Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Eszter, Rékacs, Kikocs, Noémi és Savitri!
Nagyon köszönöm a méreleginfokat. Még bébiszitteres múltamban láttam folyton mért babát, akinek a mamija esküdött, hogy aki nem mér minden etetés után, az maga a gonosz, viszont a baba folyton felébredt tőle, és iggen látványosan utálta, és láttam olyat is (ebből volt több) aki nem mért egyáltalán, és szuperjól voltak bébivel együtt. De! Volt olyan baba, aki játszott a cicivel, de nem igazán evett, és ez a mérlegezésnél derült ki. Miután így jól megkavarodtam, gondoltam megkérdezlek titeket.
A következő döntésre jutottam: indulásnak semmi mérleg, ha az első héten mégis úgy látom, hogy gond van a szopival, akkor bérelek egyet, és reggel-este megmérem, abból csak kiderül, hogy hízik-e.

Miután ezt jól megbeszéltem magammalKép még belekotnyeleskedek a szellőztetés és sapi kérdéskörbe Kép
Szellőztetni úgy tudom ne csak lehet, de kell is, még belvárosi lakás esetén is, mert a bébinek a saját környezetét kell megszoknia.
Sapiról pedig azt hallottam, hogy elsősorban a hajasbabáknál fontos, fürcsi után, de ha hajszárítóval meszárítod (nem mind szereti), akkor nem kell.

Savitri!
És kb hány darabot javasolsz egy napra? Meg attól félek, ha hozzászokik a textilpelushoz, akkor nem bírja majd a papírp.-t Ez persze lehet, hogy nagy baromság. Hana elvan mindkettővel? Ésés nem kell a textilt többször cserélni?

Köszi! Aura
Aura
aura

Dia! köszi! aranyosak a képek!!! olyan sokat változnak ilyenkor! édes a babó!!

kijelentem: elvitték a szárítónkat!!!!!!!!!! hurrrá!!! és pont egy olyan csajszi, akitől én meg babaruhákat vettem nemrég!! vicces volt!

már most rettegek hogy mi lesz itt.... nálunk elég sok konfliktus-kapcsolat alakult ki itt az idők során. anyám-apám, apám-nagybátyámék, nagybátyámék-nagyapámnője, anyám-marci anyja..... végül is, az összes kellemetlen találkozás lesz, de legjobban az anyáinktól félek! mindkettejüknek hattalmas szájuk van, és nagyon kemények tudnak lenni! ott alakult így a helyzet, amikor marci mamája írt anyámnak emailt, hogy beszéljen velem hogy az abortusz nem gyilkosság..... anyámnak nem kellett más, kiosztotta őt, hogy ne szóljanak bele, az a mi döntésünk, a mi életünk, erre meg halálosan besértődött marcimama!!!! szóval nem lesz egyszerű, és arra sem számítok hogy bááármelyikük bocsánatot kérne a másiktól! az kizárt! pedig tök jól is kijöhetnének, hasonlók, és hasonló reégi baráti körük van, hasonló a foglalkozás, minden! de itt már nem lesz mosolygás.... ez mind most úgy jött szóba, hogy chat-eltem marci húgával, és kiderült, hogy az anyjuk hiányolja hogy én nem szoktam felhívni őt........ hmmmm

bgz

KépKép

KépKép
bagzerka

Sziasztok!

Kedd óta vagyunk itthon, de most tudok először leülni a gép elé. Azaz már délelőtt is olvasgattam, de Lili felébredt, aztán mennem kellett. (Ebben a pillanatban is felébredt, csuklik, de Apa ellátja.)

Most csak röviden: jól vagyunk, kezd alakulni a napirendünk, csak sajna Lilikénk nagyon hasfájós Kép, nehezen alszik el szopi után, csavarják a görcsök. Pár napig én is depis lettem emiatt estére, főleg, mert Apa nem volt itthon velünk. De most egy hétig itthon lesz és így minden jó. Kép Éjszaka kétszer ébred fel 4 óránként, egyébként 3 óránként szopizunk.

És Lili is kis csodagyerek, egyhetesen ő is átfordítja a fejét és nagyon értelmesen nézeget körbe-körbe. És csak hason hajlandó aludni vagy oldalt esetleg.

Mérleg: mi kaptunk egyet, de elég megbízhatatlan, ha pl. másik irányba teszem fel a Babát, akkor 30g-al eltér; de volt olyan is, amikor szopi után 50g-al kevesebbet mutatott. Kép Szóval én naponta egyszer meztelenkén mérem, hogy gyarapodik-e, meg napi egy-kétszer szopinál, hogy evett-e eleget.

Lili! A sztoridon sírtam-nevettem egyszerre, ismerős, de szerencsére nálunk ez inkább napközben fordul elő.

Megpróbálok feltenni egy képet, ez tegnap készült.

Ja, és a hányattatások ellenére a világ legjobb dolga Anyának lenni!!!!! Én nem tudok betelni a kislányommal!!! Kép

Na csók, igyekszem majd jönni,
Katinka
de furi, hogy nem kell heteket írni KépKép
katinka

na most akkor mérleg ügyben is elbizonytalanitottatok. Kép én annyi olyan sztorit hallottam, hogy a gyerek sirásának oka végül az volt hogy nem jött elég tej, csak nem vették észre, ezért gondoltam hogy ez állati fontos. Asszem ugy lesz ahogy Aura mondta, ha minden oké, akkor nem kell, ha sokat sir, akkor gyorsan kölcsönzünk egyet hogy kizárjuk ezt a lehetöséget is. A mellszivoval is várok még, majd ha kell, akkor apa leugrik, és vesz egyet.

Nekem is egész sokat mozgolodik, tök jo, érzem hogy már nincs annyi helye, de még mindig nem fáj a mozgása, söt olyan kellemes ahogy feszengeti a hasam. Kép

Bagzer, ne foglalkozz a családoddal. Számodra a párod és a pici a legfontosabb és az elsődleges család. Mindenki más csak utána jön a problémáival együtt. Vagy? Kép

Esztyx-hez ki jön? Esztyx hol laksz? Semmi infom nincs most erről. És Esztyx hogy vagy egyáltalán? Jobb már a kedved? Kép

Én ma félreraktam mindenféle ösztönömet, és egész nap vizszintesen pihiztem, csak ide jöttem ki néha megnézni a leveleket.Eredmény: előkerültek a bokáim. Kép Vagyis hogy jobban értsétek, visszahuzodott a vizesedés. Kép

A sapka dolgot azért kérdeztem, mert egyik ismerősünk, aki most szült, ott szolt az orvos, hogy estére vékony sapka kell a fejére. És én még ezt nem is hallottam. De majd nekem is biztos megmondják hogy mit és hogy.

Na pá puszi,
Eszter2004
35+5
eszter2004

Mérleg ügyben nekem az a véleményem, hogy az első időkben azért nem árt méregetni őket, ha máskor nem, legalább az esti fürdetésnél, hogy gyarapodnak-e.
Én a munkámból kifolyólag babák százait méricskéltem nap mint nap, éshát valóban cselesek ezek a babákKép Van, aki 2 perc alatt annyit evett, hogy órákig fájt tőle a pocija, volt aki fél óráig kitartóan szopizott, mégse evett szinte semmit. Arra is jó a mérleg, hogyha szopizás közben bealudt a baba, akkor a méricskéléstől esetleg felébredjen és folytossa tovább a szopizást. De egy igazán jóllakott baba többségében már nem ébred fel arra, ha egy pillanatra a mérlegre tesszük.
Rengetegszer előfordult, hogy a baba már órák óra keservesen sírt, rosszabb esetben napok óta, meg be is sárgult, noha az anyuka válltig állította, hogy rendesen szopizik, nem érti miért. Már tisztába tette, már ölbe vette, már mindent csinált vele, mégis. Mire felajánlottuk, mérjük már meg a következő szopizásnál, hogy mennyit is eszik ez a baba, és kiderült, 5-10gr-okon élt szegény baba, hát csoda-e hogy ordított?!
Persze a mérlegek is sokszor meghülyülnek, volt már, hogy a baba szopizás után még kevesebbet nyomott, mint előtte.

De összességében szerintem hasznos, legalábbis az első pár hétben mindenképp.
De ez csak az én véleményem. Nekünk mindenképpen lesz mérlegünk itthonKép

Ja, én még sapkát soha egyetlen babára nem adtam. Mármint szobábanKép Se kopaszra, se a legnagyobb hajasbabáraKép
Nálunk csak közvetlenül a szülés után szoktak rájuk sapit adni.

Babus

Kép
babus2005

Mérleg:
Jöttünk haza és a liftben mérlegről beszélgettünk, csak rajtunk kívül egy apuka is ott volt és közölte,hogy ők a védőnőtől bérelték az első időkben,nem emlékszem mennyiért!Kép Így hát mi is így teszünk...Kép
Sapka?
Azt tudom,hogy nagyon tudnak fázni! Max. az első 1-2 hétben itthon cérnasapka, mert a hőt ott adják le nagyon gyorsan és hát egy babafej meg ugye még nem kellőképppen "zárt".Aztán gondolom alkalmazkodik a buksi is...
Vendég

Sziasztok!!!

Köszönöm mindenkinek egyrészt a jókívánságokat, másrészről a kenyér recepteket!Kép

És tényleg tök szép dolgokat írratok arról, ki miért is szeretne gyerkőcöt!Én nem is tudom ilyen szépen megfogalmazni, Aura szavaival élva csak kell és kész!Meg az jutott eszembe, hogy egy asztrológus barátunkkal beszélgettem egyszer a gyerekvállalásról, hogy egy gyerkőcnek akkor adsz meg a legtöbbet az életben és akkor mondod a legjobb esetben, hogy jöhet, amikor azt érzed,Te eljutottál már egy olyan szintre,amikor azokat a tapasztalatokat amiket már megéltél a legjobb tudásod szerint át tudod adni neki!És mi így érezzük!Remélem érthetően írtam le?!

A fészekrakó ösztönről meg annyit, hogy a tegnapi bútorösszerakásból nálunk két napja állt a báll!Mert én mindent azonnal és most akartam megcsinálni, és nem értettem, hogy Laci miért nem!Az asztalán még mindig nincs rend és szerintem nem is lesz már!Ehhez pedig jött az,hogy mára jöttek vendégségbe a családja és én tegnap éjjel még pakoltam!Szóval nagyon durva voltam, és össze is vesztünk este is meg reggel is!Hát legalább tudom, hogy nem vagyok egyedül!

Különben most jött ki rajtam a herpeszes, nyirokcsomó fájásos része a betegségnek és eléggé nehezen viselem már. Amikor már orrot sem tudok fújni!Én biztos, hogy nem fogok most menni Esztihez, hogy nehogy megkapják!

Katinka!Helyes a babád!!!Kép

A mérleg dilemma pedig ugyanúgy nálam is fennáll!Nekem a védőnőm mondta azt, hogy szerinte felesleges venni, mert gondozáson úgyis mérik, de én szeretnék kölcsönözni, úgyhogy majd menet közben ez is kialakul!

És Kikocs!Még biztatásképpen eszembe jutott, hogyha nemsokára úgíis leszáll a babád, lehet, hogy akor fellélegezhetsz, és az előbb van, mint a szülés!!!Kép

Na mennem kell!Laci itthon van és rendezni kell a házaséletet!!!

Puszi:Katy
34+4
Katy

Katinka!
Lili is nagyon szép, ennivaló a kis fuszeklis lába Kép

Katy!
Drukk a házaséletrendezéshez Kép meg a sikeres fészekrakáshoz!

Örvendezik a kis lelkem, hogy így megmozgattam a topikot a mérleg-kérdéssel Kép

Bagzer!
Te hogy emlékszel, lesz torna kedden, vagy csak a rákövetkező héten? És van kedved menni?!

Képzeljétek, megyünk megint Bécsbe a hétvégén, mert Anyuék ott néztek ki Erának egy tutijó utazóágyat. Úgy várom!!! Utazni is szeretek, meg hátha horogra akad még tíz-húsz borzasztóan fontos rózsaszín harisnya Kép

Az jutott eszembe, hogy Katnika írta, milyen fura, hogy nem kell heteket írni, de a mamik írhatják a bébi korát is Kép vagy ez már túlzás?!

Pusz, Aura
32+3
aura

Bagzer, én azt mondom, hogy mint kiderült, ti Marciddal sokkal jobban szeretitek egymást, minthogy ez árthatna nektek. És ha fel vagytok rá készülve, hogy bomlasztás várható, akkor pláne könnyen meg tudjátok beszélni ezeket, vagy figyelmen kívül hagyni, vagy bármi. Szóval én nem aggódok értetek, kettőtökért. Én biztos Gergő lelkére kötném, hogy bármit piszkálnak engem a hátam mögött, beszéljük meg, hogy nehogy elmérgesedjen, vagy bogár legyen a fülében. Anyukáddal biztos meg tudod beszélni, hogy téged ne terheljen ezekkel a problémáival, és intézzék el egymás között, ha gondjuk van egymással. Én azt gondolom, hogy a veszekedéshez két ember kell. Ha anyukád intelligensen tudja kezelni a helyzetet, nem kell aggódnod. Ha anyóspajtás annyira tapló, hogy még így is nekiáll kötözködni, mikor te is ottvagy, vagy elmenekülsz a babához, vagy azt mondod, hogy a baba előtt ne csináljanak feszültséget. Nekem sikerült a szüleimnél a veszekedéseket így megakadályozni mindig, mikor otthon voltam. (Ők úgy hívják, építő feszültség, és csak vitatkoznak Kép) Pedig még csak terhes vagyok ugye Kép Hátha neked is bejön.
Mondanám, hogy hívd fel anyóspajtit, ha ez a kívánsága, de tudom, hogy úgysem segít, mert fog találni mást. Nekem ő (meg kicsit Orbis anyósa is) Gergő nagyijára emlékeztet, és tudom, hogy menthetetlen. Rossz lesz neki öregkorában egyedül. tarts ki, és gyere panaszkodni, ha mégis lesz mit. De lehet, hogy feleslegesen aggódsz Kép
Csak eszembe jutott, hogy én jóban vagyok a Gergő családjával, de ha már ők beszélnek, én beérem azzal, hogy odaszólok, hogy mondd meg, hogy puszilom őket, és utána kikérdezem, hogy miújság. Ezzel beéri mindenki. Nagyon ritkán hívom őket. Pedig... Na, mindegy.

Katinka, Lilibaba csudaszép, és fényképezz máskor is, és ha normalizálódtok, írj te is sokat a már sokszor emlegetett okok miatt Kép

Eszter, nem lehet, hgoy azért virgonckodik a csemete, mert pihensz??? Egyébként a mozgolódásokat én is naggyon élvezem, és ritkán fáj csak nekem is. Alapvetően jó kismanó Kép

Tényleg, Katy, végre eldőlt, hogy mi lesz a teljes neve, ha kislány lesz, Réka Borbála lesz! Ha fiú, akkor Gergely valami, erre még várni kell... Kép

Babus, köszi a tapasztalatmegosztást. Nem furcsa, hogy annyi idegen csemete után most majd kezelgetheted a sajátod? Kép

Puszik,

KIkocska
34+3

kikocska

sziasztok!
köszi a javaslatokat család-ügyben...nem könnyű!!

Aura, szerintem lesz, aszonta a csajszi hogy csak a két ünnepközt nem lesz, nem?! és hogy 3.án lesz, meg azutáni héten a légzés, masszázsos, párral!? én így emlékszem! szeretnék menni, mert egy bálna vagyok, és jót tenne, de épp aznapra hívott a szülésznő nst-re, vagy ctg-re, már kitudjaKép, de ha közbejön neki egy szülés, akkor megyek! mármint akkor tudok menni tornára!
tényleg, a héten kell mennem vérvételre is....ááááá! megint egy új hely! úgy néni tűvel...jajaj! Aura, neked mik a tapasztalataid??

no, ma nem akarok egésznap itt lógni, marci beszólt, és igaza is van! most épp leugrott vásárolni meg ilyenekért, szóval most lehetKép
no, majd még jövök késöbb, addig kötni fogok!! juhuu

bgz
36!!

KépKép

KépKép
bagzerka

Na amit Babus irt a mérlegröl pontosan az amiket én is mindig hallottam. Most ott tartok a dilemmámmal, hogy akkor az elején lesz, és ha minden rendben halad akkor visszaadjuk. (nem vagyok befolyásolható, áh dehogy! Kép)

Kikocs, nekem ugy érzem már leszállt a baba (asszem...) ugy hogy ez nálad is lassan várhato, és akkor tényleg lehet hogy hamarosan fellélegezhetsz. A baba mozgását szerintem azért érzem csak jobban mert már nincs helye neki. De a pihenés tényleg nagyon jó. Kép

Katy nyugi, minden rendben lesz, és igazad van és megértelek hogy ha felkapod a vizet ha kupi van. Én olyan jol érzem magam hogy rend van és tisztaság, és a párom is nagyon örül az "új" feleségének. Kép

Aura, az ötleted a baba korával nekem tetszik!!! Kép

Eszter2004
35+5
eszter2004

Sziasztok,

Egyszerűen csodálatosak a babás képek, már én is úgy, de úgy szeretnék ilyeneket feltenni...

Kikocs ! Örülök, hogy jobb a kedved most már egy kicsit. Teljesen meg tudlak érteni. Marha rossz, ha az ember nem ténykedhet kedve szerint, sőt a legalapvetőbb dolgokat sem tudja maga körül megcsinálni, miközben pedig úgy , de úgy szeretná. Bár gondolom a párod segít, de ha az ember megszokta, hogy maga csinál bizonyos dolgokat, akkor nagyon rossz ez a kiszolgáltatottság... Már nálunk is a párom takarít, mos, tereget, bevásárol, én már sajnos nem tudok vele tartani (hasonló okok miatt, mint Te), és ezt eleinta rohadt nehéz volt elfogadni. Most már kezdem megszokni, meg hogy lassan túlvagyok az influenzán, egy picit jobban is érzem magam. Persze a hátfájás, zsibbadás, meg egyebek megmaradtak, de most valahogy enyhébb formában. Hátha nálad is javul a helyzet, ha lejjebb adod egy kicsit és jól kipihened magad. Drukkolok neked !!!

Bagzer ! Mi a szülőket egyszerűen nem is engedjük össze, pedig otthon légvonalban 200 m-re laknak egymástól. Egyszerűen tudom, hogy más az érdeklődési körük, más a felfogásuk, így csak az esküvőnkön találkoztak, ott meg nem volt idejük összemelegedni/összeveszni. Most is úgy szervezzük, hogy lehetőség szerint egyiknek se jusson eszébe, hogy a másikkal összejárjon. Majd mi megyünk mindegyikükhöz külön -külön. Jobb a békesség. Bár gondolom majd a baba születése kapcsán azért össze fognak a kórházba futni...

A fészekrakási ösztönnek nálam a fentebbi indokok miatt meszeltek, bár a tettváégy megvan, csak fizikailag nem bírom, így muszály volt más szenvedályt találnom. Internetezgetek, dolgozatot írok, meg persze pihenek.. Még szerencse, hogy szinte minden fontos dolgot jóelőre elintéztem. Már kész a babaszoba, beszereztünk mindent , amit kellett, jövő héten meg becsomagolom a kórházas felszerelést...

Puszi mindenkinek,

Zsuzsi, aki már nagyon várja a végét
34+0
vzsuzsi

köszi Zsuzsi neked is! csak tudod, pont ez az, hogy annyira nincs kedvem ebből külön programot csinálni magamnak!!! majmeglátjuk......

ja, már akartam írni, ez a fránya fészekrakó ösztön feltétlenül kell????? nekem nem jelentkezik és kész! igen, mosogatok, meg vágyom rá hogy tisztaság legyen, de nem bírom rávenni magam a dologra! csupa rumli a szobánk is4 már jó ideje át akarom hozni a szekrényt a másik szobából, de nem egyedü, marrcimnak meg van más dolga.....

szóval, most ér haz, megyek is!
és csak remélem nem csak azután jön a szülés hogy tipptopp rendben van a lakás-általam!!!!

bgz

KépKép

KépKép
bagzerka

Sziasztok!

Boldog újévet mindenkinek!!!

Sajnos olvasni már nem nagyon tudlak titeket, utolért a 9. hónap, totál kripli vagyok. Gyakorlatilag egész nap fekszem. Szóval pár naponta átpörgetem a felgyűlt oldalakat, babákat csodálok, és lesem a nagybetűs részeket, született-e valaki, ennyi. De azért egy kis vállveregetés jólesne tőletek, már legalább 20 oldal óta nem jutottam eszébe senkinek.Kép

Sebaj, van akkora családom, hogy néha azt kívánom, bár pár percre elfeledkeznének rólam ők is.Kép

Puszi: Vica 36
mvica

Szaisztok!

VICA! ÍGY UTÓLAGSZARUL HANGZIK, DE NEKEM FELTÜNT, HOGY ELTÜNTÉL!!!!(REMÉLEM EZ ELÉG NAYGBETŰS)És kripliként mit tszel a csemetéiddel? Tűrik?És kész a padlás?

Mérleg! Még nem említettem, de elárulom, hogy a nővérem nagy olvasója topikunknak, de eddig még nem írt. De mindent tud rólam a topikból, a múltkor pl. azért jött le anyuhoz, mert írtam itt, hoyg megyek eszek bejglit és ez neki is megtetsuzet. No, de a lényegre! Szóval gyakorló anya révén, gyorsan mondta, hogy szerinte kell mérlegh. Így én ki is adtam a feladtot apának, hogy bérelünk. Úgy tudom a Minimanóból lehet, majd utána nézek.

Ja, CTG! Ugye, most jövök onna, csak voltunk anyoséknál is(Bagz. én sem nagyon eresztem őket össze, de ha találkoznak az az ő dolguk, hoyg mennnyire civilizáltak, szerintem hagyd rájuk, oldják meg Hisz felnőttek, nem?)Szóval a ctg minden renben volt. hanga szépen mozgott, szíve szépen vert, 10 percenként produkáltam ott is a keményedést ami 80-ra is felment. Abban maradtunk, hogy holanp a doki megvizsgál,de egyenlőre ma még nem szülökKép.Szerintem szép csendben tágulok.
Ti Hogy vagytok a szexszel?mert mi töprengünk!!!KépDe nem tudom merjünk-e?!
Mondjuk max beindul a szülés,nem? Már nem bánom, mondjuk holnapra hajfestést terveztemKép

na, majd meglátjuk

rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

Katinka!
Jó hogy végre itt vagy!! És Lili nagyon szép baba, összehasonlítottuk a 4d-s képpel és hasonlít!!!

rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

Na szép jó estét!
Kaptunk ma egy csomó babaruhát, küldte valaki, akit nem is ismerünk, valaki által, és hát... szóval szerintem sejtitek Kép No mindegy.

Ebéd után meg valahogy elszállt az összes erőm, és valahogy tök nyomi lettem, és kb két órán keresztül csak feküdtem az ágyon, egyedül mert Áront se engedtem ide, és igazából még gondolatok se cikáztak a fejemben, csak úgy bámultam magam elé... tök fura volt. Aztán egyszercsak vége lett. Lehet, hogy ez még a szilveszteri éjszakázás utóhatása.

Az jutott eszembe hogy én is elmennék veletek tornázni ha nem zavarok, és mehetnénk utána együtt Esztyxhez (persze ha Esztyxnek is jó, és ha van kedvetek jönni). Aura, Bagzer??
Egyáltalán mikor van az a torna??
Eszter, egy kis torna??? Te úgyis jönnél utána Esztihez ha jól tudom?!

Sapi: én azt olvastam, nemhogy kéne rá éjszakára sapi, sőt tilos, mert szellőzni kell a buksijának. Mindenttudó nagykönyvem szerint növeli a bölcsőhalál kockázatát a fejre húzódott takaró is. Csak fürdés után kell. (nem riogatni akartam, csak ezt olvastam)

Ja, és vége Áron szabadságának Kép Holnaptól megint jönnek a dolgos hétköznapokKép szóval az Isten óvjon titeket tőlem újra!!! Kép)
Na megyek is, kihasználom az utolsó órákat!

Orbis (35+5)
orbis

Jaj, elfelejtette, megdícsérni Lilit!!!!!!
Szóval gyönyörűséges, gratula hozzá, kérünk még képeket meg hasznos tanácsokat!! Kép
orbis

Kikocska

De, nagyon furi leszKép Bár mindigis erre vágytamKép Végre egy kisbaba, aki csak az enyém, akit agyonbabusgathatok majdKép
Akkoriban volt nagyon rossz, amikor még csak próbálkoztunk összehozni a babát, hónapokig sikertelenül, a munkahelyemen viszont állandóan közöttük voltam, mindenhol csak babák meg boldog anyukák, én meg teljesen kivoltam, hogy nekünk miért nem sikerül?
De szerencsére a sors kegyes volt hozzánkKép, és nekünk is lesz pici kis manócskánkKép És remélem, hogy az ott szerzett sok tapasztalat segíteni fog abban, hogy a lehető legjobb anyukája lehessek KristófkánakKép

Babus

Kép
babus2005

Bagzerka!
Nekem jók a tapasztalataim a vérvételnél. A hely maga elég lepukkantul néz ki, de mindenki kedves, segítőkész és általában nagyon gyorsak. Van egy középkorú, szőke vérvételesnő, ő nagyon kedves, és imádja a fiatal kismamákat (és nagyon gyorsan nem fájósan vesz vért) szóval no para, te hős mami Kép

Rékacs!
Eszméletlen a beiglis sztorid Kép A szextől meg mi bajod lehet? Szülés már jöhet, a baba meg legfeljebb kap egy kis extra boldogsághormont. Mondom én a nagyon kompetens Kép

Rékacsnővér!
Szia neked is! Írjál ám te is, ha van kedved!

Eszter!
Ez jó, most én is elbizonytalanodtam mérleg ügyben. Megkérdezem lehet-e nálunk bérelni, ha a dolog bonyolultabb, akkor lehet, hogy mégis előre beszerzek egyet.

Orbis!
Persze, gyere te is tornázni, már a múltkor is hívtalak szerintem, vagy akartalak, de az biztos Kép viszont Esztyxhez (bár nemigen jelentkezik, és te tudod hol lakik?) előtte kéne menni, mert a torna az fél 5-kor kezdődik. Utána pedig azt hiszem újraindulnak az előadások, ha érdekel utánanézek, melyikkel kezdik.

Aura
aura

Egy kicsit még benéztem hozzátok!Bár ilyen tájban szoktatok eltűnni!

Rékacs!Légyszi mindenképpen írd meg a részleteket, ha béreltetek mérleget, mert lehet, hogy mi is Minimanózunk ez ügyben, úgyis ez van a legközelebb!
Meg már rég írni akartam, hogy most (Edwig mellett) Neked megy a drukk, hogy most már megszüleseen Hanga!!!Kép

Babus!Én irigykedek Rád, hogy Neked már sok tapasztalatod van ilyen téren, és ez tök jó!Persze mi is hamar bele fogunk jönni, meg majd segítenek a gyakorló mamák!Kép

Orbis!Teljesen átérzem a helyzetedet babruha ügyileg!Gázos!

Kikocs!Úgy látom lelkiekben mintha egy kicsit felrázódtál volna!Legalább is a hozzászólásaid alapján!Örülök neki!És ne add fel!!!

Ja Bagzer!Én szívesen cserélnék Veled!Mármint, hogy nem érdekel az a szekrény!Én képes vagyok egyedül eltolni, mert annyira tud zavarni!Szóval én egy cseppet sem élvezem ezeket a túlzásokat!

Na szép jó éjt mindenkinek!Millió puszi!Kép
Katy

Hű!
Mégvalami, van akinek nincs még babakocsija, és a héten van kedve, meg energiája kicsit körbenézelődni velem?! Anyám szerint még szörnyen fitt vagyok, úgyhogy ő nem visz el, nekem meg annyira nincs kedvem egyedül menni. Szóval???!!!

Aura
aura

Aura,
legalább 20-at javasolnak, nekem 40 van de ezt használom mindenre. Pelenkázó leterítés, feje alá, böfiztetés, ma jöttem rá, hogy a melltartóba is ez a legjobb betét. Eddig csak szopi közben alkalmaztam a másik mellemre, hogy ne csöpögjön össze mindent, de ma beújítottam és beraktam a melltartóba. Az aventes tejgyüjtő kagyló is nagyon jó, csak nem jó egésznap műanyag kupakokat viselni a cicin. A külön erre a célra gyártott melltartóbetétet viszont senkinek se javaslom. Elcsúszik a helyéről és nem elég puhi, engem szúrni szokott. Ráadásul elvileg ezt minden szopi után cserélni kéne, mert az anyatejben nagyon hamar elszaporodnak a bacik és egyenesen a kismanó szájában landolnak. Szóval 40 textilpelussal mindenre fel vagyok készülve és mivel úgyis mindennap, vagy minden másnap mosok, gyakran dobálhatom őket a szennyesbe. A lelkiismeretes anyukák mosás után vasalják is a pelust, az már egy kicsit időigényesebb. Ha veszel akkor a cseh gyártmányút vegyed, minden gyakorló anyuka erre esküszik. Nekem nincs tapasztalatom a magyarról, én megfogadtam a tanácsot cseh pelenkát vettem.
Elvileg az eldobható pelust nem kell olyan gyakran cserélni, de hát úgy se hagyod a kakiban.
A textilhez később érdemes éjszakára „erősítést” betenni(még egy réteg). Gumibugyi helyett a Monapel külsőt javaslom, abból 3-4 elég. Nagyon praktikus, tépőzáras. Ne riasszon el, hogy az eldobhatóhoz képest kissé nagyobb lesz a csomag, ez jó terpesztartást biztosít a picurnak, ami a későbbi csípőbántalmakat előzi meg.
Hana egyébként szó szerint tojik rá, hogy milyen pelus van rajta.

háát Bagzer, nem irigyellek, de igaza van Eszter2004-nek ne foglalkozz velük, oldják meg most maguk, majd később kibékíted őket ha egyedül nem boldogulnak.
Ja, és nálam a fészekrakó ösztön varró mániaként jelentkezett ami egyáltalán nem jár renddel és tisztasággal együtt. (sajna) Kép

Sapka: mint már írtam nekem a sapka a rém. Addig oké, hogy rá adod, mert a fejecskéje megfázik, de van szíved a nyakán megkötni? ráadásul itt mindenki babája forgatja a fejét, a sapka viszont nem fordul, hip-hop az arcán van amit a tarkójára szántál. Én csak fürdés után használok amíg meg nem szárad a haja, 24 fok van a lakásban.

Katinka, Lili nagyon édes, úgy örülök, hogy szaporodnak a babások a topikban. Kép

Rékacs, addig szexeljetek még amíg lehet(terhesen az utolsó pillanatig, még a fájások megindulásakor is lehet, csak ha elfojt a magzatvíz akkor nem javasolt), mert utána 6 hét böjt javasolt, higiéniai okokból. Meg hát a gátseb nem éppen erotikus dolgokra emlékeztet az első hetekben, egyikkőtöket sem.

Babus, annyira érzem amit írtál. Én a kórházban úgy élveztem, hogy annyi baba van. A legjobban azt szerettem amikor megjelent a babakocsi a folyosó végén és lehetett tudni, hogy egy teljesen friss baba érkezik aki még épp csak megszületett, a fájdalom még épp csak elillant, hogy a helyét az a boldog izgalom vegye át amit már ismertem.

Lili (aki persze nem pihent eleget és most egy kicsit aggódik az éjszakai műszak miatt)

KépKép
savitri

Sziasztok!

Na, most úgy néz ki, hogy szopi után alvás lesz, így gyorsan beugrottam hozzátok.

Noémi! Nekem is egy kicsit soknak tűnik egy 2 hetes babánál az este 8 reggel 5-ig alvás. Nálunk ez a hasfájóság miatt pont fordítva van. De ami igaz, hogy én is hallottam már olyanról, hogy van olyan baba aki átalussza az éjszakát, pláne ha koraszülött volt. A kismamák nagykönyvébe is benne van. Azért kérdezd meg a dokit, biztos ami biztos.

Mérleg témában én nem vagyok jó anyuka. Én pont azok közé tartozom aki utálja. Mondjuk lehet, hogy ez abból is fakad, hogy kaptunk kölcsönbe egy digitális mérleget és állandóan összevissza mér. Ezen úgy feltudom húzni magam, hogy inkább nem is mérem le. Voltak próbálkozásaim, hogy szopi elött lemértem, de az is ritkán, mert annyira ordít a cici után, hogy minnél gyorsabban akarom a pelus cserét és minden szopihoz való kelléket(bimbóvédő, hasfájóság elleni csepp, szoptató párna)hogy, ne nyeljen sok levegőt. Így kimarad a méricskélés. De átlagban, ha olyanom van, hogy na most lemérlek,akkor meg a szopi után felejtem el lemérni. A gyerekorvos is kérdezte, hogy mennyit ehet, mérem-e? Erre én mondtam neki, hogy szar a mérleg és egyébként sem fogom magam idegesíteni, mert a kórházban is azt csinálták, hogy hozzták a babát szopira lemérve, evett(orán-száján folyt a tejci) és amikor jött a gyerekorvos akkor a papír szerint nem volt mérhető adat. Hát ezen minden nap jól felhúztam magam. Ezek után a 2700g-al született babám a hazajövetelkor 2660g volt. Biztos nem evett semmit, igazKép
Aztán itthon a gyerekorvos is azt mondta, hogy felesleges minden szopinál mérni, úgy is látom, hogy van-e tejem, ráér hetente.

Nálunk ez úgy derült ki, hogy sok a tejem a mérleg nélkül, hogy a kórházban ügye az volt a feladat, hogy addig amíg a babci rajta akar lenni, addig legyen is, sőt cirógatni kellett, hogy mégtöbb tejci mennyen le a torkán.
Itthon is úgyan így cselekedtem.
Ennek az lett a következménye, hogy első éjszaka semmit sem aludtunk, mert egyfolytában görcsölt a hasa Benikénken. Másnap úgyan így telt. Rengeteg kaki a pelusban és iszonyú záptojás szagú. Aztán kijött a gyerekorvos és ezek hallatán az mondta, hogy többett eszik a gyerek mint kellenne. Nem kell cirógatni, hogy még egyen hanem csak 20 percet lehet a cicin. Kaja elött hasfájás elleni cseppel. Úgyan is azért volt büdös a kakija, mert a tej csak rohadt a pocijában és az még jobban görcsöltette szegénykémnek a pociját. Na, ez most úgy változott meg, hogy most már úgy megszokta a pontos 20 percet, hogy olyan mohó, hogy 15 perc alatt kiszívja azt a mennyiséget, ami neki kell. A kakija is szagtalan és szép. A szopik 2-3 óránként történnek, úgy néz ki, hogy a csepp bevált, de nem az igazi, de amit istenitenek azt csak 1 hónaposan lehet majd csak adni.
A hasfájásra meg apa teljes torna gyakorlatot talált ki(büszke magára, de én nem árultam el, hogy hasfájós babáknál ez mondják is a felnyomós lábas dolgot, mindegy hagy örüljön)tök jól kinyomja a pukit Benikéből, csökken az ordítás, sőt mostmár csenben is marad és a szopi közben ki is jön a kaki. Tehát teljes összeszokásban vagyunk.
Azért az éjszakák még nagyon rosszak, mert éjféltől 3-ig egyáltalán nem alszik és semmi nem kell neki, csak az hogy foglalkozzunk vele. A védőnő szerint, ez teljessen természetes, mert a legtöbb babánál ez du-án van nála ez kitolódott éjszakáraKép

Sapit én is csak szellőztetésnél adok csak rá, sem alvásnál sem fürdés után nem adok. Pedig nagy hajúnk van nekünk is, de bent a csecsemősők is úgy kezelték a nagyhajú babákat, hogy a pelenkával áttörölték és utána Szilvia papírtörlővel. Ez itthon is bevált. Mire a papírral áttöröljük addigra meg is szárad. Altatni meg nem is szabad szerintem sapkában a babát, mert a fején adja le a hőt. De ez csak az én véleményem.

Rékacs! Szerintem fesdd be a hajad, hogy szép legyél és evvel is jobban ösztönzöd apátKép Meg nehogy úgy járj mint én, hogy nem jutottam el fodrászhoz, meg kozmetikushoz és láthattad,hogy milyen őrültnek néztem ki és nézek ki azóta is. Már alig várom, hogy eljussak. Szoktam is mondani Benikének, hogy látod anyád nem ilyen ronda, csak nem volt ideje.
Neked még van rá időd intézd el, aztán csináljál minden jótKép Mostmár 2005 vanKép
Egyébkén a barátnőméknél, pont a sex után 5 órával mentek is szülni.
Na, megyek fürdeni, meg sterilizálni meg stb. mert mire kész vagyok evés van.

Benike 1 percesen

és Benike 4 naposan és én

Jó éjszakát mindenkinek, remélem nem baj, hogy ilyen hosszúra sikeredtem.

Puszi: Márti és Beni baba
hajdum

Savitri!
Köszönöm szépen az infokat! Nekem spec terpeszbetétes pelusom volt anno, mert csípőficamgyanús voltam, úgyhogy ez nem rémiszt meg Kép

Olyan jó ez a topic. Néha bátran átnézek más helyekre is, és tisztelet a kivételnek, szörnyű tapasztalatokat szerzek pl, máshol tuti elhajtottak volna, hogy van külön pelenkás topic, ott nézzek utána. Nekem viszont pont tőled kelet ezeket megtudnom, és köszönet, hogy Hana mellett szakítottál időt a válaszra, és nem küldtél "idegenek karmai közé" Kép

Óriáspuszi!!!
Megyek aludni. Legalábbis remélem. Tegnap este lefekvés után vagy 2 órát veszekedtem Apával képzeletben, és akármennyire akartam, nem bírtam abbahagyni Kép DE! Legalább jól kiosztottam Kép Kép Kép

Aura (aki megint pozitív és reméli ez tartós lesz Kép)
aura

Nem sikerültek a képek, mert túl nagyok. Próbálkozom!

Amit még elfelejtettem:
Lili! A leírtakból mivel amit írtál én is írhattam volna, szerintem nektek is Hana baba hasfájós. Próbáld kia Sab simplex cseppet. Az Infacolt is ajánlották, de az még a baráti körünkben senkinél sem vált be. Ami majd tuti jó lesz állítóg, de csak 1 hónaposan lehet,az a Grip Water. Minden kaja elött kell belöle 15 csepp kanálba. Imádja Benike. Karamellás íze van. És már most van egy előnye, hogy teljessen úgy eszik kanállal mint miKép kéthetesen.
Egyébként meg mindenki azt mondja nekem,hogy 3 hónapos korára mintha elvágták volna a hasfájóságot, teljessen eltünik. A nagykönyvbe is ezt olvastamKép

Ja, és biztos én vagyok nagyon béna(ez a kép feltevésből is látszik) de nem tudom a pocak talis oldalt megnézni. Segítség!!!!!

Márti & Benike
hajdum

Kikocska!

Úgy emlékszem, hogy te segítettél egyszer, hogy hogyan is kell kisebb felbontásúra csinálni a képet. Leírnád megint. XP-nk van.

Már lehet, hogy csak holnap rakok képet, mert fogy az időm a szopiig.

Pusszancs: M & B
hajdum

Aura!
Esztyxet nem tudom pontosan, hogy hol lakik, holnap konzultálok vele. Meg hogy egyáltalán akar-e minket Kép Meg hogy jó-e neki a kedd, és ha igen, akkor mikortól. Aztán akkor tényleg elmennék arra a tornára, rámférKép
És tényleg legyél pozitív, el sem tudlak képzelni máshogy!!

A miért akarunk babát téma engem sem hagy nyugodni!! Egyrészt tényleg úgy van, hogy csak, és mert ez az élet rendje!!
Én már régóta szeretnék, nagyon rég, de mielőtt Áront megismertem, eszembe sem jutott volna komolyan gondolkozni rajta. Az előző barátom sokszor kérdezte, hogy miért nem, de valahogy éreztem, hogy nem jött még el az ideje! Szerintem az az igazi, ha az ember akkor vág bele, mikor úgy gondolja, már csak ez hiányzik a teljességhez!!
De ha előbb jön, akkor is teljessé teheti az ember életét, csak át kell adni magunkat ennek a dolognak teljesen, és szerintem minden megvalósítható még mellette is! Sőt, talán még erőt is ad!!
Na így visszaolvasva ez elég zagyvaság lett, de miért kéne tudnom fogalmazni, hiszen csak egy magyartanár vagyok KépKép

Ma elkezdtem összepakolni a csomagomat!!!
Persze csak apa unszolására. Most itt állnak halomban mindenfélék. Egy előnye van: kiderült, mit kell még beszerezni. Pl Tena betétem meg bugyim még nincs, de azzal bajban vagyok. Mert mi van, ha tényleg császár??? Akkor tök felesleges! És van a kórházban gyógyszertár, szóval maximum apa leszalad a szülőszobából. És ha meg hétvége van, vagy éjszaka, hát szerintem pár órát akkor is kibírok nélküle, majd másnap hoz be. Szóval ezen még vacilálok!
És képzeljétek, kibontottuk a cumisüvegeket végre (azt mondták, vigyünk magunkkal azt is, ha mindenképpen kéne, nehogy a közössel etessék) és az egyiknek a cumiját berepedten vettük ki az original csomagolásból. Tök mérges vagyok. Persze, hogy nincs meg a számla. Jó, nem fogja lenullázni a családi kasszát, dehát AKKOR IS!!

Na lelövöm magam, mindenkinek (további) jó éjszakát:
Orbis (35+6)
orbis

Ja, Márti!
Paint-ben lekicsinyíthető a kép, Image- menüben, stretch/skew menüpontnál!!
orbis

Nagy nemalvás közepette átalakítottam picit az albumot, meg raktam fel újakat is!!
orbis

Orbis,akkor jelezz vissza hogy Esztyxhez mikor és hova. Én kedden délelőtt még laborozok, de utána szabad vagyok.

Tényleg kedd reggel megint kell vinnem vizeletet reggelit. Most melyiket vigyem?A hajnalit vagy amit utána produkálok majd reggel fele? Hmmmm?

A sapkát azért irtam csak mert egyik ismerösünknek a gyerekorvos mondta hogy igy kell. EGy olyan nem alul megkötös volt rajta a fotokon egyébként, de látom akkor senki másnak nem mondtak ilyet. Hát ez van.

Orbis a korházi csomagot én is ezerrel össze akarom rakni, rosszul érzem magam hogy még nincs meg.

Most arra keltem hogy pisilnem kell, be vagyok keményedve és menzesz szerü görcsöm van. Ez a joslo fájás?

Puszi,
Eszter2004
35+6
eszter2004

A nemalvás közepette én meg megnéztem Orbis az albumodat. Kép Nagyon helyesek vagytok. Egyébként a kapott ruhák lehet hogy nem az utolso divat szerintiek, de én akkor is egy csomot hasznositottam belölük, mert végül is nem mindegy hogy mit cserélek re itthon naponta 5-ször? Nem mindegy mit fog össze tejcsizni, kakilni pisilni? Vagy nem jol gondolom? persze vannak dögös cuccok is ha kiviszem. Amit kiválogattam hogy nem kell, azok vagy már tényleg agyon mosottak, durvább tapintásuak, vagy fiusak esetleg. Különben is egy-két honap mulva uj ruhatár kell neki nem?

Na csak ennyit még. Kicsit ledölök itt a másik szobában, apát hagyom aludni. Ö is megy már dolgozni holnap de tök hamar itthon lesz. Rá is kérdeztem hogy erre a kis idöre minek meg egyáltalán be? Kép

Puszi,
Eszter
eszter2004

na mi van? Sehol senki?? Még alszotok?

Kérdés: hány darab szoptatos melltartot kell venni?

Nekem tegnap ota olyan gyomorsavam van, égeti a nyelöcsövem. Ugy látszik minden tünetet bepotolok itt a 9. honapban.

Savitri, szülés után tettek a hasadra vmit hogy a szövetek visszahuzodjanak?

Eszter
eszter2004

Én is ott vagyok, éppen erőt gyűjtök a dolgozatíráshoz, de valahogy nem gyűlik...

Én 2 db szoptatós melltartót szereztem be a Brendonban, sajnos elég drágák. Darabja kb. 5.000 Ft.

A gyomorégés már nálam is előjött, így csak nagyon light kajákat tudok enni (joghurt, zsömle, tej, natur hús, stb.) Várom már, hogy leszálljon a poci, vagy mi. Akkor állítólag majd jobb lesz...Így viszont garantáltan nem hízik tovább az ember...

A Jánosban állítólag homokzsákot tesznek a pocira szülés után, hogy minél hamarabb elálljon a vagy csökkenjen a vérzés...

Zsuzsi
vzsuzsi

Köszi Zsuzsi! Igen anyukám mesélt a homokzsákrol, csak tudni akartam hogy ma is igy van-e. Jo lenne. Kép

Én már azt hittem leszállt a poci, erre jön ez a gyomorégés. Akkor mégsem. Most olvasgattam hogy a 34 héttől van NST. Nekem a 36 héten lesz az első. Aztán a 38 előtt van az OTT ami az oxitocin teszt vagy mi. Na majd csütörtökön megyek dokihoz, akkor okosabb leszek.

Most megyek rendbe teszem magam, aztán irány a Campona és a korházi csomag összeállitása, hogy végre megnyugodjak.

Eszter2004
35+6
eszter2004

Jó reggelt!
Homokzsák??? Jajj, én erről miért nem tudok?! Hallottam kendőről, de ez, nem borzalmas?! Vagy csak én látom rosszul?!

Az baj ha én nem akarok több szopis melltartót? Engem a hideg ráz attól az egytől is, amit a fárasztóbácsitól vettem. Úgy terveztem, hogy a sima cictartónak is tök jól le tudom hajtani az egyik, vagy másik oldalát, és legalább a bébi nem kap röhögőgörcsöt szopi közben Kép Megyek is és kipróbálom.

Puszi!
Aura+Erika
32+4
aura

Eszter
Nekem is csak a 36.héten lesz az első CTG.
Apropó, megkérdeztem a védőnőt, mi a különbség az NST és a CTG között. Azt mondta csak a készülék más, egyébként tök ugyanaz mindkettőKép

Zsuzsi
Én a Mini-Manó Boltban 1900Ft-ért vettem szopis melltartótKép De 3900Ft-ért még profibb is voltKép

Babus

Kép
babus2005

Aura, ha tesznek rá akármit is az csak jó, mert segit a pocinak visszahuzodni. Két szoptatás között pedig majd tegyél rá vizes törölközöt, és hagyd magadon megszáradni, ez is egy ősi módszer. Én nem akarok csüngö hasu vietnámi malachoz hasonlitani. Kép Aztán meg lehet hogy csinálhatsz bármit ha alkattol függ. Kép
eszter2004

sziaztok láányok!!

Orbis! megnéztem a képeket, aranyosak vagytok!!!

már megint olyan keveset tudtam aludni! reggel fél 10kor kellett kelnem(tudom, az nincs korán másoknak, de nekem naaagyon) és egész éjszaka azon izgultam, hogy nehogy elaludjak, így alig bírtam végig elaludni...remek

ja, a bokáim tegnap nekem is eltűntek, most megvizsgáltam, és egész jól perpillanat! estére felraktam őket. meg a kezeim is feszülnek, rögtön szétrobbanok??

no, majd még jövőőők,
bagz
36+1 hurrá

KépKép

KépKép
bagzerka

Eszter!
Aha, akkor inkább a homokzsák, mint az a malac dolog Kép

Aura
aura

Sziasztok!!!Kép

Nektek nem kell a 35.héttől a magzatmozgást regisztrálni egy kis táblázatban? Én most kaptam egy ilyen táblázatot, vasárnaptól kell kezdenem, egészen a szülésig, minden este 5 órától a bal oldalamra kell feküdnöm és számolnom kell. Amint megvan a 10 mozgás, akkor felkelhetekKép Ha nincs meg a 10, akkor az elvileg nem jó.
Nem tudom mennyire elavult dolog ez a magzatmozgás-figyelés. Sokan még csak nem is hallottak róla. Én még tanultam róla, a szakdogámban is írtam róla még anno. Lehet, hogy ez csak itt szokás Gyöngyösön? Ki tudja. De ha ez kell, hát megcsinálom. Csak egy kicsit rossz ez a d.u. 5 órás időpont. Apucim 4 óra- fél 5 körül jön haza, én meg minden nap rendre 5 órakor majd elvágódom az ágyon és figyelem a pocakomat?!?
Mert a védőnő szerint ezt be kell tartani. Ha véletlenül, nagy ritkán nem vagyok otthon, akkor max. 1 órával kezdhetem később, de egyébként be kell tartani.
Úgyhogy vasárnaptól minden nap 5 órakor megáll az élet, mert Babus pocakmozgást figyelKép a védőnő szerint 1-másfél óra megvan a 10 mozgásKép Hurrá!!!Kép

Babus+Kristófka

Kép
babus2005

Babus, a terhes kiskönyv hátulján van egy ilyen táblázat. Én nem foglalkoztam vele eddig. Nekem is már kéne csinálni akkor elvileg. A védönöhöz nem járok, lehet hogy mondta volna. Majd a dokit megkérdezem csütörtökön. Mindenestre megprobálom ma 5-kor ahogy neked mondták. Megmondom öszintén hogy én nem hiszem hogy nekem megvan a 10 ennyi idö alatt. Legfeljebb egy nap alatt van ennyi. Vagy ha csuklik. Kép Akkor ez most baj? Fene se tudja......
eszter2004

Babus és miért pont 5 orakor????
És aki dolgozik? Furi...Ezt még másoktol itt a topicban egyébként nem hallottam, de a legutobbi talin beszéltünk rola a táblázat kapcsán ami a kiskönyvben van.
eszter2004

Eszter
Fogalmam sincs, miért pont 5-től kell?!
De alapból így van nyomtatva a táblázat, 5-től este 11-ig (15 perces bontásban), ezidő alatt mindenképp meg kell lenni a 10 mozgásnak. De a védőnő szerint általában 1 óra alatt megvan. Majd később, amikor már egyre nagyobb lesz a baba és ezáltal egyre kevesebbet fog mozogni, akkor már lehet, hogy kell majd másfél-2 óra hozzá.

Egyébként az én Kristófom se mozog olyan rengeteget. Ritkán rugdos, csuklani azt nagyon szeret, meg odasimulni szeret a tenyeremhez pocisimizés közben. Vannak passzívabb és aktívabb órái, napjai. Néha már ijesztően lustiKépLehet, hogy ő pl. egész délelőtt mocorog, de pont 5-től aludni fog este 8-ig. Akkor mi van? Addig fekszem én is?! Fura dolog ez.

Babus

Kép
babus2005

pontosan erre gondoltam én is, hogy mi van ha azt az időszakod végig alussza. De majd meglátod, ki kell probálni. Én is kifogom! Kép A kiskönyvben étkezések után kell nézni. Mondjuk én még a mai napig nem vettem észre hogy kaja után aktivabb lenne. Teljesen rapszodikus hogy mikor van az az 5 perc max, amikor folyamatosan mozog. Tényleg ha nem jön össze akkro tedd rá a távirányitot, az mindig bejön. Kép

ja és igazábol az a rugdosás az nem rugdosás, csak épp érzem ahogy áthelyezi a karját vagy lábát nemtudom egy másik pozba. De konkrétan soha nem azt éreztem hogy most boxol vagy rug. Csak mozgolodik, fészkelödik.
eszter2004

Babus!
Vicces ez a magzatmozgás-figyuzás. Nekem Erika este 6-7 körül szokott beindulni, de akkor folyamatosan megy a rumli odabent. Mi számít egy mozgásnak?! Mert nekem is odasimul a kezemhez, akkor mozog nem?! És ha fél órán át folyamatosan dübörög az hány mozgásnak felel meg? Szóval mi alapján számolódik az egy db mozgás? Vagy pont te is erre vagy kíváncsi? Kép

Jut eszembe, felhívom a védőnénimet, remélem még megvan Kép

Aura
aura

Halihó!

Na most nem aludtunk egész éjjel, 2-kor szopiztunk, szép rendben 4 óránként, meg reggel 6-kor, és utána üvöltöttünk, nem tom miért, de 8.30 körül már egyértelműnek tűnő jeleket produkált, hogy éhes, úgyhogy kapott. És evett szépen. Azóta alszik. Lehet, hogy kevés volt a reggel 6-os... Ja, és éjszaka nem bírt egy csomó ideig elaludni, csak nyöszörgött és erölködött, mintha kakilna. De nem sírt, és végül 1 óra után elaludt. Ez mi? Fájt a hasa?

Ma jön elvileg a doktornő, de még nincs itt. Mi lagalább eddig aludtunk, az éjszaka elég kimerítő volt.

Lehet, hogy fejlődési ugrása van éppen, azért eszik. Most lenne a 4 óra, mindjárt fölébresztem.

Rékacs, te miért gondolkozol, hogy lehet-e, hát hajrá!!!

Katinka, irtó édes Lili!

A tisztaság nálunk úgy alakult, hogy a sógornőmék kitakarítottak, amíg mi a kórházban voltunk. És szép tisztaság volt, mire hazajötünk. Ennek ellenére nem lett minden kész, Péter még aznap is elszaladt egy-két halaszthatatlan dologértKépLezserek vagyunk. De nem halt bele senki, lényeg, hogy szeretet van, nem? Katy, azért írom, mert én is rágtam Péter fülét egy-két dolog miatt, ami nem lett meg, no nem sok miatt, mert szuperférjKép, de semmi drámai nem történt, hogy végül elmaradt. Az ember picit túlparázza a dolgokat néha.

Annyira drága Levente! Ugye anyukák, mennyire kárpótol a sírás után, ha nyugodtan szuszog, vagy jókedvűen ébred? Egyszerűen már nem emlékszik semmi másra az ember... Kis csomag! Csoda.

Mi nem adunk rá sapit fürdés után, nem is tudtam, hogy kéne. De jól megtörölgetjük.

Nagyon nyomatékosan ajánlom Tracy Hugg könyvét, A suttogó titkai 1-t, nekem sokat segít, hogy ne essek kétségbe. Olyan, mintha már lenne tapasztalatom, és tudok határozott lenni.

Na fölkeltem a manót, aztán majd rakok képeket.

Noémi és Levente, 2 és fél hetesKép
vghnoémi

Eszter, Aura
Kristófom is inkább csak fészkelődik és nem rugdosódik. És azt se tudom, mi számít egy mozgásnak. Van, hogy 2 percig a tenyerembe simulva fekszik.
Na majd jól becsokizok előtte, attól elvileg jól felélénkülnek.
De én voltam hülye, hogy ezekre nem kérdeztem rá a védőnőnél, bár akkor ezekbe még nem is gondoltam bele, csak most itthon. Na vasárnapig még majd kitalálomKép

Babus

Kép
babus2005

amikor a 4d UH-on voltam mondta a dokinö hogy minek ettem csokit, attol jol elalszanak, inkább keserüt kellett volna.

Olyan jo hogy nektek ilyeneket csinál a baba , mármint hogy belesimul a kezetekbe. Nekem még soha. Kép és egyáltalán nem érzem azt hogy a kezemhez odajönne vagy arra reagálna hogy a kezem a hasamon van. Remélem nincs semmi baja.....
eszter2004

Nekem is pont a 4D UH-on mondták, hogy menjünk el egy kört sétálni és közben jól csokizzak be, attól majd felébred. És tényleg beváltKép Utána készültek róla azok az édi kis pofis képekKép
Meg itthon is beválltKép Mostanság, így karácsony táján sokat sütiztem, és tényleg aktívabb volt. Na de nem élhetek folyton csokin, pláne mert nem is vagyok egy édesszájúKép

Amúgy szerintem minden baba más, Kristófom is sokmindent nem csinál, amit mások babái igen. Ő egy elég finom babaKép Sose okoz fájdalmat, soha nem volt pl. húgyhólyag- vagy bordarugdosás, meg egyébként is, soha nem rúgott még fájdalmasatKép mindig hagy aludni éjszaka, amikor én nekifekszem aludni, akkor ő is bealszik, és akár másnap délig elszundizik velem együttKép Nagyon jó kisfiúKép

Babus

Kép
babus2005

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?