Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Loredana, mi beadattuk. Én direkt nem nagyon olvasgattam túl magam, csak néhány véleményt gyűjtöttem, aztán hajrá. A dokit, védőnőt meg se kérdeztem, mert minek (amit írsz, úgy is az lett volna). Szerintem ez olyan dolog, amit nem tudsz előre megjósolni, hogy jó döntés-e vagy rossz. Mi is azért adattuk be, mert a kórházakat messziről is utáljuk, inkább legyen akkor néhány nap hasimasi otthon. De pl. nővérem 3 gyereke egyikénél se adatta be, és nem kapták meg. Szóval, csak azt javaslom, próbálj a megérzésedre hallgatni. Az anyai szív igazat súg majd neked. :)

Tabati, de jó hogy írtál! :) Ez a császár után természetes szülés téma is érdekelt amúgy, szóval köszi! És drukkolok nektek hármaskához! :)

Piroska, hogy megy a suli? Gondolom totál el vagy havazva...bár lesz ez még így se... :) :) Nem semmi vagy azért, hogy ezt bevállaltad két pöttöm mellett, respekt és tisztelet, komolyan!

Velünk minden oké, nem voltunk gyógytornásznál, de mióta a kúszást teljesen felváltotta a mászás, azóta viszonylag kevesebbet áll, ja és mostmár pár hete ülni is tud, teljesen biztosan. Úgyhogy épp ülős-játék beszerző körutakat teszek mostanság a neten. :) :) Babauszin pedig lett egy szerelmünk! :D Annyira édesek, ahogy tetszelegnek egymásnak Bendivel. :) Majd próbálok hozni képet is róluk.

No mindenkinek kellemes télbe kanyarodást kívánok! (Mi utáljuk, az a sok öltözködés, vetkőzés, fuj) :)

Kép

Kép
csibic

Sziasztok!

Végül úgy döntöttem, hogy beadatom Vincémnek a Rota elleni vakcinát, az elsőt meg is kapta a múlt héten. Féltem, hogy utána lesz valami hasmenés, esetleg hányás, de hál' Istennek semmi ilyen nem volt.
Nő a szentem, mintha nyújtanám, és ugyanilyen tempóban hízik is. :) Már 6800 g, és 65 cm. A védőnő szerint megfelel egy öthónapos baba súlyának és hosszának. Meg is kaptam, hogy túletetem, más meg azt mondja, hogy nem baj, legalább van miből leadni, ha (lekopogom) beteg lenne.
Már nagyokat kacag, fogdos mindent ami a kezéhez ér, és mostmár rájött arra is, hogy kiabálással bármit elér... :wink: :D A családban nálunk sűrűn előfordul a sérv, (öcsém is a sírástól kapta, pedig állandóan ölben volt) úgyhogy amikor fennt van látótávolságban kell lennem, ha nem, olyan hangokon gőgicsél, mintha szólítana, és ha arra nem reagálok, na akkor van a hiszti. :) De nem bánom, nekem is jól esik minden szabad percem vele tölteni. :)

Kép
loredana
Kerepes

Sziasztok!

Lányok, bocsássatok meg, nagyon sok a suli meg a gyerek, meg minden. Köszönöm, a suli hála Istennek halad. Bevallom, azért ennyire nehéznek nem gondoltam, de egyelőre minden ZH-m megvan. :) A kicsi a lábamnál tekereg, án anatómiát tanulok... Gondolom, ennyi elég :).

Loredana
tudják ezek a gyerkőcök a dolgukat :) Első gyerek ;) Kicsi itt az ölemben, nem nagyon tudok írni...

Rote elleni oltás:
mi nem adattuk be, de első gyereknél még nagyon gondolkodtunk rajta. Van, mikor kell, azt a szülőnek kell felmérni. Mi a bárányhimlő ellenit adattuk be. Az oltások nem feltétlen rosszak, csak nem kell túlzásba vinni. Ha nem lenne oltás, még mindig diftéria lenne és társai. Nincs ezzel semmi baj. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek. Aki dr. Szabó Lászlónál szült, vagy bármiféle nagyobb műtétet csinált neki a doktor úr, kérem írjon nekem privit, mert szeretnék pár dolgot kérdezni. Előre is köszönöm mindenkinek.

Kép Kép Kép
izisz7
Budapest XIV. kerület

Sziasztok!

El tudná nekem valaki küldeni Ignáthé Éva szülésznő telefonszámát priviben?
Nála szültem legutóbb is, csak tönkrement a mobilom, és nincs meg a száma. A dokim meg egy hónapja ígéri, de még nem szerezte meg. :oops:

Köszi!

KépKépKépKépKép
uxi

Én sajnos nem tudom, de hátha valaki... Ha nem megy, akkor írj privit és megadom Anikó számát, ő biztos szívesen megadja Ignáth-nének az elérhetőségét.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Köszönöm, közben megoldódott, végre elküldte a dokim.

KépKépKépKépKép
uxi

Közben megszültem :D .
Nem csalódtam benne, nagyon jó választás volt. Főleg, mivel most nem volt fogadott orvosom, hanem ügyeletesnél szültem (az is jó volt így)
Az első két szülésznél csak orvosom volt, a harmadiknál orvos és szülésznő is, de menet közben rájöttem, egy jó szülésznő többet ér, mint a fogadott orvos.

KépKépKépKépKép
uxi

Gratula uxi a Bébikéhez! :) Ha van kedved, mesélsz a szülésedről? Milyen volt? Ki volt az ügyeletes orvos?

Kép

Kép
nancsika

Nancsika,
hát ti hogy vagytok? :) Mi van veletek? :)

Uxi
ti aztán jól bírjátok, nééégy gyerek. :) Gratulálok! :) Tényleg mesélhetnél. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Szal én totál zöld vagyok a szgéphez és már a gyereknek is aludnia kellene... Egy kérdés: tudja valaki (és meg is adná?) Makarész Attiláné elérhetőségét? Előra is köszi!!! :D
pokosz
Tura

Szia! Engem is érdekelne a szám, megadnád légyszi?
pokosz
Tura

Sziasztok.
Engem is érdekelne egy megbízható szülésznő telefonszáma,most 28 hetes vagyok.Előre is köszönöm.Márti :D
marti73
Budapest XVI. kerület

Bocsánat, csak most láttam, hogy írtatok. Akinek kell, írjon privit!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Mi hamarosan újra babázunk, a 34. héten tartunk.....
Aki mostanában szült, nem tudja véletlenül, hogy a 2 ágyas szobák ára továbbra is 5000 ft?
Kár, hogy így kihalt ez az oldal, de én is csak nagy ritkán nézek be sajnos.
Üdv
Ani
anidani
Isaszeg

Ani
nem mondod???? :) De jóóóó! :) Végre! :) Akkor legalább fog valaki ide is írni. :) Nem tudom, sajnos, hogy mennyi a szoba. Hátha valaki...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

A kétágyas továbbra is 5000-be kerül. Viszont ami számomra újdonság, hogy a kispapáknak, ill kísérőknek, akik ott vannak a szülésen, steril ruhát kell venniük egy automatából, ami 3000 Ft.:((

Erka
zalko

Sziasztok!

Köszi Zalko, jó drága az a steril ruha, másfél éve még nem volt ilyen. A szülésznő adott egy zöld nadrág-póló kombinációt a férjemnek.

Ez a várandósságom kicsit nyűgösebb, mint az első volt, sokkal fáradékonyabb vagyok, amiről persze a kis másfél éves Ábelkém is gondoskodik :D .
A doki is rámparancsolt, hogy feküdjek, mert többet keményedik a hasam, mint kéne, vagy különben beküld a kórházba......úgyhogy mozgósítottuk az eddig lenyugtatott rokonokat, hogy jöhetnek egy kicsit gyerekmegőrzésre.
A héten már a 35. hetet töltjük, én azon vagyok, hogy még azt a kb. másfél hetet bírjuk ki, utána jöhet ha akar. Bár a rendezkedéssel még nem vagyunk teljesen kész.
Nagyon sokat eszembe jut az első szülésem, főleg, hogy közeledik a következő, és a kettő közt alig 20 hónap fog eltelni (várhatóan). Remélem ahhoz hasonló gyorsaságú lesz (3 óra).
Kíváncsi lennék mi újság van Verkával, Nallával, Szilvivel, Pancsival és azokkal a lányokkal, akikkel 2010 szeptembere környékén "cseteltünk".
Piroska, Te mit tanulsz? És milyen a 2 gyerekkel? Bár nálatok nagyobb a korkülönbség mint nálunk lesz, de én egyenlőre el sem tudom képzelni, hogy lesz egy kicsivel meg egy iciri-picirivel.
Igyekszem többet benézni, hátha ír valaki.....

Üdv:
Ani
anidani
Isaszeg

Ani
bocsánat, nem láttam, hogy írtál.
Hát két gyerek teljesen más. Nem cifrázom, az eleje kicsit nehéz volt, de most már nagyon jól eljátszanak. Nagyon jó a két gyerek, szuper, de tényleg! :)
Nappalin tanulok védőnőnek.
Ha elfogadsz néhány jótanácsot:
Ha már megvan a kiságy, vagy a helye, akkor csináljátok azt, hogy tegyél oda egy játékbabát és gyakoroljátok, hogy amikor a baba mellett elmentek, akkor csendbe kell lenni. Ahogy én láttam, minden családban ez az első számú ok, ami a veszekedést vált ki. A kicsi, amikor hazaviszed, az első időben szinte egész nap aludni fog. Nagyon nehéz lesz, mert a nagy folyton felébreszti, a kicsi fáradt lesz, te meg kileszel. Ha most elkezdtek fogalkozni vele, akkor mire megszületik a kicsi, egy fokkal könnyebb lesz.
A másik:
amikor hazamész a kórházból a babóval, akkor ha lehet, legyen még egy felnőtt veletek, ne csak te legyél a férjeddel. Ugyanis amikor hazamentek, akkor a kicsi meg fog lepődni, új környezet, a nagy ott fog ugrálni körülötte, esetleg sikongatni meg minden, míg a kórházban csend volt, itt folyton van valami, sírás, csapkodás, dobálás meg ilyenek. Ne lepődj meg, ha kicsit ettől kiborul és nem fog szopni. Nálunk ugyanis ez volt. Aztán amikor végképp nem tudtam mit tenni, mert csak a hasamon aludt el, aztán sírt, de szopni nem akart, akkor kapott egy kis szőlőcukros vizet, attól visszatért a vércukor szintje és utána szopott. De ilyenkor jó, ha van egy harmadik ember is, aki oda megy, ahová kell, mert apa a naggyal lesz, nem tud neked segíteni. Te meg hiába második gyerek, de azért még szédelegsz meg ilyenek. Az tény, hogy minden másképp lesz, mint az első gyerekkel. Hazamentem a kórházból és már aznap éjszaka takarítottam, főztem, meg minden. Első gyerekkel feküdtem egy csomót. De azért arra figyelj, hogy ne ess túlzásba. Pihenni kell, mert nem lesz tejed! Hát nem semmi, hogy kicsi mellé picit bevállaltatok. :) De nem baj, nagyon jó lesz, hogy együtt nőnek majd fel. Addig meg kitartást! :)
Ha tudok segíteni, írj! Megadjam a mobil számomat?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Megtudná valaki adni Dr. Jurkó Zsuzsanna elérhetőségét? Jókat olvastam róla és valoszínü, hogy nála szülnék. Elöre is köszönöm a segítségeteket.
kiralygy
Budapest XVI. kerület

Hűű, én nem ismerem őt, sajnos... És ha bemennél, amikor rendel? Ott elkérhetnéd a számát...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Kedves Mindenki,

új beszálló vagyok a 28. hétben.
Kistarcsán fogok szülni, épp ma voltam Jurkó Zsuzsanna doktornőnél, aranyos volt, mindent megmutatott, szobákat, szülőszobákat stb., kb. 1 órahosszáig foglalkozott velem.

Lenne néhány kérdésem:

Segítsetek kérlek szülésznő választásban.

Szerintetek egyszobás, vagy kétszobás verziót válasszak a szülésnél? A kétszobás azért megnyugtatóbb, mert nem egyedül vagyok, pozitív, ha van még egy másik anyuka is a szobában, de soha nem lehet tudni, kivel kerülök össze. Mi a tapasztalat?

MIlyen tarifában gondolkodjak? Szülésznőileg, és orvosilag is kérdezem. Van aktuális infótok erről?

Előre is köszönöm.
Ui: mindenkinek gratulálok a picurokhoz:)

Üdv
Tünde
lenasmam
Gyömrő

Sziasztok!

Piroska, köszi az ötleteket, tegnap lett beállítva a kiságy, a fiam egyből elkezdte beledobálni a labdáit.... Na be kell tanítanom, hogy ezt nem biztos, hogy az öcsike szeretni fogja.....

Szia Tünde!
Én nem tudok mondani doki tarifát, mert nem volt és nem is lesz orvosom, sajnos nincs rá pénzünk.
Szülésznőm lesz, ha gondolod elküldöm a számát privátban.
Az első fiam születésénél 2 ágyasban voltam, nekem jó volt, mert tudtunk egymásnak segíteni a szobatársaimmal, és első babánál azért elkélt a segítség. 5000 ezer egy nap. Idén sajnos lehet erre se lesz pénzünk..........
Korábban írta Zalko, hogy 3000 a papa-szett a szüléshez! Hát tényleg ott az automata!!!!!!!!!!!!!!!!!!! És valóban 3000 forint, DE! Lent a gyógyszertárban vettünk épp tegnap 1430 ft-ért egyet. Úgyhogy ott is beszerezhető.
Az automatáról semmi jót nem hallottam egyébként, mert állítólag valaki elkezdte beadagolni a pénzt, és végül se ruhát nem kapott, se a pénzt nem kapta vissza.....
Azt hiszem nem szeretek ott a terhesgondozásra járni. A 36. heti streptococcust úgy sikerült levenni, hogy felsértettek, és még véreztem is. Azt hittem, megszülök. Most meg rám se néztek.

Jajaj felébredt a család.
Sziasztok
anidani
Isaszeg

Szia Anidani,
köszi az infokat.

A szülésznő számát megköszönném:)

Terhesgondozásra még csak most megyek először ebbe a kórházba. Eddig helyben jártam, de sajnos az orvosom nem vesz részt már ilyenen.
Az automatát láttam, köszi az ötletet a papaszetthez.

A kétszobásat megfontolom mindenképpen.

Azért ha van valakinek infoja a tarifákról mégis, kérlek, írjatok:)

Kellemes húsvétot kívánok mindenkinek.
Tünde
lenasmam
Gyömrő

Sziasztok!

Elkezd élni újra a topic? :) Az jóó! :) :)

Anidani
ez a mizéria ezzel az automata meg miegymással... De jó tudni, hogy gyógyszertárban is lehet venni. Tehát megveszed és beviszed akkor, amikor mész szülni, hogy apa abban legyen?
A pénzt megértem, a mi szülésünk hát kemény pénzbe került szobával együtt...

Tünde
én nem tudom, hogy most mi a tarifa, de gondolom, valahol százas körül lehet és fele a szülésznő. De nem tuti, ez csak olyan sejtésem. Miért nem kérdezed meg?
Nekem Sárközi Anikó volt a szülésznőm, én nagyon szeretem őt, teljesen elégedett vagyok vele! Ha kéred, elküldöm a számát priviben.
Terhesgondozásra lehet menni a kórházba? Nekem azt mondta a dokim, hogy nem mehetek be terhesgondozásra, az csak SZTK-ban van, a kórházban csak gond esetén vagy szüléskor lehet ellátni az anyukákat. Lehet, hogy változott?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok! Régen már irogattam ebbe a fórumba, aztán megszületett a kisfiam, és azóta nem. Most, hogy közeleg a Tesó-projekt, ismét benéztem, mert megint Kistarcsán tervezek szülni.
Szülésznőt tudok ajánlani, nagyon elégedett voltam és vagyok is, mert azóta is tartjuk a kapcsolatot, Szabóné Judittal. Ha valakit érdekel, és ír privit, szívesen elküldöm az elérhetőségét. Mivel az első szülésnél nem volt választott dokim, és akihez a terhesgondozásra jártam, ahhoz sem szeretnék visszamenni, most ajánlotta nekem Judit Jurkó Zsuzsát. Őt még nem ismerem, de ahogy itt olvasom, biztos jó választás lesz. Meg Juditnak is elhiszem, hogy nem fogom megbánni. Azt, hogy szüléshez felkérem-e, még nem tudom, mert Juditban maximálisan megbízom, elsőre sem volt gond, hogy csak szülésznőt választottam, dokit nem. Velem édesanyám volt bent a szülésen, mert férjem nem vágyott erre az élményre - anyukám vágta el a köldökzsinórt, és nagyon szép élmény volt az egész szülés - össz-vissz 3 óra volt.
A tarifákról annyit, hogy a dokik 80-100 alatt nem vállalnak szülést, a szülésznők pedig azt mondják, hogy amennyit gondolsz. Judit kifejezetten hangsúlyozta, hogy neki nem a pénz a lényeg, ez a hivatása, 33 éve csinálja, és segíteni szeretne, tehát tényleg amennyit gondolunk. Nem akarok senkit sem befolyásolni, így nem írnám meg, mennyit gondoltunk. Az ember persze igyekszik kifejezni háláját, ahogy tudja, de én nagyon nem szeretem, ha valaki az egészségügyben a pénzre hajt, ezért sem választottam dokit. Nem bántam meg.
Üdv Mindenkinek!
Vicus
vicush79

Sziasztok!

Tündi!
ELküldtem privátban a szülésznő számát, de nem tudom elment-e, mert nem volt egyértelmű. Kétszer is megpróbáltam.
Ha nem jutott el hozzád, megpróbálom mégegyszer.

Szerintem se nagyon lehet terhesgondozásra a kórházba menni, kivéve ha a saját orvosával beszél meg egy időpontot az ember...gondolom.
Viszont már kétszer voltunk NST-n, és alig voltak emberek! A korábbi élményeim szerint minimum fél órát kellett várakozni, hogy bejusson az ember! És aztán még felet, hogy a dokihoz is bejusson! Most, alig ültem le 2 percre, és már én jöttem! Pedig csak 1 gép van, (korábban kettő volt) amit állítólag ide-oda tologatnak az osztály és az ambulancia között......
A paparuhát már megvettük, hátha nagyon gyorsan lesz rá szükség.

Szerintetek az normális, hogy egyfolytában fáj az alfelem? Múlt pénteken hagytam abba a magnéziumot, és azóta eléggé feszülök. Nem fájás-szerűen, tehát nincsenek nem fájós időszakok. És most a végére még az aranyerem is kijött....És a hangulatom is egyfolytában ingadozik, ilyet nem tapasztaltam sem Ábellel, sem ennél a babókánál eddig. Úgyhogy a teher egyre édesebb, lassan elég lesz a jóból!

Sziasztok
Ani
anidani
Isaszeg

Sziasztok!

Ani!
sajna nem jött át a szám, át tudnád küldeni újra? Köszönöm.

Piroska!

Most elbizonytalanodtam.
A doktornő adott időpontot a 31. hétre, ráadásul a kórházba, amikor nem ügyel-gondolom. Ez normál vizsgálat, valószínű rengetegen lesznek... ez terhesgondozás lenne. Még egyszer beszéltünk egy időpontról, a 35. héten, utána pedig hetente szívultrahangra is hozzá. Ez is lehet magán is és normál is. Egyelőre nem döntöttem el, hogy ezeket a hetiket hogyan rendezem, de ezeket a lehetőségeket ajánlotta fel. A szülés összegéről még nem kérdeztem, de ha ez ennyire direkt, akkor megteszem. Azt gondoltam a téma annál szenzitívebb , minthogy ennyire üzletszerű legyen.

Ani, mikor vagy kiírva?

Jó éjszakát.
Tünde
lenasmam
Gyömrő

Tünde
hát az az igazság, hogy én a magánrendelőben kérdeztem rá, ott azért más, a kórházban nem nagyon tudom, hogy lehet rákérdezni. De szerintem a tarifát már leírták a többiek, én nem tudom, hogy mernék-e tőle kérdezni a kórházban. Mert ott vannak ápolók, hallják, ezzel kellemetlen helyzetbe tudod hozni őt. Az, hogy berendelt, talán azért van, mert már eléggé a vége felé jársz, nem kell sokszor hívjon, ráadásul nemsokára folyamatosan be kell járnod, 36-dik hét után hetente NST, szóval tud ott is fogadni, mert leírhatja, hogy veszélyeztetett vagy, szükség van kivizsgálásra meg ilyesmi. Ezt egy-két alkalommal meg lehet csinálni, csak nem kilenc hónapon keresztül.

Ani
normális, hogy fáj, mert nyom, meg minden. Figyelj, el ne indítsátok úgy a szülést, hogy nem indult be! Várd meg az igazi fájásokat.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok,

Én is új vagyok és ha lehetséges, szeretnék csatlakozni hozzátok. :-) - számtalan kérdésemmel. :-D

Most várom a második kisbabámat és a 20. hétben vagyok. Még nem döntöttem el, hogy kinél és hol fogok szülni, úgyhogy egyelőre ide Veresegyházra járok ingyenes terhesgondozásra.
Az első babámat Budapesten az István kórházban szültem, most azonban egyéb okokból kifolyólag lehetséges, hogy a Flórban fogok szülni.

Sajnos a kórház nekem annyira nem szimpatikus és az sem volt az, amikor a 12. heti UH-ra majd' 2 órát kellett várnom úgy, hogy ott volt velem az örökmozgóm, meg a párom, aki szabit vett ki, majd közölték, hogy hüvelyi UH lesz. (???) Nem is értettem. Az első babánál a 12. héten már nem volt hüvelyi.
Persze csak futószalagszerűen vizsgálták meg a babát, de ez szinte az összes kórházban így van, pláne ha nincs választott doki és nem ő csinálja az UH-t mondjuk a magánrendelésén.

Most jelenleg ott tartok, hogy fogalmam sincs, mit/kit válasszak inkább? Szülésznőt, vagy dokit? Hiszen a szülésnél inkább a szülésznőnek van oroszlánrésze, mintsem az orvosnak. Viszont nekem pedig szükségem van arra, hogy biztonságban érezzem magam és "legyen rám odafigyelve". :-) Úgy meg pláne, hogy egy számomra idegen kórházban fogok szülni... Gondoltam rá, hogy lesz, ami lesz, ügyeletesnél szülök, de pár ismerősöm is így indult neki az első babának és sajnos nem lett jó vége.

Hetek óta nézegetem és gyűjtögetem az infokat a dokikról, de mindegyikről mondanak egyaránt nagyon rosszakat és jókat is. Viszont az is igaz, hogy ez majdnem mindegyik doki esetében így van.
Surányi doktort ajánlották első sorban, de nála már tavaly is nagyon borsos ára volt a szülésnek és ezt, meg a terhesgondozással járó összegeket + a VIP szobát már nem bírná a pénztárcánk.

Jelenleg Várkonyi dokinál ragadtam le és most, hogy olvastam Jurkó Zsuzsáról, ő is szóba került. :-)

Esetleg van valakinek tapasztalata az említett orvosokról?
Szülésznő esetében Szabónét nekem is ajánlották.

Még egy fontos kérdésem lenne: érdemes szerintetek elmenni egy-két szülésfelkészítőre - hiszen számomra a szülészet ismeretlen -, vagy a dokit/szülésznőt elég ha megkérem, mondja el, milyen "szabályok" vannak.
Ilyenekre gondolok, hogy kell-e ruhát, vagy eü cuccokat vinni a babának? Normál esetben meddig tartanak bent? Mikor kell jelezni, hogy VIP szobát kérek? Apukának kell-e valami ruha, ha bent szeretne lenni a szülésnél, vagy elég egy fehér nadrág és póló?

Valamint szeretném megkérdezni, hogy szülés esetén milyen szabályok vonatkoznak a látogatókra? Ha egy-, kétágyasban vagyok, akkor bármikor lehet jönni, vagy akkor is csak meghatározott időpontban?

Elnézést, ha sokat kérdezek, csak szeretnék tisztában lenni a dolgokkal, még mielőtt ketteskénk megérkezik. :-)

Köszönöm szépen előre is a segítségeteket.

Dia
:wink:
dius77
Veresegyház

Szia Dia!
Üdv a topikban!
Mivel első babámat a Flórban szültem, megpróbálok válaszolni a kérdéseidre.
Előszöris, én pont Surányihoz jártam terhesgondozásra, de nekem személy szerint nem annyira jött be a stílusa, meg az összeget, amit a szülésért kért, mi sem engedhettük meg magunknak. Így lett, hogy végül a szülésre nem kértem fel, csak Szabóné Juditot és az anyukámat, és nagyon szép élmény volt. Az ügyeletes doki is kedves volt. Egyáltalán nem bántam meg a döntésem, és a második babánál megint a Juditot fogom választani, valószínű dokira ismét nem szánunk. Terhesgondozásra Dr. Jurkó Zsuzsában gondolkozunk, mert Judit is őt ajánlotta. A szülésfelkészítőt én végig jártam a kisfiammal, a második babával már nem tervezem, de aki először jár ebben a kórházban, szerintem, érdemes. Én 2010-ben szültem, akkor a babának nem kellett vinni csak egy ruhát, amiben hazavittük, ottanra mindent kapott. Pelust vittünk, de ha jól emlékszem, minden más krémet, hintőport, egyebet adtak. Nem tudom, ez mit változhatott, de ezt a felkészítőn részletesen elmondták akkor.
Normál esetben 72 órát tartanak bent. Én kedden szültem, és pénteken jöhettünk haza. A VIP szobát szüléskor kell jelezni, hiszen előbb nem tudsz időzítést. Én kétágyasba mentem, az tökéletes volt, mégsem voltam tök egyedül, de legalább nem is hat anya-hat baba. A szüléshez kell kórházi ruha a kísérőnek. Abban ha fentebb jól olvastam változások vannak, mert akkor anyukám még kapott egy zöld szettet a szülészeten, most már ahogy írják, meg kell venni vagy automatából drágán, vagy patikából olcsóbban. 2010-ben úgy volt a látogatás, hogy szinte bármilyen normális időpontban (nem este 7 után a fürdetésekkor pl.) lehetett látogatni, de a szobába nem jöhettek be, csak a közös társalgóba. A 2-6 ágyasokban tuti ez a szabály. Az 1 ágyasba lehet, hogy be lehet menni, hiszen ott nem zavarnak mást a látogatók - azt nem tudom.
Remélem, segítettem, kérdezz még nyugodtan, illetve nagyon szívesen megadom priviben a Judit számát, biztos szívesen vállal téged, és elmond mindent.
Üdv, Vicus
vicush79

Szia Vicus,

Nagyon szépen köszi az infokat. Kb. mindenre kaptam választ, amire szerettem volna. :-)
Judit számát (ő amúgy hány év körüli?) kérlek akkor küldd el nekem. Előre is köszi.
Szerinted Judit tud majd infokat adni Zsuzsáról? Pl. a számát és hogy hol rendel?

Annyit szeretnék még kérdezni, hogy a látogatók - ha nem mehetnek be a szobába - hogyan láthatják a babát? Leginkább sehogy, vagy ajtón/üvegen keresztül, vagy ki lehet vinni a társalgóba őt is?

Amúgy két ágyasban gondolkodunk mi is. Az még belefér. Első babánál még jobb volt, hogy többen voltunk (4-en az Istvánban egy szobában), de a másodiknál már nekem ez nem annyira fontos. Ahogyan az sem, hogy a csecsemősök milyenek - sajnos róluk csak rosszat hallottam. :-(

Dia
dius77
Veresegyház

Szia Dia!

Judit száma megy mindjárt priviben, írj, ha megkaptad. Biztosan tud Neked mesélni Zsuzsáról, meg a számát is megadja.
A látogatók láthatják a babát, mert ki tudod tolni őt a társalgóba. Kerekes, bevásárlókocsihoz hasonló átlátszó műanyag keretes tolókában lakik ő ugyanis. Jól körülírtam a szerkezetet :) A kétágyas tökéletes választás lesz, hidd el. A csecsemősök között is volt kedves, de tény, hogy nem olyan jók mint a szülésznők. Azt a pár napot ki lehet bírni velük.
Örülök, ha tudtam segíteni, nyugodtan kérdezz, ha még eszedbejut valami.

Üdv, Vicus
vicush79

Szia Dia!
Megkaptad a második privimet is? Nem ment át az elküldöttek közé mint az első...
vicush79

Vicus,

Megkaptam, köszi.
Igen, ismerem azt a "babatárolót", mert az István kórházban is ilyenek voltak.
Igen, én is úgy vagyok vele, hogy nem akarok odaköltözni azért hónapokra/évekre a kórházba (bár, az első szülésemnél annyi cuccal mentem, hogy simán maradhattam volna még pár hetet :-D ) és azt a pár napot meg kibírom.
Úgyhogy a csecsemősök miatt annyira nem aggódom, bár most a pocaktesó kisfiú, de őt talán még könnyebb lesz pelenkázni, vagy tisztán tartani, mint egy kislányt. :-)
Azt is remélem, hogy tejem is lesz, mert nem szeretném, ha cukros vízzel, vagy tápszerrel (csak ha tényleg nagyon-nagyon muszáj) etetnék a babát. :-(

Most egyelőre csak annyi jut még eszembe, hogyan tudnék eljutni leggyorsabban az ágyig. :-)

Hétfőn telefonálgatok és meglátjuk, mi lesz. Kíváncsi vagyok, mint mondanak a hölgyek. :-)

Jó éjt!
dius77
Veresegyház

Igen, a másodikat is megkaptam. Kétszer is. :-)
dius77
Veresegyház

Sziasztok!
Vicus elmondott mindent, én csak annyit fűznék hozzá, hogy nem annyira gázosak a csecsemősök. Én úgy vettem észre, hogy ha nem érzik azt, hogy nem veszik őket komolyan, akkor nagyon segítőkészek. Én nekik köszönhetem, hogy haza tudtunk jönni időben a második gyerekkel. Velem végtelenül rendesek voltak és segítőkészek. Van köztük kicsit morcosabb is, de általában nem igazán rosszindulatúak szerintem, csak sok a munkájuk, meg azért anyukák között is van ilyen is, olyan is, kicsit kikészülnek. Ki tudja, mi milyenek lennénk, ha ott dolgozunk? Nem egyszerű...
Nekem orvosom is volt meg szülésznőm is. Nem azért, mert sok pénzünk van, hanem azért, mert biztonságban akartam szülni. Nem tudom, a szülésznő nagyon kell, de ha komplikáció van, akkor meg az orvos kell, nehéz megjósolni, hogy melyikre lesz szükséged. Nem tudom... Én ha újra szülök, újra lesz mindkettő és ugyanazok az emberek, mert én végtelenül elégedett vagyok velük.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Piroska, igazad van, lehet komplikáció, és szükség az orvosra, de ha ilyesmi adódik, az ügyeletesnek is kutya kötelessége rendesen ellátni téged, és nem azon rágódva rosszul teljesíteni, hogy jaj, nem fizettél neki százezreket... szerintem... velem nagyon rendes volt az ügyeletes is, bár tény, hogy nem volt semmi komoly komplikáció.
Mindegy, én azt mondom, mindenki döntsön úgy, ahogy leginkább biztonságban érzi magát és persze a pénztárcáját is. Sokat számít, hogy miben hisz az ember.

Dia, Neked sok sikert a döntésekhez, a telefonálgatásokhoz! Ezek szerint az első manó kislány és most kisfiút vársz? Mekkora a kislány? Hogy hívják? Mi lesz a neve a kispasinak? Írtam neked még később is privit, de gyanítom, nem ment át - elég fura ez a rendszer. Nem akar némely levél átkerülni a kimenőből az elküldöttbe nálam.
Jut eszembe, tudja valaki, hogy kell itt vonalzót készíteni?
Szép hétvégét Mindenkinek!
vicush79

Sziasztok lányok!
Úgy néz ki ketteskét én is a Flórban fogom szülni. Itt lakunk a xvi. kerben, de a kisfiamat a SoteII. szültem, ott volt a dokim, de nem szeretnék visszamenni hozzá. Meg egyszerűbbnek is tűnik egy mindjárt 1,5 éves örökmozgóval közelebbi kórházban gondolkodni.
Végigolvastam az utolsó pár oldalt és látom hogy most talán többen is leszünk "frissek". Már az utolsó pár hozzászólás is sokat segített - ugyanis én is orvoskeresőben vagyok.
Én szeretnék majd szülésfelkészítőre menni, annak idején a sote-ra is jártam. Nekem biztonságot adott, hogy egy picit beleláttam az ottani kórházi világba.
G. császárral született - faros volt. Most, ha lehet szeretném azért hagyományos módon megpróbálni, és úgy hallottam a Flór kifejezetten támogatóan áll hozzá ehhez a témához.

Dr. Jurkó Zsuzsanna nekem is benne van a top 3-ban. :)
Ha bármi infót megtudtok róla, azt szívesen olvasnám itt, vagy akár priviben. Esetleg van-e magánrendelése?
Nagyon nem sürgi még, hiszen csak az 5-6. hétben lehetek, de jó lenne olyan orvost találni, akivel végigcsinálhatom az egész terhességet a szülésig.

Normál esetben terhesgondozásra akkor ne is a kórházba menjek? Hanem mondjuk a kerületi szakrendelőbe, ahhoz akihez épp időpontot kapok? (nem igazán szeretnék annyi pénzt kifizetni amennyit G-vel a magándokinak :( )
angelos

Vicus
amikor én szültem az első gyereket a kórházban, akkor még nagyon jó orvosbrigád volt, akkor simán rábízhattam volna magam az ügyeletesre is, mert nagyon rendesek voltak. Most nem tudom, hogy milyenek.

Dius
Én a felsoroltak közül csak Várkonyit és Surányit ismerem. Várkonyiról azt hallottam, hogy hangulatember, de én vagy jó hangulatában kaptam el, vagy nem az, de velem nagyon normális volt. Amikor kerestem orvost az első gyereknél, őt ajánlották (családi kapcsolatok révén), de aztán nem őt választottam, hanem Szentágothait, de az az igazság, hogy szakmailag nagyon felkészült, nagyon profi, tehát úgy biztos, hogy nem fog az ember rosszul járni vele szerintem, emberileg meg nem tudom, nekem jó tapasztalataim vannak. Surányival is jó tapasztalataim vannak, benne az a jó, ha egy anyukának pajzsmirigyes gondjai vannak, mert ő endokrinológus is, azt hiszem. Ha ilyen gondod van, akkor mindenképpen érdemes benne gondolkodni. Jurkó Zsuzsannát nem ismerem, remélem, hogy általatok többet fogok róla hallani. :)

Angelos
te is itt laksz a XVI-ban? :) Ha érdekel, van a kerületi anyukáknak egy facebook-os csoport is. Ott nem ilyen dolgokról tudsz beszélni a többiekkel elsősorban, hanem konkrét helybéli információkat adnak át egymásnak a többiek: mit hol lehet venni, szakemberre van szükséged, megkérdezheted a többiektől, ilyen-olyan kerületi infókat osztunk meg egymással, ha gondolod, csatlakozz. Zárt, tehát kérned kell a csatlakozást.
Terhesgondozásra nekem azt mondta a dokim, hogy nem lehet a kórházba menni, az SZTK-ban van a terhesgondozás, de szerintem ott sem lesz gondod, mert mi eddig csak jókat tapasztaltunk az itteni SZTK-val kapcsolatban (igaz, hogy nőgyógyásznál még nem voltam soha itt). Majd írd meg te is, hogy döntöttél! :) Egyébként a top 3-ból ki a másik kettő?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Tényleg fellendülőben az oldal, úgy látom én leszek az első befutó....szülés szempontjából. Merthogy alig másfél hetem van, vagy még annyi sem. Április 25.-re vagyok kiírva :D .
Piroska!
Miből gondolod, hogy hamarabb beindítjuk a szülést? Én Findt Mónikához jártam terhesgondozásra - ő viszonylag új a kórházban - Gödöllőre az sztk-ba, és ő mondta, hogy a 37. héten szépen fokozatosan hagyjam abba a magnéziumot. Erre gondoltál?
De mostmát tényleg a finisban vagyunk, alig birom magam elviselni is meg cipelni is. Én ilyen hangulatingadozásokat még sosem éltem át, ma kirobbanó formában éreztem magam, az előző napokat meg megemlíteni sem érdemes.....

Ez a választott orvos-ügyeletes orvos kérdés minket is gondolkodóba ejtett, de ha egyszer nincs pénze rá az embernek, akkor nincs. Ezért nem veszünk fel személyi kölcsönt....
Az első fiamat én is az ügyeletesnél szültem, aki nevezetesen Szentágotai volt, és tényleg semmi rosszat nem tudok róla mondani. A szülésznőmet - Ignátné Évát - pedig mindenkinek tudom ajánlani.
Viszont Surányiról nekem sincs jó tapasztalatom, a 12. heti uh-t ő csinálta a kh-ban, hasi uh volt, kb 2 percig tartott, és alig nézett valamit a babán. Most meg a 38.heti uh el is maradt, merthogy nem kötelező......
De akkor honnan tudjuk mekkora a baba? Mondjuk leginkább a feje mérete érdekel.

Én nem jártam ezekre az előadásokra, a szülésznő mondott el dolgokat, bevitt a szülőszobába, kipróbáltam a szülőkereket is, (a férjem is :lol: ), és most azt mondta, vigyek a babának hintőport, mert az is elfogyott....De bepakoltam még az alkoholt is, és a popsikrémet is, ami megmaradt, még jó a szavatossága. Hátha ezek sincsenek. De amint megszültem és hazajöttünk, írok friss infókat.

Én is kérdeznék. Kellene kenegetnem magam a weledás gátolajjal, de egyenlőre még nem jutottam el a dm-ig, hogy megvegyem. Anélkül is lehet gátmetszés nélkül szülni szerintetek? Az elsőnél is használtam, bár nem sokat, kb 3-szor, 4-szer, szülés közben is gátmasszíroztak, de metszés lett a vége. A doki viszont nagyon jól varrt össze, miután elmúlt a duzzanat, nem is nagyon éreztem, de az igaz, hogy sokára múlt el az a duzzanat.

Tünde! Próbálom küldeni mégegyszer a számot!

Sziasztk
Ani
anidani
Isaszeg

Ani, szia!

Húú, megy a drukk, hogy időben érkezzen a baba és ne előbb - bár, miért érkezne előbb? :-)

Akkor most is ügyeletesnél fogsz szülni és csak a szülésznőd maradt a "régi"?

Gátolajat én is használtam (bár nem ezt, amit te említesz - ez milyen? kifejezetten gátmasszázsra van?), egészen a 35-36. héttől minden nap. Túl sok értelme nálam nem nagyon volt, mert volt gátmetszés, bár azt mondják, szinte minden első szülő nőnél van. (Igazából azt sem tudom így, milyen lett volna, ha nem használom) Pedig az István kh-ban pártolják a gátvédelmet, de így legalább nem tartott sokáig az egész és a vágás is kicsi volt és hamar is gyógyult.
Mondjuk azért vegyesek az érzéseim, mert ha egy olyan pöttöm lánynál, mint amilyen az enyém volt születésekor, volt gátmetszés, akkor mi lesz majd másodszorra, ha ez a fiúcska akár csak fél kilóval is nehezebb lesz. :-O Bízom benne, hogy a már egyszer "kijárt út" miatt ez sem lesz nehéz. :-)

Angelos,
Üdv a topicban! Neked is 1,5 éves kis manód van? Nekem is. :-) Illetve már 19 hónapos, de amikor teherbe estem, akkor volt majdnem annyi. "Izgi" így a terhességem, és az elején volt is egy kis gondom - ami az elsőnél nem -, de szerencsére már minden rendben. Nagyjából.
Sajnos túl sokat keményedik a hasam. Az elsővel ilyenkor - 20 hetes terhesen - azt sem tudtam, milyen az, amikor keményedik az ember hasa. Pedig most már túl sokat nem is emelgetem Vikit és az első időkben meg 2-3 hétig kifejezetten meg is volt ez tiltva. Viszont még etetőszékes, ahol azért napjában 3-4-szer felemelem, beteszem és néha még a pelenkázóra is, ha nem jut eszembe, hogy inkább az ágyon pelusozzam.
Na, de mindegy, szedem a MagneB6-ot, attól ált. elmúlik. Meg néha egy kis vörösbortól.

Amúgy én pl. Pesten terhesgondozásra a kórházba jártam (vidékről), de itt nem tudom, hogy van. Sztem sincs terhesgondozás a kh-ban, max. ha a dokid oda hív. Így ha van választott dokid és neki magánrendelése, akkor oda mész, ha nincs, akkor abba az SZTK-ba, ahol a körzetetekben a várandós nők gondozását ellátják. Jól írta Piroska.
Én is most ide hozzánk járok az eü. központba - egyelőre. 5 percre van, időpontra megyek, nem kell várni és vihetem a gyereket is. :-) Ja, és még fizetni sem kell. :-D

Piroska,
Köszi szépen Neked is az infokat!
Szerencsére nincs pajzsmirigyes problémám és remélem, nem is lesz. ;-)

Vicus,
Igen, az első Makim kislány a második Maki pedig kisfiú lesz, ha minden igaz. Már kettő 4D-s vizsgálaton is annak látták, úgyhogy remélem, nem változik meg. Bár, igazából teljesen mindegy. Én először kislányt akartam (persze nem foggal körömmel és eszelősen :-D ), de a lelkem mélyén szerintem kisfiút, mert amikor láttuk az uh-n, hogy kukis, akkor még meg is könnyeztem. :-)
Valószínűleg Olivér lesz a neve, de ebben még nem 100%-os a döntés. Egyelőre Öcsinek hívjuk. :-D

Vonalzó készítést én is most tanulom és ha megvan, megírom.
dius77
Veresegyház

Piroska:
fb csoportot ismerem, már tag is vagyok, csak nem nagyon aktívkodok. :) Sz. Patríciával mi szervezzük a színházban a babaklubot, meg még a nordic walkingot szoktam "reklámozni" néha.
Sztk, nőgyógyászat: alapvetően jók a tapasztalataim, voltam párszor náluk amikor G-vel voltam pocakos. Az a baj, hogy a hölgy akihez jártam, már nem dolgozik ott, pedig őt szerettem volna most dokimnak. (Sajna egész Ausztriáig elment...)
Top3: Szentágotai a másik, a harmadik hely még kiadó... :) próbálok most infókat gyűjteni sorban a dokikról.

Ani: Akkor te már finishben vagy! De jó!
Findt Mónika rendel még máshol is, vagy csak Gödöllőn? Róla nagyon kevés infót találtam. Majd írhatnál róla pár szót ha lesz időd.
Doki-szülésznő: én azt hiszem dokit választani fogok, viszont szülésznőt csak a vége felé, mert ha ketteske is makacs farfekvést produkál, a szülésznőnek ugye nem sok értelme van.

Dius: Most még nem érzem gondnak az emelgetést, persze nagyon az elején vagyok még. Viszont ha valami gixer lesz, nem is tudom még hogy oldanám meg. Nem használunk babakocsit, hordozom G-t, kendőben csatosban felváltva. Enni még csak-csak lehet röptében egy széken terítve is, de valahogy vásárolni is kell.
Azon már most gondolkodom, hogy beszerzek egy "csini" banyatankot, mert ma csak egy zacskónyi mindenfélét cígöltem haza a cba-ból, és hátamon a 10 kilós G-vel igencsak lihegtem mire hazaértem. (emlékszem első gyereknél is az első pár hétben olyan voltam mint akiből kiszállt az energia, második trimeszterre ez elmúlt)

Angéla
angelos

Sziasztok!

Ma elég furán éreztem magam, ülni is alig birok, legkényelmesebb a fekvés. úgyhogy csak pár sor.
Findt Mónika Gödöllőn rendel, egyik héten péntek délelőtt, másik héten péntek délután, és így felváltva. Egy nagyon halk, de mégis határozott ember, nekem nagyon bejött, a szülésznőm is dicsérte, hogy nagyon jó vele együtt dolgozni. De ugye nem kértem fel a szülésre, hátha kifogom....
Egyébként nagyon messziről jár, Esztergom környékéről vagy honnan, magánrendelésről nem tudok.

Üdv:
Ani
anidani
Isaszeg

Ani
nekem még megvan, kb kétszer használtam, odaadom szívesen. Nem értem hozzá piszkos kézzel, csak a kezemre cseppentettem belőle. Kéred?

Angelos
nekem Szentágothai a dokim. Ja, az jó, ha benne vagy a csoportban. Jó kis csoportocska, nem? :) Mindig el szeretnék jutni nordic walking-olni, de olyan nehéz úgy, hogy soha nem érek rá a suli miatt. Nade nyári szünidőben. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Dius
Aninak a második gyerek lesz, szerintem érdemes használni. Nekem a második szülésnél nem volt gátmetszésem. Azért átrendeződik ám ott a dolog. Egy kis horzsolásom volt, azt bevarrták, de már aznap nem éreztem semmit.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Köszi Piroska!

Tegnap sikerült egy fuvarost szereznem, úgyhogy el kezdtem használni az olajat, a szülésznő azt mondta megpróbáljuk metszés nélkül.
Ma is elég furán érzem magam (talán nem csoda így a 39.héten egy 19 hónapos törpe mellett) a combom belseje egészen fent, néha annyira megfájdul, hogy Ábel csak néz, anya mit jajgat.
anidani
Isaszeg

Sziasztok!

Már a 39. hét második felét kezdjük...elég nehéz ez a szakasz. Ma voltunk nst-n és uh-n. Nem tudom, hogy az normális-e, hogy a kismamákat nem vizsgálják, csak lepecsételik az nst-t. Így jár, akinek nincs orvosa?????!!!!!!
Az uh-t is szülésznői közbenjárásra csinálják, merthogy az utolsó a 32. heti, utána már nem szokás a kórházban csak magánban. Vizsgálatom utoljára a 33.héten volt, azóta senki nem nézett semmit. Na nem mintha annyira szeretném, de azért jó lenne tudni hogyan állnak a dolgok odabent.
Minden esetre szerdán megyünk nst-re, akkor töltöm a 40-et, ha addig meg nem szülünk.
Mindeki eltűnt, jól vagytok?

Üdv:
A.
anidani
Isaszeg

Ani
nekem sem volt sok vizsgálat az utolsó hónapban, kb egy vagy kettő volt. Megvolt az nst, aztán annyi. Nem gond, mert az nst-ből meg a vizeletből kiderül, ha valami nincs rendben. Meg azért ha rád néznek, látják, hogy esetleg rosszul nézel ki, magas lehet a vérnyomásod vagy ilyesmi. Ha meg rosszul érzed magad, akkor szólni kell, nincs mese. Most nem arról beszélek, hogy húz, szúr meg ilyenek, hanem az, hogy szédülsz, lüktet a fejed meg ilyesmi. Van vérnyomásmérőd?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Szia Piroska!

Nincs gond a vérnyomásommal szerencsére, néha ugyan meg-meg szédülök, de a védőnő szerint ha csak egy pillanatig tart az normális.
Az uh-s viszont most azt állapította meg, hogy "jelzettnél több magzatvíz". De jó. Most akkor mi van?
anidani
Isaszeg

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?