Új privát üzeneted érkezett!

Ann
köszönöm a kedvességed, kívánom, hogy ez a kérdés messziről elkerülje Mindannyiótokat!
önmagában a lombik sem egyszerű, én mégis örömmel vártam minden kezdést :)
Ebben a donoros helyzetben viszont magát a tényt sem könnyű elfogadni, hogy egy harmadik ember segítségét kell igénybe venni...nálunk is eltartott egy ideig, mostanra persze teljes vállszélességgel rajta vagyunk a témán :D és remélem mihamarabb előrébb léphetünk. :D
thimmy
a tanár úrhoz járunk, igazán kedvelem, mert nagyon tud és nagyon őszínte :)
cicmarekdodo
Vác

hja és igen, beszéltünk erről a dokival,
létezik az anonim donor, amely ugyebár csak a nevében az, hiszen elkerülhetetlen, hogy ne találkozzon a befogadó és a donor miközben szinktronba hozzák a szervezeteiket,
egyébként erre van a legkisebb esély, tehát muszáj találnunk egy hölgyet, aki elvállalná ezt
cicmarekdodo
Vác

Sziasztok!

Thimmy: nagoyn kedves vagy, de még odébb van a tüsző néző :lol: Mivel most még spontán hónapban vagyunk mivel mikor voltam a konzin, akkor már mensi szinten előtte így várni kell mi ez a hónap lezajlik és még sak most volt pete érésem, szoval még 2 hét és utána :wink:
Nekem utána eléggé későn jött meg :oops: :evil: 52 napra.... :roll:
Remelem neked előbb jönn meg!!!!

Többiek hogy vagytok el hol vagytok!?!?!

Rilka: hatalmas gratula!!!Te is lombikos vagy!?!?!nem emlékszem már ne haragudj!!!

Etna: na benne lesztek a következő turnusban!?
noci85
Budapest XIII. kerület

Whitch: hogy vagy?!?!Van még valami barnázás???

Vichky: na mikor lesz kis teso még várat magára a spontán baba??!!!

Ann: na mizu???Szűrös most magad vagy nem?M?M!M

Kakti: tudni már hogy kislány vagy kisfiú lesz!?Név van már?!?!?!L

Luca: milyen volt a szalagavató???Hogy vagy???

Thimmy fodrász meg folt?!!?!!!

Dodo: én sem tudok ebben segíteni :? Amúgy üdv köztünk ujra!!!!
noci85
Budapest XIII. kerület

Dodo, eszembe jutott, hogy Vasikának született így babája, ő biztosan tud neki segíteni. Már régen írt, remélem jól vannak.

Tényleg Thimmy, fodrász mit alakított?

Nóci 52 nap, az nem kevés, de hajrá spontán hónap!! Már amennyire ilyenkor ez spontán tud lenni...

Nóci, igen szurizom még magam, ma fogyott el a 2. doboz gonal, + szedem a napi 4 estrofemet. Szerdán kell mennem kontrollra. Fogalmam sincs mikor lesz beülti. Remélem belátható időn belül. De útálom, hogy napi szinten a gondolataimba férkőzte magát ez a téma, a sport, hastánc azért segít valamelyest, de mindig furakszik bele a gondolataimba..

Van valakinek infója, tapasztalata külföldi lombikkal kapcsolatban? Leginkább Ausztriára gondolok. Nem találtam ilyen fórumot, 1-2 klinikát néztem meg, de úgy látom külföldieknek horror az ár.
ann74

Nóci:
ezek szerint nem írtam nektek??? :)
Kiskukacos a gyermek és Csató Ábris Adrián lesz a neve. :)

Rilkának is gratula a tesókhoz. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Huhaaaaa kukacos :lol: Hurrrrraaaaa de jooooo :lol:
Gratulálok!!!!
noci85
Budapest XIII. kerület

Huhaaaaa kukacos :lol: Hurrrrraaaaa de jooooo :lol:
Gratulálok!!!!
noci85
Budapest XIII. kerület

sziasztok csajok!

azta micsoda baba dömping van minden fórumon!!!! én még mindig várakozom, hó végén jön meg, akkor fogom csak megtudni, h beleférünk-e a keretbe. pont a mensi első napján kell telefonálni, addig nem tudják megmondani.
gratulálok a sok ikres maminak és az egykéknek is :D

thimmy örülök, h túl vagy rajta és viszonylag lelkileg is jól vagy. helyes, h ilyen jól látod a dolgokat. a fodrász nálam is játszott ilyenkor. sok sikert neked és soha többet ne kelljen ezt átélned, hanem csak a + oldalát a gyerekvárásnak, hányás, hízás, vizesedés :D

nóci, aranyos vagy, h érdeklődsz felőlem .csak hó végén tudom meg, h kezdhetünk-e

ann! vasinak ádi nem hagy egy percet sem :D szerintem azért nem tud jönni, de ha írtok neki priviben talán 1 hét alatt válaszol :D nem alszik a kishapsi és állatira igényli az anyját, hát hiába fiú az fiú.

kakti! szép neve van a kispöcsösnek, amúgy már írtad, de szerintem elég régen. gratula

vicky! remélem már jobban vagy. mi még küzdünk az ovival, bár már boti nem sír, csak egész nap áll az ajtóban és várja,h menjek érte. nem nagyon vesz rész a csoport életében :( amint csodálkozom, h még eddig nem lett beteg. bárányhimlő és skarlát járvány van az oviba. még jó, h én mind a kettő voltam. botin kívül a csoport 90 %a már túl van rajta. lehet, h tényleg nem vesz részt a csoport életében ?:-o életem, jobb volt neki velem. igaz most még rosszabb itthon, mint volt, pedig az már azt hittem nem múlható felül, de igen :lol:

megyek zumbázni, január óta +6 kg!!! fasza jó vagyok, most kéne fogynom. de gondolom megint nincs a toppon az inzulinom.

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

Etnám,

Csak nem Gyurkához jársz ? Ugye hogy tuti Zumba oktató?

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Noci
Akkor várakozunk, és reméljük, a mostani ciklusod nem lesz olyan hosszú és minél előbb kezdhettek!

Fodrász még várat magára, pesti a drága, már vagy tíz éve járok hozzá - hosszabb-rövidebb szünetekkel. Most már vagy másfél éve nem jártam nála, és egyéb fodrász sem látott már majd egy éve :oops: :lol: ezért csak nőtt, nőtt a hajam... :lol: Egy-két héten belül kérek hozzá időpontot, meglátom, hogy tudom összeszervezni egy pesti napommal.

Ann
Megértelek, a stimuk alatt én sem tudtam másra gondolni, csak hogy nő-e már a tüsző, mekkora lehet, mikor megyek legközelebb... Így van ez mindenkinél! Az azért jó, hogy van elfoglaltság, ami legalább néha kizökkent! :)

Kakti
Édi kukacos, és aranyos nevet választottatok neki! :D

Etna
Én is nagyon várom már ezeket a válogatott finomságokat! :lol: Mindenkinek ezt kívánom én is! :lol: :lol:
Remélem, a hó végén belefértek a keretbe, és végre indulhat nálatok is a mandula!
Boti, drága, látom nehéz neki még mindig! Kívánom, hogy mielőbb találjon egy jó kis játszópajtást magának, talán akkor könnyebben viselné az ovit!
thimmy
Gárdony

Etna: Sajnálom, hogy a drágád nem érzi jól magát az oviban. Barbus egész jól el van már a bölcsiben. Egyáltalán nem sír már. A bárányhimlőt és a skarlátot egyelőre mi is megúsztuk.
vicky79
Budapest III. kerület

witch!
de gyurikához járok és még mindig nem tudom, h melyik a jobb és a bal kezem és azt h még két lábam is van hozzá, főleg nem :D amúgy nagyon élvezem, csak most üldögélek, mert már most izomlázam van, hiába edzett vagyok :lol:
vége a baránzgatásnak???

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

Lányok!
Nagyon meg vagyok ijedve. Ma reggel arra ébredtem, hogy vérzek. Kb. fél órája nézem, és azóta nem volt sok újabb, de olyan sűrű, mensi eleje szerű.
Az a bajom, hogy még orvosom sincs, majd jövő pénteken mennék hozzá először.
Szerintetek? Mit csináljak? Mennyire legyek megijedve?
rilka
Vác

Rilka, Drága, először is nyugodj meg! Szokott vérzés lenni az elején. Ha nincs görcs, azt mondják, nem lehet nagy baj. De mindenképp lásson orvos! Ilyenkor a János Korházba is be lehet menni, vidd a papírjaidat, és el fognak látni! Gyere majd és jelentkezz! Minden rendben lesz! Szorítok Nektek!
thimmy
Gárdony

Thimmy:
Köszönöm a bátorítást! Tényleg, milyen hülye vagyok, hisz minden papíron rajta van, hogy szükség esetén a János Kórház nőgyógyászata, de most eszembe nem jutott volna. Viszont közben sikerült elérnem a leendő dokimat, pont rendel is ma, du. 2-re megyek hozzá. Kicsit megnyugodtam, remélem, nem lesz semmi baj.
rilka
Vác

Próbálj feküdni addig, pihenj, ne csinálj semmi megerőltetőt!!!
Görcseid is vannak amúgy, vagy csak vérzést tapasztaltál?
thimmy
Gárdony

Rilka: Drukk, hogy ne legyen gond a picúrokkal.
vicky79
Budapest III. kerület

Voltam dokinál, nincs nagy baj, ettől függetlenül lehet, hogy mégis egy baba lesz. Ő most nem talált embriót a kisebbik petezsákban. Most 2 hét pihi itthon, szigorúan kímélő életmód mellett...
rilka
Vác

Sziasztok kedves Lányok!

Szeretnék hozzátok csatlakozni, ha befogadtok. Mi 4 éve próbálkozunk a babával és február 8-án voltunk először a BMC-ben. Kellemesen csalódtunk az intézetbe és még a Koncz doktor úrhoz is sikerült bejutnunk. 4 nehéz év áll mögöttünk, a blogomban mindent leírtam erről. Röviden annyit mondanék, hogy pár éve a férjemnél , 2. 5 millió spermaszám volt 5 %-os mozgékonysággal. Lombikot javasoltak, amit mi elvetettünk. Hónapok teltek el, mire kiderítettem, hogy érdemes herevisszeret megnézetni. Ki is derült, hogy van a férjemnek és érdemes megműttetni. Fél évvel később, a férjem spermaszáma 15 millióra nőtt, 50%-os mozgékonysággal. Azonban a baba csak nem jött és a Róbert Károly klinikán egy rákszűrés alkalmával méhsövényt véltek felfedezni. Persze, ez még nem biztos, majd a HSG után tudnak biztosat mondani. Így kötöttünk ki a BMC-ben.

Kép

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs

rilka!
örülök, h nincs baj, nagyon kevés az a kismama köztünk, akinek simán mennek az elején a dolgok. vérzés vagy barnázás az esetek 90% ban tuti előfordulnak. ikerterhesség szerintem egy igen nehéz helyzet, ha esetleg úgy alakul, h egy babó van, akkor nem akarok csúnyát írni, remélem nem bántódsz meg, de jobb lesz úgy. legyen egy biztos és pár év múlva jöhet a tesó. de persze most még drukkolok, h kettő legyen. na jó félreérthetően írtam, de remélem érted mit akartam kihozni belőle. lényeg, h pihizz és vigyázz nagyon a pöttyre vagy a pöttyökre :D

andi!
hát kezdetnek én személy szerint gratulálok, h te is kisorvosként kinyomoztad a férjed gyógyíthatóságát, hatalmas eredményváltozás lett nála. azt mondták nálunk anno, h kb 28 milliós spermaszám mellett lehet reménykedni természetes úton érkező babára. nálunk is hasonló a gond, bár most 18 milliós a spermaszáma a férjemnek, életében ilyen rossz még soha nem volt, így nálunk egyértelműen lombik lesz. felírták neki a f14 nevű csodavitamint, amitől az égvilágon semmi jó nem történt, sőt mint már írtam még rosszabb lett az eredménye. ahogy olvastam fórumokon, nem csak nálunk lett ez így, viszont jól reklámozzák az orvosok, pontom 13 ezres szert. annyi a javulás, h 80% mozgó van köztük. tehát elég kevés ami nem mozog vagy alaki hibás. de amennyiséget nem növelte. nekem is volt sövényem, nekem is a róbertben állapították meg és meg is műtöttek vele, szintén ugyanott, még akkor nem volt magánklinika, csak sima nyírő kórház. utána rögtön terhes is lettem, úgyhogy ha esetleg műtétet javasolnak szerintem vállald be. nekem a méhem közepén ment az egyik oldalon mióma, középen a sövény, sehol nem volt tapadási felületem. mondjuk nekem utána lombikom volt, nem természetes útoni terhesség. sok sikert és itt sok okosat tudnak írni neked a lányok.

apropó hol van andrás? és mi van a mi kis 3as ikreinkkel??? mekkorák már? kérünk híreket!!!

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

Sziasztok :D

Én jövőhéten kezdem a lombikot (rövidített protokoll) Skriba doktornőnél. Érdeklődnék, hogy ki hogyan oldotta meg a szurit magának? Én ettől parázok nagyon :cry: Mennyire lehet rosszul lenni a stimutól? A leszívás altatásba megy? Kedden megyek arra a bemutató előadásra.
kockasfulunyul
Budapest XV. kerület

Andi: Üdv köztünk, jó hosszú úton vagytok már túl. Azt megkérdezhetem miért vetettétek el a lombikot? Idegenkedtek az eljárástól?

Kockasfulunyul: A leszívás ha jól tudom mehet altatás nélkül is, de akinek volt így, az elég kellemetlen élményről számolt be. A szuriknál kialakul a rutin, de az elsőknél nagyon remeg az ember keze. Én jobban szerettem magamnak beadni a szurikat, de van aki beveti a párját. Persze ez a párodtól is függ. Ha egyébként előre töltött tollat kapsz majd, azt azért jóval könnyebb kezelni, mint a kutyulós injekcióstűs merionalt. Mennek a drukkok!

András? Trikrek? Remélem mindenki rendben halad előre.
vicky79
Budapest III. kerület

Kedves Etna!

Le vagyok teljesen hűlve a 28 milliós spermaszámtól! Én úgy tudtam, hogy 20 millió elég a természetes fogantatáshoz.
Az F14-et a férjem is szedte. Nem tudjuk, hogy hozott-e változást. Mindenesetre, mi hiszünk a vitaminok hatékonyságában. Most mindketten nagy dózisú vitaminokat szedünk. E vitamin, nan bao, cink, szelén, b komplex, omega 3, folsav, d vitamin, maca vibe, magne b6 és már nem is tudom mit, olyan sok van. Január eleje óta szedjük, kíváncsi leszek, hogy lesz-e javulás. Egyébként már most sokkal jobb kondiban vagyunk és a nagy megpróbáltatások ellenére sem sikerült még megfáznunk azóta. Valamire biztos jók lesznek. Ezek az összetevők egyébként az F14-ben is benne vannak kisebb dózisban. Február 28-án lesz a férjemnek egy spermavizsgálata a BMC-ben, ott majd ki fog derülni, hogy érnek-e valamit. Szerencsére pontosan fogjuk tudni, mivel pont január elején volt a férjem spermavizsgálaton. Persze azt is tudom, hogy valójában 3 hónap után fejtik ki hatásukat, de szerintem, ha tényleg érnek valamit, akkor valamennyire már most ki kellene derüljön.

Mennyire volt fájdalmas a méhsövény műtét? Tükrözés vagy lapar volt? Tényleg fél év volt a regenerálódási idő?

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Kedves Vicki!

Mi azért vetettük el első körben a lombikot, mivel nem hittünk abban, hogy nincs más megoldás a spermaszám növelésére. Rájöttünk arra, hogy a lombik üzlet az állam és az orvosok számára is. A SOTE-n egy neves andrológus arra nem volt képes, hogy egy hereultrahangot csináljon a férjemnek, pedig mint később kiderült, a herevisszér műtét rengeteget javított az eredményeken. Nem hiszem el, hogy nem tudott arról, hogy ez is meddőségi ok. A Dévai intézetben is ugyanúgy a lombikot tartották egyedüli megoldásnak. Szerintem ez csakis amiatt volt, hogy sok pénzt lehet keresni a lombikkal.
Másrészt, idegenkedünk is ettől az eljárástól. Egyelőre úgy érzem, nem érdemes megerőszakolni a sorsot. Biztos megvan a miértje, ha nem akarja, hogy baba legyen. Ugyanakkor az inszeminációt nem tartom olyan vészesnek, ez csak egy kis rásegítés. Tudom, ez a hozzáállás nagyon furán hangzik és még az is lehet, hogy képes leszek egyszer elfogadni a lombikot, de egyelőre minden más lehetőséget meg akarok ragadni, hogy elkerüljem. Meg persze, attól a sok hormontól is tartok, ami a stimulációhoz kell.

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Andi: Én megértelek, mert én is eléggé idegenkedtem a lombiktól, bár én az altatás miatt. Nagyon félek tőle még ma is. Szerencsére nálunk sikerült inszemmel, de azt hiszem ennyi év után már bevállaltam volna a lombikot. Már így is kezdtem megbarátkozni a gondolattal, de talán annyira féltem tőle, hogy inkább megfogant a lányom. A hormonokban nem feltétlenül értek egyet, mert ez egyénfüggő. Nekem az elsö stimumnál 8 tüszőt sikerült növesztenem, ami lombikhoz is simán elég lett volna. Így meg le kellett állítani az egészet. Drukkolok, hogy elég legyen az inszem, de ne írd le azért a lombikot sem. A gyerek ugyanolyan hangos és büdös lesz attól, hogy kémcsőben készült. Kitartás!
vicky79
Budapest III. kerület

andi!
végre valaki ismeri a nan baot!!!! mi már évek óta használjuk, mármint a férjem. ez a herevisszér dolog felcsigázott, szerintem elküldöm az uramat egy uhra. 56 milliós spermaszámról romlottunk le idáig. ugyanezeket szedjük, mint ti, csak mi nov óta, ezek mellett romlott le az eredménye 18 millára. csak az ő vitaminjai 22 ezerbe kerülnek, én a femibiont e vitamint és jovital 500 mg-ot kéne, h szedjek, de nekem minden c vitamintól iszonyatos gyomorégésem van. így marad a femibion és a 400 mg e vitamin. hála a sok vitaminnak, én + 6 kg-ot híztam, holott pontosan fogynom kellett volna. a férjem még szed lícium gyümölcsöt is emellé. betegség tényleg elkerüli, meg folyamatosan tinikorát éli, mert állandóan aerobikozni akar :D ami ugye nem is baj, csak épp jó lenne emellé még egy jó is sperma eredmény. mi csak ex bmc-es vagyunk, de a legutolsó lombiknál bio szelénium mellett is 40 milliós volt. semmi mást nem szedett. erre most ennyi hóbelebanc után 18 milla. had nem mondjam, h kivagyunk tőle.
28 milliós spermaszám volt eddig az elfogadott eredmény a fiúknál, mivel minden 2. férfi alulteljesített, ezért levitték 20 millára. de akinek ilyen eredménye van, arról még nem nagyon hallottam, h természetes úton lett volna apa. de ez csak az én környezetemben van így. nekünk cei..dr mondta anno. mi most győrbe járunk és ott van egy halosperm vizsgálat, mivel túl vagyunk 2 sikertelen lombikon kötelező megcsináltatni. na ott derült ki, h 15% a termékenyítő képessége a spermájának. ami fontosabb, mint az ,h hány millió. ezt a bmcben nem csinálják, sajnos fieztős! 20 ezer ft és pesten csak egy helyen csinálják. ha természetes útban gondolkodtok, akkor szerintem érdemes lenne ezt megcsináltatni, hba teszt a neve. ha érdekel leírom, h hol csinálnak ilyet. sajnos, ha 60% alatt van a termékenyítő képessége, akkor esélytelen a természetes út.
nekem a sövény műtűt laparral volt, mert volt még miómám, endom és pcos is voltam. úgyhogy teljes tatar volt :D semmi bajom nem volt tőle, pár nap alatt helyrejöttem. nem úgy mint most, h lapar után vadhús nőtt a köldökömben :roll:
én a lombikot imádom, mivel elfogadtam, h nekünk csak ezzel lehet gyerkőc. a kisfiam is lombikból van és ahogy viki írta, ugyanolyan büdös és ugyanúgy sír mint bármelyik. és ugyanolyan kua rossz is :D viszont ezerszer jobban van imádva, mert megküzdöttünk érte!!! de majd meglátjátok ti is, h olyan szeretet nincs a földön, mint amit a gyereked iránt érzel. ha kell keresztre is feszíttetem magam, ha azt mondják, h attól majd jön a tesó.

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

kockásfülü!
de rég hallottam rólad!!! lombiknál az altatás szerntem kifejezetten jó, én szeretem a cuucot, amitől kicsit elszédülsz és minden olyan nyugodt lesz, én egyszer azt mondtam, h adjanak nekem, had vigyem haza. én nem emlékeztem erre, de hát ki tudja miket beszélünk ( akik ott vannak és nem alszanak :D) hát k tanár úr betegeit nem altatják általában, mert ő nem szereti. akikkel én beszéltem azt mondták, h nem volt vészes a leszívás. én inkább alszom. utána én beszoktam venni fájdalom csillapítót, mert nekem sok sejtem van és szokott fájni a hasam. olyan mensisen. nem vészes de minek fájjon, ha nem muszáj. a szurikat én is magamnak adtam, szerintem ne parázz rá, én volt, h ennyi tapasztalat után is rossz helyre adtam be magamnak és kicsit belilult, más baja nem lett. bele fogsz jönni és lebegjen a cél előtted, h már csak pár nap és anyuka leszel. akkor aztán még nagyobb erőre kapsz. sok sikert és no para!!!

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

Rilka!

Megijedtem mikor olvastalak, de már örülök, hogy minden rendben.

Etna!

Barnázásnak nyoma sincs (kopp-kopp) :)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Rilka, sokat gondoltam Rád tegnap, és örülök, hogy azért jól vagytok, úgy hallottam sokszor előfordul ikrek esetében, hogy az eigyik még az elején felszívódik. Dehidd el ez még mindig jobb, mintha esetleg vmi komoly baja lenne később és veszélyeztetné ezzel a tesóját is. Szóval mostmár nyugi, is tényleg ezerrel pihizz, nehogy elmenj dolgozni. Okés, hogy csak irodai a munkád, viszont a baromi sok ülés sajna nem tesz jót.

Kockásfülü, hajrá kezdés. Ne parázz, a szurizások mintha szúnyogcsípések lennének :)) Én mindig magamnak adtam, adom be, mert egyszerűen érzem, hogy hol nem fog fájni. ELőfordult 1-2 szer hogy rossz helyre adtam, de az is kibírható, 1-2 percig fáj oszt kész. Én is legjobban az altatástól féltem, de itt olyan gyorsan történik minden, hogy lehet hogy fáj kicsit a karod, de azonnal elalszol. Akiknek pedig altatás nélkül vették le a petesejtetek, azoktól tényleg azt hallottam, hogy nem volt vészes.

Andi, üdv közöttünk. Ügyes vagy hogy így utánajártál a dolgoknak, nem hagytad annyiban. Sajnos így van, ez az egyik legnagyobb üzlet, ezt mindannyian tudjuk, sajnos csúnya dolog, mert a gyógyszeripar azt kihasználja. Ez a mai világ, ebben élünk, nincs ez sok más területen sem, eléggé ki vagyunk szolgáltatva. Nekem mindkét petevezetékem el van záródva, a műtét sem segített, tehát én sajnos nagy kíséretezgetésekbe nem tudok fogni, bár még így is voltak. Én a végsőkig kűzdeni fogok, mi most készülünk a 4. beültetésre.

Csajok, ez a gona, vagy a másik gyógyszer baromi szarul hat rám, tegnap tiszta depis voltam, elmondtam anyunak a tüneteket, na azt mondta ez pont olyan mint amikor ő klimaxolt. Erre ma beállt a hátam is....

Etna nagyon szorítok, hogy ezúttal bekerüljetek a programba!!!

SzabóÉvi, hogy vagytok?

Mia, hogy vagytok, hogy vannak picikék???

Luca, sok a meló? Megy a hajtás? Gyere néha, vagy írj priviben. Diéta hogy megy?

Vasika, jól vagytok? Írj majd cicmarekdodónak!!

Witch, pihizel? Hétfőn mész már melózni?
Mindenkinek szép 7végét kívánok!
ann74

Ann!

Én mindig melózok. Szerencsére itthon, most is a gépet verem :) Tegnap egész nap lazítottam :)
Nem tudom hogy lesz a jövőhét, mert Jami megint beteg, pedig nem volt bölcsiben már vagy 2 hete... Megint fáj a pisilés, be van gyulladva, és nyűgös meg hisztis, bepisil, mert nem tudja tartani, ja és nitrit van megint a pisibe... (még jó hogy van stix-em itthon).

Rilka!

Jaminának is volt ikertestvére a 8. hétig, 6. héten még megvolt, aztán a 8.-ra már nem, csak egy hematóma helyette. Nagyon sajnáltam a másik babát, de ugyan azt mondtam mint Etna és Ann, inkább egy egészséges, minthogy később baj legyen... :)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Etnám!

A hereviszér sok rosszat okozhat, Öcsit műtötték is ezzel, és megint van baj. A héten ő is megy dokihoz. Sok pasinál van, és sperma szám romlást okoz. Tesómra is sikerült ráijesztenem, ha szeretne saját gyereket akkor spuri, mert ha elhanyagolja nem lesz. Pedig őt már egyszer műtötték is ezzel. Ja, ha kell jó doki a Bajcsyba van Laczkó Dr. Öcsit ő műtötte és hozzá megy vissza...

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Rilka: Nekem is két baba indult neki, de nekem a másiknál már embriót nem is láttunk, csak üres petezsákot. Remélem nálad nem ez lesz, de ha mégis, akkor örülj annak az egy babának.
vicky79
Budapest III. kerület

Köszi a biztató szavakat lányok, aranyosak vagytok. :) Persze, én is úgy vagyok vele, hogy annyi babának fogunk nagyon örülni, amennyi jön. Csak szülessen meg épen, egészségesen.

Kockasfulunyul:
Én világ életemben úgy voltam a szurikkal, hogy odanézni se bírtam, mikor beadták. A protokoll kezdete előtti napon meg szabályosan rettegtem, hogy mi lesz most velem. Az elsőt sógornőm adta be (ő orvos), valahogy kibírtam, hogy nézzem. A másodikat én adtam be remegő kézzel sógornőm felügyeletével. Onnantól egyedül. Egy hét múlva már meg se kottyant.
Szóval szerintem a legelején nem árt, ha van segítséged (pl. bemész háziorvoshoz, v. ha közel laksz a BMC-ben is beadják szívesen a laborosok), de aztán bele fogsz jönni hidd el! Csak bátran!

Ann:
Sajnálom, hogy így megszenveded ezt a gyorsított klimaxot. Kitartás, egyszer már majdcsak a végére érsz!
A stimu hatásai elég egyénfüggőek, ahogy látom. Nekem a leszívás előtti 2 nap volt elég cudar, a többi nem volt vészes.

Etna:
Végre valaki, aki szintén élvezte az altatást! :D Nekem is kifejezetten jó élmény volt. Mondta is bent valamelyik kis hölgy, hogy most valami jó kis discodrogot nyomatnak belém, használjam ki, hogy most büntetlenül élvezhetem. És a felébredés utáni határtalan békességet is nagyon élveztem. (Biztos jó drogos lenne belőlem... :roll: :D )
rilka
Vác

Etna!

A Nan Bao-t a férjem azért szedi, mert szerintem pont te írtad régebben egyik hozzászólásodban, hogy a Kopa dr. ajánlotta. Jól emlékszem? Lesz egy kis időm, végig olvasom mindenki előzményeit, mert nagyon kíváncsi vagyok rátok. Pár hónappal ezelőtt sokat olvastam ezt a fórumot, de már nem nagyon emlékszem a részletekre.
Köszönöm a tippet, utánanéztem ennek a hba tesztnek. Előbb-utóbb megcsináltatjuk mi is, mert érdekes dolgok derülhetnek ki. Első lépésben viszont a méhsövényemet akarjuk kideríteni, hogy van-e egyáltalán, utána folytatjuk a férjemmel.
Ez a vitamin dolog nagyon érdekes, én pl. egy dekát nem híztam tőle, sőt a farkaséhségem is elmúlt, annak ellenére, hogy nagyon hízékony alkat vagyok. Mondjuk az E-vitamint én nem szedem, csak annyit amennyi a Biovanne-ban van, lehet ő az oka a hízásodnak. Elfelejtettem írni, hogy mi még a Q10-et is szedjük és a férjem is szedi a Lici-t, de ő nem bogyó, hanem szérum formályában. Majd meglátjuk, hogy mennyit érnek, 28-án kiderül!
Nem értem, hogy mitől romolhattak le a férjed eredményei. Nem lehet, hogy meg volt fázva, vagy volt valamilyen gyulladása? Biztos csak átmeneti ez az egész nála!
Szerintem érdemes megnézetni a herevisszeret, hátha ez ront a termékenyítő képességen. Tudok jó magánorvost ajánlani Budapesten, de bárhol meg tudják neki csinálni. Mondjuk, ha kiderül, hogy van és műteni kell, akkor újabb egy évet kell várnotok a babával.
Vissza fogom nemsokára olvasni a hozzászólásokat, mert nem értem hogy miért kell nektek okvetlenül lombik. Értem, hogy most a férjed spermája leromlott, de ha téged megműtöttek és ilyen sok rossztól szabadítottak meg, akkor miért nem elég mondjuk egy inszem?

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Vicki!

Tudom, igazatok van abban, hogy a gyerek ugyanolyan büdös és már nekünk is rég itt bömbölhetne, ha annak idején hallgatunk dr. Kopára és belevágunk. Mi viszont ezt az utat választottuk. Remélem inszemmel összejön, de az is lehet, hogy a végén lombik lesz belőle. Egyelőre megpróbáljuk így, a természetes fogantatásról már lemondtam.
Megnyugtattál ezzel a stimu dologgal! Remélem a pontos ciklusaim és fájdalmas peteéréseim miatt én is jól stimulálható leszek és nem kell majd agyonnyomni hormonnal! Előbb azonban meg kell tudjam hogy van-e ez a nyamvadt méhsövény, utánaderül ki hogyan tovább!

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Ann!

Szegénykém, jó sok mindenen mehettél keresztül ezzel a műtéttel! Lombikellenes vagyok, de ha a HSG kiderülne, hogy mindkettő el van záródva és mondjuk nincs sövényem, akkor biztos nem műttetném magam, belevágnék a lombikba. Szóval, le a kalappal előtted! Biztos vagyok benne, hogy hamarosan össze fog nektek jönni a baba!

Kép

Kép

andi565
Budaörs

Andi: Van egy ismerősöm, akinek a bmc-be volt a lombikja és a méhsövény ellenére ki tudta hordani a kisfiát. Nem okozott gondot. Egyébként én már kamasz korombyn annyit kínlódtam a nem létező ciklusommal, hogy vol időm megbarátkozni a gondolattal, hogy nem fog a baba egyszerűen jönni. Azért remélem, hogy a tesónál nem ez lesz, vagy legfeljebb elhasználjuk a két inszemet, ami még maradt. Egyébként inkább te idegenkedsz a lombiktól, vagy a párod? Csak kíváncsiságból kérdezem, mert azért sok kapcsolat rámehet erre a baba dologra. Oké, hogy az embert nem hagyja ott a társa a bajban, de láttunk azért ilyet. Mondjuk az itteni párok közül tudtommal senki nem hagyta abba azért a lombikot, mert szétmentek volna.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok Lányok!

másodszor írtam meg a szöveget, az előbb elszállt, de a lényeg:
köszönöm a típpet, még mielőtt "megszólaltam" volna, valamikor a múlt héten már írtam Vasikának privit és emailt is, most már csak ki kell várnom, amíg Ádám hagy egy kis szusszanásnyi időt Neki :)
a héten megyünk tanár úrhoz is konzultációra, gondolom hasonló lesz az eljárás rám vonatkozó része, mint egy fagyis beülti előtt.

Andi65: van még valami, ami mindenképp a lombik mellett szól: a nő kora.
Nálunk már fel sem merült, hogy tovább kísérletezzünk, azonnal lombikkal kezdtünk.
cicmarekdodo
Vác

Nagyon szépen köszönöm a tanácsokat :)

A szurik hatása milyen? Vagyis milyen tünetekkel jár?

A rövidített protokollnál, kevesebb gyógyszert (szurit) írnak fel :?:

Nálunk mindkettőnknél minden ok, csak a petevezetők elzártak.
Ezért gondolnám, (lehet rosszul :oops: ), hogy nem bombáznak sok hormonnal.
Valakinek közületek esetleg, volt, van, lesz lombikja :?: Csak a tapasztalat megosztás véget.
kockasfulunyul
Budapest XV. kerület

Kockasfulunyul:
Lombiknál ugye ahhoz kell a sok extra hormon, hogy rávegyék a szervezetedet, hogy ne csak egy petesejtet érleljen, ahogy normálisan tenné, hanem minél többet. A rövid protokoll úgy néz ki, hogy a ciklus első napján (amikor megjön), elkezded adagolni nagyjából azokat a növesztő hormonokat, amiket amúgy is éppen termel a szervezeted, csak extra mennyiségben. Ettől elkezd érlelődni a (remélhetőleg) jó sok tüsző. Kb. 2 hétig szurkálod magad, amíg megérnek, aztán leszívás, megtermékenyítés.

A hosszú protokoll ettől abban különbözik, hogy még az előző ciklusod közepe táján elkezdesz szurkálni egy olyan hormont, amivel gyakorlatilag egy mesterséges klimaxot idézel elő, vagyis leállítod a szervezeted saját hormontermelését. Ezután a következő ciklusban lényegileg ugyanazt csinálod, mint a rövid protokollnál, csak itt teljesen "kézi vezérlésre" vagy kapcsolva, vagyis a te szervezeted nem termel növesztő hormonokat, hanem mindet kívülről adagolod.

Tehát a hosszú protokoll kb. 2 héttel több szurkálást jelent, és sokkal jobban megbolygatja a hormonháztartásodat.

Tünetek szerintem elég egyénfüggőek. Nálam leginkább fejfájás volt, de nem vészes mértékben. A leszívás előtti utolsó 2 nap volt vacak - olyan nagyon furcsa, minden bajom van, sehogy se jó érzés. Készítsd fel a párodat, hogy ne csodálkozzon, ha kissé hisztis leszel. :)

Ja igen, és mi most vagyunk túl az 1. lombikon (hosszú protokoll), aminek eredménye(i) már itt növekszik a pocakomban. :) Hasonló jókat kívánok Neked is! 8)

Lilypie First Birthday tickers
rilka
Vác

Andi, a műtét az számomra "kötelező" volt. Miután kiderült a hsg-n, hogy el vannak záródva, azt gondoltam, hogy de jó, akkor kezdünk is a lombikkal. De azért ez nem így megy. Mivel a petevezetékek apró izmok, ez stressz hatására is összehúzódhat, így elernyedt állapotban, azaz altatás alatti állapotban is megnézik ilyenkor hogy mi a helyzet bent, illetve lehetséges olyan is hogy műtéttel meg tudják nyitni, bár ez az esetek kisebb százalékában fordul elő. Ráadásul jhó is volt, hogy megműtöttek, mert kiderült hogy endometriózisom volt, ami miatt már fél éve voltak fájdalmaim és az utólsó hónapban már napi szinten szedtem a cataflamot, és emlékszem még a műtét előtti este is be kellett vennem fájdalomcsillapítót mert annyira fájt a bal oldalam. Szóval legalább ezt is eltávolították. A hsg-m és az első beültetés között aztán nálam így 8 hónap telt el. Műtétre várás, utána rendbe kellett jönnöm, első lombiknál túl lettem stimuzva ezért néhány hónapot utána is kellett várni. Tehát ez az egész egy nagy türelemjárék.
És ahogy már előttem is írták, valóban sokszor a nő kora is indokolja a lombikot, főleg ha van még emellé néhány apróbb probléma is.
Kockásfülű, sajnos attól, hogy minden rendben van hormon szempontjából, ugyanazt a protokollt fogják veled is végigcsinálni mint másokkal, mert másképp nem lehet. A tünetek pedig valóban egyénfüggőek. Nálam rövid protokollnál szinte semmi nem volt, hosszúnál azonban fel feltűntek a klimaxos tünetek.
ann74

A protokollal nincs semmi bajom. Csak gondoltam, hogy ha hormonálisan minden ok,. akkor talán nem bombáznak olyan erős hormonokkal. Na de a héten kiderül és akkor leírom miket írt fel a doktornő. De végül is mindegy, az eredmény a lényeg :D
kockasfulunyul
Budapest XV. kerület

Sziasztok!

Rilka, remélem jól vagy. Sokkolt a hír ma reggel, aztán meg is nyugodtam a folytatáson. Gondolok rád sokat, pihenj, pihenj, pihenj!

Andi, üdv a teamben :) nekem valahogy sosem jelentett problémát, hogy csak lombikkal lehet baba. Ha ez kell hozzá, akkor legyen. Nekem 10 évem és egy házasságom ment rá arra, hogy hátha összejön egyszerűbb módon. Az exférjem idegenkedett ettől az egésztől... Természetesen azt kívánom mindenkinek, hogy lehetőség szerint kímélje meg magát a felesleges maceráktól és sikerüljön úgy, mint az "átlagembereknek". De egy idő után, amikor már nincs más választás, fejet kell hajtani és belevágni.
Remélem nem bántalak meg ezzel, hidd el nem ez a szándékom.

Kockásfülűnyúl: Én is long protokollos voltam, dec.15-én kezdtem a leállító hormonokat, és 30-án a turbó dózist. 9-én már leszívás, 14-én pedig beültetés volt. Azóta, hála a jó égnek minden rendben, (leszámítva a túlstimulálást, ami már elmúlt azóta:)) 2 manó még mindig dobog bennem. Amúgy a petevezető hiánya volt nálunk a probléma, ennek köszönhetően nagyon jól reagáltam a hormonokra.
A mellékhatások viccesek. Nekem az ötórai sírás volt a kedvencem :)
De nem olyan vészes ám, és a cél lebegjen a szemed előtt! Csak pozitívan!!!!

Amúgy mi asszem jól vagyunk... Nem fáj semmim, nem vérezgetek, a reggeli hányinger (ami délig tart...) kínoz ugyan és álomkóros is vagyok, meg a cicim kidurran de ezeken kívül semmi bajom. Holnap megyek a saját dokimhoz bejelenteni a sikert, csütörtökön pedig a védőnőhöz. Igazából a legnagyobb problémát az önmegtartóztatás okozza.... :D

Lilypie First Birthday tickers
szaboevi27
Biatorbágy

Rilka
Örülök, hogy nincs nagy baj! Most aztán tényleg pihenj sokat, az orvosi javaslat is ez!

Andi
Üdv köztünk! Ti is sok mindenen keresztül mentetek már. Hihetetlen, hogy mi lenne velünk, ha nem olvasnánk meg tájékozódnánk mi magunk is. Ügyes vagy, remélem, a sok bogyó jó eredményeket hoz majd. A HSG mikor lesz és hol csinálják majd?
A hormonokhoz csak annyit, hogy egyénenként változó, mennyire vagy stimulálható, és mennyi hormon kell. Nálunk inszemináció volt, mindig úgy jött ki a lépés, hogy két hónap szünet volt két kezelés között + nálam is, mint Vickynél, sok tüsző érett, úgyhogy a minimálisnál is kevesebb (csak két naponta kellett szúronom) hormon kellett.

Kockásfülünyúl
Nálunk a szurikat a párom adta be. Nekem nincsenek félelmeim a tűtől, viszont szerettem volna, hogy amennyire csak lehet, ő is részese lehessen az eseményeknek. Tök büszke volt, hogy ő szúrhatott. Két nap alatt profi kisdoktorrá képezte magát, és mindig jól csinálta 8) :lol:
Altatás - nem altatás: az előadáson valahogy úgy magyarázták, hogy a leszíváskor jól jön a leendő kismama izgatottsága, az elősegíti valahogy a folyamatot. De persze ezt az izgalmat sem szabad túlzásba vinni :oops: :)

Ann
Szegénykém, hátad jobban van már? Amúgy te otthon vagy táppénzen? Tudsz pihenni?

Witch
Jaminak gyógyulást, neked kevesebb munkát kívánok! Jessz, amikor leírtad a tesód orvosa nevét, beugrott, hogy annó ő kínzott úgy meg, hogy évekig nem mentem orvos közelébe... :oops: :evil: :twisted:

Évi
Örölök, hogy jelentkeztél, és minden rendben nálad! Drukkolok továbbra is! Az önmegtartóztatás meddig lesz? A 12. hétig?
thimmy
Gárdony

Amúgy én is egyre jobban vagyok. Meg is világosodtam egy-két dologban 8) :lol: Pl. hogy öt éve minden hónap a teherbe esésről szól. Hiába érzem úgy, és igyekszem, hogy nem görcsölök rajta, de megjön a mensi, most érik a tüsző, együttlét, vannak-e tünetek, megjön a mensi.... ez a körforgás hónapról hónapra. Hát most a kényszerpihenő alatt le lettem állítva. Azt hiszem, ez másként nem is ment volna, mert magamtól nem tartanék szünetet. Úgyhogy azon agyalok, hogy használhatom ki legjobban ezt az időszakot, és csinálhatok olyan dolgokat, amiket babavárás közelében nem lehet (ne izguljatok, nem fogok ejtőernyős ugrást :lol: tervezni, vagy ilyesmi - inkább méregtelenítés, étrendváltozás, fogyókúra? és társai jöhetnek szóba) Javaslatok, esetleg? :)
thimmy
Gárdony

Sziasztok!
Witch, hogy repülnek a hetek. Őrület, hogy mindjárt az első trimeszter végéhez érsz. :D

Én is nagyon bírtam az altatásokat. Előfordult, hogy úgy toltak ki a műtőből, hogy azt mondtam: "Jó buli volt odabent!" Férjem mindig remekül szórakozott rajtam és nekem sem volt rossz élmény :D

Azért kukkantottam be, hogy elmeséljek egy sztorit, ami egy bmc-s barátnőmmel történt. Ők is évekig próbálkoztak, végül a kislánya sokadik próbálkozásra lombikkal sikerült. Most viszont annak ellenére, hogy egy petevezetéke van, az is el van záródva, most még méhsövényt is felfedeztek nála, 20 hetes terhes spontán. Szerintetek???? :D Ő is mindig azt gondolta, hogy csodák csak másokkal történhetnek, aztán végül mégis megtörtént vele is. Nekem azért az ilyen infók mindig adnak okot némi reménykedésre. Remélem Nektek is! :wink:

KépKép
süni76

Süni, köszi szépen, hogy ilyen nagyon jó hírt hoztál. Tudom, hogy vannak csodák, csak olyan mintha mindig mással történnének.

Thimmy, köszi a hátam már sokkal jobban, a szombati speedfitness sokat javított rajta. A köztes időben szerintem ártani nem ártana az ir-es diéta, igazából az lenne az egészséges, ha mindenki így étkezne. Ha érdekel, tudok neked priviben anyagot küldeni. Amúgy meg ha engem kérdezel, sport, sport...torna, hastánc, tánc, jóga, zumba, nem tudom mi áll közelebb hozzád...amelyik a legtöbb örömet adja neked :)
ann74

Sziasztok Lányok és „elveszett” András!

Nem tűntem el, csak valami nyavalya ledöntött a lábamról. Igazából se megfázás, se torokfájás se semmi, csak nagyon magas láz. Napok óta ennyi a bajom. Ma már a hasam is fáj. Lekecmeregtem a körzetihez, erre ad mellkas röntgenre beutalót, és fölírt egy jó kis antibiotikumot. Ez egy idióta. Fáj a hasam és lázam van erre azt mondja, hogy örüljek, ha nem lesz tüdőgyulladásom. Na mindegy. Csütörtökön muszáj elmennem erre a röntgenre, mert utána vinnem kell neki még aznap az eredményt. Sebaj, van egy pihenős hetem itthon.

Witch:Vigyázz magatokra és pihenj nagyon sokat!!! Jaminak jobbulást!!!

Thimmy: Nagyon szupi, hogy ilyen pozitív vagy és hogy már csak előre tekintesz. Igazad van, ehhez a dologhoz csak így lehet hozzáállni.

Szabóévi: Óriási gratula mindkét csöppséghez. :D Nagyon örülök, hogy most már minden rendben veletek!!!

Ann: ilyen sok gyógyszer kell a fagyis beültihez?? Sajnálom, hogy ilyen rosszul vagy ettől a sok gyógyszertől, ennek a körnek tuti meglesz a gyümölcse :D Diéta megy ezerrel, már nagyon okos vagyok a témában, bár a pici nasiról nem tudok lemondani. Próbáltam, de annak az lett az eredménye, hogy párom hozott egy csomag vaníliás karikát és kb. 1 perc alatt betoltam az egészet. Azt mondta a dietetikus, hogy ne egyek édességet semennyit se, hogy elfelejtsem az ízét, és hogy valamit valamiért hát ez lett belőle és gondoltam magamban, hogy már annyi mindenről lemondtam az elmúlt években, hogy a napi egy kekszikén nem fog múlni semmi. Úgyhogy úgy döntöttem, hogy minden nap engedek magamnak csak egy szem kekszet, persze diabetikus, de akkor nem sóvárgok az édesség után. Mi történt a hátaddal?

Vicky: Jobbulást neked, remélem azért már kifelé haladsz a náthából!!

Rilka: Remélem szigorúan pihenéssel töltöd a napot!!

Dodo: üdv. itt köztünk!

Noci: Szupi volt a szalagavató. Nagyon szép volt párom hugija. Igaz nagyon hideg volt a teremben én kabátban ültem végig az egészet. Utána jót nosztalgiáztunk párommal, hogy milyen jó is volt az, amikor még sulajba jártunk.

Andi: üdv. köztünk!! Abszolút osztom a véleményed ebben az üzletes dologban. Én már majdhogynem orvost képeztem magamból a neten, mire minden dokit végigjártunk, ami persze nem kevés pénzbe, energiába és időbe került. Páromnál biopszia volt és mindkét oldalban találtak spermát. A doki, aki műtötte mégis a donoros dolgot részesítette előnyben. Egyébként hozzáteszem, hogy a frissen leadott mintájában is itt az intézetben mindig találnak, nem sokat kb. 20 db-ot, de az pont elég a lombikhoz. Mi is elrontottuk anno, vagyis az összes andrológus akiknél akkor voltunk mindenki egyből a piopsziát javasolta. Most úgy állunk, hogy 4 sikertelen lombik után az én endokrin dokimnak bevittem önszorgalomból párom vérvétel eredményeit és kikerekedett a szeme, hogy ezzel eddig egy andrológus sem foglalkozott. Most ő kezeli, megpróbáljuk, mert ha van javulás akkor szupi, ha nem akkor ennél rosszabb nem lesz a kezeléstől. Nekünk csak a 4. lombik volt itt az intézetben, az előzőek 2 másik helyen voltak, de nagyon bánjuk, hogy anno nem itt kezdtünk.

Kockasfulunyul: Üdv. köztünk. Nekem a szurik beadásával nagyon könnyű dolgom van, mert a párom eü-s, úgyhogy a nagy részét nálunk ő adta be. Én csak ritkán helyettesítettem :) Én Tanár úrhoz járok és kaptam altatást leszíváskor.

Süni: Szuperek ezek a csoda történetek :) Mindig úgy belelkesedek tőle. Én is ilyen pozitív vagyok, minden hónapban várom a csodát, pedig lássuk be nálunk azért ez tényleg a világ csodája lenne, de tényleg soha nem lehet tudni.

Bocsi, ha kicsit hosszúra engedtem a mai levelemet, de olyan rég jelentkeztem már.

Üdv.: Luca
luca4

Luca, képzeld húgomat is ledöntötte valami, hőemelkedés ésképzeld még hányt is szegény többször. 2-3 hete anyu volt beteg, na mindezek örömére az óvatosság miatt alig tudok talizni a családommal. Lehet a szalagavatón szedhettél össze valamit..sok ember egy bezárt helyen, főleg ha hideg is volt. Mielőbbi gyógyulást kívánok neked. Hülye antibiotikum mellé szedd a probiotikumot.
Nálam most diéta szempontjából az van, hogy ugye most kéne a legjobban odafigyelni, de baromi pangás van bent a melóhelyen, a nap fénypontjai az étkezések, alig várom őket, ráadásul nemtom miért de többször rámjön az édesség iránti vágy. A vitálkonyhás édességtől megy a hasam és olyan furán érzem magam utána, norbi update szintén. Úgyhogy múlt héten inkább ettem teljes kiörlésű grízből pl. tejbegrízt, vagy zabpehelykását fahéjjal lekvárral, ezek ezért talán jobbak, mint direkt cukros édességek, DE ma pl. vettem fehér csokis sportszeletet, mert meghaltam fehér csokiért és csak ez volt a reálban. Na persze 20 percen belül megettem mind a kettőt. Szóval néha már rohadtul elegem van ebből, hogy nem mindegy mit ehetek..más meg zabálja 7pofára a chipskólacsokit, és jönnek a babák sorba...
ann74

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?