Új privát üzeneted érkezett!

Én is megnézem ezt a Europmed klinikát.
6 hetes kontrollra oda jelentkezem be.
A honlap alapján jobbnak tűnik az Istenhegyi Klinikánál.

A

KépKép
Áron

Sziasztok
Börsön elég sokat kellett várni két éve, mivel rengetegen voltak. nem tudom azóta változott-e, lehet-e időpontra menni.
Az Istenhegyi Klinikán is már elég sokan járnak hozzá, de itt időpontra lehet menni, igaz ez a fizetős magánrendelő. Én most már mindig ide járok, nagyon klassz.

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Terhesség alatt én is az Istenhegyi klinikára jártam. Értékeltem, hogy nem kellett sokat várni. Mit értesz azon, hogy fizetős? Börsön nem magánrendelés zajlik, nem kell fizetni? Ha nem lehet időponrta menni, akkor maradok a bevált Istenhegyinél.

A

KépKép
Áron

Áron

Bocs, hogy belekotyogok, ugyan nem Tóth doktor kismamija vagyok, de Budaörsön lakom, és ismerem a budaörsi rendelő viszonyait.
Szóval az itteni rendelő ugyanolyan rendelőintézet, mint pl. a kútvölgyié, sok egyéb szakrendelés mellett nőgyógyászat is működik, ott rendel Tóth doktor. Mindig rengetegen vannak nála (én is láttam a saját szememmel, amikor más rendelésre mentem, hogy százezren várnak a nőgyógyászatnál, és egy barátnőm is ide jár hozzá), de FIZETNI NEM KELL, mivel tb. alapú szakrendelésről van szó.
Én is az Istenhegyi klinikára járok, ugyan Mészáros doktorhoz, de őrá sem kellett még soha egy percet sem várnom. Nekem is nagyon tetszik a rendelő.

Zsu
24+0
tothzsuzsi

Köszi Zsu az infot. Akkor maradok az Istenhegyinél.

A

KépKép
Áron

Sziasztok !

Info a házassági anyakönyvi kivonat másolatról:

Ma voltam megérdeklődni, hogy hány napos házassági anyakönyvi kivonatot (vagy másolatot) szükséges bemutatni szülésnél. A kórházban 300 naposnál régebbit nem fogadnak el, a polgármesteri hivatalban pedig 30 naposnál! nem régebbit (amikor a bébit bejelentjük.)
Vagyis tulajdonképpen nem érdemes jó előre megcsináltatni a másolatot, és jó tudni, hogy MINDEN ILLETÉKMENTES. (pl. én ezt nem tudtam, ill. nekem először azt mondták, hogy 2.000,- Ft egy másolat.)

Jó babázást és babavárást mindenkinek az Ünnepek alatt!

Üdv.
Anny
anny

Szia Carezza !

Mi volt tegnap a dokinál ? Jó lett a cukorterhelés eredménye ? Nálam szerncsére minden rendben, bár kaptam piros beírást a kilók miatt(bár szerintem nem vészes)Csütörtökön megyek uh-ra, remélem most kiderül ki is csücsül a pocakomban. Ti tudjátok már a nemét? Én jan 10-én megyek legközelebb dokihoz, gondolom megint elkerüljük egymást, de majd a finisben biztos találkozunk.

Üdv: Edina
antaledi

Sziasztok!
Most találtam rá erre a Forumra :-)
Én idén október 26-án szültem a Kútvölgyi Kórházban Dr. Sándor Gyulánál. Mi mindennel nagyon elégedettek voltunk. Elégedettek voltunk az orvosunkkal, a választott szülésznővel, Arankával és a csecsemősökkel is. Szerintem ettől jobb ellátásra nincsen szükség. Mindent megkap az anya és a csecsemő is a kórházban, amire szüksége van. Szóval én csak javasolni tudom a Kútvölgyi Kórházat!
Gaboca
gaboca2

Sziasztok,

Ismét sok szó esett Tóth doktorról... Ugye továbbra is csupa jó vélemény van róla. Én lehet hogy egy másik kórházból átpártolok a Kútvölgyibe. Kérlek irjatok tapasztalatokat és különösen a szülőszobákról, szülőnökről, felkészítő tanfolyamokról és Tóth dokiról.

Előre is köszönöm, fontos, mert mostanság kell döntenem....

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Gaboca,milyen volt a doki?
en is nala fogok...

Kép
babarozsa

Toth dokirol csak egy negativ dolgot hallottam, hogy nem tud szepen varrniKép
bocsi,de ezt el kellett mondanom

Kép
babarozsa

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 12:48-kor.
Vendég

Szia Babarozsa!
Nagyon rendes és emberi volt Sándor doki. Végtelenül nyugodt és kedves volt a szülés alatt. Időben bejött a szülésre (éjjel szültem és nagyon gyorsan meglett a baba)és szülés után is minden nap ránk nézett. Nekem az első szülésem volt és nagyon pozitív élmény férjemnek és nekem is. Én biztos, hogy a másodikat is nála fogom szülni.
Mikorra vagy kiírva? Ki lesz a szülésznőd?
Gaboca
gaboca2

Gaboca!
En febr. 10re, Rakoczi Agi lesz, tudom , hogy Sandor doktor Arankaval szokott egyutt dolgozni, de en mar elobb valasztottam Agit
volt gatmetszesed?

Kép
babarozsa

Lilluska!
engem sem varrt, ugyhogy csak mas velemenyet mondom

Kép
babarozsa

Johanna!

Nekem az egyik szülésznő ajánlotta a Tóth dokit, aki maga nála szült, mert sazkmailag is jónak tartja. Szerinte remekül vág és varr /bocs, babarózsa hogy ellentmondok! Kép/.. Nekem a császáromat ő csinálta, és amennyire egy ilyen vágás szép lehet, az kell hogy mondjam, hogy gyönyörűen néz ki. Szóval szerintm még jól is varr.. Kép
Különben meg nem mindegy, hogy bent keresztszemes öltéssel, vagy egy sima egy fordítottal vagy összevarrva? A lényeg, hogy jól gyógyuljon, ne fájjon, stb.. Kép
Macs
maccs

De nem is ezért jöttem, hanem hogy:

Mindenkinek
- mamáknak, babáknak, és a kórház minden dolgozójának -

kellemes karácsonyi ünnepeket, sok boldogságot, jó egészséget, szeretet, harmónikus életet kívánjak!

Kép

Macs
maccs

Szia Lilluska,

Én már találkoztam a dokival, csak nem voltam biztos benne, hogy egyáltalán a Kútvölgyiben szeretnék szülni.. Igy most még dillemázzok. Neked minden jó volt a kórházban?

Én 14-15 hét körüli vagyok..

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Szia Maccs!

Szerintem Rákóczi Ágin kívül más szülészeti dolgozó nem olvassa a fórumot.

Timcsi8!

Szia! Régen hallottam már rólad.

A

KépKép
Áron

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 12:49-kor.
Vendég

Csatlakozom, engem is gyönyörűen stoppolt Tóth doki már két alkalommal, klassz felszívódó varratokkal, szóval még varratszedés sem volt, ma már nyoma sincs az egésznekKép

Boldog karácsonyt kívánok én is mindenkinekKép

pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

na, jol van, en csak egy korteremben voltam valakivel, es szerinte nem jol varrt, tema lezarvaKép

Kép
babarozsa

Csak bekukk,

hogy mindenkinek kellemes karácsonyt kívánjak.

P.
pitypang

Sziasztok!

Eddig csak olvasgattalak Titeket, de most már van okom írni is Kép Eddig a kaális topicba irogattam, és nagyon szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert az első lombikunk sikerült. Eddig az intézetben volt orvosom, de most már kezelőorvost kell választanom. Egy barátnőm dr Mészáros Gábort ajánlotta. Tudtok róla valamit?

Mindenkinek békés, boldog karácsonyt kívánok!

Lara

Lara

KépKép
lara77

Sziasztok!
Lara!
Először is gratulálok a babá(k?)hoz!Kép
Nekem is Mészáros doktor az orvosom, kétszer szültem nála császárral, egyszer ikreket, most októberben pedig egy kisfiút. Nagyon elégedett vagyok vele, alapos, lelkiismeretes, sokoldalú (UH-os), jó szakember.Kép
Azért keress rá név szerint, az archivokban még több véleményt olvashatsz róla!
Boldog pocakosodást kívánok!Kép

Gabi
efgabi

Lara!

Én is gratulálok a pocilakódhoz. Személy szerint az a véleményem, hogy jó orvost választasz, ha Mészáros doktor mellett döntesz. Második babámat várom, nagyon rendes embernek, és alapos, becsületes orvosnak tartom. Az eddigi 7 év ismeretség alatt elképesztő lelkesedést, és elhivatottságot tapasztaltam nála a hivatása iránt. Jó fej, jó humora van, (az első szülésem után, a gátvarrás alatt pl. vicceket mesélt), és ő is nagyon szépen varr.
És ami különösen jólesik, szinte nincs olyan alkalom, hogy ne érdeklődne, hogy hogy van a kisfiam, mit csinál, stb.

Én is boldog, problémamentes várandósságot, és békés, boldog ünnepeket kívánok, Neked is, minden topiktársnak is, na és persze a SZÜLÉSZET ÖSSZES DOLGOZÓJÁNAK!!

Zsu
25+1
tothzsuzsi

Kedves Kismamák!
Nagyon köszönjük a jókívánságokat és hasonló jókat kívánok(unk) minden pocakosodó várandósnak, a már kisbabás édesanyáknak és természetesen a kedves édesapáknak is!
Nem tudom megállni, hogy ebben a meghitt ünnepi hangulatban ne írjak valami "szakmai" dolgot is: nem tudom mi alapján ítéli meg egy szült kismama a "varrás" minőségét. Az persze előfordulhat, hogy valakinek jobban fáj (ez persze szubjektív dolog még akkor is, ha nem tehet óla) és lehet olyan, hogy egy kicsit beödémásodik (megduzzad) a terület vagy éppen haematómás lesz (ez olyan bevérzéses folt, mint amikor megütjük magunkat, hajszálérből történő kis vérzés okozhatja), de ez nem a behelyezett öltések és a fonalak függvénye. Határozottan kiállok amellett, hogy a Tóth doktor igenis igényesen és szépen varr. Nyugodjon meg mindenki, aki nála fog szülni, hogy szinvonalas ellátásban lesz része.
Bocs, de ezt muszáj volt megírnom a félreértések elkerülése végett.
Egy régebbi levélben olvastam az anyakönyvi kivonatról: nem a kórháznak kell a házassági anyakönyvi kivonat, mi ezt a még szükséges okmányokkal és statisztikai lappal együtt a XII. kerületi önkormányzathoz küldjük és onnan érkezik vissza a baba születési anyakönyvi kivonata. Úgyhogy jó a 300 napnál nem régebbi vagy aki esetleg a XII. kerületben kötött házasságot akkor a régebbit is elfogadják, hiszen ők vissza tudják nézni az anyakönyvből.
A még "vaccilláló" kismamának üzenem a legjobb a kismamatársakat meghallgatni, de arra is van mód, hogy minden kötelezettség nélkül bejönni a kórházba, elmondom(uk) a lehetőségeket, megmutatjuk mi az amit mi tudunk nyújtani, hiszen így lehet összehasonlítani más intézményekkel és ekkor lehet dönteni.
Mindenkinek mégegyszer áldott szép Karácsonyt!
Rákóczi Ági
rákóczi

Kedves Ági,

jövőre mikor indulnak a felkészítő foglalkozások? Eddig nem igazán volt időm munka mellett részt venni rajtuk, de januártól már minél többre el szeretnék jutni.

Timcsi
timcsi8

Sziasztok,

Köszönöm a válaszokat... Van kórház, ami közelebb lenne, de a kútvölgyi sincs rossz helyen nekem.. Hát majd elválik. Mennyire lehet alternatív módon szülni ott? Vagy csak a hagyományos módon? Bocsánat, hogy ennyit értetlenkedem, de hát ez életem egyik legnagyobb döntése. Nemde?

Felkészitőkről hogyan lehet tájékozódni? És egyáltalán szülésznőt választani?

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Johanna, szerintem ez az orvostol fugg! meg a szulesznotol is
de van szuloszek, allithato szuloagy, labda...
gatvedelem is van
kad nincs (bar otletkent mondom, hogy beferne esetleg egy hordozhato medence, bar nem tudom, hogy a korhazi szabalyok engednek-e, de akkor lehetne vizben is szulni)

Kép
babarozsa

a felkeszitokrol az osztalyon van egy tajekoztato prospektus a pultnal

Kép
babarozsa

Sziasztok!
Mindenkinek utólag és előre is kellemes ünnepeket!
Baba, mikor kezded a CT-t?
Vendég

Szia Cini!
CTG?
azt hiszem jan. 17 utan, ugyanis akkor megyek legkozelebb a dokihoz

Ti jol vagytok?

Kép
babarozsa

Sziasztok!

Jövő kedden 17.30-kor lesz szülőszoba-látogatás. Jön valaki?

Zsu
25+5
tothzsuzsi

en mar lattamKép
2x is

Kép
babarozsa

Kép

Sziasztok!

Bocs, hogy betolakodok.
Ezúton szeretnék a a leendő szülőknek problémamentes és gyönyörű másállapotot,a kismamáknak egészséges,szép gyermeke(ke)t,az osztályon dolgozóknak sok kismamát és kisbabát és ehhez sok erőt, egészséget kíván egy 6 éve az osztályon szült anyuka.

KépKépKépKép

Kép
mÓni

Megint én vagyok. Most vettem észre, hogy a kíván után lemaradt a ni ( helyesen kívánni)és így elég értelmetlen lett a mondat. Elnézést a hibáért.

B.U.É.K Mindenkinek

Móni

Kép
mÓni

Igen, engem lehet, hogy érdekel a szülöszőba látogatás, még sosem voltam ilyen helyen és hát ideje megnézni. Bár még odébb van a szülésem.

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Ezt a CT-t jol megaszontam. Nem is esett le, hogy a kettő nem ugyanaz. Én már 14-én megyek az elsőre, mert a 36. héten el "kell" kezdeni. Elvileg.
Baba, itthon volt a párod az ünnepek alatt?
Mi megvagyunk, de vizszintesben érzem a legjobban magam azt meg elég nehézkes elérnem a "nagyfiú" mellett.
Nem baj, már közel a vége......
Vendég

hat igen, tudom, hogy a 36.-on kell, de az orvosom szabadsagon van 16.ig
de majd felhivom a szulesznot, hogy mi legyen
1 het vegul is nem szamit? vagy igen?

Igen, itthon van meg mindig, es mar az unnepek elott jottKép
az egyetlen bearnyekolo tenyezo, hogy az anyjuk lepasszolta ide a 3 gyereket, es reggeltol estig szolgalat van, es egy legter, kicsit faraszto mar nekem is...a karacsonyt vegig foztem, de mar nem birom, atadtam a paromnak a dolgokatKép

Kép
babarozsa

nekem fekves utan is neha annyira faj a szemeremcsontom, meg az egesz alul...
mi lesz kesobb?

meg hatravan egy vizsgam, de most nem tudok tanulni amig itt vannak

Kép
babarozsa

Akkor nem irigyellek. Igaz, kicsit megértem az anyjukat is. Olyan jó néha egyedül lenni és csak magaddal törődni.
Ritkán, de nekem is sikerül lepasszolnom a drágámat. Olyankor kutyázom, tévézek, olvasgatok és persze nagyon hiányolom a fiamat, de akkor is olyan nagyon jól esik.
Azt az egy vizsgát már csak túléled valahogy, legalábbis muszáj lesz.
Szerintem kérdezd meg a szülésznődet, mert valahol már a 35. héten elkezdik a CTG-zést. Ilyenkor a méhlepény állapota miatt különösen fontos (jól tudom?) ez a vizsgálat. De szerintem, ha magadtól el mész akkor sincs semmi. Megnézik a kiskönyvedet, hogy valóban aktuális-e a dolog, bár gondolom ezt kivűlről is látják és rád rakják a gépet. 10-15 perc az egész. Ártani nem árt, viszont megnyugtatja az embert.
Vendég

hat igen, en is aggodom egy kicsit a mehlepeny miatt
akkor en mar a 37. heten lennek kb.

akkor felhivom a szulesznot, ha aktulas lesz

hat igen, de nekem meg nehez, mert nem az en gyerekeim, es ugye meg nem tudom milyen a sajat

Kép
babarozsa

Szia Babarózsa!
Gyere csak szépen CTG-re a jövő héten! Kedd kivételével minden nap jó nekem, hívj, mikor szeretnél jönni!
És tessék pihenni egy kicsit! Ugye nem szeretnél megint idő előtt vendégeskedni nálunk? Szívesen látunk persze, de jobb lenne ezt a "babás" időszakra hagyni.
Boldog Új Évet, sok egészséges és szép babát kívánok mindenkinek (hat éve szült Mónikának különösen, érdemes lenne egy újabb babával kipróbálni, milyen sok minden változott azóta!)!
Üdvözlettel: Ágnes
rákóczi

Szia Agnes!Kép
rendben hivlak

igyekszem pihenni!

Kép
babarozsa

Szia Antaledi,

En 20-an hetfon voltam Szabo doktornal a szokasos viziten, es legkozelebb 6-an UH, majd 17-en Szabo doktor. Nekem is beveste pirossal a konyvembe, hogy SZIGORU DIETA, pedig marha buszke voltam magamra, hogy a 27. heten vagyunk, es meg csak 8 kilonal tartok. De ugy leszidott, hogy utana ket napig depresszios voltam, es temettem magam. Kép Minden esetre megnyugtato, hogy nem csak en vagyok igy ezzel Kép

Egyebkent voltam a Kutvolgyiben az egyik eloadason, es egy dietetikus doktorno azt mondta, hogy Szabo doktor kicsit fanatikus kilok es dieta ugyben, de persze azert oda kell figyelni. Az eloadas szuper volt, sajnos csak negyen voltunk. Kar, hogy nem nepszerubb ez, pedig sztem legalabb olyan fontos a taplalkozas, meg a baba, es a csalad etetese, mint egy szuloszoba latogatas...

Az engem is erdekelne, hogy mikor lesznek a januari-februari eloadasok. Ha 6-an megyek UH-ra, majd megkerdezem, es megirom, ha megtudtam valamit.

Egyebkent mi sem tudjuk még, hogy Jancsi vagy Juliska kerekedik itt a pocakomban, de mar nagyon kivancsiak vagyunk. Remelem jovo heten megmutatja magat a kis draga.

Mindenkinek boldog uj evet, minden szepet es jot a jovo evre. Vigyazzatok magatokra es a babakra Kép
carezza

Szia Carezza!

Nekem azért elmagyarázta Szabó doktor hogy miért is kell nagyon vigyázni,persze én a 26.héten 4,2kg híztam és nagyon büszke voltam magamra. Mire jött a piros beírás!Azért én is figyelek hogy ne egyek sok édességet, de sajnos nem vagyok nagy zöldség és gyümölcsevö.A barátnömmel találkozhatsz 17-én,ö kapott idöpontot akkora.Kedden megpróbálok elmenni a szülöszoba látogatásra, te jösz?
Mi 23-án voltunk uh-on gyorsan leméricskélték a picúrt,utána már csak azt kereste a doki amire nagyon kiváncsiak voltunk.Úgy néz ki ismét kisfiunk lesz.Remélem sikerrel jártok ti is.

Mindenkinek Boldog Új Évet Kívánok!

Üdv:Edina
antaledi

Sziasztok,

Először is mindenkinek BUÉK...

Lányok, nem tudjátok, hogy a kórháznak, illetve különösen a szülészetenek van-e honlapja és ha igen,akkor az hogyan érhető el? Mert én a böngésző segítségével sem jutottam el hozzá. Gondoltam volna, hogy a mai világban ez fontos követelmény....

Bárcsak már én is olyan előrehaladott állapottban lennék már mint ti... No, de sebaj, ami késik, nem múlik....

Mindenkinek jó pihenés, bulizást, tanulást, babázást, ki amit csinál éppen a napokban...

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Johanna, en nem talaltam...

Kép
babarozsa

Edina, mit takar a szigoru dieta?

Kép
babarozsa

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: