Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!

Gyorsan ide is beköszönök.
Remélem mindenkinél nagyon jól teltek az ünnepek.
Nálunk minden nagyon jól sikerült, nem az ajándékokról szólt a karácsony, hanem az együttlétről. Csodálatos volt.
A karácsonyfa mindkét gyerkőcöt megbabonázta, Márk el is kezdte a tesómnál leszedegetni a díszeketKép. Képzeljétek Márk 2. fogacskáját meghozta a Jázuska, de nem alul, hanem felül jött kiKép Szotyizni már fog tudniKép Azért remélem a többi gyorsabban fog kijönni, nagyon megviseli szegényt a fogzás.

Ezen kívül minden ok, nagyon jól viselte a vendégségeskedést, mindenhol az a kép alakult ki róla, hogy MILYEN NYUGODT, MOSOLYGÓS BABA!!! De tényleg nagyon édi volt, és nem félt az idegenektől sem. Azért persze engem mindig látnia kellett, dehát ez természetes egy ilyen kis babánál.

Na, felkelt a drágám, megyek babázni,
szép napot mindenkinek:
Magdi

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

Sziasztok.

Utólag szeretnék mindenkinek Nagyon boldog karácsonyt kívánni. Az előkészületek úgy magukkal sodortak, hogy nem tudtam jönni, 24 után pedig anyóséknál vendégeskedtünk. Azért remélem, hogy így utólag is ér valamit a jó kívánságom. Kép

Atti is nagyon jó kisfiú volt. Egész nap nevetett, nagyon tetszett neki minden új látnivaló. Annyi új játékot kapott, hogy már nem is tudom hova pakoljak. S autósülést is hozott neki a jézuska. Mi 18kg-is használható Cam ülést találtunk 24.000,- ért.Fotót is mellékelek róla majd. (csak előbb még le kéne fényképezni)

Nádjának és Sárának nagy gartula.

Az én drága kisfiam meg azt hiszi, hogy tud járni. Feláll a kanapé mellett, s oldalazva lépeget. Ezzel nincs is baj addig, amíg el nem fogy a kanapé. Ő akkor is továbbmegy, ha már nincs előtte kapaszkodó. Persze rögtön pofára esik. Úgyhogy felmerült a járóka kérdése. Abban tudna körbe-körbe menni. Kérdés, hogy megmarad-e benne, meg hogy használ-e ha így korlátozom. Ti használtok járókát? Szintetek van értelme még ilyenkor venni?

Ha nem jönnék addig (persze azért megpróbálok), akkor mindenkinek boldog új évet kívánok. És jó mulatást, kellemes kikapcsolódást az utazóknak.

Mi itthon mulatunk édes hármasban. De én már nagyon várom. Még soha nem volt nyugis szilveszterünk. Ez most nyugis, virslizabálós, tv-zős, bújós, kettesben bulizós, láblógatós, szerelmetes szilveszter lesz. Szerintem...!

Puszi mindenkinek
Anita
anita78

Sziasztok!

Látom, mindenkinek jól teltek az ünnepek. A kezdeti kedvetlenségem végülis elmúlt és klasszul sikerült a Karácsony. Itthon voltunk. Levi manó annyira édi volt, nem tudta pontosan, hogy mi történik, de érezte, hogy valami más mint eddig, olyan átszellemült volt a kis arca. Tetszett a fa, főleg, ha világított. Persze levarázsolt róla két szaloncukrot, meg egy gömböt. Már annyi játéka lett, hogy lassan kiköltözhetünk a lakásból és mág csak alig 8 hónapos. Pedig megfogadtuk Apával annak idején, hogy nem visszük túlzásba. De hát mindenhonnan ka ezt-azt. Meg Apa is velünk volt végre három fél napot! De már csak 2 vizsgája van és az is az Újévben. Hurrrá! Éppen ezért, mi is itthon szilveszterezünk, reményeim szerint úgy, mint Anitáék. Vagy szívesen elmennék olyan ordítós buliba, ahogy nem kell viselkedni. De nincs kire hagyni a Picúrt, úgyhogy ez a lehetőség ugrott.
Az elmúlt egy hónapban jól felhizlaltam a gyermeket:8300 gr, de a lényeg, hogy 950 gr-ot hízott. Úgy eszik, mint egy kis sáska. Azt hiszem, egy picit visszafogom.

Ági,
az első kenyér nálunk is a kukásbácsiknak ment. Most sütöttem kenyeret, mert Levinek nem akarok még E betűket adni. De igazán jó receptem nincs, én is keresek valami finit. Megnézem, amit Claire javasolt.

Mariann,
Nádja ügyi, szép ajándékkal lepett meg! Hamarosan vége a nyuginak!

Ed,
Graula Kincsinek! Meg Apának és a Papának is a segítségért!

Szilvus,
hogy sikerült a karácsonyi menü? Láttam sokat sütöttél-főztél! Maradt is belőle, vagy nagyon éhesek voltak a pocakok?

Két kép Szentestéről:
KépKép

Puszi, Moncsi
monyó

Sziasztok!

Örülök, hogy jól teltek az Ünnepek és a mamák is kaptak ajándékot a babáktól (nagynagy gratula Nádjának a csücsüléshez és Matykónak az önálló ácsorgáshoz!)

Kéznövesztés receptjén még dolgozomKép Egyenlőre még a "fogyatékosok" táborát erősítemKép

Csatkakozom minden előttem szólóhoz, Peti figyelmét is csak röpke pillanatokra kötötte le a karácsonyfa: megnézte a csillogó égőket és 2-szer megpiszkálta a legalsó gömböt. Kitüntetett figyelmet kapott azonban minden csörgős-szines csomagolópapir, aranymasni és szaloncukor (csakis csomagoltan!). Ez utóbbi annyira elnyerte tetszését, hogy mindenki ajándékáról lelopkodta és elcsócsálta (majd a szőnyegbe kente...).

Nos, ami az ajándékokat illeti, kaptunk sok szép okos és értelmes, valamint mégtöbb értelmetlen és használhatatlan játékot Petinek. Kereskedelmi mennyiségű gumikacsát pl, amelyeknek a csipogó kütyü azonnal kijön a "fenekükből", építőkockát melyen felirat figyelmeztet "not under 3 yrs" mert darabja 1 cm x 1,5 cm, akkor formaevő teknősbékát, de a beledobálandó formákat még az én Petigyermekem apró eperajkai is könnyedén eltüntetik.... soroljam még?? Kép Azért értelmes játékok is költöztek a fa alá, mint pl. a kockatorony és a Fisher price vödörke, vagy a tűzoltóautó alakú könyvecske és egy igazi bőr csörgős szines, babakézzel markolható focilabdácska. Én persze - randa számító anyaKép - a degeszre tömött borítékoknak örültem leginkább, ezek tartalma elég lesz bodykra, télikabátkára, bélelt nacira és a hőn áhitott babaülésreKép

Na, aztán mi felnőttek is annyi felesleges dolgot kaptunk, ott figyelnek a fa alatt, de fogggalmunk sincs hová tesszük és mit kezdünk velükKép Jajj, pedig istenemre minden szülőnek mondtuk, hogy NEM kérünk semmit, hivjanak meg egy finom ebédre, az a legszebb ajándék számunkra. Szerencsére a kenyérsütő senkinek nem jutott eszébe, de kaptunk pl. gofrisütőt anyóstól ÁÁÁÁÁÁÁ, segitséééégKép

Najó nem rinyálok, karácsony vanKép Szerintem Kép

Peti kezdi unni a kapaszkodva járkálást, egyre többször feletkezik meg magáról és foglalja le mindkét kezét ácsorgás közben (pl. lelkesen tapsol), ennek pedig még popórahuppanás a vége. Ma ez odáig fajult, hogy megkisérelt önállóan felállni a földről, annyira vicces volt, hogy jót nevettünk rajta amint kinyújtott lábakkal, hátratolt fenékkel és hétrét görnyedve (kezecskék 10 cm-re a talajtól) szörfözött, majd popsira huppant. Ezek után úgy gondolta mégiscsak igénybe veszi a szék lábát mintegy segitségkéntKép Szivesen sétál, ha mindkét kezét fogjuk bohóckodik, de ha csak az egyik kezecskéjét, akkor tüneményesen lépked mint egy birodalmi lépegető.

Szilveszter itthon, Petivel, Vilmossal, Johnnyval és Zwack bácsivalKép

Puszi mindenkinek, további jó pihenést, beiglikajálást és babázástKép

Szilvus és Peti

Peti ajándékot bontogat:
Kép

Gumikacsa & Co. :

Kép

Szaloncukorevészet:
Kép
szilvus

Jó reggelt!

Fú olyan jó kis P-Mobil+MINI koncerten voltam Apával és barátainkal!! Olyan jó kis ordítozós (MonyóKép) senkit nem érdekelt hogy végre kiengedtem a gőzt! Kép 3-kor jöttünk haza, de én már 1 órája nem tudok aludni, várom hogy felébredjen apraja és jól körbecsókoljam Kép
Anyós vigyázott Matyikára, szerencsére nem volt vele gondja, elaltattam és úgy léptem le, azóta meg alszik. Kép Ő se tudott aludni (mármint anyós) mert mire hazajöttünk még a kések is katonás rendben álltak a fiókban. (megse mertek moccaniKép) Az etetőszék ragyog, hűtő csillog, a kiskád kisúrolva, kiskacsák szépen sorba rendeződve... Szal mindenkinek ilyen anyósra van szüksége! Az a jó, hogy mostmár nem úgy csinálja hogy bántó legyen.

Szilvus!
Peti nagyon ügyi, olyan kis csibész! Matyika is kapott ezt-azt, de a csúcs a mackó, aminek hosszú sapija van, meg bohóc gomjai, betettem az ágyába és minden ébredés után ez hallatszik ki a szobából: hhőőő, hhhooo, dumál a macinak. Kilestük ApávalKép

Pumi!
Ha lesz egy kis lélegzetvételnyi időd, kaphatnék még infót a dokitokról? (hol a rendelője, mennyi idős, lehet-e hívni mobilon, ki jön-e házhoz...) Januárban aktuális lesz a doki váltás, és nagyon tetszett amit írtál Pécsi dr-ról. Hogy telt a karácsony?

Most ennyi fért bele, megyek megnézem alszik-e még vagy már dumál!

Üdv Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok!

Örülök, hogy jól teltek az Ünnepek és a babák jól érezték magukat az első Karácsonyukon!
Nálunk Levi szenvedett 2 napig a 3. fogacskával. Belázasodott, kipöttyösödött, nagyon megviselte a fogacska kibújása. Már attól félte, hogy rohanhatok orvoshoz vele, ráadásul külföldön, ahol nem ismerek gyerekorvost.
A tavaly Dorka játszotta el ugyanezt, Franciaországban, Karácsony napján rohanhattam vele dokihoz.
De most szerencsére a fogacska kibújásával a bajok is elmúltak.

A Jézuska gyönyörű nagy fát hozott és rengeteg ajándékot. A gyerköcök nagyon meg voltak illetődve, a fának különösen örültek.

Teszek fel én is képeket!

puszi

Era
pera

Talán most összejön.

EraKép
pera

Sziasztok!

Latom, mindenkinel jol telt a karacsony. Kép
Jok a kepek a babakrol! Kép

Gratula minden babanak, hogy vigan es konnyeden atveszeltek a nagy vendegjarast, vendegsereget.
Kulon gratula Nadjanak a feluleshez es Matyusnak az allashoz! Kép

Biankanak is nagyon tetszett a fa. Mindig nezegeti, ha az egok be vannak kapcsolva. Legszivesebben megfogna a fat, de nem meri, mert mar tudja, hogy szur. Mindig, mikor megfogja, jol megrazkodik tole. Kép
Egy darabig el vagyunk latva ruhakkal es persze jatekokkal is. Kapott ugyan olyan jatekot is (pl. porcelanbaba), amit egyenlore elsullyesztettem a szekrenyebe, s majd kb. 3 eves kora korul eloveszem. Jol fog jonni majd, ha nagyobb lesz. Egeszen jol viselte a vendegeskedest. Mindenki meg is jegyezte, milyen jo kislany es mosolygos baba. Egy "negativummal" tudok szolgalni: karacsony elso napjan az egesz csalad mindig a nagymamameknal unnepel. Nagyon nagy szokott lenni a hangzavar es ettol Picur ugy felporgott, hogy este hisztizett, hogy o mar pedig nem fog aludni. Igy kivettuk az agyabol, s mi amig beszelgettunk o szepen, csendben eljatszogatott. Fel ejfelig kukorekolt, aztan kidolt a faradtsagtol. Lehet, hogy kozrejatszott az is, hogy alt. cappuccinot iszok, de most egy ujnyi kavet megittam, s lehet, hogy az esti szoptatasnal o is kapott belole. Kép
Ettol fuggetlenul a szokasos napirend sajnos felborult, igy eleg nehezen alszik el megint. Kép Lehet ujrakezdeni az egesz kuzdelmet. Kép
Fo az, hogy sokat vagyunk vele es ezt nagyon elvezi!

Most mennem kell, majd meg jovok. De, ha megsem sikerulne jonnom, akkor B.U.E.K! mindenkinek!!! Kép Kép Kép

Sly

Kép
Kép
napocskamano

Sziasztok!

Tegnap Kincső megint új dologot mutatott be. Lépcsőzött! Egy ismerősnél voltunk, ahol megtalálta az emeletre vezető lépcsőt, és elindult felfelé. Nem hittem el, hogy ilyenre képes. 3* is felmászott az emeletre.
Kép

Kincső még mindig csodálattal nézi a fát, fújni kell a díszeket, hogy mozogjanak.
Karácsony Anyuéknál:
Kép
Karácsony otthon:
Kép

Ági, jó neked, hogy voltál koncerten, Mi 26án pokolgépre akartunk menni nosztalgiázni, de valami miatt a fiúknak nem volt kedve.
A moziban pedig még nem megy az a film, amit szívesen megnéznénk.

Apa ma dolgozik utoljára, holnap itthon lesz. Jajj de jó!

Szilvus, én kaptam apáméktól egy porcelán fejű babátKép Most a könyvespolcon álldogál. Te mire használnád?

Edina

Edina
Kép
Kép
ed26

Na. Orsi nyomott egy ESC-t minden elszállt.

Claire! Mi sem tudtunk volna ülést venni nagyik fizették.

Szilvus! Nagyon csini volt Petike! Mi nemigen kaptunk ajándékokat v. mi vettük meg v. pénzt adtak.

megvan a kenyér recept kinek is kellene elküldenem?

Era! Létom Levinek nagyon tetszik a fa! Mi nem mertünk állitani az idén. Jo hogy végre kibujt a fogacska!

Ági! Szuper lehetett a koncert.

Ed! nagyon ügyes Kincsö hogy igy mászik!!és klassz a bébitaxija. Én 2 éve kaptam kis porcelán babát én nagyon örültem neki, nekem a vitrinbe került, még nem volt ilyenem de nagyon tetszik. Kár hogy te nem örültél ugy neki.

Orsi ráült az uncsiteso bicajára, le sem lehetett rola imádkozniKép Tolni kellett ö meg erösen kapaszkodott lés sikitva nevetett
Kép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!
Én kérném a receptet! Olyan jó lenne ha valami jó is kisülne már ebből a gépből, eddig mind3 próbálkozásom a kukában kötött ki!
emil címem ha nem ide akarod írni: rozsagi@freemail.hu
Köszi Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok!

Gyorsan idejövök a géphez, amig hagy Réka. A nagyok nincsenek itthon, barátnőznek, Rékacs a rácsok közt a nappaliban. Sírt mikor feljöttem, de most csönd van.
Látom minden baba élvezte az első karácsonyát és sok szép ajándékot kaptak. Gyönyörű minden baba, és látszik rajtuk,hogy most valami különleges történik körülöttük.
Rékának nagyon tetszik a karifa, főleg amikor az égők is világítanak. Az ajándék bébitaxiról még nem ér le a lába, de a nagyok állandóan tologatják, ő meg sikogat. Ha abbahagyják jön a hiszti a folytatásért.
Réka is ügyesedik már. Fel ugyan még nem áll, térdelve egyik lábát talpra teszi, de még tovább nem jutott. Azt hittem, na majd karácsonykor, de Ő még vár.

A szilveszter nálunk is otthonülős, bólés,pezsgős lesz. Perzse nekem csak módjával, nem akarom,hogy Réka becsípjen.

Karmen!
Én is kérhetném a kenyér receptet? Nekem az a recept működik amit a sütőhöz kaptam, bár néha nem szép púpos, hanam horpadt a kenyér közepe. Hátha a Tied jobb lesz.

Ági!
Lehet kapni bioboltban egy Kenyérvarázs nevű port, jó drága, de mióta teszek egy teáskanállal a kenyérhez nagyon szépen feljön.

Teszek fel én is pár képet karácsonyról:
Kép
Kép
Kép
Puszi:

Kitty
kitty123

Sziasztok,

örülök hogy mindenkinek szép és jól sikerült karácsonya volt, mi 26-án elmentünk anyukámékhoz vidékre, tegnap este jöttünk haza, és indításként rögtön összevesztünk anyóssal. Nálunk is az történt mint Ágiéknál (anyós állítólag takarított, meg rendet rakott, mert rendetlen volt a hűtő, a konyhaszekrény, stb. csak nálunk ez úgy történik hogy kellő stílusban a tudtomra adja milyen rendetlen vagyok)Csak épp azt felejti el, hogy mivel ez az ő háza, szerintem teljesen normális hogy ő is kiveszi a részét a rendrakásból és takarításból, és amire nekem napi szinten nincs időm - pl szekrények kipakolása és kitörlése - azt néha megcsinálja ő, esetleg megjegyzések és balhézás nélkül. Elvégre úgyis mindig azt mondja ez az ő háza, akkor a házimunkához is úgy álljon hozzá.

Egyébként csendes volt a karácsony, mármint nem voltak vendégek, stb, Bence felállt, szépen ül, és kibújt 24-én éjjel a 4. foga, nem is aludtam fél kettőtől reggelig semmit. Szal mostmár 4fogúak vagyunk. Elkezdett huncutul harapni, és nagyokat röhög rajta, hogy jól belénkharap.
Neki legjobban a csillagszóró és az ajándékok csomagolópapírja tetszett, főleg ami színes tarka és zörgős volt.
Kapott hintát, ruhákat, egy-két játékot, merthogy mindenkinek azt mondtam, ne vegyen játékot, mert úgysem köti még le egy-két percnél tovább semmi játék, meg amúgy is rengeteg van neki, és jobban szeret flakonokkal, dobozokkal, zacskókkal, stb játszani. Meg kapott pénzeket, ezt tesszük félre autósülésre, kapott 2 pár cipőt, az egyik kis 21-es Nike, tök édes, remélem jó lesz rá tavasszal.

szilveszterre nem megyünk sehová, itthon uncsi lesz, szerintem tv előtt, mellesleg ekkor lesz 7. éve hogy megismerkedtünk. Jó kis évforduló, minden évben így töltjük, itthon. András az éppen aktuális számítógépes játékával, én meg a tv előtt. Tökjó.

Pusszancs mindenkinek,

Timi+Bence, a 4fogú krokodil
kismaszat

Sziasztok!

Nagyon szépek ezek a bébikKép Majd megnőnek és leér a lábuk a bébitaxirólKép Bár ahogy elnézem Orsi rögtön a bicajjal kezdi, igaza is van! Kép

Ed
Porcelán baba? Götz? Mert azok gyönyörűek. Vitrint javaslom, mint Karmen. Bár az a sanda gyanúm, hogy egy Sherpa gatyának jobban örültél volna, igaz?Kép
Kéne Kari után egy naaagy bolhapiacot rendezni, ahová mindenki elhozná a számára haszontalan ajándékát. Szerintem tutkó lenne a cserekereskedelem.

Timi
Én ki sem bontottam minden ajándékot petinek, mert minek. Aminek nagyon örül, az a formaevő vödör (igaz, kapott egy tökugyanolyat teknősben isKép ) és a szines hengerekből épithető torony. Felépitem neki, és hatalmas hozzáértéssel veszi le a legfelső hengert, persze ettől omlik a toronyKép Most egyébként pl. a króm tálcával játszik, jó nagy, fényes, kerek és ha föléhajol akkor nini, egy vigyorgó babafej van benne. Gurgulázva kacag, meg kell zabálni!
Számitógépes játék: az én sorsom mostohábbKép Apa ugyanis nem beszélni inglis, igy aztán az új szerzeményeknél ott kell ülnöm mellette és elmesélni a történetet vagy éppen azt, hogy most mit mond az adott versenyző/katona/szörny...Gyakran sztrájkolok ám, de olyankor én vagyok a csúnyarossz, mondván mi az nekem meghallgatni és elmondani. Ja, csak éppen filmet nézek, babapopót pucolok, mosogatok. Rühellem a számítógépes játékokat.

Petike fogainak száma 0,5-el gyarapodott! Kibújt a bal felső egyeske is. Észre sem vettük, csak pár napja gyanús lett, hogy a gyermek miként tudja csikorogtatni a fogait, amikor csak alul van neki? Egy kisujj-próbával (húúú, de megharapta!!!) érzékelhető volt a hegyes kis fogacska. Ma pedig jól megkacagtattam és akkor láttam, hogy nagyon szépen kibújt a kis lapátfogacska.Kép Lekopogom, de remélem, hogy legalább a harapófogacskák kijövetele ilyen csendben és eseménytelenül zajlik majd továbbra is. A rágófogacskák biztos megviselik majd Petit is, de az még odébb van. Szivem szorul, mikor irjátok mennyit szenved a baba (és persze ezáltal Ti is) a kibújni készülő fogacskától. Elküldöm a mi Kisegerünket minden babáhozKép

Na megyek, kisfiam megint vadszamár. Ez a legújabb. Ha unja a játékait, akkor elkezd jó hangosan sikongatni. Ha szólok neki, akkor csakazértis. Megyek, tanitgatom tovább, most a puszidobálást kezdtük el. Még nem csinálja, csak néz rám nagy kerek szemekkel. Majd megtapsol, mintha cirkuszi bohóc lennék. igaz, néha annak érzem magamKép

Puszika!!

Szilvus és a Vadszamár

Kép
szilvus

Akkor ide irom a receptet mégis.
Ezeket sorban igy kell beleönteni a gépbe
280 ml víz nem tul hideg, de ha rögtön akarod keleszteni enyhény langyos
25g Rma margarin felolvasztva
0,5kg liszt- ebbe lyukat csinálsz abba teszel fél élesztöt, majd betemeted (nem érintkezhet a sóval)
amit adtak adagoló kanalat a kics felével 3 kupa só
nagy felével 2 cukor

Timi,Szilvus! Grat. a fogakhoz!!

Szilvus! Orsi is sikongat, engem idegesit de a szüleim mindig rámszolnak hogy nem szidjam ezért mert erösiti a hangszálakat. Ezért a türelmem csak elfogy egy idö után.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!

Köszi a receptet. Kipróbálom, ez más,mint az enyém. Az élesztőt csak félbe vágom, és beleteszem vagy el kell morzsolni? Eddig csak száraz élesztővel csináltam. Ja, és mekkora súlyú kenyér lesz belőle? Remélem belefér a gépembe.

Lányok!
A Ti babáitok nem kezdenek akaratosak lenni? Én pár napja veszem észre,hogy Réka egyre akaratosabb, és ha nem engedek valamit már hisztizik is, és úgy ordít,mintha ölném. Amit kinézett magának nem tágít, mindenáron azt akarja, hiába próbálom elterelni a figyelmét. És persze csupa olyan dolgot amivel nem játszhat. Már pár napja fürdés után merő egy ordítás a törölközés, mert egyszerűen nem akar kiszállni a vízből.
Pedig Réka eddig egy nagyon nyugis baba volt. Na, azért így sem panaszkodom, mert nagyon jól eljátszik a járókában is.

Szilvus, Timi!
Hát megértem,hogy néha elegetek van a számítógépes játékokból. Az én férjem sosem játszik a gépen, Ő meg az Ő topicjaiba írogat, de szinte mindig a gép előtt ül. Sokszor fel kell jönnöm a szobájába megnézni, hogy itthon van-e egyáltalán. Ha lenne fent fürdőszoba, meg kaja lenne az asztalán, szerintem le sem jönne napokig.
Persze,ha panaszkodok, rögtön azzal jön,hogy örüljek,hogy nem a kocsmában ül, mint más férfi. Na ja.

Jó éjszakát!

Kitty
kitty123

Sziasztok!

Nálunk is jól telt a karácsony. Persze mi is kaptunk egy halom haszontalan ajándékot. Nádja pl. kapott 3 db new born babát. Végül is mit vegyünk egy csecsemőnek? Pelenkázható, cumiztatható, pisilős babát. Hurrá. a 3-at ki sem bontottam a dobozából, majd elajándékozom. Az egyik kibontva vándorol a szekrény aljára, a harmadik kisebb méretű, azzal eljátszik. Én anyostól akptam 1 pólót és 2 pulcsit. A póló hosszú, le kell belőle vágatni, amúgy jó lesz otthono pólónak. Egyik pulcsi nagyon randa volt, de szerencsére kicsit nagy is. Így mondtam, hogy nagy is meg nem is annyira tetszik (amúgy randa piros színe volt, és az elején volt néhány nyomott minta - bordó négyzetek - egy kis arannyal megspékelve. broááá). A harmadik pulcsi pedig 35°gyapjú 65% poliészter. Szúr mint a fene, ilyesmire nagyon érzékeny a bőröm. Nem volt pofám megmondani még ezt is, elsunnyasztottam a szekrénybe. csak azt nem értem miért nem ott vásárol nekem, ahol én is szoktam. Kaptam tőle egy parfümöt is, annak fini illata van. Gyerek fürdőjátékot kapott tőle, én is a sipoló kioperálásával kezdetem. Egyrészt, mert frászt kapott a hangjától Nádja, másrészt baromi könnyen kiszedtem, tehát a gyereknek is iesett volna.

Nádját egyébként egyáltalán nem érdekli a karácsonyfa. Ellenben az azobájának az ajtaján lóg egy hóemberfej. Állandóan oda kell vinni hozzá. Mulatságos, mert napokig nem mert hozzányúlni. Nézte, majd bebújt a nyakamba, ismét nézte, majd nyúlt felé, de mielőtt hozzáért volna, elkapta a kezét. Most már megcibálja a sapiját, de egy kicsit mintha még mindig tartana tőle.

Keresztanyjától kapott egy sátrat (mozdonynak van álcázva), beleszórtam a műanyag golyóbisokat. Tök jól elücsörög benne, piszkája a golyókat. Remekül lehet vele kukuccsozni is. Majd csinálok fotót holnap.

Éjszakáink nem igazán javultak. Általában 3 felé sír fel, és hiába várok, nem hagyja abba. Ilyenkor átviszem az ágyamba, szopizik és alszunk kettesben tovább. Nincs erőm éjszaka küzdeni veleKép Szóval "elromlott" a gyerek. Holnap visszaviszem KépKépKép, még garanciálisKép

Szilveszterkor úgy néz ki én is itthon, gyerekkel. Ettől eléggé lehangolt vagyok. Karácsonnyal nem volt ilyen gond. Igaz, apa itt volt 2 nap is. Meg jöttek a rokonok is. De ez a szilveszter....KépKépKép 13 éve nem töltöttem itthon. Pláne nem egyedül.

Gratula mindenkinek az új tudományokhoz!!! A kevésbé újakhoz is!!! Meg a fogacskákhoz is!!!

Nádja még mindig fogatlan.

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Látom kenyérsütés a téma. Mi már több, mint 1 éve rendszeresen sütünk gépben kenyeret. A tapasztalatok: Érdemes pontosan betartani a mennyiségeket és a hozzávalók sorrendjét. Azaz, alul mindig a víz (ami mindig meleg, de nem forró), erre jön a liszt és rá a többi. Szárított élesztőből soha nem sikerült a kenyér, friss élesztőből viszont szinte mindig. Én nem szoktam lyukat csinálni a lisztbe, egyszerűen csak a fenti sorrendben rászórom a hozzávalókat; az élesztő elmorzsolva a tetejére megy. Lényeg, hogy az élesztő nem érintkezhet folyadékkal (vízzel, tejjel). Mióta vettünk egy kis digitális konyhamérleget és kimérem a hozzávalókat, azóta nem rontottam el kenyeret.
Itt egy recept ami bejött: 650 g liszt, 320 ml víz, 45 ml vaj vagy olivaolaj, 15 ml só, 25 ml, cukor, 25 ml tejpor (tej is jó helyette), 20 g friss élesztő. Nagyon finom, igazi fehérkenyér lesz belőle.
És egy másik ötlet, pizzatészta kenyérsütőben: 450 ml víz (szintén enyhén meleg), 1 teáskanál só, másfél evőkanál olivaolaj, 675 g liszt, 3 teáskanál cukor, 35 g élesztő. "Tészta" programot kell elindítani. Ha kész egy kicsit állni hagyni, kivajazott, kilisztezett normál, nagyméretű tepsiben kézzel szétnyomkodni, eligazgatni a tésztát, erre mehet a szósz és a rávalók, majd megsütni. Fantasztikusan finom, lágy tésztájú pizza az eredmény.

Jó sütögetést!
Pusza,
Humi
humi

Sziasztok!

A fentiekhez még annyit, hogy a vajat nem kell megolvasztani és bő 1 kg-os kenyér lesz. Lehet, hogy elsőre érdemes egy kicsit csökkenteni a hozzávalók mennyiségét. Egy csomó receptet találtam itt:
http://www.kenyersutes.hu/recept.php

Karácsony:
Nálunk is jól telt. Bár mire ünnepelhettünk addigra olyan fáradt voltam, hogy csak lerogytam a fa alá. 24-én négyesben itthon voltunk, 25-én mi mentünk vendégségbe, a következő két nap hozzánk jöttek. Sűrű volt, de jó hangulatú ez a pár nap. Krizsó jól megnézte a fát, egy kicsit megsimogatta a tüsijeit (olyan fajta ami nem nagyon szúr) és azóta nem érdekli. A színes csomagolópapírok és egy-két játék tetszett neki igazán. A kedvenc, egy közönséges szivacslabda volt és teljes meglepetésünkre labdáztunk a bébivel, aki egész ügyesen gurította vissza. Kapott egy csomó jobbnál jobb játékot, és rucikat is. Igazán ő is az együtt töltött időt élvezi a legjobban, apa ugyanis már 2 hete szabin van.

Krizsó még mindig fogatlan, de úgy látom nem sokáig. Az alsó két foghelye igencsak duzzadt. Továbbra is csak hasról hátra fordul, stabilan ül és négykézláb rugózik. Ehhez képest óriási meglepetés, hogy minden egyes pelenkázás után mikor felültetem, a ruhámba kapaszkodva feláll és fülig érő szájjal, belém kapaszkodva állva, rugózik. Máshol még nem állt fel. Úgy látszik nem olvasta a könyvekben Kópéka, hogy előbb, forogni, kúszni, mászni kellene és csak utána állni. Kép

Gratula a babóknak az új tudományokhoz és a frissen kibújt fogacskákhoz! Kép

Pár kép a mi karácsonyukról:
"Jé, ilyen a karácsonyfa?"
Kép
Krizsó az új macival. Ági, Matyika nem ilyet kapott?
Kép
"Nagyon élvezem"
Kép

Puszi,
Humi
humi

Sziasztok!
Nagyon jók a képek, örülök, hogy mindenki sikeresen átvészelte a karácsonyt!!!!!
Szilveszterkor megyünk a tesómhoz, ott lesz egy csomó régi barát, ismerős, de estére hazajövünk és édesnégyesben átalszunk (tévézünk) az új évbe.Kép

MariannKép SzilveszterKép Azért teljesen egyedül mégse leszel, Nádja ott van veled és ennél jobb szilveszteri társaság nem is kellKép

Kép
Kép

A fenti két képpel kívánok mindenkinek Nagyon Sok Boldogságot, Egészséget és Szerencsét az Új Évre!!!!
Puszi:
Magdi

Magdi
mléna

Sziasztok!

Karmen
Engem nem idegesit a sikongatás, olyan aranyos, ezért neveztük el vadszamárnak. Próbálgassa csak a hangját. Van, hogy visszasikongatok neki, na akkor az nagyon tetszik, utánozKép Petinél a "nemszabad" felszólitás olyan értelmet kap, hogy "csináld csak nyugodtan". Amire felfigyel az a "Jujjujj!" akkor abbahagyja még a konnektor pisztergálását is.

Kitty
Azt hiszem az én Kos/Oroszlán kisfiam akaratossága minden határokat felülmúl. Már szopós csecsemő korában elkezdte, kb. 6 hónaposan már "rettenetes" volt. Ha elvettem a kezébe kaparintott pl. hajkefét, már torzult is az arca, vörös lett a feje és jött a "BRŰŰÁÁÁÁÁ". Szerencsére erről most leszokott, azaz szünetelteti. Szépen elengedi a "nemszabad" tárgyat, ha kap a kezébe egy "szabad"-otKép Az egó akkor teljesedik ki, amikor nem veszem ölbe, amikor óhajtja. Ilyenkor ül, égnek tartott kezekkel, lábaival toporzékol (ülve...tök aranyos) és ordít. Erre kell még valamit kitalálnom, mert igazság szerint nem akarom sem letörni, de még csak elfojtani sem a kis egóját, legyen csak meg a saját akarata és érvényesitse is, persze ne velünk szembenKép Szóval asszem lesz vele még gondomKép

Humi
Nagyon jófej a hintamicimackózó Kópé. Igy egyedül megült rajta?Kép Csuda ügyi.

Mléna
Látom manófalvit teljesen elbűvölte a karácsonyfaKép Nem szedegette le a diszeket?

Mariann
Ráadásul irtad, Nádja fél a kopaszoktól.Kép Gondolom a 3 db newborn baba sem túl sok hajjal birKép
Pulcsik: Kép GRR! Szörnyű nem, hogy a legközelebbi rokonok azok, akik NEM figyelnek oda az ember izlésére. Nekünk a gofrisütő volt a csúcsajándék az idén, szörnyű randa és nagyon gagyi, még odaajándékozni sincs pofám senkinek, annyira. Anyu pl. okos volt: azt mondta vegyük meg magunknak a turmixot amilyet szeretnénk, és azt kapjuk Tőle.

Ma lesz az első esti kimenőnk. Szinházba megyünk Apával. Hát kiváncsi vagyok Peti mit alakit majd anyósnak. Remélem jókisfiú lesz és elalszik szépen a szokott módon. A fürdést kihagyva, mert anyós dereka nagyon fáj, mondtuk ne hajlongjon a majd 9 kilós gyerekkel.

Ja, még egy mondat asszem Barbinak a járókához. Tudom, sok fórumon olvashatod, hogy "jujjnemjó" meghogy "korlátozza a gyereket a szabad mozgásban, nem fejlődik eme kézsége" stb. stb.. Ez csak akkor igaz, ha a nap 10 órájában benne tartod a babát, és kb. felé sem nézel. Én hasznos holminak tartom pont azért, hogy TÉGED ne korlátozzon a szabad mozgásodban!Kép Ami a mozgásfejlődés úgynevezett hátráltatását illeti: itt van Peti, akivel máris ellenpéldaként szolgálhatunk, "lelkes" járókalakó, ha úgy hozza a szükség és nem állitanám, hogy a motorikus fejlődésében lemaradott bébi lenne. De hangoztatom, nem biztos, hogy ez a JÓ amit irok, ez csak az én tapasztalatomból adódó vélemény.

Télleg mentem, mert Peti a fürdőben mazsoláz valamit... Ja nem a tükörajtót paskoljaKép

Puszi Mindenkinek!

Szilvusék
szilvus

Humi!

De-de pont ilyen macikát kapott Matyi is. Krizsónak tetszik?

Most mennem kell.
Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok!

BUÉK mindenkinek!
Kép

Ma este apával moziba megyünk! Anyunál ledobjuk Kincsőt.
Nekünk meg hirtelen 2 helyünk is lett, ahol szilveszterezni tudunk. A közelebbit választottuk, holnap de irány pázmánd ( másik szögligeten lenne)Kép
Úgyhogy búcsú.

Jövőre újra itt.
Edina

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!
Hát nekünk is van két meghívásunk, de itthon maradunk a bébivel. Apával ránk fér az édeskettes.
Kitty,
az akaratosság nálunk is kezd elharapózni, de még csak időnként vészes. Azt hiszem lesz ez még rosszabb is.

Barbi,
Levi nemrég kapott járókát, de az én szabadsághoz szokott örökmozgóm kb 5 percet hajlandó benne lenni. Jóval korábban kellett volna elkezdeni a szoktatást. Arra viszont jó volt, hogy meg tud benne kapaszkodni a felálláshoz.

Lányok, bővebbet jövőre! A kimenősöknek nagy bulit, jó szórakozást! Ezzel a kis versikével kívánok mindenkinek BOLDOG ÚJ ÉVET: Havas téli lepedő borítja a tájat, ilyenkor a jó pezsgő serkenti a májat. Sült malacka surran a bendőbe, kívánok sok jót az új esztendőbe!

Puszi, Moncsi
monyó

Sziasztok!

Nagyon nagyon rég írtam már ide,de remélem azért talán még emlékszik valaki ránk.Kép
Nagyon Boldog Új Évet Kívánunk mindenkinek!
(És utólag Boldog Karácsonyt isKép)
Kép

-------------------
Egy kérdésem lenne: Szerintetek nem baj,hogy még egyáltalán nincs egy darab foga sem a Dominiknak,és még csak jelét sem látni.KépMár elmúlt 9 hónapos.

Puszi mindenkinek!

Orsi,és Dominik
orsi21

Sziasztok!
Visszaolvastam mindent. Több, mint 2 hetet. Olyan jó lenne sűrűbben is jönni, de egyszerűen nem megy. Most is valami hatalmas csoda történt, mert Tomika 8-kor beszunyált. Várom, mikor ébred föl.
Kép Máskor 10-11-ig is kukorékol, és félóra múlva megint fönt van. Nem tudom, hogy kellene a korábbi elalvást elérni nála.
Örülök, hogy jól sikerült nálatok is a karácsony! Mi 24-én itthon voltunk, a szüleim jöttek el. 25-26-án pedig mi mentünk hozzájuk. Tomika nagyon örült az ajándékoknak. Kapott szánkót, faliórát, bébi házikót, ami zenél (sajnos 4 percig, ha egyszer benyomja Kép ), csörög, világít stb. A nagyiéktól pedig két fajátékot. Ajánlom figyelmetekbe, szerintem nagyon jó, és nem túl drága játékok:
www.wonderworldtoy.com
Apa is nagyon élvezi, mert a fakockákat esténkét ő szokta összepakolni. Sajnos 2 napja elkezdte érdekelni a karácsonyfa, mindjárt a kezében is maradt egy régi üvegdísz. Persze az akasztója nélkül.
Tomika elkezdett beszélni. A szókincse nem túl gazdag: "tyű" és ennek az összetételei: "hütyű" "hetyű". Mindenre azt mondja a kutyára és a lámpára is.
Mindenhová kapaszkodik, továbbra is pakolni kell előle. A "nem szabadot" Petikéhez hasonlóan bátorításnak értelmezi, és hatalmas röhögésekkel folytatja a rosszaságot. Pl. a hajam tépését. Vagy az evés közbeni köpködést. És sajnos olyan édesen nevet, hogy én is elnevetem magam. A nevelés csődje.. Kép
Szilveszterkor mi is hármasban leszünk, mivel a szüleim Londonban töltik a Szilvesztert (szegények...Kép). Meg persze a Kutya a negyedik, akinek az idegrendszerét már erőteljesen megtépázta a rengeteg petárda. A miénket is.

Szilvus!
Kissé megkésve, de gratula a spanyol vizsgához!
Nagyon komolyan tanulmányozza Peti a poháralátétet!
Te már ápr. 1-től dolgozol is? Vagy kiveszed előtte a szabadságodat? Én is megbeszéltem a munkahelyemen, hogy febr.1-től megyek vissza. Kb. márc. közepe lesz, mire letelik a szabim.
Nagyon csini Peti az ünneplőben! Meg másban is...
Gratula a fogacskához!

Ed!
Nagyon édesen alszik Kincső!
De ügyes ez a leányzó! Lépcsőmászás...
ptünde

Sziasztok!

Orsi!
Fogügyben ne aggódj. A nagylányom az 1 éves szülinapját még fog nélkül ünnepelte. Mostanra gyönyörű és egészséges fogai vannak. Viszont a tejfogak lecserélését is jóval később kezdte,mint a kortársai. Dominiknak is lesznek fogai hamarosan. Legfeljebb később kezdi a kiflit rágcsálni.

Szilvus!
Kimaradtam, most olvastam,hogy vizsgáztál spanyolból. Gratulálok, de ügyi vagy!

Tünde!
Én tegnap találtam olyant,amitől Réka visszaretten. Mondom,hogy jujujjjuj, és sziszegek. Azonnal megfordul és elbizonytalanodik. Van,hogy nem is folytatja útját a kiszemelt nemszabad tárgyhoz.
Hát a kutyák nálunk is nehezen viselik a petárdákat már most, mi lesz velük az éjjel?

Alighanem nekem lesz a legszupibb szilveszterem. A lányok mennek Anyuékhoz, naná,hohgy nem akartak itthon maradni. Mi meg a férjemmel Tv-zést terveztünk, meg 2 barát volt úgy,hogy beugrik hozzánk.
Na erre végig hánytam az egész éjszakát, most is pocsékul vagyok, fáj a gyomrom és még mindig hányingerem van. Remélem a gyerekek megússzák! Szóval Hozzánk a róka jött bulizniKép

Majd még benézek.

Kitty
kitty123

SZiasztok!

Nádja szilveszterre is meglepett valamivel. Az éjszakánk nem volt valami szuper, nagyon sokszor sírt fel, meg hosszabban is sírdogált. Hajnalban észrevettem, hogy bizony kibújt egy fogacska. Jobban mondva egyenlőre inkább érezni lehet, mint látni. Szóval már mi sem vagyunk fogatlan manók. Pedig még este is a fogatlan vigyorával cukkoltam őtKépKép

Tegnap itt voltak a barátnőim családostul. Egyik barátnőm hozta a gyerekeit is, ennek mondjuk most nem örültem annyira, mert a másik barátnőmet rég láttam, és gondoltam dumcsizhatunk végre egy jót. No de két égetnivalóan rossz gyerkőc mellett ez szinte lehetetlen. Pedig igyekeztem célozni finoman, hogy jó lenne, ha egyedül jönne. No meg este 1/2 7-re jöttek. De állítólag mostanában éjjel fekszenek és délig alszanak. Hát, Nádjának ezt biztosan nem lesz majd szabad.
Ellenben másik barátnőmet hősiensen feláldozta magát, és elmegyünk valahová ma esteKép Persze köszönhetem a férjének is, aki szerintem szintén be volt sózva, és így könnyebben ment a meggyőzés.

KittyKép
Remélem estére elmegy a rókaKép
Mi kutyánk is kaparjamár most is az ajtót ezerrel. Bejönni viszont nem akar. Estére szerintem tuti bejön.

MINDENKINEK BOLDOG ÚJ ÉVET!!!!!!!

Mariann
tmarianna

Mindenkinek Nagyon Boldog Új Évet Kívnunk Matyikával!
Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Kép

Utolsó napján ennek az évnek,
Szerencse malackák megint útra kélnek.
Azt kívánom NÉKED, hogyha arra járnak,
Térjenek be Hozzád, s maradjanak Nálad!

A jövő évben legyen részed minden szépben,
szexben hétszer minden héten,
de légy ma éjjel disznó részeg,
így búcsúztasd az óévet, és kívánok boldog új évet!!

Langy esőben, tömör ködben,
holt részegen mély gödörben,
szilveszternek nehéz napján,
négykézláb az árok partján,
átölelem a világot, és boldog új évet kívánok!

BÚÉK!

Erika
goczane

Sziasztok,

nagyon boldog új évet kívánunk mindenkinek, mindenki kapja meg jövőre amit szeretne, kistesót, fogacskát, boldogságot, stb.

Sok puszi

Timi, Bence, Apa
kismaszat

Mariann! Grat. a foghoz!!

Kitty! Igen, az élesztöt elmorzsolva teszi bele. Kb. 1 kg lesz a kenyér.

Tünde! Mekkora már Tomika, olyan hosszu babának tünik! Eddig sem volt kicsi, de a képen sokat nött!

Moncsi! Orsinak itthon nincs járokája, mert nem is fér el, anyuéknál van, de ott csak aludni teszem bele. Szoval itthon a kiságyba teszem amig dolgom van PL. fejek az fél óra, kap sok játékot és elvan. Nem kell külön jároka. Ha Levi nem szokja meg probáld az ágyába tenni.

mindenkinek BUEK!!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Ma jöttünk haza, szuper volt a karácsony, mindenhol. A képeket megnéztem, édesek!!!, de sajna elolvasni még nem tudtam - pótolom!!!!

NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK !!!!!!

Kép

Andris, Móki, Laci
móki

Sziasztok!

Először is BUÉK Mindenkinek!
Jó szórakozást azoknak akik elmennek vhová, meg természetesen azoknak is akik a tv előtt ünnepelnek...Kép

Petya is elég akaratos, ezt olyankor, amikor olyat csinálunk ami neki nem tetszik, egy hangos visítással jelzi...
Őt se nagyon izgatja a "Nem szabad" felszólítás, lehet én is kipróbálom a jujjujjuj-t.

Petyának a szaloncukrok jobban bejönnek, mint a fa... Minden nap eloroz egyet szépen kicsomagolja és befalja...

Amikor lépegetünk vele, akkor már alíg kapaszkodik, kiváncsi vagyok mikor fog elindulni...
Délelőtt huncutkodott egyet a Nagypapival. A Nagymami fogta a kezét, meglátta a Papit, elindult felé, majd kb karnyujtásnyi távolban elkanyarodott és röhögve elkezdte úgy szedni a lábait, mint aki elszalad. Ezt kb 10x egymás után eljátszotta KépKép
bzsuzska

Sziasztok!

NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK babáknak, mamáknak, papáknak, tesóknak!
Kép

Puszi,
Humi, Karcsi, Lacus és Krizsó
humi

Képzeljétek Matyikának kijött a 7. foga és jön a 8.-is. Nem is vettük észre csak mikor már megharapott.Kép
Most mennem kell!
BUÉK!!!
Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok!

* * * B Ú É K ! * * *

Csak ezért jöttem beKép

Móki
üdv újra itthon, jót pihentél? Aranyos a Szilveszteri AndrisKép

Tündi
Tomika nagyon édes! Annyira nagyfiús, de lehet, már mondtamKép Ápr. 1-től élesben dolgozom, nem veszek kis szabadságot, hisz előttünk a nyár és kell jövő karácsonyra is, nem pazarolom el azt a 25 napot (asszem annyi jár). Jó azért tudni, hogy nem egyedül vagyok aki visszatér a dolgos hétköznapokhoz. Lesz kivel erről is eszmét cserélni. Én már alig várom, és ami Petit ileti nagyon optimista vagyokKép

Ági
Nyóc fogacska??Kép Matyi az ügyeletes kroki!Kép
De képzeljétek, már Petinek is több foga van, mint füle!!! Szám szerint 2 + 2 félKép

Foggal kapcs: Segiitség!Kép Peti megeszi a fa kiságyat és a járókát. Ez komoly. Már szálkásodik a járóka, Peti szája pedig vérzik, úgy belelendül a rágcsálásba. Pedig van vagy 8 fogzásra ajánlott rágókájaKép Ti mit csinálnátok?

Mentem, érzem a tatár illatátKép És a pezsgőét. Najó, leirom, ma miket ittam, de ne itéljetek meg ez alapjánKép Délelőtt vilmos+almalével, délután ir kávé, most jön a pezsgő+bomba. Peti szunyál. Én pedig hasonlatosan a kutyusaitokhoz rettegek a petárdáktólKép

Jajaj, még valami, tegnap láttuk a Koccanás c. Spiró vigjátékot, ha lehetőségetek nyilik, okvetlenül nézzétek meg, ÓRRRIÁSI!Kép Peti is jól vette az akadályt, bár kaját nem volt hajlandó elfogadni anyóstól, igy étlen-szomjan aludt el. Számitottam rá, hogy éjjel felkel és kéri a jussát, de nem. Van ilyen, hogy a baba kihagy egy étkezést?

Na mosmá téééleg....

Puszi és BÚÉK!

Szilvusék
szilvus

Sziasztok!

BUÉK mindenkinek!

Alighanem még pihiztek a tegnapi nap után. Én már fél 8 óta fenn teszek-veszek. Tegnap uis már 11 kor aludtam. A betegségem nemhogy javult, hanem tegnap egész nap csak szoptatni és fürdetni tudtam felkelni. Este már az ügyelettel is telefonoztam,mert már nem bírtam gyógyszer nélkül. Magas láz, fejfájás, gyomorfájás, kezeim lábaim majd leszakadtak, szédültem.
És még éjjel jól összevesztem a férjemmel, aki szerint jól elszúrtam a szilveszterét. Mindha én tehettem volna róla,hogy pont most döglöttem le. Jött 2 haverja, nálunk voltak egy órát, és persze el akarták vinni magukkal. Ő nem ment el, mondván,hogy beteg vagyok, itt marad velem, de azért a fejemhez vágta. Persze én sem örültem volna,ha elmegy. Itthon üljek egyedül szilveszterkor? Persze e két haver nem nős, símán elrágatták volna mellőlem.
Na, mindegy, remélem ez nem azt jelenti, hogy egész évben beteg leszek, és végigveszekedjük a 2005-öt.
Na, nem sírok tovább.

Szilvus!
Ha valami jó állás beesne, én is visszamennék dolgozni, de inkább az év végefelé. Azért aggódom, hogy hogy bírná a bölcsit a pici.
Úristen, eszi a járókát? Hát nem tudom mit lehetne tenni. Talán csak megelégeli Peti.

Ági!
Gratulálok a fogsorosnak!!! Rékának csak 3 van, de akkorát tud harapni, ha kifogy a tej a ciciből...

Na, lépek, megnézem a sülthúsomat.

Kitty
kitty123

Sziasztok!
Újra itthon, bár ahol voltunk szilveszterezni ott is volt net így írogattam pár sort.
Matyika jól tűrte a 3 órás utat a végén volt csak egy kis hiszti.
A mi szilveszterünk meg lett tartva 30-án, hajnalig activiztünk aztán Matyus 5-kor bomlasztotta a társaságot. (főleg engem) Így az egész banda este 9-kor elvonult ALUDNI SZILVESZTER ÉJJEL. Így már ekkor koccintottunk is, nehogymá lemaradjunk a jó kis pezsgőről, sőt az is kölök pezsgő volt, nem kívántuk az alkoholt. Hihetetlen, szerintem mi voltunk az országban a leglustább házibulizók. Kép

Szilvus!
GRRR! Fogalmam sincs mit kezd az ágyzabáló Petikével! Biztos ízlik neki a lakkozás. Valami rongyal nem tudod becsavarni?

Humi!
Köszi a kenyér receptet megyek is és dolgoztatom a gépet!

Ja és tiszta takony vagyok, szerencsére csak én a családból. Nem olyan durva mint Neked Kitty, de azért pusztítom a zsepiket! Nyugi mi az év első napján gyorsan letudjuk a betegséget, és utána már csak jobb lehet! Kép

Pussz Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

BÚÉK!!!!!

A teljesség igénye nélkül ugyan, de nagyjából visszaolvastam, s most írogatok. hm, a képeket könnyebb kommentálni.Kép

Léna, nem dicsérem agyon a csudacsinos Mulinex reklámcsajszit, aki az új téli szerkójában és főleg az ünneplőjében ugyancsak megdobogtatja a férfiszíveket.(Andrisnak a nyála is csorog Kép) A nyerő nálunk az állólámpa hatalmas doboza volt Kép jól meg lehet mászniKép

Mariann, hamar el is múlt a szilveszter, ne szomorkodj! Micsoda????????? Egy újabb taggal kevesebbet számlál a fogatlanok klubja???? Hát gratula a kis fogas angyalkához, aki FELÜL!!!!!! Ezek aztán ajándékok!!!!! (ha már babából annyi van.Kép) Nagyon tetszett a kari üdvözleted! Mindig arra gondolok, csórikáimnak még mit kell kibírni, míg kreatív anyák ilyen meg olyan pózban, különféle ruhában kattogtatják őket.Kép

Szilvus, nagyon jó a kari-miki-Peticic! Na én is kötögettem, vettem a 2 rénszarvas agancsot (amit a párommal viseltünk végül), oszt egy egyszerű sapkás mikikép lett a díjnyeres, amit most minden boldog-boldogtalan megkapott a rokonyságból, baráti körből.Kép Nem lehet az ember elég büszke. Kép
Hoppá, nem semmi a kiságyrágcsa! Bevallom, én egy kicsit meg is ijedtem. Nem lehet nem aggódni, mikor látod, hogy vérzik is a nagylegénynek! Ötletem sajna nincs. Remélem mielőbb másra(máson) feni a fogát. Vadszamár Peti KépKépKép

Karmen, nagyon ügyesen olvas Orsi. Édes az a kis masni a hajábanKép

Claire, nem semmi programhegyek így karácsony táján. 4 gyerkőc mellett ez kész kikapcsolódás, nem?Kép

Ági, remélem azóta sikerült egy isteni kenyeret sütnöd! Holnapra mi is felvettük a napi teendők sorába, nyammmm. Matyus ezerrel ügyesedik, látom. Nyáron már egyedül jön a talikra? KépGyógyerő ezerrel megy!!!!!!!

Anita, remélem jól telt a tévézős, bújós, szerelmetes szilveszter! Igenis irigylésre méltó!!! Reméljük Atti hamar megtanulja, hogy csak akkor tipegjen tovább, ha van mibe kapaszkodnia.Kép

Ed, jók a képek a sportlédiről Kép hja, mászunk, mint anyáék?! Mellesleg én alig bírom levenni a szemem a göndörödő fürtökről - vajh miért?Kép

Kitty, olyan jó, hogy megint gyakrabban sikerül írnod! Réka a csodaszemű 2 nagylány méltó követője! Csini bébitaxis Kép Remélem már sokkal jobban vagy, és ez volt a 2005-ös év első és utolsó betegeskedése!!!

Timi, sajnálom, hogy anyós karácsonykor is hozta a formájátKép Fogak KépKépnem alvás miattukKépKépKép

Humi, drágák a képek, a kedvencem a macilovaglós kééép! Hé, hahó, lassan derogál fogatlannak lenni? Na jó, hm, gratula ezerrel!!!!!!!! Majd csak csodálkoztok, ha egy hetes nem jelentkezés (nem alvás)után bejelentkezem, hogy kibújt Andris hm, 8-10 fogaKép Majd csak lestek- én is azt tennémKép

No, ha még van időtök olvasgarni leányregényemet, akkor olvashattok rólunk, mi is történt velünk. Az ünnepek első felét a párom szüleinél töltöttük, majd irány Almádi, anyuékhoz. Nagyon jó volt, pihenhettünk, bár az első estéken nem nagyon aludtunk – na nem a fogak miatt - mielőtt a remény szikrája csillanna Kép - , csak mert Andris elszokott a velünk 1 szobában alvástólKép Nem aludtunk sokat Kép - ő felkelt a paplan susogásunkra, mi az ő szuszogására, ezeregyszer felsírt, stb. De hősök voltunk, túléltük. A karácsony meghitt volt, szupi ajándékokkal, igazi meglepetésekkel, szegény fiam egyszer le is görbítette a száját, mikor anyja cseppet sem csendesen hozta mindenki tudomására, mennyire örül az ajándékoknak. Hát a gyerkőcöt is leginkább a csomagoló-kötöző cuccos vette le a lábáról, meg a lámpásdobozKép De szerencséjéreKép ma már kezdte rendeltetésszerűen használni a játékok némelyikét, nem csak rágcsálta őket. Sok mindent kapott, de ennek egy része a szomszéd néniktől való - Laciék falujában még mindig nagyon komolyan veszik a komaságot(szinte mindenki mindenki komája), s jönnek Marika néni unokájához. A kellemes az egészben, hogy aranyos dolgokat hoznak - na jó, a csokimiki nem neki való, de ... (Kapott 3 plüss rénszarvast így családon belül is, de nézzük a jó oldalt: mindhárom különböző, és aranyosak egytől-egyigKép)

Tegnap egy baráti társaságban köszöntöttük az új évet - elég nehezen döntöttünk, hova menjünk, de szuperul éreztük magunkat, 3ra értünk haza. Mazsika 9től aludt, mikor hazahoztuk sem ébredt meg, 6kor szopi és - ilyet nem tett az elmúlt jó pár hónapban – visszaaludt 9ig!!!!!! Ilyenkor olyan hálás vagyok ennek a kis Büdösbogárnak!!!!!

Ami még az ünnepeket teljessé tette, hogy egy 7-8 éve nem látott barátnőmmel egymásra találtunk ismét egy álom eredményeképp (nehezen megtaláltam a címét, lapküldés, ő még nehezebben megtalálta a telefonszámomatKép, és nagy az öröm!!!!

Az apróságokat és képeket majd legközelebb!

Boldog új évet még egyszer!!!!

Pusza,

Móki
móki

Sziasztok!

Ági!
Hogy sikerült a kenyér? Karmen vagy Humi félével próbálkoztál? Nekem Karmen receptje sikerült. Fini lett.

Humi!
Hát a Te kenyérrecepted nem sikerült. Egyáltalán nem kelt meg. Szerintem a hozzávalók kimérésével van gondom. Mivel mérsz ml-eket? Szerintem ott rontottam el.

Móki!
Jó,hogy jelentkeztél. Látom nálatok is szupi volt a karácsony és a szilveszter is. Ezek szerint Andris is jobban tud külön aludni. Mi is így vagyunk, elmentünk Anyósomhoz egy szobában voltunk, kb. 5x kelt Réka.

Puszi

Kitty
kitty123

Sziasztok!

Hogy telt a Szilveszter? Mi nyugisan töltöttük, csak a kutyink folyamatos nyugtatása adott egy kis elfoglaltságot. Szegény nagyon félt a petárdáktól.

Kitty, Ági: Gyógyuljatok meg minél előbb!!!

Kitty,
Sajnálom, hogy nem sikerült ez a recept. Pedig én rendszeresen csinálom és meg szokott kelni. Mikor a kenyérsütőgépet vettük nekem sem jöttek össze a kenyerek. Egy kollégám tanácsára vettünk egy egyszerű kis digitális konyhai mérleget és azóta azt használom. Egyszerűen rárakom a kenyérsütő edényét, lenullázom a mérleget és csak dobálom bele sorrendben a kenyérhez valókat. Pillanatok alatt oda lehet így rakni is mivel pontosak a mennyiségek sikerül is mindig a kenyér. Hetente többször is szoktunk sütni. Általában este odarakja valamelyikünk és reggelre finom meleg kenyerünk van.

Móki,
Ahogy írod, igazán jól teltek az ünnepek nálatok.Kép Ne izgulj, még nem léptünk ki a fogatlanok táborából, még csak készülődik a fiatalúr a távozásra, de egyenlőre fogacska sehol nincs. Tényleg, jól gondolom, hogy már csak 3 fogatlan babó van (Andris, Dominik, Krizsó)?

Ági,
Igen,igen,igen.... Krizsó is boldog az új macijával. Neki is a kiságyába került és reggelenként nagyokat bírkózik vele. Ti vettétek neki a macit? Én megláttam az egyik bevásárló központban valakinek a kosarában és beleszerettem, de sajnos nem volt több belőle. Aztán legközelebb mikor mentem volt 1 db, gyorsan betettem a kosárba. Mire a pénztárhoz értem 3-an kérdezték meg, hogy honnan vettem el, mert ők is ilyet keresnek. Szóval nagy kincs ez a macika, nem is olyan könnyű hozzájutni.Kép
Kenyérsütés hogy sikerült?

Tünde,
Így a képek alapján nagyon nagyot nőtt Tomika és nagyon aranyosan játszik.Kép Mekkora most?

Szilvus,
Nem semmi a kis farágcsa!Kép Fogalmam nincs mit lehet ilyenkor csinálni egy ilyen kis rágcsáló nyuszikával! A lehűtött rágóka sem kell neki?
Krizsó is nagyon akaratos. Félig csukott szemmel ordít ha valami nem úgy történik, ahogy ő szeretné, közben pedig lesi, hogy megszánja-e valaki. Mindehhez egyfolytában csapkod a kezével. Szóval néha igazi kis hisztipalánta. Lesz még gondunk vele.Kép

Mariann,
Gratula Nádjának a felüléshez és a fogacskához. Ez volt az ő ünnepi meglepije az Anyujának.Kép Klassz, hogy mégsem magányos szilvesztered lett. Írj majd milyen volt!
Jut eszembe, Nádja tekije gondosan lemosva várja, hogy visszatérhessen kisgazdájához.
Lányok! Mikor lesz tali?

Ed,
Gratula Kincsinek a lépcsőmászáshoz. Hiába, volt kitől mászni tanulnia.Kép Nagyon ügyi!

Krizsó két meglepivel kezdte az új évet. Tegnap óta be nem áll a szája. Rájött, hogy van hangja és egész nap a "DE-DE-DE-DÁ-DÁ-DÁ"-tól hangos a ház. Képes órákon kerezstül egyfolytában magyarázni. Egyszer úgyis megzabálom.Kép A másik új tudománya, hogy ma pelenkázás után úgy fordult hátról hasra, mint a villám. (Ne nevessetek ki, nálunk ez újdonság.) Csak azt nem értem, hogyha ilyen hipp-hopp meg tudja csinálni akkor mire várt eddig Őkópésága?Kép Lehet, hogy mostanáig kiélvezte, hogy alvás közben többször bemegyek hozzá visszafordítgatni? Nagy huncut a fiatalúr.Kép

Mégegyszer BUÉK mindenkinek!
Puszi,
Humi
humi

Sziasztok!

Mindenkinek Boldod Új Évet Kívánok!!!!Kép

Adós maradtam a Pampers csigával,tudjátok zenél, levehető a háza, feje, Bence imádja!
Remélem Léna már odaért a Pampers Jézuska!

BarbiKép

Barbi
Kép
Kép
barbic

Egy táblicsku; így megnőttek az új esztendőre a babócákKép Hihetetlen, hogy tavaly ilyenkor még UH képeket mutogattunk egymásnak.

Kép
humi

Újra én!
Nálunk is jól teltek az ünnepek, csak gyorsan. Összesen 1 nap volt, hogy egyedül voltunk. Akkor viszont kihúztuk a nappaliban az ágyat és ki se keltünk egész nap és megnéztünk kb. 5 filmetKép

Szilveszterkor mi is sokat gondolkodtunk, hogy kihez menjünk. Előszőr úgy volt, hogy nálunk lesz de megfúrtam, hogy ne kelljen készülődni, takarítani. A nagy lakásmentési tervem nem jött be. Most is itt vannak a barátaink csak már dvd-nek. Szilveszterkor a régi barátainkkal buliztunk, Bence nagyon jól bírta kb. 10kor beájultKép
Kari ajándékok nagyon bejöttek kedvenc a játék telcsi, búgócsiga, kiskocsi, bébitaxi. Persze mind az én ötletem.Kép

Kép
Kép
Nagyon szépek a nagyfiúk és lányok a Karácsonyi képeken!!! Nagyon jó év volt a 2004 ennyi gyönyörű kismanót hozott!

Mariann, gratula Nádjának a fogacskához és a felüléshez!

Karmen, csuda édi Orsi a bicajon!Kép

Ed, mozi megvolt? Dee jó Nektek!!!

Magdi, Timi gratula a fogacskához!Kép

Szilvus, gondolom milyen hülye helyzet lehetett kapni azokat az ajándékokat. A legrossabb hogy jó képet kell hozzá vágni. Peti nagyon helyesen nevet!!Kép A járókarágás: nem lehet kapni vmi műanyag védőt?

Kitty, jobbulást!!! A bébitaxis képen nagyon helyes Réka!Kép Én is azt veszem észre, hogy egyre akaratosabb Bence. Állítólag azért mert ebben az időszakban kezdenek jobban kötődni a tárgyakhoz.

Humi, a macis "hintalovon" nagyon helyes Krizso! Hol vettétek nem is láttam még ilyent?
Fogacskához gratulaKép

Tünde, tényleg kész férfi már Tomi. A késői elalvás sajnos nálunk is maradt.

Móki, örülök hogy jól sikerült a Szilveszter. Kell néha egy kis buli!Kép Tündér Andris a bulizás közbenKép

Bence is bébitaxizik míg le nem törik a derekam.

Puszi
Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok!

Akkor gyors beszámoló a szilveszterről:
9 felé elmentem a barátnőmékhez, ott beszélgettünk, ittunk (én 1 pohár vörösbort), ettünk. Aztán 11 után valamivel eltaxiztunk a Millenárisba. Több helyszínen zajlott a mulatság, ahol mi voltunk ott épp KFT koncert volt. Éjfélkor Hajós András beszélt valamit, de nem igazán figyeltem. Utána Colorstar zenélt 1 órát. (Eddig nem ismertem, mde határozottan jó zenét nyomtak). Aztán meg DJ volt. 3/4 3-ig voltunk ott, aztán a barátnőméknél ettük már a virslit, mikor 4 felé megcsörrent a telefonom. Anyukém volt, hogy Nádja már nagyon sír, igyekezzek. 1/2 órával később hazaértem, rohanok fel a garázsból, megyek anyuékhoz, és síri csend fogad. Hát Nádja a nagypapájával heverészett a kinyiotott kanapén, tv-t nézett közben és rágcsálta egy üres flakont. Meg kellett zabálni. HAzavittem, majd be az ágyba, szopizott és már aludtunk is. Szóval jól telt a szilveszter. Nádja persze többször eszembe jutott az este folyamán, és mindig olyan jó érzés tölt el olyankor. Becsukom a szemem, és már látom is, ahogy rám vigyorog. És tudom, hogy vár, és nagyon örül majd, ha hazamegyek. És ez olyan jó érzés!

Ja, legutóbb elfelejtettem elújságolni, hogy Nádja visszainteget, ha integetnek neki. Ma jó, nem mindsig, de kb 90%. hogy pát int.

KittyKép
Remélem azért mostanra már jobban vagy. Apa biztos frusztrált volt egy kicsit, de szerintem nem gondlta ő komolyan.

HumiKép
Gratula Krizsónak is a tudományokhoz. Eddig ügyesen titkolta, hogy ilyet is tud ő.

Lehet, hogy szülinapromra majd kenyérsütő gépet kérek. Épp a múltkor húztam fel magam, annyira vacak kenyeret lehet kapni mostanság. Zsíros kenyeret (khmm) akartam enni almával, és egyszerüen nem lehetett megkenni a szeleteket.

SzilvusKép
Hát, esetleg ragassz rá valamit. Esetleg létezik műanyag, öntapadós tapéta? Amit nem tud lerágni, de tisztítható. Másik ötlet, hogy ha rossz íze lenne, nem rágná, de hogy mi az amivel ezt el lehet érni, úgy, hogy nem ártson sem a gyereknek, sem a fának, no azt nem tudom.
Szerencsére Nádja a fém lábú széket rágcsálja, azt csak le kell mosni időnként.

No, megyek aludni

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

A szilveszteres kép - nem tagadomKép - beállított, a naptárra készült (két nap alatt sikerült egy nevetést kicsalni. Bohóckodtunk ezerrel, de nem bírta meghatni Andrist. Mikor beültettük, fapofa, s addig tartott, míg le nem vettük a felszerelést rólaKép. Ami valóban 31-én este készült:

Kép

Talán ez az egy kép, amin mosolyog, elég komorra vette a figurát akkor - bezzeg miKép

Az agancsokat azért felhasználtuk karácsonykor - pihent szülőkKép

Kép

Mariann, örülök, hogy végül jól sikerült a szilveszter. !!!

A talit mielőbb meg kéne ejteni szerintem is!Kép
Nálunk bármikor lehet, múltkor kipróbáltuk a lakás nagyságát, és bejöttKép

Mg jövök,

Móki
móki

Sziasztok!

Mi szilveszterkor délután buliztunk, a tesómnál összejött egy 12 fős társaság, dumcsiztunk, iszogattunk. A gyerkőcöket mindig más kényeztette, én csak pihengettem, olyan jó volt, hogy nem nekem kell utánuk szaladgálniKép. És a Márk szuper aranyos volt, nem félt, nem sírt, annyira felbátorodott a végére, hogy nekem nem is kellett látótávolságbam lennem. Nagyon büszke voltam rá. Aztán 8 körül hazajöttünk, gyerkőcök bealudtak. Én sem bírtam túl sokáig, 10-kor kidőltem én is. A férjecske tartotta a frontot, ő megvárta az éjféltKép

Tegnap anyósoméknál lencséztünk, meg volt malacka is, jól belaktunk veleKép, szerencsénk és pénzünk már lesz az új évben.Kép

Kitty! Remélem már jobban vagy, fel a fejjel, azért csak otthon maradt veled a férjecskédKép

Járóka: nekem nagyon nagy könnyebség hogy van, Márk fél-1 órát jól el van benne. Ezalatt tudok mosogatni, főzni, WC-re menniKép Persze ehhez hozzátartozik, hogy nálunk a konyhában kő van, ami hideg, és ott nem lehet négykézláb közlekedni. Ha nem lenne "tiltott" terület, akkor nem nagyon használnám.

Bizony nálunk is tart "nem szabad" korszak, ez főképpen a fentebb említett konyhába való kiszökésre vonatkozik. És minnél többször nem engedem, annál inkább oda akar menni.Kép

Na felkelt a Nóri, sziasztok:
Magdi

Magdi
mléna

Sziasztok!

Bár látom nem nagy ma a forgalom.

Szilvus!
Gondolkodtam,hogy a kis hód Petit hogy lehetne rászedni,hogy máshol koptassa a fogacskáit. Van a Dentinox-nak egy terméke Daumexol,ha jól írom. Ez gyerekeknek való, körömrágás és ujjszopás leküzdésére. Én a Helgának vettem, hatásos, azóta nem rágja a körmét. Paprika kivonat, nem csípős, de szörnyű rossz íze van. Ha bekennéd az ágy kritikus részeit(ahol már szálkásodik, és ahova a kis hód nagyon rájár) hátha jobb belátásra térne. Azt nem írják hány éves kortól használható, de gyerekeknek találták ki. Elég kis kiszerelésben van,(mint egy körömlakk) úgyhogy az egész ágyat nem tudod vele befesteni.
Azért kérdezd meg a patikában, hogy Peti nagyság is megkóstolhatja-e.

Köszi mindenkitől az együttérzést, kizárólag szilveszerre korlátozódott a rosszullétem, tegnap meg ma már csak a gyomrom fáj, és nem nagyon tudok enni.(ami karácsony után nem is árt Kép )

Én használom a járókát, különben egész nap nem tudnék semmit csinálni. Bár ha van időm és is szabadlábla helyezem Rékát, és a nagyok is sokat vannak vele.Tologatják a taxin, stb.
Régen mikor még nem volt járóka,nagyanyáink egy felfordított hokedlibe tették a babájukat, amikor dolgoztak. Apu mesélte. Nem látszik rajta,hogy nagyon megviselte volna. Szóval azért ha elég nagy a járóka igazán eljátszhat benn a baba. Egy év múlva már úgy sem tudjuk használni, addigra kimásznak belőle.

Mariann!
Örülök, hogy végül is jól telt a karácsonyod. És még Nádja is bulizott, TV-zett az éjjel.

Móki!
Andrisnak nagyon jól áll szilveszteri csákó.

Barbi!
Látom Bencének is bejön a taxi. Az én derekam nem törik le, jó is,ha vannak nagy gyerekek. Ők fél órát is bírják tologatni. A férjemet már nem engedem,hogy tologassa Rékát mert drága lenne megint egy térdműtét.
Ja, és jó hogy megmutattad a csigát, a képen azt hittem,hogy sokkal kisebb. Nagyon tetszik.

Puszi:

Kitty
kitty123

Kitty! Örülök hogy sikerült a kenyér, majd megmondom tesomnak hogy segitett. Jobbulást!!

A gyerekek nagyon édesek!! Andrisnak tök jól áll a kalap vagy mi.

humi! jo hogy végre tudtam potolni az iratokat.

Mi itthon voltunk szilveszterkor, Orsi aludt a nagy robbantgatások alatt.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?