Új privát üzeneted érkezett!

Nekünk elvileg okec!

helyileg hol talizunk?

Kép
kata35

Akkor talizzunk a 3 csúszdás játszón. Úgy sem leszünk sokáig, ha kánikula lesz.... Igaza volt Ildónak. Csak így mindenki más irányba kergeti majd a kölkét (kivétel Kincső). Bogi, Szonja, Titi -nek meg vigyünk hámot :D
szilvi35

Remélem, már nem olyan mit volt:!:
Szerintem sokat változott. De majd kiderül.
Régen voltunk már gyerekek közt az biztos. Mármint aki egykorú vele! :oops:

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

nEM BAJ AZ, HA NEM SZÉLVÉSZ iLDÓCA!
szilvi35

Egész kellemes időt jósolnak szerdára! :D
Szerintem ha bírjuk maradhatunk tovább is. Nem csak délelött. Nem mond rohasztó meleget.
Persze aztán majd meglátjuk, hogy alakul! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Vilinek Sok Boldog Névnapot! Kép

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Isten éltesse Vilmost! :-)
szilvi35

Köszönjük szépen a köszöntést! :)

Van egy kis rossz hírem: Ildócával csak egy kicsit később tudunk menni. Miattam. :( Sajnos a pénteki oltást előre hozták szerdára, 9-10 között lehet menni. Az tuti, hogy 9-kor már kifelé fogok jönni, ha rajtam múlik!
Azért várjatok meg minket, nagyon sietünk! Köszi! :)

wf

Kép
wf

hírem nekem is van, mi nem megyünk
délután érnénk rá
miattunk ne halasszatok, így is ott lesztek 4-en :-) (úgy sem voltunk még ennél többen együtt egyszerre szerintem)
sajnálom!!!
szilvi35

ne haragudjatok,rossz hír hordozó vagyok!

Mi sem tudunk menni!Sajnálom..:(
De bejelentkezett egy jó barátné,aki külföldön él,most itthon van,nemsoká utazik vissza és csak szerdán ér rá!

Bocsánat!

Kép
kata35

Sajnálom nagyon! :(
Ildócán és rajtam kívül ki jönne még?

wf

Kép
wf

Sziasztok

Vili babának boldog névnapot.

Mi is mentünk volna, de részemről áttehetjük csütörtökre vagy péntekre is.

Tlindi

Kép
tlindi

Köszi Tlindi! :)

Esetleg a többieknek a csütörtök vagy a péntek?
Jó lenne, ha minél többen ott lennénk. :)

Ha meg más nem, akkor mi hárman találkozhatunk holnap, csak mi tuti nem tudunk 9-re menni az oltás miatt...

Mit szóltok?

wf

Kép
wf

Akkor talán legyen a csütörtök!

Kata35! Nektek jó a csütörtök!

Szilvi!

Esetleg ki tudtok nézni ti is csütötökön?

Még valaki?

Orsi!
Veletek mi újság? Hogy boldogultok?

Szonja,Kattkat, Bejja!

Veletek miújság?

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!
Boldog névnapot Vili babának!
Wf! Akkor ezek szerint levizsgáztál?

Megnéztem Orsi babáját, nagyon aranyos.

Én 12-ig angolon vagyok, így nem tudok menni.
Köszönjük, a helyzet változatlan :) én romokban, a lakás romokban. Kölkök égetni valók. Vérvételre még nem mentünk, mert a doki néni szabin volt. Viszont egy jó hétig nem cicizett Ádi, mert antibogyót szedtem és akkor sem evett jobban. A mellemet se kellett nagyon fejegetni, tehát attól a kevéstől nem lakhatott jól. A családom egyébként abban bízott, hogy ennyi idő után Ádi leszokik. Hát nem. Szerintetek nagyon gáz, hogy cicizik még?

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szonja!
Köszi a köszöntést! :) Igen, meglett a vizsga! Nagyon jó túl lenni rajta...
Szerintem nem gáz, hogy cicizik még. :) A többihez kitartást!

Lányok!
Maradhat a csütörtök? Kinek jó?

wf

Kép
wf

Szonja! Nem gáz a cicizés, itt is hasonló a helyzet. Viszont tessék meggyógyulni!!! Küldöm a gyógyenerdzsit, ha nincs idegrendszered, akkor a 7. perctől nézd, azonnal lesz:
http://www.youtube.com/watch?v=QmrmUzdPDAc

:D :D :D

Nekünk nem jó, rengeteg dolgom van és délután kötelező kimenni Titivel. Bocsánat!
szilvi35

Itt vagyok:)

Olvasgatlak Titeket, csak írni már nem volt lelkierőm..
Jól vagyunk, kicsit hasfájós volt,vagy csak front érzékeny,nem is tudom..a lényeg, hogy nappal már elég keveset alszik.
Milos visszament dolgozni, úgyhogy most kezdődik az igazi meló :D Uhh annyit szopizik,olyan kis hörcsög pofija lett :) Meg már 3100 gramm fölé ment:)

Szerintem nem gáz, hogy Ádi még mindig szopizik!!Remélem nekem is lesz tejem még akkor is, mert tervezem, hogy minél tovább szopizzon..Szerintem egészségesebb gyerkőc lesz, mintha kevesebb ideig szopizna...

Segítsetek nekem légyszi: hogy kell vonalzót csinálni?
Hogy Ti milyen nehezen hoztok össze egy talit :) :) Jó olvasni:)
orsi91
Budapest VII. kerület

Jajjj! meg hova is kell postázni az anyasági meg a családi kérelmet?Most nem tudom mit csináljak, mert új nevet kap Ancsi, mármint az apaságit elfogadták, de egy-két hónapig az én nevemen van a gyerek, és csak utána kapja az apja nevét, mert Milos nem magyar állampolgár. Már minden papírját kipostázták, de igényeljek addig vagy ne?mert úgyis megváltozik a neve...és jönnek az új papírjai...
orsi91
Budapest VII. kerület

Nekünk a csütörtök sem jó....:(
Anyósomék most jelentkeztek be délelőtt!

Kép
kata35

Szilvi, Kata! Kár! :(

Tlindi! Neked jó holnap?

wf

Kép
wf

De nehezen jön össze ez a tali! :(

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok

Nekem se jó a csütörtök se és a péntek se, mert tüszős mandulagyuszim lett, ismét. Antibiotikumot szedek, így nem szeretnék menni fertőzni mindenkit és nem is vagyok a toppon. Viszont jövőhéttől már dolgozom és utána már csak délutánonként tudunk menni fél 5 körül.

Szonja jól van. Nagyon ügyes, már csak éjjel használunk pelust, de akkor is száraz marad.

Szerintem nem gáz, ha Ádi még szopizik. Ha ez jó mindkettőtöknek, akkor szopizzon ameddig akar.

Nekem viszont nagyon elegem van, hgy Szonja még mindíg nem eszik, csak tésztát pörkölttel husi nélkül, fasírtot és milánóit. Ja és a húslevest, annak viszont csak a levét. Próbálok a tésztához zöldségeket csempészni, de ha túl sok van benne, akkor észreveszi és nem kéri. Reggellire párizsi, virsli és sajt kenyér nélkül. A bölcsiben viszont eszik kenyeret, husit és gyümölcsöt is. Néha még főzeléket is. Szegénykém, tudja, hogy ott nincs választási lehetőség, de így legalább ezek is bejutnak valahogy :?

Tlindi

Kép
tlindi

Lindi! Vigasztalnak szavaid!!! sőt !!!
Titi reggelire: semmi esetleg párizsi magában vagy netán fél főtt tojás, de csak a fehérje és esetleg 4-5 olivabogyó. 1-2 karika hagyma, ha van. se kenyér, se sajt, se tejtermékek.....
ebédre húsleves, borsóleves, krumpli leves, karfifi leves. szóval több fajta leves és kb. ennyi. második már ritkán megy.
vacsira üveges babakaja és virsli szigorúan magában.
napközben még barack, alma talán és imádja a párolt karfiolt és brokkolit.
Ezeken kívül mást nem hajlandó megenni. tésztát szokott még néha, pörivel. úgy látszik, ez mindenhol megy :-)

ez sem nagy repertoár sajna :-(
szilvi35

Orsi!

Én megtudom csinálni a vonalzót és be is tudom illeszteni de szerintem nem tudom úgy leírni, hogy megértsd! Én olyan béna vagyok az ilyenhez, mármint a leyrva elmondáshoz! :oops: :?

Szerintem inkább várd meg míg új neve lesz a kisasszonynak mert úgy egyszerűbb ha nem kell kétszer végig csinálni a procedúrát.
Na én ehez is hülye vagyok mert nekem mindíg anyós intézte a cuccaimat. Mert, hogy ő ráér. Úgyhogy fogalmam sincsen hova kell küldeni a papírokat.
De a lányok tuti tudnak neked ebben segíteni. Bocsi. :oops: :oops:

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

A gyed biztosítási alapú ellátás (Tb), a tgyás-gyes pedig alanyi jogú (Államkincstár).
szilvi35

Kata !

Fini volt a palacsinta! :D Köszi a receptet! :D Kép

Roszcsontok a fotelben ugrálnak. 8) Kép

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

De édesek lldóca! Ilyenkor sajnálom, hogy nincs legalább két gyerekem :-)
szilvi35

Lehet még Titinek testvére! Hiszen új kalandok elé néztek?! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

nem rossz hely Bcs. most írtak róla az egyik újságban

Ildóca, döbbenet, hogy Csanesz is ekkora már.... :shock:

már mi is megsütöttük a paleszt:)

Kattkat

Kép
kattkat

kahattkahaaat! jáhíjjj!
szilvi35

höhö :-)

Kattkat

Kép
kattkat

És már egyeül megáll, és egészen sokáig áll, sőt még tapsol is közben, de lépgetni még nem lépeget egyedül. De nem adok neki sokat és futhatok utána is. :)
Foga is csak kettő. :D De mindent megeszik az ég világon.
Ma rakott kelt csináltam és kétpofára nyomta. :D
Imádom mikor eszik. ÉS ha tányért lát közli, hogy hamma, a labdára meg mondja, hogy ada. IMÁDOM! :D
Bocsi kicsit elfogultra sikerült.
De akkor is imádom! :lol: :oops: 8) :wink:

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Nagyon éééédik :) főleg a közös képük :)))
orsi91
Budapest VII. kerület

próba 1 2 3..

Kép
orsi91
Budapest VII. kerület

Uhh bocsi, csak Ildóca segített vonalzót csinálni, és megnéztem, hogy sikerült-e rendesen beilleszteni...

Köszönöm szépen a segítséget Ildóca!!!

Viszont csak most láttam, hogy ugyanolyat csináltam, mint Kata35.
Ha zavar, szivesen lecserélem, mert nagyon sok aranyos van még :)

Kép
orsi91
Budapest VII. kerület

Nagyon szívesen! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Orsi! Szép lett a vonalzód! Tök jó, hogy Ildóca tudott segíteni! :)
Emlékszem, én is szenvedtem vele, mire mindenki azt látta, amit kell... :oops:

Ildóca! Nagyon cukik a kicsik!

Hogy bírjátok ezt a meleget? Mi nagyon szenvedünk tőle, 30-31 fok van idebent napközben. Hurrá tetőtér! :(

wf

Kép
wf

Uh meleg, mi kint az erkélyen szinte egész nap, megy a pancccs, este megyünk csak játszóra kicsit levezetni az enerdzsit, ha marad hehe :) habár hűvös lakás és első emelet, azért sütés-főzés is 30 volt ma :(

Orsi, szép lett a vonalzód!!

Ildóca: ahogy látom, Csani is nagy kópé lesz, főleg ha beindulnak a topánjai :)

Kép
Kép
csipetnyusza

Csipet!

Haja ne is mond! És már nem kell neki sok, hogy beinduljannak a topánkák! Egyre többet próbálkozik.
Esik kell de nem adja fel! :D
Édi bogár nagyon.

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Engem nem zavar az ugyanolyan vonalzó,Orsi!

Húúú,baromi meleg van!Itt is 30 fok a lakásban....
Már főzni sem merek!

Kép
kata35

Ildoca, nagyon cukik a kolkok, feszbuuukon is mindig nezegetem ha kirakod oket, zabalnivalok.

Hubamami, ti hogy vagytok, reg irtal, hogy vannak a csoppek, es te hogy birod? viola is nagylany mar, gondolom megy mar a hozzatapi, miket eszik? foga van mar? kuszik, maszik? ez a kerdes egyarant szol wf-nek is, hiszen Vilibaba is elmult mar fel eves. es Huba, vele mi van?

Orsi, nekem meg mindig nem sikerult megnezni a lanykadat, nem jutok fel g-re, illetve igen, de sajna telorol nem tudom megnezni a kepeket. majd szolom mar apanak hogy hagyja itthon a netet egy napra.

Hat, Hanna boszen fogzik, eddig egyaltalan nem viselte meg, a bal hatso nagyorlo mar majdnem teljesen kinn is van, a jobbnak most kezd artorni a kozepe is, de mar vagy 2 napja tiszta nyug meg hiszti, jo, biztos hogy ez a nagy meleg se tesz jot neki, de mostmar a masodik ejszaka, hogy megebred egyszer. semmi gond, mert nem sir, nem uvolt, csak szenved, vinnyog, atmegyek, ki se kell vennem, megsimizem a hatat, es alszik tovabb, es nem is kel tobbszor. ami jobban zavar, hogy tegnap 6kor kelt, ma ugyan hetkor, de amugy fel8- 8 kozott szokott. remelem hogy csak a meleg meg a foga. meg azt is remelem, hogy ez mar csak max egy hetig tart, ahogy elneztem. na mindegy ezen is tul kell lenni, lehetne rosszabb is, de a 2 felso akkor meg hatra van, es azok ezerszer rosszabbak. kivancsi vagyok azok mikor indulnak be, de ha az eddigieket nezem, 1-2 honap. ma direkt meg is szamoltam, hogy hany foga van kint eddig, mert mar azon is gondolkoztam, lehet, csak elszamoltam korabban, es lehet hogy most nem is hatsok jonnek, de nem tortent hiba, 18-nal tartunk. nem tudom hogy lehetseges ez, hiszen meg emlekszem, mikor szonja vagy tlindi irta, hogy a gyerekeknek jon a foguk, meg csak nemreg volt, de mar boven voltak 2 evesek. en is ezzel szamoltam. na mindegy.
nem is meseltem, hogy Hanna a 18 hos oltas utan ugy belazasodott, hutofurdoztetni kellett, meg vizes cuccot a tarkojara. nagyon durva volt. azert nem ertettem ezt a heves reakciot, mert hetfon kapta, es egeszen kedd delutanig semmi baja nem volt, majd felkelt a delutani alvasabol, es olyan forro volt, mint a kalyha. alig tudtuk kuppal, meg szuszpenzioval levinni a lazat, fosott (bocsi a kifejezesert) aznap ejszaka 3 szor is fenn volt, mindharomszor kellett a lazcsillapitas. szo szerint 3 orankent felvaltva kapta a kupot, meg a szuszpenziot egy napig. aztan szerda delutan szinten alvasbol felkelt, akkor meg volt egy kis laza, de akkor adtam neki az utolso lazcsillapitot, majd mintha meg se tortent volna, onnantol nem volt lazas, de meg hoemelkedese se, holott alig par oraval azelott meg 39,8 is volt. nem is ertettem, dokinal is voltunk vele, mert nagyon megijedtunk, igaz mar szerda delutan, akkor ugye mar semmi baja nem volt, dehat tudta fene, hogy igy lesz. A 15 hos oltastol meg erdekes modon semmi baja nem volt. ki erti ezt?

Lilypie Third Birthday tickers

Bejja!

De jó, hogy jöttél! :D
Jó kis híreket hoztál! :(
Fogak, láz, nem jó! :(
Tényleg ti nem terveztek kistesót Hannának :?: :D
Ja és nem látom a vonalzódat! :(

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Tényleg!
Nagyon elmardt mindenki!
Tlindi :!:
Szonja :!:
H-V mami :!:
Dorka mami :!:
Elu :!:
És még sorolhatnám...............
Tessék helyzet jelentést adni!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Bejja!

Hűű, ez e belázasodás nekem elég durván hangzik! Én is nagyon megijedtem volna! Drukk a fogakhoz!
Úgy néz ki, Vilinek is jön az első.
Hát az evéssel elég lassan haladunk. Az alma, barack nem nagyon csúszik, a banán jobban tetszett neki. Azt szeretné enni, amit mi, pl a töltött paprika is jöhetne. :) Csak ilyesmit meg nem merek még adni. :(

Tényleg nagyon eltűntetek! :(

Szonja! Voltatok vérvételen?
Csipet! Mi újság!
HV mami! Violával, Hubával mi a helyzet?
Tlindi! Meggyógyultál?
Dorka mami? Elu? Ti merre jártok?

wf

Kép
wf

Sziasztok!

De most komolyan mi ez a pangás itt? :(
Tessék legalább pár sort írni!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!

Jaj, felénk zajlik az élet. :-S Nehezen bírjuk a meleget. Most is anyuméknál vagyok a gyerekekkel. Jobb nekik a kertes házikó, meg a vidéki levegő. Huba egy rosszcsont. :-) Violka már kúszik, forgolódik. Eszik már pépet, gyümit, főzit. De még mindig 2 óránként eszik. Éjjel is. Ma éjjel pl óránként kelt enni. Hulla vagyok. Nem is értem, hogy bírjátok 2 gyerekkel. Főleg Ildóca. :-) De biztos bele lehet jönni. Igyekszem én is.
Készülődünk nyaralni is hónap utolsó hetében. A legjobb, h anyósék is jönnek. Remélem folyton kioktat majd, mert jól elküldőm a francba. Már íg is mit művelt a hotelszoba foglalásnál... Miért nem apartmant foglalunk, miért nem kérünk rácsos ágyat a gyerekeknek meg a franc sem tudja mit még mit. Nem érti meg, hogy mi közösen alszunk... És azt sem h mi a túróért kell Violát még szoptatni. H ez már felesleges. Ehetne rendes ételt... Ááááááááááááááá. Na mind1. Ilyen, ilyennek kell elfogadni. Csak lakna jó messze tőlünk. :-D :-D :-D :-D

Jaj, csajok én úgy vágyom kertes házra. Komolyan mondom, ez a nagy vágyam...

Remélem mindenki jól van! Vigyázzatok magatokra!
Majd jövök ám!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

ÉÉÉÉÉÉs megvan Huba mami! :D
Hát én tuti nem mennék anyósommal nyaralni. Elég nekem egész évben nem még nyaralás alatt is.
De nem csodálom, hogy kertes házra vágysz. Én mindíg is itt laktam. Illetve 3 évig anyósoméknál laktunk panel 10-dik emelet. :shock: Hú de utáltam.
Remélem egyszer teljesül a vágyad..... :D
Nagyon ügyi Viola! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

HV-mami: sosem értettem ezeket a reakciókat, miért baj az, ha egy féléves kisbaba még szopik? Épp tegnap beszélgettem a fodrász csajjal erről, hogy itthon miért akadnak ki ezen? ehetne rendes ételt? meg h le nem lehet vakarni? ezek csak mondvacsinált indokok (és nem is igazak). Valahogy senki sem nézi a baba érdekeit (sokszor még az orvosok sem). Ezek a viták a környezetünkkel (vagy akár egymással), úgyis megoldódnak maguktól, úgy 20 év múlva :) addig is tedd, amit a szíved diktál

Nekünk nemsokára jönnek a szülinapok, de előtte még Halászléfőző Népünnepély Baján.

Kép
Kép
csipetnyusza

Sziasztok!
Köszönjük, mi is megvagyunk.
Nem voltunk vérvételen, mert a doki néni szabin volt, aztán én voltam beteg, aztán meg jött a meleg. De már van időpontunk a doki nénihez, ő megnézi, aztán eldönti, hogy kell-e a vérvétel.

Hát a nagy meleg minket felnőtteket is kicsinált.Végül is éjjel egész jól aludtunk, mert kinyitogattuk az ablakokat, de nappal nem lehetett megmaradni sehol. A gyerekenek felállítottuk a medencét, Balázst ki sem lehetett belőle szedni. Meg is lett az eredménye. Hallójárat gyulladása van. Jó fájdalmas és sokáig gyógyul.

Én meg igazából azt nem értem akár a szoptatással kapcsolatban, akár mással kapcsolatban, hogy miért kell belepofázni a más dolgába, pláne 10-15-20 év távlatából. Miért kell azt gondolni, hogy csak az lehet a jó út, ahogy én csinálom/csináltam. Nem vagyunk egyformák hála a jó égnek, a gyerekek sem egyformák. Aki akar szoptasson, aki meg nem, az ne tegye. Nekem egyébként személy szerint már tele a bakancsom a kéretlen jó tanácsokkal, meg az igehírdetőkkel.
Egyébként én nem sok olyannal találkoztam, aki fél éves korban megkérdőjelezte volna a szoptatást. Inkább egy éves kor körül néztek furcsán. Ádinál így 2,5 fele viszont már nem merem mondani.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?