Új privát üzeneted érkezett!

Angéla
Pontosan én se tudom. Talán, -de lehet, hogy pont fordítva van- , minél magasabb stádiumú, annál inkább el van öregedve a méhlepény. De ez tényleg nem biztos.

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

Először is szeretnék mindenkinek nagyon boldog új évet kívánni!

Kép

Témákhoz:
Füllbevaló: nekünk is lányunk lesz, és már a kórházba meg fogja kapni a füllbe valóját. Egyébként szerintem egyáltalán nem gáz, és nem is értem a besebesedés dolgot, hiszen a kórházban nem lövik a füllbevalót, hanem tűvel kiszurják és egy igazi bébi füllbevalót raknak bele, amit te viszel. Annak pedig nincs hátul olyan leszedhetős vacak meg szúros vége amitől sebes lehetne szegényke. Egyébként nekünk a baráti társaságunkban minden lány babának van füllbevalója és senki nem panaszkodott, hogy piszkálná, vagy begyulladna vagy mit tudom én.

Betét: ez nekem is egy elég kényes dolog, mert már vagy 8 éve nem használtam betétet és es sem tudom képzelni, hogy a lábam között legyen valami, főleg, hogy tanga bugyit hordok. Szóval sejthetitek, hogy nekem milyen szar ez az egész, bár a bartánőm azt mondja, hogy ő nem vett TENA betétet, csak a közönségesből a legnagyobbat. Ő azt mondja már túl két szülésen, hogy csak annak kell ilyen brutálisan nagy betét, aki bizonyos időközönként - mondjuk óránként - nem akar kimenni kicserélni. Én inkább kimegyek, mint az az undorító nagy betét legyen a lábam között.

Tampon: Szerintem nem a vérzés mennyiségének figyelése miatt nem lehet tampont használni, mert ha ez így lenne akkor a házas életet nem tiltanák meg hat hétre a szülés után.

Én is azt gondolom amit Babus, hogy minél öregebb a méhlepény annál magasabb a placenta utáni számozás.

Málnalevél tea: én egy kis eldugott gyógynövény boltban vettem, és szerintem ilyen helyeken könnyebben beszerezhető, mint a forgalmas nagy üzletekben.

Üvegmatrica: légyszi segítsetek nekem, én lehet, hogy béna vagyok, de nekem mindig kétszer kell mindent festenem - közbe megvárni míg megszárad - mert különben olyan vékony, hogy nem tudom leszedni. Szerintetek ez normális? Nem tudom ennél vastagabban kell-e kenni, vagy valamit rosszul csinálok?! Kép Légyszi segítsetek!

Gyerek mozgás: honnan lehet tudni, hogy normális-e az, hogy mennyit mozog a gyerek? Mert ha a miénk így folytatja és ez normális akkor nem lesz valami aktív szegényke. Alig mozog valamit és általában azt is csak este meg reggel amikor még vagy már ágyban vagyok. Napközben olyan békesség és nyugalom van odabent, hogy már kezdek aggódni.

Babus!
Most, hogy már 35. hetes vagy te fogsz szedni, vagy inni valamit ami elméletileg a szülésnél segíthet vagy mi?!Kép

Mi is itthon voltunk szilveszterkor, bár éjfélkor átmentünk anyukámékhoz koccintani meg virslit enni - itt laknak a szomszéd házban -, hiszen jövőre már úgyis itthon kell lennünk.
Bár ha ilyen nagy petárdázás és tűzijátékozás lesz mint idén volt, akkor akár mehetünk a babával is mert úgyis fel fog szegényke kellni. Olyan hangzavar volt, hogy azt sem lehetet hallani, hogy mit mond a másik.

Bocsi, hogy kicsit sokat írtam! Ja és ma kezdtem a 29. hetet.

Kép

Kép
mtücsök

Sziasztok!

Koszonom a valaszokat. Azert furi nekem ez a keves mozgas,mert ugye az elejen keveset mozog a baba, az ok....de en mar 4-5 hete erzem es ebbol a szempontbol, ez mar ugye nem az eleje Kép De akkor megnyugodtam! A heten megyek UHra, remelem minden rendben lesz Kép

Angela
Altalaban a harmadik harmad vege fele szokott a mehlepeny kettes stadiumba kerulni.De a dokid biztosan mondja majd, ha megkerdezed,hogy ez megfelelo-e a babadnak?! Kép

Norka
20+3
norkini

Babus
Neked akkor biztos könnyű dolgod lesz Kristófkával. Én úgy érzem magam ha egy picurt meg kell fognom mint egy elefánt a porcelánboltban. Még nem áll rá a kezem, de biztos, hogy csak pár nap kérdése, és profi leszek majd benne.
Most jöttünk haza a barátainktól, ahol lassan 3 hónapos a picur. Ők is indultak rokonokhoz, úgyhogy a picurt fel kellett öltöztetni. Kész tények elé állítottak, nekem kellett rá adnom a kabátkát, nacit meg a vastag kabátot. Gyerek apucija meg is dícsért, hogy nagyon ügyesen csináltam. De úgy megízzadtam!

Zsana
Nekem van még egy olyan parám is, hogy valahogy megtalálom a szerintem elyes utat, és jön egy Anyuka vagy egy anyós, és elmondják, hogy hogy kellene csinálni.
MOst amikor otthon voltunk és beszélgettünk a babáról, anyukám mesélte, hogy velem mi hogy volt 28 éve. Sokat változott azóta a világ. Engem például nem engedtek egy napig szopni, csak valami keserű teát itattak velem. És rendszeresen kaptam teát is amikor már szoptam, merthogy az oltja a szomjat. Én pedig mondtam, hogy a gyereknek anyatejen kívül nem adok semmit, mert mindenhol, azt lehet olvasni, hogy ha van az embernek teje, nem kell semmi más a gyereknek.
Na aztán egy ennél nagyobb gond az a szoba hőmérséklete lesz. Ha szüleimhez vagy anyósékhoz megyünk ott mindig olyan rohadt meleg van, hogy eldobom magam. Ők azt szokták meg, nnekem viszont a 20-22 fok körüli hőmérséklet a jó. Már előre tudom, hogy ha jönnek hozzánk, akkor első dolguk az lesz, hogy nálunk hideg van és meg fog fázni a gyerek. És ilyenkor tuti, hogy el fogok bizonytalanodni, hogy tényleg jó-e az a babának, amit én gondolok.
Na én is jól elmagyaráztam a paráimat, nem tudom, hogy ebből mi volt az érthető.

Timka
timka

Mtücsök
Kipróbálom majd a málnalevélteát. Csak még be kell szereznem. Másról nem tudok, ami segíthetné majd a szülést, de ha van még valami ötlet, talán kipróbálomKép

Babus

Kép
babus2005

Babus!

Most találtam ezt az interneten ha gondolod:
Szülés előtt az utolsó hónapban: Arnica Montana 9/12CH napi 1*5 golyó;
Utolsó két hétben: Caulophylium 5CH napi 1*5 golyó;
Vajúdás alatt: Caulophylium 5CH és Cimicifuga racumosa 9CH 1/2 óránként váltakozva 5-5 golyó, 5 perces fájásoknál 5-10 percenként váltogatva;
Szülés után Arnica Montana 10 golyó azonnal, majd 3-4*5 folyó naponta;
Gátsebre: Staphysagria 15 CH 1*5 golyó;
Vérveszteségre: China rubra 9CH 2*5 golyó.

Kép

Kép
mtücsök

Timka
Én ettől a beleszólós problámától nem félek sajnos/szerencsére.
Anyukám már nem él, de sokat tudott volna segíteni, eléggé naprakész volt ezekben a dolgokban.
Anyósom véleménye pedig nem igazán érdekel. Nem mondhatom, hogy tájékozott lenne ilyen téren, de sajnos elkezdett utánaolvasni a dolgoknak és ő tényleg az a beleszólós fajta. Egyébként állandóan kajával töm(ne) minket is, szerintem biztos a gyerekkel is ez a terve. Asszem elég egyértelműen fogom közölni vele, hogy nem tartok igényt a tanácsaira. Kíváncsi vagyok, hogy fog viszonyulni az unokához. Várja nagyon, de szerinte egy gyerekkel rengeteg gond van (ez lehet, hogy igaz, csak normális embernek nem ez jut az eszébe szerintem).
Én is a kizárólagos szoptatás híve vagyok, tőlem aztán mondhat bárki bármit, nem érdekelnek. Fel vagyok rá készülve, hogy az elején nem lesz könnyű, de szerintem megéri.

Nem semmi, hogy elterjedtek ezek a homeos bogyók!
Mondjuk én nem nagyon bízom bennük, szerintem ez most csak egy jó biznisz. Szerintetek van ember, aki ezt mind beszedi? Egyáltalán mennyi pénz ez?
Meg ugye nem is tudjuk, melyik az utolsó hónap, utolsó két hét. Azt meg nehezen tudom elképzelni, hogy vajúdás alatt valaki ezzel foglalkozik, hogy most melyikből és hány szemet. Nem beszélve arról, hogy egy tizenegynéhány órás vajúdásnál ez elég szép mennyiség.
Elnézést attól, aki hisz benne, lehet, hogy segít, de nekem ez a nagy mennyiség hiteltelenné teszi az egészet. Én maradok a málnalevél teánál.
zsana75

Babus!

Most bukkantam rá, hogy írogatsz máshova is. Ott az a lány írta ezeket a szereket akit Katinkának hívnak. Nem tudom, hogy hatott-e volna a homeos bogyó, mivel azt írják, hogy császár lett a vége.

Zsana!
Persze nem mindenkinek kell ebben hinnie, de ilyen alapon a málnalevél tea sem biztosíték. Az viszont tény, hogy nekem a petefészek cisztám elmúlt tőle, és nyáron az allergiámra is ezt szedtem. Ezek nem drága szerek, egy üvegcse amiben kb. 200 golyó van az 400-500 forint körül van.

Kép

Kép
mtücsök

Sziasztok, BUÉK Mindenkinek mégegyszer!
Jó kis termést hoztatok össze ma! Mi itthon szilvesztereztünk 2,5-esben, nagyon jó volt, éjfélkor kimnetünk tüzijátékot nézni, majd fél 2-kor ár aludtunk is, szóval nyudíjaas módon adtuk elő idén!!!

Adri,
lehet, hogy tényleg a TB támogatásra emgy a kórház ha ennyire nem foglalkoznak veled érdemben? Szerintem is próbálj meg minél több infót kiszedni belőlük, és ha nem fontos, akkor meg engedjenek haza, én nagoyn rosszul viseltem a bentlétet kéthete, és már alig vártam, hogy eljöhessek, bár papíron még bent voltam.

Le a kalappal minden bulizós Pocakos előtt, Babus nem semmi, hogy még táncoltál is! Én mostanában kezdek fáradni, meg szerintem el is lustultam az elmúlt másfél hét alatt, mióta együtt itthon vagyunk a párommal!!

Babus,
egyébként nekem is május 9-val kezdődött az utolsó ciklusom, de a doki rászámolt egy kicsit. Szóval elvileg a pocaklakók egyidősek!

Timka,
mi is a héten beszélgettünk a párommal sokat, hogy egy bő hónap múlva minden megváltozik, vajon milyen lesz az új helyzet, bár én inkább a szüléstől félek, hogy minden rendben legyen a babóval, ne szenvedjen sokat, egészséges legyen, ... utána majd összeszokunk és belejövünk a dologba!!

Norka,
a 20. hét környékén volt, olyan nap, amikor alig éreztem, és mindig kétségbe estem, de másnapra meg aktívabb volt, szóval türelem!

Zsana,
helyzet hasonló, anyukám már nem él, és sajnos az én anyósm is szeret mindig mindent jobban tudni, na és beleszólni is, és már most azt tervezi, hgoy mikor lesz majd náluk a gyerek, mikor hagyjuk ott nekik, szóval félek rendesen, hogyha meglesz akkor kicsit meg fogja keseríteni néhány napomat, de majd megpróbálom valahogy kezelni a dolgot, hogy ne sértsem vérig!

Homeos bogyókban bízom, mivel egy hete nekem segített a torokfájásra kapott, nem is tört ki rajtam a baci!!! De még próbálok utána érdeklődni olyantól, aki használta őket, de tényleg nem drága dolog, és ártani nem ártanak!

Na megyek gyorsan aludni, sajnos amit egy fél órája gépeltem az elszállt, és most haragszom a gépre!
SZép álmokat! Holnap megyünk csavarogni a megatoysba, már nagyon várom!
tamesz+ubul 33+5

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Tegnap jól elkiabáltam magamKép Egész nap pörögtem ugye, aztán este úgy 9 körül utolért minden nyűgöm. Fájt a talpam, a lábam, a derekam, a hátam, zsibbadtak a kezeim. Szóval mozdulni alig bírtam, mint egy rokkant úgy vonszoltam itt magam meg nyöszörögtem itt apucinak, míg ágyba nem kerültem.
De mára már új erőre kaptamKép De most azért nem állok neki takarítaniKép Ma nagy lazsálás leszKép Holnaptól viszont apuci újra dolgozikKép Megint minden nap egyedül leszekKép(kivéve persze Kristófkát meg Dolfi kutyust). De már talán könnyebb lesz. Mert már csak 1 hónapKép Megkezdődhet a visszaszámlálásKép Talán ki kéne még használnom ezt a hónapot, amire csak tudom, mert aztán egy ideig biztos nem lesz ennyi időm.
Na majd lesz valahogyKép

Mtücsök
Köszi az infókatKép
De nem tudom, valahogy úgy vagyok én ezekkel a homeós bogyókkal, hogy félek tőlük, mert nem ismerem őket. Nem tudom pontosan mi van bennük. Mivel én elég parázós vagyok, leginkább csak a széles körben elterjedt dolgokat merem használni. bár még a málnalevél teával kapcsolatban is vannak aggályaim.

Babus+Kristóf, aki ma megkezdte a 35.hetet!!!

Kép
babus2005

Sziasztok
A homeos bogyók nekem is segítettek és jó kis nátha elkerülésében még a terhességem elején.Csak az a gond vele, hogy nem szabad megfeledkezni róla. Emlékszem 2 óránként kellett beszednem az egyik bogyót és volt úgy hogy elcsúsztam vele. De naponta egyszer 5-5 bogyót bekapni nem nagy dolog, vajúdás alatt meg úgyis az órát lesi az ember. Én biztos fogok szedni ilyesmit. És tényleg nem drága, meg is lepődtem amikor először vettem ilyesmit, 300 valahány foritot fizettem egy csőért és rengeteg bogyó van benne. Holnap fel is hívom a homeopátiás nőt, hogy megkérdezzem tőletényleg jók lesznek-e ezek nekem.

Babus
Én szilveszter előtt jártam úgy, hogy annyit takarítotam, hogy megmoccani alig bírtam az izomláztól. Nem való már nekünk ez a nagy munka. Pihenni kell, hogy felkészüljünk a szülésre!

Timka
timka

BUÉK mindenkinek!! Kép Szilvesztert végül mi is itthon töltöttük, soha ilyen szolidan nem telt még Kép.

Timurr, kérdezted a becsült súlyokat. Van itt egy link, még régebben tette fel valaki, ezen van pár adat, igaz, súlyok csak a 25. héttôl:
http://www.inetcom.hu/andrea/babasmamas/adatok.htm
Persze kezeld fenntartással, nekem a 27. héten több mint 150 g volt az eltérés...

A névvel kapcsolatban meg pont ezt szeretnénk elkerülni, hogy mindenki egyszer köszöntse csak fel két alkalom helyett. A párom most a Bendegúzt szorgalmazza, mert akkor maradhatna Beni (ahogy már régóta szólítjuk), és a névnapja is odébb lenne, én meg még nem tudom. Ruzicsky, a te babád Bendegúz lesz, ugye?

Nadine, a lánynevünk biztos változik, légyszi javítsd át Pannára, ha van egy kis idôd! Köszönöm!

Adri, nahát, azt hiszem, neked kisebb a pocid az enyémnél! Kép Nagyon cuki, de most megleptél, mert asszem te vagy az elsô! Kép Remélem a kórháztéma mihamarabb megoldódik, és minden rendben lesz!! De szerintem is ragaszkodj az alaposabb tájékoztatáshoz!

Tamesz, írtad, hogy a Megatoys-ban kuponnal vásároltok. Hogy lehet ilyen kuponhoz jutni? Anyós témában meg hasonló gondjaink vannak. Nálunk ugyan tüneményes az anyós, egyelôre, de kicsit megijeszt, hogy nekik már van rácsos ágyuk (nekünk még nincs!!!), meg a múltkor azt mondta, hogy majd amikor nagyapa (párom apja) fogja fürdetni a kicsit. Na ettôl kicsit megijedtem... Én nem akarom, hogy máshol aludjon a Picúr!!! Máskülönben meg mi szükség lenne arra, hogy más fürdesse? Vagy most én gondolok valamit rosszul?!

A mocorgás nálunk elég visszafogott az elmúlt 1 hétben, persze minden nap van némi mocorgás, de mintha kisebb intenzitású lenne. Nem tudom eldönteni, hogy már én szoktam-e jobban hozzá, vagy ô mocorog-e kevesebbet. (Na most egybôl rá is cáfolt, kaptam egyet az oldalamba, amiért ilyeneket írok... Kép)

Borbolya
27+5

KépKép

Kép
borbolya

Borbolya!

Hogy Tamesz mivel vásárol azt nem tudom. De most reklámozták a TV-ben, hogy a most megjelent Anyák Lapjában Megatoys-os kupponok vannak Kép Kép

Akiren
(20+3)
akiren

Helló!

Igen, a mi babánk Bendegúz lesz. Kép A családban senkinek sem tetszik az a név, pedig szerintem nagyon aranyos és kit érdekel a család, eddig nem sok dologba engedtem beleszólni se a saját, se a párom családját. De azért most én is tartok attól, hogy milyen lesz anyós pajtás ha megszületik a második unokája, mivel a párom bátyja révén már van egy 9 hónapos unokája és a sógornőmnek szokta mondani a dolgokat. Állandóan kritizálja szegényt, hogy miért így csinálja, miért nem úgy, elkényezteti meg ilyenek. Hát, biztos lesz egy-két mosolymentes napunk, de szerintem ez ezzel jár, ekkora eseménynél megbolondulnak az anyósok. Kép Mindenesetre engem nem nagyon érdekel. Sógornőm mindig azzal szokta leállítani az anyóst, hogy ha nem hagyja békén, akkor többet nem láthatja az unokáját. Kép

Én sem tudom eldönteni, hogy eleget mocorog-e Bende baba, csak reménykedek, hogy minden rendben van vele és már nagyon várom a márciust, hogy végre kibújjon és megszemlélhessem közelről is. Kép

r
29+3
ruzicsky

Hello mindenki!
Először is Nagyon Boldog Babás Új évet kívánok nektek!
Én az utóbbi napokban tiszta mormota lettem,a szilvesztert is átaludtam.Mondtam is,hogy egész 2005-ben nem fogok együtt annyit aludni mint az elmúlt pár napban.
A fülbevaló téma,lánykát váró lévén engem is elgondolkodtatott.Nekem is volt anno,nem is volt vele semmi gond de akkor asszem még a védőnők szúrták amikor a baba már haza került.A kórházba nekünk kell bevinni vagy ott van vmi speckó első fülbevaló?
Most megyek takarítani kicsit(na nem annit mint BabusKép )csak éppen.
pusza
nyetus+Kamilli
nyetus76

Én már tültettem magam ezen a kevés mocorgás témánKép Eleinte nagyon aggasztott, ráadásul elég későn kezdett el igazándiból mozgolódni. Sok helyen olvasom, hogy az éjszakai alvást megnehezítheti az, hogy a legtöbb baba pont olyankor aktív, amikor az anyuka aludni szeretne. Hát nálunk Kristóf végigaludja velem az éjszakátKép Azt is írják, hogy ilyenkor már egész nap érezni kéne a babát, hát én ezt sem érzem. Vannak aktívabb órái, napjai és ugyanúgy vannak passzívabb napjaiKép Őt nem érdekli a szilveszteri hangos zene, petárdarobbanás, ő nem tart fergeteges pocakbulikat, ő nem rúg fájdalmasakat (amilyeneket a könyvek szerint már rég kellene), ő nem piszkálja a talpikójával a bordáimat (legalábbis nem érzem, egyszer-kétszer zsibbad egy picit a bordáim tájékán, talán ez az, de nem nevezném még csak kellemetlennek se). Ő ilyen, és így kell elfogadnomKép Remélem megszületése után is ilyen kis nyugodt baba leszKép

És már napok, sőt hetek óta morfondírozok egy dolgon. Mindenhol mindenki azt írja, meg személyesen is azt tanácsoljta nekem, hogy addig élvezzük ki a dolgokat, -jelen esetben a szilveszterre mondta mindenki-, amíg még nem lesz meg a baba, mert jövőre ez már úgy sem fog menni.
Jó, lehet, hogy igaza van, aki ilyeneket mond, nekem nagyobb gyerekekhez még nincs tapasztalatom, csak a pindúrokhoz, szóval lehet, hogy én magam fogom majd megcáfolni, amit írok, de én akkor se értem ezt.
Persze nem az első hetekről, hónapokról beszélek, az biztos kemény lesz, és tudom azt is, hogy egy gyerek alapjában véve megváltoztatja egy ember életét, mert nem mondhatom már majd azt neki, hogy most nincs kedvem ehhez, nincs kedvem ahhoz. meg nem fogok már majd délig aludni, nem megyek oda és akkor, amikor és ahová csak akarok. Ez bizonyos mértékű önfeláldozást jelent.

De ugye ahhoz kétség se fér, hogy én a világon mindenkinél jobban szeretem Kristófkámat, de nem hiszem, hogy ennek kéne alárendelni az életemet. Pl. jövő szilveszterkor már 10 hónapos lesz Kristóf. Miért kellene itthon ülnünk majd vele egész éjszaka? Egy 10 hónapos baba már nem kizárólag szopik, miért ne vigyázhatna rá valaki arra az egy éjszakára? Mindkét nagyi itt lakik a közelben, jó persze, az anyósomat nem csípem, de egy gyerkőcre vigyázni ő is tud, az anyukámékról nem is beszélve, rá bármikor gond nélkül rábíznám Kristófkát. Persze ezt most nem azoknak írtam, akiknek már nem él a nagyszülő, vagy messze lakik, vagy egyéb.
Ugyanez vonatkozik bármilyen más szórakozásra, kikapcsolódásra is. Én megdöbbentem, amikor az unokatesómék nemrégiben mondták, hogy mióta megszületett a kisfiúk, aki már 7(!) éves, nem voltak még sehol se szilveszterezni, meg nyaralni se. Pedig a kisfiúk rendkívül belevaló kissrác, bárhol bárkinél ott alszik, tőle simán lehetett volna menni. Anyagi helyzetük se akadály. Nem is kényeztetik agyon a gyereket, hogy ezért ne mentek volna sehová. Egyszerűen csak így alakult. Jöttek a szürke hétköznapok, ami megmérgezte a házasságukat. Most épp válnak, a hapsinak barátnője van. Persze, persze, ezer más dologra fogható ez az egész. De én szeretnék más lenniKép Én imádom Kristófom, mindig ő lesz az első, de igenis szükség van szilveszterre, mozira, kettesben töltött romantikus estére, boldog családi nyaralásra Kristófkával együtt. Én nem akarom magam alárendelni a babaruhamosásnak, szoptatásnak, pelenkázásnak. Én nem akarok 3 évig a négy fal közé zártan élni és bedepizni ettől az egésztől. Mert nagyon sok helyen én sajnos ezt látom. Én élvezni akarom, hogy családom vanKép Én egy rugalmas és laza anyuka szeretnék lenniKép Én élni szeretnék, Kristóffal és apucival együttKép

Én látnám hülyén ezt az egészet? Mindenesetre hamarosan kiderülKép

Babus

Kép
babus2005

Nyetus
Engem fiús anyuka révén nem érint a fülbevaló téma, de fülbevalót biztos neked kell vinni. Nem hinném, hogy létezik ma Magyarországon olyan kórház, ahol adnak ilyesmitKép
A mi kórházunkban a hazamenetel napján oda kell adni a fülbevalót a csecsemős nővéreknek, ők alkoholba áztatják jópár óráig, aztán pedig egy tűvel pillanatok alatt átszúrják a baba pici fülét és már benne is van a fülbevalóKép

Babus

Kép
babus2005

Babus!Kép
Annyira jó volt olvasni téged (is)!Kép
Én is hasonlóképpen gondolom ezt az egészet!
A párom szerint most is a kelleténél többet csavargok(-gunk), és már mondogatja,hogy majd mi lesz velem februárba...Hát az első jó pár hétben biztos nem,DE utánna!? Még jó,hogy tavaszodni fog és bizony viszem magammal Marcit is ahová csak szeretnék menni,jön ő is velem és nem fogunk itthon ülni minden hétköznap!KépEgy gyerkőc nem lehet akadály semmiben,sőt!

És,hogy milyen anyuka leszek? Nekem is megfordult a fejembe már. Hát Marcinak én a legjobb!Kép
Nem tudom miért de nekem semmi olyan probléma nem jut eszembe amit ne tudnék majd megoldani, és lehet hogy túlságosan is,de magabiztos vagyok!Kép

További kellemes vasárnapot!

Ilona
Vendég

Babus,
köszi,akkor vmi fülbevalót is be kell szereznünk.Az is lehet persze,hogy majd csak pár hónap múlva lövetjük ki,mondjuk a keresztelőjére.
ebbe nmég nincs döntés.
Kimozdulás témában,én teljesen egyetértek veled.
Mi Dinivel 6hetes kora óta megyünk mindenhova.Most nyáron voltunk a tengernél és Ausztriában,amúgy országon belül nagyon sok helyen.Meg persze apával is mentünk kettesben ide oda.Ami nálunk nehezebb aza szervezés,hogy éppen ki tud Dinire vigyázni.
Megpróbálok feltenni képet
ciao
nyetus76

Babus (és többiek)
Én sem gondolom, hogy egy gyerektől nem lehet kimozdulni. Már miért ne lehetne! Bár én egy kicsit másképp látom/tervezem a dolgot.
Tulajdonképp én már kinőttem ebből a bulibajárós korszakomból régen, úgyhogy az biztos nem fog hiányozni (már a bulinak abban az értelmében, hogy bál, disco, ilyenek). Szerintem ezután azokkal az ismerőseinkkel fogjuk szorosabbra fűzni a kapcsolatot, akik szintén rendelkeznek kisgyerekkel (vagy tudják azt tolerálni). Nekem nagyon bejönnek a beszélgetős, társasjátékozós házibulik, szerintem oda nyugodtan el lehet vinni a babákat is. Akkor én sem aggódom, hogy mit csinálhat szegény gyerek a nagyinál, mit adnak neki enni, stb.
Persze egy mozi erejéig rá lehet bízni valakire, de én egész éjjelre nem szívesen hagynám sehol.
Épp tegnap mondtam a páromnak, hogy jövőre elmehetnénk síelni. Akkor már majdnem egy éves lesz a baba, nyugodtan utazhatunk vele. Szerintem a nyaralással is így van ez, csak a megfelelő helyet és társaságot kell kiválasztani.
Én már attól is rosszul vagyok, amikor azt hallom, hogy az újszülöttet hat hetes koráig nem lehet utcára vinni, meg nem jöhetnek látogatók! (lehet, hogy ezze megint egyedül leszek, mert a többségnek más a véleménye Kép)
Én is rugalmas és laza szeretnék lenni! Kép
zsana75

Norkini

Mi majdnem egyidősek vagyunk,és néha én is elcsodálkozom,én kb. a 16 héttől éreztem csikiket,bizsergést volt,hogy szinte egész nap.Ahogy telik az időritkábban érzek mozgást,csikit már nagyon ritkán,inkább ilyen behúzásokat mondjuk a hólyagomba (oda előszeretettel).Azt hittem egyre többet fogom érezni,de nem igazán.Amikor uh-án is voltunk nem éreztem egész nap semmit,erre látszott hogy majd kirugja a ház (méh)oldalát,akkor megnyugtattam magam,hogy akkor is mozog amikor nem érzem,hajaj,alig lehetett lefotózni.Kép

Erre a fülbevaló témára még nem is gondoltam,nem fáj neki kevésbé,ha minél elöbb berakják neki?Nem is tudom mit kellene tenni..

Én attól tartok,túl aggodalmas anyuka leszek,és biztos félni fogok rábízni a picim másra,aztán lehet ha megszületik,és nődögél belátom majd,hogy más is tud rá vigyázni.Kép

Ti hány hetesen választottatok szülésznőt?
Timurr 21-22
Vendég

Timurr
Én még nem választottam szülésznőt, talán nem is fogok.

Meg tudja valaki mondani, hogy miért jó az, ha az embernek fogadott szülésznője van?
Azt tudom, hogy akkor mehetnék hozzá ctg-re, meg tud pl egyágyas szobát intézni, de ezek a dolgok nem igazán mozgatnak meg. Ki tudom én várni a soromat, egyágyas szobát meg egyébként sem szeretnék.
A szülésnél meg tulajdonképpen nem szeretném, hogy egész végig ott legyen mellettem, mert minek. Ha valami kell azt meg az ügyeletestől is kérhetem, nem? Most minek rángassak be plusz még egy embert?
Persze eddig csak olyan emberrel sikerült beszélnem, akinek nem volt, de nekik nem is hiányzott.
Ha valaki le tudná írni, hogy miért jó, azt megköszönném. Főleg ha valakinek van összehasonlítási alapja, tehát szült már fogadott szülésznővel és ügyeletessel egyaránt.

Mondjuk lehet, hogy már egyébként is lekéstem erről.

Zsana (30+0)
zsana75

Borbolya,
igen, az anyák lapjában vannak kuponok, és azzal voltunk ma reggel a Megatoysban, és sikeresen elköltöttünk megint egy csomó pénzt, de az uh-os párásító a kuponnal 22 ezer helyett 15 volt, "csak"!!! Még egy kengurut vettünk, mert azt pedig 15 helyett 10-ért adták és elég jónak tűnt, szegény páromra rá is aggattam, hogy próbálja fel!!

Anyaságról és lazaságról, hát én sosem voltam egy itthonülős típus, tehát nálunk is egyértelmű, hogy együtt fogunk csavarogni amint lehet, minél többet. Még az is kérdés, hogy mikor kell majd visszamennem dolgozni, de csak úgy, ha jön velem! Mivel senki segítségünk nincs pesten, így egyébként is vinnnénk magunkkal, és anyósomra azért még jódarabig nem fogom egyedül rábízni, mert minden reményem szerint szopizni fog, és ahhoz talán én is kellek majd neki. A nyaralást mi is vele tervezünk, valami jó kis szeptemberi meleg vízpartosat, teljes ellátással, mert akkor már tudja élvezni, bár erre anyósom azt mondta, hogy majd nála lesz, amíg mi nyaralunk, hát nem!!
És én is szeretném jövő télen sielni vinni, valami jó kis hátihordozóban. Bár a párom nem tud síelni, de majd ő is megtanul, a pöttömöt meg majd viszem a hátamon, így megszokja a száguldozást!!!
Autósülésből is azért vettünk profit, mert a környékünkön a tömegközlekedés igen ritka, tehát sokat fog autózni, remélem annyira fogja élvezni, mint öcsémék lánya, ő amíg pici volt addig bealudt két perc után!!

Szülésznőn én is tipródok, pénteken este megyünk a dokihoz, megkérdezzük, hogy neki mi a véleménye a dolgoról, ha nem tiltakozik, akkor én lehet, hogy szeretnék, mert még sosem szültem és lehet, hogy kicsit segítene, ha valaki tuttira ránk figyelne!
tamesz 33+6

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Zsana
Hát én abszolút nem vagyok egy bulizós tipus, sőt! 25 évem alatt ha 3-szor voltam diszkóban vagy házibuliban, akkor sokat mondokKép Én csak a társaság meg a hangulat kedvéért szeretem a szilvesztert meg egyéb szolíd, többségében baráti összejöveteleket, nyaralásokatKép

Szülésznő témában: én azért pártolom a fogadott szülésznőt, amiért a fogadott orvost is. Mert én sajnos úgy vélem, hogy manapság majdnem mindent a pénz mozgat, pláne az egészségügyben (kivéve engemKép). Ha nem fizetünk, akkor leshetünk milyen ellátást kapunk. Szomorú, de én ezt tapasztalom. Na nem ahol szülni fogok, ott kicsit más oldalról látom a dolgokat, hanem pl. ebben a "szuper" kis gyöngyösi kórházban, ahol 4 napig bent tartottak.
Persze vannak kivételek, de őket nagyon ki kell fogniKép
Pláne ahol nem lesz bent az apuka a szülésnél, szerintem ott fontos a bizalom, a jó kapcsolat a szülésznővel.

Babus

Kép
babus2005

Zsana

Én úgy vagyok vele,hogy ügye a szülésznőnek is illik pénzt adni,és akkor már inkább választok,hogy ki legyen az,én sem tudtam eldönteni,mert hát akkor is ellátnak,ha nem választok,de így azért mégis más lesz.
Egyébként nekem azt mondták,ha egyszerre többen szülnek akkor a szülésznők rohangálnak,és egyértelműen nem tudnak mindenkivel egyformán foglalkozni,és az orvos csak a végén jön nem?Ha viszont fogadsz valakit csak veled foglalkozik.KépDe ez mind csak hallomás.
Egyébként itt nálunk a 30. hétig kell dönteni.

Timurr
Vendég

Helló!

Babus és a többiek. Szerintem sem kell besavanyodni azért, mert kisbabája van az embernek. Én mondjuk eleve elég otthonülős típus vagyok, de azért néha jó kimozdulni, főleg akkor lesz rá szerintem jobban igényem, ha majd egész nap itthon leszek a babával. Nyaralni pedig főleg mennék mivel az utóbbi években csak egy-két napos kiruccanások fértek bele, mert építkeztünk meg ilyesmi, úgyhogy az már nagyon hiányzik!

Az a lényeg, hogy ne csak a babára figyeljünk, hanem magunkra is, mivel ha te nem vagy boldog és kiegyensúlyozott, akkor nagy valószínűséggel a baba sem lesz az, persze nem szentírás, de nemrég olvastam, hogy sokan elkövetik azt a hibát, hogy csak a gyerekkel foglalkoznak magukkal és a férjükkel pedig nem és ez nem jó, mert a házasságra is ugyanúgy oda kell figyelni és ennek egyik része, hogy önmagunkra is. Szóval a baba ne akadályozzon meg senkit semmiben és mindenki legyen nagyon boldog anyuka!! Kép

Szülésznő témában én is dilemmázok, az én orvosom nagyon szorgalmazza, hogy válasszak, de igazából nem tudom, hogy mit csináljak, mert elég hálapénz ellenes vagyok és akkor fogadjak orvost, meg szülésznőt, lassan már a portást is fel kell fogadjam, de közben meg lehet, hogy tényleg jó, hogy ha valaki már az nst-k alkalmával is ott pátyolgat engem, meg mégiscsak egy bennfentes és biztosan lenne előnye, ha valami speckó igényem van, biztosan könnyebben keresztül lehet vinni, ha van választott szülésznőm, szóval nem tudom.

r
ruzicsky

Babus
Érdekes, hogy pont te nyilatkozol így az egészségügyről KépKép!

Egyébként persze, mindenképpen ad pénzt az ember a szülésznőnek, de nem mindegy, hogy mennyit. Úgy értem, jóval többet érdemel, ha kimondottan miattam jön be.
Azokra a kérdésekre nem tudom aválaszt, hogy mi van akkor, ha többen szülünk egyszerre olyanok, akinek ugyanaz a fogadott szülésznője; mi van akkor, ha egyébként pont ő az ügyeletes; vagy éppen végez egy 12 órás ügyelet után, amikor én bemegyek a kórházba és nem kizárt, hogy még tizen-huszon akárhány órát fogok vajúdni.

Egyébként eddig én minden szülésznőről csak jót hallottam, tehát nekem mindegy is, hogy melyikük van ott.
Ha éppen szeretnék egy labdát, vagy cseresznyemagos párnácskát, esetleg a kádba szeretnék befeküdni, azt az ügyeletes is teljesíti, ha nem foglalt az adott dolog. Ha meg foglalt, nyilván nem veszik el mástól csak azért, mert nekem fogadott szülésznőm van.
Szoval nem tudom.
zsana75

SZiasztok!

Mindenkinek Boldog Új Évet kívánok!!! Biztosan ez lesz az egyik legboldogabb évünk, főleg az elsőgyerekes mamáknak Kép.

Szilveszter: mi hármasban (a férjem, én és a Manó) töltöttük. Nagyon jó volt! Délután elmentünk egy jó kis mexikói étterembe, aztán itthon voltunk. Még soha nem volt ilyen meghitt sziveszterünk! A Manó szinte egész éjjel fent volt velünk Kép. Egyébként is mostanában sokkal aktívabb nagy-nagy örömömre. Csak még mindig farfekvéses Kép.

Szülésznő: én fogok fogadni, annak ellenére is, hogy most még császárszülés van kilátásban. A dokim 3 szülésznővel is együtt dolgozik és azt mondta, hogy majd a 36. héten választunk az alapján, hogy ki ér rá hármójuk közül. A tarifát megmondta, majdnem le is estem a székről (25.000 Ft), de akik eddig szültek, mindenki javasolta, hogy fogadjak, mert a vajúdás és szülés nagy részénél Ő van Veled. Ekkor pedig nem mindegy, hogy mennyit segít és mennyire türelmes, megnyugtató. Második szülésnél lehet, hogy nem fogok fogadni, de most az elsőnél biztosan. Állítólag az orvos egy problémamentes szülésnél szinte rád sem néz, csak a végére érkezik.

Nem tudom, hogy ti miket tapasztaltatok/ hallottatok.

Mi még nem vettünk gyerekágyat. Akik vettek, mennyi idő telt el a megrendelés és az ágy megérkezése között? Valószínűleg a Mini-Manóban (Nagy Lajos kir. útja) fogunk ágyat venni.

Ma voltunk a Megatoysban ágynázás céljából. Próbáltam érdeklődni, hogy mennyi ideig kell várni a kiságyra, mire közölték, hogy ágy alig van raktáron, rendelést pedig nem vesznek fel rá, mert úgysem tudják, hogy milyen fog érkezni. Babakocsiról pedig senkinél nem tudtunk érdeklődni, mert eladó 1-2 lézeng 5-10 vevőre. Azt hittem elájulok. Olyan rossz lett az a hely, amióta egy tulajdonosa van a Brendonnak, a Megatoysnak és a Madrinának. Pedig kint vannak a városból, az ember veszi a fáradságot, hogy elmenjen oda és ilyen a kiszolgálás. Sajnos nem ez volt ez első negatív tapasztalat és szerintem az áraik is elég magasak. Meg is fogadtam, hogy többé nem bumlizok ki oda. Maradok a Mini-Manónál és a Lehel úti Babadiszkontnál.
Bocs, hogy untattalak Benneteket ezzel, de mélységesen felháborodtam a hozzáálláson.

Más: valaki írta, hogy a Tescoban van olcsó bundazsák/overall. Ma megnéztük, de vigyázat, mert bár nagyon olcsó, de a bélése 100 % poliészter! Mi inkább kihagytuk. Én eddig legolcsóbban szépet és 100% pamutbélésest a C&A-ban találtam 6.900 Ft-ért. Ti tudtok jót olcsóbban valahol? Milyen méretűt vesztek? (Én 62-esre gondoltam, remélem az elég lesz márciusra, ha a hónap elején érlezik a Manó.)

Holnap megkezdjük a 31. hetet!!! És már csak egy hét és újra láthatom a Manót ultrahangon!!!

Na, most bepótoltam a karácsonyi elmaradást, ami az írást illeti Kép.

Üdv mindenkinek:

Eveka

Kép
eveka

Sziasztok!

Na jöttem megint. Először is BUÉK mindenkinek. Mi is voltunk bulizni, igaz csak 2-ig mert nem igazán voltam jól, a picúr nem nagyon bírta a hangos zenét.

Fülbevaló téma: Zsani lányomnak nincs kifúratva a füle, egyszerűen azért mert az óvodás unokatesómnak például kitépték a füléből. Már eleve úgy indultunk neki hogy nem a kórházban majd valamikor, de ő az elején nagyon elaludta a fülét (kis salátafülűnek hívtuk), így az a döntés maradt hogyha nagyobb lesz és azt mondja neki kell (tehát értelems lesz annyira, hogy tudja mi az hogy belövik) akkor kaphat majd egyet. Ha meg már elmúlik 18 éves lesz felőlem lövethet annyi lyukat, meg oda ahova akar.

Na igen az a kérdés, hogy mikor vigyünk ki egy újszülötett. Hát én bevallom őszintén Zsanival mi mikor 1 hetes volt már mentünkvásárolni is. Tehát már előtte is voltunk sétálni. IGaz ő nyári baba, de szerintem Grétivel is fogunk levegőzni, mert ha nincs nagyon hideg, meg nem párás ködös a levegő akkor lehet vinni egy rövid sétára.

Név kérdés: Zsaninál nem foglalkoztunk hogy mikor van a névnapja, na sikerült is úgy születnie, hogy a hivatalos naptári névnapja 4 nappal van korábban. De mi nem akkor tartjuk, hanem augusztusban. Most még azt se tudom mikor van Gréta nap.

Nagyszülők beszólásai: Mikor Zsani született akkor még együtt laktunk anyósomékkal. Az első pár napban elmondtam hogyha tanácsra lesz szükségem szólok, de a kéretlen megjegyzéseket mellőzzük. A szüleimnél ugyanezt tettem. De voltak azért így is megjegyzések, mert: "A gyereknek adni kell teát kiszárad" nem elég neki a tej azért sír" és ilyen hasonlóakat meg se hallottam. hisz azért van 2 fülünk hogy az egyiken be... a másikon ki.... Kép Rábízni meg akkor mertem már hosszabb időre, mikor már nems zopizott csak reggel meg este, úgy 1 éves korában. De most aludt szilveszterkor először az én anyukámmal, de nem csinálunk belőle, mert anyum a földön kötött ki mellette... ja és már holnap 19 hónapos.

Betét: Szülés után mindenkinek az lesz a legkisebb gondjami van a lába között. Akinek lesz gátmetszése az örül ha rá tud ülni.... Tapasztalat sajnos. aki meg császáros, az meg annak örül, hogyha minél kevesebbet kell mozognia (pedig kell, akkor gyorsabban gyógyul) DE én mindenkinek csak azt tudom javasolni, hogy inkább gyakrabban cseréljen, sőt minden wc-zés után mossa meg magát alulról, és óvatosan törölje meg (egyesek esküsznek a hajszárítóra). Nekem ez 1 teljes napot jeletett, annyival hamarabb vették ki a varratot, mert olyan szépen gyógyult.

Timka
A szoba hőmérséklete nálatok tökéletes. 20-22 fok egy időre születt babánál pont elég, fürdetésre kell egy picit melegebb. Nem jó ha nagyon melegben van a baba, mert mindig megizzad és akkor hamarabb megfázik a nyirkos cuccban. mikor mi panelban laktunk mindig nyitva volt az ablak, mert képes volt a távhő 25-27 fokot is csinálni. Embertelen meleg szerintem, Zsani se szerette. Most itt szerencsére a kazán jól működik.
De majd ha elbizonytalanítanak a rokonk a sok okos tanácsukkal majd jösz ide kiöntöd a szíved és mi megnyugtatunk hogy nagyon jó anyuka vagy és mindent jól csinálsz. Kép

Homeós bogyók: nekem a tejcsit azt szaporította az Utrica, tehát az bevállt. De én most a szüléskor is kipróbálom ha lesz rá időm, de szeretném ha nem lenne Kép

Na most megyek előkeresem a táblát.

Nadine 32+6

Nadine
KépKépKép
nadine

<pre>
Anyuka Baba kora Cél időpont Baba neve Testvérek Hol fog születni
Cicmerák 34 hét + 1 nap 2005.02.08 László Gergő Szt. István kh.
Babus 34 hét + 1 nap 2005.02.20 Kristóf MÁV kórház
Tamesz 33 hét + 6 nap 2005.02.14 Marcell Kristóf Kistarcsai kh.
Nadine 32 hét + 6 nap 2005.02.21 Gréta Zsanett 2003.06.03 DEOEC
Timka 32 hét + 6 nap 2005.02.28 Fanni SOTE II.
Búzaszem 32 hét + 4 nap 2005.02.23 Hanna/János Kornél Semmelweiss kh. Miskolc
Nikics 32 hét + 3 nap 2005.02.23 ???/??? Margit kh.
Agi 32 hét + 3 nap 2005.02.25 Hannah Luca/??? Devon Bence 2000.10.15 Calgary Kanada
Beatrix 32 hét + 3 nap 2005.02.26 Réka/??? Csabi 2001.04. Szolnok
Zsuzsa 32 hét + 2 nap 2005.02.26 Áron Bajcsy kh.
Vargáné 32 hét + 1 nap 2005.02.26 János DEOEC
Nyetus 31 hét + 6 nap 2005.02.28 Kamilla Dini 2002.05. Szt. Rókus kh.
Monci 31 hét + 4 nap 2005.03.01 Rita/??? Szt. Imre kh.
Jck 29 hét + 5 nap 2005.03.04 Sára/Dávid BM
Maya29 30 hét + 6 nap 2005.03.08 Kira Szt. István kh.
Mano2005 30 hét + 4 nap 2005.03.09 Fanni/??? HIETE
Ancsimamóca 30 hét + 4 nap 2005.03.09 Kamilla/Kristóf Barbara 1992.09.28 Kaposi Mór kh.
Angéla 30 hét + 3 nap 2005.03.10 Valér Bajcsy kh.
Dorka 30 hét + 2 nap 2005.03.12 Bernát Kolos Kristóf 4 éves, Bálint 2 éves HIETE
Zsana75 30 hét + 0 nap 2005.03.13 Sára/??? Szt. István kh.
Csibe26 30 hét + 0 nap 2005.03.13 ???/??? Szt. Imre kh.
Eveka 31 hét + 2 nap 2005.03.15 Anna/Marcell? Gergely? MÁV kórház
Ruzicsky 29 hét + 2 nap 2005.03.16 Olívia, Csilla/Gellért, Bendegúz Szt. Imre kh.
Mtücsök 29 hét + 0 nap 2005.03.19 ???/??? Dél-PestiJahn Ferenc kh.
Hadri 28 hét + 1 nap 2005.03.26 ???/Barnabás Nagykanizsa
Borbolya 28 hét + 1 nap 2005.03.26 Panna?/Benedek? MÁV kórház
Lirian 27 hét + 2 nap 2005.03.28 Daniella Lili/??? Schöfp Mérei
Zsu 26 hét + 3 nap 2005.03.30 Alexandra Ákos 2001.11.29 Kútvölgyi kh.
Pszi 26 hét + 4 nap 2005.04.05 Kinga/??? Balázs 2002.08.16 Péterfy Sándor kh.
Nebula 26 hét + 3 nap 2005.04.07 Flóra Anna/Balázs Szt. István kh.
Greenolive 25 hét + 5 nap 2005.04.12 Áron Szt. Imre kh.
Mukika 25 hét + 4 nap 2005.04.13 Aliz Szegedi női klinika
Psandi 23 hét + 1 nap 2005.04.27 ???/??? Dani 2003.04.28 MÁV kórház
Franyo 23 hét + 1 nap 2005.04.27 Boglárka Réka/Dániel Vilmos Anna Virág 2003.02.24 Szt. Imre kh.
Vaktyuk 22 hét + 3 nap 2005.04.23 ???/Patrik Csaba Kútvölgyi kh.
Pfranciska 23 hét + 0 nap 2005.05.01 Boglárka/Benedek Kaposi Mór kh.
Asszony 23 hét + 6 nap 2005.05.02 Sára/Gergő Kútvölgyi kh.
Tirmurr 22 hét + 1 nap 2005.05.08 Maja/János Martin Kaposi Mór kh.
Ildibaba 21 hét + 4 nap 2005.05.17 Eszter Ráchel/Zoltán Attila Kútvölgyi kh.
Norkini 20 hét + 2 nap 2005.05.25 ???/??? Jázmin Sarolta 2003.02.09 Szt. Imre kh.
Akiren 19 hét + 4 nap 2005.05.27 Lilla/Dániel, Máté Péterfy Sándor kh.</pre>

Na ha valaki fel akarna még kerülni, vagy valami nem stimmel visítson!! Kép

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Sziasztok!

Jó sokat írtatok ma, alig tudom megjegyezni, ezért bocsi, hogy nem írok mindenkinek külön, de nem tudom ki milyen témát vet fel.

Nálunk a füllbevaló a kórházban úgy van, ahogy azt Babus írta. Viszed a füllbevalót és az utolsó napon odaadod a csecsemős nővérnek, aki tűvel átszurja a bébike fülét és beteszi a füllbevalót. Szerintem ez a megoldás azért jobb, mint később a lövés, mert itt a pici még szinte magához sem tér és már a fülében a füllbevaló, míg a nagyobb babák sírnak, mozognak stb... és a füllbelövés így elég könnyen félrecsúszik, hiszen azzal a pisztollyal nem lehet ilyen szinten óvatosnak lenni. Mi biztos, hogy a kórházas megoldást választjuk, bár itt nálunk a gyerekorvosi rendelőben is megcsinálják, de lehet, hogy azt lövik. Én nem örülnék neki, ha mondjuk félre lőnék a pici fülébe a lyukat, csak azért mert mocorog, vagy ilyesmi. Jobb ezen minél előbb túlesni. Persze ez csak a mi véleményünk.

Szülésznő: én m ár választottam szülésznőt, nekem az orvos javasolt hármat és azt mondta válasszak én. Úgy vagyok vele, hogy ha már úgyis adok neki pénz, akkor inkább én akarom kiválasztani, hogy kinek, arról meg nem is beszélve, hogy lehet, hogy egyszerre szül 2-3 nő és akkor az az egy fog közöttük ugrálni. Én azt mondom inkább adok neki egy kicsit többet de akkor csak velem foglalkozzon. Arról meg nem is beszélve, hogy egy 16 órás vajúdás alatt az orvos úgy sem lesz ott végig - szerintem -, a párom nem tudom még, hogy mit akar, na de azt sem, hogy én mit. Így biztos ami biztos én inkább választottam.

Mi is voltunk ma a Mega Toysban, de az az igazság, hogy nem voltunk elájulva tőle. Szerintem a választék se valami nagy, az árak elég magasak, és ráadásul olyan messze van, hogy az valami őrület.

Kép

Kép
mtücsök

...én szívesen felkerülnék a táblázatba!?Kép
Marci babám inkább lesz egy tavaszi kisbaba,bár mindenképp februárban fog megszületni...
Szóval szívesen "beszólok" ide is!
Ilona, 33+7. nap a mai, 2005.02.13., Márton, első bébi, Schöpf-Mérei Kórház.

(és micsoda véletelen, Babusnak,Tamesznek és nekem is május 9.-én jött meg utoljára! Nagyon kíváncsi vagyok a sorrendre!KépRáadásul mindhármunk kisfiút vár!)

További szép estét!
Vendég

Ilona

És úgy tudom Cicmeráknak isKép És neki is fiúKép

Babus

Kép
babus2005

Eveka
A kiszolgálással én sem voltam megelégedve ezekben az áruházakban. A Megatoys-ban pl. nem találtunk egy eladót se, aki megmondta volna, hogy az általunk kinézett pelenkázólapnak milyen a mérete, mindenki csak küldözgetett máshová, hogy ez nem az ő részlege, úgyhogy inkább hagytuk a fenébe.

Az árak pedig változóak. Megfigyeltem egy pár dolgot, hogy hol, mi az olcsóbb.
A ruhák például egyértelműen a Mini-Manóban a legolcsóbbak, 2000-3000Ft-ért gyönyörű plüssrugikat lehet venni, szopismelltartójuk már 1900Ft-ért van. De a Megatoys Kenguru Gold-os boltjában is vannak nagyon szép kisruhák 3000Ft körülKép
A Brendonban a babaápolási cuccok olcsók. Az 500ml-es Johnsons babafürdetőn pl. nagyon ledöbbentem, mert mindenhol, még a Tescoban is 900-1000 Ft körül van, itt viszont 810 Ft volt, ha jól emlékszem. Fixies melltartóbetét is sokkal olcsóbb, mint a Mini Manóban. Az Aventes cumisüvegtermosz 2990Ft, míg a Mini Manóban kerek egy ezressel drágább. A "kakikuka" is itt "csak" 8990Ft, míg a Kikában 10990Ft.
A babajátékok közel azonos áron vannak mindháromban, de sokkal olcsóbbak, mint itt nálunk Gyöngyösön. Ugyanazt a játékok itt 500-1000Ft-tal drágábban láttuk.
Az Aventes mellszívót pedig, ha jól emlékszem 3000Ft-tal olcsóbban vettük meg a Megatoys-ban, mint ahogy a Mini Manóban láttuk.
Meg persze még rengeteg dolog volt, de csak ez a pár jutott most kapásból az eszembe.
Mi csak ezt a hármat járogattuk végig, már többször is, de ki kell fogni, hogy hol mi az olcsóbb.

Babus

Kép
babus2005

Ilona, Babus,
Komolyan? ezt eddig nem is tudtam, na erre a sorrendre most már én is nagyon kíváncsi leszek!
Most beszéltük a párommal, hogy már annyira várjuk a kis nyöszörgő-ordibátorunkat!!!!
Na megyek pihizni, szegénykémnek vége a szabijának, holnap dolgozó ember lesz megint, amíg a pöttöm meg nem érkezik!!!
SZép álmokat!
tamesz+ubul (33+6)

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Babus!
Azt ne mondd,hogy Cicmeráknak is máj. 9.-e volt az utolsó menzije!?
Nem akarom elhinni!Kép
Jó éjszakát!
Vendég

Eveka
Nekem is hasonlóan rossz a véleményem a Megatoysról, na meg a Brendon babakocsis részlegéről. Mi amikor vettük a babakocsit először a Mini-Manóba mentünk el, ahol nagyon profin, türelmesen elmagyaráztak mindent. Párom interneten érdeklődött a babakocsikról, így érdekelt hogy Peg-Perego kocsik mit tudnak, de azt kizárólag a Brendon forgalmazza. (Mini-Manóban ezt mondták legalábbis) Átmentünk a Brendonba és egy olyan fickót fogtunk ki, aki szart bele az egészbe. Bocs, a kifejezésért, de így volt. Elmondtuk, hogy mik az elvárásaink egy babakocsival szemben erre ő pár szóban elmondta, hogy melyik mit tud, de hogy miért jobb az egyik típus a másiknál arról egy szót nem ejtett, még akkor se amikor kérdeztük. Úgyhogy otthagytuk őket és visszamentünk a Mini-Manóba megvenni az Inglesina nevű kocsit. Szerencsére volt raktáron náluk a piros színből így egyből el is tudtuk hozni.
Kiságyat mi most még nem veszünk, kapunk kölcsön egy tök jó mózeskosarat. Amúgy bútort a Brendonból rendeltünk (a bútor részlegesek nagyon aranyosak, készségesen segítenek). Azt mondták, hogy hivatalosan 6-8 hetet kell mondaniuk, de 2 héten belül megérkeztek a rendelt dolgok.

Nadine
Tök jó, hogy megosztod velünk a tapasztalataidat! Én is úgy gondolom, hogy a 20-22 fok körüli hőmérséklet tökéletes lesz a picurnak és nem fogom hagyni hogy beleszóljanak. Ha pedig szülőt látogatunk majd és jól befűtenek szépen kinyittatom velük az ablakokat.

Én még mindig amellett vagyok, hogy fülbevalót majd akkor kap, ha nagyobb lesz. Ma csak úgy bementem egy ékszerboltba és megnéztem a bébifülbevalókat. Hát brutálisan nagy, lógós fülbevalók voltak. Szerintem a héten még futok egy-két kört ebbe a témában, már csak kíváncsiságból.

Szülésznő: én mindenképpen fogok választani szülésznőt. A dokim egy szülésznővel nagyon szeret együtt dolgozni, így mindenképpen őt szeretném felkérni erre a feladatra. A SOTE II-s fórumban rákérdeztem, hogy mit tudnak róla, és az egyik hozzászólás szerint nagyon-nagyon jó szülésznő, ódákat tudnának róla zengeni. Remélem még elvállal. Ezen a héten szerdán kell mennem dokihoz, és mivel már a 34. hétbe lépünk időszerű lesz az első ctg is. Akkor mindenképpen szeretnék vele találkozni. MOndjuk az eddig meg se fordult a fejemben, mi van akkor ha éppen ő az ügyeletes, meg mi van akkor ha épp lejárt a műszakja. Ezeket mindenképpen meg kell vele beszélnem.

Na szép álmokat mindenkinek, leragadnak a szemeim!

Timka
timka

Hahó, Csücsök!
Most vettem észre, hogy írtál a SOTE II topicba. Ezek szerint Te is ott fogsz szülni? jajj, de jó, hogy van valaki ebben a topicban, akivel ugyanabba a kórházba fogok szülni.
Remélem még írsz majd ide!

Timka
timka

Ilona
Nem 100%, csak úgy emlékszem, meg hét+napok tekintetében is egyidősnek látszik velemKép

Timka
Neked már a 34.héten lesz CTG? Nekem csak betöltött 36 hetesen lesz majd az első, jan. 16.-ánKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok Lányok!

Boldog Új Évet Mindenkinek, és a 2005. évre is jó topicolást.

Lirian

PS: Nadine, kedves! Egy laza év végi UH-n kiderült, hogy végig igazam volt, és a gyermek lány... Úgyhogy, ha nem probléma, a kérdőjelet kiszedheted a fiúnév helyéről Kép
KÖszönöm
lirian

Babus
Ez jó kérdés, én úgy emlékszem hogy 1 hónapja mikor utoljára találkoztam a dokival és rákérdeztem mikor lesz az első CTG azt mondta a 34. héten.
Az egyik barátnőm szintén nála szült, és már az első ctg-n fennakadtak, meg kellett császározni, így a baba a 34. héten született meg 2 kg pár dekával.
Egy kicsit elbizonytalanítottál most, hogy mikor is kell majd menni ctg-re. Ha betöltött 36. héten lenne az első ctg akkor náluk nem jött volna 6 héttel korábban a bébi. Na majd kiderül legkésőbb szerdán.

Lányok! szeretnék nektek jó tanácsd adni. Érdeklődjétek meg hogy abban a kórházban ahol szültök mennyire friss házassági anyakönyvi kivonat kell a gyerek anyakönyvezetéséhez. Az én kórházamban 300 napnál nem régebbire van szükség, de hallottam vagy olvastam már olyat is, ahol 3 hónapnál frissebb kell.Mi Gyulán házasodtunk 2003. júliusában, felhívtam a hivatalt, hogy mi kell ahhoz, hogy kiállítság. POstán elküldtem nekik egy kérelmet és ma már meg is kaptam. A kiállítása illetékmentes, csak bele kell írni a kérelembe, hogy a gyerek anyakönyvezetéséhez szükséges. Nem árt előre beszerezni, mert emiatt csúszhat az anyakönyvetés, aztán a GYÁS, GYED...

Timka
timka

Kedves Mindenki!

Esélyem sincs rá, hogy mindent elolvassak, de azért időről-időre benézek. Mindenkinek nagyon boldog új évet!
Mi néhány barátunkkal együtt szilvesztereztünk, elég visszafogottan. Kettő körül már aludtam is.
Mi is elég otthonülősek vagyunk, de azért néha 1-1 mozi, házibuli stb. előfordul. Szerintem ezt majd a jövőben is meg fogjuk tudni oldani, legfeljebb egy kicsit több szervezést igényel. Én mind anyukámban, mind anyósomban 100%-osan megbízom, így bizonyos idő után már biztos ott merem majd hagyni náluk a babát hébe-hóba. Anyósomnak ráadásul igen friss tapasztalatai vannak, ugyanis a sógornőm kislánya 7 éves, és csak az első néhány hónapban nem laktak otthon. Azóta végig, és ráadásul a sógornőm suliba is járt, így a gyereknevelés dandárját az első években az anyósom vitte. Ami persze marhára nem volt ideális állapot, de ez már egy másik történet.
Én is elkezdtem gondolkodni a szülésznő dolgon, és egyelőre teljesen tanácstalan vagyok. Mondjuk van még időm eldönteni.
Na, most akkor dolgozom egy kicsit.
Nebula

Kép
KépKép
nebula

Sziasztok,

Fülbevaló: Ugyan fiam lesz, de nekem amikor megszülettem, akkor egyből kilyukasztották, állítólag hamarabb gyógyul, és ez a lyuk nem is forr be, míg az idősebb korban "csinált" lyuk fülbevaló nélkül beforrhat, amit csecsemő korban csinálnak az kevésbé valószínű, hogy beforr. Ezt tapasztalatból mondom, mert nekem van ilyen is meg olyan is Kép. Ja és sohasem szakadt ki a fülemből. De ez csak egy vélemény Kép

Szülésznő: Én választottam, és már most élvezem az előnyeit. Például Budafokra kéne járnom vérvételre, mert oda vagyok bejelentve, amúgy most Pécelen lakom és a Bajcsyban fogok szülni. Szóval ez egy napos tortura lenne, de így, hogy van szülsznőm, csak felhívom, bemegyek hozzá a korházba és leveszi a vért. És nekem az is tök jó, hogy már eleve úgy fogok menni szülni, mintha "haza" Kép mennék.

Csavargás Kép : Én nagyon nem szeretek otthon ülni, szerintem nem is fogok, így szinte az első dolog, amit megvettünk az autósülés volt Kép.
Úgy tervezem, hogy nyáron leköltözök a babával, Abádszalókra a telekre a párom, ha megunja legfeljebb hazamegy Képmajd lehívom a nővéremet is (neki 3 gyereke van) Kép Szerintem tök jó lesz.
Augusztusban meg lehet, hogy Olaszországba megyünk a párommal és a pindurral hármasban Kép
A baráti körünkben, amúgy mindenki mindenhova viszi a gyerekét, és ez soha semmilyen hátránnyal nem járt, sőt.
Amúgy úgy tervezem, hogy szülés után 6 héttel elkezdek tornázni (nem tudjátok, hogy akkor már lehet?) tehát arra az 1-2 órára, majd valaki csak vigyáz a pindurra Kép Van a közelben több konditerem is Kép

Szép napot nektek! Kép

Angéla+Valér
angéla

Timka
Ez a CTG lehet, hogy szokás kérdése, mert a téli babás topikban egy lány írta, hogy az ő ismerősei szinte mind a 34.héttől jártak CTG-re, neki viszonr csak a 36.héten kell mennie, akárcsak nekem.(mellesleg ugyabban a kórházban fogunk szülni)
Ma megkérdeztem a védőnőt is, ő azt mondta, hogy a 36.héttől hetente van CTG, a 38.héttől pedig 2 naponta.
Én egyébként jól megszívtam ezzel a CTG-vel. A múltkor még úgy volt, hogy ezt megcsináltatom majd mindig itt Gyöngyösön, így a dokihoz Pestre elég csak 1-2 hetente feljárni majd. Erre ma mondta a védőnőm, hogy január 1.-től megszűnt náluk a CTG, így most már ezért is fel kell járogatnunk Pestre. Ami marha jó lesz, amikor majd 2 naponta kell majd mennünk. "Csak" 80 km tőlünk Pest, meg benzin, autópályamatrica, fáradtság és nem utolsósorba sok idő. Pláne apucinak, aki 4-ig dolgozik és utána még jöhet majd velem Pestre, ráadásul minden másnap.
Nem tudom, hogy lesz.

Ja, és nem csak a dokim, hanem a védőnőm szerint sincs sok értelme a málnalevélteának, szerintük ez csak pszichés dolog, ha hiszünk benne, akkor talán hat. Én eddig hittem benne, és ki akartam próbálni, de most már egyre kevésbé hiszek benne. De azért talán még kipróbálom. Remélhetőleg ártani nem árthat, max. nem használ.

És még valami: nektek nem kell a 35.héttől a magzatmozgást regisztrálni egy kis táblázatban? Én most kaptam egy ilyen táblázatot, vasárnaptól kell kezdenem, egészen a szülésig, minden este 5 órától a bal oldalamra kell feküdnöm és számolnom kell. Amint megvan a 10 mozgás, akkor felkelhetekKép Ha nincs meg a 10, akkor baj van.

Babus+Kristófka

Kép
babus2005

Sziasztok,

CTG-t nálunk is elvileg a 36. héttől nézik, bár lehet, ha pénteken megyek a dokihoz már megnézi, midel az már a 35 hét közepe lesz rendesen. Nem tudom, de szerencsére van neki a magánrendelőjében az is, így talán emiatt nem kell külön a kóráhzba bandukolni.

Babus,
nem irígyellek a pesti autózgatás miatt, mi az, hogy egyszerűen megszűntetik itt a CTG-t? Gyöngyös nem egy falu, szerintem ott is rendgeteg kismama van, és a környékről is bejárnak, akkor azok most hová fognak menni, Egerbe?!!???

Én nem kaptam táblázatot magzatmozgáshoz a védőnőtől, és nem is mondta, hgoy figyeljem, bár az utóbbi három napban annyira aktív a pocaklakó, hogy fölösleges számolnom. Most már jelzi ha éhes, reggel ha nem eszek 8-ig akkor elkezd tombolni, és amint ettem elégedetten megdögönyöz, majd elpihen, de 11 körül kezdi újra, szóval most még nincs hangja, de már kiköveteli magának a kaját!

NA összeszedem magam, elmegyek gyógyszertárba, beszerzem a tena bugyogót, meg varrós boltba, mert a mózeskosár huzatában elöregedett a gumi, és újra akarom fűzni! A családban minden gyereket ebben a korsában hoztak haza, kezdve velem 32 éve!!!
tamesz+ubulka 34+0

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok, szép napot!!!!

Én elöszőr írok ide, a topikot is a napokban találtam meg. Van 3 lányom 16, 14, 9 évesek. Ez a babó meglepetés, április végére várom. Betöltöttem a 38-at októberben. Elég sok tortúrán mentem eddig keresztül, most végre nyugisabban telnek a napok.Kisfiam lesz/még nagyon szokatlan a gondolat:-))/ Remélem minden rendben lesz a terhesség végéig, nagyon aggodalmaskodó lettem az elmúlt időben. Egy vidéki kisvárosban élek, a Szegedi klinikán fogok szülni.

Zsuzsa
zsuba31

Helló!

Na igen én is ezért az egy dologért gondolkodom nagyon, hogy válasszak szülésznőt, mert esetleg már a szülés előtt is pár dolgot gördülékenyebben el lehet intézni vele. De már kivagyok a témától, mert akit akartam választani az először azt mondta, hogy ok, utána meg 2nap múlva talákoztunk akkor már azt mondta, hogy hát mégsem jó, mert megnézte jobban a naptárját és mégsem jó. Egy kicsit kiborító, hogy úgy kell pitiznem egy tök ismeretlennek, hogy legyen már a szülésznőm. Kép Na lehet, hogy fel is hívom azt a nőcit akit még ajánlottak, hátha annak beleférek a naptárjába. Bár azt sem tudom, hogy néz ki, meg egyáltalán de már mindegy, emiatt nem fogok naponta járogatni a kórházba, hogy kiválasszam melyik a szimpi.

Málnalevél teával kapcsolatban pedig én úgy vagyok vele, hogy be kell vetni minden praktikát, hátha segít, ha meg sem próbálom, akkor biztosan nem használ. Kép

r
ruzicsky

Üdv Köztünk Zsuba,
látom te már rendesen tapasztalt anyuka vagy, majd nyaggathatunk az idétlen elsőbabás kérdéseinkkel?

Most megyek, majd délután még benézek!
Szép napot!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Tamesz
A kórházban van CTG, oda kell mostantól mindenkinek bejárnia a saját választott dokijához. Akinek nincs dokija, az nem tudom, hová megy.
Esetleg, valami csoda folytán talán ki lehetne kunyizni, hogy megcsinálja a kórházban valaki a CTG-t nekem, de sajnos, mikor az elesést követően bekerültem ebbe a kórházba, megtapasztaltam, milyenek itt. Nem itt volt a saját dokim, tudták a kiskönyvemből, hogy egy fővárosi, viszonylag "elit" kórházba járok, akkor meg mit keresek én itt náluk? Na köszönöm, ebből a hozzáállásból nem kérek. Kontrollra se mentem vissza ide, pedig valamikor december közepén kellett volna. De minek? A kutyát se érdekelte itt, hogy mi van velem? Csak a pénz meg a pénz, meg, hogy kapnak-e utánam lóvét a TB-től. Van nekem saját dokim Pesten, akit legalább érdekel, hogy mi van velem.
Szóval egy ilyen helyre nem szívesen mennék még CTG-re sem, de valószínűleg nem is mehetnék, a védőnő szerint se.

Tamesz
Nem tudom mennyire elavult dolog ez a magzatmozgás-figyelés. Én még tanultam róla, a szakdogámban is írtam róla még anno. Lehet, hogy ez csak itt szokás gyöngyösön? Ki tudja. De ha ez kell, hát megcsinálom. Csak egy kicsit rossz ez a d.u. 5 órás időpont. Apucim 4 óra- fél 5 körül jön haza, én meg minden nap rendre 5 órakor majd elvágódom az ágyon és figyelem a pocakomat?!?
Mert a védőnő szerint ezt be kell tartani. Ha véletlenül, nagy ritkán nem vagyok otthon, akkor max. 1 órával kezdhetem később, de egyébként be kell tartani.
Úgyhogy vasárnaptól minden nap 5 órakor megáll az élet, mert Babus pocakmozgást figyelKép a védőnő szerint 1-másfél óra megvan a 10 mozgásKép HurráKép

Babus

Kép
babus2005

BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDENKINEK!

Hadri!
Szorítok, hogy minden okés legyen, de biztosan úgy is lesz.

Timka!
Képzeld én is május 20-án születtemKép/1977-ben/

Zsu!
Ezen a fülbevaló témán én is sokat gondolkodtam. A barátnőm, akinek szintén kislánya van, azt mondta, hogy ők azért csináltatták meg még a klinikán, mert ilyenkor még tök gyorsan gyógyul, elég szinte 1X áttörölni és kész. De mindezek ellenére én úgy döntöttem nem lövetjük ki Lizi fülét újszülött korában, méghozzá azért, mert szerintem még sokat fog változni a fülecske formája és nem biztos, hogy 20 évesen is ott mutat optimálisan a luk helye, ahol éppen megszületése után még jónak tűnt. Pl. az egyik ismerősömnek totál lent van a luk, pedig feltételezem, hogy eredetileg nem oda szánták.

Zsana!
Ne idegeljKép Én eddig pont azt gondoltam a ficánkolásról, hogy az a baba, aki nem érzi jól magát az nem izeg-mozog annyit. Remélem, hogy inkább nekem van igazam, mert az én Bébikém elég aktív baba. Szilveszter napját is végig bulizta. Hajnal 2-kor is még úgy kellett rászólnom,hogy most már alszik anya és apa is, úgyhogy ő is tegye ezt.

Borbolya!
Én amondó vagyok, hogy ha csak lehet ne essen egymáshoz közel a név- és szülinap. Nálunk Anyukám az élő példa, hogy mennyire meg szokta "szívni". Nos a névnapja dec. 24 (Éva), ugye Szenteste ugyanekkor, a szülinapja dec. 27. Úgyhogy eléggé sajnálom, mert kb én vagyok az egyetlen ember,aki miután tudom, hogy mennyire rosszul esik neki, amikor egybevonják az ünnepeit, igyekszem, hogy mindegyik alkalomra külön-külön ajándékot kapjon tőlem, lehetőleg értékben is úgy, mintha nem lennének egymás hegyén-hátán. A legtöbben még annyit sem mondanak neki, hogy bukjon fel, kap 1 alkalomra szóló ajándékot oszt jónapot. Persze ez csak a mi esetünk, másoknál lehet, hogy ez jobban működik. a mi Babánkkal ilyen gond szerencsére nem lesz, mert ugye ápr. közepén születik, Aliz nap pedig nov. 14-én van.

Ez a hónap számlálás nekem is gondot jelentett, de akkor Babusék nyomán én is úgy számolom, ahogy ők.

Babus!
Szerintem nagyon jól gongolod a dolgokat!

Zsuba!
Üdvözöllek itt, másoknál jobban, mert én is szegedi vagyok és a Klinikán fogok szülni április közepe táján egy kislánytKép Örülök, hogy helybélire akadtamKép Gratula a sok gyermekhez! Nekem otthon nincs net, így egy netezőbe járok, ezt azért írom le, mert így nem tudok túl sűrűn jönni, de várom a következő bejelentkezésedetKép

Nekem az a problémám, hogy tenyészett nálam egy baci (Streptococcus Agili...), és már nem előszőr, sőt nekem terhesség előtt is jelentkezett már ezKép Attól tartok, hogy nem fog elmúlni, olyan gondolatom van, hogy már hozzám nőtt. Most a második antibigyós kúrát tartom, de sajnos már nem bízok a negatív eredményben, mert nincs mire alapoznom a bizalmamat. Csak reménykedni tudok, hogy nem halad fel a babához. A dokimat kérdeztem, hogy mi van, ha így kell szülnöm bacival, mire azt mondta, hogy a baba antibiotikumos kezelést kap majd. Aggaszt a dolog, hogy éppen világrajön az Apróság és már gyógyszerrel tömik. Nem tud valaki valami varázs dolgot??????????? Rajtam már csak az segíthetne!

Muki(25+2)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?