Új privát üzeneted érkezett!

Huba-mami!
Miért is gondolod, hogy rád volt célzás?

Kép
Kép
Kép
szonja77

Látod Szonja! Én emlékszem! Egyszer írta H-V mami, hogy nem mosogatott 1 hétig. Vissza is kérdeztem :D Mondjuk más nem reagált rá ...

H-V mami! Nem tudom, hogy csinálod, de nekem 15 perc is kevés :evil: :x :? :oops: :oops: :!: :( Pedig mi ketten vagyunk. És egyébként sokkot kapok a mosogatástól. Ha kicsit nagyobb konyhám lesz az életben, tuti lesz mosogatógépem.

Vettem ma Titimnek átmeneti cipőt, 10 ropika. A 21-es elephantent meg felteszem vaterkára, 1 hónapot sem hordtuk. Már van vagy 3 kinőtt cipőnk.

Képzeljétek, néhány napja Titi úgy alszik, hogy hozzám bújik. Ez nekem olyan, de olyan nagyon jóóóó. Remélem nem lesz ebből baj, függés vagy valami később.

És már másodjára köszönt rám a télapó ismét :-)
szilvi35

Szilvi, Ákos is így alszik pár hete, hónapja, magam sem tudom, nem hiszem, hogy gond lenne belőle, majd visszasírjuk később ezeket, amikor már a puszi is ciki lesz nekik... :) Volt már önállósodásos időszak, szeparációs renaissance, csimpikorszak stb. Ugy veszem eszre, ahogy nyilik elotte a vilag, ugy kivanja estere (is) a testkozelseget, es amikor mar magabiztos, nem kell annyi belolunk, ha vmi uj dolog tortenik, akkor persze annal inkabb. Egy ideje mindannyian egy kupacban ujra, jo kis idoszak ez :)

Uh, Télapót nem akarok, 1x volt januárban, azóta sem, nem is hiányzik, brr...

10 ropi egy sima cipő??? Vagy tud vmit? Nekünk a gyógycipők 8 péz (szor kettő - kintre-bentre), de EP-re megy mind. Az első 23-as volt, most 24-es kell, ami egy kicsit nagy lesz, de a 23-as már kicccsi.

Nálunk a mosatlanért csaták mennek, mindketten (Apa, Anya) szeretjük eltüntetni. Mosogatógép több mint 2 gyerenél lenne csak aktuális, de addig nem hiszem, hogy eljutunk, de sose mondjuk azt, h soha.

HV-mami: ismerem Pálferit, nagyon szeretem!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára csipetnyusza 2012.03.20 23:25-kor.

Kép
Kép
csipetnyusza

Sziasztok!

Akartam nektek írni, de most nem megy! :(
Büdös kamasz kölke kikészít teljesen! :evil: :( :cry: :x :idea:

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Az Auchan-ban 5e most a Siesta cipő, szandi és papucs. Tegnap láttam újságban.

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Szilvi! Próbáld ki, hogy beállítasz egy 15 perces időzítőt és úgy mosogatsz. Tök sok dologra elég, nem is hinnéd. Néha többnek tűnik, pedig nem olyan sok. Ja! MEG A LÉNYEG, H NEM 15 PERC ALATT MOSOGATSZ EL, HANEM 15 PERCIG! És most már nekem is sikerül tartani. Legújabban már van időm összedobni egy-egy apróbb főtt kaját hétköznap is.

Ildóca! Kamaszok... Én előre tartok ettől az időszaktól. Kitartást, csak nem olyan vészes! Úgy-e?
Majd írj, ha nyugi van. :-)

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Szonja, örülök, hogy Ádinak elmúltak a kiütései, remélem nem is jönnek ki rajta többször.

Ildóca, HAJRÁÁÁÁ!!! Nehogy már a farok csóválja, tegyél rendet az ebugatta kamasz kölkök között :)

Napi rutin, hááát, próbálkozunk, de még én sem erőltetem. Bár Hanna nagyon aranyos ilyen szempontból, ha valamit lát tőlünk, akkor szinte azonnal le is utánozza. Itt van pl az ajtó csukogatás. Mi általában minden olyan szoba ajtót csukva tartunk, ahova nem szeretnénk, hogy bemenjen randalírozni. Jó ideje már, hogy ő csukja magától az ajtókat, szegénykém még a belülről csukódókat is megpróbálja mindig kivűlről is becsukni. Aztán ha éppen megunom a játékait a nappaliban szerte széjjel akkor elkezdem összeszedni, általában segít, ő is hozza, és rakja a dobozba. Az más kérdés, hogy 5 perc múlva megint szétkapja az egészet, de legalább már próbálkozik. A múltkor meg husit klopfoltunk együtt. Szóval nálunk is megvan a példa, amit követhet.
Mosogatógépet mi pont a múlt héten vettünk, és meguntam a mosogatást, sajnos én olyan vagyok, hogy nem bírom elviselni, ha akár egy tányér is van a mosogatóban, és azonnal nekiesek, tök mindegy van e mellette más vagy nincs, úgyhogy én naponta volt hogy négyszer-ötször mosogattam, de meguntam, és mivel végre megjött a tavalyra vonatkozó adóvisszatérítés meg a gyerekkedvezmény, vettünk egyet. Eleve így terveztük, meg meg is volt a hely a konyhában, úgyhogy nem sokat gondolkoztunk. Nekem megéri, hogy ne kelljen egész nap a konyhában robotolni, meg mivel én gyakorlatilag majdnem minden nap főzök, vagy a gyereknek, vagy magunknak, így mindig van mivel megtölteni. Szerintem a világ legjobb találmánya.

Szilvi, mi van a dabasra költözéssel, lesz belőle valami?

Elu annyira eltűnt, pedig már jó ideje megszülhetett.

Odabújós alvás, sokat adnék érte néha. Merthogy Hanna mégcsak egy ágyban sem hajlandó tartózkodni velünk. Neki ez játék, ugrál bohóckodik, majd lemászik, és elkotor. Semmivel sem lehet ott tartani, neki csak a saját ágya szent, és kész. Pedig kisebb korában sokszor aludtunk együtt pl a napközbeni alvásakor, vagy éjszaka, ha nagyon nyűgös volt. Azért remélem ha kicsit nagyobb lesz, nem lesz neki "ciki" anyával, meg apával aludnia :) Addig meg maradnak a spontán puszik, és ölelések.

Ja, az éjszakáink egyébként kaotikusak megint 2 napja. 15-20 percenként vinnyog, és maximum 1,5 órát alszik egy huzamban. Kezd egyre durvább lenni a helyzet, nem tudom, mi a franctól van ez, de mostmár ott tartunk, hogy éjszakánként van hogy 2szer is pelenkát cserélek rajta, ami miatt ő persze félálmában üvölt, ordít, de a kelések miatt annyit iszik, hogy 3-4 óra alatt telerakja a pelust. Pedig 1 hónapos kora óta nem cserélünk pelust éjszakára, de néhány hete, mióta rájött ez a rontás, igen.
Az alvási szokásai rosszabban mint egy csecsemőé. Pedig minden nap ugyanabban az időben fekszik le aludni, még napközben is, tökéletes napi rutinunk van, de mégis ez valahogy feladja. Arra is gondoltam hogy elviszem egy alvásterápiára, ahol adnak tanácsot hogy mit csinálhatunk rosszul, mit lehetne csinálni hogy jobb legyen. Ti mit gondoltok erről, vagy ha van jó tanácsotok azt is szívesen fogadom.

Na, megyek, hosszú lettem.

Lilypie Third Birthday tickers

Sziasztok!

Hű, de sokat írtatok! :)

Szonja! Tök jó, hogy elmúltak a kiütések! Ne is jöjjenek vissza! Végül nem derült ki, mi okozta?

Szilvi! Titi nagyon cuki lehet! :)

Ildóca! Kitartást! Csak jobb lesz!

HV-mami! Utólag is boldog szülinapot! Apunak is 14-én van! :)

Napi rutinra, alvásra még nem nagyon tudok mit mondani. Azaz azt, hogy Vili is megkergült a múlt héten, voltak olyan éjszakák, hogy 1.5-2 óránként kelt. Végül velünk aludt, mert nem bírtam már altatni. Pedig csak 1x-2x szokott kelni... De ahogy látom, ez is elmúlik egyszer... Minimum fogzáskor. :(

wf

Kép
wf

Mosogatás: akkor csinálom, amikor Titi elfoglalja magát. És, ha ez huzamosabb ideig tart, akkor simán elmosogatok, ha nem, akkor szakaszosan. Nekem nem kell flájlédi progi, megy a szervezés és főzök is, majdnem minden nap :-) Megvan a nap menete is.... nekem is kell a kiszámíthatóság.

A gyakori kelések Titinél szerintem mindig fogjövésből fakadtak eddig, kivételek persze vannak, szóval többnyire. Szemfogaknál volt, hogy óránként 2-szer is kelt :shock: Hajrá csajok! Egyszer minden fog előkerül, csak bírjuk ki! És legtöbb 6-7 napig tartottak a nagyon gyakori kelések, utána ritkultak....

Szieszta cipőt vettem... ennyibe kerül.
szilvi35

Dabassal meg egyelőre nincsen semmi.
szilvi35

mi uj dologgal probalkozunk most. delutan ota minden cumisuveget es csorospoharat szamuztem, csak pohar van es kesz. egesz ugyesen iszik amugy mar igy elsore is pedig tenyleg ez az elso hivatalos poharas probalkozas. mindenesetre azert csinalom, mert a szomszed szerint az is baj lehet, hogy mivel cumija nincsen, ezzel probalja nyugtatni magat, es nem elsosorban inni kel fel, hanem.cumizni. en is gondoltam mar ra, de most fogyott el a turelmem. persze az elso par ejszaka biztos szar lesz, dehat annal ami most van rosszabb mar nem lehet. na majd kiderul. drukkoljatok

Sziasztok!

Hű látom felpörögtek a dolgok! :)

Szonja!

Mintha rólunk írtál volna! :)
Csoda, hogy apa a saját papírjait viszi magával mikor elindul itthonról! De nem egyszer van, hogy felhív mielött elindulunk a suliba, hogy vigyem már magammal a szemüvegét és dobjam neki be, mert baromira nem lát semmit és kezd megbolondulni. Még jó, hogy közel van a sulihoz!
Na meg a bugyiban való rohangálás reggel! Én is mindíg meltartó, bugyi és csak akor szedem magamra a többi ruhát mielött kilépnék a lakásból. Van, hogy reggel a suliban megkérdezik tőlem egy páran, hogy nem fázok mert megyek egy hosszú ujjú pólóba meg egy mellény rajtam! És még sokszor így is meggyulladok!
Mosogatás! Na ,eg is bolondulnék, ha nem lenne itt a mosogató gép! Hétközben minden nap megy egyszer, de a hétvégi napokon napi kétsze háromszor is be kell kapcsolni!
Ez egy áldás nekem! Főleg, hogy a nagyokkal ki pakoltatom amikor tiszta edények vannak benne és nekem csak be kell pakolni a koszosat! Mondjuk azt nem is lennének hajlandóak be tenni! Mert, hogy az olyan undorító! Fúj! :?
Bár amíg én kórházban voltam olyan rend volt a konyhába meg mindenhol a lakásba, hogy ihaj!

A kamaszommal meg küzdünk egyfolytában! :( De muszáj most bekeményíteni mert különben a fejünkre nő és akkor nincs menekvés! Igaz, hogy most mi vagyunk a sz@r szemét szülők! De majd ezt is túléljük! H-V mami! Itt nyugi mostanában nem lesz! Ilyenkor van nyugi amikor mindenki alszik! Különben meg mindíg megy a hajcihő! Ma is teljesen kikészítet. De ma az apját is! Nem baj lesz ez még így se! Mert holnap még szemetebb leszek ha nem nyugszik le, mert elveszem a net kábelt tőle és akkor majd lehet normálisan viselkedni! Mert olyankor tud a büdös kölke viselkedni. :evil:

Bejja!

Neked szorítok az éjszaka miatt! Lehet van benne valami amit a szomszéd mond!
Mondjuk ez is egy érdekes dolog, mert nálunk cumisüvegből csak az esti és a reggeli táp ment/megy a többi folyadék pohárból ment/megy még bébi korban is. Kincsőnél is meg Csanádnál is így van. És éjjlel is poharazás van/volt.
Mondjuk Csanád egyáltalán nem kell éjjel. Este elalszik fél kilenckörül legkésőbb és általában nyomja reggel fél hétig és Kincső is ritkán kel! :D De ha Kincső kel akkor általában csak közénk bújik és alszik tovább!

Azthiszem kicsit sok lesz belőlem mára!

Tlindi eltüntél! Hahó merre vagy?

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!
Hát én nem emlékszem...remélem olyan nincs, akinek rojtos függönye van, vasalja és le is írta...mert arra sem emlékszem.

Szilvi!
Így aztán most a télapó sem esik le elsőre :oops:

Bejja!
Kitartás!
Nálunk Balázs cumizott. De csak elalvás előtt, egyébként pohárból ivott. Elalvás előtt megitta a teácskáját, odébb rakta a cumit, elfordult és aludt. Aztán a bölcsibe letörött a foga és a fogász azt mondta, hogy természetesen a cumitól. Hiába mondtuk, hogy nem azzal alszik el, hanem megissza, akkor is. És ahogy nézett ránk :evil: Na azóta kiderült, hogy elesett és elhalt az a két foga :evil: Szóval ekkor mondtuk neki, hogy a fogorvos elvette a cumiját. És nem kérte, és aludt. Néha napközbe, ha azt a szekrényt nyitottam ki, ahol voltak, megkérdezte, hogy visszaadta-e doktor bácsi, de mondtuk, hogy nem. Pedig el voltunk készülve mindenre. Remélem neked is ilyen szerencséd lesz!

Hááát én utáltam a mosogató gépet...igaz régi modell volt. Olyan fura színűek voltak benne a poharak, hogy a hányinger jött rám, ha ittam belőlük. Tepsik, ilyesmik :roll: nem tudom, hogy mindnél így kell-e, hogy előtte nagyjából lemosni róla szutykot, különben trutyisan is jött ki. Egy lábasért, meg 5 tányérért elindítani meg úri huncutságnak tartottam. Úgyhogy 1 hét után megkértem a férjem, hogy vigye el.

Ildóca!
Neked is kitartás a kamaszod miatt!
Atyaég, hány ilyen sztorit tudnék...komolyan nem értem, hogy a pasik miért nem hagyják el az eszüket. Indultunk úgy el nyaralni, hogy a pénztárca a motorháztetőn volt...még jó, hogy meg kellett állni 3 km múlva. És ott volt még a motorháztetőn.
Fogadjunk, Te mindegyik gyereket beidomítottad a pocakban, hogy aludjanak :wink:

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szonja!

Naná! Viccelsz! Alvó leckéket adtam nekik már a pocakban! :wink:

Csanádnak kibújt az első fogacskájának a teteje! :lol: :lol: :lol:
Ja és már áll is. Mászni meg gyorsabban mászik mint én futok. :oops:

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Kép Kép Kép

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Csanád nagyon bejövős nekem. Olyan zabálnivaló pofija van! :-) És még milyen ügyes!

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Ha az apjával megyünk valahova, nekem azért kell szólnom, hogy menjen el pisilni és igyon. Egyébként 30 percen belül pisilnie kell és szomjas lesz... ja , és tuti meg is éhezik. Ez nem vicc!!!

Bejja! Lehet, hogy nem kezdenék trükközni, inkább várnék még 2-3 napot, hátha javul. Ha nem a cumi a gond, akkor csak tetézik a probléma. Ha a komfort szopi a gond, akkor szerintem a testi közelséged is megnyugtatná.... persze nem bizti, hogy igazam van. A védőnők többsége hülyeee...
szilvi35

tul az elso esten ugy tunik megoldodni latszik a problema. tobbszor is hallottam dunnyogni ejszaka, de vegul nem kellett atmenni hozza, mert par mp-en belul visszaaludt magatol, igy csak ketszer kellett atmenni hozza, es csak egyszer vette zokon hogy nincs cumisuveg.
szilvi, a fo problema ugy tunik ez a rossz alvasi szokas, a teazas volt cumisuvegbol. testi kozelseg megnyugtatasra csak az johet szoba jog felveszem es ringatom kicsit, mert szopi ugye jo ideje nincs, atvinnem en magunk melle, de az ugye nem jon be neki, nem marad ott, hidd el tobbszor is probaltuk.
ez a poharas tma viszont nagyon bejon neki, nagyon ugyesen iszik, nem is gondoltam volna, nem is megy sok melle, szoval pont ideje volt ennek is. meg nem is gondolnam hogy egy 15
honaposnak ne lehetne mar igy inni, es a cumisuveget elhagyni. nem a vedono mondta amugy hanem a szomszed, de en is mar regota gyanitottam, hogy ebbol a sok eccakai teazasbol baj lesz. na majd ma este kiderul, remelem lassan leszokik a felkelesekrol is, bar egy ketto meg nem veszes nekem, csak ne 20 percenkent tegye.

Sziasztok

Megvagyunk mi is. Végre ismét dolgozom, viszont így nincs időm netezni, de ezt azért még túlélem.

Annyi mindent írtatok, hogy 2 este alatt tudtam csak elolvasni, szóval azt se tudom mire akartam reagálni.

Nekem sincs mosogatógépem, nem is vágyok rá, pedig annyi mosatlant tudunk gyártani, mint ha 2x ennyien lennénk és főzök is heti 4-5 alkalommal. Ha nagyon unom, befogom apát mosogatni :P Főzni is befognám, de azt sajnos nem tud.

Alvás

Szonja is velünk alszik el. Vagy az apjával vagy velem, mert ha mindketten ott vagyunk, akkor játszik. Ha elaludt, beteszem az ágyába és ha fölébres, akkor visszaviszem közénk. Negyed 9 köröl alszik el és van, hogy egy óra múlva ismét a mi ágyunkba van, de van olyan is hogy hang nélkül lszik reggelig. Változó, de én már tuti nem fogok kűzdeni az altatással, ott alszik a gyerek, ahol akar, nekem mindegy csak aludjon. Sőt, szeretem, ha ott alszik, mert akkor reggel puszival és simivel ébreszt és csacsog. IMÁDOM

A rendrakás az nagyon megy nekünk. Szonja annyira kis rendes, hogy nem jön enni/fürödni/sétálni míg el nem pakol maga után. Még a ceruzák hegyének is egy irányba kell állni a dobozban, különben szól, hogy meg kell fordítani. Mindíg együtt pakoltunk el, míg kissebb volt, akkor is, úgy tűnik használt. Sőt, ha ki van pakolva mindene, akkor, jön, Anya, Mi ez a kuppeláj??? Meg azt hittem, hogy a bölcsibe tanulta, de nem ,mert a volt hogy 10 percet vártam rá az átadóban, mert addig nem jött ki míg el nem pakolta a játékokat, amivel játszott és mondta a dadus, hogy ő az egyetlen gyerek, aki mindíg elpakol maga után. Én meg csak feszítettem, hogy milyen rendes gyerekem van.

Minket is utolért a fogzásos kínlódás. Jönnek az alsó 5-ösök, szegény gyerekem nagyon szenved :(

Tlindi

Kép
tlindi

De kis tündér Szonja, hogy így elpakol maga után! :D
Fogzás :?

Kattkat

Kép
kattkat

szilvi35

szilvi35

Sziasztok!
Jó cikk, csak a végén lettem ideges:
Legyünk állandóan éberek! Akármennyire gondosan próbáljuk bababiztossá tenni a házat vagy külső környezetet, nem tehetjük balesetmentessé.
Ne engedjük a figyelmünket elterelni. Egy babának egy másodperc elég arra, hogy komoly bajba kerüljön.
Különösen óvatosnak kell lennünk a feszültebb időszakokban. Ilyenkor szétszórtak vagyunk és valószínűleg elfelejtjük eltenni a kést az asztalról, beszíjazni a babát az etetőszékbe vagy bezárni a lépcsőrácsot.

Én szeretnék állandóan éber lenni, még a feszült időszakban is. De ez édes kevés, hogy szeretnék az lenni, attól még nem leszek mondjuk a mai éjszaka után.

Ja és ez:
Sétáljunk körbe, nézzük meg alaposan a szomszédságban lévő játszótereket. Ellenőrizzük, van-e laza homok vagy háncs-illetve faforgács azok alatt az eszközök alatt, amelyről a gyermek lepottyanhat. A homok illetve egyéb puha felületek vastagsága lehetőleg 30 cm legyen. Ellenőrizzük azt is, nincsenek-e kiálló, éles részek, szögek, repedések.
Szerintem szétvernek, ha elkezdem kiásni a hinta alól a homokot, hogy megvan-e 30 cm :D

A vizes résszel abszolút egyet értek. Ezen agyalok már napok óta, hogy Balunak jó lenne már idén a nagy medence, de akkor pisilni se merek ellépni mellőlük. Vagy bekerítem a medencét, vagy pórázt rakok rájuk :D
Ja és az ablakok. Balázs ki tudja már nyitni. Már előre fázok, hogy nyáron hogy nyitogatja, úgyhogy emeleten gondolkodok átmeneti rácson az ablakokra.

Kedvencem a bioanyu :wink:

De ügyes Szonja bébi. Nekem is kellene egy ilyen gyerek.
Kuppeláj :lol: :lol:
Ma vásároltam a játékboltaban, és megkérdeztem, hogy van-e olyan játék, ami elrakja magát. Mondták, ha feltalálom, ők is vesznek :D

Ádi is rögtön csacsog reggel. Jön oda és ha nem nyitom azonnal a szemem (márpedig nem szokott azonnal nyílni) akkor a kis ujjacskáival nyitogatja :D

Kép
Kép
Kép
szonja77

A homokozós rész nekem is a kedvencem! :-D Majd sétálok egyet körbe és átszitálom a homokot, hogy ne legyen benne csikk, ügev darab...stb. Ja és persze centizek :-)))

Titi anya-anyázik reggel és minden keléskor :-)
... és mostanában sok minden "tábá" vagy "taábá" :-)

Lindi! Szonja mióta áll meg, amikor mondod neki?
szilvi35

Szilvi

Csak kb 1-1,5 hónapja, de most se mindig és nem mindig első szóra, van, hogy többször kell neki szólni és hangosabban. Nem is mindig jön arra amerre én gondolom és ilyenkor hisztizik is.Ez csak akkor gond, ha célirányosan megyünk, de főként csak elindulunk sétálni és akkor arra megyünk amerre ő szeretne. Próbálom vele megbeszélni, ha autós helyen sétálunk, hogy fogni kell kezemet és fogja is. de ha a parkban vagyunk és biciklis, görkoris, kutyás jön, akkor is oda jön magától és fogja a kezemet vagy oldalra áll. Kivéve a kutyásnál, mert akkor mindig odajön, mert nagyon fél az állatoktól, de mindegyiktől, kutyától, macskától, galambtól. Nézni szereti őket az ablakból meg a tv-ben is, de ha a közelében van, akkor sikít és azonnal bújik oda. ja és szegény állandóan mondja, hogy "ne pélj, ne pélj". Remélem nem marad így.

Édes Titi. Én nagyon örültem mikor mondta , hogy anya-anya, viszont mikor kb 1000x mondta naponta, akkor kezdtem kiakadni :roll:

Tlindi

Kép
tlindi

sziasztok

Boginak kijött a jobb hátsó nagy őrlő foga és készülődik a bal is..:)
Ennek volt a hozadéka-remélem-hogy az utóbbi időben tiszta bolond volt,meg dacos,meg hisztis,meg minden...:)
Ja,és az is,hogy hetekig folyt az orra meg köhögött.

de most nagyon cuki.Voltunk vele a Praktikerben és másfél óráig ült a tolós-vásárlós kocsiba és hagyta a szüleit nézelődni,vásárolni..:)
Közben elcsábított pár eladó férfit,kellette ott magát..:)
Majd csatolok fel képet róla....

Állandóan számol,már megszámolja a vonatait-10db van..és felismeri a számokat...már a rendszámtáblákat is leolvassa....felismeri a rombuszt,trapézt,ováliskört....ja és az A,B,C betűket.....és tudja melyik betű és melyik szám...most az ujjait kezdte számolni,bár ott még káosz van....

És én igazából nem tanítottam semmire ezek közül..csak nézi a Dóra,a felfedező c rajzfilmet-napi 2X2-öt nézhet- és ott sokat számolnak,mutatják a számokat...egyébként nagyon helyes,interaktív mese....
Aztán a szülinapjára kapott egy Colorama játékot,ebbe alakzatok vannak,onnan meg megtanulta az idomokat...-kocka,kör,hatszög,trapéz-ezeket szín szerint kell betenni a megfelelő helyre.

De a szobatisztaság szele sem csap meg minket..:)

Kép
kata35

Sziasztok

Bogi nagyon ügyes. A Dórát én is csípem, Szonja nem néz mesét. Nem érdekli, csak a Duck tv-t figyeli kb. 2 percig. Na, az meg engem fáraszt le, de nagyon. Viszont a Showder klubbot, ha mi nézzük, akkor ő is nagyokat kacag és természetesen végik kommentálja az egészet. számol Szonja is, nagyon megy neki, persze néha belekever, de még nem kap feketepontot :D

Tlindi

Kép
tlindi

Showder klubbot??? Olyankor már Titi az igazzak álmát alussza.
Huhúúú, ez a Bogi kicsi lány milyen ügyes! Mert aki a négyjegyűn altatja a gyerekét….. Titi feje alá a Gyűrűk ura összest szoktam besuvasztani éjjelenként, hogy átszálljon a tünde tudomány és úgy tűnik a tünde írás már egészen jól megy neki ;-) Mondjuk az első 2-4 csigolyája kevésbé kedveli a pedagógiai stílusom.
Szóval Szonja 1-2 hónapja állt meg. Akkor legrosszabb esetben még fél év. Mondjuk Titi kevésbé szélvész, de nagyon kell figyelni, mert ha beindul….. mint a meszes. Persze az okos anyuja mocin viszi ki a térre.
Nagyon sok mindent beszél ám a drágám és sok szónak felcseréli a szótagjait, így lett a mozdony: domo, a Kata:taka, a cica: caci (de cica is szokott lenni)…stb. Megzabálom 
Most felébresztett, mert cici kellett volna, de én zord anya megvontam Tőle a mannát. Vissza is alukált némi ficergést és gyakorlást (tata, kaka, pisi szavak mantrázása a cicin és anyán kívül) követően. Hát ez az édes gyerek úgy akart visszaaludni, hogy ráfeküdt a hátamra  El is alukált, de 5-10 percen belül kényelmetlenné vált neki. …. Nekem tetszett, hogy végre kedvemre szagolgathatom a kis lehelletét (vagy hülye vagyok?).
Na megpróbálok horpasztani én is, bár tuti akkor fog felébredni, amikor az első csepp végig csordul a szám sarkában.
szilvi35

Szonja babának Nagyon Sok Boldog Szülinapot! :lol:

Képzeljétek keresztül ment rajtunk egy jó kis hányásos-hasmenése vírus. Utáltam rohadtul! Egyedül Kincső és apa maradt ki belőle! :)

Tlindi!

Megsütöttem a kisfiamnak tegnap a tortát!
Életem első tortája! :D
Kép

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Szilvi!

Akkor én is hülye vagyok, mert én is szeretem szagolgatni a leheletüket. Imádok velük aludni. :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Szonja babát már felköszöntöttük. Nem? Csak Lindi nem csinált új vonalzót. Vagy rosszul tudom? Fel akartam én is köszönteni, de leesett a csel. Lindi a köszöntésvadász :wink:

A torta fini lehetett, a felét tuti benyomnám egyszerre :-) Ügyi vagy, szép is :-)
szilvi35

Tényleg igazad van Szilvi! :)

Tlindi jól megtréfáltál most a vonalzóddal. Azta. Tessék újat csinálni!

Köszi Szlivi!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Ildóca! Nagyon jól néz ki a torta. Nyami...
:wink:

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

Sziasztok!

Húsvét után csinálok új vonalzót, most nincs időm, még élni se...Azért köszönjük Ildóca :lol: Szép a tortád, nagyon ügyi vagy. Minden tortasütögető nagyon SZUPER. Úgy emlékszem még Szonja is lóg egy képpel.

A Showder klubbot nem este nézzük, hanem felvételről hétvégén emberi időben és nem azért nevet, mert érti, hanem mert a közönség is és mi is nevetünk (ezt csak a félreértések elkürülése miatt :wink: ). Szilvi, nem biztos, hogy Titi is annyira "rosszul hall, mint Szonja", lehet hamarabb meghallja, amit anya mond neki.

Tlindi

Kép
tlindi

Az én gyerekem TÖK SÜKET! :D :D :D
szilvi35

Sziasztok!
Hát jó, itt van. Csak diszkréten röhögjetek a fodrokon. Vagy miken.
Kép

Kép
Kép
Kép
szonja77

Ja, nálunk mindkét gyerek süket. Már arra is, ha mondom, hogy jó akkor holnap elmegyünk a fülészetre.

És mostanában, ha Balázs napközben alszik, akkor este fél 11 előtt nem tudom ágyba tenni. És a 2 és fél órás próbálkozások vége az, hogy hagyom a francba, különben megnyúzom, úgy kiborít és a kicsit se hagyja aludni.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Szerintem tök profi ez a torta. Nem kell szerénykedni.
Szóval ez a generáció hallássérült. 10 évvel ezelőtt kellett volna szülnöm.
szilvi35

A fodrokat stuffoknak hívják :wink: Szonja nagyon szép a tortád, nem is értem mit szerénykedik mindenki...

Tlindi

Kép
tlindi

Na látod Szonja én már erre nem voltam képes, hogy stuffokat is csináljak rá. Örültem, hogy ennyi lett.
Így is hárman csináltuk. Volt ám nekem nagy segítség. Kincső és Csanád. :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Rendesek vagytok, de inkább jobb fotós vagyok . Az oldalát direkt nem fényképeztem :D
Tudnék azért igazi kincseket felrakni. Málnás-joghurtos tortát díszítettünk koktél cserivel. Szépen folyt ki belőle a lé a tortán.
Aztán csináltam olyat, amin kívűl marcipán volt. Tudjátok olyan tömbbe vettem és otthon nyújtogattam. Már baromira vékony volt, és rohadtul ragadt, meg nem nagyon fértem oda a pocakomtól....szóval a torta oldalán lett egy luk. Viszont fini volt mindegyik, vagy legalábbis nekem ízlett. Dehát kinézetre mindegyik romos volt, hogy finoman fejezzem ki magam.

Kép
Kép
Kép
szonja77

Ildóca!
Hát annyi volt a krém, és már nem tudtunk többet enni! Valamit kellett vele csinálni, hát ki csak nem dobom. Így stuffoltunk :D

Kép
Kép
Kép
szonja77

Nálunk is maradt krém. De volt ki megegye. :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Micsoda torták!!!! Nagyon ügyesek vagytok! :D
Hűű, de jó, hogy nekem van még időm decemberig... Én csak gyümölcstortát tudok sütni, de arra sem teszek zselét, mert azzal rontom el. :(

wf

Kép
wf

Csipet, szeretettel neked: http://www.youtube.com/watch?v=BR_EWXSE ... 5pkx76_bE=
Meg mindenkinek, akit érdekel... :)

Huba-mami
Kép
Kép
huba-ninja

A mai napot .... szóval a nap vége rosszabb volt, mint egy szappanopera. Szomjas György forgat ilyeneket..... kb.
szilvi35

Sziasztok!

Képzeljétek az én Kincsőm is időnként meg van süketülve. :wink:

Ez úgy néz ki, hogy a korral jár náluk mostanában.
Na de, hogy ennyire terjed :?: :!:

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!
Mindenkinek kellemes húsvéti ünnepet és sok locsolót :wink: kívánok!

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok!

Kellemes ünnepeket mindenkinek!
Nálunk már járt délután a nyuszi és eldugott egy csomó mindent a kertbe. Klassz volt nagyon. :) Csak ne lett volna ilyen hideg. :(

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Kellemes Húsvétot kívánok! És aki igényli, annak sok locsolót is! ;)

Én túl vagyok rajta, Vili már kedden meglocsolt... :D

wf

Kép
wf

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?