Új privát üzeneted érkezett!

Etna ebben a pillanatában akartam rólad kérdezni!!!!
Örülök, hogy otthon vagy!!!!Nem mondták mi lehetett a baj az ok!?!
Jajjjj szegénykém pihenj és próbáld Botit kímélni nem emelni, kitartás kívánok hozzá!!!!16 hét nem semmi...akkor be vérezni :shock: Hát nem vicc ez a terhesség komolyan mondom :shock: :? Nem egyszerű...
Én ma megyek uh alig várom hogy mi lesz :wink: Most ebédelek aztán pihi és készülődés indulás :wink:

Niki: mi volt mit mondtál ő mit szólt mit fűzött hozzá!!!!

Andi: nagyon édes vagy ahogy írod,s hogy mit két produkálsz mintha magamat olvasnám :lol: Kitartás nem sokára itt van a nagy nap!!!Tervezek tesztelést!?!?
noci85
Budapest XIII. kerület

Noci!
Elmondtam neki,h egy fizuból nem megy,ha beledöglöm,akkor sem.Erre mondta,h tudja.De semmi különösebb.Mondtam,h ez nem sokáig mehet így tovább,mert ez engem felemészt mind lelkileg,mind fizikailag.Meg h a babatervről mondjon le.Legalábbis egyenlőre...Nagyjából ez volt a lényeg.De nem nagyon reagálta le.Bár sosem szokta....Nincs erőm elküldeni...
nicky1983
Nagyút

Etna Drága! Örülök, hogy hazajöttél! Vigyázz nagyon magatokra!!! Drukkolok Nektek! Remélem minden rendben lesz! Próbálj meg pihenni!!!!!!!!

Nicky: sajnálom, hogy a párod így áll hozzá. Hát én is csak azt tudom tanácsolni, hogy egy kicsit szüneteltessétek ezt a baba témát. Remélem, hogy összekapja magát, ha nem akkor lépj. Hiszem, hogy a jó Isten fentről irányítja az életünket, és semmi sem történik ok nélkül. az is lehet, hogy nem ő az az ember, akinek szülnöd kell!! Csak a saját példánkat tudom felhozni. Mi sem voltunk mindig ilyen összhangban. De a küzdelem összekovácsolt minket. Olyanokat tudtam meg a páromról ,amiket előtte nem is sejtettem! tudom, hogy senki más mellett nem lennék olyan jó helyen, mint mellette!!! Tényleg ő az igazi!!! :) És ezt mondom 8 év után... Kívánom, hogy te is találd meg azt a párt, aki tényleg neked való!!!!
nyulacs82
Szolnok

Etna: nagyon szuper, hogy itthon vagy! Nem semmi ez az egy hónap fekvés. Javaslom, hogy ülj a net előtt és sokat írj nekünk ebben az időszakban. :P

Noci: mi volt az uh-n? Fogok tesztelni.( ha ez volt a kérdés) Rendeltem 10-es csomagot a neten nagyon olcsón, tehát kísérletezgetni fogok már idő előtt.

Vicki: te miért szedtél nyugtatót szoptatás alatt? Valeriana van itthon, lehet kipróbálom .Akkor viszont még álmosabb leszek mint most a progitól. Nehéz ez.

Nicky: nem értem ezt a dolgot, hogy nincs erőd elküldeni. Miért? Elmegy, ha elküldöd? Nálad lakik, vagy hogy érted ezt? Szerintem rá kéne ijesztened egy kicsit. Tedd próbára: mond neki, hogy vége, nincs tovább. Ha akkor sem reagál, akkor tényleg nincs értelme az egésznek.

Kép

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs

Kedves Lányok!

A segítségeteket szeretném kérni. A férjemmel a Forgács intézetbe járunk. Történt most egy malőr, ami miatt nagyon elgondolkoztunk azon, hogy intézetet váltunk. Ti, BMC-sek, meg vagytok elégedve az intézettel? Etna, úgy olvastam, te átmentél a Kaáliba...megírnád, hogy miért? Nem tudok dönteni, hogy BMC vagy Kaáli :(

Előre is nagyon köszi, üdv: Rita

pamka
Budapest XI. kerület

szia!
én átmentem a kaáliba, de nem a pestibe!!!!!!!! hanem a győribe, ha gondolod priviben leírom a véleményem, szólj, mert feleslegesen nem akarnálak terhelni. jelzem, nem biztos, h én vagyok a megfelelő személy a bmc dicsőítésére. én most győri fan vagyok, mivel ott hozták össze a manómat. forgács intézetről sok jót hallottam, kár, h neked nem jött be. én is mentem volna oda, ha nem lett volna várólisat. siposnak ma születtek meg a klinkikán az inszemes hármas ikrei. tudom, mert az egész kórház nekik drukkolt :D

köszi csajok, várom a bíztatást, mert magam alatt vagyok, nem tudom, h h fogom tudni kibírni, mert ha nem megy le a méhszájról babóka, akkor végig fekvés :twisted:

évi kórházban van? rég írt? tudtok róla valamit?

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

Szia Etna, nagyon köszi, leírhatod a véleményed :)

nekünk győr sajna tuti kilőve, mert pestiek vagyunk...talán nem is mehetnénk oda, legalábbis nehéz lenne bekerülni. igazából szerda után döntünk, hogy maradunk-e vagy sem. (akkor lesz konzink)
de addig is tapasztalatokat gyűjtök :) köszi még egyszer

pamka
Budapest XI. kerület

Etna: Kitartás, ha feküdnöd is kell, akkor is jobb ezt otthon tenni.

Andi: Nekem szülés utáni depresszióm volt (rémálmok-halucinációk), amivel nem mentem dokihoz, csak a védőnővel konzultáltam. Ő javasolta ezeket a gyógyszereket. A valeriana jó volt, de igazából csak egy év alatt jöttem helyre és nem is szoptattam valami sokáig.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky: hát ez nem semmi! Vajon mi okozhatta ezt nálad? Végre megszületett a régen várt baba. Érdekes. Még jó, hogy magadtól rendbe jöttél!

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Minden oké :lol: 28mm :lol: Aludt :lol: Majd fel ébredt és láttam nyujtozni kezé lábát legszebb pillanat :lol:
noci85
Budapest XIII. kerület

Pamka: üdv itt!! Én ugyan nem jártam másik intézetben,de meg voltam velük elégedve! Igaz első inszemem sikeres volt! Persze sokszor éreztem,hogy az egész egy vágóhíd,de bánja a fene,h az eredmény egy gyönYörű baby!! Sokat olvastam a neten,hogy melyik intézetnek milyen mutatói vannak,de ez relatív dolog. Mert nem egyforma emberek mennek, nem egyforma problémával. De hozzá kell tennem,hogy a bmc volt a győri kaali után a legeredményesebb. Az egyik ismerősöm a.pesti kaaliba jár. Igazából természetes úton össze kéne jönni a babának, de már 2 inszemen vannak túl és nem volt sikeres egyik sem... És mindezért kifizettek egy rakás pénzt. Legalábbis jóval többet mint amennyit én, pedig.én is a drágább szurit kaptam... Remelem sikerül döntened, és hamarosan a kismamák táborában üdvözölhetünk. :-D
nyulacs82
Szolnok

Nicky, sajnálom amit írsz, de megértelek. Neked kell döntened. Én sem tűrtem volna hogy valaki megmondja nekem mit csináljak. Viszont ha nem haragszol elmesélem hogy a 18-ik házassági évfordulóra elvitettem a lányainkat az unokatesómhoz és főztem rántott camambert mazsolás rizzsel és áfonya lekvárral. Vettem finom pezsgőt, vörös gyertyát és kölcsön kértem sógornőmtől a szép gyertyatartót. Meglepetésnek szántam, meg is lepődött, bajusza csak úgy ficánkolt annyira tetszett neki. Mondtam hogy beszélgetni szeretnék vele és nyugodt körülményt akartam. 18 évesen mentem hozzá és 18 évig voltam a felesége, de nem bírom tovább és minden bánatomat elmondtam. Ezeket épp ésszel nem lehet elviselni. Megértett de sehogy nem reagált. Reménykedtem hogy megértette és valamit (ha nem is mindent) változtatni fog a viselkedésén. Utána volt ..keksz... Én bamba még 4 évet lehúztam mellette és egyre jobban szenvedtem. Már elmentem a dokihoz hogy írjanak fel nyugtatót mert nem bírom idegekkel. Szívem, semmit sem változott. Abszolút semmit. Ezért váltam el 22 év házasság után.
Nagyon remélem hamarabb ébredsz rá mint én mi a jó neked. Most már jól vagyok és őszintén megvallva nem bánok semmit sem hiszen most boldog vagyok, de szerencsémre megtaláltam azt a férfit akinek köszönhetem ezt.
Kívánom hogy szerencsével járj.

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár

Sziasztok csajok!

Etna, de jó, hogy otthon vagy :) ha pihenni kell, hát pihenni kell... tudom mit érzel, de majd fekszünk együtt. Engem azért nem fektettek be, mert tele volt az osztály vérző meg szülő kismamákkal a front miatt. Mi is éreztük/érezzük... Hihetetlen, hogy már 16 hetesek vagytok :)

Nicky... én nem is tudom mit mondjak... Minden rendben lesz, fel a fejjel :) Én bízom benne, hogy észbe kap :)

Pamka, elfogult vagyok a BMC-vel kapcsolatban, mert 2 ici pici kisfiút tettek a pocakomba. Szóval képtelen vagyok rosszat mondani rájuk. Hacsak nem a labornál lévő mosdó.. Na, az nagyon gáz.. :D

Noci :):):) Csak eddig ez a legszebb pillanat. A következő legszebb nekem az volt, amikor felébreszt egy ninjapörgéssel és ahogy érzem tanítja a tesóját is :D

Hát csajok... azért azt elmondanám, hogy érdekes ez az állapot. Tegnap voltam védőnőnél, és a mérlegelés után lecseszett a doki, hogy miért csak 8 kilót híztam és miért nem eszek... Hát, mondom... elég nehéz úgy, hogy Olivér szétnyomja a gyomrom és közben üti a tüdőmet. Erre felfektetett az ágyra, lejjebb tolta az én kis egyik drágámat, majd mosolyogva mondta, hogy most menjek enni :D És ettem... és ettem... és ettem... :D kb 2 hónapja nem laktam jól, és most sikerült. Aztán persze visszamászott, meg mondta a doki, hogy bátran lökjem arrébb, de nem lesz szívem megtenni :)
Közben totál bedurrantak az izületeim is. Most mondja mindenki, hogy ez tök normális, a hormonok miatt van... Előre persze senki nem szólt... Konkrétan úgy fáj a lábam és a csípőm, hogy pisilni menni kihívás. A kezeim szintén kivannak, az ujjaim mint a virsli...
Ja, és mivel erős férfiak laknak odabenn, akik már termelik a tesztoszteront, szőrösödik a hasam! Na, ezt se mondta senki előre, de most ez is normális...
Úgy érzem magam, mint egy gyapjas mamut... Bazi nagy cicikkel :D

Szép hetet mindenkinek. :)

Üdv: Mi

Lilypie First Birthday tickers
szaboevi27
Biatorbágy

Évi, nagyon vicces volt amit írtál. Én olyan jót nevettem, persze tudom hogy te nem annyira.
A hízásról én nem értem miért mondta a dokid hogy híznod kell hiszen a 8 kg az épp elég, sőt... talán sok is. A picik táplálva vannak ne gondold hogy nem. Persze enni kell de nem értem miért kell hízni.
Etnával van egy közös barátnőnk aki egy dkg-ot nem hízott terhesség alatt és képzeld majdnem 4 kg-os babát szült. Persze hogy szülés után tök csini maradt.
Nekem konkrétan a védőnő azt mondta hogy fehérjét ehetek jóóó sokat, sőt, egyek jóóó sokat de szénhidrátot akár totál nélkülözni is lehet mert ha arra szüksége van a babának akkor azt a szervezetemből szerzi meg. Persze hogy nem bírtam én megállni és csak híztam és híztam........... na, nálam meg ez volt a gond.
Tök repül az idő mert Etna már 15 hetes és te már 23 :o

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár

Pamka, elolvastam a blogodat tegnap este. Hát megmondom őszintén nálam már a 35 tüszőnél kiverték volna a biztosítékot. A bmc-ben szerintem ezen a téren elég körültekintőek. Én 10 tüsző leszívásakor is kaptam infúziót beültetéskor, 35 tüsző meg azért nagyon durva és a túlstimuláció egyáltalán nem vicc, az elég komoly dolog. Nagyon oda kellett volna hogy figyeljenek rád. Az meg milyen dolog, hogy előkészítenek, egy csomó hormon magadba nyomsz, nem beszélve arról hogy ez iszonyat sok pénz (+lelkiek) és akkor hopsz egyszercsak rájönnek hogy nincs is mit beültetni? Hát azért ez nonszensz. Én ennél több kompenzációt várnék el tőlük, minthogy csak annyit, hogy előrébb vesznek a sorba. De amúgy lehet hagynám is őket a ffenébe, ilyen hozzáállással. Azért ezt rendesen nyilván kellene tartaniuk, és figyelemmel kísérniük, hogy hány fagyasztott embrió van. Szóval nem hiszem, hogy lenne hozzájuk már bizodalmam a te helyedben.
ann74

Igen, Ann, köszi a megerősítést :)
Holnap megyünk konzultációra, ott tuti rákérdezek, hogy miért is nem kaptam semmit a 35 petesejt leszívása után...akkor még nem voltam ilyen okos, hogy rákérdezzek sajnos. És, amikor kiderült a baj, akkor meg egyszerűbb volt leállítani a kezelést, mint esetleg tenni azért, hogy a babák megmaradjanak? Szóval tényleg elkeserítő, nem is tudom, hogy mit csináljak :(

pamka
Budapest XI. kerület

Pamka, bocs nem emlékszem rá, hogy a kezelést végülis mikor állították le neked, de mintha már be lettek vissza lettek volna ültetve, ugye? Nálam pl. első alkalommal volt túlstimu, viszont ott rendszeresen nézték a vérből az ösztradiol szintet, és nem is engedték már a leszívást sem, pontosan az én egészségem érdekében. Infúziót gondolom azért leszíváskor legalább kaptál, ugye? És mondták, hogy igyál rengeteget és hogy nézd hogy pontosan mennyit iszol és pisilsz? És ha puffadsz akkor menj vissza hozzájuk azonnal vagy kórházba ügyeletre?
De a fagyis előkészítéses történeted is tragikus.
Írj majd hogy mi volt, kíváncsi vagyok a hozzáállásukra és a segítőkészségükre ezek után.
ann74

Ann, az 1. lombikkor volt a leállítás ET+3. napon...és nem kaptam infúziót, még a kórházban sem :? nekem egyébként elvileg pl. az ösztrogén szintem elvileg rendben volt....van egy érték, a d-dimer, ha ez magas, akkor necces, hogy trombózis van. Na, nekem ez extra magas lett, ezért ijedtek meg valószínű, és azonnal kórházba utaltak. mr, ct, ultrahang....persze semmi nem mutatta ki.
tehát erre koncentráltak. arra nem, hogy ez inkább túlstimu lehet. azt, hogy sokat kell inni, azt magamtól tudtam.
majd holnap akkor beszámolok, köszi, hogy így érdeklődsz :wink:

pamka
Budapest XI. kerület

Andi: Nem tudom miért történt ez velem. Valószínűleg megvicceltek a hormonok. Túlságosan féltem a felelősségtől, azt hittem nem tdom ellátni a gyereket. És álmomban szegény páromat piszkáktam és már ébren beszéltem hozzá, de a gyereket láttam. Nagyon ijesztő volt. Meg mikor első reggel megkaptam Barbust, nem éreztem iránta semmit. Csak hogy el kell látnom, mert ezt várják el tőlem. Aztán besárgult, akkor kezdtem el aggódni miatta. Szóval annyira pánikoltam, hogy így nem volt meg az öröm. Kellett egy év, mire rendesen helyre jöttem. Remélem a tesónál nem lesz ez.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky: nem semmi. Persze, tudom, hogy sok mindenkivel van szülés utáni depresszió. A tesónál biztos nem lesz ilyen! Most már tudod, hogy képes vagy gyereket ellátni. Szeptemberben indul a mandula?

Pamka: kíváncsian várom a holnapi beszámolódatt. Én is beleolvastam a blogodba, írtam is, hogy Crinone gélt használj Utrogesztán helyett.

Évi:: Én is halálra röhögtem magam a hozzászólásodon. Még a férjemnek is olvastam belőle részleteket. Nem is tudtam, hogy az ikrek ilyen sok gondot okoznak :D
Az izület fájdalom már nem olyan vicces. Biztos, hogy a hormonok okozzák? Dokinak mondtad?

Noci:Óriási gratula!!! Hatalmas élmény lehetett megélni ezt a pillanatot! :P :P :P :P :P

Nyulacs: nem is tudtam, hogy neked elsőre sikerült az inszemed! Kezdek akkor ismételten bízni a csodában, mert valahogy napról-napra csökken a hitem. Visszaolvaslak majd kicsit részletesebben.

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Ann: írnál végre magadról is valamit?

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Andi: Eddig úgy néz ki, hogy indul a projekt.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky: Nem mondod! Mikor?

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Pamka, ez borzasztó... :o :shock: Sajnálom hogy ilyesmin kellett keresztül menned. És nem értem mert azért vannak a stimu előtt a vizsgálatok. A vérvételből ki tudják mutatni a hormon szinteket.... az uh-on látják mennyi tüsző érhet és ehhez igazítják a kezelést... majd vissza is rendelnek két-három naponta hogy megnézzék hogyan fejlődnek és mennyi. Ez borzasztó... nem térek magamhoz. Már olvastam egyszer egy hozzád hasonló történetet és akkor is megbotránkoztam két-három éve lehetett. Én is nagyon várom a beszámolódat.

Vicky, már hallottam szülés utáni depresszióról, de konkrét történetek után nem olvastam. És nem tudtam hogy neked ilyen problémáid voltak. Borzasztó lehetett. Az jó hogy némileg tudtad kezelni és nem lett belőle baj. Ügyes voltál.

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár

Bocsesz! Már igen csak sokat vártam hogy betöltse az oldalt de nem akarta és ezért frissítettem egyet. Hát nem elküldte még egyszer a hsz-omat? Másoknak eltünteti, nekem meg duplán küldi :D

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár

Andi: igen, elsőre sikerült. Pcos-om van. Elég csúnyácska, nincs mensim. Azért kellett 3 év,hogy eljussunk Zétiig, de sikerült,és így már nem is tűnik olyan hosszúnak ez a 3 év... Röviden tömören, volt Szolnokon 7 ovuláció indukcióm, ebből 4 sima closty-s és 3 Puregon injekciós. (remélem még jól emlékszem...). egyik sem volt igazán repeszthető, sőt volt amikor le is kellett állítani, mert sok tüszőm volt. Ezek után próbálkoztunk a Metforminnal,de az sem segített, így kerültünk a BMC-be. Ott viszont sikerült a babó. Az sem volt egyszerű, mert 3 hétig szúrtam a puregont mire 1 tüszőcském megnőtt! De az eredmény a lényeg, ő pedig épp apával próbál falatozni. :lol:

Pamka: elolvastalak. Hát ez szörnyű!!!!! :cry: Nem hiszem el, hogy egy ilyen intézmény megengedhet magának ilyen bakit...Végig szurkálod magad, aztán közlik, hogy nincs fagyasztott embrike. Nem is találok szavakat!!! Nem biztos, hogy sokat sz@rakodnék a továbbiakban velük. A BMC-ben is sokan vannak, de ilyen bakit nem engednek meg maguknak. És a 35 tüsző sem semmi!!! Hát nagyon remélem, hogy hamarosan kárpótol az élet ezekért!!!!!!!! Én szurkolok Nektek!!!!!

Évi és a pocókák: imádlak benneteket olvasni! :) El nem tudom képzelni milyen lehet hárman egy bőrben! :) Remélem még vagy 15 hétig így is maradtok! Srácok: kíméljétek egy kicsit anyát!!!!

Szép estét Mindenkinek!!!!!!!!
nyulacs82
Szolnok

Andi: Eddig maradt a szeptember. Remélem hamar összejön majd a tesó baba.
vicky79
Budapest III. kerület

Vasi: Az is volt szerintem az első hónapokkal a gond, hogy a mamák messze voltak és mivel nem akartam belőle vitát, hogy melyik jön, így egyiket sem hívtam. Megoldottuk a párommal, de ez lett a vége.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky: szuper! Mindjárt itt van szeptember.

Nyulacs: köszi az összefoglalót. Azóta már majdnem elolvastam az összes hozzászólásodat. Tanúsíthatom, hogy jól emlékszel! Tökjó látni Zsuzsa meg Vicky akkori írásait is.

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Kedves Vicky a terhesség utáni depressziót NEM lehet megelőzni segítséggel. A nagyszülők segítsége nem javított volna az állapotodon (Emiatt ne is vádold magad.) Van aki hajlamos rá (sokan) és a betegség komoly figyelmet és gyógyszerezést igényel.

Andi azt írta: "Persze, tudom, hogy sok mindenkivel van szülés utáni depresszió. A tesónál biztos nem lesz ilyen!" Ezzel messzemenőkig nem értek egyet. Akinek az első gyerekénél előfordult ilyen állapot, annak szignifikánasan magasabb valószínűséggel kell számolnia a második (többedik) gyerekénél is.

Vagyis, várhatóan a következő gyereknél is ugyanez várható. Viszont mivel most már tudod, hogy ez nem "hangulatingadozás", amit a "szedd össze magad" felszólításra meg tudsz oldani előre fel tudsz készülni.
Ha terhes vagy, javaslom már akkor keress fel egy szakembert és közösen készüljetek fel arra, hogy mi legyen a teendő a szülés után. Tekints a legvalószínűbb esetnek, hogy az előző helyzethez hasonló mentális állapot kialakulása várható, és tegyél meg mindent a tünetek kialakulásának megelőzésére, illetve erősségük csökkentésére.

Így megfelelő terápiával megelőzhető a súlyos (anyát és gyermeket egyaránt veszélyeztető) komplikáció kialakulása, és a spontán remisszió esélye is.
mnoo
Budapest

Sziasztok! Mi hétfőn kezdtük a BMC-ben az antagonista protokollt. Dr Szűcs Zoltánhoz járunk. Nekem pco d-m van, a férjemnek meg rossz sperma eredménye, ezért kell a lombik. Pénteken megyünk legközelebb uh-ra, addig gonal-f 900-ból szúrok 112 egységet. Nagyon félek, hogy nem indul fejlődésnek semmi vagy túlstimulálnak. Van valakinek megnyugtató gondolata erre?
dorka01
Szolnok

Szia Dorka!

Nem kell aggódnod. A bmc-ben nagyon ügyesen stimulálnak. Persze előfordulnak problémák de ritkán és akkor leállítják. Az aggódás nem segít. Bízz, mert enélkül nem lehet megcsinálni. Egy nagy kalappal és gyere még mesélj hogy alakultok. Pénteken már meg tudja mondani hány pete érik. Pusza.

Andi, én is vissza néztem kicsit a régi írásaimat, főleg azt kerestem meg amikor elsőt írtam mert a csapat akik akkor itt voltak amikor "vissza tértem" a sikerem sztorijával kicsit letámadtak. Én is élveztem vissza olvasni. És Vickyt is olvastam, annak is örültem ;)

Mnoo, elég keményen fogalmaztál de igazad van. Szerintem is így van. De most már Vicky tudni fogja mit kell tenni és annyi homeós cucc van már amit akár terhesség alatt is lehet szedni. Nem lesz gond. Majd a szakik segíteni fognak.

Vicky, nem kell eldönteni ki segítsen. Felváltva kell őket oda rendelni ha így neked is jó. Egyébként a második bébikével kicsit könnyebb. Nem tudom miért, de kicsit könnyebb.

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár

dorka!
nekem is gonal-f-es babám van, szóval ne aggódj. az egy nagyon jó hormon, sok jót írnak róla. a dózisod elég kevés, így túlstimu nem valószínű. ha lesz, akkor max a terhességtől és akkor igyál sokat és egyél sok fehérjét.

én veszettül fekszem, várom a méhem növését, más nem tehetek és bízom benne, h nagyon de nagyon feljebb megy ez az átkozott lepény!!!

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

Köszönöm a bíztatásokat :) Megbízok az orvosban, csak én kicsit túlaggódós vagyok. De megpróbálok pozitívan állni a dolgokhoz :)
Drukkolok én is mindenkinek :)
dorka01
Szolnok

Helló csajok!

Először is egy link... Apa ezt töltötte le a telefonjára, mint vicces játék.. Hát... nemtom :D
http://www.metacafe.com/watch/6137575/s ... hone_game/

A játék neve sperminátor, a cél, hogy megelőzzük a sperma bejutását a petesejtbe :D Idióták...

Örülök, hogy mosolyt csaltam az arcotokra :) Az adott szituációban én inkább sírnék egy jót, de 5 perc múlva már röhögök a saját bénaságomon :) Örülök, hogy ez nem változott a hormonok hatására. Régen is béna voltam :D

depresszió... Hát ez nehéz ügy, és nagyon személy valamint körülményfüggö. Az, hogy az első babát szülő nő nem érzi elsőre a kötődést és nem aggódik érte első perctől fogva, szerintem teljesen normális. Szeretni is meg kell tanulni... hiába érzem már most, hogy imádom őket, más lesz őket igazából megérinteni. Szerintem ez még nem depresszió... És az sem depresszió, ha valaki egyedül marad és kétségbeesik. Az persze mindenképp fontos, hogy segítséget kérni nem ciki... Akár a családtól, akár a dokitól.
Én 3 éve voltam depis... xanax kúra majdnem egy évig. Állítólag innen egyenes út vezet a szülés utáni depresszióhoz. De nem vagyok hajlandó ezen agyalni, és már most arra készülni, hogy mi lesz ha... Nem akarom bevonzani.. Épp elég lesz akkor megoldani a helyzetet, ha ne adj isten valóban bekövetkezik. De sztem 2 sráccal sem időm, sem energiám nem lesz azzal foglalkozni, hogy mi van a kis lelkemmel. Majd Apa és a családom foglalkozik a lelkemmel. Szerintem...

Ki mit csinál ma ebben a szar időben? :)

Üdv: Mi

Lilypie First Birthday tickers
szaboevi27
Biatorbágy

Dorka, drága! Itt mindenki aggódik, aggódj csak de ne vidd túlzásba :lol: :wink:

Évi, nem semmi ez a játék. Én olyan jót nevettem. Tényleg nem normálisak.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: A végeredmény game over- lett, tehát ne aggódj :)
A depresszióra én is ezt szoktam mondani hogy nincs időm depressziósnak lenni, de sajnos ez nem így működik. Az ha jön akkor nem foglalkozik azzal hogy van-e időd vagy nincs. Ádám mellett sem lett volna időm de azért egy enyhe nálam is volt. Szerencsére egy-egy imával meg tudtam oldani. Ilyenkor jól kibőgtem magam és elmúlt. Nekem szerencsém volt hogy tudtam mikor jön és észbe kaptam de van aki nem tud. Csupán ennyit mondtam könnyek között amikor már nem bírtam: "Istenem, imádom a gyermekem, segíts hogy ne csináljak valami őrültséget! Imádom-imádom-imádom........" És tudd meg hogy nagyon sokat segített. Elterelte a gondolatom és megnyugtatott.
Kívánom hogy mindannyian megtaláljátok amikor kissé úgy érzitek nagyon nehéz.

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár

Senkire se szeretném rábeszélni a szülés utáni depressziót :), nem kívánom senkinek, és nem is mondom, hogy minden fáradtság, levertség, vagy kétségbeesés depresszió.

Viszont a valódi szülés utáni depresszió komoly figyelmet igénylő BETEGSÉG. Ha valakinek rémálmai, hallucinációi (auto)agresszív gondolatai vannak a terhesség alatt/után, a hangulata tartósan nyomott, "pszichés fájdalmat", tehetetlenséget inkompetenciát, indokolatlan bűntudatot érez forduljon szakemberhez. Így hamarabb, és kevesebb fájdalommal múlik el ez az időszak.

Nem lehet biztosan tudni, hogy kit fog érinteni. A valószínűsége kb. 15 %, és ha valaki előtte PMS-ben szenvedett akkor kb. 5-6x nagyobb valószínűsége, hogy szülés utáni depresszióval kell számolnia. A korábbi hasonló esemény után is lehet számítani az újbóli előfordulásra.
Aki már szenvedett ilyesmiben (és tudja, hogy mennyire BORZASZTÓ) az jobb ha nem áltatja magát, és a következő terhesség előtt arra számít, hogy ugyanebben lesz része (és megelőző lépéseket tesz).

Legfeljebb nem lesz depressziós, és mindenki boldogan kuncog. :)
mnoo
Budapest

Akciós IR szűrés, hátha valamelyikőtöket érint.

http://www.alkupon.hu/elozd-meg-a-bajt- ... cid=553980
vicky79
Budapest III. kerület

Mnoo: Én csak reménykedni tudok, hogy a tesónál kimerül ez a dolog egy enyhe pánikolásban. A védőnővel sokat beszéltem annó a dologról, ő eléggé odafigyelt rám. Egy itteni kedves fórumos csajszi javaslatára próbáltam ki egy technikát és elkezdtem a valeriana relaxot. Egy év után lett talán jobb. A dokigoz nagyon nem akartam menni és talán nem is volt annyira súlyos a dolog (volt a másik fórumunkon egy csaj, nála nagyon durva volt, nem mert egyedül maradni a gyerekkel). Nálam csak ez az érdektelenség és az éjszakai halucinációk voltak meg. Reménykedem.

Vasi: Mind a két nagyszülő 200 km-re lakik. Szóval vqgy felköltöznek hozzáni, vaga inkább nem jönnek. Megmondom őszintén, egyik nqgyira sem vágytam. Szerettem volna nélkülük boldogulni.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok Lányok!

http://tv2.hu/9honap/video/9-honap-32-adas

Aki nem látta ezt a műsort, az nézze meg! Eddig azt hittem, hogy már mindent tudok a hormonokról. Ma kiderült, hogy mégsem.:D
[/quote]
csupacsupsz
Budapest

Sziasztok Lányok!

Eddig azt hittem, hogy mindent tudok a hormonokról, ma kiderült, hogy mégsem. :roll:

http://tv2.hu/9honap/video/9-honap-32-adas
csupacsupsz
Budapest

A technika ördöge szórakozik velem. :D
csupacsupsz
Budapest

MNOO, VICKY: én úgy gondoltam, hogy nem kell az ördögöt a falra festeni és ahogy Évi mondja, bevonzani a bajt, viszont elképzelhető, hogy MNOO-nak igaza van. Jobb megelőzni a bajt és még a fogantatás előtt felkeresni egy szakembert, aki kibeszélteti belőled a bajokat. Nekem a szorongásom 3 évig tartott, egy szem gyógyszert nem vettem be, szerencsére. Autogén tréningre jártam, ami nagyon sokat segített.

Csupacsusz: jó a videó nagyon!

Évi: nagyon beteg ez a Sperminator, de azért jót röhögtünk a végén azon az édi babsíráson.

Dorka: majd gyere és mesélj a tapasztalataidról. Minden szuper lesz, jó kezekbe leszel!

Gyerekek, szerintetek normális hogy még mindig érzem azt az enyhe nyomást a jobb petefészkemben. Már az inszemináció utáni 9. napon vagyok. Nem lehet, hogy ciszta okozza? Vicky, neked sokszor volt cisztád. Nem emlékszel ilyen fájdalomra? Elég sokat olvasok vissza, de eddig csak a 3. inszem körül találkoztam nálad azzal, hogy erősen fájt az oldalad, de az talán valami vesekő miatt volt. Nem emlékszel? Nagyon félek, hogy rosszul reagáltam a stimulációra. Persze, én már bemeséltem magamnak azt is, hogy tegnap volt a beágyazódás, mivel este nagyon erősen görcsöltem, majd ma reggelre felszökött 37-re a hőm, pedig az előző napokban csak 36, 7 volt. Kíváncsi leszek a holnap reggelire is. Azt hittem, hogy ma, azaz a "beágyazódás" után már nem fog fájni az oldalam, de tévedtem. Ezért aggódom megint.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára andi565 2012.06.06 19:42-kor.

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Lányok!Látom nagy a mozgolódás.Én alig élek.De remélem mindenkinek minden oké :)
nicky1983
Nagyút

Andi: Nekem akkor nem huzamosabb ideig fájt, csak erősen belenyilallt. A tompa fájás a sikeres inszemnél volt. Egyébként ez az autogén tréning tök jó. Nemrég voltam a munkahelyemen stresszkezelési tréningen. Csak említettük a trpninget, de nagyon jónak tűnt.
vicky79
Budapest III. kerület

Hahó!

Ritkán irok, de most kicsit talán jó lesz, ha öreganyátok is ir.

Depresszió: nincs szégyelni való benne! Betegség, sajnos nem is akármilyen. De a magas vérnyomásban vagy cukorbetegségben szenvedő se szégyellje magát, mert nincs miért! A depresszió kezelhető, csak nagyon nagy elhatározás mig valaki elindul az orvoshoz, és kitartás, hogy járjon hozzá rendszeresen.

A szült anyukáknál előfordul (nekem is volt anno) és bizony a menopauza és az időskor szintén gyakori tünete ez. De van rá segítség, csak élni kell vele, és nincs mit szégyelni!!!! (Irom én ezt, akinek szintén sok-sok hétbe tartott még a házidokkerhez is eljutni) És sajnos nagyon ritka: a magamtól meggyógyulok.

Csak minél több babácskát és minél kevesebb bajt kivánok

üdv kispatak
meer
Aba

Az autogén tréninget én is csak ajánlani tudom. Annak aki még nem ismeri: az AT egy olyan relaxációs technika, ahol fokozatosan felépülő, kötött istrukciók mentén, rendszeresen végzett gyakorlatokkal (kb. napi 5-10 perc), olyan nyugodt testi és lelki állapotot lehet elérni, mely erősen stresszoldó, és a stressz hatásait is csökkenti.

Megtanulni kb. 2-4 hónap alatt lehet, úgy hogy a csoport rendszeresen találkozik (mondjuk hetente egyszer) és közben az addig megtanult gyakorlatot mindenki minden nap otthon is gyakorolja.

Ha az ember megtanulja (az instrukciókat bekondicionálja :) akkor, akár a villamoson is el tudja magát lazítani az ember 5 perc alatt.

Tényleg nagyon hasznos! (és szerintem vicces is, pl. ahogy az ember egy isrukcióval felmelegíti a karját)
mnoo
Budapest

Sziasztok Lányok!
Nagyon szépen köszi a sok együttérző bejegyzést :) Tényleg nagyon kedvesek vagytok!
A tegnapi konzultáción végülis nem történt semmi különös, bocsánatot kértek megint. Követelőzni nem követelőztünk. Inkább azt akartuk elérni, hogy a következő stimukor extra figyelmet kapjunk....és, reméljük ez így is lesz :)
üdv mindenkinek...olvaslak benneteket továbbra is :wink:

pamka
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Tegnap végre voltam először a BMC-ben:), miután pénteken sem jött össze a tüszőérés:(.
Mindenki nagyon kedves volt, úgyhogy eddig pozitív élményeink vannak csak. Az adataimat egy bizonyos Újvári doktor vette fel, kedves idősebb doktor bácsi írógéppel:). Most irány a mindenféle vizsgálat (szerencsére a HSG-t megúszom, elfogadták az 1 évvel ezelőtti lapar-hyster műtétemet), aztán megyünk vissza a hogyan tovább konzultációra, amit kb. júli közepére saccolok. Úgyhogy most mindketten izgatottan várjuk a folytatást.

2 kérdés:
1. A hormonvizsgálatok eredménye mennyi idő alatt van meg?
2. Javasolták, hogy csináltassak egy önköltséges Anti Müller hormon vizsgálatot. Most hallok először erről a hormonról...nektek is javasoltak ilyet?
minekaza
Budapest

Az AMH-t MÁV kórházban csinálják meg. Nekem 6 ezer forint volt, és kb. két hét alatt van meg az eredménye.
mnoo
Budapest

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?