sziasztok!
Mi is Boldog Új Évet kívánunk mindenkinek!!!
Később olvasok majd vissza, most csak helyzetjelenteni jöttem a karácsonyról.
Hát mi idén egy jó kis szorulással indítottunk, Danikám 4 napja nem kakilt. Ez volt 23-án. Felhívtam a drnő, lidocain kenőcsöt, ,glicerines kúpot és homeopátiás bogyeszt javasolt. még 23-a előt 4 nappal nehezebben kakilt (passz, hogy mitől, mert uúgy evett, amiket szokott, zöldségeket, főzelékeket, gyümit, folyadékot, lehet a karácsonyi izgalmaktól volt mindez), akkor szegénykém sírt, mert fájt neki. lehet 23-án ezért nem akart kakilni, mert félt, hogy fájni fog és visszatartotta. a lidocain kenőcs kicsit ellazította és enyhe fájdalom csillapító hatású, amitől ki merte nyomni a kakit. annyira sajnáltam, mert csak pocakmasszírozással és ezzel a kenőccsel tudtam neki segíteni. a legvégén kapott csak egy fél glicerin kúpot, ami megtette hatását. mint aki szül, úgy kapaszkodott belénk, még alábát s feltette, teljesen ösztönösen a kanapé szélére. na onnantól megynugodtam, mert azóta nincs baj a kakival.
egyébként a karácsony nagyon jól telt, ma ért végek az ajándékok özöne Daninak. 24-én én csináltam a kaját, almás mézes sült csirkemell filé, tepsis hagymás krumplival, husileves cérnametélttel, cékla, és apósom sütötte beigli. ekkor jött az első ajándék, anyósoméktól a gyurmakészlet, ami nekünk is bejön apával, illatos, a gyerek tuti nem eszi meg, mert bazi sós, jó puha és nem ragad a kezünkbe, nem lesz kellemetlen érzés. van hozzá pogácsszaggató formák, sodrófa befelé domborodó formákkal, "krumlinyomó-szerű" formakinyomó, műanyag vágókések. ha beletapossuk a szőnyegbe, száradás után kiporszívózható. tőlünk a kisvasutat kapta, ,na annak mai napig nagyon örül, állandóan pályát szerel, sorompózik, bakterkodik a kis vasutas gyermekem.
25-én sógornőmék jöttek ebédre, akkor már nem én főztem, hanem anyósomék. Dani kapott egy fagolyós abacust
, és a csavarozó készletéhez egy repuülőt, amit szét lehet csavarozni. van már egy ilyen motorja. még jó, hogy a párom hozott egy rahedli ceruzaelemet, mert egy csomó mindenbe az kellett.
26-28-ig anyuéknál voltunk ent Jászberényben, ott is egy csomó ajándék, ,tesóméktól kapott egy tv-nézős fotelt. első perctől kezdve imádja.
anyuéktól, betonkeverő autót kapott, meg xilofont, harisnyát, ágyneműt.
a mi ajándékainknak is nagyon örültek, a Dani képeknek és a naptáraknak, a keresztszemes batyuknak, feng shui meglepetéseknek. én is kaptam egy újabb ilyen témájú könyvet.
a barátnőimmel is összehoztunk Jb-ben egy randit, éppen mindenki egy időben volt szülőlátogatáson, így elsőre sikerült. a londoni barátnőm is hazajött, megnéztem az új házat, ahová költöztek, és babáztam is a nővére 5 hónapos kislányával, Nikollal.
jó volt mindenkit látni, bár egyik barátnőmet sajnálom, mert szingli és panaszkodott, hogy már csütörtök óta egyedül van itthon az anyukájával, aki nemrég vált el. talán neki is összejön már vmi normális pasi az idén.
közben a bécsi nagynéni is megérkezett, ,holnap megy haza, de idén nem annyira elviselhetetlen, bár lehet azért mert az első 4 napon nem voltunk itthon
dani tőle piktorkészletet kapott, nagy rajztömbbel.
olyan jó volt látni, amikor Dani minden reggel felkelt, és vagy gyurmázott nagy elmélyülten, vagy rajzolgatott, vagy éppen a vasút zakatolására ébredtünk
tegnap még a párom nagyszüleinál is voltunk, ott is egy kb. 1 m magas mackó várta Danit a karácsonyfa alatt
azóta egy ágyban alszanak, nagy a barátság
a szilveszteri buli nálunk családi ökörködéssel kezdődött, a sógornőmék csinálták idén a vetélkedőt. lencseszedéssel kezdődött
ki szed többet össze. volt zenei kitalálós is, darts, toronyépítős. minden játék után Dani volt a sógornőm kis segédje, aki az ajándékok megkeresésében és kibontásában segédkezett. hihetetlen mód lekötötte, nagyon elvolt. a vetélkedő után kockapókereztünk, a párom az összes gazdálkodj okosan manit elnyerte
, aztán black jackeztünk mogyoróban
közben dani meg a nagy lencsés tálból öntögette a lencsét 7 kisebb másik tálkába, majd újra összeöntötte a nagy tálba az egészet, majd kezdte elölről. jó gazdagok leszünk ebben az évben, mert nagyon dolgozott vele. fél 12-ig fent volt, nem akartam a lefekvést erőltetni, hang nélkül elaludt, és reggel uúgy kelt 1/2 8kor. nem borul a napirendje.
közben voltunk lakásnézőben, hoztunk alaprajzot, meg csináltunk pár képet a házról, és hétfőn megyünk belülről megnézni. keleti és déli fekvésű a lakás 3 háló, nappali, amcsikonyha fürdő ablakkal!!!
külön WC, nagy terasz. még a mhelyi kamatmentes kölcsönt kell elintéznünk, hogy m ikor és hogyan kapjuk, és ha minden ok, akkor belevágunk. el sem hiszem, igazából, ,de vhogy úgy érzem, hogy hamarosan költözünk.
na, megyek visszaolvasni!
cupp
gumicukor