna. Mondja is, hogy "fáj-fáj", mert mindent kétszer mond. A férjnek izenem, hogy rossz hír, a hajakat szétosztottam a családban és egy adagot már ki is kellett dobni annyi-de annyi van ;-) Mondjuk a kidobott éppen csak egy laza kis egysoros frufrunak lett volna elegendő ... bár bizti szexin mutatna :-)

Jesszus Hubamami! Azt hittem az én anyukám a súlyos nagymami a giga túlgondoskodásával, de a tieitek!!! Hogy tehetnek ilyet, hogy nem kenik a hasmenéses popsit?! Szegény kicsi Huba!!!!!! Küldök neki sok gyógypuszit és 100% együttérzésem! Szegény ygerek!
szilvi35

Szilvi!

Levágattad titi haját? :shock:
Pedi olyan cuki volt a hajkoronájával.
Kérünk képet!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Csajok én kivagyok. remegek és minden bajom. kb 30 perce huba szolt, h kakilt ma már kb 6. alkalommal, benézek a pelusába és látom van némi kaki és valami kisujjnyi fehéres cucc lóg ki, lefektetem, bassszuuuuuuuuuuuus hát egy 25 centis ujjnyi féreg. Értitekkkkkkk? Kivagyok... Köpni nyelni nem tudtam, ott mozgott a pelusában miközben én a pelus másik végével húztam ki a fenekéből... áááááááá el nem tudom mondani mit érzek... Hívtam a dokit, kiderült h pozitív a székletminta amit beküldtünk, de miért nem szólt lassan 2 hete volt. Miért:?????????? Tök ideg vagyok, és mondta ne lepődjek meg h még van a gyerekbe féreg... Öcsémmmmmmmmmmmm. Holnapig vízes oldatba kell áztatni a férget és bevinni a szent lászló kórházba... ott megmondják mivel kezeljük a gyereket... Komolyan mondom én rettegek...

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Uuuuristeeeeeen!!! Bocsi hubamami, de remiszto ez a sztori, es az en gyomrom is osszeszorult. atyaeg, dehat mitol lehet ez? evett olyasmit, vagy mokolt kinn a kertben esetleg?? vagy a jatszon, ha jartok oda egyaltalan, vagy mitol,hogy?? amint megtudsz valamit mindenkeppen ird meg, mert nekem is megvannak a felelmeim ezzel kapcsolatban. Hanna ugyanis mindent a szajbavevos fajta, tehat ha kimegyunk az udvarra, vagy az utcara, a seggebe kell lognom, de meg igy is neha sikerul neki 1-2 kavicsot berakni a szajaba. most ujabban a folddarabokra szokott ra, de azt meg rendesen kiszedni se tudom a szajabol, tehat valamennyit mindenkeppen lenyel, nameg a homok a szomszed homokozojabol is lecsuszik neha, szoval nagyon elelmesnek kell lennem, de mi is pont a multkor beszelgettunk a szomszeddal errol fergessegrol, hat a gyomrom felfordult, es ha belegondolok, hogy mi mindent eszik meg kintrol...
Lehet hogy nekunk is kene egy szekletmintat nezetni?
Ti hogy vettetek eszre? Miert kellett egyaltalan mintat vinni? Furabb volt a kakija, vagy gyanakodtatok valamire? Esetleg viszketett a popija? Bocs a hulye kerdesekert, de hatha segitseg ez mindannyiunknak, hogy mikor gyanakodjunk. Faj ez neki vajon? jajj szegeny huba.

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?