Szonja, örülök, hogy Ádinak elmúltak a kiütései, remélem nem is jönnek ki rajta többször.
Ildóca, HAJRÁÁÁÁ!!! Nehogy már a farok csóválja, tegyél rendet az ebugatta kamasz kölkök között
Napi rutin, hááát, próbálkozunk, de még én sem erőltetem. Bár Hanna nagyon aranyos ilyen szempontból, ha valamit lát tőlünk, akkor szinte azonnal le is utánozza. Itt van pl az ajtó csukogatás. Mi általában minden olyan szoba ajtót csukva tartunk, ahova nem szeretnénk, hogy bemenjen randalírozni. Jó ideje már, hogy ő csukja magától az ajtókat, szegénykém még a belülről csukódókat is megpróbálja mindig kivűlről is becsukni. Aztán ha éppen megunom a játékait a nappaliban szerte széjjel akkor elkezdem összeszedni, általában segít, ő is hozza, és rakja a dobozba. Az más kérdés, hogy 5 perc múlva megint szétkapja az egészet, de legalább már próbálkozik. A múltkor meg husit klopfoltunk együtt. Szóval nálunk is megvan a példa, amit követhet.
Mosogatógépet mi pont a múlt héten vettünk, és meguntam a mosogatást, sajnos én olyan vagyok, hogy nem bírom elviselni, ha akár egy tányér is van a mosogatóban, és azonnal nekiesek, tök mindegy van e mellette más vagy nincs, úgyhogy én naponta volt hogy négyszer-ötször mosogattam, de meguntam, és mivel végre megjött a tavalyra vonatkozó adóvisszatérítés meg a gyerekkedvezmény, vettünk egyet. Eleve így terveztük, meg meg is volt a hely a konyhában, úgyhogy nem sokat gondolkoztunk. Nekem megéri, hogy ne kelljen egész nap a konyhában robotolni, meg mivel én gyakorlatilag majdnem minden nap főzök, vagy a gyereknek, vagy magunknak, így mindig van mivel megtölteni. Szerintem a világ legjobb találmánya.
Szilvi, mi van a dabasra költözéssel, lesz belőle valami?
Elu annyira eltűnt, pedig már jó ideje megszülhetett.
Odabújós alvás, sokat adnék érte néha. Merthogy Hanna mégcsak egy ágyban sem hajlandó tartózkodni velünk. Neki ez játék, ugrál bohóckodik, majd lemászik, és elkotor. Semmivel sem lehet ott tartani, neki csak a saját ágya szent, és kész. Pedig kisebb korában sokszor aludtunk együtt pl a napközbeni alvásakor, vagy éjszaka, ha nagyon nyűgös volt. Azért remélem ha kicsit nagyobb lesz, nem lesz neki "ciki" anyával, meg apával aludnia
Addig meg maradnak a spontán puszik, és ölelések.
Ja, az éjszakáink egyébként kaotikusak megint 2 napja. 15-20 percenként vinnyog, és maximum 1,5 órát alszik egy huzamban. Kezd egyre durvább lenni a helyzet, nem tudom, mi a franctól van ez, de mostmár ott tartunk, hogy éjszakánként van hogy 2szer is pelenkát cserélek rajta, ami miatt ő persze félálmában üvölt, ordít, de a kelések miatt annyit iszik, hogy 3-4 óra alatt telerakja a pelust. Pedig 1 hónapos kora óta nem cserélünk pelust éjszakára, de néhány hete, mióta rájött ez a rontás, igen.
Az alvási szokásai rosszabban mint egy csecsemőé. Pedig minden nap ugyanabban az időben fekszik le aludni, még napközben is, tökéletes napi rutinunk van, de mégis ez valahogy feladja. Arra is gondoltam hogy elviszem egy alvásterápiára, ahol adnak tanácsot hogy mit csinálhatunk rosszul, mit lehetne csinálni hogy jobb legyen. Ti mit gondoltok erről, vagy ha van jó tanácsotok azt is szívesen fogadom.
Na, megyek, hosszú lettem.