Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Milyen csend van! Biztos még kihasználjtok a hosssszú szabadság utolsó édes óráitKép

Humi, mikor mentek telelni? Nem akkorra terveznénk a talit!

Nem kelt meg a kenyérkém!!!!!Kép ((nem értem, mert ugyan már régebben sütöttünk, uezzel a recepttel, és mindig jó lett) Humi, holnapután kipróbálom a receptedet!Kép

Barbi, klassz a a csiga! Mindig az én mini Liberó tekim jut eszembe ezekrőlKép Látom a fiatalúr nagyon élvezi a taxizást!

Léna, remélem hamarosan odaérünk a pelusért - vagy már csak a tesónak lesz addigra jó???Kép

No megyek, alszizom egyet!

Jó éjt,

Móki
móki

Sziasztok!

Vége a Karácsonyi habzsi-dőzsinek, holnaptól (majdnem)minden Apa dolgozni megy, ugye?Kép Humi irigylünk benneteket, hogy még egy hétig Apázhattok egész napKép

Nálunk nagyon sok változást hozott, hogy Apa itthon volt 10 napig! Mármint PetinélKép Ugyanis mára elértük, hogy Petike nemcsak Anyamajma, hanem Apamajma is. Ez hatalmas lépés előre, végre Apa felé is nyújtja két kezét, ha ölbe akar menni, még akkor is, amikor az ÉN ÖLEMBEN VAN!!Kép Ehhez az kellett, hogy reggelente párom volt az első, akit meglátott, ugyanis minden reggel Ő hozta az ágyunkba a dajdajozó Petit, ahol egy bő félórát még dögönyöztük, mielőtt reggelit kapott. Ezt rettenetesen élvezte! Szétvetett lábakkal feküdt és hatalmasakat kacagott és gurult össze-vissza, mikor csiklandoztuk. Ha abbahagyta valamelyikőnk, akkor felült és hangos "hééőő?"-vel reklamálta.
A másik nagy változás, hogy egyre tudatosabban kommunikál velünk. Pl. ha valami "nemszabad" dolog közelébe vetődik, akkor leül elé, megkeresi a tekintetemet (vagy Apáét) majd a "Jujjujj"-ra felsikkant, röhög és odamutat. A következő "Jujjnemszabad"-ra sajnos már jól megtépázza a zsinórt, majd ismét rámnéz és hangosan kiabál egyet. Itt tartunk, egyenlőre nincs további ötletem, elfordulok és röhögök.
Ja és rájöttünk: a vadszamár üvöltések minden esetben azt jelentik: "bekakáltam, hé, vegyétek má' észre!!"
A tapsi-tapsi, a pápá mellett a pacsi-pacsi a legújabb,a felfordított tenyerünkre. Sajnos az arcunkra is, ha jó közel hajolunkKép
Fog-ügyben is előrelépés történt! Végre az eddigi manuális vizsgálgatások után vizuálisan is betekintést nyerhettem Kisfiam szájába (ez kevésbé volt fájdalmasKép )és kiderült, hogy ennek az angyali gyermeknek négy azaz 4!!! db foga jön egyszerre! Nemcsak a felső-középső 2 db, hanem a mellette lévők is. Tehát pár nap és 6-fogú lesz, a Süsü csak jelenthet nekünkKép
Naszóval összegezve, a karácsonyi ünnepek alatt Petipötty a mozgás-továbbfejlesztés helyett az elméjét csiszolgatta.

Jó volt olvasni, milyen sokan kimozdultatok otthonról és jót buliztatok! Ilyen tünemény gyermekek mellett bátran meg is lehet tenni, nemigaz?Kép Már alig várom a februárt, amikor a céges farsangi bál lesz, mehetek BÁL-anyának - és nem BÁL-nának mint tavalyKép Kép

Kitty
Jó ötlet a Dentinox-termék, megkérdezem a Patikában. Köszi!Kép

Humi
Megint ugyanaz jutott az eszedbeKép Pont arra gondoltam az ünnepek alatt, hogy sokan akkor voltunk a 3D-s UH-kon és hoztuk a termést mutogatniKép
Krizsónak pedig (Indián Kistestvérünk Nagy Duma) azt üzenjük, hogy "GÉÉÉÉÉ!" (= KIRÁÁÁLY! by Peti)!!Kép

Tényleg, többen panaszkodtok a derekatokra, ugye vigyáztok rá? Egyre nehezebben ezek a CsibészekKép Már nem lehet "felelőtlenül" órákig ölben zötyögtetni Őket.Kép

Késő este van, irány az Ágy! Jó éjt Mindenkinek!

Szilvusék
szilvus

Sziasztok!

Először is Boldog Új Évet kívánok mindenkinek!

A visszaolvasással még nem végeztem, de igyekszem nagyon.
Az ünnepek nagyon jól teltek nálunk is. Sajnos Apa nem tudott itthon maradni a két ünnep között, de azért 30-án csaptunk egy görbe napot és kiruccantunk édes kettesben Parndolfba. Természetesen először Bálintnak sikerült vennem egy vastag, bélelt kordnacit, aminek elnéztem a méretét, és így szerintem csak szeptemberbe nő bele! Kép
A szilvesztert itthon töltöttük 5-en (anyu+apu+Báli+Apa+Én)jól éreztük magunkat, sokat nevettünk, finomakat ettünk, tüzijátékoztunk...stb.
Tegnap és a mai nap már a munkáról szól, nálunk most van a leltár. Borzasztó dolog, szívesen kihagynám, de megigértem Apának, hogy ma is megyek segíteni. Bálint ma ismét anyuval lesz itthon.
Fog ügyben mi is haladunk, de még csak a 3. növöget, de eléggé megviseli, nyűgi nagyon, hasmenés is van néha.
Az új tudományunk, hogy nagyon ritkán megáll egyedül kapaszkodás nélkül. Persze azért a legtöbbször puffanás a vége, de azért gyakorol. Kép
Mi már teljesen utazás lázban égünk, számoljuk a napokat visszafelé, remélem minden rendben lesz.

Most rohanok, mert készülődnöm kell, azt ígértem, hogy korán megyek.....

Még jövök!

Szép napot!
Edina

Ui:végül egy kép, (telefonnal csináltam, nem túl jó)
nálunk a fürdőszoba tiltott terület, és ezért Bálintot nagyon érdekli. Ott van a mosogatógép is, tegnap épp rámoltam be a cuccokat, és az ajtó nyitva maradt, mire beértem ez a kép fogadott:

<!--attachment: mosogat_s-143006.unk*attachment_icon.gif*image/bmp*57.7**mosogat%e1s%2ebmp --><center><pre>
Kép
mosogatás.bmp (57.7 k)</pre></center><!--/attachment-->

nedinabp

Sziasztok!

Nem nagyon van mit írnom.

Megvettük az új hűtőnket.

Petyánál továbbra is nyerő a szaloncuki, tegnap 3mat szeretett volna megenni...

1-2 kép a ma 9 hós fiacskámról Kép:
Keleti Kényelem
Kép
fincsi a szandimKép
Kép
Apával
Kép

Zsu
bzsuzska

Sziasztok Mindenki,

először is Boldog Új Évet minden mamának, babának és családjának, remélem a szilveszter mindenhol kellemesen-bulizósan telt. Vagy pihenősen, mint nálunk. Azért mi is összevesztünk szilveszter éjjel párommal, remélem nem fogunk egész évben veszekedni, főleg nem ilyen hülyeségek miatt mint a mostani.
Mit szóltok hozzá, milyen tavaszias az idő. Jó kimenni sétálni. Bence így év végére meglepett azzal, hogy végre hajlandó délelőtt kinn aludni egy órácskát, így addig tudok pl. takarítani, porszívózni, vagy főzni, stb. És levegőn is van őkelme.

Szilvus, gratula a fogakhoz, az ágyevészethez már kevésbé, reméljük hamar megunja Peticic és új elfoglaltság után néz.

Humi, akkor Krizsó is lassan megfogasodik ?

Mariann, tökjó hogy ilyen jót tudtál bulizni, néha én is úgy elmennék valahová.

Barbi, nálatok padlófűtés van ? Én nem tudom letegyem-e Bencét a járólapra vagy esetleg az hideg neki, ezért eddig nem tettem le. Merthogy nálunk is az egész nappali járólapos.

Ha gondoljátok, január 17-21 között nálunk is lehetne talit tartani, feltéve ha nem gond hogy kicsit kilógunk Budapestről. Édi kettesben leszek Benyóval itthon a család akkor megy síelni.

Puszi mindenkinek

Timi
kismaszat

Sziasztok!

BUÉK! Mert idén még nem jártam erre.
Nálunk jól telt a szilveszter, jót buliztunk pázmándon. Találtunk egy szupi házat, szeretnénk megvenni, így apa folyamatosan győzködi az apját.
Sok gyümölcsfa, rálátás a pázmándi sziklára, közel a velencei-tó, csend, nyugalom. Kell ennél jobb?
Kincsi a szilveszteri bulit jól viselte, de csak napközben. már 3 éjjel borzalmasan viselkedik. Állandóan felébred, felül, sír. Talán a foga? vagy rosszat álmodik?
A napjai így teltek és végül mindhárom kutyival megbarátkozott:
Kép

Móki, érdemes megnézni, hogy mi van a lányom hajában!

Próbálok olvasni, mert azt még nem tettem meg.
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Megint én.
Hogy én milyen hülye vagyok, hogy eddig hanyagoltam a sulit és nem vettem komolyan.Kép
Most hívtam egy csoptárst, hogy bemegyek, mert januárban közepén zh-k, vizsgák lesznek, koldulok jegyzetet, beszkenelem, holnap visszaviszem. Erre kiderült, hogy a héten 3 zh lesz! Az órarendben nem is volt benne, csak 1. Ezek nem normálisak odabent az eltén. Mit gondolnak, miért mentem levelezőre?
Tudom, az én hibám. Nincs kedvem hozzá.Kép
Azért megpróbálom, hátha. De kicsi az esélyem.
Sírni tudnék.
Megyek a dolgomra, ha tudok, benézek.
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Olvasok, majd irok is, de 1 üzenet erejéig:

Ed
Mindenképpen próbáld meg a vizsgákat, tudom, mondani könnyű, de sokkal nehezebb dolgod lesz, ha halasztod őket. Próbálj meg picit tanulni, és bizz magadban, sikerülni fog!!!

Szilvusék
szilvus

Sziasztok!

JUHÉJJJJ!!!!! És igen!!!!!!! Andrisnak kibújt az első foga!!!!!

Még jövök!

Móki
móki

Ed! ez bosszantó tényleg!!

Szilvus! 4 fog is? nem semmi.

Végre nött Orsi étvágya. Kiváncsi vagyok holnap mennyit nyom.

Edina! de jot nevettem ezen a képen!!Kép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Én nem látom a mosogatós képet. Miért?

Kitty
kitty123

Sziasztok!

No, vasalás helyett jövökKép

Ed, szerintem is menj el, semmi vesztenivalód sincs! Mi majd izgulunk helyetted! utána pedig ezerrel a házvásárlás projekt!!!!!!
EEEEDDDDD!!!! Mit látok??? Csak nem masnika - gumicska van Kincsi hajában? Megőrülök! Kép

Edina, csúcs a kép! Micsoda segítséged van!!!

Karmen, végre elégedett lehet a dokinőKép talán már nem nyaggat Orsi súlyával!

Zsu, gratula a 9 hós nagylegénynek! Nem semmi lazaság a kanapénálKép Köv.kép: apja fia!!!!!

Magdi, klassz, hogy jól sikerült a szilveszter, és ez az év is megalapozva: lencse, malacKép

Timi, mi benne vagyunk a taliban nálatok - ha Humi lesz olyan édi és elfuvaroz bennünketKép

No pá, megyek házimunkázok egyet.

Pusza,

Móki

képzeljétek, apától kaptam színházjegyet karira! Juhéjjj! Már nagyon várom!
móki

Sziasztok!

Húúúúúúúúúúúúúúúúúú, visszaolvastam.Kép
Először is hatalmas gratula a fogasodáshoz, különösen (ugye megengeditek?)Andrisnak.
Kép

Móki, tök jó a szinház az jó, szerintemKépKép
Mit néztek meg?És hol?

Hú , Timi, mi is benne lennénk a taliban, de ha nagyon nem Pest, akkor mi is bekéreckednénk egy autóba.Nálunk is járólapos minden a szobákat kivéve, mi vettünk gumi aljú padlószőnyeget, és azt terítettük le, hogy meg ne fázzon "tankaranka".

Zsuzska, Petya nagyon vagány a kendőben.

Ed, a kutyuk mit szóltak?

Na jó, megyek, mert 2 óra óta halogatom a porszívóást, és egyszerűen nem találok már kifogástKép

Puszi

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Hát, igen, Apja fia... Már a szeme is barnul Kép Remélem tőlem nem a természetemet örökli, mert akkor iszonyatos lesz KépKép

Ez nem kendőke, hanem hálósipka Kép
bzsuzska

Sziasztok!

Meg 1x Boldog Uj Esztendot mindenkinek! Kép
Sikerult lassan visszaolvasnom, igy megprobalok valaszolni. Elore is bocsi, ha valaki veletlenul kimaradna! Kép

Minden gyerkoc gyonyoru a kepeken!!!!
Orulok, hogy mindenkinel jol teltek az unnepek!

Agi!
Gratula a kis krokinak az ujabb ereszteshez. Kép
Jobbulast neked! A kenyercsoda hogy sikerult? Kép

Szilvus!
Te jo eg! Peticica nem kap eleg hamit?! Kép Biztosn jonnek az ujabb fogakcskak, azert rag mindent. Nem tudom, hogyan lehetne leszoktatni az agyragasrol. Talan valami textil jatekot lehetne oda tenni valahogyan.
Bianka is nagyon akaratos lett. Eddig is az volt, de mostanaban par lapattal ratesz. Rendesen tud hisztizni, ha kivesszuk a kezebol, amit nem szabad ragnia.

Kitty!
Szegeny Te! Jol lerogytal. Remelem jobban erzed mar magad. Gyogyulj meg mielobb!

Mariann!
Gratula Nadjanak az elso fogacskahoz! Ugy latom, o sem akar lemaradni a tobbiektol. Kép

Moki!
Latom, sikerult jol kikapcsolodnotok es kipihenni magatokat es az unnepek is szuperul teltek. Nagyon edes a szilveszteri Andris. Kép Gratula a vadi uj fogacskajahoz!

Humi!
Meg mi is a fogatlanok klubbjaba tartozunk! Keretik nem elfelejteni! Kép

No, akkor most rolunk egy kicsit (ami meg kimaradt):
Szerencsere a parom ket unnep kozott sem dolgozott. Bianka nagyon elvezte hogy nem csak en voltam vele itthon es halaul sokszor odabujt, megszeretgette az apjat. Termeszetesen ez parom lelkenek is jot tett. A mi karacsonyi ajandekunk Picurtol az volt, hogy elkezdett dumalni. Azota, ha olyan kedve van folyamatosan loki a rizsat, sajnos meg nem nagyon ertjuk, de a baba, mama, hami, ezek mar nagyon jol mennek. Estenkent a furdokadban a csappal is megbeszeli az aznap tortenteket.
Szilveszter: ugy terveztem, hogy harmasban otthon leszunk, de anyukam mondta, o most nem megy sehova, igy mi menjunk, mert vigyaz Biara. Igy hirtelen mast nem talaltunk, elmentunk az unokatesomekhoz, ahol 8-an ossze is jottunk. Sokat dumcsiztunk, ettunk, ittunk is egy keveset. Nagy tancolas is volt es persze "luficsata", aminek a legyege az volt, hogy a foldrol feldobaltunk rengeteg lufit a levegobe es azt mind ott is kellett tartani, nem szabadott leesnie. Mondhatom, nagyon faraszto volt, de jokat rohogtunk kozben.
Lanyom mai meglepetese: mire eszrevettem, majdnem elmajszolt egy konyakmeggyes bonbont. Sajnos izlett neki. A szilveszteri boromba belenyult, lenyalta ujjacskait es aztan alig birtam eldugni a poharamat. Remelem nem lesz reszeges!!! Egyebkent ma 9 honapos!

Apropo: Zsuzska! Boldog 9 hot Petyanak! Kép

Megyek, mert most ebredt fel es valamiert nagyon uvolt!

Sly

Kép
Kép
napocskamano

Léna,

nem nagyon nem Pest, kb 800 méter Pesttől, Csömör. Az Örs vezér teréről jön HÉV, kb 20 perc a hévvel, de szerintem is jobb ha meg tudjátok szervezni kocsival a dolgot.

Én már végeztem mára a takarítással. Sőt már a kávém is megittam, várom hogy lassan felébredjen Pocok, elég későn (fél 4kor) aludt el.

pusza

Timi
kismaszat

Sziasztok!

Sly
Gratulálok Bianka új tudományához, nagyon ügyes kislányKép
Már alig várom én is az első igazán nekem szóló mamát - nem csak akkor, ha hiszti van.

Timi
Remek ötlet a találkozó, már alig várjuk! Mikor legyen? 1 hétig lesztek kettesben? Kajákat viszünk, babahamit főzünk!
Kő miatt ne aggódj! Nálunk a szobákat kivéve (ott parketta van) mindenhol járólap van. Padlófűtés nélkülKép Nem szőnyegeztem végig a lakást, mert minek, Peti jön megy a kövön, nagyon élvezi, csak úgy csattog a keze. Csúszásgátlós vastag zokni, belül bolyhos "mackógatya" plusz a pelenka szerintem védi a felfázástól. Szandált veszek neki még a héten, akkor még annyira sem csúszik a lába. Szerintem hagyd Benyót, hadd mászkáljon. Úgyis követni fog mindenhová. Morbid, de én még az illemhelyen sem tudok egyedül lenni, ennek mindig egy fél tekercs WC-papir látja kárátKép

Móki
Mi is voltunk kariajiként szinházban 30-án, olyan jó volt végre kirittyenteni magamKép Megbeszéltük, hogy rendszert csinálunk ebből (is)Kép Ez lesz a kettőnk programja havonta. Nálunk nagyon jól műxik a rendszer: Megyünk hármasban, kettecskén és természetesen külön-külön is.Kép

Na mentemKép

Sziasztok,

Szilvusék
szilvus

Szilvus,

Jaja, 15-én mennek el és 22-én jönnek haza, tudod először nagyon rosszul esett hogy nélkülünk mennek el, de mostanra átértékelődtek bennem a dolgok, örülök hogy egy hétig azt csinálok amit akarok, anélkül hogy bárki elvárásainak meg kellene felelni. Nem kell időre főzni, stb.
Szóval remélem ki tudok majd kapcsolódni egy kicsit, anyukám itt lesz Bencézni kicsit.

Puszi

Timi
kismaszat

Sziasztok!

Tali! De jó!KépKépKép Timi, köszi!!!!Kép
Mi jan. 17-21-ig nem leszünk itthon, megyünk "telelni". Ha nem 17-én lesz a tali, akkor ott a helyünk. Délpesti mamók-babók ha megyünk, akkor számíthattok ránk fuvarilag (Móki, P.Era). Sajna többen nem férünk be.Kép
Kőburkolat van nálunk is a nappaliban. Erre van rátéve a padlószőnyeg amit láttatok és ami épp azért került oda, mert télen ha leültünk lefagyott a lábunk. Ha a helység alatt laknak és fűtenek akkor nem olyan hideg a kő (mint Szilvuséknál), de családi házban nagyon hideg tud lenni.Kép

Móki,
Ez nem ér! Nem arról, volt szó, hogy Krizsó lesz a következő fogatlanklub elhagyó?! Na, jó... komolyan: nagy-nagy gratula a fogacskához Andrisnak! Szupi jó a bulizós Andris kép na meg persze az agancsos szülei is!Kép

Sly,
Hú, tényleg. Biankát kihagytam a névsorból. Sorry!!! Dehát a helyzet változatlan, ismét csak 3 tagot számlál a fogatlanok klubja.

Zsu,
Nekem a lazító Petyás kép tetszik a legjobban. Amúgy tényleg tiszta apja a gyerkőc.

Szilvus,
Egy hülye ötlet rágcsa ellen: régen kinninnel kentek be mindent amit nem rághatott meg a gyerek. Most is lehet kapni gyógyszertárban. Dehát.... nem tudom, azért ez lehet, hogy túl drasztikus megoldás.

Ed,
Micsoda frizura!Kép
Pázmánd jó környék. Gyerekkoromban sokat jártam arra. Tuti jó választás. Apósod miért nem szeretné?

Edina,
Édi Bálint a mosogatógép ajtaján. Pakolt is vagy csak nézegette a mosogatnivalót?

Barbi,
Kösz a gratulát a fogacskához, de még nem jött ki csak nagyon meg van duzzadva a helye. Pár nap még kell neki. A "hintamacit" a neten vadásztam, árulta valaki. Édi darab, mert a füleit megnyomva zenél, szövegel és mozgatja az orrát. A kerekeit pedig le-felhajtva hintázó vagy guruló pozicióba állítható. Majd ha nálunk lesz újra tali akkor letesztelik a babók.

Sziasztok:
Humi
humi

Humi,

nemá' pont akkor nem lesztek itthon Kép Kép Kép , az a baj, hogy pont akkor tudnám a talit megtartani, nem azért mert máskor nem szabad, hanem zűrös, mert akkor itt nagyon sokan vagyunk itthon (párom, anyós Kép , a pasija Kép Kép , aki nem egy könnyű eset, stb, plusz a kutya akit nem lehet ki vagy bezárni mert még életében nem volt, és szétszedne mindent, most őt is elviszik magukkal)
Nem baj, majd nyáron tartok mégegyet, akkor remélem ti is el tudtok jönni, akkor legalább lehet a kertben is hancúrozni. A guriga árát viszont valahogy el szeretném már juttatni neked, mi legyen ?

Ja, és akarom kérdezni, olyan szemetest (koszospelustartót) ami Krizsó szobájában van, hol és mennyiért lehet venni ?

Szóval lányok, szervezkedjetek, aki tud és akar jönni, szeretettel várom, jan 17-21 között.

megyek vasalni, apának ing kell megy holnap interjúra. Bárcsak összejönne már végre valami. Kép

jó éjt,

Timi
kismaszat

Sly, Biának is boldog hónap fordulót... Kép

Asszem mi nem fogunk menni erre a talira se (hacsak nem tud elvinni minket vki...), mert a város másik fele és kb 2 óra lenne oda az út...

Zsu
bzsuzska

Juj, de hülye vagyok. Rossz dátumot írtam, elnéztem a naptárat! Jan. 14-17-ig nem leszünk itthon. Szóval csak akkor nem tudunk menni, ha 17-én lesz a tali.

Puszi,
Humi
humi

Timi,
A pelustartót a Brendonban vettük. Még mindig árulják. 8990,-Ft a vödör amihez egy betét jár. A betétnek 2100,-ft körül árulják darabját (az a nylon zacsi amit a karikával el kell tekerni, hogy zárjon) és kb. 1-másfél hónapig elég egy betét. Elég drága, de így nem kell lerohangálnom egyenként a koszos pelusokkal és szaga sincs, mert valami spéci szagelnyelővel van a betét átitatva. Kb. hetente ürítjük a vödröt.

Pusz, Humi
humi

Sziasztok!Kép

Először is nagyon boldog évet kívánok mindenkinek!Kép

Sikerült visszaolvasni mindent, örülök, hogy mindenkinek jól teltek az ünnepek.Kép

Gratula a babóknak az új tudományokhoz meg a fogahoz, főleg ANDRISNAK!!! Kép Móki, a reménykedve tapogatásnak végre megvan az eredménye!

Szilvus, Edina is hódnak érzi magát mostanában, ő a rácsokat is rágja.Kép Én ilyenkor gyorsan kiveszem az ágyból. Talán én is kipróbálok valami büdi kenceficét.Kép

A képek mind nagyon-nagyon jók, micsoda szupi taxik meg biciklik! Az angyalka kitett magáért!

Gratula Biankának és Petyának a 9 hó betöltéséhez! Edina meg épp ma töltötte a 8 hót! Attól féltem, a betegség miatt fogyni fog szegénykém, hát ma meglepetés ért: reggel pucéran megmértem, hű, kereken 9 kilót nyom a kisasszony! Alig tudtam elhinni.Kép

Mi itthon szilvesztereztünk édes hármasban, nem mentünk sehova, ugyanis mindhárman épp most evickéltünk ki a betegségből. No de egész jól éreztük magunkat.Kép

Edina igazi kis haramia lett. A kiságyban állandóan feláll, onnan vigyorog rám, lesi mit csinálok. Na meg persze dumál, mostanában fennen hangoztatja hogy ő TÁTÁÉ, vagyis apáé. Na persze mámát csak hisztikor hallat.KépEmellett kirámol minden elérhető fiókot, leszedi a könyveket a polcról, szöszöket legel a szőnyegről,majdnem magára rántja a karifát, lerágja a festéket a díszekről, nyalja a ceruzaelemeket, amiket előzetesen kipüfölt a zenélő kütyüjéből, mindenhova utánam mászik, hogy megkóstolhassa a zoknimat, bömböl,ha valami tiltott dolgot elveszek tőle, na és követeli, hogy az ujjamba fogózva sétálhasson, ilyenkor elégedettségében fülsiketítően visít, vagy magyarázza nekem, hogy tátátááá, bebebebee, tyityitty. Na meg persze közben fülig ér a szája.Kép Nekem meg szakad le a derekam. Nem tudom, ő hogy nem fárad el, vagy hogy nem unja annyiszor körbesétálni a lakást.

Csatolok egy kosárlakós-karifás képet( apa kapta a kosarat ajándékba egy cégtől tele finomsággal, Edina meg beleszeretett)Kép

Kép

No lépek aludni, majd még jövök válaszolgatni.

Puszi: Mely

Mely
KépKép
mely

Jó reggelt!

Móki!
Nagy-nagy gratula Andrisnak a friss fogacskához!!! Most aztán tessék szépen összeszorítani a (saját) fogaidat ha harap! Matyika nemrég settenkedett oda hozzám, mikor elmélyülten mosogattam és már csak akkor eszméltem rá hogy itt van a lábamnál mikor jól beleharapott a lábamba. Kép Szal most jönnek ám az izgalmas harapok visítanak időszak! Kép

Mely!
Csoda a kis kosárlányka! Lehet bele pakolászni, a tuti játék!

Matyika állandóan nyitogatja konyhaszekrény ajtaját és szedegetné ki az edényeket. Persze a legalsóval kezdi. Senkinél nincs ilyen gond? 1 szekrény az övé, ott vannak a műanyagok, de az már nem elég őkelmének! Ja és pár napja táncol a drágám! igazi kis zenei szakértő. Ha olyan zene szól ami nem tetszik, ordít, ha kicseréljük táncol: rogyadozik a térde és jobbra-balra forgatja a fejét. Tüneményes!Kép

Talira, szerintem most sem megyünk. Esetleg a következő lehetne nálunk is vagy ha nyáron jobban kimozdultok vidékre akkor nyáron. Gondolkozzatok rajta! Addig is jó mulatást!

Kenyér: Karmen receptjét csináltam meg mert azt nem kellett átszámítani, nekem 75dkg-os kenyeret süt. Fini lett, ezt legalább nem a kazán sütötte tovább mint elődeit. Lehet, hogy ma Humiéval is megpróbálkozom. Kép Hajrá!

A 8-9 hónapos babóknak sok-sok pusszancs hogy ilyen szép nagyra nőttel!

Karmen!
Mennyit nyomkod Orsika súlya????

Timi!
Remélem Apátoknak bejön az interjú! Majd gyere és hozd a híreket!

Most megyek ébresztem menjem már 8-ra dolgozniKép!
Üdv Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Íme 1-2 karácsonyi kép tőlünk isKép
Anya engedddd bee a cicááát!
Kép
Az én mobilomKép
Kép
Biztos hogy ez mind az enyém??
Kép

Ági
Kép

Kép
rozsagi

A ráadás:
Most nem lát senkiKép
Kép

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok!

Mely
Nem tudom, a büdi kencefice hatásos-e, mi speciel először a chilire gondoltunkKép Kipróbálom a Kitty által javasolt Dentinox készitményt, hátha. Igazándiból nem a rágcsálás zavar, hanem az, hogy olyan lelkesen teszi, hogy a kis szája kétoldalt tiszta sebes lesz a fától. A mikulásos képen jól látszik, olyan, mintha piros szörpitől bajszocskája lenneKép Inkább ez zavar, mert hiába tisztogatom a fát, mégiscsak fa és nem eledel.
Aranyos a kosárnyi Edina! És micsoda súly!!! Peti "'csak" 8,79 volt a 9 hós mázsáláson. Úgy saccolom, 1 évesen eléri a 10 kilót, talán.

Ági
Húú, mennyi játékKép Matyika csudajó fiú volt, hogy a Jézuska igy ellátta mindenféle csodás ajándékkalKép Pakolás & harapás = nálunk ugyanaz.Kép Csak Petit a mosogató alatti szekrény sokkal jobban érdekli - mert ott a szemetesvödör benne a zörgő zacskóval s sok jó "csemegével". Meg a sütő gombjai, azokat csavargatja. Meg a fiókok. Moccanni nem tudok a konyhában, mert a szekrények mellett oldalazva közlekedik, ki-be huzogatja a fiókokat, nyitogatja csukogatja a szekrényeket. Nem tudom hogy zárom el a konyhát előleKép A másik nagy kedvenc a sok cipőKép legyen az kicsi, nagy koszos, tisztaKép 2 perc alatt szanaszét dobálja, beleül Apa nagy bakancsaiba, megrágja a cipőim hegyes orrátKép Harapni a vállamba szeret, amikor felemelem és ölbeveszem. Hűű, nagyon tud fájni, pedig még csak 2 + 2 fél foga vanKép Kép
A tánci-tánci az tüneményes lehet!!Kép Mi olyan jót nevetünk Petin, amikor előadja magátKép Fogom a két kezét és rogyasztja a lábacskáit, rázza a fenekét és nevetKép

Timi
Drukkolok, hogy összejöjjön az állás! Januárban nagyobb a kinálat, biztosan sikerrel jár Apa, csak ügyesen!!!Kép

Petit próbálom altatni, azt hiszem ebből nem lesz semmi: áll a kiságyban, a pelenkázóasztalról mindent lesöpört, az ágyból mindent kidobált, a tépőzáras zsebeket letépte, kiszórta, most két tenyérrel veri a falat. Ráadásul sétálni sem tudunk menni, itt nagyon vacak idő van: fúj a szél és szitál az eső. Marad a játékKép A formaevő dobozkát és teknőst nagyon szereti. Tegnap már megkisérelte beledugdosni a formákat a lyukakba, persze még nem a kellő helyre, de utánozta az én mozdulataimat.

Puszi MindenkinekKép

Szilvusék
szilvus

Na, hát ez lenne a csicsijja-babája by PetikeKép

Kép

Szilvus
szilvus

Sziasztok!

Tegnap este apával úgy döntöttünk, hogy halasztom a félévet. Az előzőről maradt még egy szigorlat, azt fogom majd nyáron megcsinálni+még 2 tantárgyat, ha az egyetem engedi. A mostanit 1 év múlva, remélem találok majd valakit kincső mellé, hogy havi 1 hetet iskolába tudjak járni - persze pocaklakóval.

Szilvus, Peti sem alszik? Kincső is csak nyafog, hogy álmos, de eszébe sem jutna elaludni. Vizsgák: sajna a programozás nem olyan, hogy leülök a könyv elé, olvasom és talán sikerül. 2 új programnyelv lenne + 1 új program megtanulása a 2 hétre. Sajna béna és buta infós vagyok, tudom, hogy felesleges anyunak szabadnapokat kivennie ezekre a napokra.

Ági, nálunk tiltott zóna a konyha.Kép A szobában szeret pakolni, de ott sincs nagyon mit. Általában a tiszta ruhákat adom neki oda, hogy pakolja el. Olyankor szépen szétszórja a szobában.

Mely, gyönyörű ajándék van a kosárban. Kincső is beszédes, mostanában a hintapalintát énekli.

Móki, igen, az egy kis csatt a hajában!

Majd folyt köv, mert kincső rángat. Fáradt, talán most elalszik.
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Még egyszer mindenkinek BUÉK! Visszatértek a megszokott hétköznapok. Úgy látom a gyerkőcök is észlelték, hogy itt az Új Év, mindenki produkál valami újat: Andris megfogasodott, Bianca dumcsizik, Peticica rág, Mátyika rámol, Nádja pápázik. Imádni valóak mind egytől-egyig!!

Szilveszter: hármasban voltunk. Apa átaludta magát az Új Évbe, másnap tök jó hangulata volt. Én meg attól féltem, hogy a bébi nem tud majd aludni a petárda durrogásoktól, ezért éberen figyeltem, hogy na most, na most már biztos felébred, nekem meg nincs értelme elszunyókálni öt percre. Eredmény: Levi - szerencsére - aludt mint a bunda, én meg éberkedtem. Pedig éjfél után vagy fél óra hosszáig hatalmas tüzijáték volt, meg persze iszonyatos durrogás.

Rólunk: Levi még mindig csak fél órát hajlandó aludni délelőtt, úgyhogy alig van időm valamire. Viszont egyre jobban elfoglalja magát és ez nekem naggggyon tetszik. Persze legritkább esetben a játékaival. Mindent megmászik, amit tud, mindenbe belekapaszkodik és feláll és egyre többet nevet. Olyan huncut lett! Azt, hogy nem szabad, úgy értékeli, hogy mégis szabad. Ha rászólok, visszanéz rám, villan egyet a szeme, nevet és viharos gyorsassággal megy tovább és rosszalkodik. De olyan édes! Nincs jó módszer arra, hogy hogyan szóljak rá, mert úgy látom, mindegy. Inkább megfogom és elviszem onnan, meg igyekszem lefoglalni. Vagy bejön, vagy nem. Már most a nevelés csődje vagyok. Mi lesz később? Ma megyünk a Neis-Vac II. oltásra. Persze esik az eső, fúj a szél és randa egy idő van. Remélem nem lesznek pöttyök, meg hőemelkedés, mint a múltkor.

Timi,
Sajnálom, hogy anyós megint alakított. Talit még nem tudom. Drukkolok, hogy az interjú bejöjjön! Használd ki minden percét annak, hogy egyedül lehetsz egy kicsit! Fincsi fürcsi egy kis lazító illóolajjal, esetleg, fodrász, kozmetika, masszázs, pihi, ami belefér. Mire visszaérnek, ájuljanak csak el, hogy milyen klassz vagy! Ha anyukád jön, talán fel tudsz töltődni egy kicsit. Nálunk csak a konyhában van kő, de a panelben a negyediken lakunk, így nem hideg. Levi még nem volt beti, pedig elég sok időt tölt ott. De családi házban azért más a helyzet. Én mindeig attól félek, hogy elesik és összetöri magát.

Humi,
megsütöttem a kenyeret, csak 75 dkg-at. Tök fini lett. Most mértem tisztességesen, bár a só és a cukor ml-ben nem tudom, hogy hány gr, ezért ezt csak gondolomformán tettem, de így is jó lett. Úgyhogy Lányok nem feladni!!!!
Írigykedem, hogy mentek telelni. Titkon én is reménykedem még...

Tünde,
aranyos vagy, hogy vígasztalsz. Talán most Levivel kicsit könnyebb- az alvást kivéve. Nappal egyszerűen nem akar aludni, mintha büntetés volna neki. Arra most rászokott, hogy délután a babakocsiban alszik, de a dolog egyre rázósabb, mert időnként én már telsesen odafagyok, fájnak az ízületeim. Tegna másfél óra után felhoztam és csoda, hogy nem ébredt fel a liftben, még ráhúzott egy fél órát.

Ági, Mely,
a pakolás nálunk is nagyon megy. Minden, ami mozdítható, veszélyben van. A spejzban már a fűszereknél tart Levi. Tegnap tíz percig rázta a zegfűszeges dobozt. Nagyon tetszett neki, ahogy csörgött. Persze a csörgő-zörgő játékai már kevésbé. Tegnap előtt meg a tálakat szedte ki. Alul volt a rozsdamentes és ahogy a járólaphoz ért nagyott csattanit, persze ettől megijest a drága. Még egyszer próbálkozott, megint ugyanez történt. Utána sírt egy picit, majd otthagyta az egészet. Nem tudom meddig tart. Édes lehet a rongyláb Matyika! Látom Edina megtalálta a legtutibb helyet.

Ed,
ha jó a ház, ne gondolkodjatok sokat! A vizsgák miatt meg próba cseresznye!

Szilvus,
Most tök jó ajándékokat kapott nálunk Karácsonyra mindenki. Anyósom jobban tud nekem rucit venni, mint saját magamnak. Most kaptam egy garbót, meg egy kardigánt. Tök jók. Azért tudom, hogy milyen érzés használhatatlan ajándékot kapni, ami csak a helyet foglalja és a takarítás idejét növeli. És persze nem szólj semmit, nehogy megsérts bárkit.
Ez a következő lépés - rágicsa? Húha. Lehet, hogy jó ötlet ez az elrettentő ízű kence, még mielőtt ki nem eszi magát az ágyból meg a járókából Peti. Apa nálunk mindig sláger, imádják egymást. Nyújtózik Apához, aztán persze vissza. És négy fog egyszerre? Mi lenne velünk, mikor Levit az egy is agyon gyötri. De legalább hamar túl estek rajta. Ha kaki-baki van, az már Levit is nagyon zavarja. Eddig nem szólt semmit, de most már mindig kapaszkodik belém és sírdogál.

Kitty,
ugye már jobban vagy és Apa is megbékült! Jó, hogy elkezdtétel a járókázást korábban, mert bármilyen jó is a járóka, Levi csak kívülről szereti.

Móki,
Édesek vagytok az agancskákkal. Andris pedig milyen jól bírta a szilveszteri öltözetet. Én is tettem Levi fejére egyet, de leszedte, a nyakába lógatott papír díszítést meg eltépte. Azért egy-egy képet csináltam, de csaltam - csak 1-én készültek. Majd felteszek egyet.

Edina,
hova lesz a menet?

Mariann,
örülük, hogy végül mégis jól telt a szilvesztered és Nádjával sem volt semmi komoly baj, amíg távol voltál!

Barbi,
a bébitaxi nagyon bejött Bencének, édi, ahogy csücsül rajta.

Levi felébredt, jelenésem van. Puszi, Moncsi.
monyó

elaludtKép

Edina
Kép
Kép
ed26

Ed
Nem akar aludni a bitangKép Az még nem lenne önmagában baj, de az imént kent bele egy fél mézeskalács figurát a gyapjúszőnyegbe - természetesen a maga hónapjának minden alaposságával. Most pedig ismét megkaparintotta a telefonkagylót, abba sikongat és magyaráz. Megyek is, elveszem tőle. Elképesztő rendezlenséget tud csinálni 2 perc alatt a nappaliban: kockák szétszórva és szétdobálva, dohányzóasztal lepakolva, diszpárnák lerángatva a kanapéról, és most látom, az összes DVD kipakolva....JaaaajjjjjjjKép Sebaj, épp ma mondtam Apának én PONTOSAN EBBEN a 9 hónapos babában lelem élvezetemet, nem a pár hetes ordítozó csecsemőben.

Na mentem, mert a kockákat már kihajigálta az étkezőbe.

Puszi,
Szilvus

Ui.: Az összes pozitív energiámat küldöm a babaprojektezők felé! DRUKK-DRUKK Mindenkinek!!!!!
szilvus

Sziasztok!

Csak egy gyors kérdés:

A barátnőm 2,5 hónapos kisfia csak hőmérő segítségével tud produkálniKép Anyatejes.
A dokinő azt mondja, hogy mivel az emésztett anyatejnek a savós része jön először, összehúzza a végbélnyílást???, és ezért nem megy. Majd ha kap hozzátápit - szilárd kaját, majd fog tudni. MI????? 6-7-8 hónaposan? Addig lázmérőzés? Normális dolog ez? Kérlek, ha van valami ötletetek, írjátok le, mert nekem ennek hallatán is égnek állt a hajam.
((tudom, hogy az anyatejes baba akár 10 naponként is produkálhat - bár Andris napi 6-8 at tett kiKép) meddig érdemes várni? Nagyon hajfájós a baba egyébként, ezért nem akar sokat várni az anyukája, hogy ne szenvedjen, inkább a hőmérő - dokinéni tanácsára.

Köszi,

Móki
móki

Sziasztok!

Mely!
Edinanak is boldog 8 hos szulinapot! Kép Nagyon edes a kosarlako Edina. Kép
Biankaval is kb naponta 50x kell vegigsetalni a lakast - persze az en derekam is majd' leszakad -, sot mitobb sokszor meg ugrabugral is oromeben. Kép

Timi!
Tali: szupi, hogy lesz! ...mar alig varom! Kép Apanak szoritunk! Kép

Agi!
Olyan edes lehet a tancolo Matyika! Kép En is mar nagyon varom, hogy Bia is tancoljon. Jok a kepek Matyusrol.

Szilvus!
Bianka is igy nem szokott aludni, csak annyi kulonbseggel, hogy visit, mig oda nem megyek. Kép Egyebkent Petinek nagyon huncut a vigyora. Kép Nalunk a dohanyzoasztal mar az o birodalma.

Megyek, mert mar nagyon nyugos.

Sly

Kép
Kép
napocskamano

Móki, nálunk nyáron volt hasonló a helyzet, én mindig vártam. Talán emlékszel rá. Azt mondtam, ha 1 hét után sem kakil, akkor doki. Egyszer sem kellett menni.
De valahol azt hallottam, hogy nagyon veszélyes játék a lázmérőzés (asszem a söfis topikban volt erről szó). Talán egy másik dokit kéne megkérdezni.
Én nem lázmérőznék, nem is lázmérőztem.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

BUÉK Mindenkinek!!!
Csak bejelentkezünk, a tegnap mi is hazajöttünk. Nagyon jól teltek az ünnepek, nekem is jól esett egy kis kikapcsolódás.
Most nem tudok többet írni, mert Levi csak fél órát aludt, itt nyüglődik a kezemben és nem szeretném, ha felébresztené Dorkát.

puszi

Erika

ui. Dorka üvölt, felébredt....
Szép nap elé nézünk.
pera

Móki!
Matyikának is volt ilyen időszaka mikor még csak szopizott. Mi a glicerines kúpot használtuk. Kb 1/4-et adtam a kis senekébe (nehéz szétszedni) és hamarosan viszontláttam a kaksival együtt. Tartott ez kb 1 hétig és utána visszaállt a dolog a régibe. Szerintem próbálja meg. Vagy esetleg ha Anyuka inna-enne valami olyat amitől a picurnak lehet hígabb a széklete? Nem tudom. Sajnálom, hogy ilyen gondokkal küzd!

Ed!
Megértem hogy sok most ez egyszerre. Talán ha tudtad volna előre, de ezen a héten 3 zh. Ha jövőre is megy a dolog, akkor nyugodtan halassz. Szerintem Kép

Megyek vasalni, míg alszik apraja! Petikeee tesssék aludniiiii! Milyen munka ez pakolni az bezzeg megy, de szundikálni?
Irgum-burgum!Kép

Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok!

Móki
Nekem is fura ez a "lázmérőzzünk nyugodtan"...Peti 4 hónapos koráig volt anyatejes baba, napi 4-5-6 szép aranysárga anyatejes produktuma volt. Én inkább onnantól tapasztaltam némi szorulást, amikor elkezdtük a hozzátápi a táppal és a gyümikkel, zöldségekkel. Hasfájósságra pedig nagyon sokat segit a pocak körkörös maszirozása és a lábacskák pocakhoz történő felnyomogatása. Edhez csatlakozom: én nem lázmérőznék. Ha a baba folyamatosan nem produkál, holott anyatejes, nem a lázmérő a megoldás. Persze nem vagyok doktor, csak egy laikus anyuka.

Még egy ötlet: nem lehet, hogy az igény szerinti szoptatás miatt (azaz túlontúl sűrűn kap a baba friss anyatejet) nem tudja megemészteni a már pocakjában lévő adagot? Most agyonütnek az igény szerinti szoptatás elvét vallók, de én a barátnőd helyében kipróbálnám, hogy szépen 3 óránta adok anyatejet a babának, hátha akkor megindul az emésztés. Ismét tapasztalatból beszélek: Petinél nem vált be az igény szerinti szoptatás, amint leálltam róla azonnal elmúlt a hasfájóssága és nyugodt baba lett. Esetleg ki lehetne próbálnia, hátha.....

Szilvus
szilvus

Orsi megérezhette hogy indulunk mérni. Megette az összes sütötök-almát, csinálnom kellett kapros tökfözeléket brokkolival, pipihusival, az is majdnem elfogyott. Nem hittem a szememnek. És még a száját is ki tudta nyitni nem nekem kellett a kanalat beeröltetni.
na öltözünk.

Nagyon édesek a babák a képeken! És huncutokKép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Moki!
Biankanak is volt ilyen idoszaka a nyar elejen, mikor meg csak szopizott. Minden cseppjet feldolgozta a szervezete. 1 hetig vartam, utana beontest adtam neki. Bejott. Nem fajt neki es nem is sirt. Szilardabb etelek fogyasztasaval rendbejott minden.
Igeny szerinti szoptatas: arra kell figyelni, hogy 2 oran belul ne szopizzon ujra, mert a szervezete nem tudja a sok tejcit ilyen gyorsan feldologzni es csak faj a hasa tole.

Kepzeljetek, mikozben setalgattunk a lakasban beleakadtunk a labdajaba es Bianka elkezdte rugdosni, majd rohogve rohant a labda utan, hogy tovabb rugdossa. En mondom, focista lesz ez a lany. ...bar orulnek, ha nem.

Sly

Kép
Kép
napocskamano

most ébredt fel. aludt röpke 3 órát!Kép

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Móki,
Elég borzasztóan hangzik ez a hőmérőzés dolog, na meg nem is veszélytelen. A régi gyerekdokink azt mondta, hogy az amolyan "végszükség esetén" alkalmazandó eszköz, egyszer-egyszer használható, de csak nagyon ritkán. Helyette legyen pocakmaszírozás majd glicerines kúp, legvégül beöntés. Ha mind végigpróbálta az Anyuka és nincs eredmény akkor a szakorvos és nem hőmérő. A pocakfájást csecsemőknél pedig többnyire nem a székrekedés okozza, hanem a szélgörcsök. Erre pedig a masszírozás (csak ha nagyon muszáj akkor a szélcső) a megoldás. No meg persze amit Szilvus és Sly is írt, a rendszeres szopi. Én is úgy tudom, hogy másfél-2 óra kell a baba szervezetének az anyatej megemésztéséhez, és ha ráeszik a félig emésztett tejre akkor fájni fog a pocakja. Még annyit a hőmérőről, hogy szakorvosok kifejezetten tiltják, mert a végbél záróizmainak a működésében kárt okozhat a rendszeres használata. Ez a probléma pedig majd csak szobatisztaságra szoktatás idején derül ki. Amit még olvastam róla, az az, hogy egy életre székrekedésessé teheti az emberpalántát, mert megszokja, hogy nem belső késztetésre, hanem külső ingerre végzi el a dolgát. Én a barátnőd helyében nem hőmérőznék, viszont orvost váltanék.

Krizsó bevágott ebédre 3 deci tőkfőzit pipihusival és nem volt neki elég.Kép Tegnap úgy 4 decinyi alma-körte-krumpli tünt el a pocakjában. Ha így megy tovább olcsóbb lesz öltöztetni a gyereket, mint etetni.Kép

Sly,
Édi lehet a focista Bianka. Gurigázni Krizsóval is lehet, legnagyobb meglepetésünkre visszagurítja a labdát.

Karmen,
Orsi tud valamit... biztos azért tömte tele a pociját. Lehet, hogy mostantól jó evő lesz a leányzó?!Kép

Megyek, befejezem a főzést, mert éhes a család.Kép

Pusza,
Humi
humi

az elöbb irtam, holvan ? Kép

Orsi 7900g!! és 73 cm. 6 hete 7150g és 71 cm volt. Elöször a védönö keveselte aztán mondtam nézze meg hogy mennyi volt elözöleg, mi 7500-ra saccoltuk. Igy már neki is nagyon tetszettKép

Humi! Krizsónak aztán van étvágya, ügyes!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Nagyon cuki minden kismanó a képeken!

Tegnap Petya az egész nap koplalt, aztán vacsira bevágott 2 részletben 460 ml tejpépet...
Holnap mi is megyünk méreckedni. Kiváncsi vagyok hány centinek fogják mérni, ugyanis a 74es rucikat eltehettem, mert már feszültek...

Ma kaptam egy leb@szás adagot Anyóstól, hogy miért kiabálok a gyerekkel, mikor már kb 1 hónapja egy hangos szavam nem volt...
No mind1, már keresek állást. Úgyhogy amint lehet Apa marad itthon gyeden. Még lehet, hogy a pénzünk is több lesz így...

Megyek porszívózni, kihasználom, hogy lent van Dédinél a Petya...

Zsu
bzsuzska

Karmen
Ez fantasztikus! Abszolút átérzem örömödet, hisz tudod, mi is súlybajnokok voltunk. Számomra is fura volt mikor Peti elkezdett zabálni, csak lestem az üres főzelékestálatKép Szóval nemsemmi gyarapodást produkált ez a majdnem 1 éves nagylány!!!!!Kép Kép

Humika
Krizsó már Petit is túlesziKép A mi fejadagunk is már az 5 dl-hez közelit. Tegnap Ő is gyümifőzelékjet evett, 5 dl-t. Ma krumplilevest kapott (az enyémből), majd sütőtököt pipivel. Igaz, abból már hagyott 1 picit. Mi is azt szoktuk Petinek mondani, hogy leeszi rólunk a gatyátKép Aztán meg költhetünk a pelusra, mert ennyi kajának van végterméke is jócskánKép Kép Kép

Sly
Hát mi más legyen az a leányzó, akinek az anyukája talpig tüllben rúgta a bőrt??Kép Kép

Ed
Peti végül aludt 1,5 órát. HurráKép

**** T A L I ****
Lányok, Timi, akkor mikor legyen? Babakajának javasolnám a gyümifőzeléket pipihusival, szerintem azt minden baba szivesen megeszi. Kell hozzá krumpli, alma, körte, pipimell, 1-2 gerezd hámozott narancs majd a végén néhány karika banán. Felnőtt-menü pedig a szokásos édes-sós-saját-bóti finomságok.
Nekünk bármi jó, 20-án reggel 9-re megyünk a szokásos havi vizitre/mázsálásra, de ez nem gondKép

Sziasztok,
Szilvusék
szilvus

Sziasztok!

Tali:
Mint írtam nekünk a 17-e nem jó, utána igen. 20-ra be vagyok írva fodrászhoz, de ha az lesz a tali időpontja akkor átíratom a fodrászt máskorra.
Szilvus, szupi jó lesz a babamenű. Annyit hozzá, hogy golden almából vagy valami más édes típusból kellene csínálni, mert savanyú fajtából iszonyú íze van. Kipróbáltuk és Krizsó szó szerint szembeköpött vele, aztán megkostóltam és igazat adtam neki.Kép

Karmen,
Hú, de szépen gyarapszik Orsi. Eléri a 8 kg-t 1 éves korára. Azért ez annyira nem rossz.Kép
Krizsót Szilveszter éjszaka mértem (amolyan évzáró infó kellett a súlyárólKép). 7700 g. A hosszát nem tudom, de még jók rá a 74-es rugik, bár bodyból már 80-as kell. Igazi kis GombócArtur, sok hurkával és sörpocakkal.Kép

Pusza,
Humi
humi

Humi
Igen-igen! A golden almát eszi meg Peti is, meg a Granny Smith-t, ezeket veszem neki. Én szeretem a szép piros almákat is, de csemetém nem. Nna akkor a babamenü megvan, viszek hozzávalót, ami itthon lesz, Timi, egy szép pipimellet szerezz be léccives. A mennyiséget majd a résztvevők számának ismeretében kikalkuláljuk. Egy biztos: Krizsó+Peti = 1 liternyi kész turmixKép
Kristóf sem semmi súllyal rendelkezik, utólérte Petit! Én is épp a múlt héten vettem 3 db 80-as body-t, a 74-esek már könyékig érnek. Talpas rugit pedig már vagy 3 hónapja nem tudok a fiatalemberre adni, mert a 74-es jó lenne széltében, de rövid a lába, a 80-as pont jó hosszban, de oly bő, mint tehénen a gatya, a 86-osnak meg alul csomót lehet kötni a szárára, olyan nagyKép Igy viszont szemfülesnek kell lennem, mert Peti nagyon szereti lecincálni a zoknijait. Védőnéni 73 cm-t mért, szerintem annál nagyobb a baba.

A csokit is szereti Krizsó? merthogy a Gombós Artúr, mint tudjuk...Kép

Zsuzska
Miért, anyósod sosem kiabált a fiával? Hihetetlen, hogy el tudják felejteni az ilyeneket, nem? Megértelek, én is útálom, ha kéretlen jótanácsokat osztogatnak. Csak egy kérdés az Apák GYED-en levésével kapcsolatban: Az Ő munkahelyükön nem gond, hogy távol lesznek akár 1 évig?

Puszi,
Szilvusék
szilvus

Hááát, nem hiszem, mert ha sírt a gyerek akkor valószínű ugrott a most Dédi, akkor Nagyi... Ahogy most is...
De, valószínű sírhatott, csak ő ollllly türelmetes volt, hogy valószínű nem kiabált... Amit én nem tudok megtenni a hirtelen haragommal... (Ezért félek, hogy ezt örökli tőlem Petya.) Vagy csak félt a többiek véleményétől, amit én meg nagy ívben sz@rok le...

Apa munkahelyén nincs gond, csak a munkaügyes mondta, hogy ő lesz az első gyedes Apuka Kép
bzsuzska

Zsuzska
Néha én is rákiáltok Petire, legutóbb a kocsiban, mikor parkolóhelyet kerestem és Ő meg hangosan üvöltött csak úgy, hisztiből (szegény Timi és Bence is ott voltak..Kép ). Nem hinném, hogy ettől sérült volna a gyermek lelkivilágaKép

Egyébként Anyósomat (na nem is, inkább kisbetűvel!), szóval anyósomat benevezem a Szörnyek táborába Szörny Rt. közvetlen alattvalójának, mert amit az Ünnepek alatt és előtt művelt, az túltesz mindenen. Csak kibukott, miért olyan mísz velünk mostanában. Hát Ő úgy gondolja, hogy ha Ő vigyáz a gyerekünkre, azért cserébe jár valami szivesség tőlünk neki. Szóval a lényeg: NEM azért vigyáz 1-2 órát az unokájára, mert az számára öröm és szeretetből teszi, hanem cserébe elvárja, hogy mi azt azonnal viszonozzuk valamivel, 1:1 alapon. Persze mielőtt ezt kibökte a páromnak, azért volt néhány csúnya húzása. Pl. rettentő hisztit levágott (telefoncsapkodással, stb.) mert a párom nem vitte ki a senekét kocsival az Auchanba december 23.-án délután. Mertogy neki 1 hete fáj a dereka és mozdulni sem tud. De természetesen dolgozni el tudott menni délelőttönként. Akkor nem fájt a dereka. Nos tavalyelőtt egy ilyen hisztijének sajnos Apa engedett, dühtől remegve beült a kocsiba, (tükörjég, hatalmas hó) elvitte vásárolni a banyát, a végét kitalálhatjátok: az első kereszteződésben hatalmasat karambolozott, sz@rrá törve a gyönyörű autót, kiosztva egy betétlapot, visszaugorva 2 bonus-kategóriát és pártizezerrel támogatva a rendőrséget mert még meg is büntették. Anyós azt sem mondta köszönöm, csak károgott, minek autó, nagyon drága a javittatása.... Úgyjogy most mielőtt Apa elgyengült volna csak annyit mondtam neki "Opel"...
Hát ilyen az én drága anyósom, elnézést, hoyg szidom, de nem tudok napirendre térni felette, milyen egy számító lény.

Puszi Nektek!

szilvusék
szilvus

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?