Orsi, én is azt tanácsolom, h most még kizárólag szoptass, vizet csak bőven 1 éves kora után adtam neki először. Kereslet-kínálat, ahogy Szilvi mondja, ő már leírta, ahogy nálunk is megy. Én se haltam bele az igény szerinti szoptatásba és az együtt alvásba, pedig lassan két éve kezdtük, ugyanakkor van akinél nem, vagy nem úgy működik persze (a lényeg, hogy a szülőknek és a babá(k)nak is öröme legyen benne. Az is igaznak bizonyult, h éppen azok a gyerekek levakarhatatlanok később, akiknek valamelyik érzelmi tankja nincs feltöltve otthon. Akik elég szeretetet (ennek módja - ölelés/cici, minőségi idő, figyelem, dícséret stb. tőlük függ) megkapják, akkor egyre bátrabban erednek világot látni. Úgyhogy igenis vedd fel, ha sír, ezzel nem kényezteted el, sőt!
Szilvi, mi sajnos nagyon valószínű, h nem tudunk menni a talira, ha mégis úgy alakul, akkor mindenképpen jelzek!
Milyen szuper napotok volt
Titi nagyon ügyes a bilivel!
Kata: Bogi tényleg zseni lesz
Ismeritek a Kerge ABC-t? Többek között Varró Dani is írt bele, szerintem ez pl. zseniális:
I - Impala
Nappal szelíd az impala,
de éjjel titkon lumpol-e?
Fölveri-e a szavannát?
És szív-e szivart, havannát?
És ha elszívta, nekilát
meginni három tekilát,
vagy rumpuncsokat dönt-e ő le,
míg kettéáll a tülke tőle?
Most kicsit rákatt a kortárs szerzőkre, sok gyöngyszem van köztük (igaz a régi klasszikusokat is nagyon szeretjük) - A Friss tinta! kötetet nagyon ajánlom, akit érdekel, de Lackfi János A buta felnőtt kötete is nagyon szórakoztat.
Úúú,és megjelent Kádás Annamari Mesepszichológiája, na ez vmi varázslatos!!!
Ha már receptek és dögmeleg, ha vmi igazán egyszerűre és finomra vágytok:
fagyi házilag: 1-2 banánt szeleteljünk fel, és dobjuk be a mélyhűtőbe pár órára, míg megfagy, ugyanezt tegyük bármilyen más gyümölccsel, amit fogyasztani szeretnénk (pl. sárgabarack, kiwi, meggy stb.). Ha itt az idő, és már tikkaszt a hőség, vegyük ki a gyümölcsöket, turmixoljuk jól össze, és voilá! 10mp-es fagyi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csipetnyusza 2012.06.20 12:38-kor.