Új privát üzeneted érkezett!

jaj miért nem jó???
nullácska

No sziasztok!

Gyors bejelentkezés, mert Lacit rávettem talán az utolsó mozira!Kép

Noémi!Drága vagy!Imádlak!Csak ezeknek a fránya hormonoknak nem bírok parancsolni!Most már nyugi van, minden lement!Ami meg így maradt, az így is marad!Ez aztán érthető volt mi?
És ez a Tracy Hugg könyv hol kapható???

Hát Babus nem írigyellek!Nekem még senki nem modnta a magzatmozgás regsiztrációt!És pontosan ez a kérdésem nekem is, ami Nektek!De a héten úgyis megyek dokihoz is,meg védőnőhöz is!

És én is nagyban pakolom a csomagot, és eddig tényleg nem hittem Savitrinek, hogy egy egész bőröndnyi gyűlik össze a végére, és láss csodát!Azon gondolkoztam, hogy ki fognak röhögni a kórházban, mert azt hiszik be akarok véglegesen költözni!Kép

És a szopis melltartó azért jó állítólag, mert guszustalansága mellett szoptatás mellett is tartja a mellett,és nem esik le a helyéből!Pont tegnap olvastam Kriston könyvében!

Na megyek, mert rám szóltak!

Puszi:Katy
35+5Kép
Katy

Babus mintha csak az én Petrámról írtad volna. Detto ugyanaz!!! Kép

Nullácska, szerintem jó. Kép

na kikapcsolom a gépet, mert ha rajtam mulik teleirom az egész oldalt egymagam. Este majd benézek, addig irjatok!!!

Eszter
eszter2004

Na most úgy tűnik sikerült.
Szóval sziasztok!
Rékacs reprezentatív tömegéhez tartozom közelebbről a nővérkéje vagyok.
Amiatt tolakodok ide, hogy megosszam veletek csöppnyi anyai tapasztalataimat úgymint : MÉRLEG, és SAPKA ÜGY.

Mérleget 1991-es évjáratú gyermekemnél KÖTELEZŐ volt használni. Ha nem volt otthon mérlege valakinek arra potenciális gyerekgyilkosként tekintett mind a gyerekorvos, mind a védőnő.
1995-ös évjáratú ikreimnél már oldottabb volt a mérleg-ügy.Előző gyerekből kiindulva azonban volt mérleg.

2003-as évjáratú gyereknél a tapasztalatra és mindenre legyintő hozzáállásra kiindulva közöltem, hogy nem kell mérleg. Nos három nap után örjöngtem, hogy kell a mérleg, mert azonnal éhen hal negyedik szülött gyermekem!!!

Szóval tehát a mérleg arra jó, hogy egy sírásnyi okot, úgymint: " azért nem sír , mert éhes , hiszen most szopott 150 gr-ot ott van a mérlegen feketén-fehéren " kizárjunk. Ha nincs otthon mérleg ezt az okot nehéz kizárni, hiszen a babák szeretik szívatni szüleiket...
Úgy gondolom, hogy 2004-ben igazán nem nagy ügy a sok ketyere mellé még egy mérleget is beszerezni, tehát javaslom, hogy legyen . Ha azonban bárkinek idegeire megy a mérleg és annak használata nyugodtan szidjon engem.

Nézzük a SAPKA ÜGYET. Mind a négy gyerekem viszonylag nagy hajjal született és ösztönösen, semmi gondolkodás nélkül esténként fürdés után kb. 15-30 percre kb. az első két hétben - szopizás, altatás idejére- kaptak sapit. Alváshoz viszont nem, hiszen addigra már száraz volt a hajuk. Tehát nálam a sapka dolog a haj méretével volt összefüggésben, hogy legyen valami háttér teória a dologhoz.
nullácska

Sziasztok,

Nekem is számolnom kell a magzatmozgásokat, de teljesen más módszerrel, már a 30. héttől. A dolog lényege az, hogy felébredés után el kell kezdeni számolgatni, ha határozott mozgást végez, 15 percenként csak 1-nek lehet számolni. De persze lehet közben tenni-venni, nem kell nekifeküdni és csak erre figyelni. A lényeg, ha 12 órán át csak 1-3-at mozog, akkor be kell menni a kórházba rögtön, ha 4-6-ot, akkor fel kell hívnom a dokit, 6-10 között már normális, 10 felett pedig szuper. A dolog lényege annyi, hogy vegyük észre, ha a baba nem mozog rendesen, mert ez az első jele annak, ha valami miatt nem érzi jól magát odabenn...

Az az érdekes, hogy az én dokim szerint 12 óra alatt 6 mozgás is teljesen jó és nem kell állandóan erre koncentrálni...

Érdekes, hogy mennyi különbség van az előírt módszerek között...
vzsuzsi

bocsánat már 2005 van.

Akartam még mellékelni Esztyxnek egy "szülés utáni depresszió" című képet, de nem akarta a gép, meg már azóta Esztyx túl van a dolgon.
Egyébként nem szabad legyinteni a depresszió dologra, de felkészülni sem lehet rá. tehát : túl kell élni.
nullácska

Hol vagy KIKOCSKA, mi van veled, voltál dokinál ?

És mi lehet Edwiggel ?

Zsuzsi

U.i.: Ti mind olyan biztosnak tűntök a baba nemével kapcsolatban, és viszont eléggé félek még Marcinak szólítani a csöpséget, hiszen mi van hogyha mégiscsak lány? Az ultrahangon nekünk ugyan 100%-ra mondták a fiút, de csak a herezacskóit lehetett látni nagy kínok árán, a lényeget nem... Bennetek nincs bizonytalanság ?
vzsuzsi

Lányok, ezt leírom aztán végigolvaslak titeket!
Addig jutottam, hogy Aura szopis melltartó miatt aggódik!
Szerintem az egyiket lehajtom dolog azért nem tud működni, mert akkor le kell hozzá vetkőzni! DE!!! Ha lecsatolhatós a pántja, akkor már jó, sőt lehet is direkt ilyen fajtát kapni! Nem kis ablak van rajta, hanem fent kikapcsolható, és addig, hogy ne csússzon hátra, a pántot át tudod csatolni a másik mellé!!! Szerintem tök jó kompromisszumos megoldás!
Na olvasok tovább!!
orbis

Zsuzsi
A te módszered szimpatiukusabbnak tűnikKép

Most csak úgy poénból kipróbáltam. Fél 2 körül nekifeküdtem egy órácskára, Kristóf egyetlen egyet se mozgott, még azóta se, én meg végül simán belealudtamKép Hát ha ez lesz a jövő héttől is, az kész csőd. Szinte kizártnak tartom, hogy 1 óra fekvés alatt 10-et mocorogjon.

Eszter
Reméljük, hogy csak ennyire áldott jó gyerekekKép És miután megszületnek, mindenki csak irigykedni fog ránk, hogy milyen nyugis babáink vannakKép

Babus

Kép
babus2005

Zsuzsi a te módszereddel nekem folyton be kéne rohannom a kórházba hogy baj van a gyerekemmel! Kép hu tényleg remélem hogy nincs baj. Nem paráztam be, csak izé....

Nullácska! Tök jokat irtál! Tetszett!! Irjál te is gyakran, látom a vidámság nálatok családi vonás. Kép

Puszi,
Eszter2004, aki baromira el kezdett lustulni hogy itthon van szabin......
35+6
eszter2004

Esztyx:
"Nekem dél körül lenne jó, még írok este, puszi, Esztyx"

Ezt írja. Szóval akkor dumáljuk meg, mikor hol találkozzunk. Én úgy tudom, az oktogon környékén lakik. Szerintem Kikocska tudja, de Esztyxtől megkérdezem este, ha nem írja. És akkor utána torna??? Igazán rámférne Kép
orbis

Sziasztok! Most nézem, hogy milyen későn írok Kép Pedig fenn vagyok jó ideje már,mert elkezdődtek a hétköznapok Kép Gergő dolgozik, el messengerezgetünk néha, de főleg dolgozik. Én meg délelőtt erőt vettem magamon, és kitörtem a városba. Persze nem messze, csak a Király utcában, mert tegnap éjjel rendes jóslófájásaim is voltak, vagy két órán keresztül, és kicsit (nem is kicsit) beparáztam, főleg, hogy ugye napközben meg rengeteget keményedtem a fekvés ellenére. Szóval úgy döntöttem, hogy legalább a kórházi csomag legyen meg nekem is, és villámgyorsan összeszedtem a hozzávalókat. Persze maradt ki egy-két dolog még, de a legfontosabbak megvannak. 50 perc alatt túl voltam rajta, és lehet, hgoy a nagy lelkesedéstől, amit a véletlen vett babacuccok okoztak Kép, de addig egész elviselhető volt. Aztán mikor kitartásomtól nagy büszkén úgy döntöttem, hogy még a kajaboltba is bemegyek, egész összeomlottam, de azért valahogy hazajöttem Kép úgy tűnik, a kaja nem inspirál Kép Jaj, az egyik boltban olyan aranyos volt az eladó, kibomlott a cipőfűzőm, én észre se vettem, mert nem látom a lábam, és bekötötte. Kicsit kényelmetlenül éreztem magam, de ragaszkodott hozzá Kép És elvették a listámat is, hogy mik kellenek manapság a kórházba, ha szülni akar az ember Kép
Szóval egy kupacban a hozzávalók azon része, ami még nem volt meg. Innentől talán egy fél óra, míg összedobom a cuccot, azt talán még akkor is, ha indulni kell esetleg. Mit mondjak, sokkal jobban érzem magam! Ráadésul szereztem egy csudajó boszis kis bodyt, szóval remélem kislány lesz tényleg! Kép Ha mégsem, Aura asszem rádruházom majd Kép

Zsuzsi, köszönöm az érdeklődést, megvagyok, csak nem volt ihletem. Egyébként én is szkeptikus vagyok azt illetően, hogy tényleg kislány lesz, nem vettünk nagyon rózsaszín cuccokat, egy-két otthagyhatatlant csak. Minden sárga, fehér és halványzöld Kép Ennek ellenére fiúnevünk még nincs, csak egy fél Kép A kétely is csak onnan, hogy mindig, mikor álmodom, hogy megszületik, mindig kisfiú, meg én annak éreztem az elejétől, persze lehet, hogy az egyik gerjeszti a másikat Kép elég biztosan meg tudják mondani ezt már azért... Dokihoz csak este merek menni, mert du rendel, 8-ig, és ha fél nyolckor odamegyek, tuti végez velem 8-ig, mert haza akar menni, és annyit talán kibírok... Kép Ez a nagy tervem. De nem fűzök vérmes reményeket azzal kapcsolatban, hogy van megoldás, de jobb lenne, ha megnézne. Meg most már anyukám is aggódik értem, és meg akarom nyugtatni. Szóval ezek vannak velem.

Ja, még azt akartam írni, hogy az éjjel lehetett valami, mert én sem tudtam aludni, pedig fél 10-kor lefeküdtünk, és egyig fenn voltam, és babáskönyvet olvastam, meg járattam az agyam, és a Gergő se tudott aludni, mindig volt valami kínja, és a barátnőm is mondta, hogy nem tudott aludni... szóval ki tudja.

Márti, sikerült a képet kicsinyíteni? Mikor megnyitod a sajátgépben a képnézegetőben, rákattintasz jobb gombbal, szerkesztés, és akkor a kép menüpontban a nyújtás döntés paranccsal tudod változtatni a méretet. Tudom, hogy Orbis is leírta, de ki tudja, hogy elég részletesen-e Kép nekem ennyi kevés lenne, ha nem tudnám, hogy kell. Kép

Egyébként szopismelltartó az én párocskámat mindig elbűvöli Kép igaz, nem túl szexi, lehet, hogy az újdonság varázsa miatt Kép Vagy olyan vicces, hogy az már izgató Kép ki tudja.

Nullácska, kösz az infókért Kép és légy üdvözölve! Rékacs még nem szül? nem láttam még ma, bár lehet, hogy pont most előz be Kép

Magzatmozgást meg nem kell számolnom... Mondjuk én figyelem nagyon, hogy mennyit, meg hogy mocorog. Vannak napok, mikor hiába, hogy mozog, úgy érzem, hogy nem érzi jól magát. Olyankor nem mozgolódik, hanem vergődik inkább. Tegnap is ilyen volt. Sajnáltam szegényt nagyon. Aztán estére jobban lett Kép

Eszter, én azt csináltam, mikor nagyon közel volt a reggel már, és pisilnem kellett, hogy mind a kettőt begyűjtöttem, és a kettőből vittem egy kevés mintát Kép Így sikerült megoldani Kép És én egy szopis melltartót vettem egyenlőre, arra gondoltam, hogy a másikat majd csak akkor, ha már tudom, mekkorák lesznek a melleim. És kettővel a terhesség alatt eddig is elvoltam, talán nem kell több. Ha mégis, akkor meg majd veszek.

Vica, attól, hogy nem említünk meg, még gondolunk ám rád. Csak nem szoktál olyan gyakran jönni, és így lassabban tűnik fel, hogy már régóta nem adtál hírt magadról... De attól még szeretünk, és hiányzol ám! Ugye tudod?!

Bagzer, örülök, hogy elvitték a szárítót! és tényleg vicces, hogy babaruhát cserélsz szárítóra Kép

No, most ennyire futotta. Bocs, ha valakit kihagytam, most nem jegyzeteltem.
SZép napocskát mindenkinek

KIkocs
34+4

kikocska

Eszter
Pont most írta egy lány nekem egy másik topikban, hogy a nővére tegnap este érezte utoljára a baba mocorgását, ma bement a kórházba, csináltak CTG-t és kiderült, hogy baj van és császárral gyorsan kikapták a 34 hetes babát.
Hát ez marha jó. Látom már előre, ez a mozgás-számolgatás csak arra lesz jó, hogy jól beparázzak tőle. Nem rohangálhatok folyton föl Pestre a dokihoz, csak azért, mert nem mocorog Kristófka. De mi van ha egyszer tényleg baj van és azért nem mozog, nem pedig lustaságból??

Babus

Kép
babus2005

Orbis, igen, Oktogon környékén! De én sem tudom pontosan. De onnan majd könnyen oda tudtok érni, max picit sétáltok... Jaj, mennék én is, de nem merek Kép

Eszter, ne aggódj. Azért kell figyelni a mozgásokat, hogy ha kevesebbet mozog, feltűnjön. Ha neked így szokott mindig, mióta világ a világ, akkor tökmindegy, hogy másnak mennyit mozog, nem? Kép Fenntartom, hogy azért nem érzed, hogy mennyit mozog, mert nincs időd figyelni rá, mert mindenféle dolgod van, és nem tudsz semmittenni Kép

kikocska

Kikocs, nem értek egyet veled. Kép Látod Babusnak is olyan a babája mint nekem. (bí bí bí) A sztorid a boltrol tök jo. Micsoda rendes emberek vannak mi?

Babus, nekem is csak arra lesz ez jo hogy parázzak. Mindenestre most 5 orakor én is levágodok a bal oldalamra. De akkor mi most nem ugy csináljuk hogy negyed ora alatti mozgás számit egy mozgásnak ugye? Na kiváncsi leszek az eredményre, majd megirjuk. Csütörtökön megyek dokihoz, már felirtam magamnak hogy erről kikérdezem!!!! (ma eddig kb. 4 alkalommal éreztem hogy mocorog.)

Na lelövöm magam! Legközelebb az eredménnyel jelentkezem.

Eszter2004
eszter2004

Sziasztok!
Nincs otthon netem, ezért most melóból írok,itt pedig nagyon kell sietnem. Így pedig csak annyit, hogy a Suttogó titkai 1 szerintem i tök jó könyv! Megszerezni nagyon nehéz, én kb. fél Magyarországon próbáltam beszerezni sikertelenül. Midenhol azt mondták, hogy majd csak a következő kiadásból tudnak rendelni. Viszont tudom ajánlani a
www.konyvkereso.hu
weblapot, nekem megrendeléstől számított három napon belül leszállították. Remélem tudtam segíteni.
Tsók mindenkinek
Zsu
mazsom

Egyelőre még nem kaptam utasítást,hogy jegyzeteljek babamozgás ügyileg. Mindig megkérdezi a doki,hogy jól mozog-e!? Szerintem jól mozog, vagyis érzem kezét, lábát. Tudom hol van a feneke, hol húzódik végig a gerince,merre néz,ezt megerősíti az uh.
Mozog reggel, napközben és este is. Nem szeretném jegyzetelgetni!
Egyébként én úgy olvastam,hogy napi 10-szer kell érezni,de ez is olyan relatív mert hát ha mozog akkor nem egyszer rúg,hanem többszőr, nem értem! Vagy akkor mennyi időnek kell eltelni két rúgás között? 10 másodpercnek vagy 5 percnek, tehát mi az egy ???mármint a tízből!?
Na ezt jól megírtam...Kép

Ilona(34+1)
Vendég

Van még valaki, aki köldökzsinórvér levételére szánta rá magát ? Hát ez kész őrület. Csütörtökön voltam vérvételen, éppen influenza után. Azt hittem ez lesz az utolsó, aztán ma a férjem felhívott, hogy a szerződéskötéshez még 4-5 szűrést meg kell csináltatni (HIV, szifilisz, hepatitisz, meg tudom is én még hogy mi), így aztán este mehetek az ANTSZ-hez HIV szűrésre, holnap reggel meg a rendelőbe, hogy a többi szűrést megcsinálják. Már teljesen össze leszek szurkálva... Biztos kell ez nekem ? A férjem ragaszkodik hozzá, egyébként én még meggondolnám. Bár, hogy a családban előfordul a leukémia, így lehet, hogy jobban járunk. Ki tudja...

Ti hogy áltok ezzel a kérdéssel ? Aki még gondolkodik, az kérdezzen tőlem nyugodtan, már asszem minden infót begyűjtöttünk...

Zsuzsi
vzsuzsi

Na még mindig itt! (Elment a főnököm)
Zsuzsi! Nekem a háziorvosom kiállította a beutalókat, utána meg csak az ÁNTSZ-be kellett mennem. Két héten belül megküldték az összes eredményt a háziorvosomnak, ha összeadom kb. egy órámba tellett az egész, és totál ingyen volt. Mi már megkötöttük a szerződést, úgyhogy neked is ha kérdésed van, tedd fel nyugodtan, válaszolok. Mi a sejtbankkal kötöttük meg, nagyon korrektek voltak. Lehet, hogy kicsit zavaros voltam, ha vmi nem tiszta, szólj! Egyébként engem megnyugtat,hogy ezt is biztosítjuk a babának, mert ezzel csak nyerhet(ünk). Még annyit, hogy 20000 Ft-ért csinálták volna meg ezeket a vizsgálatokat a baba véréből. Én inkább 4 hónap múlva mégegyszer elmegyek ugyanerre a körútra! Összesen 2 óra 20000 Ft-ért jó kis órabér!!!!!
Zsu
mazsom

Ilona ez hihetetlen hogy igy tudod hol milye van. Nem semmi!

Na 5-kor lefeküdtem a bal oldalamra, és erre a gyerek elkezdett vadul csuklani. Erre persze a jobb oldalamat el kezdte rugdosni vagy mi, amit mindig szokott csukláskor ha oldalra fekszem. Igy a 10 mozgás meglett 10 percen belül. Ilona a kérdéseid ugyanazok a mozgásfigyeléssel kapcsolatban mint nekünk. Mi számit egy mozgásnak? Hát ez az. De hát erre vannak a védönénik hogy ezt megválaszolják. Kép

Én kihagytam a sejtbankos dolgot, pedig az elején terveztem. Kép
eszter2004

Eszter
10 perc? Egy ilyen nekem is tetszeneKép

Az az egy biztos, hogy itt nem negyed óra alatti mozgás számít egy mozgásnak.

Apucim is teljesen kiakadt ezen. Mondtam neki, hogy élvezze még ki ezt a hetet, mert jövő héttől kezdve 6 héten át nincs közös vacsi, meg ilyenek, mert én minden nap 5-kor nekifekszem és akár órákon át Kristófka mozgását fogom figyelniKép

Kikocska
Nekem van időm figyelni Kristófot, sőt, egész nap csak őt figyelem, minden gondolatom csak körülötte forog, mégsem érzem sokat mocorogni. Most például utoljára 3 óra körül éreztem.

Babus

Kép
babus2005

Babus, azért ha Eszter otthon van, és nem dolgozik, minidg beszámol valami újdonságról... Kép És hát persze, nekem se folyamatosan mozog. Aludni is szokott. Nekem is átalussza az éjszakát. Legalábbis csak akkor helyezkedik egyet, mikor felkelek vc-re... Kép Persze lehet, hogy csak én aggódok Eszterért túl sokat, pedig már nem is kell, mert most már szülhet is akár, mert már jó öreg az a gyerek Kép

És a köldökvérről mi is jól lemaradtunk. Addig addig foglalkoztam mindennel, míg most már késő nekilátni a mindenféle vizsgálatoknak Kép de legalább eldöntődött, hogy mi legyen, mert ment a dilemma rendesen...

Egyébként meg azért jöttem,hogy hátha vannak már babaképek. ÚÚÚÚgy hiányoznak. Márti is ígért meg Noémi is. És Hanababáról is jó lenne látni valami újat Kép Teljesen rá vagyok kattanva a babaképekre. De csak ha ismerős babák, tudom kötni anyukához Kép

kikocska

Sziasztok!
Elmentem ma babakocsit nézni. 3 boltból kettőben leltár volt, a maradék egyben pedig a számomra egyetlen értelmes babakocsifajtáról közölték, hogy kifutó darab, mert nincs rá igény Kép Én ugyanis a kis fejembe vettem, hogy nekem olyan igazi békebeli óriásmózeskosaras nagy bevásárlókosaras, viszonylag keskeny, de stabil vázas, nagykerekű, ringó-lengő csodababakocsi KELL!!! Namármost ilyen nincs. Van viszon egyáltalán nem rugózó, kismózesű, túl alacsony, túl dagikerekű, böhömnehéz "babakocsi", továbbá olyan, amelyiknél a lábzsáktól nem férek hozzá a bébihez, és az álmaimat megközelítő két féle. Az egyiknél a sportrésznek nincs biztonsági öve, a másiknak van, de annak a váza kicsit széleske. Ez utóbbival még kiegyeznék, de akkor gyorsan kell döntenem, mert már csak 4 db van belőle, és többet nem is rendelnek. Szerintetek miért olyan nagy kérés, hogy olyan babamobilt találjak ami vidéken és városban is praktikus, és nem kell hozzá King-Kong, hogy megemelje?! Mert simán lehet ilyet csinálni, csak mégsem csinálnak, persze, inkább vegyek hármat...hisztis vagyok?!
Azért sem adom fel, megnézek még két boltot itthon, aztán ha mégsem, akkor Bécsben csak találok valamit.

Nullácska!
Jó, hogy írtál, gyere máskor is. Még mérlegkérdésben is meginogtam, a jövő héten megbeszélem a védőnénimmel, hátha lehet itt is bérelni.

Edwiggel reggel sms-eztem, épp a dokira várt (nem tudom melyikre) és még mindig nincs baba!
Szegényem, már alig merek kérdezni tőle, melékszem esztyx is mondta milyen rossz volt mikor ő már rég szült volna, és semmi, viszont folyton hívogatták, hogy na???!

Orbis!
Persze, tornázzunk holnap!

Na pussz mindenkinek,
Aura 32+4
aura

Sziasztok!

Mazsom!Köszi a tippet!Bár a könyv már most nem kapható!KépItt sem!

Nullácska!Örülök, hogy Te is itt!Lassan Rékacs egész családi körét megismerjük!Úgyis irigykedtünk rá, hogy mennyi babás mama veszi körül!!!És milyen szerencsés!
Kép
Ja és azt álmodtam,hogy Rékacs megszült!Bár nem vagyok nagy jós ebben a témában!

Kikocs!Örülök az örömödnek!!! És mindenképpen írd meg, mit mondott a dokid!

Aura!Szegény!Tudod meséltem arról a barátnőmről, aki Pomázi, csak még Budakalászon laknak, és Ők is nagyon nagy bajban voltak babakocsi ügyileg, és a végén olyan három kerekű terepjáró kocsit vettek!

Esztit üdvözlöm!Feltétlenül!

És én is rá vagyok kattanva babafotókra, és én is szeretnék már a sajátoméval dicsekedni!!!

Puszi:Katy(a sebhelyes orrú)
35+5Kép
Katy

És felteszem a táblázatot, hátha van valami babavonzó ereje!
<pre>
2004/2005 téli mamák Kora Szülés ideje baba Baba neve: Méretei: Kórház neve
1. MaricaKép 35 2004.11.13.Kép 2 Mariann 4200g/53cm Szeged/ Klinika
2. BendegúzKép 30 2004.11.19.Kép 1 Bence 3750g/57cm Bp./Szt.István kh.
3. Márti05Kép 31 2004.11.01.Kép 1 Brigitta 3450g/50cm Bajcsy kh.
4. BringaKép 29 2004.11.18.Kép 2 Bernárd 3400g/54cm
5. EsztiKép 22 2004.12.09.Kép 1 Lili 2770g/52cm Bp./ Schöpf-Mérei kh.
7. DiánaKép 28 2004.12.08.Kép 1 Dominik 2930g/50cm Bp./Szt.István kh.
9. MackósajtKép 32 2004.12.07.Kép 2 Nem tudom??? 3600g/58cm Bp./Szt.István kh.
10. CsillaKép 29 2004.12.17.Kép 2 Péter 3900g/53cm
11. HulcsiKép 28 2004.12.19.Kép 1 Benedek 3700g/58cm Bp./Szabolcs u.
12. KatinkaKép 27 2004.12.23.Kép 1 Lili 3100g/54cm Székesfehérvár
13. LiliKép 31 2004.12.18.Kép 1 Hana 3050g/50cm Bp./MÁV kh.
14. Edina 23 dec. 29. 1 Bálint v. Olivér Bp./Szt.János
15. Gabi 20 jan.6. 1 Zsombor Bp./ Schöpf-Mérei kh.
16. NoémiKép 23 2004.12.16.Kép 1 Levente, Donát 2680g/45cm Bp./Szabolcs u.
17. Rékacs 30 jan. 7. 1 Hanga Bp./ Schöpf-Mérei kh.
18. MártiKép 29 2004.12.17.Kép 1 Péter,Benjámin 2700g/52cm Bp./ Schöpf-Mérei kh.
19. Hanitka 29 jan.10. 1 Hanna Bp.
20. Kire 33 jan. 11. 2 Erik ?
21. Tüni 28 jan.12. 2 Kincső Bp./MÁV kh.
22. Sys 29 jan. 16. 2 Gergő Ádám Bp./ Jahn Ferenc K.
23. Brigi 30 jan.11. 3 Miklós? Bp./ Bajcsy K.
24. Dorye 25 jan.21. 1 Vilmos/Johanna Bp./Szote,II Női
25. Eszter2004 28 febr.1. 1 Petra Bp./MÁV kh.
26. Orbis 23 febr. 1. 1 Botond Merse/ Csenge Borka Bp./Margit kh.
27. Vica 29 febr. 2. 3 ? Bp./Szt.István kh.
28. Bagzer 26 febr. 2. 1 Simon, Gábor Bp./Szt.Imre kh.
29. Katy 27 febr. 3. 1 Dávid Bp./ Schöpf-Mérei kh.
30. Cicmerák 24 febr.8. 1 László,Gergő Bp./Szt.István kh.
31. Flo 28 febr.10. 1 Matyi Bp./Szt.István kh.
32. Babus 25 febr.12. 1 Kristóf Bp./MÁV kh.
33. Ilona 29 febr.13. 1 Márton Bp./ Schöpf-Mérei kh.
34. Zsuzsi 29 febr. 13. 1 Marcell/ Zsófi, Ágnes Bp./Szt.János
35. Kikocska 26 febr. 13. 1 Réka,Borbála/Gergely Bp./ Schöpf-Mérei kh.
36. Tamesz ? febr.16. 1 Marcell,Kristóf Kistarcsa
37. Ttika 32 febr.19-20. 1 ? Győr/Petz A. kh.
38. Vera 30 febr.20. 2 Matyi Bp./Szabolcs u.
39. Timi 26 febr.23. 1 Máté, Levente Pécs/Szülészeti klinika
40. Zsuzsa 28 febr. 26. 1 Áron Bajcsy kh.
41. Aura 23 febr. 26. 1 Erika Bp./Szt.Imre kh.
42. Mazsom(Zsuzsa) 27 febr.26. 1 Lili Tatabánya/Szt.Borbála</pre>

Ja és Gabibak is már szülnie kell lassan!
Katy

Eszter! Most gúnyolódsz velem? Vagy te (ti) nem tudjátok,hogy milyen része hol van a babónak?
A mozgások miatt nem aggódom mert tudom hogy rendesen mozog és azt is,hogy észre venném ha változás állna be!

Köldökzsínórvér: sokat vaciláltunk,de úgy döntöttünk,hogy azok a betegségek amelyek ezzel gyógyíthatók (persze ezek folyamatosan bővülnek) azok semelyikünk rokonánál nincsen, és nagy valószínűséggel neki sem lesz...

Gabi holnap már édesanya lesz!Kép (Program császár)
Vendég

Én meg végre kompromisszumos megoldásra jutottam a magzatmozgást illetőenKép
Persze megpróbálom majd 5-kor fekve, de nem fogom magam ezen idegesíteni ha nem mozog(legalábbis megpróbálom), hanem hagyom a fenébe és azt figyelem csak, hogy meglegyen a 10 mozgás este 5-től 11-ig, de nem fekve, hanem csak úgy mindenféle tevékenység közben. Most is így tettem. 5-kor lapított a kis drága, de fél 7-kor teljesen spontán leültem(és nem feküdtem!) Híradót nézni, és pikk-pakk megmozogta a 10-et, alig 7 perc alatt. Persze volt benne nem egyértelmű mozgás is, pl. amikor hozzábújt a kezemhez, de én minden ilyet egynek számoltam.
Hát miért kéne szegény Kristófkának pontban 5-kor 10-et mozognia, miközben anyu a bal oldalán fekszik? Ha neki mondjuk fél 7-kor jó, és úgy, ha anyu ül, meg utána mosogat meg kutyátsétáltat. Mocorog így is, úgy is, hát akkor nem mindegy?! Miért jobb az, ha pontban 5-kor mozog? És akkor ha én a bal oldalamon fekszem?? Örök rejtély számomraKép

Amúgy bemásolom, mi van réáírva a táblázat papírjára: "A terhesség 35.hetétől a magzat méhen belüli állapotának megítélése szempontjából lényeges adat a magzat mozgási aktivitása az ESTI órákban. Ennek mérése FEKVŐ helyzetben történik. Kérjük, hogy 17 órától feküdjön kényelmesen a bal oldalára, figyelje és jelölje be a táblázat megfelelő négyzetébe azt az időpontot, amikor magzata 10.megmozdulását érezte. A magzatmozgások számolását 10 után abba lehet hagyni. Amennyiben magzata 22:30-ig nem mozdul 10-et, ez a magzat méhen belüli veszélyeztetettségét jelenti, ezért másnap reggel 7:30()-kor további vizsgálatok elvégzése céljából jelentkezzen...itt meg ott.
A kitöltött táblázatot minden terhestanácsadáson mutassa meg kezelőorvosának. A szülőszobára érkezéskor pedig feltétlenül hozza magával a grafikont!"
Tiszta poénKép

Na befeljezem már ezt a témát, biztos uncsi lehetek már, de nagyon foglalkoztatott ez a téma.

Babus

Kép
babus2005

no, voltunk a doktorbácsinál, jól időzítettem, mert egy lélek sem volt Kép Csak mi. Na, és jól megvizsgált. Mikor felkászálódtam a vizsgálószékbe, már akkor mondta, hogy na, ez jó nagy gyerek lesz. (lehet, hogy hiba volt megvenni az 56-os bodykat??? ) na, szóval aztán jól megvizsgált, és mondta, hogy az a baj, hogy nagyon fenn van a gyerek. A méhszájat elérte, de kismanót nem. És lehet, hogy akkora nagy a feje esetleg, hogy nem tud leszállni a medencébe, pedig már akkora, hogy le kellene, és ott fenn rugdos mindenfélét, amit normál esetben nem tudna elérni. és ezért fáj, és ezért egyre rossszabb. Mert nő. SZóval holnap kell sürgős időpontot kérnem uh-ra (dejó, potya uh!! Kép) és utána azonnal visszavinni az eredményt. Kicsit megijesztett mondjuk, mert nem szokott ilyen szigorú lenni, utoljára akkor volt ilyen, mikor a lecsúszott méhlepényről volt szó, hogy ugye nincs semmi panaszom. Mondjuk akkor nem mondta a császárt, viszont most igen. Hogy lelkiekben azért készüljek rá, bár nem tuti, de elképzelhető, ha nagy a feje, akkor nem kockáztatjuk a természetes utat. Meg kicsit megijedtem, hogy esetleg valami fejlődési rendellenesség, vagy vízfejű, vagy mittomén, de arra gondoltam, hogy egy hónapja voltunk uh-on, 30. héten, és akkor 31 hetesnek felelt meg a buksija, ennyi idő alatt csak nem romlott el semmi. Szóval igazándiból jobban érzem magam, mert látom, hogy van valami oka ennek a hülye fájdalomnak, és pár nap múlva meg megbeszéljük, hogy mi legyen a továbbiakban. Igazándiból a császár miatt sem aggódok, korábban már kifejtettem, hogy miért, meg nem is tuti még...azért egy kicsit aggódok, hogy egészséges legyen, de igyekszem nem parázni, amíg nem megyek uh-ra, ott meg majd megpróbálom kifaggatni a nénit. Vagy bácsit. Eddig még mindig néni vizslatott.

Na, ezek vannak velem. Ja, és Orbis, elfelejtettem írni, hogy ha császárral szedik ki az emberből a csemetét, véres folyás akkor is van, nem? és a hálós bugyi meg a tena betét azért kell, nem? Persze én nem tudhatom...

No, jóéjt, majd holnap írok biztos megint.
BABAKÉPEKET AKAROK!!! Büszke anyukák, hol jártok???

kikocska

Kikocs!
Örülök, hogy kicsit megnyugodtál! Mindig figyelek ám rád nagyon, csak én is sokszor úgy érzem, hogy nem tudok semmi okosat írni, így inkább hallgatok. Majd mesélj mindenképp, mi volt az uh-n!

Babus!
Engem nem untat a téma, sőt!!! Teljesen egyetértek abban, hogy nem érted miért pont akkor és úgy kel mozognia a bébinek. (Ezt jól megmondtam Kép ) Rákéredezek erre a témára én is a védőnéninél, meg a dokinál is. Kíváncsi vagyok mit mondanak. Bár ahogy az orvosomat ismerem, egy kedves mosoly kíséretében közli majd, hogy nyugodtan mérjem, ha megnyugtat, de semmi jelentőssége. (Legalábbis ebben a formában) aztán lehet, hogy nem. Majd megírom mindenképp!

Ilonana!
Egész biztos, hogy Eszter nem gúnyolódott. Ő inkább aggódni szokott, hogy Petra neki nem mozog olyan intenzíven, mint más pocaklakók, ezért rökönyödött meg, hogy te ennyire pontosan tudod milye hol van. Egyébként Edwig is eléggé tisztában volt vele, de ez nem mindenkinél van így. Akinek a babája össze-vissza forog, annál ez bonyolultabb. Erikám pl végig fejvégű volt, ebből, és a mozgások intenzitásából én nagyjából tudom mikor mit dudorít, de van, hogy én se tudom követni, hogy ez most egy kéz, vagy egy láb
volt-e. Fura, mert minnél nagyobb, annál kevésbé, valahogy úgy érzem, mindene mindenhol ott van Kép Te hogy vagy ennyire biztos?

Aura
aura

Hé!
Hol van mindenki?!

Esztyxhez akkor megyünk, vagy nem?
Sajna pomáz cityből nem egyszerű bekeverni a városba, főleg ha délre tervezzük a látogatást, azt kéne tudnom, mert olyankor én még pizsiben rohangálok itthon, és hát ugye az jelentős programváltozás Kép

Bagzer!
Akkor te most jössz tornázni ugye! Kép
Katy, Eszter ti jöttök? Esztyxhez, meg tornára.
És még akinek van kedve. Kikocs ha úgy érzed, az hátha segít? Rékacs rád is gondoltam, de te inkább menjél szülni Kép
Orbis, téged meg tutira vettelek Kép

Ha valaki jönne, de kihagytam, szóljon!!!

Puszi: Aura
aura

Bár azt írtam, hogy január 1-től nem lesz internetünk, de még mindig van. Ki érti ezt?

Kikocska!
Írtad, hogy császár után is van véres folyás??? Nem véres folyás van, hanem ugyanúgy vérzik egy császáros, mint egy természetes úton szült nő. Legfeljebb hamarabb marad el a vérzés. Nekem most már több, mint két hetes a Peti és a vérzés kb. egy hete múlt el, most van a véres folyás időszak.
Nekem is azt mondták a 36. héttől, hogy nagy a baba feje. Akkor ez annyira meglepett, hogy elfelejtettem megkérdezni, hogy ez bajt jelent-e. Legközelebb megint ezt mondta egy másik doki, de akkor már megkérdeztem, hogy ez azt jelenti, hogy aránytalanul nagy a feje? De azt mondta, hogy erről szó sincs, csak valószínűleg nagy baba lesz. És tényleg így lett. Ne aggódj, nem lesz vízfejű a babád!

Sajnos nincs időm végigolvasni az összes hozzászólást, mert gyorsan sokat kell aludnom, amíg a gyerekek alszanak.

Csilla
spectro

Katy, azt hiszem, szinte bárhol... Az Európa adta ki, nemrég jelent meg a második része is, az 1-3 éves korig van.

Most nyűgösek vagyunk, lehet, hogy babusgatásra vágyik a picúr, úgyhogy nem nagyon reagálok azt hiszem hosszan, meg mindjárt eszünk, és várjuk rendületlenül a gyerekorvost, mint Godot-t...

Puszi, megyek babusgatni:
Noémi

Ezt írtam 16 óra után picivel, most elküldömKépMert jött a gyerekorvos, meg vacsi, meg minden.
vghnoémi

Na hi!

Kikocs, legalább nincs baj, már aggódtam, én is 35+4-re szültem. És azért nem rossz megvárni azt az időt... Biztos nincs baja a babynek, a nővéremre azt mondták vízfejű, aztán csak szép nagy feje volt, semmi más. Ne hidd el. Nem értenek hozzá.

Az éjszaka lehet, hogy Levente is azért nyüglődött, mert front volt?... Ki tudja. Most is nyüglődött kaja után, de végre elaludt.
Volt a doki néni, és nagyon megdicsért minket, mert Levike szépen szopizik, és aranyos, és drága, és a doktor néni is az, és szerinte én is az vagyokKép, mert nem parázok, hanem nyugodt vagyok, meg neki tetszik, hogy hason altatjuk. Én a hátot nagyon nem ajánlom egyébként, Levente majdnem félrenyelt egyszer, abból lehet minden baj (tüdőgyulladás is!), No mindegy, én csak nézegetni rakom hátra. Egyre többet van ébren ilyen drágán, és nézelődik. Én meg majd megzabálom, meg az apucija is! El vagyunk szállva, olyan büszkék vagyunk a kisfiunkra!!!!

Kikocs, császár után ugyanaz van vérzésügyileg, hiszen a méheddel ugyanaz törpénik, csak máshol jön ki a babóca. Tena stb. kell.

Úgy látom, Hana baba is műszakban volt ma, Savitri nem írogatKép

Ha mentek Esztyxhez, puszi neki.

Csodálatos, ha van egy gyermeke az embernek!!! Hát még ha több!!De most még nem ott tartunkKép

Ez a magzatmozgás hülyeség. Szerintem mozgástól függetlenül érzi az ember, ha gond van, ahogy Kikocs is, hogy nem jól mozog. Ezt gondolom, kövezzenek meg az orvosok.

Lili, ti tisztogatjátok olajjal a hajlatait? Mi csak sima vízzel, azt mondták a korán, elég. Azért érdekelne.

Tettem képeket, gyönyörködjetek, én nem tudok betelni!! Az albumomban vannak: vghnoémi albuma

Ma röhögőgörcsöt kaptam szoptatás előtt, mert úgy nézett ki Levente, mint egy ejtőernyős a kis sapiban, és a fürdés pörgése után hihetetlen mély filozófiai mélységekbe süllyedt, és csak nézett rám nagy szemekkel halál komolyan és elgondolkodva. Én meg nem bírtam abbahagyni a nevetéstKép...

Puszika mindenkinek, nagy pocakokat, és szép babákat, lehet, hogy valaki szülKép

Noémi
vghnoémi

Sziasztok!

Kikocska! Még nem jutottam el a képek kicsinyitéséhez, mert hosszú volt az éjszaka, aztán próbáltam pihizni napközben, meg jött a védőnéni. Egyébként meg köszi az igaztást kép ügyben, most már leírtam magamnak, hogy ne tünjek debilnek máskor.
Orbis! Neked is köszi a leírást!

A császárral kapcsolatosan meg valóban van vérzés, ugyan annyi mintha rendessen szülnél. Nekem is volt hálós bugyim, én is gondolkodtam hogy kell-e majd, hát nagyon bevált addig amig a széklet nem jött. Aztán hasszorítós bugyit vehettem fel avval meg simán ment minden. Tehát tuti, hogy kell Tena betét meg hálós bugyiKép

Nullácska! Szia Rékacs nővérke! Én lettem volna a húgod szobatársa, ha jól viselkedett vóna a véremKép Igaz is, a húgocskád már vajudik, hogy így eltünt? Izgulok!!!!

Mennem kell, mert kajcsizás vanKép Remélem utána van már egy kis alvás isKép De hát úgye most jön a rémálom éjféltől 3-igKép

Pusszancs mindenkinek: Márti & Benike
hajdum

Ilona, természetesen nem gunyolodtam, pontosan ugy van ahogy Aura irta, hogy csodálkoztam hogy igy tudod milyen hol van. Én érzek dudorokat néha amikor kidugja valamijét, de fogalmam sincs hogy az milye neki.Mivel fejfekvésü ezért a babakönyv alapján látom hogy hogy fekszik elvileg. No csak ennyi. Kép

Kikocs, persze hogy nem vizfejü, csak nagy a baba. Viszont igy jo eséllyel pályázol a császárra, ami ebben az esetben jobb is. De ez nem gond. És legalább megvan a magyarázata a fájdalmaknak!

Akkor holnap nekem mennem kell a Máv-ba délelőtt, igy 12 körül tudok Oktogonon lenni. Kéne találni egy pontos idöpontot és helyet ahol és amikor talizunk. Ja , tornára én nem megyek! Ugy ismertek ti engem???? Kép

Képzeljétek már órák óta a honfoglalásos játékot játszottuk Tibivel. tök jo volt. Kép

Ja Babus, utána még egyszer kiprobáltam a dolgot, fél 6-kor megint lefeküdtem. Már nem csuklott, és kb. egy orán belül volt 10 kidudorodás. Kép aztán egy kicsit elszenderültem a nagy figyelésben.

Na puszi, jo éjszakát!

Eszter2004
35+6
eszter2004

ja, és Kikocs drága nagyon köszönöm az aggódást. Olyan aranyos vagy! Kép
eszter2004

Aura
KösziKép Majd várom, mit mondtak erről nekedKép
Egyébként amióta írtam csak azértis felpörgött az én Kristófkám. Már vagy 3-szor 10-et lemocorgott az este. Csak éppen nem este 5-től, hanem hol ekkor, hol akkor, amikor éppen neki tetszettKép

Babus

Kép
babus2005

Eszter, Babus, ennyit a nyugodt babákról. Csak számolni kell Kép Na. nem piszkállak titeket!

Köszönöm a nyugtatásokat, rám is fér, mert én is ezt mondogatom magamnak, de mégse tudok aludni, úgyhogy idejöttem gépelni. Szegény Gergőn most keresztben fekszem lábtól, mert most lenn voltunk, mert mindig későig tvztünk, és nem húztam át az ágyat, hogy felköltözzünk vissza a galériára (mert a kutya bizony ilyenkor jön, és bebújik a Gergő mellé. Velem nem szeret aludni, mert mocorgok sokat. ELőbb jött, és elkezte fúrni magát lábtól az én takaróm alá(keresztben ugye a gergőén) és észrevette, hogy én vagyok, és rögtön el is pártolt... Kép )

Esztyxhez mennék én, de tényleg nem tudok, mert nem megy.

Olyan jó lenne, ha már holnapra kapnék uh időpontot, és szépen megmondanák, hogy jaja, nagy ugyan a feje, de arányos... Olyan furcsa elképzelni, hogy akkora feje legyen hipp hopp, hogy az én rettentőszéles medencémbe ne tudjon beleférni... Az a baj, hogy sötét van és este, és csend, és van időm gondolkodni. Azért is kapcsoltam be a gépet, mert inkább kártyázok, és akkor nem gondolkodok Kép

Köszönöm a megerősítéseket Tena-ügyben is. Gondoltam én, hogy ilyesmiről van szó... Kép

Ja, és Rékacsnak írtam du smst, és azt mondta, a kisunokatesójánál van, azért nem ír, de jön majd... Hát, nemtom, nem jött, de azt sem mondta, hogy valami mintha lenne... Na, mindegy.

Aura, sajnálom a babakocsiügyet... Kép Mondanám, hogy látogass ki a babybee-be, mi ott vettük a hordozót, és voltak babakocsik, és eléggé tudott róla beszélni a bácsi, de nem tudom, érdemes-e, bár neked talán nincs olyan messze, az 1-es villamos bécsi úti végállomásánál van a diego udvarban (jó furmányosan lehet odajutni Kép de ott van, ha esetleg megpróbálod, ne add fel. )Sok sikert a keresgéléshez.
Ja, meg még az is eszembe jutott, hogy elmenni valami ilyen nagy babaközpontba, ahol egymillió babakocsi van, kinézni a márkát, meg minden, és utánanézni a neten, hogy hol a legolcsóbb... Mert akkor már tudod, hogy mit akarsz.

Noémi, Levente szép, és végre jutott nekünk is babakép Kép Annnnyira picike a büszke papa kezében Kép

Na, kártyázok egy kicsit, hátha elálmosodok tőle alaposan... Kép

Kikocska
34+5 (mer má kedd van)

kikocska

Aura! Ha az a Diego udvar a Bécsi úti végállomásánál van, akkor az neked szuper, mert a hévről leszállsz a Margit hídnál, és a 17-es vili odavisz 15 perc alatt!! Bár a múltkor pont ott futottunk össze, úgyhogy már rá is jöttem, hogy feleslegesen okoskodom itten, tutira tudod te is, de mostmár mindegy.

Amúgy akkor sms-eztem Eszternek meg Aurának, hogy holnap Esztyx látogatáshoz gyülekező 12-kor az Oktogonnál, mert őket tutira tudtam hogy jönnek, de hátha mást is érdekel!! Utána tornázunk is (legalábbis Aurával!!) arra is lehet jelenzkezni Kép
Ja, Aura, ha esetleg írnál még addig: mit kell vinni? pl. cipő kell? vagy csak zokni? és törölköző?

Kikocska:
biztos semmi gond azzal a buksival ám! Miért lenne? Csak szép nagy babuci lesz, és kész. És ha császár hát legyen, de te úgy tudom, ezen nem izgatod magadat. Már én sem. Nekünk csak 13-án lesz uh, már nagyon várom. Kíváncsi vagyok, kihúzzuk-e addig, vagy tényleg jön 12-én Kép

Eszter:
Mi is Honfoglalózunk mostanság sokat! Ma is játszottunk! Lehet, hogy összefutottunk??

Noémi:
Levi tündéri és csodaszép, és tényleg hatalmas okos szemeket mereszt a világraKép
Olyan jó olvasni, hogy mindig ilyen lelkes és boldog vagy!! Dehát miért is ne lennél az! Remélem nekem is sikerül majd felülemelkedni a kissebb nehézségeken meg bajokon! Olyan kiváncsi vagyok magunkra. Mert persze úgy képzeli az ember, hogy csodálatos lesz, és tuti így is van, csak úgy is kell megélni, meg elviselni a bajokat gondokat. Na de hamarosan kiderül KépKép éljenéljen!!

Köszi a tanácsokat mindenkinek, akkor beszerzek betétet meg bugyit mindenképpen.
Most Savitri elgondolkoztatott, lehet hogy nem is veszek melltartóbetétet, hanem eleve szétvágott textilpelussal próbálkozom. Még mindig lehet venni, ha nem válik be.
És pénteken megyek, megvarrom babcimnak az ágyneműit Kép Már megvan az anyag rég, épp ideje már megcsinálni!!

Ja, és beszéltem egy szülésszel a múltkori éjszakai hasfájásról, és azt mondta, szerinte majdnem biztos, hogy jósló fájás. Az lehet ilyen hosszú folyamatos is, nincs rá recept. Hááát, ha ez volt a jósló... o-óó.
Mondjuk szerintem nem szállt még le a pocim. Legalábbis nem fér be a kezem, bár néha úgy érzem, mintha a szeméremcsontomat nyomná. Szóval nemtom. Szerintetek le van szállva? (szépen magyarul mondva) Van az albumban 3 napos kép.

Ja, és ma éjszaka olllyan furán görcsölt be a lábam! Nem lefeszült a lábfejem, hanem oldalra. És hiába álltam rá, nem arra kellett húzni. Pedig direkt vettem be magnéziumot este lefekvés előtt, mert görcsölgetett a combom. (hasonlóan szokott néha, mint Rékacsnak, csak szerencsére sokkal gyengébben.)

Na megyek, sok leszek így egyszerre:
Orbis (pont ma 36!!!!! ezt is megértük, hurráhurrá)
orbis

Orbis, remélem még olvasod, Bagzerka is akar menni!!!

kikocska

Jaj, akkor remélem még olvassa! Köszi!!
Sms-ezni nem akarok neki, hátha már alszik. No majd reggel, ha nem ír addig. Ő úgyis hamar odaér!!
orbis

jaja, de nem fog felkelni, ha nem tudja. Ilyenkor még nem szokott aludni szerintem... Azért kel délben...

kikocska

Írtam neki is, remélem nem ébresztem fel!
Viszont lassan én is lefekszem, mert aztán majd nem bírok felkelni.
Orbis
orbis

Kikocs!
Amúgy azért nem alszol, mert annyira aggódsz?
jaj, ugye nem!!!
Meglátod, minden rendben lesz!! És lesz egy potya UH, ami tök jó! Ha gond lenne, azt biztos látták volna már a legutóbbi uh-n is!! Vizfej, ugyan!! Meglátod milyen gyönyörű buksija lesz!!! Neked tutira a legszebb!!! Kép
Szóval fel a fejjel!!Kép

Ha nem azért vagy fenn, akkor viszont tök jó, hogy éjszakai műszakozol, Bagzer úgyse jön mostanság, legalább nem magamnak írogatok itten Kép

Orbis
orbis

jo reggelt! Orbis miért irod hogy 12-én vagy 13-án jön? Mi? a baby? Nem febr.1-re vagy kiirva mint én? Vagy lemaradtam valamiröl?

Honfoglalo nicknevemet nem árulom el, mert nagyon bénák vagyunk egyenlöre, aztán nehogy összefussunk és beégjek. Kép

Na akkor összeszedem magam, és megyek laborba. Ma nem volt hajnali vizelet, igy nem okozott gondot hogy melyiket vigyem be. Kép

Orbis én sem tudom biztosan hogy leszállt-e a pocim, de amikor mozog, akkor már-már olyan érzésem van, hogy mindjárt kibujik ott lent. Kép

Jo szar idö van. Kép

Eszter2004
36+0 (Kép)
eszter2004

Na, sziasztok csajok!

Tök egyben vagyunk!
Tegnap nem tudtam jönni, mert azon a progarmon voltam, hogy reggel dokihoz vitt a pasim, majd elvitt a kisunokatesómhoz(aki befestette a hajamat, hoyg szép lehesesek az elkövetkező hónapban isKép)és este meg értem jött. illetve délután, de estig maradtunk, mert megvártuk a fürcsit, aztán meg ott ragadtunk, mert talált a pasim szumót a tv-ben és az elől nem lehet elrángatniKép de komolyan, úgy nézi, hogy még velük is mozog. Most van valami verseny, vagy, hogy hívják náluk, és a minap itthon is ezerrel nézte, míg én épp veletek foglakoztam és felkiálltott, hogy nézd.én autómatán elkeztem nézni, azt hittem érdekel, és jól fellökte az egyik gusztustalan a másikat és akkor a pasim örült és közölte, hogy ez az egyik kedvenceKép Hát nekem tök egyformák, a nevük is ugyanaz és rondák!!!!(na ennyit a szumóról)
Szóval voltam tegnap dokinál. Azt mondta, hogy benn van a feje a szülőcsatornában és bő ujjnyira vagyok nyitva.És ha addig nem szülök akkor legközelebb pénteken megyek be hozzá.De bármikor szülhetekKép JÓ!
Az apukája azt mondta szerinte hétvégén jön a ygerek. JÓ!
Nyitott vagyok minden programraKép Mondjuk ma kivasalok, holnap meg még kipucolnám a fürdit, de ha nem hát majd anyut megkéremKép

Na, látom járt itt a tesóm!
Vannak egy pártan,mi?KépMondtam, hogy nálunk ő csinálja a progaromt a családban, ő szüli rakásra a ygrekeketKép Mi a bátyánkal meg csak statisztálunkKép

Na akratm még egy -két dolgot:

Ha még itt van valaki, aki megy Esztihez, akkor üzenem, hogy szia és hogy ne tünjön el, mert szertnék már hallani valami parázos kismama témat!!!Kép

Orbis! csak megerősítem az elhangzottakat. Csaszi után is ömlik a vér. Mert az úgy van rendjén: ürül a méh! Az a baj, ha nem vérzik az ember. És csaszis ismertségem esküszik a tenna bugyira, mert feljebb lehet húzni,állítólag mint a rendes bugyit és nem cseszteti a műtéti hegget.Pl. Meg biztos más előnye is van.

Babus! Azt gondolom a védő/támadónénid nincs a toppon a témában.Ha ő nem tudja mi a külömbség az nst/ctg között, akkor inkább nagyon ne hallgass rá másban sem. Pedig biozony nem tudja! mert az egyik a gép, a másik a vizsgálat neve, mint Vica is írta nem oly rég!!!
Tehát csak azt akartam mondani, hgyjátok a fenébe a magzatmozgás viszgálatot. Az a lány a másikon, biztos nem a vizsgálat miatt vette észre a nem mozgást, hanem azért mert más volt mint máskor. de hát azt amúgy is érzed,nem?

Eszetr!Gonosz leszekKép Szerintem is csak azért nem mozog Petra, mert másra figyelsz. Mióta kevesebbet dolgozol, azóta egyre többet tudunk meg erről a lányról!!!KépNem gondolod?(Kikocs veled vagyokKép)

Ja, Kikocs!Végre kiderült, hogy jól sejtetted, hogy hülye helyen rug ez a Réka baba. Szerintem a nagy a feje, nem azt jelenti, hoyg vízfejű, hanem hogy gyanus a téraránytalanság(na miket nem tudok?Kép).Az meg azt jelenti, hogy a medencecsontodhoz képeset nagy a feje. És sajna a széles csípő nem feltétlenül jelent nagy tágulási képességet. Szóval a lényeg, hogy ne aggaszd magad vízfejűségen!Max csaszi lesz!Ez legyen a legnagyobb baj, nem?A vastag babásban úgyemlékszem van a téraránytalanságról!

Noémi! Nagyon helyes a kis csomagod!!!!Kép
Ja és én is akrtam mindenkinek mondani, hogy a Suttogó titkai szerintem is jó könyv! Nekem teszett és remélem hasznos is lesz!

na írtam egy regényt, remélem ebből látszik,hogy itt vagyok és tegnap nem szültemKép

szaisztok
rékacs 39+6(ja tegap közölte a doki, hogy 9-re vagyok kiírva,de hogy ez hogy lehet azt nem tudom, eddig 7-e volt?????!!!! nem mintha bármit számítana!!Kép)

Ja, meg Gabi!! Gondolok ám rád!
Edwing! Rád is!!
mennek a "könnyü szülést" energiák!!!!++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

No, kaptam időpontot uh-ra, de csak holnapra Kép na, mindegy.

Valószínű elég ideges voltam, azért nem tudtam elaludni este, de a front is közrejátszhatott, mert Gergőnek se ment nagyon, meg a barátnőmnek se igazán. MOst eléggé ócskául is érzem magam, mert azért felébredek annak ellenére, hogy 2-körül aludtam el... És borzasztó, hogy milyen ócska egy idő van. MOst már csak attól tartok, hogy mivel nem akar tél lenni, hanem november van már vagy 2 hónapja, lehet, hogy tovvább tart majd Kép és sose lesz majd tavasz.
Ja, és talán mondanom se kell, hogy álmomban icipici babát szültem, csak másfél kiló volt, és a doktorbácsi beletette egy széfbe, hogy ott vigyázzon rá, nehogy baja legyen. Én meg mondtam neki, hogy van tejem akarom szoptatni, és akart is rettentesen szopni, még a doki is meglepődött rajta, mert megkaptam végül, de túl hosszú volt a mellbimbóm (vagyis valami sallang lett rajta), és le kellett belőle vágni körömollóval Kép és közben még terroristák is tartottak fogva minket, és ráadásul óriási nehezéket raktak a hasamra (asszem a széfet), hogy lejjebb menjen szülés után, és sokat kellett kérni, hogy inkább vizes törölközőt kapjak, de aztán a Gergő hozott azt Kép szóval őrült éjszakám volt Kép így utólag elég mulattató. Túl tesz vajon Bagzeréin? Kép

No, őuszi mindenkinek
Kikocs
34+5

kikocska

Jaj azt nem írtam. Hangának új szokása van. A húgycsövemet nyomkodja! Mondjuk gondolom pont ott a buksi feje.
Olyan érzés mintha fel lenne fázva az ember és pisilés közben ahogy szúr!Ismeritek?! Hát nem túl kellemes!

Ja a szexel meg az a bajunk, hogy be vagyunk tojva. Mert ugye keményedgetek és olyankor nem fáj élni, csak oylan nehezbben kapom a levegőt és ettől megijedünk és :szia Libidó!
Szóval ez van! erősítést vártam tőletek, de kaptam is, így lehet meggyőzőm apát, hogy nosza, hisz utánna nem nagyon lesz se erő, se kedv, se lehtőség se stb.(meg amúgy is oylna helyes kis nunit csinált a kozmikusomKép és 2004-ben szó sem lehetett kipróbálásrólKép)

na, szerencsére Pétert most kiebrudalta kicsit Noémi, ebben a reményben vagyokKép

rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

Sziasztok!
Csa egy gyors benézés ide, mert utána rohanok a talira! Dejó!

Orbis!
A tornára zokni kell, cipő nem és egy türcsi, vagy szivacs én az előbbit, Bagzer az utóbbit szokta, szóval ahogy kényelmes!

Na szaladok, mert a végén még nem fogok odaérni Kép

Aura
32+5
Erika még alszik Kép
aura

Jó reggelt kívánok!Kép

Eszter!Képbocsi,hogy így meggyanúsítottalak "gúnyolódás"ügyileg tegnap!most olvasom vissza magam!tiszta bolond vagyok!Kép
De tényleg az volt nálam,hogy mióta ilyen nagyobb a magzatom azóta érzem a seggét a jobb oldalamon felül, a fejét meg a hasam alján, fent az erőteljesebb rúgások a lábak,lent meg a kis motoszkálások a kezek és 3 hetente a dokim ebben mindig megerősít,ráadásul balra néz vagyis az egész gyerek...

És Kik!Kép
A 12. heti uh-on amikor nézték a nyakiredőt,akkor is nézték már a vízfejűséget és azóta is! Amikor azt írták a papírra,hogy anomália jele nem látható akkor az ez volt és azóta is nézték minden alkalommal! Persze,tudom,hogy majd ha megszületik, de azért ez is valami!!! Ne aggódj,mert már én is!Kép Eddig mindig minden rendbe volt velünk és mindig úgy megyek,hogy vajon mikor lesz másképp...

Szép napot!

Ilona(34+2)
Kép
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?