Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!!!

Szertném bejelenteni, hogy gyermekem nem született meg 2004-ben!!!!KépMost már viszont lehejte tágító és szülő enegiákat küldeni, mert nyitott vagyok a programra!
Edwing!
Neked is ezket az enegiákta küldöm!!!

Kikocs!
fel a fejjel! Már új év van! Mindjárt itt lesz Réka baba és a tavasz!!!Most meg pihenj, hidd el az összes megcsinálnivaló megvár, ha meg nem hát hála a jó égnek!!!!

Aura!
Javaslatom a Gombairtásra:
-enyhe lappangó gomba esetné: grapefruitmag kivonat 3*10 csepp naponta, kis narancs vagy Grapefrutilében . Nyugodtan eheti terhes utánna jártam
-már sebek, holyagok, stb:grapefrutmag kivobat 20 csapp egy deci vízbe, és minden pisilés után vattapamacsot beldugni és áttörölgetni vele, a hólyagocskákat, ha ez lehetettlen napi kétszer garefruitmag kiuvoanbtos ülőfürdő: lavorba 25-30 csepp és min 5-10 perc benne csücsülés.
-iszonyú gomba(terpeszbe tudsz csak menni, stb.), vagy mindjárt szülnélKép:PIMAFUCORT krém. ezt én is csak most próbáltam a szülésznő javaslatára, és két nap alatt elmúl a gombám(kop-kop),de csak receptre kapható
remélem tudtam segíteni!
Hol buliztál? Milyen volt?

na mindenkinek csudaszép évelsőnapot!!!!!

rékacs 39+3, aki egész nap csendben keményedget, de nem bánja!!!Kép

ja a pocaktalis címre átküldtem, amit Mártitól kaptam.

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

Rékacs!
Köszi a gombairtási tippeket, kipróbálom tuti. Az a baj, hogy régebben is elég volt rágondolnom, és hopp, már ott is volt, sajna ilyen típus vagyok. Pont ezért elegem van a sok krémből-kúpból, szerintem már totál immunis vagyok rájuk, most ráadásul a bébi miatt se szeretném. szerencsére úgy néz ki ez még nem gyilkos galóca, csak valami csiperke Kép
Na jó abbahagyom a gombasztorit.
annyit még, hogy ezt a grapefruitmag kivonatot hol tudom beszerezni? Herbária, gyógyszertár, DM, ilyesmi? És az ülőfürdőt lehet kombinálni az ivással? Biztos ami biztos alapon Kép

Buli a volt Music Cornerben volt
(most Retro 77-nek hívják) a barátnőm párja ott dolgozik, így jó volt, bármi baj esetén bemehettem volna pihizni az irodába, meg használhattam a külön mosdót, szóval így kényelmes volt. Amúgy nem nagyon volt más, mint egy szokványos buli, max az emberek kicsit jobban beálltak. Azért jót táncoltam, boldog vagyok, hogy mégse hagytam ki a szilveszteri bulizást, és jót tett a kis lelkemnek is. Szóval megérte, de Apát inkább máshol fogunk majd Kép

Aura
aura

Jajj, Rékacs, azt persze nem kérdeztem meg, hogy mennyi ideig kell kúrázni? Amíg megszűnnek a tünetek, vagy van valami általános érvényű határidő?

Köszi!
Aura
aura

Aura!
gyÓGYSZERTÁRBAN VETTEM EDDIG MINDIG. kÉT FÉLE VAN A ZÖLD, MEG A FEHÉR DOBOZOS. a FEHÉRNEK ELVISELHETŐBB AZ ÍZE(MERT A KESERŰ AZ ENYHE KIFEJEZÉS, DE LEHT ABBAN BÍZNI, HOGY AMI ILYEN SZAR AZ HASZNÁL)(Jaj, véletlen benyomtam a capsot)Szóval én most a zöldet kaptam csak és jó drága is volt 1900.- ft. És rosszul fogalmaztam. Az ivás fix és kegészítés a többi. És legalább egy hétig idd,függetlenül attól, hogy elmúlt-e. És az ecstelés(vagyis vattapamaccsal lemosás)után, kjicsit csípős hűvös érzés lesz, de én mindig úgy éreztem, hogy most írtja a gombát!!!Kép És előrevetített jó tanács, ha a babának szájpenésze van, akkor a száját is ezzel a híg oldattal lehet ecsetlni, meg a cumit és a cicit is ezzel lehet letörölgetni, hogy gombamentes legyen. A Bába válaszolba nincs róla?mert nincs nálam a könyv, mert nayg buzgalmaban odaadtam a kisunokatesomnak mikor tejválság állt be nála, mert hogy én úgysem találtam benne semmi hasznosat, hátha ő.
Remélem értelmesen fogalmaztam.

rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

Látom mindenki be van lassulva így első nap!

Kikocs!Nagyon sajnálom!Tudom mit érzel, mert nekem is ha állok vagy ha megyek (tehát függőleges helyzetben kb.negyed óra múlva jelentkeznek hasonlóak-de ezt már tudod)én így vásároltam be karácsonyra.Próbálj meg célirányosan menni helyekre meg Gergő is biztos segít támogatni.És amit tudsz, bízzál rá pontos listával!Én minden létező helyre leültem a boltokban, na jó meg mazoista is voltam mert csak azért is megcsináltam mert utána olyan jó volt még valamin túlleni!Különben én is a tehetetlenséget tűröm a legrosszabbul!És nagyon remélem, hogy jobban leszel!Ja és interneten keresztül is rendelhetsz nagyon sok mindent!És ne add fel, akkor is!!!
Kép

Mi meg itt Lacival megváltjuk a világot!Mármint teljesen fenekestül felforgatjuk, meg -tuk a lakást!Új bútorok, új számítógép sarok!És csak reménykedek abban, hogy nálunk is megtörténik a csoda, mint Rékacséknál, hogy Lacinál is rend lesz valamikorra!Bár az én részem totál kész van, az övé még sehol sem áll!Hááát nem tom!De remémykedek!
Kép

Dia és Lili!Tök helyesek a babók!Hajrá!!!Még-még!

Puszi:Katy
Katy

Kép
Kép
Boldog új évet mindenkinek!!
Kép
Így elkésve, mert ugyan tegnap is olvasgattam, de nem volt időm írni!
Kép
Elmentünk este egy házibuliba, ami nagyon jó volt, és szerencsére csendes meg nyugis. 4 után értünk haza! Még egy kis koccintást is megngedtem magamnak!!
Kép
Aztán reggel azon nevetgéltünk, hogy felkeltem és azt mondtam: hűűűű, tök jól aludtam, csak két pisilés volt meg egy lábgörcs, meg egyszer ébredtem fel arra, hogy fáj a csípőm. Hát az ember lejjebb ad az igényeiből!!
Kép

Katy! (úgy emlékszem, te kérdezted)
Nekem van receptkönyven kenyérsütőgéphez, ha megírod hogy milyenre gondoltál (jó sokféle van benne) akkor leírom!!

Eszter!
A muffinokról sem feledkeztem ám meg, csak még nem kapartam elő!! De hamarosan erőt veszek magamon!!

Savitri, Noémi: írjatok sokat, tök jó olvasni, nagyon hasznos ám!!!

Aura!
Örülök, hogy jobban vagy már!!! Nem érdemli ám meg az az alak, hogy miatta szomorkodj!! Aki egy ilyen klassz csajjal, ilyen klassz babcival a pocijában képes így viselkedni, az szóra sem érdemes, meglátod, amikor már megtaláltad Erikádnak az álompapát, rá fog jönni, mekkora idióta volt!!! Egy ilyen gyógypusszanccsal tudok szolgálni:
Kép

Kikocska!
Neked meg fel a fejjel! Hát ha a hátralevő időt ágyban kell töltened, az tényleg nehéz lesz, de az rád is vonatkozik, hogy ha attól úgy érzed, hogy jobb, és szeretnéd, akkor mi, még mobilak felkerekedünk és jóóól meglátogatunk téged!!! Csak szólj, ha szeretnéd!! De tényleg! És neked is egy gyógypussz:
Kép

Ja, meg még et találtam, szerintem én is pont ilyen vagyok, mikor megpróbálok felkelni:
Kép

Rékacs!!
Gratula a 2005-ös babához!!! Mostmár tuti!!

Na ennyi elég lesz belőlem, pussz:
Orbis (35+4)
orbis

SziasztokKép
Boldog újévet MindenkinekKép

RékacsKép
Milyen ez az energia?? alkalmaznám én is, mer ez a gyerek nem akaródzik kijönniKép és már nagyon ideje lenne, így közeledve a 41 héthez.....

Aura drágaKép
Igazából eléggé le volt terhelve a telefonom(mindenki hívogatott, mi van már a babával) így valószínű azért nem tudtál elérni, de remélem valahogy összehozzuk...

SavitriKép
Állítólag nő szépen a babócaKép Hana viszont annyira formás és gyönyörűűű, nem csodálom, hogy ennyire boldog vagy. Olyan jó olvasni amiket írsz, mindig amikor elolvasom rájövök, hogy mennyire jó dolog is, hogy mamik vagyunk/leszünkKép

Ma is voltam bent a ctg-nk teljesen rendben van, ma még endegték, hogy haza jöjjünk, de valószínű holnap már maradunk. 5.-ig várnak aztán indítják. Viszont én sokkal jobban örülnék, ha magától indulna... Nincs valami jó tippetek vagy praktikátok mitől indulna be végre???????
Rékacs extra energiát kérnék, ha lehetKép Kép

Puszi
Edwig 40+6
Vendég

Szia Orbis meg Edwig!

Végre itt!Vagyis Edwignek inkább azt kívánom, hogy szüljön már!Kép

Orbis!
Köszi!Igazából egy barátnőmnek kellene olyan kenyérrecept, ami kenyérsütőgéphez való, mert nekik is van könyvük, csak a kenyér nem jön össze!Szóval, ha tudsz valami tuti tippet, akkor azt szívesen fogadom!!!

Katy
Katy

Sziasztok!

Katy!Kép
www.kenyersutes.hu

Most csak ennyi...Kép
Vendég

sziasztok!!
jó els napot mindenkinek!!

Aura, köszi az smst, nem tudtam válaszolni, mint má írtam nincs eccségem.... kösziii, hasonló jókat neked is meg babinak!!!!

Kikooocs!! ha van amiben tudunk segíteni, csak szólj! én legalábbis eléggé ráérek, és ha megmondod mit, igyekszem teljesíteni!!!Kép ruha, kellékek, stb. télleg!!!!!!! lééccciii!

Savitri, nektek a szokásos!!!!Kép

no, most megnézünk egy filmecskét, szassztok, majd késöbb jövök!

bgz

KépKép

KépKép
bagzerka

Rékacs köszi!
Kép már kezdtem azt hinni, a csupa nagybetű a szöszke fejemnek szól Kép

Edwig!
Holnap bébi?! Az már nagyon jó lenne, ha nem terhelő, szívesen bemegyek megnézni titeket, csak írjál!
Rékacsnak is, meg neked is mennek a szuperszülésmegindító energiákat!!!

Pussz!
Aura
aura

Sziasztok,
raktam fel új képeket az albumba.
http://babanet.hu/album/main.php?album=4270
Most olvasgatok egy kicsit azt jövök még, ha nem ébred fel addig.

pusz,
Lili

KépKép
savitri

Bagzer-nálad olvastam a múltkor hogy évek óta vágyott nálad a baba...de miért?

Ti miért akartatok gyereket???
esztyx

Katy!Kép
Köszi a dicséretet!Tudtam,hogy benned bízhatok.KépPuszi.Dia

Kép
Kép
lldicsi

Aura,
a fokhagymást nem próbáltam, de úgy emlékszem levendula és teafa olajat javasolt és az nekem bejött, bár lehet, hogy nem is volt gombám. Mindenesetre viszketett, de a dokiig már nem jutottam el a problémával. Szerintem nagy bajod nem lehet a fokhagymától, csak midenképp kihúzhatót kell csinálni. Talán a joghurt szelídebb.

Edwig,
ezt találtam neked az archívban:
Alternatív szülésmegindító módszerek (A bába válaszol)
- szex, mellbimbók stimulálása
- ricinuskoktél: ricinusolaj + sárgabaracklé + egy korty tiszta pálinka
ezt kell meginni. ha 3-6 órán belül nem jönnek erőteljes fájások, akkor az a gyerek még nem akar megszületni.
- Fűszeres italok(ezek pár napon belül fejtik ki hatásukat): 1l víz, 1db fahéj, 10 szem szegfűszeg, gyömbérgyökér, 1 evőkanál vasfű(verbéna) Az ebből készült főzetet langyosan kortyonként kell fogyasztani a nap folyamán.
- fent említett fűszerek: fahéj, gyömbér, szegfűszeg, vasfű illóolajként is használhatóak hasmasszírozó olajba és forró fürdőbe. 1-2 napig naponta többször is masszírozható a has + forróvizes zuhany segíti az illóolajok felszívódását

megyek megnézem a babát, fura, hogy semmi hangja

pusz Lili

KépKép
savitri

Sziasztok csajok!

Elősször is BOLDOG ÚJ ÉVET KIVÁNOK NEKTEK!!!

Azt gondoltam naivan még karácsonykor amikor hazajöttünk, hogy majd két szopi között jövök hozzátok. Hát ez most jött össze.

SOKAT PIHENJEKET!!!!! Mert ez babával már nem nagyon működik.
Beni baba iszonyú hasfájós. Amióta itthon vagyunk azóta napi 3 óránál még nem aludtam többet. Mondjuk a fogyókúrára nagyszerű. A fáradságtól már csak dirrekt tuszkolok le egy kis kaját, hogy legyen tejcim. Képzeljétek +10 kilóval mentem szülni és most már 12 kg-val vagyok kevesebb. Mondjuk azt nem mondtam, hogy a terhesség elött már volt rajtam +20Kép
Egyébként nagyon örülök, hogy végül is így történt meg a szülés, hogy program császár. Petim is másnaponta elmondja,hogy úgy örül, hogy nem kellett karácskor, szilveszterkor azon aggódni, hogy baj van-e és mikor üt be a krakk, pláne hogy a dokim két ünnepp között nem volt.
Már szépen kezdünk összeszokni. Már megtudom különböztetni a sírárok között, hogy most csak a kaki nem jön ki az a baj, vagy cici hiánya vanKép
Benike is iszonyú sokat mosolyogKép
Na, nem is tudom folytatni, mert kezdődik a hascsikarásos hiszti. De már szerintem fogok tudni jönni hozzátok,mert ha tényleg sikerül beállni a 3 óránkénti szopira akkor azért tudunk majd valamicskét pihenni is közben és nem leszek kimerült, hogy a gép elé kerüljek.

Az új anyukáknak GRATULÁLOK A BABCIKNAK!!!!

Rékacs, kedves "szobatársam!
Nagyon jó volt a szoba, kipróbáltam elöttedKép Látom még egyben vagy. Megdöntötted a rekordot. A 7.-hez is ragaszkodsz?Kép Minden rendben?

Puszilok mindenkit: Márti+ Beni baba
hajdum

sziasztok LÁnyok, én is Nagyon Boldog Uj Évet kivánok Mindenkinek!

Én 31-én még perverzitásból Kép bementem a munkahelyemre, de csak 12-ig maradtam, aztán elmentem nagypapámhoz (90 éves) vittem neki ebédet, aztán hazajöttem, és itthon már tele volt a lakás vendégekkel, ugyhogy már nem tudtam takaritani, de szerencsére elözö nap este egész jól rendbe kaptam a lakást.

Készülödtünk a szilveszteri bulira ami egy barátunknál volt tölünk kocsival 5 percre. Én is tettem fel képet az albumomba (Eszter és Tibi), ahol láthatjátok a szilveszteri image-emet. Kép

Katy vagy Orbis? Kép küldött a vizesedésröl egy linket, ezer köszönet. DE tisztára kész vagyok attól, hogy valaki azt mondja hogy sokat kell inni, valaki meg azt hogy keveset. De frankón! Védönök véleménye különbözik. Hihetetlen!!!

A bulizásrol: majdnem este 8 körül érkeztünk, táncoltam elég sokat, de éjfél után hazajöttem, mert a lábam nagyon megfájdult. Bedagadt, egyre durvábban vizesedek. Aztán még hajnali négykor fuvaroztam a barátainkat, mivel csak én nem ittam. Kép MIkor kikeltem az ágybol hogy indulja értük, azzal kellett szembesülnöm, hogy a derekam bekrepált. (biztos a tánctol) csak kétrét hajolva tudtam mozogni, elég viccesen néztem ki. Kép De most már elmult.

Bagzer, köszi a méretet, akkor én benevezek egy xl-esere. Kép

Ilonana, nekem pont ugy vannak a keményedéseim mint neked.

CTG, azaz NST Kép, akkor jo ha nem egyfolytában kell mozogni, hál istennek. Akkor menni fog nekem is. Csütörtökön megyek, már nagyon várom.

Katy, gyogyulj meg!!!

Kikocs, Aura ti meg bi heppi! Tessék mosolyogni, jokedvünek lenni.

Ldicsi, látom babuci is szilveszterezett.

Edwig, el sem hiszem hogy még itt vagy. nemértem, nemértem, nemértem..... Rékacs, te is kihuzod rendesen. Kép

Na megyek megnézem a fotokat amiket feltettetek! Kép

Puszi,
Eszter2004
35+4
eszter2004

na megnéztem a fotoalbumokat.

Edwig - nagyon helyes vagy a képeken, már jó nagy a pocid is. Kitartást!

Bagzer - tök jo a szerkód! Kép és tényleg szemtelenül pici feneked van.

Katy, tetszik a macis ora. ügyi vagy!

Savitri, szerintem hasonlit rád a pici, és nagyon jól áll neki a piros.

Aura - mi az albumod cime???

Ilona - te vagy a rekordtartó pocakméretileg! Kép

Kihagytam vkit?????

Eszter2004
eszter2004

Eszter!Kép
Igen,már buliztunk itthon igaz ligh-osan.KépÉjfélkor bealudt szopi utánKépaztán 3-tól 8-ig semmit nem aludtunk.KépPuszi.Dia

Kép
Kép
lldicsi

Eszter!Kép
Igen,már buliztunk itthon igaz ligh-osan.KépÉjfélkor bealudt szopi utánKépaztán 3-tól 8-ig semmit nem aludtunk. KépPuszi.Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

mielőtt lefekszem még benéztem! Úgy áll a helyzet, hogy egész nap csak feküdtem, alig kerültem függőlegesbe. állítólag az ember egész évben azt csinálja amit ma. Akkor igen lusta anyuka leszekKép
És most megállapítottam, hogy egész nap tíz percenként keményedek, fájás nélkül.
Holnap délután megyek ctg-re, kiváncsi vagyok, mi újság odabenn?!Kép

Dia! Nagyon helyesek vagytok bulizva!!Kép

Lili! A lányod...nem is tudom mit mondjak, annyira tetszik és kitünően áll neki a piros!!!!Kép

Kikocs! Nincs semmi! scak megszólítalak, hogy öntesem beléd a lelket!!!Kép
Valaki(Katy, Orbis)küldjetek neki helyettem is valami puszist!!!!

Márti! Szia! Örülök, hogy bejelntkeztél és nagyon jók a képek amiket küldtél, a pocaktalis freemailra átkültem utólagos engedelmeddelKép!

na szép álmokat

rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

BOLDOG ÚJ ÉVET mégegyszer MINDENKINEKKépKépKép
Kép

Kép
Kép
bendegúz30

Írtam egy csomót a kép alá, de valahogy kitörlôdôtt, képtelen vagyok mégegyszer megírniKép

Kép
Kép
bendegúz30

Eszter!
Azért nem találod az albumom, mert nincs Kép
De már erősen gondolkozom, hogy kéne csinálni, csakhát láthattátok milyen zseni vagyok a géphez Kép Abban reménykedem, hogy talán most is megszáll az ihlet, és véletlenül et is sikerül. Na majd összekapom magam!

Savitri!
Köszi a véleményt!

Rékacs!
Mikor olvastam a keményedéseidet, az jutott eszembe, hogy Savitri is valahogy így kezdte. Hangját nem hallottuk (már nyafi terén) aztán egyszercsak beállított nekünk a zabánli való lányával, hogy helló, megszültem Kép
Nem tudom miért, de úgy érzem az a holnapi ctg okoz majd némi meglepit. Majd árgus szemekkel figyuzom a netet, jön-e már a "névrokon" Kép Kép Kép

Ezer pussz.
Aura 32+2
aura

Bizony Rékacs ez jutott nekem is eszembe amit Aura írt!
Utólag vissza nézve, nekem derékfájással kezdődött.

KépKép
savitri

Eszter, köszi a fenékdícséretet!! te meg csini vagy rózsaszínben!!!

Ildi édesek a képek!

Savitri, Hana tűneményes!!!

Bendegúz szép a kép!!!!

Dia, nem találom az albumod.....

Aura, gyerünk, vegyél erőt magadon, kreálj albumot te is!!!!

no, most semmi okos nem jut eszembe, megyek tovább döglődni...
bagz,
most télleg 35+6

KépKép

KépKép
bagzerka

Esztyx......
hogy miért is akartam már olyan rég babát??!! mert én akartam, emiatt is volt a kezdeti konfliktus... hát, nem tudom hogy van-e konkrét válasz, leginkább magamban éreztem a vágyat hogy átéljem ezt a 9(10) hónapot, hogy megtapasztaljam milyen az, ha valaki növekszik benned, aki belőled van, és abból az emberből, akit legjobban szeretsz, hogy utána hosszas, nehéz fájdalmak, órák során együtt küzdjünk azért hogy végre találkozhassunk... és hogy végre a sok várakozás után ránézhessek az én husom-véremre, és a szemembenézzen ő is, és tudjuk, hogy összetartozunk... hogy érezzem hoyg szükségünk van egymásra, és tudjam hogy őt mindig feltétel nélkül szeretni fogom, és a párom is! hogy ő lesz köztünk (ők, majd ha tesó is lesz) az a kapocs, ami örökké összetartja a mi kis családunkat. hogy így együtt egységet alkossunk, hogy közösen győzzük le a nehézségeket, a problémákat együtt oldjuk meg, hogy mindegyikünk számára a szeretet és őszinteség legyen a legfontosabb..... valami ilyesmi az ok, maiért én annyira akartam gyereket, és amióta megtaláltam hozzá azt az embert, akivel egyértelművé vált számomra hogy ő az, akivel én ezt szeretném, azóta vágyom erre, és most meg is valósul(t)......

hát, valami ilyesmi..........................
bagzer

KépKép

KépKép
bagzerka

Katy!
Mi a következő receptet használjuk:
kis adaghoz: 300ml tej (mi néha vizet teszünk bele, úgy is jó!!), 1,5 ek vaj vagy margarin, 1 tk só, 1 ek cukor, 450g liszt, 1 cs szárított élesztő, vagy 1/3 friss.
Nagy adaghoz: 450ml tej, 2,5 ek vaj vagy margarin, 1,5 tk só, 2 ek cukor, 800g liszt, 1 cs szárított élesztő, vagy 1/3 friss.

Ha egyből sütitek, akkor a sorrend mindegy. Ha időzítve, akkor az élesztő ne érintkezzen a nedvességgel.
Lehet bele tenni egy kevés korpát vagy kukoricalisztet, akkor annyival kevesebb liszt kell.
Kb 2 napig áll el!!

Kikocs!!!
Ezt Rékacs nevében: (már csak ez maradt a táramban bocsi KépKépKép)
Kép
És tényleg írj, hogy menjünk-e!

Képzeljétek, ma Áronnal egy csomót Honfoglalóztunk. Régebben játszottunk ilyet sokat, aztán elfelejtődött, és ma jutott eszünkbe. Most nemrég hagytuk abba!! De mostmár megyek is, mert Kép

Orbis (35+5)
orbis

Eszti!
Én mikkor megismertem az én kis pasimat azt érezetem, hogy igen. Igen! Ezt akarom,mondani! Igen vele akrom és azt akrom, hogy így is maradjon!És azt akrom, hogy azt mondjuk igen ő az én családom és én az ő családja!
Aztán sok év eltelt, meg sok összecsiszolódoós kis kínok, (amik már nem is számítanak). de mindig tudtam, hogy azért van, hogy mi együtt lehessünk EGY, vagyis még több, hisz két ember olyan mint két tükör, ha egymással szembe fordítod:VÉGTELEN!
És aztán Szegény Dzsoni és Árnika tépelődése után(elment a kedves, világot látniKép)elhatároztuk, hogy jöjjenek azok, akikért érdemes a mi kis szövetségünket alárendelni!Jöjjenek a Vendégek a házhoz!Legyen a mi kis családunk, tényleg család!

de Eszti! Ne hátra nézz!!! Ne azon tépelődj, hogy miért kellett! Azt nézd mire jó!!! Mitől leszel több és jobb!
És azzal nézz szembe, most mitől rossz és aztán ha az megvan, akkor már könnyű megtalálni az utat,ami kifelé vissz!
És ha kell hát írd le. Itt leírod és talán már jobb!!!De ne rágdd magad!!!!

Felkeltem, nem tudtam visszaaludni és az a kérdés csengett a fülembe, hogy MIÉRT AKARTATOK GYEREKET?!

Eszti! Te miért akartál?
ÉS Hogy tudd,hogy ezt nem rosszból írtam,küldök az általam egydül ismert puszit:Kép

na,hát hajnal van de remélem, hogy érthető voltam!

(amúgy most is keményedekKép)

rékacs (már 39+4)

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

Üdv,
Hát kellett nekem dicsekedni azzal az átaludt éjszakával?
Hazatérésünk óta a ez volt a legkeményebb éjszakai műszak. Senki ne képzeljen szörnyűségeket és ordító Hanát. Nem, nem kell ordítania ahhoz, hogy ne hagyjon aludni. Szokás szerint éjfélkor én már alig tudtam nyitva tartani a szemem, csak Hanára vártam mikor ébred, hogy együnk aztán alvás. Nos, 12:30 kor még semmi hajlandóságot nem mutatott az ébredésre ezért úgy döntöttem tisztába teszem. Épp ideje volt, fél nyolc-nyolc körül fürdettük, nagyjából fél kilenc-kilenc fele fejezte be a vacsit. A tisztába tevés egyébként az egyik legkíméletesebb ébresztési módszer.
Ha jól emlékszem pont Noéminek írtam, hogy mindig megbánom, ha fölébresztem, ma is így lett. Fél egytől gyakorlatilag három-fél négyig ment non-stop a rumli. A forgatókönyv nagyjából: 20 perc az egyik cicin, majd nyugtalan lesz forgolódik(még cicivel a szájában), vállamra teszem, hogy böfizzen, ettől magához tér és elkezdi tömködni a kezeit a szájába.(ez egyértelmű jele annak, ha enni akar, ha nem reagálsz kb fél perc múlva sír) Ilyenkor hihetetlenül gyorsan veszi a levegőt, teljesen felpörgeti magát és nyög meg nyöszög közben. Közben nagyon aranyos, forgatja a fejét és minden irányban hatalmasakat tátog hátha cicire lel. És lel, mert anya figyel. Viszont annyira behergelte már magát, hogy egy percig se tud nyugton maradni a cicin se. Mindig kitépi magát, amire nagyon kell figyelni különben kárt tesz a mellbimbóban. Hihetetlen ereje van. Így nem lehet letenni mert azonnal sír, megpróbálom a mellkasomon altatni. Ebből van hogy böfi lesz, van hogy elalszik. De nem ma. Hana küzd. Hogy mivel és miért azt nem tudom, de küzd hősiesen. Szinte szabályos fekvőtámaszokat csinál(na jó ez túlzás de teljesen kitolja magát), felkúszik egészen a nyakamhoz, tátog, eszi a kezét. Kezdek kiborulni, a melleim égnek, hívom apát az emeletről, jöjjön segítsen mert készen vagyok (kb fél kettő van). Talán majd apa nyugalma segít, de nem. A mellkasán nem jó, a térdén nem jó, fekve nem jó, vállon nem jó. Nyöszögés, tátogás, küzdelem. Apa elviszi sétálni a lakásban addig alhatok egy fél órácskát. Visszatér, mindent kipróbált de semmi. Nézem az órát három is elmúlt, oké add oda megetetem, elvégre most kéne ébrednie, ha elaludt volna. Negyedóra nyugi, végre eszik, de még mindig kapkodja a levegőt. Azért fárad ő is így négy körül sikerül letennem. Hatkor arra ébredek, hogy lemászott a kókuszbetétes pólyáról és már majdnem elérte a mellkasomat, közben hangos nyögésekkel jelzi hősies küzdelmét. Kinyitom a szemem ámulok, megnézem az órát. Oké jogos, kapsz enni. Eszik és csodák csodájára elalszik és nem ébred fel amikor leteszem. Becsomagolom a pólyába, nehogy nekem lemásszon az ágyról, amíg itt megírom mit művelt. Istenem, tegnap volt még csak két hetes. Azért nagyon imádom ám (főleg, hogy most alszikKép).
Eszem valamit aztán visszafekszem, és fogadom, hogy ma csak édeskömény teát iszom meg vizet, hátha attól nyugodtabb lesz. Pedig tegnap is csak gondolatban kávéztam. (még szerencse)
Kép
Itt még a fél kilences vacsi után.

Lili(aki a képen még egész jó állapotban van)

KépKép
savitri

Nahát,
Bagz, Imolyozs,
egész meghatódtam az érveiteken.

Esztyx drága!
Tök normális, hogy ki vagy bukva. El fog múlni. A kialvatlanság nagyon szemét dolog ám. Én is kiakadok éjszakánként ha nem mennek simán a dolgok, csak tudom, hogy ez normális ezért reggel már tök hepi leszek. Kérj minél több segítséget. Itt a rokoni vagy baráti segítségek ideje. Mindenki segítse a hős anyát! Bizony ám! De csak akkor ha nem mennek az idegeidre.Kép

Kép
Most persze nyugi van, azért örülök, hogy becsomagoltam.

Lili(aki ismét fittnek érzi magát, mert kivilágosodott, de megfogadja, hogy pihenni fog)

KépKép
savitri

Sziasztok!

Én meg ámulok és bámulok. Levente ma 8-tól 6-ig aludt, akkor is csak gőgicsélt, és nézegetett, de szépen evett. Tegnap 8-tól 5-ig. Ez normális? Én már kezdek aggódni. Alig múlt két hetes. Nap közben jól eszik, 5-ször, 4 óránként 60-90-ig valamennyit. Pisis pellus van bőven, eddig kaki is majdnem mindig volt, bár azt tudom, hogy nem mérvadó.

Lili, nekünk is ilyen volt az első itthoni éjszaka, őszinte részvét... És tényleg pihenj. Délután 5 körül este 8-ig megismétlődik ez a küzdelem, de nem éhség, csak nyugtalan. Talán fáj a pocakja... Nem tudom. Ő nem tömködi a kezét ilyenkor, csak ordít és sehogy se jó. 3/4 óra után elaludt a mellkasomon. Persze pont fürdés előttKép

Eszti!

Képzeld, én mostanában minden szopinál bőgök, mert eszembe jut, hogy a kis sejtjeink találkoztak, és ő lett belőle!! És hogy megszületett. És el se hiszem, hogy ennyit vártunk rá, és most itt van. Imádjuk. Az édesapja is napi 20-szor elmondja neki legalább, hogy mennyire szeretjükKép

Kikocs szegény... Nagyon gondolok rád! És vége lesz, hidd el, gondolj erre. Szerintem sokkal nyűgösebb az ember pocakkal, én a megfázást is irtó nehezen viseltem.

Bagzer, olyan szépen leírtad!! Köszönjük, meghatódtam...

Péternek egyébként jelenleg nem sok ideje van itt írogatni, mert ég a vágytól, hogy ő csinálhassa, ha kell valamit, pl. pelenkázni, és tanul, mert 4-én vizsgázik. Úgyhogy ez van. Tegnap mire ideültem írni, jött a nyugtalan időszak. Most mindeketten alszanakKép Viszont Leventének már ennie kell, úgyhogy felébresztem.

Puszi mindenkinek, ne haragúdjatok, hogy nem mindenkire reagálok...

Noémi
vghnoémi

Na, jóreggelt mindenki.
Köszönöm a nagy együttérzéseket, meg minden, (Katy, a mazohizmust én is próbáltam, de sírás lesz a vége többnyire Kép ) meg Bagzer a felajánlást, és remélem nem lesz rá szükség, Gergő majd elintéz mindent, csak ééééén akartam!!!! Biztos nem kell magyaráznom ezt pont nektek... Elég baja van így is. Mondjuk nekem is. Kép Igyekszem nem feladni a reményt, hogy néhány hét múlva elmúlik majd, de holnap elmegyek dokihoz is, hátha tud valami trükköt. Még ha normális, akkor is. Kép Elvégre, ha megmarad, ez szülésnél elég komoly gond lenne szerintem... Köszönöm, hogy jönnétek, de végülis elvagyok, de szólok, ha nem bírom tovább. Viszont Esztihez menjetek, én nem hiszem, hogy elmegyek, lévén, hogy ugye ülni sem Kép Tegnap haza kellett jönni a templomból is, ami jól megbőgetett, mert egy hete még ha nem is simán, de kibírtam. De legalább sikerült talán felfogni, hogy nincs mit tenni. Nem is próbálok meg reagálni mindenre, csak egy-két dolgot írok, gondoltam.

Pl azt, hogy itt írjátok a szépeket, hogy miért akartatok csemetét. Gondoltam, bár nekünk elég prózai okai vannak, azért én is megírom, bár nem lesz olyan megható. Egyrészt én kb 3 éves korom óta arra készülök, hogy majd gyerekem lesz. Igaz tanultam egy csomót, meg minden (minek Kép) de igazándiból egy fészekalja csemetét szeretnék nevelgetni itthon Kép De ez ugye nem közös döntés volt. Aztán megtaláltuk egymást a Gergővel, és mind a ketten úgy gondoltuk, hogy nem lenne teljes az életünk nélküle, nélkülük. Nagyon jól elvagyunk, és imádjuk egymást, meg minden, szóval tényleg irigylésreméltóak vagyunk szerintem, de akkor is. Mégse kerek a világ. Na, most megkérdeztem Gergőt is, hogy miért akar gyereket, nézett rám döbbenten, és mondta, hogy azért, mert olyan kis helyes. Kis szaros, meg minden Kép Na, majd meglátjuk Kép (azért képben van, mert 16 volt, mikor a nagyobbik, 19,mikor a kisebbik öccse született...) Szoktam neki felolvasgatni itt azokat, amiket írtok, gyakorló anyukák, hogy szokja az életet Kép Nagyon hálás vagyok érte, tényleg, meg mindenkinek, aki teszi fel a képeket, és személyesen még nem dicsértem meg a szuper bulimamát és bulibabáját (Gergőnek is nagoyn tetszett a kis tölcsérsapkás-kép, Dia!). Annak ellenére, vagy éppen azért, mert egész életemben erre vágytam, nekem kicsit nehéz az, hogy nemsokára itt lesz, és nagyon sokat segítenek a képek, meg hogy írtok! Mert annyira szeretném, ha tökéletes lenne, és így legalább látok tapasztalatokat, hogy mindenhogy tökéletes, és meg tudom szokni/tanulni, mire az első kudarcok érnek majd Kép

Rékacs, küldöm a szülőenergiákat, most már biztos menni fog nekem is a mindenféle pozitív dolog küldése Kép Már nagyon nagyon várom az smst, hogy mész szülni, meg minden Kép És gondoltam ám rád csomót szilveszterkor is, hogy nemám megszülsz, meg hogy sikerült akkor neked, amit akartál Kép Ja, és mi is lusta szülők leszünk, mi is csak feküdtünk meg tvztünk egész nap Kép

Edwig, neked nem lesz itt a dokid már hétfőn? Mintha azt írtad volna, hogy a két ünnep közt nem lesz. Akkor szülhetsz nála, meg az eredeti kórházadban, ha akarsz! Vagy már túl vagy rajta? Kép Csak ez jutott eszembe tegnap.

Ja, és Noémi, szerintem ne aggódj amiatt, hogy sokat alszik, ha eleget eszik, és rendesen gyarapszik, inkább örülj neki Kép Hallottam valahol, hogy a koraszülött babák többet alszanak. Biztos be akarják pótolni az elvesztett alvóidőt Kép Kérdezd meg valami szakembertől, de még az is eszembe jutott, hogy a Jóisten ezzel akar titeket kárpótolni a nagy álmatlan éjszakákért és aggódásért, ami az első két hétben kijutott nektek.

Aura, jó, hogy jobban vagy, gondoltam ám rád is sokat, csak vigasztalni nem tudtam, minden, ami eszembe jutott, olyan közhelynek tűnt. És órülök, hogy jó buli volt. És szeretünk akkor is, ha esetleg eszedbe jutna megingatni a magadról kialakított önállóság mintaszobrát Kép Jó ha az embernek vannak elvei, de nem kell magát feláldozni értük... No, ez jó homályosra sikerült, és magam sem tudom, pontosan mit is akartam írni Kép

No, aszt hiszem, most ennyi, aztán meglátom, hogy tudok-e már normális lenni Kép

Puszik
Kikocs 34+3

kikocska

Noémi!
Én azt hallottam, ha a baba átalussza az éjszakát, tedd össze a két kezed és örülj nagyon!!! Ezt többgyerekes tapasztalt anyukák állítják (szóval nem az én okosságom), akik az első bébinél bedőltek a "túl pici, még ezért kelteni kell éjszaka etetni" kezdetű marhaságnak. Ha Levi amúgy rendesen eszik, hízik, és szemmel láthatóan boldog, akkor ne aggódj, csak az van, hogy kaptál még egy szuperpasit Kép

Bagz! Rékacs!
Nagyon tetszett nekem is amit írtatok. Nem is ragozom tovább, szép volt és kész.

Esztyx!
Engem se hagyott nyugodni a kérdésed, "miért akartál gyereket" (bár tudom, nem nekem szólt).
Nekem az jutott mindössze eszembe, hogy CSAK! És ez a "csak" úgy értendő, hogy, csak, mert ez a természet rendje, mert a kislányból nagylány, a nagylányból nő, a nőből pedig valami még csodásabb lesz, ANYA. Számomra olyan egyértelmű volt ez a vágy, olyan elemi erővel élt bennem mindig is, hogy sose gondolkoztam az indokon, mert szerintem nem is kell, szóval mikor elolvastam a kérdésed, felkiáltottam: hogy-hogy miért, hát "CSAK"

És most valami prózaibb Kép
Savitri,
ha Hana engedi írnál picit a textilpelusról, én is nagyon gondolkozom rajta, de a sima tetra változaton és nagyon kíváncsi vagyok hogy vált be!

Még egy kérdés, ez mindenkinek!
Mit gondoltok a mérleghasználatról?! Már babázó mamik, ti pedig használjátok, és ha igen, mennyit?!

Jó reggelt mindenkinek!
Aura 32+3
aura

Sziasztok!

Olyan jo volt olvasni a hozzászólásokat, végig fülig ért a szám közben, annyira aranyosak vagytok.

Sokat gondolok Kikocsra, hogy hogy szenved szegény. És azért ahhoz képest hogy mindene fáj, még sok idő van hátra. Én most kezdem észrevenni igy a 35-36 hét táján hogy tényleg hamarabb elfáradok.

Képzeljétek, hogy folyamatos takaritás és rendrakási mánia vett rajtam úrrá, pedig én alapjába véve egy rendetlen csaj vagyok. Kép Ma reggel az ágyban olvasgattam legujabb babás könyvemet, és abban olvastam a 36 hétnél a fészekrakó ösztönről, hogy pont ezek a tüneteik. Tök jó!

Ja és olvastam az ujjzsibbadásrol, már nem emléxem pontosan hogy ki panaszkodott talán Babus? Szoval ime: a bizsergő, zsibbadt érzést az ujjakban az okozza, hogy terhességkor megduzzadnak a csuklóban a szövetek, és nyomnak egy ideget. A tünet szülés után elmúlik.Jót tesz, ha a csuklóján rögzitökötést (sint) visel, és rendszeresen szed B6 vitamint.

Na még teszek fel apárol is egy szilveszteri fotot az albumba. Ja Bagz,a rozsaszin image kialakitásának ötlete ugy kezdödött, hogy lusta voltam hajat mosni. Kép

Puszi,
Eszter2004
35+5
eszter2004

Aura, a mérlegnél arra gondolsz hogy etetés után le kell mérni? Mert szerintem az fontos, hogy lásd mennyit evett, mert lehet hogy mondjuk állandóan sir a baba, nem tudod mi a baja, és kiderül hogy kevés a tej ami jött neki, vagy akármi. Szóval ha erre gondolsz, szerintem kell. Lehet kölcsönözni ám.

Kikocs, hát jól kijutott neked, nem marad más hátra mint előre, tessék az ágyban maradni. Kép

Esztyx-hez mikor és hova és ki? Csak ennyi kérdésem lenne. Kép Ha jol emléxem most keddről volt szó. Nekem reggel laborom van, és utána ráérek, mert szabin vagyok.
eszter2004

Kikocs!
Szépen elém ugrottál! Kép
Nagyon is értem mit akartál írni, és még jobban köszönöm!!!
Látom a "miért akarunk bébit" kérdésben eléggé egyféle a válaszunk, ha kicsit máshogy is fogalmaztuk Kép
Nekem az is tetszik amit Gergő válaszolt. Minnél többet agyalok ezen, annál inkább rájövök, hogy gyönyörűen meg lehet, és meg is kell néha fogalmazni a választ, de a végeredmény leegyszerűsítve akkor is ez marad: Mert kell és kész! Kép
Én is megkédeztem Apát, hogy miért kell neki a baba, erre nemes egyszerűséggel azt felelte, hogy azért, mert az a legjobb dolog a világon.
(Azt most hagyjuk, hogy úgy könnyű, ahogy ezt ő elintézi)

Bagz!
Összekapom magam az albumra, becsszó, csak az a gond, hogy képek is alig vannak (hajj, a bűnös lustaság Kép ) Nem baj majd csinálok olyat, hogy előtte-utána Kép a legelső képek kb 6 hetesen készültek, de akkor még semmmi sem látszott, a következő meg most karácsonykor. Az azért elég szembeötlö változás Kép

Aura
aura

Eszter
Igen, én kérdeztemKép
Szülés után?! Akkor már csak 1-másfél hónap?!Kép
Mondjuk a védőnő se biztatott sok jóval, ő azzal indokolta, hogy Kristófka bizonyára nyom egy gerincvelőből kilépő ideget és ez okozza. Szerinte is el fog tartani a szülésigKép Jó esetben, mert volt már olyan, akinek szülés után még hetekig fennállt ez a dolog.

Fészekrakó ösztön? Akkor megvan a magyarázata a tegnapi napomnakKép
Hajnali fél 5-ig szilvesztereztünkKép 5-kor lefeküdtem aludni 10-kor felébredtem, pedig pocsékul aludtam, óránként felvoltam. Úgy zsibbadtak a kezeim, hogy majd megőrültem tőle.
Levittem a Dolfi kutyust sétálni, és nekiálltam porszívózni, rendet rakni, meg hasonlók (bár ezt az utóbbi másfél hónapban már átvállalta apuci, de mivel még aludt, így most rámmaradt), abban a hiszemben, hogy egy barátnőmék majd az este folyamán felugranak hozzánk, éshát hadd legyen már szép rend és tisztaság. Erre mikor kész lettem az egész lakással, telefonált, hogy ma mégsem tudnak jönni. Hát így jártam.
De legalább büszke voltam magamraKép
35 hetes babásan hajnali 5-ig szilvesztereztem, táncoltam is egy kicsit, utána még hazáig gyalogoltam, pár órát aludtam, kitakarítottam a lakást, mostam, és mégis egész délután fitt és kipihent voltamKép
Na de aztán este úgy 9 körül utolért minden nyűgöm. Fájt a talpam, a lábam, a derekam, a hátam, zsibbadtak a kezeim. Szóval mozdulni alig bírtam, mint egy rokkant úgy vonszoltam itt magam meg nyöszörögtem itt apucinak, míg ágyba nem kerültem.
De mára már új erőre kaptamKép De most azért nem állok neki takarítaniKép Ma nagy lazsálás leszKép Holnaptól viszont apuci újra dolgozikKép Megint minden nap egyedül leszekKép(kivéve persze Kristófkát meg Dolfi kutyust). De már talán könnyebb lesz. Mert már csak 1 hónapKép Megkezdődhet a visszaszámlálásKép Talán ki kéne még használnom ezt a hónapot, amire csak tudom, mert aztán egy ideig biztos nem lesz ennyi időm.
Na majd lesz valahogyKép

Babus+Kristóf, aki ma megkezdte a 35.hetetKép

Kép
babus2005

Eszter!
Pont arra gondoltam! Én nem szeretném mindenetetés után mérni, met szerintem az zavaró szegényeknek, viszont nem vagyok biztos benne, hogy ez jó-e. Én arra gondoltam, ha azért sír mert éhes úgyis észreveszem, és napi kétszer elég mérni, hogy lássam gyarapszik.e. Vagy nem??!!

Aura
aura

Aura!
A mérleget mi 3 hónapra 3000 Ftért kölcsönöztük, és azért kell, mert hetente be kell számolnunk a koraszülöttes dokinak a súlygyarapodásról. Meg mi lemérjük kaja előtt, után, mert a kórházban is jó volt hallani, mikr, mennyit evett. Egyébként elég egyértelműek a jelzései, általában látom rajta. Meg azért jó, mert az egyik cicimben kevesebb a tej, és aggódok, hogy nem tud eleget enni belőle. Eddig tudottKép A 1í-es etetésnél pl. 90-t. Mit szóltok?Kép Most az apukájával együtt alszikKép
Még egy kérdés: kb. 10 percet, vagy többet büfiztetem, és mégis bukik a kiságyba néha. Amúgy nem mindig bukik. Kevés a büfi?

Mindenki hogy beindult fészekrakásügyilegKép!!! Hajrá!

Valaki megírná nekem a pocaktalis freemailes belépést? Elkavartam még régen...

Puszi, most megyek pihenni. Lili remélem, ugyanezt teszi, meg Hana is.Kép

Rakok fel majd képeket, de nincs áttöltve, mert ugye a rúterben van a kártyaolvasó, amit én nem tudok manipulálni...

Noémi
vghnoémi

Szia Bagzer!
Elkészült az első albumunk,itt megnézheted.
http://babanet.hu/album/main.php?album=4355
Puszi Dia

Kép
Kép
lldicsi

Aura, miért lenne zavaro az hogy leméred? Nem értem. Mérni kell, és kész, neked is megnyugatobb ha tudod mennyit szopizott. Kép OKÉ zsoké?

Nomémi mindjárt küldök neked mailt.

Babus, látom te is belerokkantál a bulizásba.Én csak éjfélig birtam, mert bevizesedtem nagyon, de a derekam az sajgott rendesen. Kép

Eszter
eszter2004

Dia megnéztem az albumot én is, olyan édes!!! Figyu, már ilyen hamar lehet szellöztetni? És este nem kell ráadni egy vékony sapkát?

Köszi,
Eszter
eszter2004

Sziasztok Lánkák!

Noémi!
Barátnőm Levente fia, szintén egy darabig inkubátor töltelék volt(tudod ő az eszergomban született felfertőződött stb....)és amint hazamehetett(két hetesen) átaludta az éjszakát. Most fél éves és még mindig átalussza(kop-kop).
Szóval konkluzió: Aki azt szeretné, hogy agyerek átaludja az éjszakát nevezz el LeventénekKép!

Aura, Eszter! És a mérleg!
Reprezentatív tömegemben végzett felmérésem alapján: kb a fele falra mászik az állandó méréstől, a másik fele el sem tudja képzelni, hogy ne mérje. tehát, majd ahogy érzitek.KépÉn még nem döntöttem, sőt annyira lefoglal a miben és hol alszik kérdés, hoyg ezen még nem agyaltam, de majd most!!!!

Dia! Dominik nagyon cuki! A vigyázz álláson jót nevettem, pont oylan arcot vág, mint egy kiselsős akit a tanítónéni megszíd!

Kikocs! Pontosan mi a gond? Ha függőbe kerülsz szédülsz? Vagy fáj valamid? Vagy mi van? Mert mindig csak azt írod, hogy szarul vagy. de hogyan? megfázos?Terheses? Vayg milyen?És milyen dokihoz mész, nőgyogyi, vagy körzeti?És mindenképpen:Kép

Lili! Kedves a sztori!Kép Remélem most pihensz!!

na, még jelentkezem,ja ma hely/jre(ez milyen ly,) menyecske vagyok: már kettőt mostam, lebontottam a karifát,felporszívóztam, elmosogattam, felhozattam a kisbölcsőt, amit mindjárt lesikálok. Szóval a tegnapi nap elllentettje. a keményedéseket, meg most nem figyelemKép
Majd lefotózom a bölcsőt, mert annyira aranyos darab, sajnos csak kölcsibe van!!

rékacs 39+4

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

Dia, megnéztem én is az albumot, ha nem baj Kép Bár Bagzernak címezted... Kép És naggyon szép a kisfiad. Még mindig Kép Vagyis egyre szebb Kép

Aura, a mérlegelős dilemma nálunk is megvan. Valamit olvastam erről, hogy aki nem parázós, az mérheti, de van, akit sokkol az, hogy az ő gyereke nem eszik annyit, úgy, meg mittomén. és azoknak elég, ha hetente mérik, hogy gyarapszik-e rendesen. Azt meg ugye a tanácsadáson is lehet. Egyébként fürdés után napi egyszer javasolják, hamár méreget az ember. Vagy ugye a szopi előtt után, de az van, akit idegesít, főleg olyanokat olvastam, hogy kórházban piszkálták vele az anyukákat, és attól idegesek lettek, és kevesebb lett a tejci. De én csak kontárkodok, a gyakorló anyukák majd leosztják Kép

Van valami front? Olyan nyugtalan a kismanó. Nem mozgolódik, hanem rángatózik, és folyton keményedek is a fekvés ellenére. Meg jóslófájás szerű fájdalmaim is vannak. Meg még ilyen nem is volt, hogy reggel felébresztett a hömpölygésével. MOst vettem be magnéziumot, mert még legalább két hétig még kihúznám, de mintha ilyenkor a magnéziumot már abba kellene hagyni, nem?

Kikocs 34+3

kikocska

Rékacs, azt hittem, folyton ezt ragozom, azért nem mentem bele, mi is fáj. Na. Szóval az van, hogy a jobb oldalra költözött be a kölök. Ami nem lenne baj, de egészen a bordám alatt van valahol. És lehet, hogy nyom valamit. Jelenleg a mellem alatt egy tenyérnyivel szúr minden testhelyzetben. És ez a meglehetősen kellemetlen szúrás abban a magasságban körbemászik. Szóval elöl, hátul, oldalt. MInél többet nem fekszem, annál jobban fáj annál több helyen, de csak a jobb oldalon. Hanyatt van egy bizonyos helyzet, ami elviselhető, sőt, néha nem is fáj. Viszont a hanyatt fekvésnél valami eret elnyomhat a gyerek súlya, és ettől fekve megszédülök, kapkodom a levegőt, szívdobogás, ilyenek. Akkor fel kell ülni-állni, és akkor fáj Kép Szóval halmozom az élvezeteket. Nem tudom kitornászni, nem lehet kimasszírozni, kinyújtani, átesni holtponton. Mindent próbáltam. Nem fáj jobban, ha nagy levegőt veszek, ha rugdos a baba. Ha köhögök, az rossz. Olyankor lefogom, és akkor elviselhető. Kb alulról a 4-5. bordám lehet, aminek a vége fáj, ha hozzáérek, de a többi része nem, és hátul is kell lenni valaminek, meg oldalt, mert ott is tud fájni, szóval nem ez. Ja, a bőröm elöl ezen a tenyérnyi részen viszket, halál érzékeny, és közben viszont alig érzem, ha megvakarom. Ez elég hihetetlenül hangzik, de így van.
Nőgyógyászt tervezem, hátha tud valamit.
No,meglehetősen kimerítő voltam, most már mindenki tudja, milyen tápos vagyok Kép Pedig úúúgy szeretnék én is fészekrakni. De max csak magamnak az ágyban takarókból és párnákból Kép De lassan belejövök Kép

kikocska

Köszi a megnyugtatásokat, akkor jó nevet adtunk a picúrnakKép!!! Egyébként ő nem útálja a mérleget, előtte is jól viseli, szopi után meg bealszik, nem érzékeli. És hogy irigykedjetek, már majdnem egy órája a kiságyában nézelődik, rúgkapál, de nem sír, és láthatóan tök jól érzi magátKép! És én azt nem tudtam, hogy a babák át tudják fordítani a fejüket. Ő hason alszik, nekünk ezt tanácsolták a korán, ott is forgatja, ha akarja, és háton nézelődik, úgy is. Na lehet, hogy ez nem nagy szám, de én örülökKép Mindjárt enni fog.

Eszter, kösz a mailt, mindjárt megnézem.

Kikocs, én is akartam kérdezni, hogy mi is a baj, de Rékacs megelőzött. Én azt hittem, lemaradtam a beszámolóról. Hát ez nem kellemes.
Szülés előtt a köhögéstől beszorult valami nekem is, de nem szúrt, csak néha irtóra fájt. Szülés napjára elmúlt, ccsak hogy reménykedhessKép, aztán köhögtem egyet, és újra. Most már csak ritkán tudok a bal oldalamon feküdni, annyira tud fájni. Átmenetileg segít a Flector zselé, gyógyszertárban kapható, rá van írva, hogy nem lehet használni, de lehet mértékletesen. Ha olyan ideg, izomfájdalom szerű, próbáld ki. Nem tudom. Azt se, nekem mikorra múlik el. Viszont mielőtt hazajöttünk a gátsebem fájt irtóra, az elmúlt a hazajövetel előtti nap, a szülés napjára meg az orrcsepp megállította az orrfolyásom, az oldalam meg épp nem fájt. Szóval az a konklúzió, hogy bízz benne, hogy szülésre vége leszKép Jobbulást!
És remélem, kihúzod még sokáig... Ha nem, tulajdonképpen az se baj, már jó a babócád neked is. De azért nagyon drukkolok.

Rékacs, te nagyon aktív vagy! A 2006-ot ugye nem akarod már megvárniKép?

Pusz, édesapa tisztába tette Leventét, most jövök énKép

Noémi
vghnoémi

Csatlakoznék a fészekrakók klubjához!Kép
Szörnyű vagyok! Állandóan rendrakásos ösztönöm van! Olyannyira,hogy teljesen megfeledkezek magamról! Még a magne B6-ot is elfelejtem bevenni!
Úgy kezdődik az egész,hogy tök jól vagyok, semmi keményedés, aztán mint akinek küldetése van, felkerekedek és elkezdem; és nem ám szép apránként,hanem mindent egyszerre!
Már a mosogatástól is elnehezedik a derekem, de én még letörölgetek, kisöprök,felmosok és kiporszívozok! Na itt már le kell ülnöm úgy,hogy a porszívót már ki sem tudom kapcsolni!
Ilyenkor még apa sem tud rám hatni (ha itthon van),sem szóban, sem tettben,mert hiába veszi át a porszívót én úgy látom,hogy az nem egészen jó...már beteges vagyok!?Képez nem vicces!Kép
Így hát nálunk rend van és minden pormentes!egy darabig,aztán minden kezdődik elölről,de valyon meddig még!már magamat is alig tudom elviselni ez miatt!Kép
Na,jó! Előfordul,hogy mindent ("les.@rok") és mégis jól érzem magam, de utánna...
Hát ez a helyzet nálam!Kép

Mindezek után ide ülök és olvasgatok pihenésképpen, és csak irigylem azokat (pl. Eszter2004) akik reagálnak is gyakorlatilag mindenkinek!Kép

Mostmár megyek egy kis vízszintesbe is!
És lassan én is megkezdem a 35. hetet!Kép

Ilona
Vendég

Noémi, 8-tól 5-ig nekem is soknak tűnik egy kicsit, kérdezd meg a dokit. Valószínű csak szerencsések vagytok. Főleg, hogy eszik rendesen és nyugodt.
Hana is tudja átfordítani a fejét hason, és én is nagyon büszke voltam rá amikor észrevettem.

Mérleg: mi nem vettünk, nem használunk. A védőnő és a gyerekorvos is azt mondta felesleges amíg eszik rendesen és nyugodt, majd havonta lemérik a védőnéninél, de csak akkor vigyem januárban ha jó az idő.

textilpelus: eddig csak 4-5 napot használtam, semmivel se bonyolultabb, mint az eldobható, csak reggel be kell tenni egy mosást. Azért csak 4-5 nap mert a picurnak még mindig nem esett le a köldökcsonkja, ezért kompromisszumosan addig papírt használok amíg ez meg nem oldódik. Szörnyű mennyiséget dobok ki naponta.

Kikocs, gondolok ám rád. Itt egy kis gyógypuszi: Kép

Dia, nagyon aranyosak a fotók, minden grimasz annyira ismerős. Kép

Megyek megnézem mi van, lejárt a sex pistols lemez amire apával táncoltak.

Lili

KépKép
savitri

Kikocska!Kép
Dehogy baj,hogy megnézted!Sőt,örülök neki.Kép
Eszter!Kép
Én úgy tudom,hogy 2 hetes kortól lehet úgy szellőztetni,ahogy a képen láttad.Sapkát az elején fürcsi után adtam rá,ma már elmarad az is,mert nagyon meleg van a lakásban.Én azt még nem hallottam,hogy alváskor sapka kell a fejére.KépPuszi.Dia

Kép
Kép
lldicsi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?