Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Este jövök és leírom a receptet, csak most megyek Parndorfba és máris meg vagyok késve, ezt meg nagyon utálom, mert téphetek 120-szal.

Vizsga rendkívüli szívatás volt, azokat a szerencsétlen fejeket látni kellett volna KépKépKép

Puszi mindenkinek, Kinga
nyinike

Sziasztok!

Gyonyoru ido van most nem? Nalunk hetagra sut a nap. Kép

Nanda: nagyon jok a kepek. Mindenki nagyonb csinos rajtuk. Kép

Aniko, Orsi: Koszi, hogy gonoltatok ram. Kép
Csak velem van egy kis gond. Iszonyatosan megfaztam. A sajat hibambol. Lengen oltoztem fel egy setara ebben a hidegben es mire hazaertem csontta fagytam. Kép Ugy folyik az orrom, hogy alig kapok levegot. Szerencsere laz, torokfajas nincsen. Mar szombat ota tart, bar egy kicsit jobb most. Lilivel semmi gond. Kép

Orsi:8470 gr! Kép Huha! De hat ez oriasi. Kép

Kriszta, Mucska: Nagyon szepek a gyerkocok. Mucska: gratulalok a negykezlabhoz. Kép Mennyi idosen kezdte el? Kivancsi vagyok Lili mikor kezdi el.

Jerry, Nanda, Swen: Irigyellek benneteket, hogy a babatok elalszik maguktol. Kép Bar lehet, hogy azt kell kiprobalni, amit jerry irt, hogy hatara fektetem lefekteteskor. Mi minden nap azonos idopontban furdunk es fekszunk. Azert is kene mar, hogy magatol elaludjon, mert 2 napja masfel orat! van a cicimen mig elalszik. Szerintem ez nem normalis. Tegnap 1 ora utan meg mindig cicizett, de csak cumizott, igy mondom magamban, hogy ebbol eleg. Ez nekem is faraszto. Letettem az agyaba, joejt kivantam es kijottem. A kis ejjeli lampat azert meg nem kapcsoltam le. Egy daravbig fent volt csendben, aztan jott az uvoltes. De hihetetlenul. Azert birtam 5 percig, de utana mar nem. Kép Bementem hozza, megprobaltam ugy, hogy simogatom es enekelek neki, de semmi. Uvoltes. Idegeim mar nem birtak. Kép Igy felvettem cicire tettem es elaludt 5 perc alatt. Szerintitek mit rontok el? Mert ez nem normalis igy. Talan ma este megprobalom a hatara tenni. Kép

Swen: Te hatara fekteted az esti lefekves elott? Irigyellek az elelvasert. Kép Miota csinalja igy Botond?

Puszi mindenkinek Rita

Kép
Kép
trita

Rita!

Anna már egy hónappal ezelőtt négykézlábra állt, kb két napig. Aztán semmi és a héten eszébe jutott, hogy tud ilyet is és most állandóan igy van.

Nem tudom, hogy mit rontottál el, vagy hogy elrontottál e valamit.

Ezek szerint én áldhatom a gyereket, mert sose volt vele gond.2 hónapos kora óta nincs gond vele éjszaka, és este ha beteszem, akkor vagy játszik maga vagy elalszik. Vagyis kb egy hónappal ezelőtt próbált este alvás helyett üvölteni. Két napig próbálkozott, de miután senki nem volt rá vevő, abba is hagyta.
Én mindig hátára rakom alváshoz és úgy fordul, ahogy akar.

De csak akkor tudod leszoktatni róla, ha keményited a szived. Az enyém keményilyen téren, de nincs is gond a lánnyal. Szerintem az tök jó, hogy odaülsz és simogatod de nem veszed ki. Én még énekelni is szoktam. Bár néha meg aza jobb ha nem is lát a gyerek.
Anna csinált olyat, hogy elkezdett cirkuszolni és szétnézett, hogy ki látja. Úgy csináltunk, mintha nem látnánk és abbahagyta.
De minden gyerek más.

Mindenkinek puszi: Andi

Andi
Kép
mucska

Rita,
a Mayánál volt ue.,mint nálatok.A Manókám egyszerűen megszokta,hogy cicivel a szájában alszik el,és amikor felébredt nem volt ott ,ezért ordított.Én is csak tanácsot adhatok,mert ahány baba -anya annyi szokás,és valaki ezt csinálja,valaki nem.Én azt hiszem,ha az elején kicsit hagyod sírni és nem veszed ki azonnal néhány nap múlva megszokja,és elalszik magától.Elég pár szó,símogatás,nem kell azonnal kivenniKépPróbáld meg nem hagyni elaludni a cicin,1O-15 percnél ne hagyd tovább,Lili már nagy baba valszeg ennyi idő alatt meg is eszi a kellő mennyiséget.Amikor beteszed az ágyba,énekelj neki ,meséld el mi volt aznap,én azt is mindig elmondtam neki-ilyen kicsinek is-hogy ki mindenki alszik már-névszerint(apa,mama,papa...stb..)Kemény 1 hetembe telt,de bejött.Az első napokban még sírt,azután már aludt magától.A kisbabáknak mindent tanulniuk kell,az elalvást is ,és ezt úgy tanulják meg ahogy mi segítünk nekik.Kép
Mégegyszer mondom,ez az én saját tapasztalatom,mindenki másképp csinálja.Nem mindenki van azon a véleményen,hogy hagyni kell sírni.Én sem vagyok egy vaskalapos típus,és ha nagyon nem megy nem hagynám órákat bömbölni.De nekem eddig bejöttKép

Sok sikert, Nanda
nanda

Sziasztok!

Mucska: Tenyleg szerencses vagy Annaval. Kép Tenyleg nem vettem ki az agybol, enekeltem is neki, de akkopr is orditott. Szerintem meg se hallotta a hangomat. Kép De lehet, hogy tenyleg az a baj, hogy hason volt fektetve.

Nanda: Koszi a tanacsot. En is igy gondolom, mint te. Egyebkent hogy hogy most mas Maxinal? Kitapasztaltad, hogy hogyan kell mar Mayanal?
Nalam az a gond, hogy annyira sir Lili, hogy tele lesz trutyival az orra. Szerintem, igy elaludni se tud. Es neki eleg 2 perc siras, hogy tele legyen az orra. Lili este max 20 perc alatt kiszivja mindket mellemet. Utana tenyleg letehetnem az agyba, mert erzem, hogy mar csak cumizik. Mayanak nem zavarta, hogy tele lett az orra a sirastol? Te is a hatara fektetted? Es Maya mennyi idos koraban kezdted ezt el? nem tul korai meg a 6 honap? Amugy ma kiprobalom amit te mondtal, hogy leteszem, ha megint cumizik, beszelek hozza, simogatom, meselek. De akkor el kell aludnia? Vagy leoltom a lampat es hagyom, hogy magatol aludjon el?
Bocs a sok keresert.

Puszi Rita

Kép
Kép
trita

Rita!

Legyél ügyes, mert minden gyerek más. Én tényleg szerencsés vagyok, mert ha Anna sir akkor vagy éhes, vagy szomjas, vagy benn van a büfi. HA csak hisztizik, akkor 4-5 perc múlva abbahagyja.Akár milyen kemény vagyok, annak én sem vagyok hive, hogy órákat üvöltsön, mert abból biztos nem lesz elalvás, csak hergeli magát. DE nálunk eddig nem is volt rá példa.

Tudod szegénynek meg kellett szokni, hogy kaja után nincs dédelgetés sokáig, mert én minden kaja után fejtem, mert nem evett ciciből. És bizony igyekeznem kellett, hogy meglegyen a kaja, büfike és akkor visszakellett raknom az ágyikóba,mert fejtem. NAgyon kevés volt az idő a 3 óránkénti etetésnél. HA rögtön nem fejtem volna, akkor következőre nem lett volna tej. Igy szegénykém ezt szokta meg.
Nem lesz könnyű, de a lényeg, hogy nyugodt maradj és türelemmel menni fog. Az irásaidból pedig az tűnik ki, hogy nagyon nyugodt és türelmes édesanya vagy.

A nagykönyvek is azt irják, hoyg 15 percnél tovább semmiképpen ne sirjon a gyerek.
Meg az én könyvemben azt is irják, hogy este ha sir a gyerek,akkor inkább apuka menjen be, mert a gyerek érzi a tejszagot és követeli anyut.

Remélem gyorsan sikerül megoldanod úgy hogy Lilinek és Neked is jó lesz!
Andi

Andi
Kép
mucska

Rita,
Maxival sajnos mostanában nem mindig sikerül az egyedül alvás,szerintem a fogacsakái miatt,de nálunk is van,hogy apa megy be hozzá,ha sír,és el is alszik hamar,de ez sem mindig jön be,valamikor extranyűgi,és csak anyát akar.Próbálom betartani az esti "szertartásokat",és ahogy ezt megszokta,megszokja az elalvást isKép
Én mindig hasra fektettem mindkettőt,nekünk ez jött be,ez is mindenkinél más.
Maya 3-4 hónapos volt amikor már besokalltam,és muszály volt bekeményítenemKép
Nem kell elaludnia,és valszeg nem is fog először,mert a cicit fogja hiányolni,de miután elbúcsúztál tőle,hagyd hogy egyedül legyen.Lámpa?Én az előszobában égve hagytam,és a fény ami beszűrődött annyi volt csak,de nem korom sötét.Az ajtót sosem csuktam,csukom be!Ha sír,addig hagyd,amíg bírod,először sokáig fog,mert téged akar majd,5 perc után bemehetsz,és beszélj hozzá,nyugtasd meg,majd gyere ki.Napról napra növeld az időt,szerintem fokozatosan ,türelemmel sikerülni fog.És próbáld meg bevetni apát isKép
N.
nanda

SziaasztokKép

Hát akkor most én is leírom a tapasztalataimat az altatással kapcsolatban, igaz mi vagyunk itt a legfiatalabbak, de Gergő már jó sok félét produkált!Kép
Régebben nem volt gond az elalvás, miután túlestünk a kezdeti esti üvöltéseken és "Apa vállán alszok el"-en simán ment minden, szopizott, majd betettem hasra és cumival hamar elaludt. Aztán kezdett nehezebben elaludni, már kellett nagyon a puszilgatás, hátsimi és mindenféle trükkök, de álmos volt és elaludt. Aztán egy ideje, egyik napról a másikra rászokott, hogy cicin alszik el.Kép Nem én szoktattam így, de nem tudtam mit csinálni, mert állandóan elaludt a második cicin, átvittem és hason aludt rendesen. Viszont mostanában, ha nem alszik el cicin, mert még nem elég álmos, akkor büfi után beteszem a kiságyba, de hason nem hajlandó megmaradni, mert nem akar elaludni.Kép Így marad háton és otthagyom. Egy darabig elmagyaráz magában, meg hívogat, aztán kezdődik a majdnem sírok és ha hagyom, akkor képes egész komolyan behergelni magát. De nem hagyom, mert tudom Nála ez nem működik, annyira elkezdene sírni, hogy alig kap levegőt és azt nem akarom, szerintem nem jó Neki! Szóval mikor már elég álmos, akkor sem akar elaludni hasra fordítva, hanem ki kell venni és ringatni. Szóval nálunk a helyzet romlott és szerintem nem az én hibámból, mert én tényleg próbálkoztam Vele, de üvölteni nem hagyom, sajnos nagyon kitartó emberke, nem egykönnyen adja fel.Kép Így marad a várakozás, hogy majd megint jön egy következő fázis és hátha leszokik róla.
Végül is Swennél Botond egész sokáig cicin aludt el és 1 órán keresztül cicizett, amennyire emlékszem, aztán egyszer csak leszokott róla. Gergő annyiban változott, hogy nap közben már 7-8 perc alatt végez, de este még nem így van és nem hiszem, hogy ezen én tudnék változtatni. Szerintem ahány gyerek, annyi féle természet és lehet, hogy 1-2 babának még nagyobb szüksége van anya közelségére. Persze ez csak "lehet", nekem is az első babám, nem vagyok okos, de azt tudom, hogy ha hagynám sírni, akkor nagyon behergelné magát és sokkal rosszabb lenne Neki is és nekem is.
Egyelőre ezen a véleményen vagyok, de az is lehet, hogy 1-2 hónap múlva már én is másképp fogom gondolni, akkor majd megírom Nektek.Kép

Rita
Szeritem hallgass az ösztöneidre és ha nem megy, akkor ne erőltetsd a dolgot. A lényeg, hogy érezze mennyire szereted!Kép

Gergő ma délben aludt 1,5 órát a babakocsiban és déután 40 percet, felét az ölemben, felét az ágyában.Kép Kaki viszont volt rendesen, így azt kell hinnem, hogy kakimanónk elüldözte álommanónkat!KépKép

Puszi mindenkinek, most megyek képeket kicsinyíteni. Előre készüljetek, mert sok lesz, olyan cukik készülte Róla, hogy nem bírok semmit kihagyni!Kép

PussssszKép

Orsi

avocado

Szóval a képeink, bocs, hogy megint ilyen sok.Kép

Ez a ruci megintcsak túrkált, Anyukám szerzeménye.Kép Kicsit még nagy, azért van felhajtva.

Kép
Kép

Azért néha még sikerül Apa vállán elaludni.Kép

Kép

Ezek ma készültek Róla.Kép Persze ezt a farmerrucit is Anyu túrta, és mivel nyári csak harisnyával tudom ráadni, de muszáj, mert annyira cuki benne!Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

PusziKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Nanda: Koszi a tippet. Kiprobalom es majd megirom mi volt.

Lili most apaval furdik. Kép Iszonyatosan nyugos volt ma. Nagyon sokat sirt. Kép Mar en is szinte bogtem. Kép Van ennek koze a hosszu esti ciczesekhez? Foga? Vagy szerintitek megerzi, hogy anya beteg? Egesz nap nem aludt semmit. Delutan mikor bealudt a szopiba, letettem, de ra 15 percre uvoltve ebredt. Majd vallamra tettem, visszaaludt, de ujbol 15 percre uvoltve ebredt. Utana mar csak a vallamon aludt meg fel orat. Kép
Hat most nehez idoszakunk van. Ferjem mondta is, hogy ejszaka 5x felsirt, de visszaaludt. Tudjatok en nem hallom. Ugy sajnalom szegenyt es o meg nem tudja megmondani mi a baja. Kép
Na megyek, segiteni a papanak.

Puszi mindenkinek Rita

Kép
Kép
trita

Orsi: kepek gyonyoruek! Kép Gergo hatalmas! Kép Nagyon jo ruhakat turkiztatok. Kép nekem mostanaban idom sincs ra. Kép
Imadnivalo, hogy Gergo milyen pofikat tud vagni. Kép

Puszi Rita

Kép
Kép
trita

Orsi,
igazad van,ahány baba-mama-írtam is fent-annyi szokás.Van baba aki azonnal megszokja ezt,van aki soha,és mindig is anya,vagy apa kezében,ölében ,vagy közelében,sőt azt is mondhatom,hogy mellette tud csak nyugodtan elaludni.Lásd nálunk a Maya.Pedig vele pici korában semmi gond nem volt,mese,simi után simán elaludt 2OO4.febr.13-ig.Na akkor történt valami,a mai napig nem tudom,hogy mi ami miatt máig is velem alszik.Még most is sokszor elgondolkozom,mit csináltam rosszul,de már én nem bírtam az állandó éjszakai keléseket,rohangálást.Szóval valamit elronthattam,de rendesen.
A Maxi is hetente változik,mindig más a ritmusa,sőt a foga miatt az utóbbi hetekben nappal szinte alig alszik.Este próbálok mindig ugyanúgy csinálni mindent,de a Maya miatt van,hogy néha nem sikerül.Kép
Na jól elklandoztam,csak annyit akartam írni,amit fent is,hogy nem mindenkinek az a jó,mnit a másiknak.
Gergő tündér baba,és nagyon vagány ruhái vannakKép

Rita,
Nem biztos,hogy ez nektek is működni fog,ahogy érzed úgy csináldKépNe idegeskedj,az alvás miatt,Lili is megérzi ezt,neki sem jó.Hallgass az ösztöneidre,és azt csináld ami neked jó.

Most mennem kell,Puszi,Nanda

Mégegyszer mondom,ezt nem kötelező így csinálni,nálunk ez jött be.Kép
nanda

Sziasztok!

Rita! Igen nálunk így volt, ahogy Orsi írta. Botond nagyon sokáig cicin aludt el este , s én akkor sokalltam be, amikor ez az idő már két óra hosszára nőtt. Akkor úgy döntöttem, hogy mikor kiürítette mindkét mellem, ez kezdetben is volt olyan negyvenöt perc, utána még ébren büfiztettem és betettem a kiságyába. Tudom vigyorgott ezerrel, s annyira élénknek tűnt, hogy le mertem volna fogadni, hogy ha otthagyom, majd sírni fog. De nem így lett! Egy hang nélkül elaludt magától. Azóta egyszer vagy kétszer fordult elő, hogy újra mellre kellett tennem, de ez főleg akkor, ha az ágyba tétel előtt már elaludt. Meg egyszer-kétszer az is előfordult, hogy még hallottam ahogy nyekereg egy kicsit az ujjával a szájában, de ez nem sírás, inkább olyan "beszélgetés"-féle. Tehát én is szerencsésnek mondhatom magam.KépAddig nálunk is úgy volt, hogy elaludt szopi közben, viszont sokszor felriadt, ha vittem át a szobájába, vagy ha betettem a kiságyba. S én akkor rögtön újra visszavittem s cicire raktam, s kezdődött minden előről.

Én mindenképpen úgy csinálnám, hogy első este hagynám cumizni is, de még ébren tenném le a kiságyba. Betkarnám, elbúcsúznék és otthagynám. Egyébként így is csinálom. Én nem hagyom égve a villanyt, a szobabajtót is résnyire hagyom nyitva, hogy az előtérből szűrődjön be egy pici fény, mint Nandáéknál. Ha sírna felvenném, megnyugtatnám s visszatenném. Persze én sem kapnám fel az első nyikkantásra, de azt nem hagynám, hogy úgy isten igazából, könnyezve sírjon. Ha ilyen lenne inkább cicire tenném. De ez tényleg úgy van, ahogy a többiek írták, mindenki úgy csinálja ahogy nekik a legjobb.Kép Ja és Botond mindig háton alszik. Egyébként meg szerintem egyáltalán nincs elkésve Lili az egyedüli elalvással. Végül is szerintem ráér addigra megtanulni, amikor már megszűnik az esti szopi. Nappal egyébként hogy alszik el? Abból a gyakorlatból nem tudnál valamit átcsempészni estére? Gyógyulj meg mielőbb!

Kinga: Most akkor mi lett a vizsgáddal????? Ugye sikerült azért?

Jó éjt mindenkinek!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Orsi! KépekKép Gergő nagyon sokat változott már,nagyon aranyos!Kép

Rita! Kitartást ehhez a nehéz időszakhoz. Szerintem minden babánál van ilyen, kinél hosszabb, kinél rövidebb. Szombaton mi is keltünk vagy háromszor. S mivel még tényleg nem tudják megmondani mi a baj, így rá lehet fogni a fogukra. Tényleg ezzel is meg akartalak nyugtatni, hogy Botondnak sincs még egy sem, tehát koránt sem biztos, hogy Lili lesz az utolsó akinek kibújik. De ezzel is ráérnek még szerintem.Kép

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Nanda: nagyon szépek vagytok

Mucska: Anna még mindig gyönyörű, és a békaügetés is hatékony módja a helyváltoztatásnak, szerintem nehezebb mint a mászás Kép

Rita: Ezt próbáld még ki: napközben, ha Marcell már nyűglődik, de még nem alszik, akkor mellé szoktam feküdni úgy, hogy vagy az arcomat dugom oda az övéhez, vagy megfogom a kezét és a kézfejemet tartom az arcához. Percek alatt el szokott aludni, és utána nyugodtan át tudom telepíteni a kiságyába.

Orsi: annyira édesek a képeid! (Illetve Gergő képei) Remélem nem sértődsz meg, de olyan jópofa képeket vág rajta, hogy itt kacarászok a gép előtt

Rakok fel én is pár képet, és megyek fürdetni, mert kicsit elcsúszott a mai napunk

Kép
Kép

JerryKép
jerry

Kellemes karácsonyi ünnepeket és nagyon boldog új esztendőt kívánok minden anyukának és babának! Kép

Kép

puszi,
Chello
chello

Sziasztok!

Jol vagyunk. Kép
Tegnap megint nem sikerult elaltani. Este fel kilenckor abbahagyta a szopizast es ratert cici-cumi uzemmodra. Na gondolom, most megprobalom a lehetetlent. Felvittem az agyaba, melle ultem. Meseltem, enekeltem, beszeltem hozza. Az elso 45 perc mosolyokkal, nezelodesekkel telt. Utana elkezdett nyugolodni, de nem adtam fel. Enekeltem, meseltem, simogattam tovabb. Allandoan cicit keresett. A vegen mar nagyon sirt. Ezt birtam meg 10 percig, de nem. Igy a ferjem felvette a vallara. Ott se tudott elaludni, mert folyamatosan a polojat gyomszolte a szajaba, cumizni akart rajta. Es persze sirt. Iyg mar en nem birtam. Cicire tettem 10-kor es egybol elaludt. 2 perc aladt. Reggel fel hetig aludt. Fel hetkor kelt es szopizott, de utana nem akart visszaaludni, megint cici-cumizni akart. Igy bevittem az agyunkra, magam melle fektettem a hasara, simogattam a hatat. Egy darabig feszkelodott es aztan elaludt. Kép
Hat ez a modszer sajnos nem lesz kivitelezheto estenkent, mert akkor hozzaszokik a mi agyunkhoz. Ma egy ujabb modszert probalok ki. Kép

Nanda, Swen, Jerry: koszi mindenkinek a segitseget. Elobb-utobb ugyis rendezodni fognak a dolgok. Kép Mamam kerdezte, hogy nem akarom-e ujbol megprobalni a cumit. Hat en nem szivesen teszem, ha mar egyszer kikopte. Akkor inkabb en szenvedek. Kép

Anita! Hol vagy?
Zsusza! Szinten! Kép
Es a tobbiek?
Puszi mindenkinek Rita

Kép
Kép
trita

Sziasztok!
Vegul is kivancsisagbol probaltam a cumit. Ragcsalja, aztan eldobja. Inkabb ragokanak hasznalja, amig meg nem unja. Kép

Puszi Rita

Kép
Kép
trita

Egy kis kutyas.
Ime az en kutyaim. Kép
Balra a fiatalabbik George, jobboldalt az idosebbik Aldo.
Kép
Ilyen volt George pici koraban:
Kép

Kép
Kép
trita

Sziasztok!

Nem volt sok mozgás ma!

Mindenkinek további szép napot, ma már valószínűleg nem jövök, mert ma van az operalátogatás.

Jerry
jerry

SziasztokKép

Először is:

Kinga
Boldog 5 hónaposságot Nektek!Kép

Jerry
Nagyon cuki Marcell is a képeken!Kép Akkor már nektek is sikerült lekapni mosolyogva, ahogy nekünk is.Kép
Hogy sértődnék meg azon, hogy kacarászol!Kép Hát olyan cuki a Mókuskám, hogy ezeken a képeken csak azt lehet.Kép

Rita
Édes vagy, ahogy próbálkozol!Kép Csak kitartás!Kép
Tegnapi nap akkor ilyen nem alvós volt a picurkáinknak. Lehet, hogy jön a hó?Kép
Kutyusaid nagyon édesek, főleg a kiskori kép!Kép Anyu és a Hugim is odáig voltak!Kép

Chello
Nagyon jó az üdvözlőlap!Kép

Mindenkinek köszi a dícséretet Mókuska képeire!Kép
Úgy örülök, hogy sikerült már Róla ilyeneket is csinálni, mert eddig mindig komolyan figyelte a fényképezőgépet.

PusziKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Akkor először a Feketeerdő-torta:
Veszek két kakaós piskótatortalapot(elméletileg ezt is nekem kellene sütni, de rövidítettem), vagy ha sikerül vastagot kapnom, akkor kettévágom. A belső felüket meglocsolom 0,5 dl cseresznyepálinkával.
Egy üveg kimagozott meggybefőttet lecsepegtetek, meggy félre egy időre. A levét elkezdem forralni egy kevés fahéjjal, és kikeverek egy vaníliapudingot 30 gramm porcukorral. Ha fellforrt a meggylé, belekeverem a pudingport,kevergetem,míg sűrű lesz, aztán leszedem a tűzhelyről. Kicsit hűlni hagyom, aztán mehet bele a meggybefőtt. Ezt félrerakom kihűlni, teljesen.
4 dl tejszínt 2 csg habfixálóval, 20 gramm porcukorral tejszínhabbá keverek (persze, géppel Kép), aztán hozzákeverek (már kanállal és óvatosan)1-2 kanál kakaóport.
Az egyik tortalapra körben rárakom a meggyes krémet, és a kakaósat, felváltva. Egy halom meggy, egy halom tejszín, körbe és ugyanez befelé is,míg el nem fogynak.
Rárakom a másik lapot. Kikeverek 4 dl tejszínt 2 csg habfixálóval, 25 gramm porcukorral és fél dl cseresznyepálinkával tejszínhabbá, ezzel bevonom az oldalát és a tetejét.Krumplihámozóval étcsokiból forgácsot csinálok és azzal megszórom.

Tök szép lesz, meg mindenki hanyatt esik tőle, hogy milyen ügyi vagyok, csak én nem bírok már enni belőle, mert mire készen van, annyit kóstolgatom, hogy tele leszek tejszínhabbal KépKépKép

Orsi, köszi a köszöntőt!Bendi kapott is gyorsan egy szurit a hófordulón, de most nem üvöltözött annyira. Meg felírattam a Meningococcus elleni oltást is.
Nagyon-nagyon csini Gergő, és milyewn jó tokás!Tök aranyos.
Bendegúz most 8 kg 20 dkg.

Jerry, köszi, majdcsak összejön a vacsi. Én is szoktam úgy főzni, hogy Anyát hívogatom 2 percenként.

Zsuzsi, Príma Konyhát megveszem majd, meglátom, mit bírok kihozni.
Számvitelből vizsgáztam és még 2 év van hátra, elméletileg. De biztos, hogy ráhúzok, mert ha minden tárgyamat felvenném, nem maradna időm Bendire, így inkább görgetek pár tárgyat Kép

Chello, Neked is boldog karit!Nagyon dizájnos Noncsira a Miki-sapka!

Swen, írásbeli volt, nemtom, talán összejött. Majd kíváncsi leszek, mikorra javítják ki. Ha ez nem lett meg, akkor van még egy köröm belől a szigorlat előtt. Ami jan. 10. Kép
Karácsonyi rohanás itt is van, már vezettem miatta több 100 km-t, és még mindig nincs meg minden ajándék, meg szinte semmi. Pánik. És az emberek figyelmetlenek és rohanósak és semmi nem jó így.

Nanda, Nem baj, ha szeretik, ti is ezt a zenét szeretitek, meg szerintem lényeg a zene, nem?

Most gyorsan kidőlök a sorból,már azt sem tudom, mit fogok holnap csinálni...

Puszi, Kinga
nyinike

Sziasztok!

Bocs, hogy ilyen keveset jövök mostanság, de a karácsony előtti időszak ilyen zűrös. Takarítani-főzni-sütni kell. Kép De gondolom, ezzel mindenki így van! Kép

Zita: köszönöm a meghívót! Kép Nem tudom, hogy el tudok-e menni, mert nem tudom, mikor jönnek a rokonok-barátok. De szeretnék! nagyon!

Orsi: esküdj, hogy 8400 gramm a fiad! Kép Kis édes vasgyúró! Kép Gyönyörűek a képek! És én is imádok túrni Ádámnak! Ilyen pici cuccokból állati édeseket lehet kifogni!

Jerry: milyen édes, mosolygós Marcell! Kép

MucskaAndi: nem semmi, hogy Anna ilyen ügyes, és már harapja a répát! Kép Gratulálok! Kép Egyébként nagyon szép kislány! Tündéri a fotó a kutyával!

Chello: nagyon jópofa a képeslap! és köszönjük! Mi is nagyon boldog karácsonyt kívánunk Nektek!

Kinga: ez a torta nagyon jól hangzik! Kép

Rita: kitartás az altatáshoz! Én azt olvastam, hogy az egydül elalvás nem velünk született tulajdonság, hanem meg kell tanulni. De ne add fel, manócskád előbb-utóbb megtanulja! Kép

Zsuzsi: mi újság? bárányhimlő?

Mi jól vagyunk, ma jön anyukám, és sütünk-főzünk! Végre, már alig várom! És ma megyek céges karácsonyi buliba is! Egy kicsit félek, mert most hagyom itt eőször Ádámot éjszakára (persze éjfél körül már itthon leszek). Szóval kicsit aggódom, pedig tudom, jó kezekben lesz. De mi van, ha mégis cici kell neki, akkor mit sinál vele anyu? Jajj! Kép Persze mindenki azt mondja, nem lesz semmi gond, de én már csak ilyen félős anyuka vagyok. Kép

Lányok, mindenkinek boldog , békés, áldott karácsonyt kívánunk Ádámmal együtt!

Puszi, shine Petra

Kép
shine

Sziasztok!

Anita! Isten eltesse Dorcit! Kép Gratulalok a 6 honaphoz. Kép

Puszi Rita

Kép
Kép
trita

Sziasztok!

Csak egy mondat, mert Marcell forog az ágyon és nem akarom nagyon magára hagyni.
Tegnap megnéztük a Pikk Dámát, jó volt végre kimozdulni.
Este szokás szerint összevesztem az anyósommal amikor hazajöttünk. (Idáig 4 vagy 5 alkalommal vigyázott Marcira, ha jól emlékszem 1 alkalommal nem vesztünk össze. Mindig csinál valami olyat amitől felmegy az agyvizem)

Jerry
jerry

SziasztokKép

Gergő megint túlteljesíti a babakocsiban alvást, már 1-kor kajálnia kellett volna, de még mindig alszik. Tegnap is 4,5 óránként evett!!!De persze akko mint egy kismalac, néha fröcsör a szájából a tejcsi.Kép

Bori
Gratula a félévességhez Dorkának! Miért nem jössz? Csak nincs valami baj?Kép

Kakukkfű, Soraya
Nektek előre kívánok boldog hófordulót holnapra, nehogy elfelejtsem!Kép

Kinga
Torta recept nagyon guszta, el is mentettem. Egyet nem értettem, hogy a krémet hogyan teszed fel. Mint egy céltábla körei, csíkokban befelé? Jól értelmeztem? Bocs, ha nagyon hülye vagyok.Kép

Shine
Esküszöm, hogy szombaton 8470 volt! Ma is megmérem, szerintem már tuti van 8600 körül.Kép
Ádám is tündéri a képen!Kép
Ne izgulj az este miatt, biztos minden rendben lesz! Érezd jól magad!Kép

Majd rakok fel még képet, hogy hogyan aludt el egyik nap a kezemben (aznap, mikor a többi képet is csináltukKép), csak az a kép még nincs a gépben. Beteszem és lekicsinyítem, mert az is nagyon cuki-muki.Kép

Jerry
AnyósKép Mit csinált, amitől kiakadtál?
Kicsit én is félek anyósomtól, mert ő meg gyógyszermániás, akármi kis baja van az embernek ő rögtön tudja milyen gyógyszert kell. És rettegek, hogy majd tömni fogja Gergőbe!Kép Muszáj leszek majd beszélni vele, mielőtt ott hagyom Vele a gyereket.

Most mennem kell, de ma még jövök, mint bősz topikfenntartóhoz illik!Kép

Puszika mindenkinekKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Hat megint pang a forum. Kép Orsival meg azert vagyunk, hogy eletben tartsuk. Kép

Ugy dontottem, hogy most nem probalkozom a cicin valo elalvas leszoktatasaval. Majd lesz ami lesz. Elobb utobb ugyis el fog jonni az ideje. Baratanomnel es sogornomeknel is ez a kor 1 eves volt. Hat akkor majd meglatjuk. Lili amugy nagyon edesen el tud aludni cicin. Viszont azt nem fogom engedni, hogy eves utan meg minimum egy orat cumizzon ha latom, hogy nem almos. Akkor szerintem meg nem tud elaludni. Igy jatszunk vele es kesobb alszik el.

Jerry: Tenyleg, en is kivancsi vagyok mit muvelt az anyos. Kép

Shine: Adam gyonyoru! Kép

Orsi: Suly! Kép Ne is mondd tovabb. Hihetetlenul, gyorsan gyarapszik. Szerintem Gergo a legnagyobb es legnagyobb sulyu baba a topikban. Kép
Lilike nadszalkarcsu mellette. De nagyon jol all neki. Kép

Puszi mindenkinek Rita

Kép
Kép
trita

Rita
Valamiben kell legnek lennie, nem igaz?Kép Sajna ma még nem tudtam megmérni, de megpróbálom nem elfelejteni fürdés előtt és majd beszámolok.Kép
Lili meg kislány, neki nádszálnak is kell lennie. Gergő meg vasgyúró lesz, hogy férfias legyen mellette.Kép
Szerintem mi mostmár érdemlünk valami díjjat, hogy ilyen kitartóan jövünk. Kár, hogy a többiek így eltűntek.Kép

Most mennem kell, de este még jövök.

pusziKép

Orsi

avocado

Na, itt vannak a képek.Kép

Így aludt el a minap.Kép A lábait meg keresztbe rakta.Kép
Kép

Ez meg ma készült, ez az új módi, hasizomerősítés.Kép Nyújtva jó sokáig kitartja a lábait.Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

PusziKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Bár nem vagyok állandó tag, azért engedjétek meg, hogy nagyon boldog karácsonyt kívánjak Mindannyiotoknak!Kép

Anikó!
Sok-sok puszi Nektek! Szép ünnepet és nagyon boldog újévet kívánunk!Kép

Kép

Puszi,

Tündér&IlangKép
tündér

Sziasztok,
Nem nagyon tudok jönni,iszonyúan el vagyok havazva-sajnos nem szó szerint-,de még holnap is egész nap rohangálokKép

Orsi,RitaKép
Olvaslak ám titeket,meg aki ír,de nem nagyon van most időm írogatniKépHa levonul az ár,ígérem jövök többetKép

Ezúton szeretnénk mindenkinek NAGYON BOLDOG,BÉKÉS,ÖRÖMTELI KARÁCSONYT KÍVÁNNI,
Maxim,Maya,Tomi,Szilvi(Nanda)Kép

Ez tavalyi kép,de most még nincs frissebb,majd küldök azt is.Pusz
nanda

Tündér
Miért ne lennél Te állandó tag? Aki már kétszer jön, az nálunk az!Kép Nem igaz lányok?Kép

Nanda
Hát igen, karácsonyra én is elviselném az elhavazást szó szerint, Gergőnek nagyon érdekes lenne, meg imádok szánkózni és annyira jó lenne egy ilyen karácsony. De nem úgy néz ki, hogy fehér karácsony lenne.Kép
Kép nagyon édes!Kép

Én még nem kívánok Nektek semmit, majd csak holnap! Azért, hogy gyertek olvasni holnap is!Kép

Jó éjt, és puszi mindenkinek.Kép
Orsi

avocado

Sziasztok!

Neha Lili igazan meg tud ijeszteni. Kép Este 9 ora ota alszik. Nem volt meg olyan, hogy jomagam keltem elobb. Kép

Nanda: nagyon jo a kep. Kép

Orsi: Gergo csodaszep. Kép Ezt a mozgast Lili is csinalta. Most jon az a korszak, hogy orulten jarni fog keze-laba. Mindent elsopor maga mellol, ha fogni tud dobalni fog. Es vagd a kormet. Lili allandoan eltalalta a fejet es mindig tele volt karmolasokkal. Kép

Puszi mindenkinek Rita

Kép
Kép
trita

Sziasztok!Kép
Tartok tole, hogy nekem sem lesz mar idom benezni az angyaljaras elott, ezert most:

Kép
Minden kedves nyari kisbabasnak, regi es uj tagnak, Humormanonak, read-onlynak, eltuntnek es aktivnak
BEKES,BOLDOG KJARACSONYT KIVANOK!!!

szoszi
szoszi

SziasztokKép

Rita
De jó Neked! Gergő éjszaka ritka sz...ul aludt, 1 előtt szopcsizott, aztán kelt 3/4 4-kor, 3/4 5-kor és 6-kor.Kép Először Apucija visszaaltatta, másodszor szopizott, harmadszor Karcsi megint felkelt Vele, mert én nem tudtam visszaaltatni és onnantól a karjaiban aludt 3/4 9-ig. Ha letette sírás volt. Így szegény 1/4 7 óta nem aludt.Kép Én viszont kicsit kipihentem magam. Ez már a 3. éjszaka, ami ilyen gáz, mire jön a karácsony csak kókadozni fogunk Karcsival a fa alatt.Kép

Szöszi
Annyira aranyos a köszöntésed!Kép Mert mindenkinek szól!Kép
Nektek is NAGYON BOLDOG KARÁCSONYT!Kép

PusziKép

Orsi

Ja, Gergő ma reggel 8580 gramm volt.Kép

avocado

Kép

Kép
Kép
trita

Sziasztok!

2 napja végre sikerült visszaolvasnom, de elszállt az iromány. Most újra megkísérlem rögzíteni mondandómat.

De előbb a lényeg:

MINDENKINEK BÉKÉS KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK!

p.
pitypang

Kép
KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET ÉS NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK MINDENKINEK!
ANIKÓ,ATTILA,GERGŐ,KATA,BENCE

Sajnos már nem tudok jönni egy pár napig,mert megyünk mindenfelé.
Új e-mailcímem van:vakili@chello.hu
A számítógépszerelő eltűntette az összes adatot a gépről,ezért kérem,hogy valamelyikőtök küldje át nekem azt a Panó féle telefonos listát.Ugye abban e-mail címek is vannak? Ha nncsenek,akkor küldjetek légyszi egy-egy rövid üzit,hogy rögzíthessem.Előre is köszi! Kép
Van már vonalas telefonom,ha valakinek kell,elküldöm magánban.

Sok-sok puszi,majd igyekszem azért jönni.

Anikó
vakili

Zita,
Az emil cím: pt@vodadone.hu és előre is köszönöm!

Szöszi
A régi lakás önkormányzat bácsié, (a híres-neves Fecskeház egyik fészke) úgy kell visszaadnunk, ahogy kaptuk, hát gondoltuk, meg sem próbáljuk elhitetni velük, hogy céklaszínú falakkal kaptuk a lakást.
Otthon (az új) meg már sikerül minimálisra csökkenteni a dobozaink számát, már nem is izgatom magam, amit nem sikerül karácsonyig kipakolni, az megy a garázsba ideiglenes tárolásra, és majd a két ünnep között rámolunk tovább.

Soraya,
Tündér fiad van! És hogy elgondolkozott Kép

Mucska,
Anna nagyon ügyes ám! És még mindig jól áll neki Gino kutya.
Nekünk egész más gondjaink vannak. De ha elkezdeném sorolni nyafogósnak gondolnátokKép
Lizi még csak tejet kap, bár 1 hete kinézte a szánkból a paprikáskrumplit, mi meg adunk neki, galád szülők. Persze, semmi baja nem lett, sőt jókat cuppogott rajta! Azért még nem fog rostélyost reggelizni egy ideig, ha rajtam múlikKép
Gyümölcsöket is csak korlátozottan adunk neki, barackot kiköpi (hiába törtem magam és fagyaszottam le nyáron neki egy keveset), mandarin, alma, narancs jöhet. Még nem próbáltuk a sütőtököt, de tervbe van véve! Időm pedig nekem sincs semmi, el sem tudom képzelni, hogy lesz, amikor majd főznöm is kell neki, nemcsak cici, meg mikro, meg reszelgetés...

Orsi

Hol turizik anyukád? Már ha nem indiszkrét a kérdésKép
Gergő hintázásaKép És a képek! Nagyon helyes kis fickó! Mászás: nálunk már beindult, Lizi tegnap volt 5 hónapos, és már fel is ül, ezt celebrálandó. Mi büszkék vagyunk, csak kicsit korainak tartjuk a produkciókat.

Nemalvásilag viszont sajna túlteszünk rajtatok: a mostani éjszak pl a következőképp alakult:
1 órás altatás után sikeres elalvás 11-kor, majd hisztérikus ébredés 1/2 2-kor. Üvöltős-cicizős ébren töltött 1 óra után 40 perc altatás következett. Itt ugye kb 1/4; 4-nél tartottunk. 5-kor újabb ébredés, szinte rögtön (fél óra alatt) visszaalvással, egészen 1/2 9-ig húzta. A következő fél órás szunyára délben került sor, és most altattam el (cicizés 2x, sétálás 30perc.) Gondolom, ez sem lesz több 1 órásnál. Így megy ez egy hete, és mi is, ő is, teljesen kivagyunk Én már komolyan gondolkozom, hogy elviszem valamilyen alvás központba, hogy nézzék meg, minden okés-eKép

Úgyhogy
Rita,
Én vagyok az, aki egyáltalán nem érzem magam a megfelelő embernek arra, hogy a nemakarokegedülelaludni-problémára tanácsot adjak. Inkább olvasom amit neked írnak, hátha...

Kinga,
Vizsga? Én a PSZF-t kezdtem el, de tök reménytelen az órára járás Lizi mellett, aki csak ciciből eszik. Kép
Könyvügy sztorno, rokonyok nem jönnek! Mondjuk a fentiek után ne is merészeljen minket senkifia zavarni, amikor akár aludhatnánk is Kép mégha karácsony is van!

És köszönjük a Feketeerdő torta receptjét!! Én tuti, kipróbálom, bár az én képességeimet messze meghaladja, de majd beszámolok, hogy sikerült.

Nanda,
Mi zeneimádók agyunk, TV-nk nincs is, csak rádió, de Lizi meg pont fordítva működik: zenére üvölt, TV-t pedig órákig (!!!) képes nézni.

Jerry,
Írtam megint mailt, megkaptad?

Swen,
Nálunk is anyatevagyaminden korszak van, próbálom kiélvezni, minden nehézsége ellenére, úgyis hamarabb elmúlik, mint azt szeretném.

No, mostmár igazán eldugulok!

És megintcsak mindenkinek kellemest és békést!

Pussz,
P.
pitypang

Pitypang!

Küldeném, de ez az e-mail cím nem jó, se így, ahogy leírtad, sem vodafone-nak írva. Mindenképpen visszajönnek, amit küldök.

Üdv:

Zita
pzita

Sziasztok lányok!

Tudom, hogy ezer éve nem voltam, de remélem jó szívvel emlékeztek még rám? Kép
sajnos nálunk nagyon gázos a helyzet, gyakorlatilag nem netezek (alszok, takarítok, élek: Kép). Nem részletezem. Restellem a dolgot, nagyon szeretnék újra képbe kerülni, de nem tudom mikor lesz lehetséges, mert Ádink jövőhéten is dolgozik. Amúgy megvagyunk, sajnálom, hogy a taliról lemaradunk, dehát így jár aki mafla és nem tanult meg vezetni. A fiúk jól vannak, Dani a régi,helyi rambó maradt, Gergő 8.70 kg és 64 cm, 2 kis foggal alul... Belehúzott a szentem. Kép

Mindenkinek békés, boldog karácsonyt kívánunk!

Linda és a fiúk
bellana

Gergő 67 cm, nem 64. Kép
bellana

Sziasztok,
szeretnék mindenkinek kellemes ünnepeket kívánni, remélem, az új évben többet tudok majd jönni közétek, mert nagyon hiányoztok.
Már csak 8 nap, és találkozunkKép
Kép

puszi
Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Sziasztok!

Szintén elhavazva, de majd januártól újra visszatérek ám Kép Addig is mindenkinek nagyon-nagyon boldog karácsonyt!!!

Pussz: Szilvi
Kép
lino

Sziasztok!

Lányok bocsi, de rövid leszek. Itt hasmenős hányós virus van amiből természetesen ki vettem a részem. Anna még nem kapta el szerencsére.
Teljesen kész vagyok, mert kajára nézni sem tudok, nem hogy főzni. Most próbálok valamit összehozni.

Igy most csak Kellemes karácsonyi ünnepeket és nagyon boldog új évet kivánok Mindenkinek!
Kép

MucskaAndi

Andi
Kép
mucska

Nagyon boldog, békés karácsonyt kívánok nektek!

Swen

Kép

Botond Kép
EneseKép
swenson

SziasztokKép

Olyan jó, hogy ennyi mindenki jött így karácsony előtt! Ez nekem most igazi karácsonyi ajándék volt!!!Kép
Sajnos én nem tudok feltenni karácsonyi képet, de remélem a nélkül is jó lesz:

NAGYON BÉKÉS ÉS BOLDOG KARÁCSONYT ÉS EGÉSZSÉGBEN, SZERENCSÉBEN GAZDAG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK MINDANNYIÓTOKNAK! Kép

Anikó
Írd meg sms-ben a telcsiszámodat!!!Kép

Pitypang
Nem alvás: szegény, tudom milyen cipőben jársz, Gergő a tegnap éjszaka után ma nap közben sem akart aludni, még a séta közbeni 1,5-2 óra alvása is csak 40 perc volt.Kép Viszont este viszonylag simán ment az elalvás, reménykedem az éjszakában, mert már eléggé kivagyok és holnap karácsony!

Megyek is gyorsan aludni!

Mindenkinek szuperek a képek, nagyon cukik a gyerkőcök rajtuk!!!Kép Sajnos nincs Mikulás-sapkánk, kíváncsi lennék Gergőre!Kép

Mindenkinek mégegyszer nagyon szép karácsonyt kívánok és sok-sok puszit küldök!Kép

Orsi

avocado

Sziasztok lányok!

Én is előkerültem karácsonyra. Sajnos most nincs időm képekkel foglalkozni (de kaptam egy digi gépet, úgyhogy majd jövőre jövök képekkel!), úgyhogy csak így:

Mindenkinek békés, boldog karácsonyt és nagyon boldog új évet kívánok!!!!!

Kép

Panó
panó

Nagyon-nagyon boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!!!

Hajni
Amatőr

Nagyon boldog karácsonyt kívánunk mindenkinek!!!

Kép

Zsófi, Bea, Zoli
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?