Új privát üzeneted érkezett!

Mucus: hát én elég nagy súlyfelesleggel mentem neki mindkét terhességnek. Baluval 5kg-t híztam, Zsomával 7-et. A fiúk nem voltak nagyok (Balu 2,9kg, Zsoma 2,28kg), mégis mindkétszer 10kg ment le rólam azonnal a szüléssel. És én a szoptatás alatt bizony híztam Kép Zsoma születése óta nem, de nem is fogytam egyáltalán.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok,

Cory,
akkor még mindig jó sok tejed lehet. Mennyire becsülöd napi szinten? Vagy ha úgy könnyebb mennyit szopiznak a fiúk alkalmanként?
Amikor a kisebbikkel terhes voltál nem tiltotta az orvosod a végefelé a szoptatást? Egy ismerős anyukának kerek perec megtiltotta az utolsó harmadban, mert azt mondta, hogy akkor elvetélhet. Az meg ugye az utolsó harmadban eléggé necces. (Egyébként is.)
Tényleg ilyen rossz a helyzet ovik terén a 22. kerületben? Itt a babaneten nem próbáltál meg tájékozódni? Szerintem a 22. kerület elég nagy, biztos van egy csomó ovi (csak ne legyen túljelentkezés).

Hízás: háááát, én már 6 kg-t híztam, Vilmossal meg 20 kg-t. Szülés után 11 kg ment le, és utána félévig semmi. Mondjuk napi egy tábla (kicsi) Milka simán lecsúszott a szülés utáni depresszióm miatt (is). Tényleg erről még nem is beszéltünk, pedig ilyen is van ám! (Többiek, akinek van már gyereke: nektek nem volt depitek? - na de őszintén ám)

Visszatérve a hízásra-fogyásra: tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy a derekam már sohasem lesz 57 cm mint előtte, de érdekes a csípőm elég gyorsan 89 cm lett megint. (Az eredeti állapothoz képest egy kicsit hengerestestű lettem - ahogy a kedves férjem mondja.) Ennek ellenére senki nem mondaná meg, hogy már anyuka vagyok.
Ez az egész hízás ügy egy kicsit olyan mint a mell ügy: nyilván az esetek nagy százalékában beáll némi változás, de ha ezen múlik egy házasság, akkor az már régen rossz... Mindamellett nem szabad elhagynunk magunkat. Az a nagy helyzet, hogy az idő meg ellenünk dolgozik, mert mi sem leszünk fiatalabbak és az öregedéssel meg amúgy is lazulnak a kötőszöveteink. Szerintem érdemes megbeszélni otthon apucival, hogy szülés után igényt tartotok egy kis tornára, már az ő érdekében is (lelki ráhatás), mivel mégis csak ti hordtátok ki a bébit.

Laga 20+1
laga

Laga!
Eddig én kb. 2 kg-ot híztam, de köszönhető ez a diétámnak. Az előző terhességem alatt kb.13-at.
Nálunk most éppen a terhesség alatt a férjem hízik, úgyhogy nem szólhat egy szót sem.
De az igaz, hogy a kor előrehaladtával nem könnyebb a helyzet.

Szülés után nem voltam depressziós, viszont az egyik barátnőm annyira, hogy ha két perccel később megy haza a férje kidobja a gyereket a hatodikról. Semmi előjele nem volt a dolgoknak. Magában őrlődött, senki sem vette észre rajta. Apu sokat dolgozott, állandóan egyedül volt otthon a gyerekkel és ez már sok volt neki. Egyedül nagyon hamar befelé fordul az ember és akkor nem mondja el senkinek, hogy mi a baj.
hmmc

Orbis
Milyen volt a vásár? Érdemes elmenni?

Mucus
Köszi a bíztatást! Kép Remélem igazad lesz!
Most egy kicsit megomlottam, mert az elmúlt két hétben rohamosan nőtt a pocim, ezáltal a súlyom is (+2 kg), de most stagnálunk, remélem nem tartjuk ezt a tempót a hátralévő 3 hónapban, mert akkor tényleg be fognak gurítani a szülészetre! KépKépKép

Laga
A férjem teljesen szerelmes az alakomba (pedig a minap fakadtam ki, hogy "akkora lettem, mint egy csatahajó!" Kép), minél jobban gömbölyödöm, annál inkább (és azért ez nagyon jól esik, és nagyon büszke vagyok rá is meg a pocimra is).
Jó, az is tény, hogy egyikőnk se a ma divatos egyszálbél-alkat... Kép

Csíkok
Anno kifejtettük, hogy ki milyen krémet, hogyan használ. Na, kinek hogy vált be? Eredményeket kérek!
Én az elején Milupával kentem a pocimat, aztán mikor elfogyott, akkor az Avon olívaolajos testápolójára tértem át, és tükör sima is maradt, semmi csík. Amit később kezdtem csak el kenni, az a mellem, na ott van 1-2 csík, de nem vészes. És ami vicc, hogy az amúgy se karcsú csípőm még tovább gömbölyödött (hát persze, hogy nem számítottam rá, és nem kentem), úgyhogy ott is megjelent 1-2 pont (tényleg pont, nem csík... ???). Mostmár kenem, legalább ne romoljon tovább a helyzet...

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Nikcsi,
szerintem hasonlítasz a fényképre, a mosolygós arcod meg smink nélkül is ugyanolyan. Kép
Úgy tűnik szépen lassan mindenkivel megismerkedem személyesen is. Ma reggel voltam CTG-n a felvételi szobában, és pont akkor jött befeküdni Zsuzsa. Kép

Cas, Laga,
mail ment.
myra

Cas,
az első terhességem alatt én is Milupát vettem és rendszeresen kenegettem magam (értsd: minden este) és nem is lett semmilyen csíkom. De 11 tubust használtam el.
Most úgy döntöttem, hogy áttérek az Ilcsi nénire (Szépítő Füvek, professzionális termék, kozmetikákban lehet kapni), mivel egypár hónapja egy riportot láttam a tévében arról, hogy milyen módon mérgezi magát a mai ember. A mérgek közül 33%-ot tesz ki a légszennyezettség (függően attól, hogy hol lakik az ember), aztán élelmiszerek nemtom hány %, stb, stb. És a végén a kozmetikai anyagok 10%!!! Azt hittem leesek az ágyról. Azt gondoltam, hogy amit magamra kenek az jót tesz nekem, nemhogy még ártok is! Elkezdtem utánajárni a dolgoknak: 3 fő allergén van: színezék, tartósítószer és az illatanyag. Ezekben annyi káros kémiai cucc van, hogy nagyobb kárt tudnak okozni érzékenység esetén, mint az eredeti probláma, ami miatt elkezdtük használni a krémet. Illetve pl. ha valakinek zsíros a bőre és egy ilyen "vegyi" krémet használ, az ne lepődjön meg, ha nem csökkenti a faggyútermelést, mert ezek az allergének meg pont arra serkentik a bőrt, hogy védekezzen és zsírt termeljen.
Másik példa:majdnem minden termékben van sodium laureth sulfate (beleértve a tusfürdőket is). Tudjátok mi ez? Ipari fagyálló másnéven. Gyerekeknél hiperaktivitást is okozhat.
Ha megnézitek egy termék összetevőit, akkor a legnagyobb százalékban előforduló összetevő áll az első helyen. Minél kevesebb van benne, annál hátrébb áll a felsorolásban. Érdemes megnézni mit is kenünk magunkra.
Na elég a korteskedésből. Ilcsi néni azt mondja: egy krém nála olyan színű, mint amilyen a főkomponensű gyógynövény. Olyan szagú is, még ha büdös is, és max 6 vagy 9 hónapig állanak el a termékei. És tanusíthatom állati jók. A www.ilcsi.com-on nézzetek szét. Vannak referencia kozmetikák is, ahol tudnak segíteni.
Ja és hogy mit is használok a pocakomra? Csengőlinkás szemránckrémet + csengőlinkás olajat.

Egyébként az is lehet, hogy bármilyen testápoló is megteszi, fő a rendszeresség, főleg télen, amikor úgy is szárazabb a bőrünk.

Laga
laga

Hmmc
Milyen diétát követsz? Én teljesen magam alatt vagyok, mert a 26.hétben vagyok és 9 kg-ot híztam. Tegnap mondta az orvosom, hogy kicsit vissza kellene fognom, nehogy nagyon elszaladjon velem a ló. Az első harmadban állandóan hánytam, és most meg a vasat is megenném. Tegnap óta már többször pityeregtem, hogy most mi lesz, mit csináljak, hogy ne hízzak? Tornáznom nem nagyon lehet.Marad az ésszerű diéta...de az milyen?
Cas
Én zuhanyzás után aloe verás Johnson babaolajjal kenem még vizesen a pocakomat, mellemet és csípőmet. Eddig nem repedtem. Remélem nem is fogok.
Lujza
lujza

Sziasztok!

Laga: a dokim azt mondta, hogy egészségére Balunak a szopizást. A védőnőm annyit mondott végig, hogy válasszam el Balut, mert egyszerűb lesz úgy. Azóta belátta, hogy tévedett. Én ezügyben is azt látom, hogy nem nagyon értenek hozzá, és ezért mondanak ilyet. Persze, válthat ki méhösszehúzódásokat a szoptatás, és ha vannak görcsök, el kell választani, de a szex is válthat ki, és azért alapesetben nem tiltják el tőle az embert.
Zsoma koraszülött lett. Persze azonnal felmerült, hogy esetleg a szoptatás miatt, de több nőgyógyásszal is beszéltem (3 doki 3 kórházban, plusz a koraszülött osztály vezetője), és mind azt mondta, hogyha amiatt indul, akkor összehúzódásaim lettek volna, nekem meg az nem volt spontán még 20 órával a magzatvíz elfolyása után sem.

cory

cory
Budapest

Cas,

Nekem a Milupa krémtől 3 nap után kiütéseim lettek. A bőrgyógyász írt fel gyógyszertári hidratálót, azóta ha néhanapján eszembe jut (kb. heti 1x) kenem magam vele. Szerencsére eddig nem lettek csíkjaim, a hátralévő 2-3 hét alatt meg remélem már nem jönnek elő...
A körömvirágkrém is jó, elég zsíros, így nem tud kiszáradni a bőröd.
myra

Lujza!
A 16. heti vérvételnél derült ki, hogy terhességi cukorbetegségem van. Napi 180 gr szénhidrátnál nem ehetek többet. Tehát nincs cukor, kenyér, tészta, csoki, gyümölcslé stb, csak módjával. Ezt a 180 gr-t kell napi hatszori étkezésre lebontani. (1 db zsemle 30 gr). Eleinte nagyon rossz volt, mert a küszöböt is megettem volna, de mostmár észre sem veszem. Naponta többször kell keveset enni, és ki kell bírni ha valamit nagyon megkívánsz, hogy nem eszed meg. Mostmár ehetnek előttem sütit, fagyit, ihatnak üdítőt nem kell.
Azért szoktam szenvedni én is, de akkor bekapok egy bűnös babapiskótát. Muszáj, ha nem akarok kórházba kerülni. Így is háromhetente járok vérvételre (terhelésesre) a kórházba.
hmmc

(Idegesítö, hogy nem müködik a hosszú ö meg ü...)

Myra
Csak este tudok válaszolni, az a címem csak otthonról elérhetö, most meg még 1/2 7-ig tanítok...
Csíkok: hát igen, ez is alkat dolga úgy látszik, szerencsés alkat vagy... Félek, ha nem kentem volna, elég randa lenne most a pocim.
Körömvirág krémröl én is csak jókat tudnék mondani, bár más célból, de anyu sokat használta egy idöben, és nagyon bevált neki.

Laga
Huh, amit a kozmetikumokról írsz, nem semmi! Meg is nézem majd otthon, melyik kencémben mi van. Ráadásul nekem elég kényes böröm van, úgyhogy "bolti" cuccokat nem is nagyon használok (volt 1-2 rossz tapasztalatom), csak avonos dolgokat - azok eddig beváltak...

Hmmc
Én is igyekszem megtartani a cukormentes életmódot (az elsö émelygös hetek óta, amikor csak ez volt a gyógyír az állandó hányingeremre), de közeleg a karácsony, sok finom illat, sok finom süti, jajjj... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Nem olvastam semmit, majd holnap írok. Szabin vagyok (épp beugrottam lemásolni valamit és), pont most kaptam sms-t és ezt felírom nektek

Zsuzsa írata: Kép
Ma 14.20-kor megszületett Zsófi 3300gram 52 cm! Gratula!!!! Talán holnap meglátogatom...

Holnap jövök, olvasok, és válaszolok is!

Puszi Nikcsi 30+0
nikcsi

Sziasztok!

Depi: szerencsére engem is elkerült, vagy nekem sikerült elkerülni őt. Pedig terhesen megfordult a fejemben, hogy mi lesz ha.....
Azt hiszem az nagyban hozzájárult az elkerüléshez, hogy semmivel nem volt gondom. Értem ez alatt a szoptatást, baba ellátását, nem paráztam az első fürdetésnél sem, pedig én csináltam egyedül, mert apa taknyos volt és nem mehetett a baba közelébe az első napokban.
És ami még fontos, hogy nem voltam egyedül. Legalábbis az első két hétben. Anyukám mindíg jött, (sokszor itt is aludt) vagy mi mentünk hozzájuk -már kilenc naposan!
Pár hónappal előttem szült a tesóm, akkor még mi is otthon laktunk, így még terhesen belerázódtam a dolgokba.

Terhességi csíkok: korábban már írtam, hogy nekem is a körömvirág krém volt a leghatásosabb. Az sem mellkékes, hogy olcsó és nem kell érte ezreket fizetni. A hasam pedig szép barna volt, és csak úgy fénylett! Na nem ez a legfőbb szempont.

Zsuzsának gratulálok!Kép
De szép karácsonyi "ajándékok". Neki is és Zsófinak is.

üdv
mucus

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Zsuzsának nagy nagy gratula! Kép Tényleg szép karácsonyi ajándék! Kép

(Teljesen szép baba, nemtom minek kellett ijesztgetniük őket az utsó napokban... Kép)

Összesítve a krém-eredményeket úgy tűnik akkor, hogy nem a terhességi csíkok elleni spec. krém a lényeg, hanem hogy tartalmas krém legyen és rendszeresen használjuk.

Depresszió: hát, félek hogy lelki alkatomból adódólag leginkább értelmetlen veszekedések formájában fogja kapni az embör az arcába... Kép Mitől múlik el? Helyreáll a hormonháztartás?
(Bár bízom benne, hogy mivel éppen tavasz lesz és egyre jobb idő ez jó hatással lesz, és hamarabb túl leszek rajta...)

Kép
Kép
Kép
cas

Cory

Az anyatej nem veszít egy idő után a tápértékéből? (Persze lehet, hogy ez hülyeség.) A kistesó miatt most úgyis van tápértéke, nem? Amúgy vannak olyan közösségek, ahol az az általános hozzáállás, hogy 2-3 éves korukig szoptatják a gyereket. Te meddig fogod? Bevallom őszintén, hogy én 3 évig biztosan nem fogom őt szoptatni, (még 2-ig sem) de minden tiszteletem a tiéd! Kép

Hmmc

Ha édességre vágysz, kipróbálhatnád a Diabette szeleteket. Több ízben is gyártják, kifejezetten cukorbetegek számára készül (talán kevesebb szénhidrát van benne mint a babapiskótában). Apukám cukorbeteg, innen vagyok jól informált...

Csíkok: én a Vichy-t használom, azt se minden nap, és egy darab csíkom sincs, pedig 8 kilót híztam. Igaz, még nincs vége... Azt hiszem a krém mindegy,hogy milyen márkájú, csak kicsit zsírosabb legyen. Emellett sok folyadékot kell inni, hogy jól legyen hidratálva a bőr. Ezen kívül csak a genetika segíthet (vagy tehet be...)
meglepibaba

MB!
Köszi, ki fogom próbálni. De most, ha kedvem is lenne akkor sem eszem, ugyanis fogorvoshoz járok gyökérkezelésre. Már nem fáj, de remélem ma már be fogja tömni a lyukat. Ma is megyek 12 órára, úgyhogy a mai kajám is meg van oldva.

Nekem nagyon kell vigyázni a súllyal, mert cukorbetegség alatt a kilókkal el lehet szaladni. Az pedig sem a babának sem a mamának nem jó. Hétfőn megyek megint vérvételre remélem megint minden rendben lesz.
Ha ügyes vagyok és tartom a diétát akkor nem kell befeküdni a kórházba csak az utolsó héten. Az mondta az orvosom, hogy a "cukros" babákat 1 nappal sem ajánlatos tovább hordani. Egy kicsit azért izgulok, de remélem minden rendben lesz márciusig.
hmmc

Sziasztok!

Annyit írtatok.... Alig tudom most ezt munkaidőben behozni. Ma később jöttem, mert voltam bent a kórházba Zsuzsánál, meg bankba is (majdnem mindenhol átadták a helyet - teljesen meglepő).

Zsuzsa
Jól van, sőt tök jól! Beszámolót majd tőle halljátok. UH-n már nem volt!

Fénykép: hát nem semmi amit mondotok. Én pedig (ezek szerint naivan) azt gondoltam inkognitóban vagyok, de ezek szerint a fotó mindent elárul (hiába vettem le a teljes nevem a profilból)...

Cas
Táblázatban már benne lesz Sebi neve is! (De lány nem is lesz? Kérdezem én, akinél még egy név sem szerepel... Szegény gyerek - névtelen.)

Torna: szoptatás alatt nem igazán javasolják, utána? Nem is tudom, de nagyon kéne. Tegnap szabin voltam, 9 után úgy vettem rá magam, hogy gyerünk ezt és ezt csinálni. Szóval el tudnék lustulni, még jó, hogy van ez a torna! Kép Ráadásul a tegnapi napom elég pechsorozat volt, pedig még kutyagumiba is léptem, de nem hozott szerencsét... Kép

Depi: legalább úgy rettegek tőle, mint a hízástól. Elég mozgékony vagyok, ide-oda megyek, teszek-veszek. Tegnap is (szabi ellenére), lejöttem a hegyről legalább a Flóri aluljáróba (100Ft-osba), haza már férjemmel autóval mentem. Szóval el nem tudom képzelni, hogy febr. végén, márc. elején a 4 fal közé leszek "bezárva". Azt várom, hogy órákat kint lehessek Picurral, és akkor megyünk sétálni (babakocsival).

Hízás: betöltött 30. hétnél + 5-6 kg-nál tartok. Eddig nem láttam magam meztelenül csak ruhában, úgy nagyon tetszettem magamnak. Viszont múlthét óta (mióta felköltöztünk), látom fürdés közben magam. Tisztára elszörnyedtem, már bele se nézek, elbújok. Ruhába aranyos, de ruhátlanul megundorodtam magamtól, mi lesz még a végig? Ja tök más innen "felülnézetből" és a tükörbe oldalról... Na abba is hagytam! Kép De remélem én is, hogy Mucusnak lesz igaza (depivel is jó lenne úgy lenni.)! Kép

Laga és a többiek
Szerdán nagyon jó volt az UH. Kedves nőci volt, állítólag 100%, hogy lány, mert 3 csík van a lába között. Ezt nem is tudtam/hallottam, 2 csík terhességi teszt, ok, de 3 a láb között. Miért 3? Biztos buta kérdés, bocsi.

Orbis
Tudom, hogy ott mi van, de nem tudtam mi van veled, mert nincs annyi időm, hogy azt végigolvassam. Láttam a Te kis mézeskalácsházadról fotót, hát enni való lehet... Kép
A nevet kiegészítettem!

Csíkok: én kaptam milupát, de az nagyon nem szimpi! Nem nagyon kenegetem magam, mert nincs mit, ha lesz, akkor már késő lesz tudom, de utálom magamon ezeket a kencéket!
Ilcsi néni: róla nagyon jó véleménnyel vagyok, már csak azért is, mert az én keresztanyám kozmetikus és Ilcsi néni kollégája/barátnője. A keresztanyám kozmetikája is olyan referencia nyavaja, azt hiszem 80%-ban csak Ilcsi termékei vannak. Nekem elmondta, hogy azok eredete tényleg 100%-ig az ami fel van tűntetve. És egy krém mire piacra kerül, sok év laboratóriumi meg minden szösz van mögötte... Mióta várandós vagyok, még több kényeztetésben van részem a kezelésnél. A kozmetika a 86-os Kosztolányi végállomásától 2 percre van, ha valakit érdekel, akkor szívesen megadom! Ja és még valami, ha valami bőrgyógyászati panaszom van (vagy környezetembe), akkor keresztanyut kérdezem meg, abban az időben még tanítottak ilyeneket is.... Kép

Myra
Mesélte is Zsuzsa, hogy találkoztatok. Már azt hittem Ti is külön-külön vagytok, de megnyugtatott, hogy csak ctg-n voltál ott fent.
Mosolygós vagyok? Ez kedves, köszönöm! Kép

Beszéltem Zsófival, jól vannak, majd jön és beszámol, csak még nem nagyon tud annyit ülni... Kép
nikcsi

Sziasztok,
először is gratulálok Zsuzsának. Egy ekkora méretű baba nem pici! Mit kell riogatni az anyukákat?

3 csík a láb között: szerintem a külső nemi szervek: 2 nagyajak, 1 csikló.

Depi: augusztus végén szültem, ősszel eléggé depi voltam. Persze erre utólag jöttem rá, nem akkor amikor benne voltam.

Torna: Vilmos kb féléves volt, amikor elmentem tornázni. Kinéztem egy jó kis zsírégetést, de a pasi gondolt egyet és step-et tartott. Kb 3 percig bírtam a két kőkemény görögdinnyeméretű mellemmel és megköszöntem a szívességet és kimentem... Rámentem a gépekre a saját ritmusom szerint és tök jó volt.

Hízás: úgy látszik nálam mindenki csak kevesebbet hízott. Ideje elgondolkodnom a dolgokon...

Laga 20+2
laga

Sziasztok!

Meglepibaba: változik az anyatej összetétele a gyerek növekedésével. Az első időkben zsírosabb, táplálóbb, később inkább immunanyagokban gazfag.
Hogy meddig? Fogalmam nincs. Amikor Baluval voltam terhes, úgy gondoltam, max 1 évig. Aztán valahogy nem jött el az a pont, amikor előző nap még elég kicsi az szopihoz, másnap meg már nem. Most már úgy gondolom, elválasztja majd magát, ha eljött az ideje.

cory

cory
Budapest

Nézzetek ki! ESIK A HÓ! Nálunk meg is marad! De szép!!! Kép

Nikcsi
A lánynév felejtő. Ekkora férfiúi ékességgel, mint amit az UH-on láttunk, nem is gondolkodtunk rajta! Kép (Persze azért van egy tartalék lánynevünk, de azt majd következőre, ha addig meg nem gondoljuk. Kép)
Ti mikor fogtok dönteni?
Gömbölyödés: ne légy ilyen negatív magaddal szemben! Persze hogy megváltozott a tested, de ha tükörbe nézek meztelenül, szerintem inkább vicces a nagy pocakom, mint ronda! Kép

Laga
Így utólag visszatekintve mik voltak a depresszió jelei nálad?

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok! Nagyon rég jártam erre, néha azért olvasgatok, csak babával már a terhességi dolgok nem olyan izgik, sőt...
Gratulálok Mzsx-nek, hogy elment az idő, hogy már meg is van a kismanó!
Kellemes karácsonyt mindenkinek már így előre is, és élményekben gazdag szülést!
aranyhold

Sziasztok,

Cas,
a depinek olyan jelei voltak pl, hogy délután álltam az ablakban a gyerekkel a kezemben és bőgve vártam a férjem. Folyamatosan csokival "szerettem" magam és olyan gondolataim voltak, hogy komolyan gondolom én azt, hogy képes vagyok az anyaságra? Persze nálam nem volt olyan fokozat, hogy veszélyt jelentsek a fiamra.
A legszörnyűbb pedig az, hogy erre a depresszió dologra csak UTÓLAG jöttem rá. Amíg benne voltam, fel sem merült, hogy ez egy kórós állapot.

Laga 20+3
laga

Helló

Cas
Depi ellen jó, ha kitudod adni magadból a feszültésget. És ha ez csak úgy megy, hogy apa kapja az áldást, hát kibírja. De nyilván Ő mégértő, és elnéző lesz veled,, és egyébként sem tart örökké. A tavasz biztosan jó hatással lesz majd rád. Amiker tereveztük a babát én is azt szerettem volna, hogy tavasz-nyári szülés legyen, mert a napsütés a mindenem. Egy évet késtünk, és így is pont a nyár végére sikerült összehozni. Amikor reggel, szülés után kihúzta a szülésznő a függönyöket és besütött a nap, annál szebbet el sem tudtam volna képzelni.

Nikcsi
Én is ilyen fürge ürge voltam, még akkor is amikor már tudatában voltam, hogy ez veszélyt jelenthet a terhességemre. Egyszerűen nem tudtam fékezni. Pedig a dokim nem egyszer rám szólt amikor felugrottam a vizsgáló székből, hogy kicsit lasssítani kéne, mert nem lesz jó vég.
Egyébként pedig fogadd el magad, mert az fontos az ember lelkének. Ilyen lettél, na és? Lesz egy gyönyörű babád!
Apának biztosan így is tetszel. Általában a férfiakra izgatóan hatnak a terhes nők. Vagy nem?
Képzelj el engem. Úgy is jellemezhetném magam, ahogy Cas írta, hogy egyszál bél voltam (lettem újra). Kb úgy néztem ki terhesen, mint a pálcika ember, gesztenye pocakkal.Kép

Tényleg fontos elfogadni magad, és pozitívan gondolkodni.
Amíg ti dolgozhattok, és tornázhattok, addig én végig ágyhoz voltam kötve, egy év sikertelen próbálkozás és egy elhalt terhesség után.
Ezenkívül szülés előtt egy hónapal költöztünk el anyuéktól az új házunkba, ami nekem önmagában sok, mert nagyon anyás voltam(vagyok). És akkor még a szülés-szoptatás!
Nem kis erőfeszítésembe került, hogy pozitívan álljak mindenhez! Sokaknak ebből akár egy is komoly depit okozhat.

Ne vegy senki okoskodásnak, vagy ész osztogatásnak, csak szeretnék jó tanácsot adni!

Laga
szörnyű lehetett ez az időszakod. Szerncse, hogy nem lett belőle komolyabb lelki válság!

Cory
Most őszintén! egyetlen egyszer sem fordult még meg a fejedben, hogy jó lenne, ha már abba hagynák a fiúk a szopit? Kicsit sem volt soha terhes? A barátnőm fia lassan két éves, ő is szopik még, és mostanra jutott oda az anyja, hogy már elég! Túl nagy kötöttséget jelent.
Bevallom, nekem az egy év untig elég volt, de örülök, hogy addig is ment a dolog.

üdv mindenkinek
mucus

mucus
Tm

Sziasztok!

Mucus: Balunál éreztem már azt hogy sok. Viszont tudom, hogy megviselné, ha elválasztanám, ráadásul a testvérféltékenységet elég jól megúsztuk így, hogy Balu is szopizott. Meg olyan meghitt meg minden (nem tudom jól megfogalmazni). Időnként vannak hullámvölgyek, de hát a férjemmel is, mégsem válok el az első rossz passznál Kép Aztán jönnek a nyugisabb napok.
cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Zsuzsa, először is gratulálok a picurhoz!!! Kép Csak beelőztelek, bár ez nem volt verseny!

Íme Bence baba születése

Dec.10-én volt pár fájásom, főleg délután, de nem igazán vettem komolyan...igazából azt sem tudtam, hogy milyennek kéne lennie. Aztán már kb. 10 percenként voltak...de még ezt sem vettem komolyan. Gondoltam csak elfáradtam az otthoni munkában...csak kicsit pihenek, és már el is múlt. Kép Férjem ráadásul egy céges bulin volt, és megbeszéltük, hogy érte megyek Gödöllőre. Bár nem nagyon akarta, azért én erőszakoskodtam, hogy nyugodtan igyon, majd én megyek. Kép El is mentem, igaz már 10 perces fájásokkal, de jól bírtam...és ő sem látta rajtam. Amikor haza felé jöttünk akkor mondtam neki, hogy mi van...de persze megnyugtattam, hogy tuti elmúlik, ahogy lefekszem. Háááát nem múlt, és férjem mondta, hogy akkor ő elkezdi mérni, hogy milyen sűrün is jönnek. Ekkor már 5 percesek voltak. Persze én nem akartam menni, mert annyira nem fájt, de a Drágám a sarkára állt, összepakolta a cuccom és elindultunk a kórházba. Igazából ő sem gondolta, hogy maradunk, de... Végül 1/2 3-kor megérkeztünk, megvizsgáltak, és egyből fel is vettek. Én még mindig nem féltem, pedig azt hittem, hogy fogok. Kép Kép Aztán behívták a szülésznőmet, és ő mondta, hogy még nagyon messze a vég, inkább menjen haza a férjem, és majd reggel 9-kor érdeklődjön, hogy mikor kell jönnie. Addig kettesben maradtam a szülésznőmmel (Mester Ildikóval), akinek utólag is mindent nagyon köszönök. Végig tartotta bennem a lelket az egyre erősödő fájások alatt. Egyébként elég jól el lehet viselni...meg is lepődtem. Aztán 7 körül megkaptam a beöntést (őszintén: nagyon jól esett). Majd megjött a dokim (Dr. Horváth Ernő, akinek szintén nagyon-nagyon hálás vagyok), és megcsinálta a burokrepesztést. Hááát nem tudom, hogy a szülés, vagy az volt a rosszabb. Nagyon fájt. 9-kor megkaptam az epidurált és az oxit, utána már tök jó volt. 2 óra alatt szűk 2 ujjnyiról bő 4-re tágultam. Ekkor már ott volt a férjem is. Aztán elment az epidurál hatása...háát hősiesen bevallom, hogy elpityeredtem. Kiabálni egyáltalán nem kiabáltam, akkor pityeregtem csak, ráadásul egyből jöttek a toló fájások is, így a fáradság + a fájdalom kicsit levett a lábamról. Kb. fél egykor kezdődtek a komolyabb fájások, a dokim ekkorra már beöltözött, és kezdhettem nyomni. Háááát, asszem ez rosszabb volt, mint a burok repesztés. Végül azt mondta az orvosom, hogy még 5 fájás és meglesz a baba, de, ha ügyes vagyok akkor kevesebb. Hát én nagyon igyekeztem, mert iszonyatosan fájt. Olyan jó volt, hogy ott volt a férjem, és ő is végig tartotta bennem a lelket! Nagyon szeretem őt, és büszke vagyok rá! Végül, a 3. fájáskor mondták, ha most mindent beleadok akkor már vége is. És én beleadtam! Megszületett Bence 13:10-kor dec.11-én, 3000g-mal és sok-sok hajacskával. Olyan jó érzés volt, amikor a hasamra tették, el is pityeredtem egy kicsit, úgy meg voltam hatódva, és a férjem is. Gyönyörő baba lett! Kép Kép Kép
Aztán jött a varrás, ami szintén nagyon fájt, de valószinűleg már a kimerültségtől is. Azért megérte a 11 órás "szenvedés", és, ha rajtunk múlik akkor lesz kistesó is.

Puszi mindenkinek,
Zsófi
mzsx

Zsófi!

Még egyszer gratulálok! Ügyi voltál és hősies.
Képről ne feledkezz meg!

mucus

mucus
Tm

Sziasztok!

Tettem föl egy képet a profilomba a babócról. Sajnos még nem készült rendes kép, mert nem merjük vakuval fényképezni, de ma szép idő van, remélem sikerül egy két képet csinálni róla, és akkor azokat is fölteszem. Kép

Puszi, Zsófi
mzsx

MZSX,
itt is gratulalok a Bencetekhez! Sok boldogsagot es jo egeszseget kivanok! KépKépKép
Gombóc
gombóc

Aranyhold
Azért nézz be néha, és ne csak ennyire, hanem mesélj, mi van veletek!

Laga
Hát igen, amikor az ember éppen átél egy lelkiállapotot, nem nagyon merül fel benne, hogy az nem normális...
És a férjed tudott segíteni (pl. mikor sírva fogadtad)? Felismerte egyáltalán, hogy baj van? Vagy valaki más? És mitől javult a helyzet?

Mucus
Hát a Nap nekem is a mindenem! Ma is teljesen fel voltam vidulva, mert végre hosszú idő után megint kisütött a Nap.
Szerencsére a lakásunk is jó napsütéses, remélem a tavasz is az lesz, és akkor hamar átvészeljük! Kép

Nikcsi
Csak csatlakozni tudok Mucushoz, hogy a férfiakat inkább még jobban izgatják a terhes nők... (A férjem legalábbis teljesen meg van bolondulva értem, mióta gömbölyödöm - persze mert nemcsak pocitájt... Kép)

Zsófi
A kislegény egy kis tündér, tényleg mennyi haja van! Kép Várjuk a további képeket!
Ja, és tényleg egy hős vagy, hogy ilyen hosszan bírtad a strapát!
És azóta mizujs? Hogy telnek a napok odahaza?
(És ha lesz egy kis időd, akkor mesélhetnél a bent töltött napokról is, milyenek voltak a tapasztalataid...)

Kép
Kép
Kép
cas

Karácsony
Nemtom ki hogy áll a favásárlással, és ki mennyire mobilis, de mi ma vettünk egy gyönyörű szép dús, formás douglast normális áron a Bosnyák téri piac melletti fenyőpiacon. Van vagy 30 (!) árus, sok fa kibontva, lehet válogatni, és esetleg egy picit alkudni is...

Kép
Kép
Kép
cas

Mucus
Le a kalappal előtted, amit az első babával végigcsináltál! Ilyenkor elszégyellem magam, hogy mit nyavalygok, mikor sokkal kisebb problémáim vannak...
Nem kis lelkierővel rendelkezhetsz!

Kép
Kép
Kép
cas

Cas! Bocsi, hogy csak ritkán, és csak ennyire. Igérem a jövőben többször, és többet! :-)

Mzsx, még egyszer gratula. A kismanó tényleg csodaszép! Ahogy leírtad a története, mindent magam előtt láttam, a kórházat, a szülőszobát, az egészet! És nagyon jó volt újra belegondolni! :-)

Most mennem kell, mert manócska mocorog, talán éhes, de majd mesélek még!
aranyhold

Sziasztok!

Laga
Köszi a felvilágosítást! Kép Cas jó kérdéseket tesz fel, érdekel a válasz (depivel kapcsolatban).

Cas
Név választás: újra kölcsönkértük az utóneves könyvet, talán ma lesz időnk böngészni... Tegnap családi összejövetel volt (Etelka névnap) és teljesen kiakadtam a név miatt. Most kitalálták, hogy Boglárka legyen, az nagyon jó - szerintük! És már gyereket beszéltek a hasamba. Komolyan rosszabbak, mint az ügynökök... Kép Azt hiszem nekik nem kellett volna azt mondani, hogy nem tudjuk mi lesz a neve. Azt kellett volna, hogy titkoljuk a nevét, majd szülés után tudni fogják.

Aranyhold
Nagyon eltűntél, múlt héten többször is hívtalak otthon, de nem értelek el... Kép Hogy vagytok? Milyen szülés után otthon?

Mucus
Így utólag szerinted tényleg megálljt kellett volna parancsolnod magadnak? Ha otthon vagyok egyedül, akkor Tücsök Tihamér (lelkiismeret) nem hagy, hogy lógassam a lábam. Ha a párom húzza az igát, akkor nekem is csinálni kell valamit...
Próbálok a külsőmmel (meg)barátkozni, erre csak meztelenül van szükség. A férjem folyamatosan kérdezgetem, és szereti, szerinte szép. Aztán elmondtam, hogy én nagyon rondának látom magam, és akkor rákérdezett minek kérdezgetem őt, és mondtam, hogy legalább neki tetszik?!
Mi is most költöztünk fel (bár nekem még 2 hónap van szülésig), szóval tudom milyen az... Ráadásul van, ami még lent van. Én egyáltalán nem vettem okoskodásnak, sőt köszönöm szépen! Kép

Zsófi
Szinte szó szerint így mesélted nekem is (néhány névvel volt kibővítve EDA-t "én" dokim adta be).
Fénykép: ennél még aranyosabb is van, amit kaptam e-mailen, azt is tegyétek fel - én +szavazom!

Gombóc
Hát Te meg hova tűnsz el ennyi időre?

Karácsonyi bevásárlás
Én nagyon kész vagyok, menni ide-oda. Nekem már nincs kedvem, és akkor dühroham jön a férjemre, aki amúgy a birka türelméről híres... Kép De mondtam neki, hogy ez a mászkálás pocakkal nem a legkényelmesebb. Ráadásul rászoktunk az éjszakai vásárlásra, én aki már 9-kor az ágyba szokott lenni (reggel 6-7 körül kelek). Szombaton este 8-kor indultunk el és vasárnap éjjel 1-kor értünk haza... (reggel 7-ig tudtam aludni.) Holnap, meg holnap után újból megyünk bevásárló körútra. Kép

Internet: szülés után érdemes? Aranyhold se nagyon van köztünk, Zsófi se...
Én úgy érzem teljesen függő vagyok, de szülés után megváltozhat, mert lesz a baba, aki lefoglal, nem? Ebben az évben ma dolgozok utoljára, ami azt jelentené, hogy jan. 3-ig nem olvaslak titeket. El sem tudom képzelni! Csak, ezért be fogok jönni ide a melóhelyre - csak a főnökkel ne fussak össze! Kép De 16 óráig még leszek Kép

puszi Nikcsi 30+4
nikcsi

Nikcsi

Net: Lehet, hogy a szülés után nem lesz időd itt lógni, de ahogy kialakulnak a napi dolgaitok, a baba ritmusa, jobban befogod tudni osztani az időded. legalábbis nálam így volt!
Előbb-utóbb szerintem hiányozni fogunk Neked!

Akkor a szabira jó pihenést, és Kellemes Karit kívánok valamint BUÉK.

mucus
Kép

mucus
Tm

Mucus
Köszönöm szépen, a jókívánságaim még délutánra tartogatom... Kép
És kb. mennyi idő, amíg beáll a baba ritmusa? 3-4 hónap, fél év? Vagy több?
Ezeket azért kérdezem, hogy vezetessük be vagy még felesleges? Nagyon nem mindegy anyagilag!
nikcsi

Sziasztok,

a depivel kapcsolatban a válaszok: mire a férjem hazajött, mindig összeszedtem magam, vagyis ő nem is tudta, hogy minden nap bőgök az ablakban. Amikor utólag elmeséltem neki, teljesen kiakadt, hogy miért nem mondtam. Tehát ebből is látszik, hogy a depis személyre az jellemző, hogy magába fojtja a bánatát, nem adja ki, tehát ezért alakul ki a depi.
Hogy lett vége?
Elkezdett csökkeni a tejem úgy 3 hónaposan, de amikor ki tudtam kapcsolódni akár 1 órára is, akkor meg majd kidurrantam. Gondolkodtam ezen és rájöttem, hogy abszolút a lelkiállapotom befolyásolja a tejtermelés mennyiségét. Elkezdtem elemezni magam, jött a karácsony, így a férjem is többet volt otthon és egyszer csak túl voltam rajta. De mégegyszer mondom, szerintem ez csak egy enyhe depi volt (azért ez sem volt kellemes). Akinél ez erősebben jelentkezik, annak lehet, hogy külső segítségre is szüksége van.

Laga 20+5
laga

Már kisbabás kismamák!
Tudom, hogy kevés az időtök, de azért ne tűnjetek el teljesen! Elhiszem, hogy Nektek mostmár talán a sok szülésre készülődő kismama nem annyira izgalmas, mi viszont ki vagyunk éhezve az élményeitekre! Ráadásul olyan klassz csapat jött itt össze, hogy kár lenne, ha elvesznénk!
Szóval ha gondoljátok induljon egy testvértopic, ahol a már kisbabás Margitos kismamák is össze tudnak jönni, meg esetleg mi is nyerünk bebocsájtást, egyelőre mint kibicek Kép. Aztán idővel úgyis mindenki teljesen jogosulttá fog válni a topic látogatására! Kép
És persze azért ezt a topicot sem fogjuk elhagyni teljesen! Kép

Nikcsi
Kép Ez a név-dolog micsoda perpatvarokat kavar! Pedig nemtom mi alapján formál jogot rá bárki rajtatok kettőtökön kívül, hogy beleszóljon...
Szerencsére nálunk nyugi van ezen a téren, senki nem hozza fel, mi meg otthon kettesben örömmel ízlelgetjük a hangzását. Bár azért időnek kell eltelnie, hogy a Zsebiből Sebi legyen... szerintem ez majd csak akkor jön el, ha megszületett. Kép
Öcsém volt édes (említettem, hogy még csak 14), és itt aludt a hétvégén. Szóval rá is kérdezett, hogy "akkor a Sebi-babának hol lesz a helye?". Így. Annyira kedves volt, hogy teljesen elérzékenyültem...
Pörgés: lelkiismeret dettó. Ennek örömére karácsonyig egyfolytában takarítani és főzni fogok. Az embörnek csak minimális munkát akarok hagyni, ha végre itthon lesz.
Karácsonyi bevásárlás: tömeg-iszonyom lett. Úgyhogy nálunk is marad a késő-esti bevásárlás. Inkább!
Ja, és én is boldog Karácsonyt és jó pihenést kívánok Neked!

Mucus
Tök jópofa amit csináltál! Kép

Laga
Na ez az, az elfojtás!!! Ördögi kör... Minél vacakabbul vagy, annál jobban elfojtod, és minél jobban elfojtod, annál vacakabbul vagy!
Szóval beszélni-beszélni-beszélni? Lehet, hogy az ember lánya úgy érzi, hogy biztos "mindenkinek" elege van a nyavalygásából, de akkor is inkább ki kell adni magunkból? (Ha tudjuk... És ha nem tudjuk? Szerintem senki nem fut egyből pszichomókushoz...)
És hogyan tudtál kikapcsolódni, ami segített?

Cory
Én nem emlékszem, hogy nálad feltűnt volna nekem valami, egyik fiúnál sem (valszeg nem is tudtam, mit kell figyelni)... Bár arra sem emlékszem, hogy mennyire találkoztunk akkoriban éppen rendszeresen... Szóval mesélhetnél Te is, ha gondolod!
(Ui: Azt már látom, hogy sokat foglak nyaggatni, hogy menjünk Margitszigetezni - ahogy ajánlottad! Kép)

Kép
Kép
Kép
cas

Terhesgondozó
Szóval reggel felkészültem lelkileg, hogy jön a cukroslötyi ivászat, félálomban ki is botorkáltam a konyhába, precízen kimértem a vizet. Aztán belezúdítottam a cukrostasak tartalmát. Na ezt nem kellett volna! Gyakorlatilag egy tömbben kötött bele a bögrébe, a víz meg úszkált a tetején. A férjemmel 5 percig véstük, mire sikerült valamennyire feloldani! Kép Szóval FOLYAMATOS KEVERGETÉS MELLETT, APRÁNKÉNT! (Vagy csak én vagyok ennyire lúzer, hogy nekem nem volt triviális? Kép)
1,5 óra múlva beestünk a gondozóba, óriási volt az érdeklődés, kivártam szépen a hátralévő 1/2 órát, aztán éppen mentem volna be, de éppen hívtak is.
Lemázsáltak (+2 kilóval többnek, mint amennyi tényleg vagyok - de ez eddig is mindig így volt), vérnyomás, vizelet-gyorsteszt (csak fehérjét néznek? - nekem legalábbis csak azt említette, hogy negatív). Most kaptam vissza a hepatitis B eredményemet is (ezért lehet, hogy be kellett volna korábban mennem?), az is negatív.
Aztán kaptam időpontot UH-ra, és egy soron kívüli vérvételre, ugyanis az akármilyen központban, ahol az ellenanyagot nézik (negatív-e tényleg az Rh-m) csak január soktól dolgoznak már (!!!), úgyhogy a mai adagból (ebből kéne szabályosan) nem tudják megcsinálni az ellenőrzést. Nagy kaland... Kép
Nagy volt a pörgés, de azért kedvesek voltak. Az Edit nevű nővérke (?) volt egy kicsit fásult, bár ha jól hallottam éppen megemlítette az egyik kismamának, hogy 1/2 10-kor ez már a 20. vérvétele. Így nem csoda...

Kép
Kép
Kép
cas

Laga
Te amúgy elég nyilt ember vagy? Ezt azért kérdezem, mert én nagyon az vagyok (ami a szívemen az a számon). Tehát kicsit elképzelhetetlen, hogy én befelé fordulós legyek... De a depi biztos erősebb lesz Kép

Cas
Teljesen egyet értek! Nagyon hasznos ez a topic! Voltak/vannak előttem járok, és szükség van a már babázósok véleményeikre/tapasztalataikra (lásd depi téma...).

Karácsonyi bevásárlás: tömegiszony, eddig is volt, de most aztán főleg, mert nagyon kell vigyázni a pocakomra. Nagyon figyelmetlenek az emberek - ha azoknak lehet nevezni őket. Tegnap egy anyuka (gyerek a kocsiba) akart nekem jönni... Kép

depi - kikapcsolódás. Éppen tegnap kérdezte a párom, hogy én hogy tudok kikapcsolódni? Ha leülők? Visszakérdeztem, Te ezt el tudod rólam képzelni? Akkor tudok, ha szánkóra ülők - mondtam. Gondolkoztam is, és nem is tudom mi az amivel igazán ki tudok kapcsolni??? Talán egy jó séta a hegyen, kutyával és párommal... Szóval a Margitszigetes sétához én is csatlakoznék (ha lehet)! Kép Azt várom, hogy mehessek a Picurral sétálni (ne a 4 fal legyen az Úr)!
nikcsi

Cas
Velünk szerencsére ez nem fordult elő otthon, mert egyből kevergettük és folyamatosan tettük bele a szölőcukrot.
A súlyom min. 1 kg-mal nekem is több szokott ott lenni (ruha + kajálás is).
Rh ellenőrzés marha "jó" Kép
Edit, hát én nagyon nem kedvelem! Kit érdekel, hogy hányadik volt ma az a valaki? Ez a dolga! Én sem emlegetem, hogy x hallgató volt már ma és elég.... Kép
nikcsi

Cas,
ha hiszed, ha nem, úgy tudtam kikapcsolódni, hogy egyszerűen elmentem otthonról!!! Vagyis magam mögött hagytam azt a felelősséget, ami annyira nyomasztott. (Éppen a második diplomámért küzdöttem és suliba mentem, persze csak kb 2 órára, mert annyira hiányzott a fiam + csorgott a könnyem a fájdalomtól, annyira tele volt a mellem.)
2002 tavasza pedig eléggé korán jött. Emlékszem, a szüleimnél kiültünk a teraszra január végén kabát nélkül, amikor odatűzött a nap a déli órákban. Szinte simogatott és nagyon jól esett. Most mivel májusra várjuk a bébit, remélem könnyebben vészelem át az első néhány hónapot, már az időjárás miatt is. Meg persze most már tudatában vagyok a depresszió lehetőségének. Talán így kívülről figyelem majd magam és ez segít megúszni.

Más topicokban láttam, hogy találkozókat szerveznek. Mit szólnátok ti is egy találkozóhoz? Persze szigorúan karácsony után. Ez a babásoknak is szól!

Laga
laga

Sziasztok!
Cas ma én is voltam a terhesgondozóban. Lehet, hogy elmentünk egymás mellett.
Csak a táppénzem papíromért és időpontért mentem a 30.heti ultrahangra. Csak január 17-re adtak időpontot. Nem fogom kibírni addig, muszáj lesz elmenni megint 4D-re.

Én már nem oda járok vérvételre, hanem fel az osztályra. Egy jó dolog van ebben a cukorbetegségben, hogy nem kell meginni azt a cukros lötyit. Viszont 3 hetente ott vagyok vérvételen. Minden jóban van valami rossz.

A múltkor mikor ott voltun egy szegény kismama jól megjárta. Szerelték a kávéautomatát, bámulta a kisfia és a fickó aki csinálta adott a gyereknek egy pohár csokoládét. A gyereknek nem kellett, mire az anyuka megitta. Csak utána jutott eszébe, hogy éppen terheléses vérvételen van. Szegényke a 75 gr-ját még megdobta legalább egy 20-szal.
hmmc

Nikcsi,
szerintem én egy kibeszélős típus vagyok, de semmilyen segítséget nem kaptam, se lelkileg se fizikailag, bár az is igaz, hogy mi a férjemmel egy sokk-ként éltük meg Vilmos születését. Vilmos a mai napig egy olyan gyerek, aki nagyon sokat kivesz belőlünk. Aktív, kíváncsi, nagyon érdeklődő és per pillanat tombol nála a dackorszak.
Tegnap pl kakaókoncerten voltunk egy másik 3 éves kisfiúval. A másik kisfiú az 50 perces előadás alatt egyszer szólalt meg, a én fiam folyamatosan kérdezett, kommentált és mocorgott. A felénél muszáj volt cumit adnom a szájába, hogy fogja már be. Tudom ez így nem tűnik megerőltetőnek, mert egy gyereknek az a dolga, hogy tanuljon és kérdezzen, de ő csak akkor nem beszél, ha alszik.
Bébinek is nagyon erőszakos volt, gyakorlatilag állandóan rajtam akart lógni és addig ameddig nem ügyesedett meg a keze (4 hónap), addig csak a kezemben volt hajlandó ellenni, de úgy hogy közben sétálni kellett vele és magyarázni, hogy ez mi, az mi. Különben ordított. Ha lementem vele sétálni és találkoztam egy ismerőssel, akkor kb 30 másodpercig bírta, hogy áll a babakocsi, utána ordított. Ha autóval mentünk valahová, ugyan ez volt a helyzet, vagyis már ott tartottunk, hogy nem álltunk meg a piros lámpánál, hanem szép lassan átgurultunk, ha nem jött senki keresztben.
Szóval nagyon durva volt, teljesen ki voltam merülve.

Laga
laga

Hmmc,
úgy tervezem, hogy jan 1-től elmegyek táppénzre, de nem tudom, hogy csináljam. Téged a terhesgondozóban írtak ki, vagy csak egy igazolást adtak ahhoz, hogy a házi orvosod kiírjon?

Laga
laga

Laga!
Együtt tudok veled érezni gyerek kérdésben. Én lányommal játszottam ezt végig. Állandóan rajtam lógott, egyedül nem aludt el, ha sétálni mentünk ő az ölemben figyelt a másik kezemmel pedig toltam a babakocsit. A mai napig (9 éves) folyamatosan beszél. Kb. 1 éves kora óta nem aludt el délutánonként. Mostmár sokkal jobb a helyzet, hogy megnőtt, de néha nagyon ki tudott meríteni. Elvittem 4 évesen nevelési tanácsadóba, hogy mondjanak valamit. Kiderült, hogy az én egyszem gyerekem 4 évesen iskolaérett volt. 20-as számkörben számolt, stb. Ha pl. elmentünk homokozni addig játszott amíg nem jött oda más gyerek. Amint hárman ültek a homokban két perc alatt összepakolt és közölte, hogy menjünk haza. Kiderült, hogy nem értette meg magát a kortársaival. Most ott tartunk, hogy a suliban magasan a legjobb tanuló. De egy "minizsenivel" sokkal több probléma van, mint egy normális gyerekkel. Lehet, hogy nálatok is ez van. A folyamatos kérdezgetés útján nagyon sok olyan dolgot elsajátít, mint más gyerekek nem. Kitartás! Még 3-4 év!! Kép)

Táppénz!
A terhesgondozóba szépen belerakod a kiskönyvedet a táppénzes rekeszbe. Semmit sem kérdeznek csak megírják a papírt. Kéthetente kell menni az új papírért, mert addig érvényes az előző. Nem kell menni a háziorvoshoz. Nekem ez így sokkal kényelmesebb.
hmmc

Laga
Én nagyon benne lennék egy találkozóban! Csak honnan fogok tudni róla, ha nem leszek netközelben? De lemaradni nem szeretnék! Kép

Hogy érted azt, hogy sok-ként ért titeket Vilmos? Nem tervezett gyerek volt? Leírás alapján nem semmi, atya isten mi vár ránk/rám?

A kiírással kapcsolatban: talán itt volt róla szó vagy hallottam, hogy jobban járunk, ha a terhesgondozóba vesznek fel táppénzre. Ha a körzetihez megyünk, akkor oda sokkal sűrűbben kell járni... Valamikor én is bemegyek megkérdezni, vagy egyszerűen telcsin kérdezem meg. Ha otthon jól érzem magam (nehéz elképzelni), akkor jan. 03-tól én is táppénzre mennék. De állítólag azt nem aznap, hanem néhány nappal előbb kell jelezni, szóval jó lenne ezeket tisztázni (lehet, hogy dec. utolsó hetében szólni kell, hogy jan.-tól mi a helyzet?).

Nikcsi
nikcsi

Nikcsi,
A háziorvoshoz is kéthetente kell táppénzes papírért járni. Ráadásul mivel időre mész kb. fél perc alatt végzel.
Mielött elkezdenéd a táppénzt, kell kérni a terhesgondozóban egy ajánlást, és azzal kell a házidokidhoz menni.
Ez a változat akkkor jó ha ő közelebb van (az enyém az utcánk végén). Így könyebb volt mint bejárni a Margitba.
myra

Myra
Eddig nem tudtam, hogy a terhesgondozóba is 2 hetente kell járni... Amúgy a háziorvosom és a kórház között 1 buszmegálló különbség van (Váradi u. Margit kh.), szóval tök mindegy. Ráadásul a körzetinél sokat kell várni, millió beteg... (csak szerdán lehet időpontra menni, de még avval sem volt sokkal nagyobb szerencsém.) Én akkor a terhesgondozót választom! Köszi szépen! Kép
nikcsi

Kellemes ünnepeket!

Kép
nikcsi

Sziasztok!

Ne is beszéljünk a karácsonyi mizériáról, már nekem is elegem van! Mintha másról se szólna már a karácsony minthogy támadjuk meg a boltokat!

Mzsx

Gratulálok a babához, jó volt olvasni a történeted!

Depi: hát tényleg észrevétlenül belecsusszanhat az ember, a kibeszélés segíthet, de nem mindíg. Amúgy én is örülök, hogy tavaszi babánk lesz, így az idő valószínűleg segít majd!

Ma voltunk a Praxis-ban, nagyon jó élmény volt! Kedves orvos, kevesebbe kerül és jobb mint a Biovital. Nézzétek, ez az új kép a piciről:
KépKép Teljesen el vagyok varázsolva...
meglepibaba

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?