Katt, de jó, hogy írtál!! Örülök, hogy jól vagytok!!!
Szilvi, a 16 tényleg tuti bizniszt csináltál!!
Mi még használjuk a Babbinkát, mert minden nap több km-t megyünk (boltba, piacra, játszóra, bm-csoportba stb) loholunk. Néha úgy nézek ki, m egy karácsonyfa, ha minden összeáll, van a hátamon egy gyerek, egyik kezemben min. 1 szatyor v táska, másikban pedig a motor kötelezően
Dorkaanyu, továbbra sem térek szóhoz a nagyszülőktől..
Ildóca: remélem hamar elmúlik a fej- és fogfájás!!! Rémes tud lenni!! Ami jól emészthető kenyér, abban nincsen liszt
nekem ez a recept nagyon bejött:
25 dkg nyers vegyes zöldség (karfiol, brokkoli, sárgarépa, cékla stbstb.)
3-4 evőkanál őrölt lenmag
3-4 evőkanál őrölt szezámmag
1 csomag sütőpor fél kk szódabikarbóna
fél teáskanál só
egy evőkanál olívaolaj
3 tojás
1 kisebb vöröshagyma fele
2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. A zöldségeket és a kétféle hagymát daráljuk apróra egy konyhai aprítógép segítségével. Adjuk hozzá megdarált zöldségekhez a lenmagot, a szezámmagot, a sütőport, a sót, és öntözzük meg egy kevés olívaolajjal. A tojásokat verjük fel egy külön tálban, majd egyszerűen csak keverjük hozzá a zöldségekhez. Dolgozzuk jó alaposan össze. Az elkészült masszát simítsuk egy kb. 30x23 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe, és süssük szép pirosra, de legalább 30 percig. A legfinomabb akkor lesz, ha a széle kicsit megpörkölődik, és végén még rápirítunk a tetejére is.
Kinézetre lapos lesz, de nagyon finom és könnyű kaja.