Új privát üzeneted érkezett!

Először is, remélem mindenkinek kellemesen teltek az ünnepek!

Borbolya!
Nagyon cuki a bébiKép
Ja és a mi babánk is szokott úgy figurázni, hogy csak ámulok, olyan mintha azonnal kijönne a hasfalamon át.

Nekem az ajándékok közül a legnagyobb meglepi az volt, hogy a párom Jézuskája karikagyűrűt hozott mindkettőnknekKép Ugyanis nem vagyunk összeházasodva, de mostmár vőlegény-menyasszony vagyunkKép Felemelő érzés látni a gyűrűt az ujján.Kép

Tegnap túléltem a cukorterhelést, hát a lötyinek volt baja, íz ügyben. Szerencsére nem jött rám az ájulhatnék, úgyhogy büszke vagyok magamraKép
Az eredményt nem tudom értelmezni teljesen, mert azt tudom, hogy ha magas az érték az rossz, de arról sehol nem olvastam, hogy mi van ha nem éri el az alsó határt. Konkrétan, az éhgyomri 4,83 (normális 4,4-6-ig), terhelés után 5,28 (norm. 5,5-8-ig). Hát passz! Megcsillagozták a papíron, de szerintem végül is nincs olyan nagyon messze a határtól. Majd jan.4-én megyek az új védőnőhöz és majd meginterjúvolom. De ha valaki tudja, szívesen veszem azt isKép

ÚÚú csajok, én már annyit híztam, hogy úrIsten! 51-ről indultam és 59 kg vagyok most. Félelmetesen kúszik felfelé. Valahogy vissza kéne fognom magam, mert így durva vége lesz. Már akkora a valagam, mint a ház.

No, legyetek jók!

Muki(24+3)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!

Hozzátok még nem írtam, bár rendszeresen olvasgatlak Benneteket.
Nálunk valószínűleg májusban születnek a babák (merthogy ketten vannak), bár júni 4-re vagyunk kiírva.
Muki!
Szerintem ne izgazsd magad, mert én 60-nal kezdtem és már 67 vagyok. És ez még csak a 18. hét...

Annamari
17+3

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok

talán most van egy kis erőm az íráshoz.Köszönjük szépen a gratulációkat.
Benedek nagyon jól van, szépen gyarapodik, lassan 4 kiló. Én kicsit kevésbé vagyok jól, mert a szülés utáni vérszegény állapotom csak kis mértékben javult, és napi 3,4 óránál nem tudok többet aludni az én virgonc fiacskámtól. Gyönyörű dolog az anyaság, de ez a kezdeti időszak jóval nehezebb, mint azt én elképzeltem.

Megpróbálom röviden leírni, hogyan született Benedek
Több napi huza-vona után az orvosok megdumálták, hogy 19-én megindítják a szülést, így én reggel 7 kor az előkészítőben kezdtem teljes lelki nyugalommal. Kicsit később kiderült, hogy az ügyeletes doki nem engedi az indítést, mivel nem találta indokoltnak. Tágulás alig volt, fájdalom semmi.Szóba került, hogy mehetek vissza az osztályra, és majd máskor...hát lelkileg összetörten várakoztam, hogy akkor most mi lesz...eközben az orvosom manuálisan próbált segíteni az ügyön ami némineműleg sikerült is, mert a fájások jöttek, tégulás viszont semmi nekem pedig szigorú járkálást írt elő. Noémi meg is jegyezte, hogy aznap bárki bárhova ment az épületben biztosan összefutott velem. Hát igen, a bejárandó tér nem volt valami tág.
Minden esetre du fél 4 kor egy újabb vizsgálat megállapította, hogy nincs visszaút, megindítják. Ekkor burokrepesztés, majd oxytocin utén megindultak a fájdalmaim. A ctg 30-40-es fájdalmakat mutatott ahol 90 kéne hogy legyen. Na ekkor gondoltam, hogy ha ez a 30 -as fájdalom, akkor inkább kérek edát, mert én ezt tuti nem fogom bírni. Később kiderült, hogy a ctg nem jó értékeket mutatott, de nem bántam meg az edát, mert nagy valószínűséggel ennek köszönhetem, hogy kb 2 óra múlva eltünt a méhszáj, és jöttek a tolófájások.Ezt a végső fázist én nagyon jól éltem meg, nem fájdalmat éreztem, hanem valami hatalmas erőt, és szinte éreztem ahogy a baba bújik kifelé. Nagyon jó volt.
Így gyakorlatilag 3 és fél üra alatt született meg a pici, szerintem nagyon könnyű szülés volt.
Ezután jött a feketeleves, ugyanis a melleim kissé érzékenyen reagáltak a történésekre. Mai napig rettenetesen fájnak.Sok tejem van, a baba most 80 ml eszik alkalmanként és én mindig lefejek vagy 40-et utánna, de mire ezzel magvagyok, már csillagokat látok a fájdalomtól.
Mindegy majdcsak elmúlik.

Megpróbálok képeket feltenni az én nagy fiamról a profilomba.

Sziasztok

hulcsi

hulcsi

SziasztokKép
Edina vagyok 23+1 napos babásKép
Már rég olvaslak tikteket de eddig még nem írtamKép
Szeretnék én is fel kerülni a táblázatba a babát 2005 Április 25 re várjuk és ugy nézz ki hogy kislányKépNeve: Viktória

Kép

Kép
edinka

Tamesz meg Babus, olyan jó nektek, hogy már csak pár hét... Tök izgatottak lehettek!

Babus, remélem minden rendben ment a dokinál!!

Timurr, asszem itt megint Babus véleményét erôsítem, pedig esküszöm, nem beszéltünk össze. Kép Én eddig kb 1 korty pezsgôt ittam, valamikor a 3. hónap körül, azt is csak azért, mert akkor volt az esküvônk. Kép Szóval én sem iszom alkoholt egyáltalán, de azt hiszem, még az orvosok között sincs egyetértés abban, hogy lehet-e, és hogy mennyit lehet. Van aki pl pár korty vörösbort kimondottan jótékony hatásúnak tart.

A keményedésekre én sem tudok válaszolni, egyszer éreztem valami hasonlót, de máig nem tudom, az volt-e egyáltalán. Talán még én sem éreztem ilyet. A pocid meg tényleg szépen kerekedik! Kép

Ja, elsô sikerélményem is megvolt poci ügyben! Igaz, testhezálló naci és felsô volt rajtam, de a nôgyógyásznál most elôször át akarták adni a helyet!!! Kép Azért nagy változás ez ahhoz képest, hogy eddig senki észre nem vette...!

Tamesz, sikerült csinálnod képet?

Muki, hízásügyben hasonló cipôben járunk. Én is 51-rôl indultam, de most már 60 vagyok!!!! Ráadásul ezek a kerek számok mindig eléggé megviselik az embert szerintem...

Bannamari és Edinka, üdv közöttünk! Kép Jó, hogy írtatok is! Kép

Zsuzsa, nem hangzik túl jól ez a kórházi téma, de a lényeg, hogy túl vagy rajta, egyelôre legalábbis. Próbálj meg pihizni, és mindenképpen írd majd meg, hogy ment a csütörtöki vizsgálat! A babasarkotok meg nagyon édi, úgy hogy azért valami jó is történt! Kép

Hulcsi, nem tudom, ide akartál-e írni, nekem úgy tunik, hogy nem, ettôl függetlenül gratula a kicsi Benedekhez! Télleg gyönyöru baba!!! Kép

Borbolya
27+0

KépKép

Kép
borbolya

Sziasztok!

Üdv az újaknak!

Muki
Érdekes a cukoreredményed (vagy az enyém Kép), nekem ugyanis mindkét esetben 3.5 és 5.5 között volt a normál tartomány, az értékeim pedig 4.1 és 3.9.
A hízás miatt szerintem ne aggódj! Igaz, hogy én még csak 6.5 kg-nál tartok, viszont 66-ról kezdtem Kép. Akkor már inkább cserélnék veled.
A gyűrűhöz gratulálok!

Zsuzsa
Akkor most megy a drukk, hogy ne termelődjön sok trutyi újra, hogy minél kevesbbszer kelljen leszívni!

Borbolya
Rejtélyes az albumod. Én a múltkor még gond nélkül meg tudtam nézni, most viszont itthon nem jön be egyáltalán, a munkahelyemen pedig minden jól működik. Így végülis meg tudtam nézni.

Hát ezt a karácsonyt is túléltük. Igaz, küzd a szervezetem, mert vasárnap a bátyáméknál voltunk, ahol az egész család (2 szülő + 4 gyerek) beteg volt az elmúlt két hétben, és úgy tűnik, maradt még egy kis baci, amit hazahoztam. Eddig még nem győzött le, harcolok keményen Kép.

A bacikon kívül hoztam még két doboz kisruhát, de még nem válogattam szét, csak megnézegettem őket.

Én is megtudtam, mi az a keményedés. Egy hete mondta a doki, hogy csak akkor szedjem a magneB6ot, ha kell. Napokig semmi gondom nem volt, aztán vasárnap megtudtam, milyen is az. Hát nem jó!

Bevallom, ittam karácsonykor kb 1 dl vörösbort. Nem hiszem, hogy gondot okozott, de azért nem fogok rászokni. Mondjuk a pezsgő ütősebb, de egy korty talán nem árthat (én szerencsére nem szeretem).

Zsana (29+2)
zsana75

Zsuzsa
Én szorítok,hogy ne legyen semmi gáz márKép,ne teljen fel.Tök jó a babasarkotok.

Nem vagyok ám alkesz,tényleg csak 2 kortyot ittam,de most szilveszterre beszerzek egy jó kis kölök pezsgőt.Kép

Keményedés csak néha van,hétfőn elmondom dokinak,aztán meglátjuk mi lesz.Nekem elég rövid ideig tart,szerintem mire felszívódik a magneb elmúlik.

Még mindig tiszta undok ragya vagyokKép,meg nőt a hasamon a szőr igaz szőke,de olyan hosszú,olyan mint a kis elefánt feje.

Szerintem senki se fogja vissza magát evés ügyileg,csak hogy ne hízzon,amit kívántok egyétek meg,slusz,passz.Kép

Timurr 21+x
Vendég

Sziasztok,
Üdv minden újnak és kitartás minden lábadozónak!
Nagyon klassz volt a Karácsony,jöttünk mentünk jól el is fáradtunk mert Dini így napközben nem aludt és még este is igen nehezen akart elaludni annyira fel volt dobva az új ajándékaival.
Sajna én keményedek elég rendesen,főleg ha fáradt vagyok és ha sokat megyek de dokim szerint ez még normális.Ő a magnézium pezsgőtablettát javasolta.Ez jó vádli görcsökre is mert sajnos nálam ez is megkezdődött.
Remélem ezek azért nem azt jelzik,hogy Kamilla előbb akarna jönni.
Babus,köszi a névnapi köszöntést!Kapott puszit rendesen a pocimKép
pusza
nyetus+Kamilla
nyetus76

Nahát, 1 nap nem vagyok és mire ideérek, mennyi olvasnivaló vár rámKép
De ha nem haragszotok, most gyorsan leírom a mai napomat, holnap pedig majd végigolvasom a tieteketKép, mert apuci már nagyon jönni akar majd a géphezKép

Szóval velünk minden a lehető legnagyobb rendbenKép
Kristóf tökéletesen vanKép Méhlepény, magzatvíz is tökéletesKép Méhszáj teljesen zárt (C=3000)Kép Becsült súlya 1834grKép A doki szerint teljesen átlagos méretű baba lesz, de ahogy elnézem itt és a téli babás topikok babáit, szerintem nem lesz egy nagy baba, mert ennyi idősen már mindenkinek 2 kiló fölötti a babája. (na ennyit arról, hogy a magzatvédő vitaminoktól óriásbébik születnek. Én ugyanis már több, mint 1 éve szedem folyamatosan) De teljesen mindegyKép Pont ettől lesz édiKép Nekem pont a pici babák tetszenekKép

Ja, és ismét mutogatta a kukiját, immár hatodszor és a dokibácsi lemérte, hogy a zacsija a kukijával együtt már több, mint 4 cm!!!!!Kép Na micsoda pasim van nekem?!KépKépKép

Legközelebb 3 hét múlva megyünk majd, január 16.-án, a 37.hétenKép akkor lesz kenetvétel, meg CTG is!!!Kép

Meg voltunk vásárolni isKép Vettünk még egy babaruhát(most már tényleg az utolsó volt), meg vettünk neki "kakikukát", kapott cumit, cumitermoszt, fürdőlepedőt, pelenkázóalátétet, meg még egy pár apróságot, és vettem végre magamnak szoptatós melltartót meg melltartóbetétet.
Apuci nem bírt ellenállni egy kis távirányítós autónak, így azt is vettünkKép Tök röhej, mert lesz vagy 3 éves, amikor már játszani tud majd veleKép dehát olyan édesen kérlelt apuci, hogy nem tudtam ellenállni neki, azóta már töltődik is az aksija és már ki is próbálta itt autókázott vele a szobábanKép

Ja, és meglátogattuk a munkatársamat is a kórházban, neki vasárnap született meg a kislányaKép Hát valami tündéri a kiscsajKép
De a legjobb ismét apuci voltKép Ő alig látott még újszülöttet, legalábbis nem élőben és nem közelről. Na de most?! Lebukott a drágaKép Mi beszélgettünk a kolléganőmmel, az üvegajtó túloldalán pedig ott feküdt a baba a kiskocsijában, és egyszer csak oldalrapillantok, és apuci a párkányra könyökölve csak nézi-nézi meredten a kisbabát, meg se hallja, hogy szólok nekiKép Aztán hirtelen felkapta a fejét, de látszott, hogy teljesen máshol járKép Mintha abban a percben fogta volna föl, hogy 1 - másfél hónap múlva nekünk is egy ilyen kis csöppségünk leszKép

Ja, és mindenképpen nappal kell majd szülnömKép Beszéltem a szülésznőmmel, és azt ígérte, mindenképp be fog jönni, feltéve, ha nappal leszKép Így nincs mese, meg kell beszélnem a sráccal, hogy nappal szülessen megKép

Babus+Kristóf

Kép
babus2005

Sziasztok

Mukika
Gratula az eljegyzésetekhez! A gyűrűt nem hiszem, hogy sokáig fogod hordani a vizesedés miatt. Én már kb. egy hónapja lehúztam mert reggelre mindig bedagadt a kezem. Mostmár fel se tudom húzni...

Borbolya
Nekem sikerült megnézni az albumodat, nagyon csinos vagy! A fekete ruhás kép nagyon tetszik!

Timur
Én a 20. hét körül ittam egy kis pohár Bailey's-t, amit egy picit meg is éreztem a fejemben. KOrábban sokat tudtam inni (no nem rendszeresen, csak ha buli volt), de most ez is hatott. Amúgy a vörösborról hallottam egy érdekes történetet. Barátnőm mesélte, hogy amikor ő szült egy doki azt javasolta az egyik kismaminak a kórházban, hogy ha nem akar még szülni akkor pihenjen otthon sokat és iszogasson vörösbort, merthogy az alkohol felpuhítja a méhszájat és nem engedi, hogy táguljon. Nagyon meglepődtem a hallottakon, kétszer is visszakérdeztem hogy ez bizti, de bizti volt!

Az én kis manóm mostanában nagyon-nagyon aktív. Annyira élvezem, hogy össze-vissza pakolgatja magát, csak az a baj, hogy nem tudom mi micsodája.
Képzeljétek, megvettük neki a babakocsit. Tegnap este Apuci rászabadult az internetre és az indexen talált egy fórumot, ahol kb. 600 bejegyzés volt a babakocsikról. Jól kiképezte magát, ma pedig elmentünk a Mini-Manóba, ahol én már korábban kinéztem egy kocsit. Hagytam, hogy ő érdeklődjön meg mindent. Aztán átmentünk a Brendonba megnézni a Peg-Perego-t, de az eladó nem győzött meg minket, meg már nagyon bele szerettünk mindketten az Inglesina típusú kocsiba.
Úgyhogy visszamentünk és meg is vettük. Nem volt egy olcsó darab, de nagyon profinak és strapabírónak tűnik. Ami nekünk nagyon fontos, hogy kicsire össze lehet csukni és egy kézzel lehet ki-be nyitogani.
Egy jó tanács akik még kocsivásárlás előtt vannak (ezt tegnap olvasta Apuci): beszéljétek meg a bolttal, hogy a baba várható születésétől éljen a garancia és ne a vásárlás napjától. Addig úgyse használjátok a kocsit és később lehet hogy az a pár hónap is számítani fog. Nekünk sikerült a Mini-Manóban ezt elérni, bár nem szívesen tették meg. Állítólag régebben mindenkinek így adták a garit, aztán egy-két vevő keresztbe tett nekik.

Már tényleg csak pár apróság hiányzik a kis manónak. És még (már csak!) maximum 8 hét van hátra!

Timka
timka

Jimbone!

Nagyon aranyos a babasarok. Szeretném megkérdezni tőled, hogy ezeket a színeket a matricához te vetted, vagy keverted őket. Nekem ugyanis az egyik kolleganőm azt mondta, hogy ecsettel lehet keverni és aztán azzal kiszinezni, de nekem valahogy ez elég furcsán hangzik?

Kép

Kép
mtücsök

Sziasztok Csajok,

egy gyors kérdés. Aki közületek megy Szilveszterkor buliba, az mit vesz fel?? Ugyan még nem néztem körül alaposabban ruhaügyileg (mert hát még annyi idôm van addig Kép), csak elmentem egy kirakat mellett, ahol 20 rugóért volt kirakva egy ruha, meg egy magazinban láttam egyet 40-ért, hahaha! Kép De most komolyan, egy elegánsabb rucit máshova nem fogok felvenni, azért meg, hogy 1x hordjam, nem fogok ennyi pénzt kiadni. De az meg olyan izé, ha a már lassan kopott kismamanacimat veszem fel... Ti hogy oldjátok meg a kérdést?

Timka, köszi! Kép Zsana, néha én sem tudom megnézni mások albumát, szerintem a babanetes rendszerrel van valami bibi.

Babus, nagy gratula Kristófhoz!!! Kép

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Raktam fel új képet a pocimról is az albumba. Most már azért alakul... Kép

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Borbolya
Nagyon jók a pocak képeid (is).Neked azért is nagyon jó,mivel neked csak babapocid van,és látszik most már igen szépen .Nagyon aranyos.Megnéztem a kismanót is mégegyszer,ő is olyan aranyos.Szerintem szilveszterre vegyél egy klassz felsőt amivel feldobod a nacidat.

Képzeljétek vettünk pár kisruhát,olyan édik.Kis farmert,meg bodyt,kiskabátot és egy totyogót.Mindezt összesen 2000 ft-ért,ha valaki a tescóba jár érdemes körül nézni,mert kiárusítás van,legalábbis itt nálunk,röhejesen olcsó volt minden és nagyon aranyosak.

Nekem a pocim jobb fele nagyobb,mint a másik.Nektek?

Timka
Bevallom én is jól bírtam a piát,mostmeg azt a két kortyot is megéreztem kicsit.Ma vettem két alkoholmentes sört azt megisszuk majd a csajszimmal.

Babus
Örülök,hogy minden rendben.Kép?

Timurr
Vendég

Borbolya
Nem tudom, milyen buliba készülsz, én a céges karácsonyi buli előtt voltam ilyen gondban. Azon felül, hogy nagyon drága volt minden, nem is találtam olyat, ami igazán jó lett volna.
Még szeptemberben vettem egy sötét farmer szoknyát (már akkor is jó volt, és jó lesz végig) 8500 Ft-ért, jobb híján abban mentem. Felülre egy arany színű, szűk garbót vettem fel, ami még rámjön (csak néha húzogatni kellett az elejét, mert az ugye rövidebb).

Utána láttam a Mamutban igényesebb ruhákat, de akkor már nem néztem meg az árát sem, és fel sem próbáltam őket.

Szerintem sem érdemes egy alkalomra ruhát venni.
zsana75

Muki
Gratula az eljegyzésetekhezKép
Szerintem tökéletes acukoreredményedKép

Zsuzsa
Sajnálom, hogy ilyen kellemetlen volt a leszívás. Azért én is drukkolok, hogy ne termelődjön újraKép
És nagyon csini a babasarkotokKép

Nekem szilveszteri ruhában nagy szerencsém volt. Bár eleinte eléggé bepánikoltam, hogy mit veszek majd fel, hisz elég termetesre nőtt pocimKép lett, kizártnak tartottam, hogy a tavalyi rucim jó legyen rám. Venni óriási pénzkidobás lett volna, pláne egyetlen alkalom kedvéért. Már anyukáméknál is szétnéztem, de mind kicsi rám. Az anyósom is felajánlotta, hogy nézzek szét nála(ő vagy 80-90kgKép), dehát az ő ruhái szerintem már túl bővek lennének rám, min. vállban és mellnél.
Így elkeserdésemben belebújtam a tavalyi földig érő fekete bársony, kicsi kövekkel kirakott ruhámba. Reményvesztetten mondtam apucinak, hogy próbálja meg hátul fölhúzni a cipzárt, bár úgyse fog menni. És láss csodátKép Olyan eszméletlenül rugalmas ez a ruha, hogy simán belefértem, a cipzár is könnyen összehúzhatóKép Akár még apuci is bebújhatna mellém a ruhábaKép, olyan kényelmesen rámfértKép
A bársony ilyen könnyen táguló anyag lenne? Vagy mitől lehet ez, hogy a 106cm-es pociátmérőmmel beleférek a tavalyi testhez simulós ruhámba?
Végülis mindegy, mert tök jól állKép, szépen kiadja a nagy pocimatKép Én meg nagyon büszkén mutogatom isKép

Timurr
Kép sajna nincs, és talán már nem is lesz, mert már hónapok óta nincs a kórházi nyomtatóban papír vagy festék, már nem is tudom melyikKép
Apuci meg elfelejtette a telefonjával lefotózni, mert annyira gyönyörködött a srácunkbanKép Utólag megjegyezte, hogy nagyon aranyos kis pofija vanKép

Ja, én is megtudakoltam a dokimtól a magnéziumot, ő a 36.héttől nem ajánlja. Mindegy, én már jövő héttől nem szedem.
A málnalevél teát pedig hülyeségnek tartja (na jó, nem így mondta), de azért én lehet, hogy kipróbálomKép

Ja, és egy kérdés: ti hogy tudjátok, mikortól nem ajánlott már a hancúrozás apucival?
Nekem valami 6 hét rémlik, de lehet, hogy ezt keverem a szülés utáni 6 hét szextilalommal.

Babus

Kép
babus2005

Babus
Én úgy tudom, hogy ha minden rendben van, akkor akár végig is lehet, persze csak ha jólesik mindhármótoknak.
Elvileg idő előtt nem indítja meg a szülést, csak akkor, ha már egyébként is itt az idő. Persze ha probléma van (pl. nyitott méhszáj), akkor értelem szerűen nem.
zsana75

Sziasztok,

Zsuzsa,
Szép a bababutorotok Kép

Timka,
Nincs képed a babakocsiról? Milyen és mit tud?

Angéla+Valér
angéla

Sziasztok
Van egy naaagy problémám. NIncs még a picurnak bundazsákja vagy overálja!
Februári anyukák! ti mit vesztek a gyerkőcnek? bundazsákot vagy overált? és hányas méretet?
Nagyon meg kellene már ezt is venni mert a készlet egyre csak fogy, újakat pedig már tutira nem hoznak sehová.
Azt hallottam, hogy a piciknek inkább a bundazsák a jó, mert abban szabadon rugdoshat.
Van olyan verzió is soroksári úti ex Megatoysba, hogy egy kabátka és elől, hátul két patenttal rá van fogatva a zsák. Most ezt néztem ki, mert ez az egyetlen ami tetszik színben (piros, a belseje sötétkék) és lenne is méret: 56-62-es, 68-as. Persze jó kérdés, hogy melyiket vegyem meg.
Április közepénél tovább nem hiszem, hogy fogjuk használni (bár ez függ az időjárástól is). Az eladók nagyon javasolták, hogy akkor őszire lesz egy külön kabátka, amit még tud hordani, de nekem kicsit furi, hogy az 56-62-es kabátka jó még akkor is. A 68-as már biztosabb, de abba meg most fog elveszni a gyerkőc. Jajjj! Ti hogy oldjátok ezt meg?

Angéla
Nagyon könnyű sportkocsi, ami tényleg egy kézzel nyitható, csukható, kis helyet foglal. Bolygósítható kerekei vannak, tolókar fix, de mindkettőnknek jó magasságban van. Megvettük rá a a mózeskosarat, a támlája ennek is állítható 2 fokozatban és beszerelhető a kocsiba is. A hordozója 0-13 kg-is használható. Letöltöttem két képet a netről, megpróbálom csatolni:

KépKép

Na így néz ki!

Timka
timka

Sziasztok Lányok!

Súly ügyben:
- Bannamari: Hát jó, oké, hogy még csak a 18.hét és plusz 7kg, de Ti 3-an vagytok. Nagy gratula az ikrekhezKép
- Borbolya: Hú, komolyan mondom, olyan vagy mint egy modell, semmi plusz nem látszik rajtad, nagyon csini vagy. Látnál bezzeg engem, mondjuk fehérneműben, hát a kisbálna hozzám képest kutya füleKép De nem baj, a lényeg, hogy a bébikkel minden rendben legyenKép

Zsana, Timka, Babus!
Köszönöm a gratulációkatKép Babus remélem igazad van a véreredményemmel kapcs-ban.

Zsuzsa!
Részvét a leszíváshoz, reméljük, már nem sokszor kell csinálni. A babasarok szuper. Akarom kérdezni, hogy jól látom a képek tapétára vannak ragasztva? Ha igen, akkor mivel rögzítetted őket?

Csajok!
Megpróbálok magamról és a pocimról egy képet feltenni. Kérlek ne gondoljátok, hogy az egoisták egoistája vagyok, amiért nagyban teszem fel, de én olyan analfabéla vagyok, hogy nem tudom hogyan kell albumot létrehozniKép

Muki(24+4)Kép

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Muki
Nagyon jól nézel kiKép És jól áll a pocid nagyon!!!Kép

Borbolya
Meg tudtamnézni a képeidetKép Igazi modellalkat vagyKép

Babus

Kép
babus2005

Muki, tök szuperül nézel ki! És nagyon cuki pocid van! Még hogy én vagyok modellalkat... szerintem rajtad sincs sok fölösleg!!

Babus, örülök, hogy végre meg tudtad nézni! Kép

Ma voltunk a párom nagymamájánál, aki kérdezte, mennyit híztam. 7-et mertem neki bevallani Kép, mert legutóbb kiselôadást tartott arról, hogy ô mindössze 3 kilót hízott mindhárom terhessége alatt, és utána 6 kilós babát hozott a világra. Persze ennek az igazságtartalmán én is elgondolkodtam, de hát egy nagymamával nem áll le vitatkozni az ember lánya. Kép Szóval mondtam, hogy kb 7-et, mire elborzadt, és közölte, hogy az rengeteg. Próbáltam neki magyarázni, hogy még a szakkönyvek is 12-13 kilót írnak összesen, mire gyorsan lezárta a vitát azzal, hogy ugyan már, az már elhízás. Nna, nem is volt sok kedvem a témáról tovább beszélgetni vele...

Egyébként mindenkinek köszönöm a bókokat, jólesnek nagyon! Az meg már az én titkom, hogy hol és mennyi fölösleg kacsint rám vissza a tükörbôl... Kép Egyébként meg úgy sem az a lényeg, hanem hogy végre nô a pocim!!!!! KépKépKép Nem is tudjátok elképzelni, mennyit vártam erre!!!

Két helyre is elmentem ma rucit nézni, de én is arra jutottam, amit közben írtatok is többen, hogy totál fölösleges ennyit költeni egy ruhára, amit egyszer veszek fel az életben. Ráadásul csak azért venném meg, hogy legyen mit fölvenni, nem pedig azért, mert beleszeretek. Szóval szerintem az lesz, amit Timurr is írt, hogy veszek egy szép felsôt, és nem lihegem túl ezt a Szilveszter dolgot. Kép Különben is, egy kismamának mindent szabad. Kép

(Babus, a tavalyi ruha felpróbálását én is eljátszottam... KépKépKép Hát rámjött, de szorított nagyon, fôleg ciciben, és úgy döntöttem, ezt nem vagyok hajlandó elviselni 2 percnél tovább. Kép Irigyellek, hogy nálad muködött a dolog!! Majd arról is kérünk képet! Kép)

Timurr, a pocid szerintem azért egyenlôtlen, mert úgy helyezkedik el a baba. Néha nekem is jobban kidudorodik egyik oldalon, aztán meg a másikon, szóval van, hogy asszimetrikus. Kép De ez csak laikus vélemény. Kép

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Borbolya,

Valóban nőtt a hasad, a találkozásunk óta Kép
Látnál engem Kép 10 kilót híztam. Igazából nem izgatom magam emiatt, mert az egyik ismerősőm -aki eredetileg nagyon vékony volt- 20 kilót hízott a terhessége alatt, de most vékonyabb, mint volt Kép.
Különben is a kisfiam hol a pisi madzagot, hol pedig a kaja madzagot huzogatja Kép

Angéla+Valér
angéla

Timka,

Nagyon szép a babakocsi! Milyen színű a tiétek?

Angéla
angéla

Borbolya

Nekem most cipőproblémáim akadtak szilveszter kapcsán. Egyébként sincs nagy választékom alkalmi cipőkben, de ami van, az is magassarkú, amit mindig is utáltam, dehát egyes alkalmakra azért csak magamra erőltettem. Most viszont a magassarkúakat eleve ki is zártam. Hisz a múltkor sportcipőben is hasravágódtam, hát akkor mi lenne velem egy ilyen topánkában?! Kész életveszély lenne.
Vannak szandáljaim, amibe meglepő módon nem fér bele a lábam. Nem látszik, hogy meg lenne dagadva, de valószínűleg ez lehet a dolog hátterében, merthát sehogy se férek bele, szorít a pántja.
Maradt egy fekete papucsom, azzal ugyanez a helyzet.
Most itt állok egy gyönyörű kisestélyivel, de mezítlábKép Nem tudom, honnan szerzek lábbelit 2 nap alatt.

Babus

Kép
babus2005

Borbolya
Szerintem is azért változik poci elhelyezkedése,mert jobban arra a félre húz,nem mindig van ott.Egyre erősebb ütéseket,rúgásokat kapok a drágámtól,de api még kivülről nem érzi.
Szerintem ne törődj vele ,hogy mennyit hízol,te amúgy is vékony vagy,egyél,igyál mindent amit megkívántok.Kép
Majd remélem raktok fel szilveszteri képet,milyenek a csinos szilveszteri kismamák.

Babus
Nekem is egy egybetalpú csizmám van,ami jó annak sem tudom felhúzni a cipzárját.De az kényelmes,szerintem keress egy kényelmes cipellőt.Tudom mondani könnyű,dehát mást nem tudok tanácsolni.Sexel kapcsolatba én azt hallottam,hogy végig lehet,de a biztonság kedvéért jobb az utolsó hetekben hanyagolni a dolgot.

Súllyal szerintem én állok a legjobban igaz 3 kg-ot híztam,de alapban vagyok ilyen:
Kép

Timurr
Vendég

Sziasztok Pocakosok!

Hú mennyit írtatok két nap alatt, alig győzöm elolvasni!

Jimbone,
a babasarok nagyon aranyos!! a Leszívást hősiesen viselted látom, nem irígylem, hogy még ísmételni fogják, de a baba érdekében mindent, próbáld ezzel vígasztalni magad, szorítunk és várjuk a holnapi eredményt!!! Én is holnap reggel megyek megint a kórházba a szokásos cukorellenőrzésemre, amit múlt héten orvosi javaslatra kihagytam, mert két hete a kórházi bentfekvésem alatt minden vénámat kipukkasztották és várni kellett, míg kicsit gyógyulnak!

Borbolya,
képek nagyon szupik, tényleg nagyon csini kismama vagy! Kép készült, csak nagybátyám elfelejtette átemilezni, majd holnap nyaggatom!!! A kilók miatt ne izgasd magad, majd szól a dokid, ha ő soknak találja, a többiekkel ne foglalkozz!!

Mukika,
gratula a gyűrűkhöz és sok-sok boldogságot, mi két éve éltük át ezt a dolgot, számomra hihetetlen boldog időszak volt, ja és én még mindig nem vizesedem egy cseppet sem, így minden gyűrűmet hordom!!!! a pocakos pedig nagyon csini!!
A cukoreredményeid jók, én már csak tudom!!!

Bannamari és Edinka Üdv a Csapatban!!!

Babus,
örülök, hogy minden ok volt a dokinál, szépen növöget Kristóf is!!! Nekem jövő héten kéne mennem, de tegnap vendégségben voltunk amikor időpontot tudtam volna kérni, remélem még sikerül elérnem a héten a dokimat!
A párommal jót szórakoztunk a távirányítós autón, mert amikor kint voltam nála Stockholmban beszabadultunk egy játékboltba és fél órán át azokat nézegettük, de meggyőztük egymást, hogy ez még azért korai lenne, na de most, hogy én mit hallgathatok ezért, hogy bezzeg más meg vehetett a fiának!!!:-)))

Timka,
nem semmi alaposság, nagyon szupi a babakocsi!!! a vörösboros dolog érdekes!! Bundazsák? Hát én inkább overál párti vagyok, mert a zsák amit mi örököltünk sajnos nem használható a hordozóban, vagyis nem lehet vele bekötni a babót, tehát nem praktikus, bár lehet olyanokat kapni, amik ki vannak vágva az övnek, de erre a pár hónapra nem akarok venni. Egyébként én 62/68-as polároverált vettem, úgy gondolom annak ki kell tartania tavasszal!!!

Timurr,
nekem is mindig asszimmetrikus a pocakom, mert valamelyik oldalon lapul Ubulka!!!
Én eddig 1,5 kg híztam, bár nekem végig figyelnem kellett a szénhidrátmennyiségre, de még nekem is max 8-at engedélyezett a doki az elején!!

Nyetus,
Nekem a doki azt mondta, hogy a keményedés alkat kérdése is, na meg hogy ki mennyit rohangál vagy pihen, de nem jelent feltétlenül koraszülést!

Na én ma két nap újabb vendégeskedés után, nekiálltam kimosni a kapott cuccokat, meg néhány újat is, mert még ki is kell őket majd vasalnom valamikor, mert nem akarom, hogy anyósom játszadozzon vele. Olyan élvezet ezeket a falat ruhákat pakolgatni, teljesen el vagyok varázsoldóva ettől a dologtól. Mi vettünk végre tegnap két szoptatósmelltartót és egy napocskás órát a pocak szobájába.
Vasárnap készülünk a megatoysba párásítót és egy- két utolsó apróságot megvenni, és a jövö héten összepakolom a kórházi cucc nagy részét, hogy a védőnő se szórakoztasson tovább!!

Azért be kell vallanom, hogy most már kezdem érezni a gyerek súlyát, főleg amikor a házban már 26-szor jövök-megyek a lépcsőn, és az alvás nálam már tragikus, mondjatok valami jó ötletet mit csináljak, mert már kispárna, nagypárna, oldalt, mindenhogy próbálom, de nem tudok igazán pihenni!!

Na gyorsan befejezem mára, mert reggel fél7-kor keünk, megyünk a kórházba! Bocsánat, hogy hosszú lettem!!!
SZép álmokat!
tamesz+ubulka (33+2)

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Tamesz
Remélem jó lesz a cukor eredményedKép,nekem január végén veszik először és remélem utoljára is.
Nekem az orvosom nem nézte eddig,hogy hány kg vagyok és mennyit híztam,legalább is nem mondta.
Mondjuk a mérlegeléskor eleve csal kb. 3 kg-ot a mérlegük,meg ügye csizmástól mindenestül mérik az ember lányát,én biztos 100 kg.val fogok menni szülni.Ha te csak 1,5 kg-ot híztál a szüléssel fogysz vagy 10kg-ot?Ez jó az alkodnak biztos,de ez így rendben van?Legalább a baby kétszeresét nem kellett volna felhíznod?Biztos hülyeséget kérdezek,mondok,de olyan furcsa,hogy csak 1,5 kg.

Én tegnap úgy kifáradtam,mint a fene,megválogattam a kapott kisruhákat,és van vagy 100 db,mire ki-megbetürögettem őket.

Mennem kell.Jó napot mindenkinek!Pihizzetek helyettem is!Kép

Timurr
Vendég

Angéla
POnt ilyen piros, kék csíkos a kocsink mint amilyen a képen látható.
A kis hordozót már ki is vettem a dobozából és egy kis majmot kötöttem bele. Olyan jó nézegetni, néha felveszem, járkálok vele pár kört a lakásba. Kismamabetegség....

Borbolya, Babus
Én karácsonyi partyn voltam kb. 2 hete. Barátnőmtől kaptam kölcsön egy egy elegáns, fekete, finom anyagú kismamanacit és fölülre felvettem egy nyakba akasztós szintén fekete, csíkokban ezüstösen csillogó térdig érő felsőt. Amúgy a barátnőm ezt viselte az esküvőnkön, akkor még vékonyan, kismamanaci nélkül. Bámulatos, hogy mennyire ki tudnak nyúlni ezek az anygok. Én is felpróbáltam egy teljesen testhez simuló fekete bársony rucimat, nagyon jól kiadta a pocimat és a melleimet.
Egy biztos, csak emaitt nem érdemes venni egy új ruhát!
A cipős kérdésben sajna nem tudok mit mondani, én szeretem a magas sarkú cipőket, biztosan járok benne és most is egy közepesen magas sarkút választottam. Nálam inkább az volt a gond, hogy kicsit be van dagadva a lábfejem és nem fért bele minden cipőbe.
Mi itthon szilveszterezünk, de lehet, hogy majd szépen felöltözök és csináltatok a párommal pár pocakos fotót. Babó 0. Karácsonyakor is készítettünk pár pocakos képet. Majd rakok én fel egy két jobban sikerültet.

Bundazsák, overál témában még mindig nem vagyok okosabb!
Ez a bundazsák olyan, hogy ki van vágva a hely az övnek. Ma meg kellene venni, mert mi van ha elviszik ezeket a kis méreteket? megint lejárhatom a lábam, mire találok olyat ami tetszik.

Na szép napot nektek, beszélgessetek sokat. Mennem kell vásárolni a holnapi kajához, meg Gödöllőre parkettát rendelni ...

Timka
timka

Tamesz, 1,5 kg-ot 33 hetesen??? Na ez a nem semmi!!! Ez tulajdonképpen nem azt jelenti, hogy összességében fogytál is? Hiszen a babó meg a "körítés" már jóval több kell, hogy legyen, mint 1,5 kg!

Timka, a szilveszteri bulira nálam is megszületett a megoldás! Kép Találtam egy olyan régi áttetszô fekete felsôt, amit még össze tudok gombolni, mondjuk szerencsés is, mert csak fölül van 3 gomb, a pocimnál pont nincs Kép, és a legnagyobb meglepetésemre az egyik nyári pántos felsôm is rámjön, tényleg nagyon tudnak nyúlni ezek az anyagok, szóval azt meg jól aláveszem. Így megoldódott a dolog, nem veszek semmit, inkább a babuci kap majd valamit a "megspórolt" összegen. KépKépKép

Húúú, most hogy írjátok a cipôproblémákat, azt hiszem, még azt is elôbányászom gyorsan, nehogy holnap este érjen meglepetés... Ugye rámjön még...?

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Borbolya, Timurr,
Nem jelent gondot, hogy csak 1,5 kg-t híztam, mert volt sőt lesz is még miből leadnom, és azért fogtak már a terhesség előtt diétára, mert nem tudták semmi mással magyarázni a két elhalt terhességemet, mindent sz..rt kivizsgáltak már előtte, csak a cukor maradt, mert annál egy terhelésen magas lett az érték. Így még koratavasszal elkezdték nézni a cukromat hetente és akkor találták ki a diétát.

Mivel májusra beállt a cukor dolog, így a doki feloldotta a tilalmat és mi azonnal "összehoztuk" Ubulkát!Ja és a 4. hónap végig csak fogytam, ezt a másfél kg-t két hónap alatt szedtem össze.
Szóval sajnos nem jókedvemben kell erre figyelnem! De jelentem, ma is tökéletesek lettek az eredmények!!

Na megyek megnézem miket lehet vasalni a tegnapi mosásból, meg valami ebédet is kéne varázsolnom! Itt gyönyörű napsütés van, ebéd után megyünk sétálni apjukkal egy kicsit, mert ma végre lehet!!!
Szép napot!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Zsuzsa,
Nagyon örülök, hogy rendben talált a doki, szorítok, hogy kedden is minden ok legyen!
Tedd a lavórt a kádba, úgy esetleg a kád szélébe kapaszkodva ki tudsz mászni???
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Zsuzsa
Hurrá!!! Reméljük így is marad!
Ülőfürdő helyett nem jó a borogatás?
zsana75

Tamesz, gratula a jó eredményekhez! Azért jó érzés lehet, hogy van eredménye az áldozatoknak!

Zsuzsa, vicces dokid van! Kép De nagyon jó, hogy mindent rendben talált!! Én tuti inkább a lavorral kísérleteznék, az még mindig egyszerubbnek tunik... Nincs bordásfalatok? Kép Amellé rakva egész egyszeruen fel lehetne kapaszkodni... Kép

Jelentem, a cipellô rámjön és kényelmes. Kép

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Sziasztok,

Ma voltam vérvételen Kép meg ultrahangon Kép Így a harmincadik héten az értékek:

BPD: 72,6mm
AC: 260mm
FL: 60,7mm
BS: 1600g Ez nem túl sok ilyenkor? Kép

Ja és össszefutottam a Zsuzsával.

Zsuzsa,
Remélem minden rendben volt a vizsgálaton.

Angéla+Valér
angéla

Tamesz!
Gratula a jó eredményhez!
Nekem is van jelentős súlyfeleslegem,olyan 10kg körül terveztem be a hízást,aztán majd kiderül.De ha több lesz azt se bánom,én amióta terhes vagyok,alig van étvágyam sokszor ,hogy aggódom nem juttatok elég tápanyagot a szervezetembe.

Timurr
Vendég

Sziasztok!

Az ünnepekre elutaztunka mindkét nagyszülőkhöz. Most érkeztünk haza, de már végigolvastam a termést Kép

Timurr!

Én is egyre jobban érzem a picur mozgását, és tegnap már apa is megérezte a pocimon keresztül Kép Kép Nagyon örült, azóta ha megpuszilja a hasam, mindig szól a bentlakónak, hogy nehogy orrba rúgja Kép Kép

Ugyanúgy vagyok a terhességi korral, mint te (vagyis fordítva). Én mára 19+1-et számolok, de a karácsony előtti UH-n (AFP utáni) egy héttel idősebbnek saccolják a babaucit.
Szóval 19 vagy 20. hetesek vagyunk. Ha az utóbbi, akkor örömmel jelentem: FÉLIDŐ Kép Kép de azért ezt inkább újév utánra teszem...

Timurr, te érzel keményedéseket? Én is érzek olykor-olykor. Ez szerinted gond?

Akiren
akiren

Sziasztok,
Zsuzsa,én is örülök,hogy minden oké veled.A dokim nekem meg amikor megkérdeztem,hogy még mindig kislány-e,azt mondta"ez bizony egy puna".
Jót röhögtem.
Szilveszter nálunk még nincs eldöntve.Az is lehet,hogy itthon maradunk.Mivel lassan 10 percenként megyek pisilni,talán jobb is lenne.
Én kaptam egy overallt ami remélem jó lesz de szerintem veszek még egy pihe puha kabátkát is.Januárban lesznek akciók és akkor nem olyan húzósak az árak igaz a választék nem túl nagy.
Rájöttem,hogy még egy csomó mindent meg kell venni,pl.lepedő,textil pelenka,kenceficék,szoptatós cuccok stb.A január erről fog szólni nálunk mert én februárban már semmit sem akarok vásárolni csak a pocimat növeszteni.
na megyek barátnőzni,szabad a délutánom.
pusza
nyetus+Kamilla(31)
nyetus76

Sziasztok Lányok!

Babus, Borbolya, Tamesz!
Köszönöm a dícsérő szavakatKép

Tamesz, Zsuzsa!
Köszi szépen a gratulációtKép

Zsuzsa!
Így már értem a képek "titkát". Köszike!

Borbolya!
Hidd el van felesleg bűven. Én olyan képet, mint neked az utolsó (azaz többet megmutató) nem is mernék feltenni,mert még én is röhögő görcsöt kapok tőle, nemhogy más.

Tamesz!
Hú, ez a 1,5kg ölég durván hangzik, vagy csak irígy vagyok? Bár szerintem is akkor összeségében fogynod kellett..... Ja, most olvasom a magyarázatot. Így már érthető, és örülök a jó eredményeidnekKép

Kívánom, hogy mindenki találjon megfelelő ruhát a szilveszteri bulihozKép Nekem ilyen gondom sajna nincs, mert mi otthon "bulizunk".

A lavros ülőfürdőhöz csak annyit, hogy néhanapján én is szoktam, csak az a baj, hogy az asszem 15 l-es lavor rendesen rámszorul, vagyis én szorulok bele, szóval már gondolkodom a nagyobb lavor megvételén, de az meg lehet, hogy nem fér bele ebbe a keskeny panelos fürdőkádba. Na meg a kikecmergés is gázosKép Nos, tehát számomra nem az az egyszerű figura, remélem másnak könnyebben megyKép

Mindenkinek nagyon boldog új esztendőt kívánok, az anyukáknak könnyű szülést, a babuciknak, pedig könnyű születést!!!Kép

Muki(24+5)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Akiren
A számolásra nekem azt mondták,hogy kb. csak egy hét az eltérés,ezért maradjunk a számolás szertinti időnél,de én is úgyvagyok,ha megkérdezik hogy elvileg 22 gyakorlatilag 21 hetes a babó.
Nekem május 3.-án van a névnapon,4.-én a szülinapom,15.-én a házassági évfordulónk lesz,8-tól 14-ig vagyok kiírva,úgyhogy mindenkép szép ajándék lesz nekem, a legszebb.Kép

Én ilyen nagy rugásokat,ütéseket kapok,néha érzem ahogy a hólyagomba vagy valamelyik alkatrészembe kapom.De annak is örülök,mert imádom érezni.Kép
Ma elég nagy csend van oda bent.
Tegnap nagy buli volt bent este,mondtam apinak most gyere,oda rakta a kezét és szerintem tuti elaludt a baba.Na mindegy majd kifogja ő is.

Keményedést érzek, eddig csak jobban esténként,néha már nap közben is,a könyv szerint végig kísérik a terhességet,csak eddig nem éreztük és a 23.hétre írja,hogy onnan lehet érezni (dehát az nem szentírás),így növeli a méh a vérellátást,később pedig készül a szülésre,úgyhogy szerintem nem baj.Hétfőn megyek orvoshoz,majd meglátjuk mit mond.
Én még egy hónapig dolgozom és utána pihizni fogok,egyre jobban kifáradok a hétköznapokba,úgyhogy már nem is bánom.
Te meddig dolgozol?Van csík a hasadon?Előtejci volt már? KépKép

Timurr
Vendég

Timurr!

Én május 20-25 körül vagyok kiirva. Nekünk máj. 8-án lesz az 1. házassági évfordulónk, úgyhogy nekünk is egyfajta ajándék Kép Kép

Én nem dolgozok már szept. közepe óta. A terhesség elején jól megfáztam, két hétig nyomtam az ágyat, aztán mire ebből kigyógyultam a 8. héttől a hányinger kerülgetett, a rókica is gyakran befigyelt. Dec. elején visszamehettem volna már dolgozni, de a főnökömmel megbeszéltem, hogy az idén már hagyjuk ezt a munkát, jan-tól meg majd meglátjuk mi legyen. Jan. elején megyek a dokihoz, és megbeszélem vele, hogy 1-2 hónapra érdemes-e visszamenni a melóba. Szerintem nem, most már szívesen itthon maradnék végig Kép Kép
A hasomon még nincs csík, bár még alig nőtt egy picikét, de ezzel együtt 4-5 kg plusz jött rám a 4 hónap alatt. Ami nem baj, mert rámfért. 50kg-val kezdtem Kép Kép bár nem vagyok egy égimeszelő Kép
Viszont a melleim belső oldalán megjelent néhány csíkocska kb. 1 hete. Nagyon elszomorodtam, de már hozzászoktam Kép Egyébként jó nagyot nőttek, de azok is kicsiről indultak Kép Kép 75B-ről
Előtejcit még nem tapasztaltam... Kép

Te hogy állsz ezekkel????

Akiren
(19+1) vagy +1hét
akiren

Akiren

Szerintem már ne menj dolgozniKép,most már egyre több pihenésre lesz szükséged,neki indul a pocak is.Én hetente nézek egyet ,hogy hú mennyit nőt!Kép(két hete indult be).A melleimen nekem is van csík,aminek nem örülök és vajon mi lesz késöbb?
Mindig feszülnek,fájnak is,érzékenyek.
Tejci nekem szerintem még nem volt,de valamikor fehér kis darabok vannak a mellbimbómon nem tudom az az lehet-e?Hascsíkom sincs ,csak szép hosszú szőrök rajta.Azt hallottam van akinek már 16 hetesen kialakul.Hát ezek szerint nekünk nem.Kép

Megkérdezhetem ki szed elevitet és ki maternát és miért azt?

Timurr 20+6 v. 21+5
Vendég

Timurr

A fehér kis darabok a mellbimbón nekem is van, de az szerintem nem az előtejci. Az valami másért lehet ott. Azért gondolom, mert nekem már azóta ott van, hogy elkezdett nőni, fájni meg érzékeny lenni Kép Kép

Én elevitet szedek. Hogy miért? Augusztusban a terhességre készülve bementem a gyógyszertárba, és kértem terhességi multivitamint. Ezt ajánlották Kép Elkezdtem szedni, és mikor az orvosomnak mondtam, ő is ezt ajánlotta volna.
Ez most újabb, "divatosabb" mint a materna, bár úgy tudom, abban sokkal több minden van.

Akiren
(19+1) v. +1hét
akiren

Sziasztok!

Tudom, hogy már volt itt erről szó, de nem tudom mikor és nagyon lusta vagyok visszakeresni, ha tudtok és van kedvetek írjátok meg nekem légyszi a homeopátiás szereket és, hogy hogy kell őket szedni. Persze a málnalevél tea is érdekelne. Előre is köszönöm.

Tücsök (28+6)

Kép

Kép
mtücsök

Angéla,
nekem a 27. hét végén becsültek 827 g-ot, igaz, azt is mondták, hogy kicsit kisebbekre becsüli ez a gép a babókat. Nekem az 1600 a 30. hétre az átlagnál picit nagyobbnak tunik, de hát egyéni eltérések simán lehetnek. A dokid nem mondta, hogy nagy babára számíts? Mert ha nem, akkor szerintem nincs miért aggódnod.

Timurr, te nagyon utálod, hogy ilyen közel van egymáshoz a névnapod és a szülinapod? Illetve a névnapodat csak azon az egy napon tudod ünnepelni, máskor nem? Csak azért kérdem, mert a babánk nevével mi is hasonló gondban vagyunk. Amit szeretnénk neki, az elég közel esik a várható szülinapjához, ha elég szerencsétlenek vagyunk, még ugyanarra a napra is eshet. Szóval te hogy vagy ezzel?

Én egyébként Elevitet szedek, mert errôl hallottam anno, a Maternáról meg nem, és ezt kezdtem el. De én nem naponta szedem.

Akiren, szerintem nem érdemes visszamenni dolgozni. Kép Nagyon elszokik tôle az ember, és én speciel mindenbe jóval hamarabb elfáradok az utóbbi hónapokban. Én eredetileg végig akartam dolgozni, de így utólag fogalmam sincs, hogy bírtam volna. Szerintem sehogy.

Ja, és érdemes volt ennyit pörögnöm a szilveszteri ruhán... ma lemondták a házigazdák a bulit, mert lebetegedtek. Kép Most örülök igazán annak, hogy egy fillért sem költöttem szilveszteri ruhára... asszem most a guta ütne meg.

Borbolya
27+2

KépKép

Kép
borbolya

Én is Elevitet szedek, különösebb oka nincs, hogy miért ezt, pusztán annyi, hogy ezt modernebbnek tartom, mint a MaternátKép

Csíkok: bibí, nekem még sehol sincsKép

A keményedésre is rákérdeztem a dokimnál, hogy normális-e az, illetve, hogy lehetséges-e, hogy én még most se érzek ilyeneket. És azt válaszolta, hogy örüljek neki, ez nagyon jóKép, majd a szülés előtt bőven fogom érezni.

A becsült súlyokat én már végképp nem értem. Mint már írtam, Kristófom betöltött 31.hetesen 1354gr volt, most a 34.héten pedig 1834gr. Elvileg ezzel a mérettel pici babának kéne lennie, mert szinte mindenkinek ennyi idősen jóval 2 kiló fölötti a babája. Rá is kérdeztem a múltkor a Praxisban, meg most kedden is a dokimnál, hogy akkor ő most ilyen kis pici lesz? Mire ledöbbenten válaszolták, hogy már miért lenne pici? Tökéletesen megfelel a korának, pont átlagos súlyú lesz, Győrffy szerint olyan 3500-3800 gr körüli. És végülis én is így számoltam, mert ha hetente 250gr-ot hízik (márpedig eddig ezt viszonylag pontosan betartja, mert 2 és fél hét alatt 500gr-ot hízott), akkor az a betöltött 40.hétre pont 3600gr. Tehát valóban tökéletes súlyú babának kéne lennie.
Na de ha az én Kristófom ezekkel a méretekkel átlagos súlyú lesz, akkor mekkora lesz mondjuk Cicmerák babája (neki ha jól emlékszem 2300gr körüli volt a 30. hét körül), meg Ilona meg még sok másnak a babája? 5 kilós? Én ezt már nem értem.
Persze, tudom, tudom, az UH csak saccol, akár rengeteget is tévedhet, de akkor is furi, hogy nekem van a legkisebb méretű babám, mégis minden doki szerint meg minden számolás szerint átlagos súlyú lesz.

Borbolya
Akkor most otthon szilvesztereztek?

És egy kérdés: szerintetek, mitől van az, hogy már napok óta zsibbad a jobb kézfejem (kivéve a hüvelykujjamat)? Eddig csak éjszakánként volt, gondoltam elfeküdtem. De ma szinte egész nap, zsibong, mintha talán egy icipicit meg is lenne dagadva, de ezt talán csak hozzáképzelem, meg el van nehezedve, nem bírom ökölbe szorítani, meg olyan furi, ilyet még sose éreztem.

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

Most vettük észre ezt a toppikot, csatlakoznánk hozzátok. :-) Most 18. hetesek vagyunk és várhatóan Május utolsó negyedében lesz a nagy esemény. A kisbaba már mozgolódik és szerencsésen túl vagyunk az AFP-n és a 18. heti ultrahangon is. :-)
Én is Elevitet és MagneB6-ot szedek, mindkettőből napi 1 tablettát.

Szerintetek magnéziumból nem kevés a napi 1 tabletta?

Engem is érdekelne a málnalevél tea. Mikor kell elkezdeni inni, valamint hallottatok-e a hatékonyságáról, továbbá, hogy milyen alvási pózokban lehet aludni. Félek, hogy a hasamon összenyomom, ha háton alszok akkor nem kap elég oxigént a baba.

Csücsök
(18)
csücsök

Babus,
nagyon szépek a 4d uh-s felvételek és tetszenek a fotóalbumban lévő képek. Mi is majd meg szeretnénk nézni a babát, de a három alakalom nem sok 4d uh-val? Mikor érdemes, hány hetes korban?

Csücsök
csücsök

Csücsök
Üdv ittKép

Ha nincs panaszod, vagyishogy nem keményedsz, akkor bőven elég napi 1 magnéziumKép

Málnalevélteáról még nincs tapasztalatom. Valószínűleg ki fogom próbálni, bár a dokim szerint semmi hatása sincs.

Alvásnál én úgy tudom, hogy az oldaltfekvés a legelőnyösebb, ott is főleg a bal oldalon fekvés, mert akkor nem nyomsz semmilyen vénátKép

Köszönjük az UH dícséretetKép
Azt, hogy sok-e a 3db 4D UH, mindenkinek szíve joga eldönteni (nekünk megérte, nagy élmény voltKép), meg persze a pénztárcájáé, mert elég húzós ára vanKép
Ajánlott időpontok, én úgy tudom, meg a Praxis-os oldal szerint is, a 12.-13.hét, az AFP eredmény után a 18.-20.héten, a 28.-30.héten és még a szülés előtt, kb. a 36.héten, de mi ezt már kihagyjukKép

Remélem segítettemKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

Jó Szilveszterezést mindenkinek!
Ilyenkor egy-két korty pezsgő megengedett!? (ebben egy kicsit bizonytalan vagyok) :-)

Babus: panaszom szerencsére nincs, de a keményedést hogyan érted, úgy érzem, hogy a hasam sokkal keményebb a köldök alatt, de gondolom ez normális (vagy nem?).

Csücsök
csücsök

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?