Sziasztok!
Na, most úgy néz ki, hogy szopi után alvás lesz, így gyorsan beugrottam hozzátok.
Noémi! Nekem is egy kicsit soknak tűnik egy 2 hetes babánál az este 8 reggel 5-ig alvás. Nálunk ez a hasfájóság miatt pont fordítva van. De ami igaz, hogy én is hallottam már olyanról, hogy van olyan baba aki átalussza az éjszakát, pláne ha koraszülött volt. A kismamák nagykönyvébe is benne van. Azért kérdezd meg a dokit, biztos ami biztos.
Mérleg témában én nem vagyok jó anyuka. Én pont azok közé tartozom aki utálja. Mondjuk lehet, hogy ez abból is fakad, hogy kaptunk kölcsönbe egy digitális mérleget és állandóan összevissza mér. Ezen úgy feltudom húzni magam, hogy inkább nem is mérem le. Voltak próbálkozásaim, hogy szopi elött lemértem, de az is ritkán, mert annyira ordít a cici után, hogy minnél gyorsabban akarom a pelus cserét és minden szopihoz való kelléket(bimbóvédő, hasfájóság elleni csepp, szoptató párna)hogy, ne nyeljen sok levegőt. Így kimarad a méricskélés. De átlagban, ha olyanom van, hogy na most lemérlek,akkor meg a szopi után felejtem el lemérni. A gyerekorvos is kérdezte, hogy mennyit ehet, mérem-e? Erre én mondtam neki, hogy szar a mérleg és egyébként sem fogom magam idegesíteni, mert a kórházban is azt csinálták, hogy hozzták a babát szopira lemérve, evett(orán-száján folyt a tejci) és amikor jött a gyerekorvos akkor a papír szerint nem volt mérhető adat. Hát ezen minden nap jól felhúztam magam. Ezek után a 2700g-al született babám a hazajövetelkor 2660g volt. Biztos nem evett semmit, igaz
Aztán itthon a gyerekorvos is azt mondta, hogy felesleges minden szopinál mérni, úgy is látom, hogy van-e tejem, ráér hetente.
Nálunk ez úgy derült ki, hogy sok a tejem a mérleg nélkül, hogy a kórházban ügye az volt a feladat, hogy addig amíg a babci rajta akar lenni, addig legyen is, sőt cirógatni kellett, hogy mégtöbb tejci mennyen le a torkán.
Itthon is úgyan így cselekedtem.
Ennek az lett a következménye, hogy első éjszaka semmit sem aludtunk, mert egyfolytában görcsölt a hasa Benikénken. Másnap úgyan így telt. Rengeteg kaki a pelusban és iszonyú záptojás szagú. Aztán kijött a gyerekorvos és ezek hallatán az mondta, hogy többett eszik a gyerek mint kellenne. Nem kell cirógatni, hogy még egyen hanem csak 20 percet lehet a cicin. Kaja elött hasfájás elleni cseppel. Úgyan is azért volt büdös a kakija, mert a tej csak rohadt a pocijában és az még jobban görcsöltette szegénykémnek a pociját. Na, ez most úgy változott meg, hogy most már úgy megszokta a pontos 20 percet, hogy olyan mohó, hogy 15 perc alatt kiszívja azt a mennyiséget, ami neki kell. A kakija is szagtalan és szép. A szopik 2-3 óránként történnek, úgy néz ki, hogy a csepp bevált, de nem az igazi, de amit istenitenek azt csak 1 hónaposan lehet majd csak adni.
A hasfájásra meg apa teljes torna gyakorlatot talált ki(büszke magára, de én nem árultam el, hogy hasfájós babáknál ez mondják is a felnyomós lábas dolgot, mindegy hagy örüljön)tök jól kinyomja a pukit Benikéből, csökken az ordítás, sőt mostmár csenben is marad és a szopi közben ki is jön a kaki. Tehát teljes összeszokásban vagyunk.
Azért az éjszakák még nagyon rosszak, mert éjféltől 3-ig egyáltalán nem alszik és semmi nem kell neki, csak az hogy foglalkozzunk vele. A védőnő szerint, ez teljessen természetes, mert a legtöbb babánál ez du-án van nála ez kitolódott éjszakára
Sapit én is csak szellőztetésnél adok csak rá, sem alvásnál sem fürdés után nem adok. Pedig nagy hajúnk van nekünk is, de bent a csecsemősők is úgy kezelték a nagyhajú babákat, hogy a pelenkával áttörölték és utána Szilvia papírtörlővel. Ez itthon is bevált. Mire a papírral áttöröljük addigra meg is szárad. Altatni meg nem is szabad szerintem sapkában a babát, mert a fején adja le a hőt. De ez csak az én véleményem.
Rékacs! Szerintem fesdd be a hajad, hogy szép legyél és evvel is jobban ösztönzöd apát
Meg nehogy úgy járj mint én, hogy nem jutottam el fodrászhoz, meg kozmetikushoz és láthattad,hogy milyen őrültnek néztem ki és nézek ki azóta is. Már alig várom, hogy eljussak. Szoktam is mondani Benikének, hogy látod anyád nem ilyen ronda, csak nem volt ideje.
Neked még van rá időd intézd el, aztán csináljál minden jót
Mostmár 2005 van
Egyébkén a barátnőméknél, pont a sex után 5 órával mentek is szülni.
Na, megyek fürdeni, meg sterilizálni meg stb. mert mire kész vagyok evés van.
Benike 1 percesen
és Benike 4 naposan és én
Jó éjszakát mindenkinek, remélem nem baj, hogy ilyen hosszúra sikeredtem.
Puszi: Márti és Beni baba