Új privát üzeneted érkezett!

seruzad,adósod vagyok egy privivel :oops: nem felejtettem ám el,csak most valahogy nincs kedvem a témával foglalkozni :roll: :oops: telítődtem asszem :?
gigili83

Gigili: ne izgulj, max. megint fiad lesz. :) :) :) Nem tudom meséltem-e, hogy mikor terhes lettem, most, akkor már a férjem poénkodott, hogy ha megint kisfiú, akkor lesz negyedik baba is, de csak, hogy párosan legyünk, mert úgy szép az élet, és nem stresszelünk a nemén, hanem csak úgy legyen. Így lesznek akkor a nagyok, meg a kicsik. Mikor megemlítettem, hogy "és ha a mostani baba lány, akkor is lesz negyedik?", erre kicsit elgondolkodva, hogy hát.... lányból elég egy, MUTATÓBA. Na ehhez mit szóltok, jó fej, mi? (Megjegyzem, akkor még nem voltunk hasbaszúráson, és nem tudta az eredményt se, azóta a gyerekek számáról se beszél.)

Tegnap találkoztam fiam egyik osztálytársának anyukájával, akinek 4 hónapos a kislánya. (3. gyerek és nem terveznek többet). Kérdezi, hogy tudjuk-e a nemét, mondtam nem, emiatt babonából se vásárolok semmit, max. pár hétig fiú ruhába jár, ha kislány lesz. Rögtön mondta, hogy ha hazajövünk a kórházból és kislány, csak ugorjunk át, addigra összekészíti a kislánya ruháit... Úgy örültem, nem is a ruháknak, hanem a gesztusnak.

Szombaton meg haveroknál voltunk kerti partin, nekik is van egy lányuk meg egy fiúk és szintén nem terveznek több gyerkőcöt. Ők is azzal kezdték, hogy egy óriási zsák ruhát előhoztak a garázsból, hogy nekünk adják, igaz zömmel a lányuk ruhái voltak. Állam a padlóig, majd mikor meg tudtam szólalni, mondtam, hogy nagyon köszönöm, de nem merem elvinni (babonából), majd Szabi átugrik értük, amikor megszületett.

Tényleg nem merek semmit se venni, a babakocsi huzatának kimosására se szántam még rá magam, sőt semmi fészekrakós dologra.

Laura: Szorítok neked nagyon, és várom az élménybeszámolót!!!

Idézek Szendi Gábor: A nő felemelkedése és tündöklése c. könyvből:

"Egy igen friss, 2008 áprilisában megjelent vizsgálatban 720 nő fogantatás előtti táplálkozási szokásait elemezve kimutatták, hogy akik igen sok müzlit ettek reggelire, másfélszer gyakrabban szültek fiút, mint azok, akik keveset reggeliztek vagy kihagyták a reggelit. A műzlifalóknak 127 fiúra született 100 lány, míg az "éhező" csoportba 100 lányra csak 78 fiú jutott".

Úgy emlékszem Napsugár egyszer becsatolt valami hasonló kimutatást. :)

És most kapaszkodjatok!!!!

"A termékenység időszaka az ovulációval, vagyis a petesejt petefészekből való kilökődésével kezdődik. Állatvizsgálatok azt jelzik, hogy ha a megtermékenyülés az ovulációt követően viszonylag gyorsan bekövetkezik, abból gyakrabban születnek nőstények. Így van ez nyulaknál, teheneknél, bárányoknál. Ezek a hatások valószínűleg azzal függnek össze, hogy az ovulációt követően az állatoknál alacsony a vagina PH-ja.
Embernél a vizsgálatok arra utalnak, hogy temészetes körülmények közt akkor születik valószínűbben fiú, ha még az ovuláció előtt történik a szeretkezés. Ha petekilökődés előtt 2-3 nappal történt a szeretkezés, a szexarány 111:100-ra ment fel, a fiúk javára. A hatást tovább fokozza, ha már az ovulációt megelőzően gyakori a szeretkezés, ugyanis ez a vagina nyálkahártyájának összetételét úgy módosítja, hogy azon elsősorban az Y-spermák tudják keresztülverekedni magukat."

Ez pont ellenkezője az eddig tudásunknak.

folyt.köv.
seruzad
Solymár

Ez az elmélet inkább azt az új-zélandi anyukát támasztja alá, akinek 6 fia után lett lánya. Biztos olvastátok már a sztorit.

A fiait Shettles módszerrel hozták össze, tehát peteérés előtt 72 órával és jó sok akcióval előtte. A 6. fiú után gondolta, hogy kipróbálja azt az elméletet, hogy peteérés napján, lehetőleg 12 órával a kilökődés után próbálkoznak és előtte no sex, csak akkor egyszer. Sikerült a kiscsaj. Ennek a módszernek 90 %-os esélyt adnak a kutatások.

Panni, nektek nem így lett véletlenül Viola? Azt mondtad a peteérés napján lett.

Meg volt itt még valaki, akinek inszeminációval lett kislánya, pedig ott a doki nézte uh-n a peteérést, és a kilökődés után (minta azt írta volna), hogy 6 órával lötték be apa sejtjeit.
seruzad
Solymár

seruzad,

igen,ezt a fordítva elméletet én is olvastam már több helyen :roll:
hát nem tom,nálunk az első fiam úgy jött hogy nem tom mikor volt ovum,egyszerűen kétnaponta együtt voltunk 3X és ennyi.akkor még se nem voltam"okos" :lol: se nem volt lh teszt....
mikor a másodikkal terhes lettem akkor egyszer együtt voltunk a 13.napon aztán legközelebb a 16-on.aznap lett + az lh tesztem és este olyan 6körül konkrétan éreztem hogy megrepedt.aznap este olyan 10 körül ráfejeltünk.eredmény fiú 8) ami mondjuk érdekes,mert szvsz ha apa katonái élnének 72 órát,akkor az este 6kori repit még el kellett volna hogy kapják és megtermékenyítsék azt a tüszőt az Xesek,mielött a második együttlétből származó fiúk odaértek volna.
aztán harmadjára úgy lett lányom hogy együtt voltunk a 16.napon du,a 17.napon + lett az lh teszt és vagy aznap este vagy másnap repedt,ez rejtély maradt mert nem éreztem konkrétan :roll: viszont együtt voltunk a 18.napon is du,a 48 óra miatt....

naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :lol: ?
gigili83

Seruzad, igen ezt a fordított elméletet egyszer én is beírtam nektek.
Érdekes.
Én már egyébként teljesen be fogok csavarodni ebben az agyalásban.
nem tudom kinek-minek higgyek ?
Már visszakanyarodtam a Jónáshoz, azt olvasgattam....
Engem az érdekelne nagyon, ez a Pánszky mit mondana nekem 3.-nak???
Mert ugye a sima Jónás naptár csak első gyerekre jó, a többedik gyerek nemére bonyolultabb számítást végez az előző gyerek születési idejéből (talán).
Ha kicsit jobban állnánk anyagilag, megcsináltatnám kíváncsiságból.
Nekem utolsó esély, nincs több gyerek, nem merném bevállalni.

Gigili, nem vagyok profi az lh tesztekben, nem is mondok véleményt, mert nem lenne hiteles.
Tuti én sem tudnám mikor volt, bonyolult ez.
neked van lányod?
Erre nem emlékeztem, bocsi. :oops:

Kép
KépKép

Daisypath Wedding tickers
angie28

Beze, veled mi újság????
Pocaklakó jól van?
Te?
Nemsokára szülsz! :D

Kép
KépKép

angie28

gigli, egyet értek seruzad véleményével, szerintem is a 18-on volt tüszőrepedés, de érdekesek ezek a tesztek. Tényleg bezavarhat ez a felszálló-leszálló ágas dolog. :roll: Bár jobban értenék hozzá...:roll:

seruzad, érdekes ez a kutatási eredmény. Ilyenkor felmerül bennem a kérdés, hogy akkor most melyik az igaz? Eddig az élettartam és a formából adódó sebességkülönbség volt az irányt adó, most meg fordítva? Kutya legyek, ha ezt értem... :shock: Bár az ellenpéldák (pl. Panny Violája) tényleg ezt támasztják alá. Mindenesetre érdekes. :D Ha milliomos lennék, tuti próbálkoznék. :oops:

Képzeljétek, kicsi Dávidom szobatiszta lett. :lol: Annyira büszke vagyok rá! :D Kb. két hete kezdtük, de már a délutáni alvásnál sem pisil be. Olyan ügyes. :lol: Bár sajnos nem vették fel az oviba, így nem olyan felhőtlen a boldogságom, de lesz ez még így se. :roll:

Ahogy múltkor mentem a vérvételes leletemért a házidokihoz, kérdezgette, hogy nincs-e problémám a pisiléssel, vagy bármi, ami ezzel kapcsolatos (folyás, stb...). Nem értettem, mert szerencsére semmi gondom nincs. A nődoki meg sem jegyezte csütörtökön, hogy gáz lenne a vizelet eredményemmel, erre ma a védőnő megint csak megkérdezte, hogy nincs-e gondom, nem csíp-e, ilyesmi. Kiderült, hogy azért kérdezgetik, mert nitrit volt a vizeletben, ami ilyen problémákra utalhat, :shock: pl. baktériumra, húgyúti fertőzésre. Volt valakinek ilyen tapasztalata? Ma viszont kért a védőnő vizeletmintát, és rendeben volt. :) Akkor most vajon már nincs baci? Féltem a babát. :?

Lilypie Pregnancy tickers
napsugár08

napsugár,
miért gondolod te is?mert ha azért mert a nagykönyv szerint a második + nap után van a repi akkor sztem nem jó.mert hogy ha a16-ot +nak veszem akkor 3 napig is + volt.és talán utána is csak akkor már nem teszteltem :roll: mert hogy a 18.napi váladékom tejesen kizárta azt hogy aznap lett volna ovu.igazából már a 17-en is szárazabb volt,ezért fostam be hogy talán megrepedt már a 17en :roll:

körkérdés:ti mire hagyatkoznátok inkább ha ütközik az lh teszt és a váladék?mert nálam ugye most ez van,lh szerint talán 17-18,váladék szerint inkább 16,de 18ra tuti megrepedt.
gigili83

Napsugár, nagy gratula Dávidnak!
Küldhetne valami varázslatot az én Danimnak, mert neki eszében sincs letenni. 2,5 éves, okos, érti, tudja mikor pisil, de nem hajlandó.

Miért nem vették fel?
Hány éves?

Kép
KépKép

angie28

Gigili: Ez nálam is kimaradt, hogy neked van lányod is.... Továbbra is érdekes az LH teszted, mert nekem legalább egyezett a váladék az eredménnyel....

Napsugár: Gratula Dávidodnak! A vizeletes dolgot nem igazán értem, nekem amikor baci volt a vizeletemben, akkor baromira fájt pisilés közben, ráadásul nem csak akkor, hanem folyamatosan ingerelt.... Majd beleőrültem, olyan rossz volt, szerencsére nem voltam akkor terhes. Lehet, hogy nem is volt a tiédben semmi, csak már megint kevertek valamit :).

Nálunk a fiúk úgy lettek, hogy Marci tök véletlen, szóval azt se tudtam, mikor mi van nálam... Vincét tudatosan próbáltuk lányra és a Shettles alapján mi 72 órával előtte voltunk együtt utoljára, a mai napig úgy gondoltam, hogy talán hamarabb repedt, mint ahogy én számoltam, de Szendit olvasva már passz, illetve mindig Judit jut eszembe, hogy ők 5 napot is kihagytak, mégis Kornél lett. Most csak örültem, hogy lett megint babám, előtte is voltunk együtt (dec. 26-án), és utána is (dec. 30-án este tízkor kb.). Az lh teszt pedig 29-én volt pozitív. :) És még szeptemberig várhatok, hogy megtudjam, mi az igazság. Lehet, hogy a genetika győz, az étkezési szokások meg a mit tudom én mi és egyszerűen csak megint fiam lesz :). Vagy bejön valami kisérletezgetés a peteéréssel és még lány is lehet. :)
seruzad
Solymár

seruzad,

ez azért megnyugató hogy valakinek eltelt 72 óra és mégis fiú :lol: :lol: eddig azt gondoltam hogy nekünk is ez a módszer alapján lettek olyan neműek,amilyen,de már nem vagyok olyan biztos benne :roll:
először is azért mert a másodiknál ez az elmélet szerint lesben kellett volna álljanak a 3 nappal korábbiak és mire ugye pé után 5 órával vagy még több odaérnek a frissek,addigra már rég el kellett volna hogy kapja vki "régi"a petét.de xy lett.viszont másik oldalrl nzve meg pont telibe kaptuk a másodikkal és ha ténnyleg csak 48at húznak nnálunk akkor ok a teória.harmadjára meg kb 30-40 óra telt el a két együttlét között.ebből gondoltam hogy jó a módszer,csak nálunk apa katonái tuti nem bírnak 3 napot csak kettőt és akkor ugye pont kihalás elött jött az a pete.de már nem hiszem azt ennyire biztosan :roll: 72 óra alatt tuti ki kellett volna haljon nálatok a fiúk,én a fiúknál 24 órát olvastam hogy annyit bírnak,szóval......

egyre inkább hiszem azt,hogy az a petécske tényleg válogat...
lassan olvasom én is vissza a topicot és felmerült bennem vmi.ez a jónás dolog....szval hogy ez csak egészségesen működö nőknél lehet alkalmazni,ez ugye benne van a könyvben is.no de kérem,ha nekem mondjuk pcos-om van,akkor az én termékenységemre nincs hatással a hold??????????????????????sztem vagy hatással van rá vagy nincs.olyan nincs hogy bizonyos betegségeknél hatással van rá,másiknál meg nem :shock: :? szóval sántít a sztory :?
gigili83

gigli, azért, mert azt olvastam, hogy mindenkinek más mennyiségben termelődik ez a hormon. Valószínű, ahogy nekem is, itt is elég lenne egy kevésbé érzékeny teszt, ami nem lenne ennyi napig +. Érthető így? Ahogy a terhességi tesztekben is van különböző érzékenységű, így az lh tesztekben is. Ha anno veszek a 25-ös helyett pl. 20-asat vagy 10-eset, lehet, hogy csak 1 napig lett volna + a teszt. Nem úgy van, hogy az utolsó + után reped a tüsző? Ha nem, akkor már tényleg sötétségbe vagyok és nem értem. :oops:
A váladékról annyit, hogy nekem soha nem volt olyan nagykönyvben megírt tojásfehérjés. Nekem csak a mennyiség változott a középidő környékén, de inkább mindig krémes, mint másmilyen.

angie, Dávid április 4-én volt 2,5 éves. A túljelentkezés és a baba miatt nem vették fel. Itt csak egy ovi van sajnos, ahonnan Mátét is 2X visszautasították. Másodjára vették csak fel, miután fellebbeztem. Most is egyből beadtam a fellebbezést, de a fellebbezők közül is csak 1 gyereket vesznek fel. :( Vihetném napközibe napi 2000 ft-ért, de arra nincs "kedvem".

seruzad, akkor nem csoda, hogy tőlem is ilyeneket kérdezgettek. A tapasztalatod alapján érthető. Remélem tényleg nincs semmi gond velem. :roll:
Én annyira kíváncsi vagyok a babócádra, hogy csak na. :oops: A férjedet is csodálom, hogy hogy bírja ilyen jól. :D

Voltam babalátogatóban tegnap a sógoromék kisfiánál a kórházban. Nagyon betojtam mi lesz velem. Jobban félek most, mint Dávidnál. (Bár nem annyira, mint Máténál, vele sírtam is. ) :? Szóval ez a kórházlátogatás most nem tett olyan jót. :(

Ez a rectus diastasis egyre többször beleszúr. Felülésnél, oldalra fordulásnál, bármilyen átlagos mozdulatnál... Mondta a sebész, hogy távolodni fognak az izmok, ahogy nő a hasam, de a többiről nem beszélt. Azt megjegyezte, hogy ha gond van, menjek vissza. Ez szerintetek olyan gond, hogy visszamenjek? Nem fáj konkrétan, csak eléggé kellemetlen érzés. :? Védőnő szerint, lehet, hogy felírna valami haskötőt.

Laura, nálatok így a végén milyen sűrűn kell járni nst-re?

napsugár08

Hetente kell járni nst-re, holnap is megyek.
Csak nem akar megszületni ez a leányzó! :) Frontok ide-vagy oda!
Napsugár, én is pici, alacsony termetű vagyok, a hasamon a hasizmok szétváltak, mert nem tudna nőni a hasam. Ami hatalmas, már most 111cm!!! szóval olyan, mintha lenyeltem volna egy görögdinnyét. Itt szúr, ott fáj, de majd szülés után meglátjuk mi lesz az izmokkal, visszamennek-e, sérvem nem hiszem hogy van, de a doki jelezte, hogy lehet hogy majd műteni kell a hasamat (izomszétválás)...

Nem tudsz lazítani, a szülésre koncentrálni és megnyugodni?
Nem jó, ha ilyen nagy szorongással mész szülni...

3+1
laura0606

Seruzad!

Igen,mi pont a pé napján előtt és után voltunk együtt :oops: nem bíztuk a véletlenre...és ráadásul még a póz is fiúsnak kedvezett.........és mégis lányka lettt :wink:

A franc se érti már...tényleg annyi de annyi összetevője van hogy épp mi lesz...

Az első fiamnál én is még "tudatlan"voltam...de azért azt már tudtam h a 14.nap körül kell akciózni...első hóban sikerült is...másodjára már próbálkoztunk h a 12.napon megálltunk(de még nem lh teszteztem)...és fiú lett...a harmadiknál hőmérőzés,lh teszt,rengeteg akció:) és mégis fiú...negyedszerre is volt lh meg hőmérő ezerrel és sok akció:)de ugye 3x elvetéltem...konkrétan Violánál csak lh-ztam de akcióztunk előtte ,alatta,utána is...

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Megjöttek tegnap a tesztjeim, tegnap este 18-kor csináltam is egyet.
a 13. nap volt, majdnem pozitív.
A mai, 14.napi kérdéses számomra.
nem tudom eldönteni, pozitív-e. :cry:
Fura, mert eddig a 17. és 18. napon volt pozitív.
Iszom a cickafark teát, attól lehet hamarabb?
Beállt volna a ciklusom?
Most már nem tudom eldönteni, legyen ma akció vagy ne.
Ez csak költői kérdés volt, mert még én sem tudom a választ. :lol:
Minden esetre ezek a tesztek már láthatóan sokkal jobbak, mint a másik fajta,ami eddig volt.

Laura, drukkolok neked nagyon! Már alig van hátra!
Kitartás!

Ja, még a váladékról...
Én sosem tudtam megállapítani milyen nekem, hiába olvastam róla ezerszer. Tegnap viszont olyan tojásfehérjés volt, nyúlós.

Kép
KépKép

angie28

Feltöltöm a fényképező elemeit és felteszek képet.
Nem nagyon lehet arról sem megállapítani semmit.

Kép
KépKép

angie28

Sziasztok,

egy kérdés, melyik az érzékenyebb teszt a 10 mIu-s vagy a 25-ös? :oops:
Napsugár TE milyen érzékenységűt használtál?
Lehet hogy tényleg nem jó ha nagyon érzékeny, és napokig pozitív, inkább mutassa egyértelműen egy napig és kész!
Ti melyik érzékenységűt ajánljátok?

Amit én a netről rendeltem az fastest márkájú volt és semmit nem ér, de abszolute, volt hogy párhuzamosan néztem corax-sal, az 14. napon egyértelműen két egyforma vonal volt, a fastest-es szinte minden nap ugyanolyan, egy halvány csík és ennyi.
Sztem én legközelebb wondfosat rendelek, hátha..

Egyébként jónás napon (pontosabban előtte 24 órával) volt akció...hát kíváncsi leszek mi sül ki belőle... :wink:
Fastest teszt persze nem mutatott semmi.
Én 14. napon nagyon éreztem a pé-t, nyák , szúrkálás minen volt, akció meg 16.napon volt.
roni28

Nem megy a képfeltöltés, vagyis nem tudom elég kicsire kicsinyíteni.

Roni, én is a fastes weboldalról rendeltem, de van több fajta ott, erre az volt írva ez Wondfo.
A csomagolására One step van írva.
az előző oldalon megosztottam, melyik az.
Nézz már rá, a tied ez volt, a nem jó?

Kép
KépKép

angie28

Kép
KépKép

angie28

Angie!

Én pont ilyet használtam....én meg voltam elégedve,nekem mindig jól mutatta amit kellett és egyértelmű volt.....de mivel mindig első hóban terhes maradtam így nincs annyira sok tapasztalatom....anno emlékszem rendeltem is egy csomót és végül a nyakamon maradt...el is ajándékoztam itt a babaneten ,hátha szerencsét hoz másnak is :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

roni, én 25-öset használtam. A 10-es érzékenyebb, nem? :oops: Lehet kapni 30-ast is, nekem szerintem az kellett volna. :roll:
Pár jó tanács, nekem ezek beváltak:
"A naponta végzett tesztelés során megfigyelhető, hogy a hormonszint hogyan változik. Általában a második csík erőssége fokozatosan nő, de előfordul, hogy ideiglenesen egy picit visszahalványodik. Ettől nem kell megijedni, mert a vizelet hormonkoncentrációja függ attól is, hogy mennyit ittunk és mikor volt utoljára vizeletürítés a vizsgálatot megelőzően. Éppen ezért a tesztelés előtt kb. 2 órával érdemes csökkenteni a folyadékbevitelt és kerülni a vizeletürítést." "Célszerű délután vagy este, mindig megközelítőleg azonos időpontban végezni a tesztelést."

angie, amikor én első alkalommal rendeltem lh teszteket, utána néztem a kritikáknak, mert fogalmam sem volt, hogy melyiket válasszam. (A gyakorikerdesek.hu-n sok jó van!) Őszintén én az árakat néztem, nem akartam drágát venni. Két tesztről írtak inkább, az egyik a One Step, a másik a Wondfo. Nálam a Wondfo nyert, amit a vateráról meg is rendeltem, de biztos jó ez a One Step is. Pannynak is bejött. :wink: Próbálj utána olvasni a tapasztalatokról. :) Hátha megnyugszol tőle. :D

roni, kíváncsi vagyok, hogy mi lesz. :D Jó lenne ismét örömhírt hallani! :wink: Reméljük bejön nálatok a Jónás nap! :D

laura, sok helyen azt olvastam, hogy a rectus diastasis csak egy "esztétikai" probléma, amit csak indokolt esetben műtenek térítéses módon, amúgy fizetni kell érte. Te tudsz ilyenről, hogy mikor fizeti ki a tb? Én már terhesség előtt is szenvedtem ettől (akkor még nem tudtam, hogy ez az), de rettentő rossz volt. Gyűlöltem. Estére mindig úgy néztem ki, mint aki terhes. Már tudom, hogy ez mitől volt, és ha lehetne, tuti megműttetném majd. Azért van hozzá ilyen is (képek nélkül):

Funkcionális hasizomedzés 1.
A várandósság idején a kétoldali elhelyezkedésű egyenes hasizom, hormonális hatásokra „elgyengül”, azaz csökken a feszessége, hogy a méhben növekvő magzatnak helyet adhasson. Az izmok elvékonyodnak és oldalra tolódnak.
Szülés után minél korábban helyre kell állítani az izmok állapotát, de ez nem azt jelenti, hogy bármilyen edzésbe belekezdhetünk.
A funkcionális izomerősítéssel az izmot eredeti szerepében erősítjük, növeljük annak terhelhetőségét. Ehhez figyelembe kell venni az általa támogatott szervek működését is, a hasizmoknál ilyenek a kismedencei szervek (pl. méh, húgyhólyag), kismedencei szalagok, a medencealapi izmok és a gerinc. A funkcionális edzés meghatározza a testhelyzetet is. Így pl.
a hátonfekvés kedvezőtlen póz a hasizmok funkcionális edzésére, mert ez a teljes ellazult helyzetük, valamint kedvezőtlen a méh regenerálódása szempontjából is. A kizárólagos emelgetések fej felől indítva hátonfekvésben, azaz, a felülések kedvezőtlen nyomást gyakorolnak a sérült gátizmokra, de a gerinc szempontjából is károsak, ezért el kell kerülni őket!
Az előnyös kiindulóhelyzetek a térdelőtámasz, könyök-térd támasz, az oldalfekvés, az ülés és az állás.
Különösen nagy a jelentősége a gerincet szegmentálisan stabilizáló haránthasizomnak.

Funkcionális hasizomedzés 2.
Gyakorlatok 1.
A gyakorlatsorozatot dinamikus izomműködéssel kell elkezdeni, kicsi emelési terheléssel: a felsőhas keskenyedik, az alhas pedig rövidül, mindehhez a kilégzés támogatását is fel kell használni.
A bevezető gyakorlat, közvetlenül szülés után, már az első napon végezhető kispárnával a has alatt, majd a tejbellövellés után tegyünk egy hengerpárnát a mellek alá is- (nem az ágy és a mellek közé!).
A korai gyermekágyas időszakban ez elegendő bemelegítésnek is.

0. Gyakorlat - bemelegítés:
- KIH (kiindulóhelyzet):Hasonfekvés, két kezünket tegyük a homlok alá.
- Feladat: a hasi légzés - belégzésnél a hasba irányítjuk a levegőt, majd a kilégzés végénél akaratlagosan is húzzuk be a köldökünket a gerincünk felé.
A kilégzés 2-3 ütemmel legyen hosszabb a belégzésnél.

Az erősítését lassú és finom izomösszehúzásokkal kell elkezdeni, a max. erő 20-30%-val és 20-30 mp-ig kitartva a működésüket. A medencealapi izmok így szintén aktiválódni fognak, mint funkcionálisan együttműködő izmok.
Erősítő gyakorlatok:
1. - KIH (kiindulóhelyzet): hasonfekvés kispárnával a has alatt
-Feladat: tedd U tartásba a kezedet a fej mellé és nyomd a tenyeredet a felületbe kilégzés alatt! 4x-5x
Majd a kezek lenyomása mellett, a hasizmok feszítését is tardsd meg 2-3 légzéscikluson keresztül, 20-30%-os izommunkával. Egy légzéscikluson át lazíts és ismételd újra a gyakorlatot min. 10x

2. - KIH: térdelőtámasz vagy könyök térd támasz:
-Feladat: -mozgasd meg a derekedat le-fel, majd középhelyzetben tartsd meg!
- a továbbiakban anélkül, hogy megmozdulna a derekad, húzd be a köldöködet a gerinced felé és egy picit a szegycsontod felé felfelé is!
Nyomd a jobb tenyeredet és a bal térdedet
egyszerre a talajba!
Itt is 4x-5x ismételj a saját légzési ütemedben, kilégzés alatt behúzva, belégzéskor ellazítva a hasat. Majd a következő min. 10 ismétlésnél folyamatos légzés mellett is tartsd meg az izomfeszítést! A has nem domborodhat ki a feszítés alatt!!!
Minden ismétlés között tarts 4-5 másodperc szünetet!
Végezd el a bal kézzel és jobb térddel is!

3. - KIH: helyes ülés (emeld ki a mellkasodat, engedd le a vállakat és tartsd meg középhelyzetben a derekadat), egyik kéz a köldök alatt, másik kéz a szegycsonton:
- Feladat: húzd be lassan és finoman az alhasadat, mintha a kabát bélésétől szeretnéd eltávolítani! Az itt levő kezed kísérheti is a mozgást, de ha úgy könnyebb, akkor el is húzhatod tőle az alhasadat.
4x-5x ismételj a saját légzési ütemedben, kilégzés alatt behúzva, belégzéskor ellazítva a hasat. Majd az ismétléseknél folyamatos légzés mellett is tartsd meg az izomfeszítést. A szünetek 4-5 másodpercig tartanak vagy 1-2 légzéscikluson át.

Ne feledd, a teljes izomerőd 20-30%-ával dolgozz csak az első két hétben. Sokkal fontosabb, hogy ezt kitartsd 15-20-30 másodpercig is és min. 10x ismételd a gyakorlatokat!
Figyelmeddel folyamatosan ellenőrizd a hasizmok munkáját.
Mindez akkor is igaz, ha nem rögtön szülés után kezdtél hozzá az edzéshez.

napsugár08

Kép

Na, így néznek ki a tesztek.

Bocsi, de értetlenkedek még itt.
Miért írja a weboldalon, hogy ez Wondfo, ha a csomagoláson nincs ez a szó rajta.
A One step-ből is van egy másik fajta is.
már úgy is mindegy, ez van és kész, de úgy megnézném képen, melyik az a Wondfo.
Ha valakinek lesz ideje (tényleg csak akkor) feltenné?

Roni, drukkolok nektek! :wink:
Akkor most a peteérés után voltatok együtt?
Vagyis amikor érezted, gondoltad, hogy most van?

Panni, köszi a bíztatást, remélem bejön.
mázlista vagy, hogy mindig első hónapban lettél terhes!

Napsugár, az én hasam is mindig olyan, mintha terhes lennék.
Úgy utálom! A császárok után lett ilyen.
Jó, van egy kis husi is rajta, de nem csak lenn, az ún.úszógumi, hanem fenn is úgy domborodik néha, mintha legalább 6 hónapos kismama lennék.
Lehet nekem is olyanom van? :shock:

Kép
KépKép

angie28

angie, a doki úgy szokta megvizsgálni, hogy háton kell feküdni, és egy kicsit hasprést csinálni. Ha ilyened van, középen hosszában lesz egy csík, ami kidomborodik a szegcsont és a köldök között. Ha oda berakom az ujjam, nekem már kb. 2,5 ujjam belefér keresztbe, mert annyira szétváltak már az izmok. :(
(A 14-es sötétebbnek tűnik a képen. Jól látom?)

Itt a kép, az enyém ilyen volt. Kék, és középen fehérrel á van írva, hogy Wondfo.
Kép

napsugár08

Drága vagy Napsugár, köszike.
Akkor az enyém nem ilyen.
Még jó, hogy úgy van feltüntetve, hogy azt vásárolom meg! :evil:

Igen sötétebb, de nem tudom ez pozitív-e?
A maival összehasonlítom majd.

Kép
KépKép

angie28

ANGIE AMIT ÉN LINKELTEM NEKED,NEM HASIPACSIRA TETTEM...ARRA RÁ VOLT ÍRVA,HOGY WONDFO

MELLESLEG HÁTULJA ÉS JOBB FENN OTT VAN,HOGY A GYÁRTÓ WONDFO(HA PERSZE EZT A RÓZSASZÍNT KAPTAD)

KépKépKépKép
Kép
majga
Dabas

angie, szívesen! :D

laura, írtad, hogy 111 cm a hasad. Azt a köldök vonalában mérted? Ott kell? Most lemértem én is (ma még nem ettem :D ) és kicsit több, mint 99,5cm. Akkor mire számíthatok? Kíváncsi leszek, mekkora lesz a kislányod ekkora pocakkal. :D Nem mérted le véletlenül előbb is a hasad, hogy mekkora volt?

napsugár08

Majga, valóban, a hátulján ott van, nem vettem észre.
Engem bezavart az, hogy Napsugáré teljesen más.
Én is ugyan azt találtam, amit te ajánlottál, azt is vettem meg.

Kép
KépKép

angie28

Napsugár, köszi az infót, akkor a 30-as a legkevésbé érzékeny, és aa 10-es a legérzékenyebb.
Sztem én is a25-öst fogom venni!
Angie, nem tudom mikor volt pontosan a pé-m, illetve lh teszttel igazoltan nem tudom, de biztosra gondolom hogy 14. nap lehetett, akkor volt nyák, szúrkálás, minden tünet, viszont most a középidőst kihagytam (illetve gondolom hogy kihagytam, hacsak nem kaptuk pont el a 16. napon), mert a Jónás napot próbáltam ami a 17. napon volt, vagyis azelőtt egy nappal volt az akció 16.napon.
Hát ha ebből baba lesz akkor nagy valószínűséggel a jónás petét kapta el, de még az is lehet hogy bá 14. napon éreztem minden tünetet a repedés mégis később volt és azt kaptuk el.
hát majd kiderül, kb. másfél hét múlva :lol:
Nálatok meg akkor most volt akció ugye?
Akkor ha összejönne mindkettőnknek, megint szinte egyidős kismamák lehetnénk :lol:
roni28

Roni, igen, egyidősek lennénk majdnem! :lol:
Nekem május 11. az utolsó mensi.
Amit feltettem képet, ott a 14. napit nem tudtam eldönteni,a 15. pozitív volt, a tegnapi már már halvány volt nagyon.
Csakhogy... este 6-kor derült ki, hogy pozitív, mi meg délelőtt voltunk együtt.
Nem tartottuk be, hogy pozitív napon már megállunk.
Nekünk is volt Jónás napi együttlét is, azaz a vízszintes vonal legelső napján, utána még van ugye 3 nap, akkor nem, de nekünk nem jelöl nemet ebben a hóban.
még ma is csinálok egy lh-t, hogy megnézzem, teljesen eltűnik-e a tesztcsík.
Drukkolok nektek.

Kép
KépKép

angie28

Csajok, akik régen írtak, mi újság veletek???

Akarya, te nemsokára szülsz, jól emlékszem?
Beze?
Kesha?
Babér?
És mindenki, aki írt ide, írjatok, ha erre jártok!

Kép
KépKép

angie28

Sziasztok,
ez a kislány örökre a pocakomban marad azt hiszem! :)
Szerdán megyek dokihoz, meglátjuk mit mond, ha addig sem szülök.

Drukk a babaprojektekhez!

3+1
laura0606

Laura, dehogy marad!
Olyan izgi, bármikor elindulhat.
Nagyon drukkolok egy könnyű szülésért neked!!!!

Babaprojekt....
Mi most vétkeztünk a Czeizel módszert tekintve.
A pozitív napon voltunk együtt 25-én, és ma jött egy spontán szex.
:oops: :oops: :oops:
Tehát ha 26-án repedt, a mai 28-i simán fiúnak kedvez.
Ez van. Már így alakult, majd kiderül.

Kicsit olvasgattam vissza és megláttam az ingajóslást.
Alapjában hülyeségnek tartom, de ....
Tegnap is legalább 4x csináltam, ma is, és apának is mondtam csinálja nekem, mert biztos én befolyásolom tudat alatt, neki is ez jött ki:
2 fiú stimmel, 3. lány (olyan körökkel, hogy csak na) , 4. megállt.
Tényleg mindannyiszor így jött.
Fura.

Kép
KépKép

angie28

Laura, hivatalosan még van 5 napja! :wink: Hova siessen, hiszen olyan jó odabent! :lol:

Angie, ha 26-án repedt meg, szerintem 28-án az már nem megtermékenyíthető. 12 órát írnak általánosan, hogy annyi, amíg tuti a dolog, de max. 24 óra. Akkor is lejárt 27-én. :wink: Szerintem ez a 28-i akció már nem gond. Többiek mit gondoltok erről?

napsugár08

Napsugár, én is gondoltam erre.
De itt már semmi sem biztos.
Fogalmam sincs ténylegesen mikor reped!
Mindegy, ha lány, akkor nagyon jó, ha fiú, akkor is jó!
Inkább nem görcsölök.
Iszom a palástfű teát. :lol:

Kép
KépKép

angie28

Sziasztok!

Olvaslak folyamatosan titeket, mennyi minden történt.
Laura drukkolok nektek, nagyon gyorsan eltelt ez a 9 hónap!
Egy ismerősőmnek is peteéréskor lett most kislánya megint, így lehet hogy van benne valami, amit írtatok.
Én feladtam, most úgy érzem hogy így teljes az életünk, és biztos megint kisfiú lenne. De örömmel olvaslak titeket, és mindenkinek nagyon drukkolok.
hju

Sziasztok!

Angie, köszönöm a hiányolást, tegnap pótoltam az elmaradásom.
Szülni még legalább 6 hétig nem szeretnék és nem is fogok. Na, ezt lekopogtam. Amit napsugár írt a petesejtről, teljesen egyetértek. Drukkolok nektek nagyon!

Seruzad, én írtam. Fél 8-kor megrepedt a tüsző, enyhe hasi fájdalmat éreztem, 10 körül az uh igazolta, fél 2-kor volt az inszem, és 4 nap híján 9 hónap múlva megszületett a kislányom. Ha lesz 4., tuti így próbálok meg időzíteni.

Laura, a pici lányod jól érzi magát bent, igaza is van, ilyen jó dolga többet nem lesz, minden all inclusive. :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Beze, én is köszönöm a drukkot.
Csak ne lenne ez a 2 hosszú hét....
Olyan rossz kétségek között lenni.
Nekem Beni elsőre jött,Dani harmadik hóban, most meg....
Ez az 5. próba.
Nehéz ez a lány ügy.
Én úgy látom, gondolom, nekünk nem jön össze, ha hamarabb megállunk.
Tudom, sok minden lehet, fogamzásgátló után vagyok, lehet hormon probléma, stb., de én valamiért úgy érzem, nem bírják a lány spermák, a fiúk meg végképp nem a sok időt.

Kép
KépKép

angie28

Szia Mindenkinek! :D

Angie, köszönöm a hiányolást nagyon kedves vagy! :D

Azért nem jöttem, mert apa mostanában sokat utazik, és sokszor hulla vagyok mindenhez. Sajna :(.
Olvastalak többször titeket, néha válaszoltam is magamban, vagy akartam is írni, de abbamaradt, mert történés volt.

Andi Domán nagyon helyes kispasi, és rengeteget nőtt már! :D

Laura, kitartás, már nincs sok vissza és kezedben tarthatod a gyönyörűséges kislányodat!!!! :D Tudom, a vége nehéz, de pár nap, és nevetve gondolsz mindenre!

Rólunk...Volt pár próbálkozásunk, akkor mindig a 15. vagy 16. napra esett az ovum. Megálltunk a 10-11. napon, nem sikerült, most együtt voltunk a 12. és 13. napon, tuti legyen a dolog, olyannyira tuti lett, hogy 13. napomon volt az ovum... Szóval telibe kaptuk...ha most összejött, akkor totálisan a fiúk kapták meg az első helyet....Még várnom kell 10-12. napot, attól függően hogyan jön most meg....
Nekem különben az Lh tesz pozitívsága és a fájások, ovu tüneteim nem is vágtak egybe, jóval előtte szurkált. Talán az egyetlen, ami arra utalt, hogy akkor volt: az a derékleszakadós érzésem. Most pl nem is éreztem semmit, és a pozitív ovu teszt után 2 nappal éreztem egy enyhe szurkálást a petefészkemben és ennyi.

Majgának ígértem még rég egy választ. szóval nem lettem sokkal okosabb a ciklusomat megismerve, mert nekem nem napra pontos, és mint látható, az ovum is változó tud lenni. De ez a "14 nap a következő ciklushoz képest" nálam úgy nézett ki, hogy volt az ovum, akkor egy kis emelkedés - visszaesés, és onnantól jött a 14 nap, és a következő ciklus...de lehet, hogy ez bemagyarázásnak tűnik...szóval én sem lettem okosabb...

Most apa megint elutazik, de megpróbálok majd gyakrabban jönni. Ha meg hírek vannak, jövök megosztani.

mennem kell főzni, vásárolni... további szép napot mindnekinek!

üdv, babér

Lilypie First Birthday tickers
babérlevél

Akkor Babérlevél, Angie most hárman nem várjuk jövő hétre,jujj de izgi:-)
Babér egyébként nálunk is benne van a kisfiú a pakliban, én nem is lh teszteltem (nem volt mivel :roll: ) csak a saját megérzéseimre hagyatkozva gondolom hogy a köv. képpen zajlott:
14. nap pé
16. nap akció
17. jónás nap (mi most erre gyúrtunk)

Meskete hová tűnt????? nagyon rég nem írt! :shock:

Laura kitartás, dejó neked...mindjárt a karjaidban tarthatod a kislányod :D
roni28

Hűűha, Babér ti is pozitív napon voltatok!
Na, erre kíváncsi leszek, de nagyon. :lol:
És mikor volt ez az ovu nap?
Nekem 25-én.
Drukk mindhármunknak!!!!!!!!!!!

Kép
KépKép

angie28

Sziasztok!

Laura! Kitartás, már csak pár nap, nagyon izgulok és szorítok!

Roni, Angie, Babér! Nagyon drukkolok nektek!

Roni én sem értek a privihez, de majd megpróbálok írni neked és akkor esetleg megírhatnád az aztrológus nevét, a címét már kikeresném!
Kiváncsi lennék nekem mit mond!

Amúgy nálunk a helyzet változatlan apa nem akar és lassan én is lemondok a 3.gyerekről. Minnél tovább várunk, annál nagyobbak a fiúk és én

Egyébként úgy néz ki nem működik rendesen a peteérésem sem, így lehet össze sem jönne a baba!
Arról már írtam, hogy mensi előtt barnázok 2 nappal, de most már ha elmúlik a mensi 2 nap semmi aztán 2 napig újra barna folyás!
A doki szerint nem megfelelő a peteérés/peteműködés!
tina76
Mohács

Sziasztok!

Roni! Köszi a hiányolást! Megvagyok, szoktam is jönni, olvaslak benneteket, de írni nem mindig van időm.

Nagyon drukkolok, most elsősorban Lauráéknak!!!! Hajrá Királylány!!!!! Nagyon várunk már mi is!!!!

És persze mindenki másnak mennek a drukkok a jövő hétre pozi tesztek ügyében!

A peteérős elmélkedéseiteket is követem és hát megmondom őszintén most már én sem tudom mi merre hány méter. Ezek szerint tulajdonképpen annyi mindennek kellene klappolnia, hogy ember legyen a talpán, aki ezeket össze tudja fésülni és pont a kellő pillanatban akciózik. MOst akkor előtte? Utána? Hány órával a tüszőrepedés után? (csak úgy simán, tehát nem ultrahangos követéssel, honnan lehet tudni, hogy melyik órában reped a tüsző? pl) Szóval a csuda tudja mi itt az igazság.

Nálunk a helyzet változatlan. Csönd van minden téren! Most nem is problémázom túl a dolgot. Ennek most így kell lennie. Lelkiekben is a fiúk részéről, de azt hiszem a saját magam részéről is várni kell még. Meg, ami mostanában foglalkoztat ez az egész helyzet itt az országban. tudom, ezt beszéltük, hogy ahova a Jóisten báránykát ad, oda legelőt is ad, de most már egyre jobban érzem a saját bőrömön is, a környezetemben lévőkön is, hogy valahogy hónapról hónapra nehezedik minden. Eddig olyan nyugodt voltam, hogy Apának jó állása van, tuti el tud tartani minket anélkül, hogy én keresnék. Na, most már lassan kirajzolódik, hogy ahhoz, hogy szinten maradjunk már bizony kell az én keresetem is. Gáz. Szóval nem léphetek most ki. A racionalitás per pillanat kijózanított és lehiggasztott. Szóval várok.

Addig is természetesen jövök és drukkolok mindenkinek!!!

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

Sziasztok Csajok!

Angie, jól látom, akkor most neked sem a "rendes" időben volt a középidőd??!!! Ez érdekes.... :oops:
Lányok, megvallom, hogy nem tudom, hogy én várom-e a ki, illetve elmaradást. Nekem a 2. fiam így jött össze. Akkor csak szimplán kislányt szerettem volnam de nem figyeltem magamat, illetve a középidős dolgokra hagyatkoztam, mint nyák, szurkálás, mellfeszülés.. stb. De arra emlékszem, hogy miután együtt voltunk, még beszélgettünk az ágyban, és akkora fájdalmat, nyílalást éreztem, hogy poénkodtunk is, hogy most akkor megfoganhattam??!!! És így is lett..
Szóval én inkább pánikolok egy újabb pasi érkezésétől :oops: :oops: :roll:
(Különben most nem volt sok nyákom sem..., régebben sokkal több volt, nyúlósabb, most meg nem is volt szinte semmi...)

Meskete, örülök, hogy jöttél, és bizakodjunk , hogy minél hamarabb rendeződjenek a dolgok körülöttetek minden szempontból. (Mondjuk minden tényezőt sajna nem lehet megváltoztatni :oops: 8) )

Ja igen, amiket írtatok a fogantatásról, időzítésrről, már én sem tudom, kinek, minek, higgyek. Nekem eddig a Czeizel féle módszer volt a legtutibb. És akkor persze vannak esetek,amikor meg egy tréfa belép a gépezetbe, és pár nap kihagyás után is kisfiú születik, illetve peteéréskor kislány.

Hív a fiam.

Angie, 24. volt a 13. nap, 27.-re kellett volna esnie...

További szép napot mindenkinek! :D

üdv, babér

Lilypie First Birthday tickers
babérlevél

Szia Babér!!!!! :D :D
Vannak az életben sorsszerű pillanatok, amiket szerintem nem a véletlenek irányítanak.!!!! Van már benne tapasztalatom, azt hiszem!!!
Nagyon drukkolok Nektek!!!!

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

Babér, mióta én januárban abbahagytam a fogigátlót, mindig máskor van pozitív ovutesztem.
1-2 hóban a 14. nap, aztán 17 és 18. napon is pozi volt kétszer is. most meg a 15. napon (de lehet a 14. is az volt, azt nem bírtam eldönteni)

Meskete, majd megérzed, mikor kell jönnie.
Abban egyet értek, szar helyzet van most a többségnél pénzügyi téren. Eddig apának a munkahelye mellett volt egy kis plussz melója szinte minden délután, úgy jöttünk ki normálisan a hónapban anyagilag.
Most... február óta semmi.
Hiába dolgozna, nincs.

Kép
KépKép

angie28

Sziasztok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára humadene 2012.09.11 11:29-kor.
humadene
Jánossomorja

Áááá csajok, még mindig semmi... nagyon megvárat ez a leányzó!

3+1
laura0606

humadene, szuper, hogy boldog vagy! :lol: Milyen plusz kilókról beszélsz? :shock: Olyan csinos voltál az utolsó képeken is, hogy külső szemlélőként egy deka felesleg nem látszott rajtad Dománon kívül. :D
Szerintem az nem önzőség, ha egy anya magával is szeretne foglalkozni. :) Az anya kiegyensúlyozottsága és boldogsága kell a gyerekeknek is! Látom szegény gyerekeimen milyen rosszul érinti őket, amikor én sárkánykodom...Akkor olyan bűntudatom van. :( Ha te most a 4 gyerkőccel és sulival vagy boldog, akkor az a legjobb dolog. És nem önzőség. :wink:
Ha véletlenül császárra kerülne sor, én tuti elköttetném magam. Tényleg ez a legjobb és legolcsóbb módszer fogamzásgátlás céljából. :roll:

laura, én úgy tudom, hogy a lányok inkább váratnak magukra, mint a fiúk. :roll: Azért remélem a napokban jönni fog! :wink: Már én is várom! :D
Mekkorára becsülték a súlyát a 30. heti uh-n?

Nagyon drukkolok a pozitív terhestesztekért! :D 2 héten belül akkor lehet, hogy 3 is lesz? :wink:

meskete, igazad van, mindennek itt van a saját ideje. :D Biztos érezni fogod belül, ha itt az idő egy babócára. :D Persze az anyagiak is közre játszanak... :?

Én mostanában nagyon zizi vagyok. :( Már vasalom a rucikat és a textilpelusokat, tegnap meg már pakoltam a kórházi motyóm egy részét. :shock: Remélem ez nem azt jelenti, hogy előbb jön a baba, csak azt, hogy hülye vagyok. :( Legszívesebben én már ma szülnék, de olyan sok van hátra. Nem értem mi van velem, pedig imádok babát várni, most mégis siettetném a dolgokat. :roll:

napsugár08

Sziasztok!

Humadene! De jó, hogy benéztél! Örülök, hogy rendben mennek a dolgok. Legfőképp a lelki dolgaidnak!!!! Teljesen egyet értek Veled és megértem, amit írsz! Szerintem nem önzőség 4 gyerek után azt mondani, hogy elég, mert elfáradtam és más dolgok is vannak az életben, amiket meg lehet élni, amik örömet okoznak saját magunknak is és a már meglévő gyerekeinknek, a férjünknek stb. (tudom, ebben nem mindenki ért velem egyet, de én akkor is azt állítom, hogy a tesóknak amennyit adsz egy új kisbabával, annyit el is veszel tőlük, nem feltétlenül pénzben értem, hanem kevesebb odafigyelés, újabb alkalmazkozás, fáradt, kimerült anya. Lehet én vagyok a béna és más sokkal ügyesebb ezen a téren. De nekem konkrétan meg is fogalmazzák már a nagyok a véleményüket kerek perec ebből a szempontból) Szóval én már 3 gyerek mellett is érzek ilyesmit. Bár tényleg pici még Domán, így a legfárasztóbb időszak kellős közepén vagy vele, nem csoda, hogy nem vágysz újabb terhességre.
De amikor pl én pozitív passzban vagyok baba téren mindig eszembe jut, hogy még majdnem 30 évem van dolgozni a nyugdíjas koromig. Miért ne férne bele még egyszer 1-2 év idehaza. Persze nekem még "csak" a negyedik gyerekről van szó, nem az ötödikről.
Az elköttetés nekem is eszembe jutott már többször, de Marci után még lebeszélt a doki róla, mondván fiatal vagyok még hozzá. De 40 éves korom körül szerintem én is megcsináltatom, ha lesz baba addig, ha nem.

Laura! Kitartás!!!!!! Nagyon drukkolunk!!!!!!

Napsugár! Azért neked sincs már túl sok hátra. Mi ez az idő ahhoz képest, mikor még itt tervezgetted a leányzót, meg itt izgultunk veled az ultrahangok előtt. Bárcsak én is itt tarthatnék, lennék a helyedben most nagy pocakkal és ezt hidd el jóleső "irígységgel" mondom. De szerintem, akiknek összejött a kislány a fiúk után, tudjátok miről beszélek! :D

Angie! Gondolkodjunk pozitívan, bízzunk benne, hogy előbb-utóbb lesz kilábalás ebből a helyzetből, ami most van. Amúgy már a mi gyerekkorunkban is mindig azt mondták a szüleink, hogy "nektek fiam már biztosan könnyebb lesz" Most ugyanebben bízunk mi is, talán a gyerekeinknek már jobb lesz.

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?