Új privát üzeneted érkezett!

Zsuzsa

Én nem nagyon sütök-főzök most. Töltött káposztát csinálunk majd holnap, aztán karácsony egyik napján az egyik, másik napján a másik nagyszülőékhez megyünk és ott fogunk kajcsizni.
Nekem amúgy még most sincs karácsonyi hangulatom. Az ajándékokat azért becsomagoltam, hogy mégis csináljak már valami "karácsonyiasat"Kép

És köszönjük a szobácska dicséretetKép

Babus

Kép
babus2005

Lányok!

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, eddig azért nem írtam, mert rossz volt a netünk, de most igyekszem bepótolni( nem mintha eddig túl sokat írtam volna)

Azóta nekem is sikerült tájékozódnom az ügyben. Most lett egy 2. új védönöm is, aki ugyan szintén nem fiatal, de egészen modern a felfogása, szinte mindenben.Mondjuk azt nem nagyon díjaztam amikor azt mondta,hogy ne fogdossam a pocimat, mert akkor a méhem egyfajta védezö mechanizmusként fog keményedéseket produkálni, de ezt leszámítva azt hiszem jól megleszünk egymással. Szóval ö is azt mondta a magnéziumra, hogy majd a 36. hét táján hagyjam abba,mert akkor már lehet, hogy olyan "jó" a hatása,hogy az egyébként kifelé igyekvö babát akadályozza, így tehát még 4 hétig szedem és kész.

Kedden voltunk uh-n. Lehet,hogy a dokim meg fog ölni,mert 30+3 naposan mentem,holott ö 32 hetes uh-t kért, de két ünnep között nem leszünk itthon és 31-jén töltöm a 32. hetet, hétfön meg már jelenésem van nála a leletekkel, így letudtam most. Persze nem ez volt az egyedüli szempont ,hogy mentünk, mert vissza tudtunk volna jönni arra az 1 délelöttre mondjuk 31-jén is,de már nem bírtam tovább így is már 12 hete nem láttam Jancsikámat, aki azóta igen szépen fejlödött ám. 80 mm a buksiátméröje a combcsontija pedig 60 mm és a pockosa valami 90*70 mm,de ebben nem vagyok biztos, ez lehet hogy hülyeség. A védönéni azt mondta,hogy nem lesz egy pöttöm a baba, de sajnos nálunk sem saccoltak súlyt, így azt nem tudom.

Csináltattunk képet is de sajnos nem lett jó,mert a pofikáját takarta a méhlepény egy része,és nem akart onnan kibújni,mert hát be volt ájulva szegénykém, ugyanis reggel mikor 7-kor indultunk a klinikára, még nem voltam éhes. Tudtam,hogy fél 8-kor kezdenek és addigra oda is értünk, és beadtuk a papírokat és vártunk. Közben babuci nagyon kis fürge-ürge volt, majd kiugrott a börömböl. Igen ám,de az emberek csak gyültek és mindenkit szólogattak be,csak minket nem.Már az is volt ben aki fél 10-kor jött, de mi még sehol sem. Hát már kicsit ideges lettem, és apuci is,és baba meg megérezve az én éhségemet és megunva a dolgokat bealudt, aztán mikor végre 10 után valamikor meghallottam a nevemet ,már nem is reménykedtem,mert ismerve a fiamat," nincs kaja, takarékra teszem magam" üzemmódban nyomta.

Na végre bejutottunk de a férjemet meg kint megállították,hogy várja meg míg a másik kismama kimegy ,ezt meg is értettem, de sajnos a nöci neki is látott vizsgálni, mire én közöltem,hogy várjuk már meg a férjemet. Nézegettük a babát, és mindent végigmutogatott. Gondoltam teszelem a nöcit,hogy felismeri e az én Jancsikám kuksiját, megkérdeztem a nemét és mondta,hogy fiú. Láttuk a kukiját, a kezecskéit,amelyekböl az egyiket nyújtogatta felénk az 5 ujjacskáját széttárva,mintha "pacsizni" akarna, a másikat pedig az orra alá támsztva tartotta. A lábcskáit is láthattuk,hát úgy érzem lesz gondunk a cipQvásárlással,mert elég nagynak tünt,de nem mérettem meg,mert már annyira elcsigázott voltam az éhségtQl,hogy elfelejtettem. Az arcockája volt a legédesebb, egész kis "pufirizsa" ,ahogy apa mondaná, és szépen aludt,meg magyarázott valamit álmába,mert néha nyitogatta a kis száját. Lehet nem tetszett neki,hogy a nö rázogatja azzal az izével,hogy ébredjen már fel.

Egyszóval jellemezve gyönyörü kis lurkó ez a mi fiunk,és lehet,hogy utolérlek benneteket Babus a szülésbe,mert a védönö szerint 1-2 héttel elöbb fog jönni,bár az uh-n nem nézték idösebbenk,de minden értéknek a felsö határán van.

Na most tényleg jó hosszúra sikeredtem, pedig ez nem éppen rám jellemzQ dolog, de ha belelendülök tudok én,csak nehéz elkezdenem.

Még folytatom a nagyregényt!! Kép

Karáncsony hangulatom az már van, de tegnap kikészültem egy cora-s sorbanállás alkalmával,mert mindenki elénk akart mászni a pénztárnál. Mivel látták,hogy "gyerekkel vagyunk" így tölünk nem mertek kérdezni,hogy elénk állhatnak e,,mert csak egy ceruzaelemet vettek,stb. de az elöttünk állót igen, és azt meg nem nagyon hajtották a tatárok,így ráért és beengedett mindenkit maga elé. hát azt hittem felrobbanok, de túléltem, igaz nehezen.

Nektek nincs olyan érzésetek néha,hogy rögvest szomjan haltok. Van hogy 2.5 l folyadék után is ezt érzem lépten nyomon. Ja és néha úgy fáj a hasam meg feszít a csontozatom ott lent,hogy azt hiszem rögtön megszülök,de ez csak 2 naponta 1* vaan,szerintetek ez normális, remélem igen.

Reggel (hajnal) 4.-kor ébredtem és rámjött a fözöcske,meg az ehetnék. Gondoltam is milyen jó lenne otthon egy gép meg net,mert ugye ti itt vagytok akkor is.

A férjecskémet nem akartam felkelteni, mert hát neki dolgoznia kell, de néha belémbújik valami és akkor addig nyafizok hangosan, meg sóhajtozok ,böködöm míg fel nem keltem, jó egy kis alattomos pi..a vagyok nem.

Na mostmár tényleg befogom!!!!!

Puszi: Timi 30+5
vargáné

Timi

Én is olvastam vagy hallottam valahol erről, hogy a poci simizgetése keményedéseket produkálna, amire a doki azt válaszolta, hogy ez marhaság, egyébként is minden kismama simizi a pociját. Max. nagyon veszélyeztetett esetben (koraszülés) kell csínján bánni ezekkel.
Én őszintén szólva, szinte egész nap fogom vagy simizem a pocimat(fekvés, tévézés, netezés, stb. közben) és kifejezetten élvezem, ahogy Kristófka belesimul a tenyerembe.

Hát én nem kapok főzhetnéket, sem hajnali 4-kor, sem későbbKép sajnos. Én nagyon nem szeretek főzni.
Válogatós is vagyok, meg kitalálni se tudom soha, hogy mit főzzek. Sokszor mire megfőzöm, a kedvem is elmegy az evéstől.
Én inkább rendrakás-mániás vagyokKép, nagyon bele tudok lendülni.

Babus+Kristóf

Kép
babus2005

Aki még erre jár, annak előre is:

[color=#ff0000][b]

Kép

Babus+Kristóf

Kép
babus2005

Sziasztok csajok!

Én egész héten készültem a karácsonyra. Minden nap vettem valami ajándékot, jól el is fáradtam. Tegnap és tegnap előtt megsütöttem a sütiket, ma orvosnál voltam egész délelött aztán takarítottam. Anyukám jött át segíteni, így azért gyorsabban haladt a dolog.

Képzeljétek milyen szerencsétlen vagyok. Reggel mikor elindultam a dokihoz gondoltam, hogy beállítom a videot, hogy nehogy rávegye az előző felvételre és az a rohadt szemét begyűrte és széttépte a kazettát. Sejthetitek milyen jól indult a mai napom! Kép

Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek 27+5 naposan normális, hogy 1030 g a súlya? Nekem az orvos azt mondta, hogy túl nagy, de hát mihez képest? Nektek ennyi idősen kb. mekkora volt? Ha valaki tud írjon nekem választ. Köszi!!!

Most nekiállok vasalni, mert annyi van, hogy szerintem reggelig is el lehetnék vele. Kép

Holnap délelőtt fa díszítés, ajándék csomagolás, aztán irány a szülőkhöz!

Ha már nem tudnék nektek írni, akkor mindenkinek nagyon boldog karácsonyt és azt az ajándékot a fa alá amit a legjobban szeretne!

Kép

Kép

Kép
mtücsök

Mtücsök

Kristófom a 29.héten 1085gr volt. És ezzel a súllyal inkább kisebb baba lesz, mintsem óriásbébi.
Szerintem semmi baj a babád súlyávalKép

Videókazi ügyben részvétemKép Én is mindig ettől rettegtem. De mi átmásoltuk kaziról DVD-re, így már nagyobb biztonságban van.

Bibííííí, nálunk szakad a hó!!!!!!Kép

Babus

Kép
babus2005

Babus!
Nekünk is át van másolva az első négy, de az utolsó kettő még sajnos nem volt. Kép

Tücsök (27+5)

Kép

Kép
mtücsök

Sziasztok,

Voltam másik bôrgyógyásznál, hát ô is hasonlókat mondott, lehet, hogy mégis meg kell szabadulni attól az anyajegytôl. Most 1 hónapnyi haladékot kaptam, jan 20-án kell visszamennem kontrollra, akkor megnézik, mennyit változott. Ha ki kell szedni, még mindig van elég idô a gyógyulásra a szülés elôtt. Hát, jobb híreket is el tudtam volna képzelni így Karácsony elôtt... Kép

Egyébként megkérdeztem a mellkrémezést is, ha már ott jártam, azt mondta a doki, hogy nyugodtan lehet, csak ne túl zsíros krémmel, mert az eltömítheti a tejcsatornákat. Mást nem mondott róla.

Maya, köszi a javaslatot, amikor olvastalak, addigra már meg volt beszélve ez a hely (SOTE Bôrklinika), de azért még jól jöhet a jövôben. És köszi mindenkinek, aki próbált még segíteni!

Zsana, én pont azért nézettem meg anno a bôröm, mert annyi anyajegyem van, hogy nem tudom ôket számon tartani, és nem tudom megállapítani, ha valamelyik nô 1 mm-t. Tulajdonképpen pont azért mentem el, hogy ha gyanús anyajegyet találnak, akkor lehessen tenni valamit, csak nem gondoltam, hogy ilyen hamar sor kerül rá... Ettôl függetlenül szerintem annak, aki "veszélyeztetett", érdemes idôrôl idôre megmutatnia magát szakembernek. Ja, és nagy gratula a kislány helyett kisfiúhoz! Kép

Babus, ismét izgatottan várjuk Kristóf babaszobájának képét, tök jó látni, hogyan alakul! És tök jó, mennyi lelkesedés szorult beléd! Kép

Timurr, tudtam, hogy imádni fogod a képet! KépKépKép Mondjuk van is miért, tök cuki kis csajszi!

Muki, én pont azt utálom, ha fölöslegesen riogatnak. Vagy nézzen utána (pl uh-gal), hogy tényleg van-e baj, vagy ne mondjon semmit, de hogy lehet félinformációval paráztatni?! Egyébként az én védônôm eddig egyszer sem (és persze senki más sem) tapogatta ki a méhem elhelyezkedését, azt sem tudom, hogyan kellett volna csinálnia. Csak remélni tudom, hogy pont megfelelôen alakul minden...

Cic, tök jó, hogy te is vagy megint, néztem a téli topikot, de nem nagyon találtam a hozzászólásod, ha van egy kis idôd, ide is leírhatnád, persze csak ha nem szoktál még át túlságosan oda. Kép

Ma megint nem lesz szülôszoba?! Ménem? Most akkor vége van?

Hát, mindenkinek boldog Karácsonyt, ha már nem találkoznánk! Pihenjetek sokat, már amennyire ilyenkor lehetséges! Kép

Borbolya
26+2

KépKép

Kép
borbolya

Sziasztok!
Most kezdjük Apával a fa díszítést meg mindent,hogy mire Dini felébred holnap már csak az ajándékokat kelljen bontania amit a Jézuska az éj leple alatt hozott neki.Én sütöttem 2 féle sütit és holnap halat csinálok orly módra rizibizivel meg rák mártással.Este pedig megyünk a szüleimhez halászlézni,amit imádok és már alig várom.Elég sűrű lesz a karácsonyi program,hol ide hol oda megyünk és még az öcsém eljegyzése is most lesz.Eddig nekem se volt meg a hangulatom de mostanr már alig bírok magammal.Leginkább Dini miatt,hogy mit fog szólni mindenhez.
Megpróbálok a profilomba egy képet berakni Kamilláról,remélem sikerül bár a minősége nem biztos,hogy túl jó.
Ő egyébként 29.héten volt1340gr amire azt mondták jó.
Na pusza és BOLDOG KARÁCSONYT MINDENKINEK!!
nyetus76

Sikerült beszúrni a képet csak sajna a minősége nem vmi jó.Azért látszik a csókos szája.
sziasztok
nyetus76

Sziasztok!

Tücsök
Nekem kedden volt 1050 gramm, én akkor 28+2 voltam. Én aszittem, milyen nagy, de a doki szerint ez a normális.
Érdekes, nekem nem akarják tologatni a szülés időpontját. Bár améretei szerint 30-32 hetesnek felel meg, de a doki szerint ez nem jelenti azt, hogy korábban fog születni, max nagyobb lesz.

Lusta vagyok visszakeresni, ezért most ömlesztve írok, majd kiválogatjátok. Kép

Kicsit úgy látszik, le vagyok maradva, de fogalmam sincs, milyen az a kakikuka.Kép
Én egy sima vödröt szándékozok használni, aminek van egy fedele.

A magnéziumra rákérdeztem a dokimnál, azt mondta, szedjem, ha fájogat a hasam, de csak napi kettőt max., ha meg nem fáj, akkor fölösleges.
Elevitből már csak heti hármat szedek az eddigi napi egy helyett.
Szedem viszont a Maltofer rágótablettát, szerintem egy borzalom! Nem tudom, meddig fogom bírni.

Nem tudom, hogy ki mit ért pontosan poci fogdosáson, én szoktam fogni, meg simizni, de pl. nem szoktam tapogatni, hogy meddig ér a méhem, stb. (érzem én, hogy a bordámat rúgja a gyermek Kép)

Nadine
A lánynevet szerintem ne töröld ki, mert én majd akkor hiszem el, hogy fiú, ha látom. Fiú név még nincs, majd jelzem, ha lesz.

Szokás szerint hulla vagyok így karácsony előtt. 11 napot dolgoztam egyfolytában, utána vásrolgatás, stb. Holnap csak kettesben (illetve hármasban Kép) leszünk, nem szoktunk ebből nagy ügyet csinálni. Főzünk valami gyorsat, kitakarítunk, este csomagoljuk az ajándékokat a rokonságnak és pihenünk. A másik két napon végigjárjuk a szülőket-testvéreket, most nem jön hozzánk senki.

Bár remélem, hogy nem leszek az elsők között, apuci természetesen nálunk is vállalja, hogy tájékoztat benneteket a szülés megtörténtéről.

Kellemes karácsonyt mindenkinek!

Zsana (28+4)
zsana75

Borbolya
Ezt úgy csináltad, hogy elmentél egy bőrgyógyászhoz és megmutattad neki az összes anyajegyedet, ő meg kiválasztotta a veszélyeset?
Bocsi, hogy ilyen hülyeségeket kérdezek, de nem tudom, hogy kezdjek hozzá.
zsana75

Sziasztok!
Teljesen kész vagyok,kaptunk 2 db kb. 20 kg-os pulykát most végeztünk vele,na nem én daraboltam,de még mindig küzdök a rókával,párom be is vállalta a felmosást (ilyet még sosem tett!!!),még holnap délelött sütünk,főzünk halat.aztán nem érdekel semmi,nem is fogok csinálni semmit.
Amióta voltunk ezen az uh-án szerintem apuciba is kicsit jobban tudatosult,hogy igenis baba van a pocakban.Élvezte az egészet és utána csak vigyorgott meg puszilgatott.És azóta többet "foglalkozik" vele.Szerintem már ezért megérte elmenni.

Borbolya
én próbáltam bimbót kikerülve kenni a mellemet,de nem igazán akart összejönni.KépÉn úgy tudom egyenlőre vége a szülőszobának.

Mindenkinek kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok!Kép

Timurr 20-21
Vendég

Nyetus
Jól látszik a kislányod a képenKép Főleg a kisszájaKép

Borbolya
Sajnálom, hogy nem kaptál jó híreket a bőrdokitólKép

Még egy kicsit váratnak magukra az újabb babaszobás képek. Jó lenne, ha már minden meglenne.
Tegnap megrendeltük a függönyt. Bár egy másikat választottunk, nem azt, amit tegnapelőtt kiválasztottunk, ugyanis horribilis ára lett volna, pláne a sötétítővel együtt. De ez is nagyon aranyos, macikák vannak rajta végig a függöny alsó részén.
Egy kis kegyes hazugságra is kényszerültem, mert, mint írtam valamelyik nap, csak január 10.-én nyitnak majd, akkor rendelik meg még a függönyt, utána még beszegik meg hasonlók, és így lett volna min. január legvége, mire elkészül. De én azt füllentettem, hogy akkorra már jön a baba (a pocim alapján ezt simán elhiszik), így a nőci elintézte, hogy január közepéig mindenképp legyen készKép

Képecskéket még gyűjtögetük a falra dekorációnak. Eddig már 3 dekopázsolt képet kaptunk ajándékba, mind macis vagy Micimackós, meg vettünk hozzá Micimackós falinaptáratKép Szóval nagy maciuralom lesz a szobábanKépKépKép

Meg még kell egy harmonikaajtó is a szobába, mert az eredeti ajtót le kellett szerelni, helyhiány miatt. Túl kicsi ahhoz a szoba, hogy az ajtót nyitogatni lehetett volna.

Meg még a szőnyeget (szintén MicimackósKép) se raktuk le, hogy ne piszkolódjon addig feleslegesen.

Szóval, vannak még hiányzó dolgok. Ha minden kész, rakjuk fel azonnal a képeket a szobárólKép(január közepére tervezzük, hogy teljesen kész kell lennieKép)

Tényleg nagyon lelkes vagyok e témábanKépKépKép Túl lelkesKép

Babus+KristófkaKép

Kép
babus2005

Nagyon Boldog Karácsonyt kívánok (kívánunk) mindenkinek!

Kép

Timka és Fanni Kép
timka

Sziasztok,

Én is szeretnék mindenkinek babaajándékokban gazdag Boldog Karácsonyt kívánni!!!

Adri
hadri

Mindenkinek nagyon boldog, békés karácsonyt kívánok!Kép

Ilona
Vendég

Boldog Karácsonyt Mindenkinek!!!!!!

Puszi

Babjag
babjag

Nálunk a mai nap nem úgy fog elsülni, ahogy terveztük. Eredeteileg az anyósomékhoz mentünk volna, ahol ilyenkor össze szokott gyűlni a kis család. Na nem mintha az anyósom hiányozna, de azért mégiscsak szívesen mentem volna hozzájuk, mégiscsak karácsony van, meghát végre egy kis társaság, az mindig jól jön az örökös itthonlét után.
Erre tegnap telefonált az anyósom, hogy a lelkiismerete nem engedi, hogy ne szóljon, hogy a hét közepén két napig lázas volt, nem is kicsit, 39,5-je volt és még most sincs tökéletesen. És hogy döntsem el mi legyen. Na marha jó, itt filóztam vagy fél napig, mire úgy döntöttem, hogy akármilyen mehetnékem is van, nem tehetem meg ezt Kristóffal. Nem mehetek el. Persze, tudom, máshol is összeszedhetek ilyen lázas fertőzést, akár boltokban is vagy majd szilveszterkor. De ez azért mégis más. Erről tudok és ennek tudatában szerintem felelőtlenség lenne oda mennem. Persze talán nem kapnám el, de talán igen, hisz teljesen még én sem gyógyultam meg a náthámból, ráadásul most a babavárás miatt legyengült immunrendszeremmel sokkal könnyebben összeszedek mindenféle bacit, vírust.
Annak se örülök, hogy apuci elmegy, dehát mégse tilthatom el a családjától. Csak reménykedni tudok, hogy ő nem hozza nekem haza.
Úgyhogy ma egész délután Kristóffal és a kiskutyámmal fogunk hármasban karácsonyozni Kép

Szerintetek túlaggódom a dolgot? Ti elmentetek volna?

Babus+Kristóf

Kép
babus2005

Mindenkinek kellemes karácsonyi ünnepeket kívánun!

Angéla+ Valér
angéla

Babus
Megértelek, hogy otthon maradtál, de legalább anyukádékhoz átmehettél volna, mégse legyetek egyedül karácsonykor.
Még jó, hogy Kristóf mindig veled van, és gondolom szívesebben töltötted a mai napot vele kettesben, mint nélküle a családdal. Kép

Reméljük apuci nem visz nektek haza egy kis bacit a családtól ajándékba.

További kellemes ünnepeket kívánok!

Zsana
zsana75

Zsana
Végül igazad lettKép
Egész jól alakult a mai nap, míg apuci vendégeskedett, én átmentem anyukámékhoz, este pedig eljöttek hozzánk a sógoromék, hoztak Kristófkának macit és kisautót ajándékbaKép(bár ezzel még várnia kell 1-2 évet legalább, na de annyi baj legyenKép)

Babus+Kristóf, aki ma megkezdte a 34.hetet!!!!!Kép

Kép
babus2005

Sziasztok!

Na már tegnap úgy telezabáltam magam, hogy most nem tudok sokáig aludni. Pedig ma még folytatódik a vendégeskedôsdi, és ott megint enni kell. (Félre ne értsetek, szeretek vendégségbe járni, enni is, csak azt utálom, ha egy nap két helyen is KELL enni, különben megsértôdnek.)

Bármilyen hihetetlen, mi eddig csak 1 babának szóló ajit kaptunk! Azért fura, mert Babusékhoz hasonlóan mi is szóltunk mindenkinek jó elôre, hogy nekünk semmit ne vegyenek, max a babának. Na mindegy, egy jó nagy és puha babafürdetô törcsink most már van! Kép

Nyetus, elôször nem láttam ám, hogy hol a babód, ilyen most fordult velem elô elôször. Mutattam a képet Apucinak, ô meg egybôl látta, ez ám nagy haladás!! Kép Ja, és persze neki is tetszett!!

Holnap megyek uh-ra én is!!!!!!!! Kép

Timurr, honnan tudod, hogy vége a szülôszobának? És akkor már nem is lesz több új rész mondjuk március végéig bezárólag? Kép

Zsana, az anyajegyszurés úgy ment, hogy le kellett vetkôzni bugyira, és egy számítógépre csatlakoztatott készülékkel egyesével megnézték az anyajegyeimet (teljesen fájdalommentes). Ez végülis bazinagyban kinagyítja, és egybôl monitoron látják is az anyajegyet. Ha pedig "gyanúsat" találnak, azt elmentik, és legközelebb tudnak mihez viszonyítani. Nálam a sok-sok anyajegy közül csak egyet mentettek el, a többit teljesen veszélytelennek ítélték. (Ezt egyébként digitális dermatoszkópiának hívják, biztos kevésbé modern berendezésekkel is lehet megbízhatóan vizsgálni, de én ezt ismerem.)

A névválasztást illetôen meg válságba kerültünk. Kép Eddig nem foglalkoztunk vele komolyan, hogy a fiúnevünk (Benedek) névnapja márc 21-re esik, Sándor, József, Benedek, zsákban hozza a meleget ugye, én meg márc 29-re vagyok kiírva. Ez így nem lesz jó. Nem akarjuk megszívatni a Picúrt, de egész eddig Beninek hívtuk. Hát most kicsit tanácstalanok vagyunk... Kép

Jaj, hogy fogom én kibírni holnapig...!!!!!!!!!!!!!/=%+!()="+()!(/][]?°[? Kép

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

26+5
Ja, és ezek szerint megkezdtük az utolsó harmadot!!! KépKépKép

KépKép

Kép
borbolya

Sziasztok Pocakosok!

Remélem Mindenkinek nagyon kellemesen telt a Karácsony, bocsánat, hogy eltűntem, de szerdán megjött az apu, aki már egész jól tud egy mankóval közlekdni, és a nevelt lánya, és onnantól kezdve nem volt már pofám a gép előtt ücsörögni, mert velük akartam foglalkozni amennyit csak lehet.
Na és 23-án este végleg hazarepült a párom is a messzi skandináviából és most már nem is megy el egy jódarabig, remélem!!!

Én kidolgoztam magam, még jó, hogy volt segítség, mert 24-én este nálunk volt a vacsora, ahol 7-en voltunk mert anyósomék is jöttek, és 25-én ebédre az egész "én" családom, 11 emberke jött hozzánk ebédre. De nagyon jól sikerült, a 85 éves nagymamánknak ez volt a legnagyobb ajándék, hogy mindenki itt volt, aki csak tudott. Még öcsémékkel is tudtunk beszélgetni webkamerával, a lányuk rendesen produkálta magát és szédített mindenkit!

Na de most megfogadtam, hogy sem nagytakarítás, sem nagy vendégség már nem lesz, amíg Ubulka ki nem bújik, mert piszkosul elfáradtam. Bár az én tündéri párom annyit segített, olyan büszke vagyok rá, még a sütit is hajlandó volt kinyújtani, mert már 24-én délután nem volt erőm ránehezkedni a nyújtófára!!!
Mától jövő vasárnapig együtt leszünk, szerencsére szabin van, és annyira jó, hogy a hétvégi másfél napok helyett végre többet lehetünk együtt!

Ajándékok, hát nálunk mindenki hozott valamit a gyerkőcnek, mindenki nagyon várja már, és annyi ruhája van már, hogy lassan szekrényt kell neki venni!!!

Babus, jobb hogy nem mentél, nekem az apu neveltlánya hozott egy kis torokfájós bacit, amit sikeresen benyaltam, de elszaladtam a gyógyszertárba és kértem valamit rá, mert nem akartam, hogy kitörjön rajtam, viszont a homeós bogyó úgy tűnik segített legyőzni!! Szóval kár lett volna kockáztatni!!!

A magnéziumot megkérdeztem a gyógyszerésztől, ő is azt mondta, hogy az utolsó 4 hétben már ne szedjem, az elevitre azt mondta, hogy az nem árt.

Na megyek ideengedem apjukat, kicsit frissíti a progikat a gépemen, most végre ilyenre is ráér, nekem pedig nem kell főznöm, mert tele a hűtő mindenféle fincsi maradékkal!!!

További kellemes ünnepi hangulatot Mindenkinek, egy kis napsütést küldhetnétek, mert mehetnéek van sétálni, de most csöpög valami eső??

Tamesz+ubulka (32+6)

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Borbolya
Mi meg kedden megyünk a dokihoz UH-raKép Olyan kíváncsi vagyok márKép Elvileg már 2 kiló körülinek kéne lennieKép Meg remélem minden más is rendben lesz, méhszáj meg ilyenekKép

Babus+Kristófka

Kép
babus2005

Borbolya
Gratula az utolsó harmadhoz!!!Kép
Holnap dokis UH-ra vagy a Praxisba mentek?

Tamesz
A mi Kristófunknak is már rengeteg ruhácskája vanKép Folyton meglátok egy szépet és meg kell vennemKép

De ki tudja, mikor van az utolsó 4 hét?! Akár már ez a hét is lehet, hisz a 38.héten akár már meg is születhetneKép
De én úgy döntöttem, hogy a jövő héten még szedem, mert ugye megyünk Pestre, doki meg még egy-két bababoltKép, utána szilveszter, ezek azért megterhelőek már, és elkerülendő a bajt, addig inkább szedem, és majd 1 hét múlva végleg leállok vele.
De én még mindig nem vagyok tisztában, mit kéne éreznem keményedésnek?! Lehetséges, hogy én még mindig nem érzem? Nekem sose keményedik meg az egész pocim, pláne nem kőkeménnyé. Max. most egy picit a töltött káposztától pufi meg feszes a hasam, de ez szerintem normális.
Meg olyan szokott még lenni, hogy ahol éppen odasimul Kristóf a pocimhoz, ott érezhető egy kemény köteg, dehát ez csak Ő. Nem? Ez még nem keményedés.
Már látom, hogy örök rejtély marad számomra ez a dologKép

Nálam az elmúlt pár napban olyan nagy változás állt beKép Az örökösen fitt BabusKép elkezdett fújtatni, pl. kimegyek a WC-re (ami egy kis paneklakásban pár méterre vanKép), bejövök és 5 percig csak lihegek.
Kb. így:

Kép

Kristófka is manapság már annyira másképp mozog, mint ezelőtt. Pláne az utóbbi 3 napban, mintha hirtelen rengeteget nőtt volnaKép Már alig rugdos, helyette folyton neki van simulva a pocimnak, hol itt, hol ott, leginkább a bal oldalon, és teljesen asszimetrikus a pocimKép Mindenhol csak dudorodik a pocim, meg érezni, hogy itt egy hosszú valamije, ott egy kisebb valamije, ha megfogom azt a valamit, akkor méginkább odatolja a hasfalamhoz és olyan lejtős lesz a pocim, mint egy szánkópályaKép
Nagyon kis murisKép

Lehet, hogy hirtelen úgy belehúzott a növögetésbe, hogy anyu ezzel nehezen tud lépést tartani?! Elvégre a nagytudású könyvek szerint mostanság már hetente 200-250gr-ot hízikKép Az azért nem semmiKép
És ez rajtam is meglátszikKép Elértem a bűvös 70kg-ot!!!KépKépKép Ez számomra inkább poénos, mint kétségbeejtőKép 13kg plussznál tartokKép De én még mindig kitartok az mellett, hogy ez inkább csak a pocimra ment, na jó, meg egy kicsit a fenekemre, talánKép

Hú, de sokat írtamKép BocsiKép

Babus

Kép
babus2005

Sziatszok!
Hát nekem ez a pár nap jó is volt meg nem is,nem tudom talán a hormonjaim miatt 24.-én még sírtam is,hogy miért azt inkább hagyjuk,de máskor ilyenen max. mérgelődtem volna mostmeg...Kép
Mindegy tegnap és ma anyukáméknál voltunk és jobban éreztem magam jöttek kedvenc unokatesóim,keresztlánykám felváltva 19-en fordultak meg a lakásba.
Kaptam pár baby ágynemű garnitúrát,huzatot,baldachint és a héten két börőnd ruhácska is az enyém lesz,már alig
várom,hogy átnézegessem őket.
Babus
Olyan jó lehet,hogy ilyen nagy már Kristóf és érzed a mozdulatait,ahogy bújik ide-oda.Kép

Ti mikortól éreztétek a keményedéseket?

Borbolya
Gratula a 3 harmadhoz.Kép
Szülőszobát olvastam vagy hallottam valahol ,hogy a múltkori volt az utolsó rész,azt nem mondták mikor lesz még,vagy lesz-e még.Én bírnám ha megjelenne még egy könyv,én azt is szerettem.Kép
Rakjatok ám fel képet a babókról!Kép

Timurr 20-21
Vendég

Üdv Mindenkinek!

Na, hazaértünk a nagy vendégeskedésbôl, hihetetlenül elfáradtam! Valahogy a sok üléstôl a végén már fájt mindenem, már nem tudtam, balra dôljek vagy jobbra, de 2 perc után már úgy se volt jó. Már látom, hogy jönnek a "nehéz napok"... Kép

Hát Tamesz, nem tudom, hogy csináltad, hogy összesen 18 emberre fôztél!!! Még ha volt is segítséged... Te jó ég, nekem eddig 8 ember volt a max, és attól is kivoltam, pedig akkor még baba sem lakott a pocimban... Kép

Babus, a dokis UH-ra megyünk holnap, de azt hiszem, meg fogom kérni, hgoy kapcsoljanak át 4D-be is! KépKépKép Már kb 6 hete nem láttam a Manót, ennyi most jár szerintem! Kép Elvileg ô meg 900-1000 g körül kell, hogy legyen, remélem, becsülnek majd súlyt! Persze egész nap ezen járt az eszem, hogy mikor lesz már holnap Kép, csak ha valamire nagyon várok, akkor mindig csalódom valami miatt, úgy hogy próbálom mégsem várni annyira, szóval értitek. Kép Na ezt most jól elmagyaráztam...

Húúúúú, tegnap hihetetlen látványban volt részünk!! Este picit kitakartam a pocim, hadd levegôzzön Kép és úgy feküdtem a kanapén. És elkezdett rúgizni a Picúr, de olyan hihetetlenül látványosan, hogy már majdnem ijesztô volt!! A köldököm magasságában elindult egy hullám, és vagy 10 centin folytatódott, majd elült. De nagyon kijött ám a pocim síkjából, én még sosem láttam ilyet! És ezt megismételte párszor, Apuci is látta, ô se bírt betelni a látvánnyal... Eszméletlen volt!! Kép

Timurr, szerintem az elsô dolgom lesz, hogy rakok fel képet, ha hazaértem! Kép És azt gondolom, Babusnak is ez lesz az elsô dolga kedden. Kép A 24-e miatt meg ne mérgelôdj és ne szomorkodj, akármi is volt az, nem éri meg...! Kép

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Én már nem nagyon reménykedem, hogy kedden kapunk képet Kristófról, mert az elmúlt hónapokban akármikor voltunk UH-on a kórházban, mindig ki volt fogyva a nyomtatóból a festék vagy a papír, nem tudom már melyik, a videó meg nem működött soha, úgyhogy mindig maradt az, hogy apuci a telefonjával lefotózta a monitort, dehát az azért nem az igazi.
Azért bizakodom, hogy azóta telt már a kórháznak ilyenekreKép

Babus

Kép
babus2005

Tényleg, dicsekszem már egy kicsit a nagyszülőknek ajándékba készített DVD-velKép
Kristófka összes eddigi UH felvételét átírtuk videókaziról DVD-re, apuci szerkesztett hozzá egy nagyon jó kis menüt, alatta megy a Spice Girls: Mama című száma, és szerkesztettünk neki egy szupi kis borítót is az eddigi 4D-s UH képekből
Nekem nagyon tetszikKép
Megpróbálom feltenni a borítóját:

Kép

Kép
babus2005

Babus
Nagyon aranyos ötlet a dvd,nálunk is az egész karácsonyi csapat babamozizott,nekem meg dagadt a májam.

Kép
Borbolya
Jó lehet,hogy már látszik ahogy mozog,én is nézem mindig,de ilyen látványos dolog még nem volt.

Timurr
Vendég

Sziasztok!

KépKépKép Nnnna, hát nagyon jó kedvem van! KépKépKép
Ami a legfontosabb, minden rendben van a Picúrral! 827g, 71 a BPD-je, 256 a HC-je, ami szerint a gép napra pontosan 26+6-nak hozta ki a korát, amit a menzi szerint is számoltak. Kép Láttuk a pofiját, egészen pufók már, nem olyan kis csontváz, mint volt. Akkorákat ásítozott, hogy csak na! És ami fura volt, megint jó nagyokat rúgott a pocimba, és eközben angyalian elégedett, álmoskás és ásítós képet vágott, pedig eddig mindig azt hittem, hogy ilyenkor tök aktív! Picit 4D-ben is megnéztük, de csak úgy sutyiba, mert mint kiderült, azt csak külön napokon lehet. (?) Továbbra is fejfekvéses. Rakok majd fel képet róla az albumba, amint tudok.

Babushoz hasonlóan most én is határozott voltam, szükség is volt rá, mert majdnem elfelejtették, hogy vércukor vizsgálatra mentem. Úgy kellett ôket emlékeztetni, hogy talán vegyenek már vért... (Pedig megszenvedtem a reggeli két sportszelettel, lett tôle rendesen hányingerem... Reggelizni sem szoktam tudni, nemhogy csokit enni!!!) Végül aztán volt minden: súlymérés, vérnyomásmérés, vérvétel, vizelet-vizsgálat, és kenetet is vettek (ezt is én sírtam ki), meg méhszájat is nézett a doktornô, de arra nem mondott semmit, úgy hogy gondolom zárt. Hát, ennyi történt, majd lehet érdeklôdni az eredményekért, addig meg lehet mozizni itthon. Kép

Jaj de nagyon imádom én ezt a Picúrt!!! Ja, és már megint összezárta a kis lábait, viszont ennek ellenére most inkább kislánynak tippelték... Kép Hát most már teljesen tanácstalanok vagyunk e téren... KépKépKép

Borbolya
26+6

KépKép

Kép
borbolya

Borbolya
Örülök, hogy minden rendben a kisbabátokkalKép
Nagyon kis cseles, amiért így titkolja, hogy mi van a lába közöttKép Én rettentően örülök, hogy Kristófka már a 20.héten megmutatta a kukiját és azóta már további 5 alkalommal büszkélkedett a férfiasságávalKép Nem is tudom, hogy mit csináltam volna, ha nem tudtuk volna biztosra a nemét. Úgy olyan nehéz lett volna vásárolni neki.

Megint megpróbálom megnézni az albumodat, hátha most sikerrel járokKép

Babus(33+2)

Kép
babus2005

Borbolya
ReménytelenKép
Manó 13 hetesen és kész. Semmelyik másik képet nem nyitja megKép
Esetleg nem küldöd el nekem majd e-mail-ben a vadiúj képeket? Ott talán meg tudom majd nézniKép

Babus

Kép
babus2005

Felraktam a képeket az albumomba:
http://babanet.hu/album/main.php?album=4225

Babus, neked meg elküldtem mailben!
Nem értem, miért titkolózik ennyire, pedig napok óta a lelkére beszélek, hogy csak egy röpke pillanatra mutassa már meg magát! Persze lehet, hogy akarta, csak a nagy ásítozás közben kiment a fejébôl... Kép

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Borbolya
Nagyon édes a manókaKép,örülök,hogy minden rendben van,bár ma akkor ezek szerint nagy szervizen voltál,ami nem a legkellemesebb,hogy így egy nap minden,de mi vagyunk a hős mamik semmitől nem rettenünk meg.A kis piszok rejtélyeskedik van kuki vagy nincs ,nekem is azt mondták 94-95 % lány,de nem biztos.Hm most akkor ?
KépKicsit lüke vagyok,mert kaptam 3 bőrönd ruhát és teljesen kész vagyok tőlük,van amin még rajt a címke,olyan szépek,van néhány nyúzott-kopott azokat majd vissza rakom a bőrönd mélyére,vannak olyan édesek.Kis cipő(tutyi) vagy 10 pár,meg hát ezek a Miki egeres cuccok ,kész vagyok teljesen.De főleg lányos cuccok vannak,úgyhogy remélem csajszi marad (mivel még nem láttam a nunusát,addig nem 100 %).

Timurr (aki mintha megivott volna pár felest)
Vendég

Borbolya
Megkaptam a képeketKép KösziKép
És írtam mailt, az új címedre!Kép

Timurr
Nyugi, én is megkattanok a babacuccoktólKép
Én kb. 3-4 naponta kipakolom a babaruhás szekrényt és egyenként végiggyönyörködöm a kisruhákatKép
Vagy egyszerűen csak megállok a babaszoba ajtajában vagy a kiságynál és álmodozomKép
Esetleg tologatom a babakocsit a két szoba között, benne egy kisruhávalKép
Tovább már nem is folytatomKép

Babus

Kép
babus2005

Ja, és holnapra légyszi drukkokat kérek a dokihoz, hogy minden rendben legyen!!!Kép

Babus

Kép
babus2005

Timurr, a vicces az, hogy amikor Babus mesélt arról, hogy ô mindig kierôszakolja a neki "járó" vizsgálatokat, eleinte én sem értettem, miért jó az neki. Kép Most viszont már a legkevésbé sem érdekeltek a kellemetlenségek, egyszeruen tudni akartam, hogy minden lehetséges problémaforrást kiszurünk. Nem bocsátanám meg magamnak, ha olyasmi baj történne, ami elkerülhetô lett volna, csak én mondjuk idegenkedtem valamelyik vizsgálattól. Meg mostanra nagyon tudatosult bennem, hogy ha az orvosok véletlenül kifelejtenek egy vizsgálatot, az egyedül nekünk lehet problémás... nem nekik! Egyébként meg ez legyen a legrosszabb, amit valaha át kell élnem, de komolyan!

A babacuccoktól én is totál be vagyok már sózva Kép, kicsit talán még örülök is, hogy nem kaptunk, csak egy rugit karira, mert most megint mehetek vásárolgatni! KépKépKép A legjobb része az, amikor végignézem a tömérdek kicsi ruhát, megtapizom ôket, és elképzelem, melyikben mutatna a legjobban a Manó, ha már kint lesz! Kép

Ó, majd elfelejtettem, Manó üzeni, hogy köszöni a kedves szavakat! Kép

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Sziasztok,

Borbolya,
nagyon édes a kisemberke, na ő nem bujdolkolt el úgy látom, mint a miénk, már olyan igaz baba arca van!!!! Irigyellek a vásárolgatás miatt, mi kaptunk annyi használtat, hogy az a pár darab új elég lez a párom szerint, szóval le vagyok állítva a vásárlásról!!!:-(((

Babus,
én is nagyon be vagyok már sózva, minden nap el kell töltenem valamennyi időt a babaszobában, mert kell a lelkemnek.

Holnapra nagy drukk!!!! mi majd csak január elején megyünk a dokihoz, de most szabin van és nem tudok időpontot sem kérni tőle, de nem adom fel!!!!

Timurr,
élvezkedj sokat, szerintem ez most mindannyiunk egyik fontos elfoglaltsága, hogy a pocaklakók ruháit pakolgassa, álmodozzon, élvezkedjen!!!

Ma beraktuk a légzésfigyelőt a kiságyba, felraktuk a kapott micimackós naptárat, és egyebeket, na és összeszedteük a kisebb ruhákat, hogy akkor lassan ki kéne mosni őket, az újakat, ugye azért, hogy ne legyen bolt szaguk, a kapottakat meg rendesebben. Egy-két fodrosat és nagyon lányosat visszacsomagoltunk, mert azért abba nem kéne erőltetni a mi kis kukacosunkat.

Na holnap megpróbálunk elmenni szopis melltartót mert kórházi cuccokat venni, mert az még mindig nincs, de remélem nem fog egész nap esni, mert ma nagyon lusták voltunk.

Én már annyira számolom a heteket, holnap kezdjük a 34-et mi is, de én már csak max 4-5 hetet számolok, én annyira úgy érzem, hogy meglesz még januárban, de majd kiderül!!!

Szép estét!!!
tamesz+ubulka 33

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Babus
Én drukkolok majd holnap.
Akkor még ,ha 20-szor ki és bepakolom a bőröndöket az még belefér.KépHi-hi
Mindig irigykedem rátok,nektek már olyan közel van ,hogy babázhassatok.Persze én pocimba is telik az idő,de mégis.Apropó egy hét alatt akkorát nőt a hasam.Kép

Borbolya
Én is már úgy vagyok ezekkel,hogy vérvétel?mit nekem hősiesen oda tartom a kezem és még csak eszembe se jut,hogy elfutok.KépTőlem életembe eddig csak a terhesség alatt vettek vért és nagyon féltem még a tű látványától is,de most már nem félek,ami kell az kell.Ezek a kellemetlenségek a legkevesebbek,hogy tudjuk minden rendben van a manókkal.Kép

Kérdezek lehet hülyeséget,ti mennyi alkoholt mertek inni?mi tegnap is ma is János napot tartottunk,kb.2 korty pezsgőt ittam,szerintetek ez,hogy hat babára?

Mégegy kérdés másodszor.Mikortól érzitek a keményedéseket?

Timurr
Vendég

Timurr
Alkohol-ügyben nekem megint fölösleges válaszolnom, hisz úgyis tudjátokKép, én, mint paramami, egy korty alkoholt se merek inni, még egy szem dianás cukrot vagy konyakmeggyes bonbont se.
De 2 korty pezsgőtől szerintem semmi baja nem lesz a pocaklakódnakKép

Keményedés kérdésedre azért nem válaszoltam, mert én, mint már többször is írtam, a mai napig nem tudom, milyen az, valószínűleg azért, mert még nem is éreztemKép

Tamesz
Kristófkánknak is van Micimackós naptáraKép

Babus

Kép
babus2005

Egy kép pociról,tükörből csináltam,de azért a méret látszik.
TimurrKép
Vendég

Timurr

Ari a pocidKép

Babus

Kép
babus2005

Timurr,

szerintem a két korty pezsgő nem árt meg, annyit én is simán megittam karácsonykor, mert hát koccintani kellett és az új évre is kell majd!!!:-)

Egyébként az én hasam is kb a 23-24 héttől kezdett rohamosan nőni, és a párom tudta legjobban lemérni, mivel csak hétvégén jött haza és neki tűnt fel, hogy mennyit nőtt egy-egy hét alatt.

Keményedés, nekem néha a 15. héttől volt, akkortól kaptam a MagneB6-ot, de leginkább akkor, ha sokat nyüzsögtem. Mostanában viszont már gyakrabban szokott nekem keményedni, de leginkább akkor, ha nem pihenek semmit egész nap, vagy ha túl sokat ácsorgok egy helyben.

Nekem kb 2-3 hete a keresztcsontom szokott fájni, de vsz. azért, mert arra nehezedik a babóca és már nem túl könnyű, két hete volt majdnem 2 kg, ha 20-25 dkg-ot hízott azóta hetente, akkor már majdnem 2,4 kg lehet most, plussz a "körítés".
De lehet, hogy ez az én egyéni kínom!

Na nem untatom tovább a csapatot!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Timurr,

Nagyon aranyos a pocakod, hát növöget már rendesen, nem panaszkodhatsz!

Holnap csináltatok én is, majd felrakom, bár szerintem már hatalmas!!
Na erre most akkorát rúgott belém a fiam, ajaj, ezentúl csak finoman nyilatkozhatok róla???
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

TénylegKép
Timi! Boldog névnapot a kis JancsikánakKép!!!!!!
Nyetus! Nálatok pedig a kicsi KamillánakKép!!!!!!!!!

Babus+Kristóf

Kép
babus2005

Tamesz
Én most vettem észre pár napja,ha lefekszem kemény lesz a hasam,nem fáj csak feszít,ezek szerint ez nem korai nálam.Szerintetek vegyek én is Magne B6-ot,vagy várjam meg az orvos mit mond.(jövő hétfőn megyek hozzá).
Hát igen poci ügyileg (is)ti már előre jártok,kíváncsi vagyok a pocakotok mekkora most.Ha így haladok a pocimmal nekem se lesz kicsi a végére.A fiúcska csak tudatosította anyukájával,hogy nagy fiúnak,nagy hely kell.Kép

Babus
Érdekes,hogy még nem érezted ezt a keményedést,én azt hittem nálam korai.
Kristóf biztos nagyon stramm srác lesz,hogy anyukája így vigyáz rá.KépÉn most azért félek,mert vendégségben voltunk és mezítláb voltam a hideg lapon,remélem nem fáztam fel,mert nem hiányozna.

Küldök nektek egy Micimackót ,látom szeretitek Kép
Timurr 21 körül
Vendég

Timurr

Köszi a Micimackót, nagyon cuki, a keresztanyámtól egy micimackós hálózsákot kaptunk, ami nagyon fincsi és puha és finom és gyönyörű és meleg, szóval tökéletes lesz Ubulkának!
Na megyek pihizni, mert a párom már reklamál, hogy merre vagyok!
Szép álmokat Nektek!
tamesz+ubul

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?