Új privát üzeneted érkezett!

Kellemes Húsvétét Mindenkinek!
szilvi35

Sziasztok! Remélem szép húsvétot élt meg mindenki. Új hét, új szépségek. Remélhetőleg.
Képzeljétek Sülysáp környékén ma reggel havazott. :-D Itt Budán meg ezerrel sütött a nap. :-D
Ja, Viola hasról hátra fordult. Többször is. :-D Juppi. A kis lusti, csak beindul. :-D

Hogy telt a húsvét?

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Sziasztok!

Egy pár locsolóval sok sütivel és kajával! :)

Konkrétan kész vagyok!
Amit Kincső ma művel, egésznap rohangálok mert hol a konyhapultra mászik fel hol a szekrénysorra, hol pedig a sarok garnitúra párnáira ami félő, hogy eldől és rohadt nagyot esik.
Pedig abban már volt része de úgy látszik, hogy ne hatotta meg.
Csanád szájából meg egésznap lego darabkákat szedek ki. Hiába pofázok, hogy rakd már el és az asztalon játszál. Pont szaranak rá amit beszélek. Úgyhogy egész nap mást sem csinálokm csak halgatom a sikítozást, hogy anya vidd már el mert nem tudok legozni. Én meg vissza ordítok, hogy ne ott legoz már megmondtam :evil: Csaba meg Enikő egésznap verekszik. Úgyhogy jó lesz ha már holnap suliba mennek.

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Hahó!

Mi ez a hatalmas csend! Senki sehol!
Tessék irogatni! Irgum burgum! :wink:

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Na jól elvagyok így magammal. 8) :?
Nálunk ma valami van a levegőbe mert Csani 11-13-ig aludt. Kincső meg 11-től 14.15-ig. Ja és ő maga monda, hogy sáradt és lefekszik. :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!

Ildóca! Én vagyok! :)

Vili is nagyot aludt, majdnem 2.5 órát! Jó is, mert különben nagyon nyafi lenne ebben az időben!

Ma ránk szólt a dokinéni, hogy lapos hátul a feje. Volt valakinek ilyen problémája? Kigömbölyödött idővel?
Sajnos nem tudom Vilit hason altatni, mert szinte rögtön felébred. Erre van valakinek ötlete?
Előre is köszi!

wf

Kép
wf

Á Wf megvan! Úgylátszik a levegöben az álompor! :wink:

Többiek?

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok! Twist vagyok, csak új néven regisztráltam magam. Egy másik topicban történt veszekedés miatt töröltem magam, de ti hiányoztatok és visszaregiztem mégiscsak.

Nálunk a Húsvét most éppen hasmenéses, hányásos vírussal telt, nehezen gyógyult Dorkám. Most már jól van szerencsére. De most meg a foga jön. Már csak 2 fog van hátra, és befejeztük a fogzás rémségét, a nem alvásokat, felsírásokat stb. Jó lesz:)

Azért durva volt ez a hideg Húsvétkor, nem tudtunk a kertben játszani, Állatkertbe menni stb. Pedig ilyenkor már a szabadban lenne jó a napsütésben rohangálni.

Ildóca: Valami volt a levegőben mostanában, mert Dorkám is rosszalkodott, nem aludt konkrétan 20 órán keresztül egy percet sem. És egyfolytában dumcsizik, löki a sódert, nem tudunk tőle beszélgetni, tévézni, csöndben lenni egy percet sem. Nagyon kis cserfes lett:)
Vendég

Aspire!

De jó, hogy megint itt vagy. :lol:
Hú nálunk is volt vagy két hete hányásos hasmenéses cucc de végig ment mindenkin. :(

Na akkor dicsekszem egy kicsit. Csenge nívódíjat kapott egy zeneiskolai versenyen. :oops: :D

Szilvi,Szonja, többiek! Merre vagytok hiányoztok nagyon! :cry:

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

olvasokolvasok
majd írok is
aspire=dorkamami? nem tudom követni :-)
szilvi35

aspire=dorkamami=twist

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

sziasztok!

Boginak is jön a hátsó foga,nyálzik nagyon,egész nap úgy járkál,hogy az ökle a szájában,közben csorog a nyála.
Mondjuk mostanában alszik nagyon jókat,csak köhög időnként,gondolom a fogaktól,mert más tünet nincs.
Egyre cserfesebb ő is....:)

Kép
kata35

ildóca! kitartás!
wf! titit az oldalán altattam, alá volt támasztva. sokáig bugyoláltam, próbáld ki, talán Vilinek is bejön.

velünk sok minden történt:vége az éjjeli szoppancsnak, játszótéri perpatvar degi szülőkkel... egyébként minden oké velünk. szép az élet!
szilvi35

Szilvi! Köszi! A sima kitámasztás nem működik sajnos, addig ficereg, míg kijátsza. :( De a bugyolálást kipróbálom, hát ha úgy...

wf

Kép
wf

Szilvi: játszótéri perpatvar? Ez izginek hangzik! Mi volt?

WF: én vettem annak idején újszülött kitámasztó szivacsot. De azt végül túlzásnak éreztem és nem használtam. És nekem is maradt a textilpellus felgurigázása és azzal támasztottam ki Dorkát.

Kata35: Jaj, részvétem a hátsó fogacskák kijövetele miatt, de ezek már az utolsók, utána nem fognak a kicsik szenvedni és mi sem tovább.

Képzeljétek, hogy Dorka arcát megcsípte valami 1 hete, talán egy pók, nem tudom. És annyira, de annyira elvakarta, minden nap letépte a sebet, mindig ott a keze, kapargatja, hogy elfertőződött. Nem bírja, ha seb van rajta, viszket és letépi. Így meg nehezen gyógyul és egyre nagyobb. Most már letapasztottam neki és remélem, hogy hétfőre már végre meggyógyul. Nálatok volt már hasonló? (mi most már antibiotikumos krémet kaptunk sajnos, mert muszáj volt)
Vendég

ja! és felismer 1-2 színt Titi :-)

Mindegy mi volt... Elképesztő... Ma is ledöbbentettek... Ha lesz energiám írok majd ezekről, de iszonyat mekkora f.sz szülők vannak. Mondjuk ma Titi visszaadta, hihi. Persze nem dicsértem meg, de hízott a májam.

Ildóca! Gratula az újabb kitüntetéshez. Tudsz valamit gyereknevelésből :-) Ha túlélitek a tini kor, írj könyvet ;-)
szilvi35

Sziasztok! Én is olvaslak ám benneteket! :-)
Nálunk is nyűglődés van. Talán már a vége felé...

Szép vasárnapot!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Szilvi köszi! Várom a sztorikat írd meg gyorsan!
Sokan mondták már, hogy könyvet kéne írnom! :D
De azt is mondták már, hogy miért nem csinálok egy blogot!
Csak kérdem én kinek lenne azt ideje írni minden nap :?: :!:

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Gratula Csenge nívódíjához! Hangszeres szerepléssel érte el, vagy énekléssel, vagy mással? Mesélj! (Én is ének-zeneibe jártam, vannak még emlékeim.)

Még mesélek egy kicsit, mert régen jártam erre: Szóval, azóta voltunk gasztroenterológusnál (vagy hogy kell írni.....) és bebizonyosodott, hogy Dorka tejfehérje allergiás. Mehet ezerrel a tejmentes diéta, de még túró, joghurt és sajt sem jöhet. Tilos minden, amiben tejszármazék van, hiába feldolgozott formában. A tejterheléses vizsgálat igen hatékony volt, mert szegénykének 20 perc után hasmenése lett, majdnem egy napig voltunk a klinikán, mire hazaengedtek végre. Úgy sajnáltam szegény Dorkát! De nem fájt a hasa, mert szólt volna, de akkor is összefacsarodott a szívem. Viszont most már túlvagyunk rajta, igazam lett a tejérzékenységével kapcsolatban és diétával lehet, hogy ki is fogja nőni és ez azért jó érzés.
Vendég

Sziasztok

Csak rövid helyzetjelentés. Jól vagyunk, megvan a 18. fog is, már csak 2 kell. Hurráááááá.

Végre csináltam vonalzót :D

Tlindi

Kép
tlindi

Most hogy nézem elég béna lett, na majd csinálok másikat

Tlindi

Kép
tlindi

Sziasztok!

Hú Tlindi is megvan! :D De jó! :D

Aspire!

Mi nem ének zeneibe járunk csak zenesuliba is.
Fuvolázik a drágám. ÉS nagyon jól csinálja amit csinál, de sajnos nem szeretné komolyabban folytatni. azt mondta, hogy amíg járhat a zenesuliba addig járni fog de nem szeretne fuvolista lenni. :( Pedig eltudnám képzelni őt fuvolistaként. Aranyos volt mert aztmondta a tenárnőjének, hogy ő is ott szeretne majd dolgozni ahol a tanárnő csak nem a színpad alatt, hanem fölött. :D
Mert a tanárnő aki tanítja az Operett színházban dolgozik aza főállása. Csenge meg színi iskolába szeretne tovább tanulni.

Szegény Dorka nem lehet egszerű egy ilyen táplálkozást összerakni szegénynek. Miket tudsz akkor neki enni adni?

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Szonja, Csipet, Kattkat mindenki!

Merre vagytok?
És a két kismamink is, hogy eltűnt. :(
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ildóca 2012.04.16 12:57-kor.

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Kincső és a húsvéti nyuszi! :D Kép

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Tlindi: szerintem nagyon szép a vonalzód, nekem tecc!:)

Ildóca: nagyon aranyos Csenge! (Jééé, én is fuvoláztam anno. Nem egy egyszerű dolog, az szent.) Színi iskola, nagyon izgi:))) Nálatok van valakinek ilyen irányú tehetsége a családban, vagy Csenge a kis "úttörő"?

A tejmentes táplálásban az lesz az egyszerű, hogy a bölcsiben is azt kap, így napközben biztos tökéletesen étkeztetik. Onnan is lehet kérdezni, szoktak segíteni, hogy mit adjak Dorkának stb. Pl. a legfontosabb, ugye a csoki. Na, hát ehet csokit, de csak feketét. Az is jobb mint a semmi. Zöldség, gyümi mehet. És szárnyas húsok. Vajak közül csak az, amelyiket tejallergiások fogyaszthatnak, illetve a mogyoróvaj jöhet még. Párizsi, virsli száműzve, sonka viszont jöhet. És kapott többféle tápszert. Naponta 2 x 2dl tápszert kell kapnia, ha nem eszi meg, akkor Ca pótlást kap. De eddig megette:) És máris sokkal jobban van! Ekcéma múlik, a hasa lement, nincs felpuffadva, nem görcsöl, egyszerűen látszik rajta a javulás és ez szuper:))))
Vendég

Tyű a mindenit, nem irigyellek! Azt hiszem belebolondulnék, ha még ilyenekre is oda kéne figyelnem. Mondjuk biztosan megszokja az ember egy idő után.

Tivának mehet minden, amióta az esti szopik elmaradnak még eszik is. Tegnap milli bigyót (az a megfordítós desszert) kapott, lehet lett is tőle 1 pötty, de lehet mástól lett. 1-2 falatot kért és kapott, 1-2 pötty nem vág a földhöz, figyelni kell. Gondolom a tej egyelőre nem kell még neki csak agyon forralva.

Aréna: anyuka focizott a 3,5 éves kölkével, oda ment Titi. A kisfiú véletlenül jól arcba törölte labdával, elesett, az anyja összeszedte. Felvettem, megnyugodtam -részben- de zavart a következmény nélküliség, ugyanis anyuka mint, ha mi sem történt volna tovább focizott. Ilyenkor egy "tudod kicsim, ha itt egy kisgyerek, óvatosan focizunk" vagy "kicsit finomabban" vagy ilyesmi szerintem ALAPVETŐ. Ezen gondolatomat jeleztem az anyukának, miután meg tudtam szólalni, amire az volt a válasz, hogy "miért? felvettem?" és "minek jött ide?" . Na ekkor agyfost kaptam és miközben Titinek a repcsiket mutattam az égen, 2 határozott halántéklebenyi rúgással a földre teremtettem az anyukát, majd a torkán ugrálva jeleztem, hogy nem értek egyet a pedagógiai módszereivel. Na jó. Kicsit nagyítok. De nem a legcsendesebben, sőt perceken belül, elég indulatosan próbáltam elmagyarázni, hogy egy 3,5 éves gyereknek szerintem lehet azt mondani, hogy óvatosan.... Majd bőgve hazamentem. Ennyi.

A másik már szóra sem érdemes. Faszkalap szülők arra nevelik a gyerekeiket, hogy erőszakosnak kell lenni, mert úgy tudnak érvényesülni.

Egyébként meg rendszeresen sokkot kapok attól, hogy úgy megyünk az utcán, hogy folyamatosan tiltásban van a gyerekem, mert szarral és vizelettel permetezett az egész belváros.

Tovább is van mondjam még??? Na... nem mondom, ne is kérjétek :-)

De tényleg.....
szilvi35

Lindi! MIzu a kinder tejszelet krém recepttel? Kidobta már a gép? ;-)

Szonja és a többiek?
szilvi35

Aspire!

Apa harsonázott és trombitált valamikor még gyerekként!
De ennyi a családban. Ugyanis én konkrétan botfülű vagyok! :oops:
Úgyhgy igen Csenge a kis úttörő! :D
Azonkívül Enikő most még csellózik de idén befejezi mert lusta gyakorolni. :cry:
azért sírok mert iszonyat tehetséges lenne mert másodikban már B kategoriára akarta küldeni a tanárnő. És ez neki nem , hogy egy lökés lett volna őt inkább ez vissza fogta és aztmondta, hogy na ne ő nem megy B kaegóriára. :cry: Úgyhogy tovább sírok.
Csabi meg most idén még furulyázik de jövőre hangszert vált kürtöt fog fújni. :D

Szilvi!

Ez dúrva nagyon!
És csak ennyi, hogy haléntéklebenyen rúgtad meg a nyakán ugráltál. Ez túró. :wink: Miért nem adtál neki még. :evil: Köcsög......
Igen mondjad még!
Nem csodálom, hogy eleged van a redva városból. :(
Én nem is tudom mit csinálnék ha ott kéne laknom. Én már egy aluljárótól sokkot kapok!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Aspire!

Apa harsonázott és trombitált valamikor még gyerekként!
De ennyi a családban. Ugyanis én konkrétan botfülű vagyok! :oops:
Úgyhgy igen Csenge a kis úttörő! :D
Azonkívül Enikő most még csellózik de idén befejezi mert lusta gyakorolni. :cry:
azért sírok mert iszonyat tehetséges lenne mert másodikban már B kategoriára akarta küldeni a tanárnő. És ez neki nem , hogy egy lökés lett volna őt inkább ez vissza fogta és aztmondta, hogy na ne ő nem megy B kaegóriára. :cry: Úgyhogy tovább sírok.
Csabi meg most idén még furulyázik de jövőre hangszert vált kürtöt fog fújni. :D

Szilvi!

Ez dúrva nagyon!
És csak ennyi, hogy haléntéklebenyen rúgtad meg a nyakán ugráltál. Ez túró. :wink: Miért nem adtál neki még. :evil: Köcsög......
Igen mondjad még!
Nem csodálom, hogy eleged van a redva városból. :(
Én nem is tudom mit csinálnék ha ott kéne laknom. Én már egy aluljárótól sokkot kapok!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Hú ez kétszer ment? De miért?

Lindi!

Mi ez a trehányság! Tejszelet belseje recept és a Feketeerdő torta recept? Ejnye! :wink:
Csak vicceletem! :lol: :wink:

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Lindi! Ildóca szerintem nem viccelt, hanem kóstolgat!!! ;-)
szilvi35

IGYEKSZEM :cry: Ildóca csak kóstolgatna, ha elküldeném végre a recepteket :wink: Tényleg összekapom magam és felteszem a g-re a feketeerdőt, a kinderrel nem állok sehogy, nincs időm :oops: , de IGYEKSZEM

Tlindi

Kép
tlindi

Tényleg vicceltem! :wink:
Hát kóstolgotna-kóstolgatna Ildóca! :D
De már így is olyan kövér mint egy röfi. :roll: 8) :oops: Úgyhogy nem nagyon hiányzik neki.

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Halihó, remélem mindenkinek legalább olyan jól telt a húsvét, mint nekünk :)

Ildóca: Csengének gratula, nagyon büszkék lehettek rá! ;)

Dorkaanyu: nézd a pozitív oldalát: új gasztronómiai utazáson vehettek részt :) ezt csak azért mondom, mert mióta paleózunk - ugye az is tejmentes (tudattalanul 1 éve, tudatosabban év eleje óta), kivirultam, és állandóan kísérletezek, kitalálok. ha érdekel átdobom priviben a gasztroblogom pár referenciával, hátha találsz benne használhatót. Persze sokaktól megkapom, hogy ezzel éheztetem a gyereket...egy: nem úgy néz ki, sőt. kettő: ő alakította ki így, mindig is a húst, zöldségeket és gyümölcsöket kérte, szerette/szereti, a kenyeret sem követelte, amikor mi már nem ettünk, volt izgalmasabb. A tejből a kálcium fel sem tud szívódni rendesen, úgyhogy ez is egy téveszme (erről lehet már írtam), de inkább nem okoskodok itt, mert elég felforgató tudnék lenni. A lényeg, hogy én kifejezetten örülök, hogy Ákos szervezete - figyelmeztetésként - anno nem tolerálta a tejfehérjét már az anyatejen keresztül sem (állítólag a pocisan kapott H1N1 oltás miatt, amit nem akartam, de nem tudtam elkerülni, de ez egy másik törpénet). Néha nehéz haladni az áramlattal szemben (hiszen nemcsak máshogy terelgetünk, nevelünk, ugye máshogy étkezünk, de mások számára alter módon hordozzuk a gyermekünket - ha épp nem szalad vagy motorozik, éjszaka együtt alszunk vele, mosom a pelenkáit, nem tartunk itthon vegyszert, csak natúr kozmetikumokat használunk stb. - amik itthon Magyarban még nem annyira (bár egyre inkább) elfogadottak, de úgy érzem - lehetőségeinkhez mértem - nekünk így a legjobb. Más nemzeteknél valószínű könnyebben tudnék asszimilálódni, bár itthon sem érzem magam annyira egyedül, sok-sok hasonló felfogású anyukával segítjük, lelkesítjük egymást.

Szilvi: mi is átéltünk hasonlót, de hogy őszinte legyek én már belefáradtam, hogy az anyukáknak jelezzem mi lenne a helyénvaló. Azt vettem észre, hogy aki így viselkedik és ilyen példát mutat, az annyira csökönyös, hogy kár a szóért. Max megeresztek egy hangosan gondolkodós szarkasztikus mondatot, amit az érintett is hall, amin talán elgondolkodik, vagy nem, és ennyi. Mi túlnyomó részt az ovisok fajátszóterére járunk, ahová délután már csak a normálisabb szülők normálisabb gyerekei játszanak még egy utolsót hazaindulás előtt. Így szerencsére sok a pozitív élmény is, az ovisok élvezettel tanítgatják Ákost, és lelkesen magyaráznak neki, nagyon édesek!

HV-mami: köszi a linket :) a honlapjukon olvastam az előadás-jegyzetet is, de szóban sokkal jobban megkapó. Rita szokott jönni Veresre is, megpróbálok eljutni egy előadásra :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csipetnyusza 2012.04.17 11:19-kor.

Kép
Kép
csipetnyusza

Nem szoptatsz Csipet?
szilvi35

Szilvi, de, de az még elfogadottabb erre a kis mikrokörnyezetünkben, mondjuk most járt itt a védőnő, és nézett nagy szemmekkel, pedig be sem vallottam mennyit. Igaz inkább a mozgás-, és beszédfejlődéssel, valamint a szobatisztasággal volt elfoglalva
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára csipetnyusza 2012.04.17 13:57-kor.

Kép
Kép
csipetnyusza

nem is meséltem: a társasházba, ahol lakunk egy családi napközi költözött. Egyik nap éppen teregetek, gyerekek kint játszanak, khm, elég hervasztó volt a szitu havi 47e-ért...ahogy a gondozó viselkedett... volt ott egy-két-há-négy éves is vegyesen, konkrétan kizavarta őket, hogy na gyerünk játszatok, egyszer sem ment oda hozzájuk, ha kérték, csak dorgált. Persze lehet csak rossz napja volt. Amikor elmentem az állami bölcsi mellett, ott mégis sokkal meghittebb volt, hogy a gondozók részt vettek a játékban, ha kérték a kicsik, pedig nagyobb volt a létszám. Rengeteget számít a pedagógus személye, ez már most látszik.

Kép
Kép
csipetnyusza

korábban szó volt a meseterápiáról, ennek apropóján: nemsokára jön Kádár Annamária Mesepszichológia könyve! Boldizsár Ildikóét (Meseterápia) elolvastam, rengeteg hasznosat tudtam meg belőle!

Kép
Kép
csipetnyusza

Köszi szépen az együttérzést a diéta miatt:)
Jól haladunk vele. Már ki lettem képezve, kaptam étrendet és a bölcsiben is segítenek, mert ott is tejmentes diétát kap Dorka és mindenben tudnak és szoktak is segíteni, nagyon rendesek:) És ami főleg csodálatos a számomra, hogy Dorka egyre jobban van. Lement a nagy puffadt hasa, amin mindig nevettek az emberek, hogy milyen labda hasa van ha-ha-ha. Hát igen:((( Mert allergiás szegénykém. Most már tudjuk és tettünk is ellene és lement a hasa, szebb lett a bőre, nincs hasmenés és éjszakai hasgörcsök, sírás emiatt, jól van jelenleg a kislány. Nagyon-nagyon jó érzés, hogy megvan a baj, megtaláltuk és segítettünk Dorkán, tök jó:)

Még egy feladatom van hátra, hogy a nagyszülőknek is magyarázzam meg ezt a diétát, beszéljem le őket a tejcsokiról, tejes ételekről stb. Sajnos, nem sikerült még eddig. Illetve azt gondolják, hogy ha adnak neki ilyesmit a hátam mögött, azt nem veszem észre. De igen, észreveszem, az a baj, mivel allergiás reakciót vált ki Dorkából, azt meg a vak is láthatja. Nos, ezzel küzdök még és remélem, hogy hamar sikerülni fog.
Vendég

Dorkaanyu, remélem sikerül a nagyszülőkre hatni!!! Ez nem olyan hóbort, hogy sunyiban egy-két csoki elmegy (ezt egyébként én is elítélem). Könyörgöm az unokájuk egészségéről van szó!!! Nekem az utcai kínálókkal gyűlik meg néha a bajom, de szerencsére sokszor először kérdeznek, Ákos pedig egyre jobban elfogadja, hogy neki nem szabad mindent. Vész esetére pedig mindig van nálam duginass, amit szeret, és akkor azzal kielégül.

Kép
Kép
csipetnyusza

Csipet: ez jó ötlet, hogy van nálad, amivel helyettesíted a csokit, vagy ilyesmit!:) Én is már hordok fekete csokit, hogyha nagyi nyújtja Dorka felé a Kinder szeletet, vagy Kinder tojást, akkor azzal cseréljem ki. Bár a Kinder tojást még nem tudtam legyőzni sehogy. Benne ott az izgalmas ajándék, azzal nem lehet versenyre kelni egy fekete csokival:)
Vendég

csipet!

ugye milyen jó a Boldizsár Ildikó könyve?
És a tanfolyam is baromi jó volt!!!!!

Sok mindent mesélhetnék,de nem tudom leírni,inkább majd szóban,de az a lényeg:meséljetek sokat a gyerekeiteknek,sok-sok tündér mesét majd...rengeteget tanul belőle tudattalanul....:)

Vinnem kellett a kedvenc mesémet-én azt vittem,amit utáltam nagyon.
És kiderült:az egész életem benne van....
hihetetlen volt rájönni,de Ildikó annyira jól irányít,kérdez....
azóta másként látok dolgokat...

Kép
kata35

Kattkat,hol vagy?

Jól vagytok?
Domóka?

Kép
kata35

Sziasztok!

Nagy a csend erre felé.
Sehol senki?

Dorka mami!
Azért ez nagyon kemény menet lesz nektek!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Csipet!

Te szoktál kenyeret is sütni? Ha igen akor milyet? És kérhetem a receptet is?
Mert anyukám sütött eddig is kenyeret csak most kezdenek áttérni mindenféle másra és keres most valami könnyen emészthető kenyér receptet!
Előre s köszi. :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Kata35: Ez milyen tanfolyam volt? Gyereknek, vagy felnőttnek szólt, vagy mindkettőnek? Érdekesez hangzik és izgalmasan, hogy a kedvenc meséinkben az életünk is benne van. Ezen gondolkozom most éppen....

Ildóca: Kenyérsütőgépről van szó? Én is kb. 1 hónapja itthon sütöm már a kenyeret. Az a tuti, mert tudom, hogy nem lesz benne tej, vagy tejszármazék és eheti Dorka is. A legfinomabb eddig a napraforgó magos kenyér volt. Recept pedig a kenyérsütőgép használati utasításában van (többféle kenyérre és dagasztásra).
http://www.ceressuto.hu/?id=15&alid=57&lang=hun

Most volt Dorka a nagyszülőknél. Elmondtam, hogy mit kaphat és mit nem, valamint szójatejet és fekete csokit is vittem, hogy ebből lehet adni neki. És valahogy mégis tiszta kiütés lett a popsija mire hazahoztam, borzalmasan néz ki. És emlegette, hogy kér még "tortát". Ááááááááá!
Vendég

Na! Erre mondom én, hogy a nagyszülők értfogyosak, vagy idióták vagy ..... nem tudom mik, de ettől a falnak megyek. Anyám képességei sem múlják felül egy hangyáét, amikor az unokájáról van szó, pedig elmondása szerint Ő a legfontosabb neki. Ambivalens a gondolkodásuk. Ez az öregkori elbutulás? Hány évesek nálatok a nagyszülők 100-113? Nálunk "csak" 68-70 . :evil: :evil: :evil:
szilvi35

Gyerekeknek tanfolyam? :D :D :D Végül is.... nem lehet elég korán kezdeni, Titi is túl van már a latin nyelveken ;-)
szilvi35

Szilvi: Hát épp ezért fogadtam meg, hogy ha nekem lesz unokám, akkor úgy fogom etetni, azt adom neki szigorúan, amit a lányom is ad. Szeretném majd, hogy a lányom biztonságban érezze nálam a kicsit, teljes lelki nyugalommal hagyja nálam. Jó fej nagyi szeretnék lenni:) Ebben segít az is, hogy át kellett a negatív tapasztalatokat élnem most.
Vendég

Dorka mami!
Nem kenyér sütőben süti a kenyeret.
Hanem valami könnyen emészthető, azaz olyan lisztből valamint összetevőkből.

Hú hát sajnos ezek a nagyik nem egyszerűek.
Nálunk is van vitám időnként anyuval. Vagyis én elmondom amit akarok aztán úfy sem érdekel címmel megveszi folyamatossan az olyan dolgokat a gyerekeknek amit én nem szeretném, hogy egyenek.
Példa: Szombaton mivel munka nap volt apa dolgozott. Tehát rám maradt egyedül a vásárlás. Mivel anyunak is kellett vásárolnia ezért elmentünk együtt és a két kicsivel. Mikor az üzletben vagyunk Kincső ül a bevárló kocsiban Csanád meg felrakva a bevásárló kocsi tetejére az ülésében. Elmegyünk az édességek mellet a gyereknek eszébe sem jutott, hogy bármit is kérjen, pedig végig pásztázta a szemével a cukrokat a csokikat de meg sem szólalt. Erre anyu azért odanyúl a polcra és vesz egy jó nagy csomag frrutti jellegű cukorkát. Én meg kérdezem tőle, hogy ez meg minek? Hát a gyerekek szeretik. Mondom értem anyu, de tudod mennyire utálom az ilyet. Jó, hát de úgysem látod amikor megeszik. :evil:
Na akkor most mit csináljak amikor a szemem láttára teszi be a kosárba és még ellenkezik is velem a boltba :?:
Annyiszor mondom neki, hogy inkább csokit adjál nekik mert kevésbé rontja a fogakat is.
Hát én is szeretnék jó fej nagyi lenni. Úgyhogy teljesen megtudlak érteni.
Mondjuk abban meg szinte teljesen biztos vagyok, hogy ha lenne valami ilyesmi nálunk, hogy alergiás reakciót váltana ki valamelyiknél akármi is akkor tuti nem adná anyu sem nekik a hülyeségeket.

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?