Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Meg alszik Lili, igy van idom irni. Kép Tegnap iszonyatosan nyugos napunk volt. Kép Nem tudom miert, talan a front, talan a foga. A delutani sziesztanal is 3x felsirt es vallamon aludt vissza. Bar szerencsere igy is aludta a szokasos 2 es fel orajat.
Latom kevesen irtatok. Ugy latszik a karacsonyi keszulodes mindenki idejet elveszi. Vagy talan minden baba nyugos? Kép

Cicivel elalvas: Lanyok, tobbszoros anyukak, kerdesem lenne. Mikor kell majd leszoktatni a babat az esti cicin valo elalvasrol? Es hogyan? baratnom akinek ikrei vannak, a babai egyaltalan nem cicin alszanak el. Ha jollaktak este, leteszi oket az agyba, 10 percig dumalnak, majd elalszanak es alszanak reggelig! Pedig Lilinel csak 1 nappal fiatalabbak. Jo, tudom, ikrek az mas. De megis milyen jo lenne, ha Lili is igy el tudna aludni. Nem beszelve az ataludt ejszakakrol. Kép Mikor Lili 5 honaposan 1 heten keresztul ataludta az ejszakat, azt hittem ez igy is lesz. De nem. Van, hogy atalussza, van, hogy felkel hajnali 2-3 korul, de 10 perc alatt visszaalszik, es van olyan, mint tegnap, hogy felkel hajnali 4-kor es ugy gondolja nem alszik vissza. Kép En vagyok a hibas, hogy ilyen rendszertelenul alszik?

Aniko: En vegkepp nem ertem, hogy az apro magok mit okozthatnak? Puffadast? ha igen, ez csak az elso honapokra ervenyes, amig a baba pocija erzekeny. Vagy talan mindenki azt hiszi, hogy a cicin kijon az apro mag? Kép
Amugy mindenki ugy gondolja, ahogy a vedonojuk mondta, az enyem meg azt mondta, hogy nyugodtan egyek mertekkel barmit. Csak csiposet ne. Kép es nekem ez bevallt. Semmi baja Lilinek.
"Sutotok kiutotte a cicit": Jobban izlik Adamnak a sutotok mint az anyatej. Kép

Kinga: Vedono elore megbeszelt idopontra jott? Mi az etetoszekkel varunk meg. Kép Mensid. Kép nekem pont karacsonykor lesz meg a kovetkezo. Kép

Orsi: kepzeld a mi habszonyegunk oylan, hogy a gyarto elore kiszedte a kisebb darabokat. Pl. a P betu kozepet. Talan elorelatoak. Kép
Karacsonyi menu: Nalunk, iletve anyukameknal halaszle lesz, raja, rantott ponty es pulyka. Kép Mi a rajaert rajongunk. Algeriaban ahol eltunk, nagyon gyakran ettuk. Bar az mas volt, mert friss volt mindig, hiszen ott a tenger es joval olcsobb. Kép

Petra: Hol vetted azt a Top Rider etetoszeket? Mi se tudjuk ki hany honapos pontosan, de a Pano szokott idonkent egy tablat feltenni. Mivel most nincs, felteszem en neked. Ha bele szeretnel kerulni, a Panonak kell szolni.
Megneztem az Albumotokat. Adam gyonyoru! Kép Gratulalok hozza.

Ildi: De jo hogy irtal!! Kép Lili jol van koszi. Kép Hol olyan mint egy angyal, hol olyan mint az ordog. Kép Mikor milyen kedve van. Rettentoen elenk, allandoan kipirul a sok mozgastol. Folyamatosan forog hatarol hasara es forditva. Kuszik minden iranyba, de meg maszni nem tud. Alvasat fent leirtam. Kép Hol jo, hol nem. Kép Iszonyatos pofas. Sokat dumal es utanoz mindenkit. Es o az en fulem. Kép Mivel en nem hallom a telefon csorgeset, o szokott jelezni. Amikor csong a telefon, Lili megdermed es nez a telefon iranyaba kikerekedett szemekkel. Kép Na ilyenkor tudom, hogy cseng a telefon. meg ha nem is veszem meg, de Lilit megdicserem es megmutatom neki mi cseng. Kép Nagyon szepen iszik poharbol, es imadja a napi 1 egesz almat. Kép
Es sokszor tele van karmolasokkal, mert hiaba vagom olyan gyakran a kormeit, imad kapalozni. Kép es a labat eloszeretettel ragcsalni. Kép

Jerry: Orulok, hogy irtal. Kép Nekunk is nyugos napunk volt tegnap. En nem ertek a tapszeres eteteshez, de szerintem csak annyit kell adni a gyereknek, amennyit ker. Hacsak nem uvolt, hogy meg ehes. Ha neki csak 700 kell, akkor legyen ugy. Nem kell es szerintem nem is szabad eroltetni, mert attol csak megutalja.

Puszi mindenkinek Rita
Kép

Kép
Kép
trita

Jerry,

Nekem hasonlóak a tapasztalataim, sajnos. Eleinte nagyon aggasztott, hogy nem eszi meg Anna az előírt tápszer mennyiséget (nekünk is mostmár 900 ml az adagja). Többször is beszéltem a dokinkkal és megnyugtatott, hogy ha amúgy gyarapszik Anna (hetente 12-13 dkg-ot hízik) akkor nem baj ha nem eszik 900 ml-t csak mondjuk 700 ml-t. Nálunk is elég hektikus az evése,általában 4-5 ször eszik és nagyon ritka amikor 180 ml-nél több lecsúszik.
Kb. a kaja feléig nyugisan eszik, majd befeszül (nem tudom máshogy leírni csak így ) szóval megfeszíti magát és nem hajlandó enni, de láthatóan éhes. Ekkor szoktam büfiztetni és egy kicsi pihenés után megeszi még a maradékot vagy legalábbis a nagy részét.

Most látom a táblicskuban: Anna pont egy napon született a kisfiaddalKép Sőt még a paramétereik is közel hasonlóak.Kép

Szóval hasonlóak a gondjaink. Mi a 4 hós oltás után kezdtük a hozzátápit, reszelt almával. Ami több kevesebb sikerrel megy, inkább döcögKép Engem nagyon aggasztott ez a kevés mennyiégű evése, de mivel tényleg hízik valszeg a kisebb mennyiséget jobban hasznosítja a szervezete.

Mást mi egyenlőre nem próbáltunk, a cukrot én csak a kamilla teába teszem akkor ha gond van a kakival, amúgy nem cukrozom a teáját.

Kika
kika

Sziasztok Lányok!

Megkésve bár ...

Rita! Kérdezted a cicin elalvást, illetve, hogy mikor kell leszoktatni. Elvileg leszoknak róla a babák. Ki előbb, ki később. Nálunk a két nagyobb teljesen magától hagyta el ezt a szokását. Réka meg szinte a születésétől ritkán alszik el cicin. Viszont ha eljutsz egy olyan pontra, hogy nem tovább, akkor valami nagyon kíméletes módszert válassz. Általában ez egy újabb, másfajta elalvási szertartást szokott magával hozni.
Nagyon kíváncsi vagyok Lilire már élőben megint. Remélem, 30-án nem kavar be az idő és tudtok jönni.

Petra-Shine! Üdv közöttünk! Nem tudom, mióta olvasol minket. 30-án babás találkozó lesz. Téged is szeretettel várunk. Ha kérdésed van, akkor a profilomban találsz címet, arra írhatsz.
Aranyos Ádám a profilodban. Az albumig még nem jutottam.

Jerry! Tudod, hogy tápszer kérdésben nem vagyok otthon, így csak egy abszolút laikus véleményét írhatom. Ha a gyerek a 700 millivel is fejlődik rendesen, akkor én nem próbálnék többet belediktálni.

Anikó! A cukrászda projektet meg kellene beszélnünk. Valamikor januárban?
A mosogatógépeseknél szerintem azért kérdezz rá, hogy mi is van ezzel a november 10 óta eltelt idővel? Mondd, hogy te valami egészen más szabályozást ismersz, mutassák már meg, hogy ők milyen szabályozásból gondolják. Ha nem tudnak mit mondani, akkor lehet asztalt borogatni.

Ildikó! Itt kisebb a gyerekszám, de én sem tudom utolérni magam. Bár tudom, hogy ez nem nyugtat meg téged.

Pitypang! Remélem, gyorsan lesz újra netetek.

Kinga! Jól érzem a szavaidból, hogy a védőnő nem a szíved csücske?
Bendi ágyrólugrása. L Gondolom, a szívroham megvolt a részedről.
Ügyes vagy a tanulással.

Eddig jutottam. Többieknek is minden jót. De sajnos be kell fejeznem.

Szép napot mindenkinek!

Zita
pzita

Sziasztok!

Rita:de jó,hogy felraktad a táblát,így legalább látom,hogy SZÖSZI BAZSÓJA MA 5 HÓNAPOS!!!!
SOK BOLDOGSÁGOT!!!!

Rita:én úgy tudom,hogy az apró magvasokat az allergia miatt nem ajánlják.De persze ez inkább csak óvatosság,nem mindenkire egyformán hatnak.Tudod,régen nem tiltottak ennyi mindent,nem volt tilos 1 éves korig a tejes,lisztes kaja sem.Szerencsés vagy,hogy Lilit egyik sem zavarja.Az mondjuk tényleg fura,hogy ahány védőnő,annyifélét mond. Nekem a gyerekorvosom és a védőnőm véleménye mindig ellentétes,úgyhogy törhetem a fejem,hogy melyik tanácsot fogadjam meg.Kép
Bence is mindig tiszta karmolás,nem győzöm vágni a körmét. Iszonyú gyorsan nő.
Hozzátápitól ezért félek én is,hogy nehogy Bencusnál is "kiüsse" a cicit valami.Pedig a párom már régen mondja,hogy adjak neki valamit. Kép De én még élvezni akarom a szoptatást!!!
Miért zavar,hogy cicin alszik el Lili?
Én kiegyeznék a Ti éjszakáitokkal,nem olyan vészes az,hidd el!
Telefon:milyen kis ügyes a lánykád!

Jerry:Hízik rendesen Marcell? Mert csak ez a fontos,én soha nem figyeltem egyik gyereknél sem,hogy mennyi a napi adag.

Orsi:jó volt veled beszélni.Milyen volt a tegnapi fürdetés?Egy-két nap és megszokja a kádat,meglátod,hogy fogja élvezni. Kép

Nagyon sok az eltűnt! Kép Csak a Karácsony miatt,ugye????

Puszi:Anikó
vakili

Zita!
OK,30-án megbeszéljük a cukit! Kép
Mosogatógép elkészült tegnap,most fogom kipróbálni.Egyébként még volt pofájuk felajánlani,hogy ha a mosógéppel van valami gondom (szintén Indesit),nyugodtan hívjam őket.Most bezzeg tudtak adni mobilszámot.Eddig még a nevét sem tudtam,nemhogy az elérhetőségét.
Megnyugodtam,hogy nem csak én vagyok elúszva. Kép Kép
Puszi az összes csemetkédnek is! Kép

Anikó
vakili

Sziasztok!

Zita: Mennyi idosen szoktak le a cicin valo elalvasrol? Kivcancsi vagyok ez lilinel hogyan lesz.

Aniko: nem az a baj, hogy sokat cicizik es azon alszik el, hanem, hogy sokaig. Szeret nagyon cumizni rajta. Es szerintem en vagyok a hibas ebben. Talan az a baj, hogy hagyom.

Puszi Rita

Kép
Kép
trita

SziasztokKép

Jerry
Szőnyeg: a tiétek is nagyon jó árban volt! Csak azt nem tudom, hogy egyforma méret-e, mert ha nem, akkor nem lehet összeilleszteni.Kép Pedig betűset én is nagyon szeretnék!
Kaja: én sem adnék Neki többet, mint amennyit Ő kér! Gondolj bele, ha szopizna, akkor is csak annyit szívna ki, amennyire szüksége van. Én pl. nem is tudom mennyit eszik Gergő, lehet hogy néha kevesebbet, néha többet, nem mérem. És gyönyörűen fejlődik, az a lényeg! Mellesleg Marcell lassan 5 hónapos, tehát már nem kell olyan sokszor ennie. Én tuti megvárnám, hogy magától kérje a kajcsit, Gergőnél is így csinálom és 4-4,5 óránként eszik. Csak ugye mi kelünk éjszaka, így elégszer eszik. A vaníliáscukrot meg nem tudom, én lehet, hogy nem raknék bele, azért csak cukor. De ez ügyben is annyi vélemény van, én nem vagyok okos.

Rita
Ne aggódj az éjszakák miatt! Gergő is tök rendszertelen, csak Ő mindig felébred, mindig más időpontban.
A tegnap éjszaka katasztrófa volt, felébredt 3/4 1-kor és szopi utá úgy döntött, hogy nappal van. Én fél 2-ig szórakoztam vele, aztán Karcsi átvette, így aludtam 1 órát, aztán váltottunk, de 3/4 3-kor elaludt, majd 3/4 4-kor cicit kért és aztán 7 után egy kicsivel kelt és szopi után már vissza sem aludt.Kép Ehhez képest a Ti éjszakátok SZUPER!Kép
Cicin elalvás: Gergő is rászokott, de engem nem zavar.Kép Így az esti cicizés jól elhúzódik, mert el szokott aludni, aztán felébred és adok Neki a másikból és azon már teljesn elalszik. Ha cumizik Lili próbáld ki, hogy mikor már alszik óvatosan kihúzod a szájából. Mert Gergő is cumizna rajta néha. Sőt, néha ha magától kiesik a cici a szájából Ő tovább "szopizik", mozog a szája! Annyira cuki!Kép

Zita
PusziKép

Szöszi
Óriási gratula Balázskának az 5 hónaphoz! Mi holnap leszünk 4, Zitáék meg 6!Kép

Anikó
Élvezi Ő, csak nem csinál olyan nagy pocsizást, mint a másik kiskádban. Most állandóan kiemeli a lábait a vízből és nézegeti őket.Kép
Köröm: Gergőnek is iszonyú gyorsan nő és vakarja a fejét, van jó pár sebe e miatt.Kép

Most mennem kell.

Puszi mindenkinekKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Orsi: Nem zavar a cicin valo elalvas, de valahogy felek attol, hogy kesobb nehezebb lesz a leszoktatasa az ilyen fajta elalvasi modnak. Bar a Zita megnyugtatott. Remelem Lili is magatol fog rajonni es nem nekem kell vegigcsinalni.
En is ki szoktam venni a cicit, miutan mar latom, hogy elaludt. Kép

Ramaty egy ido van! Kép Nalunk minden jegpalya. Kép

Puszi Rita

Kép
Kép
trita

Szia Rita!
Szerintem ne félj, le fog Ő szokni magától. Addig meg élvezd ki, hogy összebújhattok, én annyira szeretem!Kép
Az idő tényleg iszonyat!Kép Itt is jégpálya minden, és semmi nincs felszórva! Mé jó, hogy olyan a csizmám talpa, hogy nem csúszik, így sem volt könnyű tolni a babakocsit!Kép Ugyanis most voltunk oltáson, megkapta a 4 hónaposat.Kép Olyan tündér volt, csak akkor sírt, amikor megszúrták, miután felvettem rögtön megnyugodott. Igaz a második után azért még panaszkodott egy kicsit, szegénykémnek nem tetszett, hogy kédszer böködték. Dokinéni el volt Tőle ájulva! Majndem az 5 hónapos szurit adta, mert akkora Gergő, hogy azt hitte már az jön.Kép Szegény dokinéni is kezd lebetegedni, elég szarul volt persze, hogy elfelejtette mennyi idősek is vagyunk.
Aztán jöttünk ki a rendelőből és a váróban ott volt 2 beteg gyerek.Kép Ugyanis a beteg oldalon hívott a doktornő, hogy az úgyis mindig üres, erre persze, hogy jöttek, amíg bent voltunk.Kép Olyan villámgyorsan pakoltam be Gergőt a babakocsiba, hogy az csúcs! Húztunk el gyorsan, nehogy megkapjon valamit!Kép
Persze hazafelé elaludt, úgyhogy most alszik a babakocsiban a garázsban.Kép Pedig most kéne szopiznia, de nem keltem fel ezért, főleg oltás után!

PusziKép

Orsi

avocado

Hello Lányok!!

Oly jó, hogy ennyien írtatok!!! Net nem tom, mikor lesz, mert még mindíg csak dobozok vannak, meg üresen tátongó szekrények. Kép
És jön a 3. fog is! Őrület!!
Most sincs időm írni, de holnap a nagyszülőknél leszünk, és ott izti-bizti lesz annyi időm, hogy visszaolvassak, és bővebben is írjak!
Pussz,
P
pitypang

Orsikám!

Szegény Gergő!Kép Reméljük nem lesz semmi gond.Nekünk most nem dagadt be a lába,nem is lázasodott be,viszont estére nagyon fájhatott a lába,mert nagyon sírt. Kép De másnapra semmi baja sem volt. Kép
Gratula előre is a 4 hóhoz. Kép

Pitypang!
Akkor várunk holnap. Kép

Beszéltem Lindával,kicsit kivan,mert 5 hete nem alszanak rendesen,Gergő nagyon sokat sír.Kép
Ádi meg keveset van otthon,úgyhogy nem irigylem Őt. Kép

Nálunk esik a hó!!!

Anikó
vakili

Sziasztok,
nem tudok most visszaolvasni,annyi időm sincs,hogy leüljek,csak gyorsan írok pár sort.
A karácsonyi rohangálást nekem kell intéznem,sajnos apa annyit dolgozik,-még külföldön is-hogy nem tudja elintézni.Pedig erre számítottam.Kép
Ma itt van Véna,úgyhogy lepasszoltam a kölyökgólyákat,és belevetettem magamat a szakadó ónos esőbeKép
Maya megint beteg,nagyon taknyos.Mérges vagyok,mert az egyik anyuka rendszeresen betegen viszi a gyerekeit,és akárhogy próbálom elkerülni,mindig elkapja.Én hülye küzdök,hogy minél hamarabb meggyógyuljon,és lehetőleg ne legyen újra beteg,erre meg így járunk.Kép

Maxikám még mindig nagyon nyűgi,pedig már kint van a 2 fogacska.Lehet,hogy jön a 3.?Nappal alig alszik,éjjel is többször kel,alig állok a lábamon reggel,amikor fel kell kelni.

Bocsi,hogy csak rólunk írok,de máris mennem kell,mert a picúr cicit kér.

Ja,ORSI,
én most vettem a Tescoba betűs tapilapot,kb.2O-22 db-os,399O ft volt.

puszi mindenkinek, Nanda
nanda

Sziasztok!

Hazavezettem az új kocsival Anyáékhoz, olyan 70 km-t ezen a jégpályán. Azt hittem, sosem érünk ide.

Szöszi, Bazsónak boldog 5 hónapot!
MorgásKépBendi a hasára fordul állandóan, aztán nem bír visszafordulni, akkor kiabál, meg a szájába vesz maga alatt a szőnyeget és azt emelgeti a fejével. Érdekes dolgokat csinálnak ezek a manók! Próbáltad már utánozni Kép

Shine-Petra,üdv itt!Azért is kapsz virágot ebben a csúnya időben!!!Kép
Bendinek is a sütőtök a kedvence Kép, bár igazából mindent megeszik a zabagép.

Orsi, igen-igen-igen, kérem szépen a recepteket, akár a mailemre is: rkeresztes@freemail.hu
Nemtom, hogyan fogok ezzel a karácsonnyal megbírkózni, először lesz olyan a karácsonyom, hogy én leszek a "háziasszony". Totál be vagyok tojva.
Gyümik:nekem senki nem mondta, hogy valamit is nem ehetnék.Sem a védőnő, sem a dokinéni, senki sem.És semmi baja nincs a Bendicseknek, tegnap narancsot evett a Csilla (ő a nagytesója Bendinek) kezéből, meg elmarta a kenyeret is, amit sütöttem, de azt kibányásztam a szájából. Minden vacsoravendég nagyon örült a mutatványnak Kép

Anikó, és bevált az etetőszék? Errefelé nem nagyon lehet használtan venni cuccokat, viszont nagyon közel van Parndorf és Oberwart is, megyünk is a húgommal kedden, vagy szerdán.
Karácsonnyal igazad van, én sem szeretem, amikor elmúlik. Főleg, mivel nekem akkor még jön egy hónap vizsgaidőszak. Kép

Jerry, ugyan ez nem az én gondolatom eredetileg, de később úgyis fog kapni cukrot, nem lehet az étrendből kiiktatni és nem is kell, mert szükségünk van ilyen formában szénhidrátra,. Annyit tudsz tenni, hogy esetleg szőlőcukorral ízesítesz, az egészségesebb. Kiszűrni úgysem tudod. Sajna, nem tudok tanácsot adni a tápival, mert Bendi a zabagépek családjába tartozik, de szorítok, hogy sikerüljön Marcellnek elfogadni a tápit.

Rita, karácsonyi mensihez sok szerencsét. Most rájöttem, hogy milyen jó, hogy most van, nem majd akkor...
Sajna, én nem tudom etetőszék nélkül etetni Bendit, mert nagyon mozog mindene, így a hordozójában etettem, de annak meg nem jó, ha állandóan mosom...
Én nem tudok halászlét csinálni...KépBénakinga.

Zita, szívroham és agyvérzés és idegösszeroppanás és ...Nagyon megijedtem. Tényleg nem a szívem csücske a védőnő, bár már csak dícséri Bendit, képtelen belekötni bármibe, de már nem bírom megszeretni.

Pitypang, 3. fog Kép

Ildikó, puszi!

Puszi moindenkinek, Kinga
nyinike

Sziasztok!!!

Anikó,
mi a helyzet a mosogatógéppel??? Hozzáhammát muszáj volt elkezdenünk, mert Tüncsi semmit nem hízott, és inkább a főzelék, mint a tápi. Egyelőre nem ütötte ki semmi a cicitKép, továbbra is az a nagy kedvencKép
Miután beszéltünk (kösziKép) kiderült, hogy egy jó nagy autón fogok tanulniKép

Nanda,
Maya takonykórjaKép Maxi 2 fogacskájaKép Lehet, hogy csak hozzászokott, hogy sokat fenn van, és nem tud visszarázódni. Küldök neki nyugimanókat, jó???Kép

Jerry,
nekem ugyebár nincs ötletem, mert kihagytuk a tápit. De biztos nem véletlenül találták ki az ízesített tápszert...

Puszi mindenkinek
Hajni
nalika

Sziasztok

Minden pici alszik, Salla tv-t nez apaval, Oskar pukizik miutan kozelharcot vivtunk a szamitogepert es en nyertemKép, Agi elete elso alkoholmentes (remelhetoleg) discojan vesz reszt.
Ma elkezdtem a csomagolast, hogy vasarnap este feltudjuk adni a motyonkat, mert hetfon reggel 7-kor nem szeretnenk 2 orat varakozni.

Aniko
Aranyos, hogy ilyen megerto vagy, nem jonnel hozzam ferjul? Katanak jobbulas, es elhiheted alig varom, hogy lepasszoljam oketKép. Lehete ezen megutokozik valaki, de most mar 4 honapja, hogy 1 percet sem voltam nelkuluk, es azthiszem ram fer egy kis pihi.

Rita
Annyira edes ez a lany, es milyen sok minden csinal. No.. Lucas egy lustapok, nem forog semerre, csak a feje korol 360 fokban, es nagyon ugyesen bele tud fosni amarkobaKép. De azert imadom. Laura elete elso dac korszakat eliKép. Eleg nehez vele. A ladiko nagyon klassz.

Zita
Bena mi, hogy igy mentegetozom, de tenyleg annyira nehez.

Kinga
Neked is puszi, mindig eszembe jutsz amikor a kockas agynemut cserelemKép.Csaba Bendeguz csokoltatom.

Draga Mindenki.
Az hiszem hetfo elott mar nem leszek gep kozelben, ugyhogy en most szeretnenk mindenkinek Boldog Karacsonyt kivanni. kar, hogy nem tudok talalkozni senkivel.

Milli puszi anyukaknak babaknak!
Ildiko
salla

KELLEMES KARACSONYI UNNEPEKET KIVANUNK!
PUSZI
ILDIKOKép
salla

Sziasztok!

Már régen jártam itt, de szerencsére kaptam mailt tôletek, köszönöm is szépen, de sajnos a 30.-i talira nem merünk elmenni, mert drága nagylányomnál várjuk, hogy kijöjjön a bárányhimlô. Ugye ezt a csúnya novembert és decembert zsúrjárással vészeltük át, most a legutóbbi zsúron az ünnepelt másnapra bárányhimlôs lett. Szóval "kellemes" Karácsonynak nézzünk elébe Kép

Kinga: Örülök, hogy újra látlak! Már van menzeszed? Kép
Ne izgulj az ünnepi ebéd miatt, biztosan jól fog sikerülni, olyan men?t válassz, ami neked is tetszik és könny?nek találod a receptjét. Nálunk: töltött káposzta lesz (a titka a jó káposztában van és egy fél csülök nagyon pikánssá teszi), még lesz pulyka szeletekbe csomagolt májacska és az egész baconbe tekerve, lazac és persze bejgli, ischler, mézeskalács... A mézeskalács fele már elfogyott, azt még kell sütnöm.
ícsak most jöttem rá, hogy levest még nem gondoltam ki. Kép
Te mit tervezel?

Hinta: tegnap mi is kipróbáltuk, párnákkal kitámasztottuk Emmát, nagyon élvezte, a nôvére lökte, hatalmasokat nevetett. Úgy tudom, nagyon jót tesz az idegrendszerüknek a hinta mozgása.

Evés: anno Dóri nagylányomnál spártaian ettem, most meg tejen kív?l bármit ehetek (na jó brokkolit nem). Figyelem, hogy Emma mire hogyan reagál, ha érzékeny lenne, akkor azt kerülöm, de mértékkel eszem bármit is. Szerintem felesleges túl szigorú étrendet követni, fôleg Karácsonykor...

Éjszakai alvás: nálunk az oltás óta Emma rosszabbul alszik, van, hogy 2 óránként felkel Kép Szerencsére ehhez már hozzászoktam Dórinál, ô 2 éves koráig nem aludta át az éjszakát...

Petra: sziiiaa! jó, hogy itt vagy! többieknek bevallhatjuk, hogy mi régi osztálytársak vagyunk Kép

Anitabori: csak a hozzászólásokból következtettem, hogy Danival van egy kis problémád. Nôvérem is hasonló helyzetben van, ajánlani tudom a Németvölgyi úton az ált. iskolát, ahol külön osztályt indítanak, ahol szakmailag a legtökéletesebben fejlesztik a gyerekeket.

Jerry: nagylányom mindig is keveset evett, most is, mégis elérte az átlagos mértéket, ne aggódj, annyit eszik a babád, amennyi neki jól esik. Gondolj bele, te sem vagy mindig éhes, neked is vannak olyan idôszakaid, mikor nincs kedved enni...
Húúú, a védônô komolyan gondolta a vaniliás cukrot???? A többiek már írtak ennél sokkal jobbat, a van. cukrot inkább sütibe tedd.

TRita: a nagylányomnál nem figyeltem, hogy hogyan alszik el, így cicin aludt el legtöbbször. másfél éves koráig szenvedtem az altatással, mert nem tanult meg önállóan elaludni, hiába volt meg az esti rendszer, a cici is kellett neki. Most Emmánál direkt figyelek, hogy az esti lefekvést ne hozza összefüggésbe a szopival. A szoptatás általában a lefekvés elôtt legalább félórával letudjuk, majd jön az esti altatási rituálé: mese, ének, villanykapcsolás, a napot elmesélem, aztán jó éjt. Persze könnyebb, hogy Emma látja a nôvérét, és ebbe a rendszerbe született bele. Általában a sötétben még fent vannak a lányok, de már a villanykapcsolásnál látom Emmát, hogy készül az alváshoz, hangolódik, így csak ritkán sír, ha kimegyek a szobából. Természetesen a nôvérénél, nem ezt csináltam anno, akkor nagyon megszenvedtünk az altatásnál, most próbálom irányítani egy picit a dolgokat. Nem tudom, hogy most csak szerencsém van Emmával és azért sikerül könnyebben az altatás vagy tényleg az esti rituáléval megtanulta már, hogyan altassa el magát...
Köszi a táblázatot, örültem, hogy még én is benne vagyok! Kép

Hozzátáplálás: honnan tudom, hogy most már kell hozzátáplálnom? anno a nagylányom 10 hónapos koráig csak szopott, 1 évesen pedig max. 15 kanálnyi fôzeléket evett meg, gyümölccsel nem tudott mit kezdeni Kép
Most Emmánál úgy érzem, ô nagyobb étvágyú nôszemély lesz, kíváncsi vagyok, mit szól majd 6 hónaposan az almához.

Mindenkinek Boldog Karácsonyt kívánok, ha addig nem jelentkeznék!
Kép

üdv: zsuzsi
zsu26

Sziasztok!

Még bekuksiztam, mielőtt alszom, és milyen jól tettem Kép

Ildikó, naggyon-naggyon drágák vagytok a képen és naggyon-naggyon becsüllek, hogy ennyi baba, kisgyerek, nagygyerek mellett állod meg a helyed. Tökjó lehet egyszerre dackorszakot, kamaszkort, bébibajokat bírni, Te egy stramm csaj vagy! Neked is nagyon boldog Karácsonyt és puszi a népes és édes családodnak is!!! Tudod, ettől a képtől megjön az ember kedve a nagycsaládhoz!Kép

Zsuzsi, szóval Te is itt vagy még néha (mondja ezt a krónikus számlaelmaradó, aki mindig lemarad, mert valamit kikapcsoltat...)Kép
Köszi szépen a menüdet! Most a Ti menüitekből szedem össze az ötleteket, kicsit megkésve. Tudod, a legnagyobb bajom az, hogy nem nagyon tudok főzni, az ilyen extra dolgokról meg elképzelésem sincs, hogy pl töltött káposzta. Úgyhogy gyakorlatilag minden szakácskönyvből megy majd, és így szerintem lassú és kínkeserves lesz. Na, mindegy, majd áthidalom valahogy, mégsem ehetünk füstölt lazacot mozarellás paradicsommal és gyümölcslevessel...
Hihi, csináltatok töltött kápit Anyával és elviszem, meg rétest a mamámmal....Na, ez így nem fog menni.Kép
Sós-cukros pácos lazacot csinálok valszeg, meg májjal, burgonyával, gombával töltött pulykát, meg megvárom Orsi receptjét a Margit-csirkéről. Sütinek Feketeerdő torta lesz(ezt kivételesen fantasztikusan tudok), de ezen kívül legfeljebb mélyhűtött rétest vállalok beKép
Aha, mensi van, kedd óta, nagyon örülök neki. Kép
Bárányhimlő:nem bizti, hogy elkapja a lányod! Ezelőtt 10 évvel mindkét húgom bárányhimlős lett, együtt kellett aludnom velük, mégsem kaptam el. Egyébként azóta sem. KépMajd drukkolok!!!

Puszi, Kinga
nyinike

Sziasztok!

Vakili: cicit kiütötte a sütőtök= annyit bír enni a sütőtökből, hogy utána már nem akar szopizni. Kép
Érdekes, hogy olyan ambivalens érzéseim vannak ezzel kapcsolatban. Amikor nem szopik, akkor olyan jó, hogy lassan lesz egy kis magánéletem is, mert másra is rábizhatom. Eddig nem lehetett, mert nem fogadta el a cumisüveget. Ugyanakkor meg fáj egy kicsit, hogy már nem vagyunk olyan közel egymáshoz.
Érdekes módon Ádám nagyon hamar ráállt a másfajta kajára. Még csak alig múlt 6 hós, de már lazán ellenne sütőtökön-barackon-körtén. Bezzeg éjszaka!!! Ma is kétszer kelt szopizni. Na, erről viszont szívesen lemondanék. Ádám még soha nem aludta át az éjszakát, és eddig a maximum 8-3ig volt, de mostanában 3-4 óránként kel. Kép Már nagyon fáradt vagyok emiatt.

habtapi: a félelmem beigazolódott. Ádám szétszedi a habtapit, úgyhogy ki is vettem egy-két részt.

Szia Kika! Én is nagyon-nagyon gratulálok Neked! Kép Igen, eltűntem a chatről, de majd megyek, ha lesz egy kis időm, jó? Igazából, a mh-en elég vacak helyre ültettek, és mindenki belelátott a monitoromba, így nem mertem többet chatelni, aztán nem volt itthon net. Majd lett, de most meg Ádám annyira lefoglal, hogy inkább csak ide írok. KépDe írok mailt, jó?

Jerry: én nem tudok ehhez érdemben hozzászólni, mert Ádám mindig nagyon jó evő fiú volt. Sőt! Túlzás, amit csinál. Napközben 5x eszik, és éjjel még kétszer. De talán próbáld meg 5x etetni azonos időben, hátha akkor beáll a kis gyomra ezekre az időpontokra. De persze, csak, ha elfogadja. Az erőltetés visszaüt.

Rita: köszi a táblát! Kép Látom, Ádám majdnem rangidős. KépJúnis 4-ei.
Etetőszék: az Árkádban vettük.

Zita: köszi a meghívást! Küldenél részleteket?

Anikó: szerintem, még simán ráérsz a hozzátáplálással. 6 hónapos korig általában bőven elég az anyatej. Kép Főleg, ha ez mindkettőtöknek jó! Kép

Pitypang: gratulálok a 3. fogacskához!

Kinga: köszi a virágot! Kép

Salla: gratulálok a sok lurkóhoz! Le a kalappal! Kép

Zsuzsi! Kép Remélem, hamar túllesztek a bárányhimlőn. Kicsit gáz, de jobb gyerekkorban elkapni.
Te jó ég, honnan van időd ennyit főzni????Döbbenet!
Hozzátápi: én 1 héttel a 6 hónapos kor előtt kezdtem el. Ádám mindig nagyevő volt (már 8300 g, 71 cm) és egy idő után azt vettem észre napokig, hogy mindkét cicit kiszívja, és még enne. Sírt utána, kereste a cicit. Így aztán kapott almát, ami nem jött be, majd barackot, amit már elfogadott. Sütőtökből simán megeszik egy fél üveggel.

Altatás: én kábé 3 hónaposan szoktattam rá Ádámot arra, hogy este cici, majd be az ágyba. Szerencsére hamar megtanulta, hogy kell egyedül elaludni, és ezzel a mai napig nincs gondom. Éjjel viszont nem alszik vissza, sajnos. Kép

Na megyek, mert Ádám mindjárt fölkel.

Sziasztok, Petra
shine

SziasztokKép

Sajnos tegnap mégsem úsztuk meg az oltás tüneteit.Kép Most is gyorsan írok, mert ha felébred, akkor kézben akar majd lenni, ez egy ilyen nap lesz.KépKép
Estére szerintem elkezdett fájni a lábikója, nagyon nyüzsi volt, igaz a fürdésnek nagyon örült, pancsizott is rendesen (hallod AnikóKép), de aztán a kúpbeadás...! Ezt most nagyon nem szerette, cicin is alig akart megnyugodni. Aztán aludt, de nem többet, mint máskor, már 1-kor fent volt, aztán kicsivel 5 előtt, tehát az éjszaka nem volt olyan gáz. A bal combiját kell borogatnom, az dagadt be picit, szerintem az féjhatott Neki.Kép

Bocs, ha most nem reagálok senkire, kicsit nyomi vagyok.

Kinga
Ha ráér még a recept, akkor délután írnám le, mikor nem leszek egyedül Gergővel. De ez egy szuperkönnyű recept, csak össze kell dobni, viszont naggggyon finom!!!Kép

Ildikó
Nagyon klassz a kép!Kép Jó utat Nektek!Kép

Zsuzsi
Jó, hogy jöttél!Kép
2 éves koráig nem aludta át az éjszakát? Hú, akkor azt hiszem én is készülhetek!Kép

Most megyek, de délután még majd beugrom.Kép

PusziKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Ma megint nem sokan járunk errefelé.

Orsi, nem vágod ketté a kúpot? Én hosszában kettévágom és így szerintem meg sem érzi, mert meg sem feszíti magát.
Recept ráér, tudod, én már karácsonyra gyűjtöm a recepteket Kép Könnyű és gyors recept:ide vele!!!
Ja, Anya azt mondta, nekem olyan szakácskönyv kell, ami tud főzni.

Puszi, Megyek ebédelni.

Kinga
nyinike

Sziasztok,
Látom itt is mindenki karácsonyikészülődikKép

Jerry,
vannak ízesített tápik is,de -ez az én véleményem-én nem adnék neki ilyet sem.A picik még nem tudják milyen az édes meg a sós,amit adsz neki elfogadják,vagy nem,de szerintem ráérsz még édesíteni a hamiját,főleg ne vaníliáscukorral,ami úgy tudom szintén allergén-a Vanília-.

Rita,
Gyönyörű a kép amit festettél.Ezt minta alapján,vagy saját elképzelés?Kép
Lenne egy kérdésem.Azt hiszem a te Lilidnek láttam azt a játszószőnyeget amit a Corában lehet kapni.Lehet azt még valahol szerezni?Mert nem láttam már seholKépHol tudnék érdeklődni?

Zsuzsi,
még nem válaszoltam a múltkori kérdésedre,a 9-es szobában voltam,és azthiszem én láttalak kint amikor a Manóék jöttek hozzád látogatóba.A köntösöm színe,igen feltűnő:erős pinkKép

Ildikó,
Le a kalappal,hogy ilyen erős vagy és 4 hónapon keresztül,így bírod a strapát!KépÉn még 2 gyerkőccel is néha kiakadok és sürgős magányra vágyom KépDe szerencsére van 2 húgom, egy igen strapabíró anyukám,egy állandóan nyúzható apukám,akik bármikor segítségemre sietnek,ha összecsapnak felettem a hullámokKép
Nagyon édes a családi fotóKépGyönyörű gyerekeid vannakKép

Orsi,
elküldenéd nekem is a receptet?KösziKép
Hinta:Nekünk az ABC Design rugós hintája van,abba szoktam néha belerakni a Maxit,imádja.Maya persze,néha jól becsavarja,szegény csak mosolyog,de nagyon élvezi.Kép
Gergő lábijaKép

Hajni,
Milyen autón tanulsz?
Köszi a nyugimanót,már nagyon várjukKép

Kinga,
Milyen autót vettetek?Én is megkaptam az enyémet,apa meglepett vele,lecserélte a régit,és így szülinapi ajándék lett belőle.KépNem is tudtam róla,azt mondta szervízbe viszi a régit,meg lecserélteti a gumikatKépÉs hazajött az újjalKép

ALVÁS:Irigylem azokat akik ilyen ügyesen meg tudják oldani a lefektetést.Az elején nekünk is így volt.Maxi cicizett,majd az ágyikóban elaludt.De amióta a fogacskái elkezdtek kibújni,minden felborult.Esti cici után lerakom elalszik,és fél óra múlva ébred sírva,majd este 11-ig nem bírom letenniKépTud valaki tanácsot adni?
Maya....KépSajnos amióta velem alszik,akkor fekszik le amikor én.Próbálkoztam én mesével,mindennel,ha el is alszik,amikor felkelek,azonnal felébred,és engem követelKép

Most szaladok mert,olyen a lakás mint a disznóól,és most van egy kis időm a rendrakásra.Véna ha itt van,akkora felfordulást csinál,hogy sírni tudnékKépMost megyek romokat takarítani,és az összes létező edényt elmosni,mert amit lehet,és talál azt összekeniKép

Puszi Mindenkinek,azoknak is akiket kihagytamKép Kép

Nanda
nanda

Sziasztok!

Kinga
Ha megtaláljátok azt a szakácskönyvet, kérek belőle egy másolatot én is! A párom legújabb ötlete: gyűljön nálunk a család karácsonykor (mintegy 18-an) ÁÁÁÁááá
remélem, le tudom beszélni még róla.

Orsi
TünetekKép de vogasztaljon, hogy nekünk kb csak fél napig tartott az egész, másnapra már semmi baja sem volt Lizinek.

Alvás
Nálunk ez teljesen random megy illetve nem. Van, amikor alszik 5 órát is egyben, de a másik szélsőség a 2 óránként csak cicin nyugszom meg típusú éjszaka. Ilyenkor még az apjánál is üvölt, förtelem hallganti is.

Kaja
Mi az almát próbálgatjuk, eddig sikerrel, a barackot kikópdösi (tettem el nyáron egy keveset a mélységes hűtőbe, de nem kellett volna strapálnom magam.)

Shine
A sütőtököt viszont mostmár kipróbáljuk, ha nektek (is) ennyire bevált. Itt úgy látszik ez az adu ász.

Ildikó
De jók vagytok azen a képen!!! Mi is ilyen sokan szeretnénk majd lenni idővel!

Fog
nem jött ki még a 3.-ik
most giga nyűgi van, eddig voltam itt, mennem kell nyugtatni, meg festeni, meg glettelni a régi lakásba

Jövök amint tudok megint, bocs, h nem volt megint időm részletesre.

Pussz
P.
pitypang

Maxi elaludt apa kezében...KépKép
nanda

És velem...KépKép
nanda

Bocsi,ha sok voltam....N.
nanda

Sziasztok!

Bocs, hogy bepofátlankodok, de személyes ismeretség miatt azért be szoktam olvasgatni, hogy mi van Anikóékkal, örömmel látom, hogy megvannakKép

Viszont Ahogy Nandát megláttam, az jutott eszembe (bár Ö biztos nem emléxik), hogy talán a hét elején Ö ált mögöttem talán az budaörsi Auchanban amikor is nagyon elkezdett sírni a kisfia. A kislányának vettek valamit, még talán pár szót beszélgettünk is. Én a kislányommal voltam babakocsival elöttetek álltunkKép (azon filóztam akkor, hogy sztem Te is szoktál netezniKép)

Lehet rosszul emléxem, de ahogy megláttalak eszembe jutottatok, olyan aranyosak voltatok úgy hárman.

Na eldugulok, bocs, hogy így belekotyogtam, meg ha nem is Te voltál Nanda, vagy nem is emléxel...

Puszi Mindenkinek é kellemes karácsonyt!

Tündér
tündér

é=és
bocsi az elírásokértKép
tündér

TündérKép
Én voltaaaaaamKép
Nanda
nanda

TÜNDÉR
NAGYON SZÉP NEVE VAN A KISLÁNYODNAKKép

N.
nanda

Szia!!!

De jó örülök, hogy Te voltál!

Szép a kis családod, vigyázz rájuk nagyon!Kép

Jó egészséget nektek és puszi

Tündér&Ilang baby (a névért köszi a bókotKép)
tündér

SziasztokKép

Megint gyorsnak kell lennem, így csak a receptre futja, valószínűleg.

Margit-csirke (azért ez, mert a receptet a Margit nevű barátnőmtől tanultam.Kép Van Mesi-tészta is.Kép)

Én csirkecombokból szoktam csinálni, de a csirke bármely részéből jó. Egy tepsit kiolajozok, az aljára bacon szalonnákat fektetek, majd a NEM sózott, csak bazsalikommal és kakukkfűvel megszórt csirkecombokat ráfektetem, majd ezeknek a tetejére is bacon jön. Tejföllel (a mennyisége a csirkehús mennyiségétől és ízléstől függ, én sok tejföllel szeretemKép) elkeverek egy zacskó hagymalevesport, én kézi habverővel keverem el, mert úgy nem marad annyira csomós. Ezt a "trutyit"Kép ráöntöm a csirkére, fóliával lefedem és be a sütőbe. Közepes erősségű tűzön párolom, majd mikor már majdnem ok a hús, akkor kicsit leveszem a fóliát. Rizzsel fincsi, de ettük már krumplipürével is. Nagggyon fincsi egy kaja.Kép
Mindenkinek jó étvágyat hozzá!Kép

Na, talán még tudok írni egy kicsit.

Ma egész nap mentünk, Gergő iszonyú sokat aludt a kocsiban és ettől aztán nagyon jó kedve volt, szerintem szüksége volt erre az oltás miatt. Meg sem érezte, hogy annyit mentünk, az Auchanba bementünk Vele úgy, hogy fel sem ébredt még bent sem, pedig ilyen nagyon rég nem volt!
Vettünk ma fenyőfát!Kép A Kika mögött tök jó áron van Normann fenyő, egész nagyok is! Aztán az Auchanban még találtam 1-2 jó ajándékot, megvan a Karcsié is.

Lányok
Akit érdekel: az Auchanban 400 (!!!) ft-ért van 1000 darabos puzzle! És tök jó képek! Én vettem a Keresztfiunknak is, a tesóméknak is és persze magunknak is.Kép

Ja, és vettünk magunknak karácsonyi ajándék gyanántKép egy dvd írót, hogy a digitális kameráról akkor már egyenesen dvd-re menjen a dolog.Kép Ez az ajándékunk magunknak karácsonyra!Kép

Pitypang (Azt hiszem Petra?)
Igen, ma már sokkal jobban volt Gergő, de azért még borogatom a lábikóját.

Kinga
Nem vágtam ketté, mert nekünk 3/4-et kellett adni és csak levágtam a végéből.Kép Legközelebb 2 részletben fogom beadni Neki!Kép

Nanda
Képek megint nagyon cukik!Kép Hogy tudott így elaludni?Kép

Most megyek egy kicsit pihizni fürdés előtt.
Ja, és Gergő most épp a kiságyában alszik! Rég volt már ilyen, fürdés előtt soha nem volt hajlandó, max. Apa vállán! Ma álommanó ideköltözött hozzánk.Kép

Elveszettek, merre vagytok?

Puszi mindenkinek!Kép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Csak egy gyors üzenetre futja most.

Shine! Elküldtem a meghívót a profilodban található e-mail címre.

Pitypang! Neked is küldeném, de nálad nincs e-mail cím. Ha szeretnéd, hogy mégis küldjek, akkor egy e-mail hatására azonnal megteszem.

Nanda! Nagyon jók a képek!

Orsi! Oltás. Kép

Szép estét mindenkinek!

Zita
pzita

Orsi,
apa éppen dolgozott,az aktuális új lemezeket hallgatta,és Maxikám elaludt rajta.Neki úgy látszik ennyire tetszett.Kép

N.
nanda

Nanda
KépKépKép
Amilyen zenék manapság vannak, azt kell mondjam jó ízléssel született a fiad, örülj neki!Kép

Zita
Szia!Kép
Szegény, akkor még mindig el vagy havazva?Kép
Ettem lencsét a múltkor és Gergőnek semmi baja nem lett! Kezdek felbátorodni, persze csak mértékkel!Kép

Lányok
Ma voltunk 4 hónaposak és Gergő 8470 gramm volt méréskor.Kép Igaz mikor letette a lábait, akkor meg 8500, de inkább a másikat gondoltam jónak.Kép

Most már eltűnök, de holnap itt leszek és csak azért sem hagyom, hogy kipurcanjon ez a jó kis topik!!!

Swen??????? Zsuzsa?? Linó, Panó? Soraya? Miért nem jöttök???? Hiányoztok és mindenki más is, aki nem jön!
Chello is eltűnt.Kép Meg Bnm is.Kép Szoktam látni, hogy írnak a másik topikba, nem tudom ide miért nem! Nem tudjuk pl., hogy Chelloék mikor pezsgőznek megint mérés után.Kép

Lányok HIÁNYOZTOK!!! Remélem azért majd csak visszatér mindenki és legalább egy héten 1x ír majd mindenki magáról és a babájáról! Én szeretném tudni, hogy kivel mi van! És mivel én vagyok itt a legkitartóbb, ezért senkivel ne tessék foglalkozni, csak azzal, hogy én értesítve legyek! OK?Kép

Nagy-nagy puszi mindenkinek!Kép

Orsi

avocado

Sziasztok!Kép

NandaKép
Miert lettel volna sok?
Amit a kep hattereben latok a polcokon, az mind-mind lemez? Szakmai artalaom, mi?Kép
Nagyon szep vagy a 2 csemetevel, de mostmar beruhazhattok Neked is egy kisszekre, latom Apanak mar jutott fotel is...Kép

KingaKép
Szent Eg, minek fozol annyit es annyi felet??? Es mindezt ejszaka, vagy Bendicsek mellett? Csabanal lesztek es vendegeket vartok oda?
Morgas: kepzeld, tegnap este brummogott. Rendesen, mint a gyerekek az autonak, nagyon aranyos volt, de azota hiaba probalja nem megy.Kép

PitypangKép
En is ugy jartam, mint Te, mig nem volt gyerek, addig Szenteste elinteztuk mindket csaladot, raertunk hazajonni.Mivel iden a furdetes miatt koran itthon kell lennunk, csak az en csaladom fer bel. Ezert a ferjem csaladja karpotlasul 25.-en testuletileg felvonul nalunk! Hurra!!!
A regi lakast minek csinositjatok mar????

IldikoKép
Mar nem olvasol, de jo utat hazafele es otthon, ha lepasszoltad a kolkoket, mindent csinalj, amire otthon nincs idod!!!
En biztos egy hetig sem birnam! De olyan jo latni a kepet!

Mi van SorayaKép-val?????

ZsuzsiKép
Hat, nem jo, hogy pont az Unnepre, de jobb azon a franya himlon tul lenni. Egyebkent, nem biztos, hogy elkapta. A tesom pl mar 3x vitte mumpszos gyerekhez a kisfiat, es meg mindig semmi...Kép Majd, ha nem akarja...

OrsiKép
Alvos napotok volt? Ejszaka is? Laba amilyen Gergonek?
Puzzle: huuu, Te ilyen bizakodo vagy, hogy a kozeljovoben 1000db-os puzzlet fogsz rakni?Kép Regebben mi is sokat csinaltuk, de most nem raknam ki egy ev alatt se...

ShineKép
Sokan mondjak, hogy tuti nyero a gyerekeknel a sutotok! A Te Adamod sem egy pici ba ba, ilyen meretekkel!
Ejszaka: hat, kuzdunk most ezzel paran, kitartast Neked is, egyszer csak alszunk mi is egy jot!

szoszi
szoszi

Hallo,

indulunk 3 óra múlva haza, csak beugrottam elköszönni! Remélem Karácsony elott még be tudok nézni otthonról Kép

Puszi
Soraya-Kriszta
soraya

Itt egy Martin, hogy ne felejtsétek el Kép

Kép
soraya

Sziasztok!
Orsikám itt is gratula!!!!

Nálunk minden rendben van. Anna jól van, most már tényleg négykézláb és próbálja a mászást, bár néha békaügetésnek hivnám inkább. 69 cm és 7 kg és vasárnap lesz 7 hónapos.
Kép
Kép
Kép

Enni sok mindent eszik, amit a korának megfelelően ehet. De nagyon rafinált, mert valamelyik nap ült vacsinál az ebédnél és kikapta a szál kolbászt a tányérból. Mondtam, hogy azért disznótorost ne együnk még ha lehetne. Viszont kezdek bajban lenni, mert nagyon enné az olyan kaját, amit ő foghat és nem tudok neki mit adni.
BAnán nagyon csúszik, az almát leharapja a fogaival. Répát szintén. Igy egyszer már kénytelen voltam egy kis kenyérhéjat adni, bár még várni akartam vele. Most vettem Biscottit (keksz 6 hónapos kortól) de még a glutén miatt azt sem akarom erőltetni csak végszükség esetén.Szóval nem egyszerű.

Pitypang!

Neked nincsennek ilyen gondjaid? Nem sok idő van a két gyerkőc közt. HA van, akkor hogy oldod meg?

Szép napot mindenkinek!
MucskaAndi

Andi
Kép
mucska

SziasztokKép

Egész nap nem volt időm jönni, mert itt voltak sógornőmék, meg egy csomó tennivaló volt itthon, a vasalással még így is el vagyok maradva.Kép

Szöszi
Éjszaka volt kelés 2 előtt kicsivel, de aztán nem kelt 6-kor, ahogy szokott, hanem csak 7.19-kor! Jó volt nagyon! Igaz közben volt egy kaka miatti ébredés, de abból visszaaludt rendesen.
Puzzle: ez sem kér enni, majd nagymamakoromban kirakom.KépKépKép

Soraya
Jó utat!Kép
Martin még mindig nagyon cuki!Kép

Andi
Itt is köszi!Kép
Annácska tündér a képeken!Kép
Gergő is 68-69 cm, már amennyire én le tudtam mérni.Kép Csak Ő kis vasgyúró a 8 és fél kilójával!Kép

Képzeljétek Gergő ma rendesen egyedül ült az ölemben!!! Meg előre-hátra hintázott!Kép Nagyon szeret ülni és ma már ezt csinálta! Persze ott volt a kezem, de nem fogtam, tök egyedül megtartotta magát! És annyira élvezte, nagyon vigyorgott, Anyukám teljesen odáig volt Tőle!Kép
És mikor hason van már baromira mászna! Meg forogni is akar, már egész magasra emeli a fenekét, de ugye hasról hátra nehezebb. De napról napra annyit tud fejlődni, mindi okoz valami meglepetést!Kép

Most megyek, nekiesek a vasalnivalónak, mert a fiúk épp együtt alszanak.Kép

Puszi mindenkinekKép

Orsi

Csúnyák vagytok, hogy ennyire nem jöttök!Kép

avocado

Sziasztok!

Holnap vizsgázom, és még nem tanultam semmit. Tökjó. Annyira van kedvem tanulni ám pedig...

Orsi, köszi a receptet, asszem, menni fog. Ha bírok találni hagymalevesport.
8,5 kg Gergő?Te jó ég, igazi vasgyúró lehet. Mivel eteted? Csirkével, sütivel??? Kép
Próbáld meg legközelebb hosszában is kettévágni, tényleg könnyebb mindkettőtöknek.
Alvás Kép

PitypangPetra, szerintem sürgősen nézesd meg a férjedet. Jellemző, hogy ezt is csak férfi találhatja ki...Jó program. Küldök Neked szakácskönyvet, ha meglelem Kép
Giganyűgihez kitartást!

Nanda, nem irigyellek Maja miatt. Szegény, lehet, hogy megviselte Maxi születése?
Fiat Punto Active-ot kaptam, igazi Kingapirosat! Kép És a Tiéd milyen? Édes a párod, hogy így lepett meg vele! Jók a fotók rólatok, igaz, már láttam a párod élőben, viszont ennyire nem közelről. Az a sok lemez...De ugye ti nem hallgatjátok a zenét?Én ugyan bizonyos határig szeretem ezt a fajta zenét, de azért egyhuzamban meghülyítene.

Szöszi, aha, Csabánál leszünk, nem lesz sok vendég, de két kamaszgyereke is van...Na, amit ők meg bírnak enni, az nem semmi. Ha Bendi is ennyit fog enni, akkor kell valami jó állás nekem...
Brümmögés:akkor a két Bendegúz(egy Balázs és egy Csaba) ketten kitesznek egy autóversenyzőt, mert Bendicsek ma a hasamon ült és a kerek csörgőjét forgatta maga előtt kinyújtott karral, mint a kormányt kell. Kép

Andi, nagyon aranyos Anna! A hintás kép a legcukibb. Én simán adok Bendinek kenyérhéjat, mert agyvérzést kap, ha látja, hogy mi eszünk, ő meg nem. Múltkor narancsot is evett, persze, neki nincsenek fogai. Így is ki kellett szednem a szájából az összenyámmogott kenyeret.

Puszi mindenkinek, asszem, tanulok is valamennyit, mert igen csúnya kislány vagyok...

Kinga
nyinike

És mivel én mindig elfelejtem ezt, de nekem is jólesik mindig, ha más, kevésbé feledékeny Anyukák megteszik:

Zita Rékájának boldog 6. hót(kicsit utólag)
Bori Dorkájának boldog 6. hót(kicsit előre)
Szöszi Bazsójának boldog 5. hót(nagyon utólag)
Nanda Maxijának boldog 5. hót(pont időben)
Zsuzsi Emmájának boldog 5. hót(kicsit előre)
Hajni Bálintjának boldog 5. hót(szintén kicsit előre)
Orsi Gergőjének boldog 4. hót(egy nappal megkésve)!

Puszi, Kinga
nyinike

Akkor en nem is sorolnam fel, de csatlakozom az elottem szolohoz! Kép

MucskaKép
Adj neki csirkecomb csontot,mikor olyat esztek, a gyerekek nagyon szeretik, mert jo izes Kép. Nalunk az volt az unokahugomeknal a legnyerobb, csak le kell szedni a porcot a vegerol!!! Olyan nyalogatast, cuppogast rendeznek vele...

szoszi
szoszi

Halihó,
Maya ordibál a kádban,Maxi üvölt az apja kezében,egy kicsit lemenekültemKép

Kinga,
Az én Párducom egy fekete Renault Megane, egy Scenic-em volt kicsit öregecske,most kezdett előjönni minden baja,ezért lett új.Nagyon szeretem,nem nagycsaládos autó,de a 2 gyerekkel elég,a Tomié 7 személyes,ha megyünk valahová családdal,akkor cserélünkKép

Zenehallgatás:Akár hiszed,akár nem mind a 2 gyerek imádja az apja zenéit,pedig nem egy klasszikus Mozart,vagy BachKépPersze nem hangosan,bár még régen írtam asszem,hogy a Mayával voltam 7 hós terhes,még Ibizán DiscoztunkKép

Szöszi,
Kb.5-6ezer lemeze van már ,vannak igazi régi zenék is mindenféle stílusban.Még a Süsü a sárkány is megvan nekiKép

Soraya,
Nagyon édes kis szőkeség a picúrkádKép
Jó utat Nektek isKép

Mucska,
Milyen ügyes nagylányod van már!KépÉs szerintem nagyon rád hasonlít.Kép
Szuper a hinta is.

Most megyek,
puszi Mindenkinek,Nanda
nanda

Sziasztok!

Egész nap próbáltam jönni,de egyszerűen nem ment. Kép Kép Kép
Orsikám,azért ugye nem vagyok csúnya!!!
Most gyorsan olvastam egy picit,de mivel nem jegyzeteltem,az agyam meg olyan,mint a szita,biztos,hogy kihagyok valakit. Kép Bocsika előre is!

Nanda:Szia!!! Kép Sajnálom,hogy nem jött össze a minitali,de mi is lebetegedtünk.Maya hogy van? Ismerős ez a dolog,hogy betegen viszik a gyerekeket oviba.És általában olyanok,akik egyébként meg tudnák oldani az otthonlétet.Volt,aki azt mondta,hogy inkább beviszi,hogy az otthonlévő kisebb nehogy elkapja.Jó fej,nem???
Képek nagyon arik!!! Kép
Kocsid KépMost volt a szülinapod? Mert akkor Isten éltessen sokáig! Kép

Mucska:de szép ez az Anna baba,és milyen ügyes! Kép
Szupi a hinta. Kép

Soraya:hogy is felejthetnénk el Titeket! Remélem,jól érzitek majd magatokat itthon. Kép

Ildikó:ez a kép tök aranyos. Kár,hogy nem nekem jutott eszembe.Már megbeszéltem apával,hogy jövőre mi is ilyet küldünk. Kép

Kinga:ügyes legyél holnap! Kép

Szöszi:Szia! KépNekünk tök jó,mert a szüleink 2 háznyira laknak egymástól,úgyhogy mindig ebédre megyünk anyuékhoz,délután meg anyósékhoz.
Hozzánk meg 23-án jön a Jézuska. Kép
Én nem szeretk főzni,nagyban meg nem is tudok,meg soha nem készülök el időben,úgyhogy nem merek ennyi embert vendégül látni,max.szendvics-partyra. Kép

Orsikám:minden napra jut valami új ezekkel a babákkal,ugye? Én már harmadszor élem át,de még mindig egy nagy csoda ez az egész.Nem tudok Velük betelni.A nagyok is annyira aranyosak,hogy mindennap megkönnyezem valami beszólásukat vagy tettüket.Hihetetlen,milyen jó gyerekeim vannak.
Súlyotokra már nem is mondok semmit. Kép Kár,hogy én nem tudom,mennyi az én Malackám. Kép

Most csak ennyi jutott eszembe sajnos,és mennem kell.Kép Nagyon régen olvastam Borit,Linót,Panót,Zsuzsát,Swent.Rita,Te merre jársz?Eddig Ti Orsival voltatok a topic fenntartói.Csak nincs valami gond?
Chello:Szeretném ,ha ide is írnál.Képet nem kaphatnánk a kismenyünkről? Kép

Zita:puszi Kép

Tündér: Sziaaaa! Milyen kicsi a világ,igaz? Kép
Készülök ám Nektek írni,de hogy mikor lesz belőle valami....

Na,jó éjt mindenkinek,és tessék az álommanókat igazságosan szétosztani! Kép

Anikó
vakili

Köszönöm mindenkinek a tápszeres tanácsokat, akkor hagyom enni amennyit akar, nem fogom tömni, illetve ha nagyon keveset eszik akkor megkínálom almapapival. Egyébként látszólag hízik is, arra gondoltam, hogy idáig elég nagy ütemben nőtt (14 centi 4 hónap alatt), és ezért evett sokat, most meg lelassult a növekedés, így már csak a hízásra kell az energia.
Nem tudtam, hogy a vanília allergén, hiszen van vaníliás tápszer is??

Rita: hát a cicin elalvásról való leszokásról nem én vagyok az aki illetékes tanácsot adni. Marcell gyönyörűen elalszik mostanában este az ágyában (kopp-kopp). Hátra szoktam lerakni, mert evés után még nem jó hason aludni, és kb. 2 óra múlva átfordítom hasra.
Lilit egyébként azonos időben próbálod lefektetni, illetve az utolsó evés azonos időben van? A napirendünk nekünk is felborul időnként, de általában az utolsó evés után kb. 9 órával ébred.

Kika: Marcell is pontosan ugyanezt csinálja. Én azt hiszem megunta a tápszert.
Hasonló méretek: Marcell 64 cm és 6 kiló, Anna mekkora most??

Orsi: a mi szőnyegünknek kisebbek a kockái.
Miért csak 3/4 kúpot kaptok? Nekünk 5 kilós súly felett egészet kell beadni. (Germicid-C)

Szöszi: morgás Kép

Kinga: halászlé: én életemben egyszer csináltam halászlevet (még az Anyukámmal). Felboncoltuk a halat, majd telefonon hívogattuk a nagynénikémet, hogy azonosítsa a belső részeket, és elmondja, hogy mi ehető és mi nem. De maga a halászlé utána jó lett.
Főzőcske biztos remekül fog sikerülni, nagyon jól hangzik a menü.
A feketeerdő-torta receptet elküldenéd?

Nalika/Hajni: dömperen fogsz tanulni? Kép Én jobban örülnék a kicsi autónak, a Toyotánkkal még most sem tudok parkolni. Nem válaszoltál, hogy babóca mekkora, kérdeztem pár hozzászólással előbb.
Milyen főzeléket esztek?

Petra: lesznek még jobbak is az éjszakáid
Ádám is szép nagy baba, van itt még pár vasgyúró a topikon

Elnézést, de kidőltem, holnap folytatom
De ez jó, hogy nem tudom végigolvasni, mert azt jelenti, hoyg sokat írtatok!!

Jerry
jerry

SziasztokKép

Gergő itt ül az öleben, úgyhogy nem tudom meddig jutok.Kép

Enyém az arany?Kép

Kinga
Vizsgádhoz nagy drukk!
Örülök, hogy tetszik a recept.Kép
Csirke és süti.Kép Hát belém megy rendesen mindkettő...Kép
Köszöntést köszönjük szépen!Kép

Zita
Bocs, hogy pont Rékát felejtettem el köszönteni, amikor egy napon van a hófordulónk!Kép
Utólag is boldog 6 hónaposságot!!Kép

Nanda
Boldog 5 hót Maxinak!Kép

Zsuzsi, A.Hajni
Nektek meg ma van, úgyhogy boldog 5 hónaposságot!Kép

Anikó Drága!
Hogy lennél Te csúnya?! És a többiek sem azok, csak kicsit rossz volt, hogy annyira nem ír senki!Kép
Ezennel visszavonom, remélem senki nem hargudott meg!!!Kép
A gyerkőceid tényleg szuperek!Kép Remélem az én 3 prüntyőkém is ilyen cuki lesz!Kép
Súly: hát igen!Kép
Ritáért én is aggódok, jó pár napja nem jön!Kép

Jerry
Szőnyeg: igen, láttam a képen Andiéknál is.Kép
Kúp: Eddig ezt mondta a doktor néni. Meg eleve Gergő már 1,5 hónaposan 5 kiló volt, így akkor még nem lehetett volna egészet adni, igaz eddig Gergicidet nem is kapott, csak sima kúpot.

Most mennem kell, túl sokat nem akarom ültetni Mókuskámat.

Majd később rakok fel képeket Róla.Kép

Puszi mindenkinekKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a hiányolást, nagyon jól esett! Megvagyunk mi is, de ez a karácsonyi készülődés, vásárlás bizony elveszi minden szabad percem, meg energiám! Most jöttem rá, hogy egyre jobban utálok vásárolni. S nem is az ajándékokkal van a gond, hanem ahogy közelednek az ünnepek, az emberek mintha kifordulnának önmagukból, s úgy viselkednek az utcán, meg az üzletekben, mintha valami katasztrófa helyzet előtt állnánk.Kép Na ezt utálom.Kép

A napjaink változóan telnek, Botondnak most volt egy nyűgibb hétvégéje éjszakai ébredéssel, de tegnap már visszaállt a rend. Holnap megyünk mérlegelni, majd megírom az eredményt.KépŐ is egyre változatosabban kommunikál, imádom amilyen hangokat elő tud csalni magából.KépAmi számomra a leg szívhez szólóbb fejlődés nála, hogy határozottan tudja most már anyáját követelni. Ha nálam akar lenni, nyújtja a kis kezét -bárki fogja a karjában- és addig nyűgizik, amíg át nem veszem. Ez olyan jó érzés.Kép

Orsi! Igen értem, mit írsz erről a napról-napra fejlődésről-változásról ez tényleg egy csoda! Gergő nagyon szépen gyarapodikKépÜlés, nagyon ügyi babaKép Margit csirkét holnap kipróbálom.KépVasalással én is állandóan elmaradok, hiába fogadom meg, hogy mosás után rögtön megcsinálom.Kép

Soraya, Ildikó! Utólag bár, de nagyon jó utat nektek, intenzív és nagyon boldog hazai családozást kívánok nektek!!!! Képeitek nagyon aranyosak!Kép

Mucska! Te kétgyerekes anya!Kép A gyerkők együtt is , meg külön is annyira aranyosak, Anna meg tényleg nagyon szép és nagyon hasonlít az anyukájára! S hogy miket tud már ő is!Szóhoz sem jutok, mennyire ügyes!Kép

Shine, Tündér! Legyetek üdvözölve közöttünk! Írjatok jó sokat magatokról, hogy minél jobban megismerhessünk titeket na és a babáitokat.Kép

Jerry! Te ilyen sokáig kukorékolsz? Tessék pihenni is ám!HalászléKép Én nagyon imádom, de főzni nem tudok jót, így azt másra hagyom.Kép

Rita! Cicin való elalváshoz: próbáltad már, hogy mikor megkajált Lili leteszed? Mert én is meg voltam győződve róla, hogy Botond így nem tud elaludni, de egyszer kipróbáltam, s hang nélkül alszik el azóta is így....Kép

Nanda! A képek gyönyörűek!Kép Annyira jól néz ki a kis családod, büszke lehetsz rájuk, na meg magadra is! Ezekkel a vírusokkal meg bacikkal nagyon megszenvedtek ti is, úgyhogy elsősorban most jó egészséget és betegségmentes ünnepeket kívánok nektek!Kép

Anikó! Egészséged hogy van? Remélem ez a köhögés már csak elhagy téged is végre! Képzeld! Megállapítottam, hogy a Boci csoki minősége újra romokban hever....neked mi a tapasztalatod?Kép

Kinga! Vizsgához nagyon szorítok, na meg a karácsonyi vendéglátáshoz is.Kép Ezt a fekete erdő-tortát tényleg közkinccsé tehetnéd...legalábbis a receptjét.Kép

Most csak eddig jutottam, de mennem kell!

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok!

Kinga, Orsi: köszi a köszöntést! Olyan gyorsan szalad az idô! Kép

Nanda: én a 10-es szobában voltam, mellettem lévô szobában volt egy érdi 3 gyerekes anyuka, aki majdnem autóban szült meg, olyan gyorsan jött a kisfia Kép Egy rózsszin? köntösre emlékszem, és benne egy elég csinos és felt?nôen pocak nélküli anyukára Kép Azt hiszem még a kislányod is rémlik, nagyon csinosan volt felöltöztetve. Azt hiszem a hajad miatt nem ismertelek fel, mert ott a kórházban kibontott hajjal közlekedtél, ha jól emlékszem. Kép
Gratulálok az új kocsihoz!
A képeken szépek vagytok, jó nézni titeket.

Kinga: én sem vagyok szuper háziasszony, de a Prima Konyha nevezet? újságra esküszöm, olyan jó receptek vannak benne és eddig minden sikerült, amit abból fôztem és úgy is nézett ki, ahogy az újságban levolt fotózva. Most is onnan veszem a men?t.
Vizsgára drukkok mennek! Mibôl vizsgáztál? Mennyi év van még hátra?

Avocado: nagyon jól hangzik a recept, az ilyeneket nagyon szeretem. Jó nagy a Gergôd! Hogy bírod?

Szöszi: úgy emlékszem a mumpsz ellen 15 hónaposan oltást kapnak a gyerekek, ezért nem kapja el gondolom a barátnôd gyereke Kép Nekem kétoldali mumpszom volt, nagyon ronda voltam, sírtam is emiatt a tükör elôtt 3 évesen Kép

Soraya: Nagyon édes ez a Martin fiú! Kép

Mucska: nagyon jól sikerült képek Annáról!

Alvás: na szépen kiokítottalak benneteket az altatásról, most meg én szendvedek napok óta, hogy a gyerekek átaludják az éjszakát. Este szépen elalszanak, de éjfélkor a kicsi üvölt borzasztó hangosan, utána Dóri megijed, azért sír, aztán rosszat álmodik (most éppen, hogy el akarta ütni egy autó), akkor vele kellett aludnom. Szinte mindennap van valami, amiért sírnak. (Emma a szelet nem bírja).

Na megyek nagytakarítani, csak húztam az idôt, nincs nagy kedvem hozzá Kép

Üdv: Zsuzsi
zsu26

Swen
Sziaaaa!Kép

Zsuzsi
Hát a derekam rendesen megérzi Mókuska súlyát!KépKép

Most ennyire futotta, mert Gergő egész délelőtt nem volt hajlandó aludni! És már fél 8 óta fent van!

PusziKép

Orsi

avocado

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?