Új privát üzeneted érkezett!

Nem kalkuláljuk bele a terveinkbe, hogy jön egy autó és... Remélem, mindannyian rendben vannak.
..........

Én közben szépen szedem a gyógyszeremet (Bromocriptin) és azon gondolkodom, hogy lehet, hogy csináltatnom kellene még mielőtt elindul a procedura egy IR vizsgálatot.

Sz. doktor nem mondta, de olvasva benneteket úgy nézem, hogy ezt jobb mielőbb megcsináltatni. Hát ez lesz most...
mnoo
Budapest

mnoo!
szerintem is jó ötlet az ir vizsgálat, 3 pontost csináltass, az már egész jó képet ad a helyzetről.

nem jön mostanában ide witch, ezért a kérdéseitekre válaszolva én írok, szerencsére minden ok vele, bár szerintem azért most el kell telnie kis időnek, h ne féljen az autóba. jami nem volt vele, szerencsére. anyukájával voltak, aki kicsit fejelte le a légzsákot és ettől vagy nem tudni mitől lett egy kis horzsolás az orrán és az arcán. witch volt inkább megsérülve, de szerencsére csak horzsolások, ficam és egyéb ilyen nyalánkság történt vele, de azt mondom, h isteni szerencse, h nem lett komolyabb. az autó nagyon összetört, de lehet belőle megint valamit összehozni azt mondta a szerelő. nem kis pénzért sajnos :(

mához egy hétre lesz a genetika uh-om, várom már nagyon, meg kicsit félek is tőle. mindig parázom valamin, idegbeteg hozzám képst egy nyugodt valaki.

nóci!
ma megyek fogadóórára az oviba, valami szájtapaszt viszek, h nehogy a hormontúltengésem következtében olyan mondjak, amit később megbánok. felveszek valami mosolygós álarcot és alatta ott fogok ülni leragasztott szájjal, nehogy leordítsan az óvónő fejét, ha valami olyat mond, ami nem tetszik. :D

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

Sziasztok!

Én vszeg most fogok kikötni a BMC-ben inszeminációra, ha a következő ciklusban sem lesz Closytlbegyttel peteérésem...

Azt szeretném kérdezni, hogy BMC-ben mennyire vannak "nonstop"? Gondolok itt arra, hogy pl. mi van, ha az inszemináció napja hétvégére esik, akkor is fogadnak vagy akkor buktam azt a hónapot?
(a mostani dokim szerencsére nagyon rugalmas, most voltam nála a hosszú hétvégén (vasárnap és máj. 1-én!) 2x is "tüszőnézésen", persze nem nőtt meg egyik sem eléggé:( )

Ha kíváncsiak vagytok az én teljes sztorimra: http://reprodukalas.blogspot.com/
Amúgy is keresek olyat, akinek szinte ugyanez a problémája, ez a meddőség annyira sokrétű, hogy eddig nem találtam.
minekaza
Budapest

Sziasztok!!!!

Befutottam én is :lol: Már csak 5 nap és uh :lol:

Minekaza: ha hétvégére esik az inszem, akkor nem csinálnálják ég terminál együttlét, vagy pedig a tüsző méretétől függően lehet át csúsztatják hétfőre de ezt orvos válogatja :? Sok sikert!!!Kitartást!!!
noci85
Budapest XIII. kerület

Helló csajok!

Csupacsupsz, visszajelöltelek :)

Nicky, ezek nagyon jó hírek. Szépen lassan, minden rendbe jön :)

Etna, drukkolunk az Uh-hoz, de minden rendben lesz. azért aggódj csak, ez a dolgod :) Withcnek javulást. Vigyáztak rá(juk) fentről basszus.

Noci, :):):) imádom a jó híreket!

Köszönjük szépen a pocakdícséreteket, igyekszünk jó formában lenni. Pedig ennyi szalonnát még nem látott ez a gyomor... :D
Majd próbálom valahogy elkapni a pillanatot, amikor mocorognak. Ez valami fenomenális, hogy teljesen idióta formákat ölt a hasam. Ma pl 2 szarva volt. Az egyik kölök jobbról ugrált, a másik meg balról. Tisztára mint az Alien... Csak ők sokkal szebbek :)
De a legszebb az volt, hogy a kutyánk puszit adott a pocakomra. Nincs puszihoz szoktatva, de most olyan sokat nőtt hirtelen a hasam, hogy Ő is mindig csak azt nézi, és reggel mikor kimentünk kávézni akkor megszagolta és adott rá egy nózinyomást :)

Pusszantok mindenkit!

Üdv: Mi

Lilypie First Birthday tickers
szaboevi27
Biatorbágy

Szaboevi: tünyemény lehetett a kutyátok :lol:
noci85
Budapest XIII. kerület

Etna mi volt a fogadóórán :?:

Minekaza üdv itt nálunk, nem semmi a történeted.

Évi nagyon irigyellek! :D
csupacsupsz
Budapest

minekaza: Kísérteties a hasonlóság az én előéletem a tiéd között. 12 évesen mensi, utána nagyon semmi, vagy max 2 havonta. Amíg nem akarok gyereket, addig fogigátló, előtte provera, norculut, duphaston. Diane 35 volt a fogigátlóm. Utána mikor már gyereket szerettünk volna, akkor nem jött meg megint. Dokik, kivizsgálások, IR (nekem 60 perceset nem csináltak, de a 120 percesnél elég magas volt az inzulinom) és PCOS. Clostys kúrák nem hoztak eredményt. Inszem lesz belőle. A BMC-bn volt sokkal jobb ciklusom is peteérés szempontjából és volt rosszabb. Volt, hogy 8 tüsző miatt le kellett állítani a kezelést, volt hogy csak 1 tüszőm lett. De mindezek ellenére a 4. inszemem sikeres lett és ma már egy 2,5 éves kis ördögfióka :) tépázza az idegeimet nap, mint nap. Szóval kitartás és menni előre. Diéta, pici fogyás ha kell, kicsi mozgás, másik tüszőérlelő gyógyszer pl. nekem a merional vált be, cikluskövetés (nem feltétlenül kell a 13. naphoz belőnöd magad, nekem az utolsó inszemem a 21. cn-en lett! Kérj időpontot, ne izgasd magad a kihagyott idő miatt, addig próbálj önfeledten élni, feltöltődni a következő beavatkozásra. Utána vigyél minden papírt és indulhat a mandula. Drukkolok, hogy nálatok is hasonló legyen a végeredmény. Mondjuk akár kisfiúban. :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vicky79 2012.05.10 04:26-kor.
vicky79
Budapest III. kerület

minekaza, szia! Általában úgy kapják a tüsző repesztőt hogy ne hétvégére essen. Egyébként bele olvastam a blogodba, most nincs időm végig olvasni, de már ez is borzasztó volt. Szegénykém. Annyira sajnálom hogy ilyen orvosokba botlottál és hogy ilyen problémád van. Nem tudok én sem okosat mondani erre mert még nem nagyon hallottam ilyenről. Na, majd itt kiokoskodnak valamit a dokik. Egy nagy kalappal kívánok és majd gyere mesélj hogy haladsz.

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár

Köszi, mármint az üdvözlést:)
"Minekaza üdv itt nálunk, nem semmi a történeted."
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára minekaza 2012.05.10 10:25-kor.
minekaza
Budapest

vicky79: na végre, valaki, aki hasonló gondokkal küzd! asszem nekem pont a 60perces inzulinom volt magas (de nem vagyok biztos benne, a lelet meg otthon). És még mndig IR-es vagy, vagy "kigyógyultál"?
A baba mellett szeretném ezt az IR-t is felszámolni, ezért diétázom is, meg sportolok. Nem tudom, hogy vagy vele, de én gyakorlatilag 11-12 éves korom óta álandóan küzdök a súlyommal: ha nem diétázom, jön vissza folyamatosan, ha diétázom, akkor meg azért megy lel lassan...

"minekaza: Kísérteties a hasonlóság az én előéletem a tiéd között. 12 évesen mensi, utána nagyon semmi, vagy max 2 havonta. Amíg nem akarok gyereket, addig fogigátló, előtte provera, norculut, duphaston. Diane 35 volt a fogigátlóm. Utána mikor már gyereket szerettünk volna, akkor nem jött meg megint. Dokik, kivizsgálások, IR (nekem 60 perceset nem csináltak, de a 120 percesnél elég magas volt az inzulinom) és PCOS. Clostys kúrák nem hoztak eredményt. Inszem lesz belőle. A BMC-bn volt sokkal jobb ciklusom is peteérés szempontjából és volt rosszabb. Volt, hogy 8 tüsző miatt le kellett állítani a kezelést, volt hogy csak 1 tüszőm lett. De mindezek ellenére a 4. inszemem sikeres lett és ma már egy 2,5 éves kis ördögfióka :) tépázza az idegeimet nap, mint nap. Szóval kitartás és menni előre. Diéta, pici fogyás ha kell, kicsi mozgás, másik tüszőérlelő gyógyszer pl. nekem a merional vált be, cikluskövetés (nem feltétlenül kell a 13. naphoz belőnöd magad, nekem az utolsó inszemem a 21. cn-en lett! Kérj időpontot, ne izgasd magad a kihagyott idő miatt, addig próbálj önfeledten élni, feltöltődni a következő beavatkozásra. Utána vigyél minden papírt és indulhat a mandula. Drukkolok, hogy nálatok is hasonló legyen a végeredmény. Mondjuk akár kisfiúban. :wink:"
minekaza
Budapest

vasikáé: igen, én is abban bízom, hogy az "ütősebb" gyógyszerekkel szinte tutira lehet majd programozni a dolgokat, és nem rakoncátlankodnak, mint a Duphaston, és nem lesz ilyen gondom. Elég rossz még ezt is ütemezni, meg számolgatni folyton, hogy jól jöjjön ki. És akkkor ezek mellett meg mindenki azt mondja, hogy "ne görcsölj rá, ne foglalkozz vele"...mégis hogy ne tegyem, ha időzített időpontokban kell gyógyszereket szedegetni, stb..?

"minekaza, szia! Általában úgy kapják a tüsző repesztőt hogy ne hétvégére essen. Egyébként bele olvastam a blogodba, most nincs időm végig olvasni, de már ez is borzasztó volt. Szegénykém. Annyira sajnálom hogy ilyen orvosokba botlottál és hogy ilyen problémád van. Nem tudok én sem okosat mondani erre mert még nem nagyon hallottam ilyenről. Na, majd itt kiokoskodnak valamit a dokik. Egy nagy kalappal kívánok és majd gyere mesélj hogy haladsz."
minekaza
Budapest

Kérdés mindenkihez:

Úgy tudom, hogy lehet orvost választani kapacitás függvényében 8mármint gondolom, hogy amikor már ott vagy az első konzultáció bejelentkezéskor, akkor, mert a telefonos időpont egyeztetésnél nem kérdezték).

Kit válasszak, ha az a szempont, hogy ne legyen bunkó ("hangulatember"), inkább emberséges, na és persze a szakértelme is fontos?

Esetleg mindenki írhatna egy kis jellemzést a saját dokijáról....kár, hogy sehol nincs ilyen "adatbázis"...
minekaza
Budapest

Minekaza, a rágörcsölés tényleg igaz... de sajnos nem tudunk magunknak parancsolni. Számtalan példát tudnék mesélni, pl a húgoméknál kétszer is úgy esett teherbe hogy évekig próbálkoztak, egyszer sikerült is de elvetélt, aztán amikor feladta hogy ő már nem kínlódik és nem számol és nem érdekli aztán esett teherbe néhány hónap után. Két csodás gyermeke van. Ő azt mondta hogy soha nem megy meddőségi centrumba, inkább nem szül gyereket. Nem mindenki képes ezeket elviselni.
Ha kell a rásegítés akkor kell, nem kell a beleszólókkal foglalkozni. Az könnyen beszél aki egy este elfelejti bevenni a bogyót és már terhes is lesz.

Az orvos választás szerintem tök mindegy hogy melyikhez mész, mindegyiknek szép szám sikere van és talán ugyanannyi kudarca is. Nekem azért nem volt mindegy kit választok mert nem mindegyik értett egyet velem a korom miatt. Volt akin láttam a nemtetszést így mást választottam. Én voltam mindegyiknél.

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár

Minekaza: A súlyommal nekem is állandóan gondom volt. Most kicsit jobb a helyzet, bár most nem diétázom vagy mozgok. Az IR nem igazán múlik el állítólag. Én most megint szedem a metet, bár szülés után nem volt terheléses inzulinom, csak cukor ami jó lett. A tesó gyártáshoz szerintem kelleni fog. És azért írtam a fogyást, mert én csak 4 kilótól szabadultam meg és a következő inszemm sikerült. Nem mondom, hogy tuti tipp, de nálam bevált. És akkor 3*850 metet szedtem. A 156 cm-emhez voltam 78 kiló és 74-gyel lettem terhes. Most 67-69 között mozgok, ami steri tem egész jó. És terhesség alatt nem híztam, inhulinos cukorbeteg voltam. Szerencsére ez nem maradt meg, szülés után elmúlt.
vicky79
Budapest III. kerület

Orvosválasztás: Talán Szűcs doki a legsimulékonyabb, de én nem voltam még nála. Szakmailag Zeke is jó, ő kicsit morcosabb, de nekem nem volt vele bajom. A dokinéni most fog szülni, helyette nem tudom van-e már valaki.
vicky79
Budapest III. kerület

Üdv,Csajok!
Minekaza!Üdv közöttünk :)
Noci!Alig várom az uh eredményedet.
Baj van,Csajok...Egyre jobban kötődöm a szomszéd kiscsajszihoz.Tudjátok,meséltem már róluk.Imádnivaló a csöppség.És állandóan kiabál,h Niki,Niki!Meg lehetne zabálni...És ugyanakkor baromira fáj,h anyukája elég keveset foglalkozik vele valójában.Értem,h 22 évesen bele van fáradva,de ő vállalta....
Lelkileg nagyon félek újra beültire menni.Folyton az dobol az agyamban,mi van ,ha nem sikerül....Amúgy ez a fagyibabás dolog hogy szokott menni?Addig eljutottunk a dokival,h ha megjön,telcsizzek be.De mire számítsak?Milyen vérvételeket fog újra csináltatni?Milyen vizsgálatokat?Aki tud,súgjon!Köszi Csajszik!
Évi!A kutyád nagyon cuki lehetett :)
nicky1983
Nagyút

Kép

Hát Ők a pocakpuszilósok :)
Köszönjük a dícséreteket, Brady valóban nagyok okos és ügyes kiskutya.
Amúgy szerdán megyünk a 20 hetes genetikai uh-ra. mivel nem olyan rég voltam a dokikámnál, most nem izgulok annyira. Inkább csak repesve várom, hogy újra lássam őket. Vajon meddig fogok még bőgni amikor meglátom őket? :)

Nicky, próbáld kikapcsolni az agyadnak ezt a részét. Sikerülnie kell!!! Annyira drukkolok Nektek (is :))

Minekaza, üdv itt :) nekem Szűcs a favorit.

Szép napot mindenkinek!

szaboevi27
Biatorbágy

Évi!Gyönyörű kutyus :)))) Buksisimi helyettem is :)
Minekaza,én Konchoz járok.Egyedi stílusa van.De azt mondják,jó doki.De a beültimet Skriba dokinéni csinálta,aranyos,kedves volt.
nicky1983
Nagyút

na,én már megint kórházban... Egész délután buli volt a méhemben, és olyan kemény lett,mint a kő... Most infúzión kapom a magnéziumot és egy hétig tuti itt leszek. Úgy tűnik,hogy nem csípik a hidegfrontot...

szaboevi27
Biatorbágy

Évi: Sajnálom, de ha kell hát kell. Pihenj sokat. A méhszájad különben rendben? Mármint nem nyílik?
vicky79
Budapest III. kerület

Évi!Nagyon sajnálom.De minden rendben lesz.Tarts ki!Sok Puszi
nicky1983
Nagyút

Nagyon sajnálom Évi, kitartás!
csupacsupsz
Budapest

Évi, nagyon sajnálom. Most akkor pihenj, biztos minden rendben lesz. Mi is megéreztük a frontokat és állítólag itt Fehérváron a szülészeten dömping volt.... még a nőgyógyászati osztályon is feküdtek. Nálunk az éjjel-nappali üvöltés volt, már úgy éreztem végem van. Még mindig iszonyat pirosak a szemeim. Ráadásul a keresztelőre készültem. Szerencsére már túl vagyunk rajta, és a front is elment... remélem most már kipihenem magam.

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár

Évi: eseménytelen napokat kívánok! Vigyázzatok magatokra!
mnoo
Budapest

Évi, ne aggódj, használd ki ezt a kis pihenőt, kívánom mihamarabb újra otthon legyetek mindhárman, egészségben!

üdv
dodo
cicmarekdodo
Vác

vasi: Most hétvégén volt a keresztelő? Képet mutatsz a fiatalúrról csiniben?

Mi is megsínylettük a hideg frontot. Barbus elég nyűgös volt a hétvégén és elkezdett köhögni. Ma apa otthon maradt vele és levitte a dokihoz. Tüdőgyulladás gyanúval átküldték őket tüdőröntgenre, amin nem látszott túl sok minden (nem is értem, egy 2,5 éves gyerektől elvárták volna, hogy tartsa vissza a lélegzetét és mindezt üvöltés közben). Annyit mondott a dokinő, hogy nem tüdőgyulladás, mert nem lázas és nem hány, viszont valami árnyék van a tüdején, úgyhogy elkezdtük az antibiotikumos kezelést. Csütörtökön kell visszavinni a háziorvoshoz. Már annyira sajnálom szegényt, legutóbb a fosás-hányás, most meg ez.
vicky79
Budapest III. kerület

Évi: Kitartás! Kapsz jó sok magnéziumot, aztán minden rendben lesz!!! :)

Vicky: Sajnálom Barbust! De nem csak ti vagytok ilyen állapotban. Könnyen megfáznak most a gyerekek. olyan hülye az idő!!! Jobbulást Nektek!!!

Vasika: Gratula a keresztelőhöz! Mi most szombaton fogjuk keresztelni Zétit! :) Már meg van a rucija, olyan édi... Képeket majd utána rakok fel, de meseszép lesz. Én is éreztem vele a frontot. Kicsit nyűgös volt ma, szerencsére nem volt vészes.

Minekaza: üdv itt. Sokan vagyunk hasonló problémával, mint a tiéd. Én is pcos vagyok. Bár nekem csak 2007 után felejtett el megjönni. Előtte igaz sokáig szedtem gyógyszert, amitől meg volt, így igazából nem tudom mióta vagyok pcos. Mindenesetre az első inszemből megszületett Zéti. Kívánok Neked is hasonlós sikerélményt!!!!!!! Volt itt egy jellemzés a dokikról. Majd ha nem felejtem el akkor megkeresem. Minden embernek más jön be. Én Z-hez jártam. Nem volt túl bő szavú, de ha kérdeztem válaszolt. Állandóan siettünk, persze ez mindegyik dokinál így van. Én már tudtam mi fog velem történni, így nagyon nem kellett magyaráznia semmit (a bmc előtt engem már hormon-kezeltek itthon is, és ott is ugyanazt a szurit kaptam). Biztos, hogy van tőle kedvesebb is, de én meg voltam vele elégedve, a tesóért is hozzá mennék. Ha van kérdésed nyugodtan írj!!
nyulacs82
Szolnok

"K-K2 (Konc és Kanyó) párban dolgoznak. K a bmc lelke, neki ez az élete. Nagyon elfoglalt, sokszor van külföldi konferencián, ő vezeti az intézményt. Egy tündér!
Zeke: meg van a maga stílusa neki is, de nagyon aranyos, én is voltam nála helyettesítések alkalmával. Én nem szeretem, hogy a folyosón kell a rendelésre várni és a tömeges öltöző sem volt a kedvencem, de nagyon jó szakember!
Szűcs: nekem ő csinált babát, tehát elfogult vagyok, de mondjuk még sosem hallottam, hogy valaki rosszat mondott volna rá. Profi, nagyon lelkiismeretes és alapos. Ülős a várója és tv is van.
Skriba: Érzékeny lelkűek ne válasszák, mert ha rossz kedve van, akkor egy zizilelkű lombikosnak nem úgy esnek a szavai. (és tud kiabálni is). De ő is nagyon profi és ha bejön a stílusa, ragaszkodni fogsz hozzá a szüléshez is. Ő egyébként többször javasol kevesebb beavatkozással és hormonkezeléssel járó terminált. Gondolom megadja az esélyt a természetnek is…"

Ez az amire gondoltam. Bővebben az 1040. oldalon találod Mieza bejegyzésében.
nyulacs82
Szolnok

Sziasztok!

Vicky, nagyon sajnálom szegény Barbust. Sajnos a közösség ezt hozza ki a gyerekekből. Az vigasztaljon hogy majd kinövi és ezzel erősödik az immunrendszere. Jobbulást szegénykémnek.

Nyulacs, remélhetőleg ti jó időt fogtok ki mert tegnap nagyon hideg volt, igaz, ma még rosszabb az idő. Köszönjük a gratulációkat. Én sok képet nem tudtam csinálni, de majd lassan megkapom mindenkitől és akkor abból majd választok nektek is. Egyenlőre egyet, nagyon csini volt és képzeljétek volt türelmem egész nap abban a csúszós selymes öltözékhez.... :lol:
Ja, a húgomékkal kereszteltünk egyszerre, náluk kislány van és ők is nagyon szép rucit vettek neki de sajnos a hideg miatt nem tudták csinibe öltöztetni.

Kép

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár

Nyulacs: Én is még a fenti rendelőben kezdtem, tényleg kultúráltabb, mint a lenti.

Vasi: Fiad nagyon kis vagány.
vicky79
Budapest III. kerület

Orvos megjárva :wink: crl:7,5mm 7 hetes :wink:

Kérdés: ma elmentem háziorvoshoz mától táppénzen vagyok( de holnap még dolgozom mert akkor mondom meg a főnöknek), de nem kaptam semmilyen papírt majd csak egy hét múlva. Nem értem mért?
És, hogy táppénzen lévő embert kirúghatnak :oops: :roll:
Ez igaz???????????????????????????????
Meddig lehetek így táppénzen????

Köszi a segítséget!!!!!!!!!!!!!!!
noci85
Budapest XIII. kerület

Noci: Gratulálok. A táppénzhez nem tudok hozzászólni, engem nem akartak kirúgni. Akár egész terhesség alatt is lehetsz táppénzen.
vicky79
Budapest III. kerület

Noci!Gratulálok!Nagyon örülök a babádnak :)
Sok puszi :lol:
nicky1983
Nagyút

Szia Noci!

Tényleg csak egy hét múlva kapsz papírt. Nem rúghatnak ki. Alapból nem rúghatnak ki, ha gyereket vársz. Természetesen elmehetsz táppénzre.

Az nem teljesen úgy van , hogy táppénz alatt kirúghatják az embert. Ha kirúgják, akkor is csak a betegállomány lejárta után indul a felmentési ideje.

De téged ez nem érint, mert téged, mint várandós nőt, a gyermeked 3 éves koráig a terhesség pillanatától nem tehetnek ki.

És ne felejtsd el kérni a munkáltatódtól a 12. hét betöltésétől a család adókedvezményt!

Annamari
ani750707
Budapest XXIII. kerület

Hahó!

Nóci: gratula a babácskához.

Azért érdeklődj a dolgoknak utána, mert bár ugy lenne ahogy Annamari irja.
Papírt majd legközelebb kapsz az orvostól, és ha maradsz táppénzen akkor kb 2 hetente fognak adni.

Egyet viszont nem szabad elfelejteni. Jul. 1 után változik a Munkatörvénykönyve, sajnos nem a dolgozók javára. Remélhetőleg a várandós anyukákkal nem tehetik meg azt, amit egyébként majd igen, hogy bizony táppénz alatt is el lehet küldeni valakit, mert semmiféle védelem nem lesz.

Amugy én ugy tudom, hogy jelenleg is a 12. hét után van felmondási védelem.

A legjobb ha valaki SZTK ügyintéző/bérszámfejtő/munk.ügyi ügyintézőtől érdeklődsz, mert a szabályok sajnos nem a dolgozók javára változnak.

Vasi: tünemény Ádám Olivér, maradjon meg annak is.

üdv kispatak
meer
Aba

Sziasztok!!!!

Meer: Hát igen...a háziorvos is azt mondta, munkaügyi jogászt kérdezzék meg...kösz....de kit hogyan hol!?!?
Mind 1 lesz ami lesz....ma elmondom és majd kiderül!!!!
noci85
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Valaki meg tudná adni (akár priviben is) Szűcs doki magánrendelésének elérhetőségét?

Köszönöm és kitartást mindenkinek!
szaszagabi
Budapest

Sziasztok!

Nóci: gratulálok a babócához, jó egészséget Nektek! :)

Vasika: nagyon szép a kisfiad már így félprofilból is :)

Vicky: bejelöltelek a fácsén, és közben ott is megnéztem Barbus képeit, tündér ez a kislány :) tessék mihamarabb meggyógyulni! :)

Ann és a többiek, merre jártok?

mindenkinek pusszantás
dodo
cicmarekdodo
Vác

Sziasztok!

Noci, ez csuda jóóóó! Hatalmas gratula, nőjetek tovább szépen :) jaj, de örülök :)

Amúgy mi már jobban vagyunk, 3 napig kaptam az infúziót, most már sokkal jobb a helyzet, ha minden jól megy, akkor pénteken legkésőbb megyünk haza. Holnap megyünk közben a 20 hetes uh-ra, remélem kiscsaj lesz a másik :)

Puszi mindenkinek!

szaboevi27
Biatorbágy

Vicky, amúgy a méhszájam 3000-es, minden rendben vele szerencsére. :) Ma a dokikám azt mondta, hogy ha kicsit rendeződnek a srácok, akkor a császár sem biztos mert szerinte simán megy majd a normál szülés is. De ez még messze van, majd kiderül 20 hét múlva :)

szaboevi27
Biatorbágy

szaboevi: hajrá vegyespáros :)
cicmarekdodo
Vác

Sziasztok!

Én viszont munkaügyes vagyok, ugyhogy biztos vagyok benne. Az nem igaz, hogy csak a 12. hét után nem tehetnek ki. A terhesség tudomásra jutásától, tehát lehetsz te 4,6,8 hetes terhes is, akkor sem. Most mondd még el egyébként a főnöködnek, ugyanis:

- valóban július 1-től változik a munka törvénykönyve, DE ebből csak egy rész érinti a kismamákat: ha tudod, hogy terhes vagy, meg kell mondanod a főnöködnek legkésőbb akkor,amikor bejelnti, hogy ki akar rúgni. Tehát azt nem lehet megtenni, hogy közli, hogy ki vagy rúgva, és egy hét múlva jelented be, hogy ja nem lehet, mert terhes vagyok.
Ennyi!

DE az viszont úgy is volt, és július 1. után is úgy marad, hogy terhes nőt nem lehet elküldeni.

Ja és még valami, amit sokan nem tudnak:

- már akkor sem lehet elküldeni a nőt, ha orvosi papírral igazolni tudja, hogy "emberi reprodukciós " eljárásban vesz részt, magyarul gyereket akar. Ilyen igazolás lehet például, hogy meddőségi centrumba jársz.

Annamari
ani750707
Budapest XXIII. kerület

sziasztok csajok!

nóci!
hatalmas gratula, nekem a humánpolitikán azt mondták, h ha közlöd a terhességet, akkor bizony kirakhatnak a 12. hét előtt, de általában nem szoktak. csak abban az esetben vagy védett a bejelentéstől, ha közlöd, h mesterséges programban vettél részt. sajnos én is ezért voltam kénytelen közölni, h lombikos voltam megint, pedig nem akartam. ha a humánon hülye a csaj, akkor én is hülyeséget írtam, de elvileg neki okosnak kéne lennie :D amúgy az igazolást tényleg kérni kell, mert a 12 hetes magzat után is jár a családi adókedvezmény. már akinek, mivel én tavaly gyesen voltam, nincs mit visszakapjak, csak a mostani 5 hónapnyi bérem után, ami hatalmas összeg lesz, de azt sem hagyom ám bent, a többi betegácsi lesz, az is megdobja majd az összeget :D

jelentem végre itt a várva várt 12. hét. holnap már a 13. kezdődik és futok genetikára. kezdek nem annyira hisztis lenni, hízni nem híztam, pedig nem panaszkodom az étvágyamra :D álmosság még van.

évi!
azt hiszem a facén olvastam, h két pöcsös van odabent, ugye jól láttam a hírt? :D hát hiába, egy fecske nem csinál nyarat :D csak két egyneműt :D hajrá hazamenetel, a frontokkal utána is meg fogod szívni, a fiúk érzékenyebbek rá, viszlát alvás :D:D

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

viki!
kezet foghatunk, boti megint náthás. ma voltam vele gégészeten, antibiotikumos orrcsepp, köptető, orrszívás, sterimar. már rohadtul unom, mindig ugyanaz és csóri gyerek 5.hete náthás. ráadásul nem tudok egy jó köptetőt venni neki, mert mindegyik meghánytatja :twisted: itt sorakozik a hűtőbe 7 féle, nist a spiropentet próbáljuk, de attól is marhára köhög. viszont nem lehet hagyni a váladékot pangani, mert akkor meg ott fogja befertőzni. ja és hiába fújja az orrát, szívom is neki orrszívóval, mégis ujjnyi vastagon csorog neki hátra, amit persze szintén kihány. már egy köhintéstől is sír a gyerek, mert fél, h hányni fog. szept környékén csinálnak neki allergia vizsgálatot, előbb nem, mert sok a pollen a levegőbe, és nem lehet még ráterhelni a gyerekre a vizsgáaltot is. ha megyek érte az oviba, hallom, mindig köhög valamelyik, az orruk a szájukig lóg, én elhiszem, h munka mellett egy nátha miatt nem lehet otthon maradni, csak az én gyerekem meg az ilyen gondolkodású szülők miatt lesz állandóan felülfertőzve, hiába tartom én otthon rendesen.

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

Kedves Etna!

A családi adókedvezmény mértékének nincs köze az azelőtti jövedelmeid mértékéhez. Mindig az aktuális munkabéredhez tartozó személyi jövededelemadó a mértékalap. Így a 12. hét betöltése után nettó 10 000 forinttal lesz több havonta a munkabér, két gyereknél ez már 20 000 három és annál több gyereknél pedig gyermekenként 216 000 forinttal kell csökkenteni az SZJA alapot. Így mondjuk 3 gyerek után (hacsak nem keresel miliókat) nem is fognak SZJa-t vonni.

A humánon a csaj pedig tényleg nem jól tudja. Semmi köze nem lett volna ahhoz, hogy lombik-e.

Annamari
ani750707
Budapest XXIII. kerület

Etna: Jobbulást Botinak. Barbus már jobban van, de még antibiotikumozni kell.

Dodo: Visszajelöltelek. Barbus tényleg egy kis tündér...mármint a képeken. :) De amikor rossz akkor is gyönyörű.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vicky79 2012.05.15 20:07-kor.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Hát igen... pöcsparádé volt ma az ultrahangon :D
Ennyit a kínai fogamzásnaptárról, a kerek has misztériumának és az édesség kívánósságról. Holnap lesz a 20 hetes Genetikai, akkor megtudom a méretüket is, mert ma ez csak olyan hobbi uh-volt, ahogy dokikám mondaná :)

Etna, örülök, hogy túl vagy a nehezén :)

szaboevi27
Biatorbágy

évi: Akkor mégis fiúk lesznek? Nagyon azt éreztem kezdettől fogva. Gratula a focicsapat egyik feléhez. :)
vicky79
Budapest III. kerület

Etna, tényleg zöldségeket beszél a humánon a kollégád!!! Egyszer már leírtam én is de újra kiegészítésként ani írásához (ami egyébként helyes):

július 1-ig:
- nem vagy köteles előrre bejelenteni hogy terhes vagy, sem azt hogy lombik programban veszel részt, a védettség jár, ha rendes felmondással akarnak elküldeni, nem lehet kirúgni!
- lombikprogramnál csak a program idejére jár a védettség (a törvény nem konkretizálja, hogy mit tekint a program részének, a gyakorlat alapján amíg épp szúrod magad az eredmény hirdetésig védett vagy)

július 1 után:
- ha nem jelented be előre, hogy terhes vagy, lombikprogramon veszel részt, akkor kirúghatnak, nem számít hogy terhes vagy
- a lombikrpogramnál a kezelés megkezdésétől 6 hónapig vagy védett
dorkabab

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?