Új privát üzeneted érkezett!

jah, kosziKép

Kép
babarozsa

Ja meg valami! Votiv- ha tenyleg hasfajas (nalunk is volt sajna sokaig) lehet kapni egy Gripe Water nevu gyogynovenyekbol allo lotyit, nekunk nagyon bevalt.Egy honapos kortol adhato....amugy probaltunk addig Espumisant, gyogyszertari fajdalomcsillapito szirupot de sajna egyik sem hatott. A kezen- hasrafektetes az viszont nyero volt+ kendoben alvas Kép

Babarozsa
Szerintem nem korai Csak meg ne jusson eszebe a manonak kimaszni! Kép
A "folyamatos"szoptatas azert nem jo,m ert olyan mintha te folyamatosan nassolnal...egy ido utan mar nem tud mit kezdeni a belrendszer a felgyulemlett kajcsival. Szoval sztem az igeny szerinti szopi azt jelenti,hogy ha sir a gyerek szopi utan ket es fel oraval, adok neki tejcit,nem tomom teaval, vizzel. Persze ha epp fejlodesi ugras van (6 hetesen pl.) akkor logikus,hogy nem eleg neki az addigi tejmennyiseg!
Na nagyon okos voltam, BOCS!

Egyebkent most,hogy olvasom itt a kezdeti problemakat, teljesen le vagyok dobbenve,hogy ezekrol hogy meg lehet kesobb feletkezni?!!!! Hihetetlen! Pedig 4 honapja meg en is szoptattam....

Norka (20+2)
norkini

Sziasztok,

Köszönöm mindenkinek a gratulációkat.
Mindenkinek BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK Erikkel, aki 1 hetes és egy napos, rengeteget eszik, reggel benyomott 70gr-ot.
Puszi
Claudia
Kép
claudia

Norkini, akkor megnyugodtam, hogy 2 es fel orankent nem tul gyakori...

Kép
babarozsa

Sziasztok!

Foltokra: vanish is nagyon jó, és vannak pici sárga kb. 1 dl-s flakonok, foltördög vagy mi a neve. Van belőle mindenféle foltra, nekem azok eddig nagyon beváltak, minden, egyébként tisztíthatatlannak vélt foltot kiszedtek. Igaz eddig kaksira még használtam, (de remélem hamarosan :-))hanem zsír, olaj...stb. esetekben.

Norkini, én még virulok itthon, épp sütit sütöttem...tegnap nem viháncoltam ennyire, de ma eddig még jól vagyok (kopp-kopp).:-)

Zanza, Veled mi van????

Egész nap megy a petárdázás, én már most unom! És mindig a frász jön rám, néha teljesen az ablak alatt van a durr.
vollard

de ezek a folttisztitok nem allergizalnak?

hipot, vagy domestost pl. nem hasznalnek soha, es a vanish is eleg agressziv

jo kis mososzappan, csak kidolsz mire kisikalod vele

Kép
babarozsa

Votiv, orulok, hogy hamar kiderult mi a gond. Es hogy nem a Te berendezesedben van Kép Jobbulast a kis mosolygodnak Kép

Norka, hozzataplalassal sehogy nem allunk, ugy tunik a gyari gyumolcspepek es gyumolcsitalok mind borzasztoak, vagy ez egy nagyon valogatos es hisztis fogyaszto. Mondjuk nem is minden delelott meg delutan kostolunk. Igen, hisztisnek biztos az, mar most, ez nem tul korai? Hu, mi lesz kesobb?! Szoval lassan megprobalkozom a sajat gyartassal, meg a fozelekekkel. Viszont az alvas mar jol megy, nappal a kisagyban szepen, ejjel meg koztunk, de legalabb mar nem kell egesz nap cipelni...
moosejaw

Babarozsa, a vanishnak is van mososzappana, ha a hagyomanyos kiszerelest szereted. Mondjuk a gyerkoccuccokra en meg nem hasznaltam ilyesmit, eddig csak a domal baby fashion-nal mostam mindent. Egyebkent az ajandekcsomagban, amit a korhazban kapsz is van domestos markaju hipo, en teljesen le is dobbentem rajta...
moosejaw

nem szeretem en a hagyomanyostKép
kulonben ismerem a vanish szappant, az talan nem is olyan agressziv

ezzel a Domallal csak az a baj, hogy nem lehet sima DMben kapni, el kell menni hozza spec. helyekre
Brendon...stb. nem?
pedig milyen jo lenne csak leszaladni a boltba erte

Kép
babarozsa

Igen, brendonban es kenguruban lattam eddig. Kenguru sincs a kozeledben? Mar eleg sok van belole, nezd meg: http://www.kengurukid.hu Egyebkent meg egy flakon altalaban egy honapig boven eleg, egyszerre veszek kettot-harmat, nem kell surun elzarandokolnom erte.
moosejaw

Sziasztok!
Clau, a picid nagyon édes.
Az enyém meg megint nyekereg, úgyhogy csak annnyit, hogy MINDENKINEK BÚÉK!!!! és jövőre veletek ugyanitt. Kép
neet
neet

de ugyis csak 1 honapig leszunk itt, kint meg majd fel kell fedezni, hogy mik vannak
nem akarok 10kg mosoporral kimenniKép

Kép
babarozsa

kozel nincs, de a Margit krt.-i van a legkozelebb
a tobbi bevasarlokozpont kocsi nelkul eleg huzos

Kép
babarozsa

Sziasztok,
Nem, Fibi meg nem babazik, csak nincs otthon net, es nem tudtam irni. Mar belenyugodtam, hogy eleg eselyes a 2005-ös Balint baba Kép Az sem lenne rossz, ha ma ejjel... Tenyleg, mennyit is adnak az Ujev legelso babajanak? Meg a vegen milliomosok leszunk KépKép
Zanza, Nalatok mizujs?

KépKép
fibi

Claudia, gyönyörű a babucid Kép

Votiv, varom a mail-edet, es elore is kosziKép Nagyon kivancsi vagyok!

BUEK Mindenkinek!

KépKép
fibi

Norkini!
A Praxisban voltunk UH-on.

Claudia!
Ded nagyon aranyos!

BUÉK!

Jucus
20170114224602

KépKép mindenkinek köszi a tippeket!

eddig a maszizás/melegvizes haspancsolás elég jó hatást ért el (Isti pisilt/kakilt is a kádba - azért remélem ebből nem lesz rendszer...)
éjszaka 2x4 órát!!! aludt (mondjuk egész nap semmit, szóval volt mit pótolnia)
végre én is pihenhettem
és a sok tejci-serkentő praktika (elsősorban a rengeteg szopi) miatt ma reggel két kőrakáson ébredtem...
úgy tűnik, most már rendben leszünk (míg az újabb ménykő be nem üt Kép)
a szomszédok már biztos azt hiszik, vmi illegális tüzijáték-lerakatot tartunk a lakásban
pedig csak Isti kezdett el végre hatalmasakat durrogni Kép

mindenkinek nagyon boldog új évet kívánunk!
Isti
és V.

ps, Neet, érdekes, mi meg épp ma vagyunk három hetesek Kép
Isti puszit küld Esztinek - lám lám, máris az idősebb csajokra bukik Kép

votiv 8)
votiv

na, de a lényeg, hogy végre aludt, és kissé javult a helyzet.

azt szeretném kérdezni, hogy azt, hogy hány hónapos terhes vagyok, hogy számoljam? ugye nem oszthatom a hetek számát 4-gyel, mert akkor 10 hónapra jönne ki Kép), és majd egyes ismerősöknek az, hogy hány hetes, nem mond semmit, ezért kellene tudnom, hogy hány hónapos. vagy egyszerűen (mivel 11-én van a fordulónap) minden hó 11-én mondjak eggyel többet? Kép

ti nem változtatok meg ahogy teherbe estetek??? én imádtam csavarogni a városban, plázázni, mászkálni, vásárolni. most meg a hét hetes szabi alatt csak akkor mentem ki, ha muszáj, egyéb esetben feküdtem, mert olyan jól esett a pihenés.

ancsipancsi

hetekben szamolj AncsiKép
en neggyel szoktam osztani
es igazabol 10 honap, azaz 9 teljes honap

Kép
babarozsa

Votiv: kaki, pisi furdovizbe-utana akkor uj viz, vagy furcsi vege?Kép

Kép
babarozsa

Ancsi!
Neked megfelel hetekben, nem? Az érdeklődők meg tuják úgy, h az x. hó eleje, közepe vagy vége, az úgyis kielégíti őket. Szerintem.
Egyébként a 6-7. hó (soksokadik hetekKép ) tájékán kezdtem fáradozni, az elején nem volt semmi gond, esetleg szédülés. De nem vagyunk egyformák. Valakinek épp ez az idő a legkellemesebb. (6-7.hó)
De ha jólesik a pihi, csak pihenj, amíg megteheted.

Votiv!
Eszti is puszilja Istit, csak tudod, ő nem olyan mácsó, és kissé szégyenlős is. Kép Igazi nőci.
BÚÉK mostmár utoljára idén. SZIASZTOK!!!
neet
neet

Babarózsa, a pisi még hagyján, az elpárolog a nagy kád vízből (ebben fürdik az úrficska, nem a vackos műanyaglavórjában - azért, mert abba a papa nem férne bele)

mikor bekakilt, már kiszedtük Kép

votiv 8)
votiv

Helló Mamák!

Már lassan csupa olyan lesz a fórumon, akinek már kibújt a bébije. Kép

Az enyém még jó helyen van odabenn. Én most vagyok 29 hetes és egyre többet alszom, állandóan aludnék. Remélem ma még kibírom éjfélig. Kép

Addig is mindenkinek mamáknak, babáknak Nagyon Boldog Új Évet kívánok!

r
ruzicsky

Votiv: jah ertem, a nagy kadban van a furcsiKép
hat en elkepzeltem a kis muanyagban...

BOLDOG UJEVET lanyok+babakKép

Kép
babarozsa

Iden meg sehol senki? Mindjart tiz ora, pocakokra suthetne a nap Kép
moosejaw

En voltam az elso, stipistopi Kép buek meg minden

Ancsi, szerintem se bajlodj a honapokkal. A heteket meg az utolso szinezes kezdetetol kell szamolni, tehat pl. nyolchetes terhes vagy (holott a baba kb. meg csak hathetes akkor). A rokonok meg az ismerosok szamolgassanak, Te csak pihenj Kép

Votiv, ez a furdes meredek lehet. Nehany hete mi is a nagykadban egyutt furdunk, irtora elvezi is a lanyka, de az apaja nagyon huzta a szajat, amikor erkezett egy pisi. De akkor mondom neki, hogy mashol mas is erkezik, ugyhogy egy szava sem lehet Kép Egyebkent mostmar legalis a tuzijatek meg a petarda, minden szupermarketben volt es minden idiota be is vasarolt belole, olyan lodozes volt ejjel, hogy aggodtam, fel ne ebredjen a gyerkoc. Ja egyszer felebredt, de szerencsere gyorsdan sikerult visszaaltatni. En ugy utalom a szilvesztert, egy kotelezo bulinap.

Viszont az ujevet szeretem, megyek furdok egyet, bebujok a Mozart-os polomba, fogom az osztrak kuglofom meg a kakaom (a Mozart-os bogremben) es az agybol nezem a becsi filharmonikusok koncertjet, aztan lehet, hogy ujraolvasom A ket Lotti-t. Remelem hagy majd a lanyka.
moosejaw

ÉN MEG A MÁSODIK!!
BÚÉK!
neet
neet

BUÉK Mindenkinek!

Vajon született Baba ma már a Szent Imrében?
vollard

Sziasztok!

Boldog új évet mindenkinek! Az év legrosszabb napja is legyen jobb mint 2004-ben a legjobb!!!!

Ja és újra BUÉK (Babás új évet kívánok!!! Kép

Dorka

Kép
szdorka

Sziasztok, BUÉK, és hajrá minden baba előtt állónak!

vera
kisün

Sziasztok !
Buék mindenkinek ! Remélem mindenkinek jól telt . Mi még utoljára buliztunk egyet Kép
Ancsi ! Tőlem is mindig a hónapok után érdeklődnek , általában mondok vmit Kép Most 25+5 vagyok , erre 5. hónapot mondok . De hogy miért jobb hónapokban nekik , passz Kép

Kép
Kép
greenolive

Sziasztok!

Végre újra itt vagyok. Nagyon hiányoztatok, és bár már túl vagyunk rajta, így utólag szeretnék mindenkinek kellemes ünnepeket, és nagyon boldog új évet kívánn!
Rengeteget kellett utánatok olvasnom, ami nem baj, hiszen legalább voltak történések. Mindenkinek gratulálok, akinek megérkezett a várva- várt kisporonty.

Neet!
Esztike gyönyörű! Az a kép teljesen lenyűgözött, ahol az a nagy haj van a kis fején.
Egér ügyben /ha még aktuális/ nekem az egérragacs jött be. Bármelyik háztartásiban lehet kapni. Egy A4-es lapot kell bekenni vele, és beleragasztani a kis dögnek egy csomó kaját /száraz kenyér, sajt, szalonna/ Nemsokára meglesz. Mármint az egér. Ráadásul emberséges is, hiszen csak beleragad a csapdába, nem döglik meg. Nálunk a párom szabadon engedte, persze messze a háztól.

Lakibori!
Olvastam a szorítóbugyiról, amiről írtál. Hallottam most két nagyon érdekes véleményt is. A vásárban ahol dolgoztam, többek között volt egy szülésznő, és egy masszőr vásárlóm is. Ők egymástól függetlenül mindketten azt javasolták, hogy ne használjam, mert a has akkor megy vissza a legteljesebben ha dolgoztatva van. Amikor a babát emeljük, felkelünk hozzá, stb. Ha leszorítjuk, akkor az izmok nincsenek igénybe véve. Mindenesetre most gondolkozhatom azon, vajon melyik a jobb megoldás.

Clau!
Örülök, hogy végre te is révbe értél.
Már a 4D-s kép is nagyon tetszett, de élőben a kisfiad igazi kis Don Juan.

Ancsika!

Hatalmas gratula!
A teszted sokkal szuperebb, mint a múlkori.
A szívveréses témán jót mulattam. Szokj hozzá, hogy ezentúl ez így lesz. Nem tudom miért erősödik fel ez a szívverés érzet ha az ember teherbe esik. Lehet, hogy ilyenkor tudat alatt jobban figyelünk a testünkre. Tény, hogy én is képes vagyok a nap bármely szakaszában érezni a szívverésemet, akár a kislábujjamban is. Most pedig, hogy sokszor fogom a pocimat, hogy érezzem a picurka ficánkolását, néha összezavar, hogy állandóan érzem a szívem dobogását.
A munkahelyeden szerintem se reklámozd a dolgot. Emlékezz vissza velem milyen szemetek voltak. Igaz, hogy én nem voltam bejelentve, de ahogy azon az ominózus napon beszélt velem az üzletvezető, /aki kirúgott/ már az borzasztóan bántott. Ha nem is tudnának kirúgni, lelkileg teljesen taccsra tehetnek, ha akarnak. Voltak itt jó ötletek, hogy becsípődött egy ideg, stb.
Ne tedd ki se magadat, se a picikét annak, hogy idegeskedj. Lesznek még így is olyan dolgok ami miatt az ember "rághatja a kefét".

Johanna!
Szomorúan olvastam, hogy már most fáraszt a dolog. Igazából én is ezen gondolkodtam valamelyik nap, hogy vannak dolgok amik miatt már kezdek én is nyűgös lenni, pedig igazából még sehol sem vagyok. Mi lesz vajon később. Kezd már a pocim akkora lenni, hogy kényelmetlen a cipőt fűzőcskézni, néha pedig annyira feszül a hasam, hogy úgy érzem szétreped a bőröm. És állítólag majd csak 2 hónap múlva /a mi időnkhöz képest/ kezd el rohamosan nőni a poci.

És végül, de nem utolsó sorban Votiv!
Istike egy csoda-baba. Azt leszámítva, hogy gyönyörűre sikeredett, ilyet én még sose láttam, hogy egy ennyire pici baba állandóan mosolyoglyon. /Persze ha nem sír az éhségtől/.
Neked külön is köszönöm, hogy eszedbe jutottam.
A vásárban szabadnap nélkül dolgoztam, és nagyon élveztem, hogy normális emberek közt lehettem, akik mivel már terhessen ismertek meg, nagyon örültek a babámnak. Nap mint nap méricskélték, hogy már megint nőtt-e a hasam az előző naphoz képest. Egyébként tényleg szinte naponta nagyobb. Még a párom is észreveszi, pedig ő minden nap lát. Utána pedig itt volt a nyakamon a karácsony, és nem győztem elolvasni a hozzászólásokat.
Votiv!
Szinte iszom soraidat. Bár néha vannak zökkenők, egyszerűen sugárzik az írásaidból, hogy mennyire boldog vagy.
Sajnos nekem volt 2-3 nagyon rossz napom, éjszakám, ami miatt szinte szégyellem is magam.
Már arra is gondoltam, hogy lehet, hogy meghülyültem.
Nagyon-nagyon vártam, és akartam ezt a babát.
Mégis valamelyik nap olyan borzalmas gondolataim voltak, hogy úr isten valami idegen van bennem, ami nem én vagyok. Nem tudom, hogy ez attól lehet, hogy előtte két napig sírógörcsöm volt, mert a családban történtek dolgok, amik nagyon megviseltek, és hiába próbáltam magam nyugtatni, hogy a baba miatt muszály lecsillapodnom, nem ment. Plussz láttam egy olyan képet valamelyik újságban, hogy az első pár napban úgy néz ki a pici, mint egy űrlény. Amikor csak feje, meg farka van. Valami ilyesmit álmodtam, és tök kikészültem tőle. Meg kellett néznem az UH képeimet, bár tudtam, hogy az már a teljesen emberformájú babámat mutatja. Na ennyit a meghülyülésemről. Azóta már lecsillapodtam. Csak nem tudom miért jött elő ez a fura érzés.

Azt hiszem most megyek, nem csak rólam szól ez a topik, de olyan rég voltam már, hogy sajna ez most ilyen hosszúra sikeredett.
Mindenkinek sok puszi, vigyázzatok magatokra, és a babáitokra.

Andi 19+2

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok lányok,

Eriknek csipásodik a szeme, van valakinek tapasztalata?, kamillázom de nem sokat javul, azt hiszem holnap megyünk a szemészetre, szopival nincs gond, 60-70ml megeszik pontosan 3 óránként. Új szokása, hogy pelenkázás közben kilöveli magából a kakát a lábamraKép
Csak bugyiban merem tisztába tenniKép
Mondjuk a párom ennek örülKép
claudia

Sziasztok!

Egy tegnapi hír:

A fővárosban 3 óra 40 perckor született meg a 2005 első kisbabája a Szent Imre Kórházban. Berényi Eszter 3350 gramm, 53 centiméterrel jött világra, van egy bátyja, édesanyja pedig 29 éves.

Dorka

Kép
szdorka

Szia Pipocska!
Örülök, hogy jól vagytok!
Ne aggódj, mostanában rám is folyton rámjön a bőgés bármikor, még a semmin is! Biztos a hormonok miatt van!

Fibi, Vollard, Zanza!
Hogy vagytok?

Tegnap délután a szülészeten voltam NST-n! Tök pangás volt, sehol egy lélek! Érdekes ez a frontdolog, hogy máskor meg tumultus van!

Ildi(37)
ildi76

Kedves Pipocska! jó, hogy megjöttél végre!!

szerintem azért hónapokat kérdeznek, mert nem tudnak mit kezdeni a hetekkel. de kissé lehiggadtam: legújabb stratégiám Kép)---> jan. végén (12-13. hetes leszek márKép mondom meg a cégnél, hogy terhes vagyok, és mivel ugyebár aug. végén szülök, ami a 8. hónap, nem is fog nekik "öregterhességnek" tűnni. úgyhoy majd csak aszondom, hogy augusztusban szülök, pássz.
a hónapokat meg majd inkább úgy számolom, hogy 31 naposban, mert azt nem értenék meg, mikor már a 10. hónapot mondom Kép

elkezdtem érezni a hasamban valamit. olyan tömörnek érzem a hasam, mintha feszülne kissé. (pedig igen kövér Kép))) magától is.)

mindenkinek Búék!

ancsipancsi

Clau! Persze, hogy örül a párod, mert elég jó csaj vagy! Kép A babóval menj el tényleg szemeshez, mert lehet, hogy csak sima csipa, aztán nem kell törődnöd vele, de ha valami kicsi gyulladás, akkor meg ad rá szert.

Különben csajok én kissé attól tartok, hogy mikor 21 hetesen megyek angliába, hogy fogok ott idegen helyen aludni, főleg lehet, hogy földön szivacsmatracon kell alukálnom. Ha ez utóbbi jön szóba, akkor viszek még egy felfújhatós plüssmatracot a tetejére, és úgy alszom, de azért FÉLEK.
Na meg az ALVÁS. Adjatok tanácsot!!! Én eddig egész életemben oldaltfekvésben aludtam, felhúztam az egyik lábam, és arra támaszkodtam, meg félig a hasamra, és így nem a csípőm terheltem. Most meg félek, hogy szétnyomom a gyereket, és kezdek oldalt aludni, de fáj a csípőm. Lehet azt érezni, hogy meddig lehet félhason aludni?? Ráadásul ösztönösen hasra is szoktam fordulni. Remélem nem nyomom péppé a kiskölköt, mert nem venném a szívemre!! A hátalvást ne is mondjátok, mert soha nem tudtam.

ancsipancsi

sziasztok

Előszőr is Búék mindenkinek. Lenne egy-két kérdésem: Ti hogy fejitek le a tejet szopi után? ill érdemes-e megvenni az AVENT kézi mellszívót,használ-e vki ilyet és tényleg olyan jó? Én az elsőnél a pesztonka mellszívót vettem meg,de alig használtam mert semmit sem ért,nem szívott semmit így hát kézzel fejtem. De most gondoltam kipróbálnám ezt az AVENT nevűt,hátha,csak hát egy kicsit drága ezért érdekelne h használ-e vki ilyet és érdemes-e megvenni? A másik kérdésem volt-e vmelyikőtőknek magas a vércukor szintje,mert nekem most poz. lett az eredményem és a vizeletemben is a cukor 14 mmol ami nagyon magas. Szerintetek lehet attól h előző éjjel (minden éjjel iszom tejet v. kakaót,mert éhes vagyok)ittam kakaót amit én készítettem cukorból és kakaóporból. Ez befolyásolhatja a cukor szintet? A védőnőm annyit mondott h diétázzak,ne egyek édességet. De hát édességet alig eszem ha eszem akkor is diétásat. Félek h a babának vmi baja lesz ettől a magas eredménytől. Bocsi ha túl hosszúra sikerült,de szívesen fogadnám a tanácsaitokat.
köszi,amúgy most a 32. hétben járunk

juji
juji

de ha nem eszel édességet, eszel esetleg szénhidrátot más formában. (kenyér, liszt, egyéb gabona, gyümölcsök, tészta, kókusz, bab, s.borsó, stb.) ráadásul legjobb tudomásom szerint ha most végig etted a Karácsonyi menüt (minden ami belefér), akkor könnyen lehet magas a cukrod, de ha visszaállsz a rendes evésre, akkor visszaáll a cukrod is.
az éjjeli kakaózástól nem lehet, ugyanis egy egész pohár tömény cukortól is csak 8-9 körülire megy fel az ember cukorszintje, nem beszélve róla, hogy 3 óra alatt vissza is áll rendesre.

ancsipancsi

Juji!
Nekem is volt már, hogy a vizeletemben cukor volt, előfordul, ha az ember nagyon sok édeset fogyaszt előzőleg! A tejben, kakaóban pláne sok van!
Viszont, ha a terheléses vércukrod is magas lett, akkor tényleg vigyázni kell!
Ancsi!
A terhesség elejéig én is pont úgy aludtam, ahogy Te felig hason! Én úgy a 3. hónapig nem izgultam, hogy gond lenne a hasonfekvésből, akkor még úgy sem nő a poci, szerintem nem ártalmas a babára! Amikor elkezdett nőni, egy ideig még tudtam ugyanígy aludni, de a felhúzott térdem alá 2 párnát tettem és így nem nyomta az ágy a hasamat! Később már tényleg csak az oldalfekvés jön be!

Claudia, Neet, Votiv és többiek!
Ti mennyi időt töltöttetek kb a szülőszobán (nem a vajúdóban) a szüléskor? Nekem tegnap ott csinálták az NST-t és valahogy nagyon nyomasztott az a kis szoba! Vagy akkor már tök mindegy hol van az ember?
A másik kérdésem, hogy a vajúdás alatt milyen gyakran teszik fel az NST-t? Vagy végig fent van?
Köszi
Ildi
ildi76

Sziasztok!
én is csatlakozom, és mindenkinek szép évet, rengeteg jó élményt és örömet kívánok a babákkal! csak sírás ne legyen Kép

van örömteli hírem is: Isti észrevétlenül elérte 3 hetes korára a 4400grammot...
most ezt nem azért mondom, hogy bárki is kövesse a példánkat, mert ez tényleg durván sok (3700-al született, 3300-ra fogyott le a kórházban)
szóval ebből legalább tudom, hogy nem éhezik a kiskrambó
ráadásul már 130-140 grammokat is szopizik - nekem meg ekkora a mellbőségem, hihi Kép

Pipocska! Jó hogy meg vagy Kép hiányoztál, sokat emlegettük! igazad van, nagyon boldog vagyok, na jó, nem töretlenül, de többnyire igen
persze nálunk is akadnak gondok, de minden jobb családban így van, nem igaz? Kép
de majd te is átéled, ha megszületik a babád, hogy a lelked repked a boldogságtól, miközben a tested iszonyúan fáradt és tele van fájdalommal, mégis valami csoda folytán még működik Kép
és alig látsz - illetve csak egy dolgot látsz, a kisbabádat, akire annyira vártál, és végre itt van, a karodban, és szuszog, nyöszög, (Isti még röfög is, mint egy vadkan, ha megérzi a cici szagát Kép) és olyan finom, illatos, puha és kedves... na jó, nem áradozom tovább Kép
és most mi lesz veled? tudsz még dolgozni? vagy már otthon maradsz?
nyugi, ilyen Alien-es érzésem nekem is volt, hogy egy "idegen lény" bitorolja a testem...Kép
soha ne legyen lelkiismeretfurdalásod, ha sz_r kedved van! ebben az állapotban ez tök gyakori,
a hormonok, ugyebár
de most már fel a fejjel! a babádnak sok boldogsághormonra van szüksége!

Moosejaw, alattunk házibuli volt, de olyan, hogy a tévét nem hallottuk tőle, remegtek a falak és bömbölt a lakodalmas teknó. iszonyú volt, de Isti bírta a kiképzést, szerencsére
talán ha majd idősebb lesz, könnyebben felébred
most csak 1 dolog tudja felkelteni - az éhség Kép

Clau, remélem, semmi baj nincs Erik szemével
kisbabáknál gyakori a csipásodás
Isti is csipásra alussza magát rendszeresen Kép

kéd dolgot tudok, a gyerekdoki mondta:

1. a kamilla nem jó a szemre, szemvidító fű kell (gyógyszertárban, gyógynövényboltban kapható)

"számos tünetet enyhít, ha a szemvidító fű (Euphrasia rostkoviana)gyenge főzetével öblögetjük a szemet.

Javasolt adag: a teából legfeljebb fél teáskanálnyi fűből készítsünk egypohárnyi főzetet: ezt 5 percig forraljuk lassú tűzön, hogy sterilizálódjon, majd rövid ideig hagyjuk állni! Hűtsük le, és szűrjük át steril gézen keresztül egy csészébe. Mindkét szemhez friss főzetet használjunk, a maradékot feltétlenül öntsük ki!"

2. kívülről befelé kell törölni a csipát, nem fordítva - ahogy eleinte én csináltam Kép

én ha lehet, kerülném a nem természetes anyagú szemcseppet
de nekem mániám a gyógynövény meg a homeopátia
remélem minden rendben lesz, és a szemész nem talál semmit!

Isti felsírt, rohanok
puszi mindenkinek
v

votiv 8)
votiv

Sziasztok
Meg nem volt idom visszaolvasni, csak csipara irom,hogy nekunk 2x volt annak idejen, es anyatejet csepegtettem a pici szemebe es 2 nap mulva teljesen elmult!! Ha van "keznel" Kép probaljatok ki!

Meg jovok: Addig is Boldog uuuuj esztendot!!! Kép
Norka
norkini

BUÉK mindenkinek!
Kakifoltra Vanish Oxi Action nekünk jó volt, persze utána még rendesen gépben is kimostam így biztosan nem irritálja a bababőrt. Akit érdekel a hasmasszázs-hasfájás elleni, megírom szívesen privátban, csak e-mail címet írjatok!Jó babázást!C és B
bcickany

Köszi a csipás tanácsokat, most már szép a szeme, de holnap jöna doki,
Juji,
én avent kézi mellszívót vettem, nagyon jó, fájdalom nélkül kiszívja a tejet, nem olyan mint a kórházi volt...
Ancsi, köszi Kép
Ildi,
Én kb 4 órát voltam bent, vihettek volna akár alszkába is, olyan mindegy volt, bár lett volna erőm, időm azon gondolkodni milyen a szoba...Kép
Én azonnal beásztatom a ruhát, akkor kijön belőle a kaki.
Ma még nem tojt le a fiam... Kép
De lassan tisztába kell tennem, nagyon erőlködik..
claudia

Sziasztok!

Ildi, én még egyben vagyok a Babóval, jól is érzem magam...de Zanza és Fibi nagyon gyanús nekem, régen jelentkeztek már be ide. Zanza eredetileg jan. 3-ra volt kiírva, Fibi szerintem még korábbra, így lehet, hogy ők már Babáznak?? Nem tudom, izgulok én is, hogy mi lehet velük, de majdcsak jelentkeznek. :-))

Ancsi, az alvás ezek után még nehezebb lesz, főleg a vége felé...de a láb közé tett kispárna vagy a takaród egy darabja oldalfekvésben elég jól bejött. A csípőm viszont ettől függetlenül is egy idő után elkezdett fájni. Gyakran kell forogni. :-)) De az ember egy éjszaka alatt 2x biztos kimegy pisilni, így nincs elég ideje egy pozíciót megszokni.

Lányok, ha az ember lánya beér a kórházba, szülés előtt, mennyi idő az adminisztráció és az elhelyezkedés, stb. ?? Csak azért, hogy nehogy ott 2 papír aláírása közben bújjon ki a gyerek...

Vollard
vollard

Juji!

Én egy terhességi diabéteszes vagyok!Kicsit beleástam már magam a témába az elmult hetekben.Mennyi lett az a magas érték?Éhomi vérből nézték?A vizeletben előfordulhat cukor de nem tudom,hogy ez a 14 milyen értéknek számít.
A tejnek magas a szénhidrát tartalma és ráadásul gyorsan emeli a cukorszintet.A kristálycukorról nem is beszélve!Itt vitatkoznék Ancsipancsival mert az a 8-9mol lehet akár 11-12 is!
Ha van kérdésed,nyugodtan kérdezz akár emilben is!

Jucus
20170114224602

Ildi!
Én reggel 10 től du 4 ig köbö. Az azért elég is volt, akármilyen rózsaszínű volt. KépAz NST végig rajtam volt, még később éjjel is a fülembe zakatolt, meg is kérdeztem a szobatársamat, ő hallja-e, vagy meghülyültem, de ő nem hallotta. Hm, akkor az utóbbi. Kép

Votiv!
Gratula a kis zabagéphez, ma Eszti is túllépte a 4 kilót! (te érzed még a gát helyét? mert én igen. nem fáj, csak nyom, ha sokáig ülök.)

És csatlakozom az alien hasonlathoz (hm, ezt nem én találtam ki??) bár nem rossz értelemben, de tök olyan volt, főleg a végén, amikor majd kirúgta a mindenem. Kép

neet
neet

Pipocs, ne aggodj, mindenki gondol butasagokat, en meg most is neha (hogy mindenfele baja esik/eshet a gyereknek, es ha alszik is tobbszor ellenorzom, hogy rendben egyben van-e meg).

Ancsi, ne ragodj az alvason, aludj ahogy kenyelmes es kesz, nem arthatsz a babanak. Nagyobb pocinal ha mar tenyleg nem lehet valahogy aludni, az ugyis kenyelmetlen lesz, bizz a tesedben, o vigyaz a kismanora.

Juji, az Avent mellszivo szerintem nagyon jo, nem az a kerdes, azt vedd-e, hanem az, hogy egyaltalan vegyel-e mellszivot. De ha mar masodik baba, akkor biztos tudod, hogy kelleni fog.

Votiv, es Te hogy birtad a buliszomszedokat? Mazlid van Istivel, hogy ilyen jol alszik, es nem uvoltotte vegig az ejszakat. Es hogy maris ennyit vigyorog, altalaban csak kethonaposan kezdik a somolygast, az enyem is, bar mostmar nevetgel is, olyan helyes, asszem meg fogom zabalni Kép

Ildi, a szuloszoban kb ot orat voltam, de nekem tetszett (a sargaban voltam), sot szerintem az egesz korhaz popec. Mondjuk az utolso ket oraban mar nem birtam nyitva tartani a szemem, ugyhogy akkor mar mindegy volt.

Vollard, az adminisztraciora mar nem emlekszem, eleg sokat benn voltam, megis volt olyan papir, amit szules utan kellett alairkodni. Szerintem ezen ne torpolj, nem neked kell urlapokat toltogetni, csak alairkodnod kell mindent, amit az orrod ala dugnak. Elhelyezkedes alatt mit ertesz? A parom felhozta a cuccot a kocsibol es csak ledobtuk a foldre a vajudoban, magamat meg egy agyra. Ja, es addigra mar ramadtak egy korhazi haloinget. Ennyi.

Claudia, azert lassan ki kell talanod valamit, mert elobb utobb a lakason livul is tisztaba kell tenni a sracot, es akkor megiscsak fel kene venned majd valamit Kép

Norka, ma sargarepapuret probaltunk haromszor, egyre jobban ment, a masodiknal mar vigyorgott es nyitotta a szajat, a harmadiknal meg elmarta a kiskanalat es tolta be a szajaba, de olyan erovel, hogy meg kellett fekeznem, es ha elvettem tole, csak hogy ujratoltsem, duhosen felsirt. A gond az, hogy minden sargarepas lett: a gyerek (szaja, arca, orra, homloka, keze), eloke vagy torulkozo (mert aztan mar azt raktam ra), a ruhaja (felso es a nadragja! is, minden etkezes utan at kellett oltoztetni), az anyja (keze es valla), a pihenoszek es a macska (mert lenyalta a kiskezrol, meg ki- a kistanyerbol) ... Kép Kép rajottem, hogy az eloket nem a ruhara, hanem a ruha helyett kell feltenni Kép Szoval ez mostmar orokke igy lesz? Vagy csak atmeneti zurzavar? Hogy keszuljek? Ja, es aztan a kaka is sargarepaszinu volt Kép
moosejaw

Neet, Clau!
Köszi a válaszokat!

Vollard!
Te mikorra vagy kiírva?
ildi76

Moosejaw!
Neked is köszi a véleményt!
ildi76

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X