Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Engem is nagyon megérintett a kisfiú-kislány téma...Andi írását olvasva, a sírás kerülgetett :cry:
Andi dehogy vagy Te selejt,egy nagyszerű Anyuka vagy és ezt ne felejts el soha! De totál átérzem amiket írtál, és nem tudom hogy én is hogyan fogom feldolgozni ha majd megint kisfiam lesz :cry:

Amit Ági írt, hogy most tudja igazán szeretni a kisfiait, hogy már van kislánya is nagyon megfogott és elgondolkodtatott...valahogy mi nők szerintem akkor érezzük magunkat teljesnek ha kislányunk és kisfiúnk is van, és ez ellen nem tehetünk, így vagyunk kódolva.

Lányok, olyan jó hogy vagyunk itt egymásnak, ezeket a gondolatokat tényleg senkivel sem tudnám megbeszélni..

Angie,nekem is 11-12-én kell megjönnie, hát kíváncsi leszek :lol:

Mindenkinek kellemes Húsvéti ünnepeket ha addig nem jönnék!

Roni
roni28

Még azt szerettem volna kérdezni, hogy Napsugár, Ági, nektek mikor kezdődött a hányingeres időszak, hányadik hétben?
Laura neked volt hányingered?
Csak arra akarok kilyukadni, hogy akik lányt várnak ált. van hányingerük? Nekem fiúknál semmi nem volt, néhány émelygésen kívül. De pl. egyik ismerősömnek is kisfiánál néha émelygés, második kislány lett és esti hányinger hányás...ha jól emléxem Napsugárnál és Áginál is esti/ éjszakai hányinger hányás volt..

Megírnátok hogy kinél hogy alakult ez a hányinger dolog?
köszi
Roni
roni28

roni, ha jól emlékszem nekem a 7-8. hétnél valahol. Viszont a reggeli öklendezés még mindig megvan. :roll: Szerencsére a délutánik már csak ritkán jönnek elő. :D

Lilypie Pregnancy tickers
napsugár08

SZiasztok!

Jó sokat kellett visszaolvasnom, ezt már szeretem nagyon :)

Roni: Ugyan én még nem tudom, hogy ki lakik a pocakban, de hányinger kérdésben az elsőnél semmi (azt se tudtam, hogy terhes vagyok, a 9. héten mentem dokihoz), a másodiknál kicsi émelygés, ha olyat ettem, amit nem kellett volna. Most esti hányinger állandóan a 6. héttől a 12. hétig végig, édességre ránézni se tudtam, pedig csokifüggő vagyok. De ebben a jóslatban nagyon nem bízok, mert egy csomó ismerősöm volt így és fia lett :)

Én szoktam nagyon ritkán, inkább hétvégén nestle fitnesst reggelizni, ez mondjuk gaponapehely, viszont ritkán eszem....

Kocsi téma: Nekünk egy 4 személyes apróság van, és idén már nem veszünk másikat, talán jövő tavasszal, ha lesz rá keret. Szóval egyszerre nem megyünk sehova szeptembertől :)

Apa és a gyerekek téma: Bezének főleg: Mi úgy kezdtük, hogy kettő gyerek (mondjuk én világ életemben 4-et akartam, de nem szóltam soha). Aztán kiderült, hogy Vince lesz és nem Sarolta, férjem rajtam is látta, hogy nagyon szeretnék kislány, így rögtön azt mondta, - még amikor pocakos voltam - hogy nem baj akkor majd lesz harmadik. Szerintem, ha megint fiam lesz, bele fog egyezni a negyedikbe. A lényeg, hogy én nem mondtam semmit, magától gondolta így, szerintem azért mert együttérez velem. Mindig azzal példálózok, hogy ha már lenne két lányod, hogy éreznéd magad???? Ilyenkor elgondolkodik és azt mondja, hogy igazad van....

Dominás: Én nem vagyok domináns nő, még sportos se. Eddig derékig érő hajam volt, csak egy hónapja vágattam le, mert már tényleg zavart. A nőies ruhákat szeretem, szoknya, magassarkú cipő, amolyan csini-bini szeretek lenni. A férjem, meg nagyon-nagyon férfi, ő dönt mindenben, max. kikéri a véleményem. Szóval ez rám tutira nem stimmel. Mondjuk most, hogy nem dolgozom sportos lettem, mert maci-naciban ülök itthon:)

Napsugár: a herpesz témában azért nem írtam, mert ugyanazt mondták, amit már írtál, hogy 1-2 típusnál más az eljárás, meg az 1-es nem olyan vészes, kapsz rá valami szert és ennyi...
Az AFP sokszor téved, az uh a tuti. Mondjuk most örülök a biopsziámnak, hogy megvan, nem kell izgulnom, de azért nem kívánom senkinek. Lehet a dokid azért mondta, hogy a lelet értelmében vizsgál, mert ha alacsony, akkor a down kór tűneteit nézi, ha meg magas, akkor a nyelőcsőzáródási rendellenességet figyeli jobban. Tudom ezzel nem nyugtattalak meg.....
Én ma voltam dokinál és egyértelműen azt mondta, hogy az uh a tuti, a vérvételek csak statisztikák.

Mindenkinek szép estét!

seruzad, köszi! Én is ezt olvastam, amit írtál, hogy mi van, ha alacsony, és mi van, ha magas. Persze egyből rakom össze a dolgokat. Pl. anno nt: 2,3 volt. Az most az alacsony afp-ből soknak tűnik. :shock:

Én nem vagyok szoknyás, magassarkú cipős típus. Akkor ez tényleg ennyire számít? :shock: Inkább sportos...

napsugár08

Seruzad!

Én se vok magassarkús,szoknyás típus ahogy írtam...inkább sportos,de a hajam majdnem derékig ér :lol: :lol: ...vegyes vágott vok :lol: ...komolyra fordítva,én elég irányítgatós típus vok,de persze azért ezt próbálom magamban amennyire lehet kordában tartani, mert tudom hogy a férjem utálja....ő akar a "domináns" lenni,ami normális is az egészséges szinten...a gyerekeken "kiélem"a domináns hajlamom :wink: ....nálunk inkább én vok szigorúbb,de szeretettel....és inkább a férjem engedékenyebb mivel ő kevesebbet van velük,azt modja abban a kevés időben nem "nevelni"akarja őket...az legyen az én dolgom :wink:

Amúgy nálunk is valahogy így volt a 3. és 4.gyerek téma...apa nem annyira akarta de látva engem meggyőzhető volt hamar :wink: ...egyébként nagyon érdekes mert anno 11 éve az esküvőnkön a férjem volt aki azt mondta hogy 4 gyerekünk lesz...én akkor szó szerint kiröhögtem,hogy nekem tuti nem,mert voltam még 20 évesen baby-sitter Angliában és két égetnivaló rossz gyerek miatt elhatároztam félig tinédzser fejjel hogy nekem egy gyerekem lesz max.......elég lesz egy és kész....és tessék,apa jóslata beigazolta őt :wink: ..szoktunk rajta nevetni,hogy milyen igaza lett.

Roni!

Hát nálam tuti nem jött be a hányinger alapján való jóslás...mind a négyszer hányingerem volt reggel-délben-este :? ...szinte végig.

Napsugár!

Direkt megnéztem neked a legutóbbi terhes kiskönyvem,mert emlékszem hogy nekem is alacsony lett...ráadásul a kombi teszten vették le...és a kombi tesztem szuper jó lett...szóval nekem 0,66 MOM volt..nem sokkal több mint a tiéd...és semmi gond nem volt.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!

Hú, annyi mindent írtatok, alig győzök reagálni!

Gigili! Üdv közöttünk. Mennyi idősek a srácaid? Akkor ti most már tutira próbálkoztok a babácskával?

Napsugár! Szerintem sincs semmi gond, ne izgulj! Az eddigi leletek rendben voltak, az uh is ok. A nyakiredő értéked sem túl magas, inkább határérték. Szóval nyugi!!!! Egészséges az a csajszi ott a pocakban!

Dominancia: Én is fiús tipus vagyok. Rövid haj, nem szeretem a szoknyát, nem festem magam (vagyis csak nagyon ritkán), kifejezetten béna vagyok, sokszor röhögök magamon mikor mondjuk körmöt lakkozok... Egyszer a kineziológus is megállapította, hogy nálunk bennem egy kicsit több a férfiasság, Apában meg pont ennyivel több a nőiesség. Pedig nem papucs tipus, sőt, eléggé határozott. Nekem tipikus férfi, a háttérből lehet irányítani. De tényleg elfogadó, empatikus, szelíd természet, legalábbis itthon. Szóval nem tudom, ezek alapján pedig kiegyensúlyozzuk egymást, akkor én ezek szerint kedvezek a fiúknak, de akkor ő meg inkább a lánynak kedvezne.
Olyan megnyugtató, hogy írjátok, nálatok is ilyen hullámzáson mentek keresztül az apukák 3. és 4. gyerek ügyben. És tök hasonló inkdokokkal, az anyagiak stb. Mikro összeházasodtunk ő is 4 gyereket akart, de szerintem csak poénkodott. Aztán mikor megszületett Boti visszább vett, konkrétan akkor szembesült mit is jelent valójában egy gyerek. A második gyerek egyértelmű volt, tesó kell és kész, ebben nem volt vita. A harmadikra már győzködni kellett kicsit, de az nem volt vészes. Most keményebb dió, de érzem, hogy hajlik már legalább arra, hogy beszéljünk majd róla. Nincsenek véletlenek. Néha úgy érzem nálunk is ez a legutóbbi dolog, a műtét, ahogy Napsugáréknál is, közelebb vitt bennünket a negyedik gyerekhez. Nálunk is látja Apa, hogy azért megviselt a dolog. Mind testileg, mind lelkileg és nem tudok elszakadni a témától, nem tudom elengedni, sőt, mintha olaj lett volna a tűzre. Még jobban akarom és talán magam is meggyőződtem arról, hogy igen, szeretném a negyedik gyereket. Most ez hülyén hangzik, hogy ez kellett Apának, hogy elvetessünk egy gyereket (akármilyen indokkal is), de látnia kellett amin keresztül mentem és, hogy mit okozott az egész. Így most engem sajnál és végre megért, talán.

A megtermékenyülés dolog: Nekem minden esetre továbbra is a Czeizel-féle verzió a leghihetőbb. A lányok a nagyok, lassúak, a fiúk a kicsik gyorsak. Logikus az egész, ki mikor ér oda. (jó, az igaz, hogy nem egy darab kezdi bontani a falat, hanem több száz, de abból a több százból is a nagy része mondjuk y, ha a megfelelő időben értek oda pl.) Ráadásul ezt könnyen lehet bizonyítani is, mert mikroszkóp alatt szépen látszik a katonák mozgása. A kémiai dolgok, ki kit vonz, kinek kedvez szerintem csak ezután jönnek. Biztos vannak tényleg olyan párok, ahol egyik-, vagy másik nemnek jobban kedvez a környezet, de szerintem ezek pont az a 20%, akinek nem jön be az aranyszabály. Persze itt is van olyan, amit meg lehet cáfolni. Pl, ha gyakran szeretkeznek a párok lány lesz. Ez azért nem igaz, mert, ha minden nap van szex, akkor állandóan van katona a tetthelyen és nyilván úgyis a gyors fiúk érnek oda előbb. Meg ugyanez a véleményem a peteérés utánra is. Hiszen akkor ott várakozik a petesejt. Amint bejut a cuccos, megintcsak a fiúk fognak odaérni hamarabb. A leglogikusabb a peteérés előtti pár nappal való akció.

Angie! Roni! Drukkolok a teszteléshez!

MOst hirtelen ennyi jut eszembe!

Kellemes húsvétot mindenkinek!

Üdv: Meskete

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

Sziasztok!

Te jó ég mennyit írtatatok!! Igyekszem visszaolvasni, addig is mindenkinek

BOLDOG ÜNNEPEKET KÍVÁNOK!!!!
tina76
Mohács

Meskete!

Én is a Czeizel féle módszerben hiszek a legjobban mert az bizonyított,valahogy megfoghatóbb tényeket alakul...

Nálunk is apát a 3.fiam előtti vetélés és a kislány előtti 3 vetélés nagyon megrázta...vagyis az hogy engem hogy megráztak és padlóra küldtek a történtek...előtte ő is jobban ágált a több baba ellen,de utána egész más színben látott ő is mindent....és igazán akarta a babákat....látszik is,mert nagyon jó a viszonya mindegyikkel...a kislányunk annyira imádja őt,jó ránézni hogy amikor apa belép az ajtón hangosan gagyog,vihorászik :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Én is Boldog Húsvéti Ünnepeket Kívánok...sok locsolót :wink: :wink: :wink:
Nálunk a fiúk csapatostul mennek locsolkodni apával...mi meg Violával itthon várjuk a legényeket :wink: :wink:

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Én is Kellemes Ünnepeket Kívánok mindenkinek!!!!!

Panni: Nálatok nem is a Czeizel jött be :) (Már ha peteérés napján lett Viola :roll: )
seruzad
Solymár

Ezek szerint a stílus se számít, mert én köztetek kivétel vagyok, mert a nagyon csajos cuccokat szeretem (persze nem a giccset), és nem vagyok szőke sem..... De nem tartom magam férfiasnak, sportosnak, dominánsnak, irányítónak stb... stb... stb... ÉS MÉGIS FIAIM VANNAK (eddig).!
seruzad
Solymár

Sziasztok!

Seruzad, köszönöm neked is. Én is nőies vagyok, mondjuk nem igazán festem magam, de szoknya, magassarkú alap, még várandósan is, persze nem a tűsarokra gondolok. Nem vagyok sportos sem.

Roni, hányinger nálam bejött, Lexinél durva volt, 10 hétig hányás minimum 1x egy nap, Marcusnál kevés volt, Mánunál csak inger, de az is lightosan.

Meskete, én anyukám elbeszélése szerint 1 nappal pé előtt készültem, Lexi aznap, a repedést követően 6 órával.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Seruzad!

Igen,Viola a pé napján készült...a kívételek erősítik a szabályt :wink:

Én csak arra írtam hogy mint elmélet vagy szabály nekem a Czeizel féle módszer a leghihetőbbnek hangzik mert "megfogható" tényeken alapul.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

IGAZÁBÓL NEKEM LENNE EGY KÉRDÉSEM EZZEL A PÉ NAPJÁN KÉSZÜLT VAGY NEM KÉSZÜLT KÉRDÉSSEL KAPCSOLATBAN.
HONNAN A MANÓBÓL TUDJÁTOK,HOGY PÉ-HEZ KÉPEST MIKOR VOLT TÜSZŐREPEDÉS???
MERT UGYE ANÉLKÜL CSESZHETI MINDENKI A PÉ-JÉT,HA NEM AKKOR,VAGY EGYÁLTALÁN NINCS TÜSZŐREPEDÉS :roll:
VAGY ÉN VAGYOK EHHEZ SÜLTBOLOND???? :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKépKépKép
Kép
majga
Dabas

Kellemes Ünnepeket Mindenkinek!

seruzad, meskete, panny, köszi, hogy nyugtatni próbáltok! :D Kicsit megnyugodtam, most úgy állok neki a keddnek, hogy minden rendben lesz. :roll: Majd írok délután, hogy mi volt! :wink:
Nekem Máté volt 0,6, és semmi baja szerencsére. :D

meskete, remélem ez az olaj a tűzre segíteni fog, és le tudjátok majd aratni a "gyümölcsöt". :wink:

seruzad, mi az, hogy eddig? :wink:

Szerintem is a Czeizel-módszer a "legjobb". :D

Angie, teszteltél ma? :D

Én megyek a fiúkkal a túrára. Ide amúgy sem jön senki locsolni. :roll: Majd festek tojást Annával. :wink: :D

napsugár08

Sziasztok!

Én is Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok Nektek!

Teszteltem, de negatív lett!
Sőt tegnap jelentkezett egy kis vérfolt is!
Pedig egyáltalán nem vártam még!
A 17 és 18. ciklusnapon volt pozitív az lh, a tegnapi nap pedig a 29. cn. !
Akkor a luteális szakaszom , amire azt mondják állandó hosszúságú, 14 nap, nekem nem 14 nap?

Majga, én ebben a kérdésben nagyon nem vagyok otthon!
Csak reménykedek, hogy amikor jelez az lh teszt, onnantól 24-36 órán belül meg is reped az a tüsző!

Napsugár szurkolok keddre!

Pénteken és szombat délelőtt Danim lázas volt, szerencsére más baja nem volt, már át is ment rajta.
De így nem igazán tudtam a Húsvétra hangolódni.
Mi csak a mamákhoz megyünk és nem járkálunk ebben a szélben!

Szép napot!

Roni, írj majd!!!!!

Kép
KépKép

Daisypath Wedding tickers
angie28

SZiasztok!

Azt elfelejtettem írni a tegnapelőtt, hogy pénteken a dokival sokat beszélgettem a kombinált tesztről meg az egyéb vérvételekről (AFP és társai). Azt írtam, hogy szerinte is csak statisztika, így nem annyira mérvadóak. Mondott viszont egy érdekeset, hogy akiknek adott valamilyen hormonpótlást, mert nem jött össze a baba, azoknak mindnek pozitív lett..... Na ez hogy is van??? Én ugyan nem kaptam semmit, de első kérdésem: szerintetek, milyen hormont kell pótolni, mert kilogikázva, akkor nekem az a hormonom magas lehet. A másik amin még gondolkodtam, hogy pl. a barátnőmnek 17 évesen jött meg a havija, nekem 11 évesen (első voltam az osztályban, tökre szégyeltem, nem is mondtam senkinek, úgy titkoltam). A barátnőmnek kiderült, hogy nagyon magas a tesztoszteron szintje, ezér jött meg későn (amúgy nem fiús a kinézete), akkor ez alapján nekem megint valami női hormon jön ki logikailag, hogy magas, ha ilyen korán megjött. (Neki is két fia van, nekem is.)

Milyen szép, hogy nem vagyunk egyformák... lehet agyalni, hogy kivel miért történik az ami....

Majga: Én pl. nem tudom, hogy mikor reped, csak az lh teszt alapján saccoltam, hogy vagy 30 vagy 31, mert 29-én volt pozitív. Szerencse pl. megérzi, Beze: neked talán uh. nézték, ha jól emlékszem... Panni ?

Napsugár: Minden rendben lesz, a nyaki redő is pont jó, mert úgy emlékszem a baba se volt nálad kicsi, így a redője is kicsit nagyobb. Arányaiban pl. nekem 63 mm ülőmagassághoz volt 1,7 nyakiredő. Neked meg mintha 70 mm körül lett volna, de 2,3. Ez kb. egyforma méret és egészséges, ez alapján Anna is az!!! Az eddig annak szól, hogy még bármi lehet nekem, majd kiderül...
seruzad
Solymár

sziasztok csajok,

remélem mindenkinek jól teltek az ünnepek :D én szokás szerint behavazva,nem is tudom hogy képzeltem hogy aktív tagja lehetek ennek a topicnak :roll: :lol:

seruzad,

én pcos vagyok(a magas tesztosztern pl velejárója),ennek ellenére 13 voltam mikor először megjött.csomó ismim kapott hormonpótlást is és mégsem lett senkinek se rossz az afp-je vagy kombi tesztje.
a hormonpótlás pedig sokféle lehet,pl stimuláció ha nemkielégítő a peteérésed(ez nem jelenti az hogy az adott hormonod alacsony lenne ha erre van szükséged!!!!!)és azt sem jelenti hogy azért mert neked nem kell magas lenne....aztán adhatnak progeszteront is terhesség megtartása céljából,itt pl azt jelenti hogy alacsony a progeszteronszinted ha ezt kapsz.viszont a progeszteronszint sosem túl magas,tehát megfordítani a dolgot nem lehet...ebben ne keress logikát,mert nincs :lol:

angie,
sajnálom,de tudod új hónap,új remények.a ciklus második fele a nagykönyv szerint valóban 14 nap,de nekem személy szerint 16 :wink: van akik nem olvassák a nagykönyvet :mrgreen: nekem pl az lh teszt is aznap lesz + mikor már reped :roll:

majga,
a pé az egy folyamat,ami kb 2 hétig tart és a vége a tüszőrepedés.ha van ciklusod,mindig megreped a tüsző,mert anélkül nem termelődik progi és progi nélkül nincs mi leessen és megjöjjön a vérzés.más kérdés hogy mikor van mindez,jól működő embereknél ez a ciklus közepén történik,amit az lh teszt előre jelez,egyesek meg is érzik,egy ilyen szúró,feszítő érzés az adott oldalon,ami kb 2-3 órán át tart és hirtelen megszűnik(nálam legalábbis).de én nem működöm jól alapjáraton,így aztán maratoni ciklusaim vannak és simán van hogy az 50.napon van tüszőrepedésem :roll:

ez a stílus dolog meg szerintem olyan legenda mint hogy hegyes pocak fiú,széles popi lány,sósat kívánsz fiú,édeset lány.....

na ezt gyorsan elküldöm míg el nem száll
:roll:
gigili83

napsugár,

ne idegeld magad a hülye afp miatt,én dokim 8 évvel ezelött azt mondta hogy na azzal sosem foglalkozunk és nem véletlen hogy a környező országokban már akkor sem használta senki :roll: önmagában nem mérvadó teszt,többet mond a kombi teszt,de igazából jelenleg az integráltra adnak a legtöbbet.szóval no para,mert annácska is megérzi és ideges lesz tőle :D a tarkóredő pedig 3 mmig jó,úgyhogy lazuljál :lol:

meskete,
hát igen,nálunk már éles a project :lol: de álmomba nem gondoltam volna.mi kezdettől fogva 3 babát akartunk és náluk sosem volt egy percig se bizonytalanság bennem.de aztán mikor megvolt a három ahelyett hogy kereknek éreztem volna az életemet elkezdem azt érezni hogy ennek itt és most nem lehet vége,nekem még van egy babám aki ránk vár :wink: aztán persze már a szülés napján közölte velem valaki aki bölcsebb és tapasztaltabb mint én,hogy vagy kettő vagy négy a mai eszével 8) ezt egyébként azóta sokszor hallottam olyanoktól akiknek 3 felnőtt már....és aztán mikor a férjem is azt mondta hogy ő úgy vágyik még egy babára akkor elkezdtünk róla komolyabban beszélgetni.mondom,észérvünk nincs,csak az érzés,és valószínűleg ezért is félek kicsit,mert nincs összhangban az agyam a szívemmel.el nem tudom képzelni hogy hogy tudjuk majd ezt az életszínvonalat tartani 4 gyerekkel,pedig szeretném nagyon :roll: :oops: de ha viszont onnan nézem hogy az életszínvonal az anyagi,az érzés pedig az egyetlen ami megmarad akkor nem lehet kérdés hogy mi ér többet...az hogy minden évben új táskát vegyek a gyerekeknek vagy az a sok boldog érzés amivel gazdagabb leszek még egy baba által.
de azt azért nem tudom hogy fogom tudni megemészteni ha mondjuk nem sikerül az új táska mindegyiknek :roll: :oops: :lol: ettől félek....de a férjem erre azt mondja eddig is előteremtettünk mindent,ezután is meg fogjuk oldani.ÁMEN! :lol:

ha valakit kihagytam ezer bocsi,de visszafelé haladtam.
puszi
gigili83

panny,babér,

ezt a naptár dolgot lopom,hogy nekem miért nem jutott eszembe :twisted: ????????????????igazából nekem amitől hétrét áll a fülem az a hurcibászás.hát reggel az előszoba az egy tragédia :lol: :lol: :lol: :lol: és míg mindenkit egyedül elkészítek az egy óra és 5Xleizzadok :roll: nálatok pl hogy néz ki egy reggel,adjatok még jó tippeket :lol: mert nekem apa reggel 6ra jár dolgozni,szóval egyedül kell megoldanom :( panny,te pl violát viszed minden reggel és du magaddal???????

beze,
na igen,ez a két fiú két lány ez őrült jól hangzik :D
gigili83

Sziasztok!

Én is Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok Nektek! :D

(Majd jövök, de most rohanás van, Majga által feltett kérdést én is elkezdtem nyomozni,és valami kezd összeállni bennem, majd megírom a többivel együtt ha kicsit egyedül leszek :oops: 8)

üdv, babér

Lilypie First Birthday tickers
babérlevél

Gigili: Hát nem gondoltam, hogy ez a hormonpótlás ilyen bonyolult és összetett, azt hittem valami egyfélét pótolnak azt jónapot.... A doki viszont valamire csak gondolt konkrétabban, mert szó szerint azt mondta, hogy akinek eddig adott hormonpótlást, annak a kombináltja pozitív lett.
seruzad
Solymár

seruzad,

szerintem ez szubjektív,lehet akinek adott pont azoknak lett +de én inkább gondolnám szerencsétlen egybeesésnek.én az én környezetemben lévők tapasztalatai alapján cáfolom.2 lombikos ismim is van,na ők aztán dögivel kaptak hormont és mégsem volt gond a tesztnél.nekem a dokim anno mikor egyszer bevéreztem arra hívta fel a figyelmet hogy lehet szar lesz az integrált teszt a vérzés miatt,ne ijedjek meg.na most akik véreznek rutinosan kapnak progeszteront,tehát hormont.lehet erre gondolt a dokid.
de sztem ha ennyire érdekel,kérdezz rá nála :)
gigili83

Sziasztok!

Seruzad, Lexi inszemmel fogant, csak ott követtek uh-va,l a fiúk spontán jöttek, Marcus előtt éreztem minden hónapban a tüszőrepedést, kis görcsöt egyik oldalon, Mánu előtt viszont nem állt vissza a ciklusom, össze-vissza jött, sőt, meg voltam róla győződve, hogy pé-m sincs, ehhez képest becsúszott. Hormont csak Lexinél kaptam, de mind3 alkalommal jók lettek az integrált vv-k eredményei.

gigi, ugye? :wink: Szerintem is. Amúgy tök azt érzem, amit te, vár még egy kisbaba ránk. Ráadásul a 3 páratlan, kell még egy, na. :lol:

Angie, sajnálom. :( De ne add fel, sikerülni fog!!!!!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

beze,

ezt kívánom mindkettőnknek :lol: :lol: :lol: 8)
gigili83

Majga!

Én ahogy Gigili, szoktam érezni olyan feszítészerű érzést az pozitív lh teszt utáni napon....sztem akkor van a tüszőrepedésem.

Angie!

Ne csüggedj....semmi nincs veszve...csak pozitívan :wink:
Nekem is volt hogy nem 14 napos volt a mensi előtti szakasz...volt hogy csak 12 nap,de volt hogy 16 :shock:

Seruzad!

Érdekes ez a hormonok adagolás és a pozitív kombi teszt közötti összefüggés amiről a dokid beszélt...lehet benne valami...bár én is kaptam anno utrogestant(progi hormont)az első 3 hónapban és mégis tökéletes lett a kombi tesztem....kívétel erősíti a szabályt
:wink:

Gigili!

Az én dokim is már anno 10 éve is azt hirdette hogy önmagában csak az AFP semmit nem ér és nem mérvadó...sehol máshol csak önmagában nem vizsgálják...

életszínvonal 4 gyerekkel:erről az a véleményem először is hogy abban nagyon igazad van hogy tárgyi dolgoknál többet ér a lelki ajándék...és hidd el,attól semmivel sem lesz kevesebb vagy boldogtalanabb az a gyerek ha nem kap(a te példáddal élve)minden évben új táskát...az én nagyfiam pl.első óta(most 3.-os) ugyanazt a táskát hordja(jó,mondjuk anno 23.000ft volt) és a tanító néni kifejezetten dícséretet ad év elején azoknak akiknek a tavalyi táskája van...mert dícséretes ha tudnak rá vigyázni.....az a véleményem és meglátásom hogy amaíg kicsik a gyerekek addig nagyon minimális a plusz költség...Violára kb.10.000ft-tal költünk többet havonta...ez a pelenka,bébiétel és egy-két turkálós ruha..sztem ez elenyésző..a nagyobb kiadások majd később,iskolás korban jelentkeznek(táborok,különórák,ruhák,sportfelszerelések,hangszerek stb)akkor meg már jobb esetben két keresetből talán könnyebb lesz...de egyébként a férjed véleményét is osztom,hogy úgyis megoldjuk mert mindig megoldjuk hogy minden gyereknek meglegyen mindene..aki 3 vagy több gyerekre vállkozik abban van egy nagy adag vállalkozó szellem :wink: ami társul felelősségérzettel is és mindig előteremtjük ami kell :wink:
Nyilván kicsit nehezebb anyagilag is 4 gyerek mint 3...mert vannak járulékos költségek..de sztem nem vészes....jó az a közhelyes mondás hogy ahol elfér 3 ott elfér 4 is....és sztem az sem hátrány ha a gyerekek megtanulják hogy igenis nem mindig kapnak meg mindent,hogy kell osztozni tárgyi dolgokon és a szereteten egyaránt....az én srácaim sosem követelőznek,nincsenek elkényztetve az tuti..az én értékrendem szerint nem feltétlen a drága tárgyi dolgok miatt lesznek boldogok vagy nem.....mi egyenlőre nem járunk a tengerpartra nyaralni...de belföldre évi2-3x el szoktunk menni....és ez amíg kicsik a gyerekek nem sokkal több kiadás..az tény hogyha nagyobbak akkor már ez is drágább lesz...

hurcibálás:hát igen....én hozom -viszem általában Violát is magammal...nagy néha anyunál alszik,akkor nem...de a nagyfiam már egyedül jár gyalog suliba így legalább nem kell a kicsiket kelteni...mert eddig ez volt...az nagyon rossz volt...nem mondom hogy leányálom volt tavaly pl.márciusban egy egy hónapos szopizós gyerekkel és 3 nagyobbal beérni fél8-ra a suliba...de valahogy kialakult...sokat segítettek az oszt.társak szülei is ,meg apukám is hurcibálta őket...de jobban szeretem én megoldani mert akkor tudom h időben odaérnek pl.a különórára is,stb..úgyhogy Viola 2 hós korától én magam egyedül intézek mindent...nálunk is apa 6-kor elmegy reggel és van hogy este 8-ra ér csak haza....úgy szoktattam Violát hogy délelőtt fél11-től alszik kb.fél2-ig..gyorsban ebédel és utána anyataxi vok..van hogy negyed 3-re már mennem kell Márkért mert fél3-tól néptánc vagy zongora...este haza vagy a férjem hozza a fiam vagy én megvárom...közben a többit is összeszedem és ha kell a Krizsit is viszem ahova kell..egyedül úszni a férjem hordja a Krizsit,azt nem vállalom ha nem muszáj...szóval strapás az tuti,de én szeretem csinálni :wink: ...de minden idő hasznosan be van osztva...van hogy a Márknak a két különóra között van fél órája akkor házit csinál hogy otthon ne kelljen...rugdosni kell érte de azért megcsinálja:)...tuti hogy kell a szervezés,a napirend...nekünk legalábbis anélkül nem menne.

Ja és én is éreztem hogy vagy 2 vagy 4 gyerekünk lesz..a 3 nekünk nem vált be...mindig ki volt közösítve egy...és ezt már mástól is hallottam...úgyhogy ezért sem akarok 5.babát :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Angie, én is ma teszteltem és nekem is negatív!
Én a szúrkáló feszítő érzést mindig a pozitív lh teszt napján érzem, vagyis nem 24-36 órával később, lehet hogy nekem is a pozitív lh teszt napján van a tüszőrepedésem??
Nem tudom, de ez a hónap nem jött össze, ma vagyok 28. napon, nekem ált 28-29 naposak a ciklusaim és ma már látszódott volna vmi halvány csík ha babás lennék :roll:

Roni
roni28

panny,

jó volt olvasni a soraidat,írjál még az életetekről,kicsit megnyugtat :roll: valahogy azt hittem csak én lehetek ennyire bolond hogy úgy vágyom még egy gyerekre hogy minden teher rám nehezedik...nekem sajnos (vagy nem sajnos)10km-rel arrébb kell hordani a gyerkőcöket,szóval az elmegy majd vmikor egyedül jó pár évig nem játszik még.igen,bnek én is nagyon jó minőségű szettben kapható táskát vettem németországból 45.000ért :roll: :oops: de gyanítom ezt minden évben 4X nem fogom tudni megtenni.....biztosan igazad van hogy ettől nem lesz boldogabb...DE....nekem nincs testvérem,anyukám egyedül nevelt,megvolt mindenem,de soha nem márkás "menő"cuccok....és engem nagyon de nagyon kiközösítettek és csúfoltak az osztálytársaim hosszú éveken keresztül :( a gyerekek irtó gonoszak tudnak lenni egymással...ami talán mélyebb nyomot hagyott bennem mint gondoltam :oops: nem akarom hogy ezt át kelljen élni az én gyerekeimnek...talán innét az elhatározás hogy ennyire féltem a jól megszokott egzisztenciánkat :roll:
és hát ott van még a kocsi kérdés is......most is egyterűnk van,de nem lehet bele még plusz ülést tenni :( szóval előbb utóbb azt is cserélni kell...de mondjuk mire?

többieket is kérdezem :lol: fiatot nem veszünk az,tuti,egyszer a férjemnek az volt és nekünk nagyon nem jött be,folyton volt vmi baja úgyhogy ezen kívül meséljetek :lol:
gigili83

roni,

ne csüggedj,ez egy türelemjáték...nekem ez a ciklusom Xaktás ügy :roll: én a tesztelést úgy szoktam számolni hogy a tüszőrepedéstől számolva.és nekem igen korán,a 10napon +.ha nem,akkor még 1-2 napig reménykedek,de ha a 12.napon is - még a teszt általában nem sikerül :(
gigili83

gigii, én is. :wink: Mi tourant szeretnénk, abba be lehet plusz 2 ülést is tenni, illetve a seat alhambra, vw sharan egyes modelljei is 7ülésesek, és van a fordnak is, csak annak elfelejtetem a nevét. :oops: Nkem sincs testvérem, és maikor apukám évekig munkanélküli volt, nehezen éltünk meg 3-an is, és igazad van, a gyerekek nagyon gonoszak tudnak lenni egymás közt, sajnos. :( :(

Panny, maximálisan egyetértek veled, mindenben!!! A 3 szerintem sem a legjobb, pont azon oknál fogva, amit leírtál. :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Gigili!

Nekünk Fiat van :wink: és nagyon meg vagyunk vele elégedve..több mint 3 éve megvan és semmi baja eddig...és rohadt jó a fogyasztása,diesel és átlag 5-6 litert eszik...ez nagyon jó ha azt nézzük hogy van súlya rendesen,7 üléses és nem lomha...gyorsan gyorsul,multijet turbo....előtte is egyterűnk volt,Citroen berlingo...én azt is nagyon csíptem csak kicsi volt az 5 üléssel.

Értem amiket írsz a csúfolás stb....de ennek is vannak fokozatai....az én srácaimnak is jó cuccai vannak...sok márkás cuccot turkálok nekik,senki nem mondja meg hogy használtak...minden évben sulikezdésre kap ő is egy márkás,jó minőségű cipőt,télre csizmát,nyárra szandált...ez természetese hogy nem járnak szakadt cuccokba...DE azt is elmsélem nekik(inkább a nagynak mert a kicsik nem értik)hogy egyátalán nem ettől lesz menő valaki hogy mi van rajta,hanem hogy mi van a fejében....lehet valakin több száz ezerért ruha ha közben kettes tanuló...az én fiam néptáncol 5 éve versenyszerűen,zongorázik,hokizik,focizik...mindig arra tanítom hogy ezektől a tudásoktól lesz valaki és nem attól hogy épp nike vagy adidas vagy "csak"dechatlnos cipő van rajta...hál'"istennek a mi környezetünkben,a mi iskolánkban sem az a menő akinek csak márkás cuccai vannak,hanem az aki kitűnő tanuló...sajnos mi szülők csináljuk és gerjesszük a versenyhelyzetet azzal hogy minél drágább és márkásabb cuccokba járatjuk a gyerekeket...ezen nekünk felnőtteknek kéne változtatni és a gyerekeket a helyes irányba nevelni,terelni......szóval ezzel csak azt akartam írni hogy van arany középút is...nem feltétlen kell hogy csakis mindig a legmenőbb és legdrágább cuccokban járjon a gyerek sztem.

Kérdezz csak nyugodtan ,gyakorlati tanácsokkal tudok szolgálni 4 gyerek menedzselésével kapcsolatban :wink:

A férjem ma 8-kor elindult a 3 sráccal locsolkodni és du.5-kor értek haza...áááááá, egy kicsit se fáradtak el....:)))

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

panny,

igen,egyetértünk,de nem mi fogjuk megváltani a világot ...egyszerű példa..vannak ugye ezek a"klassz" kis mai mesék,bakugan és párjaik..no én elvből azt mondtam hogy ezt a szemetet nem nézi a gyerek :roll: nem is volt gond kb középsőig.akkor elkezdte mondogatni b hogy ilyet meg olyat játszanak a többiek és ő nem tud,mert nem ismeri ezt mesét....aztán odáig fajult hogy sokszor sírva jött haza mert vele senki nem játszik,mondván úgysem tud velük játszani :evil: no erre mit tehettem????a többi gyereket és szülőket én nem tudom megváltoztatni,a gondolkodásukat és értékrendjüket sem :( csak nekem kellett engedni ha nem akartam hogy a fiam lelkileg összetörjön.és így van ez a kinek mije van dolgokkal is :? ha a többi szülő verseng vagy beállok a sorba vagy végignézem ahogy a fiammal is az történik mint anno velem....mert én se jártam soha szakadtan :roll:
egyébként b is táncol,meg harmónikázik,de én ennél többre nem engedtem :oops: én azt látom így is túl vannak terhelve,5 napból 3an 7 órája van elsőbe :shock: és én azt gondolom hogy egy gyerek legyen gyerek,legyen ideje gyerek lenni.mert egy felnőtt lehúz 8 órát,de egy 7 éves...szval nálam egyáltalán nem elvárás a kitűnő(egyébként így is az lett :wink: )én se voltam az sosem,mégis van két diplomám és semmivel se érzem magam kevesebbnek mint valaki aki kitűnő volt 8) ettől még roppant intelligens embernek tartom magam,és valahogy azzal szembesülök hogy az intelligencia nem jár együtt feltétlenül se a kitűnővel se a diplomával :twisted: de gondolom ilyennel te is találkoztál már :lol:

beze,
aha,ezeket nézegettük mi is,csak az a baj hogy így semmi csomagterünk nem marad :roll: szóval én az egyel nagyobb kategóriát szeretném,de ami meg nem busz :lol: nem tom hogy kell írni,az a chreysler voyager az az.láttam belülről,irtó jól lehet benne az üléseket jobbra balra toligálni és ha bent van az összes akkor is szép kis csomagtér marad.csak a férjem azt mondta hogy az amerikai és ha annak vmi baja lesz és javítani kell,hát várhatunk majd míg megérkezik onnét az alkatrész :roll: szóval kilőtte.de mást meg nem tudunk...szóval melyiket is harapjam :lol:
gigili83

Így utólag boldog húsvétot kívánok mindenkinek!

Gigi!
Én is szedtem progi utánpótlást, és normális lett az AFP-m. nem tudom, hogy tényleg összefüggés lenne a kettő között.

Angie!
Látod, giginek is a pozi LH napján reped, mint nekem. Nekem viszont tényleg 14 nap a lueális fázisom. Viszont a ciklus első fele rövidebb. Tehát hát nem vagyunk egyformák.
Sajnálom, de majd a következő hónapban.

Nem tudtam tovább olvasni, sokat írtatok.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
szerencse7

Köszi mindenkinek a kedves szavakat!
Egyenlőre még magamon is meglepődve, nem vagyok elkeseredve!
Nincs az a rossz érzés, mint anno Danika előtt, hogy 2x nem jött össze és ki voltam borulva!
Akkor harmadjára össze jött Dani úgy, hogy elnéztem a peteérést.
Tesztelgettem, de kb. 3x negatív lett, gondoltam még korai, kihagytam 1 napot a teszteléssel és pont akkor volt pozitív. Következő nap már nem volt az, gondoltam ebben a hóban nem lesz az. Persze közben bőszen együtt voltunk.
És lett Dani! :lol:
Most azon gondolkodom, hogy olvastam, a ciklusnapokat úgy kell kezdeni számolni, hogy az a nap nem számít elsőnek, amikor még csak pecsételő a vérzés. Én annak számoltam.
mondjuk ez mit sem változtat a dolgokon!
Eddig még nem erősödött a menstruációm. Van, de kevés.

Roni, sajnálom, hogy neked sem!
Folytassuk tovább akkor a reménykedést az új hónapra együtt! :wink:

Kép
KépKép

angie28

Gigili!

Értem én amiket írsz...DE én a bakuganos sztorival kapcsolatban nem álltam be a sorba :lol: ...én is nagy baromságnak tartom és nem is engedem egyiknek se hogy nézze...nálunk is van a csoportban,suliban aki nézni és a fiaim is akarták,de végül megértették hogy nem...helyette nézhetnek mást....de az a jó hogy nálunk nem mindenki nézi így nem érzik kirekesztve magukat.

Ezt a kitűnős dolgot csak arra hoztam példának hogy inkább az legyen a menő aki kitűnő és inkább ebben utánozzák egymást....totál egyet értek hogy nem attól lesz valaki "normális"ember ha kitűnő volt...nálam se követelmény,de azért örülök neki :wink: Nálunk azért jár a Márk ennyi különórára mert ő tipikusan az a típus hogy"teher alatt nő a pálma"...neki kell és bírja...ha nem bírná és nem akarná én sem engedném...de ő mindet szereti,van amiben kifejezetten tehetséges(néptánc,zongora) és amíg nem megy a suli rovására addig miért is nem engedném ha örömét leli benne?! :wink: A második fiam már közel nem ilyen...őt tuti nem lehet majd így terhelni...nem egyformák a gyerkek...nem is kell mindenkinek ugyanazt csinálni,nem lehet egy sémát követni,minden gyereknek más jön be...pont ez az,hogy találja meg minden szülő a saját gyereke egyéniségét stb.. :wink: Tudod voltak már egy páran akik nekem estek hogy minek jár a Márk ennyi mindenre... én ismerem a gyereket,én tudom h mi jó neki...akik ismerik jobban(anyukámék,barátok,tanító néni)mind egyet értenek.....hogy Márknak egyszerűen kell a terhelés,így tud kibontakozni :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok! Mennyit írtatok... Egy hétvégén nem vagyok, és követni se tudlak Titeket! :D :D :D :D Na nem baj! Vége a szünetnek, Dorka elalszik, és nekiállok olvasni...

Roni! Én nem is emlékszem, hogy mikor kezdődött... De hogy sokáig tartott, az tuti! :D

Hát tényleg nem egyformák a gyerekek! Kornélom pl. akkor tanul jobban, ha eljár edzésekre is. Akkor tudja, hogy hazajön a suliból, és muszáj azonnal nekiállni, különben nem mehet el úszni. És ez hajtja Őt.

Én tudjátok mitől félek? Amikor elkezdődik majd az a korszak (és gyanítom, hogy el fog), amikor nem lesz mindegy, hogy milyen farmer, milyen cipő van rajtuk... Most még simán felveszik amit kirakok nekik, legfeljebb azt döntik el, hogy inget, vagy pólót akarnak venni, de ennyi. Nem nézik, hogy a nadrág márkás-e vagy éppen a kínaiba vettem.
Illetve jött a telefon kérdés. Kornél 3-ba jár, én nagyon sokáig ellenálltam a saját telefonnak, lévén, hogy minek, úgyis viszem, hozom Őket a suliból, ha valami baj van, akkor hívnak a suliból. Csakhogy kiderült, hogy lassan Ő az egyedüli, akinek nincs telefonja, és nagyon kért minket, hogy nem akar kilógni, különben is megy most a sulival táborba a tavasszal, onnan is úgy tud hazaszólni, stb. stb. Hát a végén megkapta a "Jézuskától". (És megmondom őszintén, amíg nem léptem bele ebbe a cipőbe teljesen elítéltem azt, aki egy 10 éves gyereknek telefont vett...)
agi1974
Szigetszentmiklós

Sziasztok!
Valaki átküldené nekem az asztrológus emíil címét, most kerestem de nem találom,és aktuális lenne számomra.
Andi
humadene
Jánossomorja

Andi! Csak nem belevágnátok egy 5. babába?
agi1974
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Humadane, nekem sajnos nincs meg... a pánszky-t is a neten találtam. Melyik asztrológusra gondolsz?

Gigili, nekünk chrysler grand voyager van. Imádom, 5-en simán elférünk benne, de akár 7-en is elférnénk, középen hátra tudok sétálni a gyerekekhez, a csomagtér ugyanannyi marad nem a csomagtérben ül a 7... Jól megtervezett, igazi családi autó. A diesel változatot Ausztriában gyártották, nagyon sok alkatrész van hozzá és nem drága! Én előre tudom, ha valamikor el kell adnunk, a szívem szakad majd meg, mert nagyon szeretem ezt az autót. Nekünk a benzines van, picit sokat eszik, de még így is olcsóbb, mintha két autóval kéne furikázni a családot. (csak benzinesben van 4 kerékmeghajtású, mert mi hegyen lakunk nem betonozott utcában és ez kikötés volt)
Két éve ezzel jövök-megyek (kéthetente a főiskolára több száz km-t is), semmi baja nem volt még, ill. az elektromos ablak motorja egyszer beállt, és ennyi... de annak a javítása is megfizethető volt. Arra kell figyelni, hogy törésmentes autót vegyetek, mert régen a biztosítási csalások miatt szerették megtörni és felvenni rá a sok pénzt... szóval csak törésmenteset! Én tiszta szívből ajánlom. Nem tudom hol laktok, de szívesen megmutatom ha Bp v 50km-es körzetében laktok valahol...

Meskete, voltál dokinál, minden rendben?

3+1
laura0606

Humadene, itt az asztrológus címe:

info@spiritualisasztrologia.hu

Sok szerencsét! :wink:

Lányok, nem túl biztatóan hangzik, amiket írtok a "csúfolom,mert nem olyan márkás a ruhája" és " telefon csak neki nincs 10 évesen az osztályban" !
Hűha!
Gondoltam, hogy előbb utóbb lesznek ilyen problémák.
Most még szerencsére az sem érdekli őket, milyen ruhát húzok rájuk.
De a barátnőm kislánya már 2 évesen csak Helló Kitty-s ruhát akart felvenni és ha nem tetszett neki a cipő, amit nélküle vett az anyukája, visítva utasította el!
Ezt nem tudnám elviselni!

Kép
KépKép

angie28

panny,

:lol: :lol: :lol: :lol: hát igen,akkor nektek mázlitok van.b osztályában 18an vannak,ennek pl örülök.8 lány 10 fiú.és ebből b volt az egyedüli aki nem tudta mi az a bakugan :shock: :roll: nem fűznék hozzá sokat :evil: viszont ahogy te is tudod milyen a gyereked,én is és tudom hogy b kis lelke nagyon megsínylené ha kiközösítenék és csúfolnák...mint ahogy oda is vágott neki hogy néhány hétig nem játszott vele senki..vagyis csak a lányok,de most neki ez kevés :roll: :lol:
nálunk is így jött amúgy hogy b mire menjen,mi mint régi táncos szülők 8) egyértelmű volt hogy valamit kellett hogy örököljön tőlünk a gyermek,meg a férjem zenetanár(is)tehát ez sem volt nagyon kérdés.de mindkettőben brillírozik,úgyhogy nagyonbüszkemami vagyok :oops: :lol: na m nekem se lesz ilyen,az tuti :mrgreen:

ági,
igeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen,na ez az amiért félek a negyediktől...hogy fogok majd 4nek levis farmert venni 30ért darabját?mert kétlem hogy a tavalyit vagy használtat az én gyerekeim felvesznek majd 16 évesen :roll: :oops: és akkor csak 1 nadrágról beszéltünk...
telefon:hát igen,az ember sokszor kényszerül az elveit suttba vágni társadalmi "elvárások" miatt ha nem akar kilógni,ezzel én is lépten nyomon szembesülök és azt hiszem innét ered a félelmem is...hogy ha ennek nem teszek eleget a gyerekeim sínylik meg de 4 gyerekkel hogy a csudába lehet ennek eleget tenni?és én attól tartok a legjobban hogy mi van ha szülök még egyet és egyszer majd azt mondják a meglévők hogy sokkal jobb soruk lett volna ha hárman maradnak :roll: :oops: és hogy minek kellett a negyedik :oops: mikor voltak tesók....
gigili83

lauraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,

te vagy az én emberem,meghívhatunk titeket valamikor családostul hozzánk :lol: :lol: :lol: ?30km-re vagyunk pesttől 8) jó lenne ha a férjem is látná meg ha ezt meghallja hogy A-ban gyártották és megfizethető hátha megteccik neki :lol: júúúúúúúúúúúúúúj nagyon feldobtál,köszi :lol: :lol: :lol: annyit még elárulnál hogy mennyiért és milyen paraméterekkel vettétek :oops: ?törésmentes autó alap,sajnos nekünk volt egy balesetünk,de azt az autót utána egyből eladtuk mert nem tartottuk biztonságosnak többet.meg nem is tudom hogy ültem volna bele......

angie,

hát nem egyszerű,és manapság ezek a gondok egyre korábban és korábban jelennek meg :roll:
gigili83

Gigili, szerintem a legjobb amit adhatsz a gyerekeknek, a szeretetteljes családi légkör, és testvérek! Megveheted kb. 5eFt-ért az ebay-en a levis farmert, ha az a fontos.
Én így a negyedik babát lassan a karomban tartva azt mondom (azta már kevesebb mint két hónap van hátra!!!!), figyelni kell rá, hogy mindegyik gyerkőccel legyen saját időnk, legyen olyan, mikor csak egyenként és egyikükre figyelek. Ez nálam bevált. Nem lesz kevesebb attól, hogy több testvére van, sőt! (jobban szocializált, megengedőbb, nem önző, kompromisszum-hajlandósága nagyobb, toleránsabb)
Na és ha mi szülők már nem leszünk, ők mindig ott lesznek egymásnak.

3+1
laura0606

laura,

jó ezt olvasni,meg bíztató hogy 3és fél gyerekkel is ezt mondod.tudom hogy ha majd nekem is lesz egy + tesztem minden kételyem szertefoszlik és én leszek a legboldogabb a világon :lol: :lol: :lol: de bárcsak már ott tartanánk :roll: :oops:
ebay jóóóóóóóóóóóó,most is csomót rendelek onnan,te melyikről szoktál?hát hogy az e fontos nem tom,vagyis nem tom 10 év múlva mi lesz majd a fontos a gyerekeimnek,remélem nem egy audi :twisted: :twisted: :twisted:
meglepődtem hogy ezt az idő kérdést írtad,ez nálam is nagyon központi,minden nap 1 óra mindig csak az egyiké,amikor csak kettesben vagyunk :D ezenkívülminden hétvégén másik gyermekkel megyünk kettecskén :wink: és nálunk is nagyon bevált és mindenki imádja 8)
gigili83

SZiasztok!

Gigi, én is kicsit csodálkoztam az osztályközösségeteken. Látszik, hogy mi is faluban lakunk és teljesen mások a gyerekek érdeklődései. Mivel ez egy nagyon konzervatív falu, ilyen, hogy Bakugán, max. 2 gyerek ha tud róla... Itt a szülők zöme kitelepült Bp.-ről, ahogy mi is, mert már nagyon utáltuk a fővárost. Főként diplomás fiatalok gyerekei jöttek össze, illetve másik felében az őslakosok, de azok meg pláne konzervatív felfogásúak. A ruha cseppet sem számít a gyerekek között. Senkinek nincs mobilja (igaz az enyém még csak elsős, de ismerem a felsőbb évfolyamosokat is). A tanulás szerencsére itt is fontosabb, szóval az a KIRÁLY, aki a legokosabb. Ennek én örülök, mert az enyém is kitűnő lett, fiúk között messze az első. Jár hetente kétszer foci edzésre, szolfézsra (dobos akar lenni), ezen kívül táncra és hittanra (ezt ő különórának veszi, mert nem mindenki jár). Imádja a sulit, jobban szeret oda járni, mint itthon lenni. A tanító nénink szuper, ha csúfolódást hall, jaj annak..., így ezt nem igazán merik megtenni. Az iskola roppant családias, kevesen vannak, 3 osztály évfolyamonként és 20-20 gyerekkel átlagban. A nyelvet kiscsoportban tanulják, fiamék 7-en vannak németen (heti 5 óra), az osztály másik fele 13-an angolosok. Ötödiktől a matekot is kiscsoportban tanulják, igaz diferenciálnak, lesz egy jobb tanulók és átlagosok csoport, de van átjárás, nem tudom ez jó vagy rossz, majd meglátjuk. Én nagyon örülök, hogy ide költöztünk 5 éve. Összefoglalva, minden közösség más és más...

Angie: Ha nem akarsz gyorsan babázni, akkor ne add fel a kísérletezést a kislányért. A következő hónapban hátha összejön. MÁr ezerszer írtam, hogy mi tavaly áprilistól-augusztusig próbálkoztunk (5 hónap), aztán feladtam, kicsit pihentem, csak a munkámra koncentráltam (tudom, te otthon vagy Danival). Decemberben újra kezdük, de már azzal a felfogással, hogy mindegy, hogy mi, csak babázhassak végre. Így elsőre összejött. Nem tudom még jól csináltuk-e, de max. három fiam lesz :) Én is négy gyerekre terveztem magam :).

Autó: Mi is vásárlás előtt vagyunk, de nekünk még elég lenne egy 5 személyes. Fogalmam sincs mi lenne jó.
seruzad
Solymár

Csak egy gyors bejelentkezés...
Sajnos nem tudtam meg, hogy egészséges-e a kisbabám, mert a dokinak nem igazán volt kedve dolgozni. Más ötletem nincs arra, amit művelt. Csinált ugyan uh-t, de kb. 40 másodpercig tartott, ami alatt lemérte a fejét két irányból. Ennyi. Semmi más nem szerepel a leletemen csak a bpd: 52 mm és az fro (ofd): 62 mm. Semmi más megjegyzése nem volt. Kérdeztem mikor kell visszamennem, erre csak annyit mondott, hogy majd a védőnő megmondja. :( Felhívtam a védőnőt és egyet értett azzal, hogy kértem egy másik időpontot a székesfehérvári sztk-ba egy másik uh-ra. Szóval csütörtökön megyek, mert nem elégszem meg a baba fejméretével, mint genetikai uh-al. Mit szóltok ehhez?

napsugár08

seruzad,

nos,mi is falun lakunk,2200 fő lélekszámmal és minden családias és mégis...és nálunk sajnos pont az ideköltözöttek azok,akik mindezt behozták :roll: :oops: mi pl "őslakosok" vagyunk a közösségben és kb két másik szülő vélekedik hozzánk hasonlóan az egész osztályban...a többi azt csinálja amit panny nagyon jól megfogalmazott,versengenek azon ki öltözteti márkásabb és drágább cuccokba a gyereket :twisted: és "liberális" szülőknek nevezik magukat :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:
pl én is szerettem volna ha b jár hittanra,nos b volt az osztályban az egyetlen úgyhogy nincs rá mód iskolán belül. csak úgy lehetne,ha heti 1X még 15 km-rel arrébb viszem ami már város és ott van,de ömlesztve 1-8 osztályig.persze az időpont adott,akkor van mikor bnek szolfézs.b választott.nem a hittant.szomorú,de én megértem.félelmetes világ van :roll:
gigili83

napsugár,

sajnálom :( hogy mindehhez mit szólok azt tőlem inkább ne kérdezd,mert nyomdafestéket nem tűrő a véleményem :roll: :oops: :lol: de jól tetted hogy nem hagytad annyiban!
gigili83

Sziasztok!
Annyi sokat írtatok,hogy nem győzök olvasni..Nálunk is minden a téma,mint nálatok!
Autó csere..Gyerekek igényei..
és az 5.baba..
Szóval igaz ami igaz, kiszámoltatom a sorsom, és ha tényé válik,hogy létezik olyan lélek aki engem akar,és az lány, akkor minél hamarabb akarom,hogy jöjjön, de ha nem akkor könnyen feladom a dolgot..Viszont Bécsben csináltatok a 8.héten vérvételből nemre vonatkozóan vizsgálatot,és ha fiú akkor nem maradhat.Kegyetlennek tűnhetek,de valahogy nem tudok megbékélni a lánytalansággal!
humadene
Jánossomorja

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?