Sziasztok!
én is csatlakozom, és mindenkinek szép évet, rengeteg jó élményt és örömet kívánok a babákkal! csak sírás ne legyen
van örömteli hírem is: Isti észrevétlenül elérte 3 hetes korára a 4400grammot...
most ezt nem azért mondom, hogy bárki is kövesse a példánkat, mert ez tényleg durván sok (3700-al született, 3300-ra fogyott le a kórházban)
szóval ebből legalább tudom, hogy nem éhezik a kiskrambó
ráadásul már 130-140 grammokat is szopizik - nekem meg ekkora a mellbőségem, hihi
Pipocska! Jó hogy meg vagy
hiányoztál, sokat emlegettük! igazad van, nagyon boldog vagyok, na jó, nem töretlenül, de többnyire igen
persze nálunk is akadnak gondok, de minden jobb családban így van, nem igaz?
de majd te is átéled, ha megszületik a babád, hogy a lelked repked a boldogságtól, miközben a tested iszonyúan fáradt és tele van fájdalommal, mégis valami csoda folytán még működik
és alig látsz - illetve csak egy dolgot látsz, a kisbabádat, akire annyira vártál, és végre itt van, a karodban, és szuszog, nyöszög, (Isti még röfög is, mint egy vadkan, ha megérzi a cici szagát
) és olyan finom, illatos, puha és kedves... na jó, nem áradozom tovább
és most mi lesz veled? tudsz még dolgozni? vagy már otthon maradsz?
nyugi, ilyen Alien-es érzésem nekem is volt, hogy egy "idegen lény" bitorolja a testem...
soha ne legyen lelkiismeretfurdalásod, ha sz_r kedved van! ebben az állapotban ez tök gyakori,
a hormonok, ugyebár
de most már fel a fejjel! a babádnak sok boldogsághormonra van szüksége!
Moosejaw, alattunk házibuli volt, de olyan, hogy a tévét nem hallottuk tőle, remegtek a falak és bömbölt a lakodalmas teknó. iszonyú volt, de Isti bírta a kiképzést, szerencsére
talán ha majd idősebb lesz, könnyebben felébred
most csak 1 dolog tudja felkelteni - az éhség
Clau, remélem, semmi baj nincs Erik szemével
kisbabáknál gyakori a csipásodás
Isti is csipásra alussza magát rendszeresen
kéd dolgot tudok, a gyerekdoki mondta:
1. a kamilla nem jó a szemre, szemvidító fű kell (gyógyszertárban, gyógynövényboltban kapható)
"számos tünetet enyhít, ha a szemvidító fű (Euphrasia rostkoviana)gyenge főzetével öblögetjük a szemet.
Javasolt adag: a teából legfeljebb fél teáskanálnyi fűből készítsünk egypohárnyi főzetet: ezt 5 percig forraljuk lassú tűzön, hogy sterilizálódjon, majd rövid ideig hagyjuk állni! Hűtsük le, és szűrjük át steril gézen keresztül egy csészébe. Mindkét szemhez friss főzetet használjunk, a maradékot feltétlenül öntsük ki!"
2. kívülről befelé kell törölni a csipát, nem fordítva - ahogy eleinte én csináltam
én ha lehet, kerülném a nem természetes anyagú szemcseppet
de nekem mániám a gyógynövény meg a homeopátia
remélem minden rendben lesz, és a szemész nem talál semmit!
Isti felsírt, rohanok
puszi mindenkinek
v