Ani, szia!
Húú, megy a drukk, hogy időben érkezzen a baba és ne előbb - bár, miért érkezne előbb?
Akkor most is ügyeletesnél fogsz szülni és csak a szülésznőd maradt a "régi"?
Gátolajat én is használtam (bár nem ezt, amit te említesz - ez milyen? kifejezetten gátmasszázsra van?), egészen a 35-36. héttől minden nap. Túl sok értelme nálam nem nagyon volt, mert volt gátmetszés, bár azt mondják, szinte minden első szülő nőnél van. (Igazából azt sem tudom így, milyen lett volna, ha nem használom) Pedig az István kh-ban pártolják a gátvédelmet, de így legalább nem tartott sokáig az egész és a vágás is kicsi volt és hamar is gyógyult.
Mondjuk azért vegyesek az érzéseim, mert ha egy olyan pöttöm lánynál, mint amilyen az enyém volt születésekor, volt gátmetszés, akkor mi lesz majd másodszorra, ha ez a fiúcska akár csak fél kilóval is nehezebb lesz. :-O Bízom benne, hogy a már egyszer "kijárt út" miatt ez sem lesz nehéz.
Angelos,
Üdv a topicban! Neked is 1,5 éves kis manód van? Nekem is.
Illetve már 19 hónapos, de amikor teherbe estem, akkor volt majdnem annyi. "Izgi" így a terhességem, és az elején volt is egy kis gondom - ami az elsőnél nem -, de szerencsére már minden rendben. Nagyjából.
Sajnos túl sokat keményedik a hasam. Az elsővel ilyenkor - 20 hetes terhesen - azt sem tudtam, milyen az, amikor keményedik az ember hasa. Pedig most már túl sokat nem is emelgetem Vikit és az első időkben meg 2-3 hétig kifejezetten meg is volt ez tiltva. Viszont még etetőszékes, ahol azért napjában 3-4-szer felemelem, beteszem és néha még a pelenkázóra is, ha nem jut eszembe, hogy inkább az ágyon pelusozzam.
Na, de mindegy, szedem a MagneB6-ot, attól ált. elmúlik. Meg néha egy kis vörösbortól.
Amúgy én pl. Pesten terhesgondozásra a kórházba jártam (vidékről), de itt nem tudom, hogy van. Sztem sincs terhesgondozás a kh-ban, max. ha a dokid oda hív. Így ha van választott dokid és neki magánrendelése, akkor oda mész, ha nincs, akkor abba az SZTK-ba, ahol a körzetetekben a várandós nők gondozását ellátják. Jól írta Piroska.
Én is most ide hozzánk járok az eü. központba - egyelőre. 5 percre van, időpontra megyek, nem kell várni és vihetem a gyereket is.
Ja, és még fizetni sem kell.
Piroska,
Köszi szépen Neked is az infokat!
Szerencsére nincs pajzsmirigyes problémám és remélem, nem is lesz.
Vicus,
Igen, az első Makim kislány a második Maki pedig kisfiú lesz, ha minden igaz. Már kettő 4D-s vizsgálaton is annak látták, úgyhogy remélem, nem változik meg. Bár, igazából teljesen mindegy. Én először kislányt akartam (persze nem foggal körömmel és eszelősen
), de a lelkem mélyén szerintem kisfiút, mert amikor láttuk az uh-n, hogy kukis, akkor még meg is könnyeztem.
Valószínűleg Olivér lesz a neve, de ebben még nem 100%-os a döntés. Egyelőre Öcsinek hívjuk.
Vonalzó készítést én is most tanulom és ha megvan, megírom.