Új privát üzeneted érkezett!

Borbolya
Jobbulást!!!Kép

De jó nektek, hogy már ilyen karácsonyi hangulatotok van. Nekem még semmi. Pedig minden évben be vagyok zsongva a karácsonyra, minden karácsonyi vásárra el kell mennem, tavaly még Bécsbe is kimentünk. Már előre meg szoktam kötözni a szaloncukrokat, ajándékok máskor ilyenkor már rég becsomagolva állnak itt. Most meg??? Se fenyőfánk, se szaloncukor, ajándék még senkinek sincs, karácsonyi menün még nem is gondolkoztam. Tegnap, hiába volt aranyvasárnap, olyan pangás volt a boltokban, hogy az méginkább elvette a kedvemet. Sehol semmi, ami karácsonyias hangulatot teremtene.
Lehet, hogy a babacuccok miatt van most ez nálam. Én jelen pillanatban sokkal jobban élvezném, ha eltölthetnék 1 napot egy hatalmas babaáruházban, mint az, hogy vásárolgassak meg készülgessek a karácsonyra.
na majd jövőre, Kristófka első karácsonyán azt hiszem mindent be fogok pótolniKép

Tamesz
Én is úgy saccolom, nem húzzuk ki február 20-ig. Tök abszurd ez a dátum, akkor már a 42.hetet kezdenénk. Az utolsó mensi szerint február 12.-én már betöltöm a 40.hetet, tehát addig nagy valószínűséggel meg kell születnie. Márpedig az UH szerint is megfelel a korának, tehát nem értem, miért 20.-ra van kiírva a doki szerint???
Ráadásul a 38.héttől már bármikor megindulhat a szülés, ami azt jelenti, hogy még kb. 6 hét és bármikor jöhetKép
Nálam meg pont az van, hogy már olyan közelinek érzem ezt az egészet. Legszívesebben már most bepakolnám a kórházi cuccot, csakhát babonából nem akarom. A február 1. a szintidő, addig nem szabad Kristófkának megszületnieKép

Azt is ezerszer elképzeltem már, hogy milyen lesz maga a szülés, a szülés után a kórházban, amikor szopizni fog, amikor hazajövünk, meg minden apróság. Tudom, tudom, ezeket előre megtervezni nem lehet, de ábrándozni azért lehet róla.
Én azt a pillanatot várom a legjobban, amikor megszületik majd és a pocimra teszik és egymásra nézünk és én elbőgöm magam és.... az annnnnyira jó lesz!!!!! Februárt akarooooook!!!!!

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok Mindenki!

Tuti elfelejtek vmit leírni,amit akartam, mivel itt a netezőben nem annyira akarok jegyzetelni arról, hogy miket akarok írni.

Szóval én is feledékeny vagyok. Már-már mindenről cetliket készítek, még az otthoni teendőkről isKép

Babjag!
Hát jót röhögtem a hűtőben kulcsos sztorinKép

Borbolya!
Én is 27-én megyek cukorterhelésre. Majd gondolok rád!Én be vagyok tojva, mert ájulós vagyok, úgyhogy már van mikor ezzel álmodokKép
A pocid tényleg kis takaros, meg egyébként is tök csini vagy. Habár gyanús, hogy ez a fekete szerkó azért slampít egy kicsit, nem?Kép Én hozzád képest kis töltött galambnak érzem magam, de ha Babust, vagy Ágit nézem, akkor meg beesett hasúnakKép Habár a töltött galamb érzéshez az is társul, hogy úgy hízok, mintha muszály lenne. Már 7 kg plusz van rajtam, és szinte napról-napra több. Aggaszt is egy kicsit.
Ja, azt én is olvastam, hogy a mellbimbót ki kell hagyni a kenekedésből.

Ági!
Hát neked is hatalmas a pocidKép

Angéla!
Te miért dolgozol még? Tényleg nem túl jó ez a nyitott méhszáj dolog. De te tudod, na meg persze a dokid.

Én pénteken be voltam ijedve egy kissé, holnap megyek is a dokimhoz(1 héttel hamarabb, mint a havi vizsgálat), mert beton kemény volt a hasam egészem szombat délutánig, amíg magnéziumot nem vettem be. Fogalmam sincs mi lehetett az oka. Ugyanis eddig hanyatt fekvő helyzetben eléggé puhává vált a pocim az álló helyzethez képest, most meg az tűnt fel, hogy fekvő állapotban is olyan, mintha a falat nyomkodnám. De úgy kell elképzelni, hogy az egész has és gyomorfelület globálban egyszercsak befeszült és a magnézium adagig úgy maradt. Kíváncsi vagyok mit mond a dokibácsi.

Na mindenkinek minden jót, remélem nem sok minden maradt ki az írásombólKép Majd, ha kilépek innen, akkor biztosan eszembe jutKép

Muki(23+2)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok,

Én is itt vagyok, már amikor a munkahelyemen hozzá lehet férni a nethez.

Végre túl vagyunk egy gyerekszoba egyben hálószoba felújításon. Már alig vártam. Már betettük a gyerekágyat is, hogy szokjuk a gondolatot. Nekem még elég távolinak tűnik.

Tegnap olyan aranyos volt a picúr. Úgy kinyújtóztatta a lábát, hogy teljesen lehetett érezni a talpát.
Az anyós témára visszatérve. Nekem az anyukám és anyósom ég és föld, unokavárás szempontjából. Anyu már egy csomó mindent vett a babának, míg az anyósom szerintem úgy gondolja, hogy ez a mi gondunk. Néha úgy érzem, hogy úgy kezeli a dolgot, mintha nem is lenne. Elég fura. Legalább szülés után sem várok tőle csodákat.

Borbolya,
Szerintem is nagyon aranyos a pocid. Anyukám szerint nekem is kb ekkora van. Az az érzésem, hogy én hátrafele is gömbölyödöm, biztos azért, hogy egyensúlyban tudjam tartani magam később Kép
Mi már 2 hete voltunk terheléses cukor vizsgálaton. Én szerintem akkor több édességet is ettem a kelleténél. A véreredmény jó lett, de a vizeletemben volt cukor. Nekem azt mondta a védőnő, hogy így a kettő együtt még rendben van. Amikor ő terhes volt nála is volt állandóan cukor a vizeletben.

Nekem már teljesen karácsonyi hangulatom van. Semmi kedvem itt bent ücsörögni. Az ajándékokat már hétvégén becsomagoltam. A vásárlást mindig próbálom korábban elintézni, hogy ne ilyenkor kelljen rohangálni. Mint kezdő konyhatündér, csütörtökön megpróbálok bejglit sütni! Na persze először szigorúan mirelit tésztából Kép

Babus,
utólag én is boldog szülinapot kívánok!Kép

A betegeknek meg mielőbbi gyógyulást!

sziasztok

Adri
hadri

A hűtős témához még annyit, hogy múltkor megkérdezte a párom, hogy mit keres a kenyér a hűtőben?! Kép
hadri

Jimbone,
Csak megnyugtatásképpen: Nekem is Augmentint kell szednem, szintén 3*1-et. Nekem vm baktériumra.
Fel a fejjel

Adri
hadri

Lányok!

Bocs,hogy csak ilyen ritkán írok, és most is ilyen keveset,de SOS gyors segítségre lenne szükségem!!

Hallottatok már arról,hogy 32 hét után, már nem nagyon ajánlott a magnézium??? Mit hallottatok erröl? És miért??

ElQre is köszi: Timi 30+2
vargáné

Adri, Jimbone Kép
Nekem is kell szednem Augmentint, szintén bacira, vizeletböl tenyésztették. Igaz, nekem csak 2x1-et mondtak, hogy szedjek.

Pusz MInyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Vargáné,Timi

én erről még nem hallottam... Sajnos nem tudok segíteni

Adri
hadri

Zsuzsa
Mindenféle penicillin-készítményt gond nélkül lehet szedni terhességben. És az Augmentin azKép

Timi
Én még nem hallottam ilyenről. Az én dokim és védőnőm is tudja, hogy szedem, mégse szóltak, hogy hagyjam abba.

Megjöttünk a vásárlásból. Csupán fenyőfát vettünk, apucinak farmert meg pulcsit, meg kajákat. Semmi ajándékot. Nincs kedvem ajándékokat vásárolni. Főleg nem apuci családjának. Mind azt mondja, hogy nekik nem kell semmi, vagy nem tudják, hogy mit szeretnének, de ha nem vinnénk semmit, akkor megsértődnének. Nekem meg már leszakadt a lábam a sok gyaloglástól, úgyhogy hagytuk a fenébe. Majd holnap megint megpróbáljuk.
Bezzeg Kristófka szobájába vettünk 2 macis képetKépNeki mindig veszünk valamitKép

Babus

Kép
babus2005

Borbolya
Ez hihetetlen!!! Fotóalbumot simán megnyitja, szövegek mind ott vannak, képek sehol, egy üres képre kattintva megnyitja azt, persze csak kép nélkül, szöveg ott van alatta, felette, de kép egyszerűen nincsKép Nem értem ezt a gépet!!!

Babus

Kép
babus2005

Vargáné!

Valóban igaz, hogy a terhesség vége felé már nem ajánlott szedni a magnéziumot. Azt nem tudom, hogy a 32. héttől vagy később kell abbahagyni. Ugyanis a magnéziumot a görcsök és keményedés ellen kell szedni a terhesség alatt, a vége felé pedig pont ezekre van szükség, hogy a méh felkészüljön a szülésre, és minden rendben zajlódjon. Szóval én úgy hallottam, hogy a terhesség vége felé szedett magnézium megnehezíti a szülést.
De hogy mikortól nem kell szedni, azt nem tudom.

Akiren (18+3)
akiren

Sziasztok!
A gépünk vacakolt így nem tudtam jönni.Hétvégén anyukáméknál volt Dini így Apával sikerült együtt lennünk úgy igazándiból kettesben ahogy már régen nem voltunk.Klassz volt nagyon.
Én is hülyülök rendesen,minden kiesik a kezemből és igen nehéz már hajolgatnom mindenért legalább kétszer.Ma takarítottunk anyósommal,olyan szép tiszta minden!Még holnap megveszem a sütihez valókat és kész vagyok karácsony terén.Már csak a hó hiányzik.Dininek már szánkót is vettünk.
Agi,hasonló a poci méretünk!Szerintem csini vagy és Bence is cuki.
Borbolya,nekem sikerült megnézni a képeidet és nagyon klasszak.
Minden betegeskedőnek jobbulást és vigyázzatok magatokra és az autókra.
Megyek mert Apa jönni szeretne a géphez.
ciao
nyetus+kamilli(30.hét?)
nyetus76

Sziasztok,

Zsuzsa,
Az igazság az, hogy egyátalán nem lettem ideges. Már láttam, hogy csattani fogunk, de amikor már megtörtént éretem, hogy minden rendben. Az egyetlen gáz, hogy most így a páromra vagyok utalva. Ő visz és Ő hoz. Pedig nagyon szeretek egyedül csavarogni Kép Na ennek most egy időre lőttek Kép

A munkáról csak annyit, hogy pár napig itthon voltam, szigorúan ágyban (nagyon beparáztam), de már másnap rosszul voltam a gondolattól, hogy itthon feküdjek.
A munkahelyemen egész nap ülök, igazából fizikailag nem megterhelő. Most, hogy szedem a vasat már el sem alszom a gép előtt Kép Még jobban odafigyelejk arra, hogy mit eszek. (Most például benyomtam egy hamburgert Kép )

Babus,
Egy kicsit irigykedem, hogy már 33 hetesek vagytok Kép Látom Tamesznek sincs sok Kép

A táblázatfelelős eltünt? Kép

Nadin,
Jól láttam, hoyg nem láttalak egy ideje Kép

Angéla
angéla

Angéla
Köszi a hiányolást, de 2 hete dögrováson van a családom a hétvégén engem is ledöntött (2 napig rázott a hideg, meg majd kiköptem a tüdőmet, várható volt hogy nem úszom meg, mert Zsani is így kezdte, így sajnos orvoshoz kellett mennem, az meg mondta hogy inkább ad antibiotikumot mint felülfertőzzem tüdőgyuszival magam mert a hörgőimben hallja hogy ez nem egy szimpla kis vírus) ma voltam valamennyire jobban gyorsan rendbe is tettem a fél lakást. Holnap megyek nőgyógyászomhoz, megnézzük Grétikét, szerintem bőven elég is lesz...

NA azért dobok egy táblát a múltkor ígértem aztán elmaradt...

<pre>
Anyuka Baba kora Cél időpont Baba neve Testvérek Hol fog születni
Cicmerák 32 hét + 3 nap 2005.02.08 László Gergő Szt. István kh.
Babus 32 hét + 3 nap 2005.02.20 Kristóf MÁV kórház
Tamesz 31 hét + 4 nap 2005.02.16 Marcell Kristóf Kistarcsai kh.
Nadine 31 hét + 1 nap 2005.02.24 Gréta Zsanett 2003.06.03 DEOEC
Timka 31 hét + 1 nap 2005.02.28 Fanni SOTE II.
Búzaszem 30 hét + 6 nap 2005.02.23 Hanna/János Kornél Semmelweiss kh. Miskolc
Nikics 30 hét + 5 nap 2005.02.23 ???/??? Margit kh.
Agi 30 hét + 5 nap 2005.02.25 Hannah Luca/??? Devon Bence 2000.10.15 Calgary Kanada
Beatrix 30 hét + 5 nap 2005.02.26 Réka/??? Csabi 2001.04. Szolnok
Zsuzsa 30 hét + 4 nap 2005.02.26 Áron Bajcsy kh.
Vargáné 30 hét + 3 nap 2005.02.26 János DEOEC
Nyetus 30 hét + 1 nap 2005.02.28 Kamilla Dini 2002.05. Szt. Rókus kh.
Monci 29 hét + 6 nap 2005.03.01 Rita/??? Szt. Imre kh.
Jck 28 hét + 0 nap 2005.03.04 Sára/Dávid BM
Maya29 29 hét + 1 nap 2005.03.08 Kira Szt. István kh.
Mano2005 28 hét + 6 nap 2005.03.09 Fanni/??? HIETE
Ancsimamóca 28 hét + 6 nap 2005.03.09 Kamilla/Kristóf Barbara 1992.09.28 Kaposi Mór kh.
Angéla 28 hét + 5 nap 2005.03.10 Valér Bajcsy kh.
Dorka 28 hét + 4 nap 2005.03.12 Bernát Kolos Kristóf 4 éves, Bálint 2 éves HIETE
Zsana75 28 hét + 2 nap 2005.03.13 Sára/??? Szt. István kh.
Csibe26 28 hét + 2 nap 2005.03.13 ???/??? Szt. Imre kh.
Eveka 29 hét + 4 nap 2005.03.15 Anna/Marcell? Gergely? MÁV kórház
Ruzicsky 27 hét + 4 nap 2005.03.16 Olívia, Csilla/Gellért, Bendegúz Szt. Imre kh.
Mtücsök 27 hét + 2 nap 2005.03.19 ???/??? Dél-PestiJahn Ferenc kh.
Hadri 26 hét + 3 nap 2005.03.26 ???/Barnabás Nagykanizsa
Borbolya 26 hét + 3 nap 2005.03.26 Boglárka?/Benedek? MÁV kórház
Lirian 25 hét + 4 nap 2005.03.28 Daniella Lili/??? Schöfp Mérei
Zsu 24 hét + 5 nap 2005.03.30 Alexandra Ákos 2001.11.29 Kútvölgyi kh.
Pszi 24 hét + 6 nap 2005.04.05 Kinga/??? Balázs 2002.08.16 Péterfy Sándor kh.
Nebula 24 hét + 5 nap 2005.04.07 Flóra Anna/Balázs Szt. István kh.
Greenolive 24 hét + 0 nap 2005.04.12 Áron Szt. Imre kh.
Mukika 23 hét + 6 nap 2005.04.13 Aliz Szegedi női klinika
Psandi 21 hét + 3 nap 2005.04.27 ???/??? Dani 2003.04.28 MÁV kórház
Franyo 21 hét + 3 nap 2005.04.27 Boglárka Réka/Dániel Vilmos Anna Virág 2003.02.24 Szt. Imre kh.
Vaktyuk 20 hét + 5 nap 2005.04.23 ???/Patrik Csaba Kútvölgyi kh.
Pfranciska 21 hét + 2 nap 2005.05.01 Boglárka/Benedek Kaposi Mór kh.
Asszony 22 hét + 1 nap 2005.05.02 Sára/Gergő Kútvölgyi kh.
Tirmurr 20 hét + 3 nap 2005.05.08 Maja/János Martin Kaposi Mór kh.
Ildibaba 19 hét + 6 nap 2005.05.17 Eszter Ráchel/Zoltán Attila Kútvölgyi kh.
Norkini 18 hét + 4 nap 2005.05.25 ???/??? 2003.02.09 Jázmin Sarolta Szt. Imre kh.
Akiren 17 hét + 6 nap 2005.05.27 Lilla/Dániel, Máté Péterfy Sándor kh.</pre>

Na mindenkinek stimmel minden? Ha nem szóljatok!

Nadine 31 + 1 (már kedd van Kép)

Nadine
KépKépKép
nadine

Sziasztok!

En meg nem dontottem el, hogy meddig akarok dolgozni. Itt egeszen az utolso napig is lehet, es a Bencevel ez igy is tortent anno. Penteken meg dolgoztam es vasarnap szuletett. Most meg hezitalok a januar vege vagy kozepe kozott. Egyelore meg birom, de lehet, hogy egy honap mostantol azert mar sok lenne. Nem tudom, majd meglatom.
Tegnap este ajandekot csomagoltam, de ugye meg kellett varni amig a Bence elalszik, igy 10-kor kezdtem hozza, hogy biztosan jo melyen aludjon. 1/2 2-kor vegeztem!! A vegen mar ugy ereztem odahanyok az asztalra. Olyan dog faradt voltam! Az egyik ajandekot meg odaadtam a ferjemnek, hogy epitse meg (egy Lego vasutallomas) igy o jatszhat elore, es a gyerek sem egy doboz kockat kap majd, hanem elore megepitett allomast amivel rogton lehet jatszani. Na kb. 1 1/2 oran at epitette, 1-re lett kesz. Mondtam keressen egy dobozt amibe igy megepitve belefer, aztan becsomagolom. Hozott is egyet a pincebol, es ahogy felemelte, hogy beletegye az egesz szetrobbant a kezeben es az egesz konyhat beteritette. Nem tudtam sirjak vagy nevessek? Annyira faradtak voltunk mar mind a ketten, hogy belelapatoltuk a dobozba es most majd pentekig meg lehet epiteni ujra. Hurra! Nade az ajandek csomagolas kesz.
Holnap megfozom a beigli tolteleket es szerdan fogom megsutni. A vanilias kifliket mar a hetvegen megcsinaltam, es meg lesz fuge golyo. Ez lesz az edesseg.

Ja, es ugy nez ki elkezdett dagadni a labam. Kép Ez a Bencenel is volt az utolso ket honapban es remenykedtem hatha ezuttal elkerul. Egyelore csak a zoknim nyomja meg jobban. Igyekszem napkozben felrakni a labaimat amennyire lehet. Ez ma pl. egyaltalan nem tortent meg. Kép

Agi

Kép
Kép
agi

Sziasztok Csajok,

Egy kérdéssel fordulok hozzátok. 3 hónapja voltam egy anyajegyszurésen, mert elég érzékeny és fehér a bôröm, sok anyajeggyel. Akkor találtak egy anyajegyet, ami "gyanúsnak" tunt, akkor azt javasolták, 3 hónappal késôbb menjek vissza és nézessem meg újra. Ma voltam, és az anyajegy nôtt és állítólag a szerkezete is változott. Mindehhez hozzátartozik, hogy pont a mellbimbóm mellett van, tehát részben azért is nôhetett, mert a melleim is nôttek. Most azt mondták, ki kell vágni, még a várandósság alatt, hogy a szoptatásnál már ne okozzon gondot.

Ahol megnézték, az egy magánrendelô. Kicsit bennem van a félelem, hogy könnyebben mondják rá valamire, hogy ki kell vágni, mint mondjuk egy állami rendelôintézetben, mivel itt ezért is fizetnem kell. A másik ami nagyon aggaszt, hogy elküldik utána szövettanra, tehát még annak a lehetôsége is fennáll, hogy rosszindulatú, ez esetben pedig nem tudom, mennyire szerencsés egyáltalán megbolygatni.

Most azt hiszem, elmegyek a sima rendelôbe, második véleményt kérni, csak attól félek nagyon, hogy ôk meg nem elég alaposak. Eddigi tapasztalataim szerint ôk csak "letudják" az embert...

Ti mit csinálnátok?

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Borbolya,

szerintem is kérdezd meg mindenképpen más rendelőben is, az hogy elküldik szövettanra az normális, mindent elküldenek.

Én lassan két éve szedettem le szemölcsöket egy onkológus-kozmetológus bőrgyógyásznővel, idős, nagy tapasztalatú, a magánrendelőjében, ha gondolod megadom az elérhetőségét.
Bocsánat csöngetnek, szaladok
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Borbolya,
szerintem is nézesd meg máshol is. Én úgy gondolom jobb az ilyen kétes eredetű vm-ktől minél előbb megszabadulni. Biztos ami biztos.

Adri
hadri

Nincs még vk itt?
Olyan beszélgethetnékem van. Még itt a munkahelyemn is egyedül vagyok... Mint az ujjam. Halálra unom magam.

Adri
26+3
hadri

Hadri
most elszaladok a kozmetikushoz meg a védőnőhöz, utána trécselhetünk! kb 3-ra itthon vagyok, na? ez biztató?
Addig is remélem befut valaki!
kitartás!!!
tamesz+ubul (32+1)

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Jó addig olvasgatok...
hadri

Én is vagyok, csak nincs túl jó kedvem. Kép

Mesélj inkább valamit! Hogy viseled a növekvô pocid? Csak azért kérdem, mert mi nagyon hasonló korúak vagyunk, mármint babailag. Kép Én mostanában kezdem érezni, hogy fáradékonyabb vagyok, és az evés is egyre macerásabb, mert nagyon hamar megtelik a gyomrom.

Borbolya
26+0

KépKép

Kép
borbolya

Most már kezdek kiakadni. Itt olyan sz... a net, hogy borzalom. ezt a topikot egyszerűen nem tölti be és nem tudom végigolvasni és írni sem tudok.
Őszintén megmondva szerintem a pociméretünk hasonló de én is megérzem a lépcsőzést vagy az emelkedőmászást. Kapkodom a levegőt rendesen. Amíg tudok szigorúan gyalog járok munkába. Ennyi mozgás kell, úgyis ülök egész nap.
Hát az evés még egyáltalán nem macerás. Sőt...Annyit tudnék enni, hogy csak na. Éppen a héten fogadtam meg, hogy egy kicsit vissza kell fognom magam, mert így gurulni fogok a végére. Kicsit nehezen veszem tudomásul, hogy nem csak pocira gömbölyödöm. Esténként meg ha egy kicsi csokit is megeszek akkor nem ismerek határokat. Jelenleg ez is tiltva. Kíváncsi vagyok meddig fogom bírni. Nem is tudom mi lesz a karácsony utáni mérlegelésen. De hát ez van nem ez a legfontosabb.
Eddig a 2004 őszi topkikkal szórakoztattam magam. Éppen a szoptatásról beszéltek. Kíváncsi vagyok nekünk, hogy fog menni. Olyan furi belegondolni, hogy Babus lassan a szüléstörténetét írja majd le nekünk...
Tényleg unatkozom...

Miért van rossz kedved?

Adri
26+3 (nem is egyformán számoljuk?!)

Ui.: Ha nem jelentkeznék, akkor megint nem jött be az oldal
hadri

Adri,

Mi a negyediken lakunk, de eddig végig meg tudtam oldani a lépcsôzést, mert amúgy is utálom ezt a háziliftet. Igaz, mostanában egyre többször kell pihennem a harmadikon. Kép Viszont most szünet van kismamatornán, és csak januárban kezdôdik újra, ez engem is aggaszt kicsit, mert tudom, hogy irtó nehezen tudom magam rávenni, hogy itthon, magamtól tornázzam. Pedig ez a Karácsony normálisan is egy veszélyes idôszak... Kép Egyébként engem is az bosszant leginkább, hogy nem csak pocira mennek a kilók. Persze valamennyire normális, meg tényleg nem ez a legfontosabb, de az ember csak néz tükörbe.

Én azóta tértem vissza a 26+0-ás számoláshoz, amióta az uh vizsgálatok alapján mindig módosult a végsô dátum pár nappal. Meguntam, és most maradok a mensi szerinti számolásnál. Azért persze kíváncsi vagyok, legközelebb milyen dátumot dob ki a gép. Kép

Rossz kedvem a reggeli vizsgálat miatt van. De igazatok van, elmegyek máshova is, és megnézetem még egy dokival. Már csak azért is, mert terhesség alatt amúgy is "normális" valamennyi anyajegy növekedése és új anyajegyek elôkerülése, csak hát... ettôl még mindig nem tudom, hogy az az egy rendben van-e. De talán holnapra már okosabb leszek. És köszi ezúton is mindenkinek a hozzászólásokat!

A szüléstörténet megírása... hát igen, tényleg közeledik. A táblázat szerint Cic kezdené, de ô nagyon eltunt!! De akartam is mondani, hogy milyen szupi, hogy ilyen sokan lettünk! Több, mint negyvenen...! Kép

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Borbolya,
A héten még nekünk van egy kismamatorna. Én otthon biztos, hogy nem fogok tornázni. Nem vagyok egy magamtól emelgetem a lában típus. Ez a mozgásfajta tőlem mindig olyan távol állt. De magam meg a baba kedvéért a kismamatornát túlélem. Néha elég röhejesnek tűnhetek, mert egyszerűen nem tudok követni bizonyos mozgásfajtákat. Nem tudom miért. Aerobikizni sem tudnék az biztos Kép
Neked szokott a baba közben mocorogni? Nálunk torna közben lapítás van. Egyébként az utóbbi pár napban elég aktív. Sokszor úgy megnézném, hogy milyen pozícióban van miközben érzem a mozgását. Sokszor nem igazán tudom megállapítani, hogy amit érzetem mégis milye lehetett. Kivétel a lába. Az elég egyértelmű nálunk.

Szerintem azt az anyajegy dolgot ne aggód túl. A lényeg az, hogyha bármi van időben észrevették és ha szükséges minél előbb eltűntessék. Szerintem akkor is biztos,hogy elsőként szem előtt tartják a babát.

Tényleg sokan vagyunk. De ahhoz képest mennyien, elég kevesen és ritkán irogatunk. De ezt csak én gondolom. Persze ez rám is igaz. Mondjuk lehet abban vm, hogy még sokan dolgoznak közülünk.
Te meddig tervezel dolgozni? Én ha nem jön közbe semmi januárban még mindenképpen. Azt nézted már, hogy a mi babánkat kiírás szerint majdnem a nyuszi fogja hozni?

Adri
hadri

sziasztok,
Anyajegy témához:szerintem is nézesd meg még vkivel és hidd el jobb eltávolítani ezeket.
Engem a futószemölcsök támadtak meg.Sajna Dinivel is volt és pont a bikinivonalamon.Most is ott van két szépség.Egyenlőre kenegetem vérrehullófecskefűvel aztán a nődokim mondta,hogy ő lekapja nekem vmi speckó ollóval.Amikor Dinivel is kijöttek akkor is ő szedte le és nem fájt egyáltalán.Egyszer egyébként nekem is volt ilyesmi anyajegyem amit kivágtak és semmi gond nem volt utána.
Na ennyit rólam,megyek mert Dini Shrekket néz és jön a sárkány!
pusy
nyetus
nyetus76

Borbolya
Egyetértek a többiekkel, kérd ki több doki véleményét is, addig pedig próbálj meg ne rágódni ezenKép A babócád bizonyára nem szereti azt!!!Kép

Mi hazaértünk az ismételt vásárlásbólKép
Nagyjából sikerült megvennünk az ajándékokatKép Egyedül az apósomnak nincs még semmi, az majd holnap.

Függönyt is néztünk Kristófkának, holnap lefoglaljuk, de már csak január 10.-e utánra lesz kész(beszegve meg ilyenek), mert addig zárva tart az üzletKép Amúgy nagyon édi függönyöket választottunk. A sima függönyön macikák vannak, a sötétítő pedig sötétkék színű és holdacskák, csillagok meg valami maciféle van rajtaKép
Vettünk még Kristófnak Micimackós falinaptárat, én pedig karácsonyra kaptam 3 babaruhát, apuci a bátyjától pedig olyan használtpelenka-tartót kért, ami egyenként becsomagolja a kakis pelust, így nem lesz annyira "illatos" tőle a szoba(na ezt nem tudom mennyire érthetően írtam le), de biztos láttatok már ilyet.
Ez az egész karácsony nálunk már tényleg csak Kristófról szólKép

Babus+Kristóf (33+3)

Kép
babus2005

Adri,
Nekem is az a nagy vágyam, hogy uh-on lássam a Manót, miközben mozog és érzem. Hogy tudjam, melyik mozgás mit takar. Megkülönböztetni tudok bizonyos mozgásokat: van, hogy valamelyik végtagjával mozog, ez kicsit lassabb mozgás, aztán van, hogy rúg, ez gyorsabb és gyorsabban vissza is húzza utána a kis kezét vagy lábiját, meg néha csuklik, de néha csak úgy "rázkódtatja" a pocim, na ez nem tudom, mi lehet. Kép

Kismamatornán általában nálam is lapít Kép, kivéve a lassúbb mozdulatokat, olyankor néha mocorog picit, de ez ritka. Egyébként a vizsgálaton, amikor megmondták a diagnózist, elég ideges lettem, meg utána is, akkor is jóideig meg sem moccant. Szóval általában ha sokat mozgok, rohangászok, vagy nincs jó kedvem, akkor van lapítás, egyébként szerencsére nagyon aktív, és ezt imádom!! Kép

Én most itthon dolgozom, januárban még biztos, aztán még meglátom. Most "projekt-alapon" vállalok el munkákat, úgy hogy kisebb munkákat még lehet, hogy meg tudok csinálni, de nagyobb horderejube már nem fogok bele. Igen, a Húsvétot néztem én is, remélem, nem akar elutazni a dokim pont akkor... Kép

Nyetus,
Ha tuti biztos lennék abban, hogy ez a jó megoldás, eltávolíttatnám azonnal, mert így addig idegesít, míg ott van, vagy míg meg nem nyugtatnak, hogy jó helyen van az ott. Csak tudnám, tuti ki kell-e vágatni...

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

SZiasztok,

Sajnos a védőnőm megszívatott, már két hete megbeszéltük, hogy ma 2-re megyek, erre csak 14.40-kor végzett az előző "áldozattal". De jelentem, nem akar lakást látogatni már, de összeszidott, hogy január elején már pakoljam össze a kórházi csomagomat. És mi az hogy még nincs szoptatós melltartóm, meg betét, .... na szóval jövö héten rászánom magam és a párommal elkocogunk bevásárolni!!!

Viszont többször már nem kell menni tanácsadásra, és kaptam feladatot is, hogy válasszunk gyerekorvost, mert mire meglesz ubul, tudnunk kell, hogy ki lesz az, mert ő fog felírni mindent!

De a végén kicsit meghallgattuk a szívhangot, nagyon szépen produkálta magát a kisember!!!

Na mennem kéne takarítani, nincs kedvem, pedig a fürdőkkel nem végeztünk a hétévégén!!!!!

Borbolya, kérd ki másik orvos véleményét, az talán megnyugtat, vagy könnyebb lesz döntened!!!!

Babus, nagyon pöpec lesz már az a szoba!!!! akkor január 10 után várjuk az újabb képeket!

Ja, nem is újságoltam, tegnap beugrottam este a La Halleba, hát már rendesen ki van fosztva, de még 3 kertészgatyát vettem a kölöknek 50% kedvezménnyel, meg kiszoknika, nagyon cukik, meg egy pamut együttest, mellénnyel, ....nagy kár hogy megszűnnek!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Tamesz
Én a múltkor venni akartam szoptatós melltartót, és a Megatoys-ban az eladó felvilágosított, hogy azt most még korai megvenni, majd a szülés előtt kb. 2 héttel, sőt, még akkor is egy mérettel nagyobbat.
Az más kérdés, hogy pontosan honnan tudjam, hogy mikor vagyok szülés előtt 2 héttel. A végén még a szülés utánra maradna, az meg nem hiányzik. Úgyhogy majd január közepén én is veszek, max. ha kérdezik, mikor jön a baba, azt hazudom, hogy most 1-2 héten belülKép A pocim alapján simán el fogják hinniKép

Borbolya
Az én Kristófom is szokta rázkódtatni a pocim. És olvastam erről egy érdekeset. Az újszülöttek ugye rendelkeznek járóreflex-szel. Ez egy elemi reflex, minden egészséges újszülöttnél ki kell tudni váltani. Ez azt jelenti, hogyha a baba talpát valamilyen sík felszínhez érinted (pl. a földön vagy a pelenkázón felállítod) akkor lépegető mozdulatokat tesznek.
Na és hogyha a babák a pocit belülről megérintik a talpukkal, akkor ott is kiváltódik belőlük ez a reflex és elkezdenek ilyen lépegető mozdulatokat tenni, már amennyire a helyük engedi. Talán ezt érezzük rázkódásnak. De ki tudja??Kép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

Voltunk doktor bácsinál. Minden rendben, bár Alexandra még mindig faros. Jól érzi magát, jókat tornázott az uh. alatt is, mint mindig. Fantasztikus, hogy lehet ennyit mozogni. Nem túlzás, hogy ez a kiscsaj többet mozog napi viszonylatban, mint amennyit alszik.
Méhszáj szépen zárt, a cukoreredményem is tökéletes, csak a vasraktárak kicsit "vérszegények".

Mindenkinek jó egészséget, és nagyon boldog, békés Karácsonyt kívánunk!

Zsu+ Alexandra
24+6
tothzsuzsi

Sziasztok csajok!
Kép
Ma voltunk 4d-én és olyan boldog vagyok,azt hiszem eufórikus állapotba kerültem.Ittam forró csokit,kólát ettem csokit,hogy ne aludjon a kis drágám.És olyan eleven volt ,hogy csak na,alig tudták fotózni,mert akkorákat rugott,nekem meg röhögnöm kellet,ami a doki bácsinak sem tetszett.Láttam az ujjacskáit,ahogy szopizni akarta a kezét,újját,olyan édes volt annyira ficánkolt és egyfolytában vigyorgott ,annyira aranyos volt.KépÉs 94 % ,hogy lányka.Aminek én örülök apa is,de már mondja ,hogy következő majd fiú lesz,ha-ha.Imádom a kis puncist.Szóval teljesen jó volt minden,attól eltekintve,hogy én ott csak kitekeredve láttam a képernyőt,meg szó esett a késői vetélésről.Ja és a nyakánál van a köldökzsinór,de doki bácsi azt mondta nem kell aggódni,mert szinte mindig változik a helyzete,akár rángathatja is,vagy be is kaphatja.Persze azért idegesít,dehát mit tehetnék?
Raktam fel képeket a profilomba.

Timurr 19-20Kép
Vendég

Sziasztok!

Ezer éve nem írtam, de olvasgattalak Titeket...
Nagyon sok volt mostanában a tennivaló. Képzeljétek, megérkezett a kiscsaj bútora, tegnap hoztuk el a Brendonból és este Apuci már össze is szerelte. Tök jó volt, mert amikor megtudtam, hogy megjött a bútor már célozgattam rá, hogy a két ünnep közt jó lenne összeszerelni, erre Apuci azt mondta, ráér januárban. Tegnap pedig amint hazaért azzal kezdte, hogy összeszerelje-e. Naná!
Olyan jól néz ki. Ma vettem rá pelenkázót. A pelenkázóra teszek majd egy szép törölközőt, amire már rá is hímeztettem a nevét.
Kikában most van egy akció dec. nemtommeddig, hogy annak aki ott vásárol törölközőt v. bármilyen textiliát ingyen ráhímeznek egy nevet. Rendesen vissza éltem ám a pocakommal, ugyanis a csaj el akart küldeni, hogy mára ez már nem lesz kész, sok munkájuk van. Elkezdtem sírni neki, hogy holnap én nem tudok ezért visszajönni és legyen már tekintettel a pocakomra. 20 perc múlva kész volt a törölköző!
Már nagyon sok mindene megvan a kis manónak és nekem is kezd összeállni a kórházi csomag. A karácsonyi ajándékok nálunk is többnyire a babóról szólnak. Mi is kértünk "Kakikukát", nagyon praktikus!
Ma vettem egy jó drága ultrahangos hidegpárásítót, mert nálunk nagyon száraz a levegő, főleg a galérián. Már alig várom, hogy kipróbáljam, de 24 órára vízbe kell áztatni az egyik alkatrészét, így csak holnap fogom beüzemelni.
A szoptatós melltartót én már kb. 1 hónapja megvettem, Aranypókban Erzsébet napi akció alkalmával -30%-al olcsóbban.(2 darabot) Jó nagyot választottam, asszem 90D-t. Az eladó ezt nem is akarta megmutatni, szerinte ez hatlamas. Hát nem is volt olyan hatalmas. Szerintem jó kell legyen! nincs más választás.
Na megyek, mert éhes vagyok. Úgy kívánok valami finom kaját...és sok-sok édességet! nem hiányzik most ez a Karácsony...

Timka
timka

Sziasztok!

Borbolya!

Szerintem is nézesd meg az anyajegyedet és erre a legmegfelelQbb hely az Országos Onkológiai Intézet a Kékgolyó utcában (Déli mellett). Ez az országban a legjobb ilyen dolgokkal foglalkozó intézmény, (én is voltam ott, szintén anyajegy ügyben). Ha valami nem stimmel a szerkezetével akkor ortt leszel a legjobb kezekben.

Üdv.

Maya
29+1
maya29

Timurr
Gyönyörű a kisbabátokKép
Hol voltatok 4D UH-on? Ti is a Praxisban??

Timka
KakikukaKép Ez tetszikKép Eddig úgy se tudtam, hogy hogy nevezzemKép

Zsu
Örülök, hogy minden rendben volt a kis AlexandrávalKép

Tegnap felvetette Timi, hogy a magnézium nem ajánlott a terhesség végefelé. Akkor hitetlenkedve olvastam, de most azt találtam egy másik topikban, hogy a 34-35. hét után már nem szabad a magnéziumot szedni, mert a méhszáj tágulását gátolja majd a szülésnél.
Most már én is elbizonytalanodtam, pedig pont ma vettem egy 50 db-os Magne B6-ot. Na de majd jövő hét kedden megyünk a dokimhoz és akkor majd rákérdezek erre. Meg még egy millió kérdésem lesz hozzá (málnalevéltea, Streptococcus szűrés, NST, stb.), tuti elfelejtek majd valamit.

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

Én is viszonylag régen írtam, de az igazság az, hogy karácsony előtti lehangoltságban szenvedek.
A munka is több, ami alapból jó, csak utána még kellene menni vásárolgatni ajándékokat, na ahhoz se erőm, se kedvem.
Persze én is mindig a babacuccoknál ragadok le, de eddig még sikerült visszafogni magam. Úgy gondoltam, nem vásárolok most, mert biztos minden drágább, majd ünnepek után.
Jó, hogy így meg tudom állni, mert most jövünk a dokitól és kiderült, hogy a 80%-os lányunkból lett egy 99%-os fiú. KépKépKép

Egyébként minden oké velünk, csak le lettem tolva, hogy keveset iszom. A dolog érdekessége, hogy ezt a vizeletvizsgálat eredményéből állapította meg. Szoval lebuktam.
Ja, mellesleg vérszegény is vagyok, de ez nem lepett meg.
Nekem már nem kell mennem a kórházba ultrahangra (pedig én azt hittem). 5 hét múlva megyek utoljára a dokihoz magánrendelésre, utána a kórházban fogunk randizgatni.

Borbolya
Én is tele vagyok anyajegyekkel és szemölcsökkel, de még soha nem nézettem meg őket szakemberrel. Egy-kettőt már gondoltam, hogy leszedetek, csupán esztétikai szempontból, de soha nem volt rá időm. Ezek szerint lehet, hogy érdemes lenne minél hamarabb mennem.
Persze szerintem is jó, ha megnézeted másik dokival is, de úgy tudom, ezek nem túl komoly beavatkozások, nem hiszem, hogy bármilyen veszélyt jelentene.

Angéla
Én megértelek munka ügyben, én sem bírnék még otthon maradni. Január 25-én megyek legközelebb dokihoz, addig biztos dolgozom.
Persze azért vigyázz magatokra!
Cukor ügyben van változás?

Zsuzsa
Szerintem ez a kenegetés csak pszichikailag ér valamit, de aki hajlamos a csíkosodásra, az hiába keni. Ennek ellenére én is kenem, eddig még nem jöttek elő, de szerintem nekem is az lesz a vége.

Szoptatós melltartót még nem vettem, de most úgyis kell vennem nagyobbat Kép, akkor már tök mindegy, hogy milyet veszek.

Egyébként jól vagyunk ám, a mai UH adatok alapján elég nagy a baba, 30-32 hetesnek felelnek meg az értékei, a súlyát 1050 grammra becsülte a doki.
Bírom még a lépcsőzést a negyedikre, egy lendületből feljövök. Sajnos kajálni is tudok még annyit, mint régen. Kép

Most megyek, erőt gyűjtök, aztán holnap reggel 6-kor Tesco (akkor talán még nincs tömeg), utána munka, aztán a maradék ajándékok megvásárlása (kb a felénél tartok).

Zsana (28+2)
zsana75

Sziasztok,

Na ma addig messengereztem a párommal, míg teljesen kipurcantam és javaslatára lefeküdtem kicsit 4 után, hát mondanom sem kell, hogy 8-ig aludtam! Nagyon jól esett, de ma semmit sem haladtam, ekkor szégyent, hogy leszek így kész mindennel karácsonyra?????

Kérdésem ez a kakikuka annyira jó? Vagy ez azoknak praktikus, akik nem tudják azonnal a kinti kukába vinni a cuccost?

Ezt a magnézium dolgot ma megkérdeztem a védőnőtől, de szerintem gőze nem volt hozzá, azt mondta kérdezzem meg majd az orvost. Na és a málnalevélteát is megkérdeztem, erre a válasza annyi volt, hogy hát a győgynövényeknek lehet jó hatása, na ez milyen válasz? Szóval nem lettem okosabb, de én majd csak január eleján megyek legközelebb a dokihoz, ami már a 35. hét lesz.

Timurr,
Nagyon cuki a babó, kis soványka még, a miénk is ilyen volt, hihetetlen, hogy pár hét alatt mennyit változnak a pocakban!

NA nekiállok legalább csomagolni, az nem annyira fárasztó, de türelemjáték!
ma nagoyn passzívak voltunk, nem?
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Zsana
Nem semmi, hogy a lánykátokból kissrác lettKép

Tamesz
Nem tudom mennyire hasznos ez a kakikuka. Mi megláttuk és egyszerűen csak belezúgtunkKép Csak drágállottuk, ezért nem vettük meg eddig.
De bizonyára praktikus is, merthát azért sok kakis pelusnak nem kis bukéja vanKép Pláne miután majd mást is eszik majd az anyatejcsin kívül. Minden peluscsere után csak nem rohangálhatunk le a 2.emeletről a kukához.

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

Nekunk volt (van) kakikukank es szerintem nagyon praktikus! Fel kezzel pelenkazas utan el lehet tuntetni a kakis pelust. Hozza kell tenni, hogy kesobb mikor mar mindenevo a gyerek, amikor kinyitod a tetejet, hogy a kovetkezo pelenkat beletedd, azert van aromaja a mar benne levoknek, de amikor be van zarva teljesen szagtalan. En nagyon szerettem.

Zsana peldajan alapozva en meg nem hiszem 100%-ra, hogy fiu aki bennem lakozik. Majd a 36. heti uh-n talan latjuk meg. Addig nekem mar nincs tobb uh.

Agi

Kép
Kép
agi

Sziasztok,

Milyen az a hideg párásító? Hogyan működés, ja és mennyibe kerül? Szerintem nekünk is kéne venni valamit, mert nagyon száraz a levegő a hálóban.

Köszi

Angéla+Valér
angéla

Nadine,

Jobbulást kívánok! Még jó hogy karácsony előtt jött ki rajtad a betegség, így jó eséllyel addigra meggyógyulsz Kép

Angéla
angéla

Sziasztok!

Megjöttem én is. Voltam ma az orvosomnál, hát ledöbbentem egy kicsit. A drága pici lányom már nem is olyan picike, 1958g-ra hozta ki a gép és 33 hét 4 naposra. A dokim ezen felbuzdulva rögtön előrébb is akarta hozni a szülés dátumát, míg végül meggyőztem az első uhs leletemmel hogy nem kéne, mert akkr meg kisebb volt egy teljes héttel. De azért 3 napot elvett, de nem 2 hetet szerencsére. Már be van fordulva teljesen, remélem ki se akar fordulni már. A 38. héten lesz még egy uh, hogy mekkrára is nő, remélem nem lesz 4 kg feletti. 4 hét múlva már mehetek NST-re is, ez úgy január 20-21-e lesz.

Hogy ti mi mindennel készültök a babaára, én meg itt ülök és csak ámulok (na ja második gyerekkel könnyű okosnak lenni Kép) De nekem még a fejemben sincs kórházi csomag, nemhogy összeállítva. A kisruhákat igaz beraktam a szekrénybe, kimosva raktam el őket de át kell frissíteni meg vasalni, de majd február elején megcsinálom (hátha nem nekem kell kivasalni Kép)

Magnézium: Gátolja a sima izom összehúzódásokat, ez addig jó míg a babát bent akarjuk tartani a méhben, de a méhnek kell hogy tudon "gyakorolni" a szülésre ezért javasolják az orvosok hogy a 34. héten legkésőbb hagyják abba az anyukák. Én most még egy szemet nem vettem be, napi 10 keményedést számoltam eddig a legtöbbnek, de teljesen zárt méhszájnál ez nem gond (van aki szedi, pihen, nem emel semmit még is kinyílik, van aki meg ugye ezekre nem ér rá egy másféléves mellett és nem is szedi és még se, ez alakti dolog is)

Málnalevéltea: A méhszáj tágulását segíti, alkalmazását a 36. héttől ajánlják. Többfajta elkészítési módot hallottam, más más víz és tealevél mennyiséget mondtak. Zsasnival én napi 2 bögrét ittam és tény hogy az első fájásra távozó magzatvíz utáni 3. órában már szopott a lány. Hogy ebből mennyi volt a szerencse és mennyi a tea hatása???

Védőnő: Csak idomítani őket, nem kell mindent készpénznek venni amit mondanak, mert vannak köztük képzett szakemberek de vannak sajnos..... (barátnőm védőnője a 4 hónapos tisztán anyatejes babának az javasolta adjanak tejpépet vaniliás cukorral, mert azt tuti megeszi, ja ekkorára már megduplázta a születési súlyát a baba, de ne szoptasson adjon pépet inkább) Na az ilyenketől falra mászom. Az enyém régóta nem jeletkezett, tuti fog, de nem hiszem hogy merne olyat kérdezni, hogy miért nincs a kórházi csomagom összepakolva, tuti bevágnám neki, hogy gyerünk rajta, ha olyan sok ideje van kezdheti is, meg hogy miért nincs szopis melltartóm (soha nem volt, és már nem is lesz, van 3 db tiszta pamut normál melltírtóm amit Zsaninál is használtam azok pont jók lesznek) Mondjuk én hamar ugrom az ilyenekre. A múlt hét csütörtökön is mikor a gyereket meg kellett röntgenezni mert másfél hete folyamatosan köhögött és nem hallottak semmi komoly baját, akkor az aszinsztens még nekem állt, hogy miért oda vittem, mikor ott délután nincs orvos és csak másnap lesz lelet, vigyem a gyerekklinikára (tömeg és rengeteg beteg gyerek, ott náluk meg egy lélek se, csak lusta volt elsőr bekapcsolni a gépet) És még akkor anyukámnak mondja aki elkísért, mert ugye a röntgenbe én nem mehetk be, hogy felelőtlen anya, hogy nemegyből kórházba visszük a gyereket, hanem gyerekorvor és ő küldött röntgenre. Na ekkor tört elő belőlem, hogy mit képzel magáról, meg kinek a felelőssége. Mikor bevágtam hogy velem beszéljen, mert én vagyok az ANYJA a gyereknek elsőnek lehidalt a nő, mikor megmondtam hogy ne a külső alapján döntsön (18-nak nézek ki Kép holott 25 is elmúltam már) és a teljes felelősséget vállalom minden miatt, csak csinálja meg a felvétele a gyerekről, de tegyen rá is meg anyámra is kötényt!!! Erre megkérdezi, hogy miért nem én viszem be a gyereket? Na akkor már kikelt belőlem az úrinő és egyszerűen kiordítottam a füle közül, hogy mert 30 hetes terhes vagyok nem kövér!!!! És megemlítettem neki hogy holnap akár a felettesével is cseveghetek a mai viselkedéséről egyből átváltott a nő és megcsinálta a felvételt sőt, mondta hogy várjunk addig míg kierül hogy sikerült e, ne kelljen a gyereket visszahozni. Na most kipufogtam megint magam, de sajnos így vannak a dolgok az egészségügyben, ha az ember nem nyitja ki a száját, akkor egy egyszerű aszinsztens, vagy nővér is olyan dolgokat vág az emberhez emihez semmi joga beleszólni. Erre majd akkor emlékezzetek, mikor majd jön a csecsemősnővér akinek rossz napja volt épp aznap és bevágja, hogy: EBBŐL A MELLBŐL AKAR SZOPTATNI??? HÁT PRÓBÁLKOZNI AZT LEHET! és sarkonfordul, nem mutat meg semmit. Ahhoz képest 16,5 hónapig szoptattam., igaz párszor bevettem a LESZAROM AZ EGÉSZ VILÁGOT tablettát és nem hallottam meg a sok okos tanácsot (6 hetes babának már adjak almalevet, meg narancslevet...... és társaikat)

Zsana
Akkor most a Sára név törölhető? És akkor mi lesz a kissrác neve???

Jimbone Zsuzsa
Ha csíkosodni kezdtél nem sok mindent lehet tenni ellen. Van az a drága krém a neve nem jut eszemebe, az szokott használni rá, de a meglévőket már nem tünteti el. Sajnos ez is örökletes dolog...

Ténlyeg csajok, kellene valamilyen riadóláncot kiépíteni, hogyha valaki megszült arról tudjunk itt is. Mert én felrakom táblába majd a picúrokat, de kit tudja ki fogja kezdeni a dolgot. Cicmerák tényleg eltűnt, így mi 3-an Babus, Tamesz, vagy én leszünk a papírfoma szerniti befutók, de ezt még nem lehet így előre tudni (főleg hogy az én Zsanikám is két hétig üdült odabent a kiírástól) Az enyémet a párom tuti felrakja, képekkel illusztrálva, ha jól emlékszem Zsanit is felpakolta azonnal a netre mikor hazaért hajnali 4 körül....

Na megyek tentézni, holnap vásárlást terveztem remélem jó idő lesz, na nem nagy bevásárlás, csak a karácsonyi menühöz szükséges alapanyagokat szerzem be.

Nadine 32+2 (na most meg már szerda van, hogy én mindig átcsúszom másnapra Kép)

Nadine
KépKépKép
nadine

Jóestét!

Na most végeztem a csomagolással, ugyanis nálunk lesz a nagy családi összeröffenés és mindenki csak idehordta az ajándékot, mert én ráérek becsomagolni!??

Na mindegy, mivel délután aludtam így nem vagyok még álmos.

Nadine,
Jó olvasni tapasztalt mamát is, hát a védőnőt én sem vettem és nem is fogom túl komolyan venni.
A málnateát beszerzem a jövőhéten, és januártól majd elkezdem iszogatni. Nekem sajnos a külső méhszáj valamennyit kinyílt már, de eddig nem mondta a dkoi, hogy pihizzek, csak a C3100-ból tudom. De megfogadtam, jövő hétfőtől pihi, készülődés lelkileg is a pöttömre, mert erre eddig még nem sok idpm volt. Na meg ruhákat átmosni sem!

Nem semmi amit az röntgennel csináltak veletek, ez kb olyan, mint múlt héten nekem az előre bejelentett szemfenékvizygálatom, ahol 50 percet álltam kitágított pupillákkal, rendesen elszédülve, mert senki nem adta át a helyét, a tetű asszisztens pedig azt mondta, hogy várjak én ráérek, bentfekvő vagyok, őt nem érdekli, hogy terhes vagyok!
Ilyenkor tényleg érdemes elgondolkozni,hogy jó-e ez az egészségügyi rendszer? A párom azt mondja, ha azt akarom, hogy értelmesen és normálisan álljanak hozzánk, akkor így is úgy is fizetni kell, de most kétszer tesszük!

Ja, Nadine, lécci módosítsd a dátumunkat február 14-re, most visszaállt az eredetire a doki, tehát ma már 32+2 naposak vagyunk mi is!

Én már megkértem a páromat, hogy majd írjon Nektek két sort ha meglesz Ubulka, és elvileg képet is tud majd felrakni! Nem tudom milyen lesz a befutó, de már napról-napra egyre jobban várom, most kezd rajtam kitörni, eddig lekötöttem magam a munkákkal, de most a pocak már akkora, hogy ő lett a legfontosabb!!!

Mindenki alszik már??? Én még nem tudok, mit tegyek? Lehet, hogy nekiállok fürdőt takarítani? Normális dolog ilyenkor? De ha most nem vagyok még álmos???
tamesz+ubul 32+2

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Babus,tamesz köszönjük a bókokat.KépVékonyka még,de már most olyan kis formás feneke,meg combja volt,kis husi,most jön a hízás időszaka neki (meg nekem?)Egyébként még mindig az élmények hatása alatt vagyok,asszem lekell szállnom a földre,mert kell mennem dolgozni.Kaposváron voltunk ultrahangon,és pár dolgot leszámítva elégedett vagyok,el is döntöttem,hogy még majd egyszer elmegyünk.
Szerintetek ez a 94-95 % mennyire biztos,hogy lányka lesz?
Ez a köldökzsinór éppen nem a legjobb helyen van,de igyekszem nem rá gondolni.

Tamesz szerintem takaríts amikor ihletet érzelKép én fél négy óta fent vagyok ,jártak hasonló gondolatok a fejembe,csak nekem a szobák vannak vissza,porszívozni meg nem álltam neki.

Én becsomagoltam már az ajándékokat,elrejtettem őketKép,még a szaloncukrokat kell megkötöznöm,de tegnap este nem voltam magamnál.Majd ma,persze ma fogok takarítani is,meg mosni.

Én is szeretnék kakikukát,csak olvastam róla,de szerintem hasznos dolog.Néztünk gyerektapétát kettő tetszett,de január közepén jönnek újjak Micimackós és foszforeszkálós azokat még megvárjuk és készül a kisszobája,úgy várom.

Timurr 19-20Kép
Vendég

Sziasztok,

Nadine,
Úgy látom benned is egy író veszett el... Azért megnéztem volna ahogy helyreigazítod azt a nőt KépKépKép
Remélem én nem fogok találkozni majd rossz hangulatban lévő csecsemősnővérrel. Mert, hogy mit fogok kezdeni egy újszülöttel szoptatásügyileg egyedül abba még bele sem merek gondolni.

Angéla,
mi is kapunk majd hidegpárásítót. 9.900.- Ft-ba került. Uh-os, mert az halk. Igazából a hidegvizet porlasztja szét, állítólag annyira, hogy körülötte nem lesz vizes. A melegpárásító meg szerintem gőzöl, de abba csak desztillált vizet lehet rakni.

Zsana,
gratulálok a kislányból lett kisfiúhozKép (azért szerintem tartsátok meg a lánynevet is talombaKép)

Timurr,
Édi a babaKép

Adri
hadri

Helló Lányok!

Jó sokat írtatok, alig győztem olvasni. Kép

Nadine, elvileg nekem kihúzhatod a lányneveket, mert biztosra mondja a Győrfi, hogy fiú. Kép Remélem nem téved, mert már minden kék a gyerekszobában, igazából nem annyira dikert, de így alakult, amúgy én imádom a kék színt. Kép

Az egészségügyről nekem is az a véleményem, hogy nem szabad nyuszinak lenni (én néha sajnos az vagyok), hanem ki kell nyitni az embernek a száját időnként, mert sajnos néha az ember nem kapja meg azt ami a TB alapján jár! És ez néha még akkor is így van, amikor borítékot is adsz... sokszor nem ezen múlik. Az ember nagyon kiszolgáltatott, nem ért az orvostudományhoz, sokan nem tudjuk, hogy mi jár nekünk, és az eü. dolgozók sem túl motiváltak, ugye nem arról híresek, hogy túl vannak fizetve, amin néha segít a boríték, de azért mindenkinek nem dugdoshatunk pénzt a zsebébe, a végén már a takarítónőnek is kell, mert az sincs megfizetve. Kép

Borbolya!

Mindenképpen nézesd meg mással is az anyajegyet. Már csak azért is, mert ha nem jó indulatú a dolog, akkor az nagyon veszélyes lehet, mert a bőrrák a legagresszívabb rák fajta, vagyis nagyon gyorsan csinál nagy bajokat. Úgyhogy még ha úgy is tűnik, hogy egy magánklinikán inkább rábészélnek akkor is ha nem kellene a műtét, mert fizetsz, én akkor is inkább megszabadulnék tőle, egy ilyen műtét nem olyan vészes, és jobb az ilyen gyanús anyajegytől akkor is megszabadulni, ha esetleg utólag a szövettanon kiderül, hogy nem is volt vele baj. Szerintem.

r
ruzicsky

Sziasztok Lányok!

Tegnap voltam dokinál. Hát nem annyira nyugtatott meg, az tuti, bár megpróbálom magamat nem felidegesíteni és arra gondolni,hogy semmi gond nem lehet. Nos a méhem tetejének tapintásakor megállapította, hogy a köldök magasságában van most is, ugyanúgy, mint 3 héttel ezelőtt. Szóval nem ment feljebb. Azt mondta, hogy nincs ok az aggodalomra, mert olyan a medencém, hogy lehetséges, hogy oldal irányba növöget mostanság. Nem tudom elhinni, hogy baj lenne, mert annyit ficánkol ez a kiscsaj, hogy tutira jól kell érezze magát, és ez gondolom csak akkor van, ha minden rendben. De, az egyik könyvben azt olvastam, hogy a méh növekedésének megállása utalhat pl. a lepény sorvadására is. A doki mondása szerint a 30. hét körül lesz uh, akkor majd meglátjuk mi a helyzet, de könyörgöm addig még van legalább 1,5 hónap!!!!!Kép Majd én is tapizom magam, hogy hol érzem a tetejét.

Nektek folyamatosan emelkedik a méhetek? Nem volt átmeneti időszak, amikor nem különösebben haladt felfele?

Muki(23+4)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!

Üdvözlök itt itt is mindenkit Kép Sajnos még nincs otthon netem, de ami késik..... Kép
És sajna most sietnem is kell, de jövök ám még mielőtt kibújik a kisfiam Kép s ezt vehetitek fenyegetésnek Kép

a téli babás topikban leírtam a méreteit Kép Na mit szóltok Kép

Puszka
cic
cicmerák

Cicmerák
Örülök, hogy előkerültél!!!Kép
Szép nagy fiacskátok vanKép
És a kukija se semmiKép Apucim kiakadt a méreteinKép

Muki
Én nem szoktam tapizni a méhem, a védőnő szokta rendszeresen, szerinte nő rendesen.
De szerintem igazán megejthetett volna a dokid egy UH-ot, nem nagy ügy lett volna és akkor mindenki megnyugodhatott volna, mert biztos nincs semmi bajKép Nem értem miért kell várnia
másfél hónapot?!

Nadine
Akkor én azt hiszem jövő héttől leállok a magnéziummal. Kíváncsi vagyok, fogok-e keményedni nélküle, mert én még 33 hetes létemre egyszer sem éreztem ilyet, vagy legalábbis nem vettem észre.
Málnalevélteát pedig mindenképp beszerzek.

Az én apucim mindenképp jelentkezni fog majd, amikor megszületik Kristóf, sőt tutira tesz majd föl képeket isKép Szerintem még aznap, kivéve persze ha nem hajnali 4-kor ér haza. Bár ki tudja, talán olyan büszke lesz majd a fiacskájára, hogy azonnal eldicsekszik veleKép

Hamarosan nem lesz gépemKép Apuci megy a barátaihoz és viszi a számítógépet is, hogy játszanak hálózatban. Úgyhogy egész este nélkülöznöm kell majd a BabanetetKép

Babus

Kép
babus2005

HAHÓ!!! MERRE VAGYTOK???

Babus

Kép
babus2005

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?