Új privát üzeneted érkezett!

nicky: Nagyon nem szeretnék éjszakás lenni... hogy bírod? Egyébként szeritem a bank nem csinál semmit magától, ami nem az érdeke. Mindenképpen írj hivatalos kérelmet (ajánlva feladva).
Ezt a bankba érkezve érkeztetniük és iktatniruk kell, és onnan már mindenképpen hivatalosan kell válaszolniuk.
Később pedig erre a válaszlevélre lehet hivatkozni.
....

Igen azért holnap elmegyek az MR-re. Azt mondták egy óra múlva megvan az eredmény.
Lehet, hogy Sz. doktornak van magánrendelése, de nem megyek juszt se. Nem fizetek még többet, meg többet, meg még egy kicsit... Kivárom a két hetet, és legközelebb szemfüles leszek és előre foglalok időpontot.
Ez az MR is szívenütött minket a leheséges 60 ezerrel (és a végleges 30-al). Olvasom, hogy milyen gyógyszerárak vannak. Én már annak örülök, hogyha ezeket ki tudjuk fizetni... (szánalmas)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mnoo 2012.04.23 21:40-kor.
mnoo
Budapest

Sziasztok,
ha nem baj, megosztom veletek az én az első nagy találkozásomat, aztán majd vissza is olvasok (bár, annyit írtatok megint, hogy rámegy az estém).
Szóval, megvolt az első vizsgálatom Zekével. A vége csúfos lett. Úgy éreztem. A TSH-m miatt csesztetett, oké, magas, de nem mondhattam el, hogy mit mondott az endokrin.prof, akinél voltam, és nem fejtette ki az ő orvosi indokait, kb. lealázott. Amikor egyébként is ki van szolgáltatva az ember egy szál nuniban, érzékeny lélekkel. Na mindegy. Kimegyek, megkeresem Férjet, szólni se tudok, csak rádőlök, és bőgök. Nem irigylem azért a néhány percért, szegény azt hitte legalábbis daganatos vagyok, vagy valami egyéb dolog, ami miatt sose lehet gyerekünk. "De ez nem baj, megoldjuk!" Szeretem. Szóval felhívtam a profot, mondta, mennyi gyógyszert szedjek, kárt nem teszek magamnak, úgy hiszi, kb. két-három hónap... Azt mondta még Férj, hogy azért beszélt velem így a doki, mert le kellett törnie a büszkeségem, hogy kezelni tudjon, és ő legyen a főnök, mint a katonáknál. Már megnyugodtam. És most néhány hétig legalább tuti nem ezen fogok kattogni, mert épp TSH-t csökkentek.
Most pedig olvasok.
vensza
Jakabszállás

Vensza:sajnálom :cry:
noci85
Budapest XIII. kerület

Andi: Én nagyon szívesen segítek, amiben csak tudok. Én is végig mentem sok mindenen és ugyan amikor már itt van a végeredmény, akkor a kínlódást megszépíti az idő, de azért még így is jobban átérzem, mint aki mondjuk már a harmadikat veteti el, mert most még nem akar szülni. Sajnos ez a mi keresztünk.

Noci: Én az inszem után nem tudom, hogy sokat kéne inni. A lombiknál a leszívás és a túlstimu miatt kell sokat inni, inszemnél ha sok tüsző van és nem lehet valamiért lombik, akkor kap az ember gyógyszert, ami minden folyamatot leállít.

András: Azt előre megmndom neked, hogy az asszony olyan dolgokat fog csinálni, hogy a hajad szála égnek fog állni. Egy terhes nő azt huszi mindenre képes. Pláne mondjuk úgy a 30. hét után, amikor jön a fészekrakási ösztön. Majd látsz még nagy pocaks nőt létrán egyensúlyozni, amint megpróbálja a frissen mosott függönyt felrakni a frissen tisztított ablakra. Hidd el, nem tudod megakadályozni. Állítom, hogy ez előkészítés a gyerekhez. :)
vicky79
Budapest III. kerület

Bocsi, kétszer ment el.
vicky79
Budapest III. kerület

Vensza: Sajnálom. Szerintem a férjednek valahol igaza van. Így kérdés nélkül követni fogod az utasításait. Csak hát volt már, hogy rosszat mondott és többünknél is előfordult már. Etnának rossz időpontot mondott, nálam meg egyszer nem volt egyértelmű az adagolás. Én mondjuk felhívtam és rákérdeztem újra. Nem harapta le a fejem. Valahogy velem sosem volt tahó. Lehet, hogy azért mert nem az ő betegeként kezdtem, csak ő helyettesítette a dokimat és nála maradtam. A másik doki meg félig-meddig ismerős volt, nem volt soha gond vele.
vicky79
Budapest III. kerület

Vensza, borzasztóan sajnálom. Néha tényleg nagyon furcsán bánnak velünk. Egy tanácsot hadd adjak, remélem nem veszed zokon. Ahányszor menned kell mindig készülj fel lelkileg és ne hagyd magad, mosolyogj akármit is mond. Mindig az járjon a fejedben hogy nem barátkozni jársz oda hanem babát szeretnél. Én legalábbis így vészeltem át. Pedig voltam néhányszor megalázva, fájt is nagyon de kicsit jobb volt ha felkészültem lelkileg.

Vicky, tök jól elmagyaráztad Andrásnak. Én nem bírtam fészekrakó lenni de muszáj volt mert ugyan mindenki azt mondta hogy ne csináld, hagyd már... de senki nem állt neki így muszáj volt nekem csinálni. Túlzásba nem estem de ablak mosás is volt és vizes függöny felrakás is. :roll:

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár

Hú,
végeztem.

andi, sajnálom, hogy nem jött össze a spontán baba, annyira szép lett volna. A barátcserje nekem is kitolta picit a ciklusom, de aztán én nem szedtem sokáig, már nem is tudom, hogy miért. Amit írtál arról, hogy beleszólunk a Természetbe, azon én is elgondolkodtam már, hogy talán oka van, hogy nekünk kettőnknek nem jön össze baba. Talán beteg lenne, talán csak a túlnépesedés ellen védekezik a Föld, és néhány pár ettől steril. De aztán eszembe jut az a néhány gyermek, akikről tudom, hogy mesterségesen termékenyültek meg annak idején, és ismerem őket, és a családjukat, és végiggondolom a kapcsolatunkat Férjjel, és tudom, hogy igenis beleszólhatok, mert értelmetlen lenne a saját gyermekünk nélkül, és mert megérdemeljük a csodát.
Szóval továbbra is előre! rendületlenül
vensza
Jakabszállás

Köszi, vicky! Én tudom, hogy igaza van, és sikert akar, és ha a módszerrel ennek érdekében nem árt nekünk, én nem fogok kételkedni benne, csak a helyzet... Mindegy, nem hiszem, hogy volt már orvos, akiben én ne bíztam volna. Végtelenül tisztelem őket!
vensza
Jakabszállás

etna, kiskönyves kismama, gratulálok. További könnyű terhességet Neked. Jó lenne, ha anyagiakban is könnyebb lenne, de mindig megoldódik valahogy. Kiderült már, hogy kell-e a 180 nap folyamatos? A kocsonyádról megtudtál már valami konkrétat? Klassz, hogy találtál normális dokit.

ann, vannak már eredményeid a vévételről? bmc elküldte a korábbi spermatogramokat?

ritabmc, hogy vagytok? várjuk a képeket

mnoo, remélem, minden rendben lesz holnap, majd írd meg az eredményt. Bár, gondolom, kevés lesz benne a magyar szó, az én latinom meg kicsit megkopott :) A prolaktinodat mivel fogja beállítani sz? az mennyi idő lesz?

rilka, de jó, hogy jelentkeztél! hogy vagy? mi újság veled? dolgozol még?

évi, így ki lehet bírni. még a focista lányokat is a hasadban. Agárdon vagytok még?

nicky, szerintem is írj a banknak egy ajánlott levelet, mert végtelenségig várhatod, mire ők írnak. Fürdővel végeztetek? párodnak mikor derül ki, hogy lesz-e munka? megvárjátok a levelet a köv.programmal?

Mindenkinek szépséges szép álmokat, és mielőbbi megvalósulást!
vensza
Jakabszállás

köszi, Zsuzsa
Igen, így szoktam én is. De egyrészt most felkészületlen voltam, mert nem is tudtam, ki lesz, mi lesz, új volt a hely, az ember. De legközelebb 1000 W-os mosollyal leszek felvértezve.
Amúgy, tényleg végiggondoltam, megpróbálva beleélni magam az ő helyzetébe, és "belátom ... te vagy a barátom"
vensza
Jakabszállás

Vensza: Ez az, ez a jó hozzáállás. Azért a doki stílisa suerintem sem megengedhető, de biztos fáradt volt és leterhelt. Most, hogy a dokinéni sincs megint csak hárman maradtak, de igazából csak ketten. Mikor az én dokim elment is nagy volt a nyüzsgés és az idegeskedés.
vicky79
Budapest III. kerület

vensza!
a doki nem azért beszélt így veled, h a te szarvadat letörje, hanem azért mert ekkora tahó! ezt bátran állíthatom, velem végig az volt. de megbocsátottam volna neki, ha csinál gyereket, de hát a lombikomat úgy bacta el, ahogy kell a kapkodása miatt. tanács, ha érzékeny lelkületű vagy, ne őt válaszd, viszont állítólag szakmailag jó. vagy megszokod a stílusát és akkor maradsz nála, vagy választasz másik dokit. itt már annyian annyi félét tudnánk mondani, andrásnak pl nem jött be skriba drnő stílusa, velem az eredményhirdetésen ő nagyon kedves volt (lehet zekéhez képest :D) én voltam szűcsnél is anno, normális volt, csak simán leszarta, h 3 miómám van, csak diktálta az asszisztens csajnak, én meg elképedtem, h van miómám. és utána felírta az inszemhez a gyógyyókat. volt egy belső hangom, elmentem egy másik meddőségis orvoshoz és azonnali műtét kellett, mert olyan helyen volt a 3-ból 2 mióma, h gátolta a tapadást. kíváncsi lettem volna, h mikor tűnt volna fel ez a zavaró tényező mondjuk sz dokinak. talán az 5. lombik után :roll: viszont a stílusa roppant udvarias volt. eddig nekem egyedül k dokihoz nem volt szerencsém a bmc-ben. de emberségességből skriba volt a legjobb, nálam!!! meg itt van witch csodabébije, aki 21,5-ös bhcg-vel már félidőnél tart. igaz most azzal szivat mindenkiit, h nem mutatja meg mi van a lába között :D hol füttyisnek, hol punásnak mondják, mert a köldökzsinórt odacsapja a lábaközé ::D szóval őt is a drnő hozta össze. de vasi csodapasiját meg barbust is zeke. tehát mindenki másra esküszik szerintem. én győrre :D
ezzel a 800 sorral csak azt akartam mondani, h ha nem vagy megelégedve vele, akkor nyugodtan válthatsz, hisz szabad orvosválasztás van. a legtöbb infót a folyóson tudod meg :D vannak olyan idpőntok, amikor eredményhirdetés :D van, akkor láthatod a sikerességi rátát, h hány pár sír az örömtól vagy sajnos a bánattól. a másik nagyon fontos dolog, ne hagyd magad lerázni zekétől, mert folyton rohan. ha mondja az injekciózást, akkor kapsz kezelő lapot, nézd meg, kérdezz rá többször, h akkor az xy szurit 20-án kezdjem adni, és mennyi egységgel, stb ha kell írd le magadnak a lap hátuljára, ha végeztél a recepción újra ellenőrizd, h mindent jól értettél-e. ha kell diktafon, azt is vihetsz be :D mert neki tök egyértelmű az, ami nekünk kua értelmetlen.
a cucc, ami kijött belőlem valószínűleg attól volt, h a lepény lejött a méhszájról szerencsére. csak pici része érinthette a méhszájat. ez ahogy nő a méhem, úgy fog egyre távolabb kerülni. na majd a 12. héten kiderül, h mellső vagy hátsófali a lepényem. még 3 hét, kua lassan megy az idő :roll:
hogyhogy az inszemes dokid nem reklamált a tsh eredményed miatt????

nóci!
remélem már nem vagy ideges a másik fórumos csaj miatt. írj neki vissza, szívesen látjuk egy meddőségis fórumon, ahol megismerhet igen kemény emberi sorsokat és akkor talán értékeli azt, h neki nem kellett ezeken átmenni. egyébként a 21. századot írunk, van a fogamzásgátlásnak több módja is, ha annyira nem akart gyereket, miért nem védekezett. nekem ezektől a becsúszott a gyerek dumától hányingerem lesz. mert hát ugye nekünk, akik ennyit küzdünk egy gyerekért egyszer csak 10 év után mondjuk becsúszik ok, de aki tudja, h nem meddő és nem akar gyereket, az miért nem védekezik???? ilyenen kár idegeskedni, biztos idegbeteg a terhességi hormonok miatt :D koncentrálj a péntekre, utána majd te is megírhatod, h becsúszott a gyerek nálatok is :D

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

Helló Csajok és András :) (Olyan jó ezt újra így leírni, örülünk neked :))

Mnoo, minden rendben ment? A prolaktin nekem is magas volt amikor túlstimus lettem, Norprolac-ot kaptam rá, egy heti adag volt 8000... és vicces tüneteket produkáltam, többek között a játékfüggőséget.. De legalább flipper bajnok lettem :D De van olyan hormonkezelés, ami mellé ez jár és akkor támogatott, nekünk nem olyan volt, azért került ennyibe. Én ezt már a beültetéstől szedtem a 7. hétig.

Vensza, talán csak nagyon szenzitív vagy, mert izgultál, meg ilyenek, bár én nem ismerem Z. dokit. Legközelebb biztos kedvesebb lesz. (De én nagyon naív vagyok, lehet nem jársz jól a tanácsommal :)) Amúgy igen, még Agárdon növesztem a popómat. Bazi nagyokat alszom, sokat sétálok és tegnap akkora hambit kaptam apjuktól, hogy nagyobb volt, mint a fejem! Ha megvan a címe, küldöm, mert ezt ki kell próbálnotok ha erre jártok!

Etna, már 9. hét??? Jujujujj :):):) Minden rendben amúgy? álmosság, hányás elkerül?

Lilypie First Birthday tickers
szaboevi27
Biatorbágy

Diagnózis: hipofízis mikroadenoma (2mm).

Nagy ügyesen nem Békásmegyerre mentem, hanem a fő kórházba, úgyhogy késtem vagy húsz percet.
Az MR vicces volt, fél óráig tartott. Tisztára mint egy őrül rockzenekar hangolása. Azzal szórakoztattam magam, hogy a basszusra ráképzeltem a többi sávot.

Viszont a lelet eléggé letört, beadtam BMC-be a leletet és bekönyörögtem magam Sz. ügynökhöz. Bromocriptint írt fel, legalább egy hónapig kell szedni, aztán kontroll. Mondjuk utána is, de a prolaktin szinttől függ, hogy indul-e program: 3 hét fogamzásgátlás, aztán stimuláció, aztán nyaralás a balaton partján :roll: (remélem nem kell júliusban a legnagyobb szabadságolások idején kezelésekre járni, mert addig minden lezajlik.)
mnoo
Budapest

A Bromocriptin ára: 605 forint. Mivel annyira kiművelt lettem - az internet segítségével - hogy tudom, hogy jókora hányingert okoz, gyorsan vettem hozzá B6 vitamint is. (Mondjuk ilyet szerintem a doktor is javasolhatna.)

Na, ma este meglátom, akkor kezdem el szedni felesével, egy hét múlva egész, aztán 2x1. Ennyire jó lesz nekem.
............

A doktorokhoz: tényleg úgy látom, hogy ez a BMC egy gyár. Remek gyár, de gyár. Nekünk kell jobban figyelni, és ha kell vasvillával is kiszúrkálni az információkat. (Mondjuk a stílust akkor is lehetne kliensbarátabbá tenni...)
mnoo
Budapest

Mnoo, ha fokozatosan kezded el szedni szerintem nem lesz hányingered. Mondjuk én csak napi 1et szedek 2 éve már, és mindig este veszem be, így még nem okozott gondot. Nagyon remélem, hogy a nappali gyógyszertől nem leszel rosszul. De a lényeg, hogy fokozatosan növeld csak. Nem mondta esetleg, hogy a prolaktin amúgy jó arra, hogy ne nőjön tovább az adenoma?
ann74

Évi, itt vagy a szomszédságomban. Én fehérvári vagyok. Ott randizgattunk a Drágámmal és sétálgattunk, csókolóztunk meg ilyesmi. Tavaly ősszel elmentünk egyet Ádámmal is mert ugye minden álmunk ez volt hogy egyszer hármasban sétáljunk. Nagyon romantikus hely. További kellemes seggnövelést. :lol: :lol: :lol:

Etna, ritkán sikeredsz ilyen hosszúra. Most olyan voltál mint amikor be nem áll a szád... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: de legalább nem mondasz irdatlan nagy hülyeségeket. :wink:

Mnoo, nagyon sajnálom aztat a hipofízis mikroadenoma-t, fingom nincs mi az, de nem jó ha kezelni is kell. De legalább volt annyi eszed és bekéreckedtél a dokihoz. Legalább lekezeled míg eljő a nagy találkozás. Szorítunk hogy júliusig meglegyen a beültid és legyen mire pihizni és jókat nevetni.

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár

Sziasztok!

Talán nem haragszotok, ha így ismeretlenként írok, de szükségem lenne a véleményetekre (régóta olvasgatlak benneteket, nagyon tetszik, hogy így támogatjátok egymást).
Szóval a kérdésem az lenne, hogy a Merckformint ugye lehet szedni a terhesség alatt is? Én kilenc hetes vagyok, a kezdetektől szedem ezt a gyógyszert, de a háziorvos most azt mondta, hogy a gyógyszerkönyvben ellenjavallt, kérdezzem meg a nőgyógyászt, szabad -e szednem. Talán van köztetek valaki, aki hasonlóan inzulinrezisztenciára Merckformint szed, és esetleg tudja, mi a helyzet ezzel várandósság idején.

Köszönöm, A.
csoda2012
Budapest XIV. kerület

Csoda: Először is gratula. Másodszor: igen, ellenjavalt terhesség alatt, mert még nincs elég vizsgálati adat. Nem lesz baja a gyereknek, ha szeded végig, csak ahhoz az kell, hogy legyen egy doki, aki felírja neked. Az én dokijaim nem vállalták, de a maradékokból a 15. hétig kihúztuk. Az első trimeszterben mindenképpen szedned kéne valahogy. Én 850-t tudok adni neked, vagy receptem is van 100 darabos. Priviben írj címet és elküldöm, ha úgy döntesz, hogy szeded. Ha nem, akkor viszont nézzetek terheléses cukrot hamarabb, nekem ez a 15. héten már határértéken volt. Utána nálam ment a 160 grammos diéta és a cukorméregetés. Nálam sajnos ez nem volt elég, én a szülésig napi két-három inzulinon voltam. Még szülés alatt is méregettük a cukromat, bár így legalább engedtek enni. De ez az egész nem törvényszerű.
vicky79
Budapest III. kerület

Mnoo: Sajnálom és azt is, hogy várnotok kell megint. Remélem ezzel a dologgal nem lesz gond. Itt voltál Békáson? Nem tudhattad, hogy most ez az MR működik. Itt most újították fel, a Vörösvárin meg nincs. Kár, hogy nem voltam itthon, összefuthattunk volna. Mi 15 perc sétára lakunk a rendelőtől, csak mi a Szentendrei másik oldalán.

Etna: Már 9. hét! Haladsz ám. Wicth meg jöjjön már (ha beszélsz vele), kicsit aggódunk érte meg Jamikáért.
vicky79
Budapest III. kerület

Köszönöm a választ Vicky. Ha jól értem, akkor a babának semmi baja nem lesz tőle, ugye? - mert egyébként úgy gondolnám, hogy nem árt, ha a szénhidrátháztartás a várandósság alatt gyógyszeres kontroll alatt van, főleg, hogy én kevésbé diétázom (annak idején azt mondta az orvos, hogy nem olyan szükséges, mert enyhe fokú a rezisztencia, hát nem tudom). Egyébként az első trimeszter után már abbahagyható, semmi nem történik? Egyébként arra gondoltam, hogy szedtem kilenc hétig, ha eddig nem történt a gyógyszer miatt semmi, később sem fog.

A háziorvosom felírta a receptet, de azért köszi a felajánlást Vicky, kedves vagy. Mostmár csak ki kellene váltanom, de belém bújt a kisördög, elkezdtem aggódni. Ha a babónak jobb, akkor folytatom (jól elvagyok, győzködöm magam!)

Köszi, csoda
csoda2012
Budapest XIV. kerület

Sziasztok Csajok!
Az éjszakás műszak este 10-reggel 6ig.Halál...
Oké,írok levelet a banknak.
De jött az újabb probléma :( Apa és anya vettek fel jelzálogot anno,amikor mi is.Miután anya meghalt,az ő részét 3an örököltük.És jött a felszólítás,miszerint a drága apukám b.szik fizetni a kölcsönt,ránkverik az egészet,ha 8 napon belül nem lesz kifizetve a hátralék,ami 270000....Kész vagyok. :(
nicky1983
Nagyút

Sziasztok!

Talán nem haragszotok, ha így ismeretlenként írok, de szükségem lenne a véleményetekre (régóta olvasgatlak benneteket, nagyon tetszik, hogy így támogatjátok egymást).
Szóval a kérdésem az lenne, hogy a Merckformint ugye lehet szedni a terhesség alatt is? Én kilenc hetes vagyok, a kezdetektől szedem ezt a gyógyszert, de a háziorvos most azt mondta, hogy a gyógyszerkönyvben ellenjavallt, kérdezzem meg a nőgyógyászt, szabad -e szednem. Talán van köztetek valaki, aki hasonlóan inzulinrezisztenciára Merckformint szed, és esetleg tudja, mi a helyzet ezzel várandósság idején.

Köszönöm, A.

szia!
:D én is 9 hetes vagyok, én meforalt szedek. 12. héttől kell leállni vele. de én konzultáltam az endokrinológus drnőmmel és én végig fogom szedni, mert az előző terhességemnél a végén lettek gondok. meforal, mertformin ugyanaz. ir-es vagyok én is. szerintem keress egy endokrinológust és vele tárgyalj, mert nőgyógyász és endokrinológus néha teljesen mást mond.
sok sikert!!!

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

Köszönöm a reagálásaitokat.
Ma megjött a menseszem. Minden évben egyszer megjön 23 napra, hát idén ez az. De persze én ebben is a mufurc nőgyógyász kezét látom. Bár, nem tudom, ha nem piszkál bennem (testileg-lelkileg), akkor mi történik. De még picit ő lesz a mumusom.
Felhívtam a régi nőgyógyászom, hogy kéne megint Letroxot szednem, felírná-e, hát annyira nagyon jólesett hallani a hangját, kedves, figyelmes, legközelebb felveszem, és bejátszom a bmc-ben egy megafonba.
mnoo, tudtam, hogy holt nyelven fogják mondani. Akkkor most mi van? Oké, a bromocriptint értem (én napokig azon kuncogtam, hogy mellékhatás lehet: hirtelen elalszik, vagy valami ilyesmi. Ezt elképzeltem több szituációban is), meg azt is értem, hogy nyáron már kismama vagy, csak az mr-t nem.
etna, baromi érzékeny a lelkem, de néha ki kell bőgni magam, hát, lehet, hogy Zeke egy idő után majd megunja, hogy ez mindig nála fog történni :D
üdv mindenkinek
vensza
Jakabszállás

Vasikáé, küldj már nekem lécci egy rpivit, hátha válaszul elmegy a levelem. Olyan béna ez a babanetes levelezés, néha 5ször is elküldöm és nincs az elküldöttek között. Akivel tudok, inkább facén értekezek mert itt a privi levelezés kínkeservesen működik, pontosabban nem működik.
ann74

ja, majdnem elfelejtettem: etna, az inszemes dokim azt mondta, hogy mivel az endokrinológia külön szakterület, mondjon rá az endokrinológus szakvéleményt. Ő meg keresztül-kasul megvizsgált. És miután az antitestek (antiTPO, antiTG) annyira negatívak, hogy csak még, illetve gyönyörűen néz ki a nyakam, ezt Férjen kívül az nyaki-uh belülről is megerősítette, 14 éves korom óta egyformán, kiszámítható rendszerességgel ovulálok (kivéve az évi egy 23 napos ciklust), így leírta, hogy endokrin teendő nincs. Hittünk neki. Igazából én most is hiszek, és ha tegnap egy percnyi kételyt is éreztem volna a hangjában, mikor megkérdeztem, árthatok-e magamnak a gyógyszer szedéssel, akkor nem biztos, hogy nekiállok. Így viszont, igen, és így a kecske is meg a káposzta is a mi kisbabánknak fognak örülni mielőbb.
vensza
Jakabszállás

csoda: Én nem hallottam még róla, hogy bárkinek is baja lett volna a metformintól és a babájának sem. Az első 12 hétben azt mondják, ha megkavarod az inzulinodat a gyógyszer elhagyásával, az vetélést is okozhat. Utána meg a cukrod lehet rossz nélküle, mint nekem. Én a 15. hét után hagytam abba, mert a diabetológus még akkor sem akarta tovább engedni a gyógyszert, mikor mondtam neki, hogy én vállalnám saját felelősségemre. Azt mondta az inzulintól tuti nem lesz baja egyikünknek sem, erről meg nem tudni. Innentől nekem nem volt választásom. Talán nálam túl durva volt az eredmény, hogy csak a gyógyszer kordában tartsa. Igazából a terheléses cukrom 7,7 lett és 7,8 a max, de azt mondta a dokim, hogy ezt a 24. héten szokták alapból nézni, nem a 15-en. És ezután a diabetológus javaslatára lett a diéta és a méregetés és sajnos nem nagyon ment a cukrom 7 alá. Kimamaként max 7 lehet. Hát nálam ez a sztori. Ezután volt 4 nap kórház, amikor beállították az inzulinomat és 2 hetente mennem kellett. Viszont a diétám hatására nem híztam terhesen semmit. Amennyit a gyerek elvett, azt az enyémből vette el. Remélem neked nem kell majd a gyógyszer abbahagyása után sem ilyen drasztikus kezelés, de én azt mondom mindenképpen kell kérni hamarabb egy terheléses cukrot.
vicky79
Budapest III. kerület

nicky: gondolom azért akarja a bank rátok terhelni a kölcsönt, mert édesanyád halálával most már ti is adóstársak lettetek.
A nyolc napos határidő persze fontos, de csak akkor lép hatályba - szerintem - hogyha nem fellebbezel/kérelmezel.

(Bár utálom ezt a szót), de proaktívnak kell lenni a bank felé, és mindent(!) írásban kell kérni tőlük. A bankoknak most nagyon sok a nem fizető adósa, hogyha fizetési halasztási kérelmet adsz be, akkor azt általában jó szemmel nézik.

Én ezt a formát választanám:
- levél jobb oldala: tárgy (Pl: fizetési halasztási kérelem)neved, ügyfélszám, egyéb adatok
- alatta a levél bal oldala: bank megnevezése, címe
- megszólítás
- kérés röviden összefoglalva (Egy- két mondat kiemelve)
- részletes indoklás:
x jelen helyzet leírása (hogy alakult ki és mi a probléma)
x milyen kérésed van (pl. fizetési halasztás)
x mit vállalsz (pl. hogy fizetnél)
- dátum, elérhetőség, aláírás (esetleg mikorra vársz választ).
mnoo
Budapest

UI.: fél bromocriptin = hányinger
mnoo
Budapest

Mnoo: Nekem terhesen bevált a hányingerre a cocculin. Ez homeós szer. Vagy a gyömbéres dolgok. Keksz, üdítő, tea. Kitartás.
vicky79
Budapest III. kerület

Jó reggelt!!!
Nagyon érdekes téma ez az inzulin és gyógyszer szedése terhessen...
Szerintem nem tudni,Higy nálam most lehete, mert ügye nem mentem el a terhelésre, mivel pont előtte 2 nappal csináltak az inszemet, és többen írták ne menjek...így nem mentem akkor el...
Ma pont ezzel is álmodtam...hogy ha mert mért ne pénteken jó hírt kapok, akkor olyankor mi van vagy mi lesz...hisz nekem 2011 év eleje inzulinom ez lett:

Éhgyomor cukor: 4.9
Éhgyomor inzulin: 6.7 itt nekem ref.értéknek az van írva, hogy 7-24 ig
60 perces cukor: 4.2
60 perces inzulin: 26.2
120 perces cukor: 4.5
120 perces inzulin: 30

Ezekre az értékekre kellett volna gyógyszert kapnom!?
Ha most Sikerül, akkor nem lehet gondd!?
Köszönöm a válaszokat!!!
noci85
Budapest XIII. kerület

Csoda: én is szedtem mercket 10. hétig. Akkor a Bmc-s orvosom tanácsára leálltam vele. A szülész orvosom viszont azt mondta, hogy nyugodtan szedhettem volna végig, ő támogatta volna, csak az érvényben lévő protokoll nem ez. De addigra már szépen fokozatosan csökkentettem az adagomat, így nem akartam vissza emelni, és úgy döntöttem, elhagyom.
Szerencsére nálunk nem lett baj gyógyszer nélkül sem. Nézettem cukrot a 16. héten is és a kötelező 24. héten is, tökéletes lett.
Tényleg nem lesz baja a babának, ha szeded végig, csak azért nem engedélyezik, mert egy ilyen bekezdés a gyógyszer tájékoztatón nagyon költséges kísérlet, és egyszerűbb leállítani a kismamákat róla. De én ismerek olyat, aki szedte, sőt még szoptatás alatt is, és semmi baja nem lett a bébikének.
Ez tényleg nehéz kérdés, nekünk is fejtörést okozott a dolog.

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
donoka
Törökbálint

Mnoo!Oké,persze,megértem,h a bank szeretné a pénzét,de azt apának kellene intézni,nekem most nagyon mit fizetnem.És ha a lombik összejön,lesz is.Ha az ő kölcsönét fizetem,a sajátomat nem tudom :(
nicky1983
Nagyút

Nem csodálom. Mi 10 évig nyomtuk a lakáskölcsönt. Most március 15-én járt le. 10 év pontos, és megbízható fizetés után eddig a bank arra sem méltatott, hogy megírja, hogy "gratulálunk vége... és egyéb ajánlataink..." nem beszélve, hogy a jelzálogot marha gyorsan rátették az ingatlanra, de a levételről sajnos semmit sem tudnak...
(Na mindegy.)
.....
mnoo
Budapest

Látod...Úgyhogy ezt apának kell rendezni.Csúnyán a nyakunkba sózta.Mert ha lett volna belőle egy fűszálam is,azt mondom,besegítek.De ha nem a kocsmában kezdené és végezné a napot,talán nem itt tartana,és nem csinálna ki ezzel is minket.Nálam sajna ez a helyzet.Vagy az enyémet fizetem,vagy az övét.Írtam egy ügyvédnőnek,mert telcsin nem értem el.Leírtam h mi a szitu,és kértem időpontot.Valójában vissza akarom ajándékozni apának a részemet.Nekem ez az ideg nem hiányzik....
nicky1983
Nagyút

hali lányok!!!

jöttem egy kis élénybeszámolóra. megvolt az első sikeres hányásom :D az ikejás svéd húsgolyót nem szereti a gyerek, csak azt nem értem, h ezt miért éjjel hozta a tudtomra??? ebédre ettem, addig fontolgatta, h szereti-e vagy nem és éjfélre jött rá, h inkább mégsem. én még így sugárban még részegen sem hánytam anno :D megvolt a vérvételem és keddenként, mikor a hétforduóm van kötelező súly mérést is elvégeztem. jelentem nem híztam még egy dekát sem, ami számomra érthetetlen,mert annyit eszem, mint norbi :D viszont elhatároztam, h ismét tartom az ir diétát, amit eddig is kellett volna, mert iszonyatosan rossz, ha állandóan televan a hasam és émelygek olyankor. mondjuk nem számolom a ch-t, de visszaálltam a reggeli meleg kenyér helyett a barna vagy graham kenyérre, zsírról (jó házi, kocsonyás, parival és hagymával :D) a sovány felvágottakra és a camambert sajtról a mozarellára. most nem émelygek, viszont sokkal jobb volt az előző étrend :D hasam ritkán fáj, tök jól vagyok, csak egy iszonyat dolog van, az a hangulatváltozásom. olyan idegbeteg vagyok, h erre jó lenne valami megoldás. norbi nem tudom, h meddig fogja bírni. vagy én őt, mert annyira idegesít, meg úgy általában mindenki. tiszta hiszti vagyok, ami még nekem is sok. remélem punás van bennem és azért ez a dupla hiszti hajlam.

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

Etna!Örömmel olvasom a helyzetjelentéseidet :) Szerike :) Puszi
nicky1983
Nagyút

Sziasztok!

Köszönöm a tanácsokat, most még egy darabig biztos fogom szedni a Merckformint. Lehet, diétázni sem ártana, de amilyen édes szájú vagyok, nem nagyon megy. Na meg sokszor olyan éhségérzet jön rám, egyik pillanatról a másikra, hogy azt hiszem, éhen halok, no, akkor nincs megállás a kajálásban. Míg teli nincs a poci, addig nem nyugszom.
Etna, igen, én is kilenc hetes vagyok (egész pontosan 9+2), úgyhogy úgy látom, teljesen együtt haladunk. :D
Olykor megkérdőjelezem, hogy valóban várandós vagyok-e, annyira jól érzem magam (tudom, ez nem betegség), és a tüneteim is gyérek: cicifájás, fáradékonyság, alvásigény jó sok olykor, és nagyjából ennyi. Korábban talán egyszer- kétszer émelygés is, de ezt lehet, hogy beképzeltem- nem, vagyok egy rókázós fajta.
Nekem utoljára 6 hetesen volt UH, azóta nem láttam a Picurkámat, úgyhogy most már talán jó lenne valami kis vizsgálat (ahol látok is valamit), hogy ne legyek ennyire bizonytalan. Holnap megyek dokihoz, talán teljesíti a kívánságom, és csinál uhut.
Bocsi a sok szövegért, de ha belelendülök...
csoda2012
Budapest XIV. kerület

Csoda, nekem sem voltak komolyabb tüneteim viszont a cicifeszülés nálam is megvolt és a szagok.... fúúú de irritáltak. A lépcsőházban állandóan főztek valamit. Érdekes, mert ha én főztem akkor attól nem voltam rosszul.
És nyugodtan lendülj bele a szöveggel, itt senkit sem zavar. :wink:

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár

NOCI!

A VILÁG SZEME RAJTAD!!!!!!!

REMÉLEM JÓ HÍREKKEL JÖSSZ! :D
csupacsupsz
Budapest

Mnoo mit találtak nálad az Mr vizsgálaton?
csupacsupsz
Budapest

Etna remélem nem lesz részed több hasonló élményben.
csupacsupsz
Budapest

nóci!

nagyon nagy drukk!!!!!!

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

Bizony :lol: Bizony :lol:
Jó hírt kaptam, de még nyugi van a bugyiban, majd ha szivhangot elértem akkor jöhetnek a gratulációk, addig várjatok :wink:
noci85
Budapest XIII. kerület

Nagyon jól vagyok, amugy tegnap elott óta gyanús voltam magamnak :lol: Mert minden büdös volt és hopp a Cicik bedurrantak eléggé komolyan és barna körvonalat is kaptam :wink: A doki nagyon boldog volt, meg ajándékozott kettő puszival is :oops: :lol: Én sajnos nem adtam neki pénzt most, majd akkor ha túl vagyok a 12 heten addig tanulságosan, óvatos vagyok :lol: Mondtam neki amit lesz a magánba szeptembertől én leszek az első aki oda megy :wink:
noci85
Budapest XIII. kerület

sziasztok!

én már igen rég írtam, bár olvaslak benneteket...
lenne most egy kérdésem: long protokoll miatt kaptam Gonapeptylt, 28 darabot!!! 14-et szúrok május 2-ig, amikor is elméletileg indul a stimuláció. de akkor mit fogok csinálni a maradékkal?! úgy emlékszem, szaboevi hosszú protokolos volt. mi a tapasztalatod? vagy esetleg valaki másnál hasonló szitu?

előre is köszi!
loren
Budapest XIII. kerület

Gratulálok Noci! :D
csupacsupsz
Budapest

Csupa: nem fogadom el majd később :oops: :wink:
Óvatosság ból még NEM KÉREK GRATULÁCIÓT :oops:
Köszönöm!
noci85
Budapest XIII. kerület

Szia Loren!

A Gonapeptylt tovább kell majd szúrnod, ezen kívül más hormonokat is kapsz a mensi második naptól.
csupacsupsz
Budapest

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?