Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nagyon boldog és békés karácsonyi ünnepeket kívánok mindannyiótoknak!

Köszönöm a gratulát a pici Danikához, aki egy földre szállt angyal, vicc nélkül.

Szerdán délután jöttünk haza a kórházból, azóta se értem utól magam. A 3-4 nap alatt a fiúk felforgatták a szobát (mert ugye, majd ők megcsinálják, ha megszületett a pici), csináltak sok koszt, és annál is több szennyesruhátKép Nem tudom hogy hogyan... 4 nap alatt... Aztán utána meg karácsony ugye. Most egyedül vagyunk a Danival, mert a többiek vendégeskednek, mert eddig midnig ide jöttek mindkét nap, de idén ezt nem vállaltuk egy alig 1 hetes babával. Tegnap csak egy kis vacsi volt, anyukámék voltak csak, meg nagy ajándékozás. Gabi sokmindent kapottKép Ő is kapott takarító szettett, mert mindig a partvissal rohangáltKép de azzal meg mindent levert, mert nagy neki. Most kapott az ő méretében partvist, felmosót és a többit.

Én nagyon jól vagyok az előző szüléshez képest. Ez valószinüleg anak köszönhető, hogy nem volt gátmetszés és még csak nem is repedtemKép Hát ég és föld. Már 3 órával a szülés után a fenekemen ültem, ráadásul már másnapra szinte eltünt a pocakom. Míg Gabival még vagy 2 hétig terhesnek néztem ki, most ez is kimaradtKép Sokkal könnyebb volt most minden.
Megpróbálkozom a születés történettel is, hátha összejönKép Addig is ezt elküldöm!

Csics!
Boldog első szülinapot Imikének!!!

sasha

Kép
sasha

Előzmények:

Péntekről szombatra alig aludtunk valamit, mert a Gabi nagyon nyűgös volt, beteg lévén alig kapott az orrán levegőt, így magunk közé vettük. Persze forgolódott, rugdosott minket. Szombaton 8-ra mentünk anyukámékhoz Gyömrőre, mert disznót vágtak, nekünk. Lett sok hurka kolbász, meg némi husi is, nem sok mivel mangalica malacka volt és ezek inkább zsírosak mint husosak.
Szóval jól kidolgoztuk magunkat, mindenesetre nem pihentünk semmit, főleg, hogy folyton a Gabi nyomában kellett lenniKép
Aztán este 5 óra felé elkezdett keményedni a pocakom. Nem fájt, de feltünt, hogy kb 10 percenként ismétlődnek. Hazafelé a Csabival megbeszéltük, hogy lesz ami lesz bemegyünk a kórházba. Hazaértünk, lezuhanyoztam ráhagytuk anyósra a sok hurkát-kolbászt és a gyereket és bevonultunk az Istvánba.

Fél 7-re értünk be. Ctg következett ami már szép 7 perces fájásokat mért.
Kép

De én még mindig csak a keményedéseket éreztem és nem hittem el, hogy aznap szülünk. Utána vizsgálat, 1 cm, talán másfél. Viszont 160/90 volt a vérnyomásom így rögtön kaptam valami apró kis bogyót amit szét kellett rágni. Azt mondták, ha a szülés nem is indul be mindenféleképpen benttartanak a vérnyomásom maiatt...Kép Egyből legörbült a szám és noszogattam pocakmanót, hogy kifelé. 1 óra múlva még mindig magas volt a vérnyomásom így még egy szétrágós bogyót kaptam meg dopegytet. Tovább vártuk a fájásokat amik már 5 perces keményedések voltak. Este 9 óra felé újabb CTG következett ami teljesen rendszertelen, ritka és gyenge fájásokat mutatott. Aztán újabb méhszáj vizsgáalt. 3,5 cm. A méhszáj állapota alapján lehetett volna burkot repeszteni, de a baba feje még lifegett, nem volt beilleszkedve, így félő volt, hogy a köldökzsinór előre esik és szinte azonnali császárra számíthattam volna. Így tovább vártunk, mert az már bebizonyosodott, hogy valami elindult. Közben jöttek mentek a kismamák a vajúdoban a ctg sokat volt használva. Hajnali 1 óra felé egy ismerős kismama is ott volt. Együtt néztük a ctg-t. Szép szabályos félperces 120-as fájásai voltak. Az én kis 40 -esemimhez képest óriásiak. Amíg a ctg-n volt 20 percig, addig egybefüggővé váltak neki. Úgy sajnáltam szegényt és már előre fekészültem a borzalmasan rossz fájásokra, bár az enyémek eltüntek. 2 körül már nagyon fáradt voltam, hiszen előző éjjel sem aludtunk semmit. Ekkor a szülésznő ismét megvizsgált, a méhszáj szinte semmit nem változott, a buksi ugyanúgy lifegett. Mondta, hogy nemsokára megürül egy szülőszoba -merthogy teltház volt és aznap éjjel vagy 8 baba született- és próbáljak meg aludni két órát, mert a méhem és én is már nagyon el van fáradva, szükség van egy kis pihenésre. Talán 1 óra múlva mehettünk is a szülőszobába. Párom kapott egy fotelt, ő szegény abban próbált aludni, én meg a szülőágyon. 3 órát aludtunk, úgy ahogy. 6-kor újabb méhszáj vizsgálat. És láss csodát, a baba feje beilleszkedett, a szülésznő burkot repesztett. Innentől hittem el, hogy szülünk.

9-ig alig volt fájás, illetve elég enyhék, bár 5 percesek. 9-kor 6,5 cm volt a méhszáj és én nagyon örültem, hogy ilyen jól és könnyen megy most már. Aztáőn kicsit erősödtek a fájások, de még mindig csak öt percenként jöttek. Valamikor fél 11-kor megnéztek és még mindig csak 6,5 cm volt a méhszáj. Ekkor a doki a labdát javasolta. Mondta, hogy mikor jön a fájás aprókar rugózzak. 1 óra elteltével sem változott semmi, bár a fájások némelyike megizzasztott még minig nem volt vészes.

Kép

Délben orvosi javaslat: Infuzió. Egy kis ásványi sókban gazdag koktél, semmi gyógyszer. Hátha a folyadék jót tesz. Fél óra alatt lefolyt, változás semmi. Újabb ítélet: Oxytocin. Mondtam a dokinak, hogy csak EDA-val. Előző élményem az Oxyval elég brutális volt. Doki kedvesen lebeszélt, most nem írnám le mi mindent mondott, de meggyőzött. Jött az újabb adag infúzió, de csak nagyon lassan csepegett, kb 2 ms-ként 1 csepp. Ctg persze rajtam, Csabi kezét el nem eresztettem volna. Folyamatos erős mensis görcseim lettek, de kibírhatóak, /30-35-ös) megspékelve pár 5 perces fájással ami még szintén csak 50-ig mentek fel és még mindig vártam a borzasztó erős fájásokat. Aztán a 2. vagy 3. fájásnál szét kellett vetnem a lábam. Ez már alapból furcsa volt, mert addig szorítottam. Aztán a 4. ilyennél már éreztem a kakilási ingert, elküldtem a Csabát a szülésznőért. 20 perc alatt eltünt a méhszáj! Egy pici pereme maradt. Szülésznő kérte nyomjak egy kicsit a fájás alatt. A keze a méhszájnál, a fájás jött és plyan rossz volt, hogy szegény szülésznőt reflexből elrugtam. Valamikor megbeszéltük a gátvédelmet is, de, hogy időben, hol és mikor???
Jött mégegy tolófájás és bennem lejátszódott a Gabi születése ami vagy fél órát eltartott és én nem akartam most ennyire hosszan kitolni, hiszen rajtam múlik. Beleadtam hát mindent és jött is szépen lefele a baba. 1 fájás alatt 2-3x cseréltem levegőt és nyomtam ahogy bírtam. A 2. fájás végén meg is fogtam a pici buksiját. Olyan hihetetlenül puha volt. A következő fájásnál már jött a feje kifele, de a gátvédelem érdekében a felét át kellett levegőznömKép Na meg a következő fájás elejét. Nem volt egyszerű. Aztán a kis buksi félig kibújt mikor elfogyott a fájás, ez sem volt kellemes, megváltás volt a következő fájás, ami alatt megszületett Dani.

Kép

Kép

Az oxytocinos infúziót hagyták teljesen lefolyni ami miatt megmaradt az erős mensis fájás as nem volt kellemes. Közben befutottak anyósék a Gabival, mert telefonált nekik a csaba, a kitolás előtt. Szerettem volna, ha a Gabi is minél előbb látja és el tudom neki magyarázni mi történt... persze egy 2 éves szintjén.
Tetszett nekiKép

Kép

Kép

Kép

puszi sasha

Kép
sasha

Sziasztok

Nagyon boldog karácsonyt kívánunk mindenkinek!

Szilcsike
szilcsike

SziasztokKép

Hat nalunk gyorsan elmulta karacsonyKépViszont,most hogy Alex mar ennyire kommunikativ,nagyon elvezetes voltKép
Pentek reggel itthon csodalta a jatekhalmot,MegBlocks kocka hegyek,rampas-liftes garazs,Cowboy szett,gyurmaKépAztan anyueknal jott a Jezuska,ott meg a sok Little People dolgok nagyon tetszettek neki,este alig birt elaludni az izgalomtolKépOlyan jo volt latni hogy mennyire orulKépA rokonoktol is jott a sok auto termeszeteen,mert abbol sosem elegKép
Tegnap jottunk vissza,azota nem lehet beferni a szobajaba a sok jatektolKép

Mano
Nagyon jok a kepek,szerintem mindKép

Banyoci
Szuper,akkor mar nem kell aggodni,remelem a roszulleted is elmult marKép

Nyuszika
Boldog szulinapot utolag isKép

Csics
Imikenek nagyon boldog 1.szuletesnapotKépKép

Forti,Dec8
Alex sem aludt aznap,ugyhogy ez latom altalanosKép

Dec8,Csics
Jobbulast a gyerkocoknekKép

Sasha
Szupi hogy minden Ok volt,Gabi nagyon edes a picivel ahogy pusziljaKép

Na megyek mert apa itthon van es fozok is Kép

Pusz
kataa

Kép
Kép
kataa

Sasha
Gratula még 1x a kicsi fiúhoz! Jók a képek rólatok! Kép

Kicsit örülök neki, hogy vége van a karácsonynak, mert az a pörgés ami volt...
Levi idén nagyon-nagyon élvezte, rengeteg ajándékot kapott a családtól, azt sem tudta melyikkel játszon, hova kapjon. Az éjszakáink ennek megfelelően elég ramatyak voltak, tiszta nyugtalanul aludt.
A legnagyobb sikere a fa vonatnak, a garázsnak és egy szerszámkészletnek volt. Van olyan játék, amit még meg sem nézett.
Minden reggel örül a karácsonyfának, köszön neki és elmeséli nekünk, hogy ezt neki hozta a jézuska! Kép

Legújabb beszólása:
Ölébe vette a mesekönyvét, hogy mesél nekem, el is kezdi erre egyszer csak megszólal:
- Hod csinál a tatas anya? Hmmm??
- Kukurikúúú! - mondom én, erre Levi
- Üdes vad anya!

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok!

Sasha! Mégegyszer gratula a gyors és könnyű szülésért (ezért irigy-irigyKép), jó volt olvasni a beszámolódat.
Nagyon édesek a fiaid, csodálatos karácsonyi ajándékot kaptatok!!!!

Csics! Boldog szülinapot Petikének! Pont 24-én született. KépEz JÓ!!!Kép Megvárta az ajándékbontást, vagy már reggel megszületett?

Minden betegeskedőnek jobbulást kívánok!

Nálunk minden rendben, nagyon jó volt ez a karácsony. Talán nem is volt még ilyen jó karácsonyom, mióta felnőttem. Szerencsére nem az ajándékokról szólt ez az ünnep, hanem az együttlétről. Minden nap mentünk valahová, tegnap meg hozzánk jöttek a barátaink. Nóri nagyon örült a karácsonyfának, az égősornak, a díszeknek. Simogatja, puszilgatja, és mindig kéri, hogy kapcsoljam be a "csillagokat"Kép. Nem kapott túl sok ajcsit, direkt mondtam mindenkinek, hogy ne essenek túlzásokba, így tényleg mindennek örült amit kapott. A legnagyobb sikert 1 ruha aratta, pörgős szoknyávalKép Minden nap fel kell venni, és táncizni benne egy kicsitKép

Márk nagyon jól viselkedett, neki is nagyon tetszett a díszes fenyőfa, a tesómnál el is kezdte leszedegetni a díszeketKép A második fogacskáját meghozta a Jézuska, de érdekes módon nem alul, hanem felül jött kiKép Úgyhogy szotyizni már tudKép Azért remélem a 3. fogacskát nem a húsvéti nyuszi hozza, szegény Márk nagyon megszenvedi a fognövesztést.

Engem is ért meglepi, azt hittem,hogy nekem nem hoz semmit a Jézuska (már megkaptam az ajándékomat), aztán mégis kaptam egy aranynyakláncot. Tényleg igazi meglepi volt, és én ezt úúúgy szeretem.Kép

Még az is jó volt, hogy a férjem nem dolgozott, nem idgeskedett, nem mobiltelefonált, hanem csak ránk koncentrált, játszottunk, sétáltunk, ő is nagyon élvezte a semmittevést.

Csodálatos volt, ennél jobbat nem is kívánhattam volna.
Szép napot mindenkinek:
Magdi

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

Sasha
Gyönyörűek a képek és a történet is!!!! Látom Gabi is meg volt hatódva.

dec8
dec8

Sziasztok
Sasha
ügyes voltál Kép mégegyszer gratula az ujabb fiuhoz Kép.

Rzsuzsa
ünepeltünk bár torta idén nem volt igy is volt elég dolog délután de felet köszöntve ajándékát viszont csak este kapta meg .

Mléna
nem petike születet karácsonykor hanem imike ö a kisebbik Petike agusztusi imike amugy 12óra 45 perckor születet meg tavaly .

Forti
petike is most kezdet el beszélni.

Lányok
petike ujabb vicess mondása kérdem mit mond a kutya vau-vau
és mit mond petike ? szia Kép
van mégegy ilyen mondása elmentünk kari elött a savoja parki auchanba van ott egy állatos bolt nézük a madarakat és mondjuk petikének hogy a mit mond a madár csip-csip aztán tovább megyünk nézük a halakat kérdezem petikétöl mit mond a halacska ere a válasza csip-csip hát jot nevetem rajta apjával együt Kép tegnap nézegeti az ujságot meglát egy hirdetést és elkezd hallozni kiderült matávos hirdetés volt de egy fia telefon nem volt a matávos reklámon mégis tudta hogy a matáv az hallo hogy honét azt nem tudom Kép másik ma kutyás gabona pelyhet evet töbek közöt reggelire és miután együt öntötük ki a táljába a gabonapelyhet megszolalt hogy te-te és mutatot a tejes dobozfelé hogy azt is öntsek rá neki ugyhogy mostanába egész sok mindent kezdett mondani Kép.

Pusz csics
csics

Lányok
ti a sok ajándékot amit kaptak a gyerekek mind elö hagyátok vagy van amit eltesztek hogy mindig legyen uj játék ha az elözöket megunja év közben .Én van amit eltetem és van amit oda se adtam mert imire nézve balesett veszélyes mert már most karikor látam petikén hogy nem tud mit kezdeni a sok ajándék játékal mi vetünk neki lego duplot egy közepes méretüt, fajátékot, triciklit ,imike meg clemmit puha épitöjátékot van bene auto ,épitökocka,meg 3 emberke mind puha illatos és nem mérgezö anyagbol készült +a nagyitol imike egy zenélö játékot petike meg apro elemekböl állo játékot ez utobit nem adtam oda petikének még a karifa alá se tetem a baleset veszélyesége miatt mert imike mindent szeret a szájába venni és a nagyi azt mondta hogy kis darabokbol áll igy valoszinü csak jövö kariig nem is veszük elö adigra imike is nagyobb lesz .a hugomtol épitö kockát és autot kaptak a fiuk és petikén kiütköztek azok a jelek amelyek a tul sok játék okoz ezért kell elraknom néhányat egy ideig hogy mindig legyen ujab játék amivel lehet játszani .

csics
csics

Sziasztok!

Köszönöm a sok dícséretet, nagyon jól esikKép

Eddig sikeresen vettük az akadályokat, bár nem volt nehéz. Mivel mindenki itthon van (anyós-após, apa, sógornőm, sógorom) így mindig van aki foglalkozzon a Gabival, ha épp a Danit szopiztatom. Az igazság majd kiedrül januárban, mert akkor már mindenki gőzerővel nekiáll dolgozni. Anyós könyvelő és a zárások miatt sokszor este 10-nél előbb nem is jön haza, Csabim is megy majd mint a mérgezett egér. Sógornőmék meg mennek vissza már holnap Miskolcra. Szóval 1 hét múlva derül ki, hogy Gabi mennyire viseli majd jól, hogy a Dani 1-1,5 órákig szopizik. Na meg a napi rutin is jön vissza. Kutyasétáltatás napi 2x, bár igencsak lerövidítve a pici miatt, de muszály lesz.

Csics

nagyon ügyes a Petike, hogy már ennyit beszél.Kép Gabinak előlhagytuk az összes karácsonyi ajándékát. Van amit még meg sem nézett, mert leköti 1-1 játék. Szóval nekünk eldugni sem kellett magától alakítja így.Kép

Magdi!
Köszi! Azért az tök jó, hogy nem vártál ajándékot és mégis kaptálKép

Forti!
Jót nevettem LevinKép "Ügyes vagy anya"Kép

Kataa!
Szerencsére azóta is magától jön oda hozzánk, ha szopizik a Dani és simogatja, puszilgatja. Remélem így is marad!

Jajj, még szerettem volna írni, hogy megkínáltam a Gabit az épp szabad cicimmel, miközben a Danit etettem. 2-3x kellett kínálnom neki ugyan, de elfogadtaKép Belekortyolt és krákogott egyet, majd közölte, hogy fúúújKép Azóta sem kért, de ha kínálom, közli, hogy fúújKép Legalább tudja, hogy tőle sem vonom meg, ha szeretné akkor kaphatna ő is és így talán egy féltékenységi ponttal kevesebb. No meg titokban reménykedtem valami hasonló reakcióban, nem szerettem volna, ha visszaszokik, bár tény és való, hogy jól önne neki valami kis "dopping" mert már két hete náthásKép

sasha

Kép
sasha

Mindenki családozik? Hol jártok????

sasha

Kép
sasha

Sziasztok,
A karácsony szépen alakult nálunk. A 24-ét is sikerült úgy kisakkoznunk, hogy mire Lili felébredt a fa már fel volt díszítve, az ajándékok alattaKép. Az előkészületekből pedig semmit sem látott. Idén rengeteg játékot kapott a leányzó, de a kedvenc a játékkonyha lett. Napi 30 kávét iszunk apával azótaKép. Lelkesen mosogat (mert hát mosogató is van benne), és pakolászik ide-oda, adtam neki egy pici konyharuhát is, azzal meg törölget ezerrel. Lili csak egy-két ruhát kapott, de azok nagyon jók lettek neki, viszont Bálintnak nagyon mellé nyúltak a rucikkal. Szinte mindenki 62-es ruhákat vett, fáj is a szívem a sok szép ruháért, de hát ő már a 74-es ruhákat is elkezdte hordani. Hát ez van amikor nem kérdezik meg, hogy mekkora most a gyerek. Na mindegy. Apával mi megbeszélt ajándékot kaptunk egymástól, végül mégis kaptam tőle meglepit, aminek nagyon örülök, mert nagyon vágytam rá. Ez Schaffer Erzsébetnek az Egyszer volt és a Hol nem volt című könyve. A lényeg, hogy szépen telt a karácsony, valahogy most a vendégeskedések sem voltak fárasztóak. Pedig mentünk egy jó pár helyreKép. Most 2 napig anyósék is itt voltak, hát ők szokás szerint elhalmoztak minket mindennel. Lilin nem győztek csodálkozni, hogy milyen szépen beszél, szinte már majdnem úgy ahogy mi. Itthon voltak a barátnőmék is akik Londonba laknak, őket kértük fel Bálint keresztszüleinek. Volt nagy öröm, annyira aranyosak voltak, tisztára meghatódtak tőleKép.

Banyóci,
Gratula a pici pocaklakóhozKép!

Ági,
A sütést én akkor szoktam beütemezni, amikor a gyerekek alszanak vagy este, amikor a párom is itthon van.

Conti,
Hogy vagytok?

Nyuszi,
Jól elkésve, de boldog szülinapot kívánokKép!

Dec8,
Jobban van már Hanna?

Sasha,
Gratulálok Danihoz és a szép és könnyű szüléshez! A képeken nagyon édesek a tesókKép.
Lilinek sem jön be az anyatej, csak azt hajlandó elfogadni, amikor egy kiskanálba pár cseppet belefejek és abba teszem a C vitcsi cseppeket neki. Még korábban egyszer fejtem neki egy pár kortyot pohárba és adaadtam neki, hogy idd meg finom tejcsi, beleivott, aztán kérdeztem tőle, hogy milyen? Erre azt mondja: nem jó és majdnem kiköpteKép.

Na megyek, puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Ilke!

Jó, hogy nálatok is jól telt a karácsony. Mi nem fogadtunk senkit. Anyósék, meg apa vitték Gabit mindkét nap vendégeskedni, én meg maradhattam itthon a picurral, amit nagyon nem bántamKép

Már ilyen "nagy" a Bálint? Mi is kaptunk két kis ruhácskát. Az egyik 68-as, merthogy 6 cm-vel született a Dani, na de még a 62-esek is nagyok. Valahogy nem látszik a picin, hogy ilyen hosszú. Na meg kaptunk egy polár totyogót ami 80-as!!! Remélem nem nyáron lesz jó ráKép Mondjuk ez még midnig jobb, mert ezekbe belenőhet, de összemeni a Bálint szerencsére már nem fog!Kép

pusz
sasha

Kép
sasha

Kép
Kép

A fenti 2 képpel kívánok mindenkinek nagyon sok Boldogságot, Egészséget és Szerencsét az Új Esztendőre!!!!!!!

Idén már nem jövök, megyünk a tesómhoz holnap, ott lesz egy csomó régi ismerős, barát.Kép Aztán este hazajövünk és négyesben átalszunk (tévézünk) az új évbe.

Puszi:
Magdi

Csics!Kép Akkor Imikének Boldog Szülinapot!!!!!Kép Kép Bocs!!!
Ajándék: Mivel most túl sok mindent nem kaptak (direkt mindenkinek mondtam, hogy max. 1 valami apróságot vegyenek), nem kellett semmit elpakolni.
A régi játékokat viszont én rendszeresen elrakom, és bizonyos időközönként előveszem, ilyenkor úgy örülnek , mintha még soha nem látták volnaKép Kép.
Na, mostmár tényleg:
Puszi:
Magdi

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

SziasztokKép

Latom mindenkinek esemenydusak a napjaiKépEzert van itt alig hogy forgalom.
Nekunk is,megy a vendegeskedes,minden nap valakihez megyunk,Alex elvezi szokas szerintKép
Foleg ahol gyerek is van meg jatekKép
Bar jol el is farad,12 orakat alszik ejjelKép
Tegnap a baratainknal voltunk ahol beteg a kislany,szinte semmit sem tudKépFeltem hogy Alex hogy reagalja le,nehogy elkezdje huzni hogy menjen vele jatszani.De O ehelyett odament es simogatta a kislanyt olyan egyutterzessel, hogy nagyon meghatodtam.Biztos megerezte,egyebkent is nagyon segitokesz lett,ha levesszuk a ciponket O mar hozza a papucsot,ha valaki felall a fotelbol akkor rogton segitKépes ha elmegyunk valahova, mindig mondja hogy vigyazzunk az utonKép

Szuleimnek kocsikat neztunk,vegulis egy egyteru 7 szemelyes mellett dontott,azzal a felkialtassal hogy ennyi unokahoz mar az kellKép
Nekem is nagyon tetszik,de ferjecske azt mondja,kaphatok ilyet ha lesz 3 gyerkocKépUgyhogy egyenlore marad a jelenlegiKép

Magdi
Nalunk is karacsonyfa orulet van,minden nap elmondja, hogy :Jezuska nekem hozta a karacsonyfatKép
Nagyon csini Nori a kepen es Mark is nagyfius marKép

Csics
Mi minden elolhagytunk,mert inkabb nagyobb dolgokat kapott,es amugyis mar eleg nagyosan jatszik,mindig csak 1 fajtaval kb fel oratKépMeg csomo minden kiegeszitese a rei jatekoknak ezert sem tudom eltenniKépMajd ha kezdodik a bolcsi ugysem lesz ennyit itthon.

Sasha
Jobbulast GabinakKép

Ilke
Alex is kapott fozoszettet,mert imad fozni,azota mi is kavefuggok lettunkKépURam szerinta legjobb szakacsok ugyis pasikKép
Hat igen en mindig nagyobb ruhakat veszek barkinek a ha szuletik picije,mert azt elrontani nem nagyon lehetKép
Latom most ki vagy pihenve Kép

Alex megtanult egy ujevi versetKéplyan edesen mondja,en emg dagadoka buszkesegtol a rokonok elottKép

Pusz
kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok
Magdi
petike is ugy eltud játszani egy egy régi-uj játékal amit már rég nem látot .

Kataa
nálunk nem kiegészitések hanem uj játékok vanak mostmár szépen játszik mert elraktuk a játékok zömét csak a lego van elöl meg a fa játék + 1 auto az ujak közül a töbit elraktuk igy már szépen játszik a játékal .

Lányok
petike most már nem vadul a játékokal mert nincs minden elöl söt a legoval leül és szépen épit embert ,házat egyedül söt iminek is tetszik a lego ugyhogy jo választás volt .És én is kaptam meglepit egy kutya enciklopédiát ere nem számitotam mert még öszel látam csak drága volt igy nem vetük meg azon kivül kaptam szép fotonyomtatot +scennert is és kapok a szülinapomra uj digifényképezöt .

pusz csics
csics

sziasztok
nekünk is jól telt a karácsony, 24-én itthon voltunk, már reggel jött a Jézuska a fiúknak. Volt nagy öröm, plafonig érő karácsonyfaKép A favonatnak és a gyurmának örült legjobban Gergő, meg a mesefilmeknek, azóta Shrekmánia van. Másnap utaztunk haza, anyóséktól, anyuéktól is kaptak sokmindentt, a kukásautó a sztár. Kaptunk egy gyönyörű Betlehemet isKép szerencsére Gellért is jól viselte az utat, pedig mindenhol nagy nyüzsgés volt.

Sasha
Gratula még1*KépKép

Ilke, Sasha
Gergő se itta meg az anyatejet pohárból.
Pedig nemrég még ők is szopiztakKépKép Mondjuk ő néha odajön, hogy ő is akar szopizni, és nyalogatja a kezem-lábamKépKép

Magdi
Gyönyőrűek a gyerekekKép

na puszka és buék mindenkinek
Judy

Kép

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Kép

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Kép

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

na ez nem összeKép

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok

nem tudom emlékszik e még rám valaki a régiek közül, elég rég írtam ebbe a topikba.

Sasha: Neked útólag is nagyon sok boldogságot Danihoz. Néha a Kispesti topikba szoktam írogatni, de csak itt fedeztem fel, hogy már megszültél.

Márk is már komoly nagy fiú ő is most volt 2 éves, és nagyon sok mindent mond már. A bölcsit nem nagyon szereti de muszály mennie. Sajnos most decemberben nem ment mert műtötték sérvvel és nem engedte a dokibácsi.
De mostmár jól van nagyon jól viselte a műtétet és utána is minden rendebn volt szerencsére.

Most csak ennyi
De többet fogok jönni igérem. Remélem lesz aki emlékszik rám.

Csics: Útólag is Boldog Szülinapot Iminek.

Sziasztok
Márk és Andy

Ja majdnem elfelejtettem Mindenkinek Nagyon Boldog Újévet Kívánok.
andy78

Sasha,
Érthető, hogy nem mentél sehova a picivel, gondolom Gabinak tetszett a vendégeskedésKép.

Kataa.
KipihenveKép? Hát azért az túlzásKép, de azért jobb a helyzet, hogy apa is itthon van az év utolsó napjaiban.
A karácsonyfa Lilinek is nagyon tetszik, csak elkövettem azt a hibát, hogy kis ajándék doboz díszeket tettem a fára, Lilinek meg meggyőződése, hogy ezekben is ajándék van és állandóan bontogatnáKép.

Andy,
Gyere nyugodtan, én emlékszem rádKép.

Teszek fel én is két képet karácsony estérőlKép. Az egyiken Bálint az új paplanhuzatját teszteli (A mintát keresztszemessel hímeztem). A másikon pedig Lili az új asztal-szék garnitúrájának örül.
Kép
Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Kép

KépKép
KépKép
ilke

Szeretnék én is nagyon boldog új évet kívánni minden topiktársamnak akikkel már vagy 3 éve fárasztjuk egymást Kép Kép , és minden gyerkőcnek, akiket már ismerünk pocaklakó koruk óta, és persze kicsi testvérüknek is, akiknek valószínű ez az első szilveszterük!
Tehát mindenkinek nagyon-nagyon boldog új évet!

Forti

Kép
Kép
forti

Nagyon boldog új évet kívánok minden kedves topiktársamnak és családotoknak!!!

Conti, aki hétfőtől dolgozó anyuka leszKép

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

SziasztokKép
Remelem mindenki keszul a buliraKépKépHozzank jon 2 barati par ,ugyhogy remelhetoleg Alex fog majd aludni a petardak ellenere is ,mi meg szolidan buliznukKépFozunk fincsi vacsora KépDe nem is vagyunk masraKép

Csics
En ugy ertettem, hogy pl a Mega Blocks kockakhoz vettunk ujakat,meg farmot a traktorokhoz,vagy FP Little People buszt az allatkerhez,vonathozKépEz a ket marka a nyero nalaKépHuzos aron vannak,viszont az olcso jatekok meg elhasznalodnak 1 het alattKépKaptunk karira autokat a rokonoktol aminek a felet ki kellett dobni mert meg sem lehet javitani.
Egyebkent O rendszerezo leven ugy csinalja hogy eloszed egyet es ha megunta azt visszteszi es johet a masik jatekKépBar ma delelott csomot rajzoltKép

Judy
Varjuk azert a kepet jovoreKép

Andy
Gyere,persze hogy emlekszunk radKép
Hu szegeny Mark,de elnyeg hogy jobban vanKépMiert nem szereti a bolcsit?Miota jar?

Ilke
Lili nagy rafkoKépJok a kepekKép
En csak torhetetlen diszeket tettem a fara,foleg gomboket,Alex meg odamegy es lufinak nezi oketKépPersze azota mar rajott hogy nem azKép

Conti
Megadrukk a dolgos napokraKép)Remelem jol vagy mindenhogyanKép

Mi is nagyon boldog egeszsegben,boldogsagban teli uj evet kivanunk mindenkinek!!!!

Pusz
kataa

Kép
Kép
kataa

Nagyon boldog, sikerekben gazdag új esztendőt kívánok mindenkinek!KépKépKép

Forti!
Tényleg, már 3 éve, hogy ismerjük egymást!Kép

sasha

Kép
sasha

BUÉK Mindenkinek!Kép

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

<font color="aa00aa">Utolsó napján ennek az évnek,
szerencse malackák megint útra kélnek.
Azt kívánom Néked, hogyha arra járnak,
térjenek be hozzád s maradjanak nálad! BÚÉK!</font> KépKépKép
b.

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Boldog uj evet kivanunk mindenkinek!

-Afonya, Reka es Mate
afonya

Nagyon boldog új évet mindenkinek!KépKép

Beszti, Beni, Nátán, Hanna

KépKép
KépKépKép
beszti

Békés, boldog új évet kívánunk mindenkinek!

Szilcsi, Szilvike és Tomi
szilcsike

Boldog Uj evet kivanunk mindenkinek!!!

Nyuszi, Emike es Danny

KépKép
KépKép
nyuszika

sziasztok!

Mi is Boldog Új Évet kívánunk mindenkinek!!!

Később olvasok majd vissza, most csak helyzetjelenteni jöttem a karácsonyról.

Hát mi idén egy jó kis szorulással indítottunk, Danikám 4 napja nem kakilt. Ez volt 23-án. Felhívtam a drnő, lidocain kenőcsöt, ,glicerines kúpot és homeopátiás bogyeszt javasolt. még 23-a előt 4 nappal nehezebben kakilt (passz, hogy mitől, mert uúgy evett, amiket szokott, zöldségeket, főzelékeket, gyümit, folyadékot, lehet a karácsonyi izgalmaktól volt mindez), akkor szegénykém sírt, mert fájt neki. lehet 23-án ezért nem akart kakilni, mert félt, hogy fájni fog és visszatartotta. a lidocain kenőcs kicsit ellazította és enyhe fájdalom csillapító hatású, amitől ki merte nyomni a kakit. annyira sajnáltam, mert csak pocakmasszírozással és ezzel a kenőccsel tudtam neki segíteni. a legvégén kapott csak egy fél glicerin kúpot, ami megtette hatását. mint aki szül, úgy kapaszkodott belénk, még alábát s feltette, teljesen ösztönösen a kanapé szélére. na onnantól megynugodtam, mert azóta nincs baj a kakival.

egyébként a karácsony nagyon jól telt, ma ért végek az ajándékok özöne Daninak. 24-én én csináltam a kaját, almás mézes sült csirkemell filé, tepsis hagymás krumplival, husileves cérnametélttel, cékla, és apósom sütötte beigli. ekkor jött az első ajándék, anyósoméktól a gyurmakészlet, ami nekünk is bejön apával, illatos, a gyerek tuti nem eszi meg, mert bazi sós, jó puha és nem ragad a kezünkbe, nem lesz kellemetlen érzés. van hozzá pogácsszaggató formák, sodrófa befelé domborodó formákkal, "krumlinyomó-szerű" formakinyomó, műanyag vágókések. ha beletapossuk a szőnyegbe, száradás után kiporszívózható. tőlünk a kisvasutat kapta, ,na annak mai napig nagyon örül, állandóan pályát szerel, sorompózik, bakterkodik a kis vasutas gyermekem.
25-én sógornőmék jöttek ebédre, akkor már nem én főztem, hanem anyósomék. Dani kapott egy fagolyós abacust Kép, és a csavarozó készletéhez egy repuülőt, amit szét lehet csavarozni. van már egy ilyen motorja. még jó, hogy a párom hozott egy rahedli ceruzaelemet, mert egy csomó mindenbe az kellett.
26-28-ig anyuéknál voltunk ent Jászberényben, ott is egy csomó ajándék, ,tesóméktól kapott egy tv-nézős fotelt. első perctől kezdve imádja.Kép
anyuéktól, betonkeverő autót kapott, meg xilofont, harisnyát, ágyneműt.
a mi ajándékainknak is nagyon örültek, a Dani képeknek és a naptáraknak, a keresztszemes batyuknak, feng shui meglepetéseknek. én is kaptam egy újabb ilyen témájú könyvet.
a barátnőimmel is összehoztunk Jb-ben egy randit, éppen mindenki egy időben volt szülőlátogatáson, így elsőre sikerült. a londoni barátnőm is hazajött, megnéztem az új házat, ahová költöztek, és babáztam is a nővére 5 hónapos kislányával, Nikollal.
jó volt mindenkit látni, bár egyik barátnőmet sajnálom, mert szingli és panaszkodott, hogy már csütörtök óta egyedül van itthon az anyukájával, aki nemrég vált el. talán neki is összejön már vmi normális pasi az idén.
közben a bécsi nagynéni is megérkezett, ,holnap megy haza, de idén nem annyira elviselhetetlen, bár lehet azért mert az első 4 napon nem voltunk itthon Kép
dani tőle piktorkészletet kapott, nagy rajztömbbel.
olyan jó volt látni, amikor Dani minden reggel felkelt, és vagy gyurmázott nagy elmélyülten, vagy rajzolgatott, vagy éppen a vasút zakatolására ébredtünk Kép
tegnap még a párom nagyszüleinál is voltunk, ott is egy kb. 1 m magas mackó várta Danit a karácsonyfa alatt Kép azóta egy ágyban alszanak, nagy a barátság Kép
a szilveszteri buli nálunk családi ökörködéssel kezdődött, a sógornőmék csinálták idén a vetélkedőt. lencseszedéssel kezdődött Kép ki szed többet össze. volt zenei kitalálós is, darts, toronyépítős. minden játék után Dani volt a sógornőm kis segédje, aki az ajándékok megkeresésében és kibontásában segédkezett. hihetetlen mód lekötötte, nagyon elvolt. a vetélkedő után kockapókereztünk, a párom az összes gazdálkodj okosan manit elnyerte Kép, aztán black jackeztünk mogyoróban Kép közben dani meg a nagy lencsés tálból öntögette a lencsét 7 kisebb másik tálkába, majd újra összeöntötte a nagy tálba az egészet, majd kezdte elölről. jó gazdagok leszünk ebben az évben, mert nagyon dolgozott vele. fél 12-ig fent volt, nem akartam a lefekvést erőltetni, hang nélkül elaludt, és reggel uúgy kelt 1/2 8kor. nem borul a napirendje.

közben voltunk lakásnézőben, hoztunk alaprajzot, meg csináltunk pár képet a házról, és hétfőn megyünk belülről megnézni. keleti és déli fekvésű a lakás 3 háló, nappali, amcsikonyha fürdő ablakkal!!! Kép külön WC, nagy terasz. még a mhelyi kamatmentes kölcsönt kell elintéznünk, hogy m ikor és hogyan kapjuk, és ha minden ok, akkor belevágunk. el sem hiszem, igazából, ,de vhogy úgy érzem, hogy hamarosan költözünk.

na, megyek visszaolvasni!
cupp
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Kataa
Köszi a drukkot a lakáshoz, majd meglátjuk mi lesz. nagyon reméljük, hogy összejön. a tesó kezdetben nem lesz külön szobában, hanem az ágyunk mellett lesz a kiságya. aztán lesz majd külön szobája, ha kicsit megnő.

Csics
Utólag Boldog Szülinapot Imikánek!!! KépKépKépKép

Sasha
Gondolom szüléskönnyítő homeos bogyeszt kaphattál, ami rásegít a tágulásra. az oxi-t meg azért hagyják 1-2 óráig, mert úgy gyorsabban összehúzódik a méh a szülés után.
Megható a szüléstörténetetek, bár biztos nem volt könnyű este 9-től másnap délig, Gabcsi is cuki a kis Danival!

Ajándék
Nálunk is az volt a jó, hogy nem egyzserre kapta az össze ajándékot, hanem mindig egy kicsit csepegtetve. Nálunk is csak a gyerek kapott ajándékot illetve mi adtunk pár apróságot a nagyszülőknek, meg tesómknak is, mert hát nekik még nincs gyerekük.

Közben a sógornőm március végén férjhez megy, megyünk esküvőre. Annyire örültem nekik, mert már régóta vár erre a pillanatra. dani is biztosan élvezni fogja.

a jövő héten még szabin leszek, csak pénteken megyek dolgozni először, akkor meg nálunk rövid nap lesz Kép, csak délig leszünk Kép meg kezdődik az úszás is. aztán megint hétvége lesz, tök jó Kép

kataa
hát nálunk azért a régi játék is játék, nemcsak a bazi drága. van ilyen is, olyan is. a férjemnek rengeteg játéka megmaradt, sokszor azok a kedvencek. és 25 év ide vagy oda, uolyan jól működnek és szereti őket Dani.

még próbálok feltenni pár képet a kariról.

cupp
g

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok eloszor az uj evbenKép

Megvolt a szilveszterKépNagyon jot beszelegettunk,nevettunk a baratokkal,Alex fel 10-ig volt a foszereplo,elvezte isKépMEg egyik baratnomnek sincs gyereke,ezert duplan elveztek hogy van kivel jatszaniKépPlane a pasik,hat ahogy a harom felnott vasutazott,epitokockazottKépKépKép
Aztan szepen elaludt aludt reggel 8-ig,delutan meg 3 ora utan ugy kellett ebresztenem,ugy latszik kifaradt tegnapKép
A vacsi jol sikerult,mindenki dicserteKépSzerencsere nem hallottunk nagyon petardazast mert tartotam tole,a regi lakasban nagyon oda lehetett hallani.

Gumicukor
Szegeny Dani,nem lehetett semmi ez a szorulas,megjo hogy segitett a kupKépAlexnak egyszer volt hogy 2 nap utan mondogatta hogy kell neki se nem tudott,aztan jo nagy nyogesek kozepette sikerult,de en is sajnaltam.
Nekunk is van ilyen gyurmakeszlet,Alex most ertekeli igazan,eddig csak en csinaltam neki dolgokatKép
Lakas jol hangzik,nalnuk is amcsikonyhas lett volna ,de en kertem falat,mert en fozok soxor es hiaba az elszivo,az azert nem az igazai,bar ajto igy sincs rajta csak megsincs egybenKép
Nalunk is igy lesz majd a teso hogy velunk,de csak kicsi koraban ,nem ugy Alex akinek majd ket evesig kellett veunk laudnia,pedig nem volt mar ra szuksegKép
Ajandekozas is tenyleg jobb igy,naunk is turnusokban kapta,24-en reggel nalunk,este anyueknal,25-en rokonoktol,a heten meg baratoktolKép
Hat persze hogy jo a regi jatek,ha mukodik,en arra gondoltam,hogy a mostani olcsok nem birjak sokaig.Anyueknal csomo batyam jatekaval is jatszik Alex es nagyon elveziKép

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok

Nalunk is jol teltek az unnepek, evek ota eloszor egyutt voltunk 24.-en a batyamek csaladjaval, meg anyuval. Volt nagy oromkodes, meg ajandekozas.Kép Emike is adagolva kapta meg az ajandekokat, nem egyszerre.(babahaz, puzzle, lanyos ruha, zsak megablocks epito,pluss allatok, konyvek) Meg van ajandek, ami nincs kibontva.KépKapott az angol sogornomektol egy jatek cd lejatszot jatek cd-kkel, ami gyerekdalokat jatszik mindenfele ritmusban. Halali, de kb 5 perc utan az agyunkra megy. Ugyhogy eldontottuk apaval, hogy jovore jatek geppuskat, vagy szintetizatort kap a fiuk, vagy mindegy, csak jo zajos legyen.Kép
Kicsi fiamnak kibujt ketto foga, egy karacsonyra, a masik pedig most szilveszterre.Kép Meg is szenvedi rendesen, meg mi is. Jo faradtak vagyunk apaval, mert eleg sokszor ebred ejszaka. Jovo kedden viszem 7 honaposan mericskelesre.Kép
Akrobata mutatvanyokkal kapraztat minket mostanaban, negykezlabbol labujjhegyre pipiskedik es ugy nez korbe-korbe, hason elkepeszto sebesseggel kuszik es a maszas is egesz jol megy, bar meg tobbnyire csak hatrafele.Kép

Panda

Sutottem mezest a 2-es szamu receptedbol, tok jol sikerult.Kép

Ilke

Nem semmi meretei vannak a fiadnak, Danny is 74-est hord, 7 honaposan!!!!Kép Nagyon arik a gyerkocok a kepeken!Kép

Gumicukor

Eminek is van fagolyos, szines abacusa, imad vele szamolgatni. Az occset is kezdi nagyon erdekelni, teljesen bevadul, ha az olembe veszem es garazdalkodhat a szines golyokkal.Kép
Ilyen szorulas Eminek is volt es en sem tudtam mitol, ket napig nem sikerult, majd a harmadik napon sirva. Ugy sajnaltam.Kép

Kataa

Jellemzo, pasik es gyerekjatekok, masodik gyerekkorukat elik ,nem?Kép
Megirod nekem maganban, hogy milyen 7 uleses egyteru jarganyt vettek a mamadek es mennyiert? Mi is ezen torjuk a fejunket most a parommal, hogyha 3 gyerek lesz, hogy ferunk majd el egy autoban...KépMar most is szukos ket gyerekulessel, ha anyu is velunk jon.

Beszti

Nektek milyen autotok is van? Befer 3 gyerekules?

Rossz hir, hogy a parom hetfotol 3 hetig utazik, csak hetvegenkent lesz itthon. Jo hir, hogy az angol sogornomek ismet babat varnak.

Most megyek furdetni, meg jovok

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

sziasztok
Lányok
megkaptam a az uj digifényképezömet tegnap a páromtol igaz csak csütörtökön lesz a szülinapom de nem baj Kép csináltam egy csomo képet tegnap meg ma is vele söt most műárki is tudom nyomtatni öket a hozá valo szép uj foto nyomtatoval Kép .

Kataa
én értem amit irtál csak petike még nem kapot ennyi ajándékot legoja meg még soha nem volt most nagyon örül neki vigan épit reggel délben,este .és mutatja nekem az ujabbnál ujabb épitményeit Kép.

Gumicukor
petikénél a fa puzzle és a lego a sláger imike is imádja ezeket a játékokat szétrámolni, megrágni Kép

Nyuszika
zajos játékunk nekünk is van megfejelve kivehetö mágneses álatokal egy már eltünt ezel nem is lene baj ha imike rendre nem szedné ki a mágneses állatokat csak hogy kiszedi és nekem kell vissza raknom söt vigyázni rá hogy elne veszenek a darabjai hogy lehesen vele játszani és unom össze szedni ugyhogy ma estére már számüztem a szekrény tetejére.

Nyuszi
nekünk hét üléses autonk van igaz nem uj de nagyon szép és jo állapotu pegut 406 ez egy elég nagy auto csak anyiban különbözik hogy a hátso 2 ülése forditva van tehát menet irányal szemben na és lékondicionált Képde az autos ujságokban és web oldalakon találsz egypár 7üléses autot.

pusz csics

Ui:
BOLDOG UJ ÉVET
csics

Sziasztok!

Most talán kicsit bővebben.
Karácsony előtt nagyon el voltam havazvaKép.
De a sütik készek lettek, szét is osztottuk.
A karácsony jól telt, apukámékkal. A gyerekek kaptak egy csomó mindent. Legjobban Nátánnak a minikonyha jött be, fiú létére nagyon szeret főzőcskézni. Ilkéékhez hasonlóan én is sokmindent "megeszek"KépKép, a legjobb a narancsos kukoricaKép. Utána persze Nátán gondosan el is mosogat. És végre nem az én eszközeimet használja.
Nekem is nagyon jó dolgom van, mert ugyan külön karácsonyi ajándékot nem kaptam, de lettek végül meglepik. Ugyan még beéptve nincs, de be lett kötve a mosogatógépem. És a párom karácsony utáni hétfőn vett egy szárítógépet is.Kép Ez ugyan már luxusnak tűnhet, de nekem ilyenkor télidőben (meg nyárom rossz időben) nincs hol szárítanom (a fönti szobák közti folyosón szoktam, de a szárítótól ott ilynekor nem lehetett közlekedni), állandóan tele volt e szennyes, sőt a szennyestartó teteje is magasan púpozva ruhával. Ennek örömére 2 napig mostam, szárítottam és vasaltam egész nap, meg nagytakarítottam a fürdőszobát. És sikerül is a szennyestartó alját elérni, meg teljesen rendberakni a fürdőszobát is. Végre vendéget is bátran beengedhetnék, nem kell szégyenkeznem amiatt, hogy milyen szörnyen néz ki a fürdőszobánk.

Csics!

Utólag is boldog szülinapot Imikének!KépKép
Egy tábla hamarosan lesz neki!Kép

Ilke!

Amikor Nátán hisztizik mindig rátok gondolok. Hogy talán mégse mi rontottuk el a nevelését. Bár elég nehezen bírható időnként a mindenért hiszti. Jó nagy fiacskád van. Hanna még a 68-asoknál tart. Kár hogy nem kérdeztek meg, de legláabb vehettek voln akapásból egy kicsit nagyobbat.

Juti!

Nálunk Nátán már tiltakozik, hogy ő szopizott valaha is.KépKép Nem, szopizini Hanna baba szopizik.Kép Mikor a napokban mutattam neki egy fényképet, ami ő szopizik (egyértelműen látszik meg az is, hogy én szopiztatom), akkor arra is azt mondta, hogy az nem ő, hanem Hanna baba, pedig egyébként minden képén megismeri magát. De abból nem enged, hogy ő nem szopizott.KépKép

Nyuszi!

Két autónk van, az enyémbe hátra nem fér be három gyerekülés, de nem is gond, mert én úgy utaztatom őket, hogy Hanna a jobb első ülésnél ül. Ez azért is jó, mert így én is látom vezetés közben is, meg ő is engem. Egyébként egy Renault Megane. A "családi" autónkba simán befér hátra három gyerekülés, de az egyébként is szuper autó családosoknak, nagyon sokféleképpen varálható, előhúzhatóak, dönthetőek, de ki is vehetők a hátsó ülései. Renault Scenic. Hétköznap a párom használja, de családilag ezzel utazunk mindenhova.
Látod nálunk már a 4 gyerek a gondolkodás tárgya, hogy akkor mi lesz. Akkor nekem kell egy olyan, amibe hátra is befér 3 ülés (pl. a Scenic), de kell majd egy olyan, amit a párom hétköznap használ (cserélünk?KépKép és övé a Megane), de kell majd egy olyan, amibe 6-an is beleférünk gyerekülésestül. Mi a Renault Espace-t néztük ki (csak hogy márkahűek legyünk), kicsit húzós az ára, de remélem ha majd szükség lesz rá, akkor meg bírjuk venni. Vagy ki tudja hogyan legyen. 3 autó???
Bár ahogy néha most lestrapálnak minket a gyerekek, ki tudja mikor lesz 4.KépKép Bár nekem ez a 2 éves korkülönbség tetszik. És előbb idén mindenképpen a lakáskérdést kell megoldanunk, ebbe a házba már biztosan nem lesz több gyerek.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Magdi
KÖszönjük, nagyon aranyosak a gyerkőcök.

Kataa
Mi is apukámnak nézünk autót, Hanna nagyon élvezi, minden kocsiba beszáll és bekapcsolja a rádiót, aztán ki Kép
Mi valami magasabb építésűt keresünk (apukám tavasszal kap csípő protézist), néztük a Merivát, ti mit néztetek ki? A férjem van nagyon oda a 7 ülésesekért Kép
Nálunk Little People Farm lett, nagyon édes, és jól öszeépítettük a többivel, úgyhogy az egész. Hanna nem redszerező, ő kiborítja a dobozát aztán turkál benne, visszarakni én szoktm mindent este.

Csics
Mi a szünetben fokozatosan látogatjuk a rokonokat, úgyhogy fokozatosan kapja az ajándékot, úgyhogy minden nap van valami új.

Ilke
Nagyon édesek a kis karácsonyozók.

Gumicukor
Hova költöztök?

Idén először együtt buliztunk a férjemmel.(ő mindig dolgozni szokott), s anyósom életében először vigyázott a Hannára (perzse haza kellett fuvarozni éjjel 2-kor, jó volt)

Poénok:

Hanna reakciója a bejglire:
Csiga-biga van benne!
Kérsz? -kérdezem
Nem eszem csiga-bigát!!!!

Karácsonyfa gömbök: gesztenye van rajta
mézeskalács: mézeskarácsony-fa (majd utána elénekli a kiskarácsonyt)

Puszi
dec8
dec8

Sziasztok
mi nekünk nincs nagy rokon látogatás én 24 voltam anyukáméknál 25voltak nálunk a hugomék az uncsi tesoval 26án meg a másik nagypapánál voltunk nálunk is eme 3 nap alatt minden nap kapot valami ajándékot .

hisztizés
petikénél is megy néha a legkisebb dolgokon is képes hisztizni már apjának is megmutata hogy hisztizik Képés ezt napi szinten képes csinálni petike.Kép

pusz csics
csics

Sziasztok!

Én is bejelentkeznék erre az évre. Nem ragadtunk le 2004-ben. Kép
Nyuszi Kicsit megkésve kívánok Boldog születésnapot! Kép
Csics Imikédet is Isten éltesse sokáig!
Sasha Még egyszer gratula a kistesóhoz. Nagggyon bájosak együtt a fiúk! Szüléssztoridat pedig jó volt olvasni! Kép
Magdi Nagyon szépek a gyerkőcök!
Ilke Ez az asztal és kis szék Ikeás? Lelakkoztátok igaz? Nekünk is ilyen van, csak nálunk natúr maradt de Pancsi folyamatosan színezi. Kép
Gumicukor Drukk a lakáshoz! Jól hangzanak a tervek. Kicsit már közelebb vagytok hozzá. Ill. már nem is annyira kicsit!
Rit Hol vagy? Várjuk az extrém beszámolódat! Kép
Conti Majd írj, hogy milyen ismét a munka!

Karácsony nálunk nagyon jól telt. 24-én 3asban voltunk. A du-i alvásidőben Jézuska összeszedte magát és fát faragott, díszített, ajándékot csomagolt és szép ruhákba öltözött. Kép
Pancsi minden játéknak örült, de legfőképpen egy telefonnak, ami visszamondja a rámondott szöveget. A fának különösebben nem. Megnézte, arrébb tett 1-2 díszt de csak ennyi volt. Ti gyerkőceiteknek bejött a fa?
A 24-ét követő napok nagy jövés-menéssel teltek, evéssel spékelve (jöhet a fogyókúraKép) Kicsit bántuk, hogy semmi hó nem nem esett de legalább az utakon jól lehetett közlekedni. Férjem sem dolgozott és nagyon jó volt együtt lenni. Jó volt végig a feeling.
Szilvesztert itthon töltöttük, vendégeket fogadtunk. Szuper jól sikerült a parti és csak azt vettük észre, hogy már hajnali fél 4 van. Actyivtiztünk, Tabuztunk...Éjfélkor koccintottunk, én kicsit pittyogtam is. Sokmindenre, sok emberre is gontoltam. Családra, barátokra, és a szökőár áldozataira is. Nem akarok szomorkodni itt is de engem személy szerint eléggé megviselt ez a természeti katasztrófa még ha nem is voltunk még közvetve sem érintve...

És akkor jöjjön pár kép.
Így örül Pancsi Barbarának.
Kép
Idén a fánk és hangulat.
Kép
És így bulizott a kiscsaj.Kép
Kép

Puszka,
b.

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Nyuszika
Nalunk minden evben ugy van hogy egyutt a batyamekkal es a nagyszuleimmel anyueknal vagyunk,had oruljenekKépJo nagy hangzavar van ilyenkor,megjo hogy elferunk ottaludni mindannyianKép
Sogornodnek gratula,akkor ezek szerint nem farasztotta ki az elsoKép
Gratula Dannynek a mutatvanyokhozKép
Hat igen pasik,azt mondjak akkoriban meg nem voltak ilyenekKépA ferjem eddig azt varta hogy lehessen vele igy jatszani.Van egy regi modellasztala a pinceben,jovore osszerakjuk es uj vonatokat is kell majd venni kiegeszitesnek,akkor mar Alex meg jobban fogja elvezniKép

Csics
Erdekes en nem tudtam ohgy a 406-os 7 uleses is lehet,bizti kombi,anyunak is ez van most,majd apukam orokli toleKépEleg nagy kocsi de 3 gyerekules nem fer el benne hatul,csak ha az egyik hordozo.

Beszti
jo otlet a szarita,foleg ha van ra helyed,3 gyerkre aztan van szennyes boven,ilyenkor miert is lenne luxus KépTe a kora Meganban kikapcsold a legzsakot elol,sajnos az enyemben nem lehet ezert nem ulhet elore gyerek.

Dec8
A Merivat en is szeretem,de az nem 7 uleses,viszont ez is jo magas es konnyu tenyleg a ki be szallasKép
Ismerem a framot,noveremkenek van,nagy slager meg most isKép

Halacska
Nagyon jok a kepekKépCSinik voltatok,a zoldhaju a csucsKép
Mi az a Tabuzas?
Hat en is igy erzek,ilyenkor latja az ember milyen szerencses.Plane a sok kisgyerek aldozat es arvan maradtKép

Holnap mar bolcsi van,Alex extazisban, 3 napja keri hogym enjunk mar.Kivancsi vagyok hogy reggel mit szol majd maert ket es fel hete nem volt,remelem nem fog sirni.
Jovo hettol dolgoznom kell majd par napot az elkovetkezo hetekben,anyukam irodajaban van munka es elvallaltam,legalabb kicsit hasznalom az agyamKép

Pusz
kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Nekünk is holnap kezdődik a bölcsi, én is kiváncsi leszek Márkra mert nem nagyon szereti. Vagyis az egyik gondozónénit nem szereti a másikkal nincs semmi baj.

Halacska: aranyos a gyerköc nagyon.

Rakok fel én is képet, hogy már mennyit változott Márk egy év alatt.

Sziasztok
Andy
andy78

Kép
Kép

na akkor most
Andy
andy78

Sziasztok

Beszti

Koszi az infot, majd megnezzuk azt a tipust. Nekunk is mar kezd kicsi lenni a Ford, mivel majdnem mindenhova jon velunk anyu (nyaralas, batyamekhoz Kaposvarra) es jelenleg ugy ferunk el csak, ha en ulok hatul a ket gyerekules kozott. De nemsokara Danny kinovi a hordozot es akkor meg kevesebb helyem lesz...KépSzoval azt tervezzuk hogy eladjuk a Fordot es veszunk egy csaladi autot.

Halacska

Nagyon edes Pancsi!Kép
Engem is nagyon megvisel a szokoar katasztrofa. Teljesen a hatasa alatt vagyok ,meg elalvas elott is azon gondolkodom, hogy tortenhet meg ilyesmi es en mit tennek hasonlo esetben a gyerekekkel....egesz nap a fejlemenyeket nezem a CNN-n.

Szilveszterkor mi 5-osben voltunk anyuval, Emike bealudt 10.30-kor, de az occse 2db feloras alvassal kihuzta fel 1-ig, ugyhogy egyutt fogtak apaval a pezsgos poharat... a kis hamis, koran kezdi a bulizast, nem?

Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

sziasztok, külön szia Halacskának - olyan jól esik, hogy hiányoltál! Kép)
Szabin voltam a két ünnep között, azért nem jöttem. Nálunk is nagy sláger nap volt az ajándékozós Kari-nap Kép annyira, hogy utána már minden nap énekelt és várta az újabb ajándékokat, Télapót mindent, szóval a végén most ott tartunk, hogy elmagyaráztuk, hogy Télapó szegény elfáradt és elment aludni, majd egy év múlva lesz megint Kép
A szilveszter megint nagy szám volt - de semmi extrém Kép az egyik barátunknál olyan 15 fős körben töltöttük, volt még az ő Hunorjuk is, aki 3 hónappal fiatalabb Dodinál, szóval a gyerkőcök is iszonyúan elvoltak. Hatalmasat buliztak, és annyira fel voltak pörögve, hogy Hunor csak fél 1kor, Dodi meg fél 2kor dőlt ki. Így viszont legalább mi is bulizhattunk és ki is alhattunk magunkat. Másnap 11-ig csend volt Kép
Tegnap meg egy jót sétálltunk a budai hegyekben 4 felnőtt, 3 gyerkőc és 3 kutya Kép Kép - ez is klasz volt, bár semmi extra, hiszen Dodo is nagyrészt a lábait használta, és nem a mienket arra, hogy helyet változtasson.

Forti
Megkaptad???

Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Brékó-brékó
jelentkezem a munkából! Kép

Lányok!
Eszembe jutott DIÓ. Mi van velük? Tudtok róluk vmit?

Rit Rémlett, hogy nem leszel de otthonról nem tudsz bejelentkezni?
Nyuszi Danny bébi olyan cuki! Ízlett neki a pezsi? Kép
Andy Márk nagyon komolyan kezeli már a laptopot. Kép Biztos látja tőled?! És porszívózni is szeret?
Kataa Tabuzás: társasjáték. Párban játszák. Az egyik húz egy kártyát, amin van egy szó. Ezt a szót kell körülírni és a másiknak kitalálni. A szó alatt felsoroltak még további 5 szót, (persze ami rögtön az eszedbe jut) melyeket nem szabad kimondani. Az ellenfelek figyelik egymás kártyáit és ha kimondják a tiltott szavakat akkor sípolnak. Persze mindez időre megy. Egy táblán el kell jutni a célig. Nagyjából ennyi, remélem értehető. Kép (Éjfél után mi már szinte folyamatosan sípoltunk a fáradtságtól és a pohár pezsgőtől. De nagyon jókat rötyögtünk.)
Pusz,
b.

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Sasha,
Gratulálok Danihoz! Nagyon szép kis baba! Klasszak a képeid meg a szüléstörténet!

Ilke,
Édes ez a Lili!

Halacska,
Milyen a meló?

Az ünnepek jók voltak, szilveszterre meg odatelepítettem a bulit magunkhoz Kép, mert ugye én már nem bírom magam annyira jó, hogy elmászkáljak. Csak mosogatni kellett sokat utána...

Solymesz megkapta a gyerekágyát, mert a rácsosból már mindenhogy kimászik, és nem akartam, hogy fejre essen. Szépen el is alszik benne, csak éppen éjszaka, ha felébred, újabban mindig átjön hozzánk. Nekem meg már nincs erőm visszacipelni és félórákig ott ülni mellette... Mit lehet ilyenkor csinálni?

Zita
parazita

Kataa!

Igen, nagyon egyszerűen lehet benne ki-be kapcsolni a légzsákot. Amikor elhoztuk a szalonból a kocsit, akkor megmutatta az eladó, hogyan kell, rögtön ki is kapcsolta.
A szárítóra annyira nincs helyem, elég furán néz ki a fürdőszobában, de még mindig jobb az összképp, mintha a szennyestartó és púposra megpakolt teteje foglalná a helyet.

Nyuszika!

Nekünk Hanna hordozója sem kisebb mint egy gyerekülés, mert van egy talpa, amivel könnyen be lehet kötni, viszont kicsit megnöveli a hordozót szélességben. A Scenicben középre is be lehet kötni bármelyik ülést (Nátánét is), így ha hátul felnőtt is utazik, akkor is kéynelmes neki. Meg a másik nagy előny, hogy nincs középen a kézifékhez tartozó középrész (elektromos kézifékje van, így hagyományos kézifékkar egyáltalán nincs), aki középen ül (ha felnőtt és nem a gyerekülés van ott), annak sem kell a lábát összevissza rakni, hogy elférjen.
Ja és a Scenic elég magas felépítésű (Dec8Kép), így kényelmesen elfér mindenkinek a lába mindenhol.
Kapható egyébként 7 üléses változata, ahol a csomagtartórészben vannak kihajtható ülések. (Azt hiszem az Opel Zafira ilyen még).
Apa + DannyKép.

Halacska!

Szuperek a képek.KépKép

Andi!

Márk nagyon megnőtt!KépKép És már ő is számítógépezik!KépKép

Zita!

Tűrni?KépKép
Mi hajnaltól 4-en alszunk az ágyunkban, mert ugye Hanna szopizik, akkor őt már nem teszem vissza a bölcsőbe (időnként eleve az ágyunkban alszik), és valamikor Nátán is átvándorol. Gondosan hozza a takaróját és még a szobaajtót is becsukja maga után (mindha teljesen ébren lenne), viszont 2 percen belülalszik újra. Lehet, hogy vissza lehetne vinni, de kinek van erre hajnalban ereje?

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?