Új privát üzeneted érkezett!

Hajni : Nekem is PCO-m, IR-m és pajzsmirigy alulműködésem van. Mivel a korom miatt be voltam szarva a fehérvári magándokim megcsináltatta nekem az AMH vizsgálatot. Amikor a BMC-ben megemlítettük Sz.-nek, azt mondta, hogy PCO-nál teljesen felesleges ez a vizsgálat (annyi haszna volt, hogy ezzel is bebizonyosodott a PCO!).
2010 tavaszán mi is inszemmel kezdtünk, merthogy nem indokolt a lombik. 2011 tavaszán elkezdtük a stimut a 4. inszemhez. Hetekig nyomtam magamba a merionalt és semmi. A napi 2-t Sz. nem merte megemelni a PCO miatt, tehát ugyanennyivel folytattuk. Aztán pár nap alatt úgy beindultak a tüszők, hogy pénteken azt mondta, vagy lefújjuk ezt a stimut, mert inszemről szó sem lehet, vagy átmegyünk lombikra és kedden leszívás. Az utóbbit választottuk. Ezek után már nem volt kérdés, hogy lombikkal folytattuk.

Andi : Nekünk is mindíg ki kellett hagyni 1 ciklust a következő inszem előtt. De lehet, hogy ez csak Sz. szokása. Szorítok neked, hogy elkezdhesd holnap, én is nehezen viseltem mindig azt az "elfecsérelt" hónapot.

Etna : Nagyon köszönöm a biztató szavakat és tanácsokat. Próbálok erőt meríteni belőled is, hiszen te sem adtad fel és tessék.... Kitartást az elkövetkezendő 20 héthez, de hát nagyon megéri ez a kellemetlenség! :D
Erről a vizsgálatról, amit javasoltál még nem hallottunk, de nagyon érdekelne minket. Hol tudnánk ezt mi is megcsináltatni? Nagyon megköszönöm az ezzel kapcsolatos további információidat! Az, hogy az egyes vizsgálatokért fizeti kell, egyáltalán nem lep meg minket sajna. Itt Fehérváron a mammográfiát és az endokrinológiát is csak magánban tudom elintézni, ha nem akarok hosszú hónapokat várni az időpontokra! :(
sziszozozo
Székesfehérvár

Hali!

Andi, nem akartalak megríkatni, de ha mégis sikerült akkor nyugodtan sírj. Az nekem sosem ártott. Holnapra nagyon drukkolok hogy tudd kezdeni a következő stimut mert én is nagyobb esélyt látok a gyors folytatásban. Könyörögj, ne szégyelld magad. Toporzékolj meg ilyesmi.

Hajni, én sajnos nem tudok neked ezekben a kérdésekben válaszolni mert nekem nem is volt inszemem. Én egyből lombikkal kezdtem volna de sajnos nekem nem volt tüszőm. De ahogy láttam a lányok tök ügyesen tudtak segíteni.

Sziszo, én elképedtem azon amit írtál hogy senki sincs aki megértene. Azt én is átéltem hogy mindenki érdeklődött és mindenki sajnált, nem kívánom senkinek sem. Pedig nekem egyszer kellett átélnem. Legszívesebben elmentem volna dili dokihoz hogy írjon ki tp-re de tudtam hogy előbb v. utóbb úgyis be kell mennem dolgozni és akkor is fájni fog. Lehet hogy volt aki megértette vagy őszinte volt de ez akkor nem igazán érdekelt. Iszonyatosan fájt. Egyébként én úgy éreztem hogy a 3,5 év alatt mindenkit az őrületbe kergettem a sok hormon és pete és ilyesmi témával. Akkor úgy gondoltam hogy mindenki tudja azt amit én az évek alatt a netről felhalmoztam. És kissé idegesítő voltam.... de már nem érdekel. Én is fehérvári vagyok, ha esetleg lenne kedved szívesen találkoznék veled, én megértő vagyok, nem felejtettem el min mentem keresztül hisz most is írok a lányoknak és ha már okos tanáccsal nem is tudom ellátni őket de lelkileg próbálom őket támogatni. Tudom hogy erre szükség van mert nekem is szükségem volt rá. Pl elmesélheted hogy haladtok mert én meg is értem és együtt is ünnepelhetnénk a sikered.
Nekem is csak donorral jött össze a kisfiam de iszonyat boldog vagyok pedig nekem már van két lányom akik felnőttek.
Ne haragudj hogy ilyen sokat írtam, de én ilyen szószátyár vagyok. Az én számom 11-el kezdődik, tehát én is elég rég kezdtem a bmc-ben és voltam majdnem minden dokinál. Végül Z dokinak köszönhetem Ádám fiamat.

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár

Köszi Zsuzsa a felajánlást a személyes talira és beszélgetésre, szívesen élek vele! :D
Az én Anyukám, testvéreim, sógornőim állatira nem értik, hogy min megyek keresztül, mindenkinek hipp-hopp jöttek a gyerekek (szerencsére!). Zozóm húga BMC-s volt, Anyósom vitte minden alkalommal, tehát ők tisztában vannak a dolgokkal, de sógornőm egyszer sem vetélt el, meg aztán elfelejtettek mindent most, hogy ott vannak az ikrek. A novemberi missed ab után súlyos mély depresszióba kerültem (őszintén bevallom azóta is járok a pszichoterapeutához), senkire nem voltam kíváncsi, a keresztgyerekeinkre a legkevésbé. Sógornőm szerint ideggyenge vagyok.
Tehát nagyon jólesik, ha beszélgethetek valakivel, aki még nem felejtette el, hogy miken ment keresztül. :) Mégegyszer köszike!
sziszozozo
Székesfehérvár

Csajok, köszönöm a válaszokat!

Nekem külön mammográfiát nem mondtak...3 kis cetlit kaptam: 1. a 3. és 22. napi vérvétel, 2. az AMH, és a 3. nőgyógyászati UH....vagy a 3. vizsgálatba beleértik azt is?
minekaza
Budapest

Sziasztok Csajok!

Jó hírekkel jövök ám. Elkezdtük az új stimut!

Nagyon rendes volt K. úr, mivel még egy vérvételt is csináltatott a biztonság kedvéért. Mivel lelkileg nem készültem föl rá, sikeresen el is ájultam félig a BMC-ben. Nagyon ciki volt. Pihentem 10 percet az ágyon, majd kijöttem a váróba. Pár perccel később rosszul is lettem. Anyukám velem volt, de pont elküldtem kávéért, tehát a mellettem ülő lányoknak szóltam. Nagyon rendik voltak, csokit is nyomtak a számba. Végül a nővérke megkért két pasit, hogy vigyenek be az ágyra. Egyszerűen nem értem. Kibírtam a HSG-t, inszemet, hasszurikat ájulás nélkül, egy vérvétel meg kicsinál. Na, de mindegy, itthon vagyok!

Most már megint biztos vagyok benne, hogy sokat számít a pozitív hozzáállás. Úgy mentem ma, hogy tudtam, nem alakulnak ki ciszták és kezdhetünk. Ezt mondjuk már a stimuláció alatt megbeszéltem magammal és tessék, bejött!! Ráadásul, félreértettük az inszeminációs katonaértékeket a múltkor: nem 6, hanem 16 milla volt mosás előtt és 12 utána. Tehát ISMÉTELTEN HISZEK AZ INSZEMINÁCIÓ SIKERÉBEN.

Kép

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs

mndig jó jó hírt olvasni itt, hajrá:)

"Sziasztok Csajok!

Jó hírekkel jövök ám. Elkezdtük az új stimut!

Nagyon rendes volt K. úr, mivel még egy vérvételt is csináltatott a biztonság kedvéért. Mivel lelkileg nem készültem föl rá, sikeresen el is ájultam félig a BMC-ben. Nagyon ciki volt. Pihentem 10 percet az ágyon, majd kijöttem a váróba. Pár perccel később rosszul is lettem. Anyukám velem volt, de pont elküldtem kávéért, tehát a mellettem ülő lányoknak szóltam. Nagyon rendik voltak, csokit is nyomtak a számba. Végül a nővérke megkért két pasit, hogy vigyenek be az ágyra. Egyszerűen nem értem. Kibírtam a HSG-t, inszemet, hasszurikat ájulás nélkül, egy vérvétel meg kicsinál. Na, de mindegy, itthon vagyok!

Most már megint biztos vagyok benne, hogy sokat számít a pozitív hozzáállás. Úgy mentem ma, hogy tudtam, nem alakulnak ki ciszták és kezdhetünk. Ezt mondjuk már a stimuláció alatt megbeszéltem magammal és tessék, bejött!! Ráadásul, félreértettük az inszeminációs katonaértékeket a múltkor: nem 6, hanem 16 milla volt mosás előtt és 12 utána. Tehát ISMÉTELTEN HISZEK AZ INSZEMINÁCIÓ SIKERÉBEN."
minekaza
Budapest

Mindenkinek nagyon köszönöm a lelki támogatást! Nagyon sokat számít!!!!

Nóci: én emlékszem, hogy te mennyire pozitív voltál. Most azért is sikerülni fog, mert majdnem mindenkinek a 2. beavatkozás sikerül mostanában!!!

Csupacsupsz: már megint laptetőd van! Itt valami nagyon jó fog hamarosan történni . :P

Sziszozozo: érdekes, hogy nem te vagy az első, akinek nem sikerül az inszemből kialakult lombik. Mi lehet az oka?
Nagyon fura, hogy a sógornőd ilyen gyorsan felejt. Ó igazán megérthetne téged, de gondolom az ikrekre hivatkozva ráz le. Sajna ilyenek a gyerekes anyukák. Remélhetőleg egyszer mi is megtapasztaljuk ezt az érzést! Viszont, én nem szeretnék majd felejteni, olyan akarok lenni mint a Zsuzsa, Évi, Etna meg a Viki, akik itt vannak és támogatnak minket lelkileg!

Zsuzsa: hogy én most miket tudtam meg rólad! Sokat olvastam vissza, de nem tudtam, hogy donorral lett Ádámka és azt sem, hogy 3.5 évet küzdöttél érte. Le a kalappal előtted! Nekem 1 inszemmel egy szavam sem lehet, KI FOGOM BÍRNI én is ezt az utolsó inszeminációt! :P

Minekaza: nem mindenkinek kell mammográfiára mennie. Engem azért küldtek, mert már volt mellrák a családomban. Ha nem írták ki, akkor nem kell menned. Hol tartatok most? Mikor mész legközelebb?

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Köszi, Minekaza! :D Várjuk a te jó híreidet is!!!!!!

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Kép

Hajrá lányok, másszuk meg a lépcsőket :)

Lilypie First Birthday tickers
szaboevi27
Biatorbágy

Ja, és még egy érdekesség!

Kedvenc recepciósom megkérdezte ma, hogy betartottam-e mindent, fehérjedús táplálkozás stb. Mondom neki, hogy ezt nekem senki nem mondta és hogy én úgy tudtam, csak a lombikosoknak kell. Szóval, most oda fogok figyelni. Azt viszont elfelejtettem megkérdezni, hogy mikortól kell elkezdeni, inszemináció előtt, vagy után. Mit javasoltok a túró, Isostar fehérjepor, Rio Mare tonhal, tojáson kívül?

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Évikém, én egy hónap múlva már az utscó lépcsőfokon leszek tú és nagyon, de nagyon boldog leszekl!!!

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Ja,akkor jó, csak azért izgultam, (meg még izgulok is), mert nem akarom, hogy mikor visszamegyünk 2. konzultációra, akkor derüljön még ki, hogy vmi vizsgálatra kell menni, és megint menjen az idő...ahol lehet, igyekszem "időt nyerni".
Mi ott tartunk most, hogy szedem a Duphastont, hogy legyen új ciklus (amit kb. 20-a körül kezd majd), aztán megyek a 3. napi hormonvizsgálatra. Férjuram jövő héten letudja az ő körét, én meg holnap az AMH-t. Szóval számítádaim szerint, ha minden jól, megy, júli közepén jutunk csak vissza a 2. megbeszélésre.
Jól sejtem, hogy ha a vizsgálati eredményekkel minden ok, és nem kell azok alapján vmi újabb vizsgálat, a 2. konzultáción már megmondják, hogy hogyan tovább? (bár vszeg inszem lesz, nem egyből lombik)

Lehet, hülye kérdés, de most jutott eszembe, hogy egyáltalán ugye csak ezek a stimulációk léteznek, némiképp sorrendben, egymásból következően: 1. hormonserkentő gyógyszeres kúra, 2. hormon kúra, 3. inszem., 4. lombik

"Minekaza: nem mindenkinek kell mammográfiára mennie. Engem azért küldtek, mert már volt mellrák a családomban. Ha nem írták ki, akkor nem kell menned. Hol tartatok most? Mikor mész legközelebb?"
minekaza
Budapest

SEGÍTSÉG! Holnap indulok! (El sem hiszem, hogy eljött a pillanat és elkezdjük az - első és egyben utolsó :) - lombikunkat.)

ÁÁÁÁÁÁ!

A férj reakciója: "Aha. Rendben, majd szólj, ha kellek..." (Ezt én hihetetlen izgulásnak, és gigatámogatásnak vettem.)

Figyelem! Én leszek az első 45 éves kismami ezen a fórumon. Innom kell egy sört....
mnoo
Budapest

hajrá:)

"SEGÍTSÉG! Holnap indulok! (El sem hiszem, hogy eljött a pillanat és elkezdjük az - első és egyben utolsó :) - lombikunkat.)

ÁÁÁÁÁÁ!

A férj reakciója: "Aha. Rendben, majd szólj, ha kellek..." (Ezt én hihetetlen izgulásnak, és gigatámogatásnak vettem.)

Figyelem! Én leszek az első 45 éves kismami ezen a fórumon. Innom kell egy sört...."
minekaza
Budapest

Szevasztok csajok!

Sziszo, írtam neked privit. :wink:

Minekaza, lehet azért nem kell menned mammográfiára mert még nagyon fiatal vagy. Vagy esetleg elfelejtettek szólni hogy menned kell.

Andi, hogy én hogy örültem a vastag betűs résznek :D :D :D :D :D Gratulálok!!!! Ez már tuti siker, meglátod. Örülök hogy csak félreértés volt a sp szám. Itt a fórumon Kaktira emlékszem, másra nem hogy az első gyermeke egy második inszemből lett. Nála sem sikerült az első. De a kistesót egy próbálkozásból sikerült. Tehát három inszem = két baba. Lehet másolni.

Mnoo, én annyira szorítok neked hogy el sem hiszed. Majd rendszeres beszámolót kérünk. A férjedet nem értem...... ő nem annyira akarja a babát? Igyál egy sört, egészségedre. :wink:

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár

MNOO, MINEKAZA: drukkolunk nektek!!!!!
Legyen mielőbb++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ tesztetek!!!!

MNOO: jó sörözést!
Minekaza: tökjó, hogy van blogod!

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Minekaza: próbáltad már cickafark és palástfű teákkal beállítani a ciklusodat? Nekem a fogamzásgátló abbahagyása után velük sikerült.

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Sziasztok!

Köszönöm szépen a válaszokat!

Andi!
Ez nagyon szuper hír, örülök Neked, és hajrááááááááááá!!!!

Viszont félre ne értsetek, így aztán már abszolut nem értem, hogy mi alapján lehet menni tesztelni és kezdeni és mi alapján nem. Most is és az előzőnél is azt a tájékoztatást, utasítást kaptam a dokitól, hogy otthon teszt, be sem kell mennem, majd ha nega és megjön akkor nem akkor hanem a következővel menjek.
Félre ne értsetek örülök Andinak és másnak is ha így kezdhet rögtön, de elkeseredett vagyok nem kicsit, hogy nekem miért nem lehet????? És nem először.... Főleg tudva azt, hogy fogalmam sincs mikor jön meg, mert ciklusom nincs csak max. norcoluttal ha 30-45 napig nem jön meg....És ezt a doki is tudja, minthogy azt is hogy pcos (erre frankón lehet fogni mindent, csak ezzel már tele a padlás meg a pince is) és érdekesen reagálok a szurira...
Egy biztos, ha megyek majd valamikor amikor méltóztatik megjönni, akkor tutira rákérdezek, hogy akkor ez most hogy is van, mert anyagilag mondjuk a mostani inszem is kb. 200ra jött ki, lelkileg meg aztán közel 10év után asszem nem kell magyaráznom, bár a meddőségis kezelés 2010ben kezdődött, és nem utolsó sorban ez a 6hétig szúrás is lehetett annyira megterhelő a szervezetemnek, mint egy lombik....Habár fel lett ajánlva hogy hagyjuk abba és ha lefogytam kb. 20kgt akkor menjek vissza, vagy pedig folytatjuk addig míg nem lesz tüsző- ergo nekem kellett hirtelen döntenem mert ugye ő nem mondta ki hogy fájront, döntsek én, és nanáhogy mentem tovább-.
A fogyás dolog más téma, jól ki is keltem magamból...

Bocsánat a negatívkodásért, csak tényleg nem tudom felfogni, hogy hogyan lehet ennyire más a dolog....és el vagyok keseredve nagyon.... :cry:

hajni...
Budaörs

Hajni, nagyon sajnálom hogy ennyire el vagy keseredve, de hidd el nem veled van bajuk csak mindenkinek más a ciklusa, ráadásul írod hogy pco-s vagy akkor valszeg azért nem tudsz rögtön kezdeni mert a cisztának pusztulnia kell, addig nem kezdenek. Mindenki másképp reagál a hormonokra, nem is ugyan azt a hormont írják fel mindenkinek. Van akinek ezt van akinek azt, szóval ne keseredj el. Ha nem bízol a dokidban akkor keresd fel valamelyik másikat.
Fel a fejjel csajszi!

Tényleg csajok S dr-nővel mi van? Gondolom már van helyettese. Megszült már? Tud valaki valamit róla?

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár

Zsuzsa!
Csak egy uh után lehetne tudni hogy van-e cisztám, ami a stimuból visszamaradt. A pcos miatt persze van sok pici apró, de azok MINDIG ott vannak, még a kezdésekkor is, szóval soha nem múlnak el. Részben akadályozzák csak a kezelést.

S. dokinő helyett nem tudom hogy van-e már valaki, mikor én voltam legutóbb május végén, akkor még új embert, dossziét nem láttam.

hajni...
Budaörs

Sziasztok!

Régen nem írtam már, viszont most a segítségetekre lenne szükségem. Van egy kedves ismerősöm, aki már túl van 5 lomikon, és most szeretnének intézményt váltani... Megtudnátok mondani, hogy a régimotoros Szűcs, Zeke és Kocz, mellé ki érkezet a Dr.-nő helyére, és hogy milyen?
Nekem annó Wiegandt dr. és utána a dr-nő volt, így csak róluk tudtam neki nyilatkozni...

Köszönöm az ő nevében is :)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

drága hajni!

remélem nem bántódsz meg azon, amit írok, tudom,h az idő a mi ellenségünk, de az orvosod csinálja jól, minket pco-sokat nem lehet agyonhormonozni, mert elég egy kicsivel több hormon és máris túlstimulálódunk. elhiszem,h rögtön szeretnél kezdeni a sikertelen inszem után, de hidd el, a te érdeked az, h az inzulinod ne ugráljon és sajnos a legtöbb hormon inzulin emelkedést okoz, ami még több + kilót, cisztát, stb eredményezhet. ha nem bánod leírom az én pco-s sztorimat. ellenben, ha nem bízol az orvosod döntésében, akkor válts. lsd vasi, ő végigment az egész bmc-n :D vagy engem, aki kezdtem wiegand dokival, aki sajnos elment, mert ő volt a legemberségesebb orvos szerintem ott. aztán folytattam szűcs dokival, aki odalökte, h van 3 miómám, de azért nyomta volna tovább az inszemet (ekkor váltottam le először a bmc-t, a másik intézményben még találtak a 3 miómán kívül egy sövényt, kettős görbületet és a cisztákat is kiszedték a petefészkemből, műtét és utána 2 hónappal sikeres lombik, a bmc-ben még nyomták volna az inszemet, mint süket a csengőt) a kisfiam születése után nem tudtuk fizetni a magánklinkát és szerettünk volna tesót, nem tudom milyen indíttatásból, de visszatértem, ekkor zekéhez, na ezt a sztorit nem írom le, mert már unalomig ismételtem. de ez nem is pco-s sztorim, hanem az orvost találós. amúgy zeke után intézményváltás és győrben jött össze tesó, aki ma lett 16 hetes pocaklakó.

szóval boti születése előtt volt 3 inszemem, 1 lombikom, ikerterhesség, ahol 20 hetesen kinyílt a méhszáj és elvesztettem a babákat. utána jött boti. a pco-val tisztában voltam, de soha egyik orvos sem foglalkozott vele különösebben. botival 86 kg voltam, amikor kezdtem a terhességet, az egész kezdetén 69 kg. soha senki nem csesztetett a súlyom miatt, közel 100 kg-mal mentem szülni. 92 voltam mikor kijöttem a kórházból egy normál koszt mellett a szoptatási idő alatt is híztam. aztán 4 hósan botinak nem kellett a cici és én vad fogyóba kezdtem, az eredmény felhíztam 98 kg-ig. a napi kajám, reggel és este egy turbó diéta turmix ebéd valami könnyű és emelett híztam, mint egy disznó. mindenki legyintett, h biztos zabálok, senki nem hitt nekem. ekkor kezdtem kutatásba és leltem meg a mensmentis intézmény honlapját. inzulin rezisztencia vizsgálatot csináltattam, aminek az eredményét megmutattam egy endokrinológusnak, aki szerint az eredmény tökéletes mert referencia értéken belül van. aztán tovább híztam. rengeteget sírtam, utáltam magam és a tükröt, de depis nem lettem, mert ott volt boti. aztán elmentem rencz rita drnőhöz a mensbe, aki elájult az ébredési inzulinom értékén, ami 15 volt. elmondta nekem a diétát és meg kellett tanulnom enni, mert ugye nem ettem szinte semmit. 15 kg-ot fogytam fél év alatt, utána elkezdtem zumbázni. most is 80 kg vagyok, de szedem a meforalt, 3x 850 -et és a mérleg eddig még nem ment feljebb egy dekát sem. szóval az inszemek idején nyugodtan csinálj egy 160 g-os ch diétát, menj el egy jó endokrinológushoz, megéri költeni, én egyszer fizettem 10 ezret és utána a drnővel emailben tartom a kapcsolatot. járj zumbázni, az jó az alhasi dolgoknak is és főleg jót röhögsz magadon mire megtanulod, nem olyan megerőltető és hidd el be fog indulni a fogyás.
ja és a rohadt inzulin miatt 6x vetéltem, ami szintén velejárója az éhgyomri inzulin magas szintjének. 0-2 között szereti a drnő a szintet, 8 felett vetélést és hízást okoz!!!!!!! szerintem a véleményem viki is osztja, mert ő is ennek köszönhetően lett csini! ha kell bármiben segítség írj, szívesen segítek. amúgy, ha legközelebb szóba kerül a súlyod kérdezd meg, h ugyan adjon már tanácsot, hogyan is fogyj le!!!! ja és nekem közben olyan bika erős peteéreéseim voltak, amit már vagy 10 éve nem produkáltam. a mensim nekem mindig hajszál pontos volt, de nem volt peteérésem.
jó hosszú lettem, bocsika, remélem tudtam valamit segíteni!

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

Hajni: teljes mértékben megértelek, hogy nem esik jól a dolog. Szerintem a lányoknak igazuk van, a pcos-el nem lehet rögtön kezelést kezdeni, ezt én is olvastam már. A legjobb, viszont, ha rákérdezel az orvosnál ha mész legközelebb.

Zsuzsa, Witch: én nemrég kérdeztem rá az egyik recepciósnál, hogy lesz-e doki S. helyett. Azt mondta nem, mivel a dnő szeptemberben jön vissza dolgozni és az első emeleten lesz rendelője. Nem is értem, hogy hogy bírja 3 orvos ezt a sok munkát. Ennyi meddő párra nem elég 3 doki. Ne is csodálkozzunk, hogy futószalagon megy az egész és hogy nem érnek rá a lelkünkkel foglalkozni.

Etna: örülök, hogy így egybe leírtad a történeted. Ez az IR diéta engem is nagyon érdekelne, mivel fogynom kéne nekem és a férjemnek is, meg szerintem ártani nem árthat egyébként sem. Viszont azt nem tudom, hogy a férfiaknak is 150-160 ch-t kell-e enniük vagy többet, mint a nőknek. Másik kérdés, hogy fontosak-e a természetes alapanyagok vagy sem? Sehol sem láttam normális diétát a neten.

Még nem kaptam senkitől sem választ arra, hogy mikor kell elkezdeni a fehérjedús táplálkozást. Inszem előtt, vagy után?

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Nem tudom nálam hogy állhat az éhgyomri inzulinom, de nagyon sok volt régen. Nálam a terhesség qlatti diéta vált be, de talán annéljül is ment volna le a súlyom a ch-s diétával. Nálam mindig behívott W. és Z. doki is tesztelni, megnéztek uh-n és mivel maradt nagy cisztám mindig kihagytak egy ciklust. Én nem is tudom mostanában hogy lenne ez nálam.
vicky79
Budapest III. kerület

Andi!

Köszönöm, mindenképpen megmondom az ismerősömnek, addig elkezdheti a konzultációt meg minden mást.... :)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

andi!
inszemnél fogalmam nincs, mert nekem csak lombiknál mondták. de szerintem utána logikus, mert a lombiknál is a sejtek leszívása után kell elkezdeni. sok folyadék is kell, nem csak fehérje.

azért ez érdekes, 3 hónapos pici mellett megy vissza drnő dolgozni? az nagyon brutál! én azért nem tartom ezt annyira helyesnek. de hát biztos félti a helyét. mikor boti 3 hós volt, azt sem tudtam,h hol vagyok, nemhogy hormonokat adagoljak. de hát neki ez már nem az első gyereke. akkor nem fog szoptatni sem? vagy ott lesz vele a gyerek a külön irodában? :shock: hát lányok, azért várjatok a drnővel decemberig, addig tuti magához tér :wink:

az ir diétát meg tudod rendelni a pco-s honlapról, dvd, kiskönyv és diétás tanácsok 2 ezer ft környékén van. de én javaslom az endokrinológus felkeresését, mert én magamtól csináltam ám olyan diétákat, amik marhára nem jók az inzulinra és lefogytam 10 kg-ot 3 hét alatt, de 1 hét alatt vissza is jött. az meg a testnek igen-igen megterhelő, főleg babásodás előtt. meg ugye a fehérje turmixok, na az is az ir ellenségei. mindent kell enni, de számolni kell a ch-ot és napi 5x-i evés fontos. nem mindegy, h mikor milyen felszívódású ételeket eszel, ez le van írva a kiskátéban (ez a könyv neve) vagy kövesd béres alexandra glikémiás indexes táplálkozását. amúgy a norbi kajákat rendeltem ebédre, úgy kb 2 hónapig, fogytam is rendesen, de nekem annyira nem jött be, h meg sem ettem, valszeg ettől fogytam. ugyanaz az íze volt a levesnek a pörköltnek a palacsintának. mű :D de ki lehet próbálni, sokaknak bejött, én mondjuk inkább a házira esküszöm :D

a férfiak ch dolgát sajnos szintén nem tudom, de szakember tud segíteni nekik sokkal könnyebb, szerintem.

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

Etna: köszi szépen.
Egyelőre a hormonok és lakáshitel miatt olyan csórók vagyunk, hogy örülünk, hogy élünk. Szakember téma most sajnos nem jöhet szóba, de persze, igazad van. Így lenne a legjobb!!

S dr-nőnek nem az első gyereke születik? Nem gondoltam volna. Én biztos nem mennék 3 hó után vissza dolgozni, 3 évig szeretnék otthon maradni.

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Sziasztok!

Csak beleolvastam, és látom a hírt a doktornővel kapcsolatban. Tényleg durva, ha igaz, hogy szeptemberben már jön is vissza... Lehet, hogy ott fog felnőni a baba is, mint etalon a BMC-ben? :)
Mondjuk nekem az első stimus szurikat is a doktornő nagylánya, meg az egyik laboros hölgy lánykája segített beadni (téli szünetre esett a kezdés, gondolom, ezért voltak bent) - nagyon tündérek voltak, fogták a kezemet, hogy ne fájjon, meg kívántak erősen egy kislányt a pocakomba, és hát úgy néz ki, nekem szerencsét is hoztak. :)

rilka
Vác

Sziasztok!

Köszönöm szépen a válaszokat és a tanácsokat is. Igazság szerint tisztában vagyok az inzulin dologgal is meg a diétával is, csak sajnos tudjátok, mikor már a kezelő orvosotok (endo) nem tud veled mit kezdeni, na akkor már gáz van... 2007- ben kötöttem ki a mensben, ahol azóta is kezelnek, vagyis próbálnak, azóta is hálával és mindennel tartozom a dokimnak, mert megmentett engem is és a petefészkeimet is. Túl vagyok már met leállításon és gyógyszerváltáson is (Eucreast szedtem) de semmi. Diétáztam, mozogtam keményen, szedtem Xenicalt, nem hatott, szedtem Lindaxát 3 hónapig, na attól fogytam 10kgt-t amit tartani is tudtam, majd szépen visszajött. Azt tudni kell rólam, hogy én nagyon de nagyon nehezen fogyok kg-ban, viszont centikben megy le inkább. Volt arról szó, hogy Pados doki, Szent Imre, lipid részleg 2-4hét és lefogyasztanak 600-800kalóriával naponta, de ebből én nem kértem...
Arra viszont nem vagyok képes és tudom hogy az én hibám, hogy kő keményen mindent számoljak grammra pontosan. Gyenge vagyok, kellett egy kis idő, de elfogadtam, mert az őrület határán voltam a lelkiismeret furdalástól minden egyes falat után, hisz az volt a fejemben hogy fogynom kell. Nagyon sok minden változott az étkezésemben 2007óta, de többre nem vagyok képes.
Érdekes módon a hormonjaim jók, kivétel az éhgyomri inzulin szokott gáz lenni, ami ugye a legnagyobb gáz. Na de ha már a doki sem tud tanácsot adni?????
Az anyagcserém meg hihetetlen, mert napi 5-6x is megyek dologra és semmi. Na ezen is néztek nagyot az orvosok, látni kellett volna az arcukat. :D Már a Férjem is csak néz mint maci a málnásban hogy hogy a fenébe nem megy le semmi ezek után, mikor egy kiadós gyomorrontás után, vagy több napos hasmenés után is a normál ember fogyni szokott,nemhogy napi ennyi után. Na én nemhogy nem fogyok, de képes vagyok arra, hogy a mérleg többet mutasson. :D Lehet én vagyok E.T. ? :D
Már testépítős vízhajtót is szedek, mert elég rendesen visszatartja a szervezetem a vizet. (mértem a bemenő és kijövő folyadékot) Ez sem hat.
Egy érzésem van még, (Cushing) de ahhoz megint dokihoz kell menni és már elegem van belőlük, és főleg a megaláztatásból. Meg aztán milyen már hogy magam diagnosztizálom és veszem észre a jeleket, ha meg odamegyek a dokihoz és elmondom mire gyanakszom, akkor még én leszek a hülye túlokos...
A BMC-s dokimnál is amikor felhozta a fogyást, megkérdeztem tőle hogy oké, elmondtam hogy miket csináltam, miken vagyok túl, mit hogy csinálok, és semmi, így adjon tanácsot hogy hogyan lehetne mert mindent szívesen fogadok. szerintetek kaptam választ? Igen: Oké akkor folytatjuk a stimut.Ennyi...Csak amikor már azt hallom messziről hogy fogyjon le, akkor már kész ideg vagyok, mert komolyan mondom lassan erről szól az életem 13éves korom óta, ami már ettől tiszta stressz. (Most 32vagyok)Mintha az agyam magától működne és meghallja hogy fogyás, na akkor már dafke csak azért is. Én ráadásul épp abba a kategóriába tartozom aki 1 pohár víztől képes 1-2 kg-t hízni. Persze aki ezt elolvassa, joggal mondhatja azt hogy ez nem igaz, ez nem így van, ez csak kifogás, el kell dönteni hogy fogyás és menni fog. Hát nekem nem, és őszintén szólva a sok okos emberből már elegem van, és ezt kérlek ne vegyétek magatokra!!!!
Tehát ez nem egyszerű dolog nálam.
Totálisan azt érzem, hogy az orvosok lemondanak rólam és persze ezt valahogy érzem is, hisz ugye ha okosabb vagy és kérdezel, mert mondjuk utánanéztél, akkor őt ne oktasd ki, hisz ő az orvos. Aztán ugye a végén belefáradsz, nem bírod tovább és hagyod az egészet a csudába. De könyörgöm végigjártam nem egy nem két orvost a fogyással, a meddőséggel és SEMMI!!!! Egyszerűen nem tudnak velem mit kezdeni....És valljuk be vannak olyan nők akik jóval nagyobbak mint pl. én és simán jól érzik magukat, jönnek a gyerekek sorra. De ismerek vékony pcos-ir-es nőket is. Szóval nekem ne mondja meg senki hogy ez csak és kizárólag a túlsúllyal függ össze. De ugye van mire fogni...
Volt aki konkrétan közölte velem hogy menjek pszihológushoz mert a PCOS is ettől van (1999ben volt a SOTE I.-en) meg a traumától ami ért, hogy Aput elvesztettem. Volt hogy túlélő tüsző szindrómás tehénhez hasonlítottak és fittyet hányva arra hogy létezik pcos, kezeltek a végén már 4x2clostilbegyttel uh és vérvétel nélkül, dehát ugye hittem és bíztam az orvosomban hisz ő az orvos. Na ez után mentem a mensbe és mentettek meg...
Ja és jártam talpreflexológushoz is Szigfridhez, nekem nem hatott.
Szóval elég kacifántos az életem egészségileg, úgy érzem megtettem, megteszek mindent és mégsem tud rajtam senki segíteni semmilyen téren. :( Most ismét ott tartok hogy hagyok mindent a fenébe, de akkor meg eszmbe jut hogy az évek meg csak telnek és telnek....
Ezért is kérdeztem itt rá hogy jó termgyógyász, kineziológus, látó, bármi, mert most talán ezen a vonalon indulok még el mégegyszer. Jártam egyhez, aki segített feldolgozni Apu elvesztését, sikerült elengednem, de ő nekem nagyon messze van sajnos.
De most kaptam egyet itt egy kedves fórumtárstól, csak még gyűjtöm az erőt hogy felhívjam és elmenjek...

Ne haragudjatok ennyire borzasztó hosszú lettem, de asszem így teljes a dolog... Kicsit jól is esett. :oops:
Tényleg köszönök minden!

hajni...
Budaörs

Sziasztok!
Én is előjövök kicsit a zugból :) Az utóbbi hónapokban (mivel parkolópályára állítottak) nem igazán írogattam, de igyekszem képben lenni!
A diéta témához szólnék hozzá. A nagy keresgélés és böngészés közben rátaláltam Szendi Gáborra és a paleo életmódra. Február óta váltottunk a párommal együtt, ő 102-ről 88 ra fogyott le, én 59-ről 49-re. Mielőtt bárki lehidalna, 149 cm vagyok, és egy múlt heti egészség-felmérés szerint még 2-3 kilótól kéne megszabadulnom.
Az oldal, amit ajánlok: www.tenyek-tevhitek.hu.
Több orvosi témát is boncolgatnak, és érdekes írások vannak PCO, cukorbetegség, inzulin-rezisztencia témakkörben!
Nézzétek meg, váltani nem nehéz, receptek is vannak az oldalon és nem kerül semmibe!
Hajrá! Aztán gyertek a tapasztalatokkal! :)
thimmy
Gárdony

hajni: Azért a cushing még megérne egy kivizsgálást. Ha ez kezeletlen, akkor nem is tud lefogyni az ember. Az én endós dokimnál (azóta is áldom a nevét és nem csak emiatt) egyik alap kivizsgálásaim egyike volt. Egyik este befekszel, vért vesznek, kapsz valaki gyógyszert, szunya, reggel még felkelés el őtt vért vesznek és megnézik reagált-e a szervezezed a gyógyszerre. Az enyém szerencsére reagált, úgyhogy csak egy éjszakát kellett bent töltenem. Meg nekem nézett a dokim valamilyen enzimeket és mellékvese uh-t, nincs-e ott valami daganat féleség, ami befolyásolhatja a mellékvese hormonterhelését. Ilyenkor sajnálom, hogy a dokim állítólag már nincs a pályán.
vicky79
Budapest III. kerület

Bocsi, kétszer küldte el.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vicky79 2012.06.13 09:41-kor.
vicky79
Budapest III. kerület

Andi : Gratula a kezdéshez!!!!!!! Nagyon örülök neki, hogy sikerült!!!! Megy a drukk!!! :D

Hajni : A ciklusproblémád, norcolut-os őrületet és 6 hét hosszú stimu olvastán úgy éreztem magam, mintha a saját soraimat olvasnám. Velem ugyanez a helyzet. Valószínűleg ezért is kellett mindíg kihagynom egy ciklust (ami ugyebár nem egy hónap volt), mert a hosszú stimu alatt telenyomtam magam hormonnal és hát annak jobb kiürülnie az újabb löket előtt.
Bíztatásul írom, hogy az utolsó stiulációnál csak 8 napig szúrkáltam magam, igaz ez lombikos stimu volt. Szóval ez a PCO-IR is kiszámíthatatlan. Én a merkformin szedése után kezdtem el fogyni, 8 hónap alatt ment le rólam 15 kg, és ezt tartom is. (Sajnos én sem mozgok eleget, a geocaching-en kívül mást nem csinálunk.)

mnoo : Neked is millió drukk!
sziszozozo
Székesfehérvár

Hajni, sajnálom hogy ilyen szenny dokikhoz volt közöd. Tudom hogy már tele van a hócipőd, mert megértettem min mentél keresztül de egy kis érdeklődés és még egy próbát megér. De ez csak az én véleményem mert én ilyen vagyok. Soha nem tudom feladni.
Én is dagadt vagyok és fogalmam sincs hogy álljak neki diétázni. Próbáltam és le is ment pár kg, de nagyon hamar feladtam. Ideges lettem és iszonyat éhes. Én szeretek enni és szeretem a sütiket és a fagyit, nem tehetek róla. Én nem tudok norbi kaját enni. Meg tudom én is csinálni de most úgy érzem nem lakok jól és éhes vagyok egész nap. Én még arra is gondoltam olvasva soraidat hogy még a meddőséget is ennek a görcsös fogyni vágyásnak köszönheted. Nem vagyok orvos, de valahogy ilyen érzéseim támadtak amikor olvastam. Egyébként nem baj hogy kiírtad magadból. Csak így tovább, panaszkodj csak mert itt megértő fülekre találsz.

Vicky, sajnálom hogy már nem praktizál a dokid mert segíthetne Hajnin is vagy a többieken is. De az jó hogy legalább téged jó alaposan megnézett.

Timmy, Rilka, nagyon jó hogy jöttetek egy kicsit, majd írjatok magatokról is.

Csajok, nekem annyi!!! A kisfiamat nem lehet lefektetni mert feláll a kiságyban fekvő helyzetből. Ma alig tudtam lefektetni. Annyira izgatott ettől hogy most már nem lehet leállítani. Na, majd megbirkózunk ezzel a feladattal is valahogyan. Kívánom hogy hamarosan mindannyian ilyen problémákkal küzdjetek.

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár

Vicky!
Nem véletlenül ACTH terhelést kaptál? Nekem volt egy ilyen terhelésem '99ben a SOTÉn, levették a vért, kaptam egy most meg nem mondom hogy gyógyszert vagy vénásan valami gyógyszert, na és utána asszem bizonyos idő elteltével megint levették a vért. Olyan rémlik, mintha ez lenne a mellékvese hormonja, vagy valami ilyen de butaságot nem akarok mondani. Azt viszont tudom, hogy a gyógyszer után elájultam, úgy szedtek fel és vittek az orvosi szobába, és hogy a kortizol eredményem igen magas volt, több 100szorosa a megengedettnek. Akkor nem foglalkoztak vele, és a mostani endos dokim sem nézte és nem is foglalkozott vele mert nem volt mellette mértékegység, és hiába volt bekerezetve, felkiáltójelezve. Az a bosszantó hogy hiába van endos dokim aki pcos-ben igen képzett, szinte ő a mágus benne, a mensben a többiek a tanítványai, mégsem nézte, nézi....De lehet valamelyik nap írok neki mélt, hogy mit szólna hozzá. De ez is milyen már hogy nekem jut eszembe, én szólok.... :?
Kár hogy a dokid már nincs a szakmában, mert már épp kérni akartam az elérhetőségét.

hajni...
Budaörs

Hajni: Már nem annyira emlékszem a terhelésre. Ha hazajöttem akkor majd megnézem. Egyébként én is a sotéra jártam az 1. Belgyógyászatra. Speer Gábornak hívták a dokim, de elege lett állítólag az egész szakmából és már azt sem tudom most mi lehet vele. A legjobb doki volt, akit valaha is ismertem. Lelkiismeretes és soha nem fogadott el pénzt. Saját pénzükből újították fel a rendelőt, utána meg rá akarta mindenre tenni a kezét az állam. Ebből lett elege. A kortizolom nekem is volt nagyon elszálva. Ez a stresszhormon. Amikor nekem magasabb volt, azt mondta enzimtermelési zavar. Mellékvese daganat okozhat ha jól tudom kortizolszint elszállást, de ebben nem vagyok már biztos. Ezek a kivizsgálások nálam 8 éve történtek. Egyébként ettől a dokitól laptam a metet.
vicky79
Budapest III. kerület

Hajni: írtam privit. Régi fórumozók azt mondják, hogy csak annak nem lesz gyereke, aki feladja. 32 éves vagy, még nagyon fiatal a szerveztet. Biztos hamarosan össze fog jönni. Ne ad fel!!

MNOO: milyen volt az első lombikos nap?

Zsuzsa: elképzeltem, hogy milyen cuki Ádámka ezzel az új felfedezésével. Kitartás neked! Alig várjuk mi is az ilyen élményeket!

Évi: mi van veletek? Hogy bírjátok a fekvést?

Timi: örülök, hogy bejelentkeztél. A paleo étrendről én is tudok, de valahogy nekem nem jön be. Azért majd még egyszer áttanulmányozom. Állítólag az a jó, ha kombináljuk az IR diétát a paleoval. Gratulálok a nagy fogyásotokhoz! Hogy van a veséd? Meddig lesztek parkoló pályán?

Rilka: ti most hanyadik hónapban jártok? ( Én a vonalzókat valami miatt nem látom)Elmúltak a ciszták? Mi újság?

Tanita, Nóci: mi van veletek?

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Sziasztok!!!

S.dktornővel nem mondom hogy napi kapcsolatban vagyunk de azóta beszéltünk 2 szer is...Szeotemberre már 4 honapos lesz a lánya, és a magán rendelése fog megnyitni!!!Januartol meg a BMC és itt 2 napot fog lenni!!! :wink:

Andi: nagyon örülök neked és az új indulásának hajra hajra hajra, fehérje dús étrend...én nem tartottam :P :oops: Lezártak ettem azt amit kívántam és sokat ittam :wink:

Mi Jol vagyunk igy a betöltött 11 hétben :wink: Igaz itthon táppénzen még egy darabig jövőhéten 12 heti uh nagyon várom :lol: A rosszullét nem nagyon múlik nem bánom elviselem szeretem kezdem megszokni :wink:
noci85
Budapest XIII. kerület

Andi:
Köszi az érdeklődést. Jól vagyunk, most töltöttem be a 24. hetet (Évivel vagyunk "egyidősek"). A nemét még mindig nem mutatta meg a babó, de egyébként szépen fejlődik. Rengeteget nyüzsög már, szerintem most is a tigrisbukfencet gyakorolja a hasamban. :D Mi lassan végzünk a költözéssel, a régi albérletünk felújításának utolsó napjait nyögjük. Egyre kevésbé akaródzik dolgozni járnom, de ezt a hónapot még biztos kihúzom valahogy (anyagilag nem nagyon engedhetjük meg, hogy sokat legyek táppénzen). Nagyon várom már a nyugis otthoni babavárós napokat.

Továbbra is nagyon szurkolok minden régi és új leendő anyukának!

rilka
Vác

Most utána néztem a neten és nekem ez a dexametazon terhelésem volt. Ezt a gyógyszer kaptam és a cushingnál nem viszi le a kortizol szintet. De mivel én reagáltam rá, ezzel ki is zárta a dokim a cushingot.
vicky79
Budapest III. kerület

Andi, már muszáj voltam kiírni magamból a dolgot...meg gondoltam, így hátha rám akad, valaki, aki hasonló cipőben jár, és megoszthatjuk egymással a dolgokat.

"Minekaza: tökjó, hogy van blogod!"
minekaza
Budapest

Nem, de lehet kipróbálom...köszi a tippet! Itt mi az irányelv? Inni belőlük annyit, amennyit csak lehet?

"Minekaza: próbáltad már cickafark és palástfű teákkal beállítani a ciklusodat? Nekem a fogamzásgátló abbahagyása után velük sikerült."
minekaza
Budapest

Ann: Boldog névnapot! Remélen olvasod az üzenetet.
vicky79
Budapest III. kerület

Andi:mikor mész ismét BMC-be?

Rilka:Milyen édesek lehetek a gyerekek, főleg még szerencsét is hoztak neked. :D
csupacsupsz
Budapest

Lányok, hogy bírjátok ezt a hőséget?
Az áruházban olyan rosszul lettem vásárlás közben, nem tudom mi bajom.
csupacsupsz
Budapest

Helló csajok!

Jelentem lázadok... biztos most kezdenek el dolgozni a hormonok...
Az alábbi levelet küldtem ma a tv2 napló műsorának:

Tisztelt Szerkesztők!

Még mielőtt leírnám problémámat, kérem olvassák el az alábbi cikket:

http://penzcentrum.hu/ongondoskodas/aki ... 4.facebook

Nem titok, hogy lombikbabáink lesznek, és sajnos ami a cikkben le van írva teljesen igaz... Bárcsak túlzás lenne. Van a facebookon egy kis zárt csoportunk, akikkel egy intézménybe, a Budai Meddőségi centrumba jártunk, járunk. Arra gondoltunk, hogy ha van rá mód, akkor fel kellene hívni valahogyan a figyelmet a meddő párok kiszolgáltatott helyzetére.
Ezen a cikken nagyon felháborodtunk, úgy gondolom teljesen jogosan. És nem a cigányokat szeretném bántani, de szaporodnak mint a nyulak. Holott éppen ők nem tartoznak általában a járulékfizetők közé... És tényleg nekik legyen magas nyugdíjuk azért mert van porontyuk? És mi? Akik dolgozunk becsülettel, csak nem jön az a kisgyerek már a 4-5. lombik után sem és ráment másfél, 2 millió forintunk... Velünk mi lesz?

Ha tudnak, akkor kérem segítsenek...

Végtelenül megértő és türelmes ember vagyok, de ez kiverte a biztosítékot. Szerintem nem szabad elfogadni a "hozzá nem értők" alaptalan döntéseit. Még akkor sem, ha ez egyelőre csak ötlet, vagy lehetőség. Egy kis nyilvánosság a témának talán rádöbbenti szegény kis országunk vezetőit, hogy nem ez alapján kell a nyugdíjt számolni...

Azt azért hozzátenném, hogy bár a BMC-ben minden konzultáció és vizsgálat ingyenes - ellentétben a Kaálival -, egy lombikprogram így is kb 400 000 Ft körül van.

Üdvözlettel:

Szabó Éva
Békéscsaba

szaboevi27
Biatorbágy

Sziasztok!

Évi!
Teljes mértékben egyetértek Veled!!!! Én még tüntetni is elmennék, komolyan....
Facebook-on megosztottam, és írtam is hozzá egy kis kommentet...

Csak TV2-nem küldted el? Esetleg Fókusz?

hajni...
Budaörs

Szia Hajni :)

A TV2-nél van ismerősöm, direktben kaptam meg Tvrtko és Dorogi Gabriella mail címét, már beszélt velük erről a lány délelőtt és rákaptak a témára.

Ha lesz belőle valami, akkor a naplóban lehet, mert hosszú téma, és nem olyan bulváros, hogy a fókusz vagy az aktív foglalkozzon vele.

Üdv: Mi

szaboevi27
Biatorbágy

Évi, értelek. :wink: Szuper!!!

hajni...
Budaörs

Andi
Sajnálom, hogy nálatok nem vált be a diéta :(
Nálamm több szempontból is hatékony: nekem is pajzsmirigy-alúlműködésem van/volt (most megyek majd ellenőrző vérvizsgálatra) és a vesém is autoimmun gyulladási folyamat miatt rendetlenkedik. Úgyhogy az életmódváltás inkább orvosilag volt indokolt - a glutén és a tej/tejtermékek is fokozhatják az autoimmun folyamatokat, ezért is álltam le velük. A refluxom teljesen elmúlt, és a folyamatos köhögesem is emlék már csak :)

Májusban már spontánkodtunk (sajna eredménytelenül), úgyhogy e ciklusban visszamegyek a BMC-be, kérek beutalót a férjemnek spermavizsgálatra, mert már lejárt, és ha most sem leszünk eredményesek, a következő ciklusban újra belevágunk az inszembe.

Vicky
Szóval kistesó? Már most várjuk! :)

Vasika
Hogy nő a pici fiad! Most született még csak!

Kismamik vigyázzanak magukra, jön a hőőőség!

Andi
Ha már most elkezded nyomatni a fehérjét, biztosan nem árthat! És hajrá pozitív gondolkodás! Hol tartotok?
thimmy
Gárdony

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?