Sziasztok!
Megjöttem én is. Voltam ma az orvosomnál, hát ledöbbentem egy kicsit. A drága pici lányom már nem is olyan picike, 1958g-ra hozta ki a gép és 33 hét 4 naposra. A dokim ezen felbuzdulva rögtön előrébb is akarta hozni a szülés dátumát, míg végül meggyőztem az első uhs leletemmel hogy nem kéne, mert akkr meg kisebb volt egy teljes héttel. De azért 3 napot elvett, de nem 2 hetet szerencsére. Már be van fordulva teljesen, remélem ki se akar fordulni már. A 38. héten lesz még egy uh, hogy mekkrára is nő, remélem nem lesz 4 kg feletti. 4 hét múlva már mehetek NST-re is, ez úgy január 20-21-e lesz.
Hogy ti mi mindennel készültök a babaára, én meg itt ülök és csak ámulok (na ja második gyerekkel könnyű okosnak lenni
) De nekem még a fejemben sincs kórházi csomag, nemhogy összeállítva. A kisruhákat igaz beraktam a szekrénybe, kimosva raktam el őket de át kell frissíteni meg vasalni, de majd február elején megcsinálom (hátha nem nekem kell kivasalni
)
Magnézium: Gátolja a sima izom összehúzódásokat, ez addig jó míg a babát bent akarjuk tartani a méhben, de a méhnek kell hogy tudon "gyakorolni" a szülésre ezért javasolják az orvosok hogy a 34. héten legkésőbb hagyják abba az anyukák. Én most még egy szemet nem vettem be, napi 10 keményedést számoltam eddig a legtöbbnek, de teljesen zárt méhszájnál ez nem gond (van aki szedi, pihen, nem emel semmit még is kinyílik, van aki meg ugye ezekre nem ér rá egy másféléves mellett és nem is szedi és még se, ez alakti dolog is)
Málnalevéltea: A méhszáj tágulását segíti, alkalmazását a 36. héttől ajánlják. Többfajta elkészítési módot hallottam, más más víz és tealevél mennyiséget mondtak. Zsasnival én napi 2 bögrét ittam és tény hogy az első fájásra távozó magzatvíz utáni 3. órában már szopott a lány. Hogy ebből mennyi volt a szerencse és mennyi a tea hatása???
Védőnő: Csak idomítani őket, nem kell mindent készpénznek venni amit mondanak, mert vannak köztük képzett szakemberek de vannak sajnos..... (barátnőm védőnője a 4 hónapos tisztán anyatejes babának az javasolta adjanak tejpépet vaniliás cukorral, mert azt tuti megeszi, ja ekkorára már megduplázta a születési súlyát a baba, de ne szoptasson adjon pépet inkább) Na az ilyenketől falra mászom. Az enyém régóta nem jeletkezett, tuti fog, de nem hiszem hogy merne olyat kérdezni, hogy miért nincs a kórházi csomagom összepakolva, tuti bevágnám neki, hogy gyerünk rajta, ha olyan sok ideje van kezdheti is, meg hogy miért nincs szopis melltartóm (soha nem volt, és már nem is lesz, van 3 db tiszta pamut normál melltírtóm amit Zsaninál is használtam azok pont jók lesznek) Mondjuk én hamar ugrom az ilyenekre. A múlt hét csütörtökön is mikor a gyereket meg kellett röntgenezni mert másfél hete folyamatosan köhögött és nem hallottak semmi komoly baját, akkor az aszinsztens még nekem állt, hogy miért oda vittem, mikor ott délután nincs orvos és csak másnap lesz lelet, vigyem a gyerekklinikára (tömeg és rengeteg beteg gyerek, ott náluk meg egy lélek se, csak lusta volt elsőr bekapcsolni a gépet) És még akkor anyukámnak mondja aki elkísért, mert ugye a röntgenbe én nem mehetk be, hogy felelőtlen anya, hogy nemegyből kórházba visszük a gyereket, hanem gyerekorvor és ő küldött röntgenre. Na ekkor tört elő belőlem, hogy mit képzel magáról, meg kinek a felelőssége. Mikor bevágtam hogy velem beszéljen, mert én vagyok az ANYJA a gyereknek elsőnek lehidalt a nő, mikor megmondtam hogy ne a külső alapján döntsön (18-nak nézek ki
holott 25 is elmúltam már) és a teljes felelősséget vállalom minden miatt, csak csinálja meg a felvétele a gyerekről, de tegyen rá is meg anyámra is kötényt!!! Erre megkérdezi, hogy miért nem én viszem be a gyereket? Na akkor már kikelt belőlem az úrinő és egyszerűen kiordítottam a füle közül, hogy mert 30 hetes terhes vagyok nem kövér!!!! És megemlítettem neki hogy holnap akár a felettesével is cseveghetek a mai viselkedéséről egyből átváltott a nő és megcsinálta a felvételt sőt, mondta hogy várjunk addig míg kierül hogy sikerült e, ne kelljen a gyereket visszahozni. Na most kipufogtam megint magam, de sajnos így vannak a dolgok az egészségügyben, ha az ember nem nyitja ki a száját, akkor egy egyszerű aszinsztens, vagy nővér is olyan dolgokat vág az emberhez emihez semmi joga beleszólni. Erre majd akkor emlékezzetek, mikor majd jön a csecsemősnővér akinek rossz napja volt épp aznap és bevágja, hogy: EBBŐL A MELLBŐL AKAR SZOPTATNI??? HÁT PRÓBÁLKOZNI AZT LEHET! és sarkonfordul, nem mutat meg semmit. Ahhoz képest 16,5 hónapig szoptattam., igaz párszor bevettem a LESZAROM AZ EGÉSZ VILÁGOT tablettát és nem hallottam meg a sok okos tanácsot (6 hetes babának már adjak almalevet, meg narancslevet...... és társaikat)
Zsana
Akkor most a Sára név törölhető? És akkor mi lesz a kissrác neve???
Jimbone Zsuzsa
Ha csíkosodni kezdtél nem sok mindent lehet tenni ellen. Van az a drága krém a neve nem jut eszemebe, az szokott használni rá, de a meglévőket már nem tünteti el. Sajnos ez is örökletes dolog...
Ténlyeg csajok, kellene valamilyen riadóláncot kiépíteni, hogyha valaki megszült arról tudjunk itt is. Mert én felrakom táblába majd a picúrokat, de kit tudja ki fogja kezdeni a dolgot. Cicmerák tényleg eltűnt, így mi 3-an Babus, Tamesz, vagy én leszünk a papírfoma szerniti befutók, de ezt még nem lehet így előre tudni (főleg hogy az én Zsanikám is két hétig üdült odabent a kiírástól) Az enyémet a párom tuti felrakja, képekkel illusztrálva, ha jól emlékszem Zsanit is felpakolta azonnal a netre mikor hazaért hajnali 4 körül....
Na megyek tentézni, holnap vásárlást terveztem remélem jó idő lesz, na nem nagy bevásárlás, csak a karácsonyi menühöz szükséges alapanyagokat szerzem be.
Nadine 32+2 (na most meg már szerda van, hogy én mindig átcsúszom másnapra
)