Új privát üzeneted érkezett!

Napsugár: Ez nagyon dúrva, miért nem nézte meg alaposan??? Ezt tökre nem értem..... Én is mennék máshová mégegy uh-ra, az tuti.

Gigi: Én azt vettem észre, hogy a beletepültek próbálnak alkalmazkodni a környezethez, és mivel itt egyértelműen a "normális" viselkedés a módi, szerencsére ezt követik, itt pont az lenne kiutálva, aki magamutogató, felvágós stb. Nem mondom, látni gyönyörű autókat (Lexus, BMW, Mercedes), de mégsem hivalkodnak vele, kiszál a szülő, beviszi a gyereket a suliba, normálisan köszön stb. stb. stb. És a gyerekek nem versengenek egymással, hogy neked milyen kocsitok van, milyen házban laktok, van-e star wars halálcsillagod.
Hittanra sokan járunk, ez is jellemző a falura. Mi amikor eldöntöttük, hogy inkább építkezünk, mint hogy vegyünk egy új építésű lakást (ugyanannyiért, csak Bp-en, aminek kertje sincs és fele akkora m2), akkor telket is úgy néztünk, hogy lehetőleg ebbe a faluba. Lehet, hogy ez változik pár év múlva, de nem vettem észre a felsősökön, sőt azok még normálisabbak :). Itt mindenki ismer mindenkit, gyorsan elterjed minden, nem éri meg kilógni a sorból, ahogy te is írtad, csak itt szerencsére az általunk is elfogadott norma a normális, és nem az extra pénzmutogatás.

Sajnos pechetek van akkor a "sok belepült agymosott pestivel :)". Nekünk szerencsénk van (lekopogom). Te hogy vetted észre, a betelepültek értelmiségiek, vagy "vállalkozók" diploma nélkül?
Ide hozzánk inkább az értelmiségi, kevesebb vagyonnal rendelkező, mondjuk középréteg költözik, akik inkább szerények és tudnak viselkedni. De a környék falvaira inkább ez jellemző. Van egy része a falunak (távolabb a központtól), akik a nagyon gazdag vállalkozói réteg, de ők nem a helyi suliba járatják a gyereket, hanem inkább viszik magukkal Bp.-re. Ez így alakult ki, gondolom 10 évvel ezelőtt próbálkozhatott ez a réteg is, de nem jött össze a beilleszkedés..., de ezt csak én gondolom így.

Egyébként nekem nem volt anyukám, másfél éves koromban meghalt, és apa egyedül nevelt fel. Panelba laktam 20 évig, írnom se kell, hogy nem vetett fel minket a pénz. De gyerekkoromban is szerencsém volt, az osztálytársaim hasonló körülmények között éltek a panelban, mondhatom mindannyian csórók voltunk. Ha egyikünk kapott valami jó cuccot, valami külföldi rokonától, hát megcsodáltuk... Akkor rossz ez a helyzet, ha mindenki gazdag és te egyedül vagy szegény, az pokoli lehet, de mindig annak rossz, aki nem a nagy átlaghoz tartozik, szóval kilóg a sorból, akár negatív akár pozitív irányba.

Mindenesetre nem irigyellek, mert így tényleg nehéz lehet, ha ilyen közeg vesz körül.
seruzad
Solymár

seruzad,

azért nehogy sajnálj,nem rossz ám itt...ha nem titok,megírod nekem privibe hova költöztetek?komolyan érdekel hol működik így a dolog vidéken :roll: .itt nálunk sajnos a környező falvakban sem más a helyzet,barátok,ismerősök a környéken maradtak sokan és 20tól 19től azt hallom hogy náluk is ez megy...az elején én ettől nagyon kiakadtam és mondtam a férjemnek elviszem innét a gyereket.akkor csomót érdeklődtem 15km-es körzetben mi hogy van és az lett a konklúzió hogy sz@rt fosr@ nem cserélek :roll: :oops:

igazából itt sem arról van szó hogy hogy mindenki hivalkodik a bmw-vel(persze van ilyen is)de pl bnek van egy irtó jó fej barátja aki mindig tiszta és sosem rongyos és igazi belevaló srác,én imádom de volt hogy kikapcsolták náluk pl a vizet :cry: erre nálunk(pont mert falu és mindennek hamar híre megy)az ment hogy minek szül az ilyen gyereket.
és sajnos nem teljesen alaptalanul,mert ha átgondolom kinek van 4 gyereke,akkor pont azt látom,hogy az a kislány van mezítláb az iskolában mert anyuka szerint nem tellik váltócipőre ahol 4 gyerek van.szóval felénk sajnos aki 4 gyereket szül,az a semmire szüli. és ebből alkotnak a jómódú beköltözöttek egy előítéletet....
hogy kik az agymosottak :lol: :lol: :lol: ?vegyes.van vállalkozó,vállalkozó diplomával(én is az vagyok,de remélem nem agymosott :lol: ) és van simán diplomás is,na ők a legveszélyesebbek erre.ők azt gondolják hogy azért mert nekik van ők vmi felsőbbrendűek és ők egyébként városból jöttek és mit képzelünk mi kis falusiak :evil: egyik anyuka szerint az én két diplomám nem ér annyit mint az övé,mert Ő az eltén végzett én pedig két vidéki főiskolán,illetve egyetemen ami hát valljuk be,nem egy elte :lol: :lol: :lol: :lol: nem tudom hogy bírok ezzel a tudattal élni :lol: :lol: :lol:
gigili83

Gigi: Ne foglalkozz, olyan primitív elemekkel, akik azt mondják, hogy a te diplomád nem ér annyit mint az övé, én ilyenekkel nem törődöm. Mondjuk látom a vigyorgó jeleket az irásod mögött, így gondolom te se gondolod komolyan....

Nálunk a sima diplomás a jó fej :). De szeretnék én is diplomás vállalkozó lenni, most gondolkodom, kipróbálom a gyed alatt, ha bejön akkor jó lesz, ha nem akkor visszamegyek dolgozni...

seruzad,

sztem hajrá,én is akkor lettem az mikor b született és még mindig az vagyok :D és mibe akarsz kezdeni?ja nem,nem foglalkoztat a kérdés komolyan,én egy roppant cinikus ember tudok lenni és ezeket fél perc alatt lereagálom és továbblépek,úgyhogy szerintük én vagyok sznob,mert azt hiszem többet ér a dotés diploma mint az eltés :lol: :lol: :lol: :lol: de sztem az élet szép,diplomával is és anélkül is és én mindenkivel szívesen kvzok aki intelligens.de felénk ezek nem a diplomásokból kerülnek ki :lol:
gigili83

seruzad,

válaszolok,de nem engedi elküldeni most :evil:
gigili83

Humanede! Megértelek! Én magam ugyan nem vetettem volna el Dorkát, ha fiú, de Ő nekünk "csak" a 3. gyerekünk! (hozzátéve, hogy csalódott lettem volna, ha nem lány, lassan talán megbékéltem volna vele. Mondom ezt úgy, hogy nem kell ezzel a kérdéssel foglalkoznom.) Na de 5. gyerekként... Hát azt hiszem, hogy sokan egész másképp gondolkodnánk, mint 1-2 gyerkőccel. És talán Te is feltétel nélkül imádnád a fiaidat, ha jönne egy hercegnő is.

Napsugár! És ezt az uh-t genetikainak nevezték???? Volt ilyen 5 mp-es uh-m, szülés előtt 1 héttel, amikor már csak azt nézték, hogy jó-e az áramlás, de nem a 21. héten. Jól tetted, hogy elmész máshova is!

Mi is pont most vettünk új autót. Mi Opel Zafira mellett döntöttünk. Ebben a 3 gyerekülés beköthető a hátsó sorban, és van 2 biztonsági ülés a csomagtérben. Tény, ha ezek fel vannak nyitva, semmi csomagtér nincs. De mi általában 5-en utazunk csak. Nekünk a fő cél az volt, hogy beférjen hátra a 3 gyerekülés, mert előtte egy VW Golfunk combink volt, és abba nem fért el. Pedig az se egy pici autó...
agi1974
Szigetszentmiklós

Na jó sokat írtatok...

Egyet értek Laurával...sztem Gigili,a srácaid soha nem fogják a fejedhez vágni hogy miért szültél egy 4.babát......nekem az a véleményem hogy sokszor maguk a szülők fontosabbnak tartják a külsőségeket mint a gyerekek...a gyereknek(ahogy Laura)írta a szeretetteljes közeg kell,a lelki és testi biztonság...a többi csak körítés :wink: ...és a nagy családban tényleg sokkal többet kapnak lelkiekben a gyerekek mint ahol nincs annyi gyerek...megtanulnak osztozni a szereteten és tárgyi dolgokon egyaránt,megtanulnak türelmesen várni,tolerálni egymást...és még sorolhatnám.Nálunk is jól működik hogy mindketten apával külön-külön töltünk egyesével a gyerekekkel időt.

Mi is vidéken lakunk(nem titok,Gödöllőn)Bp.-től 30km-re..ez ugyan nem falu hanem város...mi egy új részen lakunk,itt építkeztünk ahol 80%-ban pesti kiköltözöttek laknak...nincs velük gond...sztem a nagyja normális...vágynak ők is a nyugalomra,normális életre ,ezért jöttek ki a nyüzsgő Pestről :wink: ...azt észrevettem hogy van bizony itt is egy olyan réteg akik úgymond nem közösködnek senkivel,nem vegyülnek...a saját kis magánjátszóterükön vannak a gyerekeik,nem ismerkednek más utcabeli gyerekekkel...nem is barátkoznak,beszélgetnek a szomszédokkal...de ők vannak kevesebben...nálunk nyaranta kint vannak a gyerekek az utcán és közösen játszanak,bicajoznak,a közeli játszón játszanak,mi felnőttek az egyik üres telken bográcsolunk,tollasozunk,megy a dumcsi ezerrel..szóval van pezsgő társasági élet az utcán is...a suliban az van mint ahogy Seruzad írta...a csúfolás csíráját is kiírtja a tanító néni,nincs fellengzés,dicsekedés..legalábbis eddig...sztem a felső is jó,bár én elhozom majd a Márkot a református Líceumba...ja, nálunk a suliban van a hittan is,természetes hogy majdnem az egész osztály jár..külön ref. és kat. is van.....nálunk csak 1-2 gyereknek van mobilja,az enyémnek nincs mert sztem még fölösleges..meg igazából attól félnék hogy elhagyja :wink:...vagyis van kinevezve egy, apa által kiselejtezett,régebbi de suliba nem hordja csak ha bicajozni megy akkor viszi, h tudjak szólni neki ha kész a kaja :wink:

Én még most is azt mondom hogy nem feltétlen kell "beállni"a sorba... a gyereknek is lesz így tartása és kialakult értékrendje..persze ez könnyú egy olyan környezetben ahol van hozzánk hasonló gondolkodású család...nálunk is van az osztyálba 1-2 üres fejű szülő,aki pl.nem tud egy olyan programot értékelni hogy pl. az osztály a Csodák Palotájában megy vagy épp múzeumba,Kastélyba...szerintük az kidobott pénz stb...de szerencsére ők vannank kisebbségbe és leszavazzuk őket :wink:

Ma is voltam egy tök jó turiban..vettem a nagyfiamnak GAP pólókat,pulcsit,next pólót és egy next farmert...így kell olcsón és márkásan öltöztetni a srácokat :wink: :wink:

Én is csak vidéki diplomás vagyok...nálunk is többre tartják magukat a eltés diplomások...én ide jártam a SZIE-re....totál egyet értek...diploma nélkül is van élet...nálunk a férjemnek nincs és mégis ember lett és hattagú családot felelősséggel eltart.

Napsugár!

No comment erre a dokira...remélem nem nála szülsz!!!

Humadene!

Érthető a döntésed!!!!Totál megértelek és sok sikert hozzá!!!!

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok,

Humadane, én is totál megértelek, én már most is ezt a lépést tervezgetem, mert nekünk nem lesz több gyerekünk.
Hogyan lehet Bécsben vérvételt csináltatni? mi kell hozzá? mennyibe kerül?
Arra a Meskete által ajánlott vértesztre nem gondoltál, amit otthon elvégezhetsz, majd elküldöd és vhol Amerikában elemzik ki, már nem emléxem pontosan hol és küldik az eredményt. Itt lehet megrendelni www.gendermaker.com, 265 dollár.

Angie, én ezt a hónapot kihagyom, fiús jónás egybe esik pé-vel, nem akarok kockáztatni..

Ami a márkás cuccok stb témát illeti, én is félek hogy milyen világ lesz mire az én srácaim kamaszok lesznek, ez egy facebookon felnőtt generáció...hát aggódom. de azért bízom benne hogy ha otthonról egy normális alapot és szeretetet kap, talán megtalálja az utját ebben az egyre kevésbé normális világban...

roni
roni28

panny, nem nála fogok szülni, de még a közelébe sem megyek többet. :roll:
Ahogy hazajöttem a dokitól, a férjem tiszta ideg volt, és fel akarta hívni telefonon, hogy elküdje melegebb éghajlatokra. :oops:

humadene, amikor a gendermaker teszt előtt álltunk, akkor már mondta a férjem, hogy ha kék lesz nem tartjuk meg. :? Ő ezt ugyan úgy gondolta, ahogy te. Így az 5. gyerkőcnél szerintem ez teljesen érthető.

seruzad, nagyon szerencsések vagytok egy ilyen belevaló gyerkőccel, és hogy ilyen jó a suli is. :D Nálunk sajnos sok rosszat hallok a tanítónénikről, és többen elvitték innen a gyerekeiket másik iskolába tanulni. Nagy dilemmában vagyok emiatt. Lehet, hogy meg sem próbálom a helyi sulit. :roll:
Anno, amikor suliba jártam, nálunk is szét volt szedve a német közepes és haladó szintre, a matek meg a fizika pedig fele-fele csoportokra (5-től). Jobbnak tartottuk mi is kisebb csoportokban tanulni. Az jó dolog, hogy ez még máig megvan ez a szokás. :D

Autó: férjecském már a Peuget Expert Tepee-t is nézi, mint lehetőség. :o Mondtam neki, hogy az azért nem jó, mert én soha többet nem vezetnék. :( Az egy hajó... (Én Matizon tanultam vezetni.)

Hallottatok erről?
http://www.origo.hu/gazdasag/20120403-a ... olcsy.html
Nálunk ez óriási segítség lenne, ha elfogadják. Jelenleg amit mi a 4. babára igénybe tudnánk venni, az 800ezer ft, ami egy autóhitelnél sokkal többet érne, mint most a lakáshitelnél. Ha a lakásra vennénk igénybe a 800ft-ot, először átváltanák chf-ba, és úgy vonnák le a chf tőkéből. Viszont ha alapból ft autóhitelt vennénk fel, amiből lejönne 800ft, az nagyon nagy segítség lenne. Remélem kitalálnak valami szuper jó ötletet, hogy jól járjunk. :)

Lilypie Pregnancy tickers
napsugár08

Roni!

Én is nagyon bízom abban hogy fontos hogy mit hoz és mit kap otthonról a gyerek...ezért kell most kis korukban már megalapozni az alapvető elveket és nagyon odafigyelni rájuk....pont ma volt a rádióban arról téma hogy manapság milyen divat már a 8-10 éves gyerekek között is(és persze idpősebbeknél is)a sok durva,agresszív számítógépes játék...egy pillanat alatt válhat szenvedéllyé úgy hogy egyes szülők észre sem veszik csak ha már nagy a baj...ezért a szakértő nagyon szigorú kontrollt és korlátokat javasolt....szó szerint azt mondta hogy ne legyen a gyerek saját szobájában se tv,se számítógép mert különben ellenőrizhetetlen...én magam is ezek elvek mellett vok,ez egyfajta visszaigazolás volt hogy jól teszem amit teszek :wink:

Napsugár!

Én nem hallottam a kocsira szocpol.témát de nagyon örülnék neki....mi a 7 személyest 9 személyes Renault-ra szeretnénk cserélni...legalábbis az lenne az álom....ha lenne rá támogatás talán sikerülne is a mostaniból kiszállni és a hitelt átvive támogatással egy új autót venni.

Nem csodálom hogy a férjed jól le akarta tolni a dokit :x

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!

Roni, mit is jelent az, ha a Jónás napok egybe esnek a peteéréssel?
Mert eddig nekem mindig úgy volt január óta.
Nekem márc.-júniusig nem jelöl nemet és a peteérés is akkor lesz valószínű mindig.
Lányt csak augusztusban jelöl!
Azt azért nem várom meg!
Egyébként most márciusban pont a Jónás nap előtti napokon voltunk sokszor együtt, és nem lettem terhes.

Ez a ciklusom is úgy kezdődik, mint a márciusi, hogy 3 napig csak vérfoltok, már azt hittem meg sem fog jönni rendesen.
De mára megjött.
Úgy gondolom igazából ez az 1. nap, mert az előzőek említésre sem méltóak.
Ezért volt nekem márciusban a 17. és 18. napon pozitív az LH, mert akkor is 1. napnak vettem foltokat, ami 3 napig tartott és csak utána indult be a menszesz.
Ha a rendes erősségű vérzéstől számolom az 1. napot, akkor ugyan úgy, mint az előző hónapokban, a 13. v. 14. napon lesz szerintem peteérés.
mindegy, nem agyalgatok itt.

Autó....
Nekünk VW Polo van, fogalmam sincs, hogy fér abba bele 3 gyerek. Majd kiderül, mert mi lecserélni nem tudjuk! :wink:

Kép
KépKép

Daisypath Wedding tickers
angie28

Sikerült az uh! :D Láttam magam előtt egy nagy lcd tv-n, hogy mit nézeget, és jóval rendesebben megnézte Annát, mint az előző doki. Ugyan nem mérte le a hasát, de a többit igen és rendben találta. Az alacsony afp érték miatt, biztonság kedvéért el kell mennem az I. Női Klinikára genetikai tanácsadásra. :roll: Érdekes, mert a másik doki az alacsony értékre csak annyit mondott, hogy biztos korai volt a vérvétel. :roll: Van különbség orvos és orvos között. :roll: Remélem holnap végre megérkezik postán az afp leletem. Kicsit még mindig bosszant a dolog, hogy nem elég, hogy elutazik a kedvenc dokim, azóta nem igazán jönnek össze a dolgok... :(

angie, igazad van, az az első nap, amikor tényleg megjön. Így talán könnyebb lesz rákészülni a kiscsajra. :wink: Szurkolok! :wink:

panny, teljesen igazatok van a 9 üléses kocsit illetően. Abba tényleg bele fog férni minden csomag. :D Én azért rettegek ezektől a "hajóktól", mert nem tudnám vezetni a mérete miatt. Sajnos ezeket a nagyobb termetű járműveket nem érzem. :cry:

napsugár08

Örülök, Napsugár az uh-nak!
Tényleg van különbség a dokik között.
Akkor most kihez fogsz járni? És szülni?

Kép
KépKép

angie28

Napsugár: Örülök, hogy minden rendben :D . A genetikai tanácsadáson csak összeírják, hogy volt-e a családban valami valakivel.

A Peugeot 206-osba befér 3 gyerekülés?

Én se szeretem a nagy kocsikat, csak nézni, de mivel én vezetek a családban én döntök. Sajnos csak a kicsi kocsikat szeretem, pl. nagyon tetszik a peugeot 107, ami ugyanaz mint a citroen c1 és a toyota aygo, de a peugeot 1007 is tetszik, de ezek mind 4 személyesek. :(. És én is szeretnék még egy babát, hogy 6-an legyünk :) Szóval nekünk kb. 3 évre kéne egy jó 5 személyes, ami kicsi, de kényelmes, olcsó, nem fogyaszt sokat és befér hátra a három gyerekülés.... Nincsenek nagy igényeim :roll:
seruzad
Solymár

Angie: Ebben a pecsételős vérzésben én pl. nem tudok segíteni, nekem ilyen soha nincs, reggel felkelek és megjön tökre, nincs előtte való nap (napokon) semmi jel. Egyszer pecsételgettem, de akkor terhes voltam Marcival (mint utóbb kiderült). Szóval, hogy ez most első nap vagy sem.... passz. Van olyan honlap ahol első napnak mondják....

Augusztusig nem akarsz várni... :) akkor te babázi szeretnél :) hi-hi
seruzad
Solymár

AMI NEM ANNYIRA BATÁR AUTÓ PL. OPEL G ASTRA,ÉS ELFÉRNEK HÁTUL 3-AN

KépKépKépKép
Kép
majga
Dabas

Angie!

Nekem is pecsételgetve jön meg....én amúgy erről azt olvastam hogy kis hormonzavart jelent...de gondolom nem vészes mert mindig könnyen teherbe estem,a próbálkozások első hónapjában.

Sztem is azt vedd az első napnak amikor rendesen megjön és nem csak pecsételget....én legalábbis így vettem.

Napsugár!

Na végre volt rendes UH :wink: Sztem túlzott aggodalom a tanácsadás,de a bizti kedvéért menj el.Nekem is ilyen alacsony lett....sőt valamiféle statisztikát is olvastam anno hogy általában lányoknál alacsony szokott lenni...persze lehet ez csak kamu...

kocsi:én kifejezetten szeretem az ilyen nagy kocsikat vezetni...nekünk a Fiat Doblo is elég nagy batár :wink: ...egyátalán nem nehéz vezetni...én már kicsi kocsival lennék bajba :wink: ...nagyon megszoktam...sztem csak megszokás kérdése...bárki megtudja szokni...te is Napsugár:))....olyan jó érzés hogy ha megyek a pályán pl.általában a többi kocsi "felett"ülök :wink:

Seruzad!

Nem egyszerű akkor egyből egy olyan kocsit beszerezni amibe 4 gyerek elfér?! :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Angie, annyit jelent ha a jónás nap (meg ami előtte van 3 nap)egybe esik a pé-vel hogy nem garantált a jónás által megjelölt nem. Nekem most fiút jelöl, de anno amikor megcsináltam egész évre a jónás naptárat, elhatároztam hogy a fiús jónás környékére se megyek 8) aztán lehet hogy semmit se befolyásol, de kitudja :?

ami a mensit illeti, nekem meg olyat produkált mint még soha, nem volt átmenti egy nap amikor csak pecsétel, hanem reggel arra ébredtem hogy rohannom kell, hát durva volt...nemtom ez normális e :shock:

Napsugár,Te megbíztál volna a gendermakerben, ha azt mondja hogy fiú? úgy értem elvetetted volna az alapján?
Egyébként mennyi idő alatt jön meg a teszt, mert én is szeretném megrendelni, nem tudom lehet már most megveszem,hogy ha kell minél előbb kéznél legyen.

Panni, azt hiszem nagyon durva világba szüljük a gyerekeinket és olyan dolgok leselkednek rájuk ami a mi időnkben még nem voltak(hú ez nagyon gázul hangzik, tisztára mintha anyu mondta volna :lol: ) én főleg az internettől félek, az olyan megfoghatatlan, annyi szennyes dolog van rajta. szóval tuti nálunk se lesz a szobájukba számítógép, meg tv se, ez van szigorú leszek 8) :lol:

Roni
roni28

Napsugár!

Gratula a normális dokihoz és az eglszséges kiscsajhoz!

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
szerencse7

Seruzad, nem várom meg az augusztust!
Most az elkövetkező hónapokban nem jelöl nemet, csak júliusban, fiút! Remélem addig nem várat magára! :lol:

Én most már eléggé nem bízom abban, hogy valamikor is túlélik azok a lány spermák nálunk azt a 3 napot!
Én is mindkétszer hamar teherbe estem a fiúkkal, és a köztük lévő elvesztett baba is másodjára jött.
Nézegettem a topic elején valaki írta, így jött össze nekik a lány:

lh tesztelés:
13.nap: nagyon halvány(akció)
14.nap: nagyon halvány (akció)
15.nap: fele olyan erős
16. nap: pozitív
17. nap: pozitív

Hogy ezt, hogy bírták ki a spermák???

Kép
KépKép

angie28

Roni, biztos normális az, hogy most másképp jött meg neked.
Nem hiszem, hogy utalhat valamire!

Panni, remélem nincs hormonzavarom! :shock:

Kép
KépKép

angie28

Angie!

Dehogy van hormonzavarod!
Vagy ha van is egy enyhe(sztem nekem is az van)akkor az semmi bajt nem okoz!!!Akkor nem lenne két szép gyereked :wink:
Abból gondolom h nekem is lehet mert nekem is előtte pecsételget meg a végén is barnázok...és a terhességek elején is minsig barnázgattam,ezért is kaptam mindig az utorgestant...nekem az mindig volt itthon és már a pé napjától használtam hogy elősegítsem a megtapadást...nem bíztam a véletlenre,mi?!:))))

Roni!

Egyet értek:)...vigyázni kell rájuk.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

angie, eddig egy kedvenc dokihoz jártam, de ő szeptemberig külföldön van, így megszívtam. :( Szülni viszont nem fogadtam fel, vagyis nincs fogadott orvosom. Mi a székesfehérvári kórházba tartozunk, így most oda mentem az új uh-ra, és oda is fogok visszamenni. Igaz ott nem mindig egy orvoshoz kerülök, de így is jobb lesz, mint az a másik doki, akinek nem volt hozzám kedve. :roll: Ez volt Dávidnál is, és szerencsére minden rendben volt. :D Szóval a kérdésedre válaszolva, járni az sztk-s rendelésre fogok, szülni pedig az ügyeleten, ahogy eddig. :D
Tuti nincs hormonzavarod! :D

seruzad, szerintem is csak beszélgetés lesz, ahogy Dáviddal voltam ilyenen, akkor is csak beszélgetés volt első alkalommal. Onnan ugyan egyszer tovább küldtek uh-ra, de szerintem most nem fognak, mert a mostani uh rendben volt. :D

panny, az afp-ről sok minden mende-monda terjeng, pl. néhányan a baba nemére akarnak belőle következtetni. http://www.timmermann.hu/index.php?m=af ... otoprotein
Itt elég jól le van írva az afp-ről minden, ami tényleg zavaró, az az átfedés, amit a görbe is mutat. :?
Tényleg jó lehet rálátni a többi kocsira. :D Amikor ültem ilyenben, bár nem én vezettem, arra emlékszem, hogy biztonságosabbnak éreztem, hogy le lehetett látni a többiekre. :roll:

roni, férjecském bízta volna ezt az egészet az eredményre. A mai napig nem tudom, hogy megtettem volna-e. Nagyon fájt az előző, így nem tudom. Azt mondta, ha már még egy gyerek, akkor próbáljunk egy kislányt. :roll:
10 munkanapot írtak a szállításra (ha jól emlékszem), de előbb megjött. A 6. héttől írja egyébként, hogy meg lehet csinálni, így tuti lesz időd megrendelni. :D Remélem jót mutat majd! :wink: Annak a lánynak, aki megcsinálta rajtam kívül, kéket mutatott, és neki is bejött. :wink:

napsugár08

Panni: Sajnos nem egyszerűbb mindjár egyből nagy kocsit vennünk, főleg anyagiak miatt. Mivel új autóra szerintem soha nem lesz pénzünk, így marad a használt, abból próbálunk nem túl öreget vásárolni, szóval max. 5 éveset. Most peugeot 307 kombikat nézegetünk, ebbe elfér hátra a három gyerekülés, mert ismerős kocsijában kipróbáltuk. Ha három év múlva esetleg kell egy nagyobb, addigra majd gyűjtünk, ami meg lesz eladjuk.... Eddig csak kicsi autónk volt, vw bogárral kezdtem, de azt eladtam egy gyűjtőnek három év használat után pont annyiért, amennyiért vettem. Aztán volt egy Renault twingom, de amikor építkeztünk ebből lett a konyhabútor, aztán megvettük ismerősék jóval ár alatt adott opel corsa-jukat, úgy, hogy mondtuk, hogy amit ajánlottak annak is csak a felét tudjuk kifizetni, a többit apránként. Nekünk mindenünk ráment a házra, igaz azt mondom megérte.... Nehezen tornázzuk vissza magunkat, így marad a használt autó, átmenetileg nagy, 5 személyes, aztán meglátjuk. Hátha három év alatt férjemnek is jobban bejön a biznisz.

Tényleg, ha valakit érdekelnek a közösségi pályázatok (uniós, széchenyi, bármilyen nfü-s stb.) nekünk szóljatok. Pályázatírás, jogi tanácsadás, panaszkezelés (fellebbezés). A másik ága a családi vállalkozásnak a kerttervezés, kertépítés, kivitelezés (ez vagyok én). Ez volt a reklám helye.
seruzad
Solymár

Sziasztok!

Megint annyi mindent írtatok! Jó, hogy így pörög a topic! :D
Bocsánat, ha én sem tudok mindenre reagálni!

Napsugár! Örülök, hogy minden rendben !!!! A dokit nem minősítem, gáz!!!

Gendermaker: Hát, én bevallom őszintén most azt gondolom nem tudnék elvetetni egy újabb babát, ha a tesztből kiderülne, hogy fiú. Mikor terhes lettem most legutóbb szinte pánikszerűen elkezdtem kutakodni én is, még magánklinikát is felhívtam Pozsonyban, hogy hol lehet megcsináltatni azt a tesztet (persze nem tudták). Akkor még azt éreztem meg tudnám tenni. De most, a történtek után nem tudnék még egyszer odaállni. Még így is, hogy nem volt minden rendben ezzel a terhességgel és józan ésszel, racionálisan hozott döntés után mentem műtétre, még így is nehéz volt lelkileg túllépni a történteken. Voltak pillanatok mikor szó szerint megbántam és vissza szerettem volna csinálni az egészet és azt a kis életkét, kis lelkecskét szerettem volna visszakapni és nem gondoltam a nemére.

Angie! Nekem is általában úgy jön meg, hogy előtte egy-két napig barnázgat és látod elsőre össze is jött a baba. Én továbbra is azt mondom türelem. Én Marcit elkapkodtam, az tuti, persze így utólag egyáltalán nem bánom, mert itt van nekem Ő és nem adnám oda senkinek.

Autó: Nálunk Apának Ford S-Max-a van. Tágas, jól elférnek benne a gyerekülések, de a csomagtartó valóban kicsi, ha a hátsó üléssor is fel van nyitva. Nagyobb utazáshoz 4 gyerekkel már tuti tetőbox kellene. Ez még amúgy egy jó kompromisszumos megoldás, ha az embernek nincs lehetősége azonnal autót váltani, be kell szerezni egy tetőboxot nagyobb utazásokhoz a csomagoknak.

Telefon a gyereknek: Én sem voltam híve eredetileg, hogy telefont kapjon a 8-10 éves gyerek. De rájöttem, hogy a magam dolgát könnyítem meg vele. Ugyanis mikor vége a sulinak, vagy bárminek (úszás, angol stb) Boti csak felhív, hogy most induljak. Vagy éppen én hívom fel, hogy Marci még alszik, nyugodjon meg, megyek értük, csak késünk stb. ÍGy nem kellett Marcit fölöslegesen rángatni, fél órákat szobrozni a suli, vagy uszoda előtt, míg kijönnek a nagyok. Különben egyáltalán nem beszélget még rajta haverokkal, ilyesmi. Kizárólag velem, vagy az apjával kommunikál. Nincs neki megtiltva, csak még nincs abban a korban, hogy kihasználja ezt a dolgot.
Mi is vidéken lakunk, Őrbottyánban, nem messze Gödöllőtől. Ez a környék, ahogy Panny is írta valahogy eleve nem olyan felkapott, nem a pénzes réteg költözött ki ide, mint mondjuk a budai oldalon. Általában több gyerekes családok, olyan középréteg, szerintem. Itt sem az oviban, sem a suliban nincs szerencsére flancolás. Egyszerűen valahogy nem téma a ruházkodás a gyerekek között. Itt falun azért tényleg vannak olyan igazi szegényebb családok is, akik kínaiból öltözködnek, de még nem hallottam soha senkitől, hogy megjegyezték volna egymásról a gyerekek, hogy ilyen, vagy olyan a ruhája, táskája. Én ennek nagyon örülök.

Laura!: Köszi a kérdésed, jól vagyok. Bár még nem jött meg a műtét óta. Tegnap volt 6 hete. Fájdogál itt-ott, elég nehezen talál magára a hormonháztartásom. Arra is gondoltam, hogy miután Marci még szopizik valamennyit, ezért kicsit mégis úgy érzi a szervezetem, hogy szült, mivel a tej is nyilván hormonálisan termelődik. A dokikkal meg nincs szerencsém. Most kinéztem Vácon egyet, gondoltam elmegyek most pénteken, végre megnézetem magam. Ő rendel a szakrendelőben. Próbáltam telefonon időpontot kérni, de nem sikerült. Odaültem reggel, ültem ott vagy másfél órát, mire kijön, hogy “bocs, műtőbe kell menjek” Felálltam és eljöttem, mert mire visszaért volna, plusz az előttem lévők, szóval mire bejutok már elkéstem volna, nem értem volna vissza a gyerekekért. Jövő péntekre kértem fix időpontot, ha addig nem jön meg, elmegyek.

Kellemes hétvégét mindenkinek:

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

Seruzad!

Minket is "hazavágott"anno az építkezés :wink: ..emlékszem már annyira elfogyott a pénz és pont akkor szültem a második fiam...és az anyasági támogatásból lett lebetonoztatva a kocsifeljáró :lol: :lol:
..annyira kifogytunk :wink:
Egyébként mi is hitelre vettük a kocsinkat...elég magas a részlet,de szerencsére fix törlesztéssel fizetjük,még 2 évig.

Szóval kertépítő,tervező vagy...ez tök jó :wink: ...én csak amolyan amatőr szinten űzöm,a saját kertünkkel(800nm-en)...imádom csinálni...rengeteg munkám van benne,de büszke vok rá :wink:
Lehet majd kérek tőled szakmai tanácsokat :wink:

Meskete!

Azért azt nem mondanám hogy felénk nincsenek(néha sajnos...) sok Pesti kiköltöző...elég felkapott hely és ezért nagyon fel is mentek az ingatlan árak itt Gödöllőn...a mi részünkön pl.az utcánkban mi vagyunk egyedüli őslakosok,a többi kiköltöző...sztem ez azért is van így mert Gödöllő és Őrbottyán is viszonylag közel van Budapesthez,be tudnak még melózni járni de közben mégis vidék...és pl.nálunk vannak szuper iskolák is(általános és középiskola egyaránt)szóval ideális :wink: :wink: ...én tényleg nagyon szertem Gödöllőt...itt is születtem anno 1800-ban :lol: itt volt az esküvőm is és itt élünk mi is...igazi lokálpatrióta vok :wink:

Én megértem hogy elgondolkodnál az elvetetésen vagyis nem biztos h meg tudnád tenni...ezzel én is így lennék....mivel nekem is 4 ilyen műtétem is volt,nagyon nehéz lenne....

Remélem találsz egy jó orvost...én tudok egyet ha kell...az enyém szuper,mind emberileg mind szakmailag...és nem pénzéhes,tele még lelkesedéssel...Dr.Kisfalvi István ...van magánrendelése Budán ,a II.sz.Női Klinikán van amúgy.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Szia Panny!

Köszönöm az orvos elérhetőségét! Lehet igénybe is veszem. Bár most kifejezetten az volt az elképzelésem, hogy itt Vácon keresek egyet, mert az utóbbi időkben folyton oda lyukadtam ki, hogy, ha bajom volt, pl még a Marci előtti vetélésem, vagy most ez a terhesség, ide küldött a pesti magán dokim, mondván egy akut vészhelyzetben ez van a legközelebb, ami igaz is, kb 15 perc ide. Itt meg nem voltak ugyan szemtelenek, sőt, de miután nem volt saját dokim, így végig kellett várni mindent, sőt ugye pont beleestem most egy felújításba, így 3 hetet kellett várnom, míg megcsinálták a műtétet. Ha lett volna dokim, tuti pár nap alatt túl lehettem volna rajta. De mindenképpen köszi, mert emlékszem írtad, hogy neked pl milyen korrektül és gyorsan segített hasonló helyzetben.

Őrbottyán azért még falusias, nem olyan felkapott, mint Gödöllő. Messzebb van az autópályától. Ide tényleg nem az igazi tehetős réteg költözött ki. Mi ugyan szintén beköltözők vagyunk, de én falun nőttem fel, úgyhogy nem áll messze tőlem ez az életstílus, ismerem a falusi embereket, a gondolkodásmódjukat, szóval nem okozott gondot a beilleszkedés, szeretek itt élni.

Üdv:

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

Sziasztok,

Csajok, alaposabban elolvastam a vértesztes oldalt, és nem a 8. héten lehet kimutatni a nemét, hanem az utcsó mensi első napjától számított 10. hétten lehet megcsinálni a vértesztet, elküldöd, és egy hét mire megküldik az eredményt, ami már ugye a 11. hét...szóval már ki is csúsztál az időből...
Gendermakerkes teszt: (ami Napsugárnak rózsaszínt mutatott és pisiből kell csinálni és nem olyan drága mint a vérteszt) Olvasgattam fórumokon véleményeket és hát nagyon vegyes...soknak nem jót mutatott, meg sokan írják hogy mindenkinek olyan piszkos lilás rózsaszínt mutat ami nem egyértelműen lány de nem is fiú :shock:
Valszeg a helyben végzett teszt pl. Pozsony, vagy Bécs azonnali eredményt mutat, de ha ugyanazon az alapon működik mint amit Amerikába kell küldeni, azt se lehet előbb megcsináltatni mint a 10. hét.

Egyébként kutakodok itt össze vissza, de nálunk Apa nem tud semmit a kislány mizériámról (na jó max.annyit hogy örülnék 3.nak lánynak), és soha nem engedné elvetetni... csak valahogy próbál az ember vmi kapaszkodót találni, hogy ha mégis fiú lesz, legyen esélyem dönteni hogy akarom e harmadjára is vagy sem...engem megnyugtatna a tudat ha lenne erre törvényes mód hogy erről dönthessek...de sajna nincs..

Nem tudom mit lehet könnyebben feldolgozni, azt hogy elvetetsz egy életet csak azért hogy lehessen helyette egy másik nemű gyereked,vagy elfogadni a sorsod, megszülni a nem kívánt neműt és életed végéig vágyakozni a másik nemű után...

na jó sokat elmélkedtem, de ezeket a gondolatokat csak Nektek tudom megírni, bocs
:oops:
roni28

Szia Roni!

GYakorlati kivitelezés szempontjából akkor már jobban járunk, ha a tuti biztos Istenhegyis chorionbiopsziát csináltatjuk meg, ami a nemére vonatkozóan 100%-os, plusz ugye egyes betegségeket is szűr. De akkor ki kell könyörögni, hogy csinálják már meg a 10. héten (elvileg 9-14. hét között lehet, csak azért nem szeretik túl hamar, mert nem biztos, hogy elegendő minta lesz a cuccban) Szóval, az ember kikönyörgi, akkor ugye ott 3 nap alatt kezedben lesz az eredmény. Ha tényleg elszánt az ember lánya és tényleg képes megtenni, mindeközben, vagyis kb 6-8 hetes terhesen, el kell indítani a procedúrát a terhességmegszakításra, mert az is idő. És már kezedben a csekkel (előtte ugye kell a családsegítő, plusz két ultrahang lelet és időpont a kórházban a műtétre, ezeket mind neked kell intézni) kell a choriontesztet megcsináltatni. Így akkor időn belül mindent meg tudsz lépni.

Nem tudom, ez biztos mindenkinél más és más. Mindenki máshogyan él meg és dolgoz fel egy terhességmegszakítást. Én is minden féle teóriákat gyártottam, hogy könnyebb legyen. Pl, amiket én tanultam ugye a szakmám kapcsán, hogy mennyire fejlett egy 8-9 hetes embrió, még nem működnek a reflexek, nem lát, nem hall, ekkortájt indul be a bőrérzékelés, fájdalmat nem igazán érez és hasonlók. Meg ugye a beteg babától való félelem, a meglévő gyerekek "védelme" stb. És még így is nagyon nehéz volt. Nem tudom elképzelni, hogy, ha a choriontesztnél kijönne, hogy egészséges és ráadásul látnám az uh-on is a kezecskéit, kis fejét stb (nekem most is csak 6 hetesen voltak az uh-ok, amikor még csak petezsák, szóval nem volt még emberke alakja, de a másodiknál már oda se néztem), hát.....MOst azt mondom inkább beletörődnék a sorsomba, azt hiszem......

Üdv:

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

Meskete!

Én ugyanezt érzem...jár nekem is itt a szám,de tutira tudom h nem tudnám elvetetni...egyszerűen nem menne...amikor anno a harmadik fiam előtt történt hogy el kellett vetetni a 6 hetes magzatot a betegség miatt,még a műtőasztalon is rázott a sírás..alig bírtak elaltatni...kész voltam,pedig tudtam h beteg lett volna...szóval ahogy te is írtad én képtelen lennék megtenni azzal a tudattal hogy ráadásul látnám az uh-n,egészséges stb...és ebben tutira közrejátszik az elmúlt 3 vetélésem amikor annyira vágytam az uh-k előtt hogy dobogjon a kicsi szíve és mégsem...és ez 3x:((...nagyon kemény volt:((
Tudom h nem vok hiteles a szemetekben mert van egy lányom,te akkor is azt gondolom hogy talán bele tudtam volna törődni hogy 4 fiam van...vagy próbálkoztam volna 5.gyerekkel :lol: :lol: :lol: ahogy ismerem magam :wink:

dokim:igen nagyon korrekt és emberileg is szuper....a 3 vetélés alkalmával is azon volt h minél előbb túl legyek rajta...az uh-k után már másnap műtött is mindig...ez lelkileg jó volt mert nem kellett várni,próbáltam azonnal túl lenni testileg-lelkileg egyaránt hamar..

A 3.vetélés előtt bennt feküdtem a SOTE-n két hetet mert volt egy hematóma is reménykedtünk h felszívódik...de sjan két hét elteltével az uh-n nem dobogott a kicsi szív 8 hetesen...akkor is olyan rendes volt a doki...minden nap jött hozzá,bíztatott...a vetélések után is mindig bíztatott h lesz ,még kisbabám...és soha nem a pénzért tette...volt olyan h úgy esett h épp nem tudtam neki a műtété után pénzt adni...akkor is és utána is ugyanolyan rendes volt...mesélték más anyukák h volt olyan aki a szülés után se tudott neki pénzt adni és azzal is ugyanolyan kedves volt mint azzal aki adott neki...előre nem is mond összeget....mindig azt mondja h csak az adjon neki aki meg volt elégedve vele és annyit amennyit akar...nekem ez nagyon szimpatikuis hozzáállás...amúgy a TV-ben is szokott szerepelni,riportokban...vannak celeb vendégei,betegei is...ezért gondolom h náluk úgyis megszedi magát lóvéval és a többbi pácinessel már hivatásból tud foglalkozni :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Képzeljétek ma van a két nagyfiamnak néptáncfellépése...a táncegyüttes 19.éves fennállásának ünneplése,nagyszabású előadással 2x is...3-kor és 6-kor is..már délre kellett vinni őket zenekari próbára...anyukám ott van segíteni öltöztetni stb...mi a férjemmel a 6-os előadásra megyünk...annyira büszke vok rájuk :oops: főleg Márkra mert ő már 5.éve űzi a táncot és szólózni is fog ma este.

Bocs de az anyai szívemnek muszáj volt eldícsekedni :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Panni: Fúúú ez tök jó, Márk nagyon ügyes!!! Az enyém oviban kezdte, itt nálunk a sváb néptánc van csak, de 10 %-ban tanulnak valamit a magyarból is. Szóval még csak 3 éve űzi... (7 éves)

Én hálát adok az égnek, hogy nem kellett átélnem ilyen borzalmakat, mint nektek. Sajnos a környezetemben sok anyuka van, akik hasonlókat élt át. Barátnőméknél az első fiú az én Marcimmal egyidős és persze szerettek volna tesót, 7 évig nem jött össze, vagyis összejött de 5 komoly vetélés műtéttel, és ki tudja hány spontán vetélése volt. Ezután most januárban született meg a várva várt tesó...

A másik barátnőméknél meg szintén összejöttek a gyerekek ripsz-ropsz, de egyse maradt meg, mire rájöttek, hogy a barátnőmnek sűrű a vére, a magzat nem kap elég oxigént, szedett valami vérhigítót, ekkor megmaradt a baba DE fiú lett, és náluk kiderült, hogy az Y-okkal baj van, ekkor már eljutott a 16. hétig is, akkor halt el a baba és persze nagyműtét, ekkor jöttek rá, hogy fiú. Még három ilyet átélt természetesen mind fiú volt, aztán lombik, ahol már csak X-et választottak ki az orvosok, és így nagy nehezen lett egy lánya, szintén Marcimmal egyidős. Erre neki is spontán született novemberben még egy kislánya, pedig már letettek a baba projektről, annyira megviselte a rengeteg műtét, hogy úgy voltak vele nem próbálkoznak többet. Véletlen lett terhes és szerencséjére X-el.

Kb. 16 éves lehetettem, igen középiskola 2. osztályban jött egy "felvilágosító" osztályfőnöki óra keretében, és az egyik ilyen alkalommal hozott egy videót az abortuszról, az olyan megrázó élményt jelentett számomra, hogy akkor megfogadtam, hogy csak betegség esetén tudnék ilyet tenni. Valahogy nem vinne rá a lélek, de nem ítélem el, ha valaki tényleg már az x. egynemű gyereke után ezen gondolkodik, tökre megértem...
seruzad
Solymár

Sziasztok!

Panny! Gratulálok a fiúkhoz! Mármint, hogy ilyen ügyesek a táncban és még fel is lépnek! Milyen volt az előadás?

Seruzad! Én annak örülök, hogy az első kettő terhességem minden gond nélkül zajlott. Így nem paráztam rá, hogy nekem nem lehet gyerekem. Meg teljesen más úgy átélni akár egy vetélést, akár egy terhességmegszakítást, hogy vannak már egészséges gyerekeid. Én legalábbis úgy éreztem, hogy sokkal jobban kiborultam volna, ha az első terhességeimnél szembesülök ilyesmivel.

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

Olvasom a topikot szorgalmasan, már a 49. oldalnál tartok :). Elképesztően érdekes, de ezt már írtam.... Olyan furcsa a történelem :)

Pl. nemrég olvastam, hogy Meskete Marcit császárral szülted, azt, hogy a Margit kórházban azt említetted, de ez a rész kimaradt. Az is érdekes, hogy nem viselt meg a dolog, sőt..... Eddig fordított élményeket hallottam, hogy a sima szülés után a császáros ismerősöm, pont azt mondta, hogy sokkal jobb volt a természetes. De jó volt ilyen történetet is olvasni, legalább nem izgulok annyira ettől sem. Az a pozitív hozzáállás amit öntesz magadból, illetve a soraidból, azok nagyon jók. Olyan jó olvasni, én is hasonló felfogású vagyok rájöttem. Én is azzal bíztatom magam, hogy ha megint fiam lesz, akkor tök büszke leszek magamra :). (Végülis mi mást tehetnék.) De mostanra már nem mondtál le a negyedik baba lehetőségéről...., ez is jó!!! Drukkolok :) Kb. veled is egykorú lehetek.

Nekem ez a terhességem, egyelőre pont olyan mint az előző kettő, leszámítva az elején a hányingert, böfizgetést stb. Arra nem emlékszem, hogy ennyire jelentős lett volna, az előzőeknél. Tulajdonképpen mára nem érzek semmit, néha kicsi mocorgást, de olyan mintha nem is lennék terhes, persze nő a hasam, meg híztam is ahogy kell, de ezen kívül semmi.

Kaptam az oviban beszólást egy anyukától múlt héten, hogy hatalmas hasad van, biztos óriás nőt fogsz szülni....
1. Sztem fiú, 2. és ha lány és nagy lesz, akkor mi van? (egyébként az órásnőről a Szúúúzan jutott eszembe, Szörnyek és űrlények rajzfilm) :lol: És mit gondoltok ki az aki állandóan beszól, az aki nem szült soha, mert két gyereke van, de mindkettő örökbefogadott, igaz fiú lány és tesók, van köztük 4 év. Ilyenkor irigykedik, vagy mi a fene baja van? Nagyon nehezen fékeztem magam, hogy ne szóljak vissza, de elszámoltam magamban háromig és mosolyogva mondtam, hogy nekem minden terhességemnél nagy hasam van, mert előre nő, nem engedi a hasizmom, ezért csúcsos, fiús has, és még így is van derekam (ami neki nincs). Na jól kipufogtam magam....
seruzad
Solymár

Bocsi lányok, ha nem reagálok túl sokat, de lebetegedtem!
Köhögéssel kezdődött a hétvégém, aztán már akkora szúró fájdalmakat éreztem a hátamban, hogy csak feküdni volt kedvem.
Voltam dokinál, antibiotikumot írt.
Elvileg beszedem a peteérésig, de jó lesz az , ha egy ilyen kúra után 1-2 nappal próbálkozunk???

Megyek, lassan kelnek a fiúk, valahogy elviszem Benit oviba, aztán pihenek! Ha hagyja Dani! :lol:

Kép
KépKép

angie28

Angie!

Sztem nyugodtan beszedheted...én többször is szedtem terhesség előtt,alatt...és nem lett semmi baj.

Meskete!

Nagyon szuper volt az előadás...mindkét fiam remekelt..de a nagy :wink: hát ő szenzációs volt...egyre jobban látjuk a férjemmel hogy neki valószínű ez lesz a jövő :wink: ...annyira büszke voltam...egy csomóan gratuláltak a végén :wink:
Iszonyat fáradtak voltak mert már délre mentek próbára és az utcsó előadásnak fél10-re lett vége...másnap nem is ment csak a 2.órától suliba..hagytam kicsit pihenni...de a többiek sem mentek be a suliból,szóval megértő volt az isi

Panni

:wink:

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

ANgie: ÉN is úgy tudom, hogy az antibigyusz nem okoz semmi gondot. A pete érését nem befolyásolja, és az utáni dolgokat sem, hiszen addigra már abbahagyod.
seruzad
Solymár

panny, gratulálok a fiúknak! :lol: Megértem, hogy büszke vagy rájuk! :wink:
Anno én is próbáltam a néptáncot az akrobatikus rocki után, még fellépni is voltam párszor, de nekem sajnos nem jött be a forgások miatt. :roll: Nagyon szédültem tőle. :(

seruzad, nem szabad foglalkozni a beszólásokkal. :roll: Főleg még ilyen nem szült nők beszólásával! Az ilyenek nagyon bosszantóak tudnak lenni, de tojd le! :wink:
Mikor is jön a baba?

angie, remélem jobban vagy! :D Egyet értek seruzad véleményével, szerintem sem okoz gondot a gyógyszer. :roll:

Képzeljétek, ahogy telefonáltam a Rókusba az afp leletem miatt, megbeszéltem a nővel, hogy küldök egy levelet egy válaszborítékkal, hogy el tudja nekem küldeni a lelet másolatát. 6-án pénteken adtam fel elsőbbségivel, ami azt jelenti, hogy 10-én, max. 11-én megérkezett hozzájuk. Tegnap telefonáltam, hogy még mindig nem kaptam vissza a levelet, és képzeljétek azt mondta, hogy meg sem kapta az enyémet. :shock: Vagyis még mindig nincs leletem. Ez már egyre jobb. :evil:

Laura, hogy vagy? :D El kezdtél már készülődni? :D

napsugár08

Nasugár: Pont most akartam kérdezni, hogy megkaptad-e már a leletet, és voltál-e a genetikai beszélgetésen, hogy alakult, mit mondtak stb...???

Azért a leleted, egyre érdekesebb.... kiállítási darabnak szánják valami orvosi múzeumba, vagy mit sz@rakodnak ennyit, már elnézést. Tökre nem értem, ennyire sok a munkájuk, ami bizonyára így van, de azért ez fontos...Lehet egyszerűbb érte elmenni. Nem jártok Bp.-en?

Én szeptember 18-ra vagyok kiírva, de ahogy magamat (eddig) ismerem szept. 10 és 15 között meglesz.

Amúgy egyre dilisebb leszek... amolyan tudathasadásos állapotban érzem magam (Panni neked nem így volt?). Nem egyezik a racionális (agyi) énem, a megérzős, álmodozós másik területemmel (szívem). Szóval az agyam azt mondja... Kati, ne álmodozz, ugyis kisfiad lesz megint... a másik, a szívem azt mondja, hogy kislány. Annyira fura az egész, május 4-én megyek a genetikai uh-ra, azt mondom majd, hogy nem szeretném tudni a nemét, de azért nem csukom majd be a szemem. Panni te mit csináltál az uh-k alatt, bámultad a plafont, vagy nézted a babát?

Visszaolvasásnál találtam egy érdekeset: Jancsimama hozzászólását:

"Én feltettem a kérdést magamnak: miért szeretnék kislányt?
Hogy habosbabos rózsaszíne öltöztethessem? Hogy copfozzam a haját?
Néha szánalom ránézni egy-egy lányos anyára, mennyire majommódon bánik a lányával, milyen ruhába öltözteti. Egymással versengenek, ki költ többet ruhára, ki vett rózsaszínebb , csipkésebb cuccot.
Nevetségesen agyonféltik a kicsi lányaikat, akik még hisztisebb, és még idegesítõbbek lesznek ezáltal:D Nem homokozhatnak, nem biciklizhetnek szerencsétlenek, nehogy elessenek, és sebes
legyen a kicsi arcuk. Very Happy "

Kicsit elgondolkodtam, lehet, hogy én is vennék rózsaszín ruhát.... öööö. Napsugár, Laura ti már vásároltatok a leányzónak valami igazán csajosat, vagy babonából megvárjátok a szülést, ha vetettek valamit az olyan igazán lányos, vagy valami semleges cucc??? Amúgy agyilag ebben is Jancsimamával értek egyet, de a szívem biztos venne valami fodros vackot, amit valszeg soha nem venne fel, vagy nem adnám rám mert ciki....

Köszönöm a válaszokat!
Végül is eszembe jutott, hogy mikor kiderült, Dani megfogant épp halálomon voltam, lázas, szinti antibogyót szedtem. :lol:
Kezdek jobban lenni, csak fáradt vagyok! Nagyon!
Alig bírok fenn lenni, Dani meg egyáltalán nem könnyíti meg a helyzetet, mert kakálási gondjai vannak.
Anno Benivel is ugyan ez volt, hogy 1-2 szer keményebb volt a széklete és most már fél kinyomni.
Szó szerint egész nap sír, dolgozik benne a hashajtó és azt is visszatartja. Kést horror, amit csinál és sajnos nem hallgat senkire.
Csak sír-sír. Én is! Mert már nem bírom idegekkel.

Kép
KépKép

angie28

Képzeljétek csajok...tegnap a Márk fiam néptánc edzésen eltörte a bal alkarját...most jöttünk meg a Beteshdából,ott műtötték...igazán drága lett mostantól a gyerek mert két platina is van a karjában:))
Annyira el volt szegény keseredve,mert ma is lett volna egy fellépésük,de a még fontosabb május 5.-én a verseny...és ráadásul szólózik is,sajátos szerepei is vannak...most törheti az oktató a fejét :? Haza felé bementünk a próbára mert még próbáltak és mindenki-tanárok-gyerekek egyaránt körülrajongták Márkot...beszámolót kértek,vígasztalták...jól esett neki :wink: Hát sajna 1-2 hónap tuti pihi és kímélés...ugrott a zongora vizsga is...majd szeptemberbe pótolja....ugrott az anyáknapi zongorafellépés...de a lényeg hogy rendbe jön a keze!!!Ez a lemezberakásos műtét sokkal jobb mint a gipsz...hamarabb gyógyul.Egész jól viselte a drágám....én meg jót aludtam egy kempingágyon mellette :wink:
És pont tegnap volt Krizsi szülinapja ami így kicsit háttérbe szorult...majd ma pótolunk.

Napsugár:ez az AFP lelet tényleg már egy mumus....már kezd vicckategória lenni,vagy inkább tragikomikus :?
Kivi vok hogy megkapod e valaha :wink:

Seruzad:Igen, én is éreztem ezt hogy az agyam már előre védekezett hogy úgyis fiú és semmi baj,de a szívem néha mást diktált és reménykedett:)

Nekem a dokim tudta h nem akarom tudni a baba nemét és amikor arra a fertájra tette az UH fejét akkor szólt és elpillantottunk apával :wink: ..amúgy a többi testrészét mindig néztem...ezért is volt hogy egysuzer túl későn vettem el a tekintetem és felfedezni véltem a golyócskáit...de apa is pont ezt látta felfedezni....de mégsem az volt :lol:

Én is anno azt gondoltam amíg nem volt lányom, hogy én tuti nem öltöztetném rózsaszínbe meg stb...és mióta megszületett ösztönösen rózsaszínbe vagy lilába járatom :wink: ...de többnyire,80%-ban lilába mert a neve is lilát jelent és nekem is a kedvenc színem :wink: ..a nagyon habos-babos cuccokat nem szeretem,a vagány lila-rózsaszín jöhet....szuper cuccokat turkálok neki,angol cuccokat.

Azért én nem értek egyet teljesen Jancsimamáéval...akinek van már fia(nem is egy)az nem lesz olyan anya mint amiket ő írt...én nem versengek a ruhákkal más anyákkal,én nem féltem óvom annyira mint akinek csak egy lánya van,az én lányom már most homokozik és imádja és tutira fog bicajozni is mert a bátyjai is imádják és úgyis utánozza majd őket...szóval azok a lányok akiknek idősebb fiútestvére van,azok nem lesznek kényes kis elkényeztetet idegesítő nyafkák...sőt,pont hogy vagányabbak leszenk,fiús dolgokat is kipróbálnak stb..ti nem így látjátok?
Az én kislányom már most megkapja a "kiképzést"a 3 fiú által mert nem lehet őt állandóan óvni,meg kell h tapasztalja a 4 éves bátyus"szeretgetését"amit pl.egy egyke kislány nem bírna,sőt...megtapasztalja mi az hogy kicsit jobban meggyömöszkölik,hogy ricsaj van,hogy néha túl nagy a zaj,a hírtelen mozdulatok :wink: stb..

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Panni: Gyógyulást Márknak!!! Jól elintézte a karját, ha műteni kellet. Melyik részen tört?
Nem írtam, mert nálunk nem volt olyan nagy a dolog, de Marci 10 napja törte el a csuklóját, zöldgally törés, nem vészes, csak belül tört így nem kellett műteni, ő kapott egy sines gipszet, amit majd 26-án vesznek le. Őt is körülrajongták a suliban, hogy húúú, nagyon fájt meg stb. Ő meg vigyorgot és tök buszke a gipszére. Marci fociedzésen törte el, egyszer volt kapus, de mivel maximalista, inkább kivédte a lasztit a kezével együtt, minthogy gólt kapjon :).

Én egyke voltam, de mivel nekem csak apukám van (anyukám 2 éves koromban meghalt, ezér sem volt tesóm, sajnos) így aztán nem lettem elkényeztetve. Apa vitt focimecsre, (igaz baromira nem érdekelt), meg állandóan állatkerbe, vidámparkba, kirándulni ide-oda-amoda. Imádtam homokozni, és bicajozni is, apa megtanított mindenre (főleg ami fiús, egyszóval korán fiúsítva lettem).
Szerintem, ha lenne egy lányom én se óvnám jobban, mint a srácokat, gyerek-gyerek vagy nem??? Azért a férjemre kíváncsi lennék, ha születne egy lánya, mit kezdene vele? Szerintem ő lenne az aki hülyére aggódná magát :) :) :)
seruzad
Solymár

Angie: a laevolac szirupot próbáltátok. Ez nem igazán hashajtó, hanem székletlazító, a hasznos bacikat állítja helyre, normalizálja a bélflórát, de emelett lazít, mert "savasít" ezáltal több lesz a széklet víztartalma. Igaz kell legalább 10 nap, hogy kifejtse a hatást, és vagy 8 hétig kell szedni. Nálunk Vincénél bevált, bár mivel nem egy gyors hatású készítmény, először azt hittem, hogy nem ér semmit, de kb. két elteltével jobb lett a helyzet. Aztán pszichésen is helyrejön a dolog, ha már nem fáj, nem fél tőle alapon.

Nálunk is rossz időszak volt, ráadásul a kemény kaki berepesztette a végbelét, ami vérzett, viszketett és fájt, és minden kakinál fájt. Úgy kakiltunk (együtt), hogy simogattam a hátát, hogy lazuljon egy kicsit, ne szorítsa annyira össze, meg a lényeg még, hogy jól hátraüljön a wc-n, tegye szét a lábát, és hajoljon egészen elölre a hasára, ez a póz is kedvez a gyorsabb távozásnak.
seruzad
Solymár

Panni, gyors gyógyulást kicsi fiadnak!!!!!!!

Seruzad, köszi , pont ilyen szirupot szedünk, csak egy másik nevűt: Duphalac
De lényegében ugyan ez!
Dani még nagyon vissza utasítja a wc-be kakálást, félek is tőle, hogy emiatt a székrekedés miatt ő is későn fogja letenni a pelust.
Tudom, már Benivel szedtünk ilyen széklet lazítót, türelem kell hozzá, tényleg nem hat azonnal, mert nem hashajtó.
Lassan én is meggyógyulok!

Kép
KépKép

angie28

Hahó!

Panni! Gratulálok a szép szerepléshez és nagyon sajnálom a balesetet!! :( Mielőbbi jobbulást Márknak! Krizsinek pedig nagyon boldog szülinapot így utólag is!!!!

Seruzad! Marcinak is jobbulást! Remélem már ő is jobban van!

Angie! Kaki-ügy miatt nem irigyellek! Remélem hamarosan megoldódik!

Lány-gyerek sok fiútesóval: Itt nálunk az a felállás, hogy a szomszédainkkal mi nagyon együtt vagyunk, nincs kerítés a telkeink között, minden nap együtt játszanak a gyerekek, közös a játszótér stb. A szomszédban 2 fiú és egy lány van, nálunk meg ugye 3 fiú. Azaz az egy szem leányzó 5 fiúval kell, hogy megküzdjön. Számomra pozitívan befolyásolta a kiscsajt ez a sok fickó. Ugyanis annyira vagány lett, nem kényeskedik, nem vinnyog. Ki is maradtak nála a szokásos Barbie, Hello Kitty és társai. Inkább társasozik, görkorizik, bicózik a fiúkkal. Emellett pl. ritmikus sportgimnasztikára is jár, szép hosszú haja van, csajosan öltözik, szóval nem lett teljesen befiúsítva. De tény, hogy igenis hat a környezet. Ezért gondolom én is, ha mégis lesz valaha kislányom, nem lesz egy nyafogó hisztigép.

Laura! Sokat gondolok Rád mostanában! Már nincs sok hátra!!!! Hogy vagy?

Napsugár! Hát, ez a lelet ügy! Komolyan, ez a magyar egészségügy.
Még nem is meséltem, hogy végre elmentem a dokihoz kontrollra. Szakrendelésen voltam végül, de ez a doki ide is fogad magán betegeket, külön magánrendelése nincsen. Gondoltam, ha szimpi lesz, akkor legközelebb már közvetlenül nála jelentkezem (most központiilag kértem időpontot) be és akkor nyilván, mint magán beteg fizetek is. Hát elég unott és flegma volt. Mi az, hogy nem tudtam, hogy terhesség után 3 hónapig nincs rákszűrés, meg mi az, hogy nem tudom napra pontosan az utolsó menstruációmat (csak pár nap barnázás volt én azt hittem az nem az) Szóval, ha az ember nem lobogtat előre borítékot, akkor le se tojnak. Lehet, ha Neked is magán dokid lenne már rég a kezedben lenne a papír, sőt nem is kutyulták volna el.

Na megyek, Marcival egyedül vagyunk, a nagyok túráznak. Nem mertem még 12 km-es túrára elvinni, egész napos, délben tuti kiborullt volna, mert álmos. Így itthon dekkolunk és szórakoztatni kell az uraságot!

További kellemes hétvégét!

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

Én is Danikát szórakoztatom egész nap! :lol:
Meg közben ovu tesztelek.
Még semmi!
Arra gondoltam, megpróbáljuk azt a verziót, hogy amikor pozitív lesz az ovuteszt, aznap is bevetünk mindent, csak megcsinálom a hüvelyöblítést!
Lehet ezzel cseszem el, de kicsit bosszant, hogy nem bírják ki ezt a 2,5- 3 napot sem a kis katonák! :cry:
másoknak sokkal több napot is bírnak!

Kép
KépKép

angie28

Sziasztok!

Angie! Nagyon jó ám három fiús mamának is lenni, hidd el!!!!! :wink: Mármint a peteérés napján való akcióra gondolok. El kell döntened magadban, hogy csakis kislányt szeretnél, vagy most már mindegy, baba legyen és kész. Mert én most azon az állásponton vagyok, hogy én minden lehetséges módszert alkalmazni fogok és egyszerűen kivárom, ha lesz lesz, ha nem lesz nem lesz több babám. Beletörődöm. Ha a praktikák után is fiam lesz, legalább magamnak azt mondhatom, hogy megettem mindent, ami tőlem telik és talán jobban elfogadom a sors-szerűséget.
Én még mindenképpen várnék pár hónapot, hacsak nem sürget az idő a munkába visszaállás miatt, vagy ilyesmi.

Merre vagytok? Nagy a csend errefelé!

Üdv:

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

Sziasztok!

Húúú lányok, annyira fáj a szeméremcsontom, hogy alig bírok menni! Nagyon rossz, pedig még csak a 34. héten vagyok. Ülve és fekve is fáj. Kikészít teljesen.

Családi autó: férj megkapta az új céges autóját (opel zafira tourer 7 személyes), nagyon jó, szép, keveset fogyaszt meg minden, de azt kell mondjam, a chrysler grand voyager-nél nincs nagyobb és jobb családi egyterű. Az opelban, ha felhajtod a hatodik, hetedik ülést nincs csomagtér. A Chryslerben hatalmas csomagtér van 7 személlyel is... szóval csak ajánlani tudom.

Baba befordult, hatalmas a hasam, és valóban terhes vagyok. Remélem május végén szülünk és nem húzza a kisasszony júniusig.
Addig még jó sok vizsgám és írásbelim van hátra, hogy a vizsgaidőszak előtt befejezhessem a sulit, de lusta vagyok és legszívesebben egész nap a lakást csinosítgatnám és babaruhákat vasalgatnék... de nem lehet! :)

Angie, én is Meskete véleményét osztom, döntsd el, hogy mindenáron babát szeretnél, vagy inkább kislányra vágysz. Mert akkor megér várni és próbálkozni pár hónapot, peteérés előtt megállni pár nappal... nálunk is bevált. És nem első hónapban sikerült.

3+1
laura0606

Köszi lányok!
Tudom, hogy el kell döntenem, de nem egyszerű!
Annyira babáznék már, de ugyan akkor szeretném a kislányt nagyon!
Olyan érzésem van, hogy nem fog sikerülni, mert valamiért nem élik túl a spermák ezt a rövid időszakot sem: a pozitív ovu teszt előtti nap este ill. éjszaka voltunk együtt mindig.
még csak nem is reggel, délelőtt, hanem a lehető legközelebb és mégsem sikerül! :cry:

Laura, nektek hány hónapba telt?

Meg a másik, hogy a jobb petevezetőm sérült, ezen az oldalon lehetetlen a megtermékenyülés, ezt a fél esélyt is megfelezem a megállással.
Na, majd csak jön valami sugallat , hogy mit tegyek! :wink:

Kép
KépKép

angie28

Sziasztok,

hú nagyon sokat írtatok Csajok, olvastam is ám állandóan, csak válaszolni nem volt időm. Én teljes munkaidőben (ami nálunk majdnem 9 óra) dolgozom és szabadidőm az nulla 8)

Meskete: az Istenhegyis chorionbiopsziás "megoldás" úgy tűnik kivitelezhető, csak tényleg vajon az ember lánya végig bírja e csinálni, meg amin még gondolkodtam, hogy mi lesz azután...még egyszer tuti nem bírnám ki..... nnnna úgyhogy majd meglátom mi lesz ha már ott tartok hogy pozitív tesztet szorongatok a kezemben, addig igyekszem nem agyalni ezen, bár néha nehezen megy.
Egyébként az Istenhegyire doki beutalóval lehet menni, vagy csak úgy fel lehet hívni időpontért?

Szerintem ha két vagy 3 fiú után jön egy kislány, az tuti nem lesz kényes, a fiúk között esélye sem lesz rá :lol: Én ettől nem is tartok, csak jönne már az a kislány... :D

Angie, én is azt mondom hogy várj még, ne kapkodd el!

Laura, jól emléxem, hogy a harmadiknál egy évig megálltatok pé előtt és nem jött össze, aztán már nem érdekelt hogy mi lesz csak akcióztatok és akkor jött össze és ugye fiú lett??
Most meg első peteérés előtt megálló hónapban összejött!

Valamiért Laurának akkor nem jött össze most meg egyből összejött, ez az amit nem tudhatunk, hogy ez mitől függ...

Seruzád: hihetetlen hogyan tudod megállni hogy megnézd azt a papírt :shock: jujjjj én meg is őrülnék a kíváncsiságtól! Nagyon szorítok hogy kislány legyen!!!

Nekem ma van pé-m, annyira fáj a hasam alja sokszor majd leszakad, de vacak ovu tesztem van ( az amit neten rendeltem) és négy napja egyformán halvány csíkos. Na mindegy jövő hónapra szerzek jót! Napsugár , Angie mit is írtatok ti hol rendeltétek, ami tényleg jó ovu teszt??? nem szeretném még egyszer befürödni vele, enyém tuti hogy semmit se ér..

Képzeljétek egy ismerősünknél úgy jött össze a baba, hogy óvszerrel védekeztek és nem szakadt ki. Erről én is hallottam már, hogy olyan vékonyra csinálják hogy simán átmennek rajta a kiskatonák, azért ez durva :shock:

Roni
roni28

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?