Új privát üzeneted érkezett!

Hahó!
Megjöttem!

Mostra lezajlott az ünnep! Azt hiszem! mert nálunk nagy a pezsgés karácsonykor! És csak olvasni volt időm. tehát nem maradtam le semmiről!!!Kép

Csilla! NAgyon helyesek a kölkök! És az a mosoly!!...!!!!!Kép

Én ma megyek ctg-re, aztán legközelebb 3-án dokihoz.
Olyan pórul jártam, hogy csak!!!Kép Szépen begombásodtam!!Mindenki sajnáljon!!!Mondjuk nagyon nem lep meg a gomba, mert mensi előtt mindig kijött, meg utoljára akkor mikor teherbe estem. hát a táblicskuban meg Gabi után én jövök. Vagyis Mi. tehát gondolom nemsoká szülök. Addig megpróbálom kikúrálni(ami már csak azért is igen lényeges,mert (zárójelbe írom a férfi kollegák végett,) pont a gáton van a gomba, olyan berepedős fajta. Szóval ott ahol vágnakKép)

Az én kispasinmkóm dolgozikKép. tegnap is dolgozott, de volt délután nemzetközi karácsonyi zsólyomi ebéd a kisunokatesomnál és oda korábban lelépett.14 felnőtt,3 gyerek,2 kisgyerek és két pocaklakóKép Mi szaporodunkKép
Aztán még holnap is dolgozik szegény pasim, de csütörtöktől már nem.Kép

ti mit csináltok szilveszterkor? Mi egyenlőre úgy tűnik itthon dekkolunk!Mondjuk ilyen még nem volt,ez ettől lesz különlegesKép

na, mindenkinek óriási karácsony utáni puszi!!!

ja, Edwing!!fel a fejjel, áűlítólag a sterhességek szüléssel végződnekKép!!!

rékacs 38+6

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

Ahogy néztem a kiságy fotót eszembe jutott, hogy mi is ilyen gyönyörű körberakható bigyót vettünk a brendonba, amit persze második nap levettünk ,mert iszonyú idegesítő, hogy nem lehet belátni az ágyba tőle..majd ha nagyobb lesz, jó lesz...

egyébként, az aggaszt, hogy párom vizsgázik én is vizsgázom, plusz éjszakázom, a de.pihivel telik...és mindezt egy térben nagyon nehéz...attól félek január végére eléggé marakodósak leszünk...mármint értitek...
Kikocs jövő héten hétfő-v.kedd..ha van kedved, kedvetek valamikor felugorhattok esetleg ide tali?Képmillió pusz,eszti
esztyx

Ja és még valami, hogy Savitri nem tudom te hogy vagy vele, de nekem semmi csíkom nem volt a terhesség alatt, most meg mmmmmiinnndenem csíkos lett, és ez is úúgy elszomorított..azt hittem megúsztam, de a hasam, a popsim...szóaal most kenegetem magam, nem sok sikerrel...
és mesélj még milyen a napirendetek??
esztyx

Na, szép lassan csak visszaszivárog mindenki... Kép Jimb., örülök, hogy túl vagy rajta, és remélhetőleg nem telik meg újra az a fránya ciszta Kép

Katy, nem irigyellek! Én nagyon boldog vagyok, hogy eddig eljutottunk! Holnap jön barátnőm, azt takarítunk. Remélem menni fog. Nem semmi ilyenkor még vacakolni! Egyébként nekem is jövő hétre mondta a szülésznő az első ctg-t, ami mondjuk furi volt nekem is, merthogy az még csak a 35. hét...
És vigyázz a betegséggel. Szerintem. inkább pihizzél sokat a tv előtt.

Rékacs, mi is itthon szilveszter. Mondjuk mi már többször voltunk itthon. Beugrik néha valaki, de semmi komoly Képéjfélkor meg kimegyünk megnézni a tüzijátékot, azt annyi. Kép de jó szokott lenni.
Ja, és jó gombairtást Kép szegény.

Ja, és kaptam Noémitől smst, hogy lehet, hogy holnap ő is visszaszivárog!!! Szóval, ha minden jól megy, holnap hazamehetnek! Tök jó. Lassan több babás lesz, mint pocakos Kép És mégse lehet olvasni a babákról! csk néha egy-egy fénykép... Héhé, anyukák, itt az idő beerősíteni Kép

Na, megyünk bőrgyogyóhoz Kép
puszi
Kik
33+5

kikocska

Sziasztok!
Vasárnap írtam utoljára, de már egy nap kihagyás után is teljesen le vagyok maradva!

Kikocs!
Nagyon diplomatikus vagy apósodékkal,szívesen vennék pár leckét türelemből és önmérsékletből! Engem az apósomék már a látványukkal felidegesítenek! Szégyen gyalázat, de már többször előfordult, hogy nem éppen kedvesen védtem meg az igazamat-na és saját magamat! Egyszer sajnos ki is dobtam a lakásból, de ezekre nem igazán vagyok büszke.....
Úgyhogy nagy-nagy gratula neked, nálam te vagy a politikusok ásza!

Jimbone!nagyon jó a bútorotok!

Spectro! Azt szokták mondani, hogy a kismamiknak szép babákat kell nézegetni, hogy saját maguknak is szép babájuk legyen. Szerintem tegyél még fel képeket, hogy nekünk is legalább ilyen gyönyörűségeink születhessenek!

Képzeljétek! Most jöttem az orvosomtól, mert hétvégén négy kg-t híztam, mondanom sem kell annyira vizes voltam, hogy úgy néztem ki, mint egy nagyra fújt lufi, ami mindjárt kidurran!
Szóval tegnap felhívtam a doktornőmet, de mondtam neki, hogy már jobb, mert két napja csak fekszem, és tartom a sószegény diétát. Azt ondta, nem baj, látni akar. Ma reggel, mikor bementem hozzá, már teljesen lement az ödéma visszatértem a "kis" kilenc kiló plusszomhoz. Na szóval jó hosszú bevezetés után jön a lényeg: megvizsgált, és azt mondta, hogy most már minden rendben, de nem számoltuk el ezt a babát egy kicsit? Jó hülyén nézhettem, mert közben az járt az agyamban, hogy én már az első vizsgálaton mondtam, hogy én régebben érzem a terhesség jeleit. Akkor azt mondta, nem valószínű, tartsuk magunkat a rendes utolsó mensi dátumához. Erre ma azt monja (ja, már két hete is pedzegette), hogy ez a baba egy teljesen érett, jól fejlett babácska, ő azt monja, hogy most vagyunk "olyan jó 36 hetesek". Szóval most nem nagyon tudok magamhz térni,mert én csak februára számítottam. Annyit még azért mondott, hogy szerinte ezt az évet még kihúzzuk! Na de mi lesz még a jövő heti két vizsgámmal? Másrészről pedig repesek a boldogságtól, mert tényleg nagyon könnyen viseltem-viselem ezt a terhességet, pedig híresen nagyon kényes vagyok, na meg persze azért is, mert már alig várom a nagy találkozást életem legnagyobb csodájával! És már mindene meg is van, úgyhogy ez miatt sem kell paráznom. Szóval most nem tudom megmondani, mikorra vagyok kiírva, csak annyit, hogy legkésőbb január közepére egy babucival gazdagabb leszek!
A föld fölött járok két méterrel, de közben tiszta para az egész!
Ja!ésmég a kórházi csomag eszembe sem jutott a mai napig! Azt sem tudom, hogy a babának mit készítsek össze!!
Na, majd a végére azért biztos lesz valahogy, csak még nagyon a hír hatása alatt állok!

Puszi mindenkinek
Zsu
mazsom

Lili Kép
ahogy annak idején írtam, szerintem tényleg kb. egy időben voltunk a MÁV-ban ...
Nekem dec. 20-án születtek az ikrek, szóval valószínűleg találkoztunk KépKép
Gratulálok a babához!!
Rita
trus

Sziasztok,

Kikocs: örülök, hogy végre rendeződtek a dolgok otthon és elkezdhettek Ti is rendezkedni otthon. Végre az örömtelibb dolgokra koncentrálhatsz, még ha egy kicsit későn is. Bár februárig biztosan szépen el tudtok majd mindent rendezni...

Specko: fantasztikusak a képek, főleg ahol mindkét lurkó rajta van. Sajnos a szüléstörténetet nem tudtam olvasni. Elküldenéd az én e-mail címemre is ?

Rékács: remélem szülésig sikerül kikúrálni azt a fránya gombát és minden redben lesz.

Zsu: ez a szülési dátum tervezés úgy látom másoknál is problémás. Nekem eleve 45-50 napos ciklusaim vannak, úgyhogy már itt nehéz volt elmagyarázni a dokinak, hogy a baba a 28. napon fogant ( a szokásos 14. helyett), úgyhogy 2 héttel fiatalabb, mint ahogy gondolná. Mi 4 hetente járunk ellenőrzésre, novemberben voltubk a 27. héten, aztán 4 hét múlva közölte, hogy igaz, hogy most 31. hetet kéne írni, de most már a teljesen betöltött heteket számolja, így most 30. hetet írt.... Ki tudja ezt követni... Bízom benne, hogy a baba majd tudja, mikor kell jönnie...

Nagyon jó hallani a babás mamákról és gondjaikról is, sokat segít felkészülni az előttünk álló időszakra.

Én most elég szarul vagyok, elkapott az influenza. Könyörtelen torok és fejfájás, nátha, láz. Igyekszem természetes úton kezelni (tea, méz,sok gyümölcs), de ha felmegy a lázam, akkor muszály lázcsillapítót bevenni (az kevésbé árt a babának, mint a láz...) Panadolt meg Mebucaint szedek és várom, hogy javuljon a helyzet, ez lesz a hármadik szörnyű éjszakám... Nagyon várom már, hogy jobbra forduljon a helyzet. Ha tudtok valami biztatót mondani, az jól esne. Eléggé el vagyok keseredve...

Szoptatós melltartó méretválasztás ügyben továbbra is várom az ötleteiteket. Szóval milyen kosárméretet válasszak, ha már most D-set hordok ?

Ez egy picit hosszúra nyúlt, bocsi.. Most már eltűnök.

Zsuzsi
vzsuzsi

Mazsom, köszi a dicséretet, de igazándiból nem érzem úgy, hogy megérdemelném. Könnyű úgy jópofizni, ha az ember 200 km-re van apósától, és csak ritkán találkozik vele, és még telefonon se kell nagyon beszélgetni... És nagyon meg tudom érteni a kidobást Kép Én is ideges vagyok már attól is, hogy a Gergő beszél vele telefonon, hogy vajon már megint... Kép Egyébként arra szoktam gondolni, hogy a páromat nagyon szeretem, és mégiscsak neki köszönhetem. És nem akarom, hogy ők összevesszenek. Meg a békesség megér mindent, veszekedéstől meg sértegetéstől úgysem lesz jobb semmi. Főleg így utólag könnyű, mert soha többet nem akarok függeni tőle Kép
És húúú, ha nekem hoznák előre ennyire a babót, nemtom, micsinálnék Kép Jó furcsa lehet, hogy már mindjárt... De ha örülsz neki, akkor tök jó! Én biztos észvesztő kapkodásba kezdenék Kép meg hisztériás rohamokba, és kétségbeesetten rohangálnék egyik boltból a másikba, szabadidőmben pedig nektek írnék regényeket, hogy jajaajajaj Kép Remélem, ha lesz nekünk is babasarok, már rendben leszek, és azon fogok majd én is, hogy mikor már Kép
Egyébként a kórházi csomagos honlapon, amit valaki ajánlott, van babacsomag-lista is, (tényleg, nem írnátok fel újra?) meg a kórházban is segít a szülésznő, mert általában kórházanként ez változik, hogy mit kérnek.

Zsuzsi, ha vigasztal, én túléltem a betegséget Kép éppen ma már jól vagyok. De ez a 9. nap... viszont nem szedtem semmit, csak méz-tea-vitamin, mondjuk lázam sem volt. Biztató volt?
Szoptatósmelltartó ügyben meg annyit tudok mondani, bár asszem már egyszer írtam, hogy nekem is kicsi volt már normálból a c kosár, de aztán szopisból még nagy is. (80b-ről indultam) 85c helyett 90c-s teljesen jó, sőt, még nagy is a kosár, szóval szerintem jó lesz akkor is, mikor majd szoptatni is kell. Biztos ráhagynak ilyenkor. MIndenesetre csak egyet vettem, párom el tud majd menni akármikor venni másikat, a hátralevő 6 hetet meg már kibírom ezzel az eggyel, meg néha belepréselem magam a régiekbe Kép

Esztyx, elfelejtettem írni, hogy ok, megyek hozzád szívesen. Jelenleg úgy tűnik, a kedd a jobb nekem, mert valamelyik tesóm jön valamelyik nap, és jelenleg úgy néz ki, hétfőn. Persze ki tudja... Kép Milyen a napirend? Mikor lenne a legjobb? És még mindig csokiscsokit kell vinni? És ki tart velem Esztyxhez? Kép

No, mot már tényleg lelövöm magam. Írom itt a jó hoszúkat, hátha megjön nektek is a kedvetek megint az írogatáshoz... Kép

Kikocska
33+5

kikocska

Sziasztok!

Nekem megvan a Katy listája, Mazsom! Átküldöm a pocaktali@freemail.hu-ra. ott legalább mindenki eléri,jó?

Jimbone! Jó hogy túlvagy a leszíváson. Ez hogy zajlik? Egy ciszta volt? És hol volt? Azért kérdezem merta barátnőmnek most derült ki, hogy ciszták vannak a petefészkében. még nem tudni kell-e műtét, de elmesélném neki, ha van tapasztalatod.
A gombámat amúgy CAnesten és grapefruitmagkivonat egységcsomaggal kezelem. Ez a módszerem, remélem most is vbevállik(kop-kop)Kép

Zsuzsi! Én a Megatoysba vettem a szoptatós melltartót és tök kedves volt az eladócsaj és segített kiválasztani a méretet, megtekintett melltartóban és közölte, hogy nagyobbat!!Kép De tényleg! szerintem segítemnke az eladók, ha nem akkor segítségül én normálból eredetileg 75b hordatm, mostanra 80c-d a méretem és 80 e-s melltartót vettem szoptatósból. Az most lötyög kicsit, de állítólag belelövellKépVagy mi?

Ja, voltam ctg-n. Kikocs érdeklődött utánad az Ági, hoyg hogy vagy, mondtam jól!
Hanga szíve szépen vert!Minden oksi, vasárnap megyek legközelebb.

na, tsók
rékacs 38+6

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

Sziasztok!

Rekacs miatt pofatlankodok be, bocsi...Illetve szidjatok ot! Kép

Draga Rekacs!Kép
Karacsony alatt gondoltam Rad, latom meg egyben! Nagyon szoritok, holnap elhuzunk Szilveszterre, ezert nem fogok tudni olvasni, kerlek kuldj sms-t majd, jo???
Ja! Balazsnak van 2 foga!!! Mindketto az elmult 3 napban kerult a szajaba!
A melltarto valoban nem fog lotyogni, legalabbis az elejen, aztan a 2 csore toltott dinnye effektus elmulik, de az mar nem baj.

Mindenkinek tovabbi kellemes pocakosodast, az anyukaknak jo babazast!!!

szoszi, a nyariaktol
szoszi

Sziasztok!

Na nekünk is itt van a babaszobánk, vagyis Dávidé!Kép!
Bár nem fér bele a géppe az egész, de a lényeget láthatjátok!Még polsokat fog Laci felfúrni valamikor!
http://babanet.hu/album/main.php?album=3655

Rékacs!Pont gondoltam rád, hogy csak nem???Mert nagyon eltüntél, de akkor úgy tűnik összejön az a 2005-ös baba!Kép!A gombáidnak meg jobbulást,meg elmúlást!Szegény, neked is jókor jött!

Vzsuzsi!Én is beteg vagyok!De én nem szedek semmi olyant ami gyógyszeres cucc!Viszont ha influenzás vagy, akkor tudok ajánlani homeopátiás szert, mától én is azt szedek és lázcsillapításra is kiváló állítólag!A neve: oscillococcinum, és köhögésre meg stodal szirup!Mindkettőt a dokim írta fel és lehet szedni pocakosan is!

Esztyx!Ha meggyógyulok, akkor szívesen mennék én is hozzátok!De csak akkor szigorúan!

Noémiék hazamennek végre???Hurrá!!!Kép

Szegény JimboneKép!Nem tudok semmi bíztatót írni, de hős vagy, hogy így bírod!!!Kép

És igen!!!Akinek van már babája, az olyan,de olyan jó lenne, hogy írnátok arról,hogy telik a napotok, meg mire számítsunk, meg hogy megy a szopi!Dicsekedni ezerrel!!!

Mi is nyugdíjasan nyomjuk a szilvesztert!Bár Laci még fél 11 körül jön haza a színházból, mert az Erkel minden évben ilyenkor játsza a Denevért az én legnagyobb örömömre!Hát ez van!

Ja és nekem a lázmérővel kapcsolatban van kérdésem,hogy Ti mit vetettek!Maradtok a hagyományosnál?Mett a digitális szarul mér, és még régebben Vica mondta, hogy a fülhőmérő még rosszabb!Szóval???

Meg visszakerestem a homeobogyós dolgokat(hánydik héttől és mit kell szedni, meg ilyenek), de nekem nem egyértelműek,amik le lettek írva!Szóval aki,tud segítsen!!!

Na aszem mindenre írtam!

Puszi:Katy
Katy

Hát betegeknek, gombásoknak, cisztásoknak jobbulást és kitartást.

Esztyx, a gyerekágy 6 hét még akkor is ha már úgy érzed, hogy kutya bajod. Nem tudom mennyire fontosak most neked azok a vizsgák, de szerintem nem tragédia ha halasztasz egyet kettőt.

A mi napirendünk még nem állt be, bár úgy tűnik reggelenként mindig van egy hosszabb nyugis szakasz. Nekem azért nagyon jó, mert semmi más dolgom nincs mint Hana baba. Apa vállalta a mosogatást és a főzést na és a bevásárlást. Nagyjából éjfél körül kerülünk ágyba egy szopival, utána kb 3-4 körül megint pelus váltás és szopi, amibe van, hogy mindketten belealszunk. Ez néha zűrösre sikeredik mert Hana előbb elalszik minthogy jóllakna és fél óra múlva megint enni akar. A következő szopi már reggel 7 körül van ami két részletben nagyjából 8-kor fejezünk be és akkor jön egy kis pihi nekem. Én ilyenkor mindig éber vagyok, teszek veszek, babanetezek míg Hana és apa alusznak. Általában berakom a mosást, lezuhanyozom, reggelizek, esetleg kenyeret sütök (nyam-nyam).A következő szopi 10-11-12 körül van és itt fel is borul a nap, mert Hana nem mindig alszik vissza egyértelműen, csak ha vele maradok, itt jöhet be a hordozókendő, csak akkor pont nem tudok enni, mert félek, hogy leeszem a mellemre kötött babát. Szóval az ebéd igényem problémás egy kicsit, főleg, hogy apa se áll a konyhai helyzet magaslatán meg aztán nagyjából a Hanával együtt ébred 11 körül. 14 órás szopira ha szerencsém van már ettem valamit és nem jön senki látogatni, ilyenkor lefekszem én is a babával, hogy behozzam az éjszakai lemaradást. 16-17 óra körül kelünk, megint szopi és egy kis éberebb időszak, amikor a kisasszony igényli a szórakoztatást, de van hogy ilyenkorra tolódik ki a délutáni alvás. Ez a kaja projekttől függ. Fürdetés a kórházban 19:30kor volt ezt próbáljuk tartani itthon is. A lényeg, hogy ne szopi után legyen, de ne is legyen nagyon éhes a baba mert akkor útál mindent ami nem cici. Ma valahogy pont elkaptuk a megfelelő pillanatot.Aztán szopi és remélhetőleg alvás, bár mos épp apa szórakoztatja amíg én írok. Valószínű nem evett eleget mert idő előtt belealudt.
Minden szopi pelenkázással és köldökcsonk kezeléssel jár amiért apa nagyon hálás, hogy nem neki kell csinálni. Az öltöztetésbe kezdek egész jól belejönni, a vasalót viszont a mai napig még nem sikerült elővennem. De tervezem. Kép
Én nem tűröm jól a látogatókat pedig tegnap még azt hittem. Amikor az ember otthon van a párjával meg a babájával nyugiban, úgy tűnik simán belefér. Ma mindössze két órát töltöttek itt anyósomék, ebédet főztek nekünk aztán megettük. Szóval nem kellet őket ellátni, mégis nagyon megkavarták a nyugalmunkat és elég kimerítő volt.Hana mindaddig le se hunyta a szemét amíg itt voltak, viszont folyton igényelte a jelenlétemet és cicit követelt félóránként. Ami ugye azt jelenti, hogy félóránként elvonultam szoptatni 15 percre.

Most befejezem mert lent már nagyon követel engem valaki.

puszi mindenkinek

Lili

KépKép
savitri

Sziasztok!
Kicsit eltűntem mostanságKép, sajnos most sincs időm végigolvasni a termést, mert apuci már itt nyüzsög, mert jönne a géphezKép sőt, egész héten itt nyüzsög, mert most 2 hétig szabin van és ilyenkor ő uralja a gépetKép

Mi ma voltunk dokibácsinálKép
Minden a lehető legnagyobb rendbenKép
Kristóf tökéletesen vanKép Méhlepény, magzatvíz is tökéletesKép Méhszáj teljesen zárt (C=3000)Kép Becsült súlya 1834grKép A doki szerint teljesen átlagos méretű baba lesz 8meg a Praxisban is ezt mondták a múltkorKép), de ahogy elnézem itt a babákat, szerintem nem lesz egy nagy baba, mert ennyi idősen már mindenkinek 2 kiló fölötti a babája. Vagy pedig, tényleg átlagos leszKép, és akkor rajtam kívül mindenkinek jó nagy babája leszKép De teljesen mindegyKép Februárban majd kiderülKép

Ja, és ismét mutogatta a kukiját, immár hatodszor és a dokibácsi lemérte, hogy a zacsija a kukijával együtt már több, mint 4 cm!!!!! Na micsoda pasim van nekem?!KépKépKép

Legközelebb 3 hét múlva megyünk majd, január 16.-án, a 37.héten akkor lesz kenetvétel, meg CTG is!!!

Meg voltunk vásárolni isKép Vettünk még egy babaruhát(most már tényleg az utolsó volt), meg vettünk neki "kakikukát" meg még egy pár apróságot, és vettem végre magamnak szoptatós melltartót meg melltartóbetétet.

Apuci nem bírt ellenállni egy kis távirányítós autónak, így azt is vettünkKép Tök röhej, mert lesz vagy 3 éves, amikor már játszani tud majd vele dehát olyan édesen kérlelt apuci, hogy nem tudtam ellenállni neki, azóta már töltődik is az aksija és már ki is próbáltaKép itt autókázott vele a szobábanKép

Ja, és meglátogattuk a munkatársamat is a kórházban, neki vasárnap született meg a kislányaKép Hát valami tündéri a kiscsajKép
De a legjobb ismét apuci voltKép Ő alig látott még újszülöttet, legalábbis nem élőben és nem közelről. Na de most?! Lebukott a drágaKép Mi beszélgettünk a kolléganőmmel, az üvegajtó túloldalán pedig ott feküdt a baba a kiskocsijában, és egyszer csak oldalrapillantok, és apuci a párkányra könyökölve csak nézi-nézi meredten a kisbabát, meg se hallja, hogy szólok nekiKép Aztán hirtelen felkapta a fejét, de látszott, hogy teljesen máshol járKép Mintha abban a percben fogta volna föl, hogy 1 - másfél hónap múlva nekünk is egy ilyen kis csöppségünk lesz:9

Ja, és mindenképpen nappal kell majd szülnömKép Beszéltem a szülésznőmmel, és azt ígérte, mindenképp be fog jönni, feltéve, ha nappal leszKép Így nincs mese, meg kell beszélnem a sráccal, hogy nappal szülessen megKép

Babus+Kristóf

Kép
babus2005

RékacsKép
Tudom, hogy ez nem vígasztal, de én is most kezelgetem a gombámatKép Nekem a doki Canesten hüvelytablettát és Pimafucin kenőcsöt írt fel, és ugyan mára van még egy tabletta, de már tök panaszmentes vagyok (ez az 5. nap). Én is azon drukkoltam, hogy szülésig elmúljon, de úgy tűnik el is fog.

Ma voltam dokinál, és véglegesítettük, hogy akkor marad ő a dokim, és megyek a Rókusba. Egyébként minden rendben van, a méhnyak kicsit megrövidült, de a méhszáj zárt. Remélem, ez nem is változik még jövő hétig.

Megyek, mert ülve fogok elaludni (olyan álomszuszék lettem mostanábanKép)

Pussssz
Tüni
tüni

Szervusztok!
Noémi már minden kenyeremet elvette. Szóval remény szerint holnap (szerdán) hazajöhetnek. Levi úgy eszik és alszik, mint aki be akarja pótolni az elvesztett napokat.
Így mosolyog: Kép
Hurrá!
Péter
vghnoémi

sziasztok!!!
végre végigolvastam!!

Rékacs, nem irigyellek ezzel a gomba-dologgal! reméljük jól kikezeled még szülésigKép

Jimbone! ez a leszívósdi rosszul hangzik! bár mindent a te és a baba egészségéért!!!

Savitri, tök jó volt olvasni a napotokat...hmm, keménynek tűnik azééé, nemmondom!

hát megvolt nekünk ma az első nst, jó volt hallani picurkát! meg olyan jó volt hogy marci is el tudott jönni velem!! kikérdeztük a szülésznőt, de nem hosszan, mert utána rohannunk kellett még egy utsó családi ajándékozásra. utána elmondta a szülésznőnk hogy mi mit jelez, aszonta babó szíve nyogodtabb az átlagnál, mondjuk szertintem végig aludt is (de azért ezen kicsit elkezdtem izgulni), meg hogy az alsó sáv a méhtevékenységet méri, hát ott meg szinte semmi (ezen jobban elkedztem izgulni...). szóval remélem nemsokára beindunka ám ott lent a dolgok..... azt legalább ebből ki következtethetem nagy tudományosan, hogy mégsem fog elöbb jönni a baba, hanem épp időre, vagy kicsit késöbb.......jajajajaj cska bírjam ki....

jó kis könyvet is kaptunk az ajándékozáson: mamák és babák, minden benne van!! nagyon hasznos! iszonyúan örülök neki, meg annak is, hogy ilyet adtak-marci nagynénjéék

Edwig ma ezt írta:
semmi sem történt ma, 2szer megvizsgálták, ,ezenkívül semmi. meg is kérdezte hogy tudják-e egyáltalán hogy mit csinálbnak, mert ő már nem érti, ezen persze jól kiakadtak, mai a mi Edwigünket csöppet sem érdekelt!! így aztán ma szépen hazament(vagy ezt szándékozta úgy 4óra körül) ha van változás ír. mindnekit puszil. Edwig

no, megyek én is,
bagzer
35+2

KépKép

KépKép
bagzerka

Péter, most látom hogy "elémugrottatok"!!!!!! szuperjó hír!
Levi babó meg ééédes, főleg az a mosoly!!!!! mégeyszer gratulálok hozzá, örülök hogy ilyen erős, és pikkpakk meg is gyógyult! jó nektek!!
üdv Noéminek is, de ezekszerint nemsokára "személyesen" is!!!

jaj, Kikocs! énb is mennék ám Esztyxhez, de nemekm meg a kedd nem annyira jó, akkor kell mennünk nst-re legközelebb, 17re. mondjuk elötte jó, mikor is??

bagz

KépKép

KépKép
bagzerka

OOORRRBBBIISSSS!!!
hóóól vaaagy???? elutaztatok? mert esténként egyedül vagyok itt.....Kép
bgz

KépKép

KépKép
bagzerka

Sziasztok!
Jó rég nem írtam, de olvastalak ám titeket minden nap, úgyhogy lemaradva nem vagyok!! Persze azért nem fogok mindenre reagálni visszamenőleg Kép
A nemírásnak egyik oka, ahogy Katy írta valóban az, hogy Áronom itthon van, de ez nem ilyen egyszerű!! 24-e volt az utolsó nap, hogy kettesben lehettünk reggeltől estig. Azóta folyamatosak a családlátogatások: vagy mi megyünk, vagy hozzánk jönnek. Holnap talán lesz egy kis szünet, de utána egy időre megint be leszünk táblázva. Ez tulajdonképpen tök jó, mert mindig panaszkodom, hogy unalmas itthon egyedül, csakhát azért egyre kevésbé bírom én már ezt Kép
Történt közben egy csomó minden, amit szerettem volna megosztani veletek, de nem akarok regényt írni, csak egy-két fontos: 25-én (szerintem a készülődés utóhatásaként) annyira fájt... nem is tudom, talán a szeméremdombom környéke, hogy az szörnyű. Ha megfeledkeztem magamról, és hirtelen álltam fel, könnybelábadt a szemem. Gondoltam rá, hogy nyúlnak azok az izék, amikről írtatok, de mivel azóta fokozatosan elmúlt, mégis azt mondom, keveset pihentem.
Aludni szinte egyáltalán nem tudok Kép Pár napja, és nagyon szörnyű, néha napközben csak úgy elalszom, egyik pillanatról a másikra.
Azt hiszem, ez már tényleg a "terhes" időszak. De érdekes módon érzelemingadozásaim meg ilyenek nincsenek. Csak fizikailag lettem tök kripli.

Na és azért egy két dolog:
Edwiggel tényleg felháborító, amit csinálnak. Eddig is bejárt naponta, nyugodtan mehetett volna így tovább, ha úgyse csinálnak semmit. Szegény. Remélem hamarosan rendeződnek a dolgok, és akkor kedvére babázhat, és az majd mindent feledtet!!

Mindenkit sajnálok, aki beteg vagy ilyesmi!! Mindenkinek jobbulást!!!

Savitri!
Tényleg tök jó, hogy van rá időd, és megosztod velünk ezeket a dolgokat!! És olyan lelkesen írsz, és úgy kiérződik belőle az, hogy jól érzed magad, hogy már egyre jobban várom!!! Már kétszer is álmodtam, hogy jan.12, és az már nincs messze!!!! De nem akarom beleélni magam, mert ha mégis február 1, akkor...

Noémi, Péter és Levi!
Mindig nagyon kíváncsian várom a fejleményeket, én nagyon örülök, hogy talán mostantól kettőtöktől is olvashatjuk a lelkes és büszke és boldog sorokat!!!

Ja, ma olyan hülyeséget álmodtam!!
Megszületett a baba, és ott voltak a rokonok (mindkét részről) és úgy kezeltek, mint mikr pici voltam, és született a családban baba. Mondták, hogy üljek nyugodtan, és ha jó leszek, a kezembe teszik egy picit, de óvatosan fogjam, meg tartsam a fejét. Meg ilyenek. És teljesen kiborultam tőle, de hiába mondtam, hogy hagyjanak békén, és senkinek semmi köze hozzá, lehurrogtak, és mondták, viselkedjek rendesen, meg különben is felébresztem a babát Kép
AZ ÉN BABÁMAT!!! De mintha erről nem is tudtak volna.

És kaptam ma egy könyvet a húgomtól, "A baba memoárja", ami "A kismama naplója"-nak a folytatása. Azt hiszem írta valaki, hogy az jó könyv. És megtaláltam darabokban a neten, és lementettem, meg rendbeszedtem, úgyhogy ha érdekel valakit, elküldöm a közös címre!!

Na asszem ennyi elég belőlem, megpróbálok sűrűbben jönni ezentúl, mindenkinek puszi:
Orbis (35+1, asszem)
orbis

Ja, és tök jólesett, hogy hiányoltatok!!!! De tényleg! Puszi azért is: Kép
orbis

Ti szoktatok még ilyet???? Én már nem Kép Bele se merek nézni!!!
Kép
orbis

szia Orbis!
tök jó hogy írtál! én épp már fogmosásontúl, az ágy felé haladva, nem bírtam megállni hogy ne kukkantsak be.... hát nem hiábaKép

a tükrös dolog......hát én sem szívesen! max a hasamat nézegetem, az még mindig érdekes számomra, de úgy egyben, meg ami még rosszabb, a fejemet már egyáltalán nem szeretném nézni!! akkora mint egy ház! mondjuk amióta elrontottam a mérlegünket (nem, nem azzal hogy ráálltam...) azóta nem néztem a fejleményeket, ünnepek alatt viszont marci szüleinél rááltam, megint hiba volt....most már tényleg nem mondom el mit láttam....hájas számokat, fújj, asszem januárban, amikor megyek legközelebb védőnénizni, megkérem hogy már úgyis a vége, meg minden, tekintsünk el ettől a hülye szokástól, ne mérjünk súlyt, majd én beírom hazafelé, hátha belemegy...KépKép

bagz, a dagadt

KépKép

KépKép
bagzerka

Sziasztok Lányok!!! (külön üdv Péternek Kép)

Végre én is itt vagyok ám! Több mint egy óráig olvastam vissza a 22-e óta irt leveleket. Ja és most én vagyok is csatlakozom az éjszakai müszakhoz, mivel most már én is kijárok esténként egyszer a wc-re amitöl totál felébredek. De nem baj, legalább tudlak benneteket olvasni. Igaz, egy óra mulva meg csörög a vekker. Kép (igen, Kikocs, még dolgozom Kép, persze már nem viszem tulzásba, söt!)

Szóval elkezdtem egy hangyányit vizesedni, csak éppen hogy látszik a bokámon a zokni nyoma.

Annyira jó volt Pácinban (Bodrogköz), mert ott 10 cm-es hó volt legalább, szóval gyönyörü fehér karácsonyom volt, söt még esett is. Képzeljétek, hogy 5 km-t sétáltam apával és apósommal na és az ujfundlandi kutyuskával. A levegöt harapni lehetett, isteni volt, és számomra is hihetetlen módon meg sem kottyant. Nem is éreztem hogy van pocakom.

Mi itthon nem állittunk karácsonyfát, már idönk sem és energiánk sem volt rá, és különben sem voltunk itthon.

Na a következö mail-ben kezdem a reagálásaimat, csak nem akartam tul hosszu mail-eket irni.

Pusza,
Eszter2004
35+1 (kezdek parázni)
eszter2004

Na akkor kezdem:

Kikocs, Katy, Vzsuzsi remélem már meggyógyultatok azóta! Kép Rékacs hogy vannak a gombáid? Fontos hogy a szülés előtt elmuljanak, nehogy megfertözd a babát igaz?

Péter és Noémi, Levi baba annyira gyönyörü , a mosolyátol elolvadtam, és olyan jó hogy már haza is jöhettek!

Kikocs, jót nevettem a kokuszgolyo sztoridon! Kép Bagz, a te golyoid jobbak lettek azért? Kép

Márti, Savitri, Spectro nagyon szépek a baba képek. Remélem nekem is ilyen formás babám lesz. Spectro-nak asszem Rékacs irta hogy gratulál a két pockodhoz, én meg azt olvastam elöször hogy a két pocakodhoz.Kép De éreztem hogy az nem lehet... Kép

Savitri, neked külön megirtam hogy a szüléstörténeted is teljesen elvarázsolt, és egyáltalán nagyon örülök hogy jol vagytok, és már én is alig várom hogy azt érezzem amit te. Kép

Rékacs, szépek a székeid!! Kép

Fejfájásra vizesborogatás? csak egy tipp.

Na a többit egy másik mail-ben irom, hogy ne legyen hosszu.

Eszter
eszter2004

Eszter folytatja hozzászólásait:

Ki vagyok akadva amit Edwig-röl olvastam!!! Biztos voltam benne hogy mire irok ujra, már babázni fog. Felháborito!!! Egyébként az jutott eszembe hogy a gyerek már most tiszta anyja, Edwig is csak igérte mindig hogy jön. Kép Szóval jól tette hogy beszólt nekik és hazament. Csak azért lehet hogy megnyugtatobb lenne bent maradni, hogy a gyereknek nézzék rendszeresen a szivhangját. Abszolut értetlenül állok az események előtt...... Kép

Bagzer, nagyon ijesztö volt a fájos sztorid, és egyben szintén felháborodtam azon ahogy a korházban bántak veled. Miért kéne rögtön ott is szülnöd? Ha baj van, az ember az elsö korhába bemegy ami utjába esik, ez természetes!!! Mindenestre örülök hogy jobban vagy. Amikor valami nehezet cipelek vagy emelek, akkor nekem is begörcsöl a hasam, de általában csak másnapra. Neked is ez lehetett a gond. A keményedéskor meg olyan kemény a pocid egy sávban, mint az asztal.

Katinka! Nagy nagy gratula a babához!!!!!!!

Aura, nevettem a ronda bejgliken, de legalább finom lett. Én is annyi de annyi fincsi bejglit ettem , nem birok betelni vele. Kép HOgy állsz anyos ügyileg? Mi lett végül is a találkozo konkluzioja? Apa hogy áll hozzátok? Vhogy nem irsz erről, vagy én nem veszem észre?

Orbis, nálad is ijesztö volt az a reccsenéses dolog, főleg hogy Savitri is irta hogy ugyanigy járt a wc-n és már jött is a magzatviz. Kép mi volt az neked????

Babus, én sem mentem volna a beteg anyosomhoz, de ha párod ment, az ugyanaz, hiszen hazahozza a bacid. Ilyenkor nyugodtan el lehet halasztani a karácsonyt egy-két nappal, nincs abban semmi. Vagy? Ja, és gratula a hatalmas kuki méretekhez! Kép

Kikocs! Gratula a lakás kiüritéséhez!!!! Kép Ezt is megértük!

Esztyx, mi is hárman leszünk egy szobában. De azt hiszem a gyerek első évébén végig lakáskeresöben leszek, legalább egy 2,5 szobásra lesz szükségünk.

Katy, nekem a 36. héten kell ujra dokihoz menni, akkor lesz az elsö CTG. Tényleg BAGZER, most te CTG-re jársz vagy NST-re???? Mi a kettő között a különbség?

Jimbone, hál istennek tul vagy a lesziváson. Most már szülhetsz természetes uton?

Ttika, olyan kis zaklatottnak tünsz nekem..... minden rendben? Kép

Mi szilveszterkor házibuliba megyünk, de öszintén szólva szivesen itthon maradnék és nézném a tuti rossz szilveszteri müsort a tévében. Kép

Na remélem nem hagytam ki semmit, még ledölök itt a nappaliban egy csöppet ébredés előtt.

Puszi nektek,

Eszter2004
35+1 (még mindig) Kép
eszter2004

Na jól teleirtam az oldalt! Hol van az éjszakai müszak???? Ja, Bagz, van uj képem az albumomban. Én csináltam, (album neve Eszter és Tibi), nyugodtan kritizáld meg. Kép
eszter2004

Rékacs, a pocaktalis emilünkröl most töltöttem le a csatolt fájlokat, nagyon hasznosak, köszi!!!
eszter2004

Sziasztok!
Igaz már egy hete eltűntem de csak azért mert nem dolgoztam. Sajnos még nem volt időm mindent végigolvasni amit írtatok, de megpróbálkozom majd belenézegetni, mert eléggé sok...
Most már biztos hogy egy héten belül meglesz a babuci. Ha addig nem történik semmi akkor hétfőn fekszem be a kórházba és kedden meg is lesz a császár, utána meg én is anyuka leszek. Ezt olyan jó kimondani. Oltárian izgulok. Már csak pár nap...
És veletek mi a helyzet? Írjatok, mert kíváncsi vagyok.

Kép
Kép
ickerek/2-55-33-2007_05_24-Botond.jpg[/img][/url]
gabiii

Sziasztok,

Köszi az együttérzést és tanácsokat mindenkitől. Ma már talán egy kicsit jobban vagyok, de még mindig az ágyat nyomom. De legalább ma éjszaka már 4 órát tudtam egyben aludni...

A digitális hőmérőről nekem sincs túl jó véleményem, most a betegségem alatt tesztelem. 35,8 és 38 között már mindenféle értéket mutatott. Volt olyan, hogy 37,5-el kezdtem, aztán fél óra múlva 35,8-at mért, majd ismét fél óra múlva 36,8-at. Ez egy kicsit gyanús nekem. Szóval szerintem érdemes hagyományos hőmérőt is tartani otthon. Bár macerás vele mérni, de legalább megbízható...

Savriti: Köszi a beszámolót. Nagyon jó volt olvasni, hogy hogyan telnek a napjaitok. Szerintem az lesz a legnehezebb, hogy az ember kialakítson a babával egy tartható napirendet. Úgy látom, Ti is ebbe az irányba haladtok.Tök ügyesek vagytok.

Szoptatós melltartó ügyben a tanácsaitoknak köszönhetően már sokkal konfortosabban érzem magam. Jövő héten, ha meggyógyulok egy utrolsó bevásárlós körben megpróbáljuk ezt is beszerezni. Ezen a héten csak vérvételre vagyok hajlandó kimozdulni (szép kis eredménye lesz majd így a betegség alatt... na mindegy). Úgy néz ki, ha talpon vagyok rögtön felmegy még a lázam...

Én is haragban vagyok a tükörrel, bár eddig csak 6 kilót szedtem magamra. Egyrészt az első 3 hónapot végighánytam, az -6 kilót jelentett, aztán +8-ra ugrottam. Most meg a betegség kapcsán 2 kilót fogytam. Bár nem dagadnak a végtagjaim, csak ez a hülye újzsibbadás gyötör, ami miatt minden éjjel 2-3-szir felkelek, hogy rendeződjön a véráramlás...

Levi baba gyönyörű !!! Kérünk szépen még sok-sok képet. Olyan jó nézegetni...

Puszi mindenkinek,

Zsuzsi
vzsuzsi

Szia Mindenki!Kép

A teljesség igénye nélkül:

Levi baba tündéri és örülök,hogy hazamehetnek!Kép A legjobbakat kívánom!

Nem híztam csak annyit amennyit kell,mert nincs már hova,plusszokkal indultam! A csíkokat és a nagy fejemetKép(szerintemaz,nőtt) leszámítva még tetszem is magamnak (és a páromnak is:szerintem ez fontos) vagy csak mondja?Kép

Babus!Kép
Örülök,hogy minden okés és már el is képzeltem,hogy az én Mártonkámnak is sacperKb. 4 cm-es a micsodájaKép

Zsuzsa és Katy!Kép
Jó nézegetni a babasarkokat! Tetszenek!
Tegnap megvolt a festés nálunk, vízalapú volt a festék és "csak" a fűrészporos tapéta lett átkenve,így nem volt büdös,3 óra alatt kész is volt és kosz se maradt mert levolt minden takarva!
Persze megfűszereztük egy kis ablakpucolással,stb.
Mostmár jöhet a kiságy meg minden és akkor én is teszek fel képet!

Az e-mailünkre hasznos infók jöttek,örülök neki! Köszönjük!Kép

Gabi!Kép
Kedden mindenképp gondolok majd rád!!! Ne izgulj annyira!csak egy kicsit...Kép

Ilona (33+3)
Kép
Vendég

Sziasztok!
Indul a nap. Hanát reggeli szopi után vissza raktam apuci mellé aludni, meglepetésként elmosogattam (elég kevés volt, azért mertem vállalni) és összegyúrtam egy kenyeret, most kelesztem, közben reggelizek a babanet előtt.
A tegnapi rokonlátogatás teljesen felkavarta még kialakulatlan napi rendünket, Hana pedig nem volt hajlandó aludni a szopik között. Mondjuk nagyon drága amikor nyitva a szeme és figyelget. Apa imád neki mutogatni és a kislány igényli is, ilyenkor egy pillanatra se lehet le tenni mert akkor nyüszög. Egyébként hihetetlen vicces hangokat tud kiadni, kár, hogy nem lehet hangot felrakni az albumba. Mindenféle ajtó és vaskapu csikorgás repertoárjával rendelkezik, amiket félálomba mutat be és jó kis grimaszokat vág hozzá.
Ő nem annyira készséges mosoly terén mint Noémiék Levi babája, de majd megpróbálom lekapni.

Tényleg annyira jó, hogy Noémiék hazamehetnek! Ha belegondolok, hogy előbb feküdtek be mint én…

Eszter2004, látom komoly éjszakai termést produkáltál. Ha végre ideér az a mózeskosár amit két hónapja ígértek, akkor lehet, hogy én is írogatok majd a hajnali szopi után. Csak fontos lenne, hogy olyankor magam mellet tudjam a babucit.

Kilókról és tükrökről: sajnos senkit se bíztathatok azzal, hogy a szüléssel ez megoldódik. Nem oldódik meg! Sőt pocak nélkül, sokkal szembetűnőbb az egyéb torzulás + a mellek rákapcsolnak ezerrel. Ezt a valaha kismellűek nagyon élvezik, de már egy eredetileg átlagos méret komoly megdöbbenést okozhat, a súlyáról nem is beszélve. A szoptatás viszont tényleg nagyon hatásos lehet, én egy-egy szopi után úgy érzem mintha áttetsző lennék. A szüléssel nekem vagy 9-10 kiló lement, de maradt még 12. De szerintem ne örüljön aki „csak” 15 kilót hízott, hogy majd csak 5 marad, azt gondolom a fele megmarad mindenképp. Legalább van mit leennie.

Ezt most meg is tette a kis drága, mielőtt elküldhettem volna a hozzászólást. Most próbál büfizni a vállamon amíg befejezem.

üdv Lili
Kép

KépKép
savitri

Szaisztok!

Lili! Ez a baba csodaszép!!!!Akár mindennapö is tehtnél fel róla képet, mert mikor lekezdtelek olvasni, még nem láttam és gondoltam, de jó lenne látni, hogy ma hogy néz ki és íme. tök jó! Meg beelőztél mert azt szerettem volna kérdezni, hogy holy alszik HAna. mert a ma éjjeli forgolódásomkor azt próbáltam kitalálni, ha Hanga a szobájában alszik, hallom-e ha sír, vagyis nem is ha sír, hanem előbb, hogy ne kelljen behergelnie magát éjjel.
Tényleg ezt minden anyukától kérdezem aki (és nem egy szobájuk van eleveKép):HOL ALSZIK A BABA, MELYIK SZOBÁBAN, A SAJÁTJÁBAN, VAGY VELETEK?
Mert az én saját reprezenattív tömegemben nagyjából 40-60 % a megoszlás. A több az egy szobában az elején, de valahogy nem tudtam még eldönteni, hogy mi a jó. Bár szerncsém van, mert van egy kisbölcsönk, ami amúgy a nappaliban lesz(a karifa helyénKép)és azt egy mozdulattal be tudjuk penderíteni a hálóba, ha úgy döntök, hogy ott aludjon. Na, szóval nem tudom.
Ja, meg az is érdekelne, hogy hány fok van és miben alszik a baba. Hálózsák+body, vagy takaró+body+rugi, vagy...???
Na, azt hiszem tényleg mindját szülök, mert állandóan iyleneken töprengek!!

Szóval minden kisnuka! Öszzátok meg velünk a napjaitokat, mert én legalábbis úgy érzem, hoyg minden érdekel!!!!!!Kép

Nóémi, Péter! Levi nagyon szép baba!!!!Nem tudom melyikőtökre hasonlít jobban, de oylan naygon tietek(Ugyan, Péter, téged csak a profilban lévő képről ismerlek).
Ja, és ha már otthon vagytok, akkor szisztok idehaza!!!!!!Kép

Eszter! A gombám, szerncsére nem a hüvelyemben van. A szülésznővel beszéltem tegnap és az nem akkora gáz, hogy felfetőzödhet, mit az hogy a gáton van épp ott ahol vágnakKép
Tüni! Nekem is a pimafucint javasolta a szülésznő, ma el is battyogok venni!!! És vigasztal, hogy neked elmúlt!!Kép

Ja, Eszter, Orbis Sziasztok! hiányoztatok ám!!!

Kikocs! Jelentem elkezdet fájni ott ahol neked, a jobb mellem alatt,és nagyon viszket a bőr, pedig nics semmi elváltozás. de én arra jutottam, a saját esetemmel, hogy ahogy lement a hasam, valahogy mell alaltt hajlok be. an ezt képzeljétek el, igen vicces!!!KépDe tényleg! És alig birom kihúzni magam, mert a melleim súllya elhúz!!!Kép

Ja, tényleg Orbis! A szeméremdomb fájás, szerintem nekem a has leerszkedése okozta. (ami állítólag megkönnyebbedés,hát....)
Bár mióta lenn van a hasam újra rémlik valami karcsúbb felsőtest sezrű, ami egy kicsit jobb, ha tükörbe nézek véletlenül. Meret amx véletlenül nézek tükörbe, olyan beteg tehénnek érzem már magam.
Ja és aznap éjjel mikor nekem volt ez a szeméremdombos fájásos izé én is úgy éreztem, hogy na már "terhes" vagyok!

na, eldugulok. Lehet valamiket nem írtam, de majd ha eszembe jut.

rékacs 38+7=39(ez elég durva, nem?)

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

kisnuka=kisanyuka

de egész jó kis szóKép

rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

Eszter!
Hurrá, úgy örülök, hogy visszajöttél!
"Anyós" na erről szó se volt, de a "Nagyi"-katregória terén sincs semmi, de semmi az égvilágon. Másszóval még mindig nem láttam. DE! Meglepően jól viselem, valahogy úgy érzem, ha eddig nem sürgettem semmit (és asszem jól tettem) akkor most már kivárom, mi történik. Apa különben sem az a típus akinél hisztivel bármit el lehet érni, meg én se nagyon szeretem a női praktikák ezen válfaját, szóval marad a türelem, de azért Apucinak toll a fülébe Kép
Ahogy olvastam szuper Karid volt, teljesen beleléltem magam a havas sétába, dejó!

Noémi, Péter!
Levente gyönyörű!!!

Savitri!
Nem tudok betelni az irományaiddal, annyira jók ezek a "jelentések" Hana is bűbájos.
Engem is érdekel ez a takaráskérdés, amit Rékacs írt, meg, hogy hogy vált be a mosáselmélet, és végülis akkor gyakorlatban hány rugi, body stb... használódik egy nap???
Jól érzem, hogy ezek a várandósság alatt rejtélyesnek tűnő kérdések, valahogy egyértelművé válnak, maint a bébi megérkezik? Mert ezekről valahogy egy újdonsült Mami se írkál, pedig előtte nagy kérdés volt, emlékszem. Kép Ja és még mivel fürdettek, meg testápoltok, és hogy vált be a textilpelus? Tudom, hogy ezekre rákereshetnék más topicokban, de nem megyek innen sehová, és különben is ezeket én ismerőstől szeretném mind megtudni, nem idegenektől. Na eldugulokKép

Esztyx!
A fenti kérdéseket te is nyugodtan vedd magadra! Kép

Puszi mindenkinek!
Aura+Erika
31+6
aura

no, most cseles leszek, van egy kérdésem, azt elöbb felteszem, és aaaztán olvasok visssza, így hátha kapok is választ, mire odaérek.....

szóval: hallottam olyat, hogy az utsó időkben nem szabad sok tejterméket fogyasztani, volt hogy aszonták mert allergiát válthat ki a babából, volt hogy azt hogy a fejecskéje nehogy túl kemény legyen a sok kálciumtól.....van ilyen?? mert én mostanában annyira kívánom! jó, nem egésznap azt eszem, de reggelire kell joghurt, nagyon tejeskávé, meg műzli is...ez sok???
valaki......

köszi,
bagz, aki most olvas vissza...

KépKép

KépKép
bagzerka

Bagzer!
Nekem sajna fogalmam sincs, van-e összefüggés, csak gondoltam szólok azért, hogy itt vagyok, aha, és jó kérdés egyébként!

Aura
aura

Hahó!

Savitri azt hiszem hasonlóan napközben próbáljuk pótolni a pótolhatatlan alvást...
én iiiiszsszonyat fáradt vagyok...tegnap..pl.fél egykor kelt és fél négykor aludt el, adddig no alvás,...azért ez nagyon nem könnyű
nem?
és a párod meddig tud így otthon lenni veletek,mármint meddig lesztek így hármasban?
esztyx

Én megiszok naponta 1 Calcium Sandozt,hogy ne görcsöljön be a vádlim hajnalba (tud róla a doki).
Most aztán jól elgondolkoztam...biztos,hogy a baba is kap belőle,de rá is van írva,hogy ajánlott terhesség alatt és az allergiákra kifejezetten jó!!!
Na ezt adjátok össze!?Kép
Vendég

olyan drágák vagytok , hogy így érdeklődtök.

akkor néhány infó:

a baba velünk egy ágyban alszik, amitől apa nem fér el és nem tud aludni, meg a horkolás probléma se szűnt meg (részemről), Hana pedig nyikorog. Később úgy tervezem, hogy majd a kiságyában alszik külön szobában, de csak akkor, ha már nagyobb időket átalszik éjszaka, nekem sincs kedvem ahhoz, hogy kékre üvöltse magát mire meghallom.
Vékony hálózsákban alszik, takaróval, alatta body. Ha zsák hosszú ujjú akkor a body rövid és fordítva. A sapka nekem a rém. A kötője miatt, amit a kis nyakánál kéne megkötni, na én ezt nézni se bírom. Különben is egy pillanat alatt leforogja a fejéről, inkább betakarom egy pelussal.

Most mennem kell.

Orbis, engem érdekelne a Baba memoárja

Lili

KépKép
savitri

Engem is mindenki tömött volna a kalciummal. Egy időben ettem is a joghurtot rendesen, meg ajánlották is a sok tejet...
Bár minden helyen mást lehet olvasni

Kép
Kép
gabiii

Bagzer, szerintem azt egyél amit nagyon kívánsz. Amiket írtál, nekem nem tűnnek túl meggyőzőnek. A kemény lesz a baba feje, igazi népi idiotizmusnak hangzik.
Remélem nem bántottam senkit.
Ami tejtermék fogyasztást írtál, az pedig az én napi egy liter kakaómhoz képest + műzli, kismiska. És én már szoptatok is. Kép
Tehát fényes jövő vár rád(rátok)

KépKép
savitri

Na végigolvastam ugyan, amiket írtatok, de remélem senki nem haragszik, ha most elsőként jóóól kipanaszkodom magam!
Olyan irtó rossz éjszakám volt, 1/2 5 körül tudtam elaludni. 2 körül elkezdtem fájni, előszür azt hittem, hogy a gyomrom. Hát ezen nem is csodálkoztam volna, jól összezabáltam mostanában mindent. Gondoltam, ha ledőlök jobb lesz. De nem, sőt!! Aztán már annyira fájt, fél3 körül felébresztettem apát, addigra már a szemem is könnybelábadt. És rájöttem, hogy a gyomromnál kezd ugyan fájni, de egészen a köldökömig. És olyan volt, mintha a méh belső fala fájna, mert az volt a legkellemetlenebb, mikor babó mozgott. (és elég sokat mozgott)Meg még az is, mikor levegőt vettem, kicsivel nagyobbat. És közben nem keményedtem meg semmi. Csak fájt, de azt nagyon!! Áron már fel akarta hívni az ügyeletet. De azt kizártuk, hogy ezek fájások lennének, mert azok közt ugye van szünet, és nem non-stopba fáj másfél órán keresztül. Aztán fél4 körül kezdett csillapodni, de még vagy háromnegyed órát fájt lájtosan. Amúgy én nyugodt voltam, mert közben szépen mocorgott, szemmel láthatóan neki nem volt semmi baja. Ja, és akkor fájt legjobban, ha oldalt feküdtem.
Valakinek ötlet??? Holnap megyek ctg-re, majd megkérdezem ott is!

Na ezt most elküldöm így, aztán reagálok!
Orbis (az ijedt)
orbis

köszi mindenkinek a tej-tippet, nagyon nem is bírnám és ne is akarnám hogy ellenálljak a váágynak!!Kép szóval csak így tovább, ez remek hír-én legalábbis így fogom fel!! heheh

Orbis4 nekem,maikor volt a hasfájásom, akkor utána vagy két napig olyan kellemetlen volt ha mozgott picur. mintha izomlázam lett volna az egész méhizmomban, és ha hozzáért babó, jaj, nem volt kellemes. de nemtom neked mitől lehett....

ja, már nemtom ki kérdezte, hogy ctg és nst közt mi a különbség....nemtom.... de szerintem a ctg csak a szívet nézi, az nst meg a méhtevékenységet is... de kitudja-az mondja meg!

bgz, aki most megy felöltözni végre
35+3juhéjjj

KépKép

KépKép
bagzerka

ja, persze megint elfelejtettem valamiket....

Savitri olyan édes Hana, hogh meg kell enni!!! ezzel várom már marcimat, hogy megmtuathassam neki a kis pofikáját!!

Eszter! üdv vissza! jó újra olvasni téged is!!! a kép meg jó! a kidolgozás nekem kicsit sok, de még belefér!!Kép
b

KépKép

KépKép
bagzerka

Orbis, ez úgy hangzik, mint amikor nekem fájt olyan szörnyen egyik péntek reggel a jobb mellem alatt, egy tenyérnyi helyen, és ami azóta is van, és Rékacs írta, hogy már neki is Kép Nekem azóta kezelhető, egy bizonyos felpolcolt fekvésnél nem fáj, de egy kb ugyanilyen 2 órám volt akkor. Persze, lehet, hogy másmilyen volt, de olyannak hangzik. Sose fogjuk megtudni Kép Azóta jól vagy, meg minden? És az nem lehet, hogy ilyen randalírozva fordult be??? ez most jutott eszembe! Nem rugdos azóta máshova? vagy máshogy? És lehet, hogy ugye már a belső szervek valahogy elrendeződtek, és most azokat nyomta el máshova, és amíg megtalálták a helyüket, addig fájt... ki tudja. Nekem most így belegondolva ez lehetett, mert akkor költözött be a bordáim alá, azóta is néha a csontjaimon érzem, hogy megrúg Kép

Rékacs, egyébként engem kétségbeejt, hogy neked most jött ki, mert abban reménykedtem, hogy majd ha leszáll nekem is a pocakom, akkor jobb lesz, de így esélytelen... Kép

Majd később még jövök, de most takarítunk kicsit (előszobalambéria lekenve -jó büdös, de szép Kép)

kikocska

Nem tudjátok véletlenül hogy melyik nap volt fenn utoljára Katy születős listája? Mert megkeresném én az archívumban, csak nincs kedvem mind végignézni. Köszike

Kép
Kép
gabiii

Köszi, az azért megnyugtató, hogy másnak is volt hasonló!
Kikocs, így visszagondolva, lehet hogy tényleg hasonló!! Szóval számíthatok rá, hogy akkor ez visszatér néha? Na holnap azért rákérdezek!!
Ja, amúgy tuti nem fordult meg. Vagy ha igen, akkor nem most, mert napok óta ugyanott lehet kitapogatni dudorokat Kép
És nagyon örülök, hogy rendeződtek a dolgok a lakásban! Azért ne hajtsd túl magad nagy lelkesedésedben!! A takarítás ráér, pihenj!!

CTG-NST:
Engem is foglalkoztatott már a dolog, olyan nagy a kavarás ezzel kapcsolatban, és a következőt derítettem ki: NST vizsgálatot végeznek CTG készülékkel!!! Ez azt hiszem, mindent megmagyaráz! És azért kell, hogy mozogjon közben a baba, mert a szívhang változását figyeli a méhösszehúzódások és a mozgás függvényében! Ha nem gyorsul a szívhangja miközben mozgolódik, akkor további vizsgálatokat végeznek, többek között megnézik, hogy viseli a méhösszehúzódás okozta stresszhelyzetet. Na remélem segítettem!!

Savitri!
Nekem elektronikusan sajna pont a Kismama naplója van meg, azt tudnám elküldeni, de szívesen kölcsönadom majd a könyvet, ha találkozunk!!
És tényleg köszönjük a beszámolókat, kíváncsiak vagyunk ám a tapasztalatokra!!
Hana gyönyörű, kérünk ám majd még képeket! Igazán ügyesek vagytok Kép

Bagzerka:
Az én fogorvosom tisztára kiakadt azon, hogy terhesség alatt nem szedtem külön kálciumot!!! Azt mondta, azonnal kezdjem el, és utána is szedjem, metr a tejjel úgyis távozik az összes! Én csak azt hallottam, hogy az ne igyon sokat, akinek sok a cukra, vagy túl hirtelen hízik kilókat annak ellenére, hogy nem zabál extra mennyiségeket. (ezt azért teszem hozzá, mert most Karácsony körül én is hipp-hopp felszedtem 1,5-2 kilót, de annak megvan az oka Kép)

Rékacs!
A hasam még tuti nem ereszkedett le! A fejével böködi a melleimet Kép (ugyanis ott van a fejeKép)

Na pussssz
Orbis (35+1)
Bagz!
Hogy lehet, hogy egy nappal utánam vagy kiírva, és egy nappal mégis előttem jársz???? Ezt sosem értem.Kép
orbis

Gabi!
A táblázat a 2. december 23-ai archívban van!
orbis

Köszi köszi köszi

Kép
Kép
gabiii

Orbis! Én is azt gondoltam mialatt olvastalak, hogy hátha megfordult. Vagy akart, de nem fért el?!
Azért kérdezd meg holnap a szülésznőt.És kiváncsian várom mit mondott.

Kikocs! Szerintem az én fájásom, máshonnan ered, mint a tied. tehát még reménykedhetsz, hogy leszállásnál elmúlik. Mert az enyém olyan tartásbaj. Szóval ha kihúzom magam úgy jó, de nem tudok úgy maradnmi sokáig, mert olyan hülyén előrehajol a testem. Na, ezt jól leírtam!

Bagz! szerintem nyugodtan igyál tejet!Eleve sajna igen kevés benne a kálcium, ha meg kemény lesz a baba feje, legalább jobban segít tágulni, nem?Kép

Ja, Orbis! És még azt akartam, hogy mikor fájt úgy döntöttünk, hoyg lement a hasam, de látszani csak négy nap múlva látszott. Ez nem tudom,hogy lehet, de így volt. Mondjuk azóta is szokott fájni a szemétremdombom terpesztésnél, de ki lehet bírni.

Nem is írtam csajok! 23-án éjjel bekerült a helyére a fiókos, amit festettem!!!!Kép JUHÉJJ! de nem is akárhogy! Mondtam is a pasimnak úgy csinál mint aki holnap szül. Szóval este 10-kor előszedett, porszívót, porrongyot(ezeket eddig nem is tudta, hol tartjuk/illetve tartom, hisz ő nem ért eddig hozzájuk)és mindent leporolt, letakarított, bepakolt. Szóval reggelre kész lett. És csoda-rend lett. Azóta is minden nap örülök neki egy kicsit!!!
Tehát:
SOSE ADJÁTOK FEL, EGYSZER CSAK REND LESZ!!!!!Kép

Ja, Katy, nem is mondom, milyen vagyok.... NAgyon jó a babasarok. tetszik ez a bútor!!!Kép

Gabi! Kinél szülsz?

rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?