Új privát üzeneted érkezett!

SZIA NITA,

KÖSZÖNÖM JÓL VAGYOK. HÁLA ISTENNEK JÓL MEGY A SULI, ÉS MOST MÁR JAVÁBAN BENNE VAGYOK A GYAKORLATBAN :)

PUSZI:

AMETHISZT

Kép
amethiszt

és milyen a gyakorlat?melyik kórházban vagy? :wink: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Szia Nita,

SZUPER A GYAKORLAT. AZ 1-ES SZÁMÚ SZÜLÉSZETI ÉS NŐGYÓGYÁSZATI KLINIKÁN VAGYOK :)

AMETHISZT

Kép
amethiszt

merre van ez a kórház? :oops: :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Szia!Baross utca
[quote="nitacska007"]m írta:nitacska007erre van ez a kórház? :oops: :wink:

Kép
amethiszt

ugye a 4-6 vilivel lehet oda meni?
majd ha ráérek meglátogatlak:)

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

sziasztok
szokott még vki ide járni...?

2.terhességem halt el,van egy gyönyörű fiam már,nagyon vártuk a kistesót,elsőre összejött...a 7.héten barnáztam,ügyelet,haematoma az élő baba alatt(igaz itt 7 hetesnek látták amit tudtam h fizikai képtelenség,de nem annyira törődtem vele)...kaptam utrot,pihenés...11.héten ismét barnázás,ügyelet,7.héten elhalt magzatot láttak..pénteken túlestem a műtéten.
És ahogy a napok telnek,egyenlőre úgy egyre rosszabb!! :cry: :cry: :cry: az egész,ahogy kiderült,hogy 3 hétig hordtam a halott babát,de at utrotól terhes tüneteim voltak,nőtt a méhem,a hasam, a műtét,utána itthon... :cry: :cry:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Evilany őszinte részvétem..........
nekem már 3 volt.....2008-ban kettő és most márciusba egy......
de ne add fel..most gyászold,sirasd a babát és legközelebb sikerülni fog meglásd!:))))))

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok Moni vagyok,nekem is most volt egy spontan vetelesem,5 hetesen,remeltem h meguszom a muvi befejezest de nem sikerult.nekunk is 3 honapot ajanlott a kov.babaval, csak azt nem tudom hogy mennyi ido utan szeretezhetunk ,par napja volt a mutet, gondolom h kell varni valamennyit, de mennyit?
csillagvariacio
Aba

SZia Móni!
sajnálom a babát...
a szeretkezéssel meg kell várni még a szines folyás..vérzés teljesen megszűnik....

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Móni! nekem a dokim 2 hétig nem javasolta az együttlétet.
csipcsab

Koszonom szepen a valaszokat,tehat nem kell 6 hetig varni.kosz
csillagvariacio
Aba

Sziasztok Lányok!

Én azért kivárnám a 6 hetet. Utána amikor letelik a 6 hét, onnan számítva 2 hónap elteltével csináltatnék egy rákszűrést és ha az rendben van, akkor kellene belekezdeni a babaprojektbe.
Én szülésznő hallgató vagyok a SOTE-ETK-n, tehát nem beszélek butaságot.

Amethiszt

Kép
amethiszt

Sziasztok! 1 hete volt abortuszom, azóta vérzek..igaz nem folyamatosan(első 2 nap semmi) és nem nagyobb mennyiségben mint egy átlagos mensi, néha vannak görcseim, de hamar múlnak
Szerintetek ez "normális"? Azt mondják sokat kellene utána pihenni stb.., dehát én azóta folyamatosan melózóm(kiv.első 2 nap) és lehet hogy ez is közre játszik..
Előre is köszönöm a válaszokat
dia25
Dunaújváros

Sziasztok! 1 hete volt abortuszom, azóta vérzek..igaz nem folyamatosan(első 2 nap semmi) és nem nagyobb mennyiségben mint egy átlagos mensi, néha vannak görcseim, de hamar múlnak
Szerintetek ez "normális"? Azt mondják sokat kellene utána pihenni stb.., dehát én azóta folyamatosan melózóm(kiv.első 2 nap) és lehet hogy ez is közre játszik..

Szia Dia25!

Nem ártana, hogy pihenjél.

Üdv:

amethiszt

Kép
amethiszt

Szia Dia!
Nálam is így volt a műszeres befejezést követően két éve, hálisten már annyira nem élénk az emlék, de hosszabban véreztem, mint egy rendes mensi. Bár egyre csökkenően.
Muszáj dolgoznod?

Kép
manguszta

Sziasztok. Én egy 39 éves kismama "voltam", a kilencedik hétben. néhány napja 'barnáztam' már, de ma reggelre vérezni kezdtem. Az uh-on megállapították, hogy nem fejlődött két hete semmit. Holnap műtenek. A párom még nem tudja és nem is tudom, hogyan mondjam meg neki. Annyira örült neki.
vavyen72
Debrecen

Kedves amethiszt,
nem a babaprojektre ertettem a 6 hetet,hanem arra hogy mikor szeretkezhetunk ujra? a babaprojekttel tudom h kell varni 3 honapot nekunk ezt ajanlotta a nogyogyasz.
csillagvariacio
Aba

Kedves vavyen72,
tudom hogy min mesz keresztul en is ezt eltem at 5 hetes terhesen, nemreg, az en ferjem is nagyon lelkes volt amikor kiderult h terhes vagyok, annyira osszeomlott amikor elment a baba, de aztan megemberelte magat ,mert mostmar olyan erosnek latszik, mindig o batorit engem ,nekem nem kellett elmondanom neki h mi tortent mert epp a nogyogyaszt akartuk felhivni, mert mar elotte barnaztam ,amikor mondtam h varjon egy kicsit ,es aztan rohantam a furdobe, o utannam es akkor pottyant ki minketten epp lattuk.
egyutterzek veletek,de fel a fejjel.
csillagvariacio
Aba

Kedves Csillagvariacio,

a szeretkezéssel is 6 hetet javasolnék. Tehát 6 hetes kontroll meg kellene várni.

Kép
amethiszt

Szia Csillagvariacio,

Túl vagyunk a műtéten, már itthon vagyunk. Azt hiszem egész jól viselte a párom a hírt, bár ő hajlamos magába zárni a problémáit. De bátorít, próbálja javítani a hangulatom, nem engedi, hogy magamba forduljak. Egyelőre mindketten magunkban keressük a hibát. De tudom, hogy idővel jobb lesz.
vavyen72
Debrecen

Sziasztok!
lányok higgyétek el az idő segíteni fog a fájdalmakon..
én 2008-bn egymás után 2x elvetéltem a 12 és az 5. héten.......a harmadik vetélésem 2011 márciusában volt..

amint elmúlik most piri megyek dokibácsihoz hogy segítsen összehozni hármaskát:)

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Köszönöm a biztató szavakat.
Nem gondoltam volna, hogy ilyen reakciót vált ki belőlem egy "alig-terhesség" elvesztése. Hiszen nem hordtam hónapokig a szívem alatt. Alighogy kigondoltuk, hogy talán jöhetne egy babuci, már pozitív is lett a tesztem. Idő se volt végiggondolni, hogy biztosan jó ötlet-e, anyagilag készen állunk-e rá, vagy, hogy mit fognak szólni a rokonságban (hiszen valljuk be, jócskán túl vagyok a tipikus kismama koron). Most mégis olyan sóvárgás és keserűség van bennem, amit soha nem gondoltam volna magamról. Már számolgatok, hogy mikor lehet újra próbálkozni, és ha újra sikerül, mikorra lesz velünk. :oops:
vavyen72
Debrecen

Vavyen szerintem ne kezd számolgatni mert nem lesz jó vége.görcsösség is lehet belőle.tudom nagyon nehéz.nekem tegnap volt 1 éve hogy 3x-ra is elvetéltem.azóta se sikerült.most fogok orvoshoz menni.......tarts ki:)

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Próbálok nem görcsölni :)
vavyen72
Debrecen

ez a beszéd:)

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok,

Együtt érzek veled Vavyen! Szörnyű dolog elveszíteni egy babát, még akkor is ha ilyen kicsi!
Mi 2012 Január végén veszítettük el a babánkat! 18 hetes UH-n a doki már nem talált szívhangot! Szörnyű volt. Nem volt semmi előjele, semmi fájdalom, vérzés.. a 16héten is nézték UH-gal és minden rendben volt..
Nekem sajnos meg kellett szülni a babát, és utána volt a műszeres befejezés.

azóta teljesen megváltozott a világ számomra, átértékel az ember dolgokat...

Sok sikert kívánok nektek, és hogy mielőbb teljesüljön a vágyunk hogy kisbabánk legyen! :lol:
monis
Budapest XIII. kerület

Sziasztok,

sajnálom Monis, ami veled történt, én csak azt tudom, hogy 7-8 hetesen is szörnyû átélni... Mi nagyon szerettük volna már a babát, én kissé rá is görcsöltem és egy örökkévalóságnak tûnt az a négy hónap, mire pozitívat teszteltem. Sajnos a nyolcadik héten, március legelején missed ab és mûtét lett a vége. Azt hittem, jól viselem, de teljesen váratlanul még most is rám tör a szomorúság - olyan üres fájdalom-roham, egészen belülrõl. Elmúlik ez valaha?

Amúgy látszólag minden visszatért a rendes kerékvágásba, továbbment az élet és többnyire mosolygós és vidám vagyok, mint elõtte. Még úgy is, hogy a négy legjobb barátnõmbõl mind a négy babát vár - így inkább kerülöm a társaságukat, mert nagyon rossz látni, hogy én is pont ott tartanák már, ahol õk. Nem is nagyon van, akinek elsírhatom a gondjaimat - "apán" kívül persze - ezért bocsi ha kicsit hosszúra nyúlik a bejegyzés.

A végére egy tachnikai kérdés: a nõgyógyász fogamzásgátlót javasolt a köztes idõre, de én elõtte sem igen szedtem. Úgy tûnik, ma végre - hat hét után - megjött az egyébként gyûlölve gyûlölt, de most mégis várt mensi. Így aktuális a tabletta kérdés. Mindent megtennék, hogy a következõ terhesség a legjobb esélyekkel indulhasson - szerintetek a tabletta segítene (beállítja a ciklust, gereblye visszacsapása, stb.) vagy inkább nem (max. 1 vagy 2 hónapig szedném, nem akarok sokáig várni a következõ próbálkozással)? Nektek mi a tapasztalatotok?

Mindannyiótoknak gyógyulást és az új remények jegyében telõ heteket kívánok!

Bozz
bozza

Szia Monis. Mélyen együttérzek veled, rettenetes élmény lehetett nektek. Talán még szerencsésnek is mondhatom magam, hogy viszonylag korán jött a m.ab. Őszintén remélem, hogy mielőbb enyhül a fájdalmad.

Bozza, én még azóta sem mensiztem rendesen és bevallom, kissé kezdek aggódni. Mondjuk a hat hét nálunk még nem telt le. Ismerős számomra az üresség-érzés, és igen, mintha körülöttünk is mindenki babát várna, csak mi nem. Szerencsére elfoglaltságban és programban nincs hiány, így egyre ritkábban tör elő a fájdalom.

Ami a védekezést illeti mi inkább az óvszerre szavaztunk, mint a bogyóra.

Mindenkinek sok-sok örömteli pillanatot kívánok a várakozás idejére.
vavyen72
Debrecen

Bozza én mikor abba hagytam a fogigátlót rögön a következő ciklusba terhes lettem de nem sokkal utána el is vetéltem.szóval nem tudom de hallgass a dokira szerintem.......

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok Láányok! :)

Jöttem közétek, mert sajnos érintett vagyok a témában.

Január végén a 9. héten halt el a babám, a doki február 7-én mûtött... Szörnyû volt az az 1 hét, ami a diagnózis és a mûtét között telt el, mert tudtam, hogy a baba már nem él... tulajdonképpen mindenütt sírtam, ha a buszon voltam, ha a munkahelyemen mindenütt rám tört...

Aztán mikor bementem a kórházba, minden történt úgymond gépiesen. Úgy éreztem, hogy én egy tárgy vagyok, akinek megmondják, hogy most mit is kell éppen csinálnia... Hiszen akaratom ellenére voltam ott... Szerencsére jól sikerült a mûtét, gyulladás stb. nem volt.

A történteket elfogadtam. Már nem keresem a miérteket, hiszen mindenki azt mondja, hogy a baba valószínûleg nem lett volna egészséges, így elfogadtam az elfogadhatatlant. Márcsak azért is, mert ha újra gyereket szeretnék, el kell hessegetnek minden negatívumot a fejembõl.

A mensim a mûtét után 9 hétre jött meg... Úgyhogy ne aggódjatok, biztosan visszaáll az a ciklus.

Nekem a dokim egyébként a mûtét után 2 hét "szex-mentes" idõszakot javasolt, az újabb babaprojektre pedig 3 hónapot. Gyógyszert nem hiszem, hogy jó ötlet lenne szedni a köztes idõszakra. Inkább gumi. Mi sem szeretjük... de átmenetileg ki lehet bírni :)

Nálunk jövõ hónapban letelik a 3 hét... Ti mit javasolnátok? merjünk belevégni??
wigyorka
Budapest XVIII. kerület

Wigyorka én a helyedbe megvárnám a 3 hónapot.....sőt ha lehet picit többet...hidd el nemhiába mondják.én 2008-ban mikor meghalt a baba a 12. héten rá 3 hónapra teherbe estem ugyan de az a baba el is ment azonnal...........
de te tudod és érzed:)

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Köszönöm a hozzászólásokat, végül mi is a fogigátló ellen szavaztunk.

Szerintem - de ez inkább csak laikus következtetés - logikus, hogy nem 28 napra jön meg az elsõ mensi, mert a missed ab után tele van még a szervezet hormonokkal, nem indulunk tiszta lappal az új ciklusba. Ha visszagondolok, nekem 4 hét után lett elõször peteérésem (tehát két hét ürülés, két hét "ciklusnyitás"), utána már minden a szabály szerint zajlott (két hét "cikluszárás"). Ne aggódjatok, a szervezetnek kell egy kis idõ!

Wigyorka tetszik a hozzállásod, hogy ki kell tisztítani minden negatív gondolatot, hogy a következõ kis jövevényt para nélkül várhassuk és ne terheljük õt a múlt "árnyaival".

Nekem nincs ötletem, mennyi az ideális várakozási idõ - mindenrõl lehet jót és rosszat is olvasni. Valószínûleg attól is függ, mi lehetett az ok. Például egy genetikai rossz lapot kaptam szituáció nem hiszem hogy nagyobb valószínûséggel megismétlõdik, de ha hormonális oka volt, az három hónap múlva is fennállhat, nem? Engem egyébként ez õrjít meg, hiába kérdezem a (magán)orvosomat, mit lehetne tenni, hogy elkerüljünk egy következõ vetélést, nem tud semmit mondani. Nem hogy a második, inkább csak a harmadik után gondolkodnak el azon, hogy helló, ennek valami oka van a véletlenen túl is! Szóval próba szerencse, csak legyen, aki túléli a harmadik babája elvesztését. :shock:

Az idõ pedig rohan, sajnos én már túl vagyok a harmincon, nem biztos, hogy van 5-10 évem a próbálkozásokra, ha amúgy minden vágyam egy szép nagy család. :oops:

De csak pozitívan! Ti mivel készültök az átmeneti idõszakban? Nekem a folsavat mondja az orvosom nyakra fõre, idõben el kell kezedeni szedni állítólag. Emellett csinálok egy barátcserje kúrát és elkezdtem újra futni, jógázni, mozogni, hogy újra formába lendüljek. Orvosilag egy TORCH vizsgálatot kért eddig, az okok nem tlejesen tisztázzotak. :D
bozza

akarom mondani... a 3 hónap telik le :)
wigyorka
Budapest XVIII. kerület

TORCH vizsgálatot nekem is csináltak a második vetélés után.ekkor derült ki hogy a 12. héten elment baba azért ment el mert rubeolás voltam+volt még herpesz vírusom is:(

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

ugh, és mit lehetett tenni? Vagy egyszerûen átestél a fertõzésen és ez késõbb már nem is okozott gondot?
bozza

A mensi a doki szerint és az internetes kutakodásaim alapján is elviekben 4-6 hétre a mûtét után jön meg... Na nálam ez végül 9 hét lett. Attól tartottam, hogy nem is áll vissza a ciklusom.

Sajnos a doki nekem sem mondott semmit az okokról... elviekben nem is lehet ilyenkor tudni, hogy hormonális vagy egyéb genetikai hiba. Csak majd a 3. vetélés után vizsgálatokat kezdeni. Ezért is hagyom ott a magán dokit... Ha õ nem intézi el nekem, hogy egy teljes körû vizsgálatra beutaljon, akkor én meg nem vagyok neki hajandó perkálni... Sajnos, ha hormonális eredetû a probléma, akkor az mindvégig fennáll, az újabb terhességnél is. De ugye az orvos szerint ezt majd ráérünk a 3. vetélés után kideríteni... :roll:

Mi nem csinálunk semmit sem másképp mint eddig. Vagy ha lehet, akkor még többet figyelünk egymásra. Kirándulunk, sportolunk stb. (futok újra) és foglalkozz magaddal is minél többet, hogy lelkileg is meg tudj erõsödni!!! Vitaminokat mindenképpen kezdj el szedni 1 hónappal, mielõtt a projektbe belekezdetek. ez elegendõnek kell lennie ahhoz, hogy a szervezeted feltöltõdjön. folsavot mindenképpen érdemes szedni. Én magzatvédõ vitamint fogok. (én a múltkor is azt szedtem... és az elsõ hónapban összejött :lol: )

3 hónapnál többet nem hiszem, hogy fogok várni. Én is elmúltam 30, idén leszek 31... Nem nagyon akarom húzni az idõt. az én esetemben úgy érzem, hogy ez a 3 hónap elegendõ lesz feltöltõdni... Ha fogalmazhatok így mielõbb a végére szeretnék járni, ha velem nem stimmel valami...

Mi az a TORCH vizsgálat?
wigyorka
Budapest XVIII. kerület

A TORCH egy sima vérvétel, a levett mintát tesztelik toxoplasma, rubeola, citomegalovírus, herpes és egyéb nyalánkságok ellenanyagára, vagyis azt nézik, volt-e már valakinek fertõzése. Állítólag ezek a kórokozók, ha a fertõzés terhesen történik, nem veszélyesek az anyára, de a magzatot károsítják és vetélést okozhatnak.

Az általad leírtakból kifolyólag én is épp azon gondolkodom, hogy a) másik dokit keresek, vagy b) egyelõre tényleg nem stresszelem tovább magam az okokkal és megpróbálok arra koncentrálni, hogy egyszeri eset volt. A dokim nagyon lelkesen vigasztal, hogy ilyen elõfordul, de nekem nem erre lenne szükségem, hanem hogy tegyen meg mindent annak érdekében, még egyszer ne történjen meg. És tudom, elfogadom, hogy továbbra is ott van a véletlen, ami ellen semmilyen vizsgálat és semmilyen vitamin nem véd. :?

Sajnos nekünk a 4. ciklusban jött csak össze, a magzatvédõ vitamin és a gyógynövények sem segítettek, bár ez még bõven a normál tartomány állítólag. Vagyis lehet, hogy már most neki kellene ugrani, hogy a várakozási idõt eleve lefedjük az üresjáratos hónapokkal.. :wink:

Az utolsó bekezdést pedig mintha én írtam volna, nagyon egyet értek veled!
bozza

Bozza azt hogy beteg voltam is csak a vérvételből tudtam meg.ha nincs ez a vérvétel soha nem derül ki......
nekem ez a 3 vírusom volt.."rubeola, citomegalovírus, herpes"

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Bozza azt hogy beteg voltam is csak a vérvételbõl tudtam meg.ha nincs ez a vérvétel soha nem derül ki......
nekem ez a 3 vírusom volt.."rubeola, citomegalovírus, herpes"

Kíváncsi vagyok, nekem mi lesz az eredmény, bár én azt hittem, igazából az a rossz, ha terhesség alatt fertõzõdik meg a kismama. Ha élete során átesett már ezeken a fertõzéseken (amik igen gyakoriak és általában tünetmentesek), akkor épp hogy nem számít veszélyeztetettnek.

Én ezért nem vagyok benne biztos, hogy ha pl. a gyerekkori rubeolámra pozitív a teszt, abból le tud-e vonni bármi következtetést. Vagy esetleg valami alapján azt is meg tudja mondani, hogy a fertõzés x ideje zajlott csak le és így tényleg oka lehetett a vetélésnek?

Majd beszámolok, mit mondott az orvos! :)
bozza

Nekem nagyon úgy tûnik, illetve eddig bárkivel beszéltem azt mondta, hogy az okok nem derülnek ki késõbb sem.

Tényleg nektek volt szövettan? ott mi lett az eredményetek?

Képzeljétek tegnap tudtam beszélni a nõdokival. ígérte, hogy a szövettan eredménye után felhív... nem tette... így megkerestem tegnap, hogy azért tudni szeretném, mégis mi lett. Elviekben azóta nem járt utána, és mondta, hogy ha nagyon csúnyaság derült volna ki, akkor tuti megkeresték volna a laborból... Na ezért járok most máshova. Fizettem neki a mûtétért, amit egyébként TB-re ingyen megcsináltak volna... még csak arra sem képes, hogy körültekintõen tájékoztasson, és az ígéretéhez mérten utánajárjon a dolgoknak...

A TORCH így feleslegesnek tûnik. Az, hogy a terhesség elõtt vagy alatt átestél bizonyos vírusokon, az szinte mindegy. Az okora ez a vizsgálat sem ad túlzottan sok magyarázatot.

Az orvosok azzal érvelnek, hogy a nõk nagy százalékánál megesik az ilyesmi. Én azzal nyugtatom magam, és abba kapaszkodom, hogy egyszeri eset volt...
wigyorka
Budapest XVIII. kerület

A szövettant én is nagyon vártam, fõleg, hogy felmerült a mola terhesség gyanúja, bár ezt gyorsan el is vetette az orvos. Az eredménybõl (5 ml vért vizsgáltak, szóval ez is sokat mond szerintem) nem derült ki semmi, azon túl, hogy elhalt terhességrõl volt szó. Ez végül is egy jó hír! :roll:

Én jelenleg azon az állásponton vagyok, hogy igenis kutassuk az okokat, még ha az elsõ vetélésen is vagyunk "csak" túl. Nehogymár egy banális fertõzésen vagy más korrigálható hibán múljon egy további baba elvesztése. De tény, hogy el kell fogadni, sõt örülni kell neki, ha nem találunk okot. Ebben az esetben mondjuk azt, hogy egyszeri véletlenrõl volt szó és bátran vállaljuk az új terhességet! Bárcsak már ott tartanánk... :)

Így például szívesen veszek minden vizsgálati ötletet, javaslatot -kinek mit ajánlott, végzett el az orvosa. Nem hipohoderségbõl, de a következõ baba érdekében bármennyit kifizetnék magánvizsgálatokra is. Amíg a pénztárcám bírja... :lol:
bozza

Húú, lányok mennyit írtatok. Már kezdtem azt hinni, hogy meghalt ez a topic...De látom, még vagytok.
Nos, én a hathetes kontrollra készülök, közben egy tisztító-kúrát kezdtem el, amit a bükki füvesember tanácsai alapján állítottam össze...még két hét teázás :lol: . Gondolkodom a teljes babaváró-csomagjának a megvásárlásán is, bár azért a reggeli irrigálást kissé túlzásnak tartom :roll:
vavyen72
Debrecen

Bozza, az elején én is akartam kutatni mindenáron... De a 3 hónap nagyon hamar eltelik... Én azt mondom, júniusban hajrá!!! :lol: addig pedig még élvezzétek kicsit azt, hogy kettesben vagytok!!! :D

A másik doki, akihez elmentem õ is azt mondta, hogy akkor javasol kivizsgálást, ha a családban van valamilyen komolyabb betegség: pl cukorbetegség trombózis stb. Nálunk semmi ilyen nincs... Egyébként a vérképem is teljesen jó szokott lenni, mert évente 2X meg szoktam nézetni.

Én is rákérdeztem a hormonvizsgálatra. Ez a vizsgálat arra adna magyarázatot, hogy jól mûködik-e a rendszer. van-e peteérés ovu stb. Ha volt már egy terhesség és szabályos ciklus, akkor valószínûleg nincs gond. Más vizsgálatról nem nagyon hallottam eddig...

Nyilván Ti is olvasátok, hogy a megtermékenyülés után robbanásszerû változások mennek végbe. Ezt itt most nem is részletezném... De bármikor porszem kerülhet a gépezetbe.

Ne gondoljátok azt, hogy ilyen könnyen belenyugodtam... Én dec 24-én reggel teszteltem elõször... A férjem akkor jött haza munkából, de nem mondtam el neki... és egészen estig titkoltam elõtte, mert a fa alá akartam raktam a pozitív tesztet egy kicsi zokni társaságában :) (Zokniért még a sütés, fõzés közepette kellett elrohannom, mert ilyen ajéndékra hirtelen nem készültem:) Aztán megtörtént az ajándékozás, azokat a megható pillanatokat ma is a zsigereimben érzem...
De mint többszöt mondtam nem nézünk hátra, hanem csak elõre. Én az új kis jövevényre akarok koncentrálni, neki mindent megadni. Hiszem azt, hogy a gondolatainkkal képesek vagyunk bevonzani a jót, és természetesen a rosszat is...

Szóval csak pozitívan!!! :D
wigyorka
Budapest XVIII. kerület

Végül is igazat kell, hogy adjak neked, mindketten egészségesek vagyunk, az elsõ baba a bizonyíték rá, hogy alapvetõen termékenyek is, csak ki kell várni a szerencsénket. Abban viszont nincs igazad, hogy a három hónap pikkpakk eltelik! :) vagy egyszerûen csak le kellene szakadnom a témáról? Pl. nem itt fórumozni, hanem inkább a munkámat végezni?? :lol:

Nekem sem volt otthon a férjem, amikor este teszteltem (nagyon gyanús volt minden, nem bírtam várni reggelig és persze már este pozitív lett). Én egy régi macit tettem az asztalra (jobb házi ötletem nem volt, minden zárva volt már), kezébe a tesztet és egy cetlin a kérdést: akarsz az apukám lenni? Persze nem értette az üzit, merg nem tudta, hogy miért kapja õ most ajándékba a régi macinkat, aminek valami filc van a kezében. Majd térült kettõt, megnézte jobban és végre leesett neki... :lol: Utána olyan bamba vigyorral nézett a nagy szemeivel percekig - "nem viccelsz?" - nem vicceltem. De mindkettõnkbõl az bukott ki, hogy de jó, ez azt jelenti, minden rendben van velünk, akár baba is lehet (éljen éljen), de ez még nem jelent semmi biztosat. Lehet hogy már akkor megéreztük, így visszagondolva furcsa.

Azért szép emlék, és igyen, tényleg nézzünk csak elõre!
bozza

Vavyen, milyen ez a tisztító kúra? Gyorsan utánalapoztam a bükki füvesembernek (még nem hallottam róla, de milyen cuki a bácsi!), a babatea nagyjából le van írva a honlapon, ezt iszod? Szinte tuti, hogy én apával nem tudok majd gyógyteákat itatni, de egy méregtelenítésen én magam is gondolkodom. Így a húsvéti kajálás után :oops: jót is tenne egy kis böjtölés... :)

Reggeli irrigálás: látom magam a kádban, égbe meredõ lábakkal, még a fülem is teafüves... :lol:
bozza

Nyugi, nálunk se issza a párom. :)
Inkább csak a magam megnyugtatására iszom, ahogy a vizikefírt is. Egyébként visszagondoltam és rájöttem, hogy bizony herpeszem volt az ötödik héten.

Szóval, irrigálni én se fogok, ez fix. Iszom felváltva a csalán- és diólevél teát már negyedik hete. Még két hét :) Aztán a fagyöngy tinktúra egy hónapig reggel és este. Mire ezt végigcsinálom le is telik a három hónap, amit a doki javasolt a várakozásra. Sokáig nem akarunk várni, hiszen jócskán benne vagyok a korban akkor is, ha ez a baba a második lesz.
vavyen72
Debrecen

Sziasztok!!!

wigyorka a szövettanból tényleg soha semmi sem derül ki:(
annó én is így jártam az én nődokimmal.szemét tetü:(((((

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Ha azt nézzük, hogy mindjárt május... és a június is már csak 1 hónap, akkor valóban pikk pakk. :)

Egyébként én a mûtét után 2 hétig csak ilyen témájú cikkeket keresgettem a neten, ha volt idõm. Aztán rájöttem, hogy a gondolataimat jobb lenne másfelé terelgetni. S így tényleg sikerült "átvészelni" ezt az idõszakot.

Lányok nálunk most telt le a 3 hónap :) és az ovu is a napokban esedékes :) lehet megint izgulni :) mi nem óvszerezünk már az biztos :) errõl csak "itt" nektek beszélek. Május elején tesztelek megint elõször :) El sem hiszem... :lol:

Amit másképp fogok csinálni: a természetem eléggé lobbanékony. Az elõzõ terhességnél mindenen felhúztam magam, szélsõségesen viselkedtem. (és ez nemcsak a saját, hanem mások problémáját is túlaggódtam) De most csak magunkra fogok koncentrálni. a baba, a férjem és én :) És semmin nem fogok idegeskedni!!!

Bozza szerinted meddig járjak futni?? olyan jól belejöttem... és inkább kocogni szoktam. (lassabb sebesség, alacsonyabb pulzus számon) De ezt a hónapot egyébként sem akarjuk nagyon görcsösre venni, amolyan 0. hónapnak szánjuk :) De titkon reménykedek!! :roll:
wigyorka
Budapest XVIII. kerület

@nitacska: mi volt a gond a nõdokival? Gondolom a semmitmondó szövettan csak egy csepp a tengerben, mondjuk nem is biztos, hogy õk tehetnek róla. Azért kérdezem, mert én is egyre bizonytalanabb vagyok az orvosommal kapcsolatban. Részemrõl 8 hét telt el a mûtét óta, de sem akkor, sem azóta nem volt egyetlen UH sem. Pedig voltam nála a kórházban és privát is. Állandóan csak a vitaminját tukmálja, amit én az elsõ alkalommal is már hónapokkal elõtte elkezdtem szedni (nyilván kevés eredménnyel). Mi az az alapellátás, amit szerintetek ilyen esetben elvárható az orvostól? Vagy ne nyafogjunk annyit, mert ha nincs görcs, fájdalom, akkor nincs baj sem és úgyis tudja, hogy mire kell ilyenkor figyelni?

Wigyorkának akkor egy személyben drukkol mostantól a fórum, hogy jó példával elöljárva bizonyítsa: missed ab + 3 hónap után midnen gond és közjáték nélkül jön a baba! :D

Én egyelõre a szép idõnek is örülni tudok. Tegnap kirándulni voltunk (külhoni hegyekben) - amikor reggel elindultunk pólóban, 15 fokban és napsütésben, nem gondoltuk volna, hogy 3 órával késõbb egy hókotró mögött araszolunk a nagy pelyhes hóviharban, karácsonyt idézõ havas fenyõkkel az út mentén... Hát valahogy már nem fogott meg a hangulata. :lol: De itthon megint süt a nap, ez jó! És tényleg, már csak egy hét és itt a csodás május, nyáron minden sokkal szebb és jobb (lesz)!

Wigyorka köszönöm a kérdésed a futásról, bár nem vagyok hiteles forrás. :lol: A bejegyzésekbõl arra következtetek, hogy te is majd kicsattansz az egészségtõl, így szerintem a futásnak semmi akadálya, fõleg, ha nem babásan kezdi az ember lánya, hanem már eleve edzésben van. Véleményem szerint ez semmiképp sem árt, én is folytattam a jógát. Futni viszont nem voltam, de ennek egyetlen oka a tél volt és én nem szeretek indoor futni. Meg lusta is voltam.. :oops:

Ha bizonytalannak érzed magad, kérdezz rá az orvosnál, amikor majd megállapítja, hogy szépen nõ a baba és minden a legnagyobb rendben! :D

By the way növekedés - bár megint hosszú lesz ez a bejegyzés - nektek mi volt a tapasztalat a korábbi babaméretekkel? Bevallom, nálunk az elejétõl fogva nyafogott az orvos, hogy szerinte kicsi vagy késõbb fogant (mint ahogy én azt a tutibiztos hõgörbém és egyéb jelek alapján kiszámoltam). Eleinte csak a commodor64-re emlékeztetõ õskövület hasi UH gépére fogtam, de sajnos tényleg igaza lett.
bozza

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?